Bästa paviljongen 2023 – Test av olika paviljonger

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

4Living Eindhoven Paviljong

Hillerstorp Luxor Paviljong

Palermo 3000 Paviljong

Venture Design Leeds

Klicka här för att se fler paviljonger att välja mellan.

Bästa paviljongen 2023

Vill du ha ett enklare alternativ till ett partytält? I så fall måste du köpa den bästa paviljongen. Med hjälp av en bäst i test paviljong så kan du sitta skyddad mot både regn och blåst. Solen kan inte heller störa dig eftersom du kan sitta i skuggan. En paviljong 3×3 kan vara bra att ha om du till exempel vill hålla i en fest eller ett dop. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en billig paviljong bäst i test.

Men det är faktiskt ganska svårt att köpa en paviljong 3×4 på nätet. Detta beror på att där finns flera olika saker som gör köpet svårt. Det finns till exempel tyvärr affärer som inte nämner några nackdelar om en paviljong trä. Online affärerna skriver alltså bara om fördelarna eftersom då säljer det så klart bättre. Dessutom så finns paviljonger i flera olika modeller som i sin tur även finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför bli ganska svårt att köpa en vattentät paviljong 2×2.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en komplex köpguide för paviljonger. Jag vet från egna erfarenheter att det inte är så enkelt att köpa en bäst i test paviljong. Men på grund av det har jag gjort ett paviljong testJag har gjort en egen köpguide för att du ska kunna hitta en liten paviljong bäst i test. Jag har guiden genom att använda och testa några olika paviljonger. Jag har också läst igenom kundrecensioner och andra tester på nätet. Informationen har jag sedan sammansatt till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så lovar jag att du enkelt kan köpa den bästa paviljongen.

Köpguide för bäst i test paviljong 2023

Som jag skrev innan så är det ganska svårt att köpa den bästa paviljongen på nätet. Det är nämligen så att det finns en massa olika saker som man måste tänka på när man köper en bäst i test paviljong. Köpet kan dock bli mycket enklare genom att använda min köpguide som en grund.

I min guide så skriver jag om vad du ska tänka på när du köper en bäst i test paviljong. Ovanför rekommenderar jag också de bästa paviljongerna som man kan köpa just nu 2023. Det är dock viktigt att komma ihåg att man alltid ska välja utifrån sina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa paviljongen 2023:

 • Storlek
 • Material och kvalitet
 • Utrustning och tillbehör
 • Övriga saker
 • Användningsområde
 • Hållbarhet
 • Kostnad
 • Märken
 • Färg
 • Mått och vikt
 • Montering

Storlek

Paviljongens storlek beror på ena sidan på hur mycket utrymme som finns tillgängligt, antingen i trädgården, på nöjesplatsen, på idrottsplatsen eller varhelst paviljongen ska ställas in. Å andra sidan är syftet också avgörande. Hur många människor ska det vara under taket? Ska en buffé, ett musiksystem eller en bar ställas upp under? Ska det också finnas ett dansgolv i paviljongen?

Som en grov riktlinje för att beräkna det utrymme som krävs för en paviljong: Stående gäster behöver cirka 0,5 kvadratmeter utrymme. Om öltältuppsättningar används behöver varje gäst cirka 0,8 kvadratmeter utrymme. För en måltid och sittplatser vid bordet beräknas den till 1,2 kvadratmeter per person.

Slutligen är paviljongens planritning också viktig. Det klassiska paviljontältet är fyrkantigt (fyrkantigt eller rektangulärt). En sexkantig eller åttkantig form är å andra sidan något extraordinärt och kan vara mycket attraktivt för en speciell fest.

Material och kvalitet

Det beror på materialet om paviljongen kan byggas upp och demonteras väl och om den är stabil i vind och väder. Men vikten på paviljongen bestäms också av de material som används.

Ramen för en trädgårdspaviljong är vanligtvis gjord av aluminium eller stål. Båda materialen är vanligtvis pulverlackerade och därför rostfria. Stål är mer stabilt än aluminium, men också tyngre. Trädgårdspaviljongramar av aluminium är betydligt lättare så att transport och montering blir enklare.

Se till att stickanslutningarna är stabila. Enligt rapporter från användare och testexperter anses dessa vara de svaga punkterna i lätta paviljonger.

Takpresenningarna i paviljong, vikbara paviljonger eller romerska paviljonger är vanligtvis gjorda av plast såsom högpresterande polyester, PVC-belagd polyester eller ren PVC. Materialet ska definitivt vara beständigt mot UV-strålning från solljus. När allt kommer omkring är skydd mot solljus den vanligaste anledningen till att trädgårdsmästare köper en paviljong.

Sist men inte minst bör konsumenterna vara uppmärksamma på presenningens vattentålighet. Här görs en åtskillnad mellan egenskaperna vattenavvisande och vattentät. Om paviljongen tål kraftigt regn bör taket vara certifierat som vattentätt och certifierad. Till och med tejptätade sömmar på presenningen släpper inga vattendroppar genom när det är kraftigt regn, så att det förblir torrt i paviljongen.

Utrustning och tillbehör

Leveransomfånget för en mobil vattentät paviljong 3×3 bör definitivt innehålla en förvaringspåse, pinnar eller pinnar och kullar. Experter påpekar att tillverkare ofta sparar på dessa redskap och inkluderar produkter av sämre kvalitet. Konsumenterna bör vara särskilt kritiska när det gäller pinnar och vid behov köpa robusta pinnar så att paviljongen står säkert vid trädgårdsfesten.

Matchande sidoväggar med eller utan fönster ingår i de flesta mobila paviljonger. Om detta inte är fallet kan kunden ofta beställa dem. Köpare rekommenderas att ta reda på om sidopaneler ingår innan de gör ett köp. När allt kommer omkring skulle det vara obekvämt om inköpet av paviljongen visade sig vara dyrare än planerat eftersom en del av den nödvändiga utrustningen saknades.

Övriga saker

Här är några övriga saker som också kan behövas:

 • Myggnät och sidoväggar som fästs vid behov. De håller insekter utanför paviljongen.
 • Belysning som sagoljus, lyktor, LED-lampor eller sollampor skapar en mysig atmosfär på en fest eller en kvällssamling i paviljongen.
 • Stål- och sandsäckvikter ökar benens vikt och säkerställer därmed att paviljongen är mer stabil. Detta tillbehör rekommenderas särskilt för lätta fällbara paviljonger och paviljong.

Användningsområde

Den vikbara paviljongen 3×4, 3x3m eller en liten paviljong 3×4 är mycket praktisk och därför populär, vattentät och stabil. Du bör dock se till att ytan är så jämn som möjligt så att du kan ställa in din paviljong korrekt. En uppradad paviljong 6×3 eller en paviljong 3×6 erbjuder å andra sidan mycket utrymme. Du fäster helt enkelt det förstnämnda på en yttervägg i ditt hem. Så länge det har ett solitt tak kan du tåla kraftiga regnskurar torra.

Hållbarhet

Beroende på material varar en paviljong bara några somrar och är bara delvis vattentätt. Om du vill att din nya paviljong ska vara väderbeständig är det bäst att välja en som är gjord av aluminium eller annan metall. En järnpaviljong kan till exempel lägga mycket till din trädgård i många decennier. Det är också bra om du väljer en paviljong som är vattentät. För i det här fallet är du inte beroende av vädret.

Kostnad

Du kan köpa din nya trädgårdspaviljong billigt om den bara är av liten storlek, till exempel 2×2 eller vikbar 2×3. Billiga paviljonger är också tillgängliga från Amazon eller en hårdvaruaffär som Hornbach eller Bauhaus. Du bör vara på utkik efter en billig paviljong i metall eller en paviljong i trä i storlek 3×3.

Märken

Om du letar efter en trädgårdspaviljong i metall erbjuds ofta en produkt i 4×6-versionen av aluminium. Men du kan också ofta hitta en 3×3 fällbar paviljong som en paviljong. Dessa och liknande produkter, vars kvalitet också kan vara i premiumsegmentet, är tillgängliga från kända tillverkare. Här presenteras två företag kort:

Alina

Detta märke är särskilt populärt för camping. Tillverkarens produkter finns i en mängd olika storlekar. De är snabba att installera, stabila och därför extremt praktiska. Sidopanelerna för 4×3 eller ett ersättningstak kan ofta köpas online till låga priser.

LECO

Det medelstora företaget har sitt ursprung i ett vävverk som grundades 1900. I mer än 30 år har det omfattande sortimentet utökats till att omfatta eleganta tillbehör till trädgården. I synnerhet metall rund paviljong 2×2 har redan hittat många entusiastiska köpare. Och självklart kan du också köpa en paviljong från denna kända tillverkare som är helt gjord av trä och finns i olika storlekar.

Färg

Du kan också välja mellan färgerna på paviljonger och paviljong. Färgpaletten sträcker sig från klassiska färger som vit, antracit och beige till blå, grön, röd, gul och orange. Det finns en lämplig modell för alla smaker. Med många paviljonger kan du välja mellan olika färger.

Mått och vikt

Den idealiska storleken på paviljongen beror på ena sidan på den avsedda användningen. Å andra sidan får du inte glömma bort hur mycket utrymme din trädgård erbjuder dig. De flesta paviljongerna är rektangulära eller fyrkantiga. Vanliga dimensioner är följande:

 • 9 kvadratmeter: paviljong med 3×3 meter
 • 12 kvadratmeter: paviljong med 3×4 meter
 • 16 kvadratmeter: paviljong på 4×4 meter
 • 18 kvadratmeter: paviljong som mäter 3×6 meter

Paviljonger med en yta på 3×3 m är de minsta modellerna i de flesta tester. Deras storlek är tillräcklig för att täcka trädgårdsmöbler. 3×4 paviljonger eller 4×4 paviljonger är väl lämpade för en trädgårdsfest. 3×6 paviljonger är idealiska för större utomhusfester.

Vikten varierar från modell till modell och beror på storlek och material. Om du letar efter en vattentät paviljong 3×3 för camping bör det vara så lätt som möjligt och väga mindre än 15 kg. Tyngre modeller väger 20 kg och mer.

Montering

Monteringen är lite enklare eller mer komplex beroende på grundkonstruktionen. Strukturen spelar en relevant roll för den mobila paviljongen. Vissa paviljonger kan ställas in på kort tid utan detaljerade instruktioner. Men även med en liten vattentät paviljong bör det finnas minst två personer för att säkra den hopfällbara konstruktionen. Om du ställer in paviljongen i svåra vindförhållanden kan spännlinor, pinnar och vikter vara nödvändiga för att stabilisera väderskyddet.

Läs också >>> Insektshotell test

6 frågor att ställa när du köper en paviljong

1. Hur bestämmer jag rätt storlek på min nya paviljong?

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper en ny paviljong är storleken. Du bör noggrant utvärdera det tillgängliga utrymmet och välja den storlek som bäst passar dina befintliga landskapselement, inklusive andra utomhuskonstruktioner. Du vill att strukturen naturligt smälter samman med omgivningen utan att överväldiga utrymmet.

Du kanske vill placera ut din avsedda plats och observera din trädgård under flera dagar till en vecka. Att göra detta kan hjälpa dig att känna igen typiska trafikmönster eller saker som kan komma i vägen. Att ta ut utrymme hjälper dig också att visualisera möbler, växter eller andra tillbehör som du kanske vill lägga till och hur mycket interiörutrymme.

2. Vilka material behöver jag för att bygga min paviljong?

Utseendet, styrkan och hållbarheten för din nya paviljong beror på vilka material som används för att bygga den. De flesta paviljonger är byggda av trä som, beroende på fläcken, kan ge en mängd olika utseende från rikt och elegant till varmt och rustikt.

På vissa ställen byggs paviljonger av antingen klass 1 behandlad, tall och cederträ. Båda trävarianterna ger ett vackert utseende samtidigt som de säkerställer styrka och hållbarhet. Vinylstilar är också populära ytor för att överväga ett lågt underhållsalternativ.

3. Hur ska jag installera min paviljong?

Om du inte är typ av gör-det-själv eller helt enkelt inte har tid att installera en ny paviljong på egen hand, vill du fråga om företaget tillhandahåller installationstjänster.

Det är vanligtvis en bra idé att låta en återförsäljare, tillverkare eller licensierad entreprenör göra installationen. Tillverkarna känner till din nya paviljong bättre än någon annan och är i bästa läge för att utföra installationen. Många företag erbjuder professionell installation inom 40 mil från deras anläggning. Om du är längre bort kan de ofta arbeta med din lokala entreprenör eller dig själv.

4. Finns det några speciella krav för att bygga min paviljong?

Medan paviljonger vanligtvis inte betraktas som byggnader i konventionell mening kan vissa läns- eller stadsförordningar komma i spel när du lägger till en till din fastighet. Om du bor i ett utvecklingssamhälle kan du också behöva följa de regler och föreskrifter som fastställts av din husägare.

Regler för zonindelning kan begränsa storleken på din nya paviljong i längd eller höjd. Andra regler kan styra hur nära det kan vara andra strukturer, vägar, delade vandringsleder etcetera.

Vissa samhällen begränsar också mängden ogenomtränglig yta du kan ha på din fastighet. Täta ytor inkluderar områden där vatten inte absorberas, såsom asfaltinfarter, betonggångar eller utläggare. Eftersom en ny vattentät paviljong kommer att installeras på en betongplatta, som inte absorberar vatten, kan detta vara ett potentiellt problem.

Jag föreslår att du kontaktar din lokala hjälpreda, de vet vad som är tillåtet och inte. Du vill också kontakta din husägarförening innan du börjar ditt paviljongprojekt.

5. Kan jag använda ett däck som redan finns för min nya paviljong?

Storleken och tjockleken på din befintliga platta, uteplats eller däck kommer att avgöra om det kommer att utgöra en bra bas för din nya paviljong. Var noga med att konsultera din byggare och återförsäljare för att säkerställa att din plats är tillräcklig.

Var säker på att din kudde, uteplats eller däck kan bära strukturens vikt kommer att hålla din paviljong i god form under många år framöver.

6. Vad ska jag göra för att förbereda mig för leverans och installation av min nya paviljong?

Riktlinjer för förberedelse av platser kommer att variera beroende på storlek, vikt på din nya paviljong och lokala riktlinjer. De två vanligaste grundmetoderna innefattar installation av betongfot eller en betongplatta. Kontrollera ditt lokala område för krav. Korrekt installation av en solid grund för att fästa stolparna på din paviljong är avgörande. Fråga alltid din lokala styrelse för hjälp.

De flesta företagen erbjuder grundplaner när man köper en konstruerad struktur (ytterligare kostnader kan ofta tillkomma).

De flesta byggare och återförsäljare levererar bara en ny paviljong till en plats som är helt förberedd för installation. Det kan vara nödvändigt att anställa en entreprenör för att slutföra platsförberedelsen åt dig. Var noga med att fråga din byggare eller återförsäljare om de rekommenderar en viss entreprenör eller kan hjälpa till med platsförberedelser.

Även om du kan köpa en paviljong kan vara ett av de mest givande köp du någonsin gör, lönar det sig att ställa rätt frågor innan du väljer en paviljong för dina behov. Bestäm rätt storlek, se till att din paviljong 2×2 är gjord av rätt material, kontrollera lokal zonindelning och byggkrav, bestäm hur din nya paviljong 3×3 ska installeras och gör rätt platsförberedelser, kan gå långt för att se till att du är nöjd med din nya paviljong 3×3 den här säsongen och under alla kommande årstider.

Material till en bäst i test paviljong

Vad är paviljonger gjorda av? Paviljonger är en täckt struktur som är ett utmärkt val för utekök, picknicklundar eller en plats att underhålla. En paviljongs struktur kan byggas med tryckbehandlat trä, rustik ceder, vinyl och andra material. För en paviljongs tak kan du välja mellan asfaltbältros och metalltak.

Billig paviljong i trä

De flesta traditionella paviljonger är handgjorda med trä – antingen tryckbehandlad tall eller västra röd ceder. Paviljonger i trä är prisvärda och enkla att montera.

Tryckbehandlad gul tall är ett populärt val för träpaviljonger. Det är ett slitstarkt material som kan lämnas naturligt eller färgas i en av flera färger. Paviljong byggd med västerröd ceder

Rött cederträ är valmaterialet för dem som vill ha en robust, naturlig look för sin paviljong. Cederträ är naturligt hållbart och åldras vackert.

Vattentät paviljong i vinyl

Vinylpaviljonger rekommenderas för husägare som inte vill spendera tid på att behålla sin utomhusstruktur vartannat år. Dessa paviljonger är klädda i underhållsfri vinyl och har kraftigt behandlade furustödstrukturer. Dessa är de perfekta strukturerna vid poolen och utekök.

Andra material för paviljonger

Paviljong i metall – Om du går till en stor butik eller online-återförsäljare kan du se metallpaviljonger. Dessa är ofta tillfälliga baldakiner för användning i din trädgård eller över din grill på ditt däck. Beroende på ditt klimat och byggkvaliteten kan dessa rosta eller inte räcka så länge du hade förväntat dig.

Matchande material – Om du lägger till en paviljong som en förlängning av ditt hus eller däck kanske du vill välja material som matchar ditt hus. Detta kan inkludera tegel, sten eller PVC som matchar ditt sidospår. För dessa resultat vill du prata med en hemmet ombyggnad entreprenör eller däck byggare.

Material för paviljongtak

Eftersom paviljonger har ett tak kommer din anpassade paviljong 2×2 med ditt val av takmaterial. Du kan välja mellan asfalttakrosor och metalltak till din nya paviljong.

 • Asfalt bältros – Det vanligaste valet för husägare, arkitektoniska asfaltbältros är lätta att installera och håller så länge som din paviljong. De finns också i olika färger, så att du kan komma nära att matcha färgen på ditt hems tak. En vattentät paviljong med metalltak
 • Takläggning av metall – För ett långvarigt tak med unik stil kan du välja ett metalltak. Finns i flera färger och i ribbade eller stående sömmar, ett metalltak kan vara det sista anpassade alternativet för din skräddarsydda paviljong.

5 sätt att använda en vattentät paviljong trä

Du har skapat ett vackert utrymme i ditt hus. Nu skapade du hjärtat på din trädgård genom att installera en paviljong på din egendom. Dessa eleganta och sofistikerade byggnader är ett vackert tillskott till din bakgård men också mångsidiga. Här är 5 sätt att använda en paviljong

Fira under din paviljong trä

Du har nu ett funktionellt utrymme. Detta är ett tillfälle att få kontakt med människorna omkring dig och paviljongen kan vara den anledningen att samlas. Skapa minnen med din familj och vänner genom att vara värd för middagsfester, poolpartier, möten och grilla med grannar etcetera.

Gör din paviljong trä till ett levande område

Lägg till en öppen spis och bekväma möbler för att skapa en varm, hemlik atmosfär. Det är fantastiskt att sitta ute under sommarmånaderna bredvid en eld. Fördelen är att du kan använda detta utrymme året runt! Tänk dig att du sitter under din paviljong bredvid elden och smuttar på kakao under vintermånaderna.

Gör din paviljong i trä till ett middagsställe

En populär trend för friluftsliv är att lägga till ett utomhuskök. Oavsett om du är en kulinarisk stjärna eller bara en älskar mat, är kök under en paviljong trä en trevlig lyx! Vissa installerar diskar, små kylskåp och förvaring för att skapa ett riktigt kök. Om du älskar att underhålla, laga mat eller bara njuta av middagar, gör din paviljong till mittpunkten för underhållning och middagar.

Gör din paviljong i trä till en skuggkälla bredvid poolen

En annan populär trend är att ha en skuggkälla bredvid poolen. Din paviljong kan lägga till den skugga som krävs. Barer och en lounge under en paviljong 2×2 är ett utmärkt tillskott. Paviljonger kan skapa en exklusiv utväg i din trädgård! Du kan lägga till mer integritet genom att lägga till en gardin.

Gör din trä paviljong 3×4 till en trädgårdsdröm

Att lägga till en paviljong trä i din landskapsarkitektur kan absolut göra en bakgård bekväm och inbjudande. Skapa ett utrymme som ligger inbäddat i naturens komfort! Lägg till planteringar för färg och buskar för integritet. Du kan sitta ute i din nya fristad och njuta av allt ditt hårda arbete.

Hur en paviljong 3x4m tillför värde till hemmet

Om du har funderat på att lägga till en paviljong 3x4m i din uteplats för att tillföra värde till hemmet kanske du undrar om det är värt pengarna du kommer att spendera. Sanningen är, precis som många hemförbättringar, kan en paviljong 3×4 vara en investering som förbättrar din livskvalitet nu och ökar återförsäljningsvärdet för ditt hem på vägen.

Ytterligare kvadratmeter för att lägga till värdet

Medan utomhuskonstruktioner tekniskt inte räknas med i ditt hems totala kvadratmeter, ger de mycket av integriteten och funktionaliteten i ett inomhusrum. Dessutom kan nästan vilken utomhuskonstruktion som helst utrustas med möbler, belysning och underhållning,

Lägg till det faktum att ditt nya utomhusrum snart kommer att bli allas favorit och att det kvadratiska materialet verkligen blir mycket värdefullt.

När det gäller återförsäljningsvärde för ditt hem, desto större struktur, desto större överklagande, så länge strukturen skalas väl med andra bakgårdselement och blandas med det omgivande landskapet.

Viktigt skydd mot skugga

Paviljonger gör det trevligare att vara utomhus med en mängd olika funktioner som är utformade för att skapa skugga, ge skydd mot ljusduschar och till och med hålla irriterande insekter borta. Hur mycket skydd du får beror på vilken struktur du väljer.

Om du vill ha mycket skugga, välj en paviljong som är utformad med tak som blockerar solstrålarna ovanifrån ganska snyggt.

Paviljonger är också ett bra val för skydd mot lätta regnskurar. Deras stil med öppet tak ger ett bra skydd mot regn.

Vill du hindra att bin, flugor och myggor går med i festen? Välj en paviljong och lägg till ett valfritt skärmpaket för att hålla insekter ute. Det vill säga så länge du håller dörren stängd.

Mångsidighet

Oavsett om du älskar att underhålla eller bara njuta av att spendera tid utomhus, kan en paviljong lägga till mångsidighet i ditt trädgårdsområde och förändras för att möta dina livsstilsbehov. Gå från tyst, intimt utrymme till fest centralt i ett hjärtslag. Ditt val av stil, möbler, belysning och tillbehör kommer att stämma, med din vattentät paviljong som den perfekta bakgrunden. Paviljonger är ett särskilt bra val för utomhusunderhållning, med sina täckta tak och öppet utrymme för utomhusköksutrustning.

Älskar du blommor eller trädgårdsarbete? Paviljonger är perfekta trädgårdskamrater. Välj en paviljong 3×3 för gott om plats för att hänga växter eller fönsterlådor. En paviljong kan bli ett trädgårdscentrum med gittersidor som uppmuntrar vinstockar och växter att klättra och utforska.

Ett paviljong test visade att mångsidighet är viktigt när man köper en trä paviljong 3×3

Unik attraktion

Paviljonger lägger till en helt egen karaktär i alla utomhusrum. Medan paviljong erbjuder en avgörande romantisk charm skapar paviljonger arkitektoniskt intresse, med starka stolpar och öppen konstruktion som har blivit ganska populär de senaste åren.

Oavsett vilken stil du väljer kommer din nya paviljong att förbättra ditt bostadsutrymme och uppmuntra dig och din familj att njuta av utomhus oftare.

När det är dags att sälja ditt hem kan det vara bra att ha en utomhuskonstruktion för att öka ditt fastighetsvärde, förutsatt att det är i bra form. Anledningen? Det unika utseendet på en utomhuskonstruktion kommer att få potentiella husägare att drömma om sommargrillar och utekvällar under stjärnorna. Din fastighet blir både minnesvärdare och har ett högre upplevt värde som är svårt att slå.

Medan bara du kan bestämma om en ny paviljong är vettig för din trädgård baserat på din budget och prioriteringar, är det bra att veta att en välbyggd paviljong kan erbjuda mycket värde som går långt utöver enkel njutning.

Olika typer av paviljonger

Paviljonger finns i olika material, former och storlekar. Här är några olika typer av paviljonger:

Den klassiska trädgårdspaviljongen

Den typiska trädgårdspaviljongen påminner om ett enkelt tält. Ramen består av en aluminium- eller stålram som användaren måste sätta ihop. Över den placerar han den väderbeständiga presenningen som fungerar som ett tak. Presenningen skyddar främst mot solstrålning. Den enkla trädgårdspaviljongen kan bara hålla ut ett kraftigt regn i begränsad utsträckning. De mobila paviljongerna är endast avsedda för tillfällig användning. Denna vattentäta paviljong är perfekt för trädgårdspartier och en rekommendation för dem med en stram budget.

Vikbar paviljong

Typiskt för den vikbara paviljongen är den nedre ramen, som består av olika tvärbalkar som är anslutna som ett dragspel. Användaren kan snabbt öppna paviljongen, ungefär som ett paraply. Han behöver inte sätta ihop enskilda stavar för att göra hans byggnadsställning. Paviljongen är mycket stabilt tack vare stagarna. På grund av det bekväma konstruktionssystemet och det stabila stativet används fällbara paviljonger ofta på mässor och marknader. Men den praktiska paviljongen fungerar också pålitligt i trädgården. Standardstorleken på en paviljong är 3 meter till 4 meter. Ett trädgårdsbord och stolar kan bekvämt placeras under. När det gäller priset är paviljongen fortfarande överkomligt.

Pagodtält

Taket som avsmalnar till en punkt i mitten är karakteristiskt för pagodtältet. Utseendet påminner om arabiska beduintält. På grund av dess ovanliga form används pagodtältet ofta som fest- och paviljong vid exklusiva tillfällen, till exempel vid bröllop eller företagsdagar. En ensemble med flera tält bredvid varandra skapar en festlig atmosfär för firandet med många gäster. Paviljong av denna typ finns i olika storlekar, från 3 meter till 3 meter till 4 meter med 8 meter, allt ingår. Att sätta upp ett pagodtält kan dock vara lite svårare än med klassiska paviljonger. Ramen består av flera metallstänger som är anslutna ihop. Stora tält kräver att flera personer hjälper till med uppställningen. Pagodtält är relativt dyra när det gäller pris. Priserna här ligger i det tresiffriga och till och med fyrsiffriga intervallet.

Romersk paviljong

Utseendet på den romerska paviljongen är “förfinad” i ordets riktiga mening. Det platta taket på denna typ av paviljong är gjord av UV-beständig polyester eller textil. Beroende på vädret kan användaren skjuta den här markisen åt sidan och släppa in ljus och luft eller stänga den när det regnar eller för mycket solljus, som en cabriolet. Denna paviljongform finns också i butikerna under namnet pergola. En variant av detta är modellerna med sidopaneler i textil. Dessa kan stängas som stora gardiner och fungera som en integritetsskärm och vindskydd. När de är öppna är de bundna till en av de fyra fasta stolparna som draperade gardiner. Romerska paviljonger är en av de typer av tak som finns permanent i trädgården. Metallstolparna är ordentligt förankrade i marken. Endast markisen bör förvaras i en väderskyddad miljö på vintern. Sammantaget är den plana takpaviljongen i trädgården alltid en mysig plats att koppla av. Kostnaderna för en sådan billig paviljong ligger i genomsnitt mellan 5 000 och 8 000 kronor.

Förlängningspaviljong

Förlängningspaviljongen behöver en husvägg som den kan ”luta sig mot”. Det täcker en terrass eller en entré. Ramverket och stolparna är vanligtvis gjorda av aluminium eller stål. Men det finns också modeller med träram. Dessa är avsedda för permanent användning, vilket innebär att de inte ställs in vid behov och sedan demonteras igen senare. Taket på tillbyggnadspaviljongen kan bestå av plastpaneler. Vissa modeller är utrustade med ett romerskt tak. På samma sätt som den romerska paviljongen kan användaren flytta textiltaket åt sidan på olika sätt. Utrustningen innehåller vanligtvis också sidopaneler som konsumenten kan fästa som privatliv, vind- eller solskydd. Förlängningspaviljonger finns också i butikerna under namnet terrasstak. Det finns billiga modeller för mindre än 1 000 kronor. Men det finns också dyra modeller till priser från 3 000 till 10 000 kronor. Terrass är endast tillgängliga i det högre prissegmentet.

Grillpaviljong

Grillpaviljongen är en praktisk och snygg baldakin för en utomhusgrill. Han måste naturligtvis uppfylla vissa säkerhetskrav. När allt kommer omkring kan glödande gnistor flyga genom luften, särskilt när man grillar med kolgrillen. Paviljongen måste därför vara gjord av brandsäkert material. Med gasgrillar eller elektriska grillar finns det dock knappast några gnistor som flyger. I det här fallet är det tillräckligt om materialet för taket och sidoväggarna är vattentätt. En grillpaviljong erbjuder ett antal fördelar: taket håller ut regnet samtidigt som det släpper ut värme och rök. Denna rökutsug möjliggörs genom en öppning i taket, vilket är typiskt för denna typ av paviljong. Många modeller är utrustade med ett offset-monopetak eller ett dubbeltak. Högkvalitativa grillpaviljonger, som är ute året runt, är gjorda av belagd, rostfri metall. De har också sidohyllor där grillmästaren kan lägga köksredskap, tallrikar eller såser. Prisintervallet för grillpaviljonger ligger mellan 1 000 och 10 000 kronor.

Lusthus

Alla som vill skapa en romantisk, vind- och väderskyddad reträtt i trädgården rekommenderas att använda ett lusthus. De små byggnaderna är vanligtvis av trä, men vissa tillverkare har också modeller av aluminium eller stål. Lusthus som är stängda runt och har golv och dörr kan användas som verktygshus eller som en plats för viloläge för trädgårdsväxter på vintern. Dessa paviljongtyper är betydligt dyrare än de mobila varianterna. Konsumenten måste räkna med kostnader på cirka 10 000 kronor. Enkla versioner finns redan till ett pris av cirka 4 000 kronor. Detta är dock vanligtvis bara ett tak på pelarna.

Tips för att underhålla paviljongen

Mobila trädgårdspaviljonger är mycket lätta att ta hand om. Särskilda rengöringsmedel krävs inte.

Rengöringstips för bärbara paviljonger

 • Allt du behöver för att rengöra paviljongens ram är en trasa och ljummet vatten. Torka bara av bommen med den.
 • Tältstolparna är vanligtvis gjorda av pulverlackerat rostfritt stål. Om du fortfarande hittar en rostfläck eller märker rost, ta bort rost med en konventionell rostborttagare. Detta förhindrar att rost sprids ytterligare. Du kan förhindra ytterligare rostbildning genom att använda punktlack.
 • Lätt nedsmutsade tak- och sidodelar kan helt enkelt torkas av med vatten när vädret är fint och får torka i solen. Demontera sidopanelerna och stödpelarna för att få enkel åtkomst till taket. Rengör sedan sidorna och gaveldelarna och sätt tillbaka paviljongen.
 • Om textildelarna är mycket smutsiga, bör du ta bort taket och väggarna helt och tvätta dem i badkaret. Använd ljummet vatten och, om nödvändigt, lite tvålvatten. Envisa fläckar avlägsnas bäst med en trasa.
 • Använd inte aggressiva rengöringsmedel eller hårda borstar för att inte ta bort impregnering av textilierna.

Underhåll av paviljong i trä

Fasta träpaviljonger är mer krävande jämfört med mobilversionerna. Eftersom de står permanent är de alltid utsatta för vind och väder. Den väsentliga belastningen på vädret är särskilt hög under vintermånaderna. Trädgårdsägaren bör därför städa paviljongen innan vintern börjar och helst täcka över den. I början av trädgårdsperioden bör han rengöra träramen noggrant med tvålvatten och applicera en vårdande träglasyr. Detta gör det naturliga materialet beständigt och skyddar det mot mögel och skadedjur.

Förvaring av paviljongen

Korrekt lagring är också en del av att underhålla paviljongen. Experter rekommenderar att man demonterar paviljongen senast under hösten. Annars kan vinterkylan skada tak- och sidoväggarnas textilmaterial. Var noga med att förvara paviljongen i torrt tillstånd och i ett torrt rum.

I en fuktig källare finns det en risk att tygdelarna attackeras av mögel. Det är bäst att packa paviljongtältet i den medföljande transport- och förvaringsväskan. Om du förvarar tältet förpackat i en plastpresenning, se till att det finns några hål för ventilation. Annars finns det också en risk för mögel vid förvaring på detta sätt.

För- och nackdelar med en bäst i test paviljong 3×3

Konstruktionen och i synnerhet tillverkningsmaterialen resulterar i vissa fördelar och nackdelar, som också bedöms i olika tester. Jag har sammanfattat de viktigaste positiva och negativa egenskaperna för dig nedan.

Flexibel reträtt för trädgården och camping

Fördelen med den vikbara paviljongen är att du kan ta det med dig vart du än går. Du kan ställa in paviljongen i din egen trädgård eller i någon annans trädgård som du besöker. Eftersom du sannolikt ofta kommer att ställa in paviljongen på olika ställen, bör du också vara uppmärksam på vikten i kg så att du kan fortsätta vara flexibel.

Du kan till och med ta paviljongen med dig på campingen eftersom det är lätt att montera och ta isär. Dessutom finns denna typ av paviljong 2×2 relativt billigt. Denna paviljong saknar dock robusthet för att motstå starka vindbyar. Fördelar och nackdelar med den vikbara paviljongen:

Fördelar

 • Enkel montering och demontering
 • Flexibel att använda
 • Relativt billig

Nackdelar

 • Stabilitet garanteras inte i starka vindar

Fast tak i vind och väder

Metallpaviljonger kännetecknas av sin höga stabilitet. Dessutom är designen i de flesta fall modern och iögonfallande. Med ett glastak kan du till och med se himlen och solen kan skina. Du är också skyddad från regn. Eftersom metallpaviljongen kan fästas på marken är den säker och stabil även i blåsigt väder. Men för att bygga metallpaviljongen behöver du manuell talang. Fördelar och nackdelar med metallpaviljongen:

Fördelar

 • Hög stabilitet, även i starkare vindar
 • Attraktiv design
 • Kan fästas på golvet
 • Perfekt paviljong för terrassen

Nackdelar

 • Svårare att bygga
 • Manuell talang och övning krävs

Högkvalitativ billig paviljong för en avslappnad trädgårdsmiljö

Träpaviljongen anpassar sig perfekt till en trädgårdsmiljö och skapar en naturlig atmosfär. Du kan även dekorera paviljongen med blommor. Välgjorda paviljonger kännetecknas av robusthet och stabilitet, men priset är motsvarande högt och trä kräver mycket omsorg. Fördelarna och nackdelarna med träpaviljongerna:

Fördelar

 • Passar visuellt in i alla trädgårdsmiljöer
 • Kan dekoreras
 • Robust och stabil

Nackdelar

 • Dyr
 • Trä behöver vård

Läs också >>> Regntunna trä test

Vanliga frågor om paviljonger

Borde man tänka på vilken stil av paviljong som man vill ha?

Det borde man verkligen tänka på. Medan en typisk paviljong består av ett enkelt tak med fyra stödstolpar, är dagens paviljongdesign allt annat än typiska. Många företag erbjuder minst fyra paviljongstilar som tilltalar kunderna av många olika skäl.

För att hjälpa dig hitta den paviljongstil som passar dig bäst, föreställ dig din trädgård som den är idag och ställ dig själv följande frågor:

 • Föredrar du en ordnad trädgård med perfekt placerade växter i snygga rader?
 • Eller gillar du att blanda saker på ett mer slumpmässigt sätt med några växter här och där?
 • Håller du den alltid på en viss höjd när du klipper din gräsmatta?
 • Är du besatt av rena kanter?
 • Föredrar du avslappnad lantlig stil, grova eller rena kanter, moderna mönster?

Det finns inga fel svar här. Bara preferenser som kan peka dig i rätt riktning.

Ska överväga hur man kommer att använda sin paviljong?

Även här så borde du verkligen tänka på detta. Att bygga en paviljong innebär att du snart har ett nytt utomhusrum att njuta av. Att föreställa dig hur du kommer att använda ditt nya utrymme kan hjälpa dig att begränsa dina val ytterligare.

 • Ser du för familjen grillar eller lugn tid att läsa en bra bok?
 • Ser du dig själv äta frukost utomhus när vädret är fint?
 • Vad sägs om tysta, intima middagar efter det blivit mörkt?
 • Poolpartier för grannskapet?
 • Vill du lägga till hängande växter eller dekorativ belysning?
 • Bildar du bekväma vardagsrumsmöbler eller bord och stolar?
 • Vad sägs om en inbjudande bar eller utekök?

Alla dessa önskemål och planer kan hjälpa dig att skapa en ”karta” för paviljongen som kommer att fungera som bakgrund för alla dina utomhusaktiviteter. Skriv ner dina idéer och var noga med att dela dem med din paviljongbyggare, som ofta kan komma med förslag för att göra din nya paviljong ännu bättre.

Hur ska man välja rätt storlek av en paviljong bäst i test?

Flera faktorer kommer att spela när du väljer rätt paviljongstorlek för din trädgård. Först och främst är det utrymme du har tillgängligt. Uppenbarligen, om du bara har ett 12×12-område, måste en billig paviljong vara mindre för att passa utrymmet.

Andra överväganden inkluderar befintlig landskapsarkitektur och andra byggnader eller strukturer. Du vill se till att din nya paviljong 3×3 är skalad för att smälta in i befintliga utomhuselement så att den inte ser trångt ut eller på sin plats.

Du kanske också vill sätta ut den projicerade storleken på din paviljong för att säkerställa att det finns gott om utrymme att gå runt strukturen och komma åt den lätt.

Slutligen vill du överväga vad du ska lägga till i paviljongen. Du kan börja med din önskelista ovanifrån. Jag rekommenderar att du köper den största strukturen som din trädgård och budget rymmer så att du kan lägga till möbler, belysning och tillbehör som passar dig bäst, med gott om utrymme att växa.

Ska du välja en paviljong trä eller vinyl?

Både trä- och vinylpaviljongerna erbjuder fördelar och det finns tvingande skäl att köpa något av materialen.

Trä anses i allmänhet vara mer traditionellt, men det fungerar också för modernare stilar. I själva verket är träets universella tilltalande svårt att slå för skönhet och värde. Träpaviljonger finns i en mängd olika fläck- och färgval, och kan anpassas för nästan alla utseende och känslor du kan tänka dig.

Vinyl å andra sidan ger en känsla av enkel sofistikering som tilltalar många husägare. Finns i vitt eller elfenben, det är lätt att matcha med nästan vilken dekor som helst, enkelt blandas med naturliga element, stilen i ditt hem eller andra uthus eller strukturer med lätthet. Dessutom kräver det mycket lite underhåll utöver att spola bort det en gång i taget för att hålla det rent.

Vilka funktioner finns det som man kan ha till en paviljong bäst i test?

Medan varje paviljong har sina egna stilelement är det viktigt att notera att du kan förbättra din paviljong 3x4m så att den passar dina designpreferenser bättre.

 • Tillägget av en kupol kan till exempel ge din paviljong mer sofistikering eller lite lantlig charm som ökar det övergripande utseendet.
 • Du kan också ändra utseendet på din paviljong genom att utforska olika inläggsdesigner. Medan standardpaviljonger vanligtvis är utformade med fyrkantiga stolpar, kan du förbättra vanliga stolpar med ytterligare designelement.
 • En överlägsen stolpe tillför till exempel ett förfiningselement med extra trim runt den nedre halvan av stolpen. Avrundade kolumninlägg är också ett alternativ att utforska.
 • Takstilen du väljer för din paviljong 3×3 kan också lägga till designen. Traditionella bältros ger till exempel ett helt annat utseende än färgade metalltak.
 • Slutligen kan du lägga till ett elpaket göra det enkelt att installera belysning du älskar, spela musik eller till och med ladda dina mobila enheter medan du kopplar av i ditt nya utomhusutrymme.

Även om det finns många faktorer att tänka på när du väljer den bästa paviljongen för ditt utomhusutrymme, är det lättare att begränsa dina val när du följer grunderna. Om du tittar på stilar som tilltalar dig, bestämmer du hur du ska använda din paviljong, bestämmer den bästa storleken och utforskar material, funktioner och alternativ kan hjälpa dig att älska din nya paviljong och vårda den tid du spenderar på att använda den under kommande år.

Vad finns det för grundläggande historia om paviljonger?

Pavilion, i arkitekturterminologi, avser en dotterbyggnad som antingen är placerad separat eller som en koppling till huvudbyggnaden. Paviljonger kan vara små trädgårdsbyggnader eller rum på taket till ett stort hus (används ofta på 1700-talet). Används ofta för rekreation och avkoppling. Vissa användes till och med som banketthus. Nu har paviljonger ett brett utbud av användning, till exempel länsparker, baseballparker och bredvid pooler, och nu dyker upp i bakgårdar.

Vad finns det för moderna användningar för paviljonger?

Dagens bakgårdspaviljong används på otaliga sätt. Populära designidéer för paviljonger inkluderar utekök, poolbarer och matplatser på bakgården. Vissa husägare stänger en del av sin paviljong för ett poolhus eller förvaringsutrustning.

För fastighetsägare är kommersiella paviljonger ett populärt val för picknickområden och evenemangsutrymmen utomhus.

Vad finns anpassade paviljonger i för alternativ?

Anpassade paviljonger finns ofta i två alternativ: vinyl eller trä. Träpaviljonger använder cederträ eller sydlig gul furu och är utformade för att ge din struktur ett varmt, naturligt utseende. Du kan lämna det naturligt eller välja en av mina populära träfläckar för att få rätt färg för din bakgård.

Vinylpaviljonger är ett utmärkt val för husägaren som vill ha ett elegant, modernt utseende. Dessutom behöver du inte oroa dig för att färga din struktur med några års mellanrum, som du kan behöva med trä.

Hur ska en billig paviljong 2×2 se ut?

Det finns öppna och stängda paviljongmodeller. De öppna versionerna består av ett tak som stöds av fyra eller flera stöd. Det finns inga sidoväggar. Paviljonger av denna typ kan till exempel användas som skugga- eller regnskydd på en trädgårdsfest på sommaren.

Paviljong med stolar

Olika former av tak och färger, med eller utan sidoväggar – utbudet av paviljonger är mycket varierande. Stängda paviljonger och paviljong är utrustade med sidoväggar som, beroende på modell, kan ha fönster. Paviljonger i denna form ger mer skydd vid dåligt väder. Som ett vitt partytält kan en stängd eller halvöppen paviljong se ut som en danshall eller en ceremonihall.

Lyckligtvis erbjuder många paviljongmodeller viss flexibilitet när det gäller sidoväggarna. Oavsett om det är en bärbar eller en fast paviljong – i de flesta fall kan konsumenten lägga till sidoväggar om det behövs. Sidoväggarna i vissa partytält kan också rullas upp så att paviljongen snabbt kan öppnas eller stängas.

Dubbel paviljong

Tack vare de rullbara sidopanelerna kan värden snabbt anpassa paviljongen till väderförhållandena. Förutom olika storlekar och former finns det också ett stort urval av mönster. Vilken design som passar bäst beror på avsedd användning och installationsplats. En paviljong med ett elegant pagodtak passar till exempel bra med ett exklusivt evenemang. Det klassiska öltältet är å andra sidan rätt val om festen är rustik och hjärtlig.

Bygg paviljongen

Paviljong och mobila paviljonger kan ställas in mycket snabbt. Experter rekommenderar att minst två personer deltar i konstruktionen. När det gäller större partytält kan det naturligtvis finnas fler hjälpare. Ju större tält och mer komplex konstruktion, desto längre tid tar det att sätta upp.

Enligt experter tar det cirka 30 minuter att sätta upp ett litet paviljontält. Konsumenterna bör planera cirka en timme för stora paviljong som mäter 4×6 meter. Inga verktyg krävs för att sätta upp en tillfällig paviljong. Det kan dock inte skada att ha en hammare till hands. Detta kan användas om du måste slå pinnarna eller pinnarna i marken för att säkra paviljongen med killen.

Paviljongpinnar

Stabila pinnar ger paviljongen ett säkert grepp. Om en insexnyckel behövs ingår den vanligtvis i monteringspaketet. Om ställningselementen måste skruvas ihop gör en trådlös skruvmejsel arbetet enklare.

Situationen är annorlunda när man bygger fasta paviljonger. Här behöver du manuella färdigheter och verktyg. Vilka verktyg som krävs i båda fallen finns i monteringsanvisningarna som ingår i paviljongpaketet. I vissa fall krävs en stabil basplatta eller till och med ett fundament.

Till skillnad från trädgårdshus krävs inget bygglov för byggandet av en fast paviljong. Trots att trädgårdsägaren måste följa vissa byggregler. Experter rekommenderar att du pratar med grannarna om byggprojektet i förväg. På det här sättet kan trädgårdsägare eliminera alla tvetydigheter när det gäller avståndsregler och andra byggregler i samhället före den första “banbrytande”.

Hur ska jag köpa en bäst i test paviljong trä?

Paviljonger är mycket populära bland många trädgårdsmästare i Tyskland. De håller solen ute och ser bra ut som en baldakin över en sittgrupp. Men de kan också erbjuda skydd i händelse av en oväntad regnskur. Du kan inte bara ställa in mobila paviljonger i din egen trädgård. Enklare paviljonger är också lämpliga som solskydd för utflykter och utomhusaktiviteter.

Utbudet av trädgårdspaviljonger, mobila paviljonger och salonger på storleken på ett trädgårdsskjul är stort. För att hjälpa dig hitta vägen har jag studerat test av trädgårdspaviljonger. De viktigaste inköpskriterierna finns i min jämförelsetabell och min guide. Hitta den bästa paviljongen för ditt nästa trädgårdsparty med hjälp av min guide!

1. Från mobila paviljonger till enkla trädgårdar

En billig paviljong 3x4m skyddar maten eller dig och dina gäster från solen och lätt regn.

Den som har en trädgård och tillbringar mycket tid där vet hur praktisk en trädgårdspaviljong är. För att din sittgrupp inte ska utsättas för direkt solljus och du kan njuta av det varma vädret på en skuggig plats kan du sätta upp ett parasoll. Men du kan också sätta upp en paviljong 2×2 och därigenom skapa en särskilt mysig plats i din trädgård.

Enkla paviljonger är särskilt populära vid trädgårdsfester. Med eller utan sidovägg erbjuder de skydd mot sol och lätt regn och är därför lämpliga, till exempel som tak över en buffé för dina gäster.

Paviljonger finns i en mängd olika versioner: från den enkla metallpaviljongen med polyesteröverdrag till den väderbeständiga paviljongen till den vattentäta paviljongen med ett fast tak och sidoväggar, som nästan påminner om en trädgårdsskur, hittar du en mängd olika produkter i butikerna.

Till skillnad från fasta träpaviljonger krävs ingen grund för mobilversioner. Spännlinor och pinnar, som de som används i tält, säkerställer en säker fot.

När det gäller konstruktion orsakar de flesta mobila paviljonger inga problem i test av trädgårdshus. Fällbara modeller viks enkelt ut och ställs in. För de flesta paviljonger måste en aluminium- eller stålram först monteras och ställas in. Därefter sträcker sig ett tak eller ett tältskinn av polyester.

Eftersom detta inte är så hållbart som ramen på grund av vädret, erbjuder vissa tillverkare av paviljonger ersättningstak. Du behöver inte köpa en ny billig paviljong 3×3 direkt, du kan byta ut ett defekt tak.

Fördelar med mobila paviljonger:

 • Mobil och flexibel
 • Tak säkerställer (relativ) oberoendehet av vädret
 • Perfekt för utomhusfester

Nackdelar med mobila paviljonger:

 • Inte helt väderbeständig
 • Begränsad hållbarhet

Där fick du läsa om några fördelar och nackdelar med mobila paviljonger. Men nu vill jag prata lite mer om vad som är bra med även andra sorter av paviljonger. Som jämförelse vill jag presentera dig för olika typer av paviljonger här:

Mobila och hopfällbara paviljonger

 • Kan enkelt monteras och demonteras
 • Tunn ram av aluminium eller stål
 • Skydd av plast
 • Perfekt för utomhusfirande
 • Fällbara modeller är särskilt lätta att montera
 • Billigt och tillgängligt i olika utföranden
 • Endast delvis väderbeständig

Metallpaviljonger

 • Permanent takläggning av terrasser eller sittgrupper
 • Pålitligt skydd mot sol och regn
 • Inte särskilt flexibel eftersom den inte är mobil
 • Stabilare än mobila paviljonger
 • Tygtaket ska tas bort före vintern
 • Komplicerad struktur, byggnadsställningar ganska tunga
 • Struts är ibland lämpliga som klättringshjälpmedel för växter

Träpaviljonger

 • Fast konstruktion med fast tak
 • Ofta krävs en konkret grund
 • Komplex struktur
 • Särskilt stabil
2. Hur du hittar det bästa paviljongen för din trädgårdsfest

Innan du bestämmer dig för en paviljong 3×4 bör du ta reda på de viktigaste inköpskriterierna. Jag ger dig tips om vad du ska se upp när du väljer din paviljong.

2.1. Utförande: form, färg och utrustning

Paviljonger skiljer sig från varandra i form och design. Vissa modeller påminner om ett slags iglo, andra har sidoväggar och liknar partytält. Innan du köper ska du bestämma om det ska vara en enkel hopfällbar modell eller om du behöver sidopaneler. Du har också ett val när det gäller paviljongens färg: det finns enkla vita paviljonger och också mer färgstarka modeller.

Tips: Fällbara paviljonger är perfekta för campingutflykter eller festivaler.

2.2. Materialets egenskaper hos tak och ram

Rammaterialet i paviljonger består vanligtvis av aluminium eller stål. Täcken, sidoväggar och tak är gjorda av polyester eller polyeten. Om du vill ha ett vattentätt tyg bör du tillgripa en paviljong av polyeten. Tak av polyester är inte vattentäta, bara vattenavvisande.

2.3. Mått

Innan du köper en paviljong, se till att du har tillräckligt med utrymme i din trädgård för paviljongen. De flesta modellerna i relevanta paviljontester har en kvadratisk eller rektangulär bas. Några av de vanligaste storlekarna är:

 • 3×3 meter paviljong
 • 4×4 meter paviljong
 • 3×4 meter paviljong

Paviljonger med en yta på 3×3 meter är de minsta modellerna. Området på 9 kvadratmeter är vanligtvis tillräckligt för att taklägga mindre sittgrupper. De lite större paviljongerna med en basyta på 4×4 meter är lämpliga för trädgårdsfester. Om du inte vill ha ett kvadratområde är en paviljong med en yta på 3×4 meter idealisk.

3. De bästa paviljongerna får poäng med sin enkla konstruktion och stabilitet

Paviljonger som har egenskaperna som en testvinnare är vanligtvis lätta att sätta upp. De har antingen en vikbar ram eller en som består av ett plug-in-system. Här är enskilda element och stag enkelt anslutna till varandra tills ramen är helt monterad. Då behöver bara taket och, om det behövs, sidoväggarna fästas.

4. Paviljonger med UV-skydd

Om skydd mot direkt solljus är särskilt viktigt för dig, är en paviljong med en speciell takduk rätt för dig. Vissa paviljonger har presenningar som är utrustade med UV-skydd. Vanligtvis hittar du information om detta i produktbeskrivningen eller på paviljongens förpackning.

5. Byggandet av en paviljong

Naturligtvis kommer en mobil paviljong med monteringsanvisningar som förklarar de steg som krävs för att montera en paviljong. Strukturen är vanligtvis ganska enkel. Om ni är två som ska arbeta är monteringen inte ett stort problem. De flesta paviljonger i testerna ställs in inom en kort tidsperiod. Beroende på hur länge paviljongen ska förbli på plats och vindförhållandena kan det vara vettigt att säkra paviljongen med spännlinor och pinnar.

Vad kostar den bästa paviljongen?

Billiga paviljonger med enkel design, som bara fungerar som solskydd eller för att placera möbler i trädgården, kan vanligtvis fås för cirka 500 kronor. Om du vill köpa en trädgårdspaviljong som också kan användas som ett partytält vid evenemang måste du investera lite mer. Här kan du förvänta dig kostnader från 3 000 kronor.

Betydligt dyrare är träpaviljonger som borde vara permanent i din trädgård. En sådan väderbeständig träpaviljong kostar från cirka 5 000 kronor och uppåt.

Hur lång tid tar det att bygga en paviljong?

Enkla paviljonger tål vanligtvis inte kraftiga stormar eller starka vindar.

Med många modeller i paviljontester och Salettl-tester tar monteringen inte mycket längre tid än en kvart. Beroende på omfattningen av arbetet kan det ta en timme att ställa in. Om du har en hjälpande hand och inte går till jobbet ensam, görs installationen snabbt.

Hur länge håller en paviljong?

Hur länge du kan njuta av din paviljong beror på dess design. Liksom tält eller hopfällbara tält består vikbara paviljonger ofta av en ram av trä och metall som är täckt med ett tak av tyg. Skyddet tål inte vädret för länge.

I händelse av regn och starka vindar ska paviljongen fällas upp och förvaras säkert. Längre exponering för solen är också skadligt för tyget. Du kanske kan byta ut locket och använda paviljongens ram längre.

Vilka varumärken och tillverkare av paviljonger finns det?

Om du vill sätta upp en billig paviljong i din trädgård eller om du vill skydda dig lite från solen vid ett utomhusevenemang hittar du ett stort urval av paviljonger i butikerna. Paviljonger med fast tak, vikbara paviljonger eller paviljonger med gardiner finns i olika versioner: träpaviljonger, metall- eller järnpaviljonger. Du kan köpa en campingpaviljong, en hopfällbar paviljong 3x4m eller ett pagodtält från specialhandlare för utomhusprodukter.

Men det finns också ofta ett urval av paviljonger i den lokala hårdvaruaffären: Bauhaus och andra järnaffärer är populära platser att besöka. Även lågprisbutiker som Jula har paviljonger i sitt sortiment, särskilt under sommarmånaderna. Om du föredrar att köpa på Internet hittar du erbjudanden på Byggmax och Gardenstore. Andra viktiga tillverkare är:

 • CLP
 • Dema
 • Deuba
 • Dilego
 • ESC
 • Grasekamp
 • Siena Garden
 • Tepro

Vilka typer av paviljonger finns det?

Den vattentäta paviljongen, som också kallas vikpaviljongen, vikbar paviljong eller tältpaviljong, är mer som ett tält än de klassiska paviljongerna du kanske känner från parken. På grund av tältmaterialet anses det vara relativt lätt. Stavar, som vanligtvis är tillverkade av plast, säkerställer paviljongens form och stabilitet.

En paviljong 3×3 av metall används oftast för att skapa en paviljong med fast tak och plats i trädgården. Ofta är det också avsett att skapa en skyddad sittgrupp på terrassen. Metallpaviljongens ben och tak är byggda av metallstänger som ofta fästs på marken med skruvar. Paviljongtaket kan också vara av glas.

Som namnet antyder är träpaviljongen gjord av trä. Detta trä är vanligtvis lackerat för att göra paviljongen väderbeständig. Du hittar dessa paviljonger som färdiga produkter samt handgjorda och individuellt designade

Hur påverkar utrymmet i trädgården och materialet köpbeslutet?

Förutom de enskilda paviljongtyperna finns det andra kriterier som tälttester och paviljongjämförelser bör se upp för och som du bör tänka på när du köper en paviljong. Det borde inte nödvändigtvis vara en fråga om att hitta en billig paviljong. Det beror snarare på vissa viktiga data och material som passar din individuella situation.

Storlek och mått i kvadratmeter på din trädgårdspaviljong

Innan du köper bör du planera exakt var du ska placera paviljongen och hur mycket utrymme du har för att hitta rätt dimensioner i kvadratmeter. Paviljonger finns i fyra möjliga storlekar: 3×3 paviljonger, 3×4 paviljonger, 3×6 paviljonger och 4×4 paviljonger.

3×3 paviljonger täcker ett område på 9 kvadratmeter. Det är den minsta standardvarianten. I 3×4-paviljonger hittar du och en liten grupp tillräckligt med utrymme för att fira och koppla av. 3×6 och 4×4 paviljonger erbjuder redan tillräckligt med utrymme för större firande.

En paviljong finns i olika former: fyrkantiga, sexkantiga, åttkantiga paviljonger erbjuds. Runda paviljonger är också en attraktiv form.

Stativets material och tältskinnets material

Tältskinnets material är särskilt viktigt för den vikbara paviljongen. Som regel består taket på en sådan tältpaviljong av polyester och polyeten belagd med PVC. Tyvärr är en sådan tälthud ofta bara vattenavvisande och inte vattentät. Så vid kraftig nederbörd kan du få några droppar. Tältpaviljonger med färgen vit är särskilt vanliga. Färgen är i slutändan upp till din smak.

Särskilt med metallpaviljonger bör du vara noga med ramens material. Aluminium är till exempel lättare men mindre stabil och kortare. Oavsett om det är aluminium eller stål bör du alltid se till att det är rostfritt. Trädgårdspaviljongens pergolamodell, som finns i olika priskategorier beroende på version, är populär. Ibland säljs dessa varor begagnat, men du bör då vara noga med att tänka på eventuella fel som rost eller mögelfläckar.

Tips: Beroende på kvaliteten på hantverket är tältmaterialet bara tåligt under några somrar. Om du planerar att använda paviljongen under en längre tid kan du behöva leta efter en metall- eller träpaviljong.

Hur bygger jag en paviljong?

I synnerhet tältpaviljonger är relativt enkla att sätta upp. Om det behövs kan du till och med bygga paviljongen själv utan att få hjälp. Generellt sett rekommenderar jag dock två personer att göra monteringen enklare och snabbare. Se också till att du köper eller hyr en tältpaviljong inklusive pinnar så att du kan fästa konstruktionen och bättre skydda den från vinden. Speciellt om du behöver sidopaneler till din paviljong, bör du närma dig monteringen med flera personer.

Hur ska jag värma en paviljong?

En paviljong är ett utmärkt sätt att organisera grillar och trädgårdspartier även på vintern. För att göra detta bör du dock värma upp paviljongen. Gasvärmare, gasvärmare eller elektriska värmare hjälper dig om du har gasflaskor eller el i närheten.

Se dock till att det alltid finns tillräckligt med utrymme mellan värmaren och tältmaterialet. Naturligtvis bör du eller dina besökare inte bränna dig själv på den strålande värmaren. Om du använder gasuppvärmning, se till att paviljongen alltid är tillräckligt ventilerad om paviljongen ska skyddas och stängas med sidopaneler.

Ska man tänka på material när man köper en bäst i test paviljong?

Stavarna på paviljongerna är till stor del gjorda av aluminium eller stål. Tälthuden är vanligtvis gjord av polyester eller polyeten. Det senare är särskilt lämpligt för vattentäta paviljonger. Polyester är vattenavvisande men inte vattentät.

Spelar en paviljongs konstruktion någon roll?

Att bygga en billig paviljong 3x4m är sällan komplicerat. De flesta paviljonger och paviljong i test kommer med det nödvändiga fästmaterialet i form av pinnar och linor. Många paviljonger kommer också med sidoväggar som du kan montera eller lämna ut som du vill. Var uppmärksam på informationen från tillverkaren.

Är byggkvalitet någon man borde tänka på?

Bearbetningskvaliteten är en viktig faktor för alla produkter. Se till att paviljonger är av god kvalitet. De flesta paviljonger i test är välgjorda, testvinnare lyser med utmärkt utförande. När du köper online är det inte möjligt att personligen inspektera produkterna; om möjligt, var uppmärksam på recensioner från andra köpare.

Finns det några tips för att bygga en paviljong?

De flesta paviljonger är ganska lätta att sätta upp. Jag rekommenderar att du går till arbetet parvis. Detta gör monteringen enklare och snabbare. Det är viktigt att fixa lätta paviljonger i marken med pinnar och linor så att vindstöt inte kan skada dem.

Paviljonger och paviljong, som presterade särskilt bra i tester, kännetecknas av det goda utförandet av deras material och hög stabilitet. Detta är särskilt viktigt när det gäller paviljonger som ofta ställs upp och demonteras.

Vad ska man göra när det regnar?

Paviljonger skiljer sig bland annat vad gäller material som används. Tälthuden är vanligtvis gjord av polyester eller polyeten. Medan polyester är vattenavvisande tål polyeten sommarregn. Särskilt paviljonger med förseglade taksömmar säkerställer att allt förblir torrt under taket.

Vad bör man tänka på när man värmer en paviljong i trä?

Om du vill fira i en paviljong på svalare dagar kan du använda gas- eller elvärmare för att säkerställa behagliga temperaturer. Det finns några saker att tänka på. Avståndet mellan värmaren och den fasta presenningen bör vara generös.

Om du är osäker bör strålningsvärmaren hellre vara en meter längre bort än nödvändigt. Detta förhindrar att paviljongens brandfarliga presenning tar eld. Dessutom bör strålningsvärmaren ställas in så att ingen av misstag kan komma på den och orsaka brännskador. En gasvärmare ska ha en bra tändare så att den är enkel och säker.

Hur mycket kostar en paviljong?

En billig paviljong, som en enkel vikbar paviljong, finns för cirka 500 till 1 000 kronor. Dessa är som regel inte väderbeständiga paviljonger. Om du vill köpa en trädgårdspaviljong med fast tak eller en vattentät paviljong, måste du räkna med ett pris från 2 500 kronor.

Hur utformas strukturen av en paviljong?

Hur strukturen utformas beror på paviljongen. Tunga träpaviljonger är kvar här, eftersom deras struktur skiljer sig avsevärt från de lättare metallpaviljongerna och de vikbara paviljongerna. Det tar som regel inte mer än en kvart att ställa in. Helst kommer du att arbeta parvis, då blir arbetet enklare och snabbare.

Vad ska jag göra när min paviljong blir för kall?

Speciella gasvärmare och elektriska värmare kan användas för att värma paviljonger och tält på kallare dagar. Det finns dock några saker att tänka på vid uppvärmning av partytält, vilket jag kommer att förklara närmare någon annanstans.

Vilken billig paviljong 3×3 passar min terrass?

Det finns knappast ett allmänt svar på denna fråga. Valet av paviljong beror inte minst på tillgängligt utrymme. För att skydda dina trädgårdsmöbler från regn och vind räcker det med en mindre paviljong som mäter 3×3 m. En paviljong med sidodelar som kan fästas vid behov, till exempel på terrassen, är perfekt för skydd mot regn och vind. Lätta och vikbara paviljonger är mer lämpliga än mer massiva träpaviljonger.

Hur vill jag bygga en trä paviljong 3x4m så att den blir bra?

Du kan bygga en stabil trä paviljong 3x4m permanent och skapa en konkret grund för detta ändamål. En trädgårdspaviljong har ofta ett fast tak. Ibland har de även en interiör med bord och bänkar. Utrymmet i paviljongen är skyddat från regn och sol. Som jämförelse är paviljongen lämpligt för mobil användning. Här är stagarna gjorda av aluminium eller stål. Dessa flexibla paviljonger är vanligtvis förmonterade. En konstruktion med rör som du måste ansluta till varandra är lite mer komplicerad.

Vad är de stabila paviljongerna ofta gjorda av?

De stabila paviljongerna är ofta gjorda av trä. De är väldigt tunga och har ett fast tak. Detta är ofta täckt med bältros och följaktligen hållbart. Andra trädgårdspaviljonger är gjorda av metall och har en presenning som tak. Aluminiumpaviljonger är ännu lättare. De rivfasta presenningarna är placerade mellan metall- och aluminiumstativkonstruktionen. Det finns dock också vattentäta paviljonger.

Vad gör man för att få ett bra väderskydd till den bästa paviljongen?

Taket ansvarar främst för väderskydd. De bästa paviljongerna har ett vattentätt tak. Beroende på lutningsvinkeln och den extra utrustningen med sidoväggar kan du utöka vind- och väderskyddet. Utan sidoskyddselement tillåter de stora öppningarna mellan stagarna vind, solstrålar och regn att passera igenom.

Borde man tänka på format och mått?

Beslutet för en viss storlek beror på hur mycket yta du vill täcka på terrassen eller i trädgården. Många paviljonger har en rektangulär form, det finns också modeller med sex eller åtta hörn. Runda paviljonger och trädgårdstält är något sällsynta. En fyrkantig paviljong som mäter 2×2 m räcker för den lilla uteserveringen.

Trädgårdspaviljongernas standardstorlekar är 3×3, 3×4 och 4×4 m. För en trädgårdsfest är en modell som är 3×6 eller 4×6 m idealisk. Det är viktigt att din uteplats lätt passar under paviljongtaket. Du bör dock ta hänsyn till att de större paviljongerna automatiskt är tyngre och kräver mer ansträngning att montera.

Vilken typ av paviljong passar mig bäst?

Den permanenta paviljongen

Den stabila paviljongen har alla viktiga egenskaper för användning året runt. Det tar en viss tid att ställa in, men efteråt har du en underbar plats att koppla av. Arboret är rätt plats att koppla av, till söndagslunch eller för trädgårdsfesten med en kolgrill. Du behöver inte ställa in något, för väderskyddet är alltid klart och väntar på dig.

Med de dekorativa trädgårdspaviljongerna för permanent konstruktion hittar du klassiska och innovativa mönster. Vissa moderna paviljonger har en utbytbar hardtop, men i de flesta fall är taket lika robust som de andra komponenterna. Särskilt träpaviljongerna har ett snyggt utseende. I naturliga färger eller i strålande vitt ser de väldigt attraktiva och fräscha ut. När blommorna sammanflätas runt sidoskenorna ser paviljongen särskilt romantisk ut.

Den fällbara paviljongen

Om du gillar och ofta bjuder in gäster till en grill ger den vikbara paviljongen dig mer planeringssäkerhet. Om vädret ändras behöver du inte skjuta upp mötet. Standardpaviljongerna med en storlek på 4×3 m skyddar dig perfekt från bländande solstrålar eller regndusch. Du kan klara dig utan parasoll om du har grannar och vänner på besök.

För en större trädgårdsparty, ställ bara upp två eller flera paviljonger. För ett större täckt område, placera elementen precis bredvid varandra och gör utan sidodelarna. Efter festen kan en mobil paviljong enkelt vikas upp eller vikas upp igen. Om en slitstark transportpåse ingår, blir paviljongen ännu mer rörligt. Fällbara paviljonger är lätta att transportera och erbjuder också lämpligt väderskydd vid camping i tält eller på festivaler.

Förlängningspaviljongen

Du behöver rätt miljö för en förlängningspaviljong. Du kan bara fästa förlängningselementet på husväggen om måtten är korrekta. Den idealiska platsen för tillbyggnadspaviljongen är terrassen. Du kan komma ut och in utan problem under takets skydd. När vinden tar fart behöver du inte oroa dig för att säkra paviljongen, för att montera den på väggen ger nödvändig stabilitet.

Om ditt tilläggsskydd är 3×3 vattentätt, känner du dig nästan i en vinterträdgård. Vissa paviljonger har transparenta element på sidorna. Så du kan sitta ute och samtidigt vara säker från regnet så att du inte behöver erbjuda dina gäster ett paraply. Det skyddade utrymmet kan användas från min till höst. Beroende på typ av konstruktion kan det dock vara vettigt att ta bort presenningen under vintermånaderna.

Vilka kostnader kan jag förvänta mig för en trä paviljong 3x4m?

Priset är nära relaterat till paviljongernas design, storlek och stabilitetsklass. Medan de mobila lättvikterna är mycket billiga, ligger de stabila premiummodellerna i fyrsiffrigt intervall. En titt på priskategorierna hjälper dig att planera budgeten.

Billiga fällbara paviljonger: För cirka 200 till 2 000 kronor

Praktiska, kompakta vikbara paviljonger ligger i ett överkomligt prisintervall mellan 200 och 500 kronor. I allmänhet är dessa modeller inte större än 3×4 m, men du måste kompromissa när det gäller väderbeständighet. Om du investerar 500 till 2 000 kronor blir de flexibla paviljongerna lite mer stabila. Detta beror på det bättre utförandet och den exakt koordinerade underkonstruktionen å ena sidan och den högre kvaliteten på materialen å andra sidan.

Högkvalitativa paviljonger: För 2 000 till 5 000 kronor

Robusta trädgårdspaviljonger i större format är utrustade med en solid presenning. I många fall är det ett vattentätt, slitstarkt material. Detta ger också underbyggnaden mer stöd. För en vacker och stabil billig paviljong betalar du normalt 2 000 till 5 000 kronor. Ofta får du speciella tillbehör för förlängning och stabilisering av trädgårdspaviljongen. Med snören och pinnarna kan paviljongerna säkras bättre så att de tål även en lite starkare vind.

För cirka 5 000 kronor kan du inte bara köpa en mobil paviljong 3×4 utan också en billig träpaviljong. Till detta pris är paviljongerna relativt små för permanent konstruktion. Dessutom kan ytterligare kostnader för beredning av platsen förväntas, eftersom du behöver ett betongfundament och eventuellt andra tillbehör som takbältros och fästelement.

Stabila trädgårdspaviljonger: 5 000 till 20 000 kronor och mer

Slitstarka paviljonger av trä eller metall är delvis utrustade med glaselement. De har också ett väderbeständigt tak. Till ett pris av minst 5 000 kronor får du attraktiva och stormsäkra premiumpaviljonger med fast tak, belysning och andra användbara tillbehör. De exklusiva testvinnarna kostar till och med över 20 000 kronor. Deras stil kan matchas exakt till ditt utomhusområde.

Hur stor måste en trädgårdspaviljong vara?

Den optimala storleken beror på de rumsliga förhållandena och på de människor som ska hitta utrymme under paviljongen. En billig paviljong med standarddimensionerna 3×3 meter erbjuder till exempel plats för ett öltält eller 10 personer. Om man använder stående bord kan upp till 15 personer sitta bekvämt under tältet.

Den avsedda användningen är också avgörande. För familjefester eller grillar krävs mer utrymme under paviljongen än för en liten familj som vill använda tältet för avkopplande timmar i trädgården.

Antal personer enligt paviljongens storlek

 • 2×2 m: 4 sittande eller 8 stående personer
 • 2,5×2,5 m: 6 till 8 sittande eller 10 stående personer
 • 3×3 m: 10 sittande eller 15 stående personer
 • 3×6 m: 20 sittande eller 30 stående personer
 • 4×6 m: 25 sittande eller 40 stående personer

Är ramens material och bearbetningskvalitet viktigt?

Stödkonstruktionens kvalitet avgör hur lätt paviljongen kan ställas in och demonteras, hur tung den är och om den tål regn och vind. Stål eller aluminium används vanligtvis i de flesta trädgårdspaviljonger. Billigare modeller förstås vanligtvis med en stödkonstruktion av stål, medan aluminium huvudsakligen finns i de dyrare modellerna.

Stål är relativt tungt men kännetecknas av större hållbarhet och hållbarhet. Stålramspaviljonger är därför särskilt lämpliga för användning i hemmeträdgården. Aluminiumpaviljonger är betydligt lättare, precis som modellerna i rostfritt stål, och har ett mer modernt utseende.

Många användare tycker också att konstruktionen är lite enklare, eftersom de enskilda delarna är lättare. Det är viktigt att vara uppmärksam på anslutningarna i båda versionerna. I nästan alla modeller är dessa en svag punkt som kan påverka stabiliteten negativt.

Ska jag bry mig om täckningens material och bearbetningskvalitet?

Nästan alla trädgårdspaviljonger har ett tälttak av polyester. I nästan alla fall består överdraget av ett stycke och sträcker sig över stödramen. Olika alternativ finns för fastsättning. Kardborreband är praktiska och snabba. Vid montering och demontering upplevs dessa som mycket trevliga. Kardborreeffekten är dock ofta inte tillräcklig under blåsiga förhållanden.

Polyester finns också i olika kvaliteter och färger. En av de avgörande faktorerna för kvalitet är vikten per ytenhet. Tyvärr säger många tillverkare inte detta. Som med parasoll, ju högre vikt per ytenhet, desto högre kvalitet och tyngre tyger. Grammatiken anges i gram per kvadratmeter (g / kvadratmeter) och är idealiskt minst 180 g / kvadratmeter. Många tillverkare annonserar sina paviljonger för att vara vattentäta. Men mycket få modeller kan hålla detta löfte.

Det är viktigt att först skilja mellan vattentätt och vattenavvisande. Om paviljongen ska klara en riktigt regnskur bör den betecknas som vattentät och certifierad enligt ISO 811. Detta gäller till exempel Maxstore fällningspaviljong som presenteras i jämförelse. Om tillverkaren inte tillhandahåller någon information om vattentålighet är nämningar som PVC-beläggning eller svetsade sömmar en bra indikation på att du inte blir omedelbart våt under tältet.

Borde jag tänka på leveransens struktur och omfattning?

Hur lätt eller svårt det är att montera en paviljong 3x4m beror bland annat på din egen skicklighet, kroppsstorlek och styrka, samt monteringsanvisningarna. Många jämförda modeller kan enkelt ställas in av två personer. Vid behov kan fällbara paviljonger också monteras av en person. En titt på recensioner från andra kunder ger en bra indikation på hur enkelt det är att sätta upp i praktiken. Otillräckliga monteringsanvisningar eller saknade etiketter på skruvar eller enskilda delar kan försena monteringen.

Leveransomfånget inkluderar idealiskt en förvaringspåse, linor och pinnar för säker fastsättning på marken. Men köpare bör komma ihåg att besparingar ofta görs på dessa tillbehör. I synnerhet pinnarna är ofta av sämre kvalitet och är inte tillräckligt dimensionerade för den avsedda användningen. Om sidoväggarna ingår i leveransen bör det också klargöras innan du köper. Även om dessa nästan alltid kan ordnas, har oväntade saknade sidoväggar en negativ effekt på planeringen av ett trädgårdsparty och budgeten.

Läs också >>> Bästa uteduschen

Slutsats

Du kan se fram emot nästa fest som du kommer att fira med dina vänner på terrassen ännu mer om du har satt upp ett trädgårdstält eller till och med en hopfällbar paviljong 3×6. För med ett 4×4 tält är du oberoende av vädret och behöver inte avbryta din fest på grund av regn. En 3×4 vikbar trädgårdspaviljong är mycket praktisk i det här sammanhanget, eftersom den inte bara erbjuder mycket utrymme utan också kan läggas bort i några enkla steg. Dessutom är en sådan paviljong 3×3 billig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen