Bästa skyddsglasögon 2023 – Test av olika skyddsglasögon

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

3M Peltor SecureFit 400 SF425AF

3M Solus 2000

3M Peltor SecureFit 600 SF611AS

Milwaukee 4932471881

Klicka här för att se fler skyddsglasögon.

Bästa skyddsglasögonen 2023

Behöver du ett bra par glasögon för att skydda din ögon? Då måste du köpa de bästa skyddsglasögonen. Med hjälp av ett par bäst i test skyddsglasögon så kan du enkelt undvika ögonskador. Dessa glasögon kostar inte mycket alls med de kan rädda dig från att bli blind. Skyddsglasögon kan dessutom användas till mycket som när du till exempel använder en cirkelsåg eller när du utsätter dig för mycket damm. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha ett par skyddsglasögon bäst i test.

Men det är faktiskt inte så enkelt att köpa de bästa skyddsglasögonen på nätet. Det finns flera olika saker som gör det ganska svårt. Det finns ju till exempel en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Dessutom så finns det tyvärr affärer som bara skriver om de positiva sakerna. Affärerna skriver alltså inte om de negativa sakerna och detta gör att man inte får en klar bild av hur bra skyddsglasögonen faktiskt är. Så när du väl får hem glasögonen är de kanske inte som du förväntat dig. Om du inte är så insatt kan det därför bli svårt att köpa de bästa skyddsglasögonen.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för skyddsglasögon. Med hjälp av min köpguide så kommer det bli mycket enklare att köpa ett bra par av skyddsglasögon. Jag har byggt upp den här guiden genom att testa och använda mina egna skyddsglasögon. Men jag har även läst igenom andra tester och kundrecensioner. Jag har sedan använt all information till att göra en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så lovar jag att du enkelt kan köpa de bästa skyddsglasögonen.

Köpguide för bäst i test skyddsglasögon 2023

Som jag skrev innan är det alltså inte så enkelt att köpa de bästa skyddsglasögonen på nätet. Men genom att använda min köpguide som en grund så kommer det att bli mycket enklare. Det finns nämligen några viktiga saker man ska tänka på när man köper ett par skyddsglasögon. Det är även viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper de bästa skyddsglasögonen 2023:

 • Hållbarhet
 • Polariserade linser
 • Perifertäckning
 • Ultraviolett skydd
 • Skrapbeständiga linser
 • Ytterligare egenskaper
 • Slagmotstånd
 • Linsens säkerhetsbetyg
 • Komfort och passform
 • Justerbarhet
 • Säkerhetsfunktioner
 • Anti-imma
 • Personliga krav
 • Pris
 • Material

Hållbarhet

Ingenting är mer irriterande än en produkt som går sönder efter första eller andra användningen. Men med skyddsglasögon är låg hållbarhet mer än frustrerande – det riskerar faktiskt dina ögon. Av den anledningen bör hållbarhet vara en av dina högsta prioriteringar under urvalsprocessen. Ramarna på kvalitetsglasögon är gjorda av hård nylon som tål att böjas och vridas. Linser, som vanligtvis klassas för stötskydd, bör vara gjorda av mycket hållbar polykarbonat.

Polariserade linser

Oavsett om du gör en hemrenovering eller arbetar på jobbet som branschpersonal måste du kunna se tydligt för att göra det du behöver göra. Skyddsglasögon med polariserade linser ökar den visuella tydligheten så att skydda dina ögon inte betyder att dina händer och andra kroppsdelar äventyras. Polariserade linser minskar mängden reflekterande ljus som kommer in i ögat, vilket ger en mycket skarpare och tydligare bild av uppgiften, särskilt utomhus eller i starkt upplysta arbetsytor inomhus.

Perifertäckning

Perifer täckning avser det skydd som ett par skyddsglasögon ger på dina sidors sidor. Medan majoriteten av föremål som kan påverka dina skyddsglasögon sannolikt kommer framifrån, finns det en chans att en avvikande bit kan flyga upp och slå till vänster eller höger. Medan periferitäckning ofta innebär en inbyggd skyddsglasögonstil (sårbar för dimning under användning), finns det också lätta mönster med perifer täckning som passar löst nog för att undvika imma. För maximalt skydd i vissa projekt kan det fullständiga perifera skyddet av skyddsglasögon i glasögon vara det bästa sättet att gå.

Ultraviolett skydd

Skyddsglasögon som skyddar från solens skadliga UV-strålning är ett måste för många. Ultraviolett ljus kan skada hornhinnan och orsaka hornhinnans solbränna eller makuladegeneration, samtidigt som den potentiellt kan bidra till bildning av grå starr. Så precis som du applicerar solskyddsmedel för att rädda din hud, använd UV-märkta skyddsglasögon för att skydda dina ögon när du arbetar utomhus.

Skrapbeständiga linser

Skyddsglasögon som lätt repas kommer inte att tjäna dig bra. För att investera i reptåliga skyddsglasögon, kontrollera förpackningen för en etikett som visar att linserna har behandlats i polykristallin diamant eller diamantliknande kol (DLC). Även om den initiala kostnaden för ett reptåligt par kan vara lite högre, kan du förvänta dig att ett sådant par kommer att vara mycket längre än ett par med repbenade linser.

Ytterligare egenskaper

Många skyddsglasögon innehåller ytterligare funktioner som kan vara fördelaktiga för specifika individer eller i specifika situationer. I vissa par kan du till exempel fästa hörselskydd på glasögonen. Andra är ventilationsfria och utformade för användning i extrema värmesituationer, som t.ex. bränder.

Slagmotstånd

Generellt har polykarbonatlinser en stor slaghållfasthet jämfört med andra linser. Polykarbonatmaterialet repar inte lätt. Det är också ganska svårare att bryta linsen. När du arbetar med olika maskiner eller elverktyg vet du aldrig när ett verktyg kan misslyckas och orsaka oönskade incidenter. Verktyget eller arbetsstycket kan gå ur kontroll och studsa i alla riktningar. I ett sådant fall måste du vara säker på att dina ögon har det bästa skyddet eftersom de är den mest värdefulla tillgången.

Linsens säkerhetsbetyg

Linsen tillverkas med tanke på många standarder. Dessa standarder består av olika villkor som starkt relaterar till användarens säkerhet samt linsens hållbarhet. Några av de viktigaste säkerhetsbetyg är ANSI Z87.1, NSI Z87, CSA Z94.3, OSHA, etcetera. Att ha en objektiv av hög standard garanterar automatiskt objektivets tillförlitlighet under olika driftsförhållanden.

Komfort och passform

Slutligen bör du alltid kolla in skyddsglasögonens komfortnivå. Om du inte är bekväm med glasögonen kan du definitivt inte göra något slags produktivt arbete med hög effektivitet. Komforten är beroende av glasögons design och ergonomi för dess yttre strängning. Passform är också en viktig faktor i skyddsglasögon.

Skyddsglasögonen måste passa tätt i huvudet så att det inte råkar falla av medan du arbetar. Det finns några alternativ på min lista som ger ett justerbart huvudband så att du kan bära skyddsglasögonen och sedan justera bandet efter din komfort för att få bästa passform.

Justerbarhet

Det är viktigt att man enkelt kan justera ditt valda säkerhetsglas. Oavsett vilken modell du väljer, se till att den passar storleken på ditt huvud. Du kan också enkelt få en på marknaden som gör det möjligt att se i olika vinklar. Vissa erbjuder till och med utbytbara linser för att passa olika träbearbetningsmiljöer du kan vara i.

Säkerhetsfunktioner

Skyddsglasögon kan bara vara användbara med lämpliga säkerhetsfunktioner. Det här är de aspekter av utrustningen som håller ögonen säkra oavsett vad. Säkerhetsfunktionerna beror dock på uppgiften. Till exempel, om du svetsar eller arbetar med syror eller någon annan farlig vätska, se alltid till att dina glasögon är förstärkta för att skydda dig från gnistor och vätskor. Se också till att glasögonen har ANSI Z87.1-klassificering. Det är minimisäkerhetsstandarden och skyddar dig mot trubbiga stötar, stänkvätskor och damm.

Men vissa med högre poäng kommer att skydda dig från olika ljusrisker. Betyget “W” skyddar dig från svetsljus medan “UV” skyddar dig mot ultravioletta strålar. ”R” -klassade glasögon skyddar dig mot infraröd och ”L” -klassificerade enheter från synligt ljus. Om du stöter på V-klassade enheter är dessa fotokromatiska och kan byta från mörkare till ljusare linser.

Anti-imma

De flesta uppgifter med skyddsglasögon är ansträngande. Om du vet att du kommer att arbeta under svällande förhållanden, är det bäst att du får enheter med antidimma. När du arbetar under brännande förhållanden är du tvungen att svettas och det kan dimma dina linser.

Denna dåliga syn kan leda till olyckor på arbetsplatsen. För att minska sannolikheten för olyckor säkerställer antidimdesign som sidoventilation eller inbyggda dimdämpande komponenter att din syn aldrig påverkas.

Personliga krav

Människor har olika behov. Som ett resultat, se till att du köper enheter som uppfyller dina eller dina arbetares krav. Ett särskilt behov som är ganska vanligt när man köper skyddsglasögon är receptbelagda glasögon. Du kan få receptlinserna inbyggda i skyddsglasögonen, eller så kan du köpa enheter som fungerar med bifokaler utan att påverka din syn.

Pris

Kostnaden för skyddsglasögon ligger mellan ungefär 100 och 500 kronor. Även om det alltid finns en önskan att köpa billiga artiklar för att spara pengar, är denna fördel ofta kortlivad eftersom de sällan är kvalitetsartiklar. Jag rekommenderar att du investerar i dyrare glasögon men ett par som tjänar dig bättre och längre.

Material

Det finns olika material som används för att göra glasögon av denna typ, och uppgiften du vill hantera bör avgöra materialet. Om du arbetar med lösningsmedel kan du använda akrylglas. De är överkomliga, men ger inte den bästa visuella tydligheten och är inte exakt hållbara. Polyuretanglasögon har den bästa optiska klarheten men är ganska dyra.

De är också tunga och kommer att vara obekväma att bära i långa timmar. Ändå är den visuella klarheten oöverträffad, och det är även motståndskraften mot stötar. Det sista materialet och det vanligaste är polykarbonat. Det är lätt och därmed lätt att använda under längre timmar och till låg kostnad också. Slagmotståndet för detta material är otroligt, men den visuella klarheten är bristfällig.

Läs också >>> Andningsskydd test

Viktiga saker att veta om bästa skyddsglasögon

Som jag har diskuterat tidigare kommer de olika typerna av material som används i skyddsglasögonens linser att ge dig olika typer av skydd.

Skyddsglasögon tillverkade speciellt för motståndskraft mot lösningsmedel har en akryllins. Akryl ger dock inte den tydligaste visionen och inte heller är akryllinser alltför hållbara.

NXT-polyuretanglasögon har en hög prispunkt eftersom materialet ger utmärkt slaghållfasthet och optisk klarhet. Samtidigt är det bra att använda glas i skyddsglasögonlinser för att ge visuell klarhet och reptålighet, men glas är mycket tungt och dyrt.

Du hittar också linser av polykarbonat i många grundläggande skyddsglasögon för användning hemma. Dessa linser är lätta, ger slagtålighet och skyddar mot UV-strålar. Polykarbonat ger dock inte den visuella tydligheten hos andra linsmaterial.

Om du arbetar med damm, betong, byggmaterial, glas, kemikalier, smält metall, termiska faror, kroppsvätskor och blod, behöver du skyddsglasögon, enligt University of Wisconsin-studien.

Fördelar med skyddsglasögon

 • Skydda dina ögon. Skyddsglasögon skyddar dina ögon från damm, stötar och kemiska stänk. De är mycket motståndskraftiga mot stötar och ger en säker sköld runt ögonen och skyddar dem mot faror som kommer från vilken riktning som helst. Wraparound skyddsglasögon och de med sidoskydd ger extra skydd på sidorna.
 • Förhindra synskador. Det finns många främmande föremål som flyter runt i luften i vilken industriell miljö som helst. Om du inte använder skyddsglasögon kan dessa farliga kemikalier och partiklar komma in i dina ögon och skada din syn. Trä, pollen, smuts och damm kan också komma in i ögonen när du är utomhus och orsaka långvarig skada på din syn.
 • Förhindra datorvisionssyndrom. Datorvisionssyndrom är också känt som digital ögonbelastning. Det orsakas av att du tittar på en skärm under långa perioder. Du kan utveckla dimsyn, torra ögon eller ögonbelastning. Skyddsglasögon med belagda linser kan hjälpa till att förhindra detta tillstånd.

Kända märken för bäst i test skyddsglasögon

NoCry

Detta företag är baserat i Estland och tillverkar arbets- och säkerhetsutrustning. Det har åtagit sig att designa och skapa högkvalitativa produkter som är värdefulla för slutanvändarna. NoCry har inga distributörer; det säljer sina produkter direkt till konsumenter via olika online-försäljningskanaler i USA, Europa och Asien. Säkerhetsglasögonen är mycket populära, särskilt NoCry-tonade överspecifika skyddsglasögon.

3M

3M-företaget startade som ett mindre gruvföretag i norra Minnesota. Då var det känt som Minnesota Mining and Manufacturing Company. Det har blivit ett globalt kraftverk och har många grenar runt om i världen. Dess produkter hjälper till att förbättra människors vardag. Idag arbetar 3M inom hälso- och sjukvård, konsumtionsvaror och arbetarsäkerhet. Företaget är baserat i Maplewood, Minnesota. Det tillverkar högkvalitativa produkter som 3M 11 872 skyddsglasögon med styrsystem för hörselskydd.

Pyramex

Företaget grundades 1991 och har nu mer än 2000 kontor i 60 länder. Det är en av världens största tillverkare av säkerhetsprodukter och skapar produkter som är innovativa och eleganta. Dess produktutvecklingsteam investerar otaliga timmar i forskning, design och testning för att säkerställa att varje produkt uppfyller konsumenternas behov. Företagets produktlinje inkluderar skyddsglasögon, huvudskydd, svetsprodukter och N95-andningsskydd. Om du letar efter skyddsglasögon som skyddar dina ögon, skaffa Pyramex PMXSLIM Slim Fit skyddsglasögon.

Prissättning för skyddsglasögon

 • Under 150 kronor: De flesta av dessa skyddsglasögon har polykarbonatlinser och uppfyller kraven i ANSI Z87.1–2003. Vissa har skumfoder som begränsar ögons exponering för damm och andra partiklar.
 • 150 till 500 kronor: De flesta skyddsglasögon i denna prisklass har fotokroma linser och kan användas inomhus och utomhus. Vissa har antidimbeläggning, gummerade nylonramar och halksäkra nosstycken.

Tips

 • Tänk på storleken på skyddsglasögonen innan du köper. Pannbandet och näsdynan ska vara justerbara för att passa olika huvudstorlekar.
 • Skyddsglasögon ska passa perfekt i ditt ansikte utan att vara för hårt eller löst. När de är för snäva och används under en längre period kan de vara obekväma och orsaka huvudvärk. När de är för lösa kan de falla av medan du arbetar och utsätta dig för hot.
 • De bästa skyddsglasögonen erbjuder också periferitäckning. De har sidoskydd för att förhindra att partiklar når ögonen under linserna. De förhindrar också ricochets och andra farliga sidoeffekter.
 • Tänk på arbetsområdet när du letar efter skyddsglasögon. Om du planerar att arbeta utomhus, leta efter skyddsglasögon med UVA-skydd och dimdämpande beläggning. Helst har de också UVB- och UVC-skydd för mer krävande uppgifter.

Vad skyddsglasögon är för något

Skyddsglasögon eller skyddsglasögon avser typer av skyddsglasögon som ofta skyddar eller stänger den specifika delen som omger dina ögon. Det gör det som ett sätt att förhindra vatten, kemikalier eller partiklar från att tränga in i dina ögon och skada dem.

I de flesta fall och standarder kan du hitta dessa skyddsglasögon som används för metallarbete, träbearbetning och i laboratorier. Vissa människor är också i behov av att leta efter de högkvalitativa skyddsglasögonen för konstruktion med tanke på att deras arbetsuppgift är lite farlig.

De bästa skyddsglasögonen eller skyddsglasögonen betraktas också som huvudkomponenter i personlig skyddsutrustning (PPE) som människor bär runt ögonen för att skydda dem. Att bära detta kan skydda ögonen skyddade från alla typer av främmande flygande skräp som kan leda till skador eller irritation.

Vem som helst kan faktiskt använda ett par skyddsglasögon, inte bara arbetare. Baserat på användarens krav kan den innehålla olika linser, som antidimplinser, bifokala, utomhus- eller inomhuslinser, tonade, skytte, polariserade linser, klara, utbytbara, svagt ljus eller filtrerade.

Oavsett vilka linser din valda produkt har, har den bara ett primärt syfte, och det är att skydda dina ögon från risker. Bland de faror som dina glasögon kan skydda dina ögon från är flytande kemiska stänk, flygande skräp, intensiva ljus, gnistor och värme när du skär metall eller svetsar och påverkan från rörlig utrustning.

Hur skyddsglasögon fungerar

Personlig skyddsutrustning för ögonen kommer alltid att innehålla skyddsglasögon eller skyddsglasögon. Din valda produkt i denna kategori ska passa perfekt till applikationen såväl som deras kopplade risker. För att dina skyddsglasögon ska fungera måste de passa tätt runt dina ögon och ska ha en skyddande tätning.

I de flesta fall och standarder kommer de med sidoskydd som arbetar för att minska risken för att främmande partiklar och föremål tränger in i skyddsglasögonens linser. Du kan också förvänta dig att denna skyddsutrustning fungerar effektivt för att skydda dina ögon från faror med hjälp av dess tätning.

Hur ett par skyddsglasögon fungerar fungerar faktiskt beroende på vilken typ och material du väljer. Det är därför du måste leta efter ett slags ögonskydd som motsvarar farorna och farorna på din arbetsplats.

Till exempel, om du ofta arbetar på en plats med mycket damm, flygande föremål och skadliga partiklar bör du överväga att investera i skyddsglasögonfunktion som har sidoskydd eller sidoskydd. Om din arbetsuppgift kräver att du arbetar med kemikalier är det ett måste att använda skyddsglasögon.

Typer av skyddsglasögon

Att hålla ögonen säkra är viktigt, särskilt om du ständigt utsätter dig för mekaniska delar som är benägna att gå sönder, kemikalier, flygande skräp, glas och andra skadliga saker på jobbet. Ett par skyddsglasögon för träbearbetning, damm, konstruktion eller något annat syfte kan förhindra flera ögonskador.

Att använda rätt skyddsglasögon kan faktiskt hjälpa till att förhindra att dina ögon skadas när du är på arbetsplatsen. Detta är något som en enkel receptbelagd glasögon eller solglasögon inte kan göra med tanke på att det inte främst är tänkt att skydda dina ögon mot skräp, krasch eller stänk.

Om du fortfarande är på scenen för att handla ett par skyddsglasögon hjälper det dig att bekanta dig med dess olika typer, inklusive följande:

Tonade eller klara skyddsglasögon

Dessa skyddsglasögon kan användas för allmänt skydd för ögonen samt mot alla former av flygande skräp eller föremål. Det är viktigt att notera att ditt val bland de många typerna av tonade eller tydliga skyddsglasögonfunktioner huvudsakligen bör bero på din komfortnivå samt linsernas färgalternativ.

Om du vill ha standardskydd hjälper det att leta efter ett par med tydliga linser. Du kan också välja bärnsten, som är utformad för miljöer med svagt ljus eftersom det kan ta bort blått ljus. Det är också tillrådligt att välja de bruna och de grå skyddsglasögonen om ditt mål är att skydda dina ögon mot skräp, UV-strålar, utomhuspåverkan och solbländning.

Kom också ihåg att skyddsglasögon kan ha antingen plast- eller metallsidor. Om möjligt, välj en med sidoskydd om du vill skydda dina ögon och syn från influenser. Om du letar efter ett skyddsglasögon som du kan använda regelbundet i ett laboratorium skulle det vara bäst att leta efter en med ögonskyddsstandarder.

En sak till som du måste komma ihåg är att varje skyddsglasögon har någon typ av säkerhetsbetyg. Detta säkerhetsbetyg kan innebära att dess linser testades för att bestämma deras förmåga att motstå påverkan. När det gäller användare kan du förvänta dig att ett par skyddsglasögon av hög kvalitet är kompatibla med industrier som kräver skydd mot låg effekt.

Vanliga skyddsglasögon

En annan typ av säkerhetsglasögon är vanliga skyddsglasögon som du kan välja är en som faller under kategorin skyddsglasögon. Detta är perfekt för dem som befinner sig i industrier som behöver skydd för hela ögat, särskilt mot kemikalier och influenser. En viktig sak med skyddsglasögon som du måste vara medveten om är att de omsluter den del som omger dina ögon.

De fungerar också bra som rätt skyddsglasögon för damm samt eventuellt luftburet skräp. Du kan också hitta skyddsglasögon med säkerhetsfunktioner, som justerbara remmar, replinser och antimistlinser. Ditt val av skyddsglasögon bör baseras på vilket man kan erbjuda dig högsta inflytande eller ögonskydd.

I de flesta fall har skyddsglasögonen bara klara linser. Du kan också hitta dem i flexibla eller styva typer. Dessutom kan du hitta icke ventilerade, direkta och indirekta skyddsglasögon på marknaden.

Du bör också veta att de olika typerna av skyddsglasögon kan kategoriseras baserat på det faktiska material som används för deras linser. Bland dina val, i det här fallet, är:

Glas

Skyddsglasögon med glas är fördelaktiga eftersom de inte är utsatta för repor. Problemet är att vissa klagade över att det här materialområdet var tungt och orsakade någon form av obehag. Glas är också benägen att imma, varför du bör överväga att leta efter en med dimdämpande beläggningsfunktioner för bättre skydd.

Plast

Du kan också leta efter skyddsglasögon med linser av plast. En fördel med detta material är att det är lättare jämfört med glas. Det är också mindre benäget att imma. Problemet är att det inte är så effektivt att hantera repor.

Polykarbonat

Ett annat val för linsen är det av polykarbonatmaterial, som, även om det inte är lika effektivt som glas för att förhindra repor, är lättare och mindre benägna att utveckla dimma. En annan fördel med polykarbonatlinsen är att den är starkare än plast eller glas. Polykarbonatlinsen är också effektivare för att motstå stötar.

Varför du behöver använda skyddsglasögon

Oavsett vilken bransch du bestämde dig för att arbeta behöver du skyddsglasögon av hög kvalitet för att se till att dina ögon får fullständigt skydd mot allt som kan skada dem. Dessa skyddsglasögon utgör alltid en del av personalens personliga skyddsutrustning eftersom flera arbetsplatsskador påverkar ögonen och din syn.

Kom ihåg att cirka 3 av fem arbetare som drabbats av skador upplevde problemet eftersom de inte hade ordentligt ögonskydd under olyckan. Observera också att ögonskador i sig själva redan är tillräckliga för att kosta över 3 miljarder kronor årligen på grund av arbetskompensation, sjukvårdskostnader och produktionstid för förluster.

Här är bara några anledningar till att de bästa skyddsglasögonen med högsta skyddsglasögon är ett måste för arbetstagare:

Förhindrar skador på din syn på grund av flytande främmande föremål

Med ett par snygga och skyddande glasögon behöver du inte oroa dig för att främmande bitar tränger in i dina ögon eller syn, vilket orsakar skada på din tydliga syn, eller värre, synförlusten . Kom ihåg att skadliga kemikalier eller partiklar kan flyta runt på din arbetsplats.

Bland högriskjobben finns inom underhålls-, bygg-, gruv-, VVS- och svetsavdelningar. Du kan också behöva bra par säkerhetsglasögonval för bilmekaniker om du är en del av denna bransch eftersom det också finns risker i denna bransch.

Du måste hålla ögonen säkra och skyddade från irritation och potentiella långvariga skador orsakade av damm, trä, pollen, smuts och andra flytande element.

Minskar risken för att hantera allvarliga olyckor

Denna fördel görs genom att bära rätt skyddsglasögon som helt kan skydda för att skydda dina ögon mot stänk och solbländning orsakad av UV-strålar, kemikalier, liksom flygande skräp, träflis, brännskador, olja eller fett och ångor.

Observera att du också riskerar att torka av skadliga ämnen i ögonen utan att du märker det. Detta kan skrapa i ögonen och orsaka skada på din syn. Dessutom måste du komma ihåg att långsiktiga och återkommande problem, som blindhet, kan uppstå bara på grund av mindre skador, så det är bäst att ha skydd i form av skyddsglasögon.

Erbjuder skydd mot UV-ljus

En annan avgörande anledning för att använda en skyddsglasögon är att den tjänar det ultimata UV-skyddet för att skydda dina ögon mot UV-ljus och solljus. Observera att arbete under långa tider när du utsätts för UV-ljus kan skada dina ögons bräckliga vävnader. Därför är UV-skydd ett viktigt kriterium att kontrollera.

Tillsammans med skyddsglasögonen bör arbetare som ständigt utsätts för UV-strålar också regelbundet besöka sin ögonläkare. En vanlig ögonundersökning är en nyckel för att upptäcka om du har vissa sjukdomar, som cancer eller multipel skleros.

Hjälper till att förebygga datorvisionssyndrom

Om du är orolig för att utveckla datorvisionssyndrom eller CVS då kan det också hjälpa att bära skyddsglasögon. CVS hänvisar till ett tillstånd som är resultatet av att du tittar på din datorskärm under längre perioder.

Om du utsätter ögonen för skärmen under långa perioder regelbundet utan någon form av skydd kan du få belastning, torrhet, bländning, huvudvärk och suddighet. Det beror på bländningen och dålig belysning på skärmen. Med hjälp av skyddsglasögon, särskilt de som har belagda linser, kan du förhindra suddig syn och obehag i ögonen.

Bortsett från de ovannämnda fördelarna kan de coolaste skyddsglasögonen också fungera som ditt modeuttalande. Det är faktiskt lätt att hitta de snyggaste skyddsglasögonen idag som fortfarande tjänar deras syfte att skydda dina ögon. De många snygga skyddsglasögonen som du hittar idag gör att du känner dig bekväm att bära dem.

De flesta av dessa avancerade och fashionabla skyddsglasögonstycken är också utformade så att de specifikt kan tillgodose dina behov baserat på dina arbetsmiljöstandarder. Bland dina val är de med tonade linser, avtagbart skum och färgade ramar.

Det är till och med möjligt för dig att hitta skyddande skyddsglasögon. Det finns också sådana som ger dig möjlighet att sätta in receptlinser.

Vård och underhåll av skyddsglasögon

Korrekt skötsel och underhåll bidrar mycket till att säkerställa att dina skyddsglasögon tjänar sitt avsedda syfte och funktion under ganska långa perioder. Ett råd när det gäller skötsel och underhåll av glasögonen är att rengöra dem varje dag enligt tillverkarens anvisningar.

Rengöring av dina säkerhetsglasögon innebär ofta att du tar bort löst skräp och smuts från linserna genom att spränga dem. Använd rinnande vatten tillsammans med eller utan tvättmedel för att skölja linserna. Alternativt kan du använda rengöringssprayer eller torkdukar avsedda för linserna.

Undvik att hantera glasögonen också grovt, eftersom sådana aktiviteter bara kan försvaga linserna eller hindra deras tydliga syn. När det gäller förvaring är det bäst att göra det i ett fodral eller någon annan torr och ren plats. Detta är viktigt för att förhindra att solglasögonen faller eller får repor. Torka upp dem med en mjuk och ren trasa.

Du kanske också vill använda ett rengöringsmedel som är särskilt utformat för linserna. Det är sant att du kan använda vatten för att rengöra dina glasögon på ett säkert sätt, men linsrengöringsmedel är mer effektiva för att ta bort alla rester som inte kan avlägsnas med vatten. Undvik att använda tvål eftersom det bara kan lämna rester på skyddsglasögonen.

Glöm inte att rengöra öronsnäckorna och sidorna på säkerhetsglasögonen. Detta kommer att förhindra att båda bitarna samlas mycket smuts som bara kan migrera in i linsen. Ytterligare en sak du bör göra är att undvika att använda en grov trasa eller ett slipande rengöringsmedel, eftersom detta kan repa linserna.

När det gäller korrekt underhåll är det ett måste inspektera dina glasögon dagligen så att du omedelbart kan se om det finns sprickor eller trasiga bitar. Tänk på att även små sprickor kan orsaka funktionsfel i glasögonen när det gäller skydd och syn. Att förvara glasögonen i en mikrofiberpåse eller ett hårt fodral är också nödvändigt.

Mikrofiberpåsen är bättre eftersom många också ser att den fungerar som en rengöringsduk. Genom att göra de nämnda vårdaktiviteterna och underhållstipsen har du hundra procent garanti för att dina skyddsglasögon fungerar som planerat och garanterar deras effektivitet och livslängd.

Läs också >>> Arbetsbyxor test

Vanliga frågor om skyddsglasögon

Vid vilka specifika arbeten kan man behöva skyddsglasögon?

Skyddsglasögon bör användas för att skydda dig när du arbetar med byggmaterial, även om uppgiften är så enkel som att sätta ihop en bokhylla hemma. Här är några vanliga uppgifter som kräver skyddsglasögon:

 • Användning av en motorsåg
 • Användning av ett flishugg
 • Användning av en cirkelsåg
 • Spikning
 • Slipning
 • Sandning
 • Kapning eller montering av alla typer av material
 • Svetsning
 • Blandning av cement
 • Använd någon annan typ av byggutrustning
 • Varje uppgift som utsätter dig för sågspån eller andra partiklar

Vilka är riskerna med att inte använda skyddsglasögon?

Att delta i alla typer av byggnadsarbeten utan ögonskydd kan utsätta dina ögon för ett antal faror. Här är några:

 • Ögon kan bli irriterade och / eller smittade från ingången till en främmande partikel (exempel: sågspån, träflis etcetera)
 • Synen kan förändras permanent genom exponering för stänk av betong och andra kemikalier
 • Ögon kan skadas allvarligt av flygande naglar och andra främmande föremål
 • Blindhet kan förekomma
 • I de allvarligaste fallen kan ett helt öga gå vilse på grund av arbetsplatsskada

Hur ska jag tänka när jag köper skyddsglasögon bäst i test?

Det säger sig självt att ett mångsidigt par skyddsglasögon blir viktigt för att skydda dina ögon från faror på arbetsplatsen som kemiska stänk, strålning och liknande. Men med tusentals olika ramtyper, stilar och funktioner att välja mellan blir det verkligen överväldigande ibland att välja en som erbjuder det perfekta ögonskyddet och den perfekta estetiken.

Men du behöver inte oroa dig!

Jag har utarbetat den här omfattande köpguiden för att hjälpa dig att välja ett par som är mycket funktionellt och hållbart.

Känn riskerna för arbetsplatsen

Först och främst måste du vara medveten om de potentiella ögonrisker du sannolikt kommer att stöta på på din arbetsplats. Tänk också på att riskfaktorerna kommer att förändras beroende på din plats, ljusförhållanden, materialet du arbetar med etcetera.

Till exempel behöver någon som svetsar en bit metall mycket mer skydd än en skolelev som arbetar med ett kemiprojekt. Så att veta dina behov kommer att vara avgörande för att välja en som passar alla dina behov.

Kontrollera linsmaterialet

När du väl har en informerad uppfattning om säkerhetsriskerna på din arbetsplats rekommenderar jag dig att bekanta dig med linsmaterialet och den graden av skydd paret erbjuder.

I allmänhet är skyddsglasögon tillverkade av NXT, polykarbonat, akryl och glas. Emellertid föredras polykarbonat av professionella på grund av deras utmärkta slaghållfasthetsförmåga och hållbarhet.

Välj polariserade linser

Ljus tenderar att reflekteras i ett stort antal riktningar, beroende på ytan det faller på. Till exempel, när det gäller plana ytor som vatten, snö, glas och metaller, tenderar ljus att reflekteras i en horisontell riktning. Detta resulterar i sin tur i en bländande bländning som stör din syn och hindrar ditt arbetsflöde i processen.

För att rädda dig själv från den här prövningen väljer du glasögonen som har polariserade linser eftersom de begränsar mängden horisontella reflektioner och därmed minskar den bländande effekten avsevärt.

Känn dina preferenser för komfort

Om du vanligtvis arbetar under längre perioder och kommer att ha dina skyddsglasögon i raka 4–5 timmar utan paus, måste du överväga parets komfortnivå.

Om glasögonen är för täta kommer du att känna dig obekväm efter några minuter, vilket i sin tur kommer att påverka din koncentration och störa arbetsflödet. Ibland får du för hårt att du också lider av huvudvärk och migrän. Tvärtom, om glasögonen är för lösa glider de av näsan och ger inte nödvändigt skydd.

Vem behöver bäst i test skyddsglasögon?

Nästan alla kommer att stöta på en situation där de verkligen bör ha ögonskydd. Detta gäller allt från gårdsarbete till sport till grundläggande hushållssyslor. Varje aktivitet som du deltar i där något oavsiktligt kan komma i ögat är en aktivitet där du vill ha glasögon. När främmande partiklar kommer in i ögat kan de skada ögonkulans känsliga membran, vilket kan leda till irritation, ljuskänslighet och infektion. Enligt ett test så visades det att flera tusen arbetare varje dag drabbas av ögonskador som kräver läkarvård.

De flesta skyddsglasögon är tillverkade av polykarbonat (ett starkt material som ofta används i alla typer av linser och skyddsutrustning på grund av dess höga splittringsmotstånd) och är utformade för att hålla allt som kan komma att flyga i ansiktet borta från dina känsliga ögon. Solglasögon eller glasögonlinser tillverkade av glas eller plast kan ibland vara till hjälp för detta, men till skillnad från polykarbonat riskerar dessa element att krossas och orsaka fler problem eftersom skärvorna kan repa eller bli inbäddade i ögongloben.

Skyddsglasögon är också användbara säkerhetsutrustning för ett antal sporter. Du kan ha trubbiga traumor som kan blåsa ögat direkt eller skada de skyddande benstrukturerna runt ögat. Som om du spelar basket och någon armbågar dig. Ett par skyddslinser kan vara ganska användbara för att hålla ögat skyddat. I själva verket är basket den främsta orsaken till sportrelaterade ögonskador, vanligtvis från spelare som oavsiktligt pekar andra spelare i ögat och orsakar obehagligt ljudande skador som näthinneavlossning.

Vad finns det för steg för att köpa bra skyddsglasögon?

Arbetsrelaterade ögonskador är vanliga i alla inställningar. Lyckligtvis kan många av dem förhindras med korrekt användning av skyddsglasögon som skyddar dina ögon mot skador orsakade av kemiska stänk, metallpartiklar och strålning. Att välja rätt par skyddsglasögon är dock inte så enkelt som det kan tyckas. Med olika typer av ramtyper och linser och mängden information som finns tillgänglig online kan det bli överväldigande att välja rätt par som ger dig fullständigt skydd och perfekt estetik.

Med ett av det största urvalet av receptbelagda skyddsglasögon och skyddsglasögon som finns tillgängliga på webben, gör jag det lättare för dig att hitta rätt par som är snyggt och funktionellt. Läs för att lära dig mer om att köpa det perfekta paret skyddsglasögon online.

Steg 1: Lär känna riskerna för ögonsäkerhet på din arbetsplats

Det första du måste tänka på när du köper skyddsglasögon online är de ögonskyddsrisker du troligen stöter på på din arbetsplats. Din arbetsplats kan utgöra någon eller en kombination av två eller flera av följande faror.

 • Mekaniska risker – Denna typ av fara orsakas av maskiner och verktyg som kan generera partiklar som kan träffa hornhinnan och orsaka skador.
 • Strålning – Från UV-strålning till synligt ljus som genereras under svetsning och andra operationer, optisk strålning av olika slag kan påverka dina ögon och orsaka akut eller kronisk ögonskada.
 • Temperatur – Risken för heta vätskor, metallstänk och intensiv värmestrålning kategoriseras under denna kategori.
 • Kemisk – Denna kategori inkluderar alla främmande material, såsom damm, vätskor, gas, kemiska stänk etc.
Steg 2: Förstå typerna av skyddsglasögon och linsmaterial

När du väl har identifierat de arbetsplatsrelaterade ögonsäkerhetsriskerna måste du bekanta dig med de olika typerna av skyddsglasögon och graden av ögonskydd de erbjuder. Generellt sett kan ögonskyddsglasögon delas in i två typer – skyddsglasögon och skyddsglasögon.

Beroende på linsmaterialet kan skyddsglasögon och skyddsglasögon skydda dina ögon från skador orsakade av flygande föremål, partiklar, optisk strålning och bländning på grund av synlig strålning. Material som vanligtvis används vid konstruktionen av skyddsglasögon inkluderar polykarbonat, akryl, NXT polyuretan och optiskt glas. Glöm inte att tänka på fördelarna och nackdelarna när du väljer en lins tillverkad av något av dessa material.

Steg 3: Känn dina preferenser

Nu när du har valt rätt linsmaterial för dina skyddsglasögon är det viktigt att beakta följande faktorer som kan påverka användarens acceptans och komfort.

 • Linsbeläggningar – Linsbeläggningar används för att förbättra acceptansen och funktionaliteten hos skyddsglasögon som inte är Rx och Rxsäker. Om du till exempel syftar till att använda dina skyddsglasögon i en fuktig miljö kanske du vill ha en dimdämpande beläggning för att förhindra kondens och undvika besväret med att ofta ta bort glasögonen för att torka av dimman. På samma sätt kan du också välja en hård beläggning för att göra linsen reptålig.
 • Linsfärger – Linsfärger är av stort värde när skyddsglasögon ska användas i en miljö med hög optisk strålningsrisk. Från enkel grå / grön beläggning för att minska ljusintensiteten till nyanser som erbjuder skydd mot UV-strålning, det finns ett antal alternativ tillgängliga i linsfärger.
 • Receptbelagda skyddsglasögon – Om du eller dina arbetstagare har nedsatt syn kan du behöva använda skyddsglasögon och glasögon som är skräddarsydda för att ge optimal synlighet och fullständigt skydd.
 • Komfort och design – Dessa är två viktiga faktorer som kan påverka godkännandet av skyddsglasögon på din arbetsplats. Du bör välja ett glasögon som är lätt i vikt och har utformats ergonomiskt för att vara bekvämt att bära under längre perioder.

När behöver jag skyddsglasögon?

I allmänhet är det nödvändigt när det finns risk för ögonskador, såsom:

 • Projektil påverkan
 • Damm
 • Kemikalier
 • Strålning

Skyddsglasögon, ansiktsskydd och svetsutrustning som skyddsglasögon och hjälmar är alla exempel på ögonskydd. Att känna till de olika typerna och variationerna för var och en hjälper dig att hitta den bästa lösningen för ditt projekt.

Utrustningen du väljer måste ge rätt mängd skydd, men du bör också överväga komfort. Om enheterna tillåter bekvämt och effektivt arbete kommer du sannolikt att använda dem konsekvent.

Vad finns det för olika typer av skyddsglasögon?

Små skyddsglasögon

Små skyddsglasögon skyddar dig från stötar från projektil och damm. Linserna skyddar framifrån, medan sidoskydd är nödvändiga för korrekt skydd från sidan. Många små skyddsglasögon ger också ultraviolett (UV) skydd. Små skyddsglasögon är lätta och vissa mönster passar precis som receptglasögon eller solglasögon. Andra är utformade för att passa över vanliga glasögon. För ännu mer skydd kan du hitta små skyddsglasögon som innehåller en packning runt ramen för en närmare passform.

Det finns ytterligare alternativ som kan göra ditt arbete mer effektivt. Leta efter dimma och reptålighet samt linser som är tonade för utomhusbruk eller hög kontrast. Vissa glasögon har LED-lampor inbyggda i ramen för att belysa ditt arbete. Bifocal-linser ger förstoring för detaljarbete, och glasögon med platt tempel är utformade för en bättre passform under hörselskydd.

Stora skyddsglasögon

Stora skyddsglasögon skyddar mot projektiler och damm. Vissa typer skyddar också mot kemikalier. Glasögon tenderar att vara lite tyngre än glasögon, men de stänger ögonområdet och passar tätt mot ansiktet och ger skydd från alla håll. De flesta glasögon täcker ansiktet runt ögonen och kan passa över receptbelagda glasögon.

Eftersom stora skyddsglasögonen tätas mot ansiktet har de ofta ventilation för att förhindra imma. Direkt ventilation kan vara så enkelt som en serie små hål runt glasögonens kropp. Hålen tillåter luftflöde men är tillräckligt små för att hålla ut många partiklar. Dessa stora skyddsglasögon är lämpliga för stötar och dammskydd, men de med indirekt ventilation är nödvändiga för kemiskt skydd eftersom de inte tillåter en direkt väg från faran genom glasögonen.

Ansiktsskydd

Ansiktsskydd ger skydd mot stötar, damm och kemikalier för hela ansiktet (eller en stor del av det), men de ger inte tillräckligt med ögonskydd när de används ensamma. Medan de ger betydande täckning, passar de inte tätt; skräp och kemikalier kan nå dina ögon från botten eller sidorna. Ansiktsskydd är sekundärt skydd. Du måste bära dem tillsammans med det primära skyddet för skyddsglasögon eller skyddsglasögon.

Svetsglasögon

Svetsglasögon passar tätt mot ansiktet. Englasögon skyddar ögonen och ansiktet runt dem. De finns med en uppåtlins som gör att du enkelt kan se ditt arbete när svetsaren eller skärbrännaren inte används. Skyddsglasögon av koppartyp har två linser som passar tätt över ögonen och endast skyddar ögonen.

Svetshjälmar

Dessa skyddar både ögonen och ansiktet, en del av huvudet och, beroende på design, nacken. De har en enda lins eller ett fönster som antingen är fixerat eller fällbart. Hjälmar är sekundärt skydd. De måste bäras utöver det primära skyddet för skyddsglasögon eller skyddsglasögon.

Du kan också se handhållna svetsskydd som skyddar ögonen och ansiktet men måste hållas på plats. Som hjälmar måste du använda dessa med skyddsglasögon eller skyddsglasögon.

Skuggans nummer på svetsskyddslinsen eller linserna indikerar ljusstrålningsintensiteten som utrustningen tillåter. Ett högre skuggnummer betyder en mörkare lins som tillåter mindre ljusstrålning till bärarens ögon. Se till att det nyansnummer du väljer är lämpligt för det projekt du gör eller observerar. Autosmörkande svetshjälmar har sensorer som automatiskt styr linsens mörker och justerar sig över olika nyanser baserat på ljusintensiteten.

Övrig personlig skyddsutrustning

Viss utrustning integrerar flera typer av skydd, till exempel en hjälm med inbyggt hörselskydd och ansiktsskydd, eller ett andningsskydd med en helmask som täcker ögonen. Beroende på vilken typ av arbete du gör kan dessa integrerade säkerhetslösningar förenkla att skydda dig mot flera faror. Oavsett om du vill ha flerfärgad utrustning eller enskilda delar av personlig skyddsutrustning, om din uppgift kräver ögonskydd, krävs förmodligen ytterligare skyddsutrustning.

Hur skiljer sig skyddsglasögon från vanliga glasögon?

Säkerhetsglasögon måste överensstämma med en högre standard för slaghållfasthet än vanliga glasögon, som optiska professionella ibland kallar “klädglasögon.” Denna högre standard gäller både linser och ramar för skyddsglasögon och skyddsglasögon.

Det finns två typer av skyddsglasögon: receptbelagda skyddsglasögon och receptfria (även kallade “plano” skyddsglasögon.

Oavsett storlek och hållbarhet hos ram och linser, vanliga receptbelagda glasögon kvalificerar sig inte som skyddsglasögon om de inte uppfyller specifika kriterier.

Hur testas skyddsglasögon?

Ramar för skyddsglasögon testas enligt samma kriterier, oavsett om de kommer att användas i grundläggande slag eller hög belastning. Ramtester inkluderar:

 • Hög masspåverkan – I detta test släpps en stålprojektil med 2,5 cm som väger 0,5 kg genom ett rör från en höjd av 125 cm på en säkerhetslins monterad i en ram. Ramen är “sliten” av en konstgjord huvudform. För att passera måste ramen hålla kvar linsen helt, och inget stycke kan lossna från den inre ytan på ramkomponenten som håller linserna.
 • Hållbarhet – Säkerhetsramar måste också klara ett antändbarhetstest, ett korrosionsbeständighetstest och andra hållbarhetstester.
 • Hög hastighetsstöt – Detta test innebär att man skjuter en 6 mm stålkula mot linsen och ramen med en hastighet av 45 meter per sekund från ett avstånd på knappt 25 cm. Testet upprepas flera gånger (varje gång med en ny ram och lins) i olika vinklar och slaglägen. Godkännandekriterierna är desamma som för testet med hög masspåverkan.

Vilka skyddsglasögon är bäst för hemmabruk?

Som med oberoende entreprenörer bör du välja säkerhetsramar och linser som är klassade för hög påverkan, för maximalt skydd.

Om du inte behöver receptlinser eller bär kontaktlinser kan du köpa receptfria skyddsglasögon från de flesta hårdvaru-, byggvaru- och sportbutiker.

Dessa skyddsglasögon är vanligtvis gjorda av lätt polykarbonat för komfort och finns i attraktiva ramar med omslag. För det bästa skyddsvärdet, välj modeller som har hög påverkansvärde. (Leta efter “Z87 +” -markeringen på ramen.)

Vissa modeller finns även med ett bifokalt lässegment i den nedre halvan av linsen om du är över 40 år och har presbyopi.

Om du behöver receptbelagda skyddsglasögon måste du köpa dessa från en ögonläkare eller i en optisk butik med ett giltigt glasögonrecept skrivet av en licensierad ögonvårdspersonal. Återigen, för bästa skydd, välj skyddsglasögon med hög kollision. (Linserna kommer att ha tillverkarens varumärke och ett “+”. Ramen kommer att märkas med “Z87-2” på insidan av fronten och templen.)

Om du är 40 år och har ett bifokalt glasögonrecept, finns säkerhetsgraderade progressiva linser som hjälper dig att se tydligt på alla avstånd utan besvärande bifokala eller trifokala linjer i linserna.

För att klippa gräsmattor och använda en trimmer eller annat elverktyg, välj en ram med sidoskydd för att skydda dig från flygande partiklar eller större föremål.

Vilka typer av skyddsglasögon är bäst för sport?

Samma rekommendationer för skyddsglasögon för hemmabruk gäller här. Överväg också att köpa ett elastiskt band som fästs på baksidan av dina tempel för att hålla dina skyddsglasögon säkert på huvudet under aktiv sport.

För jakt och sportskytte, välj alltid säkerhetslinser med hög inverkan. Tänk på en ram med omslagsform med en blank, matt yta och linser med antireflekterande beläggning för att eliminera distraherande reflektioner.

Säkerhetsramar med kamouflagemönster finns också för jakt. Om du behöver receptglasögon, se till att de har sidoskydd för extra ögonskydd.

För jakt, golf och andra sporter som kräver akut syn, överväg att lägga till en sportspecifik nyans. Gula eller gula nyanser kan till exempel förbättra kontrasten vid fotografering.

Fiskkrokar är en viktig orsak till sportrelaterade ögonskador, så för fiske väljer du en omslagsram och säkerhetslinser med en polariserad nyans för att skära bländning från vattenytan. Att eliminera bländningen låter dig inte bara se in i vattnet lättare, men det kommer också att göra dina ögon mer bekväma.

Tänk också på fotokroma linser för optimal syn och komfort vid förändrade ljusförhållanden utomhus. En optiker eller annan ögonvårdspersonal kan ge dig råd om vilka nyanser som är bäst för just dina aktiviteter.

Om du gillar paintball måste du vara medveten om att spelare utan ordentligt ögon- och huvudskydd kan drabbas av förödande skador från paintballpellets som skjutits från paintballpistoler. Huvudsköldar för paintball ska kombinera ögon- och hörselskydd, och skärmen bör ha en hög säkerhetsklassificering. Detta beror på att vissa pistoler kan driva färgpellets med hastigheter över 180 km / h.

Den viktigaste regeln för paintball är att aldrig ta bort huvudskyddet medan du är i spelområdet, även när ett spel ännu inte har börjat.

Kan jag få antireflekterande beläggning på skyddsglasögon?

Antireflekterande beläggning (eller AR-beläggning) minskar distraherande linsreflektioner och kan därför vara önskvärt för vissa aktiviteter som kräver skyddsglasögon. Men var medveten om att AR-beläggning kan påverka slagtåligheten hos vissa linser, så att slagtålighetstest måste göras efter att beläggningen applicerats. Din ögonvårdspersonal kan behöva verifiera att det optiska laboratoriet verkligen testade linserna ordentligt för slaghållfasthet efter applicering av beläggningen.

Din syn är dyrbar. Oavsett om du behöver skyddsglasögon som inte är receptbelagda eller skyddsglasögon, kommer investeringen du gör för att skydda dina ögon och syn att du får utdelning eftersom du minskar risken för synskadlig skada.

Behöver jag damm- och reptålighet hos mina bästa skyddsglasögon?

Skyddsglasögonen tål mycket miljöskador såsom oavsiktliga repor och sprickor på grund av hög påverkan eller helt enkelt felaktig förvaring. I ett sådant fall bör du överväga att få en lins med hög reptålighet så att du kan ha en tydlig och repfri syn under längre tid.

Dessutom kommer UV-skyddet att låta dig använda glasögonen även i brett solljus utan några ögonbelastningar. Som med dammmotståndet kommer en stor tätning mellan glasögon och din hud att förhindra oönskade dammproblem alls.

Ska man köpa bäst i test skyddsglasögon med UV-skydd?

Vissa träbearbetningsprojekt måste göras utomhus. För det är det viktigt att vidta några nödvändiga försiktighetsåtgärder. Säkerhetsglas är det viktigaste, du måste se till att det ger utmärkt skydd mot UV-strålning. Linserna av anständig kvalitet erbjuder cirka 90% av UV-skyddet, medan det bästa ger 99,9% skydd.

Vissa skyddar endast mot UVA-strålning, men andra mot UVB såväl som UVC. Detta kan kräva lite tid för att kontrollera och hitta önskad i enlighet med detta.

Är det viktigt att mina skyddsglasögon är sköna att ha på sig?

Komfortnivån för att bära skyddsglasögon är viktig, särskilt under längre perioder. Glasögon med näsbitar och gummitempel minskar stress från öronen och näsan. Så leta alltid efter den som är lätt och kan passa huvudets form. Att välja en tyngre glasram kan sätta tryck på näsan och orsaka huvudvärk. Dessutom, om ramen är för liten i storlek, kommer den inte att ge ordentligt ögonskydd.

Vad är slagmotstånd för något hos skyddsglasögon bäst i test?

Detta är något som också ska säkerställas. Kontrollera om dina valda skyddsglasögon innehåller polykarbonatlinser. Polykarbonat är det material som inte splittras som ett glas gör. Den tål grov hantering, massiva träffar, och du kan vara avslappnad från oron att få skär i ögonen under arbetet. Slutligen behöver du inte byta ut den ofta med en nyare, vilket annars kan vara fallet med ett vanligt säkerhetsglas.

Är det dåligt att använda skyddsglasögon hela dagen?

Nej, att bära skyddsglasögon är inte dåligt om du bär dem hela dagen. Men om det inte finns något behov kan du undvika att använda dem hela tiden eftersom de kan vara lite obekväma att använda. Men att bära dem kommer inte att göra något dåligt för din vision.

Kan du bära skyddsglasögon över vanliga glasögon?

Ja, du kan bära skyddsglasögon över dina vanliga glasögon eftersom de är mycket motståndskraftiga mot stötar utifrån.

Vad är skillnaden mellan skyddsglasögon och vanliga glasögon?

Ett skyddsglas används för jobb som träbearbetning, svetsning och annat byggnadsarbete där du kan vara utsatt för stötar utifrån. Ett vanligt glas bärs endast för grundläggande ändamål som att läsa, titta på och göra vanliga sysslor. Skyddsglasögon är gjorda av polykarbonat medan de vanliga glasögonen är gjorda av PVC.

Vilken typ av skyddsglasögon är bäst?

Skyddsglasögon

Skyddsglasögon kan bäras av vem som helst men bär vanligtvis av personer som behöver ögonskydd på sina arbetsplatser. De finns i olika mönster: polariserade, klara, antidimma och tonade. Skyddsglasögon är indelade i tre kategorier: direkt ventilerade glasögon, indirekt ventilerade glasögon och icke ventilerade glasögon.

Direktventilerade skyddsglasögon är idealiska för arbetsmiljöer med stora mängder fint skräp i luften. De har ventilationshål som förhindrar att dessa skadliga partiklar (som mäter 1,5 mm eller mer) kommer in i dina ögon. Indirekt ventilerade skyddsglasögon förhindrar kemikalier och syra från att skada dina ögon. De har vinklade ventiler som säkerställer att kemikalier eller skräp inte kommer in i dem.

Icke-ventilerade skyddsglasögon förhindrar att både luftburet skräp och kemikalier kommer in i dina ögon. De är idealiska för arbetsmiljöer med flygande skräp eller stänk av kemikalier. Dessa skyddsglasögon har dock inga ventiler och tillåter inte ens luft att komma in i dina ögon. De ska endast användas i öppna, blåsiga områden.

Visor

Visor bärs av idrottsmän – som fotbollsspelare – under lek. Det finns många typer av visir, men det vanligaste är vanligtvis fäst vid en sporthjälm. Visir skyddar ögonen från solens skadliga UV-strålar och ser också till att spelare inte får ögonskador när de spelar. De hjälper också till att korrigera ögonsynen hos spelare som inte har perfekt syn.

Ansiktsskydd

Ansiktsskydd är en typ av skyddande slitage som inte bara skyddar ögonen utan också hela ansiktet. De skyddar bärare från faror som kemiska stänk, smittsamma material, flygande föremål och skräp. Vissa ansiktsskydd säljs tillsammans med glasögon eller glasögon för att ytterligare skydda bärarens ögon. Ansiktsskydd används vanligtvis vid metallbearbetning, svetsning och industriell skärning. De skyddar ögonen från gnistor, värme och skadlig strålning.

Finns det några specifika saker man ska tänka på när man köper skyddsglasögon?

Ja det finns det verkligen! Här nedan listar jag några specifika saker som du borde tänka på.

Bekvämlighet

Om du har på dig dina skyddsglasögon under långa tider måste du prioritera komfort. Glasögon som sitter för hårt kommer att påverka din koncentration och produktivitet negativt. Du kan behöva ta bort dem medan du arbetar och riskera dig själv.

För maximal komfort, få glasögon med gummitempel och nässtycken. De kommer att minska belastningen på ditt huvud och näsbrygga. Glasögon med öronproppar är också bra eftersom de skyddar dina öron från buller och förhindrar huvudvärk. De låter dig också fokusera på ditt arbete.

Justerbarhet

Vissa skyddsglasögon har justerbara funktioner och kommer att förändra hur du arbetar. De är idealiska för olika huvudstorlekar och du kan till och med justera deras linser utan att ta av dem. Om din budget tillåter kan du få glasögon med utbytbara linser som passar olika arbetsmiljöer. Detta sparar pengar eftersom du inte behöver köpa flera glasögon. Skyddsglasögon med utbytbara linser säkerställer också att du är beredd oavsett väder och förhållanden.

Konsekvensmotstånd

Skyddsglasögon med polykarbonatlinser är de bästa för att skydda dina ögon från direkt påverkan. Polykarbonat splittras inte som glas och om linserna skadas kommer bitarna inte in i dina ögon. Polykarbonatlinser är också lättare, tunnare och tåligare än vanliga plastlinser.

Linsernas förmåga att motstå stötar kan göra skillnad mellan syn och blindhet. Och eftersom det inte är lätt att reagera snabbt när något går fel kan glasögonen vara det som hindrar dig från att skadas. Köp inte skyddsglasögon som inte har polykarbonatlinser.

Periferitäckning

Medan huvudsyftet med skyddsglasögon är att skydda dina ögon från damm och skräp, är periferitäckning också viktigt. Perifer täckning avser skyddet som skyddsglasögonen erbjuder på dina ögons sidor. Medan de flesta föremål som kommer att träffa dina skyddsglasögon kommer framifrån, kan vissa flyga upp och slå till vänster eller höger.

Glasögon med sidoskydd skyddar dig inte bara från det du jobbar med, utan skyddar dig också från vad dina kollegor kan arbeta med. Det sista du vill är att bli skadad eftersom någon annan gjorde ett misstag.

UV-skydd

Om du ska använda dina skyddsglasögon utomhus, skaffa de som erbjuder UV-skydd. Exponering för UV-strålar kan orsaka en myriad av medicinska tillstånd, inklusive rynkor, cancer och ögonproblem. De flesta UV-blockerande skyddsglasögon på marknaden ger 90 procent UV-skydd, men det bästa erbjuder 99,9 procent UV-skydd.

Polarisering

När ljus träffar en yta kan det reflektera horisontellt och orsaka bländning som kan leda till synproblem. Skyddsglasögon med polariserade linser blockerar alla ljus som överförs horisontellt, vilket avsevärt minskar reflekterande ytas bländande effekt.

Vad gör säkerhetsglasögon?

De anses vara en del av personlig skyddsutrustning som arbetare bär för att skydda ögonen. Skyddsglasögon omger ögonområdet för att förhindra att vatten, kemikalier, smuts och andra partiklar når ögonen. De förhindrar skador och möjliggör tydligare syn när du arbetar i farliga miljöer.

När måste jag ha på mig säkerhetsglasögon?

Skyddsglasögon är nödvändiga på alla byggarbetsplatser, eftersom risken för ögonskador är högre i denna miljö. De krävs för jobb som träbearbetning, snickeri, bilreparationer, tillverkning, VVS och mer. Du bör också bära dem hemma när du arbetar i ett område fyllt med kemikalier, flygande föremål, smuts och andra partiklar.

Kan säkerhetsglasögon ändra min syn?

Detta är ett vanligt problem bland många arbetare som är oroliga för att titta igenom plastlinser hela dagen. Skyddsglasögon skadar dock inte din syn och de är helt säkra. Det enda dåliga är att de kan orsaka trötthet i ögonen eller huvudvärk på grund av långvarig användning.

Vad är polarisering hos bästa skyddsglasögon?

När ljus träffar någon yta reflekteras det i ett stort antal olika riktningar. Om den träffar en plan yta, som snö, vatten, glas eller metall, kan den främst reflektera horisontellt och orsaka problematisk bländning som bländar och orsakar synproblem. För att undvika detta blockerar polariserade linser ljus som överförs i horisontell riktning, vilket väsentligt minskar den bländande effekten av dessa reflekterande ytor.

Polariserade linser kan orsaka problem när man försöker läsa LED- eller LCD-skärmar, eftersom de ofta avger ljus i främst horisontella mönster.

Är bekvämlighet något man borde överväga hos skyddsglasögon?

Om du sannolikt kommer att bära dina skyddsglasögon under en längre tid utan paus bör du överväga komfortnivån när du köper ett nytt par skyddsglasögon. Om du bär glasögon som är för täta, kommer de att vara obekväma och kan påverka din koncentration och orsaka huvudvärk, medan glasögon som är för lösa inte kommer att hålla sig ordentligt på plats och kanske inte ger tillräckligt skydd.

För att maximera komforten för dina skyddsglasögon, försök att köpa skyddsglasögon som har gummibitar på templet och näsbryggan, vilket kommer att minska trycket och obehaget på dessa viktiga och känsliga delar av ditt huvud.

Det kan också vara värt att överväga glasögon med justerbara funktioner så att de passar bekvämare till olika storlekar på huvudet. Detta är särskilt värdefullt om ditt huvud råkar vara ovanligt stort eller litet, eftersom de flesta skyddsglasögon är utformade för ett visst antal huvudstorlekar och kan vara dåligt lämpade för huvuden utanför vissa storleksgränser.

Vad är ett ultraviolett skydd?

Om du förväntar dig att använda dina skyddsglasögon för utomhusaktiviteter behöver du UV-skydd. Aktiviteter som kräver denna typ av skydd inkluderar alla former av utomhusarbete som konstruktion samt cykling, jakt eller fiske. Fysiska föremål är inte det enda som kan skada dina ögon; UV-strålning kan orsaka betydande skador och orsaka en betydande försämring av din syn om du inte vidtar vissa säkerhetsåtgärder.

Vissa typer av UV-ljus, i synnerhet UVB-strålning, kan få dina ögon att utveckla grå starr; det här är grumliga fläckar på ögonlinsen, som döljer din syn och orsakar slutligen blindhet. En del av denna skada kan vara helt obehandlad, så att förhindra den innan den kan utvecklas är avgörande för din ögons säkerhet och hälsa.

De flesta modeller av skyddsglasögon erbjuder UVA-skydd, men om du planerar att arbeta utomhus måste du leta efter UVB-skydd och helst UVC-skydd utöver detta. Tonade säkerhetssolglasögon kan hjälpa dig att se tydligt när du arbetar utomhus, men inte alla har ett effektivt skydd mot UV-strålning, så det är alltid viktigt att kontrollera om ett par skyddsglasögon har starkt UV-skydd innan du köper dem.

Behöver man köpa bäst i test skyddsglasögon med perifert skydd?

Alla skyddsglasögon skyddar dina ögon från direkt skräp och dammstöt mot framsidan av ditt ansikte, men vissa skador kan fortfarande orsakas av skräp som slår ditt ansikte från sidan, till exempel vid fallande fragment. Perifer täckning kan skydda dina ögon från oväntade sidokollisioner och ta bort en sak till som du annars skulle kunna oroa dig för.

Detta gör sidoskydd eller linser till en viktig funktion i många modeller av skyddsglasögon, eftersom det är värt att göra allt för att maximera ögonskyddsnivån som dina skyddsglasögon ger i alla situationer, oavsett hur försiktig du kanske tror att du är.

Hur gör jag så att skyddsglasögon inte immar?

Det är viktigt att använda ögonskydd när du arbetar eller arbetar med hobbyer som medför risk för flygande skräp, skadliga starka ljus eller farliga kemiska stänk. Om du bär skyddsglasögon kan det dock orsaka att din syn hindras. skyddsglasögon dyker ofta upp under längre perioder av kontinuerlig användning, vilket orsakar problem och potentiellt kan skapa ytterligare säkerhetsrisker när du inte helt kan se vad som händer runt dig.

Lyckligtvis har jag några användbara tips som kan hjälpa dig att hålla skyddsglasögonen öppna så att du kan se med perfekt klarhet även under de längsta och mest intensiva perioderna av kontinuerlig användning. Anti-dimdukar är lätta att köpa på ett stort antal platser. Att bara torka en av dessa över glasögonen kan förhindra dimma och hålla synen tydlig under lång tid.

Om du inte hittar något av dessa, eller bara vill använda ett enkelt hemmatrick, kan du torka av ett lager tvål eller rakkräm över linsen, låta den sitta en stund och sedan buffra den ren. Detta kommer att ge en liknande effekt som anti-dimdukar, även om det är ganska rörigare och resultaten kommer inte att vara lika länge.

När ska skyddsglasögon bäras?

Ögonskador på arbetsplatsen förekommer ofta, med orsaker som sträcker sig från fysisk skada på hornhinnan eller ögongloben, fett- och oljebrännskador, ångbrännskador, infraröda eller ultravioletta strålningsskador eller flygande skräp. Vissa arbetare, såsom laboratorie- och vaktmästararbetare och hälso- och sjukvårdspersonal, riskerar också att få smittsamma sjukdomar genom ögons slemhinnor.

Detta innebär att det finns ett brett utbud av olika situationer där skyddsglasögon alltid ska bäras, även om olika typer av skyddsglasögon passar bäst för olika miljöer och omständigheter. Om du arbetar i ett område med hög risk för flygande föremål, skräp, partiklar eller luftburet damm, bör du åtminstone bära skyddsglasögon med sidoskydd för att skydda dina ögon från faror som kommer från sidan.

Om du arbetar med farliga kemikalier, bör du alltid ha fulla skyddsglasögon med total täckning. Om du arbetar med farlig strålning, som den som omger svetsning, lasrar eller fiberoptisk teknik, krävs särskilda skyddsglasögon, glasögon, hjälmar eller ansiktsskydd. de flesta kommersiellt tillgängliga skyddsglasögon räcker inte för just denna typ av fara.

Om du är osäker bör du alltid använda ögonskydd, eftersom det är mycket bättre att vara överskyddad än att riskera skada och ångra att du inte bär tillräckligt med skydd!

Vad är skyddsglasögon gjorda av?

De flesta skyddsglasögon är gjorda av polykarbonat, en extra stark plasttyp som ger exceptionellt högt skydd för dina ögon utan att dölja din syn alls. Polykarbonatplast är mindre än hälften av glasets vikt och håller dina skyddsglasögon så lätta, diskreta och bekväma som möjligt för att göra det bekvämare att bära dem under en längre tid.

Linser tillverkade av polykarbonat är också mer slagtåliga än glas, vilket skyddar dina skyddsglasögon från stötar orsakade av till exempel att tappa dina skyddsglasögon på golvet eller skarpa stötar från flygande skräp.

Det är dock värt att notera att polykarbonatplast inte är lika hård som glas; även när de är belagda med en anti-repbeläggning kommer polykarbonatlinser för skyddsglasögon att repas lättare än glaslinser kanske.

Deras lättare vikt och höga slaghållfasthet gör detta dock till en värdefull avvägning, och därför är polykarbonatplast ett mycket vanligare material för skyddsglasögonlinser än glas, och det är vad nästan alla kommersiellt tillgängliga glas för skyddsglasögon är tillverkade av.

Vad är polariserade glasögon?

De bästa polariserade skyddsglasögonen är som alla solglasögon, bara att de är insvept i reflexreducerande yta för att skydda ögonen från solens skadliga UV-strålar.

Vissa produkter har lagt till skyddande lager för ökat skydd. Ökat skydd innebär tydligare perspektiv där man inte längre behöver kasta ögonen när man fokuserar på ett bländande motiv.

Den optiska klarheten är det viktigaste syftet med de bästa skyddsglasögonen. Vissa skyddsglasögon, beroende på design och material de är tillverkade, används för körning, sport, byggnadsarbete etc.

I fallet om Wiley Xs modell är visuell stabilisering en observerad trend. Den naturligt stabiliserande gråfärgade linsen lugnar snabbt spektrum över. Förstärkt av sin exakta gråreducerande teknik, finner hög hastighet ingen plats med dessa premiumglasögon.

Hur fungerar polariserade glasögon?

Polarisering fungerar genom att filtrera ljusets reflekterade horisontella elektromagnetiska våg, vilket endast tillåter den vertikala vågen för en tydligare, oavbruten syn.

Att förstå ljusets rörelse är nyckeln till att göra polariseringstekniken perfekt. Ett ljus rörelse börjar (från en punkt) med två EM vågor som så småningom separerar vid färd. När en av vågorna studsar från en reflekterande plan yta – vattenbassäng, bilens huva, ett välpolerat golv etc. – störs vågornas vertikalitet och får dem att separera för att bilda en rät vinkel.

En våg färdas nu vertikalt; en annan (den som studsade) färdas horisontellt. Den horisontella vågen tenderar att vara skadlig för synen och blockeras därför av glasögonens lager av skyddande beläggning.

Vilka fördelar finns det med att använda polariserade skyddsglasögon?

Det finns verkligen ett behov av att välja de bästa polariserade skyddsglasögonen. Utöver överkomliga priser erbjuder de bästa produkterna fördelar som du aldrig visste att du behövde.

Det är just av denna anledning som branschen för skyddsglasögon ständigt expanderar. För att komma ikapp med expansionen pressar tillverkarna sig till det yttersta, fyller luckorna och gör komforten och perfektion perfekt.

Visst, de bästa har några, om inte alla, de fem bästa fördelarna.

Här är de fem bästa fördelarna med att bära de bästa polariserade skyddsglasögonen:

 1. Det lindrar ögontrycket.
 2. Det ger optisk klarhet.
 3. Det minskar eller eliminerar bländning helt.
 4. Det skyddar ögonen från skadliga UV-strålar.
 5. Det stabiliserar rörelse i bländning.

Varför är skyddsglasögon ofta gjorda av polykarbonat?

Skyddsglasögon är vanligtvis tillverkade av polykarbonat. Polykarbonatmaterial är en högre typ av plast som är lätt men ändå tålig. Till skillnad från plast, flisar det inte av eller ger efter för tryck och stötar.

Polykarbonatplast ger det bästa skyddet för ögonen (utan att förlora eller förvränga synen) och komforten för huden. Extra lättare, den här typen av plast stelnar inte ut med tiden. Det är känt att klara både temperatur och slagtryck genom hela dess funktionalitet.

Dess linser är också tillverkade av polykarbonat för att klara repor och stötar.

Är skyddsglasögon obehagliga och kan man undvika det?

Den främsta anledningen till att människor undviker skyddsglasögon är obehaget. Men designen har kommit långt och de är bekvämare än någonsin. Ändå behöver du en enhet med band som inramar ansiktet bekvämt och inte kommer att skära i sidan av huvudet om du tänker använda dessa under längre perioder.

När ska jag köpa antidimlinser?

Det finns ett fodral för antidimglasögon. Fråga personer som bär receptbelagda glasögon så berättar de hur ofta de måste torka av glasögonen. Utsätt dem för fuktiga förhållanden, och de dimma upp. Svettas lite, och de dimma upp. Men när du arbetar i en farlig miljö har du inte friheten att ta bort och torka av glasen hela tiden, och det är lika farligt att hålla på dem. Därför, om du vet att du arbetar i en farlig miljö, eller om du svettar mycket, rekommenderar jag att du tar ett par antidimglas.

Ändå finns det inget sätt att bli dimfri, men enheter med antidimdesign är märkbart bättre.

Ska jag köpa polariserade glasögon?

För det första, bara för att glasögon är polariserade betyder det inte att de är lämpliga för svetsning eller för att titta på en solförmörkelse. Men om du vet att du kommer att arbeta utomhus eller i en miljö där det finns mycket bländning rekommenderar jag att du får ett par.

Polariserade linser har vertikalt polariserade filter som avbryter de horisontellt polariserade strålarna som reflekteras från vilken blank yta som helst. Polariserade linser minskar tröttheten och stressen i ögonen så att du kan arbeta längre tid.

Vilken typ av skyddsglasögon borde jag köpa?

Det finns tre viktiga kategorier. För det första finns det ventilerade glas med direkt luftflöde. Dessa dimmor inte men skyddar dig inte från stänk. De indirekt ventilerade glasögonen har en huvad ventilering som skyddar dig från stänk. De är därför bäst att arbeta med lösningsmedel. Slutligen finns de oventilerade glasögonen. Jag skulle inte rekommendera dessa eftersom de dimma ofta.

Vilka är fördelarna med vanliga skyddsglasögon?

För det första skyddar de arbetsgivare från alla rättsliga åtgärder om en av de anställda är skadad. De gör också operationen laglig. För individer skyddar de dina ögon från faror som rost och UV-ljus. Dessutom skyddar de dina ögon från klorsting när du simmar i klorerat vatten. En annan fördel är att de förhindrar skador på dina ögon från datorljus och kemikalier. Slutligen, tack vare den minskade belastningen på dina ögon, kommer du inte att få någon huvudvärk.

Vilka är de viktigaste funktionerna att tänka på när man köper skyddsglasögon?

Passform

En viktig sak du måste titta på med skyddsglasögon är deras passform. Det måste passa korrekt om du vill att detta skyddsglasögon ska fungera som det ska. Om det är möjligt, leta efter par med delar som du enkelt kan justera utifrån din komfortnivå. Du bör också bära glasögonen korrekt.

När du studerar passformen, kom ihåg att tempellängden, ögonstorleken och bryggans storlek skiljer sig åt. Det är därför du måste montera skyddsglasögonen individuellt och om möjligt personligen. Ett tecken på att glasögonen passar dig bra är om dess tempel passar bekvämt över dina öron och håller dig fast i ansiktet och näsan även när du rör dig.

Glasögonens ram bör också vara nära ditt ansikte medan du har tillräckligt med stöd på näsbryggan. Det är också viktigt att säkerställa att dessa skyddsglasögon sitter nära ditt ansikte för att säkerställa att det finns minimala luckor. Bortsett från passformen måste du också välja en stil som sportstil, klassisk stil eller vad du än är kär i och hitta bekvämt att bära.

Var du ska använda den

Det är också lämpligt att välja beroende på det exakta syftet du planerar att använda skyddsglasögonen. Observera att bestämma exakt var du ska använda glasögonen kan också hjälpa dig att räkna ut rätt linser att använda.

Om det är för arbete bör säkerhetsansvarig i ditt företag vara den som ska ta reda på vilken skyddsnivå som krävs för ditt jobbansvar. Skyddet kan antingen vara grundläggande eller med hög påverkan.

Några av de jobb som kräver användning av skyddsglasögon eller skyddsglasögon med hög slagskydd är rörinstallatörer, rörmokare, snickare, fabriksmästare, maskinister och arbetare.

Tänk också på att det finns vissa aktiviteter som kräver ansiktsskydd, skyddsglasögon eller sidoskydd. Med detta sagt bör din arbetsgivare tillsammans med säkerhetsansvarig kolla in med OSHA för att ta reda på de lämpligaste skyddsglasögonen för dig beroende på ditt jobb.

Om du arbetar som en oberoende eller frilansande entreprenör är ett klokt tips att gå till skyddsglasögon med en klassificering som faller inom standarden för hög påverkan. Det är tillrådligt att välja det oavsett dina aktiviteter bara för att garantera din säkerhet.

Om du tänker använda glasögonen hemma är det precis som för frilansande eller oberoende entreprenörer nödvändigt att välja ramar och linser med hög slagkraft för att maximera deras förmåga att skydda dina ögon. Ta reda på om du behöver receptlinser också.

Om inte eller om du inte har några kontaktlinser är det ett klokt steg att köpa receptfria skyddsglasögon från de flesta sportartiklar och byggvaruaffärer samt hårdvara. Något bra med dessa skyddsglasögon är att de ofta är konstruerade av lätt polykarbonat för att ge dig komfort och bekvämlighet.

Du kan också hitta de som har attraktiva ramar för omslag. Om du vill ha det högsta värdet när det gäller skydd, gå till modeller med hög slagkraft. Du kan bara kontrollera märkningen på skyddsglasögonens ram. Den ska ha ett Z87 + -märke. Du kan till och med hitta modeller med bifokala lässegment längst ner.

Om receptbelagda skyddsglasögon är det du behöver, är det lämpligt att köpa det från din ögonläkare eller från en legitim optisk butik. Att köpa från en butik kräver ett giltigt glasögon recept från en licensierad ögonläkare.

Linsmaterial

Bedöm också det materialintervall som används i linsen. Det mest använda materialet, i detta fall, är polykarbonat, vilket leder både i använd kvantitet och kvalitetssyn. Vad som är bra med det här materialalternativet är att det är bekvämt att bära med tanke på att dess vikt bara är hälften av en glasögons vikt. En annan fördel med polykarbonat är att det är mer motståndskraftigt mot stötar jämfört med glaslinser.

Observera dock att polykarbonat också är en mjuk lins, mycket mjukare än glas. Det innebär att även om du väljer de bästa reptåliga skyddsglasögonen av polykarbonat är det fortfarande möjligt för dem att få fler repor under långa perioder än när linsen är gjord av glas.

Underhålls- och utbytesnivåer

Oavsett tillstånd rekommenderas det att skyddsglasögonen byts ut vart tredje år eller så. Se till att också byta ut trasiga, gropiga, dåligt passande, böjda, repade och skadade glasögon, eftersom du inte kan förvänta dig att dessa trasiga glasögonbitar ger det skydd du behöver.

För skadade delar är det ett måste att byta ut dem mot originaldelarna från tillverkaren. Detta är viktigt för att säkerställa att glasögonen fortsätter att ha samma säkerhetsbetyg. Att veta hur man underhåller sina skyddsglasögon är också nödvändigt så att du åtminstone kan njuta av att använda objektet baserat på tillverkarens proklamerade period.

Vanliga säkerhetsrisker du utsätts för

Faror avser alla potentiella risker och faror som finns runt dig. Bland dessa är höghastighets- och låghastighetspåverkan, optisk strålning, kemiskt damm och värme.

Se till att ditt valda skyddsglasögon eller skyddsglasögon innehåller funktioner som kan skydda dina ögon från de vanliga farorna som omger dig. Spendera tid på att analysera och bedöma de aktiviteter som du ständigt deltar i. Kontrollera vanliga säkerhetsrisker och investera sedan i skyddsglasögon, vilka funktioner är särskilt utformade för att ge dig skydd mot sådana faror.

Vissa föredrar valet av mer än ett par eller konvertibla glasögon så att de kan arbeta i olika inställningar. Andra, å andra sidan, såsom lasertekniker och svetsare kräver specifikt skydd. De goda nyheterna är dock att standard skyddsglasögon redan kan passa behoven hos de flesta användare.

Linsfärg och beläggning

Du kan också välja par skyddsglasögon baserat på de nyanser och beläggningar som används på deras linser. Beläggningarna som används i linsen kan göra dina glasögon mer långvariga och mångsidiga. Bland beläggningsalternativet är anti-dimma och anti-rep.

Det skulle vara en bra idé att välja ett par skyddsglasögon mot dimma-beläggning om du regelbundet är orolig för hög luftfuktighet och olika temperaturer. När det gäller linsens toner, notera att var och en tjänar ett specifikt syfte.

Ditt bästa alternativ, i det här fallet, inkluderar de klara linserna som är utformade för normala eller vanliga arbetsförhållanden och de grå linserna som är lämpliga för partiell exponering för solljus avsedda för några inomhusapplikationer.

Det är också möjligt för dig att välja de fotokroma linserna som är utformade så att de blir mörkare när de utsätts för utomhusljus. En sak till som du kan välja är skyddsglasögon, som levereras med utbytbar linsfärg.

Design och komfort

Att analysera den övergripande designen och komfortnivån för olika skyddsglasögon bör också vara en av dina viktigaste prioriteringar. Kom ihåg att två enorma faktorer i hög grad kan påverka hur du accepterar glasögonen, särskilt när du redan är på din arbetsplats.

Om möjligt, gå efter lätta designpar så att du inte upplever obehag när du bär det medan du gör dina jobb och aktiviteter. Det bör också ha en ergonomisk design. Denna design spelar en stor roll i din komfort, särskilt när du planerar att bära den under en längre tid.

Vilka är de bästa skyddsglasögonmärkena?

Säkerhetssolglasögon är nu tillgängliga från olika pålitliga märken och tillverkare. Det skulle vara trevligt att få din från ett ansett varumärke, som har tjänat potentiella användare genom att prioritera säkerheten för deras ögon och synskärpa.

Några av de högkvalitativa märkena som erbjuder skyddsglasögon som garanterat skyddar och håller ögonen säkra är Pyramex, Dewalt, Gateway, Econ, MSA, Peltor och NoCry. Dessa pålitliga varumärken är konstruerade för att klara ett brett spektrum av uppgifter.

Säkerhet är också prioriterat för dessa märken, varför de har en oslagbar och säker design som håller dina ögon helt skyddade samtidigt som glasögonen bärbara både på arbetsplatsen och utanför anläggningen.

Vad är skyddsglasögon konstruerade för?

Skyddsglasögon är konstruerade med ett brett utbud av material. Vissa av dem använder sig av högteknologisk plast för sin konstruktion. Vad som är bra med dessa material är att de är lättare samtidigt som de har lägre risk att bryta lätt jämfört med glas.

Du kan också behandla denna plast med ett filter så att du kan skydda dina ögon och syn från de skadliga UV-strålarna. Förutom plast är ett annat populärt material som används i skyddsglasögon eller glasögon polykarbonat. En fördel med detta material är att det kan motstå stötar, vilket gör det idealiskt för arbete som konstruktion och när du spelar sport. Dessa bitar har också UV-skydd.

Du kan också välja Trivex, som är en nyare plast som är ganska densamma som polykarbonat. Den här är tunn, kan motstå stötar och är lätt design. Det har till och med förmågan att korrigera syn bättre för många människor.

Det är också en bra idé att kolla in par med polariserade linser alternativ idag. Vad som är bra med den här typen av polariserade linser är att den kan minimera bländning från en yta, som vatten eller sol, vilket gör den effektiv om du kör eller när du spelar din favoritsport.

Problemet är att det också gör det svårt att se den flytande kristallskärmen som ska vara på instrumentbrädan i ditt fordon.

När krävs skyddsglasögon?

Enligt säkerhetsregler och föreskrifter krävs användning av ansikts- och ögonskydd när arbetare, som du, ständigt utsätts för ansikts- eller ögonrisker. Dessa inkluderar flygande föremål, syror, flytande kemikalier, kemiska ångor eller gaser, kaustiska vätskor, skadlig ljusstrålning och smält metall.

Om dina jobb kräver att du arbetar på en plats med damm, flygande föremål eller partiklar är det också nödvändigt att använda skyddsglasögon med sidoskydd eller sidoskydd. Å andra sidan kan skyddsglasögon vara nödvändiga när du behöver hantera kemikalier.

Kan skyddsglasögon skada din syn?

Nej, det kan inte skada din synskärpa eller syn på något sätt. Det finns dock tillfällen när dina skyddsglasögon kan utlösa obehag, som trötthet i ögonen och huvudvärk. Dessa obehag kan bidra till din säkerhet och efterlevnad. Du kan undvika dessa syn- eller synskador, men genom att se till att du får rätt passform och är bekvämast att använda glasögon.

Vad är gula skyddsglasögon för?

Gula skyddsglasögon är perfekta för golfare, jägare, cyklister och basebollspelare som föredrar sådana linsfärger på grund av dess fördelar. Kom ihåg att under disiga och mulna förhållanden kan den extra vattenångan som finns i luften öka risken för att blått ljus sprids.

Detta kan orsaka minskad djupuppfattning, solbländning och synskärpa. Detta kan också få dina ögon att arbeta extra hårdare, vilket kan leda till huvudvärk och trötthet i ögonen. Med hjälp av gula skyddsglasögon kan du avsevärt minimera påverkan på synskärpan orsakad av blått ljus under de nämnda förhållandena.

Du hittar också gula säkerhetsglasögon som är bra för alla som spenderar för mycket tid framför en dator eller andra enheter. Kom ihåg den smarttelefonen TTT s, spelkonsoler och datorer, bland många andra, kan producera överdrivna blå lampor. Genom att bära gula skyddsglasögon kan du blockera det blå ljuset, vilket minimerar ögonspänning, bländning, huvudvärk och trötthet.

Vad är säkerhetscertifieringar att leta efter?

Det skulle vara en bra idé att leta efter skyddsglasögon certifierade av ANSI. Denna icke-vinstdrivande ANSI-organisation är den som ansvarar för utvecklingen av standardriktlinjer samt minimikapacitet som krävs för olika produkter och utrustning, såsom solglasögon.

Du måste därför se till att dina skyddsglasögon har en Z87.1-klassificering, som fungerar som en referens till ANSI-standardkraven vad gäller yrkesmässiga och pedagogiska ansikts- och ögonskyddsanordningar.

Med detta ANSI-betyg har du en försäkran om att ditt skyddsglasögonalternativ uppfyller standarderna och kan ge dig fullständigt skydd mot många säkerhetsrisker som kan ha en negativ inverkan på din synskärpa.

Hur mycket kostar skyddsglasögon?

När du söker efter skyddsglasögon är kostnaden en viktig sak att kolla in. Detta betyder dock inte att du ska handla de dyraste skyddsglasögonen. Ändå hjälper det att ha en uppfattning om vad dess vanliga prisklass är. Om du inte har sjukförsäkring, förvänta dig att dina skyddsglasögon kostar cirka 100 till 500 kronor.

Detta täcker vanligtvis baspar med eller utan bifokaler. Säkerhetssolglasögonen kan också gå över 1 500 kronor om du väljer de som har antidimglas, utbytbara eller polariserade linser och designramar.

Hur bär man skyddsglasögon?

När det gäller att bära skyddsglasögon korrekt och säkert är nyckeln att säkerställa att den är helt bekväm. Skyddsglasögonen ska också passa bra. Du vet att du bär säkerhetsglasögonen på rätt sätt om du inte känner något obehag vid sidan av huvudets tryckpunkter liksom delen bakom öronen.

Se till att nässtycket är bekvämt att bära. Denna näsbit ska vara i kontakt med näsan utan risk för nyp. Ett annat tecken på att du bär skyddsglasögon ordentligt är om de här delarna låter dig se alla riktningar utan störningar eller hinder. Vikten bör fördelas jämnt mellan näsan och öronen. Därför föreslog det att du bör ägna tillräcklig uppmärksamhet åt denna nässtycksdesign och struktur för att köpa ett bra par bästa skyddsglasögon.

Detta nässtycke gör att ramarna kan sitta bekvämt i ansiktet och samtidigt se till att det inte distraherar dig från att göra dina uppgifter och aktiviteter. När det gäller ramarna måste de passa ordentligt nära ansiktet och ordentligt på näsan (det borde vara möjligt utan att dina ögonfransar drabbas av ramarna).

Använd glasögonen så att deras linser täcker ditt ögonbryn liksom de mjuka vävnaderna som omger det. Slutligen bör glasögonen vara ordentligt på plats varje gång du flyttar huvudet från en sida till en annan och från framsidan till baksidan, eller när näsan är halkad och svettig, fast och säker nog för att i bästa fall skydda dina ögon och syn.

Vilka sätt finns det för att ta bort imma?

Om du vill få ut det mesta av dina skyddsglasögon, särskilt när det gäller ögonskydd, måste du göra något för att förhindra att de immar upp. Lyckligtvis finns det flera sätt för dig att uppnå det.

En sak du kan göra är att torka av produkterna med anti-dimdukar. Det är också lämpligt att använda lite rakskum för att rengöra dem. Ett annat tips är att ta bort linserna genom att gnugga lite ren vit tvål.

Andra saker du kan göra är att använda en antidimspray eller pasta, använda ett regnavvisande medel på glasögonen eller välja att investera i ett bästa skyddsglasögon, vilket möjliggör luftcirkulation genom att sitta borta från de delar som omger ditt ansikte. Genom att göra dessa aktiviteter kan fördelarna med att använda skyddsglasögon för att skydda dina ögon och hålla dina ögonsyn tryggt utnyttjas fullt ut.

Läs också >>> Bästa svetshjälm

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen