Bästa spabadet 2024 – Test av olika spabad

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Swebad Carat

Swebad Fasett

M-Spa Vito Urban

M-SPA 1010018

Klicka här för att se fler spabad.

Spabaden har aldrig varit mer populära än nu, men att hitta det rätta för dina behov kan vara en utmaning. Genom vårt omfattande test har vi samlat insikter och råd för att hjälpa dig att göra det bästa valet.

Från prestanda och hållbarhet till säkerhet och energiförbrukning; vår granskning täcker alla aspekter av denna lyxiga investering. Låt oss dyka rakt in i detaljerna och upptäcka vad som gör ett spabad exceptionellt.

1. Bäst i test – Swebad Carat

Swebad Carat Sterling Silver Spabad

Swebad Carat är ett spabad som sätter standarden för komfort, lyx och hållbarhet. När vi först såg badet var vi imponerade av dess Sterling Silver-utförande, vilket gav en touch av sofistikering.

Med fyra sittplatser och en ligglounge med massage, kunde vi verkligen uppleva de terapeutiska fördelarna av badet till fullo.

De 28 jetmunstyckena i rostfri design var särskilt imponerande, och de levererade en kraftfull men ändå skön massage. Att kunna justera styrkan på jetsen med effektvredet var en trevlig funktion, liksom möjligheten att förflytta kraften mellan olika säten.

En överraskande tillägg var LED-lampan som skapade ett underbart ljusspel i botten av badet. WiFi-modulen för styrning via smartphone, även om den är ett tillval, ansåg vi skulle vara en mycket användbar uppdatering för dem som vill ha den yttersta bekvämligheten.

Vad som verkligen skilde Swebad Carat från andra spabad vi har testat var dock dess exceptionella isolering. Med en så kallad “heatlock”-isolering, speciellt framtagen för nordiska klimat, behöll badet verkligen sin värme, vilket är avgörande för dem som vill använda det året runt.

Den årliga energiförbrukningen låg också inom det förväntade intervallet och är rimlig med tanke på produktens storlek och kapacitet.

Trots de många positiva aspekterna fann vi en nackdel. Medan ozonreningssystemet är ett utmärkt standardval, skulle vi ha uppskattat om saltreningssystemet också var inkluderat som standard, med tanke på priset för Swebad Carat.

Fördelar

 • Utmärkt isolering för nordiskt klimat
 • Justerbara jetmunstycken
 • Eleganta Sterling Silver-utförande
 • Inbyggd LED-belysning för atmosfär

Nackdelar

 • Saltreningssystemet inte som standard

2. Bäst premiumval – Swebad Fasett

Swebad Fasett Sterling Silver Spabad

När vi började vår testning av Swebad Fasett var det första som slog oss dess snygga Sterling Silver-utförande. Det är ett lättplacerat spabad som känns som att det skulle passa in i de flesta trädgårdar eller uteplatser. Med tre hörnsäten, varav en är en ligglounge, ger det ett avslappnande utrymme för flera personer att koppla av tillsammans.

Under vår testning blev vi särskilt imponerade av helkroppsmassagen i liggloungen. De 46 rostfria jetmunstyckena, varierade i storlek och utförande, erbjuder en fantastisk kombination av vatten- och luftmassage.

Vi uppskattade särskilt effektvredet som erbjöd oss en steglös reglering av jetsens styrka och förmågan att med reglagevredet förflytta kraften i jetsen mellan sätena. Den flexibiliteten tillåter varje användare att anpassa sin upplevelse baserat på sina individuella preferenser.

Belysningskonceptet för Fasett var något utöver det vanliga. Den stora LED-lampan i botten tillsammans med mikroled-lamporna i vattenlinjen skapade en underbar atmosfär. Extra uppskattat var att även nackkuddarna och dryckesbrickorna var belysta med LED. Det ger en extra lyxig känsla, perfekt för avkopplande kvällar.

En av de mest uppskattade aspekterna var badets väl tilltagna isolering, kallad Heatlock, som klart och tydligt är designad med tanke på det nordiska klimatet. Tack vare denna isolering tillsammans med det sluttande termolocket kunde vi uppleva en optimal värmebehållning, vilket är kritiskt för att verkligen kunna njuta av spabadet året runt.

Vi noterade dock att även om WiFi-modulen för styrning via smartphone är tillgänglig, så är den inte inkluderad som standard. Detta kände vi var en liten nackdel, särskilt med tanke på hur viktigt fjärrstyrning via smartphones blivit i dagens uppkopplade värld.

Sammanfattningsvis är Swebad Fasett ett prisvärt, vackert och funktionellt spabad som med sina innovativa funktioner och robusta design verkligen erbjuder en förstklassig spa-upplevelse.

Fördelar

 • Helkroppsmassage i ligglounge
 • Flexibel reglering av jetstrålar
 • Utmärkt belysningskoncept med LED
 • Väl tilltagen isolering för nordiskt klimat

Nackdelar

 • WiFi-modul ej inkluderad som standard

3. Bäst budgetval – M-Spa Vito Urban

M-SPA Vito Urban Spabad

M-Spa Vito Urban U-VT061 överträffade definitivt våra förväntningar under testperioden. Vid första anblicken är det ett elegant uppblåsbart spabad som verkar erbjuda en kombination av stil och funktion, och efter att ha använt det kan vi intyga att det gör precis det.

Den självuppblåsande funktionen var särskilt imponerande, då den tog endast 5 minuter för att spabadet skulle vara redo att använda. Det var också imponerande att se att spabadet kunde rymma upp till 6 personer, trots att dess dimensioner inte är överväldigande. En sådan kapacitet är perfekt för mindre fester eller familjesamlingar.

Vattenkvaliteten höll sig konsekvent ren och fräsch tack vare den inbyggda ozonreningen och UV-lampan. Dessa funktioner gav oss sinnesro, med vetskapen om att vattenhygienen hölls på topp. En annan intressant funktion var den smarta handkontrollen som gjorde det enkelt att styra spabadets olika funktioner.

Under vår testning uppskattade vi verkligen den 3-stegs bubbelfunktionen. Det gav oss möjlighet att anpassa vår upplevelse baserat på vårt humör och hur intensiv massage vi ville ha. Dock märkte vi att även om spabadet kan värma upp till 42°C, tar uppvärmningen sin tid, särskilt när vattnet är kallt från början.

Designmässigt är lockets syntetiska läderfinish inte bara stilfull utan också funktionell med säkerhetslås och smarta klickfästen. Detta säkerställer att vattnet hålls rent och varmt när spabadet inte används.

Sammanfattningsvis erbjuder M-Spa Vito Urban en lyxig spa-upplevelse hemma. Med dess funktioner, design och den extra bonusen av det inkluderade filterpaketet, ger det verkligen valuta för pengarna.

Fördelar

 • Snabb självuppblåsande funktion
 • Inbyggd ozonrening och UV-lampa
 • 3-stegs bubbelfunktion
 • Låsbar lock med säkerhetslås

Nackdelar

 • Långsam uppvärmning från kall start

4. Populärt val – M-Spa 1010018

M-SPA 1010018 Spabad

M-Spa Tuscany Frame erbjuder en lyxig upplevelse i hemmets trädgård. Efter att ha provat detta spabad blev vi snabbt kära i dess funktionalitet och komfort.

Det rymmer bekvämt sex personer, vilket gör det perfekt för små samlingar eller avkopplande stunder med familjen. En av de mest framstående funktionerna var den allt-i-ett kontrollboxen.

Den erbjöd en intuitiv användarupplevelse och gjorde det enkelt att justera inställningarna efter eget önskemål. Timerinställningen var särskilt användbar, vilket möjliggjorde för oss att förinställa när vi ville att spabadet skulle starta uppvärmningen.

Det syntetiska läderlocket, kombinerat med säkerhetslåset, integrerat isolerlock och smarta klickfästen, gav inte bara ett elegant utseende utan garanterade också att vattnet var skyddat och behöll sin värme när spabadet inte användes.

Men, vi noterade att trots den kraftfulla värmaren på 1500W, kan uppvärmningen av vattnet från kall start kännas något långsam, särskilt under kallare dagar.

Vattenkvaliteten var alltid på topp tack vare den integrerade ozonreningen och UV-lampan. Dessa funktioner gav oss trygghet om att vattnet alltid var rent och friskt. Och när det var dags för vattenbyte var den integrerade tömningsventilen oerhört praktisk.

Installationen var också överraskande enkel. Att spabadet kunde anslutas till ett vanligt eluttag var en stor fördel, och det eliminerade behovet av några komplicerade elinstallationer.

För de som letar efter ett spabad som kombinerar stil, funktion och komfort, är M-Spa Tuscany Frame definitivt värt att överväga.

Fördelar

 • Allt-i-ett kontrollbox
 • UV-lampa och ozonrening
 • Lätt installation
 • Integrerat isolerlock med säkerhetslås

Nackdelar

 • Långsam uppvärmning från kall start

5. Bra alternativ – M-Spa Otium Muse

M-SPA Otium Muse Spabad

När vi först fick vårt M-Spa Otium Muse M-OT061, var vi imponerade av hur snabbt det blåste upp sig själv. På bara fem minuter var det redo att fyllas med vatten. En funktion vi särskilt uppskattade var dess alarmsystem för filterbyte.

Det är en intelligent touch som hjälper till att underhålla spabadet i bästa skick. Med 6 hydrojets och 125 airjets var massage- och bubbelfunktionen en dröm. Vi kunde känna den autentiska vattenmassagen som var avkopplande efter en lång dag.

M-OT061 är verkligen rymlig, rymmer 930 liter vatten och erbjuder tillräckligt med utrymme för upp till sex personer, vilket är perfekt för att tillbringa tid med familj eller vänner.

En liten kritik vi hade var att även om den tekniskt kan hysa upp till sex personer, kan det kännas lite trångt om alla är vuxna. Den inbyggda ozonreningen och UV-lampan garanterade att vattnet alltid var rent och friskt.

Handkontrollen var smidig att använda, och de tre stegen av bubbelfunktionen erbjöd ett brett utbud av val för att anpassa vår spaupplevelse.

Vi uppskattade också att spabadet kom med ett syntetiskt läderlock med säkerhetslås, vilket garanterade att vattnet förblev rent och att spabadet var säkert från obehöriga. Med den integrerade tömningsventilen var vattenbytet enkelt och inte besvärligt alls.

I stort sett har M-Spa Otium Muse M-OT061 överträffat våra förväntningar med dess överlägsna funktioner och design.

Fördelar

 • Alarmsystem för filterbyte
 • Inbyggd ozonrening och UV-lampa
 • Snabb uppsättningstid på 5 minuter
 • Tre steg av bubbelfunktion

Nackdelar

 • Kan kännas trångt med 6 vuxna

6. Bäst runt spabad – M-Spa Rimba Urban

M-SPA Rimba Urban Spabad

Efter att ha genomfört vårt rigorösa test av M-Spa Rimba Urban U-RB061 kan vi säga att det är en produkt som överlag imponerade på oss.

Med dess diameter på 1,6 meter och höjd på 0,7 meter, erbjöd den ett rymligt utrymme för avslappning, trots att vi märkte att om sex vuxna skulle använda den samtidigt, kunde det kännas en aning trångt.

Ett stort plus var den inbyggda ozonrengöringen och UV-lampan som säkerställde att vattnet alltid var rent och friskt, vilket gav oss en mer njutbar spaupplevelse.

Den smarta handkontrollen var mycket användarvänlig och tillät oss att lätt anpassa våra inställningar. Den 3-stegs bubbelfunktionen, drivet av 135 airjets, gav en skön massage och var avkopplande.

Rimba Urban har också tänkt på säkerheten med ett barnlås och ett alarm för filterbyte. Den non-slip bottenmattan var en utmärkt funktion som vi verkligen uppskattade, eftersom det förhindrade att vi halkade när vi steg in och ut ur spabadet.

Även om den värms upp till behagliga 42°C, upplevde vi att värmaren kunde vara lite långsam, särskilt i kallare klimat, men det var inget stort problem med tanke på alla andra funktioner.

Överlag är M-Spa Rimba Urban U-RB061 ett bra val för den som söker en lyxig spaupplevelse i bekvämligheten av sitt eget hem.

Fördelar

 • Inbyggd ozonrengöring & UV-lampa
 • Användarvänlig smart handkontroll
 • Non-slip bottenmatta för extra säkerhet
 • 3-stegs bubbelfunktion

Nackdelar

 • Kan kännas trångt med 6 vuxna
Hur vi utförde vårt test av spabad

Hur vi utförde vårt test av spabad 2024

Att hitta det bästa spabadet kan vara en utmaning. För att göra valet lättare för dig har vi genomfört en noggrann analys där vi testade flera populära produkter på marknaden.

Vår ambition var att ge dig en transparent och rättvis översikt över vilket spabad som faktiskt förtjänar titeln “bäst i test”. Nedan går vi igenom hur vi utförde vårt test och vilka aspekter vi prioriterade.

Hur testmiljön ställdes upp

Att sätta upp en korrekt testmiljö är av yttersta vikt för att säkerställa att varje spabad testas på samma villkor. Vi valde en lugn utomhusmiljö där vi kunde kontrollera temperatur, ljus och andra externa faktorer.

Detta var viktigt för att återskapa den miljö där de flesta kommer att använda sitt utespa eller bubbelpool.

För dem som ville köpa ett spabad och placera det inomhus valde vi även en liknande miljö inomhus, för att se hur varje produkt presterade i båda scenerna.

Genomförande av vårt test

Vår testprocess var uppdelad i flera steg:

 1. Förberedelse: Varje spabad, oavsett om det var ett uppblåsbart spabad eller ett traditionellt jacuzzi, förbereddes enligt tillverkarens anvisningar.
 2. Användning: Vi spenderade tid i varje spabad för att förstå komforten, bubblornas intensitet och andra funktioner.
 3. Jämförelse: Alla spabad jämfördes sida vid sida för att kunna identifiera vilket som skulle vara bäst i test.

Detaljer kring utförandet

När det kommer till själva utförandet av testerna, utförde vi följande:

 • Varje spabad testades tre gånger för att säkerställa konsekvens.
 • Varje testsession varade i cirka 45 minuter.
 • Observerade funktioner inkluderade: Uppvärmningshastighet, bubbelintensitet, energiförbrukning och allmän komfort.
 • Efter varje session diskuterades upplevelsen för att komma fram till ett konsensusbeslut om vilket som faktiskt skulle utses som bäst i test.

När vi avslutade vårt test fann vi att det var en specifik produkt som stod ut från resten, vilket blev vårt bäst i test-val. Men kom ihåg, att även om vi har valt en produkt som bäst i test, kan ditt personliga behov och budget variera.

Så när du funderar på att köpa ett billigt spabad eller kanske investera i ett mer premiumval, hoppas vi att vår guide kommer att vara en hjälp på traven.

Utvärdering efter testets slut

Efter att alla testsessioner var avslutade inledde vi den kanske mest kritiska delen av processen – utvärderingen. Vår metodik baserades på en kombination av kvantitativa mätvärden och subjektiva upplevelser.

För varje spabad jämförde vi noteringar, insamlat data och personliga åsikter. För att kunna kategorisera varje spabad och avgöra vilket som skulle vara bäst i test, beaktade vi följande punkter:

 • Bubbelfunktionens kvalitet och kraft.
 • Värmeeffektivitet och hur snabbt vattnet värmdes upp.
 • Användarvänlighet och intuitiv design.
 • Kundernas feedback och recensioner.

Med dessa kriterier i åtanke kunde vi sedan rangordna varje produkt baserat på dess övergripande prestanda.

Hållbarhet och långtidstest

För att säkerställa att varje spabad inte bara presterade bra i början utan också höll måttet över tid, utförde vi långvariga tester.

Varje spabad, inklusive de uppblåsbara alternativen, användes regelbundet över en period av tre månader. Vi uppmärksammade aspekter som:

 • Eventuell färgblekning eller ytskador.
 • Eventuella tecken på slitage på pumpen eller andra delar.
 • Funktionen över tid, speciellt om bubbelfunktionen minskade i intensitet.

Detta hjälpte oss att få en bild av hur varje spabad skulle prestera på lång sikt och om det skulle vara en god investering för dem som ville köpa ett spabad.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Säkerheten är alltid av högsta prioritet, särskilt när det kommer till produkter som spabad där vatten och elektricitet samverkar. Under vårt test uppmärksammade vi säkerhetsfunktioner som:

 • Automatiska avstängningsmekanismer.
 • Skydd mot överhettning.
 • Funktioner som förhindrar barns tillträde.

Vi testade också varje produkts förmåga att hantera störningar, som plötsliga strömavbrott eller oväntade väderförhållanden.

Detta gav oss en klar bild av varje produkts pålitlighet och huruvida den kunde leverera en säker och njutbar upplevelse under alla förhållanden.

Det var särskilt viktigt för de som kanske överväger att köpa ett billigt spabad, eftersom säkerhet inte bör kompromissas oavsett pris.

Tips inför användning av spabad

Tips inför användning av spabad

Att hoppa in i ditt nya spabad kan vara en omedelbar frestelse, men för att maximera upplevelsen och förlänga livslängden på din produkt finns det några viktiga tips att tänka på.

Under vårt omfattande test upptäckte vi flera aspekter som kan ha en stor inverkan på din spabadsupplevelse. Här delar vi med oss av våra insikter för att du ska kunna njuta av ditt spabad på bästa möjliga sätt.

Förbered platsen

Innan du ens fyller ditt spabad med vatten är det viktigt att välja en lämplig plats. Medan ett vanligt badkar kanske inte kräver lika mycket planering, är det mycket som ska beaktas när det kommer till ett spabad.

Under vårt test märkte vi vikten av en stabil och jämn yta. Fundera även över närhet till en utedusch om du vill skölja av dig innan och efter badet.

Rengöring är A och O

Under vårt test blev det tydligt att regelbunden rengöring är nyckeln till en bra upplevelse. Ditt spabad är inte som en vanlig pool där du kanske kan vänta lite längre med rengöringen. Vi rekommenderar:

 • Rengöring av filtret minst en gång i veckan.
 • Töm och rengör spabadet helt var 3-4 månad.
 • Använd lämpliga kemikalier för att hålla vattnet rent och klart.

Mät vattentemperaturen

Medan vi alla kanske har vår personliga preferens för hur varmt vattnet ska vara, upptäckte vi under testet att det finns en ideal temperatur för de flesta spabad.

Håll vattnet mellan 37-40 grader Celsius för bästa upplevelse. Detta är inte bara behagligt för kroppen, men det bidrar också till att hålla tekniken i spabadet i toppskick.

Säkerhet först

Något vi lade extra märke till under vårt test var vikten av säkerhet. Precis som med alla andra vattenkällor, oavsett om det är en pool eller ett uppblåsbart spabad, är det viktigt att vara uppmärksam. Här är några snabba tips:

 • Ha alltid ett lock på när spabadet inte används.
 • Ha belysning runt området om du använder det på kvällen.
 • Se till att barn övervakas när de är i närheten av spabadet.

Kombinera avslappning med nytta

Det bästa spabadet i vårt test visade att avslappning inte bara handlar om att sitta still. Lägg till lite aromterapi eller använd specialdesignade spa-produkter för att förhöja upplevelsen.

Dessutom, om du har trädgård, kan det vara värt att överväga en kombination av utedusch och spabad för att snabbt kunna skölja av dig före och efter användning.

Genom att beakta dessa råd kommer du att ha en längre och mer tillfredsställande upplevelse med ditt spabad.

Och medan vi har utsett ett spabad som bäst i test, kom ihåg att ditt egna val alltid bör reflektera dina individuella behov och förhållanden. Vi hoppas att dessa insikter från vårt test kommer att vara till hjälp när du förbereder dig för ditt första dopp.

Vanliga frågor om spabad

Vanliga frågor om spabad 2024

Vad kostar det att köpa ett spabad?

Priset för ett spabad varierar beroende på storlek, märke och funktioner. Generellt kan de kostar allt från några tusen till över hundra tusen kronor.

Var kan man köpa spabad?

Spabad kan köpas både online och i fysiska butiker. Med tanke på det breda utbudet och möjligheten att jämföra priser rekommenderar vi att göra ditt inköp online.

Kan ett spabad stå tomt över vintern?

Ja, ett spabad kan stå tomt över vintern. Dock är det viktigt att se till att allt vatten är urdränerat för att undvika frostskador på komponenter.

Hur mycket el drar ett spabad på vintern?

Energiförbrukningen för ett spabad på vintern beror på dess storlek och isolering, men generellt drar de mer el under kyliga månader för att upprätthålla önskad vattentemperatur.

Hur får man ner kostnaden på spabad?

För att sänka kostnaden på spabad kan du titta efter erbjudanden och reor, investera i energieffektiva modeller, och regelbundet underhålla spabadet för att förlänga dess livslängd.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen