Den bästa positionsstolen 2023 – Test av positionsstolar

Bäst i test

Hillerstorp Nydala Vit/Grå

Populärast

Hillerstorp Ammi

Premiumval

Hillerstorp Läckö Vit

Billigast

Venture Design Break Vit

Klicka här för att se fler positionsstolar.

Bästa positionsstolen 2023

Att ha en bra och bekväm positionsstol är extremt viktigt både för dig själv och för alla andra som ska använda stolen. Genom att undvika dåliga stolar minimerar man risken att både bli missnöjd med sitt köp och risken att sitta obekvämt. Positionsstolar är perfekt vid många olika tillfällen och något de flesta bör äga.

Trots allt så är det faktiskt inte särskilt enkelt att köpa den bästa positionsstolen på nätet. Vad det beror på är det faktum att det finns så otroligt många viktiga saker man bör fundera på innan man gör sitt val. Exempelvis så finns det flera olika modeller av positionsstolar inom ett flertal olika prisklasser att välja mellan. Dessutom så väljer de flesta affärer att undanhålla vissa aspekter kring produkter som kanske annars hade fått produkten att sälja sämre. Vad detta leder till är att du som köpare har svårt att få en helhetsbild av hur bra eller dålig en produkt faktiskt är. Vad det i sin tur sedan kan leda till är att du står där med en produkt som du ångrar att du köpte. Det är här vi på hantverksproffset.se kommer in i bilden.

Vi på hantverksproffset.se har nämligen sammanställt en köpguide för positionsstolar genom att genomföra ett onlinetest av olika positionsstolar. På denna sida listar vi de bästa positionsstolarna som finns att köpa för tillfället. Utan en guide kan det bli förvånansvärt svårt att köpa en positionsstol eftersom det finns så många aspekter att ta hänsyn till, och om man inte är särskilt insatt i ämnet kan det enkelt bli rörigt. Det blir mycket enklare om du använder vår köpguide som vi sammansatt genom att använda och testa ett antal olika positionsstolar. För att komplettera våra kunskaper om just positionsstolar har vi även läst igenom stora antal recensioner och tester vilket har gett oss en välgrundad insikt på vilka produkter som faktiskt är bäst. Just därför kan du känna dig trygg i att välja ett av våra alternativ i ovanstående tabell.

Köpguide för bäst i test positionsstol 2023

Som vi förklarade ovan så är det förvånansvärt svårt att välja den bästa positionsstolen att köpa på nätet eftersom det finns så många olika aspekter att se över. För att göra det enklare för alla som letar efter den bästa positionsstolen har vi därför tagit fram köpguiden nedan. Förutom nedanstående faktorer och egenskaper hos olika positionsstolar så är det förstås viktigt att man väljer utifrån ens personliga behov framförallt. Läs vidare nedan för att hitta allt du bör tänka på innan du köper den bästa positionsstolen 2023.

 • Utrymme
 • Kraft
 • Kostnad
 • Placering
 • Underlag
 • Kroppstyp
 • Tyg
 • Kvalitet och hållbarhet
 • Läder kontra syntet
 • Passform
 • Storlek
 • Komfort
 • Mekanism
 • Stil
 • Funktioner
 • Motor
 • Material
 • Tryckavlastning
 • Tyg kontra läder
 • Montering

Utrymme

När du väljer en positionsstol i rätt storlek måste du tänka på ditt utrymme. Innan du beger dig ner till din lokala möbelhandlare, ta dig tid att överväga måtten och funktionerna i rummet där din nya positionsstol ska placeras. Kommer det att vara ett familjerum där alla samlas för att titta på tv, eller kommer det att vara ett rum för endast vuxna som används för att läsa och ta emot gäster? Kommer det att vara för en lya, ett kontor, eller funderar du på att det ska vara en plantskola? När du har svarat på dessa frågor måste du bestämma var i rummet du vill placera din positionsstol.

Du måste mäta ditt rum. Se till att ta hänsyn till fönster, dörröppningar och öppen spis. Mätning är det enda sättet att vara säker på att din positionsstol passar. Det kan lura när man handlar i en möbelaffär. Showrooms är i allmänhet mycket större utrymmen än ditt vardagsrum och familjerum. De bitar som ser bra ut i butiken kan vara för stora för ditt utrymme hemma. Enbart mått kanske inte räcker om du inte har tagit hänsyn till flödet i rummet och andra utrymmeskrav du kan ha. Det är viktigt att inte bara mäta ditt utrymme för passform utan för den väg dina möbler behöver ta för att komma till ditt rum vid leverans. Genom att ta med dig måtten till butiken kan säljaren hjälpa dig att hitta en bra passform. Om du kan göra en skiss av ditt rum och eller ta några bilder, kommer detta att vara ännu mer användbart.

Kraft

Om du har problem med rörlighet eller styrka, behöver du en elektrisk positionsstol. Den motoriserade stolen är dyrare men ger smidig rörelse med en knapptryckning. Den elektriska positionsstolen erbjuder ett obegränsat antal ben- och ryggrörelsealternativ. När du tar bort fingret från knappen låses stolen i position.

Kostnad

Många faktorer påverkar kostnaden för en positionsstol. Kvalitet, anpassning och uppgraderingar, för att nämna några. Det är viktigt att komma ihåg hur ofta din positionsstol kommer att användas och vilket syfte den kommer att tjäna. Kvalitetsmöbler är avgörande om du behöver det för dagligt bruk, eftersom det kommer att vara en stapelvara i ditt hem. Du kommer att vilja ta reda på detaljer som vilka materialtillverkaren använder i konstruktionen och vilka funktioner positionsstolen har, inklusive alternativ och tillgängliga tyger. Information om garanti och skyddsplan ger dig också en uppfattning om hur ditt skydd efter köpet kommer att se ut och är ett bra ställe att ställa fler frågor om hur ditt blivande möbelföretag kommer att kunna leverera dessa tjänster.

Priset på din positionsstol är en av de största faktorerna när du ska köpa en stol. Om priset inte är en barriär, är en läderpositionsstol med alla klockor och visselpipor en no-brainer. Men om du har en budget kan du behöva göra några svåra val. Läderpositionsstolar kommer att bli dyrare än mikrofiber eller tyg. Extra funktioner som de som nämns ovan kommer också att få priset att klättra, så se till att du prioriterar: är läder viktigare för dig än att ha ett inbyggt kylskåp? Det är upp till dig att bestämma. Kvalitet, anpassning och uppgraderingar är några av många olika faktorer som påverkar kostnaden för en positionsstol. Det är viktigt att överväga hur ofta din positionsstol kommer att användas när du avgör om priset på positionsstolen kan göras inom din budget. Kvalitetsmöbler är avgörande för dagligt bruk. Garanti- och skyddsplaner ger dig också en uppfattning om hur dina skyddsalternativ efter köpet ser ut.

Som med alla köp spelar priset in. Det finns en bred prisklass med kraftlift positionsstolar. Priser från mitten av 3 000 kr till långt över 10 000 kr är ett intervall du kan förvänta dig. Din budget är något du vill titta på. Gör en lista över dina prioriteringar av vad du vill ha i ditt köp från högsta till lägsta. Vilka funktioner känner du att du inte kan leva utan, och vad kan du lämna bakom dig och fortfarande ha en positionsstol som fortfarande passar dina behov. Detta kommer att hjälpa dig att begränsa dina val och hålla dig inom en bekväm prisklass.

Placering

Innan du börjar handla efter den här typen av stol, tänk på var du ska placera den i ditt hem. Det kommer att avgöra hur stor den ska vara och vilket material som skulle vara bäst. Finns det mycket utrymme för positionsstolen i rummet du ska ställa den i? Om så är fallet kan du köpa en vanlig positionsstol – eller till och med en “big & tall” liggdel – utan att oroa dig för att den ska stöta mot väggen när du ligger tillbaka i den. Om du har ont om plats kan du behöva titta på positionsstolar för små utrymmen – som tenderar att vara kortare och inte luta sig för långt bakåt. Du kan också titta på positionsstolar, som är konstruerade på ett sätt så att de inte träffar väggen bakom dem när de lutar tillbaka. En annan anledning att tänka på vilket rum du ska placera din positionsstol i – förutom hur mycket utrymme du har – är positionsstolsstilen. Om du vill lägga till en positionsstol i ett elegant vardagsrum som gästerna kommer att se när de går in i huset, kanske du vill välja en produkt som avger en klassisk, antik-liknande luft.

Underlag

Positionsstolar kommer med en mängd olika baser, så välj beroende på hur du vill att din stol ska fungera. Till exempel lutar svängbara glidflygplan inte bara tillbaka; de roterar också så att du kan vrida hur du vill. Vippglidare kan gunga fram och tillbaka, medan lyftstolar gör det enkelt för dig att ta dig upp ur positionsstolen när du är redo att stå upp igen. Det finns så många alternativ att du borde kunna hitta en bas som fungerar perfekt för dina behov.

Kroppstyp

Vissa positionsstolar kan vara bra men inte beroende på din kroppstyp. När du tittar igenom stolarna, tillbringa lite tid med att sitta i dem och lägg märke till hur de innehåller din kropp. Vidrör dina fötter golvet när du sitter? Kan du vila ditt huvud bekvämt på nackstödet? Dessa saker är viktiga om du vill ha den bästa upplevelsen. Kontrollera också om avståndet mellan benstödet och sätet är mindre än eller lika med 12,5 cm. Lägg märke till om fotstödet stödjer dina hälar på rätt sätt. Även ländstödet måste vara perfekt, dvs inte för mjukt och för hårt.

Tyg

Om tyget på din stol inte är bekvämt, kommer du att ha svårt att koppla av i det. Så se till att du ger tillräckligt med uppmärksamhet åt tyget som din stol är gjord av. Du kan välja mellan ett antal alternativ som läder, syntet, bomull, mikrofiber, etc. Tyget måste väljas utifrån komforten samt dina budgetbegränsningar.

Ett avgörande beslut när du väljer en positionsstol för ditt hem är valet av tyg eller läderklädsel som bäst passar dina behov. Några viktiga faktorer att tänka på när du väljer ditt stolsöverdrag inkluderar komfort, utseende, hållbarhet, underhåll och kostnad. Lädrets distinkta ådring och struktur är där det får det mesta av sitt värde. Det är dock viktigt att tänka på att inte allt läder är skapat på samma sätt. Ju mer bearbetning läder genomgår, desto mindre värdefullt blir lädret. Se till att du vet vilken typ av läder som täcker positionsstolen du planerar att köpa. De som bestämmer sig för tygklädsel bör överväga naturliga eller mänskliga fibrer när de bestämmer sig för tygstolar. Vissa tyger erbjuder unika egenskaper som tål slitage, inklusive prestandatyger, fläckbeständiga tyger, miljövänliga tyger, antimikrobiella tyger och husdjursvänliga tyger. Efter att ha bestämt sig för en klädseltyp, färg och mönster för att samordna med resten av ditt rum, måste köpare överväga kostnaden för de positionsstolar de hoppas köpa.

Kvalitet och hållbarhet

Att köpa en positionsstol är mer en investering än bara ett annat köp. Eftersom de är dyra behöver du en som kan hålla med dig så länge som möjligt eftersom de kommer att bli svåra att ersätta senare. När du köper en, ta en närmare titt under stolen genom att vända den upp och ner och se om du hittar följande:  4-sidig ram: Vissa positionsstolar har två- eller tresidig ram, vilket är bra, förutom det faktum att de inte håller bra under tryck. De flesta lägger till exempel press på armarna på sin stol när de reser sig. Denna praxis kan få de två- eller tresidiga ramarna att skeva, delas och slitas ut innan tiden. För att ge plats för extra tolerans och mer hållbarhet måste din stol ha 4-sidiga ramar. Starkt nätskikt: Det bör finnas ett definitivt nätskikt mellan fjädrarna och kuddarna på din stol. Detta lager är viktigt eftersom det gör jobbet med att fördela vikten jämnt till ytan. Om inte för detta lager kommer din sittdyna att slitas på grund av fjädrarna. Så se till att nätskiktet är närvarande.

Stolsbas: Stolens bas måste vara tillräckligt stark för att absorbera maximal vikt under den maximala tidsperioden utan att bli vrängd. Vanligtvis kommer positionsstolar med 2 basmaterial: plast och lövträ. Plastbaser är svagare och mer benägna att lätt skadas. Lövträbaser, å andra sidan, är mycket mer robusta och hållbara. Så satsa alltid på en bas av lövträ. Övergripande konstruktion: Medan du håller på kan du ta en närmare titt på hur väl positionsstolen har konstruerats. Se till exempel om spakarna eller handtagen är lätta att använda och manövrera. Vilken typ av skruvar har använts för att tillverka den och om motorerna är tysta eller inte.

Läder kontra syntet

Ett av de mest uppenbara besluten du måste göra när du väljer en positionsstol är om du ska välja läder, mikrofiber eller tyg. Det mest populära valet är uppenbarligen läder, som ger en snygg och sexig look och känsla. Även om läder kan vara den mest önskade typen av positionsstol, är det ganska mycket dyrare och är känsligt för repor. Som ett alternativ kan mikrofibermaterial ofta göra ett bra jobb med att efterlikna material som mocka.

Passform

När du handlar efter positionsstolar, leta efter en som låter dig sitta bekvämt, med fötterna platt på marken, låren parallella med golvet, huvudet centrerat över axlarna och ryggen fullt stödd. Den perfekta positionsstolen för din kroppstyp bör låta dig sitta upprätt med din nedre ryggrad fullt stödd av ryggstödet. Liggdelen ska också försiktigt vagga dina axlar och nacke, både i upprätt och liggande position. Om du hittar en positionsstol som du bara måste ha, men den inte passar perfekt, kan du välja en med en stationär ottoman. Detta låter dig placera ottomanen exakt där den behöver vara för att ta bort trycket från baksidan av dina ben, ett av de första ställena att uppleva obehag när en positionsstol inte stödjer dig som den ska.  Om du är stor eller lång eller stor och lång är liggstolar för stora män bra valuta för pengarna. Många tillverkare erbjuder överdimensionerade positionsstolar som är jämförbara i pris med sina motsvarigheter i standardstorlek, men är designade för att vara mer hållbara; konstruerad med kraftiga material, extra starka tyger och förstärkta ramar och sömma.

Storlek

Det här är den största (ordleken avsedda) sak att tänka på när det gäller att köpa en ny positionsstol. Självklart måste du ta hänsyn till längden, bredden och höjden på din stol jämfört med hur mycket utrymme du har i ditt rum. Men det stannar inte där – positionsstolar tar upp mer plats när de är tillbakalutade, så se till att du har tillräckligt med utrymme för stolen när du ställer upp fötterna. Se till att överväga avståndet det måste sitta från väggen, samt avståndet som det kommer att sticka ut under dina fötter.  Lyft- och fällstolar bör anpassas till användaren, baserat på höjd och vikt. Sitsen på din lyftstol ska vara tillräckligt bred för att rymma dina höfter samtidigt som dina armar kan vila bekvämt på armstöden. Du ska kunna sitta bekvämt med fötterna vilande på golvet och benen i 90 graders vinkel när du är i standardsätespositionen. Leta efter en djupjusterbar sits för personlig komfort och positionering som kan justeras över tiden.

Komfort

Det kanske inte finns något värre än att få hem en helt ny positionsstol och sitta i den för första gången efter en lång dag på jobbet…och då känns det inte bekvämt. Se till att undvika denna besvikelse genom att ta liggstolarna för en provkörning innan du köper en. Den ska ha rätt storlek för din kropp (inte för stor, inte för liten…lagom!) och ha rätt mängd fasthet eller mjukhet för dig. Dessa faktorer kan variera kraftigt från person till person, så se till att du hittar den som bäst passar dina behov.

Det är troligt att du kommer att tillbringa mycket tid i din lyftstol, så komfort är viktigt. Justerbar stoppning gör att du kan hitta den mest stödjande positionen och behålla en bra hållning i alla positioner. Tygval bör också övervägas. De vanligaste tygerna du hittar är lättstädad mocka eller klädsel av medicinsk kvalitet. Lättstädad mocka är mjuk att röra vid samtidigt som den erbjuder hållbarhet i kommersiell kvalitet och är resistent mot mögel, flamskyddsmedel och anti-pilling. Alternativt är klädsel av medicinsk kvalitet att föredra om du tillbringar mycket tid sittande. Tyget är designat för att minska riskerna för tryckskador genom att fördela vikten över ytan. Tyget har fuktgenomsläppliga egenskaper för att säkerställa att ytan förblir torr och är antimikrobiell för att förhindra infektion.

Mekanism

Med andra ord, hur lutar den sig? Förr i tiden hade positionsstolar det stora trähandtaget på sidan, men det finns så många andra val nuförtiden. Den stora majoriteten av positionsstolar är elektriska positionsstolar, vilket innebär att de ansluts till väggen. Det finns en vanlig missuppfattning att elektriska positionsstolar är mindre tillförlitliga, men tekniken har avancerat till en punkt där de är mycket pålitliga och har en låg servicegrad. Till skillnad från manuella positionsstolar kan elektriska positionsstolar också stanna i ett obegränsat antal positioner, vilket ger dig möjligheten att anpassa din komfort.

>>> Är du intresserad av sågbord? Klicka här.

Stil

Försöker du matcha med befintliga delar i ett rum? Vilken typ av färg gom går du för? Positionsstolar finns i alla möjliga stilar – från den pösiga, överfyllda looken till en strömlinjeformad positionsstol med höga ben och allt däremellan. Vissa människor behandlar en positionsstol som en viktig accentdel i sin design, medan andra är mer bekymrade över hur det känns. Se till att du vet vad som är viktigt för dig innan du går och handlar. Designalternativen är oändliga. Du kan välja många modeller, så du behöver inte oroa dig för valet. Du kan välja vilken stil som helst eftersom olika typer av positionsstolar tillgodoser flera preferenser. Vissa typer kan till exempel användas för att läsa eller sova medan andra kan titta på tv på en stor skärm. Om du gillar att titta på film med en kompis är tvåsitsen ett bra alternativ eftersom den stödjer din rygg och håller ryggen rak samtidigt som du får plats med två personer samtidigt.  Vi har diskuterat varför det är så viktigt att få rätt typ av stol när man överväger att köpa en upphöjningspositionsstol, men för vissa är estetiken lika viktig. Ofta har de som köper en positionsstol redan befintliga möbler som deras vänner, familj och släktingar gillar att sitta på.

Funktioner

Alla behöver inte den här funktionen som hjälper dig att resa dig upp från stolen, men den kan vara väldigt användbar för någon med rörelseproblem. Var dock extra försiktig när det kommer till storlek – se till att dina fötter nuddar golvet när stolen är i en vanlig sittställning. Annars kan det uppstå problem när du reser dig upp igen. Sväng-, gung- och glidstolar: dessa är rörelsefunktioner som gör att positionsstolen kan röra sig i andra riktningar. Vridstolar är perfekta för rum med flera fokuspunkter, så att du kan vända dig mot TV:n och sedan rotera för att titta ut genom fönstret. Rockers och gliders ger dig den där långsamma gungande rörelsen som kan hjälpa dig att somna. Av den anledningen kan de vara bra för föräldrar med små barn.

Värme, kylning och massage: det här är livsstilsfunktioner som gör dig mer bekväm. Om du är en av dem som är kall hela tiden, kan en uppvärmningsfunktion vara en stor fördel. Omvänt, om du är varm hela tiden, finns det positionsstolar som kan kyla ner dig. Och kan du tänka dig att komma hem från en lång arbetsdag och kunna varva ner i en stol som masserar din rygg? Förlängt fotstöd: Det här är en funktion att hålla utkik efter om du är särskilt lång. Positionsstolar med förlängt fotstöd blir lite längre i änden av fotstödet, vilket ger extra stöd för dina långa ben. USB: Många elektriska positionsstolar finns tillgängliga med USB-portar för att ladda din telefon eller surfplatta. Ibland är de placerade nära kontrollerna; andra gånger är de gömda.

Motor

Enkla motorstolar har bara en manöverpanel som styr både ryggstödet och benstödet. Det finns färre positioner tillgängliga, men de kan vara lättare att använda tack vare den enda kontrollpanelen, och de är ofta billigare. Dubbla motorlyftstolar har oberoende kontroller för ryggstöd och benstöd, vilket erbjuder ett bredare utbud av sittställningar, vilket är idealiskt om du har svårt att hitta en bekväm position. Slutligen är utrymmesbesparande positionsstolar designade för att placeras närmare väggen och tar mindre plats än vanliga stolar när de är i fullt viloläge. Dessa kan vara idealiska för både seniorer som bor hemma men inte har mycket utrymme, såväl som de som bor på ett äldreboende och är begränsade av storleken på sitt rum.

Material

De två material som måste beaktas är plast och trä. Träet är vanligtvis solidt och stabilt, vilket gör det bättre än något annat material som finns på marknaden. Kuddarna på positionsstolar i trä kan vara gjorda av skum eller neopren, vilket gör dem mjukare än plast. För att få fler fördelar bör du köpa en positionsstol i trä med högkvalitativ stoppning och ett utmärkt dämpningssystem. Detta gör stolen bekväm samtidigt som den ger rygg och leder stöd när du sitter på den.

Tryckavlastning

För vissa människor kommer de att sitta i sin stol många timmar i följd per dag, inklusive liggande och sova i stolen. På HSL erbjuder vi kaskadkuddar och en stadig sits så att sittande under långa perioder sprider kroppsvikten och eliminerar tryckpunkter. Dessa kuddar går långt för att förhindra trycksår. Därför är det av största vikt att undersöka vilken typ av dyna du ska sitta på för att undvika onödig press från att sitta. Dessutom, om du planerar att köpa någon matchande möbel med din upphöjningspositionsstol, se till att sätesbottnen är stadig och kommer med fjädrar utan häng.

Tyg kontra läder

Det är intressant, den gamla tyg- och läderdebatten. Å ena sidan har du det enklare underhållet av läder men å andra sidan har du den totala variationen av färger och mönster som kommer med tyg. I huvudsak beror beslutet på personliga preferenser och inget mer. Läder kommer i slutändan att vara lättare att rengöra än tyg, vilket gör det till ett utmärkt val för husdjur eller kanske barnbarn. Också tack vare sina unika egenskaper åldras läder naturligt mycket bra och blir mjukare med åren utan att se slitet ut.

Alternativt, förutom att det generellt är mer prisvärt, tenderar tyget att vara varmare och mysigare också. Du kommer också att ha ett mycket större urval av tyger med färgade och mönstrade finishar som passar din smak. Och det finns många innovativa tyger och produkter som kan hjälpa till att skydda tyger från fläckar. Vilken stil du än väljer, se till att båda är gjorda med kompromisslös. De senaste åren har det faktiskt funnits en uppåtgående trend att blanda både läder och tyger för att skapa en traditionell och modern känsla i samma rum.

Materialet har en effekt på det primära utseendet eller kanske det ultimata utseendet på din stol. Du har alla tekniska saker på rätt plats, men hur är det med utseendet? Lädret är lätt att hålla uppe medan tyget är svårt att hålla bra. Lädret är bra att använda och håller i en längre mängd samtidigt som det blir mjukare med åren medan tyget helt enkelt går sönder. Tyget tenderar att vara varmare och mysigare, men lädervalet kan bero på personliga preferenser. Men materialet som används i vår positionsstol, vi använder ett fantastiskt tyg som gör dig bekväm att koppla av.

Montering

Enkel montering är ett stort försäljningsargument för mig. Anta att du ser recensioner där kunder upprepade gånger säger att monteringen var svår eller att instruktionerna inte var tydliga. I så fall är det en röd flagga för en eventuell frustrerande tid framåt. Du vill vara säker på att kraftlyftens konstruktion är stark och robust. Om du hittar en som stöds av plast är detta förmodligen inte det bästa valet. Leta efter robust metall som inte bara stöder stolens mekanismer utan en som kommer att stödja användaren. Detta är en anledning till att viktgränsen är så viktig.

Lista över de bästa positionsstolarna 2023

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av positionsstolar

Manuell positionsstol

Från introduktion till förstklassig mekanik, den manuella positionsstolen erbjuder en stol som kan manövrera till en lutande position. Medan de flesta positionsstolshandtag är på höger sida, tillhandahåller vissa återförsäljare en kortare spak eller vänstersidigt handtag för vänstern i familjen. För de med kortare armar kommer vissa tillverkare också att erbjuda långsträckta handtag för att säkerställa att du kan nå mekanismen. Och självklart kan du också välja den manuella push-back-modellen, som inte har något handtag alls. Med spänningsjusteringar på många modeller kan den manuella positionsstolen justeras till nästan vilken storlek och passform som helst för alla personer. Det är viktigt att se till att du har styrkan att enkelt sätta stolen i liggande läge, och det enda sättet att bekräfta detta är att göra “sitta och luta”-testet medan du använder positionsstolen i butik.

De flesta positionsstolar finns att beställa med manuell eller kraftmekanism. De flesta av våra manuella positionsstolar har ett val av antingen spärrhake eller handtagsöppning på sidan av stolen, detta gör att fotstödet kan höja dina ben till den position du känner dig mest bekväm, du kan sedan luta dig tillbaka till en horisontell placera. På vissa manuella positionsstolar måste du dock använda din vikt för att återställa stolen till sitt ursprungliga läge. Detta är inte mer än att vila tillbaka benen på fotstödet, men en kraft positionsstol gör allt jobbet åt dig och är en perfekt lösning för en lättare lutning.

Mysig positionsstol

Om du vill ha en bekväm stol du kan sjunka ner i efter jobbet varje dag, välj en positionsstol med ett material och en stil som känns mysig för dig. Du kan till och med köpa en anpassningsbar positionsstol för att säkerställa att du får det du behöver för högsta komfort.

Klassisk positionsstol

Om du är en traditionalist är den klassiska rocker-positionsstolen eller den svängbara positionsstolen perfekt för dig. Dessa stolar är höga i både prisvärdhet och komfort, vilket kommer att hålla alla i familjen nöjda. Dessutom kan du välja mellan flera klädselstilar, till exempel en högpresterande läderpositionsstol eller en positionsstol i mikrofiber. För extra komfort, sök efter positionsstolar med extra dämpning på armar och rygg. För rum med trånga utrymmen, fråga om positionsstolar som gör att du kan placera positionsstolen nära väggen samtidigt som du kan luta dig tillbaka helt. Andra uppgraderingar kan inkludera anpassade tygalternativ, en vridbar bas och inbyggda mugghållare. Positionsstolar med höga ben är ett utmärkt alternativ för snygga accentstolar som fungerar som extremt bekväma positionsstolar. Dessa stationära pjäser kanske inte gungar, glider eller svänger, men de låter dig ändå luta fötterna tillbaka för att njuta av en bra bok eller tv-program.

Elektrisk positionsstol

Oavsett om du handlar efter en positionsstol, fällbar soffa eller fällbar positionsstol, kommer du att bli förvånad över de alternativ som finns när du uppgraderar till el. Med en enkel knapptryckning kan du helt anpassa din komfort genom att välja den exakta placeringen av fotstödet och det elektriska nackstödet. Den extra flexibiliteten kommer att hjälpa familj och gäster att hitta ultimat komfort!

Många elektriska positionsstolar ger också extra funktionalitet med inbyggda kraftverk. Nu kan du ladda din telefon eller surfplatta utan att leta bakom möbler för att hitta ett svårtillgängligt uttag! Och om du är orolig för priset, oroa dig inte! Du kommer att bli förvånad över hur prisvärda elektriska positionsstolar kan vara!

För den som har problem med att stå kan elektriska lyftstolar vara den perfekta lösningen. Dubbla motorer gör att dessa positionsstolar kan slappna av bakåt eller lyfta och luta framåt för att enkelt få användaren till stående position. Nu är den perfekta tiden att skaffa en för dina äldre familjemedlemmar eller de som lider av nedsatt rörlighet i höfterna! Kraft Action-positionsstolar manövreras med antingen knappar placerade på sidan av stolen eller en lur, vilket gör att du kan kontrollera din lutningsposition med en knapptryckning. Det är så enkelt som att trycka upp och ner för att koppla av helt i din nya positionsstol.

Gungande positionsstol

Dessa är bra för äldre eftersom de hjälper dem att slappna av, och det håller dem också bekväma när de sitter eller kopplar av i stolen. Det är en som du kan stanna bredvid din säng eller framför din tv så att du kan sitta på den när du känner för det. De är också en bra presentidé, speciellt om du har föräldrar som börjar bli äldre och kan behöva lite hjälp i huset.

Pneumatiska positionsstol

Detta är en av de bästa typerna som finns eftersom den är enkel att använda och justera. Du kan ändra positionsstolen till vilken position du vill och göra den bekväm för dig själv. Dessa är bra för att få en bra vinkel om du har dålig rygg eller avlastar trycket på lederna. De är också fantastiska eftersom de lätt kan vikas ihop för att säkerställa att de inte tar för mycket plats när de inte används.

Uppvärmda positionsstol

Dessa är bra för personer som vill hålla sina fötter varma, speciellt om de har kalla fötter på natten eller när de sover. De kommer med värmeelement placerade under dämpningsdynan så att du kan sitta på den bekvämt utan att oroa dig för att bli kall eftersom komponenten kommer att avge värme när du sitter på den.

Motortyper

Enkelmotor

Enkelmotorstolar har precis vad deras namn antyder – en enda motor! Detta är en viktig skillnad att göra eftersom det i grunden påverkar lutningen. Effekten av att bara ha en motor är att när stolen lutar sig, rör sig ryggstödet och fotplattan tillsammans eller på ett koordinerat sätt. Den uppåtgående funktionen är exakt densamma oavsett om stolen har en enkel eller dubbel motor.

Olika stolar har olika rörelser och lutar olika mycket. På de flesta enkla motorstolar reser sig fotplattan upp innan ryggstödet går ner. Det är normalt att denna rörelse blir suddig när fotplattan når sin högsta punkt och de två rör sig i tandem. När fotplattan har nått sin högsta punkt kommer ryggstödet att fortsätta luta. Enkla motorstolar lutar inte helt. Det är normalt att lutningen bara går tillbaka till en vinkel på 45 grader. Detta är vad som kallas en bekväm tv-tittande vinkel. Denna vinkel låter dig också ha konversationer med andra i rummet. Det är bara om du vill sova i stolen som du behöver titta på en rörelse som lutar helt tillbaka så att en platt “säng” kan uppnås.

Dubbelmotor

Som namnet antyder har dubbla motorstolar två motorer – en motor för att styra fotstödet och en motor för att styra ryggstödet. Detta ger den ultimata flexibiliteten och gör att du kan hitta en tillbakalutad sittställning som passar dig. Dessutom kommer en dubbel motorstol att lutas helt, så den är idealisk om du kan behöva sova i din stol vid tillfällen.

Handenheten på en dubbelmotor kommer att ha fyra eller fler knappar (en upp- och nerknapp för varje motor). Detta kan vara lite förvirrande i början men de flesta vänjer sig vid det med övning. Men om du köper stolen till någon som har demens kan det vara bättre att satsa på en enkel motorstol med dess större enkelhet. Vissa handenheter har en femte knapp, som tar dig tillbaka till en sittande position från vilken position du än befinner dig i. Denna femte knapp koordinerar båda motorerna samtidigt. Detta är mycket användbart när telefonen eller dörrklockan ringer, så att du inte trycker på fel knapp och går åt fel håll!

Viktiga överväganden

Värme

Värme kan vara en sällsynt men unik egenskap för moderna positionsstolar. Även om en del kommer att njuta av bara lättnaden av orättvist kalla dagar under vintermånaderna, kan värme också ge några medicinska och effektivitetsfördelar. För de som lider av ryggsmärtor behöver du inte längre leta efter din pålitliga värmedyna, utan kan istället använda värmen från din positionsstol för att lindra din värkande rygg och ta en belastning från dina fötter. En annan funktion du kanske vill titta på är värme och massage. Låter det tilltalande att ligga ner och ha värme för att lindra värkande muskler? Eller vad sägs om en massage efter en dag ute. Alla positionsstolar har inte den här funktionen, så se till att leta efter den om det är något som intresserar dig.

USB-portar

På tal om effektivitet, ström, top of the line positionsstolar, kan också skryta med USB-portar. Eftersom en elektrisk positionsstol troligen kommer att ha minst ett eluttag, om det uttaget tidigare var upptaget av en telefonladdare, kommer du inte att missa laddningstid om positionsstolen har sina egna portar för att hjälpa till med laddningen. Dessa inbyggda USB-portar är perfekta för att ladda en telefon eller surfplatta, och om du har en spelare i familjen kan en positionsstol kännas som en otroligt bekväm spelstol om du har en USB-port redo för laddning av spelkontroller.

Massage

Massage är en annan funktion som finns i positionsstolar som många inte kan leva utan. Känslan av att luta sig tillbaka med fötterna uppåt, när positionsstolen brummar iväg och masserar din rygg och nacke kan vara riktigt lugnande. Funktionen kan komma med en viss extra kostnad, men den kan lägga till ett extra avslappningselement till en redan mjuk och skön stol.

Material

Som mittpunkten i ditt vardagsrum, och kanske den bekvämaste sittplatsen i huset, kommer alla hems positionsstol att se en hel del körsträcka, så det är viktigt att tänka på hållbarhet. Det bästa sättet att uppnå hållbarhet är från kvalitetsmaterial som en stark ram, solida baser och tyger och läder med hög densitet. När det gäller klädseln på positionsstolen kallas de bästa lädret bonded leather eller top-grained läder. Om du väljer en positionsstol av tyg eller mikrofiber, leta alltid efter tyg eller mikrofiber med klar och ovärmande färg. Ljungade eller röriga färger i tyg är ett tecken på underliggande färger som snabbt kommer att slitas igenom med tiden.

När du tänker på överdraget på din elpositionsstol finns det ett par överväganden. Planerar du att äta och dricka när du kopplar av i din positionsstol? Finns det inkontinens att tänka på? Avlägsna husdjur? Då kan du överväga en lätt att rengöra beläggning som konstläder, läder, eller en slät beläggning som vinyl som möjliggör enkel rengöring. Kom dock ihåg att dessa typer av beläggningar inte andas och kan få dig att känna dig för varm, särskilt i varma, fuktiga områden. Tygbeklädnader finns tillgängliga om du föredrar det utseendet. Ett mikrofibertyg som är halksäkert och hjälper till att förhindra halka när det höjs till stående position är ett populärt val. Mikrofiber- och linnetyger kan behandlas för att vara fläckbeständiga för att hjälpa till med rengöring.

Storlek

Storleken på positionsstolen kan också ha betydelse för hållbarheten. I de flesta fall, ju större stol och bredare sits, desto längre håller positionsstolen. Det kan tyckas oviktigt, men om liggdelen är större blir det mer tyg att ta stryk och vid konstruktion av större stolar är det färre kompositmaterial i liggdelens ram med tätare delar och material.

Ram

Liggdelens ram är också avgörande för hållbarheten och livslängden på din positionsstol. Det första stället att titta på när man utvärderar ramen är också den minsta delen av ramen: skruvarna. En stark ram kommer att hållas samman med metallskruvar vid varje anslutning; Men mindre premiumbågar försöker ofta komma undan med plastskruvar som är betydligt billigare än metall, men också mycket svagare. Rammaterial är vanligtvis trä, men på gott och ont finns det flera varianter av betydelsen av “trä”. Den bästa typen av trä kommer att kallas äkta trä eller namnge det faktiska trädet som träet kom från som cederträ eller björk. Trä av lägre kvalitet kommer att kallas plywood eller multi-wood, som faktiskt är kompositer av flera typer av trä som pressas ihop under intensivt tryck. Dessa pressade är mer prisvärda, men saknar hållbarhet och tål mycket mindre stress.

Position

Dessa typer av positionsstolar är kända av vissa människor som sovstolar. Anledningen är att positionsstolar med kraftlyft har olika fällbara funktioner. Vissa lutar bara något; vissa lutar sig nästan platt, och andra låter dina fötter höjas över ditt hjärta och huvud. Att bestämma vilken som bäst passar dina behov är en viktig komponent för att köpa rätt positionsstol. Kraftlift-stolar kommer med möjligheten att ha 2, 3, oändliga och tyngdkraftsfria lägen. Även om det verkar som om positionerna är självförklarande, kan de missförstås och behöver lite förklaring. 2-läges kraftlift positionsstolen har två huvudpositioner: en rak position, ungefär som en stol, och en lätt lutning. Även om du kanske tror att det bara finns två positioner, kan den faktiskt luta sig var som helst mellan den raka och den tillbakalutade positionen. Detta skulle vara stolen att använda när du ställer upp på besök eller något tillbakalutad för att läsa eller titta på tv.

3-läges kraftlift-positionsstolen har tre huvudlägen – rakt upp, lätt tillbakalutad och nästan platt. Det mest horisontella läget ger ett lätt V där sits och rygg möts, så det är inte helt platt. Denna elektriska positionsstol är perfekt för att titta på tv, läsa och sova. Liksom 2-läges positionsstolen är treläges positionsstolen inte begränsad till bara tre lägen. Den kan luta sig tillbaka från sin mest raka position till sin mest tillbakalutade position och var som helst däremellan.  En positionsstol med oändliga positioner kommer med två, aka dubbla motorer som gör att fot/ben/ottomanska området kan arbeta oberoende av den bakre delen av positionsstolen. Att låta dem arbeta självständigt ger ett “oändligt” antal positioner, alltså namnet. Möjligheten till oändliga positioner gör att användaren kan välja den vinkel som de tycker är mest bekväm och fördelaktig för deras speciella behov eller önskemål, inklusive en hel lutning.

Plats

En av de mest förbisedda frågorna att tänka på när man köper en upphöjningspositionsstol är: ‘Har jag fått tillräckligt med utrymme för min nya stol?’ Det här är ofta en så rabatterad fråga eftersom du kanske redan har en befintlig stol som passar helt perfekt. Men som nämnt ovan har inte alla stolar samma dimensioner! Även om det är osannolikt, är det viktigt att överväga om positionsstolen faktiskt kan passa genom dörrarna till ditt hem i första hand. Därför skulle det vara väldigt användbart att få dimensionerna på dörren som stolen kommer att komma igenom. Dessutom är det också värt att ta hänsyn till det utrymme där din nya stol kommer att placeras i rummet. Till exempel kommer en vanlig positionsstol att behöva utrymme både bakom och framför stolen. HSL har dock särskilda positionsstolar med väggkramar. Detta gör att stolen kan placeras närmare väggen.

Positionsstolar kräver olika mycket utrymme som designen. Det betyder att du måste ta hänsyn till positionsstolens storlek innan du köper. För alla positionsstolar behöver du både främre och bakre utrymme för att flytta runt. Så om du planerar att köpa den bästa positionsstolen för ditt hem, behöver du bara tillräckligt med utrymme.

Extraläge

Att ha en reservströmkälla är en utmärkt idé. Föreställ dig att vara ensam hemma, återhämta dig från operationen eller lita på att din kraftlift-positionsstol står upp och står eftersom det har blivit för svårt för dig att göra på egen hand. Och mitt i en storm går strömmen. Vad skulle du göra? Skulle du kunna gå upp själv? Det är viktigt att ha ett backupläge vid sådana tillfällen. Vissa positionsstolar är utrustade med ett reservbatteri, men om den du gillar inte kan den i de flesta fall enkelt läggas till din positionsstol. Se bara till att kontrollera med tillverkaren för att säkerställa att det är säkert att göra det och att det inte kommer att ogiltigförklara någon garanti.

Vanliga frågor om positionsstolar

Vad finns det för viktiga faktorer att tänka på när jag väljer mitt stolsöverdrag?

Med sin distinkta ådring och struktur får läder det mesta av sitt värde från att vara en naturlig råvara och de kvaliteter det ger till möbler det omsluter. MEN inte allt läder är skapat lika. Många typer av läder används till möbler och ju fler processer det genomgår desto mindre värdefullt blir det. Se till att du vet vilken typ av läder som används när du väljer detta överdrag till din soffa eller stol. Toppläder är det översta — översta— lagret av kohuden och anses vara det mest värdefulla, men det kommer att kosta dig mer. Om du bestämmer dig för tygklädsel finns det många alternativ. Naturliga eller människotillverkade fibrer och typen av väv är bland klädselalternativen att välja mellan.

Vissa tyger på marknaden erbjuder unika egenskaper och bör övervägas när du väljer textilier till dina möbler. De inkluderar: Prestandatyger: designade för att tåla slitage samtidigt som de är enkla att rengöra.  Antimikrobiella: antimikrobiella egenskaper är invävda i tyget för att skydda mot mögel, mögel och luktframkallande bakterier Djurvänlig: testad för att simulera repor och slitage som husdjur kan orsaka, för att säkerställa ett hållbart och lätttvättbart tyg. Därefter är det dags att se till att dina färg- eller mönsterval stämmer överens med resten av möblerna och tillbehören i rummet. Om du köper mer än bara en positionsstol, kanske du vill ta hjälp av en inredningsarkitekt.

Vad för saker är viktiga att överväga?

Utrymme

Även om positionsstolen kommer att vara i en klass för sig vill du fortfarande inte att den ska sticka ut på ett påträngande eller fult sätt. En avslappnad modern överdimensionerad positionsstol, även om den är mycket bekväm, kan se lite malplacerad ut i ett mer traditionellt eller formellt vardagsrum. Matcha stilen på positionsstolen du vill köpa med stilen på möbeln som för närvarande finns i vardagsrummet. Hörnen av rum som hålor, familjerum, hemmabio och vardagsrum är “skräddarsydda” för positionsstolar. Placera en positionsstol eller läderpositionsstol i ett hörn av ditt vardagsrum eller håla och koppla ihop det med ett gavelbord eller sidobord och en lampa, så har du den perfekta platsen att koppla av efter en hektisk dag. Tänk på att standardpositionsstolen behöver cirka 15 cm utrymme från stolrygg till vägg för att kunna luta sig helt. Även om du köper en positionsstol med noll utrymme eller väggnära liggdel, planera att ge den lite andrum.

Ryggstilar

Det finns en rad olika ryggstilar tillgängliga och ditt val beror på vilken du tycker är mest bekväm och din personliga preferens för hur den ser ut. Detta är en mycket traditionell stil och ger en snygg stol. I allmänhet kommer en knappbaksida att ge ett rimligt stadigt stöd till din rygg även om det är möjligt att ha en mjuk knapp baksida design. Även känd som en ryggkudde, består vattenfallet vanligtvis av 3 separata kuddar som faller ner på stolsryggen. Varje kudde kommer att ha en dragkedja så att du kan justera mängden fyllning och därmed uppnå den idealiska nivån av komfort för dig. Detta kan göras på var och en av kuddarna, vilket ger den ultimata flexibiliteten att forma ryggen efter dina önskemål.

Denna ryggstil är generellt sett mjukare än en knapp rygg, vilket kanske inte passar alla. På grund av fiberstoppningens karaktär kommer du att upptäcka att ryggen kommer att platta till något vid användning. Rullstilen tillbaka, är där ryggen består av tre eller flera sektioner, som är inbyggda på baksidan. Denna typ av rygg ger ett lagom stadigt stöd. Denna typ av rygg ger ett stadigt stöd och kommer att passa om du upplever ryggsmärtor. Formen på ryggen speglar konturerna av din ryggrads naturliga position och uppmuntrar till en bra hållning.

Lutning

Lutning i rymden är en speciell typ av rörelse som en stol har när den är lutad. När ryggen lutar tillbaka på vanliga stolar kan det belasta nedre delen av ryggen eftersom sätet förblir horisontellt. En lutning i rymdrörelsen vinklar stolens sits bakåt med den lutande ryggen och minskar belastningen på nedre delen av ryggen. Rörelsen bibehåller stödet på din rygg genom att hålla stolen i L-form när du lutar dig tillbaka. Det gör också att du inte behöver röra dig bakåt i stolen när den lutar tillbaka. På grund av de inblandade vinklarna lutar stolar som har en lutning i rymden inte särskilt långt bakåt och det är endast tillgängligt på enkla motorstolar.

Benstöd

En hel schäslong är en som ger en kontinuerlig kudde från kanten av sätet till änden av fotplattan. Vissa stolar har inte en hel schäslong och därför uppstår ett gap mellan fotplattan och sitsens kant när benstödet höjs. Denna lucka är ofta delvis täckt av material men som inte ger stöd för underbenens rygg. Förutom att det ser mindre tilltalande ut, finns det risk för att kjolar eller klänningar fastnar i springan när fotplattan dras in.

Sidofickor

De flesta stolar kommer med en sidficka påsydd. Detta kan användas för att hålla din tidning, glasögon och andra tillhörigheter nära till hands. Det ger också en plats att förvara fjärrkontrollen när den inte används. Vissa stolar är försedda med fickor på båda sidor.

Storlek

Att få rätt dimensioner på en stol är avgörande när det gäller komfort, stöd och tryckfördelning den kommer att ge. De viktigaste måtten är sitthöjd, bredd och djup. Du bör helst be någon hjälpa till att mäta dig när du sitter och inte glömma att din nuvarande stol kanske inte har rätt dimensioner. När du väljer din perfekta positionsstol, se till att dina fötter nuddar golvet i sittande läge och att ditt huvud bekvämt passar nackstödet. Det är också viktigt att din nya positionsstol passar in i resten av rummets estetik, så att välja rätt läder- eller tygfärg är viktigt.

Säteshöjd

Rätt sitthöjd kan beräknas genom att mäta avståndet från golvet till vecket på baksidan av knäna. När du sitter ska höfterna och knäna vara i rät vinkel medan dina fötter är platt på golvet medan du bär dina vanliga inomhusskor. En något högre sits kan göra det lättare att stå upp och sitta ner, särskilt om du har smärta eller svaghet i benen.

Sittdjup

För att beräkna rätt sittdjup, mät avståndet från baksidan av höfterna, längs låren till cirka 3 cm före baksidan av knäna. När du sitter ska du kunna placera två fingrar tillsammans mellan kanten på sitsen och baksidan av knäet. Sätet måste vara tillräckligt djupt för att stödja hela låren men inte så djupt att din nedre rygg inte får ordentligt stöd.

>>> Är du intresserad av komradior? Klicka här.

Sittbredd

Sitsen ska vara tillräckligt bred för att du ska kunna sitta bekvämt medan du läser, skriver eller stickar, men tillräckligt smal för att du ska kunna använda armstöden. Helst bör det vara bredden på dina höfter plus en knuten näve på vardera sidan.

Material

Äkta läder behöver professionell, regelbunden vård. Å ena sidan måste du fortsätta att damma av din positionsstol med läderklädsel med en fuktig rengöringsduk. Det äkta lädret får inte bli blött, så gnugga materialet torrt igen med en mjuk trasa. Däremot kommer en vårdbehandling med specialprodukter som vårdmjölk eller vårdolja att behövas en eller två gånger per år. Dessa vårdprodukter innehåller fuktgivande och antioxidantkomponenter. Detta kommer att förhindra att lädret torkar ut och spricker. Färgintensiteten förstärks också av vården. Du bör avstå från att använda bivax, eftersom detta medel får lädret att knarra.

Konstläder är ett textiltyg med en läderliknande, slät PVC-beläggning. Detta material är i allmänhet lättskött och hållbart, men behöver regelbunden specialbehandling. Du kan damma av konstlädret med en fuktig trasa och sedan gnugga det torrt, precis som du kan med äkta läder. Till skillnad från äkta läder bör du aldrig behandla konstläder med en lädervårdsprodukt, eftersom detta material inte tål några fuktgivande ämnen. Skinnimitationen behöver speciellt fuktgivande vård, för vilken det är bäst att använda kommersiellt tillgängliga produkter.

Fläckarna på fodral i konstläder kan tas bort med en mjuk, fuktig rengöringsduk. Du kan även använda diskmedel för att ta bort fläckar, men applicera inte produkten direkt på ytan utan späd den först med vatten. Textilierna kräver vanligtvis ingen speciell skötsel och kan rengöras med en dammsugare. Om textilierna inte är känsliga kan du även behandla överdragen med en ångtvätt. Fläckar och smuts bör tas bort så snart som möjligt. Du ska alltid först dutta av fläckar orsakade av vin eller läsk med en absorberande trasa och sedan torka av dem med en fuktig trasa och lite diskmedel. Blod- eller urinfläckar ska avlägsnas med rent, kallt vatten. Fuktgivande vårdprodukter som tvål är olämpliga för att ta bort fläckar.

Garanti

Vad täcks av garantin? Med elektriska apparater vill du vara säker på att du får bästa möjliga garanti. Forskning för att ta reda på vad som kan upphäva garantin? Hur länge gäller garantin? Finns det en utökad garanti som du kan vara intresserad av. Bara några frågor du vill titta på, för att vara fullt informerad om tillverkarens policyer.

Kommer min nya positionsstol att passa i mitt hem?

Först och främst är det viktigt att mäta både rumsutrymmet och positionsstolens dimensioner antingen från utställningsrummet eller från detaljerna på webbplatsen, där du hittar fullständiga produktbeskrivningar och funktioner som gör att du kan visualisera hur din positionsstol kommer att se ut i ditt rum. Det är värt att notera att din positionsstol måste placeras mellan 250 mm och 900 mm från väggen för att möjliggöra fällning, så tänk på detta, särskilt om ditt köp går in i ett litet rum. Vi erbjuder små och till och med storslagna stilar i vissa positionsstolar så det är möjligt att få den exakta positionsstolen som du behöver för ditt hem. Om du behöver hjälp med att välja vilken storlek du vill ha, är vår säljare i butik full av kunskap om de olika alternativen som finns så tveka inte att titta in och träffa oss eller ring oss för mer råd.

Vilken boendemiljö passar en positionsstol till?

Möbeldesigners anstränger sig för att designa positionsstolar på ett sådant sätt att denna sittmöbel lätt harmonierar med de flesta inredningsstilar. De flesta av positionsstolar na presenterar sig själva i en tidlös, klassisk look och har en ganska subtil design. För att underlätta för dig när du letar efter en positionsstol kommer vi kort att presentera de populäraste boendestilarna och förklara vilken positionsstol som passar till vilken stil.

Den klassiska stilen är tidlöst up-to-date och är därför alltid trendig. En klassisk inredning slipper dekorationer och förlitar sig på en kombination av karaktärsfulla raka linjer och mjuka kurvor. Denna anläggning frodas på funktionalitet som bringas till en elegant form. Både naturmaterial och högkvalitativ plast har sin plats här. En positionsstol i klassisk stil är den vanligaste modellen på marknaden. Det är en tjockt klädd, skrymmande möbel med en monokrom look och ett överdrag av konstläder eller äkta läder.

Både den klassiska och den moderna lantliga stilen uppskattar komforten. Färgpaletten är lite ljusare i den moderna lantliga stilen. Den sorglösa shabby chicen är liksom vintagestilen en variant av den inbjudande lantliga stilen. Denna boendemiljö kräver högkvalitativa möbler av gott hantverk och i första hand gjorda av miljövänliga naturmaterial. Framför allt finns det positionsstolar med ett äkta läderöverdrag, ofta i kräm eller vitt, och med träbotten som smälter in sömlöst i lantlig stil.

Den urbana boendestilen är enkel, med en förkärlek för funktionella och samtidigt effektiva lösningar för varje rum. Blomstrar är oönskade, men hög komfort är det inte. En stadslägenhet ska bli en mysig tillflyktsort och sätta en motpol till den hektiska vardagen. Loftstilen, speciellt designad för rymliga rum, är en variant av den urbana livsstilen.  Avkopplande positionsstolar i klara färger, ofta i slimmad design utan ornament, harmoniserar med den urbana inredningsstilen. Förutom konstläder passar textiltyger även som möbeltyger. Spelstolar och gungstolar är också lätt kompatibla med urban livsstil.

Hur monterar jag positionsstolen?

Tyvärr kan vi inte ge ett generellt svar på denna fråga. Om du beställer din positionsstol från en webbutik kan du anta att du kommer att behöva göra en del monteringsarbete. En liggdel levereras dock med monteringsanvisningar tillsammans med monteringsmaterial. Dessutom är konstruktionen begränsad till ganska enkla aktiviteter, som att skruva på ryggstödet eller skivspelaren. Vi rekommenderar i alla fall att du inte utför arbetet ensam och vid behov anlitar en hantverkare på plats för att utföra installationen.

Hur styr jag positionsstolen?

Beroende på om du har valt en elektrisk stol eller en modell utan motor kan relaxstolen styras antingen med en trådbunden fjärrkontroll eller manuellt. Ryggstödet ska sedan justeras och låsas med kroppstryck, fotstödet justeras för hand om dess rörelse inte är kopplad till ryggstödets läge. Enligt köpare kan positionsstolar na styras enkelt och med liten ansträngning, vilket även gäller för konventionella modeller utan motor.

Hur mäter man för den perfekta storleken?

Allt du behöver göra är att ta några mätningar. Först vill du ta några mätningar av din kropp. Detta kommer att säkerställa att positionsstolen passar dig bra. För det andra vill du veta måtten på positionsstolen. Slutligen vill du mäta utrymmet i rummet du planerar att ha positionsstolen i. Det kan vara lättare att mäta om du har någon att hjälpa till, men det är möjligt att göra mätningen själv. Varje tillverkare kan ha olika mått beroende på storleken på deras positionsstolar. Med de mått du tar får du en god uppfattning om vilken storlek som passar dig bäst då du matchar dem med tillverkarens mått.

För att avgöra hur hög positionsstolen måste vara från golvet till sitsen, mät från din fot till baksidan av ditt knä. Denna mätning är viktig eftersom dina fötter måste nå golvet i sittande läge. Detta gör att dina fötter kan sitta stadigt på marken när stolen lyfts och hjälper dig i stående position. För bredden på inställningsdelen av positionsstolen måste du ställa in i en vanlig stol. Sedan med ett måttband eller måttstock från ena sidan av dina höfter till den andra. För lite extra utrymme kan du lägga till några centimeter. Eller om du har ett husdjur som gillar att ha det mysigt för dig, lägg till några centimeter åt honom/henne. Var medveten om att detta mått ger dig stolens bredd, inte hur bred hela positionsstolen kommer att vara. Mät nu från botten av ryggen till baksidan av knäna – detta kommer att ge dig hur djupt positionsstolens säte ska vara (framifrån och bak). Mät från botten av ryggen till toppen av huvudet för att få ett mått på hur högt ryggstödet på positionsstolen ska vara.

Hur ska jag gå till väga när jag köper en positionsstol?

Positionsstolar är en möbel som alltid har funnits. Du minns säkert att din pappa eller morfar sov eller läste tidningen bekvämt slappat i den här positionsstolen. Du kan inte skylla på dem eftersom positionsstolar i läder är kända för sin komfort. Det är till att börja med skäl nog för att få den här stolen för ditt hem.  Att känna till stilen och storleken på en positionsstol är en bra utgångspunkt för ett köp. Men du måste veta hur mycket pengar du planerar att spendera. Om du inte har en budget är ditt val nästan obegränsat. Men om du inte vill att din nya möbel ska kosta en förmögenhet bör du kolla flera alternativ. Det viktigaste steget för att hitta den perfekta möbeln för ditt hem känner till dina behov och inredningskrav. Med en mängd olika positionsstolar tillgängliga, kan du ha svårt att hitta rätt för dig. Men låt oss börja med grunderna.

Ta reda på vad du behöver

Du måste hitta en positionsstol som passar din inredning och rummets storlek. Dessa stolar finns i olika storlekar, ett antal sittplatser och klädsel. Du bör också tänka på underhållskrav och din livsstil. Till exempel är lädermodeller eleganta och mysiga, men de tål inte ditt husdjurs repor. I så fall kommer mikrofibermodeller att klara sig, eftersom detta material inte visar repor och är lätt att rengöra. Ramar av dessa stolar kan vara gjorda av trä eller metall. Det kommer att avgöra deras livslängd. Naturligtvis är metalldelarna mer hållbara. Du bör också veta om du vill ha en manuell eller automatiserad spak. Det andra alternativet lägger till komforten och bekvämligheten men även priset.  Tänk också på dina speciella behov. Om du har problem med att flytta handlar valet av positionsstol inte bara om dess färg och design. Du måste vara uppmärksam på dess egenskaper, eftersom du förmodligen skulle kunna använda en stol med ett lyftalternativ. Kanske en massageinställning också kommer till användning.

Hitta seriösa säljare

När du har kollat ​​de tillgängliga modellerna inom den prisklass du har råd med är det dags att hitta seriösa säljare. Erfarna återförsäljare känner till stilen, designen och priserna på varje enskild positionsstol där ute. När du väl har hittat en säljare med många val, skynda inte efter den billigaste positionsstolsmodellen. Kolla alltid flera olika butiker, fråga om betalningsmetoder, garantier osv. Köpmän kan be dig om mer information innan de hittar den bästa positionsstolen för dina behov. Även om de flesta av dessa stolar är gjorda på samma sätt, är inte alla av samma kvalitet. Så se till att veta vilken stil du vill köpa innan du går in i en butik. Här är listan över anledningar till att köpa en positionsstol.

Titta runt

Det viktiga att komma ihåg är att positionsstolar inte är billiga. Så om du letar runt och vet vad du vill ha, blir det mycket lättare att hitta produkten med det bästa förhållandet mellan pris och värde. Du får också en bättre uppfattning om vad som är tillgängligt, vad som finns på rea och hur du får det bästa erbjudandet på positionsstolar. Du kan göra en online-jämförelse av positionsstolens erbjudande. Du kan använda specifika webbplatser som kan hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet. För en mer detaljerad sökning kan du ange specifika parametrar som område eller prisintervall. Det kommer att begränsa listan med resultat till de mest relevanta för dig. Det tar bara några minuter av din tid och är värt den extra ansträngningen.

Testa positionsstolen

Det finns många webbplatser som ägnar sig åt att sälja dessa stolar. Onlinebutiker erbjuder hög bekvämlighet, vilket innebär att du kan bläddra igenom deras lager utan att gå till den fysiska butiken. Du kan enkelt navigera mellan flera butiker med ett knapptryck och hitta det bästa erbjudandet. Men vid köp av positionsstol är internetshopping inte det smartaste man kan göra. Närhelst du kan bör du prova en liggstol innan köpet. Om du mår bra från det ögonblick du sätter dig ner kommer du att få en mysig positionsstol du alltid velat ha. Visst, du kan bläddra igenom erbjudanden från onlinebutiker bara för att se om önskade modeller finns tillgängliga och i vilken fysisk butik. Men om du inte kan köpa den här stolen på plats, välj alltid onlinebutiker som erbjuder pengarna-tillbaka-garanti. Vissa av dem ger också fri frakt inom ett visst avstånd så att du kan skicka tillbaka den om du inte är nöjd med produkten.

Var kan man köpa positionsstolar?

Med denna möbel har du valet mellan olika onlinebutiker och en lokal återförsäljare. Fördelen med en lokal återförsäljare är att du inte bara kan titta på liggdelen, utan även sitta på den och, om det finns, testa massage-, värme- och ståfunktionerna. Ett besök hos möbelhandlaren kan därför vara värt besväret. Online har du tillgång till ett mycket brett utbud och drar ofta nytta av låga priser. Förståeligt nog kan du inte prova positionsstolen online, men du kan returnera en defekt vara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen