Test av väggpluggar: Säkra fästen i fokus

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

SCHNEIDER 1003011

HECO 9605240 

ESSVE 511240 

ESSVE TB 

Klicka här för att se fler pluggar.

Om du jobbar med olika material i syfte av att montera eller fästa saker mot en yta kommer du vara i behov av pluggar. Pluggar ger bra fäste och förankring i ditt arbete och är en nödvändighet ifall du jobbar med material som inte är av trä.

Alla olika typer av material kräver olika typer av pluggar baserat på egenskaperna av just den ytan. För att hjälpa dig göra ett bra val för ditt arbete och behov av pluggar har vi rangordnat olika modeller nedan i respektive kategorier som kanske når ut till dina behov.

Vare sig du behöver en plugg i hemmet eller för jobbet är det viktigt att du har kvaliteten i åtanke. Genom att köpa en kvalitativ produkt redan från början kan du undvika potentiella skador som kan förekomma med modeller som brister vad gäller kvalitén.

Våra testvinnare

1. Bäst i test – SCHNEIDER 1003011

SCHNEIDER 1003011 Plugg

Klicka här för att se bästa priset

Denna variant av Schneider är avsedd för arbeten där olika tvärkrafter är i fokus.

Produkten är lämplig för, bland annat, material som betong, sten och lättklinker. Detta gör den här varianten väldigt mångsidig och användbar för dig som arbetar med många olika material i din vardag.

Observera att pluggen ej ska användas med spånbrytande spets eller skruv med borr.

Produkten kommer i ett 250-pack och pluggarna är av plast med röd färg. Den är 35 mm lång och är lämplig för en skruvdiameter från och till 3,5 – 5 mm.

Nöjda kunder poängterar bra kvalité för bra pris vad gäller den här pluggen vilket självklart är ett plus och optimalt för den som vill ha valuta för pengarna.

Utöver kundernas omdömen blir valuta för pengarna också tydligt vid det faktum att du får ett 250-pack av pluggar till ditt förfogande vid ett köp.

2. Populärast – HECO 9605240

HECO 9605240 Plugg

Klicka här för att se bästa priset

En väldigt populär plugg som kan användas i flertal sammanhang är den här produkten från Heco.

Fasadpluggen består av en lång expansionsdel som kan användas för material som exempelvis stål, trä eller lättbetong.

Utöver variationen av material som produkten kan användas för med kommer även en elförzinkad skruv med försänkt huvud för att minska sprickbildning samt inskruvningsmomentet.

Denna plugg är mycket populär bland kunder och får goda recensioner som enas över en bra produkt och att den bland vissa går över förväntan.

En aspekt värd att notera när det kommer till den här produkten är att den kommer i ett 5-pack. Observera dock att du även får skruvar på köpet som är anpassade för bruk i samband med pluggen, på så sätt slipper du gå ut och spendera pengar på att köpa skruvar också.

3. Premiumval – ESSVE 511240

ESSVE 511240 Plugg

Klicka här för att se bästa priset

Den här modellen av Essve är ett premiumval som kostar lite mer men kan även användas för mer än andra motparter.

Pluggen är likt andra modeller avsedd för infästning av porösa material, vilket innefattar material som lättbetong och lättklinker.

Produkten är gjord av högkvalitativ nylon och tack vare detta kan den klara sig i ett stort temperaturintervall som sträcker sig från så lite som -30°C ända upp till +100°C.

På grund av den här variantens tålighet i tuffa temperaturer och dess koniska krage som motverkar rotation som kan förekomma vid montage är den mycket användbar i flera sammanhang.

Pluggen från Essve är ett utmärkt val för den som är villig att spendera lite mer pengar för en produkt som kan göra mer.

4. Billigast – ESSVE TB

ESSVE TB Plugg

Klicka här för att se bästa priset

Den här modellen är billigare än andra varianter samtidigt som den håller sig till standard och kvalité, likt motparterna.

Det här är en universalplugg som kan användas i stor utsträckning och i jobb som exempelvis rör sig om material som tegel, betong och natursten.

En detalj som gynnar konsumenter i behov av pluggar med stora användningsområden är att den expanderar olika mycket baserat på vilket material den används i. Faktorer som ifall materialet är hårt, poröst, hålstens- eller skivmaterial påverkar hur pluggen kommer expandera.

Observera att produkten kommer i ett 5-pack bestående av 5 universalpluggar, 5×30 mm, och 5 skruvar, 4×40 mm. Trots det billigare priset med kommer både skruvar och pluggar i ditt köp vilket gör att du slipper köpa till skruvar vid ett senare skede.

Våra hållfasta slutsatser

Efter att ha testat ett urval av väggpluggar kan vi konstatera att de bästa modellerna erbjuder en kombination av styrka och mångsidighet.

Dessa pluggar är avgörande för att säkra allt från lätt konst till tunga hyllor, vilket ger dig tryggheten att dina fästen håller för uppgiften.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen