Bästa solstolen 2022 – Test av olika solstolar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Solstol Vivere Dockside

Solstol Hillerstorp Tennessee

Vilostol Vivere Aluminium

Baden Easy Living Beach Solstol

Klicka här för att se fler solstolar.

Bästa solstolen 2022

Behöver du en skön och bekväm stol som du kan njuta med i stolen? I så fall kan jag rekommendera dig att köpa den bästa solstolen som vi presenterar här på sidan. Med hjälp av en bäst i test solstol så kan du både sitta och ligga bekvämt i solen. Eftersom det finns många olika modeller så kan du använda en solstol nästan överallt. Du kan säkert förstå varför det är så bra att ha en solstol bäst i test.

Dock är det inte så enkelt att köpa den bästa solstolen på nätet. Många affärer brukar skriva om sådant som de vill att du ska höra. Men ibland när man väl får hem stolen så är den inte som man förväntat sig. Om man inte är så insatt så kan det därför bli ganska svårt att veta vilken solstol som är bäst. Det finns en massa olika varianter och dessutom olika prisklasser. När man köper den bästa solstolen så vill man ju faktiskt att det är den BÄSTA solstolen.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en guide så att du kan hitta den bästa solstolen. Jag har nämligen gjort mitt eget solstol test. Jag har byggt upp denna guide genom att använda mig av min egen kunskap. Jag har testat några olika typer av solstolar som jag köpte på nätet. Jag har dock även läst igenom kundrecensioner och andra tester. Med all information så har jag satt ihop en komplex guide för att du ska kunna välja den bästa solstolen.

Köpguide för bäst i test solstol 2022

Som jag skrev innan så är det faktiskt ganska svårt att veta vilken solstol som är bäst. Du måste tänka på många olika faktorer men det viktigaste är så klart att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper en solstol bäst i test 2022:

 • Historia
 • Fördelar
 • Destination
 • Väderbeständighet
 • Justerbarhet
 • Säkerhet
 • Material
 • Lagring
 • Funktioner
 • Bekvämlighet
 • Storlek
 • Praktikalitet
 • Stöd
 • Skuggning
 • Typ av solstol
 • Extra egenskaper

Kort historia

Bortsett från forntida historia har solstolen känt en stor framgång och skapat många varianter, från tripolina som används av militären till ordentliga solstolar och regissörstolar. I Sverige hände spridningen av solstolar och solstolar i mitten av förra seklet, då de var starkt anställda i bryggor och promenader, offentliga parker och idrottsevenemang. De var populära och många hyror fanns innan de ersattes av billigare och billigare möbler.

Ändå gick de aldrig riktigt ur mode och blev något som alla hus, trädgårdar, uteplatser, pooler och badorter nu är utrustade med. Du hittar dem fortfarande på strandpromenader och bryggor men de tas vanligtvis av människor, inte hyrda eller tillhandahållna. Att vara lätta att bära, smarta och bekväma, solstolar är fortfarande mycket populära. Deras design har förändrats lite sedan förr, och var praktiskt taget redan perfekt.

Fördelar med solstolar

Strandsemester är utmärkta sätt att roa sig på. De erbjuder ett brett utbud av fördelar för alla som har turen att ha dem. Uppenbarligen är den största för de flesta familjer att strandsemestrar är otroligt roliga. Mer än så är de roliga för alla inblandade! Sandslott och lek i havet i kombination med solbad är det vi alla letar efter. Lägg till det en grill och några drinkar så ser du en perfekt semester.

Naturligtvis är det inte bara familjer som kan njuta av strandsemestrar och oavsett om du gillar att ta ett dopp i havet eller bara kyla och läsa en bok i solen, är stranden det perfekta stället att göra detta. Stranden är inte bara en rolig plats att besöka utan hälsofördelarna är stora. Sol är ett utmärkt sätt att öka vitala vitaminer som är bra för hälsan men det är också ett bevisat sätt att förbättra ditt humör och detta är en av de bästa distraktionerna du kan använda från det normala livet. Världen vi lever i är snabb och upptagen så en strandsemester är ungefär så långt borta från detta som du kan komma!

Solstolar kan förvandla din trädgård

Det spelar ingen roll om du befinner dig i ett nordligt land, du kan fortfarande få en exotisk känsla av en tropisk tillflyktsort med en teakfåtölj. Vill du ha något mer elegant och modernt eller med minimalt underhåll? Prova en aluminiumversion. Trädgårdar betraktas inte längre som halvt bortkastat utrymme på baksidan av hus; de är nu mer som rum i sig!

Dessa utomhusutrymmen kan göras lika unika och bekväma som rummen i ditt hem med några noggrant utvalda bitar. En viktig del av möblerna är vilstolen. Strax efter uteserveringen på folks önskelista – ibland till och med på plats 1 – ger dessa saker en plats som är avsedd för avkoppling, konversation, läsning eller bara att sitta stilla och släppa dagens vikt.

Destination

Innan du väljer plats måste du bedöma din miljö. För maximal komfort och bärbarhet kanske du vill köpa flera stolar för olika aktiviteter. Medan en stolstil kan tillgodose sittande vid ett sportevenemang, kan andra vara bättre lämpade för trädgårdsmöten. Packar du din stol i backcountry eller är på väg till stranden? Kanske skulle ett lättare, mer bärbart alternativ bäst passa dina behov.

Stranden

Höjd är ett avgörande element när man köper en stol till stranden. Du har alternativ för två olika aspekter angående höjd: ryggstödets höjd och avståndet mellan stolen och marken. Vissa solstolar är lägre än marken, så att du kan sträcka benen på sanden. Under tiden kan andra solstolar höjas högre. Solstolar kan ha en helt täckt rygg, medan andra modeller kan ha en kortare rygg.

De flesta solstolar är gjorda av aluminium för att undvika rost. Kom dock ihåg att inte alla solstolar har dryckeshållare. Om du vill att din dryck ska vara bekväm, kan du överväga att uppgradera till en solstol med solskydd med tillagda kopphållare. Solstolar kan också känna sig riktigt hemma på en festival. De flesta festivaler begränsar stolhöjden till 75 cm, vilket gör solstolar till ett utmärkt alternativ.

Camping

Om du campar och inte bär din utrustning för långt kan du välja en stol med fler klockor och visselpipor. Vilstolar, kopphållare, förvaringsfickor och paraplyer eller baldakiner är alla fantastiska funktioner att tänka på. Leta efter campingstolar som har fyrfaldig stil och kan passa i en väska för enkel förvaring. Campingstolar kan också levereras med specialfunktioner som ett sidobord.

Ett sidobord kan göra måltiderna runt elden bekvämare. Vadderade nackstöd kan vara en extra fördel att leta efter och erbjuder komfort efter en lång dag utomhus. Om du vill ha hemtrevligheten, överväga en vilstol med noll-gravitationsteknik. Dessa alternativ är större, men kan erbjuda en vilaupplevelse med mycket komfort.

Sportevent

Sitter du på sidan? Du kommer att vilja ha en stol som är funktionell. Om du deltar i idrottsevenemang dagtid, överväga en stol med en baldakin för att hålla dig skuggad från solen. Kanske kommer din perfekta visningsplats att innehålla regissörstolar, eftersom de fälls platt och passar bra i bagageutrymmet på en bil. Är evenemanget på en plats med blekare? Lägg till lite stöd till din sportupplevelse med stadionsäten, som lätt kan fällas och är lätta att bära. Kudden kan hjälpa till att ge komfort och hjälpa dig att undvika hårda blekytor.

Kommer det att bli en familjeaffär? Välj sidobänkar. Dessa stolstilar har en grupp på fyra till sex platser som fälls upp som ett dragspel för att göra en bänk. Det här kompakta alternativet kan vara till nytta när du är i en större grupp och slår flera platser runt. Sidobänkar inkluderar blekare, vadderade kuddar. De är ett populärt, måste-ha lager mellan dig och det kalla, hårda säte. De viktigaste aspekterna du bör vara uppmärksam på för sidostolar är att leta efter alternativ med kopphållare och mobiltelefonfickor också.

Vandring eller jakt

Om du vandrar vill du undvika onödiga funktioner som kan lägga vikt på ditt paket. Välj istället något bärbart och kompakt som en ultralätt eller packbar stol. Leta efter en jaktstol eller vandringsstol som levereras med en bärrem eller en bärväska.

Väderbeständighet

Dagens solstolar, åtminstone de högkvalitativa, är gjorda med nya och förbättrade material. Aluminium och textlinje är ett perfekt exempel. När du måste ta itu med vädret tillverkas solstolar bättre med aluminium, ett material som är rosttätt och klarar alla väderförhållanden. Du kanske till och med lämnar det ute i kyla eller sommarregn. Dessutom är aluminium mycket hållbart och tåligt även om det är så lätt som de blir.

Jämfört med traditionella solstolar i stål eller legering är det helt en annan generation. Å andra sidan är textlinjen en ny syntetisk struktur med extrem hållbarhet och motståndskraft mot väder och UV-strålar, så att den inte skadas och inte bleknar även under den hårdaste solen eller vädret. Ändå är textlinjen tillräckligt elastisk för att vara bekväm. Sådana nya material gör också solstolar billigare att tillverka, vilket sänker priset samtidigt som de förbättrar kvaliteten.

Solskydd

En annan viktig sak du bör ta hänsyn till är de extra tillbehören. Ett exempel på dessa skulle vara ett paraply eller ett slags markis. Detta är en nödvändig funktion om du planerar att spendera hela dagen på stranden. Och om du saknar detta, var säker på att en enda olja inte kan skydda din hud hela dagen från att bli solbränd. Det är därför ett justerbart paraply som läggs till din solstol är värdefullt i dessa ögonblick.

Rost- och korrosionsbeständighet

När vi har att göra med nästan alla slags redskap att använda på stranden eller nära havet, måste vi ta hänsyn till möjligheten att det kan korroderas. Eftersom ramen och benen på de bästa solstolarna där ute ofta är gjorda av någon typ av metall är det av särskilt stor vikt.

Oavsett om det är aluminium eller stål kan du riskera om de inte täcks av en slags rostskydd. Saltvattnet kan vara mycket frätande, och detta kan hända snabbt, så om du vill att dina stolar i toppform och ska hålla i många somrar framöver, rekommenderar jag också att du tvättar dem när du kommer hem.

Justerbarhet

Förbättrad justerbarhet är ett starkt inslag i solstolar. Den upplevelse av komfort som alla längtar efter på fritiden är något som är svårt att replikera, och därmed den höga framgången och ikoniska statusen som nås av solstolen i vår tid. Kvalitetssängstolar är alla utrustade med många ställen att välja mellan, även från en helt horisontell till en sittande.

Andra tillbehör kan också göras justerbara, som huvudskärmen. En sådan balans mellan komfort och funktionalitet är omöjlig att slå och det är därför som solstolar aldrig gick ur modet. Om du lägger till vikningsfunktioner för enkel transport får du ett måste för alla på sommaren.

Säkerhetsmekanismer

Vissa av oss har minnen från de äldre solstolar som oundvikligen fick fingrarna så snart vi nådde stranden eller piren. Nu kan vi ha solstolar med säkerhetsmekanism för fingrarna, vilket innebär att vi lätt kan glömma den irriterande känslan. Det finns också andra säkerhetsmekanismer eller smarta lösningar, som en huvudskärm med självlåsande skruvar så att den inte faller på huvudet medan du snooze bort i solen.

Material

Solstolar, som många andra typer av framtidsfrågor utomhus, finns i en mängd olika material som varierar i pris beroende på kvalitet och hållbarhet. Men här vill jag aldrig att du ska vara i en position där du måste välja något som är av låg kvalitet bara för att få din budget. Här erbjuder jag dig ett urval av solstolar gjorda av olika material, till olika prispunkter, utan att behöva släppa påstandardkvalitet. Ta en titt på de möjliga materialen och se vad som passar dina behov bäst:

Aluminium

Mycket lätt men ändå tålig. Således lämplig för dem som enkelt vill kunna flytta sin solstol. De flesta köpare av solstolar kommer att tillgripa pulverlackerad aluminium, eftersom dess val ofta inte bara varierar i design och mängder dämpning utan också har en viss utstrålning som fångar ögat.

Teak

Teak lövträ är en av de mest kända tresorterna och betraktas som en av de bästa och med rätta. Det motstår vatten, skadedjur, ruttnar och ser uppenbarligen väldigt elegant och lyxigt ut! Detta material skulle vara lämpligt för dem som prioriterar elegans och är villiga att gå en extra mil för att ta hand om sina utemöbler.

Merbau

Merbau används mycket ofta i utomhusmiljöer och är också resistent mot termiter. Det balanserar trämöblerens stilfulla utseende med hållbarheten hos moderna metaller. Solsängarna för merbau utomhus fungerar mycket bra i trädgårdsmiljöer.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är i stort sett inget behov av introduktion. När det används som en ram för utemöbler som solstolar eller solstolar är det ett funktionellt, starkt och modernt material som ger en snygg look till poolen. Rostfritt stål fungerar helt enkelt! Snyggt renat modernt eller klassiskt rustikt trä … oavsett vilken stil du har omfamnat för ditt hem, hittar du den perfekta solstolen för att matcha den i stil och hållbarhet!

Vad sägs om trä?

Lövträd som eukalyptus, teak och akacia är fantastiska skogar att använda vid konstruktionen av en solstol. Dessa skogen är mjuka att röra vid och otroligt slitstarka, och passar perfekt för att koppla av i solen med tanke på sitt tropiska ursprung. Lågt underhåll, med endast en gång per säsong oljning krävs för att hålla dem snygga.

Konstruktionskvalitet

Det finns två viktiga faktorer att tänka på när man talar om solstolens konstruktionskvalitet. Den första är rammaterialet. Rammaterialen kommer sannolikt att vara aluminium. Det beror på att den kan hantera fukt och är lätt. Om det är stål är hållbarheten lika utmärkt. Solstolen är dock lite mer hållbar jämfört med aluminiumstolar.

Det behöver inte sägas att när du tar ramen ska den vara gjord av aluminium eller stål. För det andra måste du titta på tyget som används också. Det kan vara polyester, nylon och så vidare. Polyester, nylon och duk alla tre är mycket slitstarka material, vilket innebär att funktionen kommer att klara tidens test. Du måste titta på material som används och sedan välja solstol.

Rammaterial

De bästa solstolarna är främst gjorda av 4 olika rammaterial. Dessa är aluminium, trä, stål och återvunnen plast.

 1. Aluminium: Majoriteten av solstolar är gjorda av lätt aluminium. Detta är ett utmärkt rammaterial att söka efter om du ska gå på en vandring för att komma till din stranddestination. Dessutom kan de som enkelt vill bära en eller flera stolar göra det. Även barn kan bära sina egna stolar! Emellertid kan aluminium knäcka, så var försiktig om du vill ha en långvarig produkt.
 2. Trä: Om du åker till östkusten kommer du att se många träinramade solstolar. Varför? Eftersom trä inte leder värmen bra behöver du inte oroa dig för att bli bränd på ramen. Leta efter trä som har fläckats med en skyddande olja eller lack. Dessa kommer praktiskt taget att vara för evigt på grund av träets naturliga väderbeständighet. Dessutom gör trä varje stoldesign snygg och romantisk.
 3. Stål: Solstolar av stål är kända som crème de la crème av bästa solstolar. De är otroligt starka och hållbara. I själva verket är många stolar av stål inramade stolar utan tyngdkraft. Men utan ordentlig vård kan de rosta. Trots den ursprungliga pulverlackeringen. Om du vill lämna din solstol sittande eller stoppad i bagageutrymmet kanske inte stål är det bästa rammaterialet för dig.
 4. Återvunnen plast: Solstolar av återvunnen plast är relativt nya för scen. Även om den här typen av bästa solstol låter billigt, är det inte. I själva verket är denna typ av rammaterial det mest hållbara i gänget. Styrkan i denna återvunna plast får dig att undra varför fler möbler inte är gjorda av detta material. Om du är stor på miljövänliga inköp är det här ramen för dig! Varje gång du köper något av återvunna föremål gör du miljön en tjänst.

Lagringsutrymme

Nej, jag pratar inte om det enorma lagringsutrymmet. Stolen kan dock bestå av flera förvaringsalternativ som:

 • Dryckeshållare
 • Förvaringspåse
 • Och så vidare

Det lilla lagringsutrymmet kan verkligen göra det enkelt för dig på stranden. Det gör att du kan förvara dina drycker vid sidan eller helt enkelt hålla en bok under din stol på påsen. Även om den här funktionen kanske inte är nödvändig kan en solstol med den här funktionen vara bekväm. Det är därför det är en annan parameter som du bör se upp för när du köper en sådan stol.

Funktioner

Ibland fungerar de enklaste alternativen bäst för dig, men vid andra tillfällen kan du behöva lite mer än grundläggande. Det är därför du kanske vill överväga solstolar utomhus med ytterligare funktioner. Till exempel kanske du vill ha extra vardagsrum. Eller tvärtom, du kanske har begränsat utrymme i ditt hem och vill ha något som är mindre än en traditionell solstol men bekvämare än en solstol. Här är två produkter som öppnar för fler möjligheter:

Tvådelad solstol

Konvertibler är alltid roliga! Denna solstol består av två separata delar: en stol och ett fotstöd. Välj det här alternativet om du vill ha något som kan konverteras mellan en vanlig stol och en solstol. Den tvådelade solsängen utomhus är också perfekt för mindre områden och utrymmen, som balkonger.

Tre-sits utomhus solstol

De flesta solstolar är så bekväma att du kommer att vilja dela det med din familj! Idag kan du få en solstol med tre sittplatser, perfekt för ett familjehushåll och lika bekväm som den vanliga solsängen. Detta val är perfekt om du räknar med att dela sittplatserna på din veranda eller vid din pool med ett par vänner.

Bekvämlighet

Även om alla dessa alternativ kan verka överväldigande från början, men du måste komma ihåg att varje solstolsmodell kommer att vara unik på sitt eget sätt; vare sig det är i funktionerna, storleken eller till och med i kuddarna. Det beror på att jag tillgodoser varje uppsättning unika behov i min kundbas. Du kanske går för en tresitsig eller en traditionell solstol, det är upp till dig och vad som fungerar bäst för dig!

Det som betyder mest är din komfort! Och de flesta företag erbjuder den bästa balansen mellan komfort, hållbarhet och kostnad. Från de läckra stötdämpningsmaterialen, vattenavvisande polyestertyg, separata fotstöd och justerbara ryggstöd, till själva ramen … varje bit valdes för att säkerställa maximal komfort och flexibilitet.

Enkel bekvämlighet

Att ha en solstol som du enkelt kan flytta in och ut ur solen är ofta ett viktigt krav för många människor. Många företag erbjuder solstolar med hjul så det finns ingen anledning att bära dem runt, helt enkelt rulla dem till den position du väljer. De mest populära solstolarna har stora funktionshjul så att du enkelt kan flytta runt dem.

Om du gillar att slappna av medan du läser en bok eller kanske hämtar nyheterna eller dina e-postmeddelanden på en surfplatta, kan solens bländning vara störande. Titta inte längre än Rhodos solstol som erbjuder dig din egen personliga nyans. Dra bara solskyddet på plats och ditt ansikte, bok eller surfplatta kan skuggas från det ljusa solskenet. När det inte behövs, ta bara bort det.

Storlek och viktkapacitet

Storleken på solstolen du ska köpa beror helt på din totala byggnad. Om din storlek är liten måste du överväga en stol med ett litet fotavtryck. Små solstolar är lätta och bärbara. Det här är goda nyheter för strandentusiaster eftersom du inte har något emot att bära dem på grund av deras små storlekar. Du kan också leta efter en stor stol som har en högre viktkapacitet. Det är om du är Bigfoot.

Och kom ihåg att en stor stol inte nödvändigtvis kommer att vara tung. Tack vare de moderna solstolsdesignerna som lägger större vikt vid lätta funktioner. När man tittar på storleken är det viktigt att kontrollera hur högt sätet går från marken. Denna aspekt avgör användarvänligheten för en viss modell. Kom ihåg att när du sitter, vill du att dina ben och knän ska vara fria från stress. Se till att sätets höjd från marken är precis vad som passar din allmänna komfort.

Solstolens vikt

Dina nya solstolar måste vara tillräckligt robusta för att stödja dig bekvämt samtidigt som de är lätta att transportera med dig. Även de lättaste stolarna kan börja kännas tunga om du behöver bära den längre sträckor, så om du planerar att sparka tillbaka och koppla av långt från din parkeringsplats, leta efter den lättaste och kompaktaste modellen du kan hitta .

När den viks, kommer stolens fysiska dimensioner också att göra stor skillnad för hur bärbar den är. Medan vissa modeller fälls helt platt, vilket är användbart för förvaring hemma, kan de vara lite för breda för att bära bekvämt över axeln. Dessa typer av stolar bärs ofta med ramen som handtag, med några mer exklusiva modeller som kommer med ryggsäcksremmar som låter dig dra dem på ryggen.

För den ultimata lättviktsbärbarheten, leta efter en stol som fälls in på sig själv, vilket resulterar i en slags torpedform som passar snyggt i sin egen bärväska. Medan vissa bärväskor kan kastas direkt över axlarna, har andra otroligt kompakta vikta dimensioner som gör dem tillräckligt små för att kunna bäras i din ryggsäck eller överdimensionerade strandväska.

Praktikalitet

Dina helger och semestrar är en tid att stressa av och slappna av – det är därför bekvämlighet är högst upp på min lista. Välj solstolar som kan stanna utomhus under hela säsongen så att du inte behöver besvära dig med att ta dem in och ut ur förvaring ofta. Köp en solstol med hjul. Det finns ingen risk för att muskelspänningar försöker bära din vilstol från en plats till en annan när det är hjul inblandade. Dessa är bra för att jaga solen eller ompositionera för att hålla koll på barnen utanför poolen. Många solstolar har diskreta hjul som håller silhuetten elegant och ren och finns med valet av grå eller benvit kudde.

Stabilitet

En stol med dåliga ben som sannolikt kommer att välta är inte vad du behöver när du är ute och äventyr. Benens design och stil dikterar hur stabil en stol kommer att vara och traditionella campingstolar erbjuder otrolig stabilitet på nästan vilken terräng som helst. Ultralätta modeller är lätta att bära, men de är mer benägna att tippa bakåt om du lutar för långt på deras supertunna ben.

Å andra sidan har lågprofilerade solstolar en bred bas som i teorin bör erbjuda utmärkt stabilitet, men man lutar sig för långt på vardera sidan, och du kan vara vänd nedåt i sanden innan du vet ordet. För att säkerställa att din baksida förblir ordentligt rotad till sätet och inte träffar golvet, överväga stolens viktkapacitet (vissa kan hålla personer som väger upp till så mycket som 150 kg) och benens design innan du köper.

Stöd

Ryggstöd

En av de mest förbisedda faktorerna när du väljer din bästa solstol är ryggstöd. Men om du har en rygg i nöd – kan det här vara den viktigaste aspekten för dig att överväga. Det stämmer, den typiska låg till marken, solstolen erbjuder inte mycket stöd om någon alls. Under alla dina aktiviteter är det viktigaste du kan göra att ta hand om dig själv.

Du skulle inte sitta hela dagen i en stol utan ryggstöd i ditt hem, så varför ska du bosätta dig under en dag på stranden? Bara du vet om ryggen kan ta en dag med obehaglig vila. Även om stolar med ryggstöd är lite dyrare, kommer din kropp att tacka dig senare. Stranden var gjord för skojs skull, inte för smärta!

Nackstöd

Nästa faktor att tänka på när man tittar på de bästa solstolarna är nackstödet. Om du har en dålig rygg, är chansen att du vill ha ett nackstöd förutom ryggstödet. Dålig rygg är dock inte den enda anledningen att välja nackstöd. Många människor känner sig mer bekväma med någon form av stöd bakom huvudet.

Dessutom gillar vissa att kunna ta bort huvudet från nacken. Den vanliga solstolen tvingar ditt huvud tillbaka med lite stöd. Det är därför som nackstöd är ett måste för dem med nackproblem. Dessutom är nackstöd en bra idé för dem som gillar att läsa hela dagen. Det är inte bra för din överkropp att tänja nacken, även utan tidigare skada.

Skuggning

Att skydda ditt ansikte från solens skadliga strålar borde vara högt på din prioriteringslista! Många människor försöker göra det med ett parasoll. Detta skuggalternativ är dock besvärligt att bära på grund av sin tunga vikt och besvärliga form. Istället kan du helt enkelt köpa en solstol som har en inbyggd soltak. Dessa stolar är lätta, bekväma och skyddar dig från solen. Dessa dagar kan du köpa nästan vilken som helst av de bästa solstolarna med denna typ av skydd.

Typ av solstol

Det finns många typer av solstolar där ute. Här är en översikt över de 4 mest populära.

 1. Solstolar: Om du vill bli bekväm på stranden kommer de bästa solstolarna för dig att vara solstolar. Att ta sig en tupplur har aldrig varit lika bekväm som i en traditionell solstol. Faktum är att många inkluderar inbyggda nackstöd. Är sola mer din grej? Du vill ha en schäslong. Denna typ av solstol har vanligtvis ett ansikte som klipps ut för bekväm garvning på magen. Om du är någon som inte kan bestämma sig, prova en solstol med flera lägen. Du kan även köpa dessa solstolar som uppblåsbara.
 2. Ryggsäckstolar: Är det en stol? Är det en ryggsäck? Låt alla gissa med en innovativ ryggsäckstol! Detta är den bästa stolen om du behöver båda händerna för att bära andra nödvändigheter till stranden. Nu kan du ta med dig din stol, kylare och ditt barn samtidigt!
 3. Klassisk solstol: Termen klassisk avser stolens höjd. En klassisk solstol sitter högst 3 dm från marken, och de är vanligtvis mycket lägre. Men deras huvudsyfte är att hålla din rumpa från sanden samtidigt som dina ben känner värmen! Denna stol kan vara bra för dem som vill sola hela frambenen utan den irriterande knäskärningen. Men om du har ryggproblem, var medveten om att klassiska solstolar inte erbjuder mycket stöd. Hela poängen är att låta dig luta dig tillbaka i stolen. Dessutom kan äldre ha svårt att gå upp från den här typen av stol. Som en kompromiss kan du hitta solstolar i katamaranstil som har en ryggrygg för mer stöd.
 4. Resebänk: För större grupper av människor, se inte längre än en resebänk! Dessa är helt bärbara bänkar som fälls ut för att sitta ett större antal människor. Hur många personer det sitter beror på modellen.

Extra egenskaper

Om du vill att din stol ska erbjuda mer än bara en plats på stranden behöver du inte leta långt för att hitta en full av användbara tillbehör. Även de mest grundläggande solstolarna levereras vanligtvis med inbyggda kopphållare för att hålla dina drycker nära till hands, och mer exklusiva modeller kan till och med erbjuda extra isolering för att säkerställa att din dryck som valts förblir sval oavsett väder.

Med ytterligare påsar och paneler för att rymma dina böcker, tidskrifter och mobiltelefon, inbyggda nackstöd och huvudkuddar och till och med flera liggande bakpaneler, skulle du bli förvånad över hur lyxig och bekväm en hopfällbar stol kan vara. Med vissa stolar som till och med är utformade för att ligga helt platt så att du kan snooze i stil, och andra kommer med sina egna individuella baldakiner för att skydda dig från de farliga strålarna från solen, kan din solstol vara så mycket mer än bara en hopfällbar stol.

Lista över de bästa solstolarna 2022

 • Bäst i test: Solstol Vivere Dockside
 • Populärast: Solstol Newport
 • Premiumval: Vilostol Vivere Aluminium
 • Billigast: Solstol Liggande

Hur jag testar solstolar

Varje stol som presenteras i den här guiden gick igenom en serie tester som krävde mer än att bara fälla ut den och plocka ner i den (dock gjorde jag verkligen det också). Under testet tittade jag på en serie kategorier för att avgöra vilka stolar som kunde användas. Dessa kategorier är komfort, bärbarhet, hållbarhet och värde. Här är hur varje med i min testning:

 • Komfort: Om din solstol inte är bekväm kommer du inte att bli väldigt upphetsad över att ta den till och från vart du än planerar att använda den. För detta tittade jag på hur bekväm det faktiska sätet är, om det lutar sig och om armstöden är mer än bara aluminiumplattor.
 • Bärbarhet: Även om någon solstol drar nytta av att kunna stashas i ett fordon under transport, bör det inte kännas som att du tävlar i en Strongman-tävling när du släpper den från din bil till stranden eller campingplatsen. Enkelt uttryckt är bärbarhet viktigt, och de bästa solstolarna bör vara lätta att ta på sig, även om det är en längre vandring dit du planerar att koppla av än du förväntat dig.
 • Hållbarhet: Solstolen du till slut köper ska vara tillräckligt hållbar för att hålla i flera strandsäsonger och i slutändan undvika att göra ett beslut om vad du ska köpa till ett årligt evenemang. Det betyder att det ska hålla upp till att kastas i en bil, stashas i ett garage eller garderob, och naturligtvis tusentals sittplatser.
 • Värde: Värde är inte bara relativt solstolens klistermärke utan också hur bra det fungerar i förhållande till priset. Motiverar dess funktioner en högre prislapp? Kommer en budgetstol bara att gå sönder efter en sommar och tvinga dig att spendera igen nästa år?

Snabba fakta om solstolar

Solens värme, ljudet av bränningen som träffar stranden och du sover på stranden. Om du ligger på en filt betyder en dag på stranden en dag med roligt och avkopplande och potentiellt mycket sand. Idag är solstolar så funktionella att de är väldigt praktiska att ha runt, inte bara på stranden utan vid poolen, på spelet eller i din trädgård. Innan du förbinder dig till en, bekanta dig med de tillgängliga alternativen, så den du väljer passar bäst dina behov.

Solstolsramar är konstruerade av olika material

När man överväger solstolskonstruktion finns i princip tre alternativ att välja mellan: stål, aluminium och trä. Stål är det robustaste, aluminium är lättare vilket gör det lättare att bära och trä kan vara tyngre att bära, men ger ett exklusivt utseende. Pulverlackerad färg på stolar hjälper till mot repor och rostbeständighet. Aluminiumstolar skyddar mer mot rost än pulverlackerade stolar i stål.

Du har flera alternativ för sätestyg

Sittillverkning kan variera i denier (ett mått på tygtjocklek och vikt) från duk, bomull, nylon eller polyester. Sikta på denierstyrka mellan 420D-600D för hållbarhet. Denier av bomull och duk är mjukare för komfort. Polyester och nylon förnekare ger mer väderbeständighet. Vadderat tyg ger en dämpande effekt som kan vara bekvämare. Annars är materialval mer av ett personligt smak- och komfortbeslut.

Viktstöd varierar

Viktstöd kan i allmänhet variera från upp till 100-200 kg för vuxna och upp till 40-50 kg för barn. Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner för viktbegränsningar före användning.

Positioner gör skillnad

Solstolar kan helt enkelt vikas ut i sittande upprätt läge eller ge upp till flera liggande variationer, inklusive att ligga helt platt på ryggen eller magen.

Det finns flera viktiga funktioner att se över

Det finns två andra viktiga faktorer att tänka på: alternativ för bärbarhet och armstöd. Bärbarhet: Vissa solstolar viks i halva vertikalt eller horisontellt, medan andra fälls i tre sektioner. Om du planerar att transportera stolen vill du välja en som lätt kan bäras. Leta efter stolar med ett fästband med axelband, en separat bärväska med rem eller bärremmar i ryggsäckstil. Armstöd: Komfort är inte bara en faktor utan du vill ha armstöd som inte blir heta i solen. Några alternativ är: träarmar för stöd och stabilitet, tygöverdragna breda armar eller vadderade armstöd som ger extra komfort.

Hur du underhåller din solstol

Liggande, isig dryck i handen, sol i ansiktet; den perfekta solstolspositionen. Endast förstört av irriterande moln, regn och skador på dina älskade möbler. Jag kan inte göra något åt ​​vädret, men jag kan hjälpa till med att din solstol ser fräsch ut hela året. Grundad och redo för långa sommardagar som ligger i solen.

Trämaterial

Trämöbler är lika elastiska som namnet antyder och kan stanna utomhus året runt, men det betyder inte att det inte behöver någon öm kärleksfull vård. När det gäller rengöring kommer en våt trasa eller mjukborste minst en gång om året att göra tricket. Optimala rengöringstider är på hösten innan det kalla vädret börjar. Håll den naturliga färgen levande genom att behandla den med träbehandling, eller gå det steget längre genom att investera i vissa skydd för att skydda den från väder och vind.

Metallmaterial

Färgjobbet för de flesta av dessa har ett visst skydd mot rost, men de behöver fortfarande lite ansträngning för att hålla sig glänsande och nya. Gå efter en trasa med en mild tvättvätska, skölj bort eventuella tvålrester och torka sedan av den ordentligt. För extra vårdplikt, överväga att applicera ett klart, klart bilvax minst en gång om året.

Det kommer att göra stor skillnad när du förlänger metallmöblernas livslängd. Spel, högljudda aktiviteter eller olyckor med rak uppgång innebär att flisor i lacken av metallmaterial kan hända. Om det oundvikliga händer, slipa ner det drabbade området och täck det sedan med ett tunt lager beröringsfärg för att återställa det.

 

Flätat material

En solid häftklammer för de flesta trädgårdar över hela landet, rotting ser alltid ut och känns väldigt sommar. Se till att den ser perfekt ut genom att rengöra den utan kuddar minst en gång om året. Efter att ha rensat bort löv och skräp är rengöringsverktygen i handeln varm tvål och en mjuk trasa för att torka bort smutsen. Skölj av tvålvattnet och låt det torka. Om din solstol är tillverkad av syntetisk korg kan den utelämnas hela året (minus kuddarna), men du kanske vill gå till ett skyddande skydd. Det skyddar det från UV-skador och leder bort vatten från det.

Kuddvård

Det är inte en solstol utan bekväma kuddar, så se till att du visar dem lika mycket uppmärksamhet som själva möblerna. Upprepad användning, BBQ-händer över dem och potentiella utsläpp tar alla vägen, och det är innan vädret till och med blir involverat. Håll dem skyddade med ett tygrengöringsmedel och skydd. Har du inte de här till hands? Gammaldags varmt vatten och tyg bör göra tricket för rengöringsdelen. Kom bara ihåg att ta bort den inre stoppningen först.

Parasollvård

När solen blir för intensiv är ett parasoll din bästa vän, så se till att ta hand om det. Försök att inte låta dem stå i ett parasollhål när de inte används. Kom ihåg att fälla bort den och förvara den på en torr plats när den inte behövs. För rengöring, ta bort tyget från ramens armar och torka av det med en svamp eller trasa indränkt i en mild tvålösning. Dags att torka? Knäpp bara tillbaka den i ramen och låt solen eller den friska luften göra resten.

Hur man reparerar en solstol

Grundläggande reparation och underhåll av solstolar kan utföras av vem som helst och kräver inga specialverktyg eller tidigare erfarenhet. De flesta reparationer kan undvikas helt med ett regelbundet underhållsschema, men behovet av andra uppstår ibland oväntat. Oavsett hur skadan uppstår, gör reparationerna så snart som möjligt för att undvika att skadan expanderar och blir svårare att korrigera.

Att tänka på

Vanliga problem

Det finns en hel del vanliga problem som uppstår med solstolar på uteplatsen. Nylonremmar slits och slits, skruvar lossnar, fästen böjs och nitar kommer ut. Aluminiumrörs- och remstolar är kända för oönskade böjningar eller brott i de vikbara benen, ett problem som lätt kan repareras, trots att de flesta kastar ut stolar med böjda eller trasiga rörskenor.

Vanligt underhåll

Det bästa försvaret mot reparationer är att utföra regelbundet underhåll. Oljegångjärn eller stolarnas led. För att undvika fläckar och droppar, använd en flytande diskmedel istället för en olja eller penetrerande vätska. Dra åt lösa skruvar, byt ut saknade bultar och se till att alla rörliga delar fungerar som de är avsedda. Om du håller dina stolar i gott skick kommer du att upptäcka att de kräver färre reparationer, och de som krävs är mindre allvarliga.

Reparationer

Reparera sprickor

Beroende på var de är kan sprickor repareras med något så enkelt som tejp. I andra situationer kan du behöva tillverka en skena och behandla en sprucken skena eller ett ben som om det var helt trasigt.

Reparera brustna delar

Använd PVC-rör för att reparera brott i aluminiumrör. Klipp ett rör som är 5 cm längre än det skadade området och borra två hål rakt igenom det, ett i vardera änden. Placera röret i ett skruvstäd och använd ett sticksåg (eller bågfil) för att skära röret i halv längd. Centrera halvorna runt den böjda eller trasiga delen av aluminiumslang och borra hål genom slangen för att matcha hålen i rörstyckena. För in bultar genom hålen och dra åt dem.

Reparera remmar eller kuddar

I de flesta fall är nylonstolarna lättare att byta ut än att reparera. Skruva loss remmen i vardera änden och byt ut den mot en ny. Bandband finns i de flesta hårdvaruaffärer. Om dina kuddar spricker i sömmarna, använd en vanlig nål och tråd för att försegla dem igen. När du syr en söm är det en bra idé att sy en dubbel söm genom att sy längs sömmen först i en riktning och sedan tillbaka längs den i den andra.

Patchning av punkteringar

För brännskador eller punkteringar, använd självhäftande trasa eller vinylplåster. Rengör området som ska lappas noggrant för att ta bort smuts och damm och applicera sedan plåstret. Se till att plåstret fortsätter smidigt utan rynkor eller krusningar. Gnugga plåstret kraftigt med en slät, böjd kant för att vara säker på att den självhäftande ytan ger rätt kontakt hela vägen. För att dölja ett lappat område, använd dekorativa lappar eller lägg till flera lappar.

 

Vanliga frågor om solstolar

Hur hållbara är solstolar?

För att komma på den fantastiska fåtöljen är det första du bör ta hänsyn till hållbarheten. Det är ingen mening alls att köpa en stol som bara håller en månad eller två. Du vill inte att stolen ska falla sönder med din första eller andra sittning på den. Det är därför när du fattar ett köpbeslut, är det viktigt att kolla in några recensioner och läsa en ordentlig guide som denna för att förstå hur länge en solstol kan hålla.

Du bör också titta på väderbeständigheten. Det beror på att du inte vill att stolens färg ska blekna med tiden. UV-solstrålar kan vara riktigt tuffa. Som ett resultat kan de ändra din loungestolsfärg. Så om du vill undkomma det, kontrollera bara väderbeständigheten som din stol kommer med.

En annan viktig sak som kan få din stol att falla sönder är en stadig regn. Naturligtvis kanske detta inte händer ofta, men om du snubblar på dåligt väder och det inte finns något du kan göra för att skydda din solstol … Du måste se till att din lounge kan klara alla väderförhållanden. Tyget, som bygger solstolen, bör också kunna torka snabbt. Det är därför det är viktigt att se till att stolen har andningsförmåga och kan ventileras.

Hur mycket vikt kan solstolar hålla uppe?

Jag kan lätt säga att detta är en av de viktigaste sakerna du måste se upp för när du fattar ditt köpbeslut. Det beror på att om du inte gör det är det stor chans att loungestolen du köper inte kommer att kunna bära din vikt. Detta kommer att få ramen att försämras. Och detta täcks inte av garantikortet eftersom det var du som köpte solstolen med fel storlek.

Och kom inte i panik nu när du är överviktig. Oavsett din vikt, det finns definitivt en solstol där ute som passar perfekt för dig. Vanligtvis skulle den genomsnittliga vikten som solstolar stöder vara cirka 250 kg. Vissa salonger kan dock bära dubbelt så mycket. Och tänk inte om solstolen kan bära mer vikt, detta kommer att göra det tyngre eftersom det inte kommer att göra det. Om du köper en stol designad av aluminium kommer du att bli mycket imponerad av hur lätt stolen kan vara. Under 10 kg.

Vilka är de viktigaste funktionerna hos solstolar?

Bärbarhet – När du handlar efter en solstol är en av de viktigaste funktionerna bärbarhet. Beroende på var du startar butiken kan det gå några minuter eller mil till din perfekta plats. När man tittar på stolar spelar två faktorer in spel när det gäller enkel bärbarhet.

 • Vikt: Om du inte vill bära något obehagligt tungt finns det solstolar av lätta material.
 • Bärbarhet: Den andra faktorn är hur stolen bärs. Typiska gräsmattastolar är skrymmande och inte lätta att ta tag i. Även lägerstolar kan ta upp mer än en hand. Om du vill kunna bära din stol lätt, försök hitta en solstol med fästa remmar. Detta ger dig också ett handsfree-alternativ om du har en kylare eller andra strandtillbehör att bära. För vem går till stranden med bara sin stol? Bärväskor är ett annat alternativ, även om de kan lägga till övervikt. Att välja en bärbar solstol kan vara skillnaden mellan en smärtsam trudge och en rolig promenad i sanden.

Viktkapacitet – Viktkapaciteten för de bästa solstolarna varierar. Hur mycket vikt en stol kan hålla beror på materialet som används i konstruktionen, och hur produkten tillverkades. Vanligtvis varierar stolar från att hålla 100 – 200 kg. Det finns dock många fantastiska stolar på marknaden för stora och långa människor.

Dessa solstolar har vanligtvis ett djupare, bredare säte och en högre rygg. Hur stor kapacitet du behöver beror på din storlek och dina personliga förhållanden. Tar du med ett husdjur för att dela din stol? Förväntar du dig att ha ett barn i knäet? Kommer andra att använda din stol? Svaren på dessa frågor kan förändra dina viktkapacitetsbehov.

Barnstolar – Om du har barn finns det många söta, kreativa alternativ på marknaden. Många tillverkare gör de bästa solstolarna i unika former, färger och mönster. Dessa stolar har vanligtvis en rolig rygg i form av djur. Barn älskar att känna sig speciella och att ge dem sin egen miniatyrsolstol är ett bra sätt att göra det!

Stolstyp – Det finns tre olika aspekter av stolens säte du vill tänka på: höjd, material och färg.

 • Höjd: Hur långt över sanden vill du sitta? Många tycker att stolar 20 till 30 cm är perfekta. Men låga säten som är 20 cm och lägre gör det lättare att få dina fötter våta! Bokstavligen! Dessutom har stolar med kortare höjd vanligtvis lite ryggstöd. Å andra sidan gör högre säten, de över 3 dm, att gå upp enklare.
 • Material: Materialen i dessa dagar är mycket bättre på att hålla dig bekväm i dagens hetta. De bästa solstolarna inkluderar snabbtorkande material som nät och polyester för hållbarhet. Nyare modeller har också fläck-, mögel- och luktskydd.
 • Färg: De gör bara inte solstolar som tidigare. Tråkig är ute och kul är inne! Säg adjö till dina gamla förutfattade föreställningar om hur solstolar ska se ut. Du kan hitta en stol för stranden i nästan vilken färgkombination som helst!

Kopphållare – Om du gillar att dricka ur behållare med öppna toppar, vill du hitta en solstol med kopphållare. Om du inte gör det kommer du förmodligen att hamna med sand i din drink trots dina bästa ansträngningar. Klassiska solstolar har vanligtvis inte kopphållare, eftersom deras design inte riktigt stöder dem. Men nästan alla andra typer av stolar har ett alternativ för att hålla din läckra, kalla dryck. Vissa är till och med isolerade för att skydda mot dagens värme.

Fickor – Gillar du att ta med dig läsmaterial till stranden? Om så är fallet, leta efter solstolar med sidofickor. Även om du inte gillar att läsa är fickorna praktiskt för att hålla solskyddsmedel, mobiltelefoner och andra små förnödenheter.

Vadderade armstöd – Om du planerar att spendera en stor del av sommaren på stranden bör du fundera på att köpa en av de bästa solstolarna med vadderade armstöd. Detta kommer att ge dina armar extra dämpning medan du sms, läser eller helt enkelt kopplar av. Se dock till att den extra komforten andas!

Vilka är populära solstolsfunktioner?

Även om solstolar finns i alla former och storlekar finns det vissa funktioner som kan skilja modellerna från varandra. Dessa inkluderar:

 • Mugghållare. Bättre stolar kommer utrustade med kopphållare så att du kan koppla av i stil. När allt kommer omkring finns det inget bättre sätt att hålla sig hydratiserad på stranden än genom att ta en drink lätt tillgänglig.
 • Vadderade stolar. Vissa stolar kommer att vara mer spartanska än andra, så leta efter en stol som har tillräckligt bekväm vaddering.
 • Kapellstolar. Vissa stolar är försedda med baldakiner för att hålla solen borta från huvudet. Dessutom har baldakiner vanligtvis fickor för förvaring och själva baldakinen kommer att fungera dubbelt som en totepåse.
 • Fällbara solstolar. Helst bör stolen kunna fällas upp för enkel förvaring och transport.
 • Fotstöd. För extra komfort har vissa solstolar fotstöd. Dessa ökar inte bara den övergripande avslappningsnivån utan ger stöd för fötterna.
 • Nackstöd. På samma sätt som fotstöd kan ett nackstöd inte bara öka komforten utan kan hjälpa till att stödja huvudet.
 • Flera liggande positioner. Många hopfällbara solstolar har möjlighet att ställas in i olika positioner, så du kan välja den lutningsnivå som passar din komfortnivå.

Behöver man en solstol som är fällbar?

Det här är en fråga som berör många människor som letar efter en solstol. Och det beror på att en hopfällbar fåtölj passar lätt på de flesta ställen utan att orsaka huvudvärk. Tänk bara på det … att kunna placera din tillgång på baksätet i din bil är något som kommer att spara dig från många besvär.

Om stolen inte är hopfällbar kommer du att köra med en halvöppnad bagagelucka för att kunna passa loungen i din bil. Vilket inte är ett bra alternativ, för genom att köra så skapar du en betydande dos fara på vägen. Att ha en hopfällbar solstol kan spara dig från många problem. Det beror på att de flesta loungerna kan passa i en enda ryggsäck, vilket gör det extremt enkelt för dig att bära den runt.

Solstolar, som kan fällas, har vanligtvis ett stort utbud av stolpositioner. Du kan gradvis justera vilstolens läge tills du hittar den vinkel som passar dig perfekt. En viktig sak du bör tänka på är stolens gångjärn. Du måste se till att remmarna är tillverkade av hållbara material. Det beror på att du kan hitta din loungestol skruvad efter att ha vikit den några gånger. Se till att remmarna är tillverkade av korrosionsbeständiga material, vilket gör att solstolen håller längre.

Hur väljer jag den bästa solstolen för mig?

Att shoppa efter de bästa solstolarna är inte längre en svår och tidskrävande uppgift. Idag kan du använda ett fantastiskt utbud av sorter i solstolar på den mest populära online-shoppingportalen. Så det handlar bara om några klick på skärmen på din dator eller några kranar på skärmarna på dina smartphones eller flikar. Ditt val är dock beroende av flera viktiga faktorer, till exempel:

Solstolens design är viktig. Du kan använda ett brett utbud av varianter i solstolarnas design. De flesta tillverkare försöker få in maximal mängd funktioner i sina produkter. Modellen får den komfort du får, solstolens estetiska utseende och funktionalitet. Så du måste välja den mest bekväma hopfällbara stolen enligt din kroppsbyggnad, vanor och preferenser. Materialet som används för solstolen har en direkt inverkan på hållbarhet, egenvikt och till och med kostnad för de bästa solstolarna. Du måste välja material som erbjuder optimala funktioner till lägsta möjliga pris. Vanligtvis får du solstolar av pulverlackerade stål- eller aluminiumramar, träramar, plastramar och tyg som bildar kroppsstödet. Välj ett material som passar utomhusstol.

Det är även viktigt att tänka på sätesmaterialet. Tillverkarna erbjuder solstolar som snabbt kan ställas in i olika positioner. Vissa stolar kanske inte har denna möjlighet; några av solstolarna kan lutas något; medan vissa solstolar kan lutas helt; eller kan tas till tyngdkraftsläget för fullständig avkoppling och komfort. Du kan välja den rymliga solstolen; så att du kan sitta i solstolen i timmar tillsammans utan problem. Vissa människor kanske också föredrar mindre storlekar för att minska bärvikten medan de når stranden på sina fötter. Solstolens storlek spelar alltid en viktig roll för att definiera dess funktionalitet.

Solstolarna bör bära vikten på den person som använder dem. Därför bör du föredra en stark solstol. Konstruktionsmaterialet spelar den viktigaste rollen för att härleda viktbärande förmåga. Du måste överväga denna faktor innan du fattar köpbeslutet. Om din solstol är för skrymmande att hantera och kräver ett stort utrymme för förvaring, skulle det vara praktiskt utmanande att ta den till önskad strand. Därför är solstolar vanligtvis utformade för att vara lätta och lätta att bära. Du måste välja rammaterial, tyg och vikningsbestämning för att vara bekväm att bära den bärbara solstolen för varje strandresa.

Bör man köpa en fast eller vikbar solstol?

Om utrymmet inte är ett problem har solstolar med fasta strukturer flera fördelar. För det första är de mer solida än modellerna som har flera fogar att vika. Dessutom är de större och i allmänhet bekvämare – fasta solstolar och dagbäddar är numera utformade för maximal komfort och ger många justerbara positioner. Den största nackdelen är att när de väl är på plats kan de ta mer ansträngning om du senare bestämmer att du vill flytta dem runt ditt hem eller din trädgård.

Vilket material funkar bäst för solstolar?

När det gäller utemöbler av trä är det viktigt att välja modeller tillverkade med en mängd olika material som kan motstå solens och fuktens verkan. Teak, med certifierat ursprung för att garantera hållbarhet, är det mest lämpliga alternativet på grund av dess tropiska härkomst – mjuk vid beröring och extremt hållbar.

Ett alternativ till teak är akaciaträ, eftersom det är mycket motståndskraftigt mot svamp- och smutsangrepp. De största nackdelarna är de högre kostnaderna för teak- eller akaciaträmöbler jämfört med någon annan typ av trämöbler och det ständiga underhåll som krävs för att bevara träet – även om teak eller akacia är ett trä med lågt underhåll, kräver det fortfarande lite oljning eller polering varje år eller vartannat år.

Naturliga fibrer som korg, rotting eller bambu sockerrör är mycket populära på grund av deras goda motståndskraft mot sol och fukt. En annan av egenskaperna hos naturlig fibrer är dess mångsidighet, vilket gör det möjligt att skapa perfekta bitar för att integrera dem i rustika och lantliga miljöer, liksom andra med en antydan till etnisk och exotisk stil. Den största nackdelen med dessa material är deras tendens att samla damm och smuts på deras flätade ytor.

Syntetfibrer, som på ett mycket realistiskt sätt kan imitera de naturliga men med bättre prestanda när det gäller styrka och enkel rengöring. Det finns många valörer som ges till dessa flätor baserat på polyeten, cellulosa och andra hartser, som klarar de mest ogynnsamma väderförhållandena och förblir oförändrade. Ytningarna som kan erhållas med de syntetiska fibrerna är många, och de sträcker sig från de modernaste designen till de absoluta klassikerna, med ytbehandlingar i neutrala färger eller i livliga paletter som gör att du kan skapa helt skräddarsydda möbler.

Om du letar efter ett lätt, slitstarkt och väderbeständigt alternativ är aluminiumkonstruktionen svaret. Med ytbehandlingar som kan både poleras och tonas och till och med målas i olika färger, låter den här metallen skapa mycket lätta bitar och därför lätt att flytta från en plats till en annan. Aluminium utgör inte heller några korrosionsproblem genom vattenverkan och kräver mycket lågt underhåll.

Är kuddar på solstolen nödvändiga?

Naturligtvis kanske du funderar på att täcka över din solstol med en handduk, vilket också är en cool idé som ger dig lite komfort och skyddar din stol från sand och sand. En vanlig handduk kan dock inte ersätta den fantastiska komforten, en väldesignad kudde säkerställer. Det är därför de flesta av de flesta tillverkarna inkluderar en kudde i paketet. När det gäller din stolskudde, kolla bara om den är avtagbar.

Det beror på att det efter några gånger har använts med dynan blir smutsigt och du definitivt inte lägger din familj på den kudden. Om du tar bort dynan kan du lägga den i en tvättbar maskin, vilket är en nödvändig sak du behöver göra då och då. Och sist men inte minst viktigt är färgen på din kudde. Du måste se till att det skapar en trevlig utsikt när du kombinerar din kudde med din fåtölj.

Vad är minst viktigt när man köper en solstol?

Om solstolar uppfyller ovanstående 3 kriterier: robusthet, bekvämlighet och enkel att bära, kan du fokusera på sekundära frågor, t.ex. om prestationens estetik. Det beror på din smak om du väljer en modell med en klassisk design eller en modernare. Det skulle vara bra om stilen harmoniserade med resten av trädgårdsmöblerna.

Trädgårdsutrustning bör också vara lätt att rengöra. Modeller av rotting, trä eller metall täckt med textilin, som inte absorberar fukt, fungerar perfekt. Det är också värt att i förväg kontrollera vilken typ av underhåll materialet solstolarna är gjorda av. Om du tänker på ovanstående tips kommer vila i den friska luften definitivt att bli en dröm för hela året.

Vilka är de vanligaste materialen för solstolar?

När du väl känner till formen och stilen på solstolen som passar din smak och behov är det dags att besluta om materialet det är tillverkat av. Saker att tänka på här inkluderar naturligtvis din budget, men glöm inte att ta med kostnaden och tiden för underhåll. Några av de dyrare materialen som kräver mer underhåll också. Enkelt är ofta det bästa sättet att koppla av utomhus.

Harts

Många föredrar utseendet på hartstillverkade möbler eftersom de kan producera modernare stilar än PVC – och kan efterlikna rotting. Kontrollera när du köper om den är gjuten eller vävd. Gjuten är billigare, men vävt har en mer realistisk effekt. Som med PVC, glöm inte rikliga kuddar.

Aluminium

Aluminium används ofta för ramen för sin solstolar eftersom den är lätt, ser bra ut och rostar inte. Det är ett utmärkt val för solstolar i olika stilar.

PVC

PVC är hållbart, kräver nästan inget underhåll och är vanligtvis ett bra pris. Materialet kommer dock att suga upp mycket värme från solen, så se till att du har en kudde som ger full täckning för de varma sommardagarna!

Trä

Solstolar i trä ser bra ut, oavsett om de är gjorda av teak, tall, akacia eller andra skogar. De kräver dock regelbundet underhåll för att hålla dem snyggare under mer än en eller två säsonger.

Sittplatsernas material

Textilene är det vanligaste materialet för att göra tygdelen av solstolar som är ramar med aluminium eller andra styva produkter. Den är flexibel, håller bra mot väder och kan komma i många färger. Den tillverkas genom att väva PVC-fibrer.

Hur bekväm behöver en solstol egentligen vara?

De gamla papperstunna campingstolar i canvas är för länge borta, ersatta av mjuka men starka syntetiska material som erbjuder överraskande komfort även på de mest grundläggande modellerna. Vissa stolar har meshpaneler som andas för att förhindra ansamling av svett på ryggen även under de hetaste dagarna, och andra har vadderade armstöd eller inbyggda huvud- och nackkuddar för att erbjuda exceptionell komfort.

Bredare sittdelar och högre ryggpaneler erbjuder mer stöd än mindre modeller, och med en mängd olika profiler och mönster att välja mellan borde du lätt kunna hitta en solstol som är bekväm nog att låta dig snooze utan att kompromissa med portabiliteten.

Vilket material är bäst till solstolar?

Solstolar kan byggas av en rad olika material, som alla har sina egna fördelar. Aluminium är vanligtvis det material du väljer för de flesta superlätta solstolar, eftersom det väger nästan ingenting, även när det är hopfällt. Medan den dynamiska konstruktionen av aluminiumstolar gör dem lätta att bära, kan de vara mer benägna för bucklor och repor än de som är tillverkade med tyngre metaller. Stålstolar erbjuder en mycket högre hållbarhet än deras motsvarigheter i aluminium, men detta återspeglas ofta i deras högre prislappar.

Hur rengör man sin solstol?

Om tillverkaren av din solstol har tillhandahållit rengöringsinstruktioner, håll dig till dem. Annars måste du skräddarsy rengöringen efter det material som din solstol är tillverkad av. De flesta solstolar har en metallram och textilene eller polyesterbaserade sittmöbler. För underhållsrengöring, ge först solstolen en snabb sprutning med din trädgårdsslang.

Förbered sedan en hink med milt tvålvatten och tillsätt en skvätt vit vinäger och pressa in en citron. Ta en bomullsduk eller mikrofiberduk, blötlägg den i vattnet och rengör hela solstolen, metall och tyg. Använd så mycket energi som du tror att din solstol tål eftersom vissa av dem inte är exakt starka och tuffa. Kom ihåg att torka metallramen, särskilt om du bor i ett fuktigt område.

För mer besvärliga fläckar eller svår att ta bort smuts, prova mer kraftfulla rengöringsmedel. Innan du använder den kör du ett lokalt test på undersidan av din solstol för att kontrollera om det orsakar materialskador. Om din solstol har kuddar eller en vadderad madrass, ska du inte blöta den för att inte tala om den. Kontrollera om tyget är vattentätt. Om det är så kan du rengöra solstolen enligt beskrivningen ovan och hoppa över nedstegningssteget.

Behöver min solstol tåla dåligt vädet?

Poolstolarna utsätts för höga fuktnivåer och genomgår också mycket solljus. Se därför till att stolen du vill köpa är gjord av väderbeständiga material. Ramen ska vara gjord av aluminium eller rostfritt stål med korrosionsbeständig ytbehandling. Dessutom ska sätets klädsel vara UV-beständig och snabbt att torka utan att genomgå permanent deformation.

Hur bekväm ska min solstol vara?

De flesta köper en poolstol så att de kan få sin pooltid i största möjliga komfort. Så försök alltid att välja en fåtölj som har flera liggande positioner. Om du vill ligga bredvid poolen under långa sessioner, få stolar som har inbyggd stoppning. Se också till att stolens huvudnät / klädsel är gjord av andningsbart material. Du kommer att inse dess betydelse under de svällande sommareftermiddagarna.

Behöver man köpa en separat solstol för barn och vuxna?

Skillnaden är funktionens viktbärande kapacitet. Om det är för barn skulle viktförmågan vara cirka 100 kg. Om det är för vuxna skulle viktförmågan vara cirka 200 kg eller mer. Den som du väljer beror på personen du köper den för. Att ta hänsyn till solstolens viktkapacitet är ett måste. Det hjälper dig att välja det perfekta för din användning.

Vad innebär det att sola på en solstol?

Sola är aktiviteten där människor antingen sitter eller ligger under solen för att få huden solbränd. Människor solar sig efter att ha skurit huden för att få en glöd. Människor tenderar att applicera en närande fuktkräm, solskyddsformelkräm och ändå vill de få huden solbränd under solen. Sola görs antingen genom att ligga på strandsanden och låta de varma solstrålarna slå din kropp, eller som folk föredrar mysigt, läggs solstolar, solstolar, solstolar längs stranden eller till och med bredvid poolen för att njuta av en fredlig solningsprocess.

Att bestämma vilken typ av solstol du behöver för dig själv beror på olika faktorer. Att ha en rad produkter tillgängliga på marknaden med en mängd olika variabler för stilar som poolstolar, solstolar, hopfällbara solstolar osv. Att få en solstol i sig blir en utmaning. Naturligtvis översvämmas online- eller offline-marknaden med en mängd olika produkter, det blir tydligt att du blir mer förvirrande när du väljer rätt och ja, din glädje ligger i att välja den bästa passformen för dina behov.

Människor går för stolar eller fåtöljer som hålls längs poolen för att sola. Att ha en fantastisk stol för att sola är en extra fördel på sommaren. Innan du köper en stol för att sola måste du dock veta hur och var du kan hitta en som passar ditt behov perfekt. Det finns många typer av stolar på marknaden. Och alla tillgängliga solstolar har några element som är markörerna som används för att avgöra om stolen passar ditt krav eller inte.

Innan vi köper stolar för att ligga ute i solen måste vi överväga fler parametrar som är väsentliga och specifika. Framför allt är att köpa en solstol eller en solstol i poolen en investering som hjälper till att öka kvaliteten på dina nöjen och fritidsaktiviteter. Så vi måste ha en klar förståelse för vilken typ av stol – en solstol, en hopfällbar solstol, en solstol vid poolen eller vad vi än ska köpa. Eller så kan hela processen med att köpa en solstol bli irriterande, förvirrande och näst sista frustrerande. Här föreslår vi några coola solstolar för att hjälpa dig att köpa den bästa.

Vilket syfte finns med solstolar?

Som du har sett i recensionerna ovan kan du också ta några solstolar vid poolen på utomhusresor. Om du har flera användningsområden i åtanke, välj alltid en poolstol som har en problemfri vikmekanism och en lätt ram.

Kan du lämna solstolar ute i regnet?

Helst bör solstolar inte utsättas för regn. Hur mycket de påverkas av regn beror dock på deras material och om de är vattentåliga. Det är smartast att läsa vårdguiden som medföljer ditt köp. Solstolar av plast kan som regel utelämnas i regnet, de som är gjorda av metall och syntetiskt tyg kan utelämnas i viss utsträckning i lätt regn, men om de har något skum eller vaddering bör de skyddas från regnet . Du kanske vill köpa ett prisvärt vattentätt solstolsöverdrag för att sätta på din lilla trädgårdssatsning när du vet att tufft väder är på väg.

Har solstolar en viktkapacitet?

Åtminstone varje modell säger hur mycket den klarar och du måste kolla med den för att veta om den passar dig. Jag fann att den lägsta kapaciteten börjar på cirka 90 kg och att de flesta solstolar har en maximal vikt på 100 kg, med några andra som kan göra mer än så. Vikt kommer naturligtvis inte att vara ett bekymmer för de flesta.

Kan jag justera min solstol för att ligga på magen?

Solstolen måste kunna gå platt för att du ska kunna göra det, men inte alla modeller är justerbara på det sättet. Vissa kan bara gå ner i ungefär en 25 graders vinkel och det kommer inte att vara den mest bekväma positionen för magläggning. Så det handlar om att välja en modell som passar dina behov.

Vilka material används för att tillverka solstolar?

Kontrollera om det material som används vid stolens konstruktion. Högkvalitativa material ger utmärkt funktionalitet. Stolens stabilitet, hållbarhet och komfort är mycket avgörande för din upplevelse på stranden. Tänk också på de tvättbara och snabbtorkande materialen. Ännu viktigare, de bör vara porösa för att låta luft flöda fritt genom tyget. Några av de vanligaste materialen som används särskilt på sätet inkluderar nylon, polyester, duk, bomull etc. Solstolsramar kan formas av metall, trä, polywood eller plast.

Du måste också leta efter rostmotståndskvaliteterna i solstolen. Du kommer att använda den här stolen på stranden, eventuellt ofta. Således är pulverlackerade ramstolar de bästa alternativen om du väljer att använda metallramar. Trä rostar inte utan ruttnar medan plast kan försvagas och brytas. Dessutom måste tygerna vara väderbeständiga och blekna för att tillgodose dina avslappningsbehov under lång tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top