Vårt test avslöjar de mest effekt spikpistolerna för alla

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Billig men bra

Paslode IM90Xi Li
Senco Frame Pro 601
Rapid PB131

Milwaukee M18 FFN-502C

Paslode IM90Xi Li

Senco Frame Pro 601

Rapid PB131

Klicka här för att se fler spikpistoler.

Att finna det perfekta verktyget för att spika dyckert kan vara en utmaning. Mellan krav på effektivitet, precision och användarvänlighet, är det ingen enkel uppgift att navigera genom den mängd av alternativ som finns på marknaden idag.

Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa till! Vi har noggrant testat en av de mest populära spikpistolerna på marknaden för att ge dig den information du behöver. I detta djupgående test kommer vi att undersöka dess prestanda, bekvämlighet och mycket mer.

Följ med oss när vi går igenom varje detalj för att se om detta paket kan bli din nästa pålitliga arbetspartner.

Vår topplista

1. Bäst i test – Milwaukee M18 FFN-502C

Milwaukee M18 FFN-502C spikpistol

Milwaukee M18 FUEL FFN-502C överraskade oss verkligen under våra tester. Dess kapacitet att skjuta spik i hårda träslag utan ansträngning uppmärksammades omedelbart. Utan behov av gaspatroner och minimal behov av rengöring, visade sig denna spikpistol vara både effektiv och praktisk.

Specifikationer
Spänning: 18 V
Vikt: 5.1 kg
Avfyrar upp till: 700 spikar per laddning
Magasinkapacitet: 51
Dyckerttyp: 50 – 90 mm

När det gäller prestanda, kunde Milwaukee M18 hantera upp till 700 spikar på en enda 5,0 Ah-laddning. Detta förvånade oss, och gjorde att produktiviteten ökade under våra tester.

Den klarade även av att skjuta standardmaskinspik som passade magasin med en vinkel på 30° till 34°, vilket gav oss flexibilitet under arbetsdagen.

Denna modell har två inställningsalternativ: enskild avfyrning för precision eller serieavfyrning för maximal produktivitet. Dessutom har den en verktygsfri, snabb och enkel djupjustering, vilket säkerställde att spikarna sköts in helt.

Vi uppskattade verkligen detta då det sparade tid och krångel. Dessutom kommer verktyget inte att avfyra om magasinet är tomt på spik, vilket vi tyckte var en bra säkerhetsfunktion.

En nackdel vi upptäckte var verktygets vikt. Med en vikt på 5,1 kg kände vi att det kunde bli tungt efter långvarig användning.

Sammanfattningsvis levererade Milwaukee M18 FUEL FFN-502C en stark prestanda under våra tester. Trots sin tyngd har den en imponerande skjutkapacitet och batterilivslängd, vilket gör den till ett effektivt verktyg för både hemmabruk och professionellt bruk.

Fördelar

 • Stark skjutkapacitet
 • Lång batterilivslängd
 • Två avfyrningsinställningar
 • Verktygsfri djupjustering

Nackdelar

 • Något tung

2. Bäst premiumval – Paslode IM90Xi Li

Paslode IM90Xi Li spikpistol

Med Paslode IM90Xi Li spikpistol fick vi en oerhört bra känsla av pålitlighet och kvalitet under hela vårt test. Verktyget visade sig vara mycket ergonomiskt, vilket minskade trötthet under långvarig användning – en egenskap som kommer väl till pass i både små och stora byggprojekt.

Specifikationer
Batterikapacitet: 2,1Ah
Vikt: 3,6 kg
Magasinkapacitet: 47 st
Ljudnivå: 108 dB
Skott per batteriladdning: 13000 st

Dess lätta och balanserade design innebär att man inte behöver lyfta onödig vikt, vilket främjar en effektiv och bekväm arbetsdag.

Spikpistolen är också imponerande mångsidig. Oavsett om vi använde den för att spika i bandad spik, NailScrew eller något annat, presterade den konsekvent väl.

Det mest imponerande är dock dess allväderskapacitet. Spikpistolen kan användas i temperaturer från -15°C till +49°C, vilket gör den perfekt för arbeten utomhus oavsett årstid.

En liten nackdel vi märkte var att det ibland tog lite längre tid än väntat att ladda batteriet, men med tanke på att en laddning kan hålla för upp till 13000 infästningar, var detta en liten kompromiss att göra.

Överlag skulle vi starkt rekommendera Paslode IM90Xi Li till alla som behöver ett robust och pålitligt verktyg för sina spikningsbehov. Dess kvalitet, ergonomi och anpassningsförmåga gör den till en utmärkt investering för alla hantverkare.

Fördelar

 • Utmärkt ergonomi
 • Lång batterilivslängd
 • Användbar i alla väder
 • Hög infästningskapacitet

Nackdelar

 • Lång laddningstid

3. Bäst budgetval – Senco Frame Pro 601

Senco Frame Pro 601 spikpistol

Senco Frame Pro 601 är en spikpistol som under vårt test levererade en kombination av kraft, användarvänlighet och flexibilitet som verkligen imponerade.

Specifikationer
Spiklängd: 50-90 mm
Magasinkapacitet: 70
Justerbart utblås: Ja
Skjutlägen: Singel/stötskott
Spikbredd: 2,9 – 3,4 mm

Med sitt ergonomiska handtag och den kompakta designen var den inte bara bekväm att använda under lång tid, men den var också otroligt lätt att hantera i trånga utrymmen.

En av de mest framstående funktionerna med Senco Frame Pro 601 är dess justerbara utblås.

Detta gjorde det möjligt för oss att styra luftflödet, vilket minskade risken för att oönskade partiklar skulle blåsa in i ögonen eller ansiktet under arbetet.

Verktygsfri djupjustering var också en välkommen funktion som gjorde det enkelt att anpassa verktyget till en mängd olika uppgifter.

Vi upptäckte dock att luftförbrukningen var relativt hög vid frekventa skott, vilket kan vara en nackdel för de som inte har tillgång till en kraftfull kompressor.

Men överlag, med tanke på verktygets kraft och effektivitet, anser vi att detta är en mindre kompromiss att göra.

Fördelar

 • Ergonomisk design
 • Anpassningsbar för olika uppgifter
 • Lätt att hantera
 • Kompakt storlek

Nackdelar

 • Hög luftförbrukning

4. Billig men bra – Rapid PB131

Rapid PB131 spikpistol

Rapid PB131 är en dyckertpistol som överraskar med sin kraft och användarvänlighet. Under vårt test av denna pistol, blev vi snabbt förälskade i den välbalanserade designen och det gummerade greppet. Dessa funktioner gör Rapid PB131 till en glädje att använda, även under långa arbetspass.

Specifikationer
Arbetstryck: 5-7 bar
Dyckertlängd: 15-50 mm
Vikt: 2,62 kg
360° luftutblåsning: Ja
Nosskydd: Gummerat

Dess 360° reglerbara luftutblås är en stor fördel som bidrar till att hålla arbetsytan ren och skyddad från smuts och damm. En annan funktion som sticker ut är det reglerbara spikdjupet.

Detta ger en enorm flexibilitet och gör det möjligt att använda verktyget i en mängd olika arbetsmiljöer och för olika typer av projekt.

Något vi märkte under vårt test var att även om Rapid PB131 hanterar intensiva arbetsuppgifter bra, kan dess kapacitet vara något begränsad för de allra tyngsta jobben.

Trots detta, med tanke på den lätta vikten och det snabba laddningssystemet för spik, anser vi att detta är en liten kompromiss för den överlägsna bekvämlighet och flexibilitet som Rapid PB131 erbjuder.

Fördelar

 • Välbalanserad och lätt
 • Användarvänlig
 • Flexibel för olika uppgifter
 • Bekvämt gummerat grepp

Nackdelar

 • Kan vara begränsad för tyngre jobb

5. Bäst rundbandad – Senco Coil Pro 90

Senco Coil Pro 90 spikpistol

Vid första anblicken ser Senco Coil Pro 90 ut som en vanlig spikpistol. Men när vi först fick den i våra händer, blev det snabbt klart att denna spikpistol är något mer än det.

Specifikationer
Spiklängd: 45-90 mm
Arbetstryck: 4,9 – 8,3 bar
Vikt: 3,1 kg
Magasinkapacitet: 275
Handtag: Ergonomiskt

Med en ergonomisk design och en kropp tillverkad av magnesiumlegering, ger Senco Coil Pro 90 både bekvämlighet och hållbarhet i en kompakt, men effektiv paketering.

Under våra tester, fann vi att gummigreppet och den ergonomiska designen gjorde att arbetet gick lättare än väntat, särskilt vid användning över längre perioder.

När det gäller säkerhet, var vi nöjda med den säkra avfyrningsfunktionen, vilket innebär att säkerhetsbygeln måste vara i kontakt med materialet innan avfyrning.

Även om vi uppskattade mångsidigheten av att kunna använda både plast- och wirebandad spik, upptäckte vi att pistolens kapacitet kan vara något begränsad för mycket stora jobb på grund av dess magasinkapacitet på 275 spik.

Men, omställbarheten mellan enkel- och stötspikning ger verkligen Senco Coil Pro 90 en fördel i många arbetsmiljöer.

Fördelar

 • Ergonomisk design
 • Hållbar magnesiumkonstruktion
 • Omställbar avtryckare
 • Tar både plast- och wirebandad spik

Nackdelar

 • Begränsad magasinkapacitet

6. För metall och betong – Max HN120

Max HN120 spikpistol

MAX HN120 är inte bara en spikpistol, det är ett verktyg som utmanar konventionen och lyfter spikning till en helt ny nivå. Den är designad för att vara snabbare, säkrare och smidigare än traditionella krutdrivna spikpistoler, och det lyckas den med bravur.

Specifikationer
Spiklängd: 22-65 mm
Laddkapacitet: 50 spik
Arbetstryck: 15 – 23 bar
Vikt: 2,9 kg
Ställbart magasin: Ja

Vid testning märkte vi snabbt hur effektivt MAX HN120 kan driva in spik i både stål och betong. Spiklängden varierar mellan 22-65 mm, vilket ger en stor flexibilitet beroende på arbetsuppgiften.

Spikpistolen är idealisk för att fästa trä och metalldetaljer i både betong och stål, vilket vi såg under våra tester.

Spikpistolens ställbara magasin med en laddkapacitet på 50 spik var ett stort plus, eftersom det innebär att du kan arbeta längre utan att behöva ladda om. Vi uppskattade även att en väska medföljer för bekväm förvaring och transport.

När vi utförde längre arbetspass märkte vi dock att luftförbrukningen på 4,7 l/skott vid 23 bar arbetstryck kan vara ganska hög. Detta är något att ta hänsyn till om du planerar att använda den intensivt.

Fördelar

 • Snabb och smidig spikning
 • Ställbart magasin
 • Flexibel spiklängd
 • Inkluderar väska för förvaring och transport

Nackdelar

 • Hög luftförbrukning

7. Bäst paket – Dewalt DCK264P2T-QW

Dewalt DCK264P2T-QW spikpistol paket

Dewalt DCK264P2T-QW är ett makalöst maskinkit som innehåller både DCN692 spikpistol och DCN660 dyckertpistol. I våra tester kunde vi snabbt konstatera att denna kombination ger otroligt mycket kraft och effektivitet i arbetsprocessen.

Specifikationer
Spänning: 18 V
Batterikapacitet: 5.0 Ah
Antal batterier: 2
Två hastigheter: Ja
Ergonomisk design: Ja

Det börjar med DCN692 spikpistol, som har en imponerande kolborstfri motorteknologi och två hastigheter för optimal avfyrning av alla spiklängder.

Detta gav oss en längre gångtid, snabbare beredskap för avfyrning, mindre rekyl och mer hållbarhet vid avfyrning av kort spik, vilket var till stor nytta under våra testningar.

Nästa del av kitet, DCN660 dyckertpistol, har samma kolborstfria motor som ger en lång gångtid tack vare de kraftfulla XR Lithium-ion batterierna.

Vi uppskattade verkligen den kompakta och ergonomiska designen, som gör verktyget lätt och bekvämt att använda.

Båda verktygen kommer med 5,0 Ah batterier, vilket ger en fantastisk kraft och långvarig prestanda. Dessutom kommer allt snyggt packat i en robust Tough System DS400 förvaringsväska, vilket var en extra bonus.

Men vi märkte också att laddaren tog lite längre tid att ladda upp batterierna än vi hade väntat oss. Det är något att tänka på om du planerar att använda dessa verktyg intensivt.

Fördelar

 • Innehåller både spik- och dyckertpistol
 • Kraftfulla 5,0 Ah batterier
 • Inkluderar praktisk förvaringsväska
 • Kompakt och ergonomisk design

Nackdelar

 • Laddaren kan vara långsam

8. Två infästningar – Essve EDGEFAST

Essve EDGEFAST spikpistol

Essve EDGEFAST är verkligen revolutionerande när det kommer till att lägga trall i rekordfart. I våra tester visade den sig vara ett fantastiskt verktyg för dolt trallmontage, med en design som gör att man kan fästa två spik i samma rörelse.

Specifikationer
Lufttryck, min: 5 bar
Lufttryck, max: 8 bar
Vikt: 3,4 kg
Magasinet rymmer: 100 st
Ljudnivå:Ca. 100 dB

Det var verkligen imponerande hur snabbt vi kunde lägga trallen med detta verktyg, vilket sparade oss mycket tid och ansträngning.

EDGEFAST fungerar med trallbrädor upp till en maxtjocklek på 28 mm och passar perfekt för mjuka och medelhårda träslag som tryckimpregnerad furu, lärk, SIO-behandlat virke och flera andra.

Vi fann att spikpistolen, som laddas med EDGEFAST-spik, ger ett snyggt och enhetligt resultat varje gång, vilket verkligen höjde kvaliteten på vår trall.

Något vi verkligen uppskattade var de fyra medföljande distansbrickorna, som vi kunde fästa i verktyget för att garantera rätt avstånd mellan trallbrädorna. Detta var en mycket praktisk detalj som bidrog till den höga prestandan och de utmärkta resultaten vi uppnådde med verktyget.

Dock, som en liten varning, så behöver du ha en separat slang och kompressor eftersom de inte ingår i paketet. Detta kan vara lite av ett hinder om du inte redan har dessa tillbehör.

Fördelar

 • Snabb och effektiv trallmontering
 • Fäster två spik i samma rörelse
 • Inkluderar fyra distansbrickor för korrekt avstånd
 • Passar för olika träslag

Nackdelar

 • Slang och kompressor ingår inte

9. Med kompressor – Dewalt DPN1850 DPC6MRC

Dewalt DPN1850 DPC6MRC spikpistol med kompressor

Dewalt DPN1850 DPC6MRC dyckertpaket består av både en dyckertpistol och en kompressor, vilket gör att du har allt du behöver för att snabbt och effektivt få ditt arbete gjort.

Specifikationer
Dyckertlängd: 12-50 mm
Tankvolym: 6 liter
Max lufttryck: 8 bar
Stötsäkert handtag: Ja
Tryckluftsslang längd: 5 meter

När vi testade paketet uppskattade vi verkligen hur lätt det var att använda och hur effektivt det kunde hantera våra projekt.

Dyckertpistolen DPN1850 är imponerande i sin funktion och klarar dyckertlängder mellan 15-50 mm. Vi märkte att det ergonomiska handtaget förbättrade vår arbetsställning och minskade tröttheten i våra händer.

Dessutom minimerade den inbyggda antirepspetsen risken för att skada arbetsytan, vilket är en stor bonus.

Den medföljande kompressorn, DPC6MRC, visade sig också vara ett utmärkt tillägg. Trots sin lilla storlek och lätta vikt, producerar den hela 170 liter/min. Vi märkte att dess justerbara tryck och manometer var mycket användbara när vi utförde olika arbetsuppgifter.

Dessutom har kompressorn stötsäkert handtag och gummifötter för maximal stabilitet, vilket vi fann mycket användbart när vi flyttade den mellan olika arbetsplatser.

Men, tänk på att trots kompressorns effektivitet och prestanda, kan ljudnivån vara något att vara medveten om, speciellt om du planerar att använda den i tysta arbetsmiljöer.

Fördelar

 • Komplett dyckertpaket
 • Ergonomiskt handtag på pistolen
 • Kraftig kompressor trots liten storlek
 • Antirepspets för att skydda arbetsytan

Nackdelar

 • Kan vara bullrig
Test av olika spikpistoler

De bästa spikpistolerna framträder

Vårt test av spikpistoler visar att de främsta modellerna inte bara är kraftfulla utan också extremt exakta och pålitliga.

Dessa topprankade spikpistoler är oumbärliga för alla som vill ha effektivitet och precision i sitt arbete.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen