BĂ€sta slagskruvdragaren 2021 – Test av olika slagskruvdragare

slagskruvdragare test

BĂ€sta slagskruvdragaren 2021

Är du en hantverkare eller hemmafixare sĂ„ behöver du den bĂ€sta slagskruvdragaren. Med hjĂ€lp av detta mĂ„ngsidiga elverktyg sĂ„ kan du Ă„stadkomma mycket. Du behöver inte hĂ€mta din skruvmejsel och skruva manuellt utan slagskruvdragaren gör jobbet Ă„t dig. Det blir dessutom mycket enklare att jobba med hĂ„rda och svĂ„ra material.

Men det Àr faktiskt inte sÄ enkelt att köpa den bÀsta slagskruvdragaren pÄ nÀtet. Det Àr svÄrt att veta vilken typ man ska köpa om man inte Àr sÄ insatt. MÄnga affÀrer brukar ocksÄ skriva om sÄdant som de vill att du ska höra. Men ibland nÀr du vÀl fÄr hem varan sÄ Àr den inte alltid som du tÀnkt dig. Du vill ju inte spendera tusentals kronor pÄ nÄgot som du inte tycker om. Dessutom sÄ finns det en massa olika slagskruvdragare med flera olika prisklasser.

Men det Àr dÀrför som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har sammansatt en komplex köpguide för slagskruvdragare. Jag vet sjÀlv att det kan vara riktigt svÄrt att veta vilken slagskruvdragare som Àr bÀst. Det finns ju sÄ mycket att vÀlja emellan. Men jag Àr sjÀlv bÄde en hemmafixare och hantverkare. DÀrför kan jag ganska mycket om slagskruvdragare. Jag har alltsÄ byggt upp den hÀr guiden genom att anvÀnda mig av min egen kunskap. Ibland har jag dock behövt lÀsa igenom andra tester men Àven kundrecensioner. Med hjÀlp av all den hÀr informationen har jag satt ihop en komplex köpguide sÄ att du ska kunna köpa den bÀsta slagskruvdragaren.

Köpguide för slagskruvdragare 2021

Som jag skrev innan kan det vara riktigt svÄrt att veta vilken slagskruvdragare som Àr bÀst. Men för att göra hela den processen enklare har jag gjort en köpguide. NÀr du ska köpa den bÀsta slagskruvdragaren sÄ finns det nÄgra viktiga faktorer som du mÄste tÀnka pÄ. NÄgot av det viktigaste Àr dock att du vÀljer utifrÄn dina egna personliga preferenser. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta slagskruvdragaren:

 • Vridmoment
 • Vikt
 • Batterier och laddning
 • Funktioner
 • Fart
 • Rörlighet
 • IngĂ„r i köpet
 • Storlek
 • Sladdad vs sladdlös
 • Positioner
 • InstĂ€llningar

Vridmoment

Beroende pÄ vilken typ av jobb du vill göra mÄste du bestÀmma hur kraftfull du vill att vridmomentet ska vara. Ett högt vridmoment innebÀr i allmÀnhet att skruvkraften Àr en stark storm, detta behövs vid hÄrdare material. Högre vridmoment kan dock vara mycket skadligt för sköra och kÀnsliga material. Om du ska arbeta med den hÀr typen av arbetsstycken kan det vara bÀttre att gÄ efter en slagskruvdragare med mindre vridmoment.

Vikt

Slagskruvdragare har en stor fördel, det vill sÀga att du inte behöver fÄ en tung modell för att fÄ rÀtt kraft. Men det betyder inte heller att du ska köpa en mycket lÀtt modell. Kvaliteten pÄ det anvÀnda batteriet, motorn och materialet som produkten tillverkas kommer att lÀgga lite vikt pÄ det. Om slagskruvdragaren Àr billig bör du vara försiktig med kvaliteten pÄ materialet som anvÀnds för att göra det.

Batterier och laddning

De flesta sladdlösa slagskruvdragare anvÀnder nu litiumjonbatterier som Àr uppladdningsbara. Ja det Àr rÀtt. Men vad skulle göra laddningsprocessen mycket enklare? För det första skulle det vara mycket fördelaktigt att ha tvÄ av dessa uppladdningsbara batterier som du kan vÀxla mellan sÄ att du kan fortsÀtta arbeta med ett batteri medan det andra laddas.

Den andra fördelen för dig att se upp för Àr en laddningslampa pÄ din slagskruvdragare. Detta Àr ett utmÀrkt sÀtt för dig att veta hur mycket batteri du har kvar i ditt elverktyg och Àr viktigt om du inte har ett extrabatteri. Om du letar efter ett sÀtt att undvika frustrationen över att starta ett jobb och inte kunna avsluta det eftersom batteriet Àr urladdat Àr det hÀr det bÀsta sÀttet att komma runt det hÀr problemet.

Funktioner

Det finns en mÀngd andra funktioner som du ocksÄ kan hitta i en batteridriven slagskruvdragare. För det första kommer vissa skruvdragare att anvÀnda litiumjonbatterier, medan andra inte. Litiumjonbatterier Àr bra eftersom de Àr uppladdningsbara. Det betyder att litiumjonbatteriet kanske inte förblir laddat sÄ lÀnge, men det blir lÀttare att lösa problemet nÀr det intrÀffar. Batteristorleken varierar ocksÄ, sÄ ett bra batteri Àr en annan sak att se upp för.

Ett annat vanligt inslag i sladdlösa slagskruvdragare Àr ett spindellÄs. Ett spindellÄs kan göra mycket bra nÀr det gÀller sÀkerhet, sÀrskilt nÀr du behöver byta lite. Varje gÄng du byter lite finns det en risk att chucken roterar och orsakar problem. Med ett spindellÄs Àr detta inte fallet. Det lÄter dig byta bits sÀkert, eftersom chucken och bitsen lÄses pÄ plats nÀr du slÀpper avtryckaren.

Förutom batterier och bits finns det en massa andra funktioner att tÀnka pÄ nÀr du köper en ny slagskruvdragare. Kompletta paket med slagskruvdragare har en rad bonussaker som kan spara tid pÄ lÄng sikt. Till exempel kan bÀltesklÀmmor hjÀlpa dig att bÀra ditt elverktyg runt, och en vÀska för dina verktyg kan lagra alla dina bitar nÀr du Àr pÄ resande fot.

Fart

Om slagskruvdragaren snurrar snabbare kommer skruven in snabbare. Det Àr enkelt. Mer fart kommer att göra jobbet snabbare. Om du arbetar i en reparationsbutik eller om du tar pÄ dig mÄnga DIY-projekt, Àr det viktigt att du har en snabb trÄdlös slagskruvdragare. FrÄn nÄgot sÄ lÄngsamt som 300 RPM till nÄgot sÄ snabbt som 800 RPM har du mer eller mindre kontroll över dina projekt.

Rörlighet

Du borde leta efter nÄgot som Àr lÀtt att hantera. Att ha en slagskruvdragare som Àr skrymmande eller blir obekvÀm att hÄlla Àr kontraproduktivt. VÀlj en med en ergonomisk form, en som Àr lÀtt och som du har inga problem med att genomföra mer komplexa projekt. Rörlighet bör vara din mest eftertraktade funktion eftersom det Àr vÀldigt bra

IngÄr i köpet

Detta gÀller inte riktigt premiumprodukter, eftersom de mest skrÀddarsys för en publik som redan har mÄnga bits, men för mÀnniskor som letar efter vÀrde Àr det bra nÀr bits ingÄr i köpet. Om du vill ha nÄgot överkomligt som kommer att vara sÄ anvÀndbart som möjligt för pengarna, leta efter sÄ mÄnga tillbehör som möjligt som ingÄr i köpet.

Storlek

Liksom alla handhÄllna elverktyg mÄste storleken pÄ slagskruvdragaren beaktas innan du köper en. Medan de kompakta skruvdragarna Àr praktiska för mÄnga snÀvare applikationer, ger en större slagskruvdragare bÀttre kontroll och mer kraft för tunga applikationer. För att fÄ en perfekt storlek bör du övervÀga applikationen och ta hÀnsyn till kraft. PÄ sÄ sÀtt kan du fÄ den perfekta slagskruvdragaren, som passar bÀst för ditt arbete.

Sladdad vs sladdlös

Även om det kan tyckas att slagskruvdragare med sladd Ă€r dĂ„liga sĂ„ finns det fortfarande skĂ€l till varför de kan vara anvĂ€ndbara. Normalt har sladdmodeller en tyngre motor, vilket kan ge mer vridmoment och varaktig kraft. Batteriladdning Ă€r inte en faktor i dessa modeller, vilket ocksĂ„ kan vara ett plus. Du Ă€r dock bunden till ett omrĂ„de dĂ€r du kan fĂ„ en strömkabel, och det Ă€r ett stort problem för mĂ„nga.

Som jÀmförelse Àr de mycket vanligare sladdlösa modellerna av slagskruvdragare inte tunga, lÀtta att ta med i trÄnga utrymmen och klarar de flesta jobb. De kan ha en svÄrare svÄrighet med hÄrdare material, men om borrhÄl borras kommer de till och med att hantera dem beundransvÀrt.

BÄda alternativen har sina för- och nackdelar, och det beror verkligen pÄ vilket omrÄde du ska arbeta med. Det finns dock fÀrre och fÀrre sladdmodeller tillgÀngliga eftersom batteritekniken fortsÀtter att förbÀttras.

Positioner

Om du nÄgonsin har arbetat i ett trÄngt hörn och upptÀckt att du har svÄrt att fÄ din slagskruvdragare i rÀtt vinkel för jobbet Àr du inte ensam. Det Àr dÀrför sÄ mÄnga företag tillverkar skruvdragare med flera lÀgen. De vanliga pistolformade eller raka skruvmejslarna Àr inte alltid sÄ bra i vissa positioner. Det Àr dÀrför viktigt att tÀnka pÄ om du behöver en speciell slagskruvdragare.

InstÀllningar

Kommer den slagskruvdragare du tittar pÄ med en koppling för att Àndra vridmomentet? Vad sÀgs om en omkopplare för att Àndra rotationsriktningen sÄ att du kan ta bort skruvarna sÄ enkelt som du kan driva dem pÄ plats? BÄda dessa kan vara vÀldigt nödvÀndiga om du ska göra ett stort jobb som att bygga ett dÀck. Medan de flesta slagskruvdragare har en omvÀnd omkopplare vid denna tidpunkt Àr inte alltid kopplingar tillgÀngliga. Kontrollera innan du köper.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta skruvdragaren

Köpguide för bits till slagskruvdragare 2021

Ofta brukar bitsen man fÄr med slagskruvdragaren inte vara sÄ bra. Precis som att det Àr svÄrt att veta vilken slagskruvdragare som Àr bÀst sÄ Àr det Àven svÄrt att köpa de bÀsta bitsen. Det finns en del saker du ska tÀnka pÄ nÀr du köper de bÀsta bitsen. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köpa de bÀsta bitsen:

 • Antal bits
 • Material
 • Tillverkningsprocess
 • KorrosionsbestĂ€ndighet
 • MomentmotstĂ„nd
 • Speciella egenskaper
 • TillĂ€mplighet

Antal bits

Antalet bits som erbjuds i en sats skiljer sig Ă„t. Det finns inget rĂ€tt eller fel nummer. Detta nummer kan dock bedömas mot priset och pĂ„ det faktiska vĂ€rdet som anvĂ€ndaren fĂ„r ut av det. Även nĂ„gra av de mĂ„nga alternativen med 90 bits per uppsĂ€ttning kan verka tilltalande, men det betyder inte att alla Ă€r anvĂ€ndbara eller vĂ€rda den extra investeringen. För mĂ„nga anvĂ€ndare handlar det mycket om bitsens kvalitet eftersom det handlar om deras faktiska antal.

Ett annat övervÀgande kommer med portabiliteten för en uppsÀttning. En stor uppsÀttning kan lÀgga extra vikt i en professionell verktygslÄda. Att resa frÄn jobb till jobb kan verkligen komma med sina egna problem som ett resultat. Att vÀlja en uppsÀttning med bara nÄgra fÄ bits kan vara bra. Att hitta rÀtt balans mellan vikt eller storlek och anvÀndbarhet Àr viktigt som ett resultat.

Material

Vilket Ă€r det perfekta materialet för bits till en slagskruvdragare? Varje anvĂ€ndare har personliga Ă„sikter. Men det Ă€r kĂ€nt att nĂ„gra av de dyraste stĂ„ltyperna kan erbjuda de bĂ€sta resultaten. Även det hĂ„rdaste stĂ„let kanske inte rĂ€cker för ett framgĂ„ngsrikt arbete. Spetsen pĂ„ bitsen Ă€r dĂ€r det finns mycket uppmĂ€rksamhet frĂ„n tillverkaren. Axeln Ă€r ocksĂ„ viktig eftersom den mĂ„ste ha stor flexibilitet.

Tillverkningsprocess

Tillverkningsprocessen blir för nÀrvarande mycket standardiserad. PÄ grund av högre krav pÄ kvalitet och pÄ grund av industrialisering verkar etablerade företag vara det enda rimliga alternativet för tillverkning av bits. Men det betyder inte att datorperfektion skapar perfekta bits till slagskruvdragare. Det betyder bara att det lÀgger grunden för nÄgra av de bÀsta bitsen som man kan hoppas pÄ.

KorrosionsbestÀndighet

Korrosion Àr en riktig fiende för slagskruvdragare bits. Faktum Àr att det tillsammans med för mycket vridmoment kan vara bland de tre viktigaste frÄgorna att oroa sig för nÀr det gÀller hÄllbarhet. Tillverkare hanterar korrosion pÄ olika sÀtt. Samtidigt mÄste de ocksÄ hitta de bÀsta lösningarna för daglig tillÀmpning. Olika pulverlackeringslösningar anvÀnds som ett resultat tillsammans med termisk behandling.

MomentmotstÄnd

MomentmotstÄnd Àr en verklig frÄga för de allvarligaste byggproffs. NÄgra av de bÀsta slagskruvdragarna pÄ marknaden kommer med bits som kan motstÄ vridmoment pÄ upp till 2000. Naturligtvis, ju mer de anvÀnds, desto mer troligt Àr att bitsen visar tecken pÄ svaghet och sÄ smÄningom gÄr sönder.

Speciella egenskaper

Det finns mÄnga tekniker som utvecklas för att göra skillnad. NÄgra av dem ses hos populÀra tillverkare som har förmÄgan att helt enkelt vÀlja lösningar som ger hÄllbarhet eller anvÀndbarhet. FrÄn konstruerade tips till axlar med upp till 15 graders flexibilitet, det finns mÄnga alternativ att övervÀga. I sjÀlva verket borde de ingÄ i listan över viktiga egenskaper eftersom de ofta kan motivera ett val framför ett annat.

TillÀmplighet

Slagskruvdragare kan komma med drivbits och till och med borrbits. Naturligtvis kan de som inte ska stÀmma övningarna finna sÄdana uppsÀttningar överflödiga. De flesta anvÀndare kommer dock att anvÀnda dessa bits nÄgon gÄng, Àven om det inte Àr allt för ofta. Ur ett ekonomiskt perspektiv Àr det till och med vettigt att köpa en komplett uppsÀttning som kan tÀcka allt.

HemanvÀndare kan ocksÄ hitta dessa allt-i-ett-lösningar för att vara bland de viktigaste att tÀnka pÄ. De kan komma med allt som behövs för att installera möbler, en TV eller för att sköta alla vanliga underhÄllsuppgifter runt huset.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta plÄtsaxen

Vad Àr skillnaden mellan en borrskruvdragare och en slagskruvdragare?

En borrskruvdragare Àr en kombination av en skruvdragare och en borr. Det Àr det perfekta verktyget för lÀtta DIY-uppgifter som att bygga platta möbler, reparera skjul, montera grillar och i de flesta fall borra i vÀggar. En borrskruvdragare kommer dock att kÀmpa med en del lövtrÀ och de krÀver mycket underarms- och handledstryck för att köra i skruven. Detta slutar ofta med att skruva av skruvhuvudet.

De flesta anstÀndiga borrskruvdragare Àr utrustade med tvÄ vÀxlar för smidig, kontrollerbar borrning och skruvning, och kanske Ànnu viktigare, en justerbar vridmomentkoppling som stoppar förarens rotation nÀr den kÀnner av motstÄnd. Detta hjÀlper dig att spara skruvarna för djupt in i trÀet eller, nÀr det gÀller muttrar och bultar, att ta bort gÀngorna.

Som jÀmförelse Àr en slagskruvdragare verktyget att nÄ för om du gör nÄgra seriösa trÀfarkoster som innebÀr att du kör lÀngre skruvar i alla trÀslag. Dessa smÄ titaner liknar borrförare, bara deras kroppar Àr vanligtvis mindre, vilket gör dem vÀl lÀmpade för att arbeta i trÄnga utrymmen.

En bra slagskruvdragare kommer att köra en 8-tums monsterskruv i trÀ utan att sparka upp krÄngel. Det gör det genom att komplettera sin skruvÄtgÀrd med en upprörande, nedÄt och i sidled hamrande rörelse som Àr bÄde snabb och mycket bullrig. Uppsidan Àr att skruvarna drivs in med rekordhastighet och med minimal anstrÀngning och mycket mindre belastning pÄ handleden och underarmen. Detta innebÀr i sin tur mycket fÀrre fall av skruvhuvuden som avlÀgsnas.

Nackdelen Ă€r att slagskruvdragare inte har en justerbar vridmomentkoppling som de flesta borrskruvdragare, sĂ„ det finns alla chanser att du kan – och förmodligen kommer att – köra skruven för djupt i trĂ€et, speciellt om det Ă€r en liten skruv. Som en följd av detta har vissa tillverkare nu börjat montera sina slagskruvdragare med tvĂ„- och trevĂ€xlingsomkopplare som gör att du kan driva in skruven i en mer avslappnad takt och kunna stoppa den innan den grĂ€ver sig för djupt. Trots att den Ă€r utrustad med en avtryckare med variabelt varvtal Ă€r ett slagskruvdragarens vĂ€xelsystem mindre subtilt Ă€n för en borrskruvdragare, sĂ„ med en lĂ€gre hastighet kan du ocksĂ„ rikta in skruven mer exakt, vilket förhindrar att den svĂ€nger av i en vinkel.

Slutligen, dĂ€r borrskruvdragare Ă€r utrustade med ett chuck-system – en kloanordning i slutet av borr som öppnas och stĂ€ngs för att acceptera cirkulĂ€ra borr av olika storlek – slagskruvdragare har en fjĂ€derhylsa som endast accepterar skruvbitar med 1/4 tum hex skaft. PĂ„ grund av detta kan du inte anvĂ€nda en slagskruvdragare för att borra hĂ„l.

Ska jag köpa en borstlös modell?

MÄnga av de bÀsta elverktygen Àr nu utrustade med borstlösa motorer. Utan att bli alltför tekniskt möjliggör en borstlös motor inte bara en mer kompakt kropp utan ger ocksÄ lÀngre körtider, nÀstan oÀndlig livslÀngd och mer kraft. Borstlösa motordrivna verktyg kostar mer Àn sina borstade motsvarigheter men det Àr definitivt vÀrt det.

Varför kommer inte en sladdlös slagskruvdragare med ett batteri?

Du kommer att mÀrka att nÀr du söker efter ett elverktyg eller till och med en grÀsklippare annonseras det att det sÀljs utan batteri eller laddare. Det beror pÄ att de flesta tillverkare har utvecklat sina egna bytbara batterisystem för att passa hela deras verktygssortiment. De antar dÀrför att anvÀndaren redan har ett av sina elverktyg att byta batteriet med. Naturligtvis lÄser detta anvÀndaren in i ett specifikt varumÀrke, vilket Àr precis vad den enskilda tillverkaren vill.

SÄ om du redan Àger ett Makita elverktyg och letar efter ett annat verktyg frÄn samma mÀrke behöver du inte bestÀlla ett separat batteri och laddare. Men om du inte redan Àger en Makita-produkt mÄste du betala ett högre pris för elverktyget, ett batteri och en laddare.

Vad Àr en slagskruvdragare?

För det otrÀnade ögat kan en slagskruvdragare se ut som din vanliga sladdlösa borrmaskin. Dock Àr en borr- och slagskruvdragare specialiserad pÄ tvÄ olika saker.

En slagskruvdragare gjordes för att göra en sak riktigt bra, och det Àr att skruva och skruva bort skruvar sÄvÀl som bultar sÄ snabbt som möjligt utan mycket anstrÀngning frÄn dig!

Förutom slagskruvdragare finns det ocksÄ slagskiftnycklar, den största skillnaden mellan de tvÄ Àr att en slagskiftnyckel Àr konstruerad för att endast arbeta med tunga muttrar och bultar och ger mycket högt vridmoment, mer Àn vad som krÀvs för skruvar eller allmÀnt bultar. Om du stÀller upp byggnadsstÀllning eller arbetar pÄ en byggarbetsplats dÀr du arbetar med tunga bultar kommer en slagnyckel att vara ett bÀttre verktyg för jobbet.

Anledningen till att detta elverktyg Àr sÄ effektivt att skruva och skruva bort Àr att det ger mycket mer vridmoment Àn en vanlig borr eller elektrisk skruvdragare.

Din genomsnittliga borr levererar var som helst frĂ„n 25Nm – 60Nm vridmoment, medan en genomsnittlig slagskruvdragare levererar 120Nm till 220Nm. Hur mycket vridmoment du kan extrahera beror pĂ„ modellen.

Det hÀr verktyget Àr utmÀrkt för att driva lÄnga skruvar i timmer med en hand och ingen handledsbelastning, det Àr sÄ enkelt det hÀr verktyget gör drivskruvar.

Hur fungerar en slagskruvdragare?

Slagskruvdragare fungerar annorlunda Àn elektriska skruvmejslar och borrmaskiner. Slagförare anvÀnder roterande hammarfunktion. Det bÀsta sÀttet att förklara det Àr att anvÀnda följande exempel:

TÀnk dig att du försöker lossa hakmuttrarna pÄ dina bilhjul. Du anvÀnder en stor skiftnyckel för att försöka vrida bort bulten, men den har skruvats fast sÄ tÀtt att den inte kommer att komma ut.

Det behöver mer vridmoment för att tas av. Lösningen Àr att slÄ i skiftnyckelns Ànde med en hammare sÄ hÄrt du kan och sÄ mÄnga gÄnger du kan tills den lossnar.

Slagskruvdragaren gör samma sak om den stöter pÄ motstÄnd nÀr den försöker skruva loss eller till och med skruva för den delen. Den har en intern mekanism som trÀffar förarens rotationsdel upp till 50 gÄnger per sekund i vissa slagskruvdragare. Detta hjÀlper den att producera tillrÀckligt med vridmoment för att lossa eller driva i envisa skruvar eller bultar.

Det hÀr verktyget förlitar sig inte enbart pÄ snurrmekanismen för att skruva eller skruva loss, det har en hammarfunktion som sparkar in nÀr saker och ting blir svÄra.

Denna slagfunktion minskar ocksÄ avsevÀrt risken för att skruva av skruvhuvudet. NÀr du bara har högt varvtal till ditt förfogande börjar slagskruvdragarens bits att glida och sÄ smÄningom ta bort skruvhuvudet. Högt varvtal har bara förmÄgan att snurra snabbt utan mycket vridmoment bakom sig för att lossa skruvarna utan att ta bort dem

NÀr du har en hög vridmomentsfunktion snurrar den inte okontrollerat utan trÀffas med kraft flera gÄnger och detta minskar kraftigt risken för att ta bort ett skruvhuvud.

Kan du anvÀnda en slagskruvdragare som en borr?

Ja, det kan du om du har HEX-borr. Detta elverktyg Àr helt bra för allmÀn borrning hÀr och dÀr, men det Àr inte idealiskt för precisionsborrning eller borrning i murverk.

Ett av problemen med detta verktyg nÀr det gÀller borrning Àr att det finns ett spel i HEX-kontakten.

Detta kan fÄ borrkronan att vackla vid borrning, vilket kan leda till att hÄlet du borrar blir lite större Àn vad som krÀvs, om du försöker borra ett hÄl med en diameter pÄ 6 mm kan det bli ett hÄl pÄ 7 mm eller 8 mm. Det Àr dÀrför det inte rekommenderas att anvÀnda detta verktyg för precisionsborrning.

NÀr du skruvar i trÀ krÀver vissa jobb pilothÄl, och du kan anvÀnda det hÀr verktyget för borrning som inte krÀver precision.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta sticksÄgen

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Scroll to Top