Bästa solstolen 2024 – Test av olika solstolar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Venture Melker

BRAFAB Everton

Venture Peachy

BRAFAB Colorado

Klicka här för att se fler solstolar.

Solstolen är en versatil utemöbel som kan användas i en rad olika miljöer såväl vid stranden som på trädecket. I den gassande sommarsolen behövs en stabil och bekväm solstol. Solstolar förekommer i olika former och därför kan man ta med sig den till stranden eller placera den i trädgården på sommaren.

Att välja en bekväm solstol är nästan lika viktigt som att välja en bekväm säng. Många sommardagar spenderas i solstolen precis som många nätter spenderas i sängen. Att välja rätt modell av solstol är alltså väsentligt för ens välbefinnande på sommaren.

Solstolar förkommer i en rad olika material, funktioner och prisklasser. Att välja rätt vilstol kan därför för vissa kännas betungande. I denna artikel har vi därför sammanställt en köpguide och recenserat 4 olika modeller så du kan välja rätt utemöbel.

1. Bäst i test – Venture Home Melker Baden Baden Solstol

Venture Home Melker Baden Baden Solstol

Venture Home Melker Baden Baden Solstol utmärkte sig under vårt test som en exceptionellt praktisk och mångsidig solstol. Melkers hopvikbara design gör det lätt att ta med sig på semestern, eller bara flytta runt i trädgården när man jagar solens strålar. Denna flexibilitet var en klar fördel i våra tester, och gav oss möjlighet att njuta av solen var vi än befann oss.

Specifikationer
Material:Textil, stål
Mått:165x66x111cm
Ytfinish:Pulverbeläggning
Viktkapacitet:120 kg
MonteringLevereras monterad

Denna solstol var också imponerande när det gällde komfort. Den har flera justerbara lägen, vilket gör det möjligt att hitta en bekväm position oavsett om man vill sola, läsa en bok eller ta en tupplur. Vi fann att denna solstol passade alla i vårt team, både ung och gammal, vilket gör den till en utmärkt val för familjer.

När det gäller hållbarhet, höll Melker upp bra i våra tester. Den pulverbelagda finishen hjälpte till att skydda mot väderpåverkan, och även efter flera veckors exponering för sol och regn, visade solstolen inga tecken på skador eller slitage.

Dock fann vi att Melker var lite tyngre än vissa andra solstolar vi testade, vilket kan göra den mindre idealisk för de som planerar att ta med den på längre resor. Dessutom, trots att Melker kan hålla upp till 120 kg, skulle vi ha uppskattat en lite högre viktkapacitet för större användare.

Fördelar

 • Hopvikbar och bärbar
 • Flera justerbara lägen
 • Hållbar och väderbeständig
 • Levereras monterad

Nackdelar

 • Relativt tung
 • Begränsad viktkapacitet

2. Bäst premiumval – BRAFAB Everton Solstol

BRAFAB Everton Solstol

BRAFAB Everton Solstol var en klar vinnare i våra tester när det gäller design och komfort. Tillverkad av oljad hardwood akacia, utstrålar denna solstol både kvalitet och stil. Everton-serien är klassisk och tidlös, vilket gör att solstolen passar i de flesta utemiljöer, från den moderna stadsbalkongen till en lantlig trädgård.

Specifikationer
Material:Hardwood, Akacia
Mått:150x56x92cm
Sitsdjup:47 cm
Sitsbredd:50 cm
Sitsens höjd:29-33 cm

Everton Solstol överträffade våra förväntningar i fråga om komfort. Ryggstödet kan justeras i sju olika lägen, vilket ger användaren fullständig kontroll över sin sittställning. Fotpallen, som är avtagbar, bidrar ytterligare till komforten och flexibiliteten.

En viktig aspekt av vårt test var hållbarheten. Everton Solstol klarade sig bra i våra långtidstester och visade inga tecken på slitage. Dock bör det noteras att för att behålla sitt utseende rekommenderas det att olja in stolen regelbundet och förvara den under tak under vintern.

En nackdel vi upptäckte var att, trots att solstolen är ihopfällbar, den är ganska tung. Detta kan göra det svårt att flytta runt den, särskilt på ojämn terräng.

Fördelar

 • Tillverkad i kvalitativt material
 • Justerbar rygg i sju lägen
 • Elegant och tidlös design
 • Hög komfort

Nackdelar

 • Behöver regelbunden underhåll
 • Tung att flytta runt

3. Bäst budgetval – Venture Home Peachy Solstol

Venture Home Peachy Solstol

Vi har testat Venture Home Peachy Solstol, en produkt som direkt sticker ut tack vare sin nätta konstruktion. Designen, med en akaciaträram och polyesterbeklädd sits, har tagits fram för att maximera komforten samtidigt som det håller en minimal profil. Denna testartikel fokuserar på dess prestanda och användarupplevelse.

Specifikationer
Material:Akaciaträ, Polyester
Mått:105x57x80cm
Viktkapacitet:160 kg
Vikt:6 kg
Monteringsgrad:Delvis omonterad

Under vår testprocess noterade vi att Peachy Solstol var enkel att hantera och förstå. Trots att den levereras delvis omonterad, var monteringen okomplicerad och snabb. När det gäller användning och funktionalitet visade det sig att stolen är väldigt praktisk. Dess fällbara funktion är enkel att använda, vilket gör den till en perfekt partner för soliga dagar.

Det vi uppskattade mest var att stolen är lätt och smidig att förflytta mellan olika platser. Trots sin lätthet, håller den en imponerande viktkapacitet på 160 kg. Även om vi under testperioden inte uppnådde denna gräns, kunde vi med säkerhet konstatera att den är mycket stabil och robust.

Något vi dock märkte under testet var att sitthöjden på 26 cm kanske kan vara lite låg för vissa individer. Men om du inte har något emot detta, är Peachy Solstol definitivt ett mycket bra val för sommarlovet eller helgutflykter.

Slutligen, Venture Home Peachy Solstol är en produkt vi kan rekommendera efter vårt test. Dess enkelhet, funktionalitet och hållbarhet gör den till ett bra val för alla som vill njuta av sommaren i fulla drag.

Fördelar

 • Lätt och portabel
 • Enkel att montera
 • Robust och stabil
 • Bekväm att sitta i

Nackdelar

 • Låg sitthöjd
 • Kräver montering

4. Populärt val – BRAFAB Colorado Baden Baden Solstol

BRAFAB Colorado Baden Baden Solstol

Vi har testat BRAFAB Colorado Baden Baden Solstol och upptäckt att en av dess mest framstående egenskaper är det inbyggda förvaringsfacket. Under vårt test hittade vi att det ger en oväntad men välkommen bekvämlighet när vi spenderar tid utomhus.

Specifikationer
Material:Stål och textil
Mått:49 x 75 x 78 cm
Maxbelastning:90 kg
Lägen:2
Extra:Förvaringsfack, huvudkudde

BRAFAB, känt för sina högkvalitativa utemöbler, har verkligen levererat med Colorado Solstolen. Vid första anblicken kanske du tycker att den ser ut som vilken annan solstol som helst, men vid närmare inspektion upptäcker du en värld av bekvämlighet och stil.

Under testet uppskattade vi att stolen var stabil och hållbar, tack vare dess stålram och Textilene-sits. Dess två olika lägen gav oss flexibilitet att justera positionen efter vårt behag, vilket är en riktig bonus för de som spenderar mycket tid i solen. Med en maximal belastning på 90 kg, klarar stolen att stödja de flesta vuxna bekvämt.

Men det är det inbyggda förvaringsfacket som verkligen gör BRAFAB Colorado Solstol unik. Det är en utmärkt funktion för att förvara allt från böcker till solkräm, och gör att du alltid har det du behöver inom räckhåll.

BRAFAB Colorado Solstol överträffade våra förväntningar under vårt test. Den kombinerar praktiska funktioner med bekvämlighet och stil, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som älskar att tillbringa tid utomhus. Med BRAFAB Colorado Solstol, är varje solig dag ett äventyr som väntar.

Fördelar

 • Stabil och hållbar
 • Två justerbara lägen
 • Inbyggt förvaringsfack
 • Bekväm huvudkudde

Nackdelar

 • Låg sitthöjd
 • Maxbelastning kan vara begränsande för vissa användare

5. För riktiga finsmakare – Venture Home Kenya Solstol

Venture Home Kenya Solstol

Venture Home Kenya Solstol gav oss en förstklassig upplevelse i vårt test, tack vare dess lyxiga teaklook och höga bekvämlighetsgrad. Denna solstol kombinerar elegans med funktionalitet på ett sätt som inte ofta ses på marknaden.

Specifikationer
Material:Teak
Mått:152x60x80cm
Sittdjup:109 cm
Sitthöjd:37 cm
Funktion:Ställbar

Venture Home är känt för att producera högkvalitativa utomhusmöbler och Kenya Solstol är inget undantag. Den är tillverkad av certifierad teak, vilket inte bara ger den en unik karaktär utan också garanterar hållbarhet. Vi blev genast imponerade av dess robusta konstruktion och utmärkta finish.

Denna solstol levereras monterad, vilket sparar dig från det besväret att försöka sätta ihop den själv. Under vårt test uppskattade vi den bekvämlighet som den erbjuder med en sitthöjd på 37 cm och ett sittdjup på 109 cm. Den är även ställbar, vilket gör att du kan justera den i olika positioner för att hitta din optimala komfortnivå.

Det var dock den lyxiga teaklook som verkligen imponerade på oss. Detta ger Kenya Solstol en inbjudande och rustik känsla, vilket gör den till en perfekt addition till alla uteplatser.

Venture Home Kenya Solstol ger dig det bästa av två världar: en rustik, naturlig estetik och modern funktionalitet. Detta gör den till en utmärkt investering för alla som vill njuta av solen med stil och komfort.

Fördelar

 • Lyxig teaklook
 • Robust och hållbar konstruktion
 • Bekvämt sittdjup och sitthöjd
 • Ställbar för optimal komfort

Nackdelar

 • Ingen dyna ingår
 • Ej hopfällbar för enklare förvaring

6. Tvåpack – Venture Home Seville Solstol

Venture Home Seville Solstol

Venture Home Seville Solstol föll oss i smaken med sin perfekta blandning av komfort och praktikalitet. Denna solstol lyckades leverera en upplevelse av avkoppling utan att kompromissa med funktionen, vilket var tydligt under hela vår testperiod.

Specifikationer
Material:Stål och textil
Mått:83x62x88cm
Sittdjup:37 cm
Sitthöjd:44 cm
Viktkapacitet:120 kg

Solstolen Seville visade sig vara både bekväm och användarvänlig. Sitsen är tillverkad av ett robust svart textilmaterial och kommer med en avtagbar kudde för extra komfort. Vi uppskattade verkligen hur enkelt det var att justera kudden för att hitta en ideal position för avkoppling.

Vad som särskilt imponerade oss var den praktiska aspekten av denna solstol. Den har en lätt aluminiumram som kan fällas ihop med lätthet, vilket gör den till en perfekt kompanjon för stranddagar eller avkoppling i trädgården. Trots att den är så lätt att hantera, kan solstolen ändå stödja en vikt på upp till 120 kg, vilket bevisar dess robusthet.

Sammanfattningsvis, Venture Home Seville Solstol lyckades överträffa våra förväntningar med sin bekvämlighet och praktikalitet. Den kombinerar stil och funktionalitet på ett sätt som är sällsynt att se.

Venture Home Seville Solstol visade sig vara den perfekta lösningen för de som söker bekvämlighet och praktikalitet i en stilfull förpackning. Det är en solstol som säkerligen kommer att förhöja din utomhusupplevelse.

Fördelar

 • Bekväm med avtagbar kudde
 • Lätt att fälla ihop
 • Lätt aluminiumram, men ändå stark
 • Perfekt för mindre utrymmen

Nackdelar

 • Ej ställbar
 • Pulverbeläggningen kan vara känslig för skrapor

Hur vi utförde vårt test av solstolar

Här presenterar vi vårt test av solstolar, en detaljerad genomgång av processen vi följde för att avgöra vilken solstol som ger mest värde för pengarna.

Vi har noggrant undersökt och jämfört flera solstolar på marknaden, allt från solsängar till traditionella utestolar, för att ge er den mest omfattande recensionen möjligt.

Uppställning av testmiljö

För att verkligen testa solstolarnas prestanda under olika förhållanden, behövde vi skapa en testmiljö som efterliknar en typisk sommardag.

Vi byggde upp vår testmiljö i en stor trädgård, exponerad för solens strålar hela dagen och med lätt tillgång till skugga när det behövdes.

Vårt mål var att efterlikna realistiska förhållanden som en solstol skulle utsättas för, från stark sol till plötsligt regn, vilket inkluderade att ha tillgång till en regnmaskin.

På detta sätt kunde vi testa solstolarnas tålighet och förmåga att motstå väderförändringar.

Vår testprocess

Vårt test var omfattande och detaljerat. Varje solstol, oavsett om det var en solsäng eller en baden baden stol, genomgick samma rigorösa process.

Först kontrollerade vi materialkvaliteten och konstruktionen av varje stol. Därefter genomgick varje solstol flera testcykler under olika väderförhållanden – sol, regn och vind.

Vi mätte också hur enkelt det var att montera och demontera varje stol, vilket är en viktig faktor för dem som planerar att ta med sina solstolar på semestern.

Utförande av testerna

Våra tester utfördes med noggrann uppmärksamhet på detaljer. Varje solstol testades minst tre gånger under olika väderförhållanden för att säkerställa konsistens i resultaten.

Vi använde en kombination av mätinstrument och subjektiva observationer för att samla data. Varje testcykel tog omkring två timmar att genomföra, vilket inkluderade tid för stolarna att torka mellan testerna om det behövdes.

Vårt team var mycket engagerat och engagerade sig i varje steg av testprocessen, från att analysera den initiala produktkvaliteten till att notera hur varje solstol i trä eller annat material presterade under testcyklerna.

Utvärdering

Efter att ha genomfört varje test av solstolarna, var det dags att analysera och utvärdera resultaten. Vi utvärderade resultat baserat på en rad faktorer, inklusive hur bekväm solstolen var, hur den klarade väderpåverkan, och hur lätt den var att montera och transportera.

Denna utvärderingsprocess gav oss en helhetsbild av varje produkts styrkor och svagheter. För att säkerställa en rättvis bedömning, jämförde vi varje stols prestanda i förhållande till sin prisklass. Detta hjälpte oss att identifiera de bästa solstolarna inom varje priskategori.

Hållbarhet och långtidstest

För att bedöma solstolarnas hållbarhet, utsatte vi dem för långtidstester över flera veckor. Vi lät dem stå utomhus under varierande väderförhållanden, från intensiv sol till ihållande regn, och observerade hur de höll upp.

Denna process gav oss insikt om hur väl varje solstol, oavsett om det var en solsäng eller en baden baden stol, kunde motstå de krävande förhållanden som en typisk svensk sommar kan presentera.

Säkerhet och pålitlighet

När vi testade solstolar, var säkerhet och pålitlighet högt på vår agenda. Vi utvärderade säkerhetsfunktionerna för varje solstol, inklusive stabiliteten när den används och eventuella låsmekanismer.

Vi var noga med att notera om några solstolar visade tecken på att bli ostabila eller skadade under vår testperiod. Vi kontrollerade också hur varje solstol i trä och andra material hanterade eventuella störningar, såsom plötsliga vindbyar.

Våra tester visade att säkerhet och pålitlighet varierar avsevärt mellan olika solstolar, vilket bekräftade vikten av noggrant test och utvärdering.

Maximera solstolsupplevelsen: Experttips att tänka på

Att njuta av sommarens värme på en bekväm solstol är en av de mest tillfredsställande upplevelserna. Men för att verkligen få ut det mesta av ditt solstolsanvändande finns det några saker du bör tänka på.

Under våra omfattande produkttester har vi kommit fram till några avgörande faktorer som kan förbättra din upplevelse och förlänga livslängden på din solstol.

Säkerhet först

Vårt första och kanske viktigaste tips handlar om säkerhet. Under testning märkte vi hur lätt det kan vara att underskatta vikten av att följa säkerhetsrekommendationerna.

Detta inkluderar att dubbelkolla viktgränserna för stolen. Överskrid inte dessa gränser, då det kan leda till att stolen kollapsar, vilket kan orsaka skador.

Placeringen är nyckeln

Vart du väljer att placera din solstol spelar också en stor roll. Vår erfarenhet visade att solstolen behöver stå på en jämn yta för att vara stabil och förhindra eventuell vippning.

Dessutom bör du placera stolen på ett ställe där den är skyddad från starka vindar och extrema väderförhållanden för att förlänga dess livslängd.

Bekvämlighetens konst

Under våra tester upptäckte vi att kuddens placering och tjocklek kan ha en stor inverkan på komforten. Vi märkte att en välplacerad och rätt tjock kudde kan förbättra sittkomforten avsevärt.

Kolla om kudden är avtagbar eller inte, och om den kan justeras för att passa din komfortnivå.

Rengöring och underhåll

När det gäller underhåll, fann vi att regelbunden rengöring är viktig för att bibehålla solstolens utseende och kvalitet. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll.

Vissa material, som textil eller stål, kan kräva speciell rengöring för att undvika skador eller rost.

Förvara med omtanke

Slutligen, när det kommer till förvaring, upptäckte vi att solstolar kan påverkas negativt av långvarig exponering för hårt väder. Om stolen är fällbar, se till att du fäller ihop den och förvarar den på en skyddad plats när den inte används.

Detta kommer att skydda den från elementen och förlänga dess livslängd. Sammanfattningsvis, för att få den bästa upplevelsen och det mesta av din solstol, bör du alltid tänka på säkerhet, placering, komfort, rengöring och korrekt förvaring.

Dessa tips, som vi sammanställt från vår omfattande testning, kommer att hjälpa dig att säkerställa att din solstol håller i många år och ger dig många timmar av avkoppling och njutning.

Att tänka på inför köp av solstol

Att välja rätt solstol för rätt ändamål är inte alltid det enklaste. Därför har vi tagit fram de viktigaste faktorerna att tänka på för dig som grubblar över vilken stol du ska välja. Här nedan finns faktorerna att ha i bakhuvudet när man ska köpa solstol:

 • Funktion
 • Material
 • Pris
 • Design
 • Komfort
 • Vikt

Funktion

När man ska välja solstol så måste man ha stolens funktioner i åtanke. För vissa kan det till exempel vara nödvändigt att det finns en nackkudde.

För andra kan det vara viktigt att solstolen går att justera i flera steg. Hade man tänkt ta med solstolen till stranden och primärt använda den till solning är en justerbar baden-baden stol att föredra.

Men tänkte man ha solstolen på trädecket i en stol-grupp kring ett bord kan en något lyxigare stol av trä eller aluminium vara att föredra. Trä-stolarna tenderar att inte ha justerbara egenskaper men brukar i stället vara mer rigida och eleganta.

Att solstolen är hopfällbar kan också vara viktigt för dem som tänkt ta med den i bilen.

Andra egenskaper som vissa solstolar har är till exempel mugghållare. Detta kan vara bra under sommarns heta dagar då vattnet är en nödvändighet. För att skydda sig ytterligare från solen kan man införskaffa ett parasoll. Parasollet kan förstås även användas vid ett ute-matbord så du kan njuta av sommarmaten utan solen i ögonen.

Material

Material kan variera mycket mellan solstolar. Vissa solstolar förekommer i aluminium, andra trä och andra stål.

När man köper en stol av metall och tänker sitta på den vid havet är det viktigt att stolen är av rostfritt aluminium/stål då saltet i havsvattnet kan korrodera metaller. Detta är oftast inget du som konsument behöver tänka på då metallen på stolarna nästan alltid är av det rostfria slaget.

Annars finns det stolar i trä. Dessa brukar sakna funktioner som justerbarhet men brukar vara väldigt hållbara. Du kan även bygga en själv med trallskruv och valfritt virke. Det gör för en otroligt hållbar solstol men kräver förstås mer arbete och kunskaper som de flesta inte har.

Trästolarna är tunga och rigida och tål hårt väder. En trästol kan därför vara att föredra för den som tänkt placera stolen utomhus under längre tider.

Stolar i aluminium har fördelen att de är väldigt lätta. Detta är optimalt för de som tänkt flytta stolen till campingen/stranden. Aluminiumstolen tenderar också att se mycket mer modernare ut än trästolen då aluminiumytan är matt och slät.

Pris

När man ska välja solstol så bör man förstås ha priset i åtanke. Vissa stolar är väldigt billiga men har därför också sämre hållbarhet.

Baden-Baden stolar brukar funktionsmässigt erbjuda mycket för ett lågt pris men material och kvalité brukar vara bristande. Dessa stolar tenderar alltså därför vara mindre hållbara i längden. Däremot är dessa solstolar perfekta för barn och för att bära på ryggen till stranden.

Trästolarna brukar vara ganska mycket dyrare än Baden-Baden stolarnamen hållbarheten är betydligt längre på trästolarna. Detta är på grund av träets hållbara egenskaper.

I slutändan är alla solstolar funktionellt samma (de är stolar). Höga prislappar brukar vara på grund av design och materialval. Högre pris betyder alltså inte nödvändigtvis fler funktioner. Priset påverkas även av märket. Mer nobla stoltillverkare säljer förstås dyrare stolar.

Design

Design är något man bör ha i åtanke när man ska köpa. Det finns solstolar med mycket fokus på design och andra med väldigt lite.

Baden-Baden stolar är ett bra exempel på stolar som inte är tillverkade för att se bra ut. Detta är förstås inte stolens syfte, för en baden-baden solstol ska ju förstås i första hand vara praktisk.

Men hade man tänkt ställa en grupp solstolar på ett trädeck bör man välja en stol med snygg design. Då kan man välja mellan två olika typer av stolar. Det finns moderna stolar i aluminium. Dessa stolar tenderar att passa bra bredvid nyare villor kring förslagsvis en pool.

Man kan förstås även välja en solsäng, men de har ofta en mer permanent konstruktion och är otympliga att flytta runt på.

Sedan finns det också solstolar av trä. Dessa stolar brukar ha en mer traditionell och rustik design på grund av träets karaktäristiska naturliga färg och form. Vi skulle därför föreslå trästolarna för den som tänkt placera dem ute på landet vid stugan eller vid ett äldre hus.

>>> Är du också nyfiken på positionsstolar? Klicka då här!

Komfort

Om vi börjar med den klassiska Baden-Baden stolen så brukar dessa stolar rent ergonomiskt inte vara de bästa. Dock har komforten inte lika stor betydelse när det gäller Baden-Baden.

De flesta brukar oftast bara sitta på stolarna några timmar vid stranden om dagen. Att stolen är praktisk är en stor prioritet när det gäller Baden-baden stolen, komfort inte lika stor.

Däremot finns det vilstolar som har mer fokus på bekvämlighet och ergonomi jämfört med baden baden solstolar. En trästol med en skön soffdyna brukar vara väldigt skön att sitta på. En ergonomisk lyxig solstol i akrylmesh brukar också vara väldigt bekväm.

Dock är dessa stolar bara till för att ha ståendes hemma på altanen eller under paviljongen då de inte är hopfällbara. Detta betyder att man kommer sitta på stolen längre och oftare. En solstol som permanent ska stå hemma bör alltså vara en solstol som är mer bekväm än praktisk.

Baden-Baden stolen är alltså inte ett särskilt bra alternativ för personen som tänkt köpa en stol till altanen. Men däremot ett bra alternativ för den som tänkt köpa en stol till stranden.

”Komfort är givetvis väldigt viktigt att tänka på när man ska köpa solstol. Kuddar, konstruktion och material spelar stor roll för komforten. ”

Vikt

Att en stol är tung respektive lätt har sina fördelar och nackdelar. Fördelen med lätta stolar är att de är enkla att transportera och fälla ihop. Nackdelen är att de blåser i väg enkelt under dåliga väderförhållande.

Tunga stolar har fördelen att de tål tyngre och hårdare väder. En trästol som väger mycket är till exempel optimal att ha i trädgården året om då den tål både sommarens och vinterns stormar.

En Baden-baden stol kan till exempel blåsa i väg under tufft och blåsigt väder. Därför är vikt på en solstol också viktigt att tänka på.

Hur man reparerar och underhåller en solstol

Solstolar kan gå sönder efter flera år av användning. Kvalité-stolar av trä brukar hålla länge medan Baden-Baden-stolarna tenderar att vara mer sköra.

Hur som helst kan det vara bra att veta hur man ska underhålla samt reparera en solstol för att slippa lägga pengar på nya stolar i onödan. En vanlig skada kan vara en punkterad kudde. Oftast kan man försegla kudden med nål och tråd igen.

Vid värre skador på kudden kan man även lappa igen skadan med ett tygstycke. Att lappa kan till exempel vara bra om kudden skulle vara brännskadad. Ett tips är att använda dekorativa lappar så att det ser snyggare ut.

Vid sprickor i ramen kan man även tejpa med stark tejp och försegla sprickan så att konstruktionen blir mer stabil.

Vill man att ens stol ska hålla länge så bör man underhålla den väl. Några gånger om året bör man se till att alla rörliga delar fungera som de ska. Vissa rörliga delar kan även behöva oljas.

Annars är säker förvaring väldigt viktigt. En skör baden-baden stol bör till exempel inte stå ute under höst- och vinterhalvåret. Vårt främsta tips är att köpa en kvalitativ stol som har en stark konstruktion av hållbara material.

Vanliga frågor om solstolar

Hur mycket vikt klarar en solstol?

Hur mycket vikt en solstol kan hantera varierar förstås. Baden-Baden stolar brukar ha en maxbelastning på 200kg. Detta är i de flesta fall tillräckligt. Annars finns det förstås mer rigida stolar av trä som tål större belastning. På vår hemsida kan du till exempel läsa om hur stolens vikt påverkar solstolens olika funktioner.

Kan jag ha en solstol till mitt matbord?

Solstolen är en allsidig möbel och självklart kan den användas kring ett matbord. Några snygga trästolar är ett förslag. Annars kan man använda ett gäng Baden-Baden stolar om man kanske har gäster över på besök och behöver sittplatser. På vår hemsida kan du läsa om trästolar och Baden-Baden stolar som funkar bra kring ett matbord.

Vilka är de viktigaste funktionerna hos en solstol?

Hade man tänkt ha en solstol till campingen eller stranden är en Baden-baden stol det bästa. Då är det viktigt att stolen är hopfällbar och justerbar. I denna artikel kan du läsa mer om Baden-baden stolen och varför den är den bästa stolen till sommaren.

Vad kostar en solstol?

Solstolar varierar i pris och brukar ligga mellan 500-2500kr. Billigare Baden-baden stolar brukar ligga kring 500-lappen medan mer exklusiva aluminium och trästolar brukar gå upp mot 2000kr. Inköptips för trä och Baden-baden stolar kan du hitta på vår hemsida.

Sammanfattning

Att välja rätt solstol är inte alltid lätt. Trots dess simpla användningsområde finns det mycket att tänka på, som till exempel material, funktion, vikt, komfort, design och pris.

Solstolen är en allsidig möbel som kan användas på många olika platser. Förslagsvis vid stranden eller på trädecket.

I denna artikel har vi recenserat några olika stolar och tagit fram för och nackdelar kring dem. Träsolstolen är traditionell och rigid medan Baden-Baden stolen är praktisk och funktionell.

“Vi hoppas att vi med denna artikel underlättat ditt inköp så att du kan finna lugnet vid havet eller i en grönskande trädgård.”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen