Bästa paviljongen 2024 – Test av olika paviljonger

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Traditionell

Betty 9,9m²

Betty 25 m²

Lucy 12,2 m² 

Julie 10,9 m² 

Klicka här för att se fler paviljonger att välja mellan.

Med sommarens ankomst är det dags att skapa en utomhusoas där du kan njuta av långa middagar, avkoppling och underbara stunder med familj och vänner. Vårt team har noga granskat och jämfört olika modeller för att ge dig den mest omfattande och opartiska informationen.

Vi har utvärderat paviljongernas design, konstruktion, hållbarhet och funktioner för att säkerställa att du får den högsta kvaliteten och bästa valuta för pengarna. Vårt test omfattar allt från traditionella takdesigner till moderna och innovativa lösningar.

Vi har även undersökt hur paviljongerna hanterar olika väderförhållanden, inklusive regn, vind och starkt solsken. Oavsett om du letar efter en paviljong för sommarens trädgårdsfester, mysiga familjemiddagar eller bara en plats att koppla av och läsa en bok i skuggan, har vi täckt alla dina behov.

Så ta dig tid att utforska våra testresultat och låt oss guida dig genom djungeln av paviljongalternativ. Skapa din drömträdgård med den perfekta paviljongen som blir navet för avkoppling och glädje under varma sommardagar och ljumma kvällar.

1. Bäst i test – PALMAKO Betty 9,9m² Paviljong

PALMAKO Betty 9,9m² Paviljong

I vår strävan efter att hitta den bästa paviljongen, gav PALMAKO Betty 9,9m² Paviljong oss en anmärkningsvärd upplevelse. Från vår första interaktion med denna paviljong kändes det att den var designad för att vara både robust och elegant. När vi påbörjade vårt test av uppsättningen, var vi förvånade över hur enkelt det var att montera ihop delarna.

Specifikationer
Material:Nordisk gran
Form:Hexagon
Yta:Slät och fin
Mått:ø 337 cm
Vikt:723 kg

Vi var särskilt imponerade av det robusta limträet i nordisk gran, vilket bidrog till en stabil konstruktion och en slät, fin yta som minskade risken för stickor.

Betty fungerade som en charmig och praktisk uteplats på vår tomt, den hexagonformade konstruktionen och det klassiska kryssräcket gav en trivsam och välkomnande atmosfär.

En nackdel var dock att varken takbeläggning eller golv ingick i leveransen, vilket vi tyckte var lite besvärligt då dessa delar behöver köpas som tillval.

Även om detta inte påverkade kvaliteten på paviljongen själv, var det en extra utgift och ett extra steg i processen som vi inte hade räknat med.

Överlag var PALMAKO Betty 9,9m² Paviljong ett starkt bidrag till vårt test. Dess hållbarhet, estetik och enkelhet i uppsättning gjorde den till en framstående produkt i vårt test.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Estetiskt tilltalande
 • Lätt att montera

Nackdelar

 • Takbeläggning och golv ingår inte
 • Extra kostnader för tillval

2. Bäst premiumval – PALMAKO Betty 25 m² Paviljong

PALMAKO Betty 25 m² Paviljong

PALMAKO Betty 25 m² paviljong är verkligen den rymd och elegans som din trädgård behöver. Med sin klassiska design och rejäla konstruktion, erbjuder Betty en perfekt samlingspunkt för att umgås och njuta av utomhuslivet.

Specifikationer
Mått:25 m²
Vägghöjd:204 cm
Total höjd:313 cm
Väggtjocklek:12×12 cm
Material:Limträ

Den generösa ytan rymmer komfortabelt både familj och vänner och den öppna designen främjar en känsla av frihet och avkoppling. Paviljongens tak skyddar effektivt mot solens strålar och det klassiska kryssräcket ger en fulländad finish.

Betty paviljongen är gjord av limträ vilket ger strukturen en robust och stabil form. Den släta ytan på trädet minskar risken för stickor, vilket gör det säkert och bekvämt för alla åldrar. Paviljongen levereras i delar som enkelt monteras ihop, vilket gör byggprocessen smidig och enkel.

Ett litet men viktigt notering är att takbeläggning och golv inte ingår i leveransen och måste köpas separat. Även om detta kan verka som en nackdel, erbjuder det ändå en möjlighet att personifiera din Betty paviljong.

Totalt sett är PALMAKO Betty 25 m² paviljong en prisvärd och estetiskt tilltalande tillägg till din trädgård. Dess stora storlek och eleganta design kommer säkert att bli en samtalspunkt vid alla trädgårdsfester.

Fördelar

 • Rymlig yta
 • Klassisk design
 • Enkel montering

Nackdelar

 • Takbeläggning och golv ingår inte

3. Bäst budgetval – PALMAKO Lucy 12,2 m² Paviljong

PALMAKO Lucy 12,2 m² Paviljong

PALMAKO Lucy 12,2 m² paviljong ger en ny dimension till konceptet utomhusliv. Denna paviljong är designad för att skapa ett mysigt uterum i din trädgård. Den fyrkantiga formen ger en generös yta att njuta av, medan taket erbjuder ett skydd mot stark sol och till och med lätt regn.

Specifikationer
Area:12.2 m²
Mått:349×349 cm
Vägghöjd:230 cm
Total höjd:254 cm
Material:Nordisk gran

Denna kombination säkerställer att du kan dra full nytta av varma dagar, oavsett om solen skiner eller om det är ett lätt duggregn. Lucy paviljongen är tillverkad av nordisk gran, vilket är känd för sin hållbarhet och hög kvalitet.

Denna speciella typ av trä växer långsamt och är därför särskilt anpassad till de tuffa svenska väderförhållandena. Allt från att montera paviljongen till att njuta av dess skyddade utrymme är en ren fröjd.

Ett notering är dock att takbeläggning och golv inte ingår i leveransen, men finns att köpa som tillval. Detta kan ses som en nackdel för vissa, men det ger också möjligheten att skräddarsy din Lucy paviljong efter dina egna preferenser.

På det hela taget är PALMAKO Lucy 12,2 m² en paviljong som erbjuder hög kvalitet, robust konstruktion och stilren design, vilket gör den till ett utmärkt komplement till varje trädgård.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Bra skydd
 • Anpassningsbar

Nackdelar

 • Takbeläggning och golv ingår inte

4. PALMAKO Julie 10,9 m² Paviljong

PALMAKO Julie 10,9 m² Paviljong

PALMAKO Julie 10,9 m² Paviljong ger en verklig betoning på traditionell charm och funktionalitet. Detta lilla uterum bjuder på en varm och inbjudande atmosfär, perfekt för att koppla av under de varmare månaderna eller för att användas som ett effektivt hemmakontor.

Specifikationer
Mått:350×350 cm
Vägghöjd:217 cm
Total höjd:310 cm
Väggtjocklek:2,8 cm
Yttre area:10.9 m²

Konstruktionen är solid och hållbar, tillverkad av långsamväxande nordisk gran, vilket garanterar styrka och långvarig hållbarhet.

Denna byggsats är designad för att vara enkel att montera, och vi uppskattade verkligen hur alla detaljer var färdigkapade, vilket sparade oss mycket tid under byggprocessen.

Den inbyggda verandan ger en särskild touch till denna paviljong. Dess staket skapar en mysig, avgränsad yta som kan användas till att slappna av, umgås eller bara njuta av den friska luften.

En liten nackdel var dock att takbeläggningen inte ingick i leveransen, så det blev en extra kostnad att tänka på. Men överlag var vi mycket nöjda med PALMAKO Julie 10,9 m² paviljong. Dess traditionella konstruktion och multifunktionella utrymme ger det ett försprång jämfört med liknande produkter på marknaden.

Fördelar

 • Traditionell charm
 • Multifunktionellt utrymme
 • Lätt att montera

Nackdelar

 • Takbeläggning ingår inte

5. PALMAKO Betty Kvadrat 9 m² Paviljong

PALMAKO Betty Kvadrat 9 m² Paviljong

Betty Paviljong från Palmako erbjuder en påtaglig kombination av hållbarhet och estetik, perfekt för att lyfta din trädgårds potential. Under vårt test imponerade Betty på oss med sin robusta struktur och välkomnande atmosfär. Trots sin enkla design, blev paviljongen ett självklart fokus i vår trädgård.

Specifikationer
Mått: 300×300 cm
Yttre area:9 m²
Total höjd:323 cm
Vägghöjd:223 cm
Material:Nordisk gran

Paviljongen är gjord av limträ i nordisk gran, vilket bidrar till dess hållbarhet och ger en slät yta som minskar risken för stickor.

Dess fyrsidiga ram som stöds av robusta pelare och tre sidor med klassiskt kryssräcke skapar ett skyddande men samtidigt inbjudande utrymme. Den öppna ytan var perfekt för att skapa en hemtrevlig atmosfär, skyddad från överdriven sol men med gott om ljus.

En nackdel vi stötte på under vår testning var att varken takbeläggning eller golv ingår i leveransen, vilket kan vara otydligt vid beställning. Det kan bli extra kostsamt om du inte är uppmärksam på detta. Dessutom levereras paviljongen i delar, vilket kräver viss montering.

Sammanfattningsvis, trots vissa utmaningar, levererar Betty Paviljong från Palmako både stabilitet och trivsel för trädgårdsmiljöer. Den robusta strukturen och det inbjudande designet gör det till ett attraktivt val för de som söker att skapa ett trivsamt uterum.

Fördelar

 • Robust och hållbar
 • Inbjudande design
 • Enkel montering

Nackdelar

 • Takbeläggning och golv ingår ej
 • Kräver montering

6. VENTURE HOME Lazio Paviljong

VENTURE HOME Lazio Paviljong

Venture Home Lazio Paviljong är verkligen sommarens favorithörna. Under vårt test blev vi imponerade av Lazio’s eleganta design och funktionalitet. Med dess aluminiumstomme och takdel i polyester, erbjuder Lazio både hållbarhet och stil. Den vita kulören tillförde en sofistikerad touch till vår uteplats, vilket gjorde att vi gärna tillbringade mer tid utomhus.

Specifikationer
Mått: 400x400x250 cm
Material: Aluminium
Färg: Vit
Användning:Utomhus
Typ: Paviljong

Ett utmärkande inslag är pergolan, som verkligen ramar in uteplatsen och skapar en unik atmosfär. Med Lazio kunde vi enkelt skapa en privat, skyddad zon för avkoppling eller socialt umgänge.

Vi uppskattade också att pergolan kan plockas ner när den inte används, vilket förenklar förvaringen.

Även om Lazio imponerade med sin design och funktionalitet, noterade vi en del utmaningar. Trots att den är lätt att montera och demontera, finns det inga väggar inkluderade.

Detta kan begränsa paviljongens användning under regniga dagar. Dessutom kan den vita kulören kräva regelbunden rengöring för att bibehålla dess ljusa och fräscha utseende.

Sammanfattningsvis, Venture Home Lazio Paviljong är ett elegant och praktiskt tillägg till din uteplats. Med dess lättanvända design och stilrena utseende, kan den snabbt bli sommarens favorithörna.

Fördelar

 • Elegant design
 • Hållbart material
 • Lätt att montera och förvara

Nackdelar

 • Inga väggar inkluderade
 • Kräver regelbunden rengöring
Hur vi testade paviljonger

Hur vi testade paviljonger 2024

Vårt syfte med detta test är att granska marknadens bästa paviljonger. Vårt team har samlat en mängd modeller, från den kompakta 3×3 m paviljongen till den rymliga 3×4 m varianten.

Genom denna artikel hoppas vi erbjuda er vår insikt i vilken paviljong som kan klassas som “bäst i test”. Vi har tagit hänsyn till alla aspekter, från upprättande till stabilitet och kvaliteten på paviljongtaket.

Uppställning av testmiljö

När vi började vårt test, var det första steget att säkerställa att vi hade en enhetlig och rättvis testmiljö. Vi valde en stor utomhusyta med tillräckligt utrymme för att kunna ställa upp både 3×3 m och 3×4 m paviljonger.

Vi tog även hänsyn till vädret, och planerade vårt test för dagar med liknande väderförhållanden för att säkerställa en konsekvent jämförelse. Vårt team var noga med att ytan var platt och fri från hinder för att minimera eventuella störningar under testprocessen.

Vår testprocess

Själva testprocessen var utformad för att spegla de situationer en typisk användare skulle stöta på. Varje paviljong monterades och demonterades flera gånger, och vi noterade hur lång tid det tog samt om det uppstod några problem.

Vi testade också hållbarheten och kvaliteten på varje paviljongtak genom att utsätta dem för olika väderförhållanden, inklusive stark sol och regn. Vi var noga med att inte bara fokusera på de större paviljongerna, men också de mer kompakta, för att se om storleken spelar någon roll för prestanda och stabilitet.

Utförande av testerna

Testerna utfördes med stor omsorg. Varje paviljong testades individuellt flera gånger för att ge en rättvis bedömning av dess prestanda.

Varje testcykel varade i genomsnitt en vecka, vilket gav oss tillräckligt med tid att granska varje aspekt av paviljongen, från hur lätt det var att sätta upp den till hur väl den stod emot väder och vind. Vi noterade noggrant våra upptäckter efter varje test för att kunna ge er en detaljerad analys av varje produkt.

Under processen blev det tydligt att inte alla paviljonger är skapade lika, och det fanns vissa klara skillnader i prestanda mellan modellerna. Vi ser fram emot att dela med oss av våra upptäckter i de följande avsnitten.

Utvärdering

Efter att ha slutfört varje test tog vi oss tid att utvärdera resultaten. Vi analyserade vår data för att identifiera vilken paviljong som uppfyllde våra kriterier bäst, och vilken som behövde förbättringar.

För att bedöma produkterna på ett rättvist sätt, utvecklade vi ett poängsystem baserat på viktiga funktioner som enkelhet vid uppsättning, hållbarhet, estetik och paviljongtakets kvalitet.

Vi var noggranna med att inte endast fokusera på de mest uppenbara kriterierna, utan även inkluderade subtila aspekter såsom nivån av komfort och den visuella inramningen som pergolan bidrog med.

Hållbarhet och långtidstest

Vi insåg tidigt att ett grundläggande test kanske inte räcker för att verkligen få grepp om en produkts hållbarhet. Därför genomförde vi långtidstester som sträckte sig över flera månader.

Under denna tid utsatte vi paviljongerna för ett brett spektrum av väderförhållanden och observerade hur väl de stod emot elementen. Vi var speciellt uppmärksamma på paviljongtakens kvalitet, och hur de stod emot sol, regn och vind.

Vår strävan efter att hitta “bäst i test” paviljong ledde oss att genomföra dessa omfattande tester för att verkligen förstå varje produkts styrkor och svagheter.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet är oerhört viktiga faktorer att ta hänsyn till när man bedömer en paviljong. Under våra tester var vi noga med att utvärdera hur säkert varje paviljong var under olika omständigheter.

Vi tittade på säkerhetsfunktionerna, som fästen och stabilitet under vind och regn. Vi tog även hänsyn till paviljongens pålitlighet över tid. Hur klarade den av oväntade situationer? Kunde den stå emot stormar och stark sol? De paviljonger som lyckades bäst i dessa tester var ofta de med högre kvalitet och mer genomtänkta konstruktioner.

Viktiga tips för optimal användning av din paviljong

Viktiga tips för optimal användning av din paviljong

Att äga en paviljong kan förvandla din trädgård eller uteplats till en inbjudande och avkopplande oas. Men innan du börjar använda din nyligen inköpta paviljong, finns det viktiga saker du bör tänka på.

Vår omfattande testning och analys av olika paviljonger har givit oss en unik insikt i vad som verkligen gör en paviljong bäst i test. Låt oss dela med oss av några av de viktigaste tipsen vi upptäckt:

1. Planera placeringen noggrant

En av de första saker vi upptäckte under vår testprocess var betydelsen av att noggrant planera var paviljongen ska placeras. Att välja rätt plats är avgörande för att få bästa möjliga användning av paviljongen och kan även påverka dess livslängd.

Ta hänsyn till faktorer som solljus, vindriktning och tillgänglighet innan du sätter upp din paviljong.

2. Ta hand om underhållet

Ett annat viktigt inslag vi lärde oss under testet var underhållet. För att din paviljong ska förbli bäst i test över tid, är det viktigt att du regelbundet rengör den och kontrollerar den för eventuella skador.

Oavsett om det är att torka av fläckar, borsta bort löv eller fixa småreparationer, är regelbundet underhåll nyckeln till att bibehålla paviljongens kvalitet och utseende.

3. Tänk på tillbehören

Våra tester visade att de bästa paviljongerna ofta förstärks med rätt tillbehör. Tänk på att investera i funktionella och estetiska tillbehör som gardiner, väggar, belysning, och kanske till och med en värmeenhet för de kyliga kvällarna.

Dessa tillägg kan verkligen förhöja din upplevelse och göra din paviljong till en trivsam plats att vara på.

4. Förbered för väderförändringar

Slutligen lärde våra tester oss att väderförändringar är en annan viktig aspekt att tänka på. De bästa paviljongerna i våra tester var de som kunde stå emot både sol, vind och regn.

Det är viktigt att se till att din paviljong är ordentligt förankrad och skyddad mot olika väderförhållanden för att säkerställa att den håller länge. Så, innan du börjar njuta av din paviljong, tänk på dessa viktiga tips.

Från att planera placeringen till att förbereda för väderförändringar, dessa insikter vi samlat under vår testprocess kommer att hjälpa dig att få mest möjliga nytta av din paviljong och säkerställa att den fortsätter vara bäst i test för dig.

Vanliga frågor om paviljonger 

Kan man ha paviljong på vintern? 

Majoriteten av paviljonger borde monteras ned på vintern, eftersom livslängden kommer bli betydligt längre då. Du kan dock välja att endast ta in tyget då det är vad som främst riskerar att bli skadat.  

Det finns dock vissa exklusiva modeller som klarar av att stå ute året runt, dessa har dock inget tyg som tak. 

Vad betyder ordet paviljong? 

En paviljong kan man säga är en sorts mindre och fristående byggnad. Dessa byggnader brukar finnas i parker och i trädgårdar. Materialen som används kan vara olika men de som placeras i trädgården brukar oftast ha ett tak i polyestertyg och stomme i stål. 

Vad är skillnaden på pergola och paviljong? 

En paviljong är en fristående byggnad med tak och väggar, medan en pergola är en öppen struktur med stolpar och tvärbjälkar för att ge skugga och stödja klätterväxter.

Måste man ha bygglov för en paviljong? 

Det är svårt att svara på och ofta beror det på storleken. Men generellt klassas en paviljong som en friggebod och går därmed under samma regler. Om arean inte överstiger 15 m² och höjden 3 m kan den oftast uppföras utan bygglov. Många paviljonger har den lämpliga storleken 3x3 m eller 3x4 m.

Sammanfattning 

Avslutningsvis finns det många paviljonger att välja mellan, därför behöver du tänka till ordentligt. 

“En paviljong är en utmärkt produkt för din trädgård eller uteplats och kommer förgylla kommande sommarkvällar och alla middagar utomhus.” 

Främst bör du fokusera kring tillbehör som myggnät och förankring, men det kan även vara avgörande om du vill att ett regntåligt tak. Är du ute efter en stationär byggnad kan du istället kolla på en pergola.

Men det allra viktigaste är att paviljongen passar in i din trädgård, ett tips är därför att titta på många bilder och därefter bestämma dig för vilken modell som är bäst. 

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen