Bästa skruvautomaten 2023 – Test av olika skruvautomater

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Makita DFR750Z

Makita DFS452ZJX3

Hikoki WF18DSL

Makita DFR450ZX

Klicka här för att se fler skruvautomater.

Bästa skruvautomaten 2023

Oavsett om du är en hemmafixare eller ett etablerat byggföretag så måste du ha den bästa skruvautomaten. Med hjälp av en bra skruvautomat så kan du åstadkomma väldigt mycket på kort tid. När du till exempel sätter upp ett staket så kan en skruvautomat spara dig löjligt mycket tid. Då behöver du ju inte ta fram och sätta på en ny skruv varje gång. Allting sker helt automatiskt!

Men det är dock inte så enkelt att veta vilken skruvautomat som är bäst när man köper på nätet. Många affärer brukar ju ibland skriva om saker som de vill att du ska höra. Men när du väl får hem varan så är den ibland inte som du tänkt dig. Du vill ju definitivt inte spendera flera tusen kronor på något som inte är bra. Det finns även en massa olika modeller med olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför vara ganska svårt att köpa den bästa skruvautomaten.

Det är dock just därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en komplex men samtidigt enkelläst köpguide. Jag har byggt upp den här guiden genom att använda mig av min egen och andras kunskap. Jag är ju själv en hemmafixare som ofta använder flera olika elverktyg. Därför kan jag mycket om just detta. Men ibland läste jag även igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av all information så har jag satt ihop den här köpguiden. Efter att du har läst igenom den här köpguiden så garanterar jag att du kan köpa den bästa skruvautomaten.

Köpguide skruvautomat 2023

Som jag skrev innan så kan det faktiskt vara ganska svårt att köpa den bästa skruvautomaten på nätet. Men som tur är så har jag gjort en köpguide för dig som vill köpa en skruvautomat. Det finns en del viktiga faktorer som du måste tänka på. Det absolut viktigaste är dock att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa skruvautomaten:

 • Pris
 • Drivkraft
 • Precision
 • Användarvänlighet och mångsidighet
 • Funktioner
 • Motor
 • Automatisk eller singel
 • Sladdad eller sladdlös
 • Borstad eller borstlös motor
 • Hastighet
 • Djupmätare
 • Vikt

Pris

När du ska köpa en skruvautomat så är det viktigt att du tänker på hur mycket den kostar. Har du en stor eller liten budget? De flesta automatiska skruvautomaterna lär faktiskt kosta några tusenlappar. Skruvautomater är faktiskt inte så billiga men när man väl har använt verktyget så förstår man varför det kostar.

Drivkraft

Drivkraft är en kombination av vridmoment och varvtal. Naturligtvis uppmärksammades RPM, men den övergripande rankningen handlade specifikt om vilken nivå av uppgifter denna förare kunde ta itu med (det var naturligtvis en mycket hög korrelation mellan de två). Verktyg som bara kunde hantera mindre uppgifter eller hantera svagare material rankade totalt sett lägre än skruvautomater som kunde driva genom tätare material.

Precision

Även om noggrannhet är viktigt för alla skruvdragare är det lite mindre viktigt med skruvautomater eftersom uppgifterna ofta förlitar sig på en stor mängd skruvar som placeras snabbt. Jag ansåg fortfarande detta som relevant mätvärde, men det var inte lika viktigt som det var i vår allmänna drivna skruvautomatrankning.

Användarvänlighet och mångsidighet

Något som är “lätt att använda” är trevligt, men det kan vara väldigt subjektivt med elverktyg – de flesta har en inlärningskurva eller tar lite tid att bli bekväm med. Det som vägde tyngre var enhetens mångsidighet och hur sällsynta eller vanliga matningsstopp var. Akilleshälen hos fantastiska förare för automatisk matning är sylt.

Hur bra det kunde nå besvärliga platser, hur många händer det tog att använda och var och när du kunde se någon som använde verktyget var också viktigt.

Funktioner

Funktionerna är trevliga och är vanliga försäljningsställen för många elverktyg, särskilt när de har många liknande konkurrenter. Jämfört med andra verktyg är autofodringsdrivrutiner faktiskt ganska lätta på överflödiga funktioner, så när en bra tillagd funktion visade sig, såg jag till att lägga till några extra poäng till enheten.

Motor

Detta är ditt första och viktigaste övervägande. Motorn bestämmer vridmomentet och hastigheten på din enhet. Du bör överväga det material du arbetar med innan du väljer skruvautomaten som passar.

Gips och mjukare material kräver mindre vridmoment men mer precision, medan utläggning av golv eller golv behöver brutstyrka.

Automatisk eller singel

Vissa skruvautomater gör att du kan fästa en klämma som matar varje skruv som ett kulmagasin. Det ökar din arbetshastighet dramatiskt, så du får mer gjort på kortare tid.

Om du inte arbetar med ett massprojekt som kräver flera skruvar samtidigt, kanske du vill överväga att använda en enda skruvåtgärd. De är lättare och smidigare.

Sladdad eller sladdlös

Det finns fördelar och nackdelar med båda. Sladdlösa skruvautomater är verktyg överallt som ökar omfattningen och räckvidden för det arbete du kan utföra. Om du arbetar på en arbetsplats kan det drabbas av att dra en strömkabel runt. Med en sladdlös modell behöver du inte oroa dig för det.

En skruvautomat med sladd ger dig dock obegränsad kraft, till skillnad från en batteridriven sort som behöver laddas ständigt. Du är begränsad eftersom du behöver ett eluttag för att ansluta enheten och en förlängningssladd om projektet är lite utom räckhåll.

Sladdad

FÖRDELAR:
 • Obegränsad kraft
 • Lättare
 • Billigare
 • Obegränsad livslängd
 • Renare för miljön
NACKDELAR:
 • Begränsad räckvidd
 • Mindre bekvämt
 • Kräver ett eluttag
 • Nätsladden är en risk för utlösning

Sladdlös

FÖRDELAR:
 • Gå vart som helst
 • Mångsidig
 • Bättre för arbetsplatser
 • Ingen nätsladd
 • Snäpp på batteriet och börja arbeta
NACKDELAR:
 • Dyr
 • Tyngre
 • Batterierna har en begränsad livslängd
 • Begränsad körtid

Borstad eller borstlös motor

Borstade motorer har en begränsad livslängd och kräver en högre grad av underhåll. De är också mindre effektiva, vilket innebär att om du har en trådlös skruvautomat med borstad motor så kommer du sannolikt att få mindre körtid från dina batterier mellan laddningarna.

Borstade motorer är dock billigare och effektivare med skruvautomater med sladd.

Borstlösa motorer är mycket effektivare och kräver mindre underhåll. De har en längre livslängd och kan lägga så mycket som 50 procent till batteriets körtid. Borstlösa motorer kostar mer, men tekniken är nyare och mer avancerad.

Borstad motor

FÖRDELAR:
 • Billigare
 • Bättre med sladdade skruvautomater
NACKDELAR:
 • Behöver mer underhåll
 • Mindre effektivt
 • Inte lämpligt för trådlösa skruvautomater

Borstlös motor

FÖRDELAR:
 • Mer effektiv
 • Kräver mindre underhåll
 • Bättre för trådlös skruvautomat
 • Längre livslängd
NACKDELAR:
 • Dyr

Hastighet

Gipsskruvautomater snurrar vid snabbare hastigheter upp till 6000 varv per minut. Detta är ungefär två gånger snabbare än genomsnittet för borr, även om borr ger mer vridmoment. Vissa premiumskruvautomatmodeller har variabel hastighet och kopplingskontroll. Detta tillåter mer skruvstorlek och materialvariation om du behöver det.

Djupmätare

Djupmätaren och inställningen är det som skiljer gipsskruvautomaten från andra handverktyg. Med denna djupinställning kan du ställa in den exakta skruvstorleken för en spolinstallation.

Problemet med gips är att om skruven kommer in för djupt så kan du eventuellt förstöra gipsväggen. Så att veta hur långt man ska gå och arbeta så snabbt som möjligt är vad skruvautomater handlar om.

Vikt

Att vara den sista frågan här gör inte en skruvpistons vikt mindre viktig. Du vill helt enkelt inte ha en skruvautomat som är för tung, speciellt när det finns mycket arbete att göra. Så håll den så lätt som möjligt.

Läs också >>> Bästa slagskruvdragaren

Fördelar med att använda en skruvautomat

Den första och viktigaste fördelen med att använda en skruvautomat är att det ökar hastigheten du arbetar på. Att fixa gips kräver mycket skruvar, och du kan använda en drivrutin för att slutföra uppgiften, men det tar längre tid.

Skruvarna måste vara jämna för att installationen ska lyckas. Med en skruvautomat kan du justera djupet som skruven går in i och ta bort gissningen. Torrvägg är ömtålig och kan lätt spricka, särskilt om du drar åt varje skruv för hårt.

Även om det kanske inte finns några sprickor nu, om du får djupet fel, är gipsens integritet äventyrad och kan orsaka sprickor senare på linjen.

Skruvautomater har också tillbehör som matar skruvarna, ungefär som en spikpistol. Dessa klipp eller tidskrifter påskyndar din arbetshastighet och innebär att du inte behöver sätta i skruvarna manuellt i drivbiten.

Skruvautomat vs borr

Att jämföra en skruvautomat och borr är som att jämföra krita och ost. Okej, så de ser lika ut, och båda drivskruvarna, men likheterna slutar där.

Skruvautomater har en funktion, det vill säga att driva skruvar. De har inte en chuck som rymmer universella tillbehör som en borr, utan har istället en “näsa” med ett enda korshuvud eller Philips förarfäste för drivskruvar. De drar också nytta av justerbart djup, vilket innebär att du kan ställa in hur djupt du vill ha skruvarna, och när de når det djupet kopplas motorn ur.

Skruvautomater har också klämmor eller magasin som bär hundratals skruvar fästa i en matning. Detta påskyndar arbetshastigheten oerhört mycket, vilket är anledningen till att skruvautomater är det bästa verktyget för specialister på gipsväggar och byggnadsarbetare som behöver hastighet och noggrannhet.

Borrdrivrutiner är multifunktionella verktyg som kan anpassas till många användningsområden. De driver skruvar, borrar och till och med har en hammaråtgärd som skär genom hårdare material som betong. Borr har mer vridmoment för att tillgodose denna mångfacetterade värld.

Borrens universella överklagande är tack vare den 3-tandade chucken som accepterar nästan alla redskap. Nackdelen med en borr är att varje skruv måste laddas manuellt, och det finns ingen möjlighet att ställa in ett skruvdjup. Detta minskar gipsens integritet och gör uppgiften mycket svårare.

Här är ett praktiskt diagram för att komma ihåg skillnaden mellan en skruvautomat och en borr:

Skruvautomat

 • Djupinställningsfunktion.
 • “Näsa” istället för en chuck.
 • Fast drivrutinsbit.
 • Lågt vridmoment.
 • Endast en användning.
 • Specialist verktyg.
 • Levereras med ett klämma eller magasin av skruvar.

Borr

 • Universal chuck.
 • Tar de flesta bilagor.
 • Högre vridmoment.
 • Universellt verktyg.
 • Drivningar, borrar och hammarborrar.
 • Sätt i skruvarna manuellt.

Hur man använder en gipsskruvautomat

Att använda en gipsskruvautomat är enkelt, mycket snabbt och bekvämt. Användningsstegen är nästan identiska för alla gipsskruvautomater, men det kommer att finnas skillnader mellan manuella och automatiska laddningstyper.

Nedan följer en 4-stegsprocess för att få ut det bästa av alla gipsskruvautomater.

 1. Förberedelser

Första saker först. Du bör komma ihåg att den exakta skruvautomat som du väljer kommer att påverka hur du gör ditt arbete. Tunga kanoner blir trötta snabbt, medan manuella är långsammare än automatiska lastare.

Det första steget är att göra din skruvautomat och tillbehör redo. Detta inkluderar att se till att dina batterier är fulladdade eller att hitta rätt eluttag för en din skruvautomat.

 1. Laddning

Det är dags att ladda ditt elverktyg om du använder ett automatiskt system eller för att göra dina naglar redo om du använder en manuell skruvautomat. Läs om detta i bruksanvisningen.

 1. Djupinställning

Följ tillverkarens anvisningar och justera skruvautomatens djup så att det passar jobbet. Du kan behöva en testkörning för att bekräfta att du har rätt inställning.

 1. Skruva & upprepa

För att skruva gips på plats, placera först gipsen precis som du vill ha den. Håll sedan skruvautomaten exakt där du vill sätta i skruven och tryck sedan på knappen.

Skruven skruvas nu fast i gipsväggen till precis det djup som du ställer in. Justera gärna djupet om det behövs, eller fortsätt helt enkelt med installationen.

Läs också >>> Bästa plåtsaxen

Vanliga frågor

Sladd eller sladdlös?

När du pratar om allmänna skruvautomater är den här debatten nästan över. Under lång tid kunde inte trådlösa skruvautomater ge det nödvändiga vridmomentet, men med framsteg inom batteritekniken har det trådlösa alternativet blivit det mest eftertraktade. Det är i allmänhet lättare att hantera och hantera. Den enda verkliga fördelen med sladdförare är priset, och oroar sig inte för en avgift – nästan varje uppgift kan hanteras av en kraftfull nog trådlös skruvautomat. dagens litiumjonbatterier är oerhört kraftfullare än batterierna för en generation sedan.

För drivrutiner för automatisk matning kan en sladd fortfarande vara lite mer praktisk. Kabeldrivna förare kan applicera naglar hela dagen utan att förlora ström och döda ett batteri, och kommer ofta att ha den extra biten av umph som gör det lättare att lägga ner tusen skruvar. Sladdade skruvautomater väger också vanligtvis mindre så det är ett plus när du har att göra med hundratals skruvar.

Vad gör kopplingen i en skruvautomat?

En koppling är ett element i en enhet som arbetar för att överföra kraft från ett område av ett objekt till ett annat. Den reglerar produktionen av energi eller kraft som levereras till enhetens arbetsmekanism. Det är detsamma som en bilkoppling. I ena änden av placeringen förhindrar kopplingen att energi överförs, när den är helt frigjord möjliggör den en fullständig anslutning mellan strömkällan och mekanismen som utför arbetet. En koppling används för att styra verktygets totala effekt.

Vad är vridmoment i en skruvautomat?

Momentet är ofta förvirrat för den hastighet som ett verktyg roterar, men detta är en missuppfattning. Varvtal mäter rotationerna per minut – vridmoment är mätningen av den kraft som objektet roterar i. Dessa dagar kan både sladdade och sladdlösa förare ge ett stort vridmoment, långt över det som vanligtvis krävs.

För att uttrycka det enkelt är vridmomentet hur kapabel din borr eller skruvautomat kommer att driva genom ett material eller en yta. Ju mer styrka ett verktyg har, desto lättare blir det att arbeta igenom materialet. Om vridmomentet är för lågt kommer det inte att vara tillräckligt starkt för att bryta igenom ytan.

Det har gjorts nyligen genomförda studier som försöker kombinera både hastighet och vridmoment i en separat klassning, med en vägning av den kombinerade effekten.

Behöver jag en automatisk skruvautomat eller helt enkelt en skruvdragare?

Detta kommer slutligen till dig. Skruvautomater gör att det är enkelt att sätta många fästelement på plats, men de har också sina begränsningar i en mängd andra funktioner. Många fler skruvdragare som inte är automatiska matningar är mycket mer kapabla i dina vanliga dagliga uppgifter.

Om du behöver sätta upp en hel röra av stängsel, ett däck eller något liknande, kan en automatisk skruvautomat spara dig löjligt mycket tid.

Det beror egentligen bara på vilka typer av jobb du försöker utföra – och hur många av dessa jobb du kommer att göra. Om du exempelvis sätter upp ett enda staket kan det vara en bättre idé att gå med en normalt driven skruvautomat och bara drabbas av den uppgiften – men då kommer du att ha något som är mer mångsidigt för dina framtida jobb.

Hur sparar jag batteriström?

Om du använder en trådlös enhet måste du se till att du tar hand om ditt batteri, speciellt om du inte vill ta ut extra pengar för ett par back-ups. Att se till att du håller en korrekt laddning och behandlar batteriet rätt kan gå långt eftersom det bibehåller sin livslängd.

Olika batterier fungerar dock annorlunda. Jag vet att (och Dewalt verifierar detta) att Dewalt-batterier fungerar mycket bättre om du slutar använda dem direkt när de börjar visa ett tecken på försvagning (från förlust av laddning) och ladda dem. Detta är motsatsen till hur bärbara datorer eller mobiltelefoner fungerar, där de säger att det är bättre att låta batteriet rinna ut helt innan det laddas. Kolla in manualen eller tillverkarens webbsida för att se hur deras batteri fungerar bäst och vad du kan göra för att ditt ska fortsätta att fungera i toppfunktion. De är inte exakt billiga.

Batterier kan ofta lura dig att tro att de är trasiga när de bara fungerar under ogynnsamma förhållanden. Extrem värme är ofta en orsak till att ett batteri verkar tappa laddningen för snabbt. Verktyg kan värmas upp mycket snabbt. Om ditt batteri fungerar på en varm dag eller med ett hett verktyg, låt det sitta i ett svalare område en stund tills det är tillbaka till en normal temperatur (in och ut) och låt det laddas över natten. Om det fortfarande är noga bör du överväga att byta ut det.

Behöver jag ett LED-ljus?

Den här frågan kommer upp mycket mer med allmänna skruvautomater mer än för automatiska matningsdrivrutiner, och det är ganska vettigt. Det verkar som om alla andra elektriska skruvautomater i dessa dagar har en LED-lampa inbyggd i den. Det kommer naturligtvis att få dig att ifrågasätta ditt köp om den förare du vill ha inte har något. Du behöver naturligtvis inte en LED-lampa, men det kan vara till stor hjälp för både automatisk matning och vanliga elektriska drivrutiner.

Vi vet alla hur irriterande det är att försöka hålla upp en lampa och använda ett verktyg med en hand, eller att kämpa för att balansera en ficklampa på något för att bara sluta blockera det med våra armar eller kroppar. Ett inbyggt ljus dödar all den irritationen. För allmänna elförare som du ofta kommer att användas i trånga hörn eller inuti skåp eller varhelst detta kan vara en gudsgivare. Fördelen är lite mer avstängd på auto-matarna, bara av arten av det arbete de oftast används för, men det finns definitivt auto-mataruppgifter som görs mycket mer behagliga med tillägget av ett inbyggt LED-ljus också.

Du måste bara reflektera över de jobb du kommer att göra och hur du planerar att utföra dem. Gör en man att ljuskällan spelar in i det?

Vad är omvänd omkopplare?

Med en omvänd omkopplare kan du ändra riktningen på din skruvautomat. Naturligtvis kommer en riktning att fortsätta att dra åt en skruv, medan den andra riktningen kommer att lossa eller ta bort den. En omvänd omkopplare gör att du snabbt kan undvika misstag och sätta i skruvarna utan att lossa och justera verktyget – en välplacerad omkopplare gör att du kan felsöka ditt arbete i farten.

Vad är skruvautomatens historia?

Konstigt nog föregår faktiskt skruvautomaten i århundraden. Tidiga skruvar var mer eller mindre snygga naglar som sattes in med hjälp av en hammare och sedan spänns med en kniv. Detta innebar att det platta huvudet / den slitsade skruven var den första som utvecklades och den enda som utvecklades under årtusenden. Faktum är att “+” Phillips-skruvarna uppfanns inte förrän på 1900-talet, och den första handhållna skruvautomaten uppträdde bara några år tidigare på 1800-talet. – Ett par tusen år efter uppfinningen av skruven. Detta gör skruvautomaten bara några decennier äldre än bilen.

Hur djupt ska gipsskruvarna gå?

Gipsskruvar bör tränga in till ett djup mellan 16 mm och 19 mm. Skruven ska vara minst 6 mm från kanten på gipsskivan. Detta säkerställer att det inte finns några sprickor eller spänningar på gipsväggen som senare kan utvecklas till en spricka.

Hur långt mellanrum ska det vara mellan skruvarna?

Gipsskruvar bör installeras var 30:e cm. Om du monterar ett ark gips som är 120 cm brett kommer du att ha 5 skruvar i varje tapp. Det motsvarar 2 på kanterna och 3 i mitten.

Behöver jag ett pilothål för gipsskruvar?

Det beror på skruvarna du använder. Om du använder gipsskruvar är de gängade hela vägen mot huvudet och har en rak kropp. Dessa kräver inte borrning av pilothål.

Andra skruvar är konformade och fetare vid änden än spetsen. Dessutom går inte trådarna längs hela axeln. Om du använder denna typ av skruv, skulle det vara en bra idé att borra pilothål.

Läs också >>> Bästa skruvdragaren

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen