Bästa spännbandet 2023 – Test av olika spännband

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Ironside 373003 Spännband

FASTY

Auto-upprullare

QUICKLOADER Auto-upprullare 2-pack

FASTY 180

Spännband

Klicka här för att se fler spännband.

Bästa spännbandet 2023

Om du ser dig själv transportera stora saker som cyklar, kajaker, brädor eller något liknande inom kommande tid så bör du definitivt se över att införskaffa någon typ av spännband. Med ett spännband kan du uppnå en stabilitet utan dess like, vilket gör de till ovärderliga tillbehör vid förflyttning av stora, ostabila föremål.

Dock är det inte så enkelt att köpa det bästa spännbandet på nätet. Många affärer brukar skriva om sådant som de vill att du ska höra. Men ibland när man väl får hem varan så är det inte som man förväntat sig. Om man inte är så insatt så kan det därför bli ganska svårt att veta vilket spännband som är bäst. Det finns en massa olika varianter och dessutom olika prisklasser. När man köper det bästa spännbandet så vill man ju faktiskt att det är det bästa spännbandet.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en guide så att du kan hitta det bästa spännbandet. Jag har byggt upp denna guide genom att använda mig av min egen kunskap. Jag har testat och använt några olika typer av spännband. Jag har dock även läst igenom kundrecensioner och andra tester. Med all information så har jag satt ihop en komplex guide för att du ska kunna välja det ett spännband bäst i test.

Det kan vara bra att ha ett spännband om man ska bygga en egen lekstuga och måste transportera långa brädor. Om du istället vill köpa ett lekstugs “kit” kan du kolla in vårt test av lekstugor.

Köpguide för bäst i test spännband 2023

Som jag skrev innan så är det faktiskt ganska svårt att veta vilket spännband som är bäst. Du måste tänka på många olika faktorer men det viktigaste är så klart att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper ett bäst i test spännband 2023:

 • Varför du bör köpa ett spännband
 • Användningsområden
 • Material
 • Längd
 • Pris
 • Typ
 • Transportsätt
 • Pålitlighet
 • Flexibilitet
 • Lätt att använda
 • Åtdragningsmetoder
 • Kroktyp
 • Tips

Varför du bör köpa ett spännband

Säkra ökade belastningar. Mer än någonting annat låter spännband dig säkra tyngre belastningar än bungee rep och vanliga rep. Kraftiga spännband är det bästa valet för professionella lastbilsförare och åkare som behöver transportera stora, besvärliga laster ett stycke utan att oroa sig för säkerheten i allt. Ta obekväma föremål. Cyklar, kajaker, golfbilar, lantbruksutrustning och andra saker du kan dra kan göra det svårt att binda effektivt. Spännband med ändkrokar har fördelen att de ansluts direkt till delar av objektet eller lindas runt olika ytor för mer flexibilitet. Flera spännremmar kan också arbeta tillsammans för längre längder.

Användningsområden

Några av de många bra användningsområdena för spännband inkluderar säkring av campingplats för tält, lusthus, lastsäkring, pickupbilar, professionella skåpbilar, ATV, UTV och motorcyklar för att nämna några. Det som i slutändan gör spännband så bra är deras förmåga att hålla tung last säker medan den fortfarande är lätt och rörlig. Spännband kräver inte mycket lyft för att säkra din last, vilket gör den idealisk för lastbilsindustrin, på baksidan av en pickup, på golvet i skåpbilar med mera!

Spännband fungerar bäst när de används tillsammans med last för att hålla de tunga lasterna säkrade som sitt huvudsyfte. Det som sätter spännband som det mest plockade bandet är deras förmåga att snabbt dra åt lasten och frigöra lasten. Om du använder spännband korrekt från början till slut för att säkra lasten bör det ta dig från 40 sekunder till 1 minut i genomsnitt för de flesta laster. Släppa spännband kan göras på bara några sekunder. Det här är några av anledningarna till varför Spännband är så populära bland flyttare och speditörer över hela världen.

Några av de mest användbara användningsområdena för spännband utanför lasten kan vara att transportera din äventyrsresa på helgen. Oavsett om din weekendresa börjar med en motorcykel, cykel, ATV, UTV, bil, lastbil, racerbil, snöskoter eller annat sätt att transportera, finns det skräddarsydda spännband med allt som krävs för att få jobbet gjort.

Material

Ett spännband bör tillverkas med ett starkare material som inte rivs lätt. Eftersom dessa föremål är avsedda att säkra laster, bör de ha bra vävband och tillverkas av antingen nylon eller polyester. Spännband med polyesterband har en tendens att hålla längre än de med nylonband. De är utformade för att tåla väderelement och har nötningsbeständiga egenskaper. De flesta spännband av polyester tenderar att vara dyrare än andra typer.

Polyesterremmar är också resistenta mot intensiva UV-strålar och tål värmexponering. De har också väderbeständiga funktioner som hindrar vatten och mögel från att förlora sin kvalitet. På nackdelen saknar dock polyesterremmar sträckningsförmåga eftersom det bara sträcker sig 5-10% med tung utrustning. Nylon sträcker sig mellan 20-30% under 2500 kg. belastning medan polypropenband kan sträcka sig mer än 50% under en given belastning.

Om du letar efter ett bra ställe att hantverka på kan vår köpguide för den bästa arbetsbänken 2023 hjälpa dig.

Längd

En annan viktig sak att tänka på när du köper spännremmar till bilar eller spännband är längden. På samma sätt som styrka är spännremmarna också uppdelade i många typer beroende på längder. De längre spännremmarna är bättre att köpa för första gången. Nästa gång är det okej att köpa några av dem som är kortare. Även om de långa spännremmarna för bilar rekommenderas, betyder det inte att de är multifunktionella. Ibland behöver du fortfarande använda korta spännremmar för att binda och lyfta vissa gods eller delar av bilen.

Pris

Du kanske tror att det bara är ett slags spännremmar för bilar. Men tro det eller inte, priserna är ganska dyra upp till 10 000 kr. Med andra ord måste du verkligen förbereda pengar för att köpa produkten. Visst, ju dyrare det är, tenderar produkten att vara mer hållbar och kvalificerad. Att tänka på spännremmen som en investering, visst, det är bättre att köpa en som är dyr så att den kan användas längre. Du bör dock också överväga dina budgetar. Du kan gå till de billigare spännband med lägre kvalitet om dina pengar är begränsade.

Typ av spännband

Axelspännband

Axelremmar används för att säkra fordon vid fordonets axel på släpvagnar eller planbäddar. Axelremmar hjälper till att skapa en fästpunkt med verktyg som E-spårskenor för att förhindra att ditt fordon rör sig eller blir osäkert och orsakar skador på ditt fordon eller släp. Axelremmar skyddas av Cordura-hylsor som används för att skydda spännremmen på axelspännremmarna från vassa kanter. Att minska skarpa kanter på buntband kan öka produktens livslängd avsevärt genom att förhindra friktionsbrännskador eller tårar i banden från snitt. Axelremmar är utformade för att anslutas med snäppkrokar för att spännas med spärrar som ger en säkring som är långt strammare än bara handstyrka.

Sidmonterade hjulnät

Sidmonterade hjulnät fungerar genom att gå runt utsidan av däcket på de fordon som är säkrade för att skapa en fantastisk fästpunkt från fyra eller sex olika punkter beroende på antalet hjul som är säkrade på fordonet . Sidmonterade hjulnät levereras med spärrar som används för att dra åt hjulnäten på plats vilket skapar en säker metod för att transportera ditt fordon säkert. Hjulnät är extremt justerbara för att passa nästan alla hjulstorlekar i bilen du transporterar.

Lasso-spännremmar

Lasso-spännremmar är överlägset en av de vanligaste biltrailerspännremmarna som används mest på grund av enkelheten och på grund av hur snabbt du kan säkra ett fordon på bara några minuter. Dessa spännremmar är utformade speciellt för fordonssläp för att göra det bekvämare och säkrare.

Hjulspännband

Hjulspännband är en av de vanligaste typerna av bilbindningsremmar och är designade från spännband som är gjorda för att vara justerbara för dina fordons säkringar. Dessa liknar väldigt många traditionella spännband, men skillnaden är att de är gjorda med hårdvarualternativ som kedja och krok, vridna snäppkrokar och RTJ krokar för att säkra fordon från de perfekta säkringsplatserna.

Transportsätt

Ditt transportsätt är en annan viktig faktor att tänka på. Detta beror på att det kommer att diktera vilken typ av spännrem du ska köpa. Till exempel exponeras last som transporteras på ett fartyg för element som skiljer sig från när de transporteras i en sluten lastbil. Det transportsätt du tänker använda ska vägleda dig när du väljer rätt spännrem för din situation. Det kommer också att guida dig på rätt längd på din spännrem.

Pålitlighet

Spännband har ett starkt band som är tillverkat av industriellt material. Detta gör den hållbar, reptålig, vatten- och dammtät, och gör det också möjligt för dem att behålla sin kompakthet. Om du säkrar spännbandet ordentligt på en last, kommer det att säkerställa att det inte vacklar, studsar eller glider runt. Det betyder att din utrustning kommer till sin destination i toppskick. Spärremens väderbeständiga natur gör att den tål snö, långvarig exponering för värme och regn. Detta gör den tillförlitlig och användbar under lång tid.

Flexibilitet

Spännband finns i olika stilar och typer, var och en utformad för specifika uppgifter. Beroende på dina transport- eller förvaringsbehov kan du välja mellan olika typer, inklusive d-ringar, plana krokar, förlängningar och platta snäppkrokar, för att bara nämna några. Det finns ett brett urval du kan välja mellan.

Lätt att använda

Förutom att de är hållbara och pålitliga är spärrfällor också lätta att använda. Förutom att binda ner last, är spännband också utformade för att förstärka greppet för att hålla din last säkert. De använder en spärr för att dra åt spännremmarna som gör det enkelt att binda och lossa.

Åtdragningsmetoder

När du drar åt lasten till ditt transportfordon kommer det att finnas någon form av mekanism som kommer att användas för att ge dig en mekanisk fördel när det gäller att säkra lasten. Detta kan vara i form av spännet eller spärrsystemet. Du bör överväga följande typer när du letar efter ett spännband:

Knäppespännband: Med dessa spännremmar kommer det att finnas ett spänne med en tumme som du trycker på medan du matar in spännremmen och drar i den tills den är tillräckligt tät. När du släpper tummen kommer ”tänderna” på spännet att bita på spännremmen och förhindra att den rör sig.

Vanliga spännband: Dessa ger dig en bättre mekanisk fördel genom att ge dig hävstång när du drar åt din last. De kommer med en enhet i ena änden som öppnas. När den är öppen sätter du i den andra änden av spännremmen och stänger den. Därefter använder du en spak för att fästa spännremmen efter eget tycke.

Infällbara spännremmar: Dessa är desamma som alla andra spännband men ger ett bättre sätt att hantera kvarvarande oanvänt band genom att innehålla det inuti ett hus.

Lastbandsbindande vinschremmar: Vinschremmar är idealiska för tunga applikationer, särskilt när det gäller lastbilar. Ena änden av spännremmen är försedd med en krok och du fäster kroken på lastbilens ankarpunkt. Den andra änden vinseras sedan med något slags vinschsystem.

Kroktyp

Varje fordon har en annan typ av fästpunkt, vilket är ett ankare där du fäster remkroken. När du väljer spännband måste du också veta vilken typ av krok som fungerar för ditt fordon.

Skrok och J-krok: Dessa kan fästas på plana ankarpunkter eller tunna metaller på trailers eller bilstötfångare.

Platt krok: Dessa fungerar bra för platta ankarpunkter som är tunna som kanterna på ett vinkeljärn, fyrkantigt stötfångare eller stötfångare.

Tips inför användning av spännband

Se till att säkra ditt fordon från fyra olika säkringspunkter med hjälp av minst fyra justeringar för att balansera fordonets vikt från viktförskjutningar. Viktförskjutningar kan inträffa från en plötslig körbyte, plötslig hård bromsning eller att ta ett hörn lite för snabbt. Det är alltid okej att säkra ditt fordon med mer än fyra bilband om det behövs eller om du känner dig osäker bara att använda fyra. Du bör dock aldrig använda mindre än fyra spännband när du säkrar tung last.

Kom ihåg att alltid inspektera dina bilbindningar med avseende på skador runt bandets kanter för snitt, mögel och mögel på spännbandet, eventuella defekter i metallhårdvaran eller eventuella brännmärken. Dessa defekter kan skada dina bilband och riskera att ditt fordon skadas om de används. Om du upptäcker några av dessa defekter på dina spännband, byt ut dem omedelbart eftersom de är osäkra att använda.

Ett av tipsen från en bilexpert är att du alltid drar åt dig igen efter flera mil efter att du har transporterat ditt fordon. Polyester spännband sträcker sig cirka 3 procent av den totala längden. Detta reduceras kraftigt från andra typer av bindningsmaterial som nylon, men bör alltid dras åt efter några mil för att säkerställa att styrkan kan hålla ditt fordon säkert hela tiden. En stor tumregel är att komma ihåg att kontrollera dina buntband efter cirka 70-80 km resten av resan.

Fordon behöver inte vara i redskap eller parkera när de transporteras på vägen, men det är ett extra säkerhetsskikt på grund av risken för rörelse minskar. De två vanligaste sätten att säkra fordon är 4 poäng och 8 poäng säkring. Detta görs genom att använda antingen 4 spännband eller 8 spännband, vanligtvis två spännremmar fram och två bak för en fyrpunktsfäste. Om du planerar att göra en åtta-punktssäkerhet vill du göra fyra spännremmar fram och fyra spännband i ryggen.

Lasso-spännremmar kan användas för att se till att fordonet inte springer framåt under transport på grund av hård bromsning. Fordon är extremt tunga och är benägna att gå framåt under ett plötsligt stopp. Detta kan hjälpa till att minska fordonet som någonsin skadas under transporten.

Överväg att använda två trasor per slips eller ullhylsskydd för att skydda dina fordon eller kunder fordonsfälgar under säkring. Det finns inget värre än att komma till din destination för att märka att repor placeras runt fälgen på dina hjul. Se till att alltid överväga att göra detta steg oavsett om fordonet kostar tiotusen eller hundratusen kronor är fordonet viktigt för någon och kan avsevärt förbättra dina chanser för en återkommande kund.

Om ett däck råkar gå plant under en kort tidsperiod eller en lång tidsperiod kan det i hög grad äventyra säkerheten för din säkring. Det är därför det är oerhört avgörande att inte förlita sig strikt på ett enda hjul i fordonet för en säkerhetspunkt. Om ett band skulle gå sönder eller om ett däck skulle läcka luft eller blåsa vill du ha en extra filt av skydd för din säkring.

Lista över de bästa spännbanden 2023

 • Bäst i test: Ironside 373003
 • Populärast: Spännband Rollit
 • Premiumval: Fixplus Spännband
 • Billigast: Beijer Spännband

Snabbguide för användning av spännband

Spännband (även känd som spännband) är fästelement som används för att hålla ner utrustning eller last under transport. Spännremmarna är gjorda av slitstarkt band som är utrustat med bindningsbeslag och en spärr för spänning av spännremmen. Dessa spännremmar används ofta för att fästa gods på lastbilar, släpvagnar, pallar, containrar och lådor. I den här guiden ska vi titta på några av de vanliga frågorna om spännband och hur man använder dem.

Hur man gängar ett spännband

För att gänga ett spärrspänne, placera bandet genom spåret i den centrala roterande spolen på den stängda spärren. Dra i banden genom att se till att du lämnar lite slack och börjar lyfta och sänka handtaget. Spännbandet rullar sig själv och låses på plats för det och ytterligare “spärrande” ökar spänningen i spännremmen.

Hur man släpper ut en spännrem

För att lossa spännremmen, dra och håll i frigöringsfliken på toppen av spärren och öppna tills båda sidor är i linje. Dra i banden från sidan som inte är fäst ner för att frigöra spännremmen.

Hur man förvarar spännband

Det är viktigt att lagra spännband så att de inte skadas av mögel, UV-strålar, tårar eller friktion. Innan du förvarar dina spännremmar, kontrollera dem noggrant för skador eller tårar. Rulla upp spännbanden försiktigt och separat, så undviker du att du måste lossa spännremmarna när du tar ut dem för nästa användning. Gummiband eller dragkedjor kan användas för att hålla rullen på plats. Placera de säkrade spännbandena från direkt solljus eller fukt för att undvika skador under förvaring. Många förare väljer att förvara sina i en väska eller plastlåda för säker förvaring.

Hur mycket vikt kan en spännrem hålla

Spännband är markerade med en etikett som framhäver bandets brottstyrka och arbetsbelastningsgräns. Brottstyrkan är vikten i kg där någon bärande del av spännbandet misslyckas. Arbetsbelastningsgränsen är den maximala belastning som tillverkaren tilldelar varje spännband, detta bör inte överstiga en tredjedel av den totala brottstyrkan.

Hur man justerar spännband

För att dra åt spännbandet, placera krokarna på plats och dra bort den lösa änden på spännremmen från spärren. Detta tar bort eventuella slackar innan du lyfter och sänker spärrhandtaget för att dra åt det. När spännremmen är helt spänd, stäng handtaget för att låsa det på plats. För att lossa spännremmen, dra i frigöringshandtaget och öppna spärren helt. När spännremmen är lös kan du dra i spärren för att lossa spännremmen.

Hur man använder spännband på en lastbil

När lasten är säkrad i eller på trucken, placera spännbandet över lasten. Haka fast ändarna över lastbäddens sida, i surringsringarna / fästpunkterna eller i spåren på skåpväggen. Dra spärren fram och tillbaka för att dra åt spännremmen när den känns stram – kontrollera spännremmen så att den känns säker. Lås spännremmen ordentligt genom att föra tillbaka spärren till stängt läge.

Hur fungerar ändlösa spännband

Ändlösa spännband används idealiskt när du buntar föremål på en pall eller flyttar vagn. Även känd som oändliga spännband, de finns i ett brett utbud av bredder, längder och färger som passar dina behov. Jag rekommenderar att du använder hörnskydd om du spänner ihop laster som kan skadas eftersom spännband kan spännas mycket hårt.

Hur man använder ändlösa spännband

Om du håller en last på en pall, mata den ändlösa spännbandet genom botten. Se till att spännremmen går i samma riktning som gaffeltruckarnas pinnar för att undvika skador orsakade av själva pinnarna. Ta den lösa änden av spännremmen och styr över pallens topp. Mata bandet genom upptagningsspolen på spärren och dra det extra bandet så att det inte blir något slack i spännremmen. Om det behövs, placera dina hörnskydd över kanterna på din last. Förutom att skydda lasten i sig, kommer dessa också att skydda din oändliga spännband från nötande last som kan orsaka skador. När slacken har tagits bort, börja spärra till önskad spänning.

Hur ofta ska du byta ut spännband

Du bör inspektera spännbanden före och efter varje användning för att säkerställa att inga skador har uppstått under transporten. Även om dina spännremmar förvaras rekommenderar jag att du kontrollerar dem varannan vecka för att se till att de inte har skadats eller korroderats. Vanligtvis ska spännband vara mellan 2 och 4 år beroende på användningen och hur väl de har skyddats mot skador. Fukt, direkt solljus, mögel och mögel kan påverka livslängden på dina spännband så det är alltid bäst att kontrollera din regelbundet!

Varför lossnar spännband

Spännband lossnar vanligtvis om bandet har sträckt sig under din last. Eftersom spännband alltid är under spänning kan eventuella störningar under transport, såsom gropar eller hastighetsstötar, bidra till att spännbandet lossnar. Om du stöter på en bula är det viktigt att kontrollera din belastning för att säkerställa att den är helt säker innan du fortsätter. Om inte, kan du riskera att lasten förskjuts under slaken eller värre, krokarna lossnar och spännremmen lossnar från fordonet.

Hur man binder ner en bil med en spärrrem

För moderna eller mindre fordon, säkra däcken med däckremmar för att hålla bilen stabil. Dessa spännremmar är utformade för att skydda bilens kaross. Om ditt fordon är stort eller tillverkat före 1999 är det bäst att använda axelremmar istället.

När däcken är säkrade, vik in huvudremmen runt baksidan av det vänstra framdäcket, mata det genom avledarremmen och dra i det. Ta den exponerade änden av huvudremmen och placera den genom mitthålet på en spännremsspänne, lämna lite slak och vrid handtaget för att helt ansluta spännremmarna. Huvudremmen ska klämma in i däckens sida, om inte, upprepa processen tills den gör det. Säkra varje hjul på bilen på detta sätt.

Säkerhetstips inför användning av spännband

Spännband är en av de mest populära metoderna för att säkra last, särskilt när det gäller frakt. Därför är de, precis som vajersele, en viktig komponent för materialhantering. Som med all industriell materialhanteringsutrustning måste du ta hand om spännband för att använda dem både säkert och effektivt. Varje typ av skador på dina spännremmar kan påverka både dess arbetsbelastningsgräns och brottstyrka, vilket riskerar både utrustning och individer.

Använd dem rätt

Spännbandet är absolut en extremt effektiv utrustning som stöder många olika vikter och laststorlekar när den används på rätt sätt. Specialister har dock sett många fall att surrband skadar mycket snabbt och allvarligt på grund av missbruk. Ännu värre kan det orsaka faror på vägen.

Förvara dem rätt

Felaktig förvaring kan leda till irreparabla skador som kan förkorta bandets livslängd. Det finns ett antal tips och tricks för att lagra spännband för att hålla dem skyddade, inklusive fryspåsar av plast, påsar (du kan förvara dem i en väderbeständig låda om de lämnas utanför), gummiband och dragkedjor, till exempel. Att rulla spännremmarna och behålla dem med ett av dessa exempel tenderar att vara ett bra sätt att förhindra att flera spännremmar trasslar ihop vilket säkert kan orsaka huvudvärk om du behöver spendera en längre tid på att lossa dem.

Undvik fukt

 • Förvaring av polyesterremmar där de utsätts för fukt riskerar mögel och mögel. Detta kan snabbt bli ett allvarligt problem för alla som lagrar sina spännband till exempel på sin lastbil. Mögel kan extremt försvaga bandets hållfasthet (även kraftiga spännband) och polyestern kan faktiskt förstöras på detta sätt.
 • Regnstormar eller hög luftfuktighet kan också med tiden bilda mögel på dina bindningar.

Undvik direkt solljus

 • Spännband ska alltid förvaras på en mörk, torr plats borta från sol och fukt. När de utsätts för direkt solljus utsätts bindningar för skadliga UV-strålar. Om du märker att färg bleknar lider dina band sannolikt av solljus.

Undvik friktion och värme

 • När du använder spännband under transport, vill du vara försiktig så att banden inte gnuggar mot en vass kant eller andra föremål. Sådan friktion kan skada banden genom att försvaga den i fläckar (potentiellt orsaka rivningar och tårar) eller, om friktionen är tillräckligt stor, till och med skapa brännskador.
 • Exponering för värme från ytterligare källor, som solen, direkt kontakt med eld eller annan värmekälla kan orsaka försvagningsproblem med dina spännband.
 • Om du märker brännskador i dina spännremmar, måste du sluta använda den omedelbart och byta ut den mot en annan spännrem med samma arbetsbelastningsgräns.

Läs etiketten

Prioritera alltid spännbandssäkerhet! Varje spännband kommer med den färgade etiketten som innehåller viktig säkerhetsinformation som användaren måste veta innan man börjar säkra lasten.

 • Surrkapacitet (LC): Detta mäts i decaNewtons (daN), vilket motsvarar kg. Enligt EN12195 är LC den maximala kraften för användning i en rak dragning som en surrning är utformad för att bibehålla vid användning. Ibland visar etiketten en ytterligare LC som är surrningsförmågan i en rund dragning.
 • Standard spänningskraft (STF): Enligt EN12195 är det den återstående kraften efter frigöring av spärrhandtaget. Så, bör STF eller LC vara den avgörande faktorn när det gäller surrning? Jag säger:
 • Vid utformning av ett direkt fasthållningssystem är det surrningsförmågan (LC) som är faktorn för att bestämma antalet spännremmar.
 • Vid utformning av ett indirekt (friktions) fasthållningssystem är det STF, inte LC för beräkning av antalet spännremmar som behövs.

Kan spännband användas för lyftning?

Nej det kan de inte! Vårt team har fått många frågor om lyft med spännband. Låt mig förklara detta här. Det är ett surrband, men inte ett lyftband. Säkerhetsfaktorerna för lyftutrustning skiljer sig från de för surringsutrustning, det är förbjudet att använda ett surrband för att lyfta. Därför kräver den europeiska normen av säkerhetsskäl ett uttalande som ”Inte för lyft” för att sättas på alla surringsetiketter.

GS certifikat

Ett certifierat testföretag som TUV ska testa om ett surrband överensstämmer med EN 12195-2. Om så är fallet kommer ett GS (Geprüfte Sicherheit) certifikat att ges för att tillåta tillverkaren att använda GS-logotypen på remetiketten. Det säkerställer användarna att spännbandet är pålitlig och oberoende testad.

Köp rätt antal spännband

Om du transporterar lastpallar, lådor och stillager behöver du minst ett band per rad. Det rekommenderas att du använder spännremmar parvis baserat på branschpraxis. Om du transporterar stockar i en lastbil utrustad med en sänggavel, måste minst en spännrem per vik användas för stockarna upp till en maximal längd på 3,3 meter med barken kvar.

Spännband av olika material

Spännband

Kanske de starkaste och tätaste spännremmarna som finns tillgängliga, spännband används vanligtvis för att säkra tyngre mängder last. Trots detta, var noga med att känna till deras kapacitet i förväg. Mängden vikt de kan bära varierar, och vissa spännremmar fungerar bara med vissa typer av lastbärare. Generellt sett är det bäst att köpa en väderbeständig spännrem som också är justerbar i längd.

Dragremmar

Många tillverkare erbjuder standard och infällbara dragremmar. De har vanligtvis krokar i vardera änden, och de är idealiska för bogsering av fordon. De bör dock inte användas för att flytta en bil ur ett dike, eftersom dessa spännremmar lätt kan snäppa på grund av brist på elasticitet. När du väljer dem, överväga om du vill ha ett väderbeständigt band (de flesta är gjorda av polyester, som inte är ett vattentätt material), samt huruvida dragbandet du överväger lätt kan fästas på en krok.

Presenningsspänband

Ibland kallas tarpband-bindningar, de liknar bungeesnören eftersom de också har metallkrokar i varje remände. Men de tjänar ett helt annat syfte. Medan bungeesnören håller små föremål säkra, är tarpremmar avsedda att hålla en presenning för att skydda lasten från väder och vind som regn eller snö. Med det sagt, välj en som är hållbar. Om du inte gör det kan presenningen lätt flyga från taket på ditt fordon under resan och lämna din last sårbar för regn och andra element.

Bungeekablar

Bungeesnören är starka, ofta elastiska rep som har metallkrokar i varje ände. Flera tillverkare erbjuder många bungeesnören, inklusive mini, monster, superstark, platt spännrem och mer. Bungeekablar är bra för att hålla ihop små föremål. Se dock till att säkra din last med något utöver bungeesnören, eftersom de bara kan hantera lättare laster.

Kedjor

Kedjorna är starkare och mer hållbara än andra bindningsmaterial. Kedjorna finns i lastkapacitet från 10 till över 6 000 pund och är idealiska för ett brett utbud av lastuppgiftsuppgifter från jordbruk till kommersiella applikationer. Nackdelen med kedjor är att de tenderar att vara tyngre än andra lastmaterial.

Rep

Rep är ett bra alternativ för allmänt ändamål som kan användas för säkring av lätt till tung last. Olika material har attribut som kan vara till nytta för din uppgift. Till exempel kan du dra nytta av UV-beständigt nylonrep eller ett av vattenbeständigt polypropen. Sisalrep är styvt och hållbart, medan polyester är ett annat starkt alternativ som inte sträcker sig. Oavsett material, se till att byta ut det när det blir slitna eller slitna.

Köpa spännband till pickup

Spännband för pickups och andra bilar är inte alla gjorda lika. Liksom de flesta lastbilsaccessoarer finns det några mycket bra komponenter och tyvärr också några mycket dåliga. Att använda bindningar av sämre kvalitet på din pickup är helt enkelt farligt. Du kan spara lite pengar i de initiala kostnaderna. Men du kommer att betala mycket mer i framtiden om du tappar en belastning i ett trångt hörn eftersom en billig slips slog av.

Kom också ihåg att det inte bara är du som är inblandad. Andra trafikanter riskeras också när saker går fel. Det är därför det är så viktigt att ha ordentliga förankringspunkter och lastbandsband som har tillräcklig klassificering för den last du drar. Bindningsspännremmarna bör också vara tillräckligt klassade för att säkerställa korrekt säkerhet. Kort sagt, få alltid de bästa spännbanden du kan hitta. Du kommer aldrig att ångra dig för att gå extra mycket för att få tunga bindningar och spännremmar som är mer än tillräckliga för jobbet.

Kapacitet som är tillräcklig

Vissa fästpunkter är bara 500 kg. Detta räcker vanligtvis inte, särskilt när man tänker på att ankarpunkten bör vara tre gånger lastens vikt. De flesta bra tillverkare gör de flesta av deras spännband till en ratingkapacitet på 10 000 kr. De kan enkelt ta två vanliga “S” -krokar. De har ett utmärkt långt register över säkerhet och tillförlitlighet och är mer än tillräckliga för att säkra eventuell last du kanske vill bära.

Nödvändig styrka och hållbarhet

Det finns många spännande bindningar tillgängliga på marknaden. De kommer också att kosta dig mindre, men du sparar inte riktigt. Köp alltid lastbilsutrustning i rostfritt stål. Under åren kommer de att utsättas för alla slags väderförhållanden, liksom grova vägar med slitage från alla håll. En förankringspunkt för lastbil ger dig den typ av kvalitet, styrka och hållbarhet du behöver.

Snabba och enkla

Att installera dina bindningar bör vara snabbt och enkelt. Avancerade spännband använder stavfickorna på din pickups sängstång. Installationen är mycket enkel och kan vanligtvis göras på mindre än en minut från början till slut. Allt du behöver göra är att ta bort locket på insatsfickorna, sätt in fästbultarna för pickupen och skruva fast de två hållskruvarna med en skruvmejsel. När du väl känner till vad som krävs kan du installera var och en på 30 sekunder.

De ska se bra ut

Att se bra ut är inte nödvändigt, men det är inget fel med att en viktig komponent ser elegant och snygg ut. De flesta moderna spännband ser fantastiska ut. De är väl färdiga för att rättvisa din pickup, samtidigt som de har alla nödvändiga styrka och säkerhetsegenskaper. Du kan ha spännbandskomponenter i förkromat rostfritt stål eller komponenter med silverpulverlack. Alla deras lastbiltillbehör kommer att vara tillräckligt tunga och tillförlitliga till slutet.

Rätt utformning

Visst, du kan förmodligen hitta några massproducerade, enstorlek som passar alla lastbilar på internet billigt, men det som dessa produkter saknar är förmågan att säkra din last korrekt och samtidigt minimera eventuella skador på din lastbil. För att fungera som bäst och förhindra att dina varor glider och krossar måste lastbandsbindningar passa säkert med din lastbils specifika märke och modell.

Vanliga frågor om spännband

Hur säkrar jag föremål ordentligt med spännband?

När det gäller att säkra föremål med spännband är det absolut nödvändigt att vara extremt försiktig och uppmärksam. Felaktigt säkrade spännband kan leda till skador på både din last och ditt fordon. Och om du inte är försiktig när du fäster spännremmarna kan du skada dig själv eller skada ditt fordon. Oavsett om du förvarar din last på en bilram, en släpvagn eller i en lastbilsbädd, måste du säkra den till solida förankringspunkter som inte rör sig eller flyttas när du kör.

Lägg ner spännremmen och handtaget för att börja säkra föremål med hjälp av spännband. Dra därefter ut handtaget och öppna det tills det är helt plant. Ta tag i den lösa änden av spännremmen och sätt in den i spåret, dra genom den tills spännremmen är ungefär den längd du behöver för att säkra din specifika belastning (lämna lite slack så att du kan fästa krokarna). När du har fått den längd du behöver stänger du handtaget säkert med hjälp av låsmekanismen på spännbandet.

Nu kan du fästa spännremmen på dina två förankringspunkter. Fäst ”S” -kroken i båda ändarna på dina två ankarpunkter. Slutligen, med hjälp av spärrmekanismen, dra åt spännremmarna tills du har uppnått den nödvändiga spänningen för att säkerställa din last helt.

Hur ofta ska jag inspektera mina spännremmar?

Du bör inspektera dina spännband före varje enskild användning. När det gäller att hämta stor utrustning, kom ihåg att långsamt och stadigt vinner loppet. Dubbelkontroll eller till och med trippelkontroll, att spärrmekanismen och krokarna är ordentligt fastsatta. Tillsammans med det, undersök spännremmarna för att se till att det inte finns några tårar eller nötningar i bandet.

Om du märker några tecken på slitage på spännremmen, riskera inte att använda spännremmen. När allt kommer omkring är det mycket bättre för dig att spendera en mindre summa pengar på nya spännband än att riskera förstörelse och ersättningskostnad för vilken stor föremål du ska ha.

Ska jag knyta en knut i mina spännremmar?

Du ska aldrig knyta ytterligare en knut i dina spännband. Spännband är speciellt konstruerade för att ge spänning och säkerhet när de används korrekt. Med det sagt, om du handbindar en knut, hämmar du faktiskt den naturliga spänningen hos en spärrrem och potentiellt försvagar den. Även om det kan verka som en knut kommer att ge mer säkerhet kan det faktiskt göra motsatsen.

Kan spännband bryta?

Spännband kan gå sönder. Det är dock ovanligt om de används på rätt sätt. För att undvika brott, håll alltid din last under spännbandens viktkapacitet. Tillsammans med det, inspektera dina spännband när du köper dem för att se till att det inte finns några fabriksfel på själva spännremmen eller spärrmekanismerna i remens ändar.

Hur bestämmer jag längden på spännbandet som jag behöver?

Generellt kommer den normala justerbara längden på 3 till 6 meter att fungera för de flesta transportmedel. Om du planerar att dra ett särskilt stort föremål, gör nödvändiga mått för att kontrollera om du kan behöva längre spännremmar.

Kan jag använda andra bindningar med spännband?

Ja, du kan använda andra bindningar som bungeesnören eller rep. Även om det alltid rekommenderas att använda spännband tillsammans med dem, kommer tillägget av alternativ inte att skada din last och kan vara fördelaktigt när det används utöver de bästa spännbanden.

Hur många spännband behöver jag?

Det exakta antalet du behöver beror på både spännbandets viktkapacitet och din lasts storlek och form, men det rekommenderas att du alltid använder mer än ett spännband. Ju fler spännband du använder, desto säkrare blir din last.

Vad är arbetsbelastningsgräns?

En arbetsbelastningsgräns är den kraft som krävs för att bryta en bindning dividerad med tre. Detta ger dig extra utrymme för fel som t.ex. en lastförskjutning, en plötslig körbyte eller ett plötsligt stopp som kan orsaka att spännbandet går sönder. Detta är det ledande sättet att fastställa att spännband är antingen säkra eller inte säkra att använda med tanke på den vikt som din last väger, i kombination med det perfekta bandet för din applikation.

Ett exempel på arbetsbelastningsgränsen skulle vara en brottstyrka på 5 ton som skulle ha en arbetsbelastningsgräns på 1,5 ton. Det är viktigt att notera att arbetsbelastningsgränsen infördes av transportdepartementet för att hålla alla på vägen säkra. Innan en arbetsbelastningsgräns skapades fanns en stor risk för Semi-lastbilar, Traktorvagnar och last som placerades i stället för pickupbilar.

Hur förvarar man spännband på bäst sätt?

När du förvarar ett spännband är det oerhört viktigt att alltid se till att det område du tänker förvara spännbandet är i ett svalt, torrt, mögelfritt område som inte är i direkt kontakt med solen. Bindning av bandremmar kan blekna med tiden när de är i direktkontakt med solens UV-strålar som kan orsaka att bindningsremmen bleknar på fläckar som kan äventyra säkerheten för dina spännband genom att försvaga bandet. Det är viktigt att ALLTID undvika våta områden när du lagrar dina slipsar, eftersom mögel och mögel kan bildas som kan skada dina spännband och kan orsaka att de inte kan användas över tiden.

Det perfekta sättet att lagra spännband skulle vara i en förvaringsbehållare, i en spärrväska med spännband eller ett annat liknande område. Folk genom åren har till och med använt strumpor för att lagra sina spännband samt för att vara snyggt organiserade under hela processen. Några av de andra alternativa sätten inkluderar frysväskor med dragkedjelås, verktygslådor och gummiband för att bara nämna några. Det är viktigt att alltid komma ihåg att ju mer organiserade än spännbanden lagras desto lättare är det att återanvända spännbandet, såväl som att hålla styrkan på spännbandet genom att förhindra att friktion uppstår som kan försvagas eller till och med i vissa fall skada dina spännband.

Vad ska man göra om spännbandet har fastnat?

Händer att gänga en spärrrem fel? Om du tycker att du behöver fixa ett fastklämt spännband är det bästa sättet att lösa ut spännbandet att vara tålmodig och arbeta med att ta bort det överflödiga bandet som har trasslat inuti spännbandet ur bandet. Ett av de bästa sätten att göra spännbandet som har fastnat är att använda en tång på skruvarna på utsidan av spärren för att lossa bandet tillräckligt för att ta ut det så att det inte längre fastnar. Kom ihåg anledningen till att spännband fastnar beror på att spännbandet är överpackad. Det är troligt att den inte har packats upp innan den dras åt igen. Du kan använda nåltång i spännremmen på bandet som lindades för hårt för att flytta spännremmen ur enheten.

Ett av de bästa tipsen för att förhindra att överflödigt bälte fastnar i spännbandet. Du kan helt enkelt ta bort allt överflödigt slack innan du börjar spärra. Kom ihåg att använda minsta möjliga spännband för din applikation som möjligt inuti spärrmekanismen för att förhindra att spännbandet blir trassligt och svårt att ta bort senare när du planerar att ta bort eller lossa spännbandet. För att få ut vadet av banden från spännbandets vindlösa, dra spärren rakt och börja dra banden och så småningom kan friktionen hjälpa till att vicka ut överflödet och kommer att kunna användas igen. Det kan dock ta lite frustration och lite tid för att få ut det här. Det är därför det är oerhört viktigt att se till att du inte tränger för mycket band när du spärrar.

Hur väljer man det perfekta spännbandet?

När du väljer rätt spännrem måste du vara säker på att spännbandet du väljer kan hålla din last nere utan att gå sönder. Nyckeln till att välja ut den perfekta spännbandet är genom att alltid välja spännbandet som har ett betyg högre än vikten på din last. Du måste också säkra lasten från fyra olika punkter för att balansera arbetsbelastningen, så det är viktigt att se till att du köper tillräckligt med spännband för att få jobbet gjort rätt.

Det är viktigt att du alltid har för många spännband än att inte ha tillräckligt med spännremmar för att få jobbet gjort rätt, samt att få jobbet gjort säkert. Last kan ofta flyttas under transport så att du aldrig vill säkra från bara en sida av lasten också.

Hur mycket ska jag förvänta mig att mina bindningar ska sträcka sig?

I genomsnitt sträcker polyestersnöreblandningar 3% av den totala längden på spännbandet när de är säkrade. Det är därför det alltid är en bra idé att se till att du kontrollerar dina bindningar igen efter flera mils säkring för att dra åt igen och efter var 40-45 minut efter. Detta möjliggör en möjlighet att inspektera om dina buntband sitter ordentligt fast i fordonet, liksom att kontrollera om skarpa kantskador, trasiga spännremmar eller brännmärken på dina bilfästningar uppstår. Även om skador inte alltid kommer att uppstå är det bättre att veta i förväg om något går sönder när du säkrar ett fordon.

Hur kan du förhindra att spännband går sönder?

Det främsta sättet att spela en roll för att din bil ska fästa spännremmarna är att lagra dem ordentligt. Att kasta dina spännremmar i en trasslig hög på baksidan av din pickupbädd är inte det perfekta sättet att säkra dem. Du kommer att vilja se till att skydda dina spännband genom att rulla dem runt spärren tills bandet skapar en kulform, följt av ett gummiband för att hålla spännremmarna snyggt rullade. Därefter kan du förvara spännremmarna inne i en strumpa eller påse för att hålla dem borta från solljus och fukt som kan orsaka skador över tiden. Att följa dessa steg är de främsta sätten att förhindra att dina spännremmar blir skadade. Det näst bästa sättet är att undvika vassa kanter, som fälgar eller hörn på släpvagnen som direkt kan skära av bandet och gör att bandet inte kan användas.

Hur påverkar extremt väder mina spännband?

Ett av sätten som extremt väder kan påverka dina spännband är genom kraftig vind och regn. Tunga vindar kan kräva mer hållfasthet i dina spännband för att hålla din last säker och kan orsaka att mer sträckning uppstår och orsakar ett tyngre krav på styrka. Om du fastnar i kraftiga vindar eller regn är hotet det främsta spännbandet som sträcker sig runt 3 procent. Detta kan eventuellt leda till att dina spännband försvagas och misslyckas eller kan kräva att dina slipsar dras åt efter en tidsperiod. Oavsett vilka delar du kan möta när ditt fordon transporteras förblir lösningen densamma och kontrollerar ofta att dina slipsar är skadade, sträcker sig eller rör sig.

Vilka är de bästa spännbanden att använda?

När det gäller att hitta de bästa spännbanden att använda kommer det i slutändan ner på vikten på ditt fordon, liksom den personliga preferensen att säkra din släpvagn. En sak som brukar vara vanlig som de bästa spännbanden är Cordura-ärmar som används för att skydda bandet mot vassa kanter. En av de vanligaste skarpa kanterna på ett fordon som de flesta tenderar att glömma är de skarpa hörnen på en fälg och däckmönster. Cordura är ett tjockt material som kan ge extra lager innan den skarpa kanten kommer till din spännrem som i slutändan kan göra att dina spännremmar håller längre och kan visa sig vara en bra investering för dem som ofta transporterar fordon.

Hur många spännband behöver jag?

Beroende på fordonets vikt och viktfördelningen av fordonets vikt är några av de faktorer som du bör tänka på när du väljer dina buntband. Du bör aldrig använda mindre än fyra olika fästpunkter på ditt fordon, så du vill absolut använda minst fyra spännband för bil, men de flesta professionella fordonstransportörer använder åtta fästen för tyngre eller konstigt formade fordon för att ge bättre viktfördelning.

Vad ska man göra med de lösa delarna av spännbandet?

När du säkrar last är det alltid viktigt att efter att du har försäkrat dig om att din last är säkrad gör du ditt bästa för att säkra dina lösa ändar av extra band eller slack. När polyesterbandet inte är säkrat riskerar du att det lösa bandet slits ner och skapar friktion som kan skada dina spännband från att hålla.

Förutom att säkra spännbandens lösa ändar när du transporterar gods bör du alltid göra din skyldighet som en säker lasttransportör genom att dubbelkontrollera dina spännband efter några mil. Detta är för att kontrollera eller undersöka eventuella eventuella lastförskjutningar eller lastremmar som kan ha rört sig på grund av potentiell töjning i vissa fall. Ett av de mest förbisedda sätten att lastförskjutningar under transport orsakas faktiskt av vinden och de potentiella vägstötar du kan drabba under din resa över staden eller över hela världen.

Den bästa guiden att följa när du använder bindningar kontrolleras alltid en gång innan du lämnar för att se till att allt är ordentligt ordnat när du är redo att resa. Efter att ha kört i några minuter för att dra över det när det är säkert att göra det och kontrollera kontrollerna igen för att se till att inget har skiftat och att alla spännband är ordentligt säkrade.

Är kedjor eller spännband bäst?

De två huvudsakliga säkerhetsmetoderna inom biltransportindustrin är kedjor och spännremmar. Kedjor anses vara starkare än spännremmar. De är tillverkade av höghållfast stål som inte sträcker sig eller rivs. Många yrkesverksamma inom branschen använder kedjor av dessa skäl, men det finns några nackdelar med kedjor som bör övervägas. Eftersom kedjorna är så styva kan de orsaka skador på fordonets ram om de är felaktigt säkrade. Ramskador på en bil är mycket allvarliga och kan i extrema fall få bilen att räddas. Kedjor kräver också att du ansluter direkt till fordonets ram.

Stålkedjornas styvhet kan leda till att krokarna drar sig bort från ramen. Och om fel krokar används kan de falla ut och orsaka att du tappar din last helt och hållet! Spännband är tillverkade av polyesterband och är utformade speciellt för att inte skada fordonet under transporten. Det mjuka bandet gör att spännremmarna kan glida över hjulen eller runt fordonets axlar för säkring. Bandets enda fall är stretchighet. Polyesterremmar kan sträcka sig upp till 3% under användning.

Det antalet kan verka lågt men det kan göra hela skillnaden. Det är därför det är viktigt att kontrollera dina spännremmar varje gång du stoppar. Spännremmar och kedjor kan båda transportera fordon. Var och en har fördelar och nackdelar och det finns ingen allmän enighet om vilken som är bättre. Valet beror på vilken typ av fordon som säkras, lagar vart du än drar och personliga preferenser. Så länge du inte överskrider gränsen för arbetsbelastning, bör du vara bra att gå!

Hur fäster man bagage på ett takräcke?

När det gäller att veta det bästa sättet att binda ner bagage på ett takräcke kan det vara ganska svårt på grund av antalet extra variabler som du behöver tänka på som kommer in för att spela. Några av dessa variabler inkluderar extrema vindmängder, så att takräcket inte kommer oskyddat, och om det uppstod en plötslig körbyte skulle lastförskjutningen bli större på grund av dess höjd.

Det finns många sätt att säkra fasta bagage på takräcken, som att använda rep, men det bästa sättet kan bestämmas på vikten av din last. På grund av risken för att bagage blåser av mot andra bilister kan det vara en bra idé att sikta på 5 cm spännband i stället för de traditionella 3 cm spännband. När det gäller att arbeta mot arbetsbelastningsgränsen vill du aldrig överskrida denna gräns.

Anledningen till att spännband är den föredragna transportmetoden för takräcken är spärrmekanismen som förhindrar att eventuell last blir osäker under transport på grund av att spärrmekanismen bara färdas medurs i en riktning. Detta förhindrar att last lossnar från kraftiga vindar eller från övertoner som kan flytta spännbanden i vinden runt lasttaket.

Hur underhåller man sina spännband?

Inspektera dina spännband för eventuella defekter i de fastgjorda banden som brännskador, mögel eller mögel eller andra slitna band på dina spännband. Du bör också alltid se till att inspektera din spärrmekanism också för eventuella skador som dingar, saknade metallbitar eller korrosion på dina metalländar. Även om detta är extremt sällsynt att mekanismen defekteras är det möjligt över tid att det kan behöva bytas ut. Att hålla dina spännband i en torr miljö kan göra underverk för din buntband. Genom att förvara spännband inne i ett torrt, varmt utrymme som är borta från elementen kan det förbättra livslängden för dina spännband avsevärt.

Ett annat bra sätt att underhålla dina spännband är att använda gummiband för att hålla dina spännband organiserade och för att förhindra friktion som kan orsaka brännskador om de inte är organiserade samt knutar. Du kan också använda smörjning som silikonspray för att hjälpa spärrmekanismen och spärrhandtaget att monteras helt. Detta kan också göras genom användning av WD-40 eller andra liknande sprayer.

Några av dessa tips kan avsevärt förbättra livslängden på dina buntband. När spännbanden blir äldre är de mer benägna att skada dem som kan förhindra risken för att spännremmarna kan återanvändas. Under de omständigheter som dina spännband skadas kan du köpa ersättningsremmar som hjälper dig att byta ut den trasiga delen. Detta sparar inte bara dig från att köpa ett helt nytt spännband, men det kan också hjälpa till att spara en del av slipsen som fortfarande var helt bra.

Hur använder man ett spännband på bäst sätt?

Spännband är en viktig aktör för att säkra last för transport, och när du förstår hur du använder dem undrar du varför du någonsin använt något annat. De håller sin spänning med en inbyggd spännare och har en nominell viktkapacitet som gör dem till ett tillförlitligt och säkert bindningsval. Innan du använder någon spännband, inspektera spännremmen och spärrhandtaget för att se till att de är fria från skador. Tecken på att en spännband inte ska användas inkluderar slitna band, mögel och eventuella hål eller tårar. Om spärrenheten behöver smörjas, använd en liten spray med torr silikonspray eller WD-40, var noga med att inte få den på bandet.

Steg för steg guide:
 • Öppna handtaget – Öppna spärrhandtaget och spänn axeln tills dess öppna spår pekar uppåt. Det är här änden på bandet kommer att matas igenom.
 • Åtkomst till axelmonteringen – Stäng spärren så att axelenheten är lätt åtkomlig.
 • Led banden – Led den fria änden av bandet från spärren, genom axelspåret och ut på samma sätt som det kom in.
 • Fäst krokarna – Därefter placerar du kroken som är fäst vid spärren på plats och gör samma sak med kroken i andra änden av bandet.
 • Ta bort slacken – Dra i den fria änden av bandet för att ta bort eventuella slackar mellan de två krokarna.
 • Dra åt slaken – Dra åt eventuell kvarvarande slack genom att lyfta och sänka spärrhandtagsenheten i en pumprörelse. Du bör se vävbandet vikas runt axeln.
 • Stäng handtaget – När spännremmen är helt spänd stänger du spärrhandtaget helt för att låsa spännremmen på plats, var noga med att inte dra åt för hårt, eftersom det kan leda till irreparabel skada på spännbanden.
 • Hur man släpper – För att lossa spännbandet, dra och håll i frigöringshandtaget för att öppna spärrhandtaget helt. Spännremmen kommer att lossna och du kan dra tillbaka den genom axelns spår.
 • Tips om lagring – För förvaring, överväg att säkra spännband och band ihop och säkra dem med ett gummiband. Du kan också placera dem i sin egen väska och förvara dem på en torr plats utanför solen. Att lägga dem bort våta kan orsaka mögel och ultraviolett ljus kan göra nylon- och polyesterfibrer spröda, vilket gör att de missfärgas, bryts ner och potentiellt tappar styrka.

Vad gör jag om mitt spännband trasslar ihop sig?

Om din spärr vid något tillfälle blir vassad, vill du stoppa det du gör fysiskt och titta över bandet för att se var det sitter fast. Genom att fortsätta att öka kraften i spännbandet kan du i huvudsak strama åt den vinklade spärren ytterligare. Om du inte kan få ut den räfflade spännbandet kan du behöva ta bort skruvarna på spärren för att lossa bandet och lossa bandet med hjälp av tänger eller bultar.

Hur förhindrar man att spännband lossnar?

Det bästa sättet att förhindra att spännband lossnar är att se till att spärrhandtaget på spännbandet är helt stängt innan du transporterar någon last. Om spärren inte är helt stängd finns det en stor chans att spännremmen kan gå sönder under transporten. Ett annat sätt att se till att dina spännband inte lossnar eller lossas under transport är att se till att du alltid använder minst fyra eller flera spännband för att använda fler felsäkringar. Ett felsäkert är ett extra skydd som används för att skydda dig. Även om du kanske kan komma undan med färre spännremmar, om ett band skulle misslyckas skulle du vara okej.

Hur reparerar man ett spännband?

Om ett spännband blir osäkert att använda är det troligt att du kanske kan spara en del av spännbandet fortfarande utan att byta ut hela spännremmen. Du kan köpa en ersättningsrem för att ersätta den del av spärren som inte längre fungerar, till exempel kortsidan, långänden eller själva spärrhårdvaran. Detta sparar inte bara pengar på lång sikt, men det kan i slutändan göra dina spännremmar i ett nytt skick för att hålla dig säker på vägen.

Hur vet jag de bästa spännspännremmarna för mina behov?

Tja, detta beror främst på typen av transport och lastkapacitet på din utrustning. När det gäller fraktlaster utsätts spännremmen sannolikt för våta förhållanden och värme. I det här fallet ska du välja en robust polyesterrem, eftersom detta håller din last säker och förhindrar att den glider runt fartyget. Om du letar efter ett band för att hålla ett föremål stilla i ditt garage eller förråd, kommer ett nylon- eller polypropenband att fungera bra eftersom det inte finns värme eller regn.

Vilket är det bästa sättet att lagra spännband?

För att bibehålla bandets kvalitet och förlänga livslängden krävs korrekt förvaring. Även om polyesterremmar är motståndskraftiga mot många väderelement, kommer rengöring och torkning av dem efter en regnig dag att hindra fukt från att skada banden. Vid förvaring, separera spännremmarna från dess montering och vik dem snyggt. På grund av deras dyra natur är det viktigt att du regelbundet underhåller dina polyesterremmar så att de håller länge.

Vad är skillnaden mellan brottstyrka och arbetsbelastningsgräns?

Brotthållfasthet är den belastning i kg vid vilken den bärande delen av den syntetiska banan binder. Arbetsbelastningsgränsen som ofta markeras vid WLL är den maximala belastning som tillverkaren tilldelar bandets syntetiska bana. Den bör inte överstiga 1/3 av alla komponenter i monteringsbrottstyrkan. Detta betyder att om ett band har en brottstyrka på 16200 kg, bör dess WLL vara 5400 kg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen