Bästa starthjälpen 2023 – Test av olika starthjälpsbatterier

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

TELWIN Drive 

NOCO Genius 

BAHCO BBA12

TELWIN Drive Mini 

Klicka här för att se fler starthjälpsbatterier.

Starthjälp är ett typ av verktyg som hjälper dig att nödstarta en motor vars startbatteri är urladdat eller svagt. Det är lätt hänt och kan hända alla, antingen är bilbatteriet dåligt eller så har bilen fått stå stilla för länge, oavsett behöver alla någon gång en starthjälp.

Ibland blandas starthjälp ihop med batteriladdare. Men en batteriladdare är inte avsedd för att starta motorer.

På marknaden finns det flera olika alternativ där alla har olika kvalitéer och pris, därför är det viktigt att fundera över vad just du behöver till din stillastående motor.

Alla starhjälpsbatterier fungerar för bilar och motorcyklar men det finns även modeller som fungerar för traktorer, lastbilar och husbilar.

1. Bäst i test – TELWIN Drive 13000 Starthjälp

TELWIN Drive 13000 Starthjälp

Klicka här för att se bästa priset

TELWIN Drive 13000 Starthjälp är en alldeles utmärkt produkt för nödstartning av flera olika typer av motorer, bland annat mc, bilar och båtmotorer. Batteriet är byggt av högeffektiva och snabbladdande litiumpolymerceller, vilka verkligen ger konsumenten bra prestanda.

Starthjälpen är på 12 V och kommer med flera positiva funktioner såsom två stycken USB-portar på 12 V och 19 V, vilket tillåter dig att använda verktyget som en powerbank.

Produkten är designad för att vara så kompakt så möjligt, vilket märket Telwin verkligen lyckats med. Starthjälpen är otroligt liten, väger endast o,5 kg och därför mycket smidigt att ha med sig. Produkten har en standard startström på 450 A men kan ta sig ända upp till 800A.

Utöver själva starthjälpen kommer även köpet med flera andra användbara tillbehör, däribland startkablar, multiadaptrar för mobila enheter, väska och laddare.

2. Populärast – NOCO Genius GBX45

Klicka här för att se bästa priset

NOCO Genius GBX45 är ett av de allra mest populära valen när det gäller starthjälp, vilket inte är så konstigt eftersom produkten är väldigt kvalitativ och erbjuder kunden hög prestanda.

Starthjälpen är designad med ett 12 V blybatteri, vilket är väldigt optimalt för att nödstarta flera motorer. Med sitt batteri når produkten en ström upp till 1250 A.

Om man vill slippa tänka är NOCO Genius GBX45 utmärkt, den är nämligen oerhört simpel att hantera och med endast några knapptryck sätts den igång. Därefter behöver bara kablarna kopplas.

Starthälpsbatteriet är mycket allsidigt och kan användas till flera motorer då produkten hanterar majoriteten av batterityper, däribland WET, Gel, MF och AGM.

3. Premiumval – BAHCO BBA12-1200 Starthjälp

Klicka här för att se bästa priset

BAHCO BBA12-1200 Starthjälp är det ultimata valet för dig som ska köpa en starthjälp och vill få allt du behöver. Produkten har prestanda i toppklass och en kvalité som ger maskinen en lång livstid.

Starthjälpen är på 12 V och har en CA startström på 1200 A med en inbyggd säkring på 500 A. Som starthjälp är produkten lämplig för dieselmotorer upp till 350 HK och 175 HK utan batteri.

I köpet ingår det 35 mm2 kopparkablar med en längd på 1,85 m som säkerställer en maximal kraftöverföring under ditt användande av starthjälpen.

Laddaren är automatisk och har en LED ljusindikator med 3 varierande färger. Vid en drift av mindre enheter finns det ytterligare en inbyggd säkring på 16 A.

Visserligen är denna starthjälp ett av de dyrare alternativen men som det ofta är, man får vad man betalar för. Det här premiumvalet från kvalitativa Bahco erbjuder kvalité, utmärkt prestanda och portabilitet.

4. Billigast – TELWIN Drive Mini Starthjälp

TELWIN Drive Mini Starthjälp

Klicka här för att se bästa priset

TELWIN Drive Mini Starthjälp är ett av de billigare alternativen på dagens marknad för starthjälp, men trots det erbjuder den massor av positiva funktioner som inte ens alla dyrare modeller har.

Starthjälpen kan användas till många motorer men på sina 12 V är den främst avsedd för bilar, båtar, motorcyklar och husbilar.

Precis som andra modeller av märket Telwin är även denna otroligt kompakt och därför väldigt portabel.

Produkten är utrustad med LED-ljus programmerad med tre lägen. Utöver ljuset har starthjälpen en 2,1 A USB-port på 5 V som likt en powerbank kan driva andra elektroniska enheter, exempelvis mobiler och läsplattor.

För att göra användandet av starthjälpen smidigt medföljer det på köpet av TELWIN Drive Mini: smart startkablar, mikro USB kabel och laddare för cigarettändaruttag.

Lista över den bästa starthjälpen 2023

  • Bäst i test: TELWIN Drive 13000 Starthjälp
  • Populärast: NOCO Genius GBX45
  • Premiumval: BAHCO BBA12-1200 Starthjälp
  • Billigast: TELWIN Drive Mini Starthjälp

Vanliga frågor om starthjälp

Vad är starthjälp till för?

En starthjälp är, precis som namnet säger, en produkt som hjälper dig att starta en motor när dess batteri antingen är för slitet eller helt urladdat. Främst är starthjälp till för bilar och mc när deras batteri av någon anledning laddats ur, men även båtmotorer och husbilar kan använda starthjälp.

Hur kopplar man en starthjälp?

Vid koppling av starthjälp är det viktigt att man gör rätt. Det finns många olika modeller av starthjälp och alla kan behöva kopplas på olika sätt. Det absolut enklaste är att man läser instruktionerna för sin specifika produkt om man vill garantera att det blir helt rätt.

Vad kostar en starthjälp?

Det finns massor av alternativ när det gäller starthjälp och priset kan vara väldigt varierande. Det absolut lägsta brukar ligga på några hundralappar men oftast varierar priset mellan 1000 kr och 3000 kr.

Hur länge kan en bil stå utan att batteriet dör?

Det är svårt att säga hur just det specifika batteriet laddas ur, men oftast brukar det röra sig om några veckor upp till två eller tre månader, förutsatt att bilen är stillastående. Annars är det ingen risk att batteriet laddas ur om det är friskt, mår bra och bilen får rulla.

Hur länge ska man köra efter användande av starthjälp?

Efter du använt starthjälp för att nödstarta din motor är det viktigt att köra ett tag med bilen för att ladda upp det inbyggda bilbatteriet. Minimum ligger på 10 min till 20 min men mer är ofta att föredra.

Sammanfattning

Att köpa starthjälp är inte lätt då det finna många olika modeller och alla har sina egna fördelar och nackdelar. Men det är otroligt lätt hänt och kan hända alla, helt plötsligt står du där med en komradio med ett urladdat eller slött batteri som behöver starthjälp.

Inför köpet finns det flera saker att fundera över, bland annat vilken typ av motor som behöver starthjälpen, vilken budget du har och vilken prestanda du behöver.

>>> Kika även in elverk här! 

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen