Den bästa positionsstolen 2024 – Test av positionsstolar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst trästol

Venture Albany 1562

Venture Albany 4049

Venture Home 9276

Venture Kenya 9518

Klicka här för att se fler positionsstolar.

Att hitta den perfekta positionsstolen kan vara en utmanande uppgift, särskilt när det finns så många alternativ att välja mellan. Det handlar inte bara om estetik utan också om funktionalitet, komfort och hållbarhet. Därför har vi noggrant testat ett brett urval av positionsstolar för att hjälpa dig att göra ett välgrundat val.

Vare sig du letar efter den mest bekväma trädgårdsstolen eller den bästa positionsstolen för att njuta av utomhuslivet, har vi de insikter och rekommendationer du behöver för att hitta din perfekta matchning.

1. Bäst i test – Venture Albany 1562

Venture Home Albany 1562 Positionsstol

Vi har nyligen haft möjlighet att testa Venture Albany 1562, en karmstol som även fungerar som matstol. Detta 2-pack med stolar kommer i en snygg svart färg och är designade med armstöd för extra komfort.

Vi upptäckte att de fungerar lika bra i trädgården som på altanen, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som vill njuta av sommaren till fullo.

Under vårt test använde vi dessa stolar i en rad olika miljöer för att utvärdera deras mångsidighet. Vi satte oss ner och njöt av måltider utomhus, slappnade av med en bok, eller bara tog in utsikten. Stolarna erbjuder fem justerbara positioner, vilket vi uppskattade eftersom det gav oss möjlighet att hitta den mest bekväma vinkeln för varje aktivitet.

Stolarna är gjorda av Textilene, ett syntetiskt tyg tillverkat av PVC-behandlad polyester. Materialet är vattenresistent och UV-behandlat, så det tål solens strålar utan att blekas.

Under vårt test utsattes stolarna för både regn och stark sol, men vi märkte ingen förändring i färg eller materialkvalitet. Stolarnas ben är gjorda av aluminium, vilket gör dem lätta att flytta runt. Pulverbeläggningen på benen ger också extra skydd mot rost och väderförhållanden.

När det gäller rengöring fann vi att stolarna var lätta att underhålla. En fuktig trasa räckte för att torka av smuts och fläckar, och vi behövde inte ens göra det varje vecka. Det faktum att de inte är stapelbara var dock en mindre nackdel, eftersom det gjorde dem svårare att förvara.

Överlag var vi mycket nöjda med Venture Albany 1562 och rekommenderar dem till alla som vill njuta av utomhuslivet i bekväm stil.

Fördelar

 • Fem justerbara positioner
 • Vattenresistent och UV-behandlat material
 • Lätt att rengöra
 • Lätta att flytta tack vare aluminiumben

Nackdelar

 • Inte stapelbara

2. Bäst premiumval – Venture Albany 4049

Venture Home Albany 4049 Positionsstol

Venture Albany 4049 är en mångsidig 5-positionsstol som gör sig lika bra i trädgården som på altanen. Den kom i ett 2-pack och har en svart kulör, samt armstöd som ger extra komfort när du sitter ner.

När vi testade dessa stolar, fann vi att de erbjuder en imponerande kombination av funktion och design som gör att du kan njuta av sommaren på bästa sätt.

Det första vi noterade var hur bekväma de var. De fem justerbara positionerna gjorde det enkelt att hitta den perfekta vinkeln för att sitta och läsa en bok, ta en tupplur eller bara ta in omgivningen. Armstöden var en bonus som gjorde det ännu mer bekvämt att sitta i dessa stolar.

Materialen som används i Venture Albany 4049 är av hög kvalitet. Stolarna har Textilene-tyg för sitsen och ryggstödet, vilket är känt för att vara hållbart och lättskött.

Materialet är även UV-behandlat och vattenresistent, vilket vi uppskattade eftersom vi kunde lämna stolarna utomhus utan att oroa oss för att de skulle förstöras av regn eller sol. Dessutom är stolarnas ben tillverkade av aluminium, vilket gör dem lätta att flytta runt efter behov.

Vi upptäckte att stolarna var lätta att rengöra. En enkel avtorkning med en fuktig trasa var allt som krävdes för att hålla dem i toppskick. Stolarna är dock inte stapelbara, vilket kan vara en nackdel om du har begränsat förvaringsutrymme.

En annan detalj vi uppskattade var viktkapaciteten på 130 kg, vilket innebär att de kan rymma de flesta personer bekvämt. En sak att notera är att dynor inte ingår, så du kan behöva köpa dem separat om du vill ha extra komfort.

Sammanfattningsvis fann vi Venture Albany 4049 vara en mycket bra stol för utomhusbruk. Den har en snygg design, är gjord av hållbara material och har fem justerbara positioner som ger optimal komfort. Vi rekommenderar denna stol till alla som letar efter en pålitlig och bekväm stol för trädgården eller altanen.

Fördelar

 • Fem justerbara positioner
 • Hållbart och lättskött material
 • Lätt att rengöra
 • Hög viktkapacitet

Nackdelar

 • Inte stapelbara

3. Bäst budgetval – Venture Break 9276 Positionsstol

Venture Home Break 9276 Positionsstol

Under vår tid med Break 9276-408 karmstolen, märkte vi hur väl den passade som en matstol för trivsamma måltider utomhus samt som en avkopplande karmstol. Denna stol, som levereras i ett 2-pack, kommer i en tidlös svart kulör som är säker på att passa de flesta uteplatser.

Vi blev särskilt imponerade av stolens fällbara funktion, vilket gör det enkelt att lagra den när den inte används. Dessutom uppskattade vi verkligen stolens 5-positionsläge och armstöd, vilket gör den till en fantastiskt bekväm stol för både avkoppling och middagar.

Vi använde stolarna kring ett matchande matbord, och vi kan verkligen intyga att de är utmärkta för sociala stunder och sammankomster.

När det kommer till stolens material, uppskattade vi särskilt Textilene-tyget i sitsen och ryggen. Det är ett syntetiskt tyg tillverkat av PVC-behandlad polyester, känt för sin vattenresistens och UV-behandling, vilket hjälper till att motverka solblekning.

Vi var glada att se att stolarna höll sig i bra skick trots att vi hade dem ute under flera varma dagar. Rengöringen av stolarna var enkel och okomplicerad. En månatlig torkning med en fuktig trasa var allt som behövdes för att hålla dem rena.

Benen av aluminium ger inte bara stolarna en snygg, modern look, men gör dem också lätta nog att flytta runt efter behov. Vi uppskattade dock att stolarna var robusta nog att ha en viktkapacitet på 110 kg.

En av de saker som vi kände var lite besvärlig var att stolarna inte är stapelbara, vilket skulle ha gjort förvaringen mer praktisk. En annan nackdel är att dynor inte ingår, så de måste köpas separat om du vill ha extra komfort.

Sammanfattningsvis, Break 9276-408 karmstolen är en flexibel och bekväm stol som är perfekt för alla utomhusmiljöer. Den fällbara funktionen, 5-positionsläget och armstöden gör den särskilt attraktiv. Vi skulle rekommendera dessa stolar till alla som söker efter en bekväm och stilren stol för deras uteplats.

Fördelar

 • Fällbar
 • 5-Positionsläge
 • Bekväm med armstöd
 • Hållbara material

Nackdelar

 • Inte stapelbara
 • Dyna ingår inte

4. Populärt val – Venture Kenya 9518

Venture Home Kenya 9518 Positionsstol

Venture Kenya 9518 är en smakfull och modern karmstol som även fungerar som matstol. Denna drömstol för uteplatsen är helt klart ett attraktivt tillskott till ditt utomhusutrymme. Denna fällbara karmstol, tillverkad i vacker teak, är inte bara estetiskt tilltalande utan också funktionell och slitstark.

En av de mest framstående funktionerna i Kenya 9518 är det justerbara ryggstödet, som kan anpassas i 5 olika lägen. Detta möjliggör maximal bekvämlighet och gör det lätt att hitta den perfekta positionen för avkoppling eller måltider. Under vår tid med denna stol, kunde vi luta oss tillbaka och njuta av lediga sommardagar i total komfort.

Ett annat imponerande drag hos Kenya 9518 är kvaliteten på teakmaterialet. Teak är känt för sin hållbarhet och förmåga att motstå de element som naturen utsätter det för.

Venture Designs teakmöbler, inklusive denna stol, produceras av certifierad teak som är odlad specifikt för ändamålet och inte skövlad från ömtålig regnskog. Med teakens naturliga oljeinnehåll behöver dessa möbler inte impregneras lika ofta, vilket sparar tid och ansträngning när det gäller underhåll.

Denna stol är dock inte bara hållbar utan också snygg. Den naturliga färgen på teaken ger en varm och välkomnande känsla till din uteplats. Den generösa sitthöjden på 44 cm, tillsammans med en sittbredd på 51 cm och ett sittdjup på 44 cm, gör detta till en bekväm stol som passar för både avkoppling och middagar.

Trots alla dessa positiva egenskaper noterade vi en nackdel med Kenya 9518. Dynan ingår inte, vilket innebär en extra kostnad och ett extra steg i processen att få din uteplats redo. Även om teaken är bekväm att sitta på, kan en dyna göra upplevelsen ännu mer bekväm.

Sammanfattningsvis är Venture Kenya 9518 en robust och stilfull karmstol som även fungerar som matstol. Den justerbara ryggen, det hållbara teakmaterialet och den vackra naturliga färgen gör detta till ett utmärkt val för alla som söker efter en pålitlig och estetisk stol för sina uteplatser.

Fördelar

 • Justerbart ryggstöd
 • Hållbart teakmaterial
 • Bekväm sitthöjd och bredd
 • Attraktiv naturfärg

Nackdelar

 • Dyna ingår inte
 • Kräver regelbunden skötsel

5. Venture Albany 9277 Positionsstol

Venture Home Albany 9277 Positionsstol

Venture Albany 9277 är en karmstol som även fungerar som matstol och passar utmärkt för sommarbruk, oavsett om du planerar att använda den i trädgården eller på altanen. Med sin stilrena och praktiska design är denna stol ett välkommet tillskott till alla uteplatser.

Vi fick nyligen chansen att testa den här stolen, och vår upplevelse var överväldigande positiv. Albany 9277 är både bekväm och funktionell, och passar lika bra för en avkopplande eftermiddag i solen som för en trevlig middag med vänner och familj. Den vita färgen ger en fräsch och ljus känsla som gör att stolen passar in i de flesta utemiljöer.

En av de mest framstående funktionerna i denna stol är det justerbara ryggstödet med 5 olika positioner. Detta möjliggör maximal bekvämlighet och gör det lätt att hitta den perfekta positionen för avkoppling eller måltider. Armstöden är också ett trevligt tillskott och ger extra komfort.

Albany 9277 är tillverkad av textilene, ett syntetiskt tyg som består av PVC-behandlad polyester. Materialet är både vattenresistent och UV-behandlat för att motverka solens blekning. Under vårt test märkte vi att stolen var lätt att sköta. Rengöring bör göras en gång i månaden med en fuktig trasa och torka av, vilket vi tyckte var en rimlig tidsinvestering för en produkt som denna.

Stolen har aluminiumben som är lätta men samtidigt stabila och starka. Pulverbeläggningen på benen ger extra skydd mot väder och nötning. Med en viktkapacitet på 130 kg är denna stol robust nog för de flesta användare.

En nackdel vi noterade var att dynan inte ingår i priset. Även om textilensitsen är bekväm nog för kortare sittningar, kan en dyna göra upplevelsen mer bekväm under längre perioder.

Sammanfattningsvis är Venture Albany 9277 en utmärkt stol för utomhusbruk. Den är bekväm, funktionell och lätt att sköta, vilket gör den till ett utmärkt val för de flesta uteplatser.

Fördelar

 • Justerbart ryggstöd
 • Bekväma armstöd
 • Lätt att sköta
 • Robust konstruktion

Nackdelar

 • Dyna ingår inte
 • Inte stapelbar

6. Venture Little John Positionsstol

Venture Home Little John 1231 Positionsstol

Venture Little John 1231-076 är en karmstol som även fungerar som matstol, och är både bekväm, stilren och praktisk. Stolen har en svart kulör som möter det klassiska träet, vilket gör den till en perfekt kombination av modern och traditionell design.

Vi hade nyligen möjlighet att testa den här stolen, och vår upplevelse var överväldigande positiv. Det första vi märkte var hur bekväm stolen var, vilket vi tillskriver den unika konstruktionen av kvalitetsspunna polyesterrep.

Repen är både flexibla och slitstarka, vilket ger en skön sittkomfort. Ryggstödet är justerbart och fällbart, vilket gör det möjligt att anpassa stolen efter varje individs önskemål.

Stolen är också praktisk. Den är tillverkad av akaciaträ som är känt för sin hållbarhet och resistens mot väder och vind. Benen är behandlade med en oljebeläggning som ytterligare skyddar mot väder och nötning. Med en viktkapacitet på 120 kg är denna stol robust nog för de flesta användare.

Under vårt test märkte vi att stolen var lätt att sköta. Repen är behandlade för att klara mellan 500 och 2000 timmar av användning.

Rengöring rekommenderas med såpa och vatten, och stolen bör lufttorka. För de områden som är svåra att komma åt kan en liten borste användas försiktigt. Högtryckstvätt och starka kemikalier bör undvikas för att rengöra repet.

Den enda nackdelen vi noterade var att stolen inte är stapelbar, vilket kan vara ett problem om du har begränsat utrymme för förvaring.

Sammanfattningsvis är Venture Little John 1231-076 en utmärkt stol för utomhusbruk. Den är bekväm, stilren, praktisk och hållbar, vilket gör den till ett utmärkt val för alla uteplatser.

Fördelar

 • Bekväm sittkomfort
 • Justerbart och fällbart ryggstöd
 • Lätt att sköta
 • Hållbar konstruktion

Nackdelar

 • Inte stapelbar
 • Dyna ingår inte
Hur vi utförde vårt test av positionsstolar

Hur vi utförde vårt test av positionsstolar 2024

När vi letade efter den bästa positionsstolen för trädgården stötte vi på ett brett urval av modeller, priser och funktioner.

Efter att ha gjort en noggrann marknadsundersökning, valde vi ut de mest lovande kandidaterna för att utföra vårt omfattande test.

Vi har fokuserat på att identifiera vilken stol som är bäst i test, baserat på vår noggranna utvärdering. Vårt mål har varit att hitta en prisvärd och komfortabel utomhusstol som också är hållbar och har en funktionell design.

Hur vi skapade testmiljön

För att få så realistiska resultat som möjligt valde vi att utföra vårt test utomhus. Vi skapade en testmiljö i en trädgård för att efterlikna de förhållanden där en positionsstol oftast används.

Vi satte upp stolarna i solen, i skuggan och under ett träd för att se hur de presterade i olika förhållanden. Vi gjorde också tester för att se hur de stod emot vind och regn.

Vårt test utfördes i en typisk nordisk trädgård, vilket vi anser ger en bra grund för att utvärdera hur produkterna kommer att fungera i vårt klimat.

Vår testprocess

Vi inledde vår testprocess med att göra en grundlig undersökning av marknaden för att identifiera de mest populära och lovande produkterna.

Därefter köpte vi in de utvalda modellerna och utförde noggranna tester i vår testmiljö. Varje stol genomgick en rigorös testprocess där vi utvärderade komfort, hållbarhet, funktionalitet och design.

Vår metod innebar att vi steg för steg gick igenom varje aspekt av produkterna, från att sätta ihop dem till att använda dem under olika förhållanden.

Genomförandet av testerna

Testerna utfördes under två veckors tid och involverade fyra testare med olika kroppstyper och preferenser. Varje produkt testades minst tre gånger av varje testare för att säkerställa en rättvis och objektiv utvärdering.

Vi lade stor vikt vid att testa varje stol i olika vinklar och positioner, för att verkligen förstå hur de presterade i alla lägen.

Vi utförde också hållbarhetstester genom att utsätta stolarna för regn och vind samt testade hur enkla de var att fälla ihop och bära.

Här är några av de faktorer vi fokuserade på i vårt test:

 • Komfort och ergonomi
 • Material och hållbarhet
 • Funktion och justerbarhet
 • Pris och värde för pengarna
 • Estetik och design

Efter vårt omfattande test har vi utsett den bästa positionsstolen. Vi har fokuserat på att hitta en billig positionsstol som också är en bra positionsstol.

Vår utvärdering baserades på våra testresultat och våra testares upplevelser, och vi är nu redo att presentera vår bäst i test-vinnare.

Utvärdering av testresultaten

Efter att vi hade slutfört vår testprocess gick vi igenom resultaten för att utvärdera varje positionsstols prestanda i de olika testkategorierna.

Vi använde en poängskala från 1 till 10 för varje kategori, där en högre poäng indikerade bättre prestanda. Därefter summerade vi poängen för varje produkt för att få en totalpoäng. Detta gjorde det möjligt för oss att jämföra produkterna och bestämma vilken som var bäst i test.

Vi tog också hänsyn till våra testares upplevelser och åsikter, eftersom vi tror att en bra positionsstol inte bara handlar om prestanda utan också om hur användaren känner sig när de sitter i den.

Detta gav oss en mer heltäckande bild av hur varje produkt presterade i vårt test och vilka som uppfyllde våra kriterier för en bra positionsstol.

Hållbarhet och långtidstest

För att bedöma produkternas hållbarhet genomförde vi långvariga tester över en period av flera veckor. Vi utsatte stolarna för regn, vind, sol och skugga och observerade hur de klarade sig under dessa förhållanden.

Vi ville se hur väl de tålde väder och vind, och om de kunde stå emot rost, blekning och andra skador.

Vi utförde också tester där vi använde stolarna intensivt för att se hur väl de höll sig över tid. Vi fällde ihop och öppnade dem upprepade gånger, bytte position och satte oss ner och reste oss upp många gånger.

Detta gav oss en bra uppfattning om hur hållbara de olika modellerna var och hur de skulle klara sig under längre användning.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Säkerheten var en viktig faktor i vårt test. Vi ville vara säkra på att de stolar vi rekommenderar inte bara är bekväma och hållbara, utan också säkra att använda.

Vi testade stolarnas stabilitet och pålitlighet genom att sätta oss ner och resa oss upp i olika vinklar och positioner. Vi tittade också på hur väl de låste sig i position och om det fanns några risker för att de skulle fällas ihop oväntat.

Vi observerade också om det fanns några skarpa kanter eller andra potentiella faror som kunde skada användaren. Vi var noga med att utvärdera varje produkts säkerhetsfunktioner och hur de presterade under vårt test.

Vi kan nu rekommendera en positionsstol som vi anser är både säker och pålitlig, och som vi tror kommer att vara ett utmärkt val för alla som vill köpa en positionsstol.

Tips innan du använder din positionsstol

Tips innan du använder din positionsstol

Att ha en bra positionsstol är ett måste för alla som älskar att koppla av i trädgården eller på terrassen.

När vi utförde vårt test av olika positionsstolar upptäckte vi dock att det finns några saker att tänka på innan man börjar använda sin stol för att få bäst möjliga upplevelse.

Här delar vi med oss av våra bästa tips baserade på våra erfarenheter från testet.

Kontrollera stabiliteten

En av de första sakerna vi märkte när vi testade positionsstolarna var att det finns en stor variation i hur stabila de är. För att undvika olyckor och få den bästa upplevelsen är det viktigt att kontrollera att stolen är stabil innan du använder den.

Ställ den på en plan yta och sätt dig ner försiktigt för att känna hur stabil den är. Om den inte känns helt säker, kan det vara en bra idé att köpa en ny positionsstol som är mer stabil och pålitlig.

Anpassa stolen till din kropp

När vi testade olika stolar upptäckte vi att de passar olika kroppstyper på olika sätt. Därför är det viktigt att anpassa stolen till din kropp för att få bäst komfort.

Justera ryggstödet och fotstödet till en vinkel som känns bekväm för dig. Tänk också på att det kan ta ett tag innan du hittar den perfekta positionen, så prova olika vinklar och inställningar för att hitta den som passar dig bäst.

Skydda stolen mot väder och vind

När vi utförde våra långtidstester märkte vi att vissa stolar klarade sig bättre än andra i olika väderförhållanden. För att förlänga livslängden på din positionsstol, rekommenderar vi att du skyddar den mot väder och vind.

Om du inte har ett uterum eller en plats under tak där du kan förvara stolen, kan det vara en bra idé att köpa ett överdrag som skyddar den mot regn, snö och solens strålar.

Tänk på underhållet

Under testet upptäckte vi att vissa stolar kräver mer underhåll än andra. För att hålla din stol i gott skick och få ut det mesta av den, är det viktigt att tänka på underhållet.

Rengör stolen regelbundet med en trasa och vatten, och kontrollera om det finns några skador eller slitage. Om du har en träpositionsstol kan det vara bra att olja in den då och då för att skydda den mot väder och vind och ge den en fräschare look.

Använd tillbehör för extra komfort

När vi testade positionsstolarna upptäckte vi att vissa tillbehör kan göra en stor skillnad för komforten. Om du vill göra din positionsstol ännu bekvämare, kan du överväga att lägga till en kudde eller ett överdrag.

Det finns också andra tillbehör som kan förbättra din upplevelse, som till exempel ett sidobord där du kan ställa din bok eller ditt glas. Dessa extra detaljer kan göra din tid i din positionsstol ännu trevligare.

För att sammanfatta, om du vill få ut det mesta av din positionsstol och få en så bekväm och avkopplande upplevelse som möjligt, är det viktigt att tänka på dessa tips.

Genom att följa dem kan du säkerställa att du får en produkt som är bäst i test och som uppfyller alla dina behov.

vanliga frågor om positionsstolar

Vanliga frågor om positionsstolar 2024

Vad kostar det att köpa en positionsstol?

Priset för en positionsstol varierar beroende på material, design och funktioner. Det finns billiga positionsstolar som kan kosta runt 500 kronor, medan högkvalitativa stolar kan kosta över 2000 kronor. Valet beror på din budget och dina preferenser.

Var kan man köpa positionsstolar?

Positionsstolar kan köpas både online och i fysiska butiker. Att handla online rekommenderas dock eftersom det ger dig tillgång till ett större utbud av produkter och möjligheten att läsa recensioner från andra kunder innan du gör ditt val.

Vad är en positionsstol?

En positionsstol är en trädgårdsstol som har en justerbar rygg och ibland även ett justerbart fotstöd. Stolen kan justeras i olika vinklar för att erbjuda en bekväm sitt- eller liggläge. Detta gör dem idealiska för avkoppling och njutning utomhus.

Hur länge håller en positionsstol?

Livslängden på en positionsstol varierar beroende på material, användning och underhåll. En välbyggd positionsstol kan hålla i flera år, särskilt om den skyddas mot väder och vind och underhålls regelbundet. Med rätt omvårdnad kan din stol hålla i upp till 10 år eller mer.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen