Från väggar till reglar: Ett test av regelsökare för varje projekt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Zircon X85

Luxorparts Regeldetektor Pro

Bosch D-tect 120

Luxorparts Regeldetektor

Klicka här för att se fler regelsökare.

Det krävs många olika förberedelser man måste vidta innan man vågar borra eller skruva i en vägg, som exempelvis att hitta var regeln sitter eller var elledningen är dragen. Det kan vara väldigt svårt med blotta ögat, därför behöver man en regelsökare som gör det åt en.

Regelsökare kan generellt upptäcka var reglar av trä, metall eller el- och vattenledningar sitter upp till 120 mm på andra sidan väggen. Med denna vetskap kan man undvika att borra i slangar och istället träffa regeln på första försöket.

Vidare finns det flera olika modeller i olika prisklasser som har olika specifikationer. Om du redan nu vill se några tillgängliga modeller så kan du scrolla genom listan på valen vi presenterat nedan.

Med tanke på regelsökarens viktiga funktion och det relativt låga priset, är det i kontrast mot vad det kan kosta vid en skada som orsakats av nonchalans, ett självklart köp.

1. Bäst i test – Zicron X85

bäst i test regelsökare

Klicka här för att se bästa priset

Bäst i test är Zicron X85 som är av hög kvalité till ett rimligt pris från 1816 kr. Den har en detektor som hittar reglar av trä, metall, vattenbärande rör och strömförande ledningar på 50mm.

För att få den bästa prestandan har den en batteriindikator, fast det negativa är att det inte ingår ett batteri, men det går dock lätt att köpa till.

Den har en ergonomisk design och är vatten- och dammressitent vilket gör den bra anpassad till renoveringsmiljön. Den är lätt att använda vilket kan vara skönt med dessa till synes tekniska apparaterna.

Avslutningsvis är detta ett bra verktyg för dig som säkert vill kunna renovera utan att riskera att borra i dolda ledningar och hitta regeln på första försöket.

2. Populärast – Luxorparts Regeldetektor Pro

Luxorparts Regeldetektor Pro

Klicka här för att se bästa priset

Populärast är denna modell av Luxorpart som upptäcker reglar av trä och metallhaltiga föremål 100mm bakom väggen. Detektorn är alltså djupgående och har en exakt regeldetektion vilket är imponerande för det låga priset på 399 kr.

Det som kan saknas med denna modell är detektionen av el- och vattenledningar, men det kan man ha översikt med, med tanke på det låga priset. Så om du endast är intresserad av att hitta reglar är detta ett perfekt köp.

Avslutningsvis har du prisvärd regelsökare som är en billig försäkring för att slippa borra flera gånger innan du hittar regeln.

3. Premiumval – Bosch D-tect 120

regelsökare bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Premiumvalet är en modell av Bosch. Bosch som är ett välkänt kvalitetsmärke har gjort denna mångsidiga regelsökare med den otroliga räckvidden av 120mm bakom väggen.

Denna tekniskt avancerade apparaten har tre självförklarande funktionsknappar för olika mätsituationer vilket gör den smidig att använda. Den markerar ett fynd i väggen tydligt genom både ljud och ljussignal.

Vidare så har den spotmätning vilket gör att du kan mäta på den minsta möjliga ytan. Detta tillsammans med center finder, vilket är en optisk riktningsindikering för exakt lokalisering av objektcenter gör denna överlägsen.

Avslutningsvis så kan vi konstatera att priset är högt, 3690 kr, men med de speciella funktionerna den har gör den värd det högre priset.

4. Billigast – Luxorparts Regeldetektor

Luxorparts Regeldetektor

Klicka här för att se bästa priset

Billigast av de listade modellerna är Luxoparts andra modell. Denna regelsökare har kortast räckvidd med 38mm, men också överlägset lägst pris på 149 kr. Denna uppfyller det grundläggande behovet av att hitta reglar av metall och trä.

Vidare är den lätt att använda och en otroligt billig försäkring för att hitta en regel i väggen, så att du slipper prova dig fram flera gånger och göra onödiga hål i väggen. Så för dig med lite mindre krav på kvalité och funktioner är denna bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen