Bästa spegeln 2022 – Test av olika speglar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Svedbergs Intro Spegel (Flera mått)

FRANKE M500 Spegel (Flera mått)

Ifö Option OSB Spegel (Flera mått)

Ifö Option OSPN Spegel (Flera mått)

Klicka här för att se fler speglar.

Bästa spegeln 2022

Har du svårt att veta vilka kläder du vill ha på dig på morgonen? Vill du kunna se dig själv inne på toan? I så fall måste du köpa den bästa spegeln. Med hjälp av en bäst i test spegel så kan du enkelt se dig själv i en reflektion. Dessutom så har många speglar även belysning som gör att du kanske inte behöver din vanliga lampa. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en spegel bäst i test.

Men det är faktiskt inte så enkelt att köpa den bästa spegeln på nätet. Det finns många olika saker som man måste tänka på. Spegel finns i en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Dessutom så finns det vissa online affärer som inte brukar skriva om de negativa sakerna. Detta gör att man inte får en tydlig bild av hur bra spegeln faktiskt är. Det är därför som det kan bli svårt att köpa en bra spegel på nätet. Man vill ju inte spendera flera tusen kronor på en spegel som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan det därför bli svårt att köpa den bästa spegeln.

Men det är precis av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en köpguide för speglar. Jag har nämligen genomfört mitt egen spegel test. Genom att använda min komplexa köpguide som en grund så kommer det bli mycket enklare att köpa en bra spegel. Jag gjorde den här guiden genom att använda och testa några olika typer av speglar. Men jag läste även igenom offentliga kundrecensioner på nätet för att hitta den bästa spegeln. Jag gjorde sedan den här köpguiden genom att använda mig av all information. Efter att du har läst igenom min köpguide så kommer det bli mycket enklare att köpa en bra spegel.

Köpguide för bäst i test spegel 2022

Som jag skrev innan kan det alltså vara ganska svårt att köpa den bästa spegeln. Men den här processen kan bli mycket enklare genom att använda min köpguide. När du köper en spegel så finns det nämligen några viktiga saker som du måste tänka på. Det är dock också viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa spegeln 2022:

 • Typ av spegel
 • Ramens material
 • Storlek
 • Vikt
 • Material och konstruktion
 • Ändamål
 • Inramad eller ramlös
 • Form
 • Stil
 • En eller flera
 • Skåpförvaring
 • Hängningsmetod
 • Belysning
 • Förstoringsalternativ
 • Kostnad och budget

Typ av spegel

Rektangulär

Rektangulära speglar är några av de vanligaste och är mycket beundrade för sin mångsidighet för att komplettera de flesta heminredningsstilar. Dessa kan lätt hittas och finns i många olika stilar.

Rund eller oval

Runda speglar placeras vanligtvis i badrum eller omklädningsrum. De är vanligtvis utformade för att förstora alla små detaljer i ett föremål, vilket tjänar ett mycket praktiskt syfte.

Ovala speglar liknar de rundade i form och funktion, men de skapar en mer vintage look.

Abstrakt

Abstrakta eller okonventionella spegeldesigner som solstrålar eller andra organiska mönster gör ett unikt stiluttalande. Dessa bidrar specifikt till krav på heminredning och fungerar ofta som centrum för attraktion i ett rum.

Ramar

Plast

Harts och plastramar är de mest populära på grund av deras otroliga utbud av mönster som täcker vintage, samtida och abstrakta stilar. Dessa är ganska lätta och gör det därmed lättare för dig att hantera och underhålla.

Glas

En spegel i helt glas eller en glasram spegel reflekterar naturligt ljus vackert och sprider det över rummet. Dessa skapar ett mycket luftigt och ljust utseende som förstorar rummets gränser; och används ofta just för det ändamålet.

Trä

Speglar i trä ger ett mycket elegant uttalande, tillsammans med en varm touch på grund av deras naturliga struktur. Och även om dessa vanligtvis förväntas komma i traditionell design, kan du också hitta moderna stilar i trä. Dessa inkluderar fanér eller obehandlat texturerat trä som ser lysande ut runt mittglaset.

Storlek

Oavsett vilken typ av stil du går efter, se alltid till att dimensionerna på din önskade spegel passar den avsedda väggen i ditt hus. Man gör ofta misstaget att köpa en väggspegel som kan vara för stor för det tillgängliga väggutrymmet, vilket gör att det ser rörigt och trångt ut. Och om det är för litet, gör det inte mycket intryck. Så spegelstorleken är en absolut nödvändighet att tänka på innan du köper en.

Vikt

Om spegeln du köper för din vägg är för tung blir det extremt svårt för dig att flytta den och sätta den på någon annan vägg om det behövs. Detta ökar också risken för att spegeln glider från handen medan du rör dig. Så se till att den har en hanterbar vikt som gör att du enkelt kan bära den och hålla den väl. Men med det sagt, gå inte efter extremt tunna ramar som kan falla av på grund av ett kraftigt vindkast.

Material och konstruktion

Se till att spegeln du väljer är gjord av kvalitetsmaterial. En kvalitetsartikel ser inte bara bättre ut än billigare, tunnare, men de garanterar också betydande produktlivslängd.

Tunnare glas kan också förvränga bilder i vissa vinklar, vilket inte är fallet med högkvalitativa glasplattor.

Ändamål

De vanligaste användningarna av en badrumsspegel är att kontrollera ditt utseende och hjälp med vardagliga uppgifter, till exempel sminkapplikation, rakning, fixering av håret eller bara borstning av tänderna. Om dessa vanliga aktiviteter kommer att vara det främsta syftet med din badrumsspegel, måste du också se till att den får tillräcklig belysning. Detta kan uppnås med fåfängsbelysning eller genom belysning integrerad i själva spegeln. Om du främst vill ha en badrumsspegel som hjälper dig att välja din outfit, är en full längd det bästa alternativet.

Förutom att tjäna ett strikt funktionellt syfte kan en badrumsspegel också användas för dekoration, med många speglar som erbjuder unika designelement som kan fungera som iögonfallande kontaktpunkter. Speglar kan också få hela ditt badrum att se större och ljusare ut, så överväg att välja en större spegel som återspeglar din badrumsbelysning för detta ändamål.

Inramad eller ramlös

Oavsett om du väljer en inramad eller ramlös spegel kommer det att ha en dramatisk inverkan på badrummets övergripande utseende. Inramade speglar har ramar av olika stilar och material som gränsar till utsidan av spegeln och spelar ofta den största rollen i spegelns övergripande utseende. Även om inramade speglar en gång var bäst lämpade för badrum i traditionell stil, finns det nu en rad moderna och dekorativa ramar som passar andra stilar. Inramade speglar är i allmänhet lättare att installera än ramlösa speglar, men ramarna tar extra utrymme, vilket gör dem mindre lämpliga för små badrum med ett begränsat väggområde.

Ramlösa speglar är gjorda av ett enda spegelglas som fästs permanent på väggen med lim eller speciella hängande fästen. Trots sin brist på inramning kan de ha avfasade eller sandblästrade kanter för att ge dem mer snygga funktioner. Badrumsspeglarnas minimalistiska och enkla utseende kan komplimangera ett brett spektrum av designhänsyn men är särskilt fördelaktiga i badrum med modern eller modern stil. Den främsta nackdelen med ramlösa speglar är att de vanligtvis är svårare att installera och att flytta från plats till plats, om det behövs.

Form

Badrumsspeglar finns i alla tänkbara geometriska former. Det finns rutor och rektanglar, cirklar och ovaler, sexhörningar och åttkanter och ovanliga kombinationer av allt däremellan.

 • Fyrkantiga och rektangelspeglar kan hängas vertikalt eller horisontellt för att perfekt rymma utrymmet ovanför din fåfänga.
 • Sexhörningar och åttkanter kan göra iögonfallande mittstycken som på egen hand kan uppdatera utseendet på ett traditionellt eller modernt badrum.
 • Cirkel- och ovala speglar kan användas för att komplettera de mjuka kanterna på dina befintliga badrumsarmaturer eller erbjuda en dynamisk kontrast till ett badrum med hårda vinklar. Du kan använda en cirkulär spegel ovanför din fåfänga eller välja en äggformad spegel i full längd på din vägg för att få en helkroppssikt.
 • Särskilda kombinationer av alla dessa geometriska element, såsom speglar med rektangulära bottnar och konstnärligt utformade, krökta krökningar på toppen, finns också.

Stil

En badrumsspegels ram, form och färg kommer alla att påverka den typ av inredningsstil som spegeln är lämplig för. Ramlösa speglar ser bäst ut i moderna och moderna badrum som använder eleganta och enkla designfunktioner. Men ramlösa speglar med en utsmyckad design eller fasade kanter kan också fungera i moderna och moderna badrum.

Inramade speglar med invecklade mönster och mörka träaktiga färger används mest i badrum som har mer av en traditionell, eklektisk eller lantlig benägenhet. Med dessa stilar är ramen tänkt att vara en dramatisk designfunktion. Inramade speglar med renare kanter och mjukare färger fungerar bäst i moderna och moderna badrum och har inte så mycket personlighet som de som finns i andra inredningsstilar.

En eller flera

Bortsett från den betydande stilbidrag som en enda badrumsspegel kan ge, kan tillägg av flera speglar bidra med sin egen dekorativa flare. Att använda flera speglar kan vara särskilt användbart om du har en stor fåfänga, särskilt om den har mer än ett handfat. Vanligtvis är vertikalt orienterade, rektangulära speglar eller ovala sminkspeglar placerade över mitten av varje diskbänk, men båda kan också fungera bra när de är jämnt fördelade på vardera sidan om den centrala diskbänken.

Oavsett din fåfängas storlek, oavsett om du hänger enkla eller flera speglar över den, kommer det att framhäva olika egenskaper hos ditt badrum. Flera vertikalt orienterade speglar kommer att betona höjden på ditt badrum och eventuellt få det att se högre ut, medan en större, enstaka spegel gör att badrummet verkar vara större och ljusare.

Skåpförvaring

Om du har lite utrymme kan ett skåp med hyllor och en spegel vara ditt bästa val. Jag presenterade några i min lista inklusive Tangkula badrumsskåp med spegel och hyllor som kom in till ett mellannivåpris och har några riktigt bra hyllfunktioner både inuti badrumsskåpet och till varje sida. De utan skåp är helt enkelt speglar för att förbättra ditt utrymme men jag tyckte om tanken på väggmonterad skåpförvaring eftersom de flesta av oss inte har golvyta för ytterligare skåp.

Hängningsmetod

Vertikal eller horisontell? Om du har en rektangulär form vill du se till att den kommer med beslag och hål för att säkerställa att du kan göra både och de flesta gör. Cirkulära speglar kommer helt klart med beslag vid en tidpunkt och ovala kommer vanligtvis att anges i beskrivningen om du hänger den horisontellt, vertikalt eller kan montera den på något sätt.

Den enda skillnaden kommer att vara hur armaturerna fungerar om den valda spegeln är bakgrundsbelyst fram eller bak, och om den behöver kopplas fast eller inte.

Belysning

Belysta speglar finns i alla former och storlekar och borde vara perfekta för att lysa upp badrummet med gott om ljus som passar dig eller din familj. Vissa bakgrundsbelysta speglar kommer med mer omgivande belysning som inte påverkar dina ögon som exempelvis en kamerablixt. Medan vissa kommer att bli mycket ljusare.

Subtil belysning ger dig atmosfär medan den ljusare och mer frambelysta belysningen gör att du kan använda spegeln för mer närbild av ansikts- och hårfokus – perfekt för att sminka och utföra hårborttagning och mer närbildsdetaljer.

Förstoringsalternativ

Det finns en sak som kallas “för mycket” när det gäller att vara på nära håll, men förstoringsspeglar gör att du kan koncentrera dig på detaljerna, så om grooming är vad du behöver kan ett förstoringsspegelalternativ vara precis saken för dig. Om du har synproblem, desto högre förstoring desto bättre om du behöver närbildsinformation.

Om du behöver en förstoringsspegel så är det mest populära när det gäller rakning eller applicering av smink en x5-styrka även om du kan bli mycket starkare för att plocka hår på nära håll. En förstoringsspegel x10 kan vara perfekt om du har riktigt dålig syn och behöver använda spegeln från en armlängd.

Tänk på om du vill ha en spegel som förstorar eller en som helt enkelt lyser upp dina funktioner så att du kan fokusera på vissa områden.

Kostnad och budget

Kostnaden för en badrumsspegel varierar mycket beroende på storlek, typ, ram och märke du väljer.

Beroende på vilken stil som mest tilltalar dig, kan du spendera var som helst från mindre än 1 000 kronor upp till 10 000 kronor eller mer.

Om du vill ha ett högteknologiskt alternativ med LED-belysning, eller om du letar efter en design med avancerade material eller antika ytor, kan du förvänta dig att betala mer för din spegel.

Det dyraste alternativet involverar många prylar, som en takmonterad, handborstad och rostfri modell från ett företag som säljs för över 40 000 kronor.

I genomsnitt kostar en vacker spegel som passar ditt utrymme perfekt mellan 2 000 och 5 000 kronor.

Beräkna leverans- och installationsmaterial till din totala budget. Kom ihåg att om du inte är säker på att du säkert kan hänga spegeln själv, vill du också ta med kostnaden för en hantverkare som kan göra jobbet åt dig.

Läs också >>> Toalettstol test

Populära typer av speglar

Det första steget i att hitta den perfekta spegeln för ditt badrum är att bestämma vilken typ du behöver. Det finns en hel del badrumsspegeltyper att välja mellan, så att veta skillnaderna mellan dem kommer att ta dig ett steg närmare på din resa för att hitta den spegel som passar dig. Oavsett om en spegel hänger säkert på en vägg, vrider sig på en justerbar bas, är fäst vid en skåpdörr eller vilar fritt på marken, allt som påverkar din badrumsspegels form och funktion.

Väggspegel

Väggspeglar är säkert monterade direkt på en vägg. De är den vanligaste typen av badrumsspegel och finns i det bredaste utbudet av former, storlekar och stilar, vilket gör det enkelt att tillgodose praktiskt taget alla inredningsöverväganden.

Även om väggspeglar har fördelen att de är allmänt tillgängliga, kommer svårigheten att installera dem att variera beroende på om spegeln är inramad eller ramlös (se mer nedan) och vilken typ av inramningsmaterial som används. Flera undertyper av badrumsspeglar faller under kategorin väggspegel, som högteknologiska speglar och svängspeglar.

Golvspegel

Golvspeglar är fristående helspeglar som vilar på ditt badrumsgolv istället för att hängas direkt på din vägg. Till skillnad från väggmonterade speglar som bara låter dig se den övre delen av din kropp, kan en golvspegel ge dig en helkroppssikt. De är ofta utrustade med ett staffelställ för att justera spegelns vertikala vinkel så att du kan ändra reflektionen för att markera olika delar av din kropp. Golvspeglar är också billigare än vägghängda speglar av samma storlek, vilket gör dem mer tillmötesgående till budgetmedvetna. Den främsta nackdelen med dessa speglar är att de tar upp golvyta, vilket kan vara en begränsande faktor för små och kompakta badrum. Väggspeglar i full längd finns också för personer med begränsat golvyta, men de är svårare att installera än fristående golvspeglar.

Vinkelspegel

Vinkelspeglar är en speciell typ av väggspegel som har ett flexibelt fäste för att flytta spegeln i olika vinklar. Förmågan att justera spegelns betraktningsvinkel gör det möjligt att se olika delar av ansiktet, vilket kan vara perfekt när du fixar håret eller applicerar smink. Vinkelspeglar tillåter vanligtvis bara en begränsad mängd vertikal lutning upp och ner innan toppen eller botten träffar väggen, men vissa har infällbara armar för att flytta spegeln längre bort från väggen för att ge en full 360-graders svängning.

Upphängd spegel

Hängande speglar är fritt flytande variationer av standardspegeln. I motsats till att du sitter fast på din vägg, är denna typ av spegel upphängd från en rörlig fästpunkt med kedjor eller krokar. Den synliga hängande hårdvaran, ofta gjord av antingen rep, metallkedja eller läderremsor, kan erbjuda ett ytterligare lager av estetisk utseende. Hängande speglar är vanligtvis runda i form för att stödja en enda central anslutningspunkt till väggen, men kan också göras i kvadratiska eller rektangulära former som har hängande hårdvara fäst vid båda övre hörnen av spegelns ram.

Skåpspegel

Skåpsspeglar kombinerar två funktioner i en: personlig visning och badrumsförvaring. Detta är ett utmärkt alternativ för att göra kompakta badrum mer utrymmeeffektiva, eftersom din spegel- och skåpförvaring kommer att finnas i samma enhet. Skåpsspeglar kan antingen installeras permanent på väggen eller fristående på benen. Vilken typ du väljer beror på det utrymme du har tillgängligt och om det är vertikalt väggutrymme eller horisontell yta, som din fåfänga.

Tänd spegel

Speglar är bara användbara om du kan se reflektionerna de producerar, vilket naturligtvis kräver ljus. Om ditt badrum inte har tillräcklig belysning kan en upplyst spegel vara det du behöver för att belysa ditt vackra ansikte. Belysta speglar är vanligtvis utrustade med energieffektiva lysdioder på toppen, botten, sidorna eller runt. Välj därefter baserat på belysningsbehovet i ditt specifika utrymme. Vissa enheter har till och med funktioner som en intern timer som automatiskt stänger av lamporna efter en viss tid. Den främsta nackdelen med tända speglar är att de är dyrare än vanliga väggmonterade speglar och kan vara svårare att installera, särskilt om de är konstruerade för att anslutas till väggen.

Smart spegel

Om en upplyst spegel inte räcker har smarta speglar ännu mer integrerade tekniska funktioner. Detta inkluderar digitala skärmar överlagrade på spegelns yta som låter dig justera belysningen, aktivera antidimfunktionen och berätta tid och temperatur. Vissa har till och med Bluetooth- och högtalaranslutningar. Tyvärr kommer dessa speglar med en ganska rejäl prislapp, så förvänta dig att ponnera de stora pengarna om du vill ha dessa fantastiska funktioner. De kan också vara svåra att installera, vilket ofta kräver att en professionell elektriker kopplar in spegeln till ditt hems elektriska system.

Speglar för olika rum

Hall

Förutom att få en liten eller smal hall att se större ut, är en spegel vid din ytterdörr utmärkt för sista minuten-kontroller innan du går ut. En rektangulär spegel ger dig en fylligare bild, samtidigt som ditt rums bästa proportioner betonas.

Vardagsrum

Vardagsrumsspeglar är till stor del dekorativa, utformade för att ge inslag i ditt utrymme. Väggspeglar fungerar bra, vilket ger dig golvutrymme för funktionell inredning. Välj en form som ekar linjerna på möblerna den går ovanför. Till exempel ger stora, rektangulära speglar ovanför eldstäder ett djärvt uttalande, medan mindre speglar kan användas som en del av en gallerivägg.

Sovrum

Mina vakna timmar i sovrummet spenderas mestadels på att klä sig eller klä av sig. Så de uppenbara alternativen är en klädspegel, en spegel i full längd eller en smalare spegel. Och eftersom de får rummen att se större och ljusare ut kan ditt val förbättra ditt rums utseende, liksom ditt eget.

Badrum

Funktion är mer värdefullt än form i badrummet. En spegel med förvaring är ett utmärkt sätt att dölja kosmetika och hålla ditt badrum snyggt, medan en spegel med ljus kommer att göra dig redo till en dröm – särskilt i badrum som saknar naturligt ljus.

Spegelplacering och tips

Om du väljer en spegel för att fylla ett visst gap, har du en bra uppfattning om placeringen redan. Att hänga din spegel ovanför möbler, som en del av en gallerivägg eller i mitten av tomma väggar kommer att se till att den packar ett slag. Men för den största påverkan, använd den för att maximera naturligt ljus. Ordna speglar mitt emot varandra eller nära ett fönster för att förstärka effekten.

Hur man hänger en väggspegel

Hängande speglar kräver lite planering och tålamod, men det är värt det – om du hoppar över ett steg kan din drömspegel vara avsedd för katastrof. Innan du börjar, kontrollera att du har rätt skruvar och väggfästen för din spegelvikt och väggtyp:

 • Maximal belastning = 5 kg, för trä och gipsskivor
 • Gipsfästning. Maximal belastning = 15 kg, för gipsskivor
 • Skruv och råplugg. Maximal belastning = 20 kg, för tegel
 • Hängande krok. Maximal belastning = 40 kg, för tegel och trä

Gips är inte tillräckligt stark för att bära en tung väggspegel, så se till att skruvar eller krokar är över träbalkar bakom gipsen.

Har du en fristående spegel som inte behöver hängas? Se till att både väggen och golvet är helt plana.

Hur du hänger upp din spegel, steg för steg

 • Speglar fungerar bäst när mitten är i ögonhöjd, vilket vanligtvis är 150 cm från marken. Eller, om du placerar din spegel ovanför möbler, lämna minst 15 till 20 cm mellan spegelns botten och toppen av din bit
 • Använd en rör- och ledningsdetektor för att kontrollera att det inte finns några ledningar, rör eller tappar på din valda plats
 • Om din spegel har en hängande tråd, markera väggen på den plats där du ska upphänga den. Om den inte gör det, använd en spegelhållare – fäst den först på spegeln och markera sedan väggen där varje borrhål ska vara
 • Om du använder en borr, borra ett hål i väggen, sätt in din rawlplugg och sätt sedan in en skruv det mesta i den. Upprepa tills alla dina hål är klara
 • Om du använder en hammare, hamra varje spik i väggen och lämna änden frilagd
 • Häng din spegel och kontrollera att den är rak (och rengör)

Hur man rengör sin spegel

En smutsig spegel kan förstöra ditt rums estetik – liksom dina Instagram-selfies. Följ dessa steg för att hålla det snyggt som nytt:

 • Ta en fuktig trasa. Om din spegel har en glasram är glasrenare också en bra idé, men den är inte lämplig för andra spegeltyper.
 • Vik trasan i fjärdedelar och håll fast vid den ena sidan. Flytta det fuktiga kvarteret i sicksackrörelser, från topp till botten, tills du har täckt varje cm.
 • Stå bakåt, i en 45 graders vinkel mot spegeln, för att kontrollera om det finns oseriösa strimmor och fläckar – gå över dem med din torra tygsektion.

Vatten kan också orsaka skador på baksidan av speglarna, rekommendera att de hålls fria från fukt. Om speglar ska användas i en fuktig och fuktig miljö kan tätningsmedel köpas i järnaffärer för att förhindra skador.

Olika former av speglar

När du har bestämt vilken eller vilka spegeltyper som är bäst för att skapa ett lugnt badrum är det dags att välja rätt form.

Observera att inte alla typer av speglar kommer att finnas i alla former. Du hittar till exempel inte en golvspegel med en liten, dekorativ design.

Som sagt, det finns bokstavligen dussintals spegelformer som kan komplettera ditt utrymme perfekt. Här undersöker jag det vanligaste inklusive en fyrkant, rektangel, oval, cirkel, sexkantig (sexsidig), åttkantig (åtta sidig) och några av de unika tillgängliga formerna.

1. Fyrkantiga badrumsspeglar

Fyrkantiga badrumsspeglar har samma dimensioner eftersom de är upp och ner, men den här klassiska geometriska formen behöver inte vara tråkig.

Designfunktioner som invecklad inramning, bakgrundsbelysning och monteringsalternativ som vinklar spegeln från väggen kan skapa intresse samtidigt som de visar en klassisk eller modern stil.

Fyrkantiga speglar är vanligtvis mindre än en rektangel eller ovala former, vilket kan vara perfekt för ditt utrymme. Om du inte vill se saker som din toalett eller tvättkorg reflekteras tillbaka till dig, är att använda en fyrkantig spegel ett effektivt sätt att begränsa det som syns i reflektionen.

2. Rektangulära badrumsspeglar

Rektangelformade speglar är en av de vanligaste och de kan placeras i ditt badrum på olika sätt för maximal påverkan.

Beroende på din fåfängas storlek och stil kanske du vill köpa en spegel som matchar bredden för att skapa sömlösa linjer från din diskbänk till toppen av reflektionen.

Rektangulära speglar kan hängas vertikalt eller horisontellt. En vertikal hängning är vettig över ett enkelt handfat, eller över varje enskild diskbänk om du har en dubbel uppsättning. Att placera din spegel längsgående är också ett smart val om du har ett alternativ i full längd och vill använda den för att kartlägga ditt utseende från topp till tå.

Du kan också hänga en spegel i full längd långa vägar och placera den centrerad över din fåfänga. Detta skapar inte bara ett intressant designelement, men det reflekterar naturligt ljus som gör att ditt utrymme verkar större och öppnare.

3. Ovala badrumsspeglar

Ovala speglar är ett utmärkt val om du har begränsat väggutrymme eller försöker uppnå ett elegant utseende. Till skillnad från sina cirkulära motsvarigheter kan ovaler passa in i smala mönster och är ett optimalt val om du vill ha ett alternativ i full längd men inte har ett stort utrymme.

Ibland anses en formell eller kunglig form, en oval spegel kan ge ditt badrum en lyxig känsla.

Liksom speglar av andra former kan ovala alternativ monteras vertikalt eller horisontellt. De finns i både ramlösa och inramade versioner, vilket gör det enkelt att matcha dem med din befintliga inredning.

4. Cirkulära badrumsspeglar

Cirkulära badrumsspeglar kan skapa dynamiska kontraster i ditt badrum som förbättrar dina designelement. Om du har vinklade handfat, plattor eller armaturer kan du lägga till en perfekt proportionell cirkulär spegel eller två bryta upp de hårda kanterna i utrymmet.

Omvänt, om din design har mjuka kanter och en mängd olika former, kan en rund spegel komplettera och förbättra det övergripande utseendet.

Runda speglar är också en populär form att använda när man skapar ett mosaik eller kaklat utseende i badrummet. Prova att välja flera ramlösa runda alternativ i olika storlekar och placera dem på en vägg mittemot en spegel i full längd för att ge dimensionen till rymden.

5. Hexagon badrumsspeglar

Badrumsspeglar med sexkant eller sexsidig form är ett fantastiskt geometriskt alternativ för att uppdatera en klassisk stil. I kombination med designelement som klassisk marmor, ovala handfat, runda badkar och utsmyckade armaturer, ger denna form ett modernt, funky element i rummet.

Kom ihåg att inte alla sexsidiga speglar har sidor av olika storlek. Här sitter spegeln vertikalt, men vissa mönster kommer att ha sidor av samma längd och lägga till dimension i ett utrymme som annars kan ha en fyrkantig eller rund spegel.

6. Oktagon badrumsspeglar

Även om åttakanten kan vara mest känd för att vara formen på ett stoppskylt, är det också en favoritspegelstil som används för att uppdatera ett badrum.

Vissa mönster har en åtta-sidig spegel innesluten av en ram av samma form, medan andra innehåller en rund spegel i en åttkantig ram.

Om du känner dig snygg och har en vedpall som ligger runt din trädgård eller ditt garage kan du använda den för att konstruera din egen spegel från grunden.

7. Unika badrumsspeglar

Förutom alla traditionella spegelformer finns det en mängd unika möjligheter att förbättra ditt utrymme.

Perfekt för att ge intresse för rena, samtida linjer eller matcha invecklad inredning, ovanligt formade speglar kan bli diskussionen i ditt badrum.

Kom ihåg; unika former finns både i skärningen av glaset och i inramningen. Du kan till exempel ha en traditionell rektangulär glasbit inramad av en invecklad och ovanlig ram som gör att den ser extra ut monterad i ditt tvättrum.

Olika material för speglar

När du har bestämt vilken typ, form och storlek på spegeln som bäst kompletterar din badrumsdesign, måste du bestämma om du vill inkludera en ram eller inte.

Badrumsspeglar finns i både ramlösa och inramade varianter, och det finns hundratals ramfinish som kan förbättra ditt val.

Om du bestämmer att du gillar utseendet på en inramad spegel är det viktigt att du väljer ett material och en finish som komplimangerar ditt nuvarande designschema.

Oavsett om du väljer trä, glas, aluminium, brons, koppar, akryl eller sten, kan du välja en ram som matchar eller förbättrar din befintliga färgpalett och material.

1. Trä

Träramade speglar kan se klassiska, moderna eller rustika ut beroende på storlek, form och finish.

Som ett naturligt material kan trä hjälpa till att ge värme till de annars kalla ytorna som du ibland ser i badrum som marmor, granit och kakel.

Trä är också ett mycket mångsidigt alternativ eftersom det finns i olika färger och kan förbättras genom färgning eller målning av ytan, vilket ger dig obegränsade alternativ för att matcha ett färg- eller designschema.

2. Glas

Inramning av glas med glas kan verka konstigt, men det skapar en visuellt fantastisk design som passar nästan alla typer av material eller ytor i ditt badrum.

Vanligtvis hittar du speglar inramade med speglat glas, ogenomskinligt glas eller olika färger av havsglas för att lägga till ett färgelement i accenten.

3. Aluminium

Aluminium är en vanlig metall som ses i badrummet eftersom den inte rostar. Medan det kan korrodera över tid kommer appliceringen av ett aluminiumskydd att hålla den fräsch och ljus.

Om du har silverarmaturer i ditt badrum kommer en spegel med en aluminiumram att komplettera din design. Det är också ett bra val om du har ljusa, djärva färger eller andra invecklade element och inte vill överdriva utrymmet med för många spännande visuella element.

4. Brons

Brons är en annan metall som inte innehåller något järn och därför inte rostar, så det är ett bra val i den fuktiga miljön som finns i ett badrum.

Även om den både kan samordna eller kontrastera med din kran och armaturer, är det viktigt att notera att brons är mycket rejält jämfört med aluminium. Om du väljer en spegel med en bronsram, var beredd att ta några extra steg för att säkerställa att den är ordentligt förankrad på väggen.

5. Koppar

Koppar är ett annat material som inte rostar, men det blir grönt vid långvarig exponering för vatten. Om du väljer en spegel med kopparram, var noga med att skydda den regelbundet mot elementen så att den ser elegant ut för alltid.

Att välja en spegel med ett koppar designelement ger ditt badrum en varm och ibland feminin touch. Ett populärt val i eleganta pulverrum och primära sviter, det här alternativet kan bli kontaktpunkten för hela rymden.

6. Akryl

Akryl är ett slitstarkt material som kommer i alla regnbågens färger. Som spegelram kan den utformas i vilken form och dimension som helst som passar dina behov.

Även kallad komposit, det är ett prisvärt alternativ att lägga till en liten stil utan att tappa din budget.

7. Sten

Speglar förbättrade med sten är det perfekta sättet att föra in jordiska element i ditt badrum. Vanligt i spa och lyxhotell, är stenramade speglar en avancerad yta i utrymmet.

Vissa alternativ, som det som visas här, kommer att ha ett mosaikmönster, medan andra kan klippas av en solid bit sten som granit.

Varna, dessa speglar är viktiga, och även om stenen är hållbar kommer den att bli lika skadad som spegeln om den tappas.

Läs också >>> Ljusmätare test

Vanliga frågor om speglar

Hur fungerar en träningsspegel?

Så här fungerar en träningsspegel: du ställer in vad som ser ut som en vanlig spegel i full längd i ditt hem och lämnar tillräckligt med utrymme för att röra sig fritt. Du slår sedan på spegeln för att få tillgång till en fitnesstränare (vanligtvis direktsänd, ibland inspelad). Medan du själv övervakar i spegeln kan den här tränaren se dina rörelser och ge feedback, vilket garanterar en svettig men ändå säker träning.

Dessa futuristiska enheter är i grunden en strömlinjeformad träningsstudio av hög kvalitet i ditt hem. Och i stället för att välja en specialstudio får du dussintals träningsalternativ på begäran, allt från styrketräning till yoga till kardio. Dessutom garanterar experthandledning seriösa resultat utan behov av solo-forskning. Dessa konditionsspeglar har också träningsförbättrande funktioner som pulsvisning, musik och anslutning till ett samhälle.

Vad ska man tänka på när man köper en träningsspegel?

Det finns några saker att tänka på när du handlar efter den bästa träningsspegeln för dig. Här är vad du ska tänka på.

 • Inställning: Om du inte har ett stort utrymme för träning bör den bästa konditionsspegeln strömlinjeformas. De flesta konditionsspeglar kan monteras på väggen eller på ett stativ, men vissa är fristående och kan ta mer plats. Jag testade några av speglarna i vårt garage, även om många är (relativt) kompakta för att passa i ett sovrum eller en studio också.
 • Kamera: Träningsspeglar använder en integrerad kamera för att tillåta gruppinstruktörer och personliga tränare att ge feedback om dina prestationer. Några av de bästa konditionsspeglarna använder dock avancerad teknik för att övervaka din rörelse på ett mer privat sätt.
 • Redskap: Vissa träningsspeglar inkluderar träningsredskap som pulsmätare och vikter. Om du har utrymme för vikter, rullar och så vidare är det alltid bättre att ha det här tillbehöret eftersom du kan delta i fler träningspass. Några av mina alternativ nedan har inbyggda hyllor och fack för vikterna, så du behöver inte skapa mer utrymme för förvaring.
 • Kontroll: Träningsspeglar styrs antingen med ett pekskärmsgränssnitt eller via en medföljande app på din smartphone. Uppenbarligen är en pekskärm enklare och snabbare att använda.
 • Klasser: Varje träningsspegel kräver ett abonnemang för att få tillgång till varumärkets klasser och personliga tränare. Idealt är att dessa klasser är så omfattande som möjligt och undervisas av kvalificerade träningspersonal. Detta gör att du kan träna ditt föredragna träningspass och prova nya träningsformer.

Ska man tänka på ramens material när man köper en bäst i test spegel?

Det finns ett stort utbud av spegelmaterial som kan matcha praktiskt taget alla badrumsdekorationer och färgscheman. Dessa inkluderar trä, plast, metall och glas. Träramar kan se bra ut i traditionella, samtida eller rustika badrum, beroende på vilken typ av trä, färg eller fläck som används. Plast är lätt, prisvärt, elastiskt och kan målas i valfri färg för att matcha ett praktiskt taget oändligt utbud av designstilar. Metaller som aluminium, mässing och koppar är mindre mångsidiga på grund av sin naturliga färg, men kan ge ett modernt ljus till ett badrum. Glas kan vara ett kontraintuitivt val för en spegelram, men sandblästrat och färgat glas kan accentera moderna och moderna badrum.

Oavsett vilket inramningsmaterial du väljer måste du se till att det är klassat för fuktbeständighet. Det kan vara frestande att sätta in en dekorativ, inramad spegel i ditt badrum eftersom det är estetiskt trevligt, men det kan eventuellt försämras i omgivningen med hög luftfuktighet. Förutom inramningsmaterialet kommer en vattenbeständig spegel att ha ett underlagsmaterial som är klassat för att tåla fukt. Detta kan inkludera MDF-plast för inramade speglar eller en skyddande silverbeläggning för ramlösa speglar.

Borde man bry sig om vilken typ av bra spegel man ska köpa?

Det finns två primära typer av badrumsspegelytor du kommer att stöta på: plana och sfäriska. En plan spegel är en helt platt bit av speglat glas som reflekterar bilder utan någon nivå av distorsion. Detta står i kontrast till något som ett roligt house spegel som har olika krökningsgrader över hela ytan för att producera de karakteristiska missbildningarna i reflektioner.

Sfäriska speglar har en jämn kurva och radie som ger spegeln en tredimensionell form, i motsats till den tvådimensionella plana ytan på en plan spegel. Sfären återspeglar en något modifierad bild beroende på om kurvan sticker ut (konvex) eller indragen (konkav). En konvex spegel reflekterar ljuset utåt för att göra de reflekterade bilderna mindre än de faktiskt är medan de fångar upp ett större område av det utrymme som reflekteras. Konvexa speglar fungerar tvärtom och kommer att återspegla bilden större än vad den faktiskt är. Konkava speglar har fördelen att de förstärker objekten de reflekterar, vilket kan vara till hjälp när man gör saker som kräver större uppmärksamhet på detaljer, som att sminka eller raka sig.

Bör jag tänka på storlek hos en badrumsspegel?

Storleken på din badrumsspegel kommer främst att vara en fråga om personliga preferenser, men det finns några allmänna designriktlinjer du kan observera. För en bör bredden på din spegel vara några cm mindre än bredden på din diskbänk. Till exempel bör spegeln för en 90 cm fåfänga vara mellan 80 och 85 cm. Du kan också ta hänsyn till fåfänglamporna; helst bör de vara minst 15 cm från toppen av din spegel. Botten på din spegel ska sitta 13 till 26 cm ovanför diskbänken.

Golv- och fullspeglar bör vara minst hälften så höga som din längd för att se hela kroppen. Det betyder att om du är 180 cm lång bör din golvspegel vara minst 90 cm lång. Eftersom de flesta golvspeglar vanligtvis är minst 100 cm långa, bör det inte vara ett problem att se hela kroppen, men det är något att tänka på.

Vad är skillnaden mellan en badrumsspegel och en vanlig spegel?

Huvudskillnaden är att en badrumsspegel är klassad för fuktmotstånd, vilket är viktigt för en miljö med hög luftfuktighet som ditt badrum.

Hur väljer du rätt storlek för din spegel bäst i test?

Din fåfänga spegel bör vara några centimeter kortare i bredd än din fåfänga. Den ska placeras 13 till 26 cm ovanför din fåfänga och minst 15 cm under fåfängbelysningen. För helkroppssyn bör storleken på en spegel i full längd vara minst hälften så många cm som du är lång.

Var hänger du en badrumsspegel?

Du kan hänga en badrumsspegel ovanför din fåfänga eller på vilket som helst öppet utrymme på din badrumsvägg.

Hur hänger du upp en ramlös badrumsspegel?

Ramlösa speglar kan antingen limmas på väggen eller hängas med speciella stödfästen speciellt utformade för ramlösa speglar.

Vilka är de tre viktigaste sakerna att tänka på när man ska köpa den bästa spegeln?

Storlek

Du bör välja en storlek som kompletterar din fåfänga: inte för liten för att den ser obekväm ut, men inte för stor för att den tar över väggen. Storleken på ditt badrum är också viktigt — igen, du vill inte ha något som är för skrymmande och överväldigande, särskilt om ditt badrum är litet. Å andra sidan gör speglar att ett rum ser större ut.

Form

De två vanligaste spegelformerna är rektangulära och cirkulära, och ditt val kommer verkligen att komma till personliga preferenser. Runda speglar är lite mjukare och tenderar att se snyggare ut, medan vinklade speglar skapar en elegant och ordnad atmosfär. Om du har dubbla fåfängor kan du antingen använda en lång rektangulär spegel för att skapa en illusion av mer utrymme eller installera två identiska speglar sida vid sida för ett mer modernt utseende.

Funktion

Om du har lite utrymme i ditt badrum bör du leta efter en spegel med förvaring, oavsett om den ligger bakom spegeln eller, i en modernare tolkning, faktiskt på spegeln. Medicinskåp finns i överflöd och många är faktiskt ganska snygga, medan speglar med hyllor växer i popularitet för att hålla dina favoritprodukter nära till hands.

Vill man köpa en inramad spegel?

En förramad spegel kan vara mycket lättare att installera än en utan ram, och om du är tunghänt kan det vara svårare att hänga en ramlös spegel. Beslutet är, vilket passar din inredning – och passar ramen med den stil du vill uppnå?

Eftersom badrumsspeglar inte längre är ett måste för över underdel, är stil och design lika viktigt som hur väl de fungerar. En inramad spegel kan ta lite mer rengöring än en ramlös, eftersom det finns fler djup att komma in i medan en ramlös man behöver lite mer polermedel.

Är storlek något man borde överväga hos en spegel bäst i test?

Jag tror det säger sig själv att storleken på din spegel beror på ditt utrymme. Även om jag gillar tanken på att gå med två speglar över diskbänken, kanske du föredrar en större storlek som passar tvättstället.

Allt är i stilen och vad du vill uppnå, och medan du kanske vill ha en bakgrundsbelyst badrumsspegel med andra vid sin sida, gå sedan till den bästa kvaliteten du kan för centrum och två mindre för att komplettera utseendet på vardera sidan.

För den visuella känslan och det mest användbara, skulle jag definitivt säga gå till en som förlänger hela underdel så att du inte är begränsad när du plockar, sminkar eller gör något annat som behöver göra. Men oavsett storlek du väljer kommer det säkert att ge ditt badrum lite mer stil och bör komplettera ditt utrymme och komplettera din inredning.

Ska jag tänka på vikt när jag köper den bästa spegeln?

Vikten på den valda spegeln kommer att bli viktig och beror mest på 1. hur stark din gips är och 2. om du har någon som kan hjälpa dig att hänga upp den.

Det är kanske inte vikten du kan tänka på, det är hur det passar in i ditt utrymme och om du behöver en elektriker för att passa den – vilket höjer kostnaden tio gånger.

En lätt spegel är precis som att passa en ganska lätt bild men en tungvikt med skåp, hyllor eller belysning blir mycket tyngre och behöver naturligtvis fler händer och mycket mer ansträngning för att passa den.

Vad finns det för olika typer av speglar?

 • Väggspeglar är utformade för att hängas och finns i många former och storlekar som passar alla rum och alla syften.
 • Hela speglar / klädspeglar är långa och smala, eftersom de är utformade för att ge dig en reflektion i full längd. Dessa kan hängas på väggen eller vara fristående.
 • Fristående speglar behöver inte vara väggmonterade och är vanligtvis i full längd.

Ska jag köpa en vägg- eller golvspegel?

Det viktigaste att tänka på när du väljer mellan en vägg och golvspegel är utrymme – hur mycket av det har du? Och hur mycket av det använder du? Golvspeglar har ett större avtryck, så det är bättre för större rum. Väggspeglar fungerar bra i rum i alla former och storlekar, men eftersom de är monterade och inte tar upp någon golvyta är de perfekta om du saknar kvadratmeter.

Vilken storlek spegel ska jag köpa?

En bra regel är att välja en spegel som är cirka två tredjedelar av storleken på möblerna som den hänger ovan. Använd en pappersmall för att hjälpa dig att kartlägga dess position om du inte är säker på vilken storlek som passar ditt utrymme – ditt rums färg och naturliga ljusnivåer spelar också en roll. Och medan de flesta speglar finns i olika storlekar, listas de vanligaste efter typ nedan:

 • Rund väggspegel (liten): 50 cm diameter
 • Rund väggspegel (medium): 80 cm diameter
 • Väggspegel (liten): 50 x 80 cm
 • Väggspegel (medium): 60 x 80 cm
 • Väggspegel (stor): 70 x 100 cm
 • Klädspegel: 30 x 120 cm
 • Hel klänning spegel: 40 x 140 cm
 • Lutande spegel (stor): 80 x 180 cm

Vad finns det för material hos en bäst i test spegel?

De flesta speglar har en ram – det är pricken över i som definierar inredningsstilen de passar in i. Ramen och materialet du väljer påverkar också andra saker, som kostnad och vikt. De vanligaste rammaterialen är trä, glas och metall, som alla finns i olika färger och ytor – glansigt, matt etc.

Träinramade speglar fungerar bra med många designstilar. För att få ett skandinaviskt utseende, välj ljust trä – i färg och vikt. Massiv ek, särskilt med en mörk fläck, fungerar bäst i mer traditionella interiörer.

Glasramade speglar är mer moderna, särskilt när de är gjorda av tonat glas i nyanser av rök eller choklad.

Metallramade speglar kommer att ge en attraktiv design och är ett bra alternativ som en dekorativ bit tack vare deras iögonfallande yta. Alternativen inkluderar mässing, koppar och svart.

Hur placerar man speglar rätt?

Placerad med försiktighet kommer en spegel att förbättra alla rum. När du funderar på vad du ska köpa och var du ska placera det, tänk på hur du använder rummet, var fönstren är och om du tänker använda spegeln för dekorativa eller praktiska ändamål.

Vardagsrum

Ditt vardagsrum ska vara ett lugnt, tröstande utrymme där du kan sitta ner och koppla av. Med detta i åtanke är det osannolikt att det huvudsakliga syftet med en spegel i detta rum skulle vara att kontrollera din reflektion, vilket du är mer benägna att göra i ett badrum eller sovrum. När estetik är viktigare än praktisk kan du välja vilken stil som helst, men överväg hur du kan förbättra ditt utrymme ändå. En stor spegel som hänger intill eller mittemot ett fönster reflekterar mycket ljus runt rummet och skapar en känsla av expansivitet, vilket är perfekt för små eller mörkare rum.

Sovrum

En spegel i full längd är perfekt för ett sovrum, och det finns gott om snygga alternativ. I stället för att välja en som fästs på en vägg eller insidan av en skåpdörr, gör din spegel till en dekorativ funktion. Fristående stilar gjorda av slätt, blekt trä har en lockande Scandi minimalism, som du kan framhäva med en noggrant placerad växt eller två. Använd den här stilen för att mjuka upp ett hårt hörn eller för att zonera av ett litet omklädningsområde. Om du har lite utrymme är en liknande toalettbordsspegel ett bra alternativ. Som tidigare, vinkel mot ett fönster för att bjuda in ljus och utrymme in i rummet.

Badrum

Badrumsspeglar är ofta de mest praktiska i stil och beroende på utrymmet kan du behöva välja en som fäster på ett skåp eller vägg. Ovanför diskbänken är det uppenbara valet, men du kan gå mot spannmålen genom att välja en större spegel som tar upp hela väggens yta. Detta är ett verkligt uttalande i ett mindre utrymme och kan fungera som en spegel för att kontrollera din outfit när sovrummet är i bruk.

Vad finns det för kreativa speglar?

Konventionella fyrkantiga, cirkulära eller runda speglar är ett enkelt alternativ och fungerar bra i de flesta utrymmen, men om du letar efter en dekorativ kontaktpunkt, överväga en lite oslagbar stil.

Speciell

Dessa eleganta, kurviga speglar har en tydlig vintagekänsla och är ett utmärkt komplement till en feminin boudoir eller knäppa badrum. Deras långsträckta stil riktar ögat uppåt och hjälper till att lyfta rum med lågt i tak. Överväg att para ihop med tapeter för att framhäva vintage-vibbar – en mjukare, mer rundad form passar ett stort blommönster, medan en som stiger till en skarp punkt passar bra med geometriska eller abstrakta bitar.

Antik

Utsmyckade antika speglar är perfekta för att ge en touch av överflöd i ditt rum. De ser fantastiska ut i utrymmen med tidstypiska detaljer, eftersom den invecklade detaljeringen fungerar bra med dekorativa eldstäder och golvlister. Du hittar ofta den här stilen också i fristående toalettbordalternativ.

Geometrisk

Geometriska mönster spelar med raka linjer och vinklar – du kan hitta triangulära, femkantiga och sexkantiga alternativ, vanligtvis utan ram eller med en minimalistisk metallisk kant som låter formen skina. Dessa moderna alternativ ger din interiör en modern känsla och fungerar bäst när du är liten eller arrangerad i en grupp.

Solstråle

Solstråle-speglar kännetecknas vanligtvis av radiella ekrar som sträcker sig från designens centrum och är förgyllda i guld eller silver. Fördubblas som en spegel och ett stycke väggkonst, solstråle-stilar är den ultimata kontaktpunkten i alla rum i ditt hem.

Hur tar man hand om sin spegel?

Du kanske tror att speglar inte kräver mycket underhåll, men att ta väl hand om dig hjälper dem att hålla längre. Om du har investerat i en djärv dekorativ bit att använda i många år framöver, lönar det sig att veta hur man håller den i toppskick.

Rengöring

Ta bort damm med en torr trasa. Doppa sedan ett skrynkligt papper med tidning i lite vatten blandat med lite ättika och torka försiktigt på spegeln. Du behöver inte försöka arbeta med det; glider helt enkelt över ytan i en vertikal eller horisontell rörelse för en strimmelfri finish. Var försiktig så att inte spegelns kanter blir eller blir våta under en tidsperiod. Buffa ytan till en hög glans med en ren trasa.

Skydd

Ett överskott av vatten kan orsaka viss skada på spegelns baksida, så se till att den förblir i bästa skick genom att hålla den fri från onödig fukt. Trött på att din badrumsspegel ångar upp? Applicera lite rakskum jämnt över ytan och torka sedan av med en ren trasa. Detta kommer att ge en tillfällig barriär mot ånga; upprepa regelbundet för att förlänga effekten.

Montering

Gips eller gips kanske inte är tillräckligt starka för att bära tyngre väggspeglar. Riskera inte katastrof! Montera eventuella skruvar eller krokar över träbalkar bakom gipsen för sinnesro. Om din vägg inte har stödbjälkar, är väggproppar, som fjädrar, ett alternativ. Dessa kraftiga ihåliga väggfästen är säkra, återanvändbara och orsakar minimala skador på väggarna. Om och när du väljer att flytta din spegel kan de små hålen enkelt fyllas i.

Hur hänger man upp sin spegel?

Den här lättanvända guiden hjälper dig att hänga upp din spegel med minimalt krångel. Det är ett mycket enklare jobb med ett par hjälpande händer, så rekrytera någon som ger dig hjälp.

Steg 1

Ta en titt på din spegel. Levereras den med konsoler, bildkrokar eller med en längd bildtråd? Ju tyngre spegeln är, desto hårdare blir dess fixeringar. Riskera inte katastrof genom att fästa den på en vägg som inte kan ta tyngden! Gips och gips är lämpliga för lättare speglar, medan det är bättre att hänga tunga från murverk eller träväggen.

Steg 2

Mät noggrant dimensionerna på din spegel och kontrollera om den passar på lämplig vägg. Använd dessa mått för att göra blyertsmärken på väggen som visar spegelns bredd, hur hög du vill att den ska vara från golvet och var toppen på den kommer att sluta. Använd färgade klistermärken om du inte vill markera väggen. Att klippa en bit papper till din spegels storlek och klistra fast den på väggen hjälper dig att visualisera placeringen.

Steg 3

För lättare speglar: Om du hänger din spegel med bildtråd, hitta mittpunkten mellan de övre kantmåtten på väggen och placera fästet här. Kom ihåg att det ska vara under raden i överkanten, annars ser du tråden. Om din spegel har D-ringar för bildkrokar, mät avståndet från spegelns kant till ringarna och markera detta noggrant på väggen. Fäst bildkrokarna – vanligtvis behöver du bara en hammare för detta.

Steg 4

För tyngre speglar: Du kommer troligtvis att ha fästen eller behöva använda skruvar och pluggar. Återigen är mätning noggrant här, liksom att ha någon att hålla i spegeln medan du fäster den på väggen. Använd en borrmaskin för att skapa hål för pluggarna, om du använder dem och för att driva i skruvarna (om du köper en ny borr, se till att du köper erforderliga borrkronor och skruvmejselhuvuden för att passa den) .

Steg 5

Dags att hänga upp spegeln. Om du är orolig för att skada din vägg, sätt på ”skyddare” (självhäftande bitar av gummi eller plast) på baksidan av din spegel för skydd. Om dina ankarpunkter inte är så solida som du hade hoppats på, kan det hända att saker och ting kollapsar, så gå försiktigt. Håll i spegeln och släpp långsamt vikten. Om din spegel hänger på en tråd, flytta den försiktigt till mitten och använd ett vattenpass om det finns en lämplig plan yta att kontrollera.

Hur köper man en spegel bäst i test?

Spegelstorlekar och positionering

Andelar är viktiga när det gäller speglar – för stora och de kan överväldiga ett rum, för litet och de kan se dvärg. Se till att mäta platsen där du vill placera din spegel liksom själva spegeln innan du köper. Som en allmän regel bör en spegel vara ungefär två tredjedelar av bredden på objektet den hänger ovan (om någon).

När det gäller hängningshöjd bör speglar i regel placeras i ögonhöjd eller något lägre. Därför är det upp till dig och vem som helst som använder det – det är ingen mening att investera i en ny spegel om ingen kan titta på den.

Spegelformat för varje rum

Generellt sett kan du sätta hängspegel var du än vill, men det lönar sig att överväga funktionerna i rummet innan du gör det. Korridoren, vardagsrummet, sovrummet och badrummet är några av de bästa platserna i huset där speglar har störst påverkan.

 • Hall: Genom att strategiskt placera en spegel i ett mörkt hörn, bakom en lampa eller mittemot ett fönster i din hall, kan du rikta ljus för att omedelbart öppna utrymmet. Hallspeglar är också perfekta för att komma in i den snabba kontrollen innan du lämnar eller går in i huset. Accentspeglar i korridorer fungerar som dekorativa såväl som funktionella delar och ser bra ut när de är parade med några inramade bilder eller till och med en gallerivägg.
 • Vardagsrum: Rummet där familjer tillbringar större delen av min tid, det är viktigt att se till att vardagsrummet är väl upplyst och öppet. Stor vägg eller över mantelspeglar fungerar som de perfekta ljuskällorna – om du placerar dem korrekt kommer de att fånga och reflektera ljus från fönster, vilket skapar en illusion av mycket mer utrymme. Speglar med signaturdesigner eller unika ramar är utmärkta för att lägga till karaktär eller knyta ihop vardagsrummet.
 • Sovrum: Sovrummet är det rum där man klär sig för dagen så det är vettigt att lägga till en full längd och / eller en toalettbordsspegel i detta utrymme.
 • Badrum: Badrumsspeglar är ofta mer funktionella än de är snygga. Lek med en justerbar rakspegel eller lägg till optimal förvaring med ett speglat badrumsskåp.
Spegelrammaterial

Att välja en ram för din spegel har lika mycket en dekorativ inverkan som spegelns stil. Oavsett om du vill blanda med resten av din inredning eller lägga till något som helt sticker ut, nedan hittar du de vanligaste spegelrammaterialen att välja mellan.

 • Trä: Träinramade speglar är perfekta för klassiskt inredda interiörer tack vare deras eleganta och vintage utseende, men för mer moderna hem är träspeglar fantastiska brännpunkter. Finns i en rad naturliga toner inklusive espresso, björk och rödved, du hittar också en uppsjö av former och stilar av träspeglar, allt från traditionella ytor till väderbitna och drivvedstilar för en mer rustik känsla.
 • Glas: Glasramade speglar är eleganta, snygga och ger enkelt en modern touch till alla rum. Dessa speglar kan klippas för att passa en rad olika former som maskerar dem utmärkt för reflekterande ljus och fungerar som distinkta dekorativa bitar.
 • Metall: Metallramade speglar är ofta utformade till samtida färdiga eller nyligen industriellt inspirerade mönster. Vanliga metaller som används inkluderar silver, stål, guld och koppar.
 • Plast: Ofta gjutna av kompositharts är plastramade speglar ett budgetvänligt alternativ till trä- och metallspeglar.

Hur städar man sin bästa spegel bra?

Om din spegel inte är för smutsig kan rengöringen sorteras på några sekunder genom att gnugga med varmt vatten på en mikrofiberduk – använd cirkulära rörelser för att undvika smet. Lite värre? Späd lite diskmedel i ett handfat fullt av varmt vatten och rengör ytan med en svamp. Torka sedan bort eventuella kvarvarande märken med en ren trasa.

Ska man tänka på vilket rum eller utrymme spegeln är för?

Det här är en mycket viktig fråga att ställa dig själv eftersom de flesta speglar är speciellt utformade för olika rum. Till exempel är många typer av badrums- och sminkspeglar inte lämpliga för andra rum i huset; att veta var du vill att spegeln ska gå kan hjälpa dig att begränsa dina alternativ. Låt mig visa hur speglar används i olika utrymmen och rum i ett hem:

Vardagsrum

Att ha en spegel i ditt vardagsrum tjänar båda syften – funktionellt och estetiskt. Liksom väggkonst kan en dekorativ spegel centralisera rummet och ge din interiör den extra pizazz den behöver. I vardagsrum med öppen spis är en spegel ovanför manteln nästan obligatorisk! Den kan antingen vara väggmonterad eller sitta på manteln och luta sig mot väggen. I husdesigner som inte har en öppen spis, placeras accentspeglar ofta på en vägg mitt i rummet, ovanför eller intill en lounge eller sittgrupp i gemensam vy. För att skapa mer fokus på ett annat område i ditt vardagsrum, ger ett uttalande eller dubbla speglar på en vägg ovanför ett konsolbord eller buffébord ett elegant tillskott till din interiör.

Matplats

Om du någonsin har undrat varför stora speglar används i matplatser ovanför bordet eller buffén, beror det på att användningen av en spegel öppnar utrymme och reflekterar mer ljus och därmed lyser upp rummet. Ofta i mindre hem eller lägenhetsboende ligger matsalen direkt intill köksområdet och kan kännas något sluten och trång, utan avgränsning. Särskilt i dessa smala matsalar eller mindre utrymmen kan tillägget av en eller flera speglar förvandla hela rummet och ge det mer ljus, utrymme och dimension.

Sovrum

Det är här du försöker kläder, klär dig och gör hår och smink; därför är behovet av en praktisk spegel ett måste i alla sovrum. Beroende på dina personliga preferenser kan du välja mellan upplysta speglar i Hollywood, speglar i full längd (väggmonterade eller lutande), klädspeglar och mer. Hollywood fåfänga speglar är ett vanligt tillskott till sovrumsdekor och är ofta ihop med den perfekta matchande fåfänga bordsskärmen för alla dina smink och tillbehör.

Badrum

Badrumsfunktionsspeglar är centraliserade över diskbänken och finns i eklektisk och innovativ design. I själva verket finns det många olika typer och stilar av badrumsspeglar, storlekar som passar fåfänga och handfat och former av funktionalitet som ska beaktas när du köper en badrumsspegel. Idag kan du ha upplysta badrumsspeglar, smarta speglar, skåp för förvaring, kopparfria speglar speciellt utformade för våta utrymmen, samt speglar med avfuktningsdynor så att glaset inte dimma. Som en väsentlig del av ett badrum lägger spegeln / speglarna du väljer som standard visuellt intresse och atmosfär till rummet; därför är det trevligt att få det att räkna genom att välja en som är enkel men elegant.

Ingång

Gästerna får ett första intryck av ditt hem från deras allra första glimt bortom ytterdörren. Detta utrymme är din entré som speglar är speciellt utformade för att pryda. Tillsammans med det visuella tilltalande av en spegel ovanför ett konsolbord i din entré, lägger det också till en trevlig välkomnande touch till ditt hem och vid avresan är den perfekta platsen för den “snabba kontrollen” när du går ut för att börja dagen.

Finns det några bra tips för att välja rätt spegel?

Nu när du vet hur speglar vanligtvis används i varje rum i ett hus är det dags att prata om vilka typer av speglar du kan matcha med din befintliga hemdesign och inredning, samt lämplig storlek för utrymmet.

Ta en titt på dessa användbara tips från experterna på Luxe Mirrors.

Enkla mönster för modern interiör

För ett modernt hem med rena linjer, minimalistisk inredning och få dekorativa element, fortsätt med temat genom att välja en enkel rund spegel eller en stor ramlös spegel för att säkerställa att stycket smälter in i omgivningen. Det är ganska vanligt att modern inredning har en ‘less is more feel’, så tunna ramar eller ramlösa alternativ får grönt ljus!

Lägg till djup med en fasad spegel

I ett rum där spegeln behöver lite extra för att den ska sticka ut bland befintliga dekorativa element är fasade kantspeglar det bästa alternativet. De ger djup och karaktär till rummet och är det perfekta valet för avancerade samtida inredningsdesign. Ofta skapar en iögonfallande “glans” av en fasning en känsla av klass och elegans.

Ett uttalande för en kontaktpunkt

Finns i praktiskt taget vilken design, stil, form och storlek som helst, speglar eller accentspeglar kan integreras dekorativt i alla typer av heminredning och inredningsstilar. Här presenteras en oändlig mängd spegelramar som inkluderar utsmyckade ramar, antika ramar, fasade kantade speglar på spegelramar och starkt designade ramar. Välj en ram och önskad finish som matchar dina möbler och förvåna gästerna med sin design för att skapa en slående kontaktpunkt!

Köp en stor om du har plats

Stora speglar utstrålar lyx och elegans på ett sätt som andra bitar inte kan matcha. Tyvärr lämnar inte alla hemdesigner utrymme för en stor spegel för att utöva sin charm när andra element trängs över biten. Men om du har plats för det, överväga att lägga till en stor spegel för att centralisera ett rum och förbättra ditt interiör.

Dekorera med flera speglar

Varför välja en när du kan ha en grupp speglar för att skapa ett konstnärligt mönster på din vägg? Finns i olika utföranden och storlekar, att dekorera en vägg med flera speglar är ett unikt sätt att lägga till en “wow” -faktor i rummet. Bäst av allt, du kan integrera ett speglat väggmönster i nästan vilken typ av inredningsstil som helst.

Små speglar för små utrymmen

Även om det finns undantag är små speglar i allmänhet bättre lämpade för mindre rum. Men genom att välja rätt design och strategisk placering av stycket kan även små speglar göra stora stötar i små utrymmen. Du kan till exempel lägga till ett färgstänk och dekor till en tom, smal vägg med en liten oval spegel.

Hur ska man lyckas med att köpa den bästa spegeln?

När du väljer möbler för alla rum i hemmet är speglar förmodligen en av de sista möblerna du tittar på. Du bör dock inte underskatta hur mycket skillnad en välplacerad spegel kan göra för ett rum. Förutom deras uppenbara praktiska användning kan speglar placeras strategiskt så att ett rum ser större eller ljusare ut och de kan också vara en dramatisk kontaktpunkt i ett rum. Oavsett om du letar efter en väggspegel, en golvspegel i full längd eller en bordsspegel, så är de olika stilar, former och storlekar på speglar nästan oändliga. För att hjälpa dig hitta spegeln som ger dig den perfekta pricken över i din rumsdesign, här är en kort guide för att köpa speglar till hemmet.

Välj storlek på spegeln

Det första du bör tänka på när du väljer vilken typ av spegel som helst är storleken. Speglar är mycket iögonfallande, så de behöver inte nödvändigtvis vara mycket stora för att vara en kontaktpunkt i ett rum. Om du vill skapa en inverkan med en spegel kan det vara lämpligt med en stor spegel som mäter cirka 75 x 75 cm. Om spegeln bara ska skapa en accent, kanske på en liten vägg, räcker det med en spegel som mäter cirka 25 x 25 cm. Naturligtvis beror storleken på spegeln som skapar den effekt du vill uppnå också på storleken på väggen som du tänker hänga på och hur mycket av den väggen du vill att spegeln ska fylla.

Välj typ av spegel

I huvudsak kommer jag att koncentrera mig på hur man väljer väggspeglar i den här guiden, men det finns andra typer av speglar som du kanske också vill överväga. Speglar kan användas med god effekt i alla rum i huset, både för deras praktiska användning och för dekorativa ändamål. Förutom väggspeglar finns det golvspeglar eller mindre speglar på stativ och det finns även bordsspeglar.

Välj stil av spegeln

Som med alla möbler måste du fundera över hur bra en spegel passar in i inredningen och de andra möblerna i rummet. För ett rum med en modern känsla kan en spegel med modern design vara ett bra val. För ett rum som har en mer klassisk känsla kan en spegel med en traditionell ram göra rummet snyggt.

Som du kanske förväntar dig, finns speglar i alla former och storlekar. Vissa är relativt enkla och är idealiska för praktisk användning, medan andra är detaljerade i design och ger en dekorativ funktion i ett rum.

Välj form på spegeln

Även om rutor och rektanglar kan ha varit den traditionella formen för speglar, föreslår jag att du tittar på några av de fantastiska olika formerna av speglar som finns tillgängliga.

För en enkel men slående funktion på en vägg fungerar en rund spegel eller oval spegel bra. Det finns också några mycket originella, fantastiska mönster tillgängliga. Om du letade efter något lite annorlunda för ett sovrum kanske du gillar hela längden, hans och hennes, speglar av den underbara spegeln.

Det enorma utbudet av former och stilar av speglar som finns gör att du kan stämpla din egen karaktär i vilket rum som helst. Om du letar efter lite spegelinspiration, ta en titt på hela vårt utbud av speglar och det ger dig en bättre uppfattning om det enorma utbudet av stilar och former som finns.

Välj ramen för spegeln

Materialen som används i speglarnas ramar kan också variera otroligt om de alls har en ram. När du tittar på en ram måste du överväga hur ramen kommer att samordna eller kontrastera med rummets inredning. En enkel trä-, svart eller vit ram fungerar på praktiskt taget vilken vägg som helst, medan en förgylld, mer dekorativ ram kan se ut på sin plats mot bakgrunden av en mer minimalistisk rumsstil. Å andra sidan är en spegel en möbel som kan se fantastiskt ut när det står i kontrast till inredningen och resten av möblerna i rummet.

En spegel är något som är mycket mer än ett praktiskt tillbehör för ett rum. Det kan också vara ett inslag i ett rum, ett uttalande och en dekorativ konst. Ditt val av spegel kommer naturligtvis att påverkas av din personliga smak och rums övergripande utseende och känsla, men jag uppmanar dig att titta på några av de underbart unika designerna i vårt sortiment såväl som de traditionella. Jag hoppas att du har hittat den här guiden för att köpa speglar användbar.

Vilken typ av badrumsspegel är bäst?

När de flesta tänker på en badrumsspegel, föreställer de sig en stor, solid bit glas som sitter över fåfängan. Även om det kan vara ett vanligt designval kan det sakna karaktär och personlighet.

Det finns flera olika typer av speglar som kan ha en plats i ditt badrum. Här är några att tänka på.

1. Väggspegel

Väggspegel är en allmän term för alla speglar som monteras direkt på en vägg. Du hittar dem var som helst i ditt hem.

Specifikt för ditt badrum kan väggspeglar vara i olika former och storlekar för att passa ditt utrymme bäst och matcha din inredning. Vissa alternativ är ramlösa, medan andra kan ha en ram för att ge en färgstarkhet eller materialkompliment eller kontrast till din fåfänga och hårdvara.

Beroende på storlek och form på din väggmonterade spegel kan de vara enkla att installera eller vara ett större jobb. Jag diskuterar installationshänsyn nedan, men tänk på att ju större och tyngre din väggspegel är, det viktigaste är att göra ett noggrant och fullständigt jobb med att hänga upp det i ditt badrum.

2. Dekorativa speglar

Dekorativa speglar faller vanligtvis under kategorin väggspeglar, men när det gäller badrumsdesign förtjänar de att nämnas separat.

Dessa mindre väggmonterade alternativ finns i olika former och storlekar och kan innehålla intressanta designelement genom att vara unikt formade som fåglar, blommor, solen eller enkla geometriska former som inte är en typisk fyrkant eller rektangel.

Dessutom kan dekorativa badrumsspeglar innehålla särskilt intressanta ramar som ger utsmyckade, moderna eller glamorösa detaljer i ditt utrymme.

Deras dimensioner tenderar att vara på den lilla sidan, så det är möjligt att skapa en mosaik eller ordna en kombination av dem i ett konstigt mönster för en unik displayfunktion som ger ditt rum djup.

3. Spegel i full längd

Hela speglar hjälper till att skapa utrymme och få mer ljus in i badrummet.

Beroende på utrymmet kan du montera dem horisontellt över din dubbla fåfänga för att lägga till en stor reflekterande yta i din design utan att behöva offra stil som med en traditionell, ramlös spegel.

En spegel i full längd kan också monteras vertikalt mittemot en fåfängtspegel för att skapa en illusion av mer utrymme och ge dig ett sätt att se dig själv från topp till tå.

Behöver du betala för uppsats? Vet du inte hur man skriver en akademisk uppsats? Ofta börjar förvirring i olika akademiska skrivprocesser med introduktion. Jag berättar vad som är de viktigaste punkterna som introduktionen borde ha tillsammans med några rekommendationer att ta hänsyn till

Introduktionen är en mycket viktig del i beskrivningen av ett projekt. Det är säkert den mest lästa delen och den som till stor del kommer att avgöra läsarens attityd framåt. Oavsett om det handlar om en uppsats, artikel eller akademiskt arbete fyller introduktionen funktionen att beskriva projektets väsen och sammanhang samtidigt som ordningen för de olika ämnen som den innehåller tydligt presenteras. Det är tillrådligt att skriva detta avsnitt när jag har fått resten av det skriftliga projektet.

Andra sätt att integrera en spegel i full längd i ditt badrum är som en del av duschdörren, badrumsdörren eller på dörren som leder till din privata vardagsrumsdel.

4. Golvspegel

Golvspegeln är en spegel i full längd som är ett perfekt komplement till ett badrum.

Dessa alternativ är konstruerade med en oberoende ram och kräver ingen installation utöver att vikas ut och placeras där de passar bäst.

Många golvspeglar kan vinklas, vilket kan göra att taket i ditt badrum ser högre ut. Dessa vinklar har också en bantande effekt på din reflektion.

Golvspeglar har ofta en klassisk, utsmyckad design. Dessa är tilltalande om du har ett badkar eller har valt traditionella ytor som mässing eller trä i ditt utrymme.

De är också tilltalande eftersom de är mångsidiga och lätta att flytta. Precis som en traditionell väggmonterad spegel i full längd kan de placeras mittemot ett fönster eller en annan spegel för att öppna ditt utrymme och få även de minsta badrummen att verka mycket större.

5. Svängspegel

En svängspegel är en typ av väggmonterad spegel som är ett perfekt komplement till ett badrumsfack. Utrustad med ett flexibelt fäste, drar det här alternativet sig bort från väggen och vinklar i flera olika riktningar för att ge dig rätt utsikt och belysning för att sminka eller forma håret.

Vissa alternativ är dubbelsidiga och har en traditionell spegelyta på en och en förstorad yta på motsatt sida.

Dessutom kan vissa svängspeglar också ha inbyggda belysningsalternativ.

6. Medicinskåp

Dagarna med det tråkiga medicinskåpet är över.

Medan husägare fortfarande behöver lagring från en traditionell badrumsarmatur, nu finns det inbyggda speglade alternativ som kan komplettera ditt utrymme samtidigt som de ger dolda hyllor.

Vissa alternativ integreras i din över fåfänga spegel, medan andra är fristående medicinskåp med intressanta designelement som ser mer ut som dekor och mindre som ett nödvändigt ont.

7. Upplyst spegel

Upplyst spegelteknik har kommit långt de senaste åren. Nu kan du inte bara göra ditt badrum ljusare, men din design kan också efterlikna naturligt ljus och skapa optimala förutsättningar för sminkapplikation.

Dessa alternativ är särskilt användbara om du har ett badrum som inte har några fönster eftersom det hjälper till att skapa ett ljust och ljust utrymme.

Stora speglar med lampor kan placeras ovanför en fåfänga, eller mindre alternativ kan installeras som en del av en enskild fåfänga.

Vad finns det för bra avslutningar på speglar?

Att välja din ram är inte så enkelt som att bara välja det material du gillar bäst. För varje typ kan du ha mer än ett alternativ för ytbehandlingar som ger det ett glänsande, matt eller ogenomskinligt utseende.

Här är några att tänka på:

1. Ogenomskinlig

En ogenomskinlig yta hänvisar vanligtvis till glasramar, men kan också appliceras på metall som aluminium eller koppar.

En ram med en ogenomskinlig finish reflekterar inget ljus och är varken transparent eller genomskinlig. I lekmanns ord kan du säga att en ogenomskinlig yta ser grumlig ut.

Att kombinera ogenomskinligt glas med en reflekterande yta som en spegel är ett sätt att hålla ditt badrum ljus och ljus.

2. Högglans

Glansiga ytor har mycket glans och reflekterar mycket ljus. I kombination med en spegel kan denna ramtyp ha dramatiska effekter i ett badrum.

Någon som gillar mycket “bling” kan dras till en högblank yta.

3. Matt

Motsatsen till en högblank yta, en matt yta reflekterar inte mycket ljus. Också kallas en satin finish, det ser vackert ut på naturligt trä. Det är också ett bra alternativ om du har mycket glans i ditt badrum och vill ha ett mer subtilt element i din spegelram.

Produkter kan hjälpa dig att uppnå en matt finish på dina DIY-projekt.

Vad vill man ha för kant på sin spegel?

En sista spegelövervägelse är om du väljer en fasad eller icke fasad kant.

En icke-fasad spegel har en plan kant som leder direkt in i ramen, eller om du har valt att gå ramlös, ända till kanten på ytan.

En avfasad spegel kommer att ha vinkelräta snitt i glaset för att lägga till kanten på ytan. Tänk på det som kronformning eller baseboards på väggarna i ditt hem.

Det finns estetiska argument som kan göras för antingen, men det handlar om din personliga preferens.

Vad finns det för extra detaljer man ska tänka på när man köper den bästa spegeln?

Installationsöverväganden

En viktig aspekt för att få din badrumsspegelrenovering komplett är att ha en plan för installation.

Om du inte bygger ditt hem från grunden är det troligt att ditt projekt kommer att ske i två delar. Först måste du ta bort speglarna som du för närvarande hänger i rummet.

Om du har tur kommer de att vara väggmonterade och inte limmade, men de flesta hem med en stor, en-ruta glas kommer att ha speglar fästa på väggen.

För att ta bort det befintliga glaset på ett säkert sätt måste du tejpa spegeln och bända den från väggen och arbeta försiktigt uppifrån och ner.

Det andra steget är att installera din nya spegel.

Återigen beror din installationsteknik på vilken typ av spegel du har valt för ditt utrymme. Se till att du hänger upp din spegel på ett säkraste och mest effektiva sätt, var extra försiktig så att din metod stöder vikten.

De flesta tillverkare kommer att inkludera en installationsguide med spegeln för att ge dig tips om det bästa sättet att hänga upp den. beror på vilken typ av spegel du har valt för ditt utrymme.

Om du inte är säker på hur du ska gå vidare, stanna vid din lokala hårdvaruaffär eller överväga att få hjälp av en lokal hantverkare för att slutföra jobbet.

Frakt och hantering

Stora speglar eller speglar med ramar av tunga material som metall eller sten väger mycket. Detta kan spela in om du beställer dina badrumsspeglar online.

Ta reda på hur mycket den väger och bestäm hur mycket säljaren tar ut för frakt och hantering. Om de baserar sin avgift på vikt kan du få chock när du checkar ut.

Många återförsäljare erbjuder frakt, schablonbelopp eller alternativ att hämta gratis i butiken som kan spara pengar.

Det är också viktigt att undersöka deras skada- och returpolicy. Uppenbarligen är speglar ömtåliga och kan gå sönder under transporten. Se till att eventuella skador täcks och att du kan returnera varan om något händer under transport.

Om det inte är ett alternativ, men affären är för bra för att passera, fråga om fraktförsäkring. Även om det inte skulle garantera en ersättning, kan försäkringen ersätta spegelkostnaden om den är skadad på väg till dig.

När ska du byta ut din befintliga spegel?

Att hålla dessa tillbehör i gott skick är nyckeln till att behålla sitt snygga utseende länge. Men med tiden kan ytan bli repad eller möglig och försvaga utseendet på ett badrum. Kanske är din reflektion inte lika tydlig som förr, eller kanske du inte riktigt kan gnugga varje märke på ytan. Oftare än inte är ett sådant resultat resultatet av ett skyndat köp, en märkeslös eller billig produkt.

Att uppdatera din gamla inramade plast med en elegant design med lampor är precis vad du kan behöva för att höja stämningen i ditt rum. Och om du renoverar resten av badrummet, varför inte få en sofistikerad och snygg en som matchar den nya inredningen?

Tillför badrumsspeglar med LED något?

Västra stjärnor kan se sina namn i ljus varje dag, men du kan se ditt ansikte i ljus varje morgon och kväll med en vacker spegel med ljus. Oavsett om du försöker lägga till lite extra belysning i ett badrum som saknar naturligt ljus eller bara uppskattar den smickrande glansen från en upplyst spegel, är det mest energieffektiva och eleganta valet att installera en modern spegel med LED-lampor. Vem vill inte börja och avsluta dagen med att känna sig lite känd?

En spegel kommer att tänka på Hollywoods guldålder, när omöjligt vackra filmstjärnor poserade och prenade i sina omklädningsrum och speglar omgivna av ljus reflekterade deras perfekt upplysta ansikten. Om du vill lägga till lite vintage lyx och stil i ditt badrum (eller omklädningsrum!) Är en spegel med lampor ett måste-tillbehör. Eftersom dessa finns i många former och storlekar kan du alltid hitta rätt modell för dina behov. Till exempel är en liten rund rakspegel en utmärkt ingångspunkt om du vill ha bekvämligheten med en LED-spegel utan åtagande från en väggspegel i full storlek.

Du kan välja mellan inramade eller oinramade stilar, och det finns också ett stort utbud av ljuskonfigurationer eller en spegel med en enda belysningsremsa längst upp eller en linje längs varje sida, eller till och med helt omgiven av ljus. Vissa LED-speglar, som den här snygga Hudson Reed-modellen, innehåller till och med extra funktioner som peksensorer och avfuktningsplatta.

Finns i en mängd olika färger, storlekar och former, och det finns många andra funktioner att välja mellan, till exempel digitala klockor, fluorescerande bakgrundsbelysning och till och med en bländande tredimensionell, som gör ditt badrum till ditt hems stjärnattraktion . Detta kallas också en oändlighetsspegel.

Vad finns det för bra saker med moderna speglar?

Som jag nämnde har speglar med lampor funnits i årtionden, så varför är LED-speglar så speciella? Det finns allt i tekniken och har en kraftfull lista över fördelar jämfört med traditionella glödlampor eller lysrörsval.

 • Energibesparande och miljövänligt. LED står för “ljusdioder”. Genom att använda elektronernas rörelse för att omvandla elektricitet till ljus mycket effektivt kan de spara mycket på din energiräkning och använda 75% mindre energi än vanliga glödlampor.
 • Långvarig och hållbar. Eftersom lysdioder inte har en glödtråd är de mycket mindre ömtåliga än en traditionell glödlampa. De håller i genomsnitt tio gånger längre än ett jämförbart kompakt lysrör och mycket längre igen än glödlampor
 • Naturligt, rent vitt ljus. Det realistiska ljuset som avges av lysdioder härmar dagsljus, vilket gör dem idealiska för att applicera smink. Inget mer promenader utomhus för att upptäcka ditt ansikte är fel färg!

LED-speglar är ett stort steg uppåt när det gäller teknik, funktionalitet och stil, och de ger ditt badrum en modern kant som traditionella speglar inte kan matcha. Medan vissa LED-speglar är betydligt dyrare än speglar utan lampor, kan de under vissa omständigheter vara ett smart ekonomiskt drag, vilket gör att du har tillräckligt med ljus för att sminka eller raka dig utan att behöva installera separat belysning.

Du måste veta – en LED-lampa, som ofta sägs vara dimbar, kan bara vara dimbar med hjälp av en stöddimmer som är kompatibel med LED-lampan, utan vilken lamporna ger ut oacceptabla problem med flimmer. Men på QS Supplies stöds alla produkter som jag listar av tillverkarens garanti, så du behöver inte oroa dig för glödlamporna. Du kan enkelt få en ersättare om du hittar sådana problem.

Varför borde man välja en bakgrundsbelyst spegel?

En konventionell badrumsspegel monterad med ett yttre ljus, vilket ofta ses i de flesta badrum och hushåll, reflekterar en skuggbild. Det är ett problem om du använder din spegel för rakning, smink eller styling eller färgning av håret. Problemet är ännu värre om det inte finns något yttre ljus monterat direkt ovanför spegeln, särskilt i ett annars dåligt upplyst badrum.

Däremot reflekterar en bakgrundsbelyst spegel felfritt en ljusbild. Den är speciellt utformad för att eliminera de problem som orsakas av en dåligt placerad eller otillräcklig ljuskälla. En upplyst spegel kan ge en utsökt exakt reflektion samtidigt som den låser ut ljusstyrkan och ger en extra känsla av rymd till även det minsta badrummet.

Hur dessa speglar fungerar

De flesta är upplysta på ett av två sätt: av lysrör eller LED. Fluorescerande speglar är anslutna till ett eluttag. I några av dessa alternativ är lamporna ordnade i ett mönster bakom spegeln, vilket ger ett spännande designelement. I andra är ljuset diffust, helt enkelt en generell glöd.

LED-speglar är batteridrivna. Tidigare handlade det om batteribyte och kostnaden som uppstod, men uppladdningsbara LED-speglar som nu är tillgängliga och använder mindre energi, och vissa modeller erbjuder också flexibiliteten att använda färgade lampor eller pinpricks för att ge ditt badrum ett extra dekorativt uttryck.

Säkerhet och andra överväganden

För att uppfylla alla bygg- och säkerhetskoder bör en kvalificerad och registrerad elektriker installera alla speglar som kräver en elektrisk anslutning, och den måste också vara på avstånd från vattenkällor för att undvika elektriska stötar eller olyckor.

Eftersom jag bara har de bästa varumärkena uppfyller alla produkter som jag har visat ovan överensstämmer med säkerhetsbestämmelserna för elektrisk utrustning. På mina enskilda produktsidor listar jag överensstämmelsedata och andra specifikationer såsom vattenbeständighet och zoninformation. Naturligtvis, om du har en fråga om någon av mina rekommenderade produkter som visas ovan, tveka inte att fråga mig.

Läs också >>> Regelsökare test

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top