Bästa paviljongen 2023 – Test av olika paviljonger

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

4Living Eindhoven

Hillerstorp Luxor

Palermo 3000

Venture Design

Klicka här för att se fler paviljonger att välja mellan.

Om du under sommaren vill ha möjligheten att på ett mysigt sätt äta middag ostört i trädgården borde du köpa dig en paviljong. 

En paviljong erbjuder dig ett simpelt tak som oftast är tillverkat i tyg och har en stomme i stål. Produkten blir en fin detalj i trädgården och perfekt även om det regnar. 

Många modeller har också myggnät vilket innebär att middagen kan få pågå utan att bli störd av alla insekter. 

I denna text får du möjligheten att läsa om fyra olika modeller och deras specifikationer samt fördelar. Förhoppningsvis hittar du en paviljong som passar din trädgård och budget. 

1. Bäst i test – 4Living Eindhoven

4Living Eindhoven 8-kantig Paviljong

Klicka här för att se bästa priset

Om du vill inreda din trädgård eller uteplats på ett klassiskt sätt med en fin och hållbar paviljong, är Eindhoven från 4Living ett utmärkt alternativ för dig. 

Det unika med denna svarta paviljong är att produkten är åttahörnig, vilket skapar en cirkulär form med diametern 450 cm. Det finns alltså mycket plats under detta estetiskt tilltalande tak. 

Höjden till det övre ackordet är 210 cm medan den totala höjden är på 270 cm, vilket innebär att även dina längsta vänner kan stå raka utan att slå i huvudet. 

Taket är vattentåligt och i kombination med det medföljande myggnätet kan paviljongen användas hela sommaren lång, utan att bry sig om regn eller störande insekter. 

Det vattenavstötande taket är tillverkat i ett UV-skyddat polyesteröverdrag med PVC-yta och har flera dräneringshål på varje sida, som är enkla att hantera. 

Alla ribbor i både takkonstruktionen och stolparna är hållbara och slitstarka då de är tillverkade i stål.

2. Populärast – Hillerstorp Luxor

Hillerstorp Luxor Paviljong

Klicka här för att se bästa priset

Paviljongen Luxor från Hillerstorp är mycket populär, vilket inte är så konstigt. Denna produkt är oerhört snygg och kommer vara ett tillbehör i din trädgård eller på uteplatsen länge. 

Metallstommen är mörkbrun, vilket i kombination med det gråa polyestertyget skapar ett vackert uttryck som kommer passa för majoriteten av hushåll. 

Paviljongen är kvadratisk där alla sidor har en längd på 300 cm och den totala höjden är 278 cm. 

Produkten säljs som ett solskydd och levereras komplett med tak, sidoväggar och myggnät. Du har alltså allt du behöver när paketet kommit fram till dig. 

Det medföljer även metallfästen som ska användas för att förankra paviljongen i marken om det finns stor risk för kraftiga vindar. 

Det perfekta med denna modell är att myggnätet och sidotyget kan användas separat, det går alltså att ha någon vägg nere eller med myggnät medan någon öppning får vara helt fri.  

Det finns också en centrerad krok i mitten av undertaket som kan användas för att hänga upp belysning eller annan dekoration.

3. Premiumval – Palermo 3000

Palermo 3000 Paviljong

Klicka här för att se bästa priset

Köp premiumvalet Palermo 3000 om du vill garantera att du får en exklusiv paviljong med elegans och har en lång livslängd. 

Den hållbara aluminiumkonstruktionen är rosttålig, vilket innebär att produkten kan användas året runt och behöver inte monteras ned när det blir dåligt väder. 

Takets nästan okrossbara polykarbonatplattor ligger i dubbla lager och därmed skyddar dina trädgårdsmöbler mot UV-strålning, hagel, regn och snö. 

Den grå pulverlackningen med en bronsglaseringsfärg som är applicerad på konstruktionen skapar en fin finish som passar in i alla trädgårdar. 

Den kvadratiska formen på paviljongen har både längd och bredd på 295 cm och höjden är på optimala 276 cm.  

De fyra stolparna är förankringsbara till alla ytor vilket också bidrar till produktens tolerans för olika typer av väder. 

Som ett bevis på att tillverkaren är övertygad om paviljongens fantastiska hållbarhet och långa livslängd får konsumenten en garanti på hela 10 år.

4. Billigast – Venture Design Leeds

Venture Design Leeds Paviljong

Klicka här för att se bästa priset

Ibland vill man inte spendera hela sin plånbok och då är modellen Leeds från Venture Design det bästa valet för dig. 

Produkten har en vit klassisk design när det gäller paviljonger och därför passar den in i majoriteten av trädgårdar. 

Detta köp erbjuder dig ett utmärkt portabelt uterum som är perfekt för sommarens alla middagar utomhus. 

Med längden 298 cm på sidorna och 268 cm för höjden är modellen trots sitt lägre pris lika stor och rymlig som många andra dyrare alternativ. 

Stommen och takkonstruktionen är tillverkad i stål och tyget i polyester, vilket är de optimala materialen för en paviljong och därmed erbjuder en lång livslängd. 

Om du är kreativ tillåter den kraftfulla stålstommen dig att hänga upp fina dekorationer och lampor i både tak och väggar. 

Väggarna kan enkelt vikas in och ut och tillåter dig att ha någon vägg ute medan de andra är undanstoppade. 

Lista över de bästa paviljongerna 2023 

  • Bäst i test: 4Living Eindhoven  
  • Populärast: Hillerstorp Luxor  
  • Premiumval: Palermo 3000  
  • Billigast: Venture Design Leeds 

Vanliga frågor om paviljonger 

Kan man ha paviljong på vintern? 

Majoriteten av paviljonger borde monteras ned på vintern, eftersom livslängden kommer bli betydligt längre då. Du kan dock välja att endast ta in tyget då det är vad som främst riskerar att bli skadat.  

Det finns dock vissa exklusiva modeller som klarar av att stå ute året runt, dessa har dock inget tyg som tak. 

Vad betyder ordet paviljong? 

En paviljong kan man säga är en sorts mindre och fristående byggnad. Dessa byggnader brukar finnas i parker och i trädgårdar. Materialen som används kan vara olika men de som placeras i trädgården brukar oftast ha ett tak i polyestertyg och stomme i stål. 

Vad är skillnaden på pergola och paviljong? 

Generellt kan mas säga att paviljongen är lite simplare. Den är mer tillfällig och enklare att flyttas runt, den bör också tas in på vintern. Medan en pergola är mer stationär och när stommen väl är placerad rekommenderas den att få stå kvar. 

Måste man ha bygglov för en paviljong? 

Det är svårt att svara på och ofta beror det på storleken. Men generellt klassas en paviljong som en friggebod och går därmed under samma regler. Om arean inte överstiger 15 m² och höjden 3 m kan den oftast uppföras utan bygglov. 

Sammanfattning 

Avslutningsvis finns det många paviljonger att välja mellan, därför behöver du tänka till ordentligt. 

“En paviljong är en utmärkt produkt för din trädgård eller uteplats och kommer förgylla kommande sommarkvällar och alla middagar utomhus.” 

Främst bör du fokusera kring tillbehör som myggnät och förankring, men det kan även vara avgörande om du vill att ett regntåligt tak. Är du ute efter en stationär byggnad kan du istället kolla på en pergola.

Men det allra viktigaste är att paviljongen passar in i din trädgård, ett tips är därför att titta på många bilder och därefter bestämma dig för vilken modell som är bäst. 

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen