Bästa regelsökaren 2023 – Test av olika regelsökare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Zircon X85

Luxorparts Regeldetektor Pro

Bosch D-tect 120

Luxorparts Regeldetektor

Klicka här för att se fler regelsökare.

Bästa regelsökaren 2023

Vill du borra i väggen men är rädd för att stötta på några reglar eller ledningar? Då måste du köpa den bästa regelsökaren. Med hjälp av en bäst i test regelsökare så kan du enkelt upptäcka reglar och annat i väggen. Detta kan vara bra att veta så att du till exempel inte råkar borra in i en regel. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en regelsökare bäst i test.

Men det är faktiskt ganska svårt att köpa en bäst i test regeldetektor på nätet. Det beror på att där finns så mycket som man måste tänka på. Det finns till exempel affärer som inte skriver om de negativa sakerna. De nämner alltså bara de positiva sakerna för att då säljer det så klart bättre. Men detta gör även att man inte får en klar bild av hur bra regelsökaren faktiskt är. Regelsökare finns även i en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt är det därför ganska svårt att köpa en bra regelsökare.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för regelsökare. Jag har nämligen genomfört mitt eget regelsökare test. Jag rekommenderar även de bästa regeldetektorerna som man kan köpa just nu. När man ska köpa en sökare så finns det ganska många saker som man ska tänka på. Det är därför som köpet ibland kan bli hyfsat svårt. Men genom att använda min komplexa köpguide som en grund så kommer köpet att bli mycket enklare. Jag har gjort den här guiden genom att testa olika regelsökare. Jag har även läst igenom andra kundrecensioner och tester. Den här informationen har jag sedan satt ihop till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa en regeldetektor bäst i test.

Köpguide för bäst i test regelsökare 2023

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa regelsökaren på nätet. Det är för att där finns så många olika saker som man måste tänka på. Men den kan bli mycket enklare genom att följa min strukturerade köpguide. När du köper en bra regelsökare så finns det några viktiga saker som man ska tänka på. Man måste även tänka på att man ska välja utifrån sina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa regelsökaren 2023:

 • Sensortyp
 • Djupjustering
 • Alternativa material
 • Flerdetektering
 • Noggrannhet
 • LCD-skärm
 • Sensorstorlek
 • Grepp

Sensortyp

Det finns två grundläggande typer av sensorer som används i regelsökare: elektroniska och magnetiska.

Elektroniska regelsökare går på batterier. De fungerar genom att upptäcka förändringar i densiteten på ytan som skannas. Normalt har elektroniska regelsökare en visuell skärm som visar platsen för regelbulten och har ofta också en hörbar signal. Elektroniska regeldetektorer känner vanligtvis föremål som är begravda djupare inuti väggarna än magnetiska regelsensorer, men de kostar också mer.

Magnetiska regelsökare innehåller sällsynta jordartsmagneter som inte detekterar trä inuti väggarna. istället upptäcker de metallen i skruvarna eller spikarna som håller reglarna på plats. Dessa regeldetektorer är ganska billiga, men visar dig inte de exakta kanterna på regeln och tränger inte in i väggen lika djupt som deras elektroniska motsvarigheter.

Djupjustering

Vissa elektroniska sökare gör att du kan justera det djup som sensorerna tränger in i väggen. Normalt begravs reglar ungefär 2,5 cm bakom gips, men ibland vill du gå djupare för att hitta andra dolda föremål, eller så skannar du golv efter bjälkar snarare än väggar. Många regelsökare med den här funktionen kan tränga in i ytan upp till 4 cm djup.

Alternativa material

Medan alla regeldetektorer upptäcker trä finns det andra typer av material som kan vara dolda bakom dina väggar, inklusive plast- eller metallrör och AC-ledningar. Många av dagens elektroniska regelsökare har lägen för att upptäcka dessa material, vilket är mycket användbart när du gör mer än att bara leta efter en regelbult för att stödja en tung spegel eller hylla.

Flerdetektering

Att ha förmågan att upptäcka metaller och ledningar är ett måste. Men de bästa piggarna kan även upptäcka träknoppar. Alla dessa funktioner har faktiskt stora besparingar jämfört med att riva ner väggar för att hitta reglar.

Noggrannhet

Noggrannheten i sensorns avläsningar skiljer sig från produkt till produkt. Naturligtvis är den bästa noggrannheten när reglarna inte är för djupa inuti väggen. Det är därför de flesta produkter mäter rätt avstånd i millimeter. Under normala omständigheter är träknoppar inte lika lätta att upptäcka längre inuti väggen som metallknoppar.

LCD-skärm

En LCD-skärm är det snabbaste sättet en regeldetektor kan signalera en regel. Att ha intensitetsavläsningar på elektroniska regelsökare kan hjälpa till att hitta den exakta mittpunkten på regeln på LCD-skärmen. Följande regelsökare använder olika extrafunktioner för exakta resultat.

Sensorstorlek

Storleken på sensorn är en annan viktig sak att tänka på. En större sensor kommer att ha många fördelar. Det täcker till exempel ett mer omfattande område under en kortare period, så du behöver inte flytta regelsökaren för mycket. Vissa avancerade modeller innehåller mer högteknologiska funktioner – de kan hitta fler reglar samtidigt. Ett stort skanningsområde kan erbjuda flera skanningszoner som fungerar oberoende.

Även om det inte alltid är en allmän regel kan en bredare modell gå djupare. Om den är större kan den antagligen innehålla en kraftfullare sensor.

Grepp

Den bästa sökaren borde vara allt annat än svår att hålla fast och bekvämt. Du behöver smidiga rörelser, annars kan kalibreringen bli kort och ge dig falska avläsningar. Modellen måste därför vara ergonomisk och enkel att använda. Vissa regeldetektorer är inneslutna med halksäkra ytor för ökad effektivitet.

Läs också >>> Kabelsökare test

Magnetisk eller elektronisk regelsökare

Magnetiska regelsökare

Magnetiska regeldetektorer använder kraftfulla sällsynta jordartsmagneter för att upptäcka placeringen av metallskruvar eller spikar som håller gipsplattorna på plats. När du skjuter den här typen av regeldetektor över en vägg, lockas den magnetiskt till någon plats direkt ovanför en spik eller skruv – du kommer faktiskt att känna att den drar i den riktningen, och du kan till och med se regelsökaren! (De flesta magnetiska sökare är lätta och har magneter som är tillräckligt kraftfulla för att de ska hålla igenom gipsväggen.)

Magnetiska sökare arbetar till ett djup av cirka 2 cm, vilket räcker för det mesta för att hitta reglar bakom standard 1 cm eller 1,25 cm gips. När du hittar en spik eller skruv har du hittat en regel. Eftersom gipsfästelement är placerade vanligtvis mellan 30 och 40 cm rekommenderas det att du flyttar en magnetisk sökare över väggen i en svepande “S” -rörelse för att snabbare upptäcka en.

Fördelar

 • Magnetiska regelsökare är mycket prisvärda.
 • De kommer att hitta både träbultar (med sina metallfästen) och stålbultar.
 • De behöver inte batterier för att fungera.

Nackdelar

 • Eftersom de upptäcker metall istället för regeln, kan de plocka upp vilken typ av metall som helst i väggen – till exempel metallsvarv som används för att fästa gips eller en spik i ett horisontellt tvärbräde istället för en vertikal regel – vilket gör falska positiva möjligheter .

Elektroniska regelsökare

Å andra sidan förlitar sig elektroniska regelsökare på interna sensorer snarare än magneter för att fastställa placeringen av träreglar. De känner en förändring i densitet i utrymmet bakom väggen. Även om tekniken kanske låter komplicerad, är elektroniska regelsökare enkla att använda: placera bara verktyget platt mot väggen och flytta det långsamt på ett horisontellt sätt. När den upptäcker en regel, kommer den att avge ett hörbart larm och producera en visuell indikator, beroende på den specifika modellen.

Fördelar

 • Elektroniska regeldetektorer är mer exakta än magnetiska. De har antingen en LED-skärm eller indikatorlampor som kan ange kanterna på en regel och den exakta mitten.
 • Högkvalitativa elektroniska regeldetektorer kan upptäcka reglar som ligger djupare i väggen än vad en magnet kan upptäcka (upp till 2 cm).

Nackdelar

 • Elektroniska regelsökare kostar vanligtvis mer än magnetiska regelsökare.
 • De kräver batterier; om batteriet tar slut och du inte har extra kan du sluta få ett verktyg som inte fungerar när du behöver det.

Hur man använder en bäst i test regelsökare

Det är ingen mening att ha den bästa regelsökaren när du inte vet hur du använder en regeldetektor. Hur fungerar en regelsökare, och varför är det ett måste-verktyg för husägare och yrkesverksamma? Läs vidare för att veta hur man använder en regelsökare.

Om du undrar hur en regelsökare fungerar måste du sätta på den och utforska dess funktioner. Innan du sätter på den, se till att du har satt i batterierna i den. Placera regeldetektorn mot väggen som du letar efter reglar och slå sedan på enheten. Se till att regelsökaren är kalibrerad enligt tillverkarens instruktioner.

Därefter flyttar du enheten gradvis horisontellt längs väggen. Du vet att du har hittat en regel när dess indikator tänds. Flytta sökaren framåt och bakåt för att hitta regelns yttre kanter. Du måste veta exakt hur bred varje regel är så att du kan arbeta inom dessa parametrar.

Markera början och slutpunkten för varje regel med en penna. Fortsätt flytta horisontellt längs väggen tills du har hittat alla reglar i området.

Slutligen, kontrollera om det finns riktiga reglar inuti väggen genom att mäta avståndet mellan varje märke. Bultar är vanligtvis inställda mellan 40 och 60 cm. Om du har en avstängd mätning finns det en chans att det kan vara rör eller någon annan väggstopp.

Varför du behöver en regeldetektor bäst i test

Som nämnts ovan kan en regeldetektor hjälpa dig att undvika en olycklig olycka när du hänger saker på din vägg, planerar att bygga i bokhyllor eller drar nya ledningar. Men de används oftare för att upptäcka starka inramningsbultar för att använda som ett ankare för att säkra saker på väggen.

Bultar utgör skelettet i ditt hem och är hållbara, långvariga träbjälkar som finns i dina väggar. De kör vertikalt och fungerar som utmärkta slipsar för att hänga tunga produkter, som tv, hyllor och skåp från dina väggar. Att använda dem förnekar användningen av ett gipsfäste och ger en mycket mer pålitlig lösning för alla dina hängande behov.

Om du gillar DIY-projekt och föredrar att ta hand om ditt eget underhåll av hemmet är en regelsökare ett måste.

Läs också >>> Radonmätare test

Vanliga frågor om bra regelsökare

Vad är en regelsökare?

Regelsökare hjälper dig att upptäcka var reglar finns i din vägg. De flesta som använder en sätter en spik eller skruv, vanligtvis för att hänga upp något som kan dra genom gipsväggen på egen hand.

Regeldetektorer finns främst i två kategorier.

Magnetiska regelsökare arbetar med en magnet för att lokalisera skruvarna som håller din gips på plats. De kostar mindre än regelsökare som använder aktiva sensorer, men de är mer begränsade. De kan inte upptäcka den faktiska regeln, så det finns några gissningar när du letar efter exakt centrum.

Elektroniska regelsökare upptäcker aktivt skillnader i väggtäthet för att hitta reglar. De använder vanligtvis batterier som strömkälla. Många kan upptäcka trä- eller metallbultar och vissa har detektering av växelström. De enklaste modellerna hjälper dig att hitta kanterna på reglarna medan andra visar dig hela regelbredden. Dessa är dyrare än magnetiska modeller, men inte oöverkomligt. Några av de bästa professionella modellerna kostar fortfarande inte så mycket.

Det finns också andra typer av verktyg för att upptäcka föremål under väggytan. När du går vidare än de typer av regels som jag rekommenderar, stöter du på väggskannrar. Dessa radarliknande verktyg brukar bara användas av proffs för att “se” vad som ligger bakom muren bortom bara reglar.

Med utvecklingen av teknik kan du hitta applikationer för både iPhone- och Android-smartphones. De använder telefonens magnetometer (sensorn som driver kompassen) för att upptäcka metallspikar eller skruvar bakom gipsväggen. Antagligen kommer dessa spikar eller skruvar att vara mitt i den regel du försöker hitta. Observera att dessa appar inte upptäcker verkliga träknoppar eller mäter väggtäthet.

Och naturligtvis använder folk fortfarande en hammare varje dag. Även om det finns några som är riktigt bra på det, är det något mindre tillförlitligt som en metod för att upptäcka reglar.

Finns det några bra tips för hur man använder en regeldetektor?

 • Se till att du vet om din modell behöver kalibreras och hur du gör det.
 • Håll din regelsökare platt mot väggen medan du upptäcker.
 • Håll händerna borta från väggen för att undvika störningar.
 • Markera din position från flera håll för att säkerställa bästa noggrannhet, såvida du inte använder en regelsökare. Använd en målartejp på väggen om du vill undvika märkning direkt på färgen.
 • Kombinera en regelsökare med en korslinjelaser för att markera hela regelns längd eller slå samma höjd över flera reglar.
 • Regeldetektorer fungerar också bra i taket för att hitta bjälkar.
 • Bultar är vanligtvis 40 cm från varandra (väggar) och ibland 60 cm (tak). Om du har problem med att hitta en, kan du läsa det bra på en annan del av väggen och mäta.
 • Förvara en extra uppsättning batterier i din verktygslåda för elektroniska sökare.
 • Att försöka upptäcka reglar i gipsväggar suger. De flesta regelsökare är i bästa fall svåra på gips och svarv. Använd istället en dedikerad metalldetektor (rekommendation nedan).

Vill man ha en elektrisk regelsökare eller magnetisk regelsökare?

 • Elektriska regelsökare: Elektriska regeldetektorer förlitar sig på den dielektriska konstanten hos olika material och upptäcker ytans densitet i närheten av sin sensorplatta. Med andra ord kan de berätta när de strålar en elektrisk laddning i ihåligt utrymme bortom gipsväggen och när de svävar nära en solid träregel eller en metallregel.
 • Magnetiska regeldetektorer: Magnetiska regelsökare magnetiserar sig bokstavligen bara till metallen bakom gipsväggen, oavsett om det är metallreglar eller till skruvar, spikar, bultar och andra material i en träbalk.

För de flesta DIY-projekt kommer en grundläggande regelsökare att fungera bra. Om du är orolig för ledningarna eller rören gömda i dina väggar, överväga en mer avancerad enhet som kan upptäcka olika material. Priset på en omfattande sensor kommer att betala för sig själv gång på gång i de pengar du sparar genom att inte förstöra ditt rörsystem eller ditt elektriska system.

Vad behöver man veta om sina väggar?

De flesta reglar är åtskilda med 40 cm intervall – hitta en, och nästa regel ska vara ungefär samma avstånd i vardera riktningen. Förändringar i avstånd sker vanligtvis nära väggändarna eller nära dörrar och fönster. Om din regelsökare verkar plocka upp saker mellan reglarna kan det vara att upptäcka metall- eller plaströrkomponenter, elektriska lådor eller ledningar eller metallkanaler. Elektriska ledningar går vanligtvis vertikalt på sidan av en regel och ibland horisontellt mellan uttagen. Tänk på detta, och om det finns armaturer, strömbrytare och uttag på en vägg kan du göra en utbildad gissning om var ledningarna kan vara. Och var uppmärksam på var köket och badrummen är. Vattenförsörjning och avloppsrör för andra våningen finns ofta i väggar på första våningen, under handfat, badkar eller duschar. Proffstips: Om din källare är oavslutad kan du gå dit för att se i taket var exakt rören går upp.

Hur ska man använda en regelsökare?

 • Rör inte väggen med vardera handen medan du använder en regeldetektor – det kan ändra dess avläsning.
 • Vissa verktyg måste kalibreras innan skanning, så börja bort från strömbrytare, uttag eller ljusarmaturer.
 • Applicera lite målartejp över det område du vill skanna. Det ger dig en yta där du kan markera dina resultat utan att behöva skriva på väggen.
 • Markera dem när du upptäcker reglar, föremål eller levande ledningar.
 • Och där du upptäcker en regel specifikt, skanna över och under den punkten för att se till att den fortsätter till golvet eller taket. Andra avläsningar, inte med jämna mellanrum, kan vara ledningar, VVS eller kanaler.
 • Nymålade väggar kan vara svåra att skanna i upp till två till tre veckor på grund av fukten i färgen.

Vad finns det för användbara funktioner hos bäst i test regelsökare?

Dagens regelsökare kan också packa en extra stans: Många är utrustade med funktioner som utökar användbarheten för regeldetektorn och gör den trevligare. I den här listan identifierar du de funktioner som du tycker kan vara mest användbara innan du fattar ditt slutgiltiga beslut om vilken sökare du ska köpa.

 • Ett inbyggt vattenpass, tillgänglig på antingen magnetisk eller elektronisk regelsökare, kan hjälpa dig att planera hyllor eller vad du än fäster på väggen.
 • En inbyggd laser (endast elektroniska modeller) är ett steg upp från vattenpasset. Med ett knapptryck kan du lysa en laser i en rak linje från regeln du har hittat, antingen vertikalt eller horisontellt för att hjälpa dig att justera ytterligare fästelement.
 • Djupjustering (endast elektroniska modeller) gör att du kan växla från att upptäcka reglar 2 cm djupt bakom gips till att hitta ett antal objekt upp till 1,5 cm under ytan. Förmågan att inspektera längre bakom ytan är praktiskt för att upptäcka golvbjälkar under ytterligare ytbeläggningar som trä, kakel eller matta, men du vill inte köra din elektroniska regelsökare på den här nivån hela tiden. Att öka djupjusteringen tar mer energi och drar ner batterierna snabbare. Genom att växla fram och tillbaka och främst hålla den i regeln kan du spara batteritid.
 • Elektroniska regelsökare märkta “multifunktionell” är utformade för att upptäcka ytterligare material inom väggarna, såsom levande elektriska ledningar och plaströr så att du inte spikar eller skär i något som kan vara problematiskt.
 • En “center punch” -funktion (endast elektroniska modeller) gör ett litet hål i väggen precis över mitten av en regel, vilket är den optimala platsen för att sätta in en spik eller skruv – du behöver inte bära en penna för att markera den.
 • Varierande visuella skärmar (endast elektroniska modeller) ger dig ett val i hur du vill “se” regeln. Vissa elektroniska sökare låter dig förhandsgranska en digital karta över regeln under väggen på en LED-skärm, andra har LED-lampor överst som blinkar när sökaren passerar över en regel – båda ger ett pålitligt sätt att hitta en regel.
 • En batteriindikator (endast elektroniska modeller) varnar dig när det är dags att byta ut batterierna.
 • Ett ergonomiskt handtag gör att du kan hålla och flytta regeldetektorn lättare och finns på både magnetiska och elektroniska modeller.

Hur fungerar en bäst i test regeldetektor?

En magnetisk sökare fungerar utan batterier eftersom den använder en sällsynt jordartsmagnet (eller magneter). Det upptäcker inte reglar utan lokaliserar istället spikarna eller skruvarna som är fästa vid träet.

Det är lite mer tidskrävande att använda eftersom du letar efter metallfästelement och inte fungerar så bra på äldre byggnaders väggar där en djupare genomsökning behövs.

Omvänt innehåller en elektronisk regelsökare elektroniska komponenter med förmågan att använda faktiska sensorer för att hjälpa dig att upptäcka den exakta placeringen av reglarna.

Dessutom kommer sådana elektroniska enheter med LED-lampor och hörbara toner för att informera dig när en regelkant upptäcks. Deras största negativa är att de behöver ett 9-volts (eller AA) batteri som kan ge dåliga resultat om de inte byts ut regelbundet.

Vad upptäcker en bäst i test regelsökare?

Den används för att upptäcka inramningsbultar placerade bakom den slutliga väggytan, vanligtvis gips. Ibland är det beroende av att detektera metallen i reglarna för att lokalisera dem. Några modeller är också användbara på golv och tak.

Varför är falska tecken ganska vanliga när du använder en regelsökare?

Det är vanligtvis olika orsaker. Ibland rusar byggare och reglar i väggar är inte helt raka eller har skiftats något över tiden. Ibland innehåller gipsväggen små bubblor som kan störa en regelsökare. Med elektroniska modeller kan batterier som nästan är urladdade ge dåliga resultat.

Vad är historien för regelsökare bäst i test?

Många av oss vet inte det, men regelsökare har funnits sedan början av 80-talet. Dessa var enkla enheter som använde magnetisk kraft för att känna av närvaron av en regel bakom en redan byggd vägg. Naturligtvis har de kommit långt när det gäller noggrannhet.

De tidigaste regelsökarna var magnetiska. Dessa sökare använde intern magnetisk för att bestämma placeringen av metall som ligger i reglarna. Teorin var att detta täckte flera användningssammanhang – kommersiella byggnader byggdes ofta med metallknoppar och nästan alla träknoppar i bostadshus hade någon form av metall.

Magneterna i regelsökarna skulle lokalisera metall bakom befintliga väggar och signalera till operatören att en regel var i närheten. Ju mer metall som finns i regeln, desto lättare var det att hitta. Som du förväntar dig orsakade detta flera problem:

 1. Magneter kan inte upptäcka träknoppar utanför metallen som finns i dem, och det var därför svårt att hitta träknoppar i ett hem.
 2. Dessa magnetsökare skulle också plocka upp metall i väggen som inte fanns i en regel – elektriska ledningar, vattenledningar och så vidare som skulle kasta bort deras noggrannhet.
 3. Dessa sökare kunde inte skilja mellan metallen i en regel eller metallen från ett rör eller tråd, vilket innebar att det kan vara farligt att borra in i en plats som utlöses av sökaren.

Med tiden förbättrades känsligheten och noggrannheten hos magnetiska sensorer, och nya metoder för att leta efter reglar bakom väggarna började revolutionera dessa enheter.

Vad finns det för olika typer av bäst i test regelsökare?

Nu finns det flera typer av regelsökare och sensorer på marknaden som komplimangerar en användares budget och behov.

 • Magnetsökare sparkar fortfarande runt, och med ny magnetteknik är de nu ganska exakta. De har den extra fördelen med låg kostnad och hög användbarhet och fyller en viktig nisch för vardagliga användare.
 • Mer moderna elektroniska regeldetektorer använder elektriska signaler för att bestämma placeringen av reglar i en vägg. Dessa har den extra fördelen att de kan upptäcka andra metallföremål som rör och AC-ledningar mer exakt. Elektroniska modeller ger också mer noggrannhet när det gäller att placera kanten på en regel kontra mitten av regeln.
 • Ultraljudsdetektorer är mycket dyrare och använder ljudvågor för att kartlägga insidan av väggen. Dessa används vanligtvis inte i hemliga sammanhang, eftersom de är tunga enheter för att kartlägga en väggs interna smink.

Skiftet från magnetiskt till elektroniskt till ljud signalerar också ett framsteg i känslighet och tillvägagångssätt. Magnetiska enheter kommer att upptäcka metallen i reglarna, medan elektroniska och ultraljudsenheter kan detektera skift i densitet mellan reglarna och tomma vägghåligheter medan de också detekterar den närvarande metallen.

Sanningen att säga, på konsumentmarknaden kommer dina primära former av regelsökareer att vara magnetiska och elektroniska – vilket är helt bra, eftersom båda typerna av sensorer är mer än tillräckliga för daglig användning. Den främsta faktorn för att differentiera söktyper är det projekt du tänker på och de behov du har för det projektet.

Regelsökarsensorer bryts ner ytterligare baserat på sensorns storlek och dess effektivitet när det gäller att hitta delar av själva regeln. Faktorer som väggdjup, tjockleken på materialet som används för väggen och sensortypen kan påverka hur en regeldetektor fungerar, och tillverkare har byggt regelsökare-sensorer som kan mildra dessa hinder.

Till exempel kommer vissa regeldetektorer med större sensorer som täcker mer utrymme än mindre sensorer. Med en bredare täckningszon kan du täcka mer område med mindre rörelse och till och med upptäcka flera reglar samtidigt. Bredare sensorer kan (men inte alltid) vara mer användbara vid läsning av tjockare väggar.

Några mer avancerade modeller för regelsökare inkluderar också centerfunktioner. Dessa låter dig bestämma placeringen av regelkanterna och mitten av reglarna. Riktigt bra modeller kommer att ha ett grafiskt gränssnitt som kan visa dig var du befinner dig över regeln (oavsett om det är mitt eller kant), vilket gör det lättare att montera och hänga.

Vad ska jag leta efter i en regelsökare?

Först, vad behöver du verkligen enheten till? Husägare som hänger bilder behöver inte nödvändigtvis en tung regelsökare för att hamra på spikarna. På samma sätt behöver en kommersiell entreprenör något med mer känslighet.

För det andra, vad är din budget? Leta efter en enhet som gör vad du behöver för att göra inom din budget … och spendera inte 5 000 kronor när allt du behöver är en 1 000 kronor regeldetektor.

Slutligen välj en sökare som du bara vill använda och var inte rädd för att byta ut den. Flera av modellerna som jag kommer att täcka här har tydliga och ljusa visningsskärmar, informativa ikoner och intuitiva gränssnitt. Vissa är gjorda för att hjälpa dig att markera utjämnade linjer med nivåmarkörer, och andra är utformade med ergonomiska grepp.

Så när du väljer en regelsökare, leta efter något du behöver och som hjälper dig att göra jobbet som du gör. Ett bra verktyg bör inte stå mellan dig och framgången för ditt projekt eftersom det är för dyrt eller komplicerat.

5 tips för att välja en Regelsökare

Med detta i åtanke föreslår jag flera tips för att välja ut en regeldetektor:

 1. Känn din budget. Många av oss vill köpa nya glänsande verktyg för mina kommande projekt, men låt inte din regelsökare komma i vägen för något annat du kan behöva köpa.
 2. Få något som kommer att hålla. Om du vill ha en regeldetektor som du kan kasta i din verktygslåda och dra ut när du behöver den, köp sedan något som fyller den nischen. Om du vill ha ett kraftfullt verktyg som händer på väggen i din verkstad, spendera lite mer pengar.
 3. Bestäm vilken typ av noggrannhet du behöver. Vill du bara hänga bilder? Grundläggande magnetiska sökare kan vara precis vad du behöver.
 4. Bli inte fast i funktioner. Funktionerna är fantastiska om du vet vad de gör och de kan hjälpa dig att göra vad du vill. Klockor och visselpipor för att ha dem kommer bara att lägga till komplikationer till vad som borde vara ett enkelt verktyg.
 5. Hitta något som självkalibrerar. Dessa verktyg kan fungera bra när de kalibreras…. men vissa kräver självkalibrering som kräver att du vet vad du gör. Självkalibrerande enheter kommer inte bara ur lådan redo att gå utan kommer att fortsätta att kalibrera sig när du använder dem.
Enkla enheter

Enkla magnetfönster är brödet och smöret på hemmets fixer-övre i liten skala … monteringsarmaturer, hängande bilder och andra enkla hushållsuppgifter kräver inte mycket mer än att veta var en regel är så att du kan köra en spik eller skruv där. Dessa enheter gör inte mycket, men vad de gör gör de bra och till ett bra pris. Hitta reglar, häng bilder och lägg i bakfickan när du är klar. Dessa enheter gör sitt jobb … och hjälper dig att göra ditt.

Ska man köpa vanliga eller kommersiella regelsökare?

Jag fokuserade främst på regelsökares som husägare kunde använda för mer eller mindre komplicerade hushållsuppgifter. Och även om många av de elektroniska regelsarna i listorna ovan är kraftfulla, är de inte nödvändigtvis lämpliga för mer kommersiella eller industriella applikationer.

Sanningen är att kommersiella och industribyggnader kräver en annan nivå av noggrannhet och användbarhet än bostadshus. Det är svårt att samordna miles och miles av reglar, rörledningar och elektriska ledningar, och det är inte med tanke på komplexiteten i många kommersiella byggnader. Yrkesverksamma inom denna bransch letar vanligtvis efter ett verktyg med mer avancerade funktioner och med en sensornoggrannhet som överstiger de typiska behoven hos husägare.

Till exempel producerar Bosch (skapare av Digital Multi-Scanner) också D-TECT 150 Ultra-Wide Scanner. Den här enheten samlar in alla data som de andra skannrarna ovan gör och gör det genom 6 ″ vägg. den har också en noggrannhet ner till millimetern och ger information om borrdjup och material som den plockar upp i en vägg. Den har också en noggrannhet ner till millimetern och ger information om borrdjup och material som den plockar upp i en vägg. När det gäller industriell byggnad med hög påverkan tycker många entreprenörer att de behöver extra styrka och noggrannhet och är villiga att betala mer pengar.

Utöver det kommer dina kommersiella applikationer att gå längre än att bara hitta reglar. Leica Geosystems 3D Disto är mer än en väggscanner – det är ett 3D-bildsystem som gör det möjligt för entreprenörer att modellera byggplaner i CAD-modeller.

På någon nivå sätter priset på sådana skannrar dem utom räckhåll för husägare. Men seriösa byggare och entreprenörer som letar efter verktyg som kan hjälpa dem att enkelt göra sitt jobb bör överväga att investera i en enhet med mer kommersiell användning.

Kan jag hitta reglar utan en skanner?

Kort svar – visst, men jag rekommenderar det inte.

Det längre svaret är lite mer involverat. Innan regeldektorer ens var en sak använde byggnadsarbetare metoden “kran” för att hitta reglar. Enkelt uttryckt knackade de på olika delar av en vägg och använde ljudet för att avgöra om en sektion var ihålig eller ansluten till en regel. Ett ihåligt väggparti var uppenbarligen regelfritt och med sin kunskap om avstånd mellan reglarna kunde arbetarna mer eller mindre räkna ut var de skulle driva spikar. Du kan lära dig mer om hur du hittar testknoppar manuellt här.

Och det är bra. Jag kommer inte att kritisera något som fungerar för andra. Samtidigt, om jag var husägare och en entreprenör behövde hänga stöd för en tung armatur, skulle jag inte lita på att de började knacka på väggen.

Sanningen är att regelsökares kommer att hålla dina inventarier och bilder säkert på dina väggar genom att låta dig göra ditt jobb rätt första gången. Att knacka på väggar för att bestämma regelns placering kommer att kräva att du vet exakt hur en ihålig vägg kommer att låta och att du har en god uppfattning om hur reglarna är åtskilda. Ännu viktigare är att knacka inte riktigt ger dig en känsla av var ledningar och rör kan vara … vilket naturligtvis är ett stort säkerhetsproblem.

Är det svårt att välja en regelsökare?

Om du aldrig har använt regelsökare kan det vara svårt att välja en. Det finns så många typer och massor av kopior från Kina.

Först måste du undersöka ytan under vilken du försöker hitta en regel. Detta gör att du kan välja vilken typ av givarsensor som passar uppgiften.

De finns i två olika typer: magnetisk regel och elektrisk. Magnetdetektorerna lokaliserar inte regeln utan hårdvaran som fäster sig på väggen. Men elektriska detektorer använder sensorer för att avslöja väggens relativa permittivitet.

När du flyttar regeldetektorn över en regel indikeras det på enhetens LED-skärm.

När du går igenom den här artikeln kommer du att kunna välja den perfekta för dina behov

Vilka är fördelarna med en regeldetektor?

Vissa DIY-entusiaster kan hitta en regel bakom en vägg genom att knacka och lyssna på ljudet; det är inte lätt för andra.

En regelsökare hjälper till att upptäcka reglar genom att placera den mot väggen.

Vissa regeldetektorer är mångsidiga eftersom de hjälper till att hitta inte bara virke utan också elektriska ledningar eller rör. Jag önskar att jag visste att innan jag borrade ett hål i väggen en gång och klippte en elektrisk ledning!

Mitt regeldetektor test kom fram till att en regeldetektor bäst i test har många fördelar.

Hur använder man en regelsökare?

Det korrekta sättet att använda en regeldetektor baseras på exakt modell och typ.

Men här är en översikt över allmänna tips för att använda en.

Först måste du kalibrera din regelsökare och placera den mot väggen bakom.

Slå på enheten och tryck på sidoknapparna.

Skjut sedan regeldetektorn över gipsväggen tills maskinen skickar en varning.

Markera sedan regelns plats med en penna. Du kan välja att upprepa stegen några gånger för att säkerställa noggrannhet.

Du kanske vill titta på en förklarande video om du vill ha en bättre förståelse för processen.

Jag har aldrig använt en regelsökare. Kan jag söka efter reglar?

Att aldrig söka efter knoppar bör inte vara en begränsande faktor. De flesta regelsökare har en kort inlärningskurva och de kan behärskas inom några minuter.

Kan jag lämna batteriet inuti regelsökaren?

Om regelsökaren används regelbundet kan batteriet stanna kvar. För att förhindra oxidation på lång sikt rekommenderas att du tar ut batteriet om skannern inte används för ofta.

Jag har just målat över en vägg men jag vill söka efter reglar, vad kan jag göra?

De som har en nymålad vägg kanske vill borra hålen tillbaka på plats, vilket kan vara fallet med bokhyllor eller TV-stativ. Jag rekommenderar att du lämnar väggen helt torr innan du gör en genomsökning.

Behöver jag skanna varje gång jag använder en borr?

Av säkerhetsskäl måste en regeldetektor användas före borrning. Om inte husägaren vet var reglarna är, är detta ett måste.

Finns det någon bra guide för att köpa den bästa regelsökaren?

Digital skärm

En digital skärm är en norm för de bästa regelsökarna. Den levereras med all viktig information som behövs för att hitta olika knoppar. Det signalerar även kanterna på reglarna för maximal precision. En tillagd skärm kan också visa det aktuella skanningsläget.

Skanningslägen

Skanningslägen varierar från allmänna till specifika nätkablar, trä eller djupskanning. Jag rekommenderar att du börjar skanna med det allmänna läget som fungerar med bästa noggrannhet. Djupskanning kan kräva att man går över en regel några gånger.

Ljudvarningar

Ljudvarningar ingår inte i alla regelsökare. De kan dock vara ett verkligt hjälpmedel när det gäller att bestämma den exakta mittpunkten för en regelskruv. Användare måste komma ihåg att markera denna plats.

Kalibrering

Kalibrering är antingen användardefinierad eller programvarudefinierad. De flesta regeldetektorer har användardefinierad kalibrering. Sällsynta produkter erbjuder konstant automatisk kalibreringsfunktionalitet som kan visa sig bättre för de som gör flera avläsningar per dag även genom gips.

Förmåga att detektera icke-metaller

Koppar och aluminium ses också på väggarna. De detekteras kanske inte av det vanliga metallskanningsläget för en elektronisk regelsökare. Samtidigt kan de utgöra verkliga faror när de vetter mot en borr. Kopparrör kan användas för centralvärme och undvika vattenskador görs helt enkelt genom att välja rätt regelsökare och aktivera rätt skanningsläge.

Vad finns det för olika sensorer i regelsökare?

Det finns två typer av sensorer: elektroniska och magnetiska. De magnetiska är vanligtvis billigare än elektroniska modeller. De använder sällsynta jordartsmagneter, så du behöver inte använda eller leta efter batterier för att driva den. Under tiden bedömer elektroniska sensorer djupet på dina väggar för tjockleksförändringar. De inkluderar ytterligare funktioner som att hitta regelkanter eller inbyggda LCD-skärmar. De ger till och med fler skanningslägen och kan också skilja mellan växelströmsledningar.

Behöver man en bra skärm till en regelsökare bäst i test?

Displayen i elektroniska sökare bör ge mycket information till din aktivitet. Men det här är en fråga om individuella preferenser. Oftare än inte bör du se en representation av reglarna, måtten och kanske batterinivån. Allt annat är helt enkelt extra.

Hur hjälper en regelsökare mig?

En regeldetektor är ett verktyg som upptäcker reglar bakom väggytan. Avancerade regelsökare har flera lägen som upptäcker reglar, metall, strömförande ledningar, icke-järnmetall som kopparrör och järnmetall som armeringsjärn.

Regelsökare arbetar vanligtvis på ett av två sätt: magnetiskt eller elektroniskt. Magnetiska regelsökare använder kraftfulla magneter för att fastställa placeringen av skruvar eller spikar i en regel. De upptäcker faktiskt inte själva regeln, men de kan identifiera hårdvaran som fäster väggmaterialet på regeln, och så varnar de dig om regelns närvaro.

Elektroniska regelsökare förlitar sig på sensorer som upptäcker förändringar i väggens dielektriska konstant (relativ permittivitet). Detta ändras när sensorn är över en regel. Den lägre avläsningen indikerar närvaron av en regel i väggen och dessa data visas på en LCD-skärm.

Vilken typ av regelsökare är bäst?

Båda enheterna har sina fördelar. Magnetiska sökare använder inte batterier, vilket kan spara lite tid och pengar. De är mycket slitstarka och troligtvis inte går sönder. De tenderar också att vara mer överkomliga än elektroniska sökare.

Emellertid är magnetiska regelsökare inte alltid lika exakta som deras elektroniska motsvarigheter. Detta beror på att de faktiskt inte hittar reglarna själva: de letar efter metallstycket som är fäst på regeln. Ibland får de fel, speciellt om det finns överflödig metall bakom väggen.

Elektroniska regelsökare är mycket exakta och de kommer med fler klockor och visselpipor än magnetsökare. Till exempel tenderar de att ha funktioner som varnar dig för närvaron av armeringsjärn eller rör i väggen, och de kan vanligtvis upptäcka levande växelströmsledningar.

Nackdelen är att de är dyrare och förlitar sig på batterier för att fungera. De är också mer känsliga och kan gå sönder om de utsätts för fukt eller något annat som påverkar de elektriska delarna.

Vad är det allmänna förfarandet för att använda en bra regeldetektor?

Den exakta funktionen kommer att variera beroende på tillverkare, men här är det allmänna förfarandet för att använda en regelsökare.

 • Steg 1: Slå på enheten och välj skanningsläge.
 • Steg 2: Placera enheten platt på väggen. Håll sedan in knappen medan du håller enheten stilla tills kalibreringen är klar (1–2 sekunder). När kalibreringen är klar kommer enheten att avge ett kort pip och skärmen rensas.
 • Steg 3: Håll knappen intryckt och flytta den längs önskad yta för att skanna.
 • Steg 4: När regeldetektorn upptäcker ett objekt, kommer det att pipa kontinuerligt och visas på LCD-skärmen (om tillgängligt).

Vilka är de viktigaste funktioner att tänka på i regelsökare?

Nedan följer några av de viktigaste funktionerna som jag rekommenderar att du tänker på innan du investerar i en ny regelsökare.

Regelmaterial

Bultar kan tillverkas av alla typer av metall, även om standarden är ASTM A193.

Regelplacering

Bultar används för att ge mer exakta vridmomentvärden. De fungerar som inramningselement i hemmet och erbjuder mer stabilitet. Det är av stor vikt att placera reglar i väggen innan du bestämmer dig för att utföra någon form av konstruktion eller dekonstruktion på just den väggen.

Skärm

Några av modellerna som du kommer att se i den här listan har antingen LED- eller LCD-lampor, på skärmar eller med tändpilar för att ange var reglarna sitter.

Vattenpass

Vissa regeldetektorer har regella funktioner som vattenpass. Om du letar efter en 2-i-1, leta efter ett vattenpass. Alternativt har vissa laservattenpass.

Grepp

Typiska regelsökare har ergonomiskt utformade grepp så att de kan hållas i handen. Andra kan fästas på väggen och arbeta handsfree.

Jordmagneter

Leta efter något som använder sällsynta jordartsmagneter för bättre effektivitet och resultat.

Hur får man ut det mesta ur sin regelsökare?

För att få ut det mesta av din regelsökare rekommenderar jag att du placerar enheten mot väggen, håller ned knappen för att sätta på den och skjuter den horisontellt. Enheten piper eller blinkar när en regel upptäcks.

Nedan har jag listat mina bästa rekommendationer om hur du får ut det bästa av din nya regeldetektor.

 • Se till att batterierna är laddade
 • Sök efter reglar från höger till vänster
 • Markera borrpunkter tydligt
 • Rör dig upp och ner på en plats där en regel har upptäckts

Vilka regelsökare finns på marknaden?

Det finns två huvudtyper av Regelsökare som för närvarande finns på marknaden:

Magnetisk

Dessa regelsökare använder magneter för att lokalisera reglar och träbjälkar och kommer att inkludera sällsynta jordartsmagneter.

Elektronisk

Dessa regelsökare är batteridrivna och arbetar genom att triangulera placeringen av reglar och träbjälkar.

Vad skiljer sig mellan de två typerna av regelsökare?

Beroende på typen av regelsökare kommer detta att skilja sig. Magnetiska regelsökare måste flyttas för att upptäcka metallskruvar och bultar, medan elektroniska regeldetektorer upptäcker densitetsförändringar i elektrisk ström.

Vad kan en regeldetektor visa?

Knoppar, träbjälkar och AC-ledningar. Naturligtvis, när du hanterar levande ledningar, se till att du har skyddshandskar, tejp eller något annat skydd mot elektricitet.

Vad kan en regeldetektor göra?

En regelsökare, även kallad regeldetektor eller sensor, är en handhållen enhet som du kan använda för att lokalisera träramarna i byggnader. Dessa fungerar antingen genom att känna av metallspik, eller densitetsskillnaderna bakom väggen du testar via en magnet respektive batteridriven elektromagnet. Den skickar sedan informationen tillbaka till sökaren för att varna dig om platsen.

Vissa inkluderar också sätt att hitta metall, trådar och rör som hjälper dig att undvika och missöden när du kör en spik eller skruva genom gips.

Vad använder sig regelsökare av?

Det finns faktiskt bara två huvudtyper av regelsökare, som båda kan innehålla olika stilar och funktioner för att göra ditt jobb ännu enklare. Dessa inkluderar magnetiska sökare, den första typen som någonsin uppfunnits; och elektroniska sökare, som vanligtvis innehåller olika funktioner att välja mellan.

Magnetiska regelsökare

Magnetsökare använder en stark magnet för att lokalisera spikar och skruvar som används för att stödja strukturen. När du närmar dig metallen kommer de att dra sig mot den och antingen hålla fast eller försvagas i dess drag när du rör dig förbi. Dessa är lätta att använda, men tar lite övning att vänja sig vid. De är dock mycket noggranna och är användbara i andra situationer. De behöver inte heller batterier. Det finns vissa fall och är begränsade i data, men har inga automatiska funktioner.

Elektroniska regeldetektorer

Dessa är ofta den mest populära produkten för DIY-entusiaster, eftersom en elektromagnetisk signal ger korrekta avläsningar på en lättläst skärm. Du kan enkelt markera var regeln är placerad och också ibland söka efter andra föremål du kanske vill undvika bakom en vägg.

Båda typerna har vissa avvikelser i design, så att du kan välja mellan stationära och rörliga magnetiska sökare; eller elektroniska kanter, mitten eller hela sökare. Elektroniska format kan också tillhandahålla funktioner som automatisk avstängning, djupfäste, tvåvägsnivåer, handsfree-användning och en LED-skärm.

Vad betyder det när en regeldetektor piper?

När regelsökaren piper betyder det att den har upptäckt regelns kant eller mitt. Markera det för att hjälpa dig bestämma bredden och platsen.

Varför fungerar inte min regelsökare?

De går från batteriström och det största problemet är ett svagt eller dött batteri. För snabb en rörelse kommer också att få dem att fungera felaktigt, eller att lyfta en del av den plana botten från väggen kan också ge felaktiga avläsningar.

Vad ska du göra när du inte hittar en regel?

Du kanske inte har flyttat detektorn tillräckligt långt. De är placerade med olika intervall längs väggen. Kontrollera också batteriets hållfasthet och se till att du rör dig på ett jämnt, långsamt sätt.

Hur noggrann är en regelsökare?

De är mycket exakta så länge du markerar, med noggrannhet, de avläsningar de tillhandahåller. Om du är osäker, sänk eller lyft detektorn från den plats där du fick din senaste behandling. Du borde få en träff i exakt samma område från golv till tak.

Hur långt ifrån varandra är reglar?

För att inramningen i hemmet ska vara upp till koden måste reglarna vara antingen 40 eller 60 cm ifrån varandra. Om du inte hittar en 40 cm från kanten av en vägg kommer du på 60 cm.

Vad kommer olika regelsökare med för funktioner?

Regelsökare kommer med alla typer av olika klockor och visselpipor, men de kan i grund och botten grupperas i bara en av två grupper. Det finns magnetiska sökare och det finns elektroniska sökare. Låt mig ta en titt på varje enskild typ och se fördelarna och nackdelarna med varje typ.

Magnetiska regeldetektorer

Även om magnetiska i allmänhet är billigare än elektroniska, kräver de lite mer expertis för att använda. Det beror på att de litar på att användaren sveper längs väggen på ett mycket specifikt sätt för att plocka upp spikarna som finns i reglarna. Det kräver också att användaren gör många tvärsvep för att säkerställa att det de plockar upp är de faktiska spikarna i regeln och inte något annat som en häftklammer. Om du ska gå med en magnetisk sökare är det dock viktigt att välja en av kvalitet och lära dig att använda den korrekt.

Elektroniska Regelsökare

Elektroniska regelsökare är i allmänhet dyrare än magnetiska, men de är i allmänhet också lättare att använda. Det beror på att de tenderar att förlita sig på väggens densitet för att avgöra om det finns ett väggstift och inte är beroende av att de måste hitta lösa spikar i regeln för att fungera. Och många av dessa elektroniska modeller har också avancerade funktioner som också förbättrar deras noggrannhet och användbarhet. En av dessa funktioner är en varningslampa för växelström, som kan tändas och avge ett larm när regeldetektorn går över ett område som sannolikt innehåller elektriska ledningar. Husägaren måste fortfarande lära sig att använda dessa modeller, men inlärningskurvan är inte lika brant som när de använder magnetiska modeller.

Ytterligare egenskaper

Oavsett vilken modell du väljer vill du dock se till att den har de funktioner du behöver för att få jobbet gjort. Som jag har sagt ovan finns det ett antal olika funktioner som finns på elektroniska modeller och de inkluderar AC-varningsvarningar, visuella skärmar och hörbara varningar. Å andra sidan tenderar magnetiska modeller att vara ganska grundläggande, så att de inte har extra funktioner.

Hur genomför man ett test med en regelsökare?

Även om jag inte kommer att gå igenom grunderna för att använda en magnetisk sökare, kan jag göra det att ge husägaren lite information om hur man använder en elektronisk. Anledningen till att jag valde var att du kan använda magnetiska på ungefär samma sätt som elektroniska regelsökare, men du måste inspektera fler delar av väggen för att vara säker på att du får en korrekt läsning. Med detta sagt, låt mig komma igång med hur man använder en regeldetektor.

Steg ett: Samla dina verktyg

Ta tag i din spikpistol, placera nya batterier i den och se till att den fungerar som den ska. Se också till att ta en penna eftersom du kommer att behöva använda den för att markera placeringen av reglarna på väggen.

Steg två: Börja använda din Regelsökare

Se till att du placerar regelsökaren platt på väggen och sätter på den. Skjut enheten över väggen tills lampan visar placeringen av en regel. När det händer, ta sedan en penna och markera den platsen. Vanligtvis är reglarna åtskilda mellan 40 och 60 cm, så du bör hitta andra reglar för att bekräfta att du hittat den första regeln korrekt. Se alltid till att du verifierar mer än en regel, placerad på standardavstånd, för att se till att dina avläsningar är korrekta.

Och det är allt som behövs för att använda en regelsökare ordentligt. Allt som krävs för att använda en av dessa enheter ordentligt är lite tålamod och en vilja att bekanta sig med just din modell. Om du gör det kommer du snabbt att upptäcka att dessa enheter är mer än värda att förvara i ditt hems verktygslåda.

Hur gjordes ditt regelsökare test?

Mitt regelsökare test gjordes på ett avancerad och proffsigt sätt. För att påbörja mitt test regelsökare så gick jag in och analyserade vilka regelsökare jag skulle testa. Efter det så köpte jag hem flera olika sökare till mitt regelsökare test. När de kom hem så testade jag de enligt mina riktlinjer. Efter det så sammanställde jag alla poäng under mitt regelsökare test och utsåg en vinnare. Som du kan se så är det väldigt enkelt att genomföra ett regeldetektor test.

Under mitt regelsökare test visade det sig att regelsökare bäst i test funkar väldigt bra.

Läs också >>> IR termometer test

Slutsats

Regeldetektor används av proffs eller av enkla hemboende. De är mest pålitliga. Men för att få de mest exakta resultaten måste regelsökarna också användas korrekt. De flesta problem uppstår med gipsväggar eller med väggar som inte har torkat helt efter målning.

Ojämna ytor är ett annat hinder i vägen för exakta resultat. Dessutom är det viktigt att veta att några av de bästa regelsökarna på marknaden kan övervinna de flesta av dessa problem om de används korrekt.

Eftersom de flesta regelsökare kommer med användarbaserad kalibrering är det viktigt att gå igenom denna process före varje skanning. Av denna anledning kan användarna helt enkelt välja rätt vägg för kalibrering. Kalibreringsprocessen bör inte se att regelsökaren placeras ovanpå en regel. Väggen där kalibreringen utförs bör också vara fri från spik eller andra hinder.

Med rätt kalibrering och tillförlitliga batterier kan varje regelsökare arbeta med hög noggrannhet. De flesta tillverkare rekommenderar också långsamma rörelser under skanningsprocessen. Utan att skynda varje skanning kan långsamma rörelser upptäcka metaller, trä och AC-ledningar upp till några centimeter djupa. När en regel upptäcks kan ett inbyggt markeringsverktyg eller en penna användas för att markera dess position. Flera skanningar kan göras när det gäller ledningar med rör för att hitta den exakta linjen de följer inuti en vägg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen