BĂ€sta stiftpistolen 2022 – Test av olika stiftpistoler

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Makita PT354DZ

Makita ST113DZ

Makita DPT353Z

Fletcher FrameMaster

Klicka hÀr för att se fler stiftpistoler.

BĂ€sta stiftpistolen 2022

Oavsett om du Àr en hemmafixare eller ett etablerat företag sÄ mÄste du ha den bÀsta stiftpistolen. Med hjÀlp av en bÀst i test stiftpistol sÄ kan du enkelt fÀsta stift var du vill. Du kan alltsÄ till exempel stifta ihop tvÄ trÀplankor med varandra. Detta Àr ett vÀldigt anvÀndbart verktyg som Àr lÀtt att anvÀnda. Nu kan du nog förmodligen förstÄ varför det Àr bra att ha en stiftpistol.

Men det Àr dock inte sÄ enkelt att köpa en bÀst i test stiftpistol pÄ nÀtet. Detta beror pÄ att dÀr finns en massa olika saker som gör att köpet blir svÄrt. Det finns till exempel affÀrer som bara skriver om fördelarna. AffÀrerna skriver alltsÄ inte om nÄgra nackdelar eftersom dÄ sÀljer det sÄ klart bÀttre. Detta innebÀr dock att man inte fÄr en klar bild av hur bra stiftpistolen faktiskt Àr. Dessutom finns stiftpistoler i flera olika modeller som ocksÄ finns i olika prisklasser. Om man inte Àr sÄ insatt kan dÀrför köpet bli riktigt svÄrt.

Men det Àr just dÀrför som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har gjort en komplex köpguide för stiftpistoler. Jag vet sjÀlv att det kan vara riktigt svÄrt att hitta vilken stiftpistol som Àr bÀst. NÀr jag gjorde den hÀr guiden sÄ anvÀnde jag mig av min egen och andras kunskap. Jag har nÀmligen testat nÄgra stiftpistoler för att komma fram till vilken som Àr bÀst i test. Jag har Àven lÀst igenom kundrecensioner och andra tester pÄ nÀtet. Med hjÀlp av all den hÀr informationen har jag gjort en komplex köpguide. Efter att du har lÀst igenom min köpguide sÄ lovar jag att du enkelt kan köpa den bÀsta stiftpistolen.

Köpguide för bÀst i test stiftpistol 2022

Som jag skrev innan i artikeln sÄ Àr det alltsÄ inte sÄ enkelt att köpa den bÀsta stiftpistolen pÄ nÀtet. Det Àr för att dÀr finns en massa olika faktorer som gör köpet svÄrt. Köpet kan dock bli mycket enklare bara genom att följa min komplexa köpguide. I min guide sÄ skriver jag nÀmligen om de viktigaste sakerna som man ska tÀnka pÄ nÀr man köper en bÀst i test stiftpistol. Som vanligt Àr det dock viktigast att du vÀljer utifrÄn dina egna personliga preferenser. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta stiftpistolen 2022:

 • Stifttjocklek
 • LĂ€gsta tryckvĂ€rde
 • Design
 • HĂ„llbarhet och pĂ„litlighet
 • LĂ€ngd pĂ„ stiften
 • BĂ€rbarhet
 • Antal stift
 • Lufttryck
 • Garanti
 • JĂ€mförelse
 • SĂ€kerhet
 • Prestanda
 • Magasin
 • Ergonomi
 • Skyddsfront
 • Djupjustering
 • Bakre öppning
 • Kvalitet mot pris
 • KlĂ€mning
 • Enkel anvĂ€ndning
 • Precision
 • FĂ€stlĂ€ngd
 • Elektrisk eller pneumatisk
 • MĂ€rke och pris
 • Vikt
 • Typ av stift

Köpguide för bÀsta stiftpistol

Det Ă€r ganska praktiskt att ha den kunskap som behövs nĂ€r du Ă€r ute efter att köpa en ny stiftpistol Ă„t dig. Även om vissa av er kanske vill veta mer om stift för att köpa den perfekta. I sĂ„ fall Ă€r vi hĂ€r med en komplett och helt detaljerad köpguide om stiftpistol som har alla viktiga faktorer och aspekter som du bör tĂ€nka pĂ„ innan du köper en stiftpistol. Som ett resultat kan du helt enkelt följa den givna köpguiden till slutet och vĂ€lja den perfekta stiftpistolen för dig:

Stifttjocklek

Precis som lÀngden och diametern pÄ dessa stift Àr det ocksÄ viktigt att kontrollera tjockleken nÀr du köper en stiftpistol. Vanligtvis ges denna tjocklek i termer av nÀr det gÀller stift och stiftpistol. I de flesta fall stöds ett stift med pÄ 23/10 av de flesta stiftpistol dÀr ute.

Detta beror pÄ anledningen att stiftstorleken pÄ 23/10 Àr ganska vanlig och perfekt för alla typer av applikationer. DÀrför bör du se till att stiftpistolen som du köper stöder 23/10 stift eller nÄgot liknande.

LÀgsta tryckvÀrde

Som du skulle veta Àr dessa stiftpistol pneumatiska elverktyg. PÄ grund av detta behöver de tryckluft för att fungera korrekt för att driva stift i olika föremÄl och ytor. Och den hÀr luften tillförs dessa stiftpistoler med hjÀlp av alla luftkompressorer. Dessa luftkompressorer Àr ansvariga för att komprimera luft till ett mycket högre tryck sÄ att du kan anvÀnda en stiftpistol.

Du behöver dock en viss trycknivÄ för att anvÀnda dessa stiftpistoler. Detta för att sÀkerstÀlla att du inte möter nÄgra problem nÀr du kör stift med en stiftpistol. Medan vissa stiftpistol krÀver ett lufttryck pÄ minst 70 PSI, kan andra behöva ett tryck pÄ 90 PSI.

DÀrför mÄste du bibehÄlla samma tryck i din luftkompressor för att den ska fungera korrekt. I allmÀnhet föredras en lÀgre minimitrycksgrad sÄ att du kan anvÀnda en stiftpistol Àven vid lÄga lufttryck utan problem.

Design

Precis som alla andra elverktyg dÀr ute, bör en stiftpistol vara bekvÀm och ergonomisk att anvÀnda. Detta Àr för att sÀkerstÀlla att du kan fortsÀtta anvÀnda din stiftpistol under lÄng tid för korrekt arbetseffektivitet. Det enklaste sÀttet att hitta stiftpistol som Àr ergonomiska Àr att se upp för sina grepphandtag.

Grepphandtag med gummibelÀggning Àr i allmÀnhet ganska bekvÀma att anvÀnda samtidigt som de ger bra grepp för anvÀndaren. Förutom grepphandtaget Àr storleken och vikten pÄ en stiftpistol ocksÄ ganska viktig.

Varje stiftpistol som Ă€r liten och kompakt kan enkelt fungera i smĂ„ omrĂ„den för att köra stift. Å andra sidan kan stiftpistol som Ă€r lĂ€tta kan anvĂ€ndas under lĂ„ng tid utan att ha trötthet i armen.

HÄllbarhet och pÄlitlighet

Du bör kontrollera byggkvaliteten för en stiftpistol sÄ att den Àr tillrÀckligt hÄllbar. Vanligtvis Àr dessa stiftpistol gjorda av aluminium som ger en bra balans mellan vikt och styrka.

Ett annat bra sÀtt att kontrollera tillförlitligheten hos en viss pistol Àr att leta efter tillverkarens garanti. Medan vissa alternativ kommer med ett eller tre Ärs garanti, kan bÀttre och mer tillförlitliga garantier till och med erbjuda en 7-Ärig garanti. SÄdana alternativ varar vanligtvis lÀnge och pÄverkas inte lÀtt av slitage.

LÀngd pÄ stiften

En av de viktigaste faktorerna att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer stift Àr lÀngden pÄ den stift som maskinen kan skjuta. Ju finare och kortare stift den kan skjuta, desto högre kvalitet fÄr den och desto mer kÀnslig blir den med mjukare material.

Men med lÀngre stift kan du arbeta med tjockare och hÄrdare material.

Du skulle uppenbarligen vilja köpa ett verktyg som kan rymma flera storlekar eftersom du aldrig vet nÀr du behöver vad, sÄ om du inte har en specifik storlek i Ätanke kan du alltid vÀlja pistoler som har möjlighet att justera sig sjÀlv beroende pÄ stiftets storlek.

BĂ€rbarhet

En annan sak att se upp för Àr produktens bÀrbarhet. Du mÄste kunna ta med dig saken i och runt huset. Saken att se upp för Àr storleken. Dessutom, ju mer kompakt pistolen Àr, desto bÀttre blir det för dig.

Produktens vikt faller ocksÄ under bÀrbarhet eftersom det blir ganska svÄrt för dig att bÀra med dig saken om den inte Àr tillrÀckligt lÀtt. Det blir mer besvÀr och kommer i vÀgen för din förmÄga att ta det med dig till olika webbplatser.

Antal stift

Antalet stift som en pistol kan hÄlla Àr ocksÄ viktigt om du vill arbeta effektivt. Med effektiv menar jag att arbeta kontinuerligt utan att stoppa för att ladda om stiften.

Om du stÀndigt laddar om ditt verktyg kan det avbryta ditt arbetsflöde sÄ det Àr bÀst om du hittar en produkt som har hög stiftkapacitet. Enligt professionella och frekventa anvÀndare Àr det önskade antalet stiftar som en pistol ska kunna hÄlla minst 100.

Lufttryck

De flesta stiftpistolerna pÄ marknaden körs i luft. Eller med andra ord, de Àr pneumatiska. Dessa typer av verktyg fÄr vanligtvis sin kraft frÄn en luftkompressor som medföljer stiftpistolen. Detta Àr kraften, Àven kÀnd som PSI, som skjuter ut ett stift med tillrÀcklig kraft för att trÀnga in i en bit trÀ.

Nu beror allt pÄ vilken typ av material du arbetar med. Ett tunnare material krÀver mindre PSI och tvÀrtom. MÄnga maskiner erbjuder anvÀndaren möjlighet att variera lufttrycket pÄ begÀran. SÄ leta efter stiftpistoler som har den funktionen sÄ att det blir lÀttare för dig att arbeta med en mÀngd olika projekt.

Garanti

Elverktyg Àr precis som alla andra apparater dÀr de kommer att bryta, antingen pÄ grund av slitage eller pÄ grund av nÄgon form av olycka.

Se dÀrför till att du hittar en produkt som har en tillfredsstÀllande garanti sÄ att du kan byta ut den utan krÄngel. FöretrÀdesvis bör en tre Ärs garanti göra dig bra.

JÀmförelse

Marknaden driver en bottenlös grop med fantastiska produkter, men en av de smartaste sakerna att göra nÀr man vÀljer den bÀsta Àr att jÀmföra. Ibland kan tvÄ olika produkter med samma funktioner bara skilja sig i pris. SÄ i ett sÄdant fall Àr det uppenbart att jÀmföra deras priser och bestÀmma vilken som passar din budget.

FortsÀtt jÀmföra priser, specifikationer och funktioner sÄ att du enkelt kan vÀlja det som passar dig.

Om du inte vil bygga ditt eget vÀxthus kan det vara vÀrt för dig att kolla in min köpguide för hur man köper det bÀsta vÀxthuset 2022.

SĂ€kerhet

Stiftpistoler anvĂ€nder mycket fina metallstift för att ansluta arbetsstycken, men det betyder inte att det inte kan orsaka skador. Även om de Ă€r mindre Ă€n andra stiftpistoler och elverktyg, Ă€r de inte leksaker och bör behandlas som sĂ„dana.

Alla mÀrken med stiftpistol har nÄgon form av sÀkerhetsfunktion för att förhindra felaktiga tÀndningar och skador. Den första avtryckaren fungerar som sÀkerhetsbrytare, och du mÄste dra i den för att koppla ur strömbrytaren. DÄ mÄste du dra i den andra avtryckaren för att skjuta tappen i arbetsstycket.

Om du har siktat pÄ en stiftpistol med denna typ av dubbeltriggersystem, vÀlj en med utlösare som inte Àr sÄ lÀtta att dra eller de som tar mycket kraft innan du kan avfyra stiftpistol. Du vill inte ha en stiftpistol som slÀpper ut ett stift sÄ lÀtt och orsakar skador efter att du av misstag tryckt pÄ avtryckaren. Du vill inte heller ha ett verktyg med en mycket hÄrd avtryckare som gör att pekfingret blir ont i slutet av ditt skift.

Andra stiftpistoler har ett sekventiellt avfyrningssystem. Med den hÀr typen av avtryckare mÄste du trycka pÄ munstycket pÄ stiftpistolen mot arbetsstycket och sedan dra i avtryckaren för att frigöra tappstiften. SÄ lÀnge munstycket inte kommer i kontakt med en hÄrd yta, kommer du inte att kunna frigöra tappstiften, vilket förhindrar eventuella fel.

Vissa modeller har ett dubbeltriggersystem som liknar det första vi nÀmnde men med lite variation. I det hÀr systemet har du den frÀmre avtryckaren som du drar för att lossa tappstiften. Men pÄ baksidan av den första utlösaren finns det en mindre andra utlösare som faktiskt fungerar som sÀkerhetsbrytare.

I det hÀr systemet Àr det omöjligt att lossa en tappstift nÀr den andra avtryckaren eller sÀkerhetsbrytaren / spaken Àr i ursprungslÀget. Men flytta sÀkerhetsbrytaren uppÄt och du kan nu börja anvÀnda stiftpistolen för att tömma ett stift.

Prestanda

Oavsett om du Àr en hobbyist eller en professionell, Àr chansen att du kommer att arbeta pÄ mÄnga olika trÀslag med olika tjocklek och densitet. SÄ nÀr du handlar efter den rÀtta stiftpistolen, vÀlj en som har en kraftfull motor som enkelt kan tömma ett stift och sjunka den spola pÄ ytan Àven nÀr din luftkompressor Àr instÀlld pÄ en lÄg PSI. Leta efter stiftpistoler med inbyggd djupkontroll om du inte kan bry dig om att justera luftkompressorn ofta.

Magasin

Magasinet Àr dÀr raderna med smÄ stift lagras. Vissa modeller rymmer var som helst mellan 15/10 och upp till 25/10. Om det Àr möjligt, leta efter stiftpistol med magasin som kan rymma ett större utbud av stiftpistolstorlekar, vissa kan faktiskt lagra upp till 13 olika storlekar stift.

Frekventa omladdningar kan vara ett krÄngel, sÄ skaffa en stiftpistol med ett högkapacitetsmagasin. Vissa stiftpistol rymmer bara sÄ mycket som 100 stift. Men vissa verktyg rymmer sÄ mycket som 200 stiftar.

Ergonomi

TÀnk pÄ ergonomin innan du vÀljer den bÀsta luftdrivna stiftpistolen för din verkstad. Min rekommendation Àr att vÀlja en som varken Àr för lÀtt eller för tung.

Skaffa dig en ultralÀtt stiftpistol sÄ börjar du undra om tillverkaren anvÀnde billiga delar för att bygga elverktyget. VÀlj en tung stiftpistol sÄ Àr armen öm nÀr du Àr klar med arbetsstycket.

Stifthandtag har samma design och texturerat gummi övergjutet. Men innan du tar steget, kontrollera om avtryckarna Àr sÄ lÄngt borta frÄn handtaget sÄ att du sÀkert kan hÄlla verktyget utan att av misstag röra vid och dra i avtryckarna och felaktigt.

Skyddsfront

Detta Àr ett extra tillbehör som du bör vara uppmÀrksam pÄ enligt oss. De flesta enheter kommer med dem i satsen, och dessa gör underverk för att skydda ytor.

Det Àr en viktig del eftersom spetsen annars Àr vÀldigt skarp och Àven hÄrda ytor som trÀ kan lÀtt repas frÄn den. En skyddsfront skyddar det frÄn att hÀnda. En enhet som levereras med en skyddsfront kan anvÀndas pÄ vilken yta som helst utan att tveka.

Djupjustering

Behöver du arbeta med material med olika djup? I sÄ fall Àr djupjusteringsfunktionen en vÀlsignelse att ha. Det kommer att se till att du kan stÀlla in djupet till vilket stiften ska bÀddas in för att uppnÄ ditt mÄl.

Om du planerar att anvÀnda olika stiftstorlekar hjÀlper det ocksÄ att justera djupet beroende pÄ stiftens lÀngd.

Bakre öppning

Bakre öppning Àr en annan sak du kanske vill ha i Ätanke. Med nÄgot elverktyg som anvÀnder luft eller annat brÀnsle kommer du att vilja komma ihÄg att leda avgaserna frÄn dig.

Du vill ha en stiftpistol som kommer att leda avgaserna ut och bort frÄn dig sÄ att du Àr sÀker nÀr du anvÀnder den och att du inte andas in all den föroreningen.

Kvalitet mot pris

NÀr det gÀller kvalitet kontra pris kan du behöva betala mer för en stiftpistol eller stiftpistolsats som har bÀttre garanti, en som Àr lite bÀttre tillverkad eller en som har fler tillbehör.

Du bör ta dig tid att se till att du letar efter en stiftpistol som kommer att fungera bra för dig och för ditt specifika projekt och vad du kanske ska anvÀnda dem till.

KlÀmning

LÄt oss inse det: alla stiftpistoler kommer sÄ smÄningom att klÀmma fast. Det Àr ett bra val att söka efter en modell som gör detta i lÀgre takt. Att ha fÀrre papperstrassel sparar mycket tid och frustration pÄ lÄng sikt. Men eftersom alla modeller sÄ smÄningom kommer att fastna nÄgon gÄng, mÄste du titta pÄ hur lÀtt det Àr att rensa papperstrassel.

Vissa modeller av stiftpistol gör det enkelt att ta bort papperstrassel. Andra behöver verktyg och ta bort delar av höljet för att kunna utföra samma uppgift. Om du tittar pĂ„ en modell som Ă€r benĂ€gen att fastna och som ocksĂ„ gör det svĂ„rt att rensa papperstrassel, kommer du att vara i en grov tid om du planerar att anvĂ€nda din stiftpistol under lĂ„ng tid. Å andra sidan kan du kanske spara lite pengar och fĂ„ en modell som fastnar oftare Ă€n andra om samma modell gör det nĂ€stan smĂ€rtfritt att rensa papperstrassel.

Naturligtvis fastnar de bÀsta modellerna sÀllan och gör det ocksÄ enkelt att rensa papperstrassel i sÀllsynta fall nÀr de intrÀffar. Ditt beslut om den hÀr faktorn beror pÄ vilken typ av anvÀndning du planerar att fÄ ut av din stiftpistol, hur lÀnge du planerar att Àga den och hur mycket arbete du planerar att göra med den.

Enkel anvÀndning

KlÀmning hÀnder nÀr nÄgot gÄr fel, antingen pÄ grund av ett tillverkningsfel eller en brist i den ursprungliga designen. Men hur Àr det med hur enheten fungerar nÀr allt gÄr rÀtt?

Om du har anvÀnt verktyg förut vet du att vissa fungerar bÀttre Àn andra och att vissa modeller Àr svÄra att anvÀnda och andra Àr sÄ lÀtta att du aldrig behöver titta pÄ manualen. Stiftpistol Àr inte annorlunda. Vissa modeller gör det enkelt att anvÀnda dem, och andra var inte utformade för att vara sÄ anvÀndarvÀnliga.

Precision

Det Àr viktigt att du kan placera stift korrekt, eftersom du inte ska kunna se dem nÀr de har körts. Stiftpistol Àr sÀrskilt kompakta och saknar den infÀllbara nÀsan som andra pistol har sÄ att du kan stifta med precision.

FÀstlÀngd

LÀngden pÄ stiftet som en pistol kan skjuta Àr ett av de viktigaste övervÀganden som du behöver tÀnka pÄ nÀr du letar efter den bÀsta stiftpistolen. Om du inte har en specifik storlek i Ätanke Àr det alltid en bra idé att köpa ett verktyg som rymmer flera storlekar.

Flera modeller accepterar stift frÄn 1,25 cm till minst 2,5 cm medan mer avancerade modeller rymmer frÄn 1 cm till 5 cm. Kortare stift Àr perfekta för mjukare material, medan lÀngre kommer att vara till nytta nÀr du arbetar med tjockare och hÄrdare material.

Elektrisk eller pneumatisk

Batteridrivna stiftpistoler Àr ett bra val om du inte regelbundet deltar i efterbehandling. Dessutom, om ditt jobb inte Àr intensivt, Àr en batteridriven pistol ett bra val. Om du emellertid regelbundet deltar i snickeribearbetningsprojekt, erbjuder den pneumatiska typen mer kraft och lÀngre anvÀndning jÀmfört med eldrivna typer. Du mÄste dock investera i en kompressor och vissa tillbehör om du inte redan har dem.

MĂ€rke och pris

Om du tittar pÄ de flesta av de bÀsta recensionerna av stift nailer kommer du att mÀrka att de flesta Àr specifika mÀrken. VarumÀrket och modellen pÄ din stiftpistolpistol kommer att pÄverka ett antal faktorer som garanti, prestanda och funktioner som ingÄr i verktyget. Innan du köper din stift, bör du ocksÄ jÀmföra mellan de olika priserna som erbjuds pÄ olika webbplatser för att fÄ det bÀsta erbjudandet.

Vikt

PÄ grund av sitt syfte Àr stiftpistoler vanligtvis mindre och lÀttare jÀmfört med andra spikpistoler. En lÀttare byggnad gör dem lÀtta att anvÀnda utan att pÄverka armarna. Dessa pistoler Àr ocksÄ konstruerade för anvÀndning pÄ kÀnsliga material. Deras design bör dÀrför vara sÄdan att liten eller ingen skada uppstÄr pÄ det material du arbetar med. No-mar-tips gjorda av gummi av annat mjukt och kvalitetsmaterial Àr en av de viktiga designfunktionerna du bör titta pÄ i detta avseende.

Typ av stift

Stiftpistoler Àr av tvÄ typer, huvudlösa och smÄ huvud. Huvudlösa stift rekommenderas vanligtvis nÀr du vill köra dem under ytan pÄ materialet du arbetar med. Men deras leder hÄller vanligtvis inte bra under tryck. SmÄ huvudtyper Àr ett bra val för finish dÀr du vill ha starkare leder. MÄnga av stiften som finns tillgÀngliga idag kommer att köra bÄda typerna av stift.

LÀs ocksÄ >>> BÀst i test spikpistol

Fördelar med att anvÀnda en bra stiftpistol

Stiftpistol Àr ett av de vanligaste verktygen för efterbehandling. JÀmfört med andra stiftpistol som brad pistol Àr stiftpistols mindre mÄngsidiga och rent utformade för att arbeta pÄ invecklade jobb. Detta betyder dock inte att de inte har nÄgra fördelar jÀmfört med andra stift. Fördelarna inkluderar följande.

 • Stiftpistoler Ă€r utformade för att avfyra ultratunna stiftpistol. De 23 pistolerna kan antingen vara huvudlösa eller smĂ„. Ultratunna stift Ă€r det bĂ€sta alternativet nĂ€r du fĂ€ster kĂ€nsliga material som tunna fotoramar eftersom de Ă€r mindre benĂ€gna att dela trĂ€et. Detta sparar mycket tid och material.
 • PĂ„ grund av den kĂ€nsliga karaktĂ€ren hos jobben som de Ă€r utformade för att hantera Ă€r stiftpistolerna vanligtvis lĂ€tta och har flera sĂ€kerhetsfunktioner. MĂ„nga stiftpistols har dubbla avfyrningsfunktioner vilket gör verktyget sĂ€krare att anvĂ€nda. MĂ„nga har ocksĂ„ unika no-mar nĂ€sa design som hjĂ€lper till att skydda ytorna du arbetar pĂ„.
 • En annan fördel med att anvĂ€nda stiftpistol Ă€r att du fĂ„r en renare och mjukare finish. Beroende pĂ„ vilken djupsinstĂ€llning du anvĂ€nder Ă€r stiftpistolerna utformade för att driva stiftet genom trĂ€ eller andra material sĂ„ att dess huvud ligger jĂ€mnt eller gĂ„r under ytan. HĂ„let Ă€r sĂ„ litet att du inte behöver fylla i det med kitt. Om du skulle anvĂ€nda stift- eller efterbehandlingspistol skulle hĂ„let till vĂ€nster krĂ€va fyllning och slipning.

Slutligen kan en stiftpistol komma till nytta nÀr du anvÀnder lim för att fÀsta i trÀbitar eller annat material tillsammans. Om bitarna som fÀsts inte kan klÀmmas lÀtt kan det att köra nÄgra stiftar hÄlla dem intakta nÀr limmet torkar ut.

Typer av stiftpistoler

Stiftpistoler Àr kategoriserade under tvÄ huvudtyper, pneumatiska pistol och elektriska pistol. HÀr Àr en kort förklaring om skillnaderna mellan de tvÄ.

Pneumatiska stiftpistoler

Dessa Àr kraftfulla stiftpistoler som anvÀnder tryckluft frÄn en luftkompressor. MÄnga av dessa pistol har ett driftstryck pÄ mellan 70 PSI och 120 PSI. Detta gör dem kompatibla med mÄnga bÀrbara luftkompressorenheter. De Àr lÀtta elverktyg eftersom de inte har inbyggda motorer. De Àr den mest populÀra typen bland alla stiftpistoler och finns i en mÀngd olika prisklasser. Deras största nackdel Àr att du kanske mÄste köpa en ny kompressor och tillbehör om du inte redan Àger dem. Detta gör den initiala investeringen hög. PÄ lÄng sikt Àr de dock billigare att driva och underhÄlla.

Elektriska stiftpistoler

Dessa Ă€r batteridrivna stiftpistoler. De flesta tror att dessa stift inte Ă€r kraftfulla. TvĂ€rtom Ă€r sant. Även nĂ€r det körs pĂ„ ett 18V batteri kan mĂ„nga av dessa stiftpistol skjuta stiftpistoler liksom deras pneumatiska motsvarigheter. En stor fördel med eldrivna stiftpistoler Ă€r den bekvĂ€mlighet de erbjuder. De kan anvĂ€ndas pĂ„ olika platser och behöver inte anslutas till eluttag eller luftkompressor. De flesta undviker elektriska stiftpistol pĂ„ grund av att om batteriet tar slut mĂ„ste du ladda det innan du anvĂ€nder det. Detta slösar bort tid. För att komma runt detta kan du köpa ett extra batteri som kan vĂ€xlas med ditt nuvarande stiftbatteri. Medan den ena laddar, kör den andra ditt stift.

Tips för anvÀndning av bÀst i test stiftpistol

För att förlÀnga din stiftpistols livslÀngd, bör du följa nÄgra grundlÀggande tips för att anvÀnda stiftpistol nedan:

1. HÀnvisa alltid till anvÀndarhandboken

Varje stiftpistol levereras med sin egen unika anvÀndarhandbok. Detta fungerar som din guide för hur du anvÀnder och underhÄller verktyget. Det ger dig ocksÄ vÀgledning om hur du löser vanliga problem som kan uppstÄ nÀr du anvÀnder stiftpistolen. Att anvÀnda din stiftpistol i linje med vad som rekommenderas i bruksanvisningen sÀkerstÀller att du inte ogiltigförklarar garantin. AnvÀndarhandböckerna medföljer ditt verktyg eller laddas ner frÄn tillverkarens webbplats.

2. AnvÀnd endast de rekommenderade stiftstorlekarna

MÄnga av stiftpistolerna du stöter pÄ kan avfyra stift av olika lÀngd. Det Àr dÀrför viktigt att du bara anvÀnder stift inom det rekommenderade intervallet. Om du anvÀnder större stift kan verktyget fastna.

3. Olja ditt verktyg

MÄnga pistol behöver regelbundet olja för att smörja sina rörliga delar. Om sÄ Àr fallet med din stiftpistol, tillsÀtt nÄgra droppar smörjolja före och efter anvÀndning.

4. AnvÀnd endast den rekommenderade strömkÀllan

Om du har en pneumatisk stiftpistol som klassas frĂ„n 70 till 120 PSI, bör du bara fĂ€sta den pĂ„ en kompressor som erbjuder arbetstryck inom detta intervall. Å andra sidan, om du Ă€ger en batteridriven pistol, anvĂ€nd endast den rekommenderade batteritypen (t.ex. Li-ion) och med erforderlig spĂ€nning.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta hÀftpistolen

Vanliga frÄgor om stiftpistoler

Ska man tÀnka pÄ den rekommenderade stiftlÀngden?

Om du kÀnner till stiftpistol mÄste du veta att det finns ett brett utbud av stiftformer och storlekar dÀr ute. De flesta av dessa stift skiljer sig frÄn varandra nÀr det gÀller lÀngd eftersom du behöver olika stiftlÀngder för olika applikationer.

Medan vissa stift kan vara 1 cm lÄnga, kan andra vara 1,5 cm lÄnga och andra till och med 2,5 cm lÄnga. Som ett resultat erbjuder stiftpistoler ett stiftlÀngdsomrÄde. Detta inkluderar alternativ som 1,25 cm m till 2,5 cm eller 1 cm till 3,5 cm i olika stiftpistolermodeller. Och jÀmfört med varandra Àr en stiftpistol med ett högre intervall det bÀttre alternativet eftersom det kan anvÀndas för olika typer av applikationer.

Vad anvÀnds en stiftpistol till?

Om du behöver hÄlla ihop tvÄ trÀbitar Àr det stiftpistol som anvÀnds för att fÀsta dem. Tja, det Àr inte den enda uppgiften som en stiftpistol kan utföra. De kan hantera de mest ömtÄliga trÀmaterialen och Àven de mest robusta materialen ocksÄ.

Du kan anvÀnda den för att trimma, förfina och fÀsta olika föremÄl i olika storlekar. FrÄn att renovera en möbel till att sÀtta ihop en liten bricka, en stiftpistol kan göra allt. Allt beror pÄ vilken typ av stift du anvÀnder och den kraft som sjÀlva maskinen kan leverera.

Varför skulle jag behöva en stiftpistol?

Oavsett om du Ă€r en professionell hantverkare eller bara en person med en trĂ€bearbetningshobby Ă€r en stiftpistol ett extremt anvĂ€ndbart verktyg för projekt som involverar trĂ€. Även om du inte arbetar med sĂ„dana typer av projekt regelbundet kan du alltid spara pengar genom att reparera saker runt huset som gĂ„r sönder.

Finns det mer Àn en avtryckare tillgÀnglig pÄ dessa pistoler?

Ja, ibland har avancerade pistol en sÀkerhetsavtryckare som du mÄste dra för att manövrera huvudavtryckaren för att skjuta stiften.

Vad Àr syftet med huvudlösa stift?

Huvudlösa stift anvÀnds för ömtÄligt trÀarbete som trimning och efterbehandling. De anvÀnds ocksÄ för att fÀsta tunna trÀbitar.

Finns det nÄgot behov av att anvÀnda trÀspackel eller fÀrg för att tÀcka stifthÄlen?

Med stiftpistol har du möjlighet att anvÀnda huvudlösa stift som ger dig fördelen att du inte behöver tÀcka över hÄl som annars skulle kunna vara fullstÀndiga ögonsÄr. Ditt arbete kommer definitivt att vara snyggare och snyggare.

Vilken typ av funktion ska jag leta efter om jag vill ladda om mindre ofta?

Stiftpistoler med ett ganska stort magasin kommer att vara bÀttre pÄ att hÄlla en stor kapacitet av stift, vilket innebÀr fÀrre omlastningar.

Ska man bry sig om sÀkerhet?

Att arbeta med elverktyg kan vara ganska farligt, sĂ€rskilt om du har liten eller ingen erfarenhet av dem. Även om du Ă€r professionell Ă€r det bĂ€st att se upp för produkter som har en extra sĂ€kerhetsfunktion till enheten.

Funktioner som en dubbel avtryckare (en för sÀkerhet och den andra för huvud), full sekvens (genom att dra avtryckaren hela vÀgen) och automatisk lÄsning (ett system för att lÄsa ut pistolen för att förhindra att den tÀnds fel).

De kallas olyckor eftersom de intrÀffar av misstag nÀr du minst förvÀntar dig det, sÄ det spelar ingen roll om du Àr ny i det hÀr spelet eller har varit med i det ett tag. Det Àr bra att sÀkra en produkt som har dessa funktioner sÄ att du kan vara pÄ den sÀkra sidan.

Hur förhindrar man att en bÀst i test stiftpistol torrskjuter?

Det finns nÄgra viktiga sÀtt att förhindra torrskjutning. Ett sÀtt Àr nÀrvaron av en omladdningsindikator. En annan Àr en spÀrrmekanism, medan det mest grundlÀggande sÀttet skulle vara ett litet fönster för synlighet.

Omladdningsindikatorn skickar helt enkelt signaler om att pistolen behöver laddas om. Det Àr inte sÀrskilt vanligt och kan göra det dyrt.

Å andra sidan ses spĂ€rrmekanismen i en hel del enheter, och den hĂ€r ger ett enkelt sĂ€tt att förhindra torrskjutning. Det hindrar den sista stiften frĂ„n att avfyras och tillĂ„ter den bara nĂ€r du har laddat om den.

Slutligen gör ett fönster pÄ sidan av stiftkammaren det lÀttare för dig att hÄlla koll pÄ stiften inuti. Detta kommer att hÄlla dig informerad om antalet stift kvar.

Vad finns det för olika typer av stiftstorlekar?

Detta Àr ett viktigt övervÀgande som mÄste bestÀmmas innan du köper ett stift. Vissa fungerar med stift pÄ mellan 1 och 2,5 cm medan andra Àr kompatibla med 1,25 till 3 cm versioner. Nu beror det pÄ vilken typ av stift du tittar pÄ.

Om du redan har stift i huset, köp en som passar deras storlek. Annars Àr det bÀst att först kontrollera ytan och ta reda pÄ vilken storlek som krÀvs för att stifta dem korrekt. FortsÀtt sedan att köpa.

Vad finns det för anvÀndningsomrÄde med en stiftpistol?

Stift anvÀnds vanligtvis som efterbehandling stift. De kan anvÀndas efter att limet har hÀrdat i trÀbearbetningsprojekt, eller de kan ocksÄ anvÀndas för att hjÀlpa till att avsluta ett projekt pÄ ett sÄdant sÀtt att det inte visar sig och de inte försÀmrar det slutliga utseendet.

Stiftpistoler Àr vÀldigt smÄ och mycket kÀnsliga sÄ de kommer sannolikt inte att vara synliga nÀr du anvÀnder dem och de kommer att anvÀndas för att sÀkra de slutliga delarna pÄ plats i ditt projekt.

Du skulle inte anvÀnda stiftpistol för att hÄlla ihop större bitar, för att hÄlla saker pÄ plats eller för att göra nÄgot större strukturellt arbete utan snarare frÀmst för efterbehandling.

Vad Àr en huvudlös stiftpistol?

En huvudlös stiftpistol Àr en pistol som anvÀnder huvudlösa stift. Dessa Àr raka smÄ bitar av metall som inte har nÄgot huvud pÄ sig och ser mycket ut som ett stift som helt enkelt har tagit bort huvudet.

Dessa anvÀnds för att avsluta projekt. Dessa anvÀnds för att göra saker som att sÀtta pÄ basbordet, göra detaljarbete och att avsluta projekt pÄ ett sÄdant sÀtt att de inte kommer att ses.

Dessa pistol Àr utformade sÄ att de bÄde kan hÄlla och driva stiftpistolerna lÀtt sÄ att du inte behöver oroa dig för att de körs för lÄngt eller för kort. Du kan stÀlla in hur djupt du vill att stiften ska köras och kan ocksÄ anvÀnda olika stiftlÀngder.

Vad ska du anvÀnda en stiftpistol till?

Stiftpistoler kommer nÀstan uteslutande att anvÀndas för att avsluta projekt. Det kan betyda saker som att sÀtta pÄ baseboards, sÀtta pÄ smÄ detaljbitar och arbeta för att göra saker mycket detaljerade och att du vill att stiften ska vara osynliga.

Du skulle inte anvÀnda en stiftpistol för nÄgot slags konstruktionsarbete utan skulle kunna anvÀnda den för att sÀtta pÄ smÄ bitar, för att sÀtta pÄ extra delar eller för att sÀkra mindre detaljfinisher som verkligen behöver fÀstas intrikat och som stiften inte behöver show.

Det hÀr Àr inte en sÄ vanlig stifttyp och om du inte gör nÄgot som verkligen behöver vara exakt och kÀnsligt kan du kanske komma undan med en vanlig stiftpistol.

Borde jag tÀnka pÄ garanti och hÄllbarhet?

Garanti och hÄllbarhet bör ocksÄ vara frÀmre och mitten nÀr du vÀljer din stiftpistol.

Med de flesta elektriska stiftpistoler i allmÀnhet sÄ kommer du att fÄ nÄgon form av garanti frÄn antingen butiken du köper frÄn eller företaget som tillverkar verktyget.

Dessa garantier kommer att hjÀlpa dig att byta ut dina produkter om de förstörs eller om du ocksÄ kommer att kunna fÄ reservdelar.

Vad gör en stiftpistol lÀtt att anvÀnda?

En av de första faktorerna du bör tÀnka pÄ Àr hur lÀtt det Àr. Kom ihÄg att du kommer att dra efter en liten slang som gÄr till din luftkompressor, sÄ ju mer vikt du kan spara, desto bÀttre. Ju lÀttare din stiftpistol Àr, desto lÀttare blir det att placera den exakt dÀr du vill ha det, vilket Àr viktigt nÀr du arbetar med större projekt, till exempel möbler, som inte lÀtt kan flyttas för att rymma din stiftpistol.

LÀttare stiftpistol lÀgger ocksÄ mindre belastning pÄ dig, speciellt om du planerar att göra mycket arbete i lÄnga strÀckor. LÀttvikt kan dock betyda tvÄ saker. Det kan betyda att tillverkaren har valt att anvÀnda billiga delar som kommer att gÄ sönder tidigare Àn du kanske gillar. Eller det kan betyda att tillverkaren har anvÀnt delar som har högre kvalitet och kommer att hÄlla lÀngre, förutom deras lÀtta egenskaper. Det Àr viktigt att undersöka varje modell för att se vad den Àr gjord av, eftersom det pÄverkar bÄde hÄllbarhet och anvÀndning.

Du bör ocksĂ„ notera hur mĂ„nga stift som kan laddas pĂ„ en gĂ„ng och hur enkelt det Ă€r att ladda om stiftpistolen. Om du arbetar i nĂ„gon industriell miljö kommer du att ladda om mycket. Det skulle spara mycket tid att gĂ„ med en modell som gör processen snabb och enkel. Å andra sidan kan du kanske spara lite pengar genom att gĂ„ med en svĂ„rare omladdning om du inte planerar att göra stora projekt back-to-back. Om du bara gör nĂ„gra smĂ„ projekt i din butik, behöver du inte ladda om sĂ„ ofta. Och naturligtvis hĂ„ller stiftpistol med större magasin lĂ€ngre mellan omladdningar, vilket har potential att spara mycket tid.

Varför Àr sÀkerhet viktigt?

Stiftpistol Àr utformade för att avfyra ett litet metallstift i ett robust trÀföremÄl. De Àr inte leksaker och kan bli ganska farliga nÀr de anvÀnds felaktigt.

Tack och lov har alla modeller en sÀkerhet som Àr utformad för att förhindra oavsiktlig avfyring. Olika modeller anvÀnder olika sÀkerheter. Vissa anvÀnder ett dubbeltriggersystem. Att dra i den första avtryckaren frigör sÀkerheten medan du drar i den andra avfyrar stiftet. Vissa modeller implementerar detta dÄligt, vilket krÀver mycket kraft för att dra i bÄda avtryckarna, vilket kan göra att din hand tröttnar snabbt. Andra har gÄtt för lÄngt i den andra riktningen och utformat en dubbel-trigger som Àr alldeles för lÀtt att dra, vilket ökar chanserna för ett misstag av misstag.

Andra slÄr pÄ och av sÀkerheten med en brytare eller knapp placerad bort frÄn avtryckaren. Plussidan Àr att det Àr svÄrare att stÀnga av sÀkerheten av misstag jÀmfört med dubbelavtryckaren, men det betyder att stiftpistolen kommer att avfyras varje gÄng du trycker pÄ avtryckaren, oavsett om det Àr avsiktligt eller inte.

Den slutliga sĂ€kerhetstypen Ă€r placerad i munstycket pĂ„ stiftpistolen. Det kommer inte att avfyra ett stift sĂ„ lĂ€nge spetsen inte trycks mot nĂ„got. Den bĂ€sta delen av denna sĂ€kerhetstyp Ă€r att den inte krĂ€ver att du gör nĂ„gonting som du inte redan hade gjort – genom att trycka pĂ„ stiftpistolen mot det som stiftas.

Vilket varumÀrke Àr den bÀsta stiftpistolen?

Flera ledande varumÀrken, som Metabo, Bostitch, Porter-Cable och Freeman, gör en viss variation av toppstiftpistolen. Att gÄ med ett pÄlitligt namn ökar sannolikheten för att du fÄr nÄgot pÄlitligt.

Hur mycket kostar det att fÄ en stiftpistol?

Prislappen pÄ en stiftpistol beror pÄ hur den Àr konstruerad och vilka funktioner den har. Avancerade stiftpistol Àr vanligtvis gjorda av överlÀgsna material och kommer med nÄgra extra, medan ett budgetverktyg bara ger dig grunderna.

Vad ska jag tÀnka pÄ nÀr jag köper en stiftpistol?

Det första du mÄste titta pÄ nÀr du vill köpa en stiftpistol Àr din budget. Detta gör att du kan navigera rÀtt mot den typ av verktyg som passar din budget.

En annan viktig aspekt att titta pÄ nÀr detta Àr syftet med verktyget. Om du kommer att Àgna dig Ät lövtrÀbearbetningsaktiviteter rekommenderar vi att du köper avancerade modeller som har starkare prestandafunktioner. Glöm inte att insistera pÄ mÄngsidighet eftersom du kan behöva arbeta med olika stiftstorlekar.

NÀr du köper en stiftpistol Àr det viktigt att du förstÄr metoden för stiftavfyring. Olika tillverkning ger dem olika namn, men du borde fÄ rÀtt. Kontakt innebÀr att du kan skjuta ett stift i taget. Vad du mÄste göra Àr att trycka pÄ avtryckaren sÄ blir jobbet gjort.

Enföljande avfyring ger dig inte utrymme för att dÀrefter avfyra stift. Du bör sedan anvÀnda avtryckaren och sÀkerhetsspetsen nÀr du skjuter stift. Enstaka manövrering innebÀr att du dÀrefter ska hÄlla i avtryckaren och sÀkerhetsspetsen för att avfyra den första stiften. Efter det kan du stöta pÄ de andra stiften.

Med full sekvens mÄste du dÀrefter anvÀnda avtryckaren och sÀkerhetsspetsen för varje stift. Det Àr det sÀkraste sÀttet att arbeta med en pistol; fÄ jobbet gjort och vara sÀker hela tiden.

Glöm inte att göra ett vÀlgrundat val pÄ pistolens kraftkÀlla. Det kan vara pneumatiskt, dÀr du anvÀnder luftkompression för din stiftpistol. Medan du kan sÀtta den hÀr typen av stift pÄ tunga trÀverk, begrÀnsar slangen och kompressorn dess bÀrbarhet.

En batteridriven pistol ger dig utrymme för rörlighet, startar snabbt, men Àr inte lika kraftfull som det pneumatiska alternativet. Du kan ocksÄ vÀlja en brÀnsledriven stiftpistol. Den anvÀnder förbrÀnning som en energikÀlla. Den Àr bÀrbar och lÀmplig för kraftiga trÀarbetsprojekt.

Jag rekommenderar alltid att du gör noggranna undersökningar innan du bestÀmmer dig för vad du ska köpa. JÀmför nÄgra stiftalternativ innan du nöjer dig med den perfekta. SÄ lÀnge du tar dig tid att fatta ditt beslut kommer du inte att Ängra dig.

Vad finns det för olika typer av stiftpistoler?

Stiftpistol finns i tvÄ typer; elektronisk och pneumatisk typ. Deras huvudsakliga skillnad Àr driftsÀttet.

Elektrisk stiftpistol

Denna typ fungerar pÄ batteri. NÀr batteriet Àr fulladdat Àr det bra att fortsÀtta arbeta med ditt projekt.

Pneumatisk stiftpistol

Den pneumatiska typen arbetar pÄ en luftkompressor. I det hÀr fallet mÄste du skaffa en luftkompressor bredvid stiftpistolen.

Ska jag tÀnka pÄ magasinkapacitet nÀr jag köper en stiftpistol?

En sak som du inte vill göra dÄ och dÄ Àr att ladda om stiften. Ju större kapacitet, desto bÀttre. Om du laddar för ofta kan det avbryta ditt arbetsflöde, och det Àr dÀrför du behöver ett verktyg med hög magasinkapacitet.

Magasinet ska Ätminstone kunna rymma 100 stift som gör att du kan arbeta effektivt utan att ofta sluta ladda om stiften. Det kommer ocksÄ att tillföra vÀrde om du letar efter en stiftpistol som har utformats för snabb omladdning.

Du mÄste ocksÄ övervÀga möjligheten att din stiftpistol fastnar. Stopp Àr ett vanligt problem med de flesta stiftpistoler. Det Àr dÀrför det Àr viktigt att vÀlja en som möjliggör enkel och snabb frigöring sÄ att du kan komma tillbaka till jobbet.

Ska jag övervÀga djupkontroll?

Du mÄste stÀndigt justera stiftets djup, sÀrskilt nÀr du arbetar med olika material. Detta beror sÀkert pÄ tjockleken pÄ det material som du arbetar med och hur djupt du vill driva stiftpistolerna. Du mÄste ocksÄ justera djupet nÀr du antingen byter till kortare eller lÀngre stift Àven om materialet förblir detsamma. Vissa verktyg behöver manuell justering medan andra justeras automatiskt för att rymma olika fÀstelement.

Ska jag fundera pÄ frontens design?

En smal front Àr en utmÀrkt funktion i en stiftpistol eftersom det gör att du enkelt kan arbeta i trÄnga omrÄden. En smal front gör det ocksÄ möjligt för dig att utföra andra smÄ projekt som inte Àr möjliga med andra stiftpistoler. En stiftpistol Àr utformad för anvÀndning pÄ kÀnsliga material och bör som sÄdan Àven innehÄlla spetsar av gummi för att sÀkerstÀlla att inga skador uppstÄr pÄ arbetsstyckena.

Finns det nÄgra sÀkerhetstips?

SÀkerhet Àr alltid viktigt nÀr det gÀller pneumatiska verktyg. De flesta högkvalitativa stiftpistol kommer att ha en dubbelavtryckarmekanism som krÀver att du först slÀpper sÀkerhetsavtryckaren innan du trycker pÄ den andra för att skjuta stiftet, vilket förhindrar felaktigt utlösning. De flesta modeller har ocksÄ en bakre avgasport för att leda frÄnluft och luft ut. Avgaserna mÄste vara justerbara eller pekade bort frÄn anvÀndaren eller arbetsytan.

Att dra i en avtryckare pÄ ett tomt magasin kan skada dina arbetsstycken och lÀmna efter strejker. LÄssystemet för torr eld förhindrar att din stiftpistol skjuter nÀr du tar slut pÄ stiften och undviker skador pÄ dina projekt och verktyget. PÄ samma anmÀrkning kommer vissa modeller att ha en omladdningsindikator sÄ att du vet att du hÄller pÄ att ta slut pÄ stift, vilket förhindrar torr eld.

Borde jag tÀnka pÄ magasindesignen?

MÄnga av de bÀsta stiftpistolerna pÄ marknaden idag har stickmagasin. Utöver magasinstypen, bör du ocksÄ övervÀga olika designfaktorer som hur lÀtt det Àr att ladda, magasinkapaciteten, huruvida pistolen har en stiftladdningsindikator och hur lÄngt stift magasinet kan hÄlla. Om magasinet kan hÄlla stift av olika lÀngd, bör du ocksÄ övervÀga om du behöver göra justeringar manuellt eller om magasinet automatiskt justeras för att passa olika stift.

MÄste stiftpistolen vara enkel att anvÀnda och underhÄlla?

Som med alla andra verktyg Àr stiftpistol avsedda att underlÀtta arbetet. Detta betyder dock inte att alla stift Àr lÀtta att anvÀnda. NÄgra av funktionerna att se upp för nÀr man övervÀger hur lÀtt det Àr att anvÀnda inkluderar kontroll av djupjustering, korrigering av trassel och torrskydd. Stiftpistolen du investerar i bör ocksÄ vara lÀtt att underhÄlla för att hÄlla den i drift.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta limpistolen

Slutsats

Om du sysslar med snickarjobb Àr efterbehandlingsverktyg en viktig investering att göra. Under de senaste Ären har nya stiftpistoler införts pÄ marknaden. Detta har resulterat i billigare verktyg med anvÀndbara funktioner av hög kvalitet.

Om du letar efter en bra stiftpistol har vi granskat de 4 bÀsta verktygen pÄ marknaden just nu. Varje stiftpistol har sina egna unika egenskaper som gör den till det föredragna verktyget bland DIY-entusiaster och till och med allmÀnna entreprenörer. Förutom recensionerna har vi inkluderat en detaljerad köpguide som hjÀlper dig att vÀlja det bÀsta verktyget som uppfyller dina behov och budget.

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top