BĂ€sta skruvautomaten 2021 – Test av olika skruvautomater

skruvautomat test

BĂ€sta skruvautomaten 2021

Oavsett om du Àr en hemmafixare eller ett etablerat byggföretag sÄ mÄste du ha den bÀsta skruvautomaten. Med hjÀlp av en bra skruvautomat sÄ kan du Ästadkomma vÀldigt mycket pÄ kort tid. NÀr du till exempel sÀtter upp ett staket sÄ kan en skruvautomat spara dig löjligt mycket tid. DÄ behöver du ju inte ta fram och sÀtta pÄ en ny skruv varje gÄng. Allting sker helt automatiskt!

Men det Àr dock inte sÄ enkelt att veta vilken skruvautomat som Àr bÀst nÀr man köper pÄ nÀtet. MÄnga affÀrer brukar ju ibland skriva om saker som de vill att du ska höra. Men nÀr du vÀl fÄr hem varan sÄ Àr den ibland inte som du tÀnkt dig. Du vill ju definitivt inte spendera flera tusen kronor pÄ nÄgot som inte Àr bra. Det finns Àven en massa olika modeller med olika prisklasser. Om man inte Àr sÄ insatt kan det dÀrför vara ganska svÄrt att köpa den bÀsta skruvautomaten.

Det Àr dock just dÀrför som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har sammansatt en komplex men samtidigt enkellÀst köpguide. Jag har byggt upp den hÀr guiden genom att anvÀnda mig av min egen och andras kunskap. Jag Àr ju sjÀlv en hemmafixare som ofta anvÀnder flera olika elverktyg. DÀrför kan jag mycket om just detta. Men ibland lÀste jag Àven igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjÀlp av all information sÄ har jag satt ihop den hÀr köpguiden. Efter att du har lÀst igenom den hÀr köpguiden sÄ garanterar jag att du kan köpa den bÀsta skruvautomaten.

Köpguide skruvautomat 2021

Som jag skrev innan sÄ kan det faktiskt vara ganska svÄrt att köpa den bÀsta skruvautomaten pÄ nÀtet. Men som tur Àr sÄ har jag gjort en köpguide för dig som vill köpa en skruvautomat. Det finns en del viktiga faktorer som du mÄste tÀnka pÄ. Det absolut viktigaste Àr dock att du vÀljer utifrÄn dina egna personliga preferenser. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta skruvautomaten:

 • Pris
 • Drivkraft
 • Precision
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet och mĂ„ngsidighet
 • Funktioner
 • Motor
 • Automatisk eller singel
 • Sladdad eller sladdlös
 • Borstad eller borstlös motor
 • Hastighet
 • DjupmĂ€tare
 • Vikt

Pris

NÀr du ska köpa en skruvautomat sÄ Àr det viktigt att du tÀnker pÄ hur mycket den kostar. Har du en stor eller liten budget? De flesta automatiska skruvautomaterna lÀr faktiskt kosta nÄgra tusenlappar. Skruvautomater Àr faktiskt inte sÄ billiga men nÀr man vÀl har anvÀnt verktyget sÄ förstÄr man varför det kostar.

Drivkraft

Drivkraft Àr en kombination av vridmoment och varvtal. Naturligtvis uppmÀrksammades RPM, men den övergripande rankningen handlade specifikt om vilken nivÄ av uppgifter denna förare kunde ta itu med (det var naturligtvis en mycket hög korrelation mellan de tvÄ). Verktyg som bara kunde hantera mindre uppgifter eller hantera svagare material rankade totalt sett lÀgre Àn skruvautomater som kunde driva genom tÀtare material.

Precision

Även om noggrannhet Ă€r viktigt för alla skruvdragare Ă€r det lite mindre viktigt med skruvautomater eftersom uppgifterna ofta förlitar sig pĂ„ en stor mĂ€ngd skruvar som placeras snabbt. Jag ansĂ„g fortfarande detta som relevant mĂ€tvĂ€rde, men det var inte lika viktigt som det var i vĂ„r allmĂ€nna drivna skruvautomatrankning.

AnvÀndarvÀnlighet och mÄngsidighet

NĂ„got som Ă€r “lĂ€tt att anvĂ€nda” Ă€r trevligt, men det kan vara vĂ€ldigt subjektivt med elverktyg – de flesta har en inlĂ€rningskurva eller tar lite tid att bli bekvĂ€m med. Det som vĂ€gde tyngre var enhetens mĂ„ngsidighet och hur sĂ€llsynta eller vanliga matningsstopp var. AkilleshĂ€len hos fantastiska förare för automatisk matning Ă€r sylt.

Hur bra det kunde nÄ besvÀrliga platser, hur mÄnga hÀnder det tog att anvÀnda och var och nÀr du kunde se nÄgon som anvÀnde verktyget var ocksÄ viktigt.

Funktioner

Funktionerna Àr trevliga och Àr vanliga försÀljningsstÀllen för mÄnga elverktyg, sÀrskilt nÀr de har mÄnga liknande konkurrenter. JÀmfört med andra verktyg Àr autofodringsdrivrutiner faktiskt ganska lÀtta pÄ överflödiga funktioner, sÄ nÀr en bra tillagd funktion visade sig, sÄg jag till att lÀgga till nÄgra extra poÀng till enheten.

Motor

Detta Àr ditt första och viktigaste övervÀgande. Motorn bestÀmmer vridmomentet och hastigheten pÄ din enhet. Du bör övervÀga det material du arbetar med innan du vÀljer skruvautomaten som passar.

Gips och mjukare material krÀver mindre vridmoment men mer precision, medan utlÀggning av golv eller golv behöver brutstyrka.

Automatisk eller singel

Vissa skruvautomater gör att du kan fÀsta en klÀmma som matar varje skruv som ett kulmagasin. Det ökar din arbetshastighet dramatiskt, sÄ du fÄr mer gjort pÄ kortare tid.

Om du inte arbetar med ett massprojekt som krÀver flera skruvar samtidigt, kanske du vill övervÀga att anvÀnda en enda skruvÄtgÀrd. De Àr lÀttare och smidigare.

Sladdad eller sladdlös

Det finns fördelar och nackdelar med bÄda. Sladdlösa skruvautomater Àr verktyg överallt som ökar omfattningen och rÀckvidden för det arbete du kan utföra. Om du arbetar pÄ en arbetsplats kan det drabbas av att dra en strömkabel runt. Med en sladdlös modell behöver du inte oroa dig för det.

En skruvautomat med sladd ger dig dock obegrÀnsad kraft, till skillnad frÄn en batteridriven sort som behöver laddas stÀndigt. Du Àr begrÀnsad eftersom du behöver ett eluttag för att ansluta enheten och en förlÀngningssladd om projektet Àr lite utom rÀckhÄll.

Sladdad

FÖRDELAR:
 • ObegrĂ€nsad kraft
 • LĂ€ttare
 • Billigare
 • ObegrĂ€nsad livslĂ€ngd
 • Renare för miljön
NACKDELAR:
 • BegrĂ€nsad rĂ€ckvidd
 • Mindre bekvĂ€mt
 • KrĂ€ver ett eluttag
 • NĂ€tsladden Ă€r en risk för utlösning

Sladdlös

FÖRDELAR:
 • GĂ„ vart som helst
 • MĂ„ngsidig
 • BĂ€ttre för arbetsplatser
 • Ingen nĂ€tsladd
 • SnĂ€pp pĂ„ batteriet och börja arbeta
NACKDELAR:
 • Dyr
 • Tyngre
 • Batterierna har en begrĂ€nsad livslĂ€ngd
 • BegrĂ€nsad körtid

Borstad eller borstlös motor

Borstade motorer har en begrÀnsad livslÀngd och krÀver en högre grad av underhÄll. De Àr ocksÄ mindre effektiva, vilket innebÀr att om du har en trÄdlös skruvautomat med borstad motor sÄ kommer du sannolikt att fÄ mindre körtid frÄn dina batterier mellan laddningarna.

Borstade motorer Àr dock billigare och effektivare med skruvautomater med sladd.

Borstlösa motorer Àr mycket effektivare och krÀver mindre underhÄll. De har en lÀngre livslÀngd och kan lÀgga sÄ mycket som 50 procent till batteriets körtid. Borstlösa motorer kostar mer, men tekniken Àr nyare och mer avancerad.

Borstad motor

FÖRDELAR:
 • Billigare
 • BĂ€ttre med sladdade skruvautomater
NACKDELAR:
 • Behöver mer underhĂ„ll
 • Mindre effektivt
 • Inte lĂ€mpligt för trĂ„dlösa skruvautomater

Borstlös motor

FÖRDELAR:
 • Mer effektiv
 • KrĂ€ver mindre underhĂ„ll
 • BĂ€ttre för trĂ„dlös skruvautomat
 • LĂ€ngre livslĂ€ngd
NACKDELAR:
 • Dyr

Hastighet

Gipsskruvautomater snurrar vid snabbare hastigheter upp till 6000 varv per minut. Detta Àr ungefÀr tvÄ gÄnger snabbare Àn genomsnittet för borr, Àven om borr ger mer vridmoment. Vissa premiumskruvautomatmodeller har variabel hastighet och kopplingskontroll. Detta tillÄter mer skruvstorlek och materialvariation om du behöver det.

DjupmÀtare

DjupmÀtaren och instÀllningen Àr det som skiljer gipsskruvautomaten frÄn andra handverktyg. Med denna djupinstÀllning kan du stÀlla in den exakta skruvstorleken för en spolinstallation.

Problemet med gips Àr att om skruven kommer in för djupt sÄ kan du eventuellt förstöra gipsvÀggen. SÄ att veta hur lÄngt man ska gÄ och arbeta sÄ snabbt som möjligt Àr vad skruvautomater handlar om.

Vikt

Att vara den sista frÄgan hÀr gör inte en skruvpistons vikt mindre viktig. Du vill helt enkelt inte ha en skruvautomat som Àr för tung, speciellt nÀr det finns mycket arbete att göra. SÄ hÄll den sÄ lÀtt som möjligt.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta slagskruvdragaren

Fördelar med att anvÀnda en skruvautomat

Den första och viktigaste fördelen med att anvÀnda en skruvautomat Àr att det ökar hastigheten du arbetar pÄ. Att fixa gips krÀver mycket skruvar, och du kan anvÀnda en drivrutin för att slutföra uppgiften, men det tar lÀngre tid.

Skruvarna mÄste vara jÀmna för att installationen ska lyckas. Med en skruvautomat kan du justera djupet som skruven gÄr in i och ta bort gissningen. TorrvÀgg Àr ömtÄlig och kan lÀtt spricka, sÀrskilt om du drar Ät varje skruv för hÄrt.

Även om det kanske inte finns nĂ„gra sprickor nu, om du fĂ„r djupet fel, Ă€r gipsens integritet Ă€ventyrad och kan orsaka sprickor senare pĂ„ linjen.

Skruvautomater har ocksÄ tillbehör som matar skruvarna, ungefÀr som en spikpistol. Dessa klipp eller tidskrifter pÄskyndar din arbetshastighet och innebÀr att du inte behöver sÀtta i skruvarna manuellt i drivbiten.

Skruvautomat vs borr

Att jÀmföra en skruvautomat och borr Àr som att jÀmföra krita och ost. Okej, sÄ de ser lika ut, och bÄda drivskruvarna, men likheterna slutar dÀr.

Skruvautomater har en funktion, det vill sĂ€ga att driva skruvar. De har inte en chuck som rymmer universella tillbehör som en borr, utan har istĂ€llet en “nĂ€sa” med ett enda korshuvud eller Philips förarfĂ€ste för drivskruvar. De drar ocksĂ„ nytta av justerbart djup, vilket innebĂ€r att du kan stĂ€lla in hur djupt du vill ha skruvarna, och nĂ€r de nĂ„r det djupet kopplas motorn ur.

Skruvautomater har ocksÄ klÀmmor eller magasin som bÀr hundratals skruvar fÀsta i en matning. Detta pÄskyndar arbetshastigheten oerhört mycket, vilket Àr anledningen till att skruvautomater Àr det bÀsta verktyget för specialister pÄ gipsvÀggar och byggnadsarbetare som behöver hastighet och noggrannhet.

Borrdrivrutiner Àr multifunktionella verktyg som kan anpassas till mÄnga anvÀndningsomrÄden. De driver skruvar, borrar och till och med har en hammarÄtgÀrd som skÀr genom hÄrdare material som betong. Borr har mer vridmoment för att tillgodose denna mÄngfacetterade vÀrld.

Borrens universella överklagande Àr tack vare den 3-tandade chucken som accepterar nÀstan alla redskap. Nackdelen med en borr Àr att varje skruv mÄste laddas manuellt, och det finns ingen möjlighet att stÀlla in ett skruvdjup. Detta minskar gipsens integritet och gör uppgiften mycket svÄrare.

HÀr Àr ett praktiskt diagram för att komma ihÄg skillnaden mellan en skruvautomat och en borr:

Skruvautomat

 • DjupinstĂ€llningsfunktion.
 • “NĂ€sa” istĂ€llet för en chuck.
 • Fast drivrutinsbit.
 • LĂ„gt vridmoment.
 • Endast en anvĂ€ndning.
 • Specialist verktyg.
 • Levereras med ett klĂ€mma eller magasin av skruvar.

Borr

 • Universal chuck.
 • Tar de flesta bilagor.
 • Högre vridmoment.
 • Universellt verktyg.
 • Drivningar, borrar och hammarborrar.
 • SĂ€tt i skruvarna manuellt.

Hur man anvÀnder en gipsskruvautomat

Att anvÀnda en gipsskruvautomat Àr enkelt, mycket snabbt och bekvÀmt. AnvÀndningsstegen Àr nÀstan identiska för alla gipsskruvautomater, men det kommer att finnas skillnader mellan manuella och automatiska laddningstyper.

Nedan följer en 4-stegsprocess för att fÄ ut det bÀsta av alla gipsskruvautomater.

 1. Förberedelser

Första saker först. Du bör komma ihÄg att den exakta skruvautomat som du vÀljer kommer att pÄverka hur du gör ditt arbete. Tunga kanoner blir trötta snabbt, medan manuella Àr lÄngsammare Àn automatiska lastare.

Det första steget Àr att göra din skruvautomat och tillbehör redo. Detta inkluderar att se till att dina batterier Àr fulladdade eller att hitta rÀtt eluttag för en din skruvautomat.

 1. Laddning

Det Àr dags att ladda ditt elverktyg om du anvÀnder ett automatiskt system eller för att göra dina naglar redo om du anvÀnder en manuell skruvautomat. LÀs om detta i bruksanvisningen.

 1. DjupinstÀllning

Följ tillverkarens anvisningar och justera skruvautomatens djup sÄ att det passar jobbet. Du kan behöva en testkörning för att bekrÀfta att du har rÀtt instÀllning.

 1. Skruva & upprepa

För att skruva gips pÄ plats, placera först gipsen precis som du vill ha den. HÄll sedan skruvautomaten exakt dÀr du vill sÀtta i skruven och tryck sedan pÄ knappen.

Skruven skruvas nu fast i gipsvÀggen till precis det djup som du stÀller in. Justera gÀrna djupet om det behövs, eller fortsÀtt helt enkelt med installationen.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta plÄtsaxen

Vanliga frÄgor

Sladd eller sladdlös?

NĂ€r du pratar om allmĂ€nna skruvautomater Ă€r den hĂ€r debatten nĂ€stan över. Under lĂ„ng tid kunde inte trĂ„dlösa skruvautomater ge det nödvĂ€ndiga vridmomentet, men med framsteg inom batteritekniken har det trĂ„dlösa alternativet blivit det mest eftertraktade. Det Ă€r i allmĂ€nhet lĂ€ttare att hantera och hantera. Den enda verkliga fördelen med sladdförare Ă€r priset, och oroar sig inte för en avgift – nĂ€stan varje uppgift kan hanteras av en kraftfull nog trĂ„dlös skruvautomat. dagens litiumjonbatterier Ă€r oerhört kraftfullare Ă€n batterierna för en generation sedan.

För drivrutiner för automatisk matning kan en sladd fortfarande vara lite mer praktisk. Kabeldrivna förare kan applicera naglar hela dagen utan att förlora ström och döda ett batteri, och kommer ofta att ha den extra biten av umph som gör det lÀttare att lÀgga ner tusen skruvar. Sladdade skruvautomater vÀger ocksÄ vanligtvis mindre sÄ det Àr ett plus nÀr du har att göra med hundratals skruvar.

Vad gör kopplingen i en skruvautomat?

En koppling Àr ett element i en enhet som arbetar för att överföra kraft frÄn ett omrÄde av ett objekt till ett annat. Den reglerar produktionen av energi eller kraft som levereras till enhetens arbetsmekanism. Det Àr detsamma som en bilkoppling. I ena Ànden av placeringen förhindrar kopplingen att energi överförs, nÀr den Àr helt frigjord möjliggör den en fullstÀndig anslutning mellan strömkÀllan och mekanismen som utför arbetet. En koppling anvÀnds för att styra verktygets totala effekt.

Vad Àr vridmoment i en skruvautomat?

Momentet Ă€r ofta förvirrat för den hastighet som ett verktyg roterar, men detta Ă€r en missuppfattning. Varvtal mĂ€ter rotationerna per minut – vridmoment Ă€r mĂ€tningen av den kraft som objektet roterar i. Dessa dagar kan bĂ„de sladdade och sladdlösa förare ge ett stort vridmoment, lĂ„ngt över det som vanligtvis krĂ€vs.

För att uttrycka det enkelt Àr vridmomentet hur kapabel din borr eller skruvautomat kommer att driva genom ett material eller en yta. Ju mer styrka ett verktyg har, desto lÀttare blir det att arbeta igenom materialet. Om vridmomentet Àr för lÄgt kommer det inte att vara tillrÀckligt starkt för att bryta igenom ytan.

Det har gjorts nyligen genomförda studier som försöker kombinera bÄde hastighet och vridmoment i en separat klassning, med en vÀgning av den kombinerade effekten.

Behöver jag en automatisk skruvautomat eller helt enkelt en skruvdragare?

Detta kommer slutligen till dig. Skruvautomater gör att det Àr enkelt att sÀtta mÄnga fÀstelement pÄ plats, men de har ocksÄ sina begrÀnsningar i en mÀngd andra funktioner. MÄnga fler skruvdragare som inte Àr automatiska matningar Àr mycket mer kapabla i dina vanliga dagliga uppgifter.

Om du behöver sÀtta upp en hel röra av stÀngsel, ett dÀck eller nÄgot liknande, kan en automatisk skruvautomat spara dig löjligt mycket tid.

Det beror egentligen bara pĂ„ vilka typer av jobb du försöker utföra – och hur mĂ„nga av dessa jobb du kommer att göra. Om du exempelvis sĂ€tter upp ett enda staket kan det vara en bĂ€ttre idĂ© att gĂ„ med en normalt driven skruvautomat och bara drabbas av den uppgiften – men dĂ„ kommer du att ha nĂ„got som Ă€r mer mĂ„ngsidigt för dina framtida jobb.

Hur sparar jag batteriström?

Om du anvÀnder en trÄdlös enhet mÄste du se till att du tar hand om ditt batteri, speciellt om du inte vill ta ut extra pengar för ett par back-ups. Att se till att du hÄller en korrekt laddning och behandlar batteriet rÀtt kan gÄ lÄngt eftersom det bibehÄller sin livslÀngd.

Olika batterier fungerar dock annorlunda. Jag vet att (och Dewalt verifierar detta) att Dewalt-batterier fungerar mycket bÀttre om du slutar anvÀnda dem direkt nÀr de börjar visa ett tecken pÄ försvagning (frÄn förlust av laddning) och ladda dem. Detta Àr motsatsen till hur bÀrbara datorer eller mobiltelefoner fungerar, dÀr de sÀger att det Àr bÀttre att lÄta batteriet rinna ut helt innan det laddas. Kolla in manualen eller tillverkarens webbsida för att se hur deras batteri fungerar bÀst och vad du kan göra för att ditt ska fortsÀtta att fungera i toppfunktion. De Àr inte exakt billiga.

Batterier kan ofta lura dig att tro att de Àr trasiga nÀr de bara fungerar under ogynnsamma förhÄllanden. Extrem vÀrme Àr ofta en orsak till att ett batteri verkar tappa laddningen för snabbt. Verktyg kan vÀrmas upp mycket snabbt. Om ditt batteri fungerar pÄ en varm dag eller med ett hett verktyg, lÄt det sitta i ett svalare omrÄde en stund tills det Àr tillbaka till en normal temperatur (in och ut) och lÄt det laddas över natten. Om det fortfarande Àr noga bör du övervÀga att byta ut det.

Behöver jag ett LED-ljus?

Den hÀr frÄgan kommer upp mycket mer med allmÀnna skruvautomater mer Àn för automatiska matningsdrivrutiner, och det Àr ganska vettigt. Det verkar som om alla andra elektriska skruvautomater i dessa dagar har en LED-lampa inbyggd i den. Det kommer naturligtvis att fÄ dig att ifrÄgasÀtta ditt köp om den förare du vill ha inte har nÄgot. Du behöver naturligtvis inte en LED-lampa, men det kan vara till stor hjÀlp för bÄde automatisk matning och vanliga elektriska drivrutiner.

Vi vet alla hur irriterande det Àr att försöka hÄlla upp en lampa och anvÀnda ett verktyg med en hand, eller att kÀmpa för att balansera en ficklampa pÄ nÄgot för att bara sluta blockera det med vÄra armar eller kroppar. Ett inbyggt ljus dödar all den irritationen. För allmÀnna elförare som du ofta kommer att anvÀndas i trÄnga hörn eller inuti skÄp eller varhelst detta kan vara en gudsgivare. Fördelen Àr lite mer avstÀngd pÄ auto-matarna, bara av arten av det arbete de oftast anvÀnds för, men det finns definitivt auto-mataruppgifter som görs mycket mer behagliga med tillÀgget av ett inbyggt LED-ljus ocksÄ.

Du mÄste bara reflektera över de jobb du kommer att göra och hur du planerar att utföra dem. Gör en man att ljuskÀllan spelar in i det?

Vad Àr omvÀnd omkopplare?

Med en omvĂ€nd omkopplare kan du Ă€ndra riktningen pĂ„ din skruvautomat. Naturligtvis kommer en riktning att fortsĂ€tta att dra Ă„t en skruv, medan den andra riktningen kommer att lossa eller ta bort den. En omvĂ€nd omkopplare gör att du snabbt kan undvika misstag och sĂ€tta i skruvarna utan att lossa och justera verktyget – en vĂ€lplacerad omkopplare gör att du kan felsöka ditt arbete i farten.

Vad Àr skruvautomatens historia?

Konstigt nog föregĂ„r faktiskt skruvautomaten i Ă„rhundraden. Tidiga skruvar var mer eller mindre snygga naglar som sattes in med hjĂ€lp av en hammare och sedan spĂ€nns med en kniv. Detta innebar att det platta huvudet / den slitsade skruven var den första som utvecklades och den enda som utvecklades under Ă„rtusenden. Faktum Ă€r att “+” Phillips-skruvarna uppfanns inte förrĂ€n pĂ„ 1900-talet, och den första handhĂ„llna skruvautomaten upptrĂ€dde bara nĂ„gra Ă„r tidigare pĂ„ 1800-talet. – Ett par tusen Ă„r efter uppfinningen av skruven. Detta gör skruvautomaten bara nĂ„gra decennier Ă€ldre Ă€n bilen.

Hur djupt ska gipsskruvarna gÄ?

Gipsskruvar bör trÀnga in till ett djup mellan 16 mm och 19 mm. Skruven ska vara minst 6 mm frÄn kanten pÄ gipsskivan. Detta sÀkerstÀller att det inte finns nÄgra sprickor eller spÀnningar pÄ gipsvÀggen som senare kan utvecklas till en spricka.

Hur lÄngt mellanrum ska det vara mellan skruvarna?

Gipsskruvar bör installeras var 30:e cm. Om du monterar ett ark gips som Àr 120 cm brett kommer du att ha 5 skruvar i varje tapp. Det motsvarar 2 pÄ kanterna och 3 i mitten.

Behöver jag ett pilothÄl för gipsskruvar?

Det beror pÄ skruvarna du anvÀnder. Om du anvÀnder gipsskruvar Àr de gÀngade hela vÀgen mot huvudet och har en rak kropp. Dessa krÀver inte borrning av pilothÄl.

Andra skruvar Àr konformade och fetare vid Ànden Àn spetsen. Dessutom gÄr inte trÄdarna lÀngs hela axeln. Om du anvÀnder denna typ av skruv, skulle det vara en bra idé att borra pilothÄl.
LÀs ocksÄ >>> BÀsta skruvdragaren

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Scroll to Top