Bästa solsängen 2022 – Test av olika solsängar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Solsäng Hillerstorp Hampton

Solsäng Hillerstorp Tennessee

Solstol Traditional Teak Kate Vit​

Solsäng Hillerstorp Nydala

Klicka här för att se fler solsängar.

Bästa solsängen 2022

Har du någonsin tänkt på att köpa en solstol men ångrat dig eftersom du inte kan ligga bekvämt i den? I så fall måste du köpa den bästa solsängen. Med hjälp av en bäst i test solsäng så kan du ligga bekvämt i solen. Du kan använda en solstol nästan överallt som till exempel vid stranden, poolen eller i trädgården. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en solsäng bäst i test.

Men det kan dock vara ganska svårt att köpa den bästa solsängen på nätet. På grund av en massa olika saker så blir processen hyfsat svår. Det finns till exempel en massa olika modeller av solsängar som i sin tur finns i olika prisklasser. Det kan därför bli svårt att hitta vilken som är bäst. Det finns även tyvärr affärer som bara skriver om de positiva sakerna. Affärerna tycker om att inte nämna de negativa sakerna för att då säljer det bättre. Men detta gör även att man inte får en klar bild av hur bra en solbädd bäst i test faktiskt är. Om man inte är så insatt kan det därför bli ganska svårt.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för solsängar. Detta har jag gjort genom att göra mitt eget solsäng test. Det finns nämligen några saker som man ska tänka på när man köper en bra solsäng. Genom att använda min köpguide som en grund så kommer du enkelt att kunna köpa den bästa solsängen. Jag har skapat den här guiden genom att använda och testa min egen solbädd. Jag har även läst igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av all den här informationen sammansatte jag en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du kan köpa den bästa solsängen.

Köpguide för bäst i test solsäng 2022

Som jag skrev innan kan det alltså vara ganska svårt att köpa den bästa solsängen på nätet. Det finns ju så mycket som man måste tänka och fundera på. Men hela processen kan bli mycket enklare genom att läsa och följa min köpguide. När man ska köpa en bäst i test solsäng så finns det nämligen några viktiga saker som man måste tänka på. Som vanligt är det dock även viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa solsängen 2022:

 • Frågor att ställa sig inför köp av en solsäng
 • Kort introduktionsguide till solsängar
 • Introduktionsguide till hur man köpen den bästa solsängen
 • Varför du bör investera i en solsäng
 • Utrymme
 • Bekvämlighet
 • Stil
 • Värde
 • Lågprofil
 • Färg
 • Material
 • Rengöring
 • Kuddar
 • Lagring
 • Extra egenskaper
 • Tillbehör
 • Tillgänglighet
 • Kundtjänst
 • Fraktkostnader
 • Returpolicy
 • Snabbtips

Frågor att ställa sig inför köp av en solsäng

En solsäng är underbar för att tillbringa långa eftermiddagar på sommaren, hoprullad med en kall och uppfriskande drink, med en ny bok i handen. De låter kroppen slappna av i en bekvämaste lutande position för att stimulera blodcirkulationen. De flesta badorter har någon form av en solsäng som omger poolen och det beror på att de bara är eleganta, klassiska och bekväma. Så vad är några av de frågor du bör ställa innan du köper en ny solsäng till ditt bakdäck eller bakgård?

 • Vilket material fungerar bäst för det klimat du bor i?
 • Var planerar du att placera din solbädd? Behöver du hälla en betongfundament på marken för att göra den jämn och stabil?
 • Hur ofta planerar du att använda din solsäng? Bör tyget vara lätt att rengöra med en konstruktionsdesign som håller?
 • Hur stor vill du att din solsäng ska vara? Sittplats för en person? En dubbel solsäng?
 • Var planerar du att förvara din solsäng när den inte används eller säsongen är över?
 • Letar du efter ett omfattande garantipaket? Utmärkt kundservice? Förmåner att köpa vid en viss tidpunkt?

Kort introduktionsguide till solsängar

Vad är exakt en solsäng? En solsäng är en lång, vilande säng, ungefär som om en solsäng och ottoman kombinerades till en. Ryggstödet i en solbädd är justerbar, så att användaren kan ligga helt platt eller sitta bekvämt i olika vinklar. De kan vara armlösa eller ha armar, beroende på vad du föredrar. Det finns även dubbla solsängar för att ge gästerna ännu extra sittplatser.

Solsängar finns i en mängd olika rammaterial, såsom aluminium, gjuten aluminium, korg, smidesjärn, stål, teak, trä, återvunnen plast och harts. Det finns också ett antal sängsmaterial tillgängliga, inklusive lyftsele, kudde, rem, metall, korg, teak, trä, återvunnen plast och harts. Vilken typ av material du väljer beror i hög grad på önskat utseende och komfortnivå, men beror också på vädret i ditt område och din livsstil.

Aluminium är extremt lätt, slitstarkt, tåligt mot korrosion och temperaturförändringar, lågt underhåll, lätt bärbart och prisvärt, vilket gör det till ett populärt materialval för solsängar. Solsängar i aluminium har vanligtvis sittplatser eller kuddar, både bekväma och anpassningsbara alternativ. Att ha en lätt solsäng är viktigt om du planerar att flytta din solsäng ofta på din uteplats eller om du planerar att förvara den när den inte används. Om du föredrar en mer robust solsäng gjord för att motstå blåsiga förhållanden kan du överväga en av smidesjärn eller trä. Du hittar mer information om dessa material i min köpguide för utomhusmaterial.

Varje material har olika utseende, och vissa sittmöjligheter som lyftsele och kudde finns i olika färger för att anpassa estetiken på din uteplats. Solsängar med både avslappnad och modern stil finns i många olika alternativ för att passa dina personliga designpreferenser.

Snabbguide till hur man köper den bästa solsängen till sig själv

Om du vill njuta av några strålar vill du att din solsäng ska ha ett antal funktioner. För det första måste det vara justerbart. När solen rör sig över himlen behöver du inte bara rikta in dig på vissa områden utan att kasta en skugga över dig själv, utan du kommer säkert att vilja luta dig i olika vinklar när du ligger på ryggen jämfört med din front. Den ska också vara bärbar, så du kan ta den till stranden eller följa solen runt din trädgård. Tänk på en modell med en vadderad hålighet, vilket gör det extra bekvämt för dig att vila på magen utan att anstränga nacken. Ett vattentätt, andningsbart eller snabbtorkande tyg hjälper om du upprepade gånger kommer in och ut ur poolen, eller om din solskyddsmedel eller garvolja läcker ut.

Om du inte kan föreställa dig en eftermiddags avkoppling utan mellanmål eller dryck i handen, har du tur – det finns gott om sängar där ute för dig. Leta efter utfällbara bord, dryckeshållare och spilltätt tyg. En vilsäng som är utrustad med en avtagbar baldakin eller överdrag av något slag hjälper till att hålla en frostig dryck från att värmas i direkt solljus och skydda dig från skadliga UV-strålar. Vissa set har även sidobord för alla dina bric-a-brac.

Du kanske bara vill ta ut ditt vardagsrums mysighet utomhus. Oavsett om du blöter i landskapet i en öken eller skog, vill du ha något överdådigt vadderat med ett mjukare tyg som fortfarande är slitstarkt nog för att motstå blekning och andra typer av skador. Plyscharm och nackstöd är av största vikt, särskilt om du tar med dig en bok, surfplatta eller bärbar dator. Det här är en annan instans när det är praktiskt att ha ett litet bord så att du kan ställa ner dina saker från tid till annan.

Om du campar ofta, försök att ta med dig en tredelad solsäng med lätt stålkonstruktion och tätt tyg. Det kan vara ett välkommet tillskott till sittplatserna runt lägerelden och dubbla ner som en barnsäng som är perfekt för att titta på stjärnor eller för att fungera som en skydd mot nyfikna kritiker. Och naturligtvis är vissa funktioner inte förhandlingsbara. Se alltid till att din solbädd tål dåligt väder, tål rost eller förfall och är tillverkad av högkvalitativa material som kan bära mer än tillräckligt med vikt.

Om du är i behov av ett nytt badrumsskåp kan du kolla in min köpguide för att hitta det bästa badrumsskåpet för just ditt badrum.

Varför du bör investera i en solsäng

Med de insamlade uppgifterna blir det lättare att bestämma vilka av de bästa solsängar som ger stöd för hela kroppen för en rad aktiviteter. Människor tycker ofta att en solbädd är ett utmärkt val för att umgås vid poolen. Luta dig precis rätt mängd för att sova, titta på barnen medan du solar eller kommer i kapp dina vänner.

Chaise lounge sängägare uppskattar ofta flexibiliteten som följer med detta möbelalternativ, hur det kan ordnas på olika sätt och matchas med andra utomhusdelar för att möta deras personliga behov. Koppla ihop den med en färgstark kudde, sidobord och paraply som passar dina önskemål och kompletterar din trädgårds estetik.

Utrymme

Solsängar täcker mer kvadratmeter än de flesta solsängar för enstaka personer, eftersom du har tillräckligt med utrymme för att sprida ut i solen för en mysig eftermiddagslap. Passande, mindre däck eller uteplatser kanske inte passar rätt för en solsäng. En solsäng är det rätta valet om du vill bryta upp ett större utrymme med zoner, eller om du har vägar som leder till din pool eller strandpromenad tillräckligt med utrymme för att ta utsikten.

Längden är den viktigaste mätningen när du planerar ditt utomhusområde vid havet eller vid havet – eftersom du behöver gott om plats för en solsäng. Breddmätningen inkluderar rymliga armstöd; själva sätet är 43 cm brett, vilket fortfarande är gott om plats för en enda person. Sitthöjden är 30 cm från marken.

När du anordnar en uppsättning solsängar i valfritt utomhusutrymme, lämna cirka två till tre meter mellan varje solsäng för enkel åtkomst. Räkna ut mer utrymme bakom och framför varje solsäng så att du kan navigera runt ditt däck eller uteplats utan hinder eller problem. Mät ditt utrymme och överväg längderna och bredderna ovan för att avgöra om en solsäng bekvämt kommer att passa i ditt utomhusrum.

Bekvämlighet

I slutet av dagen är den främsta saken som du antagligen oroar dig för när det gäller möbler som hjälper dig att förbättra din solbränna och låta dig varva ner efter en stressig arbetsvecka. Därför såg jag till att läsa vad tidigare kunder hade att säga om komforten i varje solsäng. När det gäller nylon- eller polyestertyger kan de ofta vara lite kliande eller gräva i användarnas hud när de används under långa perioder.

Om jag ​​märkte att det fanns ett överväldigande antal användare som hade specifika klagomål om att materialen var obekväma, gick jag vidare till en annan design – för komfort är den viktigaste faktorn när det gäller dessa sängar. De mest bärbara designen kommer vanligtvis inte med kuddar, som vissa användare kanske vill köpa separat.

För designen av polyester eller nylon såg jag till att de andades och torkade snabbt så att de skulle hålla användarna svala och bekväma även under höga värmetillstånd på platser som stranden. Ett vanligt klagomål om att dessa utomhussängar är historiskt kända för är att den mittjusterbara stången gräver i användarnas rygg när den är helt lutad. Jag såg till att de bästa trädgårdssängar som jag valde hade mönster som inte skulle gräva i ryggen när de låg helt platt.

Stil

Att välja en slutlig design beror helt på vad och var du tänker använda dessa solsängar. Om du är en hemma som föredrar att hålla dig vid din pool eller uteplats på bakgården, kan du dra nytta av att köpa en mer permanent hartsdesign som är perfekt för att ge dig ut på uteplatsen och inte behöva lägga bort den hela vintern. Om du är någon som ständigt är på språng och vill ha något som är lätt att bära med dig, kan design som har aluminiumramar med polyestersäten som kan fällas upp och bäras på ryggen eller över axeln fungera bättre för dig. En annan sak att ta hänsyn till är hur mycket du är villig att ta hand om din solbädd för att säkerställa att den har en lång livslängd.

Trots att solsängar med aluminiumramar kan hävda att de inte rostar när de lämnas ute i regnet, men om du planerar att lämna ut dem hela sommaren har vissa användare märkt att deras produkter faktiskt började rosta. Dessutom upptäckte vissa användare att även om polyester kan avvisa vatten, så fungerade det inte så bra för att avvisa lukt – vilket innebär att du kanske måste tvätta det med lite tvålvatten så ofta. Oavsett vilken typ du landar på är det viktigaste att du landar på en design som ger dig maximal komfort så att du kan varva ner i slutet av en lång dag och kanske få en solbränna.

Värde

Kostnaden var något mycket viktigt för mig eftersom jag inte vill att du ska spendera mer pengar än vad du behöver på någon typ av redskap. Jag ville välja mönster som löpte runt mitt på vägen i termer av pris eftersom dessa enheter vanligtvis gjordes av högkvalitativa material och hade innovativa mönster utan att bryta banken. Jag såg dock till att erbjuda några val av poolsängar som kom till ett överkomligt pris. Dessa mönster håller kanske inte på längre sikt eller för vardagligt bruk, men det är något som du bara ska använda för semestrar och evenemang – dessa billigare alternativ passar perfekt dina behov samtidigt som du sparar lite pengar.

Lågprofil

De flesta mönster sitter bara cirka 30 cm upp från marken. För det mesta har dessa typer av sängar en mycket låg profil och sitter inte så högt upp från marken. Med detta sagt är de flesta mönster där ute på marknaden inte idealiska för äldre användare som kan ha svårt att komma upp ur lätta och låga sängar. Några av hartsdesignerna som finns på min lista sitter dock lite högre än de vikbara alternativen, och de kan vara mer lämpliga för äldre användare eftersom de är tyngre och de riskerar inte att välta när någon som inte är de är inte så stabila på sina fötter och försöker komma upp ur dem.

Färg

Oavsett om du väljer en design för att placera bredvid din pool eller på din uteplats, eller om du vill ha något som erbjuder lite mer rörlighet, vill du ändå att det ska se bra ut. Jag drogs till design som erbjöds i många roliga färger som användarna kunde välja mellan för att kunna matcha sina solsängar eller deras strandutrustning. Att välja en poppande färg hjälper till att också dekorera din trädgård med din nya solbädd. Många användare föredrar permanenta mönster som har sportmaterial som återspeglar en rottingdesign eftersom de passar med nästan alla andra möbler som du redan har på din uteplats.

Material

De olika materialen som en solsäng kan bestå av kan erbjuda köpare specifika fördelar och varierande underhållskrav. Bortsett från tyget på vissa solsängar, kan en tillverkare använda material som aluminium, trä eller korg i hela kroppen.

Aluminium

Aluminium är ett solidt alternativ som kräver minimalt underhåll från en husägare. Eftersom den är gjuten speciellt har tillverkarna möjlighet att erbjuda solsängar med ett modernt till ett antikt utseende. Pulverlackeringen på högkvalitativa solsängar i aluminium hjälper till att motstå bucklor och repor.

Aluminium är lätt att underhålla och är rosttätt. Till skillnad från vissa trä- och korgsängar är det också motståndskraftigt mot skadedjur och kräver ingen speciell behandling. Spraya ner det eller använd en tvålsvamp för att ta bort envisa rester och se till att det ser nytt ut i flera år. Börja varje säsong med en ny applikation av bilvax och rensa upp eventuella repor på aluminiumramen för att skydda ytan.

Tillägget av kuddar ger extra komfort och låter dig ändra utseendet på en loungesängsuppsättning utan att behöva springa ut och köpa ett nytt set. Aluminium är ett prisvärt och tåligt val för husägare som är intresserade av uteserveringar eller solsängar.

Trä

Många husägare uppskattar utseendet på en solsäng i trä. Men allt trä är inte detsamma; den valda typen av trä kan påverka hållbarhets- och underhållskraven för solsängar som solsängar, bänkar och bord.

Barrved

Barrträ kan skapa en billig solsäng. Även om de är lämpliga på kort sikt, kräver de mer underhåll från en husägare och kan vara benägna att ruttna, flisa eller spricka. Regelbunden lack kan hjälpa till att minska slitage men det är känt att barrved snabbt bryts ned.

Lövträd

Lövträd erbjuder mer hållbarhet än barrträ och gör det bekvämt att sitta och slappa. Loungesängar i lövträ håller längre än möbler tillverkade av barrved. Det kommer emellertid att behöva regelbunden färgning och lackering för att behålla sitt utseende. Solsängar av trä kommer inte att repa lätt utan är känsliga för vattenskador.

Teak

Teak är ett populärt val för sin hållbarhet och kan ta flera år. Det släpper ut naturliga oljor som skyddar det mot skadedjur och vattenskador. En husägare skulle behöva gnugga ner den med en teakförseglare för att behålla sin ursprungliga färg. Utan sådan behandling kommer dess naturliga träfinish långsamt att förändras till en silverfärgad patina över tid och med exponering för elementen.

Flätverk

Detta traditionella material finns i uteplatsuppsättningar och solsängar. Det kan också vara ett bra val för dem med slutna uteplatser och andra utrymmen, eftersom det är sårbart för elementen och kan skadas. När det används inomhus kan det ta en bra tid. Husägare som väljer korg kanske vill ha plyschkuddar för loungesängen, soffan eller andra sittplatser, eftersom korg kan vara mindre bekväm än andra material.

Mängden underhåll som krävs för solsängar kan variera beroende på vilket material som används och den valda platsen. Skuggiga områden och platser med högre nivåer av damm och pollen kan resultera i högre underhållskrav för solsängar och kuddar utomhus.

Enkel rengöring

Solsängar verkar bli röriga snabbare än inomhusmöbler. Förfriskningar, svett, solbrännaolja eller till och med fågeln som flyger över huvudet kan lämna röra som behöver rengöras. Så det är viktigt att välja en solbädd (och kudde) som motstår fläckar.

Kuddar

Vissa solsängar kommer med vadderade överdrag och detta ger extra komfort, men du kan behöva betala extra för privilegiet. Men det finns också gott om vadderade solsängsöverdrag som kan köpas separat, så låt inte det faktum att en modell har kuddar eller inte ta ditt beslut åt dig. Vissa kuddar kan också vara mycket tunna och dåliga, så du kanske vill byta ut dem. Om du vill veta hur bra kuddarna är, läs recensioner som min eller kundfeedback på webbplatser för att se vad folk säger om dem.

Lagring och täckning

Inte alla av mig har turen att bo på en plats där vädret alltid är varmt. Det betyder att många av mig måste överväga vad jag kommer att göra med mina solsängar under mindre månader eller under dåligt väder som potentiellt kan orsaka skador. Att vidta åtgärder för att lagra och skydda dina solsängar garanterar dess livslängd och gör att möblerna ser ut och känns som nya i flera år efter köpet.

Solsängar är inte precis små, så om du har flera solsängar att lagra i ett skjul eller garage är det viktigt att de kan komprimeras för att ta minimalt med utrymme. Fällbara och stapelbara solsängar är tillgängliga för att säkerställa att du enkelt kan lagra dem när och var du än behöver. Om fällbara och stapelbara solsängar inte är ett alternativ, eller om du har begränsat lagringsutrymme oavsett, kan du välja uteplatsmöbelöverdrag. Solsängöverdrag är tillverkade av hållbara tyger av hög kvalitet som är konstruerade för att klara tuffa väderförhållanden och hålla dina möbler säkra.

Täcken är vattenavvisande, ventilerade, starka och är utrustade med fästelement för att säkerställa att locket sitter kvar i blåsiga förhållanden. Jag rekommenderar att du köper ett skydd som erbjuds av tillverkaren av din solsäng för att säkerställa att klädseln passar ordentligt, men du kan köpa alla möbler du vill ha. Var noga med att mäta din solbädd innan du köper ett lock så att du har rätt mått för en säker passform.

Extra egenskaper

Några vanliga funktioner som kan tänka dig när du är hjul på botten för enkel manövrerbarhet, vadderade nackstöd, modeller utan tyngdkraft, solskydd för ansiktet och stora vadderade armstöd. Du kanske också vill ha en solsäng som vaggar fram och tillbaka, eller en som fälls ihop för enkel förvaring. Oavsett dina preferenser är det bara att se till att solsängens övergripande kvalitet är på en hög nivå, eller att alla extrafunktioner i världen inte kommer att göra stor skillnad när den faller sönder om en månad eller så.

Tillbehör

En solbädd är väl lämpad för en mängd olika kompletterande möbler. Att placera ett slutbord mellan två solsängar ger plats för drycker, mat, en bok, din mobiltelefon och vad du än vill ha till hands medan du kopplar av på din uteplats. Du kan placera en solsäng intill en loungesats för att ge extra sittplatser när du är värd för ett stort antal gäster. Att placera en grupp solsängar tillsammans, särskilt nära poolen, ger dig och dina gäster en fantastisk plats att umgås medan du njuter av solen.

Ett annat alternativ för att komplettera din solsäng är ett uteplatsparaply och paraplyställ eller bas. Även om det är trevligt att lägga ut i solen, kommer du och dina gäster förmodligen att behöva en paus från strålarna någon gång under dagen. Att placera ett paraply med paraplybas nära din solsäng kommer att ge välbehövlig nyans och lägger också till ett annat stilelement i utrymmet. Cantilever-paraplyer är ett utmärkt alternativ för detta, eftersom basen kan placeras bakom dina solsängar för att undvika en hindrad sikt, men andelen av paraplyet sträcker sig fortfarande över där du sitter. Solsängar är mångsidiga och kan fungera som ett fantastiskt komplement till alla solsängar.

Tillgänglighet & ledtid

De flesta online-återförsäljare har inte en fysisk plats där de lagrar saker och samordnar transporter. I stället skickar de varor från tillverkarens lager till din bostads- eller kommersiella plats. Följaktligen beaktas online-återförsäljare de lagernivåer som tillverkarna upprätthåller.

Under min- och sommarmånaderna bär de flesta solsängtillverkarna stora volymer för att möta säsongens efterfrågan. De kan ha “quick ship” -program där det finns ännu högre lager för “bästsäljare” eller snabbare påfyllning. Långsammare säljande solsängar kan dock inte lagras i lika stora mängder.

Med alla alternativ för ramfinish, klädselfärger och produktalternativ är det omöjligt för tillverkare att hålla hög tillgänglighet för allt. När du börjar utvärdera varumärken och specifika solsängar, tänk på att din unika kombination kan kräva anpassning som kan ta 12-14 veckor att leverera. Även vanliga lagerförsäljningar kan ta 4-8 veckor, eftersom många tillverkare levererar från Asien eller Australien.

Kundtjänst & recensioner

Det finns en enorm skillnad i kvaliteten på kundtjänsten mellan online-återförsäljare. Vissa butiker har callcenter med människor som helt enkelt tar meddelanden och vidarebefordrar dem till kunnig personal. Så småningom kan du få bra information, men det kan ta några dagar för dem att komma tillbaka till dig. Andra tillhandahåller endast information som redan finns på deras webbplats.

De bästa onlinehandlarna tillhandahåller kundservice som är lyhörd, grundlig, flexibel, pålitlig och engagerad. Om du investerar i solsängar av hög kvalitet kommer du sannolikt att ha många frågor och vill arbeta med någon som går utöver att se till att du har den information du behöver i rätt tid. Det är en stor investering, så det är viktigt att du känner dig säker på varorna och litar på detaljhandelspartnern som du arbetar med.

Finns de tillgängliga nätter och helger? Kan de ge volymrabatter? Om så är fallet, hur snabbt svarar de på förfrågningar om offert? Håller de kunderna uppdaterade under hela processen? Hur interagerar de när beställningen levereras? Vissa återförsäljare verkar försvinna när leveransen har gjorts. Leta efter solsängs-återförsäljare som följer upp för att säkerställa att allt kommer säkert, alla delar redovisas och svarar eftersom du har en chans att njuta av ditt köp. Du kan fråga dem hur de arbetar med kunder, men det är också en bra idé att titta på vittnesmål och recensioner från tidigare kunder.

Fraktkostnader och service

Såvida du inte fraktar små föremål, kommer de flesta solsängar att skickas via en godstransportör. Detta kan vara väldigt dyrt, speciellt om du beställer tunga föremål som soffor i stål eller stora parasoll med cementbottnar. De flesta online-återförsäljare erbjuder gratis frakt, men det är vanligtvis för leverans på gång. Det betyder att du är ansvarig för att få föremålen från gatan genom din dörröppning och till vart du än tänker placera dem.

Om du har fysiska begränsningar eller bara inte vill riskera att kasta ut ryggen kanske du vill fråga om ytterligare tjänster. White Glove-tjänsten flyttar till exempel allt från lastbilen till dess slutdestination, utför eventuell montering och tar bort förpackningen. Premiumleveranstjänster för solsängar som detta kan vara en extra kostnad, förhandlas fram till ett volyminköpspris eller är inte tillgängligt i vissa områden.

Returpolicy

Praktiskt taget alla tillverkare av solsängar kommer att ersätta eller reparera defekta föremål, eller de som går sönder under garantin, utan kostnad. Du måste antagligen ta några digitala foton och hantera lite fram och tillbaka kommunikation, men utbytesprocessen är inte så smärtsam.

Subjektiv avkastning är en annan sak. Om din beställning innehåller en eller flera solsängar med många anpassade alternativ är det förmodligen inte möjligt att returnera subjektiva returer eftersom det är osannolikt att någon annan vill ha den exakta kombinationen. På samma sätt kommer träkorn, vittring och marmormönster att variera från bit till bit, så de flesta tillverkare tillåter inte returer för små variationer från produktfotografering. De som gör det kommer att ta ut avgifter för returen.

Vanligtvis finns det en lageravgift som beräknas som en procentandel av försäljningspriset av solsängen. Du ansvarar också för fraktkostnader – inte bara för att returnera varorna till tillverkaren utan också kostnaden som återförsäljaren har haft för att skicka dem till dig. Gratis frakt är verkligen inte gratis för online-återförsäljaren. De är villiga att ta upp kostnaden och subtrahera den från sin marginal för hela beställningen, men de kommer inte att vara i fickan om du bestämmer dig för att solsängens färg du köpte inte helt matchar guldblommornas orange färg i din bakgård.

Snabbtips för att skapa en trevlig uteplats

Bara för att ett utomhusutrymme är utsatt betyder det inte att det fortfarande inte kan kännas som en intim del av ditt hus. Att komplettera dina solsängar med solsängar, sidobord, färgglada accentkuddar och till och med en liten soffa kan öppna saker enormt. Att ordna dina möbler runt en kontaktpunkt skapar direkt en inbjudande atmosfär. Du kan också lägga till extra dekadens genom att servera blandade drycker och läckra snacks med hjälp av en rullande bar eller uteplatskylare.

Om du bor i ett kallare klimat, försök välja en öppen spis eller utomhusvärmare. Förutom att ge välbehövlig värme, avger de en omgivande ljuskälla. Du kanske också vill överväga att installera uteplatsstränglampor, som sträcker sig från retro glaskolstilar till böjbara koppartrådar med små blinkande glödlampor som kan få vilket utrymme som helst att se ut ur en saga.

Lista över de bästa solsängarna 2022

 • Bäst i test: Solsäng Hillerstorp Arlöv
 • Populärast: Solsäng Hillerstorp Tennessee
 • Premiumval: Solbädd Pusku Pusku
 • Billigast: Solsäng Hillerstorp Nydala

Snabbtips för att köpa en solsäng

Du har äntligen bestämt att du vill ha solsängar på din uteplats oavsett om det är vid poolen eller din uteplats eller din terrass. Det finns några tips som du vill veta för att göra ett utbildat köp.

 • Se till att du har tillräckligt med utrymme. Solsängar tenderar att vara långa och skrymmande. Så innan du köper något, ta måttbandet och mät det område du kommer att använda för dessa solsängar.
 • Tänk på lågsäsong och vintermånader. När sommarsolen visar sitt ansikte tror jag att den kommer att stanna för alltid. Men om du köper en solbädd på sommaren måste du tänka på dina lagringsalternativ på vintern om du inte vill lämna dem utanför. Så leta efter staplingsalternativ, vikt, hjul eller hopfällbarhet när du shoppar.
 • Bedömer ditt färgschema. Solsängar köps vanligtvis separat från solsängar så du brukar inte tänka på att matcha färger för mycket men om du inte har en stor uteplats bör du. Glöm inte att material med mörkare färger blir hetare under solen. Att välja en ljusare färg är bäst.
 • Bestäm om du vill ha kuddar. Den här är mycket viktig. Du måste bestämma om du vill ha kuddar, lyftselar eller ingenting i din solsäng. Beroende på vilken typ av solsäng det är är beslutet avgörande. Om du inte gillar att underhålla kuddar, regelbundet tvätta dem, bör du leta efter lyftsele eller chaises som kan användas med varken. Om komfort är det viktigaste än du har bara ett alternativ kudde solsängar.
 • Be om typ av leverans. Solsängar är vanligtvis stora och skrymmande så att leveransen kan vara ett problem beroende på ditt område och beroende på vilken solbädd du har köpt. Det vore klokt att ringa och fråga exakt hur chaises kommer att levereras. Det kan vara med en godstransportör som kommer att vara en leverans på gång. I det här fallet måste du ha hjälp hemma för att bära solsängen från trottoarkanten till ditt hem. Ring bara din butik och fråga innan du beställer.
 • Välj ett material. Att välja ett material är inte så enkelt eftersom jag för det mesta funderar på möbler, design, utseende och komfort. Men för solsängar måste material bedömas och ett beslut måste fattas. Nedan finns fördelar och nackdelar med varje material.

Typer av solsängar

En bra loungesäng utomhus är biljetten till att njuta av uteplatsen underhållande eller fånga några strålar vid poolen medan barnen stänker. I stället för upprätta uteplatssängar, som är bra för saker som att äta grill utomhus, tillåter solsängar användaren att luta sig bekvämt eller till och med lägga sig för att solbränna eller ta sig en tupplur. Solsängar finns i tre bastyper.

Armlösa solsängar

Ibland kallas “toffelsängar”, dessa uteplatssängar är snygga och tillåter användaren att enkelt gå av och på sängen eftersom inga armar sticker ut på sidorna. De är ofta bärbara och viks för enkel förvaring. De finns i vinyl, aluminium, korgharts och till och med vissa träslag – alla material som är konstruerade för att tåla elementen utan att rosta eller blekna. Välj bland en mängd kuddalternativ, eller välj en icke-vadderad solbädd om simmare kommer att använda sängarna.

Vanliga solsängar

Den ultimata komforten, solsängar kommer ofta med tjocka vadderade kuddar som känns mer som att ligga på en soffa än att sitta i en säng. Vissa kan ha vikbara ryggar eller ben för säsongsförvaring, och de har ofta baser av trä, gjutjärn, aluminium eller slitstark korgharts. Solsängar driver spektret i storlek och vikt, och de mer massiva trä- eller metallerna kan komma med hjul i ena änden för att möjliggöra enklare omplacering. Beroende på modell kan en vilsäng också komma med en utdragbar bricka på sidan för att hålla drycker, en bok eller en mobiltelefon.

Solsängar vid poolen

En solsäng som används nära en pool måste vara vattentät. Det kan ha eller inte ha armar, men om det kommer med en kudde ska kudden också vara vattentät. Om en vilsäng vid poolen inte har någon kudde kan användaren lägga en strandhandduk på sätet och ryggen för att torka mellan baden. Dessa solsängar kommer ofta med bifogade sidobord för att hålla förfriskningar eller saker som bilnycklar och glasögon medan användaren simmar.

Lutbara solsängar

Liggande trädgårdsängar kan vara synonymt med solsängar i trädgården eller liggande solsängar för att vara mer specifika, eftersom de vanligtvis hänvisar till samma sak. Solsängar är dock vanligtvis sängliknande i motsats till solsängar som är sängliknande. Det skulle inte vara fel att tänka på solsängar som solsängar där du kan koppla helt av medan vilande trädgårdsängar vanligtvis är för att sitta och njuta av solen under kortare perioder med möjlighet att justera lutningen på ryggstödet.

Liggande trädgårdssängar finns på marknaden i olika utföranden och former, så du borde ha en tydlig uppfattning om vad du vill gå till. Du bör överväga dina användningsbehov, den kombinerade vikten för flera användare som mor och barn etc, din trädgårdsstorlek och din budget. Nedan följer några av de mest sålda serierna som du kan välja.

Fördelar och nackdelar med olika material

I dagens marknad är solbäddar konstruerade med några olika material: barrved, lövträ, teak, korg och HDPE-virke. För att jämföra dessa material ska jag överväga följande kriterier:

 • Materialkomfort
 • Förmåga att motstå elementen
 • Värde och livslängd
 • Materialets utseende
 • Underhåll

Barrträ

Barrträ finns i stort utbud och är billigt att tillverka. På grund av detta är de inte perfekta för långvariga solsängar.

 • Barrträ är måttligt bekväma.
 • Barrträ spricker, flisar och ruttnar efter en hel del användning.
 • Barrträ håller inte i flera år.
 • Utseendet på barrträ försämras snabbt.
 • Barrved som placeras utomhus måste lackeras regelbundet och visar fortfarande slitage.

Lövträ

Lövträd är ett starkare material än barrved men har sina begränsningar.

 • Lövträ är ganska bekväma.
 • Lövträ kommer inte att buka eller repa lätt, men de kan skadas av vatten.
 • Lövträ håller längre än barrträd.
 • Lövträ har ett polerat utseende.
 • Lövträ måste färgas och lackeras ofta för att bibehålla kvaliteten.

Flätverk

Flätverk är ett traditionellt material som har tydliga fördelar och brister.

 • Flätverk är mindre bekvämt än dyrare material.
 • Flätverk kan skadas mycket snabbt när den utsätts för elementen, eftersom den inte är avsedd för utomhusbruk.
 • Flätverks livslängd beror på var den placeras – korg inomhus kan vara flera år.
 • Flätverk har ett tydligt rustikt utseende.
 • Flätverk är svårt att rengöra.

Teak

Teak är det mest hållbara träalternativet för solsängar.

 • Teak är ett bekvämt materialalternativ.
 • Teak är fjädrande och kan förbli utanför, eftersom det producerar sin egen olja.
 • Teak kan ta flera år om det underhålls ordentligt.
 • Teak finns endast i en “färg”, teak.
 • Teak måste gnuggas ofta för att undvika missfärgning av “silverpatina”.

HDPE virke

HDPE (högdensitetspolyeten) är en extremt slitstark plast som används för att konstruera väderbeständiga möbler av hög kvalitet. Materialets långvariga karaktär återspeglas i priset.

 • HDPE-virke är lyxigt och utformat för maximal komfort.
 • HDPE-virke är helt motståndskraftigt mot vind, vatten och rost. Du kan lämna den ute hela året.
 • HDPE-virke tillverkas för att hålla i decennier.
 • HDPE virke finns i en mängd olika attraktiva färger.
 • HDPE-virke är enkelt att rengöra – använd bara varmt vatten och mild tvål.

Underhåll av olika typer av solsängsmaterial

Solsängar av harts och ”polwood”

Poolsängar gjorda av 100% polypropenharts eller det fantastiska Polywood är verkligen det enklaste att underhålla. De är rostfria, hållbara och även om UV-blekning inte helt elimineras minimeras den. Om de används med en kudde behöver de helt enkelt torka dagligen eller spola ner dem med färskt vatten för att hålla dem skarpa. Men beroende på texturfinishen på hartset eller polywooden kommer båda regelbundet att behöva genomdjupas även. Rottingeffekt på din utomhus solbädd tenderar att bygga upp vindblåst damm snabbt och kommer att uppskatta en vanlig skurning med en mjuk borste och ett milt rengöringsmedel.

Eller om du föredrar att vissa människor använder en hemlagad lösning av 1 kopp vit vinäger med 5-6 liter vatten. Det här fungerar också bra och med tanke på det låga vinägerinnehållet luktar inte heller solsängen som fransk salladsdressing. Polywood föreslår att man använder tvålvatten för att rengöra sina produkter eller förvånansvärt en stark blekmedel för en djupare rengöring. Det påverkar kanske inte färgen på deras fantastiska produkter men att använda något så frätande som blekmedel finns definitivt inte på min lista över rengöringslösningar.

Solsäng med metallram

Många solsängmodeller är inramade i metall med någon form av omslag, vanligtvis en syntetisk rotting. Medan rotting inte egentligen är ett problem för rengöring kan metallramen ge rostproblem över tiden. De flesta ägare kommer att använda trädgårdsslangen för att tvätta ner solsängen och det betyder att ramen också blötläggs.

Inte ett problem på produkter av god kvalitet men med billigare solsängmodeller kan tiden från ny till rost vara otroligt kort. En lösning för produkter som inte kommer förmonterade är att investera i en bra rostskyddsspray och belägga alla metallkomponenter före slutlig montering. En spray på 100 kr och lite tid kan spara irriterande uteplats och terrasskador på grund av rostfläckar.

Solsäng av trä

Trä ser bara naturligt lysande ut i utomhusmiljö, trots allt kommer det ifrån. Men till skillnad från syntetiska material behöver det lite mer kärlek och uppmärksamhet för att det ska se sitt härliga ut. Allt trä inklusive hårda träslag är mottagliga för solskador och blekning. Mjukare träslag är också benägna att spricka och klyva. Lite enkelt förebyggande underhåll hjälper till att skydda din investering och med rätt vård bör en solsäng i trä ge många säsonger av service och njutning.

Den första produkten jag gillar särskilt mycket är en klar UV-skyddsspray som enkelt appliceras och appliceras på nytt när det behövs. Sprayen skyddar träet från solen men ger det inte näring om det har skadats eller blivit blekt. Det är där ett vax kommer in.

Vax och trä är gjorda för varandra och många soslsängsägare väljer att använda vaxprodukter för näring och UV-skydd. Vaxet jag använder kombinerar UV-hämmare tillsammans med blandad karnauba, bivax och orange olja. Vaxet ger träet en ljus färg så jag rekommenderar att du testar det först på en del av solsängen som är dold för att vara säker på att den passar din produkt

Kuddar

Färgade tyger tenderar att blekna i solen. Billigt tyg kan blekna i en alarmerande takt som gör dina vackra röda kuddar rosa på några veckor. De bästa solsängkuddarna utomhus är skräddarsydda med de lysande Sunbrella-tygerna. Dessa tyger är UV-stabila och extremt blekningsbeständiga, de är de bästa pengarna kan köpa, inte billigt, men vad är det som är riktig kvalitet?

Om din solbädd vid poolen kommer med en kudde eller om du vill köpa en färg som matchar din inredningsplan, oavsett vad säljaren hävdar om tyget skyddar du det själv. Det finns många enkla UV-tygsprayer att välja mellan, det är väl värt att investera i en snarare än att behöva byta ut flera kuddar varje säsong.

Historien bakom solsängen

Den ödmjuka solsängen kan framkalla levande mentala bilder. Tänk dig till exempel en mild kvinna från viktoriansk tid som svimmar på sin svimmade soffa, övervunnen av ångorna. Eller vad sägs om en orolig patient som pliktskyldigt beskriver sin hemliga rädsla högt från soffan när hans psykiater antecknar anteckningar? Sanningen att säga, tanken på en möbel som är en del säng, del säng går tillbaka mycket längre än allt detta. Det tros faktiskt ha sitt ursprung i det gamla Egypten, tillverkat av palmpinnar bundna med råhud.

Dessa geniala små sängar var dock inte bara begränsade till Egypten. Om du någonsin har tittat på ett konstverk från antikens Grekland, kommer du att märka att när ämnena var i vila gjorde de det ofta på en dagbädd. En av de största nöjen i det grekiska samhället var symposiet, en sammankomst där män diskuterade händelser, tittade på underhållning, dricker och delar mat. I stället för att sitta eller stå, slappnade de av bekvämt på sina vänstra sidor över kuddar som kallas klinai. Forntida romare hade till och med sin egen version känd som convivia, där de också valde att vila på klinai i stället för en upprätt säng. Gå lite längre österut och du skulle upptäcka att kineserna också uppskattade låga plattformar för att koppla av under dagen, helst ute i det fria på en terrass.

Vid 1500-talet hade en design uppstått i Frankrike som liknade dagens solsängar, känd som en solsäng. Den hade fyra ben av snidat trä och ett vadderat ryggstöd som uppmuntrade människor att ligga platt, snarare än på sina sidor. Det gav en utmärkt plats för damer med förmögenhet att vila utan att behöva gå till sina kamrar. På 1700-talet hade den utsmyckade rokokostilen blivit all raseri, först i Paris och sedan i andra delar av Europa, och solsängar utvecklades till utarbetade statussymboler för eliten.

Det har föreslagits att en våg av invandrare på 1830-talet förde solsängen till Amerika, där den omdubblades som en lounge. Det finns dock tidningar som hade skrivit ut termen innan dess, 1807. Sängliknande säte blev en viktig del av inredningen i rikare bostäder, särskilt om en eller flera av de kvinnor som bodde där var gravida. Medan de har fallit in och ur favör sedan dess, hittar du fortfarande en solbädd i de flesta hushåll, vare sig i slutet av en plysch sektion eller placeras perfekt i trädgården nära en inbjudande pool.

Vanliga frågor om solsängar

Hur köper man den bästa solsängen till sig själv?

När du överväger vilka solsängar i trädgården som är bäst för dig, är materialet en stor faktor. Om du går till solsängar i trä, kom ihåg att de ser snygga ut men kräver lite underhåll. Du måste fläcka dem varje sommar för att säkerställa att de behåller sin nya, orörda yta. annars kommer träet att blekna och försämras med tiden.

Solsängar av metall kräver inte så mycket underhåll men måste täckas över eller förvaras när de inte används för att säkerställa att de inte rostar. Du kanske också vill överväga om din vilsäng kommer med kuddar, eftersom det här är något du behöver ta med i din budget om inte. Kolla in hela listan nedan för lite trädgård inspiration.

Vilka funktioner är viktiga i en solsäng?

Några andra faktorer du kan leta efter är produktens funktioner. Till exempel kan ett litet bord eller en löstagbar bricka vara ett bra alternativ eftersom de gör att du kan hålla din telefon, bok eller mat inom räckhåll.

Vissa modeller har hjul för enkel manövrering, medan andra inkluderar kuddar och avtagbart nackstöd för extra komfort och stöd. De flesta av solsängarna har ett justerbart ryggstöd och armstöd, så att du kan välja din önskade position, vare sig det är upprätt sittplats eller full lutning. Alla dessa funktioner kan göra din loungesäng mer bekväm, funktionell och mångsidig.

Vilken är den bästa lutningsvinkeln på en solsäng?

Om du ska sitta på loungesängen kan du välja en vinkel var som helst mellan 120 ° och 140 ° baserat på dina personliga preferenser.

Kan solsängar användas till annat än solning?

Ja, solsängar är ett bra alternativ för ett vardagsrum, eftersom det erbjuder bekväma sittplatser och ger rummet en elegant touch. Att inkludera en solsäng i ditt utomhusbostadsutrymme, oavsett om det är uteplats, poolområde, balkong eller bakgård, är ett bekvämt sätt att koppla av. Förutom att det är funktionellt kan det också höja utseendet på alla utomhusutrymmen.

Det finns dock en solsäng i olika färger, mönster och material, och det är viktigt att du hittar den som passar din inredning. Jag har täckt allt från superchika poolsängar som är perfekta för att sola på de varma sommardagarna till klassiska solsängar där du kan luta dig tillbaka och läsa igenom.

Vad är en solsäng?

Uteserveringar är långa sängar som du kan lägga dig tillbaka, lägga upp fötterna och koppla av på. Med en solbädd inomhus skulle du i allmänhet sitta som på en soffa eller sätta fötterna åt sidan. Uteserveringar är närmare en solsäng än en soffa. Men de är i allmänhet bekvämare än en solsäng.

De har ofta (men inte alltid) kuddar i full längd och de som inte är ofta gjorda av syntetisk rotting som är ergonomiskt formad för komfort. De är ett utmärkt val för uteplatser eller andra utomhusutrymmen. Många har väderbeständiga tyger. Så du behöver inte oroa dig för en plötslig regnskur.

Är en solsäng ett bra val?

När du väljer solsängar bör du överväga att det fungerar. Uteplats- eller trädgårdssängar är ofta mer lämpliga för underhållning eller sällskap med familj och vänner. Solsängar är däremot mer lämpliga för att koppla av, läsa, sola eller sova ikapp. Helst skulle du ha en blandning av båda. Men medan valfritt antal sängar är bra för underhållning, ser solsängar i allmänhet bättre ut, eftersom de är mer intimt inställda i par.

Är solsängar bekväma?

Många utomhuschaisalonger har justerbara ryggar som gör att du kan sitta i upprätt läge för att läsa, luta dig tillbaka i ett halvt vilande läge eller ligga platt för att slappna av helt. Detta gör dem till ett perfekt val för att slappa runt poolen eller bara koppla av i solen på uteplatsen.

Många är ergonomiskt formade för att passa din kropp och de har vanligtvis kuddar som är minst 5 cm tjocka. De är bekvämare än de flesta solsängar och på grund av sin inneboende design får du sätta upp fötterna utan att behöva köpa en pall.

Vilken är den bästa solsängen?

Det finns så många olika stilar att välja mellan och svaret på det beror något på vad du letar efter. Träram är ett bra val men du bör välja trä av god kvalitet. Teak är den mest hållbara trätypen men den är den dyraste. Eukalyptusträ är ett bra val och det är vad vårt bästa val är gjort av. Akaciaträ är den vanligaste typen, men det är mindre hållbart än eukalyptus eller teak.

Syntetiska solsängar är ett annat bra val de känns coola att ligga på och de är också extremt slitstarka och bekväma också. Om du väljer en med en metallram bör du helst välja en med en pulverlackerad stålram. Den bästa typen av tygtyger att välja är de som är vattentäta och blekbeständiga. Sunbrella-tyg är guldstandarden för utomhustyger.

Hur sköter man om sin solsäng?

Solsängar i trädgården är lätta att ta hand om. De är mestadels gjorda av material som kräver mycket lågt underhåll. De flesta av dem är väderbeständiga vilket innebär att de kan lämnas utanför året runt. Dessa sängar är ett fantastiskt sätt att koppla av och sträcka sig i trädgården. De kan flyttas runt och kan placeras på din favoritplats i trädgården.

Solsängar i trädgården eller de för alla öppna områden kan enkelt köpas online och priserna varierar mycket beroende på deras märken och modeller. Solsängar av trä och solsängar i trä tenderar att vara bland de mest kostnadseffektiva, medan andra med ett designutseende och känsla som rotting solsängar kan kosta mer.

Du kanske också är intresserad av att få några anständiga kuddar för solsängar i trädgården för att ge ett bättre tilltal till solsängarna som du kanske har fått. Olika typer av kuddar och dynor finns tillgängliga för att öka din komfortnivå när du solar på dessa solsängar. Och när du är klar med att använda dem, kanske du vill täcka över dem och förvara dem eller ta bort dem där de är för vilka du kanske vill få väderbeständiga solsängsöverdrag av god kvalitet.

Vilken typ av solsäng behöver jag?

Tänk på hur mycket utrymme du har för sängarna och hur och när du planerar att använda dem. Du kanske vill ha den typ som sitter upprätt för konversation och sedan lutar dig om du planerar att underhålla gästerna, och du vill välja en säng som är vattentät om den ska vara nära poolen.

Vilket material är det bästa för en solsäng?

Det beror på din stil och budget. Solsängar i lövträ, teak och ceder är eleganta men kan vara dyra, medan solsängar i aluminium och harts inte ger dig ett naturligt utseende, men de kan vara lika attraktiva och de kommer till en mer överkomlig prispunkt.

Hur rengör jag svettfläckar från min solsäng?

Prova att blanda 1 tesked Borax (i tvättgången) och 1 tsk flytande diskmedel i 1 liter varmt vatten och rör om tills Borax löser sig. Använd en ren trasa för att torka lösningen på fläcken och låt den stå i 10 minuter innan du torkar av den med en ren fuktig trasa. Ju tidigare du rengör en svettfläck, desto bättre är chansen att bli av med den.

Vilka material är lättast att rengöra?

En av de saker som användare inte gillar att bry sig om är produkter som kräver mycket underhåll – vilket kan vara ett problem beroende på vilket material som används. Jag försökte hålla mig till loungesängsdesigner utomhus som hade stål- och aluminiumramar eftersom de vanligtvis är tillverkade av aluminium eller stål eftersom de anses vara lite lättare och inte rostar jag utelämnade i regnet.

För användare som vill ha något som inte är lika mobilt men som i princip inte kräver något underhåll är produkter gjorda av harts. Harts är ett riktigt hårt plastmaterial som inte absorberar vatten och eftersom det är tillverkat av plast rostar det inte. Detta material är utmärkt för att lämna ute hela året utan att oroa sig för att det går sönder eller blir sprött med åren. Den enda nackdelen att avgå är att det inte är så mjukt eller lika bekvämt att lägga på som polyester, och användarna tycker att de behöver köpa ytterligare kuddar.

Bör en solsäng vara riktigt bekväm?

Framför allt bör en solsäng vara bekväm att njuta av din tid utomhus. Många solsängar har tjocka kuddar för ett mjukt och bekvämt säte, men om dynans tyg inte andas kan du bli svettig och obekväm. Kuddar gjorda av en bomulls- / polyesterblandning erbjuder både styrka och andningsförmåga, men de är inte lika vattentåliga som kuddar täckta i tyger belagda med plast, nylon eller andra vattentåliga produkter. Vissa kuddar har extra vaddering vid ländryggen eller en fastsatt kudde vid sätets huvud. Om loungesängen inte har någon kudde, leta efter ett ergonomiskt böjt säte och ryggstöd för bekväm lounging.

Hur viktigt är det vilket färg man väljer?

Tro det eller ej, färg är superviktig när du väljer en solsäng. Du vill se till att färgpaletten i alla dina trädgårdsmöbler kompletterar varandra i stället för att se ut på plats. Jag rekommenderar att du noterar alla färger i din trädgård hittills och gör din egen palett, vilket skulle hjälpa dig att fatta det bästa beslutet när du väljer din solsäng.

Behöver jag en hopfällbar solsäng?

Även om nästan alla solsängar är väderbeständiga, kommer de flesta tillverkare att rekommendera att de förvaras inomhus under vintern, eller åtminstone under de bästa solsängar som du kan hitta om du inte har ett garage eller skjul som är tillräckligt stort. Det är här vikbara solsängar som mina två bästa köp kommer till sin rätt eftersom de erbjuder platsbesparande lagring. En helt hopfällbar solbädd erbjuder också möjligheten att packa upp den och ta den till stranden eller på resande fot med dig.

Vad är de bästa solsängarna gjorda av?

De bästa solsängarna på min lista finns i ett antal material:

 • Lätta aluminiumramar med syntetiska tygsängar är bekväma, snabba att torka och lätta att flytta, men de håller kanske inte så länge som mer robusta alternativ.
 • Solsängar i trä är mer robusta men tyngre och behöver stoppning för att göra dem bekväma att ligga på under långa perioder.
 • Solsängar i metall kan bli heta vid beröring i solen så vaddering är nödvändig för bekväm användning.

Vilka solsängar är lättast att resa sig ifrån?

Solsängar kan ofta vara låga till marken, vilket inte är perfekt om du har en dålig rygg. Mina solsängalternativ erbjuder det bästa från två världar, med höjden att sitta bekvämt och alternativet lutar sig till en bekväm vinkel när du är redo för en snooze. För fler trädgårdssitsalternativ, se till att kolla in mina guider till de bästa hängmattan och de bästa trädgårdsbänkarna.

Behöver man underhålla en solsäng?

Även om rottingmöbler är kända för att vara underhållsfria, vill du vara medveten om hur komplicerad designen är och hur mycket mjuk inredning den har som du måste rengöra regelbundet så att den inte missfärgas eller luktar. Ju lägre underhåll du vill ha, desto mindre mjuka möbler bör du ha.

Hur mycket plats behöver man för en solsäng?

Hur mycket utrymme arbetar du inom ett område? Var medveten om att andra möbler för enstaka möbler kan vara mer lämpade för ett mindre utrymme, men de kanske inte tillåter en person att sträcka ut och varva ner som de bästa solsängar. En solsäng är ett fantastiskt möbel för en husägare som vill skapa zoner inom ett större utrymme eller när det finns tillräckligt med utrymme för att sätta upp en solsäng för att frodas i utsikten.

Välj mellan olika ytbehandlingar, som lyx, antik och standard för att komplettera den omgivande miljön. Tänk på alla chassisalongens dimensioner när du planerar att ta emot en solbädd eller andra solsängar. Detta speciella urval kommer utan armstöd och erbjuder gott om plats för en enda person.

När du anordnar solsängar, låt det vara cirka två till tre meter mellan dem. Du kan sedan enkelt komma in i och runt dem medan du fortfarande bor nära familjemedlemmar eller vänner som sitter i närheten. Placera dem från potentiella hinder för en tydlig bild. Mät längden och bredden på de bästa solsängar för att se om ett val passar ditt utrymme.

Vilka olika stilar finns det för solsängar?

Om du redan har många rottingträdgårdsmöbler som en uppsättning rottingträdgårdssängar, är det inte meningsfullt att välja en solbädd som inte liknar de mönster du redan har i din trädgård. Syfta till att matcha dina befintliga sidotabeller i rottingträdgård om möjligt. Det bör finnas likheter mellan alla dina möbler så att ingenting ser ut på plats.

Hur väljer man en solsäng som passar in där hemma?

Att välja rätt loungesäng för din trädgård är en personlig sak, men för det bästa utseendet, överväga att välja en som passar in i ditt hems övergripande tema. Till exempel, om ditt hems sidospår och dekor är vita, kommer praktiskt taget alla färgsängar att se bra ut, men om ditt hems sidospår är limegrön, kan en solsäng med en ljus orange kudde se ut på sin plats. När det är möjligt, matcha loungesängens stil med alla matställen och bänkar utomhus för att visuellt knyta samman bakgårdsområdena för ett enhetligt utseende.

Vad används solsängar till?

En solsäng är det perfekta solsängalternativet för trädgårdar med pooler. Med stöd för hela kroppen och en vinklad rygg är formen på en solsäng idealisk för avkoppling eller sömn. Placera ett par solsängar bredvid din pool för en naturlig solbadplats – arbeta på din solbränna medan du håller ett öga på barn som stänker i närheten.

En solsäng kommer att sitta närmare marken än en bänk, en djup soffa utomhus eller en standard gungsäng. Tänk på detta om någon i din familj har problem med rörlighet – det är lättare att komma in och ut ur en solsäng om du kan huka dig ned till marken. Den snedställda komforten i en solsäng görs mer praktisk med tillägg av en kudde så att du bekvämt kan koppla av dagen borta. Komplettera din solbädd med ett sidobord så att du kan smutta på ditt favoritte och lägga ner den senaste sidvändaren när det är dags för en tupplur.

Vilka är de vanligaste materialen i solsängar?

Solsängar är avsedda för utomhusbruk och tänkt att hålla medan de utsätts för elementen. Det finns dock fortfarande varianter när det gäller klädsel och när det gäller den övergripande konstruktionen av solsängen.

Här är några av de vanligaste tygerna och stödmaterialen som används på en solsäng och med goda skäl:

 • Metall – metall är ett av de vanligaste stödmaterialen när det gäller solsängar eftersom det enkelt kan motstå elementen och samtidigt bära en betydande vikt samtidigt. Bör behandlas för att undvika rost och korrosion.
 • Aluminium, rostfritt stål etc.
 • Trä – trä har varit extremt populärt i generationer när det gäller möbler för sin klassiska och tidlösa design, övergripande styrka och hållbarhet. Leta efter en solsäng som använder lövträ för en längre livslängd än ett barrved som inte klarar av elementen också.
 • Smidesjärn – ett klassiskt material för joner, den utsmyckade designen och den exklusiva känslan förstärks genom att detta material inte rostar lätt (en gång behandlat), håller länge, är lättare än gjutjärn.

Hur stor solsäng bör man köpa?

Det kan vara frestande att få en stor solsäng, men om du har begränsat utrymme och redan har hängmattestativ, en liten bar och sedan barsbord och sängar kan det vara lite klaustrofobiskt för dig själv eller dina gäster. Mindre är ibland mer när det gäller möbelstorlek, så se till att du inte överväldigar din trädgård med för mycket.

Vad är skillnaden mellan vattentäta och vattenbeständiga solsängar?

Jag ser att termerna vattentät och vattentålig kastas runt samtidigt men vad betyder var och en av dessa termer egentligen? Ska mina solsängar vara den ena eller den andra eller båda? Låt mig ta en titt på vad dessa termer betyder:

 • Vattentätt: Vattentäta material har behandlats, samtidigt som de har naturliga förmågor, för att stöta bort vatten och hindra det från att blötläggas i tyget. Det gör att vattnet helt enkelt rinner ut av materialet.
 • Vattentålig: tyget och konstruktionsmaterialet har behandlats med en kemisk beläggning som förhindrar att vatten tränger in. Vatten kommer att pärla och rinna av materialet innan det faktiskt absorberas i materialet.

Hur mycket vikt kan en solsäng hålla upp?

Det beror helt på hur stor solsängen är, de flesta kommer att ange hur mycket vikt de kan ta, men du kan föreställa dig att en solsäng skulle ta en genomsnittlig vikt för en vuxen eller två barn som lägger till samma vikt. Kontrollera alltid med din leverantör, men du bör inte ha mer än en vuxen per solsäng.

Förlorar solsängar i rotting sin färg i solen?

De flesta bör inte, men slitage över tiden kan missfärga lättare solsängar. Om du är orolig för detta kan du alltid förvara dem i ett garage eller förvaring när du inte använder dem, eller sitta i skuggan om det är ett problem för dig.

Hur väljer man en riktigt bra solsäng?

Solsängar är det bästa valet för att koppla av i stil. Några av de bästa solsängar kan du slappna av vid poolen eller bastun i fullständig komfort. Det kan vara svårt att avgöra vilken högkvalitativa solsäng som fungerar för en viss budget och trädgård – det är därför vårt team är här för att tillhandahålla alla detaljer du behöver för att göra rätt val. Med utbudet av solsängar på marknaden hjälper min guide dig att hitta en ny solsäng för att möta dina behov när du ser fram emot att njuta av ditt utomhusutrymme.

Vilka är de vanligaste materialtyperna i solsängar?

Trä, pulverlackerad aluminium och korgharts är alla vanliga i uteserveringar. Om du vill ha en solbädd av trä, fjädra för en träslag som naturligt motstår elementen, såsom rödved eller ceder. För bästa resultat, överväga att applicera ett nytt lager penetrerande förseglare varje fjäder före användning. Både harts och pulverlackerad aluminium är prisvärda alternativ. Båda motstår elementen, men oavsett vilken typ av material din säng är tillverkad av, förvara den inomhus i kallt väder – i ett förrådsskåp eller i ett garage – för att hålla den ser ny ut längre.

Vilket är det bästa rammaterialet?

Du måste förstå att allt material har sina för- och nackdelar. Låt mig ta aluminium till exempel. Den är lätt, rostbeständig och ganska stark, speciellt om det är aluminium av hög kvalitet som används i dyrare modeller, men billigare aluminium kan lätt böjas ur form.

Pulverlackerat stål är en starkare metall men är benägen att rosta när färgen slits av. Rostfritt stål är mer rostbeständigt men används av någon anledning inte lika mycket för solsängar. Solsängar av plast är ganska hållbara. De är resistenta mot väderskador och UV, och är också ganska lätta. Modeller tillverkade av tjocka högkvalitativa plaster är vanligtvis dyrare än solsängar med aluminium eller pulveriserade stål.

Träramar är starka och ser bra ut, men de kräver att du behåller dem genom att antingen måla dem eller belägga dem med något väderbeständigt material. Det finns också problemet med insekter som äter bort dem.

Behöver jag verktyg för att montera en solsäng?

De flesta behöver grundläggande verktyg som en skruvmejsel för att sätta ihop bitarna, men du bör alltid prata med säljaren, eftersom vissa kan behöva lite eller ingen DIY / montering.

Kan solsängar fällas ner för förvaring?

Beroende på design har du några som kan fällas bort för förvaring. Observera att solsängar med kuddar kan vara svårare att förvara på grund av detta.

Är solsängar väderbeständiga?

Naturligtvis är de det! Liksom de flesta rottingmöbler är de tillverkade av det här materialet på grund av hur hållbara de är under alla årstider. Andra exempel på väderbeständiga föremål som du kan köpa är rotting soffbord och rotting lampskärmar.

Hur lätt är det att ställa upp en solsäng?

Det finns många hopfällbara solsängar som kommer helt monterade och det här är naturligtvis den bekvämaste typen du kan få. Andra modeller kräver olika monteringsnivåer, och detta kan sträcka sig från att helt enkelt klicka i plastbitar till att faktiskt behöva använda verktyg för att skruva fast saker. Var försiktig med billigare modeller som kräver mycket att sätta ihop så ofta, dessa tillverkas i Kina och kvalitetskontrollen kan vara ganska dålig, vilket ger dig delar som inte står i linje eller skruvar som är värdelösa.

Hur mycket bör jag spendera på en solsäng?

För enstaka lat eftermiddag på gräsmattan kan du plocka upp en anständig hopfällbar solsäng för cirka 250 kr. Du betalar mer för kraftiga ramar tillverkade av massivt trä eller syntetisk rotting av god kvalitet, men det är värt det om du vill ha en solbädd som kommer att stanna på plats, kommer regn eller glans.

Hur ska jag rengöra en solsäng?

Rengöring av din solsäng beror helt på materialet som används till sätet. Metall- och stålramar är lätta att rengöra och kräver normalt inte ens tvål – helt enkelt breda ner dem med en våt trasa. För väderbeständig polyester- och resigndesign kan du behöva bryta ut några enkla rengöringslösningar som bakpulver och vinäger. För riktigt tuffa fläckar som bakpulver bara inte verkar få, är det en perfekt lösning för att få de envisa stammarna att lägga till en touch diskmedel i en hink med tvålvatten.

Torkar materialet i solsängar snabbt?

Om du väljer en bärbar solsäng som är gjord för att fällas och bäras, är det ett perfekt tillskott för dig att ta med dig till stranden. De flesta av vikningsalternativen väger vanligtvis under 7 kg, och det finns till och med några alternativ som kan bäras på ryggen som en resryggsäck. När det gäller torkning snabbt är polyester och nylonnät perfekt för att transportera bort vatten samtidigt som det ger maximalt luftflöde, så även om du svettas vid hög värme håller inte materialet fast på fukten.

Finns det en viktkapacitet på solsängar?

Det finns vanligtvis viktkapacitet, men det varierar från modell till modell. Den lägsta kapaciteten som jag märkte började vid cirka 100 kg och den högsta incheckade på cirka 170 kg. Om du väger under 100 kg borde du inte ha något problem att välja någon av trädgårdssängarnas mönster där ute på marknaden. Om du väger över 100 kg, föreslår jag att du kontrollerar viktkraven innan du köper bara för att vara på den säkra sidan.

Har materialet i solsängar andningsförmåga?

Återigen beror allt på vilken stil du väljer. Om du väljer ett hartsmaterial är svaret på frågan nej. Harts är utmärkt för att avlägsna lukt och fukt och det fläckar inte lätt, men det betyder också att det inte är särskilt andningsbart. Många användare arbetar kring problemet genom att investera i några mjuka och kuddiga kuddar för att förbättra luftflödet. Om du väljer en design som använder polyester eller nylon, är dessa mönster vanligtvis mycket mer andningsbara och håller dig sval medan du arbetar på din solbränna. Dessa material fungerar också bra för snabb torkning om du lägger på det efter att ha kommit ut ur poolen eller sjön.

Kan jag justera en solsäng så jag kan ligga på magen?

Nästan alla solsängar är gjorda för att kunna läggas på magen, och struts- och GoPlus-alternativen har till och med utskärningar i slemhinnan för att göra det ännu bekvämare att lägga på magen. Tänk dock på att inte alla bitar är gjorda för att ligga helt platt. Det finns några alternativ där ute som bara kan komma ner till ungefär en 25-graders vinkel, vilket kan vara lite obekvämt för magläggning. Andra alternativ har en minskad nedre halva som också kan göra det svårt att lägga på magen. Om du får solbränna på båda sidor är slutspelet här, se till att du kontrollerar om designen som du landar på kan ligga helt platt.

Sammanfattning av köpguide för solsängar

Där har du det, några av de bästa solsängarna jag har hittat. Det finns många alternativ att välja mellan, och du kommer säkert att hitta en solsäng som uppfyller dina behov. Det fantastiska med dessa alternativ är att de finns i olika prispunkter och funktioner. Du kommer säkert att hitta något du gillar från alla de olika alternativen ovan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top