Termostatstestet som justerar förväntningar: Årets bästa val

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

UPONOR SPI 

UPONOR Wave T-165

UPONOR Wave Style 

UPONOR Base T-145

Klicka här för att se termostater.

Oavsett om du har en lägenhet eller ett hus måste du ha möjligheten att kontrollera temperaturen och uppvärmningen av fastigheten, vilket enklast görs med en termostat. 

Beroende på vad du vill ha kan en termostat automatisera temperaturen eller manuellt reglera den, oavsett tillåter den dig att spara massor med energi och pengar. 

Däremot finns det flera modeller att välja mellan och därför behöver köpet vara väl genomtänkt, så den termostaten du får faktiskt är den bästa för dig. Främst bör du fokusera kring vilken modell ditt hem behöver.  

Nedan får du möjligheten att läsa om fyra utmärkta modeller som alla platsar i olika kategorier, förhoppningsvis hittar du den som passar dig. 

Våra topprodukter

1. Bäst i test – UPONOR SPI Termostat

UPONOR SPI Termostat

Klicka här för att se bästa priset

UPONOR SPI är en kvalitativ och driftsäker termostat som med sin allsidighet passar majoriteten av användare. 

Den vita produkten är relativt liten och därmed diskret, tack vare sin bredd och höjd på 74 mm x 74 mm med ett djup på 27 mm. 

För att vara smidig i sin hantering är modellen trådburen med en effekt på 24 W. Den fungerar utan problem både på dagen och på natten. 

På framsidan har termostaten två simpla manuella reglage, vilket är perfekt då man slipper samma krångel som digitala regleringar kan ha. 

Som bevis på termometerns kvalité och utmärkta prestation är det bara att läsa modellens positiva kundrecensioner. 

2. Populärast – UPONOR Smatrix Wave T-165

Klicka här för att se bästa priset

Det är inte svårt att svara på varför termostaten UPONOR Smatrix Wave T-165 är så populär. Den presterar bra, har en lång livslängd och har ett futuristiskt utseende. 

Denna modell är trådlös och har ett lätthanterat vred med en tryckt skala på, produkten är därför enkel att använda. 

Bredden och höjden ligger båda på 80 mm, därför kommer termostaten sitta diskret oavsett var den placeras. 

Modellen är främst tillverkad i vit plast och har en spänning på 3 V, vilket uppnås med de helt vanliga AAA batterierna som majoriteten av hushåll redan har många av. 

Föra att göra installationen smidigt levereras termostaten med både skruvar för montering och 2 stycken batterier, det är alltså bara att sätta igång direkt när produkten har kommit. 

På Trustpilot har produkten fått ett väldigt högt betyg på hela 4,4 / 5 baserat på nästan 40 000 omdömen, vilket verkligen är ett bevis på termostatens tillförlitlighet och uppskattning av många användare. 

3. Premiumval – UPONOR Smatrix Wave Style T-169

UPONOR Smatrix Wave Style T-169 Termostat

Klicka här för att se bästa priset

När det gäller premiumvalet UPONOR Smatrix Wave Style T-169 kan man lätt säga att man får vad man betalar för. 

Produkten är oerhört simpel att hantera, ger korrekta värden och är väldigt hållbar, vilket är precis vad en bra termostat ska erbjuda. 

Den simpla designen kretsar kring den centrerade och stora digitala displayen, som tydligt talar om för användaren vilken temperatur det är. 

Modellen är väldigt tunn med en bredd och höjd på 80 mm, vilket i kombination med möjligheten att välja mellan vitt och svart, tillåter produkten att passa in i alla olika hushåll. 

Termostaten har flera positiva egenskaper, exempelvis är den utrustad med RH givare och är CE märkt. 

Direkt när produkten kommer är det bara att sätta upp den på väggen, den levereras nämligen med både batteri och väggfäste. Därmed behöver du alltså inte lägga extra pengar på dessa nödvändigheter. 

4. Billigast – UPONOR Smatrix Base T-145

Klicka här för att se bästa priset

UPONOR Smatrix Base T-145 är billigare än många andra alternativ, men trots det gör modellen ett utmärkt jobb och håller länge. 

Orsaken till det lägre priset är avsaknaden av en digital display, istället har termostaten en tryckt skala på sitt vred. Dock har det i sig flera fördelar, främst är det inte lika mycket elektronik som riskerar att gå sönder. 

Denna trådbundna rumstermostat har en spänning på 5 V och är tillverkat i en stilren vit plast med en modern design. 

Produkten ska kopplas med en fyrledad kabel när den monteras, men det är aldrig några problem eftersom termostaten levereras helt komplett med skruvar och allt som behövs för uppsättning. 

Precis som majoriteten av andra modeller från det klassiska märket UPONOR har Smatrix Base T-145 både en höjd och bredd på 80 mm. 

Som kund behöver du inte heller vara orolig för att bli missnöjd med köpet, du har nämligen 30 dagar öppet köp efter beställningen är levererad.  

Smartare hem, bättre liv

Vårt test av termostater visar att de bästa modellerna integrerar sömlöst med smarta hemsystem, erbjuder intuitiv användning och bidrar till betydande energibesparingar.

Dessa topprankade termostater utgör kärnan i ett smartare, mer energieffektivt och bekvämt hem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen