BĂ€sta pressmaskinen 2021 – Test av olika pressmaskiner

BĂ€st i test

PopulÀrast

Premiumval

Billigast

Milwaukee M12 HPT-202C

REMS Mini-Press 22 V ACC

Ridgid RP 340-B

Rothenberger Romax 4000

BĂ€sta pressmaskinen 2021

Arbetar du ofta med saker inom VVS? DÄ behöver du definitivt den bÀsta pressmaskinen. Med hjÀlp av en bra pressmaskin sÄ kan du enkelt pressa rörkopplingar. Maskinen gör jobbet Ät dig och du kan ta med dig pressmaskinen vart du vill. Du kan nog förstÄ varför det Àr bra att ha en pressmaskin i sin verktygslÄda.

Men det Àr faktiskt inte sÄ enkelt att köpa den bÀsta pressmaskinen pÄ nÀtet. Det finns sÄ mÄnga olika saker som man mÄste tÀnka pÄ. Pressmaskiner finns i en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Dessutom sÄ finns det vissa online affÀrer som inte brukar skriva om de negativa sakerna. Detta gör att man inte fÄr en tydlig bild av hur bra pressmaskinen faktiskt Àr. Det Àr dÀrför som det kan bli svÄrt att köpa en bra pressmaskin pÄ nÀtet. Man vill ju inte spendera flera tusen kronor pÄ ett verktyg som man inte tycker om. Om man inte Àr sÄ insatt kan det dÀrför bli svÄrt att köpa den bÀsta pressmaskinen.

Men det Àr precis av den anledningen som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har sammansatt en köpguide för pressmaskiner. Genom att anvÀnda min komplexa köpguide som en grund sÄ kommer det bli mycket enklare att köpa en bra pressmaskin. Jag gjorde den hÀr guiden genom att anvÀnda och testa min egen pressmaskin. Men jag lÀste Àven igenom offentliga kundrecensioner pÄ nÀtet för att hitta den bÀsta pressmaskinen. Jag gjorde sedan den hÀr köpguiden genom att anvÀnda mig av all information. Efter att du har lÀst igenom min köpguide sÄ kommer det bli mycket enklare att köpa en bra pressmaskin.

Klicka hÀr för att se fler pressmaskiner.

Köpguide pressmaskin 2021

Som jag skrev innan kan det alltsÄ vara ganska svÄrt att köpa den bÀsta pressmaskinen. Men den hÀr processen kan bli mycket enklare genom att anvÀnda min köpguide. NÀr du köper en pressmaskin sÄ finns det nÀmligen nÄgra viktiga saker som du mÄste tÀnka pÄ. Det Àr dock ocksÄ viktigt att du vÀljer utifrÄn dina egna behov. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta pressmaskinen:

  • Material
  • Storlek
  • Vikt
  • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet

Material

NĂ€r det gĂ€ller materialet finns det tvĂ„ viktiga punkter att tĂ€nka pĂ„. Det första Ă€r materialet som pressmaskinen Ă€r tillverkat av, och vĂ„r rekommendation Ă€r att fĂ„ ett som har gjutjĂ€rn eller rostfritt stĂ„l som primĂ€rt material. Å andra sidan Ă€r den andra punkten materialet som verktyget Ă€r kompatibelt att arbeta med eftersom koppar, rostfritt stĂ„l, kolfiber och pex Ă€r de viktigaste.

Storlek

Även om storleken inte Ă€r lika viktig som det material som din pressmaskin Ă€r kompatibelt med, bör det fortfarande vara tillrĂ€ckligt och inte för stort eller för litet. Den perfekta pressmaskinens storlek Ă€r cirka 40 cm lĂ„ng.

Vikt

Vikten Àr en kritisk funktion, för om din pressmaskin Àr för tung kommer du inte att kunna arbeta med det pÄ mer Àn ett par timmar, och du mÄste ta lÀngre pauser. Den perfekta vikten verkar vara cirka 10 kg.

AnvÀndarvÀnlighet

Sist men inte minst bör du leta efter en pressmaskin som kommer med ett antal innovativa funktioner inklusive Autostop och en reversibel krympfunktion, eftersom dessa gör att du kan manövrera och arbeta i trÄnga utrymmen.

TÀnk pÄ det hÀr inför köpet

NÀr du ska köpa den bÀsta pressmaskinen sÄ borde du tÀnka pÄ följande:

  • Produkt- och varumĂ€rkesvĂ€rde
  • Funktioner och specifikationer
  • HĂ„llbarhet, hĂ„llbarhet och kvalitet
  • Konsumentbetyg och recensioner
  • Produktkostnad och garanti

LÀs ocksÄ >>> BÀsta betongslipen

Vanliga frÄgor om pressmaskiner

Vad Àr en pressmaskin?

En pressmaskin Àr ett föremÄl som anvÀnds för montering av rörledningar eller som en del av de hydrauliska eller pneumatiska pressarna för tillverkning av plÄtar av koppar, rostfritt stÄl och jÀrn.

Varför borde man anvÀnda en pressmaskin för kopparrör

Medan lite lödning och öppen eld Àr ganska vanliga nÀr det gÀller att sÀkra kopparrör, Àr pressmaskinen effektivare och sÀkerstÀller en vattentÀt tÀtning.

Hur anvÀnder man en pressmaskin?

Allt beror pÄ vilken typ av operation du vill utföra. Om vi talar om att sÀkra rörfogar Àr det första steget att skÀra röret och mÀta djupet pÄ socklarna. NÀr du har gjort det markerar du röret och monterar det i fogen. VÀlj lÀmplig kÀft och lÀgg pressmaskinen över passande pÀrla. HÄll den fyrkantig tills pressen Àr klar.

LÀs ocksÄ >>> Test av borrhammare

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Scroll to Top