Bästa tigersågen 2024 – Test av olika tigersågar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bosch GSA 18 V-LI

DeWalt DCS380M2

Hikoki CR36DA

Makita JR105DZ

Klicka här för att se fler tigersågar.

Bästa tigersågen 2024

Arbetar du ofta med trä och behöver en pålitlig såg? Då måste du köpa den bästa tigersågen. En tigersåg kan faktiskt hjälpa till mer än du tror. Med hjälp av en bra tigersåg så kan du enkelt såga igenom trä och andra material. Du kan förmodligen förstå varför det är bra att han en tigersåg.

Men det är faktiskt inte så enkelt att köpa den bästa tigersågen på nätet. Tigersågar finns i en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Dessutom så finns det tyvärr affärer som endast skriver om de positiva sakerna. De skriver alltså inte om de negativa sakerna för att då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild av hur bra tigersågen faktiskt är. Man vill ju inte köpa en tigersåg som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan det därför vara ganska svårt att köpa en bra tigersåg.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för tigersågar. Jag har gjort den här guiden genom att använda och testa min egen tigersåg. Jag är ju själv en hemmafixare och hantverkare så därför kan jag en del om tigersågar. Men jag har även läst igenom andra tester och kundrecensioner. Jag har sedan satt ihop all information till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så lovar jag att du enkelt kan köpa den bästa tigersågen.

Köpguide tigersåg 2024

Det är alltså inte så enkelt att köpa den bästa tigersågen på nätet. Det finns ju så mycket man måste tänka på. Men det finns några viktiga saker som du ska tänka på när du köper en tigersåg. Det är även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa tigersågen:

 • Hastighet
 • Slaglängd
 • Kuddgrepp
 • Variabel hastighetskontroll
 • Auto-stop
 • Verktygsfritt bladbyte
 • Sågblad – tänder och design
 • Justerbarhet
 • Konstruktion
 • Motor
 • Bladklämma
 • Tändplugg
 • Vikt
 • Väska / fodral
 • Rörelse av blad
 • Varumärke
 • Avsedd användning
 • Varierande hastighet
 • Orbital verkan
 • Bladtyp
 • Vibrationskontroll
 • Batteriliv
 • Kraft
 • Pålitlighet
 • Garanti
 • Säkerhet

Hastighet

Antalet slag som tigersågen kan göra på en minut (slag per minut, SPM) mäts vanligtvis som hastigheten. Såg med högre hastighet (bladrörelser) gör att du kan skära materialet snabbt och effektivt. Förutom att arbeta snabbare (0 – 3000 SPM) kan du också få viss kontroll över bladrörelsen.

Även om en avslappnad användare inte behöver en höghastighetssåg för enstaka jobb utan den professionella / vanliga användaren, leta efter den höga hastigheten som de har råd att använda intensivt.

Slaglängd

Det är inte exakt bladets längd utan definierar hur långt bladet rör sig för skärning (fram och tillbaka). Enkelt, den längre slaglängden gör att materialet skärs snabbt. Det kommer vanligtvis i intervallet 3/4 tum till 1 ¼ tum. I vissa modeller kan slaglängden justeras för verklig anpassningsförmåga.

Kuddgrepp

Detta gör ditt grepp bekvämare även under långa arbetstider eller i hårda projekt. Så det gör att du kan ha ett bekvämt och ordentligt grepp när du använder en tigersåg, och därmed främjar säkerheten.

Variabel hastighetskontroll

Detta styr din tigersågs hastighet och möjliggör förbättrad precision och konsistens. Det tillåter användaren att välja / justera hastighetsnivån enligt materialet som skärs. Om du planerar att använda den här sågen för små jobb då och då är den här variabla hastigheten inte så viktig, men om du vill använda den i kommersiella åtgärder hjälper det dig att få bättre kontroll över hastigheten medan utför operationen.

Auto-stop

När det gäller säkerhet är den här automatiska stoppfunktionen en viktig sak att tänka på. Det här automatiska stoppalternativet är en utlösare i sågen som stoppar verktyget automatiskt när något gick fel som eventuella fel eller fel, för att skydda dig från att bli skadad. Tigersågens borstar slits ut automatiskt för att skydda sågens motor från skräp och skador.

Verktygsfritt bladbyte

Generellt kan bladet i tigersågen bytas ut enligt dina skärkrav. Vissa modeller levereras med ett specialverktyg för att ta bort / byta blad medan andra har inga verktyg alls för att byta blad. Detta verktygslösa blad gör det möjligt att byta / byta ut bladet snabbare och lättare, även mitt i arbetet, utan att ta med något extra verktyg. Kom alltid ihåg att koppla ur sågen innan du byter blad för att förhindra oavsiktlig effekt.

Sågblad – tänder och design

I allmänhet kommer sågen med en mängd olika blad som finns tillgängliga för att skära olika material som metall, trä, bimetall, plast, tegel eller cement. Det finns ett blad för varje jobb, inklusive böjt snitt. Från att beskära grenar i trädgården eller något DIY-projekt i hemmet till kommersiella applikationer, helt enkelt knäpp in ett dedikerat blad. Det är också bäst att välja tigersågen som kommer med ett bladlås och att byta ut blad är verktygsfritt. Här är några bladmaterial som du bör känna till dem i detalj.

Högkolstål (HCS) – Billig typ och har mjukaste bladmaterial men flexibla. Används för skärning av mjukare trä, plast och spånskivor. De blir tråkiga när de används på hårt trä eller metaller.

High Speed ​​Steel (HSS) – Mer värmebeständigt och hållbart än HCS. Den är mindre flexibel men används för att skära aluminium, lövträ, icke-järnmetaller utan slitage, tandbrott och matning.

Bi-Metal – Den levereras med en kombination av HCS (för flexibilitet och brottmotstånd) och HSS (för värmebeständighet, hållbarhet och hårdhet). Används för DIY-projekt och tillfällig användning på grund av dess hållbarhet och långa livslängd än ovanstående blad. Lämplig för många olika jobb.

Hårdmetall tippad – Liknar bimetallblad men kommer med en hårdmetallspets (titankarbid) i slutet av varje tand. Används för att skära tjockare bitar av metaller som gjutjärn, höghållfasta legeringar, rostfritt stål etc. Det är hårt, värme- och slagfast.

Diamant – Den använder diamanter istället för hårdmetaller och därmed dyra sågblad. Används för att skära glas, keramik, betong, fibercement, murverk, glasfiber och gjutjärn. Det är mycket hårt och ger snabbare skärning än någon annan bladtyp.

Karbidkorn – De har inga tänder men har slipande remsor för att skära täta material som cement, keramiska plattor, marmor, tegel, sten och murverk tillsammans med hårda metaller som glasfiber och gjutjärn. Bladets hårdhet gör att du kan skära av materialet utan att få slitage eller skada.

Justerbarhet

Det ger mer stabilitet och kontroll (sågdjup) över tigersågen. Det ger också en tydlig synlighet för bladet och möjlighet att skära materialet i olika positioner (skärlinje). Det är ett metallstycke som ligger i slutet av sågen och låter den skära exakt och smidigt. I vissa fall kan du para ihop den med en verktygslös bladmodell för att göra en enkel och snabb justering i skärprocessen.

Konstruktion

En korrekt byggd tigersåg kommer definitivt att vara längre med sin robusta och pålitliga natur men en dåligt byggd såg kommer inte att hålla längre. Så välj en tigersåg som kommer med metallhölje med tung ABS-plastkonstruktion, varför för den här metallkonstruktionen tål tung användning och ger dig en fantastisk upplevelse med sågen.

Motor

Utan motor fungerar ingen tigersåg eller någon annan elektrisk produkt. Motorn drivs av strömkällan – oavsett om det är eluttag (sladd) eller batteripaket (sladdlöst). Du hittar den här motorn i två huvudformer – borstad och borstlös.

Borstad motor – Det är grundformen och standardformen för alla sågar. Den levereras med två huvuddelar – borstar och kommutator. Den används för att passera genom energin i motorn för att ge kvalitet och effektiv effekt. Precis som andra verktyg kommer kolborstarna att bäras och rivas efter upprepade tider.

Borstlös motor – Denna typ av motor har inte kolborstar. Istället of kolborstar och kommutator, här ett litet elektroniskt kretskort som dikterar energileverans. Kretskortet kommer att kunna justera utgången utan att dra ut all energi som skapats för den uppgift som inte kräver det. Denna motor är kraftfull och eliminerar onödig friktion (som skapas av borstmotorer) och slutar därmed i ett konstant flöde av energi.

Bladklämma

Bladklämman används för att säkra bladet genom att hålla det på samma plats. Bladklämman används för att dra åt eller lossa med en insexnyckel för att säkra bladet. Den här nyckeln ersätts nu med ett nyckelfritt system som gör att användaren kan byta blad utan någon insexnyckel på några sekunder. Några tillverkare utformar en tigersåg så att deras klämmor kan röra sig åt höger och vänster, annat än upp och ner, vilket är känt som fyra positionssystem.

Tändplugg

Detta kommer att informera dig om verktyget startas ordentligt eller inte. Det är tillämpligt på både sladdlösa och sladdlösa modeller. För en sladd kommer den att anslutas och slås på för att fungera och för en sladdlös modell. Det meddelar dig om batterinivån och när den behöver laddas för kontinuerlig smidig skärning. Så detta skyddar inte bara ditt sågverktyg utan hindrar dig också från att stoppas mitt i skärningen, med dess indikation.

Vikt

I de flesta fall måste man använda detta elverktyg under en längre tid. Så, sågens vikt ger dig komfort när du använder den. Man bör välja en tigersåg som kommer med lätt (inte tung) för att hantera den längre utan att bli ansträngd. De flesta sågarna är dock utformade för att ha perfekt balans men du måste kontrollera om det är bekvämt för längre arbetssessioner eller inte innan du köper.

Väska / fodral

Denna väska / fodral skyddar tigersågen och dess tillbehör under förvaring och färd. I vissa märken tillhandahåller tillverkaren detta hårda fodral för att skydda verktyget. Så välj den som kommer med hårt fodral och rymmer bladet med maximal längd i det.

Rörelse av blad

Orbitalsnittet och rakt snitt hänvisar till bladets rörelse.

Straight Cut – Bladet rör sig i ett enda plan – fram och tillbaka. Detta gör att bladet kan skära metall / trä och andra uppgifter där en kontrollerad kapning krävs.

Orbital Cut – Bladet rör sig i oval eller elliptisk form (rör sig upp och tillbaka) snarare än rygg och skum. Den används effektivt för snabbare och aggressiv skärning.

Några modeller har justerbara funktioner som gör det möjligt för användaren att byta från rak skärning till orbitalsnitt beroende på ditt behov av projektet.

Varumärke

Det finns så många märken som tillverkar denna tigersåg men du bör välja den som kommer med hållbar och effektiv prestanda tillsammans med utmärkt kvalitet. Kontrollera också produktens garanti innan du väljer sågen från ett visst märke för att se till att du har köpt den bästa.

Avsedd användning

Rivning är den huvudsakliga användningen av en tigersåg, vilket bara betyder att den används i processen att ta bort material istället för att installera det. En mottagarsåg är den valfria sågen för att skära bort manteln för att installera fönster och dörrar och för att skära genom gamla rör och metallrör. Denna typ av såg är inte utformad för att göra precisionsskärningar, vilket är bättre lämnat för cirkelsågar, bordssågar och huggsågar.

Om du känner att din luft där hemma är torr kan det vara värt att införskaffa en riktigt bra luftfuktare. Läs min köpguide för att hitta den bästa.

Varierande hastighet

Sticksågar klassificeras efter deras maximala antal slag per minut (SPM), och den genomsnittliga sågen toppar runt 2700 till 3000 SPM. En handfull mottagarsågar har en hastighetsjusteringsratt som gör att användaren kan köra en tigersåg med olika inställda hastigheter, men oftast styrs såghastigheterna av utlösartrycket. Detta betyder att ju hårdare du drar sågens avtryckare, desto snabbare rör sig bladet. En trigger med variabel hastighet är vanligtvis att föredra framför andra typer av hastighetsjustering eftersom det inte finns något behov av att stoppa och börja klippa bara för att ändra hastigheter. Erfaren byggnadsarbetare använder ofta mycket lätt tryck på avtryckaren när de börjar skära (ju långsammare bladet rör sig, desto mindre risk för återslag) och ökar sedan trycket när sågen redan har skurit igenom en del av materialet.

Orbital verkan

Vissa tigersågar har orbital verkan, vilket innebär att bladet, förutom att röra sig i en push-pull-rörelse, också rör sig i ett litet elliptiskt mönster. Orbitalåtgärd ökar sågens skärhastighet men minskar noggrannheten. En mottagningssåg utan omloppsskärning kommer att skära en rakare, renare linje men det tar längre tid att skära. Orbitalåtgärd kan aktiveras när hastighet önskas, till exempel när användaren klipper genom undergolv och stängs sedan av när en renare klippning önskas, till exempel när man klippar bort små grenar från ett träd.

Bladtyp

Även om tigersågar huvudsakligen används för rivningsändamål, varierar byggmaterialet, så du hittar en mängd olika sågblad tillgängliga. De flesta mottagarblad har ett universellt skaft, vilket betyder oavsett vilken typ av blad du väljer, det passar din tigersåg, oavsett märke. Dessutom finns blad i olika längder, från 4 tum till 12 tum, med 6 tum som den vanligaste längden. Matcha följande typer av blad till det material du ska klippa.

Trä: Detta blad är utformat för sågning genom både plywood och dimensionellt virke, förutom att skära igenom små trädgrenar (upp till 2 tum i diameter). Ett träblad har mellan 5 och 10 tänder per tum (TPI). Högre TPI skapar en mjukare skärning, medan lägre TPI är utformade för hastighet men lämnar ojämna kanter på träet.

Metall: Ett metallskärblad har fler tänder per tum, allt från 10 till 24 TPI. De extra tänderna gör det lättare att skära igenom naglar, rör och metallrör.

Rivning: Ett demoblad är ofta något tjockare än andra blad och är utformat för att såga igenom kraftiga byggmaterial snabbt. TPI varierar från 6 till 11, och två olika TPI kan finnas på samma blad – en på den yttre halvan och den andra på den inre halvan – så att användaren kan flytta tigersågen närmare eller längre från materialet för de snabbaste skärningarna .

Kombination: Liksom vissa rivningsblad har ett kombinationsblad två olika TPI och kommer att märkas som 5/10 eller 6/10, etc. Om ett kombinationsblad till exempel är märkt som 6/10 kommer bashalvan att ha 6 TPI för att skära snabbt genom plywood, medan den yttre halvan av bladet har 10 TPI för att skära genom tunga naglar. Användaren kan anpassa sig till materialet som skärs genom att helt enkelt använda lämplig del av bladet istället för att behöva byta blad.

Specialitet: Även om ovanstående fyra typer av blad är de vanligaste, finns specialblad för specifika ändamål, såsom beskärning av ben, skärning av gips eller till och med skärning av sten eller keramiska plattor. Dessa specialblad finns i olika TPI och är endast avsedda för deras märkta syfte.

Vibrationskontroll

Att använda en såg under långa perioder kan leda till utmattning av hand, handled och arm, vilket kan minskas om sågen har vibrationsstyrning. Om du använder en tigersåg under längre perioder, som kan vara nödvändigt när du utför auto-karosseri, kan vibrationskontroll komma till nytta, men den här funktionen minskar också hastigheten, så den är inte avsedd för användning i stora rivningsprojekt där hastighet önskas.

Batteriliv

Batteridrivna tigersågar har uppladdningsbara litiumjonbatterier som driver sågen i 20 till 60 minuter, beroende på batteriets storlek och densiteten hos materialet som skärs. Laddningsbara batterier varierar från 18 volt till 24 volt, med några få så höga som 60 volt. Den allmänna regeln är att ju kraftfullare batteriet är, desto längre kommer en tigersåg att gå och desto snabbare blir bladhastigheten, men batteriets livslängd och kraft beror på mer än bara ett spänningsnummer. De beror också på sågmotorns kvalitet och hur gammalt batteriet är – litiumjonbatterier tenderar att tappa ström efter några år och kan behöva bytas ut. Att köpa ett extra batteri eller två förlänger körtiden om du väljer en sladdlös mottagningssåg.

Kraft

Köp alltid en såg med en kraftfull motor och ett stort antal slag per minut. Alltför många tigersågar är underdrivna och det här är orsaken till att en såg har en nedslående skärkraft, det blir inte mycket värre för en motorsåg utan kraft, det är bara slöseri med tid och pengar. Motorns förstärkare är också en bra indikator på hur en tigersåg kommer att fungera, försök hitta en sladdlös med minst 5 ampere och de sladdade versionerna bör vara minst 7 ampere med professionella verktyg som har cirka 12 ampere.

Pålitlighet

Vi har bara inkluderat de mest tillförlitliga verktygen i den här guiden, men du bör alltid titta igenom tidigare köparupplevelser och dessa finns i recensionsavsnittet för de flesta stora återförsäljare och ger dig en riktigt bra bild av hur pålitliga de är över tid.

Garanti

Det här kan vara skillnaden mellan väl förbrukade pengar och pengar i avloppet, se alltid till att du får minst 12 månaders garanti. Ju mer garanti desto bättre.

Säkerhet

Du bör bära tuffa slitstarka handskar och skyddsglasögon för att vara på den säkra sidan, det tar bara en bråkdels sekund att glida eller att ha en bit träskräp att komma in i dina ögon.

Läs också >>> Sticksåg test

Lista över de bästa sticksågarna 2024

 • Bäst i test: Bosch GSA 18 V-LI
 • Populärast: DeWalt DCS380M2
 • Premiumval: Hikoki CR36DA
 • Billigast: Makita JR105DZ

Typer av sticksågar

Sticksågar arbetar på samma princip – användaren griper tag i sågens handtag och hals med båda händerna (modeller med två händer) och det utskjutande bladet skär genom plywood och andra byggmaterial. När det gäller tigersågar är de mest anmärkningsvärda skillnaderna i storlek, vikt och vilken typ av energi som används för att driva dem.

Sladdad

Sladdens tigersågar erbjuder mest kraft eftersom de är anslutna till ett eluttag och kan användas i timmar i taget utan att stanna. Nackdelen med sladdmodeller är att användaren måste fästa en kraftig förlängningssladd (12- eller 14-gauge) för att kunna använda sågen på avstånd från utloppet, vilket är nödvändigt på arbetsplatserna. Detta ökar risken för att snubbla över en sladd när du kör med en tigersåg.

Trådlös

Nya förbättringar av batteritekniken ger större verktyg – såsom tigersågar i full storlek – tillräckligt med kraft för att skära genom trä och metall, men de kan inte hålla den kraften under långa perioder. När du väljer mellan en sladdsåg och en sladdlös såg, överväg din arbetsmiljö. En sladdmodell ger mest kraft, men en sladdlös modell ger möjlighet att använda sågen i områden där det inte finns något eluttag tillgängligt, vilket kan vara nödvändigt om du vill beskära träd på en avlägsen plats. Tänk på att många sladdlösa tigersågar säljs utan batteri (endast verktyg), så du måste köpa batteriet separat.

Kompakt / enhands

Kompakta tigersågar fungerar på samma sätt som deras större tvåhändiga kusiner, men de är mindre i storlek och lättare i vikt. En vanlig tigersåg kan väga så mycket som 10 pund och mäta upp till 2 fot långa (räknar inte bladet), medan en kompakt såg i genomsnitt 12 tum i längd och väger cirka 4 pund. Kompakta tigersågar är praktiska när du behöver kapa i begränsade områden eller när du behöver kapa taket eftersom deras lättare vikt minskar arm- och handutmattning, men de är vanligtvis inte lika kraftfulla som modeller i full storlek. Många kompakta sågar är batteridrivna, men det finns också några modeller med sladd.

Hur man använder en tigersåg

Alla motorsågar kan vara farliga, och tigersågar är inget undantag. Följande säkra användartekniker minskar risken för skador och gör skärningen snabbare och effektivare.

Matcha bladet i sågen till det material du skär. Ett metallblad skär inte effektivt trä och vice versa.

Använd skyddsglasögon när du använder en tigersåg.

Använd två händer när du använder en mottagarsåg i full storlek. Endast en kompakt såg är konstruerad för användning med en hand.

Ta tag i sågen ordentligt och balansera dig själv innan du börjar klippa.

När sågningen är klar, ge sågbladet en chans att stoppa helt innan du sätter ner sågen.

Notera att du får mer kontroll och kan jobba i säkrare tillstånd ifall du använder dig av en sågbock under arbetet.

Tips för tigersågning

Att bibehålla denna tigersåg kräver en liten ansträngning. Här är några tips du bör följa för korrekt underhåll av sågen:

 • Bär alltid rätt säkerhetsutrustning när du arbetar med detta elverktyg.
 • En tigersågs blad är vassa och det finns risk för olyckor när som helst. Använd därför skyddsglasögon och handskar tillsammans med lämpliga skyddskläder.
 • Leta efter en tigersåg som kommer med bladlåseteknik, som ett säkerhetsalternativ när du använder denna tiger såg för att förhindra oacceptabla olyckor.
 • Även om du inte hittar sågspån eller skräp som samlas på knivarna. Torka bara av det när du är klar och det finns inget mycket att oroa sig för.
 • När du väljer bladet ska du välja det vars skäregg är hårdare än det material du ska skära.
 • Generellt bör bladets längd vara 2-3 tum större än materialets bredd, som du ska klippa.
 • Det längre bladet böjs lättare. Eller helt enkelt överväga ett tjockare blad som har en längd på 6 tum eller högre.
 • De flesta moderna modeller har extra funktioner som dammfläkt (för att hålla arbetsytan ren och fri från skärningsuppgiften) och LED-ljus (belyser arbetsområdet för att slutföra uppgiften effektivt).
 • SJ-sladden hjälper till att ge bättre manövrerbarhet snarare än plastsladden. Så föredrar du att använda den här gummikabeln när du använder den här sågen.
 • För korrekt installation och användning bör du gå igenom användarhandboken.
 • Efter att du har använt en tigersåg bör du förvara den ordentligt tills nästa gång du använder den.
 • Ge verktyget regelbunden service efter att ha använt det under en tid.
 • Ta alltid hand om batteriet och ladda det ordentligt före användning för att förhindra att det skadas. Köp också ett utbytbart paket på sidorna.

Läs också >>> Metallsåg test

Vanliga frågor om tigersågar

Vad används en tigersåg till?

Sticksågar används oftast för utrivningsarbete, som att skära bort överflödig mantel vid grovramning av dörrar och fönster eller skärning av rör och ledningar.

Är tigersågblad universella?

Ja, kolvsågblad har ett universellt skaft som passar de flesta tigersågar.

Kan jag använda en tigersåg för att skära trädgrenar?

Tigersågar kan skära genom relativt små grenar, upp till 2 tum i diameter, men grenen ska vara fast, annars sågar den så att den skakar i stället för att skära igenom den.

Vilket är bättre, en tigersåg eller sticksåg?

För att snabbt skära genom väggar, plywood och rör är en tigersåg bättre. Använd en sticksåg när du behöver göra jämnare precisionsskär.

Vad är skillnaden mellan en Sawzall och en tigersåg?

Termen “Sawzall” är ett eget varumärke för den första tigersågen tillverkad av Milwaukee Tools. Den första sågen var så populär att dess namn har blivit synonymt med “tigersåg” i byggbranschen.

Hur mycket effektnivå ska jag leta efter när jag köper en tigersåg?

Effektnivån beror på vilken typ av arbete du utför med det här verktyget. Till exempel kräver ombyggnad av ett hus mer kraft än att skära en PVC-rör. Om du letar efter en såg feller yrkesmässig användning välj sedan en tigersåg som kommer med mer kraft för att hantera alla typer av jobb.

Både sladdad och trådlös såg kommer att erbjuda hela spektret av effektnivåalternativ. På grund av en jämn effektnivå väljer de flesta användarna sågsladdarna. Man måste använda olika effektnivåer – från mindre än 5 ampere till 15 ampere och högre. Om du är en professionell (eller) som har något tungt jobb (som rivning av hus), väljer du sågen över 10 ampere för att få den kraft du behöver för att få jobbet.

Hur fungerar en tigersåg?

Detta elverktyg levereras med en omkopplare. Man bör trycka på säkerhetslåsknappen för att frigöra sågen innan du slår på den. Tryck på på / av-knappen för att hålla verktyget i arbetsläge. Slutligen, när ditt arbete är klart kan du helt enkelt stänga av sågmotorn genom att släppa avtryckaren.

Vem använder en tigersåg?

En tigersåg används i stor utsträckning för byggnadsindustrin för att göra olika grovskärningar i en mängd olika material medan du installerar ett fönster eller takfönster (OR) som arbetar som rörmokare eller elektriker. Om det är för kommersiellt arbete, hemarbete som DIY-projekt eller små rivningsjobb, hushållsrör eller träbearbetning, kommer denna tigersåg att användas absolut.

Hur väljer man det bästa bladet för en tigersåg?

I allmänhet beror bladet du väljer på materialet du vill klippa. Vissa blad är utformade för att skära metaller medan andra används för att hugga virket. Blad med fler tänder per tum (TPI) bestämmer ojämnheten och skärhastigheten och den sträcker sig från 3 – 24 TPI. Så man kan klippa materialet snabbare men resulterar i hårdare skärningar när man använder ett blad med färre TPI. Blad med hög TPI skär långsamt materialet med en mjukare kant.

 • För skärning av trä och rivningsarbete, välj blad med 3 – 11 TPI.
 • För beskärning av knivar i låg ände och rivning, välj runda 8 – 11 TPI
 • Välj 6TPI för träskärblad och för att skära naglar
 • För att skära metaller och tätare material, använd helst blad med 12 – 18 TPI.
 • För hårdare material, välj bladet med TPI på 14 – 36.
 • För metallskärning, använd 18 – 24 TPI-sortiment av blad.

Man kan också hitta kombinationsblad som levereras med variabel TPI och används för att skära både trä, metall och rivning. Här har olika delar av bladet olika TPI och tillåter därmed användaren att få rätt skärning baserat på bladpositionen.

Läs också >>> Fettspruta test

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen