Säkerhetstips för varmluftspistoler

varmluftspistol säkerhet

Säkerhetstips för varmluftspistoler

En varmluftspistol är mycket viktigt att ha i ditt hus. Du vet aldrig när du kommer att behöva dem, du kan använda dem för många saker som börjar krympa och många andra små projekt, som att byta ut en iPhone-skärm. Du kan till och med använda varmluftspistoler för att ta bort färg.

Listan är stor, och du behöver bara vara lite kreativ på ditt arbete och du kommer att upptäcka att varmluftspistoler kan hjälpa dig att göra ditt arbetsliv enkelt, oavsett vad du arbetar.

Varmluftspistoler används mest för hemmaprojekt, men det finns också stora varmluftspistoler som används för industriellt arbete och är riktigt kraftfulla som kan värmas upp till 1000–1500 grader på några minuter.

Människor använder varmluftspistoler för olika saker och som vi har nämnt är de väldigt hjälpsamma och gör ditt arbete riktigt enkelt och snabbare, men eftersom de blåser riktigt het luft och är riktigt heta (bokstavligen) kan de vara väldigt farliga, särskilt för de människor som använde dem aldrig och har inga säkerhetsväxlar för att skydda sig själva.

Om du är en nybörjare som aldrig använt varmluftspistoler här är några tips som du måste följa för att skydda dig själv, för att skydda föremålet du arbetar och för att skydda människor omkring dig!

Säkerhetsutrustning

Om du aldrig använt en varmluftspistol rekommenderas det starkt att du använder skyddsutrustning, till exempel skyddsglasögon för att skydda dina ögon när du arbetar, även om du använder varmluftspistolen för att ta bort färg, rekommenderas att du använder en andningsmask för att de hjälper för att undvika inandning av ångor som kommer från färgen.

Det här är bara några grundläggande saker du behöver göra. För mig själv är det viktigaste att göra när du arbetar med varmluftspistoler att använda handskar, särskilt om du har en varmluftspistol som inte har temperaturkontroll och det är bara en grundläggande som blåser ut varm luft eftersom de kan värma upp en mycket eftersom de inte har något inbyggt skydd och när du väl rör vid dem kan du bränna huden.

Om du har långt hår, se till att du använder en hatt eller något för att hålla tillbaka håret, för om de faller ner kan de brännas ganska snabbt.

Platskontroll

Du måste kontrollera platsen du använder varmluftspistolen, om du använder den inuti, se till att kontrollera om allt som kan skadas av värme som känslig plast eller något annat.

Om föremålet du vill använda verktyget på är rörligt är det föredraget att ta föremålet ut och arbeta med det där, för att arbeta inuti är inte bara dåligt för andra känsliga föremål utan också för dig och andra människor där på grund av de giftiga ångorna du andas in.

Eftersom temperaturen på varmluftspistoler går upp till 1000 grader eller mer markeras de automatiskt som ett farligt verktyg. Se till att aldrig rikta den heta luften på huden eller på någon annans hud eftersom det kan orsaka permanent hudförbränning.

Och slutligen, när du har slutfört jobbet med varmluftspistol, se till att vänta tills varmluftspistolen har svalnat helt eller om varmluftspistolen har funktionen “svalna” där det istället för varm luft blåser kall luft och se till att vrida det PÅ och vänta några minuter innan du sätter tillbaka det i fodralet.

Här är en liten berättelse om första gången jag använde en varmluftspistol som visar varför säkerhetsväxlar är viktiga

Jag tror att du måste hålla med mig när jag säger att varmluftspistoler inte är så lätta att använda .. eller hur?

Tja, ja och nej, och låt mig berätta vad jag menar om det …

Ja, det är enkelt att använda dem för enkla uppgifter, eller hur? Med enkla uppgifter menar jag att använda dem för att värma upp något, är inte så svårt. Du har gjort det hela ditt liv vad kan eventuellt gå fel? Det var vad jag tänkte när jag började tänka att köpa en varmluftspistol för att fixa några saker i mitt hem.

Åh pojke, jag hade fel …

Jag var ensam hemma, så jag bestämde mig för att köpa en varmluftspistol, jag gick till närmaste butik i min stad och köpte en enkel. Ganska mycket det enda jag kunde göra med det är att sätta på det och sedan när jag var klar var jag tvungen att vänta många minuter för att det skulle svalna. Ganska grundläggande. Jag visste inte vid den tiden att det finns digitala varmluftspistoler med LCD-skärm.

Efter att jag kom hem beslöt jag att prova det för att värma upp något. Tänk på att jag aldrig tidigare använt varmluftspistoler och jag var ensam hemma. Jag gick över hela huset för att hitta något att krympa eller åtminstone värma upp. När jag väl hittade det blev jag väldigt upphetsad och jag slog PÅ varmluftspistolen och väntade på att den skulle bli varm.

Uppenbarligen värmde den varmluftspistolen väldigt snabbt, men jag visste inte det! Jag lämnade den PÅ i tio minuter och tänkte fortfarande för mig själv att den kanske inte värms upp till sin fulla temperatur.

Så jag lämnade den där uppe och strömmade luft, tack och lov fanns inget föremål eller något nära det utom …

När 10 eller 15 minuter hade passerat bestämde jag mig för att kolla temperaturen på varmluftspistolen. Tänk på att min varmluftspistol var så enkel som möjligt, det fanns inget alternativ för mig att kontrollera temperaturen, att kontrollera den eller att vara ärlig fanns det inget alternativ alls. Så precis som alla som aldrig har använt en varmluftspistol innan jag bestämde mig för att kontrollera min temperatur med .. min hand!

15 minuter sedan jag startade varmluftspistolen tog jag upp den och lade handen någonstans mellan varmluftspistolen och ett föremål. Tyvärr var min hand faktiskt kall eftersom jag bara använde kallt vatten för att tvätta något, så i första sekunden kände min hand inte alls värmen.

Så jag bestämde mig för att lägga handen närmare varmluftspistolen, åh pojke … brännskada jag kände!

Sedan dess har jag gjort många andra misstag och många andra dåliga saker med varmluftspistoler. En annan var när jag ville krympa ett litet föremål, jag var faktiskt ganska trött den dagen och när jag är trött precis som alla andra, fungerar mitt sinne inte. Så jag bestämde mig för att hämta det lilla föremålet och lägga det på mitt glasbord och lägga inget mellan glasbordet och föremålet.

Så jag startade varmluftspistolen och lät den värmas upp lite, den här gången lade jag inte handen för jag hade redan lärt mig min lektion på ett svårt sätt. Efter 3-4 minuter fick jag varmluftspistolen och började rikta luftflödet mot det lilla föremålet.

Ja, det lilla föremålet började krympa men medan det krympte varmluftspistolen bara värmdes upp mer varje ögonblick och när det väl nådde en hög temperatur började det lilla föremålet krympa ännu mer och just nu hör jag något. Jag stoppade min varmluftspistol och började se vad som orsakade det bullret. Jag flyttade det lilla föremålet och jag såg mitt glasbord. Hälften av glaset knäcktes av värmen.

Jag var tvungen att byta ut mitt glasbord, gå till en läkare för min hand och kasta mycket annat föremål som jag förstörde när jag använde varmluftspistolen. Det är just nu när jag bestämde mig för att skapa den här webbplatsen. Allt detta kunde ha undvikits om jag bara startade min dator och gjorde en enkel sökning på google om hur man använder varmluftspistoler på ett säkert sätt.

Men jag har lärt mig på det hårda sättet, och du behöver inte! Det faktum att du läser det här betyder två saker. Du har lärt dig på ett dåligt sätt och nu bestämde du dig för att kolla på google för att se hur man använder varmluftspistoler ordentligt, eller så har du varit tillräckligt smart och letat efter det innan du använde varmluftspistolen.

Det här inlägget handlar om varför jag har startat den här webbplatsen och mina första dåliga erfarenheter med varmluftspistolen. Men du kan hitta många användbara tips och tricks om varmluftspistoler som jag har skrivit här genom att bara använda sökknappen.

Eftersom jag har använt många varmluftspistoler vet jag naturligtvis hur en bra och dålig varmluftspistol ser ut och varför du behöver dem. Jag har gjort ett stort inlägg om hur man väljer den perfekta varmluftspistolen. Se till att du läser det inlägget och våra granskningsinlägg också.

Om du har bråttom här är några tips om det är första gången du använder varmluftspistoler.

Använd alltid handskar

Som vi vet kan varmluftspistoler vara mycket farliga på många sätt eftersom det blåser mycket värme. Handskar kan hjälpa dig att förhindra att din hud brinner, särskilt när du byter munstycken vid mitt jobb.

Rikta inte den heta luften mot huden

Du har läst min berättelse om hur jag fick en stor brännskada från varmluftspistolen när jag försökte kontrollera om temperaturen var tillräckligt stor, samma sak gäller här, men inte bara för din hud, du ska aldrig rikta det varma luftflödet till någon annat eftersom det kan orsaka permanenta brännskador.

Det finns många fler tips som du bör följa när du använder varmluftspistoler. Se till att läsa mitt andra inlägg här och se till att varmluftspistoler kan vara mycket farliga om du inte använder dem på rätt sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen