Det bästa spegelskåpet 2022 – Test av olika spegelskåp

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

IFÖ Option Bas 60 Spegelskåp

SVEDBERGS Line 55 Spegelskåp

IFÖ Option Middle Spegelskåp

SVEDBERGS I:ET Spegelskåp

Klicka här för att se fler spegelskåp.

Bästa spegelskåpet 2022

Spegelskåp är en av de mest populära och bästsäljande badrumsartiklarna och det är lätt att förstå varför. I ett badrum är förvaring och en användbar spegel avgörande, denna komponent kombinerar dessa användningsområden. Förutom att spegelskåp är praktiska är de också snygga, detta gör att ett snyggt spegelskåp kan lyfta hela badrummet och dra blickarna till sig.

Ett bra val av skåp kan verkligen föra samman en rumsstil och layout, så det är viktigt att välja rätt för dina behov. Det finns hundratals attraktiva badrumsspegelskåp tillgängliga på vår sida, så här är några punkter att tänka på när du väljer det perfekta valet för ditt badrum.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilket spegelskåp som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra det spegelskåpet du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem ditt spegelskåp är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa det bästa spegelskåpet. Det är just av den anledningen som vi här på hantverksproffset.se har gjort en köpguide för det bästa spegelskåp. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta det bästa spegelskåpet på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till spegelskåp så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa spegelskåpen inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer spegelskåp, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha det bästa spegelskåpet kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha ett spegelskåp som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test spegelskåp 2022

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilket spegelskåp som är det bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av spegelskåp som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat min köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa det bästa spegelskåpet så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa det bästa spegelskåpet 2022:

 • Extraegenskaper
 • Rakapparatuttag
 • Bluetooth-ljud
 • Hyllor
 • Sensorer
 • Kraft
 • Elnät
 • Batteri
 • Design
 • Belysningsalternativ
 • Storlek
 • Former
 • Skåpkvalitetsgrader
 • Spegelskåpslådor
 • Material
 • Skåpsdörrar och tillbehör
 • Belysning
 • Spegelyta
 • Möblering
 • Multifunktionalitet
 • Rymlighet
 • Den nya generationens spegelskåp
 • Rätt modell för varje smak
 • Budget
 • Energieffektivitet
 • Mått

Extraegenskaper

Förutom belysning kommer många av skåp med extra funktioner som ger bekvämlighet och förbättrar din badrumsupplevelse under dessa hektiska morgnar eller lata helger. Dessa funktioner inkluderar följande: De varma avfuktningsdynorna som finns i många av skåpen ger en snabb lösning på en ångad spegel, och rensar försiktigt men effektivt ditt skåp från dimma så att det återgår till full användning bara några ögonblick efter att du har duschat. Så att du kan spara lite extra tid under din morgonrutin.

Med den moderna tidens teknik, varför skulle du vilja sluta med att bara ha belysning installerad i ditt badrumsskåp? Vi erbjuder produkter med flera andra användbara funktioner för att förbättra din upplevelse i badrummet. Ett självklart val är den uppvärmda avduschfunktionen så att din spegel inte grumlar när du har duschat.

Alternativt kan du njuta av ett spegelskåp med inbyggd ljud-BlueTooth-anslutning, så att du kan lyssna på dina favoritlåtar medan du badar, duschar, rakar dig eller sminkar dig. Vi erbjuder även ett skåp med en digital klocka bakom spegeln, som hjälper dig att hålla koll på tiden med ett spegelskåp som ser ut som något från en futuristisk sci-fi-metropol. Vi har olika alternativ för alla våra ytterligare funktioner, så se till att bläddra bland samlingarna för att hitta en som passar dig.

Rakapparatuttag

Du kommer aldrig att kämpa för ett utlopp för din rakhyvel igen. Varje rakapparats uttag är gömt i skåpets design, vilket ger den ultimata praktiska funktionen för att eliminera stressen med att hitta ett lämpligt uttag för både en elektrisk rakapparat och en elektrisk tandborste. En genomsnittlig man lägger drygt en timme i veckan på att raka sig – en uppgift som underlättas när allt som behövs samlas på ett ställe. Upplysta badrumsspegelskåp kräver ledningar till elnätet, så har ofta ett inbyggt rakapparatuttag för ytterligare funktionalitet.

Bluetooth-ljud

Det finns en låt för alla tillfällen – oavsett om det är en optimistisk hit för att göra dig redo för dagen framför dig eller en lugnande melodi som hjälper dig att varva ner på kvällen. Oavsett vilken genre du väljer, bidrar musik verkligen till din badrumsupplevelse, och det är därför vi erbjuder en rad Bluetooth-ljudskåp som gör att du säkert kan spela dina favoritlåtar utan att behöva lämna badkaret.

Gör din morgondusch lite ljusare med Bluetooth-högtalare i badrummet. Inbyggda i din badrumsspegel låter Bluetooth-högtalare dig spela musik direkt från din telefon medan din telefon kan torkas säkert i ett annat rum.

Hyllor

Med skåp som ser lika bra ut, kan du glömma att deras primära syfte är att förvara dina toalettartiklar. Mängden utrymme och antalet hyllor som tillhandahålls är därför en viktig faktor när det gäller att välja ett skåp. Om du bor ensam kan du välja ett mindre skåp med en eller två tunna hyllor, medan ett familjebadrum kan kräva mycket mer utrymme. Se till att läsa alla produktbeskrivningar och titta noga på de medföljande bilderna för att säkerställa att ditt valda skåp uppfyller dina behov.

Sensorer

Spegelskåp med infraröda sensorer sätter en modern touch till ditt badrum och kommer att imponera på dina gäster på samma gång. Lys upp en upplyst badrumsspegel med bara en handborste och förundras över det strömlösa och knappfria livet! Många av våra spegelskåp har infraröda sensorer, ofta med andra användbara funktioner. Tekniska och moderiktiga höjdpunkter stannar inte heller vid badrumsdörren. Har du en lampa på spegelskåpet så tänds det oftast separat. “Ljussystemet” är sällan kopplat till rumsbelysningen. Här är en kontaktfri strömbrytare den bekvämare av alla lösningar, eftersom den håller skåpets ytor rena.

Oavsett hur vackert ditt badrum är, är det oundvikligt att dina ytor aldrig förblir immaculate. Det är därför vi kan utrusta skåp med infraröda sensorer, så att du kan komma åt alla dina extrafunktioner utan att behöva komma i kontakt med ytan på ditt föremål.

Kraft

De flesta av skåpen är packade med elektriska funktioner och kräver därför en strömkälla. Ett skåp kommer att drivas antingen av batteri eller din huvudströmkälla, så se till att du vet vilken din valda produkt kräver för en smidig installation. Det är viktigt att notera att upplysta skåp eller de med rakapparatuttag måste placeras nära en strömkälla. Om du är osäker, ring alltid en professionell! Icke-belysta eller elskåp kan dock vara ett enkelt gör-det-själv-jobb.

Elnät

De flesta av skåpen kommer att behöva kopplas till ditt elnät, vilket innebär att du behöver hjälp av en elektriker. Skåp kräver en typisk 240V för att prestera på bästa sätt, så kontrollera att din leverans kan ge detta för att undvika besvikelse. Hårtorken och rakhyveln används framför spegelskåpet. Tillgång till elnätet i omedelbar närhet är därför fördelaktigt. När du väljer din nya inredning bör du vara uppmärksam på dessa detaljer om du värdesätter dem. Om barn är en del av hushållet bör strömförsörjningen inte vara inom räckhåll för dem. Barn gillar att imitera vuxna och är okunniga om de faror som kan uppstå från kombinationen av vatten och elektriska apparater.

Batteri

Om du vill undvika processen att koppla din produkt till ditt nätuttag, kan du alltid välja ett batteridrivet skåp. Dessa kräver alla 8xAA-batterier men på detta sätt kan du eliminera behovet av att anlita en elektriker så att hela installationen kan slutföras snabbt och själv.

Design

Speglade badrumsskåp kan vara antingen traditionella eller moderna former, designade för att reflektera och komplettera din valda badrumsstil. Några av våra rekommenderade kvalitetsmärken för skåp i klassisk stil är Bayswater, Imperial och Burlington. Tillägget av LED-belysningslister förbättrar det moderna utseendet och öppnar upp designalternativ, så många skåp med belysning erbjuder banbrytande former. Håll utkik efter moderna funktioner som ramlösa dörrar, böjda skåpshörn, LED-ljusinfällda mönster, dimmerfunktioner och ljustonsvariation.

Både vintage- och ultramoderna skåp kan visa upp moderna färger och material så att de kan smälta in sömlöst med vilket övergripande schema som helst. Vitt är ett tidlöst val, medan träfaner och starka färger är på modet och många märken erbjuder flera olika attraktiva ytfinish. Vi ser också att återuppfunna klassiska toner blir mycket eftertraktade för skåp, som djup marinblå, bensinblå och en rad gråtoner.

Tillsammans med att hjälpa dig att se bäst ut, kan spegelskåp tillföra ytterligare ett lager av design till din badrumsmiljö. Med unika former, färdiga glaskanter eller koordinerande träramar är spegelskåp designade för att lägga till ett attraktivt och funktionellt element till ditt stylingutrymme.

Belysningsalternativ

Våra upplysta spegelskåp kommer med en rad olika typer av ljus för att möta våra kunders olika behov. Få ett mjukt sken från våra vita ambient-skåp, eller till och med möjligheten att ändra färgen på belysningen för att passa ditt humör med ett färgbytesskåp. Om du behöver raka dig eller sminka dig, bör en upplyst kant eller ett superljust badrumsskåp hjälpa dig att få en tydlig inblick i dig själv. Andra alternativ inkluderar sidostämning och toppljusdesign, vilket säkerställer att du hittar ett badrumsskåp som matchar din stil och levererar den typ av belysning du behöver för att utnyttja ditt badrumsutrymme på bästa sätt.

Belysning i spegelskåpet Lamporna är ofta gömda bakom en genomskinlig panel för visuell utsmyckning. Om detta lock är tillverkat av plast är du begränsad i ditt val av lampa. Detta får inte bli för varmt. Det är viktigt att du följer tillverkarens specifikationer här. Den konventionella lampan används där det finns tillräckligt med plats för montering.

Indirekt ljus spelar också en allt viktigare roll i badrum i hemmet. Med lysdioder som ljuskälla kan ljus appliceras nästan var som helst – även där det finns lite utrymme och material är känsliga för värme. En annan fördel är den speciella karisman av dessa ljuskällor. De erbjuder den nödvändiga ljusstyrkan, men ger samtidigt en hemtrevlig atmosfär i badrummen. Ofta kan olika färgnyanser ställas in beroende på tid på dagen och humör.

Storlek

Se till att mäta din väggyta innan du köper något. Om du har ett mindre badrum är ett mindre skåp det bättre alternativet, eftersom större kan se skrymmande ut och få rummet att kännas ännu mer rörigt. Om du behöver mycket förvaring och har utrymme är det värt att gå för något större – även om det kanske är något mindre estetiskt tilltalande. Det är också viktigt att se till att du har tillräckligt med utrymme för dörröppningarna.

Storleken på skåpet kan mycket väl dikteras av måtten och arrangemanget i ditt badrum, men om du har plats för en större enhet så är det i allmänhet aldrig en dålig idé att ha gott om förvaring. Detta gäller särskilt om det är ett familjebadrum. Om skåpet ska väggmonteras, se till att skåpet inte är för brett eller för nära en intilliggande vägg eller duschvägg, vilket kan hindra öppningen av dess dörrar.

Former

Spegelskåp finns i ett urval av former, inklusive runda, ovala, rektangulära och kvadratiska, samt ett stort utbud av storlekar och stilar för att passa alla badrumsdesignkrav. Rektangulära speglar är det mest populära valet och ett mångsidigt alternativ. Men för en mjukare, mer avslappnad look är runda spegelskåp perfekta. En rund spegel bidrar till att lägga till mjukhet till badrummet, som vanligtvis har geometriska linjer och hårda ytor. Ovala spegelskåp är också ett bra alternativ och ger en touch av klass och elegans.

Runda speglar som hänger i en rem eller kedja förstärker känslan av avslappning och de fungerar också bra med böjda handfat. Om du vill visa upp intressanta tapeter, ger en rund badrumsspegel tillräckligt med reflekterande utrymme men lämnar mer vägg exponerad. Spegelskåp finns i en rad olika former och standardstorlekar för att passa badrum i alla storlekar. Du kan välja en form som återspeglar linjerna i din arkitektur eller detaljerna i dina kranar och armaturer.

Skåpkvalitetsgrader

Precis som köksskåp är det även badrumsskåpet som finns i olika kvaliteter som lager. Det finns också allmänna konstruktionsmetoder som görs och de är ram mindre och ram. Helst ökar en sådan typ av skåp i typen av fristående fåfänga. Skåp säljs i princip via återförsäljarnas nätverk. Monteringsfärdig (RTA) är den billigaste där du kan behöva kompromissa med kvaliteten. Lagerskåp är överkomligt med liten variation i dörrstil. Semi-anpassade skåp erbjuder ett brett utbud av dörrstilar. Skräddarsydda skåp är anpassade för att passa varje givet utrymme

Spegelskåpslådor

Det spelar ingen roll vilken kvalitet du väljer, det är dock viktigt att du väljer ett välkonstruerat skåp med lådor minst 24 cm tjocka, särskilt på undersidan. Det är bra om man kan bortse från den häftade konstruktionen. Se till att lådor ligger väl omslutande i myren och kan öppnas tyst och glida smidigt utan någon form av krångel.

Material

När badrummet väl får rätt slitagelösning är det viktigt att välja ytbehandling och material som tål värme, överskottsfukt och vatten också. I allmänhet är skåpet tillverkat av plywood och har fiberskivan med medeldensitet. Det finns också tillverkare som erbjuder en bra målad bredd, glaserad och till och med den besvärliga finishen med det breda urvalet av laminering och träslag. Det är viktigt att du använder faner i badet eftersom det kan flagna med tiden när det går.

De flesta av dem har ett spegelskåp i badrummet. Därför är ett högkvalitativt, rostfritt och vattentätt material mycket viktigt. Det ska inte bara se vackert ut, utan också hålla så länge som möjligt. Aluminium är UV-beständigt och lämpar sig därför även för rum med ljus. Repor kan dock orsaka permanent skada. Billiga instegsmodeller kan ofta hittas i plast. Den finns i många former och färger, den tål mycket och framför allt länge.

Trä är också ett mycket vanligt material. Den finns även i olika färger och utseenden. Den är mycket robust och tålig och kan med rätt bearbetning och målning även användas länge i badrummet. Aluminium och rostfritt stål är också populära. Dessa material är särskilt korrosionsbeständiga, mycket stabila och tål höga temperaturer. Aluminium kännetecknas också av sin låga vikt. Även här är städningen relativt enkel och okomplicerad.

Skåpsdörrar och tillbehör

Dörrens stil och förbättringar av dekoration har också en stark inverkan på badskåpet. Dörrarna kan vara jämna eller ha en förhöjning eller så finns det en insättning av centralpanelen som kan vara välvd, kvadratisk och ibland också rundad.

I grund och botten kan det variera från hantverkaren till den moderna och stilen med priset kan också variera. Se framåt efter tillbehören också som pilastrar, stolpar och midjebeläggning som skulle göra utseendet mer anpassat.

Belysning

Bra belysning är särskilt viktigt för en badrumsspegel och därmed även för ditt spegelskåp. I många fall räcker inte den enkla rumsbelysningen för att se dig själv så exakt och utan skuggor som möjligt. När du gör ditt val bör du vara uppmärksam på ljusintensiteten och färgen. De flesta spegelskåp är utrustade med LED-lampor. Dessa är särskilt energieffektiva och har lång livslängd. De erbjuder även naturligt vitt ljus. Detta speglar verkligheten bäst.

Spegelyta

Skåpsspeglar finns i många olika storlekar, så du kan styra hur stor din spegel ska vara. Allt beror på din smak. För vissa räcker det om huvudet passar på det, andra vill kunna titta på varandra över ett stort område. En stor spegel får små rum att framstå som större och även ljusare.

Ändå finns det tips som gör ditt beslut lättare. Justera höjden på spegeln efter storleken på personerna i ditt hushåll. Den längsta personen ska kunna se minst 10 cm i spegeln. Men även den minsta människan ska kunna se sig själv väl. När det kommer till bredd använder de flesta tvättstället som sin orientering, eftersom de två ska passa harmoniskt ihop. Men där kan man i princip inte gå fel. Garderobsspegeln kan också se bra ut om den är lite bredare eller smalare.

Möblering

Det skiljer sig från modell till modell hur ett sådant spegelskåp är utrustat. Du kan till exempel välja antal spegeldörrar och inredning. De flesta skåpen har 1 till 3 dörrar. Med tre dörrar finns fördelen att när du öppnar dem kan du se ditt huvud från alla håll. Detta är inte möjligt med endast en dörr.  Innerfacken kan ibland byggas in individuellt eller justeras efter behov. Enskilda hyllor kan tas bort, till exempel om du vill sätta i en eltandborste med laddstation. Många spegelskåp har även integrerat uttag. Så du kan använda din hårtork eller plattång när som helst framför spegeln.

Multifunktionalitet

När du letar efter ett nytt spegelskåp för badrummet är du bortskämd med att välja på nuförtiden, eftersom de praktiska möblerna finns i en mängd olika utföranden. När du väljer storlek bör du se till att spegeln passar resten av inredningen. I mindre badrum är det bättre att välja en mer subtil modell, där tvättställets storlek också spelar roll för att skapa en harmonisk helhetsbild. Som vägledning bör spegelskåpets bredd inte vara mycket bredare än diskbänkens.

Rymlighet

Spegelskåp är riktiga rymdmirakel, eftersom rakborstar, tandborstar, smink och liknande snabbt kan stuvas undan inne i skåpet. Och beroende på modellens storlek finns det även plats för en komplett vårdserie. Ett spegelskåp ger ett snyggt badrum på ett mycket okomplicerat sätt. När det kommer till belysning är ett spegelskåp det perfekta valet och många spegelskåp har ett integrerat ljussystem, så att en extra ljuskälla skapas. Ofta kan man välja mellan indirekt och direkt ljus.

Den nya generationens spegelskåp

Den moderna generationen spegelskåp har många finesser, såsom integrerade uttagslister, radio eller integrerade lådor. Vid val av rätt material kan resten av badrumsinredningen användas som vägledning. Kvalitet lönar sig alltid och det gäller även moderna spegelskåp. Högkvalitativa material och bra utförande lönar sig i längden, eftersom spegelskåpet måste klara höga krav i dagligt bruk. Dörrarna till garderoben öppnas och stängs flera gånger om dagen. Med sådana krav är det värt att förlita sig på märkeskvalitet och investera lite mer pengar. Särskilt när elektronik som radio eller uttagslister ingår i spegelskåpets utrustning bör man vara uppmärksam på god kvalitet.

Rätt modell för varje smak

Det enorma urvalet av spegelskåp erbjuder rätt modell för varje smak och varje applikation. Noggrant utförande, modern design och många extra funktioner gör spegelskåpet till en extremt praktisk möbel som kombinerar många funktioner. Oavsett om det är gjort av trä, glas eller robust plast, i en subtil design eller exklusivt och iögonfallande: det breda sortimentet tillgodoser alla smaker och ser till att badrummet alltid är välorganiserat.

Budget

När det gäller budgeten, om budgeten är begränsad, kommer valet att vara ett enstaka spegelskåp, väggskåp eller ett stå-underskåp. Har du mycket pengar och utrymme tillgängligt utökas det möjliga urvalet till att även omfatta badrumsprogram, varav de flesta har ett betydligt högre pris. Modellerna med högkvalitativt utförande finns även i den övre prisklassen.

Energieffektivitet

Här kan du fråga dig vad energieffektivitet har med ett spegelskåp att göra. Jo, med hänsyn till själva garderoben spelar förstås inte den aspekten någon roll. Men om skåpet har belysning blir effektivitetsklassen intressant igen, eftersom även ljuskällor omfattas av denna klassificering. Med en så effektiv ljuskälla som möjligt håller du elkostnaderna för dess drift låga, vilket i slutändan märks på årsräkningen. Även om det bara rör sig om små belopp ökar dessa och ökar i onödan kostnaderna.

Mått

Du bör i första hand använda måtten på ditt badrum som vägledning. Ett litet rum kan snabbt bli rörigt med en överdimensionerad modell och minska din aktionsradie. Produktmått på cirka 70 cm bör räcka för ett litet rum. Detta mått är genomsnittet. Med denna bredd kan ett väggskåp placeras väl i mitten ovanför tvättstället och det finns fortfarande tillräckligt med plats åt vänster och höger för handdukarna.

För visuell harmoni bör skåpet vara nästan lika brett som tvättstället, med små avvikelser som inte på något sätt har en negativ inverkan på helhetsbilden. Därför kan du säkert montera en modell som mäter 120 x 65 x 15 cm ovanför ett brett tvättställ. Även en platssparare når sina gränser någon gång och i slutändan definierar innehållet som ska stuvas också modellens storlek och dimensioner.

Lista över de bästa spegelskåpen 2022

 • Bäst i test: IFÖ Option Bas 60 Spegelskåp
 • Populärast: SVEDBERGS Line 55 Spegelskåp
 • Premiumval: IFÖ Option Middle Spegelskåp
 • Billigast: SVEDBERGS I:ET Spegelskåp
ett spegelskåp är ett badrumsskåp med en spegel
Ett spegelskåp är helt enkelt ett badrumsskåp med en integrerad spegel

Spegelskåpsfunktioner

Spegelskåp som innehåller teknik som uppvärmda demister och LED-lampor är designade för att göra din morgonrutin enklare än någonsin. Belysta spegelskåp är ett snyggt och praktiskt alternativ eftersom de ger tillräckligt stark belysning för att applicera smink, skönhetsprodukter och för rakning också, men ljuset är också tillräckligt svagt för att skapa en avkopplande atmosfär på kvällen för ett bad i badet. Om du funderar på att skaffa en upplyst spegel för ditt badrum, se till att välja en med energisnåla LED-lampor. LED spegelskåp tänds omedelbart och hjälper till att hålla elräkningen låg. Vissa har till och med en praktisk svepsensor för att aktivera ljuset – för bara handen under sensorn så tänds spegeln på ett ögonblick.

Spegelskåp med uppvärmda demister är ett fantastiskt alternativ för badrummet. En anti-imma spegel har en uppvärmd avfuktare för att förhindra att spegeln ånga upp när du badar eller duschar, så du slipper torka av spegeln med en handduk, vilket sparar både tid och krångel under de hektiska vardagsmorgnarna.

Spegelskåp med uttag för rakapparat kommer också att vara ett användbart komplement till ditt badrum. De har ett inbyggt rakapparatuttag, vanligtvis placerat på sidan av spegeln, så att du enkelt kan koppla in och raka bort. Du kan få speglar som kombinerar alla dessa funktioner – LED-lampor, uppvärmd avfuktare och rakapparatsuttag – som ger ditt badrum en mycket funktionell funktion.

Förvaring

Spegelskåp kombinerar förvaring och en spegel i en utrymmesbesparande design, vilket gör dem till ett snyggt och praktiskt alternativ för alla badrum. De finns med och utan integrerade lampor, och vissa har ett rakapparatuttag och uppvärmd avfuktare.

Det bästa stället att montera ett badrumsspegelskåp är ovanför handfatet, vilket innebär att du kan förvara dina toalettartiklar och skönhetsprodukter snyggt gömda men ändå lättillgängliga för att säkerställa att ditt badrum förblir rörigt och organiserat. Varför inte lägga till en glöd till ditt badrum och göra ett inslag i ditt badrumsskåp med spegel med lite underskåpsbelysning eller en överskåpslampa?

När det kommer till val av finish är vitt, grått och rostfritt stål bland de mest populära. Ett vitt badrumsspegelskåp smälter lätt in med andra vita armaturer som handfat, badkar och toalett. Ett grått badrumsspegelskåp är ett bra alternativ för att skapa ett trendigt utseende och förhöjer andra gråa möbler. För en smart, modern look som du inte kan gå fel med, ett badrumsskåp med spegel i rostfritt stål. Dessa finns i ett brett utbud av storlekar och utföranden och passar moderna badrumsinredningar.

Förutom ytbehandlingar kan du få skåp med enkel-, dubbel- och till och med trippeldörrar för att passa dina förvaringskrav. Ett tredubbelt spegelskåp har gott om förvaringsutrymme vilket gör det idealiskt för ett familjebadrum. För ett litet badrum är ett badrumsskåp med dubbelspegel perfekt. Men om ditt badrum eller badrum är särskilt ont om utrymme kan du välja ett hörnspegelskåp eller ett infällt spegelskåp för en snygg finish och ett minimalt utseende.

Typer av spegelskåp

Rätt skåp kan förvandla ett annars tråkigt badrum till något alldeles speciellt – lägga till stil, sofistikering och kanske viktigast av allt, någonstans att ställa alla dina badrumsartiklar! Men med så många stilar, färger, material och mönster där ute, var ska vi ens börja?

Upplysta spegelskåp

I fotspåren av sortimentet av signaturspeglar har många av skåpen olika belysningsalternativ för att lägga en touch av lyx till en viktig produkt. Upplyst – Genom att välja ett upplyst skåp kan du få ut mer funktionalitet av produkterna, vilket ger ett ljus som utan ansträngning förgyller ditt utrymme. Den eleganta designen på speglar gör att du kan skapa en fantastisk kontaktpunkt i ditt badrum, oavsett form, storlek eller stil på själva rummet.

Atmosfärsbelysning kan enkelt skapas genom diffusa skåp eftersom dessa ljus överförs genom frostade glaspaneler, vilket gör dem mjuka och skonsamma. Dessa paneler har också använts för att skapa attraktiva och unika mönster som skiljer skåp från alla andra. LED Dot –  det finaste sortiment av LED Dot-speglar är elegant designad och kombinerar elegans med modern teknik för att ge dig en unik badrumsfunktion. Som namnet antyder består varje spegel av individuella LED-lampor för att skapa den prickade effekten, samtidigt som du får en otrolig ljuseffekt.

Speglar reflekterar ljus, så ett badrumsspegelskåp kommer att lysa upp rummet och ge intrycket av ett större utrymme. Men extra elektriskt ljus är vanligtvis alltid nödvändigt för ett badrum, så många av våra spegelskåp har också inbyggd belysning. Oumbärlig för närbildsspegelanvändning, såsom rakning, smink eller annan personlig vård, kan ljuset fokuseras med hjälp av spotlight-stil downlighters eller en mer diffus LED-remsa. Dessa måste installeras av en kvalificerad elektriker, men att ha allt det där otroligt bekväma ljuset precis där det behövs som mest är verkligen värt det. Vissa enheter har även användbara invändiga lampor och nedljus under skåpet som lyser upp diskbänksområdet.

>>> Är du sugen på en luftfuktare? Klicka här.

Icke-upplysta spegelskåp

Naturligtvis kommer vi inte att tvinga dig att installera ett badrumsspegelskåp med belysning och andra specialfunktioner. Ibland är ett mer klassiskt utseende bättre, och vi erbjuder ett fantastiskt utbud av icke-belysta badrumsskåp för att tillgodose behoven hos ett bredare spektrum av kunder.

Om ditt badrum redan har tillräckligt med belysning och detta kan vara i form av naturligt ljus genom fönster eller takfönster, kan den mer konventionella icke-belysta spegeln passa bättre i rummet. Mindre badrum som kapprum kanske inte har lyxen av ett fönster så det är viktigt att belysa rummet. Obelysta speglar är lättare att underhålla och installera. Finns i olika utföranden för att passa både moderna och traditionella badrumsutrymmen, icke-belysta speglar kan anses vara mycket mer kostnadseffektiva och ett energieffektivt alternativ till en belyst spegel.

Om ditt badrum redan får mycket naturligt ljus kanske du vill välja ett badrumsskåp som inte är upplyst. Dessa kan fortfarande se vackert moderna ut, samtidigt som de fungerar bra med mer traditionell inredning. Den andra fördelen är att de sparar på din elräkning! Om du inte behöver någon extra belysning i ditt badrum är obelysta spegelskåp lätta att få tag på, och du kan vara mycket mindre kräsen med var de ska placeras. Icke-belysta speglar kan fortfarande fungera som en utmärkande funktion i ditt badrum.

Icke-upplyst kontra upplyst spegelskåp

Spegelskåp är utmärkta för att leverera optimal funktionalitet och funktionalitet samtidigt som de bibehåller en känsla av glamour och lyxigt lysande tilltal om du väljer en upplyst version. Spegelskåp är mycket praktiska tillägg till alla badrum på grund av deras mångsidiga funktionalitet. Med ett spegelskåp ovanför ett handfat underlättas tillgången till vardagliga saker och toalettartiklar, samtidigt som det ger en förvaringsplats för ögonsår som mediciner, tandborstar, tandkräm, tvål och rakutrustning.

Det finns alternativ som hjälper till att ta ditt badrum in i 2000-talet. Spegelskåp finns också med integrerade rakapparatuttag och för mer avancerade utrymmen, varför inte skapa ett smart badrum med Bluetooth-aktiverade speglar? Dessutom, ge ditt badrum ett mer enhetligt utseende och känsla genom att välja att fälla in ett spegelskåp för det ultimata eleganta överklagandet.

Anti-im spegelskåp

Vissa badrumsspegelskåp har en integrerad värmekomponent som tar bort kondens från spegelns yta när det behövs – ännu en användbar funktion för att göra hektiska morgnar enklare.

Platssparande spegelskåp

Det finns en rad alternativ för att passa alla badrum om utrymmet är snävt, såsom enkla slimline skåp som reduceras i såväl djup som bredd, hörnskåp, sådana med skjutdörrar och infällda enheter, infällda i vägg. Ett infällt eller halvt infällt skåp kan ge tillräckligt med internt förvaringsutrymme och underbar belysning, och ändå ge en strömlinjeformad, modern och rymlig känsla till badrummet.

Smink- och rakspegelskåp

Smink- och rakspegel är perfekta tillbehör att installera i badrum för att skapa ett sminkområde och finns i en rad olika stilar. Sminkspeglar kan vara upplysta eller icke-belysta med utdragbara alternativ för att justeras till en position som passar dina behov. Dessa speglar är vanligtvis mindre i storlek och idealiska att använda när du rakar dig eller sminkar dem. Praktiska på grund av hur de kan väggmonteras och placeras åt sidan när de inte används, har sminkspeglar blivit mer innovativa med tiden med integrerade rakapparatsuttag och LED-belysningsalternativ tillgängliga för ett mer energieffektivt tillskott till badrummet.

Spegelskåp och väggmonterade rakspeglar finns i olika utföranden, samt med och utan lampor. Dessa typer av speglar monteras vanligtvis på väggen nära diskbänken, vilket sparar utrymme på bänkskivan.

En sminkspegel eller rakspegel med lampor ger viktig belysning för sminkapplicering och rakning, speciellt när det är lite eller inget naturligt dagsljus i ditt badrum. En upplyst LED-rakspegel använder en mycket liten mängd ström, lyser upp direkt med en knapptryckning och har en lång livslängd. När du väljer en rakspegel är det en bra idé att välja en med förstoringsspegel och en utdragbar arm. En förlängd rakspegel kan dras nära dig för att rädda dig från att luta dig över diskbänken.

Spegelskåp i aluminium

Ett extremt populärt val, badrumsskåp i aluminium är robusta och moderna. De finns i en mängd olika utföranden så de passar de flesta badrumsteman och är inte för dyra. Den största fördelen med aluminium är dess hållbarhet eftersom de inte kommer att korrodera eller rosta när de utsätts för fukt i luften.

Dessa skåp ger utrymmet ett lyxigt och modernt utseende. Detta är mest lämpat för ett minimalistiskt badrum. De är estetiskt tilltalande och ger en diskret och stilren look. De anodiserade aluminiumskåpen är eleganta i designen, solida i konstruktionen, lätta att rengöra och extremt slitstarka. De är lätta och erbjuder utmärkt korrosionsbeständighet vilket gör dem till ett utmärkt val för dina badrum. Du kan välja en enkeldörr eller dubbeldörr beroende på storleken och storleken på ditt badrum.

Spegelskåp i rostfritt stål

Rostfritt stål är ett annat bra val av material för ditt badrumsskåp, främst för att de också kommer att stå sig genom tiderna. Dessa badrumsskåp är lätta att rengöra och slitstarka, men ser också snygga och sofistikerade ut trots växlande trender. Rostfritt stål är det mest hållbara materialet för ditt badrum. De främsta fördelarna är att den inte rostar eller fläckar med tiden. Rostfritt stål har en tidlös kvalitet. De flesta av dessa skåp är låsbara, vilket gör att du kan förvara potentiellt skadliga föremål från barn. Dessa skåp är lätta att rengöra och hållbara. De är eleganta och sofistikerade och uppdaterade för att passa trenderna.

Spegelskåp i trä

Vintage och traditionella badrumsskåp i trä gör verkligen ett uttalande. De ser bra ut tillsammans med traditionella armaturer och kan köpas i en mängd olika färger och träslag. Badrumsskåp i trä är generellt sett billigare än sina motsvarigheter i rostfritt stål eller aluminium. En sak att tänka på är att trä inte tå fukt lika bra, och badrum är väldigt fuktiga platser som vi alla vet! Badrumsskåp med träfinish är supermångsidiga och gör ett shabby chic uttalande i ett modernt badrum. De finns i olika ytskikt som mörkt trä, ek och valnöt. Välj den stil och finish som passar ditt badrum mest. Badrumsspegelskåp i trä ger badrummet karaktär och ger utrymmet en rustik look och värmer utrymmet.

Spegelskåp med förstoringsspeglar

Förstoringsspeglar är perfekta för morgonens badrumsrutiner. Många av våra mönster har en förstorande sida och en vanlig sida för att göra förberedelserna ännu enklare, vilket sparar tid och ansträngning på morgonen.

med ett spegelskåp får du en badrumsspegel och skåp i ett
Med ett spegelskåp får du en badrumsspegel och skåp i ett sammanfogat paket

Vanliga frågor om spegelskåp

Är upplyst spegelskåp det jag bör köpa?

Upplysta speglar är populära funktioner i många badrum på grund av deras stilfulla designegenskaper och den distinkta glöd de avger. Den eleganta karaktären hos upplysta speglar gör att de kan bli en vacker kontaktpunkt i alla badrum, stora som små. Idealiska för att ge rummet karaktär, upplysta speglar kan också fällas in i väggen för att ge badrummet ett lyxigt och lockande utseende. Bakgrundsbelysta speglars lysande karaktär skapar till exempel en fantastisk men ändå subtil atmosfär i badrummen, men det är osannolikt att det är det bästa valet om du behöver en extra ljuskälla för vardagliga aktiviteter som att sminka eller raka dig. Det rekommenderas att välja en upplyst spegel som består av LED-belysning eftersom dessa speglar kommer att förbruka mindre energi och är kända för att hålla längre och avge en “vitare” ljuskälla jämfört med konventionella lysande speglar.

Upplysta badrumsspegelskåp har ökat i popularitet de senaste åren och är det bästa, praktiska alternativet för ett familjebadrum eller en mer minimalistisk garderob. Upplysta badrumsspegelskåp är extremt mångsidiga och tillför några verkligt underbara moderna utseenden till alla hem. Dessa badrumsspegelskåp har ökat i popularitet de senaste åren. Det är det bästa och mest praktiska alternativet. De upplysta spegelskåpen är extremt mångsidiga och ger utrymmet ett modernt utseende. De upplysta spegelskåpen är extremt mångsidiga och ger utrymmet ett modernt utseende. De tillför en touch av sofistikering och klass till badrummet. Led-belysningstekniken tillför en wow-faktor till dessa skåp. Den är perfekt för trimning och rakning och lyser upp badrummet under alla tider på dygnet.

Är uppvärmda demisterkuddar till spegelskåp något jag bör överväga?

När du väl upplever ett spegelskåp med en demister-dyna kommer du att undra hur du någonsin överlevt utan en! Du behöver inte längre vänta på att spegeln ska klarna innan du faktiskt kan använda den, vi har en mängd ångfria speglar kompletta med demister-kuddar – du kommer att vara helt bortskämd med valet.

Vad bör jag tänka på när jag väljer ett spegelskåp?

Stora speglar är att föredra för små badrum som kan sakna naturligt ljus, eftersom spegeln kommer att reflektera allt tillgängligt ljus runt rummet. En noggrant placerad spegel kan göra mirakel för att skapa en illusion av rymden. Se till att mäta hur mycket utrymme du har innan du köper en helt ny spegel.

Precis som badrumsskåp kommer LED-belysta speglar att behöva en strömkälla så det är bäst att ringa in en professionell för att installera den. Om du hyr ditt hem är det bästa du kan tänkas ha en spegel som enkelt kan hängas på en tråd eller ett snöre. Om du däremot är på din egen plats och vill ha något permanent kan du säkert vara lite mer äventyrlig.

Vilket är det bästa spegelskåpet?

De bästa spegelskåpen är de som tar liten plats men som också ger gott om förvaring för dina toalettartiklar. Skåp med belysning är det populäraste valet eftersom det gör det lite lättare att slutföra dessa självvårdsrutiner, och de ger rätt belysning för alla tider på dygnet. Låt oss gå igenom de olika materialen för spegelskåp och zooma in på några speciella funktioner som kommer att piffa upp ditt skåp ytterligare.

Spegelskåp i aluminium

Badrumsspegelskåp i aluminium är bra för att ge ditt badrum ett lyxigt, modernt och diskret utseende. Om du väljer att följa en minimalistisk badrumsestetik kan ett aluminiumskåp vara din bästa insats. Ta en snabb titt på några av våra favoriter nedan och shoppa hela vårt utbud av spegelskåp i aluminium här.

Spegelskåp i trä

Med ytbehandlingar som mörk oliv, ek och valnöt, finns det en rad badrumsspegelskåp i trä som passar olika typer av badrumsdesign. Det moderna badrumsspegelskåpet i trä är enastående mångsidigt – det kan vara det shabby chic uttrycket mitt i ett modernt badrum. Utöver det estetiska har många av våra speglade badrumsskåp LED-belysning för att ge ditt badrum den där extra gnistan. Varför inte ta en titt på hela vårt utbud av badrumsspegelskåp i trä här?

Spegelskåp i rostfritt stål

Rostfritt stål är ett fantastiskt hållbart material för ditt badrum med en av dess främsta fördelar är att det inte rostar eller fläckar med tiden. Det finns en tidlös kvalitet på skåp i rostfritt stål och många är låsbara, vilket gör att du kan förvara bort potentiellt skadliga föremål från barn. Vårt utbud av stålskåp finns i en mängd olika former och storlekar som passar alla badrumstyper, från kompakta garderober till lyxiga badrum med spatema. Här är några av våra toppval:

Upplyst spegelskåp

Du kanske inte tror att du någonsin skulle behöva en men när du använder en kommer du att ha svårt att gå tillbaka! Det upplysta eller bakgrundsbelysta badrumsspegelskåpet har ökat i popularitet de senaste åren och är det bästa, praktiska alternativet för ett familjebadrum eller en mer minimalistisk garderob. Upplysta badrumsspegelskåp är extremt mångsidiga och tillför några verkligt underbara moderna utseenden till alla hem – du kan hitta alla våra upplysta badrumsspegelskåp här.

Spegelskåp som har justerbar integrerad arbetsbelysning kan ge dig en mer sann bild av ditt utseende. Bli av med hårda skuggor och heta fläckar som gör dig urtvättad och känn dig säker på den look du har satt ihop. Spegelskåp med dimbara lampor kan stängas av för användning på natten och för att du ska kunna ta dig in på dagen med ett mjukare ljus.

Icke-upplysta spegelskåp

Våra icke-belysta skåp är perfekta för dig som föredrar en diskret look, men ändå vill ha en spegels alla kvaliteter plus extra förvaring. Om ditt badrum har turen att översvämmas av naturligt ljus kanske ljusstyrkan hos en upplyst spegel inte är nödvändig, så detta kan vara det perfekta alternativet för dig. Vi har ett utbud av enkel- eller dubbeldörrsskåp, plus spegelskåp (se nedan) som är ett utmärkt val när du maximerar lagringspotentialen på ett litet utrymme.

Dessa spegelskåp ger utrymmet ett diskret utseende. De har alla egenskaper som en spegel och ger även den välbehövliga extra förvaringen. Om naturligt ljus strömmar in i badrummet kanske ljusstyrkan hos en upplyst spegel inte är nödvändig, så detta kan vara det perfekta alternativet för dig.

Hörnspegelskåp

Istället för en standard platt väggmonterat badrumsspegelskåp kan du också välja ett hörnskåp för att verkligen få ut det mesta av ditt badrumsutrymme. Att försöka få plats med förvaring i ett badrum där du har några besvärliga utrymmen kan vara en total mardröm, men med ett supersnyggt badrumsspegelskåp i hörn är detta problem löst. Dessa hörnskåp är perfekta för små, skuggiga badrum eftersom allt tillgängligt ljus kan studsas runt i rummet vilket hjälper till att minimera de mörka, skuggiga hörnen.

Små skuggiga badrum är perfekta utrymmen för hörnbadrumsspegelskåp. Undvik ett standard väggmonterat skåp i sådana utrymmen. Små badrumsutrymmen står ofta inför problemet med förvaring. Dessa hörnskåp passar i förvaring och gör det till ett supersnyggt hörn genom att eliminera röran och dölja badrumsartiklarna. Med speglar fixerade i dem kommer dessa skåp också att studsa av det tillgängliga ljuset och hjälpa till att minimera mörka och skuggiga hörn.

Spegelskåp med demisterkuddar

Badrum är fuktiga platser och ångade speglar är ett vanligt problem, ett som kan göra vår morgonrutin längre än den behöver vara! Av den anledningen är badrumsspegelskåp med demister-kuddar en av de största funktionerna inom badrumsinnovation i hemmet just nu. Fukt och ångade speglar är vanliga problem i alla badrum. Detta gör ofta att morgonrutinerna blir längre än förväntat. För att lösa problemet kommer speglar i badrumsskåp nu med avfuktare. En tunn dyna placeras precis bakom spegeln som absorberar fukten och stoppar ånga och kondens från att byggas upp. Denna innovation har hjälpt till att spara tid samtidigt som du förbereder dig.

Spegelskåp med rakapparatuttag

Dagarna för att koppla in ett rakapparatuttag i din badrumsvägg är förbi – nu skaffa helt enkelt ett högteknologiskt badrumsspegelskåp med rakapparatuttag. Varför nöja sig med mindre än det bästa med din badrumsdesign? Vi skulle absolut inte förvänta oss att du skulle göra det, det är därför vi har ett stort utbud av spegelskåp med rakapparatuttag. De senaste trenderna inom badrumsspegelskåpen inkluderar ett inbyggt rakapparatuttag. Dessa skåp har nu eliminerat behovet av att ansluta ett uttag i badrumsväggen. Den här högteknologiska designen är den ultimata praktiska funktionen perfekt för trimning och rakning. En snygg och praktisk lösning för alla badrum.

Justerbara spegelskåp

Vissa modeller har en justerbar förstoringsspegel som kan skjutas upp och ner för att rymma människor av olika höjd. Perfekt för personliga skötseluppgifter, spegeln ligger platt på dörren när den inte används.

Hur väljer man storlek på sitt spegelskåp?

Det finns flera saker som du bör tänka på när du väljer storlek på din spegel för att säkerställa att den ser balanserad ut i förhållande till din underdel eller handfat. En väggspegel i badrummet bör inte vara bredare än handfatet, och det är vanligt att spegeln har exakt samma bredd som underdelen, vilket säkerställer perfekt inriktning. Ett annat alternativ är att välja en spegel som är lite mindre i bredd än diskbänken eller underdelen.

När det kommer till höjden bör spegeln nå ungefär 3 dm över och under ögonlinjen för den som ska använda den. Ju högre spegeln är desto bättre är dock, eftersom den extra höjden ger fler betraktningsvinklar och ökar känslan av rymd också.

Om du har ett dubbelt handfat eller underdel kan du antingen montera en stor badrumsspegel som sträcker sig över hela bredden eller hänga två separata speglar. Att montera två badrumsväggspeglar skapar utrymme för vägglampor att sitta emellan, vilket skapar en stilfull och funktionell funktion. Om du vill montera vägglampor på vardera sidan av spegeln, måste du välja en spegel som är 60–70 % av bredden på tvättstället eller enheten; detta säkerställer att lamporna inte sitter utanför enhetens kanter vilket säkerställer ett snyggt och symmetriskt utseende.

En annan idé är att välja en spegel som fyller hela väggen, vilket kommer att få ett litet badrum att kännas mycket större och lägga till en touch av lyx också. Du kan köra spegeln från vägg till vägg och upp till taket eller montera en stor badrumsspegel som sträcker sig över underdelen och över toaletten eller en närliggande armatur.

Bör jag välja ett inramat eller ett ramlöst spegelskåp?

Om du väljer en inramad eller ramlös spegel beror på stilen på ditt badrum och det utseende du vill uppnå. Ramlösa speglar är ett populärt val för moderna badrum eftersom de skapar ett rent, minimalt utseende, plus att de också är billigare, vilket är bra om du har en budget. Speglar med utarbetade ramar brukar passa traditionella badrum, medan en enkel ramdesign passar nästan alla badrumsstilar. För en helt sömlös finish kan du sätta in en spegel i plattorna.

Hur tänder jag ett spegelskåp?

Om din badrumsspegel inte innehåller lampor och att byta ut den inte är ett alternativ, finns det flera sätt att lysa upp din badrumsspegel. Du kan montera en överspegellampa ovanför eller vägglampor på varje sida av spegeln för att förvandla den till en snygg badrumsdetalj. En badrumsvägglampa monterad på varje sida av spegeln ger symmetri till utrymmet och en touch av elegans också. Om du har en bred spegel men fortfarande behöver lampor nära handfatet kan du kombinera de två. Vägglampor monterade på spegeln bibehåller symmetrin och maximerar glaset.

För något mer glamoröst, varför inte montera Hollywood-lampor på varje sida av din badrumsspegel eller spegelskåp? Dessa typer av lampor ger jämn belysning men utan bländning. Om utrymmet är begränsat, montera en enda vägglampa över spegeln, istället för att försöka klämma in två på vardera sidan. Detta ger ett enkelt och diskret alternativ.

Lamporna behöver inte monteras på väggen, så vad sägs om att montera ett par trendiga taklampor för att fungera som arbetsbelysning? Om du gillar ljudet av det här alternativet är det viktigt att välja taklampor som är lämpliga för användning i badrummet, eftersom det finns specifika säkerhetsföreskrifter att följa. Du kan till och med installera lampor under skåpet längs toppen och botten av ett spegelskåp för en omgivande glöd.

Hur avdimmar jag ett spegelskåp?

Det finns inget mer irriterande än att försöka använda din badrumsspegel efter att ha duschat, bara för att den ska vara helt imma. Oavsett om du vill borsta tänderna eller applicera skönhetsprodukter, måste du använda din handduk för att torka av glaset, eller till och med öppna fönstret en iskall morgon och vänta på att det har klarnat. Det måste väl finnas en bättre lösning? Svaret är ja! Så här kan du snabbt avimma din badrumsspegel och förhindra att den immar.

Innan du tar en varm dusch, försök att köra den kall i 30 sekunder för att hålla det omgivande området svalt, vilket hjälper till att förhindra att dimman bildas snabbt. Men det kommer så småningom att bildas, så håll din dusch så kort som möjligt. Täck badrumsspegeln med en handduk innan du duschar. Handduken förhindrar att spegeln samlar upp fukt under en dusch.

Applicera rakkräm på spegelns yta och torka av med en pappershandduk. Resten fungerar som en barriär mot kondensen och hindrar därför spegeln från att ånga upp. Häll lite schampo på en bit ihopvikt hushållsrulle och torka över spegeln. Ta sedan en ren pappershandduk och torka spegeln torr, se till att glaset är helt torrt. Nästa gång du duschar ska spegeln vara dimmfri.

Innan du duschar, kör lätt en tvålbit över glaset och använd sedan en trasa för att ta bort eventuella rester. Detta trick kommer att hålla din spegeldimma fri efter en dusch. Häll en 50/50 blandning av vinäger och vatten i en gammal sprayflaska och tillsätt ett par droppar diskmedel. Spraya lösningen på spegeln och torka av med en trasa. Låt glaset torka eller torka av med en annan trasa. Din spegel bör förbli imfri i ett par dagar.

Hur installerar jag ett spegelskåp?

Att montera en väggspegel i badrummet är ett jobb som du enkelt kan göra själv – följ bara dessa steg så har du upp din nya spegel på nolltid. Bestäm var du ska installera din nya spegel så att väggen är lämplig. Se till att väggen är tillräckligt stark och använd en rörsökare för att kontrollera att det inte finns några rör dolda i väggen bakom. Håll upp spegeln mot väggen och markera var den ska monteras. Använd ett vattenpass för att kontrollera att det är rakt och markera borrhålen på väggen.

Innan du borrar hålen, välj en borr som är lämplig för väggtypen. Använd lite maskeringstejp för att markera hur långt upp på borren en väggplugg kommer att gå, så att du kan borra till rätt djup. Om du borrar i en kaklad vägg, ta två bitar maskeringstejp och placera i ett kors över varje hål för att förhindra att borren glider. Du kan nu borra hålen och sätta i väggpluggarna. Få någon att hjälpa dig att hålla i spegeln medan du skruvar fast spegeln på väggen. Dra av skyddsfilmen och beundra din nya badrumsspegel!

>>> Funderar du på att köpa en toalettsits? Klicka här.

Hur rengör jag ett spegelskåp?

Att rengöra badrumsspegeln behöver inte vara en svår eller tidskrävande uppgift. Följ bara våra bästa tips för en perfekt ren, ränderfri spegel. Använd vit vinäger och en mjuk trasa för att rengöra eventuell tandkräm och smuts. Rengör runt kanterna med vinäger och bomullstuss eller en gammal tandborste. Blanda fyra delar vatten med en del vinäger och häll i en sprayflaska och spraya sedan lösningen på en mjuk trasa eller direkt på spegeln. Torka av spegeln från sida till sida med trasan, men torka aldrig i cirklar. Torka sedan spegeln med en ren trasa med samma rörelse från sida till sida, din spegel ska vara gnistrande ren och fri från ränder. Använd citron- eller limejuice eller vit vinäger för att ta bort kalk från en badrumsspegel.

Är designen viktig?

En fasad eller sluttande finish vid kanten av spegeln tillför en polerad elegans till glaset och ett inslag av intresse för spegelskåpet. Om du gillar utseendet på skarpa linjer och exakta vinklar, välj ett spegelskåp med platt kant. Resultatet är enkelt och rent. Ramar kan lägga till en dekorativ eller polerad touch till ett spegelskåp medan ramlösa skåp har sin egen eleganta dragningskraft. En fråga om personlig preferens, att rama in eller inte rama in är ett alternativ med många spegelskåp.

Vissa spegelskåp inkluderar en ram, medan andra kan paras ihop med ramar eller skåpsomslutningar som matchar stilen på fåfänga. En elegant, kanske mer modern, inställning till spegelskåp, ramlösa mönster har ofta en fasad kant eller annan dekorativ finish på glaset. En valfri funktion på vissa spegelskåp, sidosatser ger ett polerat utseende för ytmonterade applikationer. Matchande trä- eller glaspaneler täcker metallsidorna på skåpen. Vissa modeller levereras med sidosatsen.

Träramar designade för att matcha specifika sminklinjer kommer i samma sortiment av bets eller målarfinish för att skapa ett koordinerat utseende.

Vem passar ett spegelskåp för?

Knappast någon kan föreställa sig ett badrum utan spegel. För de flesta är den enda frågan som återstår om det blir en enkel spegel eller ett spegelskåp. Detta passar i princip alla, speciellt om du har ett litet badrum och vill använda förvaringsutrymmet effektivt.

Moderna badrum som detta hålls ofta i naturliga färger med en enkel design. Spegelskåpet hjälper till att förvara badrumstillbehören på ett oansenligt sätt. Ett spegelskåp är en ganska liten möbel som fortfarande erbjuder förvaringsutrymme för vardagliga hygienartiklar. Det finns plats för det i varje badrum, hur litet det än är, därför är det så praktiskt och populärt. Spegeln på framsidan ger en insynsskydd, så att det alltid ser snyggt ut i badrummet och även intima saker kan stuvas undan.

Vad kostar ett spegelskåp?

Spegelskåp finns i olika prisklasser. Det finns något för alla, från dyrt till billigt. Ett billigt spegelskåp betyder inte nödvändigtvis dålig kvalitet här. Du kan också hitta billiga, hållbara modeller som övertygar med sin funktion. Speglarna blir dyrare beroende på utrustning, egenskaper och design. Du kan jämföra dessa egenskaper med varandra och väga vad som passar dig bäst.

I medelklassen kan man sedan bestämma sig för eller emot LED-ljus, antal luckor och hyllor i garderoben, storlek och material. I en hög prisklass bör LED-ljus och uttag redan vara integrerade. Du behöver inte oroa dig för kvaliteten här heller. Här beror det bara på din smak. Vilken storlek vill du ha och vilken design.

Vad finns det för alternativ till ett spegelskåp?

Ett spegelskåp är praktiskt, men det kan också se för skrymmande ut på väggen och kanske inte matchar stilen i badrummet eller din personliga smak. Därför visar vi de två alternativen här.

Väggspegel: Om du inte behöver det extra förvaringsutrymmet och kanske vill spara några kronor kan du också använda en enkel väggspegel. Dessa finns i olika former och varianter och har nu även en integrerad digital klocka. De kan göra ett vackert, stilfullt tillägg till badrumsdesignen utan ett klumpig skåp bakom det. De finns även med belysning, men du kan även uppgradera dem själv med lampor. Spegelvägg: Eller gör om en hel vägg till en spegel. För att göra detta fästs tunna spegelplattor på väggen. Rummet ser större ut och har mer djup. Bara att städa kan vara lite jobbigt.

Hur hänger jag upp ett spegelskåp på rätt sätt?

Först bör du montera spegelskåpet enligt tillverkarens anvisningar. Sedan kan du mäta på vilken höjd du vill fästa spegelskåpet. För det mesta är spegeln fäst i nederkanten 1,20 meter eller 20 till 25 centimeter ovanför diskbänken. Detta är dock bara riktlinjer som du kan använda som vägledning. I slutändan måste man kunna se sig själv väl i spegeln utan att behöva böja sig. Den ska hänga så att du kan stå framför den avslappnat och bekvämt.

Du bör också vara uppmärksam på hur ljuset faller när det är fäst. Det ska inte kasta en skugga i ansiktet. Förr, när det inte fanns några garderobsspeglar, rakade män sig med en liten handspegel i köket och kvinnor klädde ut sig vid sin byrå i sovrummet. Idag sker detta väldigt bekvämt i badrummet.

Tillvägagångssätt

Hitta en lämplig plats för att borra hålen för garderoben. Inga ledningar eller rör ska gå där. Du kan sedan använda ett vattenpass för att bestämma och markera den exakta platsen för hålen. Så att skåpet hänger rakt. Hålen för dina pluggar kan sedan borras med en borr. Om underlaget är gjort av kakel måste du förbereda dem i förväg och stansa dem med en hammare, annars kan de gå sönder eller splittras. För att göra detta, hamra försiktigt ett litet hack på önskad plats med en spik och hammare.

När hålen har borrats kan pluggarna nu tryckas in. Sedan kan skruvar och krokar vridas in i pluggarna. De ska sitta tätt och nå en cm från väggen för att montera skåpet här. För nästa steg bör strömmen först stängas av vid kopplingsdosan. Då kan du börja ta hand om belysningskablarna. Här ska kablarna kopplas till de enskilda faserna. I det sista steget är det bara att hänga upp skåpet på väggen. Och det är gjort.

Vilken belysning är bäst för ett spegelskåp?

Vad gör bra belysning? Den ska visa din reflektion så sann mot originalet som möjligt. Lampornas placering är också viktig. Du bör belysa ansiktet så jämnt som möjligt. Detta fungerar bäst när spegeln lyser runt om, kommer uppifrån eller jämnt med ljus från båda sidor. Ljuset ska aldrig lysa i spegeln. Annars kan du bli blind eller skada dina ögon. Färgen på ljuset spelar också en stor roll. Det ska inte vara för varmt eller för kallt. Ett vitt, kallt ljus är bäst.

Det ska se ut som dagsljus, så det återger färgerna så realistiskt som möjligt. De flesta spegelskåp har LED-lampor. Dessa avger ett neutralt, vitt ljus och passar särskilt bra för ditt badrum, speciellt om du ska sminka dig där. Med vissa spegelskåp kan ljusintensiteten ställas in på olika nivåer på strömbrytaren.

Vad är ett spegelskåp?

Ett spegelskåp är oumbärlig i dagens sanitetsområde. Medan den enkla versionen av den konventionella hängspegeln används för att titta inuti och i övrigt inte har några andra uppgifter att utföra, uppfyller ett spegelskåp med mycket förvaringsutrymme dagens krav. Ett badrumsskåp används för att rymma olika redskap och förvaring av badrumstillbehör. Bakom dörrarna finns hyllor och fack där saker för daglig hygien eller smink kan stuvas in. I likhet med ett köksskåp imponerar ett badrum eller spegelskåp främst med sin funktionalitet.

För en ännu mer mångsidig användning är ett badrumsskåp försett med spegelfront eller med spegeldörrar. De senare är hopfällbara och ökar komforten vid användning. Den moderna spegeldesignen imponerar med sina smarta egenskaper och med motsvarande funktioner erbjuder till och med tillgång till nätverket eller möjliggör tv. Medan spegelskåpet huvudsakligen har fördelar, är avsaknaden av en konsol för förvaring utanför skåpet den enda anmärkningsvärda nackdelen med vissa modeller.

Hur hittar man rätt spegelskåp?

Hitta rätt spegelskåp Det finns plats i det minsta badrummet. Trogen detta motto innehåller tillverkarens produktsortiment en nästan ohanterlig variation av badrumsmöbler, skåp och spegelskåp.

Vilka typer av spegelskåp finns det?

Det finns många sätt du kan designa ditt badrum på. Förutom sanitetsgodset, som färgmässigt lämnar ett ganska enkelt intryck i helhetskonceptet, sätter badrumsmöblerna visuella accenter. Beroende på de rumsliga förhållandena och dina krav på inredningen kan du välja mellan olika varianter.

I den enkla versionen är detta ett skåp som placeras under tvättmöjligheten. Produkten används ofta i badrum med begränsat utrymme. Utrymmet skapas vanligtvis av några få större fack. Hyllor är sällan tillgängliga och lådor saknas ofta. Med deras användning utnyttjas utrymmet under tvättanläggningen optimalt. Den sofistikerade varianten innebär en modell där tvättstället redan är integrerat. Dessa typer är mestadels fästa på väggen som det hängande eller spegelskåpet ovanför Vattenrörets in- och utlopp täcks med underskåpet. Denna skåpversion är endast avsedd för väggmontage. Om detta görs ovanför handfatet eller någon annanstans i badrummet beror på designen. Produkter för installation ovanför tvättanläggningen är vanligtvis försedda med en spegel. Därför är spegelskåpet en speciell form av väggskåpet.

20 till 40 cm har blivit standardmåttet för avståndet mellan väggskåpet och underdelen. Detta avstånd säkerställer att tvättställ och spegelskåp kan användas lika bekvämt. Om de hängande versionerna är en del av ett block och de enskilda delarna inte är fast förbundna med varandra, kan du fritt välja monteringshöjd – beroende på storleken på “operatören”.

En upplyst badrumsspegel är det perfekta sättet att tillföra lite extra ljus till ditt badrum, samtidigt som det ger det en lite modern touch. Om du vill ha en mer fridfull atmosfär, satsa på något lågmält med mjuka ljus. Om du vill ha en mer levande atmosfär, kommer starkt ljus som omger en spegel att göra susen. En anständig badrumsspegel är en badrumsnödvändighet. Även om spegelskåp ofta fungerar som skåp, kan de som inte behöver den extra förvaringen välja en fristående spegel. Här är vad du ska leta efter när du väljer den perfekta spegeln.

Bör jag välja trä eller en blank yta?

Man behöver faktiskt inte välja mellan dessa två ytor eftersom trä som ek mest används till sidodelarna och locket och glansvarianten representerar en ytfinish för fronterna, men trädekor spelar för närvarande också en viktig roll i badrum. Allt oftare, av livs- och komfortskäl, måste det monotona vita ge vika för en varm färg. Storleken på badrummen tillåter nu även färgkombinationer i brunt eller antracit till badrumsskåpet. Stora höjdpunkter kan ställas in i kombination med det vita sanitetsgodset.

Högglans är en av de ädla fronterna och uppfyller fortfarande de höga kraven. Men även här spelar färgen allt oftare in och det vitas dominans försvinner mer och mer. Det breda sortimentet tillgodoser alla smaker och gör även de mest extraordinära önskningar till verklighet. Det senare kan dock endast implementeras till ett högre pris.

Vad finns det för monteringstips?

Om du har bestämt dig för att montera din nya badrumsmöbel själv är det viktigt att gå försiktigt fram. Hur som helst bör du ha instruktionerna till hands, arbeta efter dem och utföra varje steg exakt. Endast på detta sätt kommer du i slutändan att bli belönad med en produkt som du kommer att ha glädje av länge.

Att fästa möblerna på väggen är en svår men hanterbar uppgift för den “vanliga” gör-det-själv-man. Ett spegelskåp är dock oftast redan förmonterat. Allt du behöver göra är att fästa den på väggen. Situationen är annorlunda med de återstående komponenterna i en badrumsinredning. Dessa levereras vanligtvis demonterade.

Montering på vägg

Monteringen av ett väggskåp eller ett helt blockbadrumsmöbler är mycket svårare än att bara sätta upp ett underskåp. Du behöver inte bara vara noggrann och noggrann när du mäter. Om förarbetena inte är korrekta kommer spegelskåpet inte att kunna hålla i väggen. Själva hängningen är en annan utmaning för badrumsägare. Vid montering på en kaklad vägg ska man helst placera hålen för krokarna i fogarna. Detta kommer att minimera risken för att plattan går sönder.

Ofta kan det inte undvikas på båda sidor på grund av produktdimensionerna och de specificerade upphängningarna. Dessutom fästs spegelskåpet ovanför fåfänga, vilket i sin tur leder till begränsningar i monteringen. Men om du har möjligheten bör du göra det bästa av det.

Är kabelingången viktig?

Ljus är nästan alltid tillgängligt. Oavsett om konventionella eller LED-ljuskällor används för detta krävs tillgång till elnätet för båda varianterna, även om strömbrytaren för att tända och släcka ljuset sitter på möbeln. Dessutom är många modeller utrustade med ett uttag eller uttagskombination. Detta kräver också el från husförsörjningen. För montering på vägg innebär det att man måste ha denna aspekt i åtanke och skapa ett kabelgenomföringsalternativ innan det hängs upp, om detta inte redan finns i bakväggen. Annars har du inte längre möjlighet att installera kabeln efter att den har fästs.

Vad kan jag dra för slutsats av det jag läst om spegelskåp?

Ett brett utbud av alternativ väntar dig inom området spegelskåp. Hela sortimentet innehåller modeller från järnhandeln, varianter från möbelmarknaden och spegelskåp från den professionella badrumsutställningen. Priserna, men också kvaliteten, är i motsvarande grad olika. MDF– eller FMD-spegelskåp med olika tillbehör, många förvaringsmöjligheter och högkvalitativa ytor i aktuella trendfärger tjänar det övre prissegmentet. I den lägre prisklassen erbjuder modellerna ett minimum av utrustning, men tjänar ändå sitt syfte. En prisjämförelse som hjälp i köpbeslutet lönar sig i alla fall, även om detta bara är vettigt inom ett segment.

Det är viktigt för dig att bestämma dig för hur du ska välja rätt badrumsskåp som också är användar- och kostnadsvänligt. Du kommer att stöta på många alternativ på marknaden. Antingen forskning om dem eller ovanstående produkter är verkligen värda att prova. Du kan jämföra dem, se om något av det passar in i din budget och veta om det kan passa bra med ditt badrum eller inte. De märken och produkter som är gjorda för badrum kan vara ganska billiga eller dyra. Beroende på funktionen och fördelarna som du letar efter kan du göra valet.

Det viktigaste beslutet du kommer att göra för att välja badrumsskåp är var du kan få tag i dem. Tänk på utrymmet när det kommer till skåp och handfat för ditt badrum. Med den moderna dragningskraften och stilen ger du extra utrymme samtidigt som du väljer rätt modell för ditt rum. Med den moderna stilen får du en mängd alternativ för storlek, stil och färg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top