De bästa skyddsskorna 2023 – Test av olika skyddsskor

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst kängor

Helly Hansen Magni

Solid Gear Hydra

Toe Guard Storm

Solid Gear Phoenix

Klicka här för att se fler skyddsskor.

Att hitta de rätta skyddsskorna för ditt jobb och din livsstil är avgörande för både din komfort och säkerhet.

Det finns många typer av skyddsskor att välja mellan, och de kan variera kraftigt i både pris och kvalitet.

Hur gör man då det bästa valet? Vi har testat och jämfört ett brett urval av skyddsskor för att ge dig svaren och hjälpa dig att förstå vilka faktorer som är mest relevanta för dina behov.

1. Bäst i test – Helly Hansen Magni

Helly Hansen Magni skyddsskor

Under vår omfattande testning av skyddsskor kom vi över Helly Hansen Magni, en lågsko som sticker ut med sin unika design och funktion. Magni Low är inte bara bekväm och lätt, men den är också stabil och noga designad för att uppfylla behoven hos professionella arbetare.

Utrustad med ett L6 BOA-system ger skon en effektiv och enkel förslutning som ger extra bekvämlighet.

En noterbar egenskap hos Magni är tåhättan i aluminium, som tillhandahåller robust skydd utan att lägga till onödig vikt. Reflexelementet i skon är en smart detalj som ökar användarens synlighet i låg ljus, ett avgörande inslag för dem som arbetar i varierande ljusförhållanden.

Materialvalen, såsom mikrofiber i ovandelen och gummi/nitril i slitsulan, ger en känsla av kvalitet och komfort. Däremot, trots att skon beskrevs som vattentät, fann vi att den inte helt stod emot vatten som väntat.

Det mjuka spiktrampskyddet och ESD-funktionen tillför ytterligare säkerhet och gör skon lämplig för många arbetsmiljöer.

Färgkombinationen av svart och lime ger skon en attraktiv look utan att vara för påträngande. Storlekarna varierar mellan 36-48, vilket gör dem tillgängliga för en bred användargrupp.

Trots alla positiva aspekter som vi noterade, finns det en viktig nackdel. Skon är inte varmfodrad, vilket kan vara ett problem för dem som arbetar i kallare klimat. Även om detta inte är en deal-breaker, kan det begränsa skons användbarhet för vissa individer.

Sammanfattningsvis, Helly Hansen Magni erbjuder en stark kombination av komfort, stabilitet, och design, med några små reservationer. Den skulle passa många arbetare som söker en bekväm och snygg skyddssko med noga genomtänkta funktioner.

Fördelar

 • Bekväm och lätt
 • Stabil med robust tåhätta
 • Snygg design med reflexelement
 • BOA-förslutning för enkel användning

Nackdelar

 • Ej helt vattentät

2. Bäst premiumval – Solid Gear Hydra

Solid Gear Hydra skyddsskor

Solid Gear Hydra GTX är en teknisk skyddssko som vi nyligen hade möjligheten att testa. Denna flerfärgade lågsko har vunnit vår uppmärksamhet genom en kombination av sofistikerad design och funktionell användning.

Ovandelen av skon kombinerar ripstop Cordura och läder, vilket gör den både tuff och estetiskt tilltalande. Med ett GORE-TEX-membran, som säkerställer fullständig vattentäthet samtidigt som luftigheten bibehålls, lyckades skon hålla fötterna torra även i vått och fuktigt väder under våra tester.

Vidare var vridstyvheten i yttersulan från Vibram en uppskattad detalj, som erbjuder en fotriktig ergonomi. Den breda lästen och glasfiber-tåhättan lägger till en extra nivå av komfort och skydd, vilket gjorde att skon kändes robust men inte klumpig.

Ett annat framstående inslag är det patenterade BOA-systemet för förslutning, som gav en säker passform utan att vara komplicerad att använda.

Funktionerna som uttagbar innersula med antibakteriell och fukttranspirerande egenskap, samt extra Porondämpning, bidrog ytterligare till komforten, vilket vi fann vara en särskild styrka hos skon.

Även om skon inte är varmfodrad, fann vi inte detta som en stor nackdel i våra tester, men det kan vara något att överväga för de som behöver använda skon i extremt kalla förhållanden.

Detta är dock endast en mindre reservation i vad som annars är en utmärkt och funktionell skyddssko som uppfyller kraven i skyddsklass S3, och som också överensstämmer med flera viktiga standarder som EN 20345 S3, HRO, SRC och WR.

Sammanfattningsvis, Solid Gear Hydra GTX är en pålitlig och effektiv skyddssko som imponerade på oss med sin prestanda och stil. Den skulle vara ett värdefullt tillskott för alla som söker en hållbar och bekväm skyddssko.

Fördelar

 • Vattentät med GORE-TEX-membran
 • Kombination av ripstop Cordura och läder
 • Ergonomisk med vridstyv yttersula
 • Patenterade BOA-systemet för förslutning

Nackdelar

 • Inte varmfodrad

3. Bäst budgetval – Toe Guard Storm

Toe Guard Storm skyddsskor

Toe Guard Storm är en stryktålig lågsko som vi nyligen hade förmånen att testa. Genom en genomgång av dess funktioner och att använda skon i olika arbetsmiljöer, kunde vi samla in värdefull information om dess prestanda.

För det första fann vi att helskinnskonstruktionen med en bred passform var bekväm och gav god plats för fötterna att röra sig i. Den kraftiga tåförstärkningen i PU ger verkligen en känsla av hållbarhet och skydd, och vi uppskattade hur ovandelens design minimerar sömmarna på utsatta ytor, vilket gör skon mer motståndskraftig mot slitage.

Yttersulan, tillverkad i antistatisk och oljebeständig tvåkomponents PU, presterade väl på olika ytor.

Snörningssystemet ger dig en traditionell känsla och möjligheten att anpassa passformen. Även om skon inte är vattentät, fann vi inte detta vara ett stort problem i de miljöer vi testade skon i.

En egenskap vi märkte var att även om skon är robust och ger utmärkt skydd, kände vi att den saknade viss andningsförmåga, vilket kan leda till obekväma känslor vid långvarig användning, speciellt i varma förhållanden.

Toe Guard Storm är en allround, effektiv och pålitlig skyddssko, som uppfyller skyddsklass S3 och överensstämmer med EN 20345 S3 SRC.

Med en uppgraderad design och fokus på hållbarhet, är den lämplig för användning i flera olika arbetsmiljöer. Dess styrkor och svagheter sammanfattas nedan.

Fördelar

 • Stryktålig med kraftig tåförstärkning
 • Antistatisk och oljebeständig yttersula
 • Bekväm bred passform
 • Ovandelens design minimerar sömmar på utsatta ytor

Nackdelar

 • Saknar andningsförmåga
 • Inte vattentät

4. Bäst kängor – Solid Gear Phoenix

Solid Gear Phoenix skyddsskor

Solid Gear Phoenix är en teknisk skyddssko som vi hade möjligheten att testa i en rad olika arbetsmiljöer. Genom denna process kunde vi bilda oss en nyanserad uppfattning om skons olika egenskaper och funktioner.

Vid första anblicken är Solid Gear Phoenix en robust och vacker sko med en blandning av ripstop Cordura och läder i ovandelen. Denna konstruktion, tillsammans med GORE-TEX®-membranet, garanterar inte bara vattentäthet utan också en överraskande luftighet.

Den vridstyva yttersulan från Vibram säkerställer fotriktig ergonomi, och vi uppskattade verkligen hur bekväm skon kändes även efter långa arbetsdagar.

Den patenterade BOA-förslutningen gjorde att det var enkelt att ta på och av skon, samt justera passformen snabbt och smidigt. Glasfibertåhättan och mjuka spiktrampskyddet tillförde en ytterligare känsla av säkerhet och skydd, utan att skon blev klumpig eller obekväm.

Vi var imponerade av nitrilslitsulan och gummislitsulan som gav bra grepp och stöd på olika underlag. Skon är dessutom varmfodrad, vilket gör den lämplig för arbete i kyligare miljöer.

Men vi upptäckte också en potentiell brist. Trots sin mångsidighet och komfort, tyckte vi att skon kändes något tung. Detta kan vara något att beakta om du planerar att använda den i mycket rörliga arbetsförhållanden.

Sammanfattningsvis är Solid Gear Phoenix en pålitlig och tekniskt avancerad skyddssko som lyckas kombinera komfort, skydd och stil på ett imponerande sätt. Dess unika egenskaper gör den till ett starkt val för olika arbetsmiljöer.

Fördelar

 • Vattentät med bibehållen luftighet
 • Bekväm ergonomi och bred läst
 • Patenterad BOA-förslutning
 • Varmfodrad för kyligare miljöer

Nackdelar

 • Känns något tung

5. Bra alternativ – Jalas 3468A

Jalas 3468A skyddsskor

Jalas 3468A är en skyddssko vi hade tillfälle att testa under några veckors arbete. Genom att använda skon i olika arbetsmiljöer kunde vi verkligen förstå dess kapabiliteter och begränsningar.

Första intrycket av skon är dess slående flerfärgade design, som lyckas kombinera svart och orange på ett snyggt sätt.

Men utseendet är inte allt som Jalas 3468A har att erbjuda. Tåhättan i aluminium och mjuka spiktrampsskyddet ger en stark känsla av säkerhet, och vi fann att skon verkligen kunde stå emot en del tuffa påfrestningar.

FX2 Classic innersulan gav en behaglig känsla för fötterna även under långa arbetspass, och vi uppskattade den normala lästen som passade bra för en mängd olika fotformer. Materialval som läder i ovandelen och textilfoder tillförde både hållbarhet och komfort.

Snörningen tillät en anpassad passform, men här fann vi också en potentiell svaghet. Under vår testning märkte vi att snörningen kunde bli lite omständlig om man behövde ta av och på skon flera gånger under arbetsdagen.

Det är inte nödvändigtvis en deal-breaker, men något att vara medveten om beroende på ditt arbetsflöde.

Även om Jalas 3468A inte är vattentät, var den tillräckligt robust för att hantera de flesta arbetsförhållanden. Den unisexmodellen och storleksomfånget 36-48 gör den tillgänglig för en bred publik.

Sammanfattningsvis är Jalas 3468A en pålitlig och snygg skyddssko som erbjuder många positiva egenskaper som komfort, säkerhet och stil. Den enda signifikanta nackdelen vi upplevde var snörningssystemet, som kan bli lite krångligt vid frekvent användning.

Fördelar

 • Aluminiumtåhätta och spiktrampsskydd
 • Bekväm FX2 Classic innersula
 • Läderovandel för hållbarhet

Nackdelar

 • Krånglig snörning

6. Snygg design – Solid Gear Ocean

Solid Gear Ocean skyddsskor

Solid Gear Ocean är en skyddssko som vi hade möjlighet att testa nyligen, och vi måste säga att vi blev positivt överraskade av flera av dess funktioner. Skon kombinerar slitstyrka med lätthet, komfort och flexibilitet, och gör det på ett sätt som särskiljer den från många andra produkter på marknaden.

Först och främst, det som verkligen slog oss var skons PU Pouring-teknik, som, tillsammans med nyutvecklade råmaterial och teknik, ger enastående resultat.

Den tunna yttersulan i gummi känns både solid och flexibel, vilket vi märkte speciellt när vi använde skon under arbete som krävde mycket rörlighet.

Ovandelen, som är gjord med skalteknik, påvisade god slitstyrka och minimalt med sömnad, något som vi tror bidrar till skons långa livslängd. Glasfibertåhättan och mjuka spiktrampskyddet i icke-metalliska material ger skon en lätt känsla utan att kompromissa med skyddet.

BOA-snörningssystemet var en annan positiv överraskning. Den möjliggjorde enkel påtagning och en utmärkt passform som kan anpassas snabbt, även i stressade situationer.

Den breda lästen bidrar också till en bekväm passform, och storleksomfånget 36-48 gör den tillgänglig för de flesta.

Om vi måste nämna en nackdel med Solid Gear Ocean, skulle det vara att den inte är vattentät. Detta kan vara en begränsning beroende på arbetsförhållandena, men för de flesta scenarier tror vi inte att det kommer att vara ett stort problem.

Sammanfattningsvis är Solid Gear Ocean ett utmärkt val för dem som söker en lätt, komfortabel och slitstark skyddssko. Dess teknologiska innovationer och smarta designval gör den till en pålitlig arbetskamrat i de flesta situationer.

Fördelar

 • Nyutvecklad PU Pouring-teknik
 • BOA-snörningssystem för lätt påtagning
 • Skalteknik för god slitstyrka
 • Lätt och flexibel

Nackdelar

 • Ej vattentät
Hur vi utförde vårt test av skyddsskor

Hur vi utförde vårt test av skyddsskor 2023

Att testa skyddsskor kräver en metodisk och noggrann ansats för att verkligen förstå vilken produkt som erbjuder den bästa balansen mellan skydd, komfort och pris.

Vi har lagt ned mycket tid och ansträngning på att se till att vårt test var så exakt och rättvist som möjligt.

Här nedan förklarar vi hur vi ordnade och genomförde våra tester och hur vi kom fram till vår produkt som blev bäst i test.

Uppställning av testmiljö

För att verkligen kunna testa skyddskor i en miljö som liknar den verkliga arbetsplatsen, behövde vi skapa en kontrollerad testmiljö.

Vi valde en verkstad med verkliga verktyg och maskiner och såg till att golvet hade olika ytor, inklusive våta och oljiga områden.

Vi ville också säkerställa att de billiga skyddsskorna och de snygga skyddsskorna fick lika villkor.

Våra upplevelser här bekräftade vikten av att ha en realistisk miljö när vi ville bedöma vilka skyddsskor som var bäst i test.

Vår testprocess

Vår testprocess var noggrant planerad för att vara så rättvis och omfattande som möjligt. Vi började med att välja ut ett urval av skyddsskor, inklusive lätta skyddsskor, skyddsskor med stålhätta och även sneakers-modeller.

Steg för steg genomförde vi sedan tester i olika arbetsmiljöer och antecknade varje skos prestanda. Viktiga faktorer vi beaktade inkluderade:

 • Komfort
 • Skyddsnivå
 • Slitstyrka
 • Utseende
 • Pris

Vi kunde känna hur olika skor presterade och jämföra dem mot varandra, vilket hjälpte oss att hitta de bra skyddsskorna som vi rekommenderar.

Utförande av testerna

Varje par skyddsskor testades minst tre gånger, och varje test varade i genomsnitt 2 timmar. Det gav oss tillräckligt med tid för att verkligen förstå hur de kändes under en normal arbetsdag.

Vår testprocess var rigorös, och vi var noga med att jämföra och analysera varje par för att se vilka som var bäst i test.

Det var viktigt för oss att köpa skyddsskor som representerade en mängd olika stilar och prisklasser, så att vi kunde hitta de bästa skyddsskorna som uppfyllde olika behov och budgetar.

Slutligen var det en särskild produkt som stod ut och som vi stolt kan kalla bäst i test, och det var tack vare vår noggranna och tankeväckande testprocess.

Utvärdering

Efter att ha genomfört varje test satt vi ned för att noggrant analysera resultaten. Vi jämförde alla parametrar, inklusive hur bekväma skorna var, hur bra skydd de gav, och naturligtvis, priset för att se till att vi även inkluderade billiga skyddsskor i vårt övervägande.

Det var ingen lätt uppgift att bestämma vilka som var de bästa skyddsskorna, men genom att jämföra dem mot varandra och väga deras styrkor och svagheter kunde vi göra en rättvis bedömning.

Detta inkluderade också att överväga vilka skyddskor som var bäst i test, baserat på vår sammantagna erfarenhet och funderingar under testprocessen.

Hållbarhet och långtidstest

För att verkligen förstå hur varje par skyddsskor skulle prestera över tid, genomförde vi långtidstester. Vi utsatte skorna för intensiv användning under en period av flera månader, vilket speglade en typisk arbetsdag för många yrkesverksamma.

Detta hjälpte oss att upptäcka eventuella problem som skulle kunna uppstå under längre användning och gav oss en inblick i hur de lätta skyddsskorna och skyddsskorna med stålhätta skulle kunna hålla över tid.

Det var inte bara de snygga skyddsskorna som stod ut, men även de som erbjöd den bästa balansen mellan pris och hållbarhet som var intressanta när vi ville köpa skyddsskor.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet är alltid nyckeln när det kommer till skyddsskor, och vårt test inriktade sig mycket på denna aspekt. Vi utvärderade hur pålitliga skorna var under olika arbetsförhållanden och hur de hanterade eventuella oväntade störningar.

Att förstå hur varje par skyddsskor klara av att hantera fallande objekt, elektriska risker och glida på hala ytor var en kritisk del av vår utvärdering. Vi tittade också på specifika säkerhetsfunktioner som stålhätta och hur de skyddade mot olika risker.

Detta säkerhetsfokus hjälpte oss att identifiera vilka skyddsskor som inte bara var bra skyddsskor utan också de mest pålitliga och säkra alternativen på marknaden.

Det var denna noggranna uppmärksamhet på detaljer som ledde oss till vårt val för bäst i test, en produkt som erbjöd enastående säkerhet och pålitlighet.

Viktiga tips innan du använder dina skyddsskor

Viktiga tips innan du använder dina skyddsskor

Skyddsskor är en viktig del av arbetsutrustningen för många yrkesverksamma. Att välja rätt par och veta hur man använder dem effektivt kan göra en stor skillnad för både komfort och säkerhet.

Genom att testa olika par har vi samlat några viktiga tips som vi tror kan vara till nytta för dig, oavsett om du letar efter de bästa skyddsskorna eller om du försöker köpa skyddsskor som är både snygga och funktionella.

Se till att ha rätt storlek

Under vårt test upptäckte vi hur avgörande det är att ha rätt storlek. För små eller för stora skor kan leda till obehag och kan även påverka säkerheten.

Vi rekommenderar att du alltid provar olika storlekar och modeller, för att säkerställa att du väljer ett par som sitter bekvämt och ger rätt stöd. Även i vårt val för bäst i test var storleken avgörande för komforten.

Använd skyddskor med rätt skydd

Vi märkte snabbt under testet att inte alla skyddskor är skapade lika. Skyddsskor med stålhätta kan vara nödvändiga inom vissa yrken, medan lätta skyddsskor kan vara ett bättre alternativ för andra.

Att förstå vilka risker du kan stöta på och välja skor med lämpliga skyddsfunktioner är viktigt. Glöm inte att kombinera dem med andra skydd som arbetshandskar eller hörselskydd för en komplett säkerhetsuppsättning.

Underhåll och rengöring

En annan viktig insikt från vårt test var hur viktig regelbunden rengöring och underhåll är. Skor som inte underhålls ordentligt kan snabbt förlora sina skyddande egenskaper.

Vi upptäckte att billiga skyddsskor, såväl som de bästa skyddsskorna, behöver regelbunden vård för att upprätthålla deras funktion och livslängd.

Kombinera med annan arbetsutrustning

Att ha rätt skyddsskor är bara en del av ekvationen. Det är också viktigt att se till att de passar bra med resten av din arbetsutrustning, som arbetsbyxor och skyddsglasögon.

Vi fann att en komplett uppsättning skyddsutrustning, inklusive andningsskydd, gör en stor skillnad i både bekvämlighet och säkerhet.

Ha flera par för olika förhållanden

Under våra tester insåg vi att olika jobb och förhållanden kan kräva olika typer av skor.

Ha ett par snygga skyddsskor för inomhusarbete och ett par med extra grepp och stöd för utomhusarbete. Denna flexibilitet kan hjälpa dig att vara bekväm och säker under hela arbetsdagen.

Punkter att komma ihåg

 • Prova olika storlekar och modeller för bästa passform.
 • Välj rätt skyddsfunktioner baserat på dina arbetsförhållanden.
 • Underhåll och rengör dina skor regelbundet.
 • Kombinera dina skyddsskor med andra skyddsutrustningar så som arbetsbyxor.
 • Ha olika par för olika arbetsförhållanden.

Genom att följa dessa tips, baserat på vår erfarenhet och observationer under vårt test, kan du vara säker på att du inte bara väljer bra skyddsskor utan också använder dem på det mest effektiva sättet.

Oavsett om du är ute efter att köpa skyddsskor som är bäst i test eller om du letar efter en mer budgetvänlig lösning, bör dessa insikter hjälpa dig att göra ett välgrundat val.

Guiden till de bästa företagen

Guiden till de bästa företagen: Jalas, Sievi, Helly Hansen, Cofra, Reebok, DBX

När det kommer till skyddsskor är valet av rätt märke en nyckelfaktor. Olika företag har olika styrkor och erbjuder unika lösningar som kan passa varierande behov och preferenser.

Under vårt omfattande test av skyddsskor upptäckte vi mycket om sex ledande företag inom branschen. Här delar vi informationen vi kom fram till under testet, som kan hjälpa dig att välja rätt märke för dina specifika krav.

Jalas – Tradition och innovation

Jalas är ett företag som har länge varit känt för sin kombination av tradition och innovation. Under testet imponerade de oss med sina högkvalitativa material och genomtänkta design.

De strävar efter att skapa skyddsskor som är både praktiska och bekväma, vilket speglar sig i deras produkter.

Deras fokus på användarvänlighet och hållbarhet gör dem till ett populärt val för många yrkesverksamma.

Sievi – Nordisk kvalitet

Finska Sievi är ett företag som verkligen står ut för sin fokusering på kvalitet och funktionalitet. Deras tekniska expertis och anpassningsförmåga märktes klart under vårt test.

Sievi har förstått vikten av att kombinera komfort med säkerhet, och deras kontinuerliga investeringar i forskning och utveckling har gjort dem till en ledare inom området.

Helly Hansen – Pålitlig och robust

Norska Helly Hansen är ett varumärke som ofta associeras med robusthet och pålitlighet. Under vårt test fann vi att deras arbetsskor inte bara var starka utan också komfortabla.

Med ett brett utbud av modeller och design, fokuserar de på att leverera produkter som klarar av de mest krävande arbetsmiljöerna. Deras rykte som en tillverkare av hållbar och funktionell utrustning gör dem till ett pålitligt val.

Cofra – Flexibilitet och modern design

Italienska Cofra har gjort sig kända för sin flexibilitet och moderna design. Deras förmåga att anpassa sig till marknadstrender och skapa attraktiva, men funktionella skyddsskor var något som särskilt fängslade oss under testet.

De verkar förstå att estetik inte behöver offras för säkerhet och erbjuder ett sortiment som passar olika stilar och behov.

Reebok – Sportighet möter säkerhet

Reebok, känt inom sportindustrin, har använt sin expertis inom atletisk skodesign för att skapa skyddskor som erbjuder en unik kombination av stil och säkerhet.

Vi var imponerade av deras förmåga att integrera modern teknologi med klassiska designelement under vårt test. För de som söker en sportig känsla i sina skyddsskor, är Reebok ett märke att överväga.

DBX – Anpassningsförmåga och mångsidighet

DBX är ett märke som verkligen imponerade på oss med sin anpassningsförmåga och mångsidighet. De erbjuder ett brett utbud av skyddsskor som är avsedda att möta olika yrkeskrav.

Under vårt test observerade vi att de kontinuerligt strävar efter att förbättra och anpassa sina produkter baserat på kundfeedback och marknadsbehov.

Sammanfattning av företag

Att välja rätt märke av skyddsskor kan vara en komplex process. Varje företag som vi har nämnt ovan har sina unika egenskaper och styrkor.

Vårt test har visat att oavsett dina specifika behov och preferenser, finns det troligen ett märke som passar dig perfekt. Genom att förstå vad varje företag erbjuder och hur de kan matcha dina krav, kommer du att vara bättre rustad att göra ett välgrundat val.

Oavsett om du är ute efter den som är bäst i test eller något som passar din budget, bör denna guide till Jalas, Sievi, Helly Hansen, Cofra, Reebok och DBX hjälpa dig att navigera i valet av rätt skyddsskor för dina behov.

Vanliga frågor om arbetsskor

Vanliga frågor om arbetsskor 2023

Vad kostar det att köpa skyddsskor?

Priset på skyddsskor kan variera från några hundralappar upp till flera tusen kronor, beroende på kvalitet, material och speciella funktioner som stålhätta.

Varför bör man använda skyddsskor?

Skyddsskor ger en viktig skyddsbarriär mot arbetsrelaterade olyckor och skador. De kan skydda mot fallande föremål, vassa kanter, elektriska faror och mycket mer, och bidra till allmän komfort under arbetsdagen.

Vilka typer av skyddsskor finns det?

Det finns många olika typer av skyddsskor, inklusive de med stålhätta, sneakers-modeller, vattentäta alternativ och lätta skyddsskor. Varje typ har unika fördelar beroende på arbetsmiljön.

Hur väljer man rätt storlek på skyddsskor?

Att välja rätt storlek på skyddsskor handlar om att mäta din fot korrekt och att prova olika modeller för att se vad som passar bäst. Varumärken kan ha olika storleksangivelser.

Finns det olika skyddskor för olika yrken och industrier?

Ja, det finns specifika skyddskor som är designade för olika yrken och industrier. Vissa är anpassade för byggindustrin, andra för vårdyrken eller livsmedelsindustrin, till exempel.

Hur ofta bör man byta skyddsskor?

Frekvensen för att byta skyddsskor beror på arbetsförhållandena och skornas kvalitet. Regelbundna inspektioner och byten när slitaget blir synligt är nyckeln till fortsatt skydd och komfort.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen