Skyffla bort vintern: Ett test av olika snöskyfflar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bra alternativ

Fiskars X-series

Fiskars 142030

Bahco LST

Ironside 519018

Klicka här för att se fler snöskyfflar.

När vintern kommer med sitt vita täcke, blir snöskyffeln ett oumbärligt verktyg för många. Att skotta snö kan vara både fysiskt krävande och tidskrävande, och rätt val av snöskyffel kan göra jobbet lättare och effektivare.

Men vilken snöskyffel är den bästa? I detta omfattande test kommer vi att undersöka och jämföra olika typer av snöskyfflar för att hjälpa dig att göra det bästa valet för dina behov och förhållanden.

1. Bäst i test – Fiskars X-series

Fiskars X-series snöskyffel

Fiskars X-series snöskyffel imponerade verkligen på oss under testprocessen. Denna snöskyffel är framtagen för enkelt och effektivt avlägsnande av snö och is från trappsteg, verandor och trottoarer, och den levererar på sina löften.

Specifikationer
Längd:132 cm
MaterialAluminium, plast
Temperaturer:Ned till –30 °C
Handtag:Halkfritt
Skopans bredd:36,2 cm

Den djupa skopan och det patenterade, förstärkta metallbladet gör den tre gånger mer hållbar, vilket var något som märktes under hela testperioden.

Dessutom har den ett slitstarkt men ändå lätt aluminiumskaft och halksäkra grepp med struktur för bättre kontroll, extra värme och minskad trötthet.

Under vårt test fann vi att den djupa skopan verkligen gjorde det enklare att skyffla stora mängder snö, medan det förstärkta bladet klarade av hårdare is utan problem.

Den stora, strukturerade, halkfria greppet rymde vinterhandskar och isolerade väl mot kylan, vilket gjorde arbetsprocessen mycket mer bekväm. Snöskyffelns lågfriktionsmaterial gjorde att snön glider av lättare, vilket sparade tid och ansträngning.

Endast en mindre nackdel noterades under testet, och det var att snöskyffeln kan vara lite klumpig att hantera på mycket trånga utrymmen. Men detta kompenserades i stor utsträckning av dess effektivitet och bekvämlighet i normal användning.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en snöskyffel som är hållbar, lättviktig och erbjuder fantastisk kontroll och bekvämlighet, är Fiskars X-series ett mycket bra val.

Den är perfekt för de som behöver en snöskyffel som inte bara tar bort snö och is utan gör det på ett sätt som sparar både tid och ansträngning.

Fördelar

 • Mycket hållbar med 3x förstärkt blad
 • Lättviktig och stabil
 • Bra grepp som rymmer vinterhandskar
 • Fungerar effektivt i kyla upp till –30 °C

Nackdelar

 • Kan vara klumpig på trånga ställen

2. Bäst premiumval – Fiskars 142030

Fiskars 142030 snöskyffel

Fiskars 142030 är en snöskyffel som vi nyligen hade nöjet att testa. Den första aspekten som sticker ut är dess klassiska design, som kompletteras med ett rött ergonomiskt handtag. Det här är en stabil skyffel som verkligen klarar det mesta, och dess premium-känsla genomsyrar hela användarupplevelsen.

Specifikationer
Skaftlängd:117 cm
Bredd:32,5 cm
Vikt:2,1 kg
Material:Aluminium, trä
Design:Klassisk

Under vårt test fann vi att snöskyffeln med dess träskaft och Y-handtag gav en behaglig och bekväm känsla.

Bladet, tillverkat i härdad aluminium, visade sig vara mycket slitstarkt och effektivt vid snöröjning. Vi uppskattade även den balanserade vikten på 2,1 kg, vilket gjorde att snöskyffeln kändes både robust och hanterbar.

Ett område där Fiskars 142030 verkligen skiljer sig från andra modeller är i dess estetik och byggkvalitet. Det röda ergonomiska handtaget ser inte bara bra ut, utan fungerar också utmärkt för att minimera trötthet under längre användning.

Den klassiska designen med dess eleganta träskaft bidrar till en övergripande lyxig känsla som man inte alltid finner i snöskyfflar.

En mindre nackdel som vi upplevde under testet var att snöskyffelns bredd på 325 mm kan vara något begränsande vid hantering av större snömängder. Detta påverkade dock inte vår allmänna positiva upplevelse av produkten.

Sammanfattningsvis är Fiskars 142030 en riktigt premium snöskyffel som kombinerar traditionell design med modern funktion. Dess ergonomiska handtag och kvalitetsbyggnad gör det till ett fantastiskt verktyg för vinterns alla utmaningar. För dem som söker en snöskyffel med en touch av klass och hållbarhet är Fiskars 142030 definitivt värd att överväga.

Fördelar

 • Klassisk och elegant design
 • Ergonomiskt handtag
 • Stabilt och hållbart blad
 • Balanserad vikt

Nackdelar

 • Begränsad bredd

3. Bäst budgetval – Bahco LST

Bahco LST snöskyffel

Bahco LST-72324 är en snöskyffel som är svår att missa i sin kategori, främst på grund av dess exceptionella prisvärde. Under vår testning av produkten fann vi att den erbjuder en robust konstruktion och mycket bra kvalitet för det låga priset, vilket överträffade våra förväntningar.

Specifikationer
Längd:78 cm
Vikt:800 gram
Bladmått:30 x 25 cm
Material:Aluminium, kolstål
Handtag:Ergonomisk greppyta

Den här lilla snöskyffeln, med en längd på 78 cm och en vikt på endast 800 g, visade sig vara en riktig pärla.

Bladet, med måtten 300 x 250 mm och en tjocklek på 2 mm, kombinerat med ett skaft tillverkat av pulverlackerat kolstål och blad av aluminium, gav en mycket stabil och pålitlig upplevelse.

Handtaget av polypropen med greppyta av termoplastisk elastomer var en annan imponerande aspekt. Det mycket ergonomiska handtaget gjorde arbetet lätt och bekvämt, även under längre perioder av snöröjning.

Utöver prestandan är Bahco LST-72324 också estetiskt tilltalande. Den ser inte bara bra ut, men vi förväntar oss att den kommer att hålla i flera år, förutsatt att den tas om hand på rätt sätt.

En mindre nackdel vi upplevde var snöskyffelns storlek. Dess kompakta mått gjorde den något mindre effektiv vid hantering av större snömängder, även om detta är en väntad begränsning för en mindre modell.

Sammanfattningsvis är Bahco LST-72324 en liten men kraftfull snöskyffel som erbjuder enastående värde för pengarna. Med en robust konstruktion, ett bekvämt handtag och en attraktiv design är den ett utmärkt val för de som behöver en lätt och effektiv snöskyffel utan att bryta banken.

Fördelar

 • Utmärkt prisvärdhet
 • Robust konstruktion
 • Ergonomiskt handtag

Nackdelar

 • Mindre effektiv med större snömängder

4. Bra alternativ – Ironside 519018

Ironside 519018 snöskyffel

Ironside 519018 snöskyffel har visat sig vara en kraftfull och hållbar partner i vårt test, perfekt för den som behöver skotta större ytor. Den här snöskyffeln skiljer sig från mängden med sitt aluminiumskaft och stora bladstorlek på 550 x 380 millimeter.

Specifikationer
Bladstorlek:55 x 38 cm
Total längd:146 cm
Skaftmaterial:Aluminium
Handtag:Ergonomiskt
Vikt:Lättviktig

Under testprocessen upplevde vi att den var både lättviktig och enkel att använda, tack vare skaftet som är helt tillverkat av aluminium. Denna konstruktion inte bara gör skyffeln väldigt hållbar, utan ger den också en fördel i hanterbarhet.

Den ergonomiska D-plasthandtaget ökade också komforten och kontrollen under användning, vilket gjorde arbetet mindre ansträngande.

Bladet på Ironside 519018 är tillverkat i en slitstark och köldtålig plast, en funktion som vi fann extremt användbar i kallt väder. Aluminiumförstärkningen längst fram på bladets framkant förhindrade att kanten “krullade” sig, vilket bidrog till dess hållbarhet.

En nackdel med Ironside 519018 är att dess stora bladstorlek gör den mindre lämplig för mindre uppgifter, som att ta bort lite snö runt bilen. Detta är något som potentiella köpare bör överväga beroende på deras specifika behov.

Sammanfattningsvis är Ironside 519018 en effektiv och hållbar snöskyffel som presterar väl på större ytor. Dess aluminiumskaft och köldtålig plastblad gör den till ett utmärkt verktyg för tunga snöröjningsuppgifter.

Den som söker en snöskyffel för mer omfattande arbeten skulle göra klokt i att överväga denna modell, medan de som behöver ett verktyg för mindre uppgifter kan hitta den klumpig.

Fördelar

 • Väldigt hållbar
 • Lättviktig
 • Ergonomiskt D-plasthandtag
 • Stor bladstorlek för större ytor

Nackdelar

 • Inte lämplig för mindre uppgifter
 • Kan kännas klumpig

5. Fiskars 141020

Fiskars 141020 snöskyffel

Fiskars 141020 är en snöskyffel som direkt imponerade på oss under våra tester, särskilt med sin robusta aluminiumkonstruktion. Designad för vinterbruk, är detta ett verktyg du definitivt vill ha till hands i bilen när snöovädret börjar.

Specifikationer
Bladmått:25,5 x 30 cm
Längd:71,5 cm
Garanti:3 år
Vikt:750 gram
Handtag:D-formad

Det första som fångade vår uppmärksamhet var hur lätt den var, med en vikt på bara 750 gram. Trots sin lätthet visade skyffeln sig vara mycket robust och hållbar, tack vare den gjutna aluminiumkonstruktionen.

Både skaftet och bladet är tillverkade av härdat aluminium, vilket ger en känsla av styrka och pålitlighet under användning.

Skaftet är plastbelagt, och dess ergonomiska plasthandtag i D-form gör det bekvämt att använda även under längre perioder. Det var också en uppskattad detalj som vi inte alltid hittar i andra skyfflar på marknaden.

Bladet är inte alltför stort, vilket gör den idealisk för mindre snöröjningsarbeten hemma eller runt bilen. Under testet fann vi att den var mycket användbar för just dessa syften.

En nackdel vi upptäckte var dock bladets begränsade storlek på 255×300 mm. För dem som letar efter en skyffel för större snöröjningsuppgifter kan detta vara en begränsning.

Sammanfattningsvis är Fiskars 141020 en pålitlig och robust snöskyffel, som utmärker sig med sin aluminiumkonstruktion och ergonomiska design. Den är ett perfekt verktyg för mindre snöröjningsuppgifter, och den lätta konstruktionen gör den lätt att förvara och ha med sig i bilen.

Den begränsade bladstorleken kan vara en nackdel för vissa användare, men för dem som letar efter en pålitlig skyffel för bilen eller mindre ytor, är detta ett utmärkt val.

Fördelar

 • Robust aluminiumkonstruktion
 • Lättviktig
 • Ergonomiskt D-formad handtag
 • Lämplig för bil och mindre ytor

Nackdelar

 • Begränsad för större ytor
 • Kan kännas för lätt för tunga jobb

6. Fiskars SnowXpert

Fiskars SnowXpert snöskyffel

Fiskars SnowXpert snöskyffel är utformad för att snabbt och effektivt avlägsna snö från stora områden som uppfarter, gångvägar och trottoarer. Under våra tester upptäckte vi att dess teleskopiska skaft inte bara var en marknadsföringsknep, utan faktiskt levererade på löftet om optimal ergonomi.

Specifikationer
Längd:156 cm
Bladmaterial:Hårdplast
Vikt:1,5 kg
Temperaturer:Ner till -30°C
Handtag:Halksäkert

Det som särskilt imponerade på oss var det patenterade, armerade metallbladet som verkligen ger tre gånger längre hållbarhet.

Det klarade av även hårt packad snö utan problem, och vi upplevde ingen förslitning alls under de många timmars intensivt arbete vi utsatte den för.

Vi noterade också den förstärkta frostbeständiga polumerskopan som klarade ner till -30°C. Detta, tillsammans med det slitstarka aluminiumskaftet och halkfria grepp, gjorde att kontroll och komfort hölls på en hög nivå under hela vår testprocess.

Stora, D-formade handtaget var verkligen bekväma, även när vi hade på oss tjocka vinterhandskar. Den vinklade designen hjälpte till att hålla handlederna i en bekväm, ergonomisk position, vilket minimerade tröttheten under långa arbetspass.

Den avancerade nya skopdesignen, gjord av ett lågfriktionsmaterial som låter snön lättare glida av, var en annan funktion som vi fann särskilt användbar och effektiv.

En potentiell nackdel vi noterade var att, även om teleskopiska skaftet tillåter justering, kan det bli lite ostadigt när det är helt utdraget, vilket kan påverka kontrollen över skyffeln för vissa användare.

Fiskars SnowXpert har verkligen visat sig vara en robust och pålitlig partner för snöröjning. Med sin imponerande hållbarhet, ergonomiska design och innovativa funktioner är det en utmärkt investering för alla som tar snöröjning på allvar. Trots vissa mindre brister är det en produkt som vi varmt kan rekommendera.

Fördelar

 • 3X längre hållbarhet med patenterat metallblad
 • Ergonomisk design med justerbart teleskopiskt skaft
 • Lågfriktionsmaterial gör att snön lättare glider av

Nackdelar

 • Teleskopiskt skaft kan vara ostadigt vid full utsträckning

7. Ironside 519015

Ironside 519015 snöskyffel

Ironside 519015 snöskyffel är ett enkelt, pålitligt verktyg som imponerar med sin funktion och prisvärdhet. Vi har testat denna snöskyffel under några av de mest utmanande vinterförhållandena, och den har levt upp till förväntningarna.

Specifikationer
Längd:140 cm
Bladmaterial:Kyltålig plast
Handtag:D-formad
Vikt:2 kg
Mått (cm):36,5 x 49 x 138

Bladet, tillverkat i kyltålig plast, klarade av att flytta stora mängder snö utan problem. Det faktum att den är gjord i plast innebar inte att den var svagare än andra alternativ.

Tvärtom, med en aluminiumförstärkt framkant, var den robust och redo för det mesta vi utsatte den för.

Den ergonomiska designen av handtaget, inklusive det D-formade plasthandtaget, gjorde användningen bekväm och effektiv. Tillverkat i svensk furu, tillhandahöll handtaget en stadig grepp och balans, även när vi skyfflade tung, våt snö.

Ironside 519015 är ett utmärkt alternativ för de som letar efter ett budgetvänligt alternativ som inte kompromissar med kvalitet. Det var uppenbart för oss att detta är ett verktyg som skulle kunna användas i många säsonger utan några problem.

En nackdel vi noterade var dock att bladet kunde vara lite flexibelt när det utsattes för extremt tunga mängder snö. Detta ledde inte till några omedelbara problem under vårt test, men det kan potentiellt vara en fråga över tid om man regelbundet använder den för mycket tung snöröjning.

Ironside 519015 är ett prisvärt alternativ som erbjuder tillförlitlig prestanda för hemmabruk. Trots en mindre brist som vi noterade under vårt test, är detta en snöskyffel som erbjuder ett mycket bra värde och kan vara en trogen följeslagare under många vintrar framöver.

Fördelar

 • Kyltålig plastblad hanterar stora mängder snö
 • Prisvärd och pålitlig
 • Ergonomiskt handtag för komfort
 • Aluminiumförstärkt framkant ger extra styrka

Nackdelar

 • Bladet kan vara lite flexibelt med tung snö
 • Träskaft kan bli torrt och spricka över tid
Hur vi utförde vårt test av snöskyfflar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen