Det bästa spegelskåpet 2023 – Test av olika spegelskåp

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Svedbergs A60

Ifö Option Middle

Svedbergs Tvilling 66

Svedbergs Dalby

Klicka här för att se fler spegelskåp.

Ett spegelskåp kan vara mycket mer än bara en plats för förvaring. Det fungerar som en centralpunkt i badrummets design, erbjuder förvaring och ger belysning som framhäver ditt ansikte på det mest smickrande sättet.

Men hur vet du vilket som är rätt för just ditt badrum? Vi har testat en rad olika spegelskåp på marknaden för att hjälpa dig att navigera genom detta val.

Med noggrannhet och expertis granskade vi varje skåp för dess funktion, estetik och hållbarhet, så att du kan fatta det bästa beslutet för ditt hem.

1. Bäst i test – Svedbergs A60

Svedbergs A60 Spegelskåp

När vi först stötte på Svedbergs A60 badrumsskåp var vi genast imponerade av dess kompakta men ändå stilrena design. Med sina två skjutdörrar i spegelglas och en yttre och inre hylla var detta skåp perfekt för att optimera förvaringen i ett mindre badrum.

Det invändiga hyllan i trä kunde flyttas runt för att anpassa förvaringen efter behov, vilket gav skåpet en flexibel egenskap som vi uppskattade.

En av de mest framstående fördelarna med detta skåp var att det levererades färdigmonterat. För den som inte är särskilt händig eller saknar tid, var detta en gåva från himlen. Skåpet var bara att hänga upp och börja använda direkt.

Svedbergs A60 var mycket gedigen, vilket delvis berodde på dess vikt om 8,2 kg. Den träbaserade konstruktionen gav den en kvalitativ känsla och den vita finishen såg lyxig ut samtidigt som den passade in i de flesta badrumsmiljöer.

Vi fann också att rengöring var rakt på sak, särskilt med de klara riktlinjerna som gavs. Med rätt rengöringsprodukter och metoder, behöll skåpet sitt nytt utseende trots regelbunden användning.

Men det var en punkt där vi kände att Svedbergs A60 kunde ha förbättrats. Trots sin premiumkänsla och design saknade den belysning och eluttag. För många användare kan detta inte vara ett stort problem, men för dem som är vana vid lite extra belysning när de använder spegelskåpet kan det kännas som en miss.

Sammanfattningsvis är Svedbergs A60 ett solidt val för dem som letar efter ett stilrent och funktionellt badrumsskåp. Det ger en balans av estetik, hållbarhet och praktik som är svår att slå, men kan sakna några moderna bekvämligheter som belysning.

Fördelar

 • Levereras färdigmonterat
 • Inre förvaring med flyttbar hylla
 • Passar de flesta badrum
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Saknar belysning och eluttag

2. Bäst premiumval – Ifö Option Middle

Ifö Option Middle Spegelskåp

När vi bestämde oss för att testa Ifö Option Middle var det framför allt LED-belysningen och de dubbelsidiga mjukstängande spegeldörrarna som väckte vårt intresse. Efter att ha installerat skåpet blev det omedelbart klart att det skulle vara en framstående del av vårt badrum.

Den inbyggda LED-belysningen var enastående, både estetiskt och funktionellt. Belysningen från de frostade fälten i överkant av dörrarna gav en sofistikerad och behaglig atmosfär, och ljuset på skåpets undersida riktade sig praktiskt mot tvättstället.

Vi fann detta ljus vara mycket användbart under kvälls- och morgontimmarna, när ytterligare belysning behövdes.

Skåpets dörrar var imponerande inte bara för sitt mjuka stängningssystem, utan också för deras dubbelsidiga design. Den frostade delen i underkant av dörrarna, avsedd för att öppna och stänga dem, var en detalj vi särskilt uppskattade.

Den undvek onödiga handtag och gav skåpet en slät och modern finish. De två flyttbara glashyllorna inne i skåpet var också en bonus, vilket gjorde det möjligt att anpassa förvaringsutrymmet efter våra behov.

När det gäller praktiska aspekter, uppskattade vi särskilt att skåpet var försedd med ett 230V eluttag. Detta visade sig vara särskilt användbart för att ladda elektriska tandborstar eller använda andra badrumstillbehör. Att skåpet var IP44-godkänt gav oss även ytterligare trygghet kring dess säkerhet i det ofta fuktiga badrumsmiljön.

Men det fanns en nackdel som vi märkte under vårt test. Även om skåpets design och funktioner var enastående, kände vi att skåpet kanske kunde ha dragit nytta av ytterligare en eller två hyllor för mer förvaringsmöjligheter.

Totalt sett är Ifö Option Middle en imponerande kombination av estetik och funktionalitet, som med all säkerhet kommer att höja nivån på vilket badrum som helst.

Fördelar

 • Inbyggd LED-belysning
 • Mjukstängande spegeldörrar
 • Inbyggt 230V eluttag
 • IP44-godkänt

Nackdelar

 • Kunde ha haft fler hyllor för förvaring.

3. Bäst budgetval – Svedbergs Tvilling 66

Svedbergs Tvilling 66 Spegelskåp

När vi nyligen fick möjlighet att testa Svedbergs Tvilling 66 var vi särskilt intresserade av att se hur detta metallbadrumsskåp i vit färg skulle prestera i jämförelse med andra skåp vi tidigare provat. Redan vid första anblicken var vi imponerade av den släta ytan och de skjutdörrar i spegelglas som förenklade användningen och bidrog till en stilren design.

Den zink-järn legeradplåt som skåpet är tillverkat av, gav oss omedelbart förtroende. Den utlovade resistensen mot korrosion och rost blev tydlig efter några veckor av användning i ett typiskt badrum med varierande luftfuktighet.

Detta, i kombination med den pulverlackerade ytan, gjorde att skåpet inte bara var estetiskt tilltalande utan också praktiskt och hållbart. Denna lackering garanterade också att skåpet var motståndskraftigt mot repor, vilket var tydligt när vi testade att rengöra och torka av det flera gånger.

Skåpets invändiga flyttbara hyllor av plåt var robusta och lätta att justera, vilket gjorde det enkelt att anpassa förvaringsutrymmet efter våra produkter och behov. Dessutom var det yttre handtaget inte bara ett funktionellt inslag utan gav även skåpet en fin touch av modern elegans.

Ett område där vi kände att skåpet kunde förbättras var dock dess djup. Med endast 12,5 cm kände vi att det kunde vara lite begränsande för vissa större förvaringsbehov.

Sammanfattningsvis levererade Svedbergs Tvilling 66 både stil och substans. Den kombinerade en modern design med en robust och hållbar konstruktion. För dem som letar efter ett pålitligt och estetiskt tilltalande badrumsskåp, skulle detta vara ett utmärkt val.

Fördelar

 • Robust zink-järn legerad plåt
 • Skjutdörrar i spegelglas ger stilren design.
 • Pulverlackering ger extra reptålighet
 • Lätta att justera invändiga hyllor

Nackdelar

 • Något begränsande i djupet

4. Populärt val – Svedbergs Dalby

Svedbergs Dalby Spegelskåp

Vid vårt senaste test av badrumsinredning fick vi möjlighet att prova Svedbergs Dalby, ett spegelskåp som genast fångade vårt intresse med sin minimalistiska design och unika spegelfunktioner.

Vid första anblicken var det slående hur Svedbergs hade lyckats med att skapa ett skåp med spegelglas som täckte både in- och utsidan av dörren. Denna detalj gav inte bara skåpet en lyxig känsla, utan också praktiska fördelar genom att erbjuda spegelåtkomst oavsett vilken sida av dörren man befann sig på.

Ett annat plus var de två flyttbara glashyllorna inuti skåpet. Dessa gav oss möjlighet att anpassa förvaringsutrymmet efter våra produkter och behov. Deras genomskinliga design bibehöll skåpets ljusa och öppna känsla, vilket var en fördel jämfört med andra skåp vi testat tidigare.

Däremot blev vi lite besvikna när vi insåg att skåpet saknade belysning och eluttag. I dagens moderna badrum är belysning vid spegeln och tillgängliga eluttag ofta ett måste för sminkning, rakning eller laddning av olika apparater. Trots detta kände vi att skåpets övriga funktioner och estetik vägde upp för detta avsnitt.

Skåpet, med sina mått och vit färgade stomme av spånskiva, passade smidigt in i de flesta badrumsdesigner vi testade det i. Den enskilda dörren med gångjärnsutförande var stabil och enkel att hantera.

Sammanfattningsvis fann vi Svedbergs Dalby vara en solid investering för de som söker ett enkelt, stilrent spegelskåp. Medan bristen på belysning och eluttag kan vara en dealbreaker för vissa, kompenserar skåpets andra kvalitativa aspekter för dessa brister.

Fördelar

 • Dubbelsidigt spegelglas
 • Två flyttbara glashyllor
 • Stilren och minimalistisk design
 • Passar de flesta badrumsstilar

Nackdelar

 • Saknar belysning

5. Ifö Option Bas 60

Ifö Option Bas 60 Spegelskåp

Under vårt senaste test av badrumsskåp lade vi märke till Ifö Option Bas 60, ett vitt badrumsskåp som genast stod ut från mängden. Skåpets design är ren och modern, med två dubbelsidiga spegeldörrar som båda är utrustade med mjukstängande beslag.

Denna mjuka stängningsfunktion var särskilt användbar och eliminerade riskerna för att slå i eller klämma fingrarna. LED-belysningen i skåpet gav en skarp och klar ljusstyrka, vilket gjorde det enkelt att se innehållet i skåpet även i ett svagt upplyst rum.

Den mest imponerande detaljen var dock det dolda, vändbara eluttaget på 230V inuti skåpet. Detta ger användaren möjlighet att koppla in och använda elektriska apparater, såsom en hårtork eller rakapparat, direkt i skåpet. Med tanke på att skåpet är IP 44-klassificerat, kände vi oss säkra när vi använde detta eluttag i ett fuktigt badrumsmiljö.

Monteringsprocessen underlättades av de justerbara upphängningsbeslagen. Vi uppskattade verkligen denna funktion när vi ställdes inför ojämna väggar, då det tillät oss att finjustera skåpets position för en perfekt passform. Handtaget som medföljde var både stilrent och funktionellt.

Trots skåpets många positiva aspekter, kände vi att skåpets djup kunde ha varit något större. För dem med större förvaringsbehov kan skåpets 177 mm djup kännas något begränsat.

Sammanfattningsvis har Ifö Option Bas 60 lyckats kombinera funktion med form på ett imponerande sätt. Det erbjuder användaren en mängd användbara funktioner, samtidigt som det behåller en elegant och modern estetik.

Fördelar

 • Spegeldörrar med mjukstängning
 • Integrerad LED-belysning
 • Dolt, vändbart eluttag
 • Justerbara upphängningsbeslag

Nackdelar

 • Begränsat skåpdjup

6. Svedbergs NY-50

Svedbergs NY-50 Spegelskåp

Vid vårt senaste utforskande av badrumsskåp stötte vi på Svedbergs NY-50, som direkt fångade vår uppmärksamhet. Det första som slog oss var skåpets minimalistiska och moderna design. Tillverkat i vit metall, förde skåpets rena linjer och enkelhet tankarna till skandinavisk design och dess tidlösa skönhet.

Den utvikbara dörren med spegelglas var både elegant och funktionell. Spegelglaset på dörren var av hög kvalitet och gav en klar reflektion, vilket är viktigt i ett badrum där man ofta behöver en spegel för sminkning eller rakning.

De två flyttbara hyllorna var tillverkade av lackerad zink/järn-plåt, vilket bidrog till en känsla av robusthet och hållbarhet. Efter vår undersökning märkte vi att plåten verkligen erbjöd en god resistens mot korrosion och rost. Detta är ett viktigt inslag för de som bor i områden med hög fuktighet.

En annan aspekt som vi uppskattade var att skåpet levererades färdigmonterat. Detta elimineras strulet med montering och de potentiella problem som kan uppstå när man försöker sätta ihop möbler på egen hand. Vi kunde enkelt placera skåpet där vi ville ha det utan något krångel.

En nackdel vi märkte var dock skåpets djup. Med endast 14 cm djup fann vi att förvaringsutrymmet var begränsat, särskilt för dem med fler badrumsartiklar att förvara.

Sammanfattningsvis är Svedbergs NY-50 ett elegant och funktionellt badrumsskåp som passar perfekt för dem som söker en kombination av modern design och hållbarhet. Medan det har vissa begränsningar i förvaringsutrymmet, kompenserar dess estetik och kvalitetsbyggnad detta.

Fördelar

 • Minimalistisk och modern design
 • Högkvalitativt spegelglas
 • God korrosionsresistens
 • Levereras färdigmonterad

Nackdelar

 • Begränsat förvaringsdjup.
Hur vi utförde vårt test av spegelskåp

Hur vi utförde vårt test av spegelskåp 2023

Att hitta det bästa spegelskåpet kan vara en utmaning. Det finns så många faktorer att beakta, från design till funktion.

Men här på vår plattform har vi tagit oss tiden att genomföra ett omfattande test för att försäkra våra läsare om vilket spegelskåp som verkligen är bäst i test. Låt oss dyka ner i hur vi utförde vårt noggranna test.

Skapandet av vår testmiljö

Att säkerställa rättvisa och konsekventa förhållanden var av yttersta vikt. Vi valde därför en standard badrumsmiljö, för att verkligen få en känsla av hur spegelskåpet skulle fungera i sitt naturliga sammanhang.

En enhetlig belysning säkerställde att alla spegelskåp med belysning kunde jämföras rättvist. Vi undvek externt ljus och använde samma typ av lampor för att återspegla en genomsnittlig hushållssituation.

Vår noggranna testprocess

För att köpa ett spegelskåp som är bäst i test krävdes det att vi var transparenta med vår testprocess. Här är några av stegen vi tog:

 • Val av spegelskåp: Vi valde olika typer av spegelskåp, både billigt spegelskåp och premiumval, för att få en bred översikt.
 • Förberedelse: Varje badrumsskåp monterades enligt tillverkarens anvisningar. Alla verktyg och material var standardiserade.
 • Användning i verkliga livet: Vi använde varje spegelskåp i en verklig badrumsmiljö under en veckas tid, och noterade våra erfarenheter dagligen.

Genomförande av våra tester

När det gällde utförandet av testerna var det några kritiska punkter att beakta:

 • Frekvens: Varje spegelskåp testades minst tre gånger för att säkerställa konsekvens.
 • Tidsaspekt: Varje test hade en tidsgräns på en timme, vilket gav oss tillräckligt med tid att observera funktionerna men även reflektera över våra upplevelser.
 • Sammanställning: Vi sammanställde våra intryck och funderingar efter varje testomgång. Detta var viktigt för att identifiera vilket spegelskåp för badrum som verkligen skulle bli bäst i test.

För att sammanfatta:

 • Vi skapade en enhetlig testmiljö.
 • Vår testprocess var omfattande och genomtänkt.
 • Varje spegelskåp testades minst tre gånger.

Att identifiera det bästa spegelskåpet var ingen enkel uppgift, men med vår noggranna metodik kunde vi med säkerhet utse ett spegelskåp till att bli bäst i test.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört vårt utförliga test var det dags att utvärdera de insamlade resultaten. För att fastställa vilket spegelskåp som skulle bli bäst i test, och vilket som erbjöd det mest billigt spegelskåp, använde vi en kombination av kvantitativa och kvalitativa metoder.

Först, jämförde vi de tekniska specifikationerna – spegelskåp med belysning kontra de utan, utrymmet inuti och designens genomslag.

Sedan reflekterade vi över våra dagliga erfarenheter, från enkelheten att köpa ett spegelskåp till dess faktiska användning i badrummet. Vi sorterade produkterna i olika kategorier baserat på dessa insikter.

Hållbarhet och vårt långtidstest

Hållbarheten är en avgörande faktor, speciellt när man tittar på ett badrumsskåp som kommer att användas dagligen. För att bedöma detta, lät vi varje spegelskåp vara monterat och i full användning under en tidsperiod på sex månader.

Vi simulerade också daglig användning, från att öppna och stänga dörren, till att lasta skåpen med vanliga badrumsartiklar.

Vi ville se om några tecken på slitage uppstod, eller om det billigt spegelskåp vi valt visade sig vara lika robust som premiumalternativen. Ett par produkter överraskade oss positivt med sin hållbarhet, trots att de var mer ekonomiskt vänliga.

Säkerhet och pålitlighet under testet

För många av oss är säkerhet en topprioritet när vi ska köpa ett spegelskåp, speciellt om vi har barn hemma. Under testprocessen var vi uppmärksamma på säkerhetsfunktioner som låsbara skåp och stabila fästen.

Vi var också noga med att testa hur varje spegelskåp för badrum stod emot störningar – kunde det tippa över vid tryck, eller var det risk för att glaset skulle spricka vid ett hårt slag?

Till vår lättnad hade majoriteten av de testade produkterna utmärkta säkerhetsfunktioner. Det gav oss förtroende i vårt val av det bästa spegelskåpet.

Att säkerställa både hållbarhet och säkerhet var avgörande i vår utvärdering, och vi är stolta över att kunna rekommendera ett spegelskåp som inte bara är estetiskt tilltalande, men också säkert och pålitligt i det långa loppet.

Tips inför användning av spegelskåp

Tips inför användning av spegelskåp

Innan du dyker rakt in och börjar använda ditt nyinköpta spegelskåp, finns det vissa saker du bör beakta. Vårt team, genom att testa ett brett sortiment av produkter, har identifierat några kritiska punkter att fundera över.

Dessa tips kommer säkerligen att förbättra din upplevelse och hjälpa dig att få det mesta ut av ditt spegelskåp.

Placeringens betydelse

Under vårt test upptäckte vi att var du placerar ditt spegelskåp i badrummet spelar en enorm roll.

Det är viktigt att tänka på avståndet till din handdukstork, så du inte upplever något hinder när du behöver ta en handduk efter dusch. Ett välplacerat spegelskåp kan göra underverk för funktionaliteten i ditt badrum.

Utnyttja belysningen

Om du har beslutat att köpa ett spegelskåp med belysning, se till att dra full nytta av detta. Under våra tester märkte vi att det inte bara förbättrade estetiken i badrummet utan även hjälpte oss att se små detaljer bättre.

Placeringen nära en dusch kan också vara fördelaktig, då det kan lysa upp området och göra din duschupplevelse ännu bättre.

Vägledning för bästa utrymme

Det bästa spegelskåpet i vårt test utnyttjade sitt utrymme optimalt. Så, när du förbereder dig för att använda ditt, fundera över:

 • Vad du vill förvara i skåpet
 • Hur du vill organisera dessa föremål
 • Om det finns några föremål som bör förvaras på högre hyllor för säkerhet.

Genom att upptäcka detta i vårt test, kunde vi skapa en balans mellan estetik och funktionalitet.

Tänk på luftcirkulationen

Placering nära en fönster eller i en del av badrummet där det är god luftcirkulation kan förlänga livslängden på ditt badrumsskåp.

Under vårt test observerade vi att skåp i välventilerade områden visade mindre tecken på kondensation eller fuktskador över tid.

Säkerhet först

Säkerhet var en av de största övervägandena under vårt test. Se till att ditt spegelskåp är ordentligt fastsatt på väggen. Kontrollera även att dörrarna inte öppnar sig abrupt eller slår mot andra föremål, som kan riskera skador.

Slutsats

Ett spegelskåp är mycket mer än bara en estetisk tillägg till ditt badrum. Det spelar en central roll i organisationen och funktionaliteten av ditt utrymme.

Genom att beakta ovanstående punkter, som vi lärt oss genom vårt test, kan du garantera att du får den bästa möjliga upplevelsen av ditt spegelskåp.

Ett välorganiserat och genomtänkt spegelskåp kan helt klart bli en höjdpunkt i ditt badrum och se till att du alltid har dina nödvändigheter till hands när du behöver dem.

Vanliga frågor om spegelskåp

Vanliga frågor om spegelskåp 2023

Vad kostar det att köpa ett spegelskåp?

Priset för ett spegelskåp varierar beroende på material, design och funktioner. Generellt sett kan de kosta allt från några hundra till flera tusen kronor.

Var kan man köpa spegelskåp?

Spegelskåp kan köpas både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderas ofta onlineinköp på grund av det bredare urvalet och bekvämligheten av hemleverans.

Hur högt över handfatet ska spegelskåpet sitta?

Ett spegelskåp bör placeras cirka 20-25 cm ovanför handfatets kant för att ge optimal sikt och tillgänglighet.

Hur stort spegelskåp ska man ha?

Storleken på ditt spegelskåp bör baseras på badrummets storlek och dina förvaringsbehov. Ett större badrum kan rymma ett större skåp, medan ett mindre badrum kanske kräver ett mer kompakt alternativ.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen