Bästa spikpistolen 2022 – Test av olika spikpistoler

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Basso A34/90-F1

Senco Frame Pro 601

Milwaukee M18 FFN-502C

Rapid PBS151

Klicka här för att se fler spikpistoler.

Bästa spikpistolen 2022

Det kvittar om du bara är en hemmafixare eller ett etablerat företag – om du ofta arbetar med spik så måste du ha en bästa spikpistol. Det är ett väldigt bra verktyg som kan spara dig ofattbart mycket tid. Med hjälp av en bäst i test spikpistol så behöver du inte längre använda en hammare för att spika in spikar. En spikpistol bäst i test gör jobbet åt dig och det är just därför som den har blivit så populär.

Med vad du än tror så är det faktiskt inte så enkelt att köpa en bra spikpistol på nätet. Det finns många affärer som endast brukar skriva de positiva sakerna. På grund av detta så kan man inte alltid få en så bra bild av hur bra verktyget faktiskt är. Du vill ju definitivt inte köpa ett verktyg som du inte tycker om. För att göra det ännu svårare så finns det en massa olika modeller av spikpistoler i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför bli väldigt svårt att köpa den bästa spikpistolen på nätet.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en köpguide för spikpistoler. Jag har nämligen genomfört mitt eget spikpistol test. Jag vet själv hur svårt det kan vara att köpa en bra spikpistol. Jag byggde upp den här köpguiden genom att använda mig av min egen och andras kunskap. När jag skulle köpa min egen spikpistol så lärde jag faktiskt mig väldigt mycket. Men för att göra köpguiden ännu bättre läste jag även igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av all information så gjorde jag en riktigt bra köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa spikpistolen.

Köpguide spikpistol 2022

Som jag skrev innan kan det alltså vara väldigt svårt att köpa den bästa spikpistolen på nätet. När du väljer rätt spikpistol så finns det ganska många saker som du måste tänka på. Du måste även välja spikpistol utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa spikpistolen:

 • Konsekvens
 • Storlek / vikt / komfort
 • Pris
 • Verktygslösa justeringar
 • Enkel spikborttagning
 • LED-lampor
 • Design
 • Kraftkälla
 • Spikkapacitet
 • Spikmätare
 • Spiklängd
 • Ytterligare funktioner
 • Avfyringsalternativ
 • Garantiperiod
 • Avgasrör
 • Djupjustering
 • Spikjustering och storlekar
 • Skydd
 • Storlek på avtryckaren
 • Krokar
 • Batteriliv
 • Hastighet

Konsekvens

Den bästa spikpistolen ska vara konsekvent vid körning i spikar. Det betyder att om du placerar dussintals, om inte hundratals spikar, behöver du inte längre gå tillbaka och justera var och en manuellt. Att få en spikpistol med ett övergripande betyg för konsistens ger dig en avsevärd fördel gentemot de med regelbundna problem med djupplacering.

Storlek / vikt / komfort

Ett stort och skrymmande verktyg kan vara en stor olägenhet under långa arbetstider eller när man försöker spika små eller besvärliga områden. Den bästa spikpistolen ska ge riklig kraft och vara enkel att använda. Sådana verktyg bör också ge övergripande komfort vid användning. Större verktyg kommer sannolikt att orsaka trötthet och smärta i kroppen.

Pris

Om ett verktyg kan utföra 75% av samma uppgifter som ett annat, men det andra verktyget är 95% dyrare, kan det hävdas att det första verktyget har ett högre totalvärde. Detta kommer dock att vara mycket subjektivt. Ett prisvärt verktyg som uppfyller de flesta av dina behov kommer att vara av värde för dig.

Verktygslösa justeringar

När du behöver göra flera ändringar kan det vara extremt frustrerande om du behöver en extra enhet för att göra det. Verktygslösa justeringar är viktiga för att göra ändringar i driften av din vägtull med hjälp av justerare som vred och rattar. Detta sparar mycket tid och lindrar onödig stress.

Enkel spikborttagning

Utfodringsproblem uppträder troligen på spikpistoler med låg effekt. För det mesta matas en spik på fel sätt eller fastnar i spikpistolen. Om du får ett verktyg som ger dig enkel åtkomst till de fastklämda områdena eller har framåthjälp för att styra spiken ordentligt kan det spara tid och ansträngning.

LED-lampor

Dessa kan vara till nytta när du arbetar på skåp eller andra mörka områden. Det kan bli väldigt frustrerande om du balanserar en ficklampa mot något osäkert. Vi vet alla att den magiska lysdioden gör; en inbyggd LED-lampa på din elektriska spikpistol kommer att rädda dig från allt detta krångel.

Design

Det är viktigt att du väljer ett verktyg som fungerar i din miljö. Skrymmande verktyg kommer sannolikt att göra det mycket svårt för dig att arbeta i trånga utrymmen eller för uppgifter som kräver att du konsekvent når upp eller ut. Verktyg som är lättare och har komfortgrepp gör arbetet roligare.

Kraftkälla

Spikpistoler kan använda pneumatisk luft, batterier eller bensin för att skapa den energi som behövs för att spika spikar i virke. Dessa kraftkällor är alla effektiva, men alla har sina egna fördelar och nackdelar när det gäller kraft och bärbarhet.

 • Pneumatisk: Pneumatiska spikare är anslutna till en separat luftkompressor med en luftslang och använder tryckluft för att driva spikarna. Den här metoden ger mycket ström, och så länge din kompressor är inkopplad kan den fortsätta att fungera så länge du kan. Luftslangen minskar dock din rörlighet och kan utgöra en säkerhetsrisk om du inte är försiktig.
 • Batteridriven: Trådlösa batteridrivna spikare är bekvämare än pneumatiska modeller, men kan inte leverera lika mycket ström. På grund av sin begränsade driftstid är batteridrivna spikar inte idealiska för jobb hela dagen, men deras bärbarhet gör dem till ett utmärkt alternativ för användare som inte vill krångla med bullriga luftkompressorer.
 • Bensindrivna: Dessa sladdlösa modeller använder lättantändliga bränslepatroner för att skapa små förbränningar som driver spikar ur pistolen. De är kraftfullare än batteridrivna spikare och har längre körtid, men kostnaden för bränslepatroner kan öka om du använder dem mycket.

Spikkapacitet

När du väljer en spikpistol, överväga dess spikförmåga, vilket avser antalet spikar pistolen kan hålla och skjuta innan du behöver en ny uppsättning.

Spikmätare

Den viktigaste aspekten av spikpistoler är den stödda spikmätaren. Detta insåg jag i mitt spikpistol tryckluft test. Det ger en inblick i vilken typ av spikar du kan använda med pistolen. Det finns flera måttbaserade varianter tillgängliga för spikpistolen från 10 upp till 32 mm. Den bestämmer diametern på spikarna som stöds av pistolen.

Spikpistolens måttstorlek är omvänt proportionell mot spikarnas diameter för pistolen. Om du letar efter en spikpistol för tung användning bör du överväga att köpa en pistol som stöder 11 spikar. Annars kan du följa med 10 mm eller till och med 32 mm spikpistoler för allmän användning.

Spiklängd

En annan viktig faktor som måste beaktas är den tillgängliga spiklängden för spikpistolen. Spikarmaturens hållbarhet beror på spiklängden, som är inne i ytan. Därför kan längre spikar läggas på tjockare ytor, medan kortare spikar är användbara för tunnare applikationer. Om du vill använda spikpistolen på väggar eller andra tjocka ytor, måste du välja en pistol som stöder 5 cm spikar och uppåt. För andra mindre applikationer kommer spikpistolen på 2,5 cm till 5 cm också att göra jobbet.

Ytterligare funktioner

När du väl har valt önskad strömtyp bör du ta en titt på de ytterligare funktionerna som spikpistolen erbjuder. Funktioner som justerbart avgassystem gör att du kan ändra spikens utgång enligt dina behov. Så du kan justera det på ett sådant sätt att det rensar upp överflödigt damm när du är på språng.

En annan viktig funktion är djupjusteringen. Om din spikpistol har en djupjusteringsratt kan du använda pistolen på olika ytor som varierar i tjocklek. Spikpistolens utlösningsstorlek måste också beaktas eftersom stora utlösare är lätta att använda jämfört med mindre utlösare.

Avfyringsalternativ

Det finns olika avfyringsalternativ tillgängliga för en spikpistol. Den första typen av avfyrning av spikarna är kontakttypens avfyringsmetod. Här avfyras spiken efter att spetsen på spikpistolen tvingas över arbetsstycket. Detta är en snabbare avfyringsmetod jämfört med andra, men det kan orsaka en oavsiktlig brand som kan vara ett problem.

En annan metod för att avfyra spikar är den enföljande avfyringen. Här måste du använda spikpistolen via den säkerhetsavtryckare som finns på pistolen. Denna metod är idealisk för dem som inte har tidigare erfarenhet av en spikpistol. Men om du är erfaren, bör du överväga att köpa spikpistolen som har kontakt typ eld för ökad produktivitet.

Garantiperiod

Det finns en definierad garantiperiod för varje elverktyg, inklusive spikpistoler, som ges av tillverkarna. Om något händer med spikpistolen innan garantiperioden har löpt ut kommer tillverkaren att tillhandahålla gratis reparationer eller byte i olika fall. Om du har en längre garantiperiod kan du ha lugn på lång sikt. De olika spikpistoler som nämns i den här artikeln erbjuder en garantiperiod från 1 år till hela 7 år. Sådana spikpistoler är vanligtvis ganska tillförlitliga och kan hålla dig länge.

Avgasrör

Spikpistoler har avgaser och ett riktat avgasrör gör det möjligt för användaren att rikta avgaserna bort från ansiktet. Detta innebär mindre risk för inandning av avgaserna och håller arbetsområdet fritt från skräp och partiklar.

Djupjustering

Spikarna kan köras i olika längder, och detta möjliggör precisionskontroll med olika spiklängder. I vissa fall kan det också vara fördelaktigt för en spik att inte drivas helt in i ytan. Djupjusteringen gör att spikarna kan köras platt i ytan, eller så kan de lämnas ut från ytan. Spikjusteringen kan göras för hand med en verktygslös modell, eller justeringar kan kräva verktyg.

Spikjustering och storlekar

Olika jobb kräver spikar med olika längd. Spikjusteringen gör det möjligt för användaren att byta spikstorlek för olika uppgifter. Var uppmärksam på denna funktion för att förstå spikbegränsningarna som kan mötas.

Skydd

Användningen av skydd är vanligt och detta fungerar på två sätt. Skydd hjälpte mig mycket i mitt spikpistol tryckluft test. Det första sättet är att skydden skyddar själva verktyget från potentiell skada. Det andra sättet som dessa skydd fungerar är att de skyddar användaren från flygande skräp.

Storlek på avtryckaren

Större avtryckare är idealiska, men de är inte standard. En större avtryckare gör att pistolen kan användas med handskar på – en extra bonus för användarna.

Krokar

En krok som fäster vid användarens bälte är mycket vanlig. Krokar kan också tillåta att pistolen fästs på väggen. Justerbara krokar fungerar bäst, och de möjliggör det yttersta i komfort och lätt att bära.

Batteriliv

Ett problem endast med bärbara spikpistoler, batteriets livslängd är mycket viktigt. Spikpistolrecensioner listar ofta hur länge batteriet räcker innan det behöver laddas. Kontrollera också hur lång tid det tar att ladda batteriet, eller om det finns ett alternativ för snabb laddning.

Hastighet

När du ska köpa en spikpistol är det även viktigt att du tänker på antalet spikar som kan spikas inom en angiven tidsperiod.

Läs också >>> Bästa borrhammaren

Andra saker att tänka på

Nu har du läst om de viktigaste sakerna att tänka på när du köper en spikpistol. Det finns dock några fler saker som du borde tänka på:

 • Spikpistolvinklar
 • Lägsta rekommenderade driftstryck (PSI)
 • Lägsta rekommenderade luftsleverans (CFM)
 • Motortyper
 • Användningsområde
 • Säkerhetsåtgärder

Spikpistolvinklar

Spikpistolvinkeln hänvisar till spikens kollationsvinkel, vilket betyder vinkeln som spikarna samlas upp och lagras i spikpistolens magasin. Spikpistolvinkeln är inte lutningen med vilken pistolen driver spiken. Spikar körs alltid rakt in i en yta.

Spikpistoler kan erbjuda var som helst från 15 grader till 34 graders vinkel. Vinkeln kommer att avgöra vilken typ av spikhuvuden och hur många spikar spikpistolen kan rymma.

 • 15-graders spikpistoler kan rymma ett stort antal spikar med helrundad huvud, som är idealiska för golvbjälkar, väggbultar och andra inramningsjobb. Hela huvudspikar krävs ofta för inramning av byggkoder. 15-graders spikpistoler kan vara tunga, vilket gör det svårt att arbeta över huvudet.
 • 21-graders spikpistoler rymmer också spikar med helhårig huvud, men rymmer färre än 15-graders pistoler. Den större vinkeln gör det lättare att komma åt snäva hörn. Eftersom de har färre spikar är 21-graders spikpistoler vanligtvis lättare än 15-graders pistoler.
 • 28-graders spikpistoler håller spikhuvud eller klämhuvud för att spara utrymme i spikpistolen. De är ett mer kompakt verktyg än de tidigare vinklade spikpistoler, men inte alla byggkoder tillåter användning av offset-head eller clipped-head spikar i inramningsjobb.
 • 30-graders spikpistoler ger bästa åtkomst till trånga hörn. De använder också offset-head eller clipped-head spikar. Deras spikpistoler innehåller ofta två remsor spikar för mindre frekvent omlastning.

Lägsta rekommenderade driftstryck (PSI)

Generellt, ju större spik desto mer tryck behövs för att driva spiken. När du bläddrar bland tillgängliga alternativ, leta efter det minsta rekommenderade arbetstrycket för verktyget. De flesta spikare kommer att fungera vid en PSI mellan 70 och 120.

Lägsta rekommenderade luftsleverans (CFM)

Pneumatiska spikare använder tryckluft för att driva spikarna. Luftflödet mäts i CFM. Olika typer av spikare kräver en annan CFM vid 90 PSI. Att känna till CFM som krävs av ditt verktyg hjälper dig att bestämma rätt luftkompressor som ska kopplas ihop med verktyget.

Motortyper

När du börjar handla en spikpistol för ditt hem kommer du att upptäcka att det finns två huvudmotortyper att välja mellan.

 • Pneumatisk: En pneumatisk spikpistol eller luftspikpistol använder tryckluft för att driva pistolen. De mest populära av alla spikpistoler, pneumatiska spikpistoler är ett tillförlitligt val för proffs eftersom de erbjuder otrolig kraft och finns i en mängd olika märken och modeller.
 • Elektrisk: Elektriska spikpistoler kan drivas av en elkabel eller ett batteripaket, beroende på vilket verktyg du väljer. Sladdlösa elektriska spikpistoler är lätta att flytta runt på arbetsplatsen utan att oroa sig för en sladd eller luftslang. Fördelen är att de ofta är mer bärbara än en pneumatisk spikpistol. Nackdelen är att de inte är lika kraftfulla.
 • Borstad eller borstlös: Motorer kan också vara antingen borstade eller borstlösa. Borstlösa motorer är mer kraftfulla och hållbara än borstade motorer, men de är ofta dyrare. En luftpistol med borstlös motor kommer sannolikt att vara den mest kraftfulla typen av spikpistol du kan köpa.

Användningsområde

Även om du bara planerar att använda en spikpistol för en specifik uppgift, lönar det sig att söka efter multifunktionella verktyg när det är möjligt. Till exempel kan du välja en inramning eller spikspikare för att rymma flera uppgifter, snarare än en takspikare, som ger massor av kraft – mer än vad som är nödvändigt för att bygga ett staket eller till exempel på sidan.

När man ska köpa en spikpistol bäst i test är det viktigt att man överväger användningsområdet.

Säkerhetsåtgärder

Spikpistoler kan vara farliga verktyg, så det är viktigt att använda och förvara dina verktyg noggrant. Verktyg som finns i sina egna väskor (som du kan låsa) är perfekta, men inbyggda säkerhetsfunktioner som oavsiktligt urladdningsskydd hjälper till att undvika olyckor på arbetsplatsen.

Underhåll av spikpistoler

Jag läser och skriver många recensioner av spikpistoler, och en av de mest oroväckande sakerna jag stöter på är att användare inte följer underhållsrekommendationer. Underhåll krävs för att spikpistoler ska fungera korrekt. När jag genomförde mitt spikpistol tryckluft test så kom jag fram till att underhåll faktiskt är något av det viktigaste som man ska tänka på.

Att inte underhålla spikpistolen kan leda till allvarliga säkerhetsproblem.

Om underhåll inte utförs kanske spikpistolen inte fungerar som den ska. Det finns också en risk att pistolens livslängd minskas till följd av underhållssvikt. Vi har tillhandahållit några tips nedan som kan användas för att underhålla en spikpistol ordentligt.

Innan du går igenom våra tips, se till att du läser manualen för att följa tillverkarens rekommendationer om underhåll.

Tillverkaren vet bättre än någon annan vad spikpistolen behöver för att fungera ordentligt.

Några av de underhållsrekommendationer som vi har för att hålla din spikpistol i drift är:

 • Olja spikpistolen före användning. Olja kan appliceras på alla rörliga delar så att pistolen kan bibehålla korrekt smörjning.
 • Alla skruvar och bultar måste dras åt varje månad. Skruvar och bultar lossnar med tiden, så åtdragning krävs.
 • Matningssystem kräver dagligt underhåll. Tryckluft kan användas för att rengöra skräp och damm från matningssystemet.
 • Luftbeslag ska smörjas dagligen.
 • Inspektera hela enheten för skador och titta även på batteriets utgångsdatum om det finns något.
 • Avlägsna alltid strömkällan innan du utför något underhåll för att minska risken för att enheten skjuter när den används.

Det är viktigt att alla trasiga delar, särskilt säkerhetsfunktioner, repareras om de inte fungerar ordentligt eller är trasiga. Målet är att hålla spikpistolen så nära originaloperationen som möjligt.

Ändra aldrig spikpistolen eftersom det kan upphäva garantin och leda till att spikpistolen inte fungerar ordentligt – något som aldrig är bra.

Tillverkarens garantier erbjuds nästan alltid i minst ett år, så ge spikpistolen ett bra försök när den först köps för att försöka hitta eventuella defekter. Att framkalla garantin är mycket enklare än att betala för att få pistolen reparerad i framtiden.

Säkerhet vid användning av spikpistoler

Spikpistol säkerhet är mycket viktigt. Spikare kan vara extremt farliga, och även den bästa pistolen kan orsaka användaren allvarlig skada. Årligen tas 37 000 personer – många professionella byggnadsarbetare – in på akuten för spikpistolerelaterade skador.

Några av dessa offer dör till följd av sina skador.

Det största hotet mot användaren är:

 • Spik direkt in i huden.
 • Återstudsande spik i användaren.

Ögonskydd rekommenderas för att undvika ögonskador. Spikpistolskador orsakas oftast av vårdslöshet från användaren, och det är därför det är mycket viktigt att bära säkerhetsutrustning när man använder en spikpistol.

Grundläggande säkerhetsåtgärder som måste vidtas vid användning av en spikpistol inkluderar:

 • Reparera eventuella trasiga delar före användning.
 • Inspektera spikpistolen för skador före användning.
 • Använd alltid säkerhetsutrustning.
 • Rikta endast spikpistolen mot önskad yta – aldrig mot någon annan person eller ett djur.
 • Håll andra borta från arbetsområdet när spikpistolen används.
 • Försök aldrig ändra spikpistolen.
 • Koppla bort strömförsörjningen från enheten innan underhåll utförs.
 • Ta bort strömmen från enheten innan du försöker åtgärda papperskvadd.

Om användare följer dessa grundläggande säkerhetsåtgärder ovan blir de säkrare när de använder en spikpistol. Det är viktigt att aldrig använda en pistol som är trasig eller inte fungerar som normalt.

Tillverkarna kommer också att innehålla instruktioner om hur man använder spikpistolen och vilka säkerhetsåtgärder som ska vidtas när man använder spikpistolen i fråga. Det är alltid viktigt att följa dessa åtgärder för att säkerställa största möjliga säkerhet vid körning av spikar.

Sunt förnuft, som att aldrig rikta spikpistolen mot en person eller ett djur, kan gå långt för att säkerställa att olyckor inte inträffar.

Kontrollera först bruksanvisningen när du använder fästelement. Det rekommenderas endast att använda fästelement som tillverkaren rekommenderar. Fästelement bör följa lokala byggregler så att arbetet som utförs är i enlighet med lokala standarder.

Använd aldrig en spikpistol där en gnista kan orsaka gas eller ånga. Spikpistoler kommer att producera en gnista som kan vara mycket farlig under vissa förhållanden.

Spikpistoler är elverktyg som kan påskynda alla jobb som kräver spikning. Det finns många typer av spikpistoler, och rätt typ för jobbet krävs för att hålla användaren säker och uppfylla byggregler. Välj rätt typ för jobbet i fråga och se till att läsa vår djupgående köpguide innan du gör ett köp.

Den bästa spikpistolen minskar den tid ett jobb tar samtidigt som den slutliga produkten förbättras. Spikpistolrecensioner kan hjälpa konsumenter att hitta rätt spikpistol för deras behov. Kraftfullt och lättanvänt, rätt underhåll och säkerhet håller användarna säkra samtidigt som spikpistolen förlängs.

Läs också >>> Fettspruta test

Olika typer av spikmetoder

Uppenbarligen är inte alla spikpistoler gjorda samma, och det finns olika avfyringsmetoder att tänka på när man tittar över olika modeller. Det är viktigt att veta hur din spikpistol fungerar av säkerhetsskäl när du arbetar med dem för att undvika oavsiktlig urladdning eller en skada på din arbetsyta.

Kontakt

Kontakt avfyrar pistolen så att du kan skjuta spik. Detta händer med varje bult av säkerhetsspetsen mot en yta medan du håller ner avtryckaren. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att få ett stort jobb gjort men kräver precision och kontroll på uppdrag av användaren.

Enkel sekventiell

Denna typ av pistol kräver en sekventiell ordning på säkerhetsspetsen som trycks mot en yta och sedan dras avtryckaren för att skjuta. Du kan dock lämna säkerhetstipsen mot materialet du arbetar med och flytta det när du skjuter. Detta är lite säkrare än en bump-skjutpistol och ger fortfarande snabb användning av den. = ”Auktuering”

Full sekventiell

Även om denna pistol inte fungerar lika snabbt som de andra, är den säkraste och förhindrar oavsiktlig urladdning. Denna pistol kräver att säkerhetsspetsen först aktiveras, sedan avtryckaren för att skjuta. Säkerhetsspetsen måste sedan lossas och kopplas in innan du trycker på avtryckaren igen.

Olika typer av elektriska spikpistoler

Det finns två typer av elektriska spikpistoler, sladdade och sladdlösa. Sladdade spikpistoler ansluts till 110/120 volt uttag och drivs via en förlängningssladd med lämpligt betyg. Å andra sidan kör trådlösa spikar av ett uppladdningsbart litiumjonbatteri.

Förändringar i teknik har gjort batteridrivna verktyg väldigt populära, trots att elverktyg med sladdar är ett känt namn i många år. Det är för närvarande mycket svårt att hitta trådspikare längre och de är begränsade till val av häftklammer / spik. De mest granskade elektriska spikpistoler kretsar kring sladdlösa modeller för pålitliga, kraftfulla val.

Trådlös elektrisk spikpistol

Den trådlösa elektriska spikaren kör av ett litiumjonbatteri. Trots den begränsade arbetstiden för sådana verktyg har de flesta tillräckligt lång laddning för att ge det du behöver. Dessutom kan du köpa extra batterier separat. Även om en sladdlös el inte alltid anses vara lika kraftfull som en pneumatisk, finns det många som är mycket pålitliga för att få gjort tungt arbete och är ett stort värde.

De batteridrivna modellerna använder antändning orsakad av en gnista som produceras av batteriet för att driva i spikar. Dessa spikar ger mer rörlighet jämfört med pneumatiska spikpistoler eftersom du inte behöver en luftkompressor. Denna typ av elektrisk spikpistol är lättare att starta men producerar mindre kraft än den pneumatiska modellen. Detta passar perfekt för alla som tycker att sladden är stressande när man arbetar.

Fördelarna med en sladdlös spikpistol är:

 • Lätt att bära.
 • Tillåter maximal frihet.
 • Kräver inte några sladdar.

Nackdelarna är:

 • Strömkällan är begränsad.
 • Styrka försvagas när strömkällan tappar.

Sladdad elektrisk spikpistol

Som nämnts tidigare har tekniska förändringar gjort elektriska spikpistoler med sladd mindre populära. Men de kan fortfarande packa ett ganska starkt slag totalt. Nackdelen med dessa typer av spikpistoler är att de är begränsade av sladdens längd. På andra sidan, vad som ger dem en överhand på sladdlösa elektriska spikpistoler är det faktum att de inte är begränsade i den tid de kan användas.

Dessa är gjorda för små spikar som häftklamrar och brads och beror på den elektriska strömmen som matas från elnätet. De är kraftfulla för småskaliga uppgifter och har begränsad bärbarhet på grund av sina sladdar. Du behöver dock inte ladda batterierna.

Fördelarna med en sladdad spikpistol är:

 • Gränslös kraft.
 • Konsekvent körning.
 • Perfekt för tunga uppgifter.

Nackdelarna med den elektriska spikpistolen är:

 • Kostar el att köra.
 • Kräver specifika spänningsuttag.
 • Besvärlig att jobba med

Hur du väljer rätt spikpistol

Som förklarats tidigare måste du överväga vilken typ av jobb du behöver slutföra när du överväger vilken spikpistol som är bäst för dig. Du bör ställa dig själv följande frågor innan du väljer en spikpistol.

Vad ska du använda spikpistolen till?

Många modeller av elvapen kan hantera båda tunga arbeten förutom de finare, finjusterande detaljerna. Om du har en mängd olika idéer som du skulle använda för din pistol, leta efter en modell som kan hantera en mängd olika jobb.

Har du ett tillgängligt eluttag om du använder en elektrisk spikpistol?

Om du vill ha en elmodell med sladd bör du ha uttag tillgängliga i områdena eller nära de områden du skulle använda den i. Dessa typiskt långvariga verktyg är dock inte lika populära som de sladdlösa modellerna. Du vill fortfarande vara säker på att du kan använda den när du vill.

Hur ofta kommer du använda spikpistolen?

Maskiner kommer slutligen att sluta fungera. Det är därför det är viktigt att köpa en som har de bästa recensionerna när det gäller hållbarhet. Detta är mycket sant för en person som planerar att använda pistolen ofta och under långa perioder snarare än ett slumpmässigt helgjobb.

Är det sekventiellt eller kontakt?

Kontaktavfyrning låter dig arbeta utan att behöva ta en paus när du håller avtryckaren. Allt du behöver göra är att flytta den från plats till plats och “stöta” spetsen mot ytan du arbetar på. Å andra sidan kräver sekventiell avfyring att du slutför vissa steg i en viss ordning innan du kan avfyra en spik. Det finns olika sätt att göra detta, men de flesta kräver att spetsen är i kontakt med en yta innan du drar i avtryckaren.

Läs också >>> Betongslip test

Vanliga frågor om spikpistoler

Vad är en spikpistol?

En spikpistol eller spikpistol är den typ av elverktyg som ger kraften att driva spikarna i trä eller annat material med en trycksatt kraft. Dessa är extremt användbara i de flesta bygg- eller byggprojekt och är otroligt effektiva i hur bra de sparar tid och arbetskraftskostnader. De är också mycket exakta, och vissa kan köra spikar specifikt till ett visst djup, vilket kan vara mycket viktigt beroende på vilken typ av material du arbetar med.

Ska jag köpa en elektrisk eller pneumatisk spikpistol?

De två vanligaste typerna av spikpistoler är elektriska och pneumatiska. Både sladdad och sladdlös version av elektriska spikspikare finns, båda med sina egna för- och nackdelar. En sladdpistol kräver en förlängningssladd som kan nå det jobb du jobbar med, och en sladdlös version ger dig laddningstiden. De har dock sina fördelar genom att de är bekväma, lättare och mycket bärbara. Pneumatiska spikare kräver tryckluft för användning, vilket innebär att du måste ha slangar och luftkompressor, samt förlängningssladdar för att driva ström till kompressorn. Dessa är dock i allmänhet mycket kraftfulla verktyg och ger utmärkt pålitlighet för större jobb.

Varför fastnar min spikpistol?

En fastnat spikpistol kan orsakas av ett antal faktorer, inklusive en otillräcklig mängd olja, en missformad spole eller ett fästelement med fel storlek. Olja spikpistolen före varje användning för att förhindra att det fastnar. Se också till att dina fästelement passar din spikpistols specifikationer.

Hur ofta ska jag olja min spikpistol?

Hur ofta du smörjer spikpistolen beror på hur ofta du använder verktyget. Om spikarna används hela dagen kan olja behöva appliceras flera gånger för att bibehålla dess effektivitet. Om du använder verktyget mindre ofta kan du bara behöva använda olja före varje användning. Kontrollera ägarhandboken för att lära dig mer om din specifika spiks oljebehov.

Hur man använder en spikpistol med luftkompressor?

Pneumatiska spikpistoler kräver att en luftkompressor används. Även om detta kan vara skrämmande för vissa människor, med lite instruktion, är det faktiskt väldigt enkelt att använda en av dessa vapen. Och när du väl vet hur du använder en pneumatisk spikare förstår du varför de anses vara de finaste av alla spikpistoler för tunga projekt. Det är mycket viktigt att vara försiktig med dessa säkra metoder i denna studie här. Det första du behöver för att använda en av dessa spikare är en luftslang av gummi eller plast som du använder för att ansluta din spikpistol till luftkompressorn.

Anslut först din spikare till slangen genom att fästa verktygets T ”NPT-inlopp till slangkopplingen. Därefter fäster du bara den andra änden av slangen på utloppet på kompressorn. Vänd sedan på strömbrytaren på luftkompressorn. Detta gör att den kan springa och börja bygga upp det lufttryck som används för att använda din spikspikare. De flesta spikpistoler kräver ett arbetstryck mellan 100 och 120 PSI för att driva spikar, men du kan kontrollera ditt verktygs manual för det optimala arbetstryck som behövs för din specifika modell.

När luftkompressorn är fulladdad bör du testa trycket i din spikpistol genom att använda din spikare för att avfyra en spik i ett träskrot som liknar det material du använder i ditt projekt. Du kan justera nivån genom att vrida på kompressorns regulator. Om spiken drivs in för djupt sänker du helt enkelt trycket på regulatorn. Om spiken inte går tillräckligt långt in i träskrot måste du öka trycket. Därifrån är du redo att ladda spikarna i spikpistolen nu, vissa spikpistoler har olika magasinkapacitet som visas nedan.

När du kör i spikar kommer lufttrycket i kompressorn gradvis att minska när varje spik avfyras. För att säkerställa att du kan fortsätta arbeta utan att strömmen tappas kommer kompressorn att sätta på sig igen och höja trycket upp till önskad inställning. När du är klar med att använda spikarna för dagen stänger du helt enkelt av kompressorn och öppnar avloppsventilen på din kompressor.

Detta gör att lufttrycket som byggts upp i kompressorns tank kan blöda ut. Detta är också viktigt eftersom det förhindrar fuktbildning och rost i din kompressor. När luften har evakuerats helt från kompressorn kan du på ett säkert sätt (klicka här för att läsa studien) ta bort slangen från din spikpistol och packa bort den tills det är dags att använda den igen.

I mitt spikpistol tryckluft test kom jag fram till att en spikpistol fungerar bra med en kompressor.

Behöver spikpistoler kompressorer?

Det finns flera faktorer du behöver överväga när du funderar på vilken spikpistol du ska köpa. En av de viktigaste är spikarens strömkälla. Alla spikspikare behöver någon form av strömkälla för att manövrera och driva spikar. Strömkällan för din spikspikare är en viktig sak att tänka på eftersom den kommer att påverka din spiks rörlighet och de typer av applikationer som den kommer att kunna hantera. Medan många spikpistoler faktiskt använder luftkompressorer som en strömkälla, är det inte det enda tillgängliga alternativet.

Faktum är att det finns 3 stilar på marknaden idag som använder olika metoder för att generera den kraft som krävs för att skjuta en spik i imponerande hastighet. Pneumatiska pistoler kräver en luftkompressor för att fungera. Kompressorn ger lufttryck, mätt i pund per kvadrattum, eller PSI. Detta tryck används för att ge den kraft som dessa vapen behöver för att avfyra spikarna. Även om det är otroligt kraftfullt och enkelt kan hantera tunga projekt, är nackdelen med dessa pistoler att det är fäst vid en slang och kompressorn kan begränsa din rörlighet.

Vilken typ av spikpistol behöver jag? En annan modell är den bränsledrivna spikaren. Dessa pistoler är sladdlösa och använder en engångspatron för bränsleförbränning, vilket ger kraften att driva spikar. Bränsle rinner ut i spikarens förbränningskammare och antänds av en elektrisk laddning som genereras av ett batteri. Fördelarna med dessa pistoler är att eftersom ingen sladd, slang eller kompressor är nödvändig, ger den dig utmärkt rörlighet och kan hantera tunga applikationer.

Den tredje stilen av spikare är den sladdlösa, batteridrivna modellen. Dessa pistoler drivs av en motor som körs på ett uppladdningsbart batteri. De är lätta att använda och erbjuder en snabb start men den största fördelen är den rörlighet de erbjuder eftersom de inte är bundna till en slang eller luftkompressor. Nackdelen med dessa vapen är att de, även om de är mycket bärbara, saknar den drivkraft som erbjuds av pneumatiska spikare.

Vilken spikpistol är bäst för stängsel?

Om nästa projekt du planerar att ta itu med är ett trästaket har du två alternativ. Den första är tråkig och tröttsam och innebär en manuell hammare. Det andra alternativet är att köpa en spikpistol. Med rätt spikare är det snabbt och enkelt att fästa trästaket. Den bästa spikaren för denna applikation är en pneumatisk eller bränsledriven spik. Dessa vapen byggdes för att enkelt fästa stora träbitar ihop, vilket gör dem idealiska för denna uppgift.

Även om det finns batteridrivna modeller är anledningen till att du behöver en pneumatisk eller bränsledriven modell att de ger mer kraft än batteridrivna pistoler. Med det i åtanke måste du bestämma vilken av de två stilarna som passar bäst för dina behov. Båda levererar imponerande kraft och prestanda. Pneumatiska spikare drivs av en luftkompressor som är ansluten till ditt verktyg med en luftslang. Nackdelen med detta är att för stora staket måste du hantera förlängningssladdar och luftslangens räckvidd. Vilken storlek på efterbehandlingsspikar för baseboards?

Eftersom bränsledrivna vapen är sladdlösa, är rörlighet inte ett problem. Men den här stilen av spikpistolen kräver mycket byte av gaspatroner, vilket kommer att sakta ner dig och kosta mer pengar. Den allmänna regeln är att du måste överväga omfattningen av ditt stängselprojekt.

Om du planerar att bygga ett staket för ett mycket stort område kommer du troligen att betjänas bättre av en luftkompressordriven pneumatisk modell. Medan en sladdlös, bränsledriven gaspatronspikare är det perfekta alternativet för mindre staketreparationer eller arbete i ett begränsat område.

Hur fungerar pneumatiska spikpistoler?

Den pneumatiska spikpistolen är utan tvekan den mest populära spikstilen på marknaden idag. Dessa kanoner använder lufttrycket som komprimeras i en luftcylinder för att generera den drivkraft som behövs för att avfyra spikar. Dessa luftkompressorer använder en av fler kolvcylindrar för att ta luft in från atmosfären, bygga upp tryck som mäts i pund per kvadrattum, eller PSI, som sedan skjuts ut till pistolen genom en luftslang.

Dessa kanoner har en stadig kraftförsörjning på grund av att tryckluftens tryck matas från slangen in i verktygets luftbehållare, vilket möjliggör snabb användning och exceptionell kraft. Med lufttryck i spikaren måste du helt enkelt dra avtryckaren för att skjuta en spik i ditt arbetsstycke. När du fortsätter med ditt projekt kommer lufttrycket i luftkompressorn att sakta minska.

För att säkerställa att du kan fortsätta arbeta utan att din drivkraft är helt utarmad, kommer kompressorn att sätta på sig igen och höja trycket uppåt till önskad inställning, så att du kan fortsätta att spika spikar utan att köra och uppleva en försämrad prestanda.

Hur fungerar spikpistoler?

Spikpistoler är mycket komplexa elverktyg, men hur de fungerar är ganska enkelt. Varje typ av spikpistol behöver en strömkälla, som kommer att vara ansvarig för att flytta spiken från magasinet som håller spiken in i kammaren.

Kraften fokuseras sedan på själva spikn, som drivs in i en yta.

Spikpistoler har en säkerhetsspets som kräver nedtryckning på en yta och en avtryckare som säger att pistolen ska driva spiken in i ytan på ett material.

Detta är den mest grundläggande beskrivningen av spikpistolen.

Ventiler är tillgängliga för avgas, filter finns i vissa modeller och det finns en kolvmekanism som är ansvarig för att flytta spiken in i kammaren när avtryckaren trycks in. Det finns också ett kördjup som styr hur djupt spiken drivs i ytan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top