Bästa slagskruvdragaren 2023 – Test av olika slagskruvdragare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Milwaukee M18

Milwaukee M12 

Hikoki WH18DBDL2

MAKITA DTD153Z

Klicka här för att se fler slagskruvdragare.

När din skruv sitter för hårt och den vanliga skruvdragaren inte klarar av jobbet är det dags att köpa in en effektiv slagskruvdragare. Detta verktyg fungerar likt andra borrande verktyg förutom att den har en slagborrseffekt, vilket är mycket effektivt när tröga skruvar ska dras i. I vissa aspekter, såsom dess höga vridmoment, efterliknar den verktyg som gipsskruvdragare. 

Inför köpet bör du främst fundera över vilka uppgifter som verktyget är tänkt att hantera och därmed hur mycket kraft som den måste ha för att klara av dessa uppgifter. Nedan får du som konsument möjligheten att läsa om fyra olika slagskruvdragare i olika prisklasser och kvalitéer.

1. Bäst i test – Milwaukee M18 ONEID2-0X

MILWAUKEE M18 ONEID2-0X Slagskruvdragare

Klicka här för att se bästa priset

 

Slagskruvdragaren M18 ONEID2-0X från kända byggmärket Milwaukee är hållbar och erbjuder konsumenten en fantastisk prestanda. 

Med ett slagtal på 4300 per minut och ett varvtal på 3600 per min utför produkten även de allra tyngsta och mest krävande uppgifterna som du kan tänkas ställa verktyget mot. 

Maskinens hastighet kan ställas i fyra olika lägen och vridmomentet kan alterneras ända upp till 226 Nm, vilket är till för att maximera användningsområdena. De fyra lägena är: 

  • Läge 1: Används för precisionsarbete. 
  • Läge 2: Förhindrar skador och slitage på olika anordningar och ytor. 
  • Läge 3: ger maximal prestanda för de tyngsta arbetena. 
  • Läge 4: Det optimala läget för arbete mellan precisionsarbete och maximal prestanda. 

Genom Milwaukees ONE KEY app kan användaren koppla verktyget via Bluetooth och kontrollera flera funktioner som hastighet, vridmoment, start och sluthastighet, antispinnfunktioner och LED-lampa. 

Appen tillåter dig också att spåra verktyget om det skulle tappas bort och behöver hittas. 

Visserligen kommer detta verktyg inte med batteri eller laddare men fördelen med det är att du själv får möjligheten att bestämma vilken laddare och hur många batterier som du vill ha.

2. Populärast – Milwaukee M12 FID-0

test slagskruvdragare

Klicka här för att se bästa priset

M12 FID-0 från Milwaukee är en utmärkt slagskruvdragare och genomför dina projekt på ett kvalitativt och smidigt sätt. 

Produkten är en 1/4″ Hex slagskruvdragare på 12 V med ett vridmoment på 147 Nm och upp till 3300 varv per min. 

För att maximera användarmöjligheterna har slagskruvdragaren DRIVE CONTROL, som tillåter användaren att variera både hastighet och vridmoment. 

Batteriets drifttid och livslängd blir ordentligt optimerade tack vare den Individuella cellövervakningen som produkten är designad med. 

Slagskruvdragaren har ett flexibelt batterisystem, vilket innebär att den passar till samtliga Milwaukee M12 batterier. Det finns också en batteriindikator som visar batteriets kvarvarande strömnivå. 

REDLINK PLUS elektroniken levererar ett avancerat digitalt överbelastningsskydd för både verktyget och batteriet samt förbättrar verktygets prestanda under belastning. 

Precis som för alla andra verktyg från Milwaukee har även köpare av denna maskin möjligheten att förlänga garantin till hela 3 år om elverktyget registreras.

3. Premiumval – Hikoki WH18DBDL2

bäst i test slagskruvdragare

Klicka här för att se bästa priset

Om du är ute efter ett ordentligt premiumval när det gäller slagskruvdragare bör du fundera över WH18DBDL2 från Hikoki. 

Slagskruvdragaren är på 18 V och har en väldigt kraftfull samt hållbar kolborstfri motor som levererar 4 olika lägen på hastigheten. 

Prestandan är fantastiskt då vridmomentet ligger på hela 207 Nm med varvtal upp till 2900 per min och antal slag upp till 4000 per min. 

Produkten har flera unika egenskaper, exempelvis triple hammer funktionen som gör maskinen mycket snabb och sänder ut lägre vibrationer. 

Dessutom har slagskruvdragaren motorbroms, överbelastningsskydd, HPS – Hikoki Protection System, integrerat LED-ljus och ett förbättrat flöde för optimal kylning. 

Köpet är komplett och redo att användas med det samma, då du utöver själva verktyget får två stycken 18 V 5,0 Ah litiumjonbatterier, en laddare och en väska att förvara och transportera allt i. 

Slagskruvdragaren är också försedd med bälteskrok och handledsrem.

4. Billigast – MAKITA DTD153Z

Klicka här för att se bästa priset

Ibland vill man bara köpa ett billigt verktyg men ändå få en bra prestanda och lång livslängd, då är slagskruvdragaren DTD153Z från etablerade märket Makita ett bra val för dig. 

Slagskruvdragaren är precis som många andra på 18 V och har en kolborstfri effektiv motor, vilket genererar ett vridmoment på 170 Nm med varvtal upp till 3400 per min och antal slag upp till 3600 per min. 

Tack vare att motorn är borstfri är slagskruvdragaren underhållsfri. Den är också effektivare jämfört med motorer som har kolborst eftersom det inte uppstår samma friktionsförluster. 

Effektiviteten möjliggör lägre strömstyrka, lägre värmeutveckling och längre arbetstid på en enda uppladdning. 

Det ergonomiska och gummibeklädda smala handtaget som produkten har skapar en säker och komfortabel arbetsställning och det är lätt att hänga maskinen i bältet tack vare den smidiga bältesklämman. 

Slagskruvdragaren har också en LED belysning som ökar precisionen och möjliggör arbete i dåligt ljus. 

Lista över de bästa slagskruvdragarna 2023 

  • Bäst i test: Milwaukee M18 ONEID2-0X 
  • Populärast: Milwaukee M12 FID-0 
  • Premiumval: Hikoki WH18DBDL2 
  • Billigast: MAKITA DTD153Z 

Vanliga frågor om slagskruvdragare 

Vad gör en slagskruvdragare? 

Slagskruvdragaren är lik den vanliga skruvdragaren då den har en inbyggd bitshållare och inte en inbyggd chuck som borrmaskiner har. Det som skiljer dem åt är att slagskruvragaren har en slagfunktion som hamrar runt skruven i roterande riktning när motståndet ökar. 

När ska man använda en slagskruvdragare? 

En slagskruvdragare kan användas till flera olika uppgifter, men främst är det när en borrskruvdragare inte är tillräcklig, du behöver alltså mer kraft.  
Den har ett nämligen ett högre vridmoment som slår in skruven när det börjar gå trögt. Ett exempel kan vara när pluggade skruvar ska dras in i betong, då är det trögt och en kraftfull slagskruvdragare behövs. 

Vilken slagskruvdragare är bäst? 

Det är omöjligt att säga vilken slagskruvdragare som är bäst för dig. Du behöver fokusera på vilka arbeten som du planerar att genomföra och därefter bestämma vilken prestanda du behöver. Även plånboken kan vara avgörande för vilken slagskruvdragare som är bäst för dig. 

Vad kostar en slagskruvdragare? 

En slagskruvdragare kan kosta allt mellan 1000 kr och 10 000 kr, men 3000 kr brukar vara medel. Priset beror ofta på hur bra prestanda som verktyget har och hur hållbart det är. 

Var köper jag bits till slagskruvdragare?

Olika bitsar göra att köpa i majoriteten av byggaffärer, både online och i fysiska butiker. Ett tips är att söka sig till den butik där du köpte maskinen. Där hittar du även bitshållare. 

Sammanfattning 

Att köpa en slagskruvdragare är inte lätt och du måste tänka genom köpet noggrant, man kan inte alltid bara köpa en slagskruvdragare som är bäst i test. Främst bör du fokusera på hur mycket kraft som verktyget måste ha för att klara av dina uppgifter. 

Men även pris, hållbarhet och extrafunktioner kan vara värda att resonera kring. Det kan även vara värt o fundera över om du ens behöver en slagskruvdragare, eller om en helt vanlig skruvdragare skulle räcka. Extra kostnader för batterier och väska borde du också ha i åtanke om den modell som du köper inte har detta. 

“En slagskruvdragare är ett mycket effektivt verktyg då dess slagborrseffekt kan dra åt de mest tröga skruvarna.”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen