BĂ€sta spikpistolen 2022 – Test av olika spikpistoler

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Basso A34/90-F1

Senco Frame Pro 601

Milwaukee M18 FFN-502C

Rapid PBS151

Klicka hÀr för att se fler spikpistoler.

BĂ€sta spikpistolen 2022

Det kvittar om du bara Ă€r en hemmafixare eller ett etablerat företag – om du ofta arbetar med spik sĂ„ mĂ„ste du ha en bĂ€sta spikpistol. Det Ă€r ett vĂ€ldigt bra verktyg som kan spara dig ofattbart mycket tid. Med hjĂ€lp av en bĂ€st i test spikpistol sĂ„ behöver du inte lĂ€ngre anvĂ€nda en hammare för att spika in spikar. En spikpistol bĂ€st i test gör jobbet Ă„t dig och det Ă€r just dĂ€rför som den har blivit sĂ„ populĂ€r.

Med vad du Àn tror sÄ Àr det faktiskt inte sÄ enkelt att köpa en bra spikpistol pÄ nÀtet. Det finns mÄnga affÀrer som endast brukar skriva de positiva sakerna. PÄ grund av detta sÄ kan man inte alltid fÄ en sÄ bra bild av hur bra verktyget faktiskt Àr. Du vill ju definitivt inte köpa ett verktyg som du inte tycker om. För att göra det Ànnu svÄrare sÄ finns det en massa olika modeller av spikpistoler i olika prisklasser. Om man inte Àr sÄ insatt kan det dÀrför bli vÀldigt svÄrt att köpa den bÀsta spikpistolen pÄ nÀtet.

Men det Àr just av den anledningen som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har sammansatt en köpguide för spikpistoler. Jag har nÀmligen genomfört mitt eget spikpistol test. Jag vet sjÀlv hur svÄrt det kan vara att köpa en bra spikpistol. Jag byggde upp den hÀr köpguiden genom att anvÀnda mig av min egen och andras kunskap. NÀr jag skulle köpa min egen spikpistol sÄ lÀrde jag faktiskt mig vÀldigt mycket. Men för att göra köpguiden Ànnu bÀttre lÀste jag Àven igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjÀlp av all information sÄ gjorde jag en riktigt bra köpguide. Efter att du har lÀst igenom min köpguide sÄ garanterar jag att du enkelt kan köpa den bÀsta spikpistolen.

Köpguide spikpistol 2022

Som jag skrev innan kan det alltsÄ vara vÀldigt svÄrt att köpa den bÀsta spikpistolen pÄ nÀtet. NÀr du vÀljer rÀtt spikpistol sÄ finns det ganska mÄnga saker som du mÄste tÀnka pÄ. Du mÄste Àven vÀlja spikpistol utifrÄn dina egna behov. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta spikpistolen:

 • Konsekvens
 • Storlek / vikt / komfort
 • Pris
 • Verktygslösa justeringar
 • Enkel spikborttagning
 • LED-lampor
 • Design
 • KraftkĂ€lla
 • Spikkapacitet
 • SpikmĂ€tare
 • SpiklĂ€ngd
 • Ytterligare funktioner
 • Avfyringsalternativ
 • Garantiperiod
 • Avgasrör
 • Djupjustering
 • Spikjustering och storlekar
 • Skydd
 • Storlek pĂ„ avtryckaren
 • Krokar
 • Batteriliv
 • Hastighet

Konsekvens

Den bÀsta spikpistolen ska vara konsekvent vid körning i spikar. Det betyder att om du placerar dussintals, om inte hundratals spikar, behöver du inte lÀngre gÄ tillbaka och justera var och en manuellt. Att fÄ en spikpistol med ett övergripande betyg för konsistens ger dig en avsevÀrd fördel gentemot de med regelbundna problem med djupplacering.

Storlek / vikt / komfort

Ett stort och skrymmande verktyg kan vara en stor olÀgenhet under lÄnga arbetstider eller nÀr man försöker spika smÄ eller besvÀrliga omrÄden. Den bÀsta spikpistolen ska ge riklig kraft och vara enkel att anvÀnda. SÄdana verktyg bör ocksÄ ge övergripande komfort vid anvÀndning. Större verktyg kommer sannolikt att orsaka trötthet och smÀrta i kroppen.

Pris

Om ett verktyg kan utföra 75% av samma uppgifter som ett annat, men det andra verktyget Àr 95% dyrare, kan det hÀvdas att det första verktyget har ett högre totalvÀrde. Detta kommer dock att vara mycket subjektivt. Ett prisvÀrt verktyg som uppfyller de flesta av dina behov kommer att vara av vÀrde för dig.

Verktygslösa justeringar

NÀr du behöver göra flera Àndringar kan det vara extremt frustrerande om du behöver en extra enhet för att göra det. Verktygslösa justeringar Àr viktiga för att göra Àndringar i driften av din vÀgtull med hjÀlp av justerare som vred och rattar. Detta sparar mycket tid och lindrar onödig stress.

Enkel spikborttagning

Utfodringsproblem upptrÀder troligen pÄ spikpistoler med lÄg effekt. För det mesta matas en spik pÄ fel sÀtt eller fastnar i spikpistolen. Om du fÄr ett verktyg som ger dig enkel Ätkomst till de fastklÀmda omrÄdena eller har framÄthjÀlp för att styra spiken ordentligt kan det spara tid och anstrÀngning.

LED-lampor

Dessa kan vara till nytta nÀr du arbetar pÄ skÄp eller andra mörka omrÄden. Det kan bli vÀldigt frustrerande om du balanserar en ficklampa mot nÄgot osÀkert. Vi vet alla att den magiska lysdioden gör; en inbyggd LED-lampa pÄ din elektriska spikpistol kommer att rÀdda dig frÄn allt detta krÄngel.

Design

Det Àr viktigt att du vÀljer ett verktyg som fungerar i din miljö. Skrymmande verktyg kommer sannolikt att göra det mycket svÄrt för dig att arbeta i trÄnga utrymmen eller för uppgifter som krÀver att du konsekvent nÄr upp eller ut. Verktyg som Àr lÀttare och har komfortgrepp gör arbetet roligare.

KraftkÀlla

Spikpistoler kan anvÀnda pneumatisk luft, batterier eller bensin för att skapa den energi som behövs för att spika spikar i virke. Dessa kraftkÀllor Àr alla effektiva, men alla har sina egna fördelar och nackdelar nÀr det gÀller kraft och bÀrbarhet.

 • Pneumatisk: Pneumatiska spikare Ă€r anslutna till en separat luftkompressor med en luftslang och anvĂ€nder tryckluft för att driva spikarna. Den hĂ€r metoden ger mycket ström, och sĂ„ lĂ€nge din kompressor Ă€r inkopplad kan den fortsĂ€tta att fungera sĂ„ lĂ€nge du kan. Luftslangen minskar dock din rörlighet och kan utgöra en sĂ€kerhetsrisk om du inte Ă€r försiktig.
 • Batteridriven: TrĂ„dlösa batteridrivna spikare Ă€r bekvĂ€mare Ă€n pneumatiska modeller, men kan inte leverera lika mycket ström. PĂ„ grund av sin begrĂ€nsade driftstid Ă€r batteridrivna spikar inte idealiska för jobb hela dagen, men deras bĂ€rbarhet gör dem till ett utmĂ€rkt alternativ för anvĂ€ndare som inte vill krĂ„ngla med bullriga luftkompressorer.
 • Bensindrivna: Dessa sladdlösa modeller anvĂ€nder lĂ€ttantĂ€ndliga brĂ€nslepatroner för att skapa smĂ„ förbrĂ€nningar som driver spikar ur pistolen. De Ă€r kraftfullare Ă€n batteridrivna spikare och har lĂ€ngre körtid, men kostnaden för brĂ€nslepatroner kan öka om du anvĂ€nder dem mycket.

Spikkapacitet

NÀr du vÀljer en spikpistol, övervÀga dess spikförmÄga, vilket avser antalet spikar pistolen kan hÄlla och skjuta innan du behöver en ny uppsÀttning.

SpikmÀtare

Den viktigaste aspekten av spikpistoler Àr den stödda spikmÀtaren. Detta insÄg jag i mitt spikpistol tryckluft test. Det ger en inblick i vilken typ av spikar du kan anvÀnda med pistolen. Det finns flera mÄttbaserade varianter tillgÀngliga för spikpistolen frÄn 10 upp till 32 mm. Den bestÀmmer diametern pÄ spikarna som stöds av pistolen.

Spikpistolens mÄttstorlek Àr omvÀnt proportionell mot spikarnas diameter för pistolen. Om du letar efter en spikpistol för tung anvÀndning bör du övervÀga att köpa en pistol som stöder 11 spikar. Annars kan du följa med 10 mm eller till och med 32 mm spikpistoler för allmÀn anvÀndning.

SpiklÀngd

En annan viktig faktor som mÄste beaktas Àr den tillgÀngliga spiklÀngden för spikpistolen. Spikarmaturens hÄllbarhet beror pÄ spiklÀngden, som Àr inne i ytan. DÀrför kan lÀngre spikar lÀggas pÄ tjockare ytor, medan kortare spikar Àr anvÀndbara för tunnare applikationer. Om du vill anvÀnda spikpistolen pÄ vÀggar eller andra tjocka ytor, mÄste du vÀlja en pistol som stöder 5 cm spikar och uppÄt. För andra mindre applikationer kommer spikpistolen pÄ 2,5 cm till 5 cm ocksÄ att göra jobbet.

Ytterligare funktioner

NÀr du vÀl har valt önskad strömtyp bör du ta en titt pÄ de ytterligare funktionerna som spikpistolen erbjuder. Funktioner som justerbart avgassystem gör att du kan Àndra spikens utgÄng enligt dina behov. SÄ du kan justera det pÄ ett sÄdant sÀtt att det rensar upp överflödigt damm nÀr du Àr pÄ sprÄng.

En annan viktig funktion Àr djupjusteringen. Om din spikpistol har en djupjusteringsratt kan du anvÀnda pistolen pÄ olika ytor som varierar i tjocklek. Spikpistolens utlösningsstorlek mÄste ocksÄ beaktas eftersom stora utlösare Àr lÀtta att anvÀnda jÀmfört med mindre utlösare.

Avfyringsalternativ

Det finns olika avfyringsalternativ tillgÀngliga för en spikpistol. Den första typen av avfyrning av spikarna Àr kontakttypens avfyringsmetod. HÀr avfyras spiken efter att spetsen pÄ spikpistolen tvingas över arbetsstycket. Detta Àr en snabbare avfyringsmetod jÀmfört med andra, men det kan orsaka en oavsiktlig brand som kan vara ett problem.

En annan metod för att avfyra spikar Àr den enföljande avfyringen. HÀr mÄste du anvÀnda spikpistolen via den sÀkerhetsavtryckare som finns pÄ pistolen. Denna metod Àr idealisk för dem som inte har tidigare erfarenhet av en spikpistol. Men om du Àr erfaren, bör du övervÀga att köpa spikpistolen som har kontakt typ eld för ökad produktivitet.

Garantiperiod

Det finns en definierad garantiperiod för varje elverktyg, inklusive spikpistoler, som ges av tillverkarna. Om nÄgot hÀnder med spikpistolen innan garantiperioden har löpt ut kommer tillverkaren att tillhandahÄlla gratis reparationer eller byte i olika fall. Om du har en lÀngre garantiperiod kan du ha lugn pÄ lÄng sikt. De olika spikpistoler som nÀmns i den hÀr artikeln erbjuder en garantiperiod frÄn 1 Är till hela 7 Är. SÄdana spikpistoler Àr vanligtvis ganska tillförlitliga och kan hÄlla dig lÀnge.

Avgasrör

Spikpistoler har avgaser och ett riktat avgasrör gör det möjligt för anvÀndaren att rikta avgaserna bort frÄn ansiktet. Detta innebÀr mindre risk för inandning av avgaserna och hÄller arbetsomrÄdet fritt frÄn skrÀp och partiklar.

Djupjustering

Spikarna kan köras i olika lÀngder, och detta möjliggör precisionskontroll med olika spiklÀngder. I vissa fall kan det ocksÄ vara fördelaktigt för en spik att inte drivas helt in i ytan. Djupjusteringen gör att spikarna kan köras platt i ytan, eller sÄ kan de lÀmnas ut frÄn ytan. Spikjusteringen kan göras för hand med en verktygslös modell, eller justeringar kan krÀva verktyg.

Spikjustering och storlekar

Olika jobb krÀver spikar med olika lÀngd. Spikjusteringen gör det möjligt för anvÀndaren att byta spikstorlek för olika uppgifter. Var uppmÀrksam pÄ denna funktion för att förstÄ spikbegrÀnsningarna som kan mötas.

Skydd

AnvÀndningen av skydd Àr vanligt och detta fungerar pÄ tvÄ sÀtt. Skydd hjÀlpte mig mycket i mitt spikpistol tryckluft test. Det första sÀttet Àr att skydden skyddar sjÀlva verktyget frÄn potentiell skada. Det andra sÀttet som dessa skydd fungerar Àr att de skyddar anvÀndaren frÄn flygande skrÀp.

Storlek pÄ avtryckaren

Större avtryckare Ă€r idealiska, men de Ă€r inte standard. En större avtryckare gör att pistolen kan anvĂ€ndas med handskar pĂ„ – en extra bonus för anvĂ€ndarna.

Krokar

En krok som fÀster vid anvÀndarens bÀlte Àr mycket vanlig. Krokar kan ocksÄ tillÄta att pistolen fÀsts pÄ vÀggen. Justerbara krokar fungerar bÀst, och de möjliggör det yttersta i komfort och lÀtt att bÀra.

Batteriliv

Ett problem endast med bÀrbara spikpistoler, batteriets livslÀngd Àr mycket viktigt. Spikpistolrecensioner listar ofta hur lÀnge batteriet rÀcker innan det behöver laddas. Kontrollera ocksÄ hur lÄng tid det tar att ladda batteriet, eller om det finns ett alternativ för snabb laddning.

Hastighet

NÀr du ska köpa en spikpistol Àr det Àven viktigt att du tÀnker pÄ antalet spikar som kan spikas inom en angiven tidsperiod.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta borrhammaren

Andra saker att tÀnka pÄ

Nu har du lÀst om de viktigaste sakerna att tÀnka pÄ nÀr du köper en spikpistol. Det finns dock nÄgra fler saker som du borde tÀnka pÄ:

 • Spikpistolvinklar
 • LĂ€gsta rekommenderade driftstryck (PSI)
 • LĂ€gsta rekommenderade luftsleverans (CFM)
 • Motortyper
 • AnvĂ€ndningsomrĂ„de
 • SĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rder

Spikpistolvinklar

Spikpistolvinkeln hÀnvisar till spikens kollationsvinkel, vilket betyder vinkeln som spikarna samlas upp och lagras i spikpistolens magasin. Spikpistolvinkeln Àr inte lutningen med vilken pistolen driver spiken. Spikar körs alltid rakt in i en yta.

Spikpistoler kan erbjuda var som helst frÄn 15 grader till 34 graders vinkel. Vinkeln kommer att avgöra vilken typ av spikhuvuden och hur mÄnga spikar spikpistolen kan rymma.

 • 15-graders spikpistoler kan rymma ett stort antal spikar med helrundad huvud, som Ă€r idealiska för golvbjĂ€lkar, vĂ€ggbultar och andra inramningsjobb. Hela huvudspikar krĂ€vs ofta för inramning av byggkoder. 15-graders spikpistoler kan vara tunga, vilket gör det svĂ„rt att arbeta över huvudet.
 • 21-graders spikpistoler rymmer ocksĂ„ spikar med helhĂ„rig huvud, men rymmer fĂ€rre Ă€n 15-graders pistoler. Den större vinkeln gör det lĂ€ttare att komma Ă„t snĂ€va hörn. Eftersom de har fĂ€rre spikar Ă€r 21-graders spikpistoler vanligtvis lĂ€ttare Ă€n 15-graders pistoler.
 • 28-graders spikpistoler hĂ„ller spikhuvud eller klĂ€mhuvud för att spara utrymme i spikpistolen. De Ă€r ett mer kompakt verktyg Ă€n de tidigare vinklade spikpistoler, men inte alla byggkoder tillĂ„ter anvĂ€ndning av offset-head eller clipped-head spikar i inramningsjobb.
 • 30-graders spikpistoler ger bĂ€sta Ă„tkomst till trĂ„nga hörn. De anvĂ€nder ocksĂ„ offset-head eller clipped-head spikar. Deras spikpistoler innehĂ„ller ofta tvĂ„ remsor spikar för mindre frekvent omlastning.

LĂ€gsta rekommenderade driftstryck (PSI)

Generellt, ju större spik desto mer tryck behövs för att driva spiken. NÀr du blÀddrar bland tillgÀngliga alternativ, leta efter det minsta rekommenderade arbetstrycket för verktyget. De flesta spikare kommer att fungera vid en PSI mellan 70 och 120.

LĂ€gsta rekommenderade luftsleverans (CFM)

Pneumatiska spikare anvÀnder tryckluft för att driva spikarna. Luftflödet mÀts i CFM. Olika typer av spikare krÀver en annan CFM vid 90 PSI. Att kÀnna till CFM som krÀvs av ditt verktyg hjÀlper dig att bestÀmma rÀtt luftkompressor som ska kopplas ihop med verktyget.

Motortyper

NÀr du börjar handla en spikpistol för ditt hem kommer du att upptÀcka att det finns tvÄ huvudmotortyper att vÀlja mellan.

 • Pneumatisk: En pneumatisk spikpistol eller luftspikpistol anvĂ€nder tryckluft för att driva pistolen. De mest populĂ€ra av alla spikpistoler, pneumatiska spikpistoler Ă€r ett tillförlitligt val för proffs eftersom de erbjuder otrolig kraft och finns i en mĂ€ngd olika mĂ€rken och modeller.
 • Elektrisk: Elektriska spikpistoler kan drivas av en elkabel eller ett batteripaket, beroende pĂ„ vilket verktyg du vĂ€ljer. Sladdlösa elektriska spikpistoler Ă€r lĂ€tta att flytta runt pĂ„ arbetsplatsen utan att oroa sig för en sladd eller luftslang. Fördelen Ă€r att de ofta Ă€r mer bĂ€rbara Ă€n en pneumatisk spikpistol. Nackdelen Ă€r att de inte Ă€r lika kraftfulla.
 • Borstad eller borstlös: Motorer kan ocksĂ„ vara antingen borstade eller borstlösa. Borstlösa motorer Ă€r mer kraftfulla och hĂ„llbara Ă€n borstade motorer, men de Ă€r ofta dyrare. En luftpistol med borstlös motor kommer sannolikt att vara den mest kraftfulla typen av spikpistol du kan köpa.

AnvÀndningsomrÄde

Även om du bara planerar att anvĂ€nda en spikpistol för en specifik uppgift, lönar det sig att söka efter multifunktionella verktyg nĂ€r det Ă€r möjligt. Till exempel kan du vĂ€lja en inramning eller spikspikare för att rymma flera uppgifter, snarare Ă€n en takspikare, som ger massor av kraft – mer Ă€n vad som Ă€r nödvĂ€ndigt för att bygga ett staket eller till exempel pĂ„ sidan.

NÀr man ska köpa en spikpistol bÀst i test Àr det viktigt att man övervÀger anvÀndningsomrÄdet.

SÀkerhetsÄtgÀrder

Spikpistoler kan vara farliga verktyg, sÄ det Àr viktigt att anvÀnda och förvara dina verktyg noggrant. Verktyg som finns i sina egna vÀskor (som du kan lÄsa) Àr perfekta, men inbyggda sÀkerhetsfunktioner som oavsiktligt urladdningsskydd hjÀlper till att undvika olyckor pÄ arbetsplatsen.

UnderhÄll av spikpistoler

Jag lÀser och skriver mÄnga recensioner av spikpistoler, och en av de mest orovÀckande sakerna jag stöter pÄ Àr att anvÀndare inte följer underhÄllsrekommendationer. UnderhÄll krÀvs för att spikpistoler ska fungera korrekt. NÀr jag genomförde mitt spikpistol tryckluft test sÄ kom jag fram till att underhÄll faktiskt Àr nÄgot av det viktigaste som man ska tÀnka pÄ.

Att inte underhÄlla spikpistolen kan leda till allvarliga sÀkerhetsproblem.

Om underhÄll inte utförs kanske spikpistolen inte fungerar som den ska. Det finns ocksÄ en risk att pistolens livslÀngd minskas till följd av underhÄllssvikt. Vi har tillhandahÄllit nÄgra tips nedan som kan anvÀndas för att underhÄlla en spikpistol ordentligt.

Innan du gÄr igenom vÄra tips, se till att du lÀser manualen för att följa tillverkarens rekommendationer om underhÄll.

Tillverkaren vet bÀttre Àn nÄgon annan vad spikpistolen behöver för att fungera ordentligt.

NÄgra av de underhÄllsrekommendationer som vi har för att hÄlla din spikpistol i drift Àr:

 • Olja spikpistolen före anvĂ€ndning. Olja kan appliceras pĂ„ alla rörliga delar sĂ„ att pistolen kan bibehĂ„lla korrekt smörjning.
 • Alla skruvar och bultar mĂ„ste dras Ă„t varje mĂ„nad. Skruvar och bultar lossnar med tiden, sĂ„ Ă„tdragning krĂ€vs.
 • Matningssystem krĂ€ver dagligt underhĂ„ll. Tryckluft kan anvĂ€ndas för att rengöra skrĂ€p och damm frĂ„n matningssystemet.
 • Luftbeslag ska smörjas dagligen.
 • Inspektera hela enheten för skador och titta Ă€ven pĂ„ batteriets utgĂ„ngsdatum om det finns nĂ„got.
 • AvlĂ€gsna alltid strömkĂ€llan innan du utför nĂ„got underhĂ„ll för att minska risken för att enheten skjuter nĂ€r den anvĂ€nds.

Det Àr viktigt att alla trasiga delar, sÀrskilt sÀkerhetsfunktioner, repareras om de inte fungerar ordentligt eller Àr trasiga. MÄlet Àr att hÄlla spikpistolen sÄ nÀra originaloperationen som möjligt.

Ändra aldrig spikpistolen eftersom det kan upphĂ€va garantin och leda till att spikpistolen inte fungerar ordentligt – nĂ„got som aldrig Ă€r bra.

Tillverkarens garantier erbjuds nÀstan alltid i minst ett Är, sÄ ge spikpistolen ett bra försök nÀr den först köps för att försöka hitta eventuella defekter. Att framkalla garantin Àr mycket enklare Àn att betala för att fÄ pistolen reparerad i framtiden.

SÀkerhet vid anvÀndning av spikpistoler

Spikpistol sĂ€kerhet Ă€r mycket viktigt. Spikare kan vara extremt farliga, och Ă€ven den bĂ€sta pistolen kan orsaka anvĂ€ndaren allvarlig skada. Årligen tas 37 000 personer – mĂ„nga professionella byggnadsarbetare – in pĂ„ akuten för spikpistolerelaterade skador.

NÄgra av dessa offer dör till följd av sina skador.

Det största hotet mot anvÀndaren Àr:

 • Spik direkt in i huden.
 • Återstudsande spik i anvĂ€ndaren.

Ögonskydd rekommenderas för att undvika ögonskador. Spikpistolskador orsakas oftast av vĂ„rdslöshet frĂ„n anvĂ€ndaren, och det Ă€r dĂ€rför det Ă€r mycket viktigt att bĂ€ra sĂ€kerhetsutrustning nĂ€r man anvĂ€nder en spikpistol.

GrundlÀggande sÀkerhetsÄtgÀrder som mÄste vidtas vid anvÀndning av en spikpistol inkluderar:

 • Reparera eventuella trasiga delar före anvĂ€ndning.
 • Inspektera spikpistolen för skador före anvĂ€ndning.
 • AnvĂ€nd alltid sĂ€kerhetsutrustning.
 • Rikta endast spikpistolen mot önskad yta – aldrig mot nĂ„gon annan person eller ett djur.
 • HĂ„ll andra borta frĂ„n arbetsomrĂ„det nĂ€r spikpistolen anvĂ€nds.
 • Försök aldrig Ă€ndra spikpistolen.
 • Koppla bort strömförsörjningen frĂ„n enheten innan underhĂ„ll utförs.
 • Ta bort strömmen frĂ„n enheten innan du försöker Ă„tgĂ€rda papperskvadd.

Om anvÀndare följer dessa grundlÀggande sÀkerhetsÄtgÀrder ovan blir de sÀkrare nÀr de anvÀnder en spikpistol. Det Àr viktigt att aldrig anvÀnda en pistol som Àr trasig eller inte fungerar som normalt.

Tillverkarna kommer ocksÄ att innehÄlla instruktioner om hur man anvÀnder spikpistolen och vilka sÀkerhetsÄtgÀrder som ska vidtas nÀr man anvÀnder spikpistolen i frÄga. Det Àr alltid viktigt att följa dessa ÄtgÀrder för att sÀkerstÀlla största möjliga sÀkerhet vid körning av spikar.

Sunt förnuft, som att aldrig rikta spikpistolen mot en person eller ett djur, kan gÄ lÄngt för att sÀkerstÀlla att olyckor inte intrÀffar.

Kontrollera först bruksanvisningen nÀr du anvÀnder fÀstelement. Det rekommenderas endast att anvÀnda fÀstelement som tillverkaren rekommenderar. FÀstelement bör följa lokala byggregler sÄ att arbetet som utförs Àr i enlighet med lokala standarder.

AnvÀnd aldrig en spikpistol dÀr en gnista kan orsaka gas eller Änga. Spikpistoler kommer att producera en gnista som kan vara mycket farlig under vissa förhÄllanden.

Spikpistoler Àr elverktyg som kan pÄskynda alla jobb som krÀver spikning. Det finns mÄnga typer av spikpistoler, och rÀtt typ för jobbet krÀvs för att hÄlla anvÀndaren sÀker och uppfylla byggregler. VÀlj rÀtt typ för jobbet i frÄga och se till att lÀsa vÄr djupgÄende köpguide innan du gör ett köp.

Den bÀsta spikpistolen minskar den tid ett jobb tar samtidigt som den slutliga produkten förbÀttras. Spikpistolrecensioner kan hjÀlpa konsumenter att hitta rÀtt spikpistol för deras behov. Kraftfullt och lÀttanvÀnt, rÀtt underhÄll och sÀkerhet hÄller anvÀndarna sÀkra samtidigt som spikpistolen förlÀngs.

LÀs ocksÄ >>> Fettspruta test

Olika typer av spikmetoder

Uppenbarligen Àr inte alla spikpistoler gjorda samma, och det finns olika avfyringsmetoder att tÀnka pÄ nÀr man tittar över olika modeller. Det Àr viktigt att veta hur din spikpistol fungerar av sÀkerhetsskÀl nÀr du arbetar med dem för att undvika oavsiktlig urladdning eller en skada pÄ din arbetsyta.

Kontakt

Kontakt avfyrar pistolen sÄ att du kan skjuta spik. Detta hÀnder med varje bult av sÀkerhetsspetsen mot en yta medan du hÄller ner avtryckaren. Detta Àr ett snabbt och enkelt sÀtt att fÄ ett stort jobb gjort men krÀver precision och kontroll pÄ uppdrag av anvÀndaren.

Enkel sekventiell

Denna typ av pistol krĂ€ver en sekventiell ordning pĂ„ sĂ€kerhetsspetsen som trycks mot en yta och sedan dras avtryckaren för att skjuta. Du kan dock lĂ€mna sĂ€kerhetstipsen mot materialet du arbetar med och flytta det nĂ€r du skjuter. Detta Ă€r lite sĂ€krare Ă€n en bump-skjutpistol och ger fortfarande snabb anvĂ€ndning av den. = ”Auktuering”

Full sekventiell

Även om denna pistol inte fungerar lika snabbt som de andra, Ă€r den sĂ€kraste och förhindrar oavsiktlig urladdning. Denna pistol krĂ€ver att sĂ€kerhetsspetsen först aktiveras, sedan avtryckaren för att skjuta. SĂ€kerhetsspetsen mĂ„ste sedan lossas och kopplas in innan du trycker pĂ„ avtryckaren igen.

Olika typer av elektriska spikpistoler

Det finns tvĂ„ typer av elektriska spikpistoler, sladdade och sladdlösa. Sladdade spikpistoler ansluts till 110/120 volt uttag och drivs via en förlĂ€ngningssladd med lĂ€mpligt betyg. Å andra sidan kör trĂ„dlösa spikar av ett uppladdningsbart litiumjonbatteri.

FörÀndringar i teknik har gjort batteridrivna verktyg vÀldigt populÀra, trots att elverktyg med sladdar Àr ett kÀnt namn i mÄnga Är. Det Àr för nÀrvarande mycket svÄrt att hitta trÄdspikare lÀngre och de Àr begrÀnsade till val av hÀftklammer / spik. De mest granskade elektriska spikpistoler kretsar kring sladdlösa modeller för pÄlitliga, kraftfulla val.

TrÄdlös elektrisk spikpistol

Den trĂ„dlösa elektriska spikaren kör av ett litiumjonbatteri. Trots den begrĂ€nsade arbetstiden för sĂ„dana verktyg har de flesta tillrĂ€ckligt lĂ„ng laddning för att ge det du behöver. Dessutom kan du köpa extra batterier separat. Även om en sladdlös el inte alltid anses vara lika kraftfull som en pneumatisk, finns det mĂ„nga som Ă€r mycket pĂ„litliga för att fĂ„ gjort tungt arbete och Ă€r ett stort vĂ€rde.

De batteridrivna modellerna anvÀnder antÀndning orsakad av en gnista som produceras av batteriet för att driva i spikar. Dessa spikar ger mer rörlighet jÀmfört med pneumatiska spikpistoler eftersom du inte behöver en luftkompressor. Denna typ av elektrisk spikpistol Àr lÀttare att starta men producerar mindre kraft Àn den pneumatiska modellen. Detta passar perfekt för alla som tycker att sladden Àr stressande nÀr man arbetar.

Fördelarna med en sladdlös spikpistol Àr:

 • LĂ€tt att bĂ€ra.
 • TillĂ„ter maximal frihet.
 • KrĂ€ver inte nĂ„gra sladdar.

Nackdelarna Àr:

 • StrömkĂ€llan Ă€r begrĂ€nsad.
 • Styrka försvagas nĂ€r strömkĂ€llan tappar.

Sladdad elektrisk spikpistol

Som nÀmnts tidigare har tekniska förÀndringar gjort elektriska spikpistoler med sladd mindre populÀra. Men de kan fortfarande packa ett ganska starkt slag totalt. Nackdelen med dessa typer av spikpistoler Àr att de Àr begrÀnsade av sladdens lÀngd. PÄ andra sidan, vad som ger dem en överhand pÄ sladdlösa elektriska spikpistoler Àr det faktum att de inte Àr begrÀnsade i den tid de kan anvÀndas.

Dessa Àr gjorda för smÄ spikar som hÀftklamrar och brads och beror pÄ den elektriska strömmen som matas frÄn elnÀtet. De Àr kraftfulla för smÄskaliga uppgifter och har begrÀnsad bÀrbarhet pÄ grund av sina sladdar. Du behöver dock inte ladda batterierna.

Fördelarna med en sladdad spikpistol Àr:

 • GrĂ€nslös kraft.
 • Konsekvent körning.
 • Perfekt för tunga uppgifter.

Nackdelarna med den elektriska spikpistolen Àr:

 • Kostar el att köra.
 • KrĂ€ver specifika spĂ€nningsuttag.
 • BesvĂ€rlig att jobba med

Hur du vÀljer rÀtt spikpistol

Som förklarats tidigare mÄste du övervÀga vilken typ av jobb du behöver slutföra nÀr du övervÀger vilken spikpistol som Àr bÀst för dig. Du bör stÀlla dig sjÀlv följande frÄgor innan du vÀljer en spikpistol.

Vad ska du anvÀnda spikpistolen till?

MÄnga modeller av elvapen kan hantera bÄda tunga arbeten förutom de finare, finjusterande detaljerna. Om du har en mÀngd olika idéer som du skulle anvÀnda för din pistol, leta efter en modell som kan hantera en mÀngd olika jobb.

Har du ett tillgÀngligt eluttag om du anvÀnder en elektrisk spikpistol?

Om du vill ha en elmodell med sladd bör du ha uttag tillgÀngliga i omrÄdena eller nÀra de omrÄden du skulle anvÀnda den i. Dessa typiskt lÄngvariga verktyg Àr dock inte lika populÀra som de sladdlösa modellerna. Du vill fortfarande vara sÀker pÄ att du kan anvÀnda den nÀr du vill.

Hur ofta kommer du anvÀnda spikpistolen?

Maskiner kommer slutligen att sluta fungera. Det Àr dÀrför det Àr viktigt att köpa en som har de bÀsta recensionerna nÀr det gÀller hÄllbarhet. Detta Àr mycket sant för en person som planerar att anvÀnda pistolen ofta och under lÄnga perioder snarare Àn ett slumpmÀssigt helgjobb.

Är det sekventiellt eller kontakt?

Kontaktavfyrning lĂ„ter dig arbeta utan att behöva ta en paus nĂ€r du hĂ„ller avtryckaren. Allt du behöver göra Ă€r att flytta den frĂ„n plats till plats och “stöta” spetsen mot ytan du arbetar pĂ„. Å andra sidan krĂ€ver sekventiell avfyring att du slutför vissa steg i en viss ordning innan du kan avfyra en spik. Det finns olika sĂ€tt att göra detta, men de flesta krĂ€ver att spetsen Ă€r i kontakt med en yta innan du drar i avtryckaren.

LÀs ocksÄ >>> Betongslip test

Vanliga frÄgor om spikpistoler

Vad Àr en spikpistol?

En spikpistol eller spikpistol Àr den typ av elverktyg som ger kraften att driva spikarna i trÀ eller annat material med en trycksatt kraft. Dessa Àr extremt anvÀndbara i de flesta bygg- eller byggprojekt och Àr otroligt effektiva i hur bra de sparar tid och arbetskraftskostnader. De Àr ocksÄ mycket exakta, och vissa kan köra spikar specifikt till ett visst djup, vilket kan vara mycket viktigt beroende pÄ vilken typ av material du arbetar med.

Ska jag köpa en elektrisk eller pneumatisk spikpistol?

De tvÄ vanligaste typerna av spikpistoler Àr elektriska och pneumatiska. BÄde sladdad och sladdlös version av elektriska spikspikare finns, bÄda med sina egna för- och nackdelar. En sladdpistol krÀver en förlÀngningssladd som kan nÄ det jobb du jobbar med, och en sladdlös version ger dig laddningstiden. De har dock sina fördelar genom att de Àr bekvÀma, lÀttare och mycket bÀrbara. Pneumatiska spikare krÀver tryckluft för anvÀndning, vilket innebÀr att du mÄste ha slangar och luftkompressor, samt förlÀngningssladdar för att driva ström till kompressorn. Dessa Àr dock i allmÀnhet mycket kraftfulla verktyg och ger utmÀrkt pÄlitlighet för större jobb.

Varför fastnar min spikpistol?

En fastnat spikpistol kan orsakas av ett antal faktorer, inklusive en otillrÀcklig mÀngd olja, en missformad spole eller ett fÀstelement med fel storlek. Olja spikpistolen före varje anvÀndning för att förhindra att det fastnar. Se ocksÄ till att dina fÀstelement passar din spikpistols specifikationer.

Hur ofta ska jag olja min spikpistol?

Hur ofta du smörjer spikpistolen beror pÄ hur ofta du anvÀnder verktyget. Om spikarna anvÀnds hela dagen kan olja behöva appliceras flera gÄnger för att bibehÄlla dess effektivitet. Om du anvÀnder verktyget mindre ofta kan du bara behöva anvÀnda olja före varje anvÀndning. Kontrollera Àgarhandboken för att lÀra dig mer om din specifika spiks oljebehov.

Hur man anvÀnder en spikpistol med luftkompressor?

Pneumatiska spikpistoler krĂ€ver att en luftkompressor anvĂ€nds. Även om detta kan vara skrĂ€mmande för vissa mĂ€nniskor, med lite instruktion, Ă€r det faktiskt vĂ€ldigt enkelt att anvĂ€nda en av dessa vapen. Och nĂ€r du vĂ€l vet hur du anvĂ€nder en pneumatisk spikare förstĂ„r du varför de anses vara de finaste av alla spikpistoler för tunga projekt. Det Ă€r mycket viktigt att vara försiktig med dessa sĂ€kra metoder i denna studie hĂ€r. Det första du behöver för att anvĂ€nda en av dessa spikare Ă€r en luftslang av gummi eller plast som du anvĂ€nder för att ansluta din spikpistol till luftkompressorn.

Anslut först din spikare till slangen genom att fĂ€sta verktygets T ”NPT-inlopp till slangkopplingen. DĂ€refter fĂ€ster du bara den andra Ă€nden av slangen pĂ„ utloppet pĂ„ kompressorn. VĂ€nd sedan pĂ„ strömbrytaren pĂ„ luftkompressorn. Detta gör att den kan springa och börja bygga upp det lufttryck som anvĂ€nds för att anvĂ€nda din spikspikare. De flesta spikpistoler krĂ€ver ett arbetstryck mellan 100 och 120 PSI för att driva spikar, men du kan kontrollera ditt verktygs manual för det optimala arbetstryck som behövs för din specifika modell.

NÀr luftkompressorn Àr fulladdad bör du testa trycket i din spikpistol genom att anvÀnda din spikare för att avfyra en spik i ett trÀskrot som liknar det material du anvÀnder i ditt projekt. Du kan justera nivÄn genom att vrida pÄ kompressorns regulator. Om spiken drivs in för djupt sÀnker du helt enkelt trycket pÄ regulatorn. Om spiken inte gÄr tillrÀckligt lÄngt in i trÀskrot mÄste du öka trycket. DÀrifrÄn Àr du redo att ladda spikarna i spikpistolen nu, vissa spikpistoler har olika magasinkapacitet som visas nedan.

NÀr du kör i spikar kommer lufttrycket i kompressorn gradvis att minska nÀr varje spik avfyras. För att sÀkerstÀlla att du kan fortsÀtta arbeta utan att strömmen tappas kommer kompressorn att sÀtta pÄ sig igen och höja trycket upp till önskad instÀllning. NÀr du Àr klar med att anvÀnda spikarna för dagen stÀnger du helt enkelt av kompressorn och öppnar avloppsventilen pÄ din kompressor.

Detta gör att lufttrycket som byggts upp i kompressorns tank kan blöda ut. Detta Àr ocksÄ viktigt eftersom det förhindrar fuktbildning och rost i din kompressor. NÀr luften har evakuerats helt frÄn kompressorn kan du pÄ ett sÀkert sÀtt (klicka hÀr för att lÀsa studien) ta bort slangen frÄn din spikpistol och packa bort den tills det Àr dags att anvÀnda den igen.

I mitt spikpistol tryckluft test kom jag fram till att en spikpistol fungerar bra med en kompressor.

Behöver spikpistoler kompressorer?

Det finns flera faktorer du behöver övervÀga nÀr du funderar pÄ vilken spikpistol du ska köpa. En av de viktigaste Àr spikarens strömkÀlla. Alla spikspikare behöver nÄgon form av strömkÀlla för att manövrera och driva spikar. StrömkÀllan för din spikspikare Àr en viktig sak att tÀnka pÄ eftersom den kommer att pÄverka din spiks rörlighet och de typer av applikationer som den kommer att kunna hantera. Medan mÄnga spikpistoler faktiskt anvÀnder luftkompressorer som en strömkÀlla, Àr det inte det enda tillgÀngliga alternativet.

Faktum Ă€r att det finns 3 stilar pĂ„ marknaden idag som anvĂ€nder olika metoder för att generera den kraft som krĂ€vs för att skjuta en spik i imponerande hastighet. Pneumatiska pistoler krĂ€ver en luftkompressor för att fungera. Kompressorn ger lufttryck, mĂ€tt i pund per kvadrattum, eller PSI. Detta tryck anvĂ€nds för att ge den kraft som dessa vapen behöver för att avfyra spikarna. Även om det Ă€r otroligt kraftfullt och enkelt kan hantera tunga projekt, Ă€r nackdelen med dessa pistoler att det Ă€r fĂ€st vid en slang och kompressorn kan begrĂ€nsa din rörlighet.

Vilken typ av spikpistol behöver jag? En annan modell Àr den brÀnsledrivna spikaren. Dessa pistoler Àr sladdlösa och anvÀnder en engÄngspatron för brÀnsleförbrÀnning, vilket ger kraften att driva spikar. BrÀnsle rinner ut i spikarens förbrÀnningskammare och antÀnds av en elektrisk laddning som genereras av ett batteri. Fördelarna med dessa pistoler Àr att eftersom ingen sladd, slang eller kompressor Àr nödvÀndig, ger den dig utmÀrkt rörlighet och kan hantera tunga applikationer.

Den tredje stilen av spikare Àr den sladdlösa, batteridrivna modellen. Dessa pistoler drivs av en motor som körs pÄ ett uppladdningsbart batteri. De Àr lÀtta att anvÀnda och erbjuder en snabb start men den största fördelen Àr den rörlighet de erbjuder eftersom de inte Àr bundna till en slang eller luftkompressor. Nackdelen med dessa vapen Àr att de, Àven om de Àr mycket bÀrbara, saknar den drivkraft som erbjuds av pneumatiska spikare.

Vilken spikpistol Àr bÀst för stÀngsel?

Om nÀsta projekt du planerar att ta itu med Àr ett trÀstaket har du tvÄ alternativ. Den första Àr trÄkig och tröttsam och innebÀr en manuell hammare. Det andra alternativet Àr att köpa en spikpistol. Med rÀtt spikare Àr det snabbt och enkelt att fÀsta trÀstaket. Den bÀsta spikaren för denna applikation Àr en pneumatisk eller brÀnsledriven spik. Dessa vapen byggdes för att enkelt fÀsta stora trÀbitar ihop, vilket gör dem idealiska för denna uppgift.

Även om det finns batteridrivna modeller Ă€r anledningen till att du behöver en pneumatisk eller brĂ€nsledriven modell att de ger mer kraft Ă€n batteridrivna pistoler. Med det i Ă„tanke mĂ„ste du bestĂ€mma vilken av de tvĂ„ stilarna som passar bĂ€st för dina behov. BĂ„da levererar imponerande kraft och prestanda. Pneumatiska spikare drivs av en luftkompressor som Ă€r ansluten till ditt verktyg med en luftslang. Nackdelen med detta Ă€r att för stora staket mĂ„ste du hantera förlĂ€ngningssladdar och luftslangens rĂ€ckvidd. Vilken storlek pĂ„ efterbehandlingsspikar för baseboards?

Eftersom brÀnsledrivna vapen Àr sladdlösa, Àr rörlighet inte ett problem. Men den hÀr stilen av spikpistolen krÀver mycket byte av gaspatroner, vilket kommer att sakta ner dig och kosta mer pengar. Den allmÀnna regeln Àr att du mÄste övervÀga omfattningen av ditt stÀngselprojekt.

Om du planerar att bygga ett staket för ett mycket stort omrÄde kommer du troligen att betjÀnas bÀttre av en luftkompressordriven pneumatisk modell. Medan en sladdlös, brÀnsledriven gaspatronspikare Àr det perfekta alternativet för mindre staketreparationer eller arbete i ett begrÀnsat omrÄde.

Hur fungerar pneumatiska spikpistoler?

Den pneumatiska spikpistolen Àr utan tvekan den mest populÀra spikstilen pÄ marknaden idag. Dessa kanoner anvÀnder lufttrycket som komprimeras i en luftcylinder för att generera den drivkraft som behövs för att avfyra spikar. Dessa luftkompressorer anvÀnder en av fler kolvcylindrar för att ta luft in frÄn atmosfÀren, bygga upp tryck som mÀts i pund per kvadrattum, eller PSI, som sedan skjuts ut till pistolen genom en luftslang.

Dessa kanoner har en stadig kraftförsörjning pÄ grund av att tryckluftens tryck matas frÄn slangen in i verktygets luftbehÄllare, vilket möjliggör snabb anvÀndning och exceptionell kraft. Med lufttryck i spikaren mÄste du helt enkelt dra avtryckaren för att skjuta en spik i ditt arbetsstycke. NÀr du fortsÀtter med ditt projekt kommer lufttrycket i luftkompressorn att sakta minska.

För att sÀkerstÀlla att du kan fortsÀtta arbeta utan att din drivkraft Àr helt utarmad, kommer kompressorn att sÀtta pÄ sig igen och höja trycket uppÄt till önskad instÀllning, sÄ att du kan fortsÀtta att spika spikar utan att köra och uppleva en försÀmrad prestanda.

Hur fungerar spikpistoler?

Spikpistoler Àr mycket komplexa elverktyg, men hur de fungerar Àr ganska enkelt. Varje typ av spikpistol behöver en strömkÀlla, som kommer att vara ansvarig för att flytta spiken frÄn magasinet som hÄller spiken in i kammaren.

Kraften fokuseras sedan pÄ sjÀlva spikn, som drivs in i en yta.

Spikpistoler har en sÀkerhetsspets som krÀver nedtryckning pÄ en yta och en avtryckare som sÀger att pistolen ska driva spiken in i ytan pÄ ett material.

Detta Àr den mest grundlÀggande beskrivningen av spikpistolen.

Ventiler Àr tillgÀngliga för avgas, filter finns i vissa modeller och det finns en kolvmekanism som Àr ansvarig för att flytta spiken in i kammaren nÀr avtryckaren trycks in. Det finns ocksÄ ett kördjup som styr hur djupt spiken drivs i ytan.

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top