Bästa toalettsitsen 2022 – Test av olika toalettsitsar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Arrow Opal Deluxe

Ido Trevi

Gustavsberg Nautic Dania

Arrow Rubinett

Klicka här för att se fler toalettsitsar.

Bästa toalettsitsen 2022

Känner du att du sitter obekvämt på toaletten och vill på ett enkelt sätt öka komforten? I så fall måste du köpa den bästa toalettsitsen. Med hjälp av en bäst i test toalettsits så kan du snabbt och enkelt öka komforten på toan. En bra toasits kostar inte mycket alls och det är definitivt värt investeringen. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en toalettsits bäst i test.

Men det är faktiskt inte så enkelt att köpa den bästa toalettsitsen på nätet. Detta beror på flera olika saker som gör hela köpet svårt. Toalettsitsar finns till exempel i flera olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det finns tyvärr även affärer som endast skriver om de positiva sakerna. Affärerna skriver alltså inte om några nackdelar eftersom då säljer det så klart bättre. Men detta gör också att man inte får en klar bild av hur bra en toasits faktiskt är. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli ganska svårt.

Men det är precis av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för toasitsar. Jag vet själv att det kan vara ganska svårt att köpa en bra toalettsits trä. Men på grund av det har jag genomfört mitt eget toalettsits test. Jag har gjort den här guiden genom att använda och testa några olika typer av toasitsar. Jag har också läst igenom andra tester och kundrecensioner på nätet. All den här informationen har jag sedan sammansatt till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min guide så lovar jag att du enkelt kan köpa den bästa toalettsitsen.

Läs också >>> Bäst i test toalettstol

Köpguide för bäst i test toalettsits 2022

Det är alltså inte så enkelt att köpa den bästa toalettsitsen på nätet. Det är för att där finns flera olika saker som man måste tänka på när man köper en bäst i test toalettsits. Det är dessa olika saker som gör att köpet blir svårt. Men det hela kan bli mycket enklare genom att använda och följa min köpguide.

I den här guiden skriver jag om vad man ska överväga när man köper den bästa toasitsen. Längst upp så rekommenderar jag även de bästa toalettsitsarna som man kan köpa just nu 2022. Det är dock viktigt att du väljer rätt toalettsits utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa toalettsitsen 2022:

 • Form
 • Material
 • Mjukstängning
 • Färg
 • Installation
 • Ytterligare egenskaper
 • Stötfångare
 • Höjd
 • Ledstång
 • Passform
 • Säkerhet
 • Komfort
 • Gångjärnskvalitet
 • Typ av sittfäste
 • Snabbkopplingsgångjärn
 • Rund eller långsträckt
 • Recensioner

Form

När du köper en toalettsits är det viktigaste att ta hänsyn till toalettens form. Det finns två vanliga former: runda och långsträckta. Runda toaletter finns ofta i äldre hem, medan långsträckta toaletter är mer populära bland moderna VVS-armaturer. Det är viktigt att känna till toalettens form så att du kan välja en toasits som passar.

Material

Toalettsitsar är vanligtvis gjorda av antingen plast eller trä, och det finns fördelar och nackdelar med varje material. Plastsäten tenderar att vara lättare och har en längre livslängd, medan träsäten är robusta och tyngre. Många tycker också att toalettsitsarna i trä ger badrummet lyx.

Mjukstängning

Gör det dig galen när du stänger toasitsen och det gör ett högt ljud? Om så är fallet kan du överväga en mjukstängande toalettsits som är utformad för att stängas långsamt och tyst.

Färg

Toalettsitsens färg hjälper en toalett att smälta in i bakgrunden till ett designerbadrum; eller markera ett neutralt schema med en ljusstyrka. Oftast kommer toalettsitssfärgen ner på vad en specifik produkt erbjuder och vad som matchar den aktuella badrumsdesignen.

I slutändan är färg en individuell preferens, men populära toasitsmärken erbjuder oftast neutrala färger. Så, om ett brett urval i ett specifikt varumärke är viktigt, välj ett antal neutrala toner så är det mer troligt att du hittar en som du älskar.

Installation

Att installera och dra åt toalettsitsen är vanligtvis ett enkelt projekt som du kan slutföra på några ögonblick genom att ta bort de gamla bultarna och sitsen och installera de nyare versionerna.Den typ av bultar du får med den nya toalettsitsen påverkar inte installationen, men bultarnas skick på den befintliga toalettsitsen kanske. Rostiga metallbultar kan snabbt göra detta enkla jobb till något mer komplicerat. En flytande smörjolja kan lossa bultarna, eller i extrema fall kan en bågfil skära igenom dem.

Vissa toasstillverkare erbjuder hårdvara som förmodligen är lättare att installera än en mutter och bult, med specialvingmuttrar som låses på säte så att toppen av bulten bara behöver skruvas in med en skruvmejsel. Det är en trevlig funktion om du aldrig har arbetat med en skiftnyckel förut och inte skulle vara bekväm utöver en skruvmejsel. Andra alternativ att tänka på för installation är toalettsitsar med snabb frigöring som lossnar från bultarna för enkel rengöring. Att kunna ta bort hela sitsen utan att brottas med bultar innebär att du kan desinficera det oftare, vilket ökar badrummets renhet.

I min köpguide för eldkorgar hittar du den bästa svenska eldkorgen som går att köpa.

Ytterligare egenskaper

Toalettsitsar har kommit långt från enkla träbitar med hål i. Bland de funktioner som diskuterats ovan kan flera ytterligare element snabbt förbättra toalettsitsens funktionalitet. Tyststängande toasitsar stängda med kontrollerade gångjärn som försiktigt sätter ner sitsen för att vila på skålen. Stötfångare sitter på botten av toalettsitsen och skyddar porslinet, men tar också tag i skålen för att förhindra att toalettsitsen förskjuts.

Avancerade modeller har uppvärmda säten, massageströmmar och inbyggda bidésystem, vilket ger en lyxupplevelse till ditt hem. Avancerad munstycksplacering, torkfunktioner och vattentemperaturreglering är bara några av de tillgängliga funktionerna för de som vill spendera pengarna.

Stötfångare

Stötfångare på toalettsitsen ska hjälpa till att hålla sitsen ordentligt på säte när du sitter på det.

Att sitta på en toasits som glider runt ger inte en trevlig badrumsupplevelse, och det kan också skada armaturerna och minska toalettsitsens livslängd.

Se till att stötfångarna på toalettsitsen är av god kvalitet och att de är effektiva för att förhindra rörelse medan sitsen används.

Höjd

Det är viktigt att tänka på hur mycket höjd sitsen lägger till. Dessa säten finns vanligtvis i storlekar mellan 8 och 13 cm. Du måste dock överväga hur lång din nuvarande toalett är såväl som din egen höjd.

Att lägga till 13 cm i en redan lång kommod kan skapa en helt ny fråga: att komma på toaletten. Kunder som har köpt för höga säten klagar ofta på att de inte kan röra golvet när de sitter på toaletten. Detta beror naturligtvis på din personliga längd.

Å andra sidan, om du inte lägger till tillräckligt med höjd, fungerar inte sitsen. Det kan också orsaka mer tryck på rygg och knän när du sätter dig ner och står upp.

Ledstång

Ett bekvämt tillbehör som många upphöjda toalettsitsar inkluderar är ledstänger. Ledstänger kan vara avgörande för personer som har mycket svårt att komma på och av toaletten. Ledstångens robusthet är avgörande – du måste välja ett lämpligt material, till exempel aluminium.

Vadderade räcken är bekvämare att ta tag i och är mindre benägna att bli hala. Alternativet att ta bort ledstängerna kan också vara till nytta om de inte behövs. Vissa användare föredrar att använda ett handtag istället för två av olika skäl, till exempel begränsat utrymme.

Passform

Toasitsar passar inte alla, därför är det viktigt att välja rätt mått. Toaletter har i allmänhet antingen standardstorlek eller är långsträckta. Standardtoaletter är runda i form medan långsträckta skålar är mer ovala.

En standardhöjd toalettsits passar inte ordentligt på en långsträckt och tvärtom. Om du snubblar på ett säte som säger att det kan monteras på båda, kontrollera längden och om den kan justeras.

Säkerhet

Säkerhet är avgörande när det gäller upphöjda toalettsitsar. Att ha ett vacklande eller skjutbart säte kan bli extremt farligt för den som använder det.

Vissa upphöjda säten har en ratt på framsidan som du kan vrida för att dra åt sitsen. Andra kommer att ha hårdvara på baksidan som du måste fästa. De flesta säten installeras dock enkelt och utan verktyg.

För att den upphöjda sitsen ska kunna installeras ordentligt och säkert måste det ha rätt passform. Mät din toalett innan du bestämmer dig för en toalettsits för att säkerställa att den kan installeras korrekt. Vissa säten måste kunna fästas under skålkanten, medan andra behöver en platt fälg.

Komfort

Att vara bekväm på toaletten är avgörande. Men inte alla säten tillhandahåller detta. Vissa säten har ett mycket litet hål, vilket kan göra det lite obehagligt att sitta på.

Ett bra alternativ är en toasitsstigning. Dessa är installerade under nuvarande säte. De lägger bara till några centimeter på toaletten utan att lägga till ett nytt säte.

Gångjärnskvalitet

Se till att du tittar på de finare detaljerna när du väljer ett nytt säte; billiga gångjärn är vanligtvis gjorda av plast och kan snäppa lätt så att de måste bytas ut snabbare än väntat, medan vissa gångjärn i metall har fler kontaktpunkter som förhindrar toalettsitsen att böjas. Ju bättre gångjärnet är, desto bättre är kvaliteten och sannolikheten att din toalettsits klarar tidens prövning.

Typ av sittfäste

Det finns två typer av toalettsitssfästen; toppfästande toasitsar matar in två bultar i låsskålen och dras åt överst, medan bottenfästningar matas genom toppen och dras åt under, vanligtvis med vingmuttrar.

De flesta moderna toaletter har toppmonteringsinstallation eftersom de är lättare att montera och ta bort. Du kanske upptäcker att du kommer att vara begränsad till vad du ska välja beroende på vilken typ av toalettsits du föredrar eller de fästen du byter på ditt nuvarande säte.

Snabbkopplingsgångjärn

En annan gångjärnsinnovation är snabbkopplingsgångjärnet. Detta gör att du kan ta bort toalettsitsen och locket utan att behöva ta bort installationshårdvaran. Dessa gångjärn vrider eller lyfter vanligtvis så att du kan ta bort sitsen och locket medan du lämnar gångjärnen fortfarande på själva toaletten. Det behöver inte sägas att detta är ett stort plus för alla som gillar att ge sin toasits en grundligare rengöring då och då än bara att torka snabbt med en trasa. Förutom att hålla sitsen rent, kommer snabba gångjärn också att hjälpa dig att rengöra gångjärnen själva. Detta gör att du kan ta bort rester som kan bidra till oönskad lukt i badrummet.

Rund eller långsträckt

En av de viktigaste sakerna är att köpa en toalettsits som faktiskt passar din toalett. Se till att du vet om din toalett behöver ett runt lock eller ett långsträckt lock innan du shoppar. Lyckligtvis har de flesta modeller runda och långsträckta alternativ, så dina val begränsas inte på något sätt. Ändå vill du inte komma hem och inse att du har fel.

Recensioner

När du vet vilken typ av sits du vill ha kan du fortfarande ha några modeller att välja mellan. I det här fallet kan kundrecensioner vara till stor hjälp. Personer som har köpt produkten berättar hur bra den fungerar. Detta gör att du kan rensa bort de underpresterande modellerna och fokusera på de som uppfyller förväntningarna. När allt kommer omkring är detta något du kommer att använda i många år framöver, så du vill se till att det har blivit väl mottaget av de som redan har köpt det.

Läs också >>> Spegel bäst i test

Hur man drar åt en toalettsits

Från trycket från människor som sitter till att locket och / eller sitsen ständigt öppnas och stängs, får dina toaletter troligen mer trafik än något annat säte i huset. Så det är förståeligt att sitsen kan lossna och vicka lite från sida till sida. Skruvarna som fäster sitsen till kommoden, som ligger precis bakom där du sitter, orsakar problemet. Detta är inte enbart irritation utan en potentiellt osäker situation om locket skulle separeras från en av bultarna medan någon använder det och orsakar skada. Lyckligtvis är fixen ett enkelt DIY-jobb – oavsett om du bara behöver justera bultarna eller byta ut dem helt. Läs vidare för två sätt att gå åt hur man drar åt toasitsen.

Plan A: Dra åt bultarna

Verktyg och material

 • Spårmejsel
 • Gångjärn (tillval)
 • Spärrnyckel
 • Skiftnyckel (tillval)

Steg 1

Leta reda på de två bultarna som fäster sitsen till kommoden. Om det finns små plastfodral som täcker bultarna, använd fingrarna för att öppna dem på samma sätt som du kan komma åt en schampokåpa; många moderna toalettsitsskydd tillverkas med denna funktion. Om inte, använd en skruvmejsel med plan huvud för att försiktigt bända dem loss och exponera bultarna.

Steg 2

Använd skruvmejseln för att dra åt toalettsitsbultarna som nu är exponerade och skruva medurs tills de motstår. Var noga med att stoppa när varje bult slutar vrida; du vill inte ta bort dem eller bryta dem helt. Alternativt kan du överväga att lägga till en toalettsits gångjärnsbricka (mindre än 10 kronor per styck) till varje bult. Dessa brickor designades för det specifika syftet att hålla en toalettsits på säte. Om du väljer att göra det, fortsätt till nästa steg.

Steg 3

För att installera sittgångjärnet, skruva loss skruvarna helt medurs med din skruvmejsel. Skjut brickorna på säte där bulten kommer att möta kommoden innan du sätter tillbaka bultarna och skruvar tillbaka dem.

Steg 4

Om bultarna inte dras åt kan du försöka hålla muttern vid botten på bulten med en tång i ena handen medan du vrider bulten medurs med skruvmejseln i den andra handen. Var noga med att inte gå för långt och skada bulten eller ta bort den; när det slutar vända är du klar.

Plan B: Byt ut bultarna

Verktyg och material

 • Miniatyrbågfil
 • Specialkit för byte av toasits
 • Extra muttrar och bultar (tillval)

Steg 1

Om bultarna är frusna på säte och bara inte springer ut, skär av dem med en miniatyrbågsåg. Placera sågbladet precis under bultens huvud och såga långsamt tills du har gått hela vägen genom metallen.

Steg 2

Efter sågning genom bulten kan det avskurna stycket vara varmt vid beröring, så var försiktig när du tar bort den. Upprepa processen på den andra bulten och rensa bort eventuellt skräp på båda sidor. Ta bort varje mutter genom att snurra moturs, dra sedan ut bultarna och kasta dem.

Steg 3

Om du behöver byta ut gångjärn såväl som bultarna är det bäst att köpa en toalettsitsssats för mindre än 100 kronor i din lokala hårdvaruaffär. Detta inkluderar muttrar, bultar och gångjärn med skruvar. Annars behöver du bara byta muttrar och bultar med gummitvättar.

Skruva sedan bultarna i taget åt gången med gamla eller nya gångjärn genom att hålla i varje mutter vid basen, släpp bulten i mitten av muttern och använd din skruvmejsel för att säkra varje bult medurs. Detta bör göra tricket för att dra åt toalettsitsen. Testa sitsen för att se till att det inte rör sig sida vid sida, och du borde sitta vackert!

Kända märken för en bäst i test toalettsits

Här är lite information om varje topprankat toalettsitsföretag, vad de tillhandahåller och deras individuella fördelar och nackdelar.

Mayfair

 • Världens största toalettsitsstillverkare.
 • De täcker alla badrumstyper, inklusive enfamiljshus, sjöhus, stuga, lägenhet och radhus, lägenheter, skolor, livsmedelsservice, sjukvård, hotell, privata företag, sport, detaljhandel, resor.
 • Med färgflisor matchar de din toasits till vilken färg du vill.
 • De säljer sitstyper som sträcker sig från traditionella toalettsitsformer, pottövningssäten, säten med speciella fysiska behov, öppen front, överdimensionerad, unik form och till och med marina säten för fartyg, husbåtar och båtar.
 • De säljer säten som är gjorda av dessa material – slitstarkt format trä, långvarig plast, vadderad mjuk, träfanér, massiv bambu.
 • Gångjärnsfunktioner som de bär är ingen smällning, enkel rengöring och lätt att ta av, alltid säkra, justerbara, standard gångjärn, metall gångjärn och plast gångjärn.
 • De har produkter som är tillverkade i USA, miljövänliga och barnvänliga.

Fördelar: Välkänt varumärke, de har en mängd toalettsitsar tillgängliga för alla typer av situationer och behov, de har “färgmatchning”, de är miljövänliga och tillverkade i USA.

Nackdelar: Så många val!

Kohler

 • De säljer långsträckta och runda toasitsar.
 • De matchar inte färg, men de har en mängd olika färger.
 • De har toalettsitsar med smarta funktioner som inkluderar: rengöring, belysning och deodoriserande toalettsitsar.
 • De säljer säten som är gjorda av dessa material: plast, gjutet trä och massivt trä.
 • Gångjärnstyper som de bär är: snabbkoppling, snabbfäste, tyst stängning och vanliga gångjärn.
 • De har greppsäkra stötfångare och har toalettsitsar som inte gör det.

Fördelar: Välkänt varumärke, olika toalettsitsar, högteknologiska säten tillgängliga.

Nackdelar: Listar inte om de är miljövänliga.

TOTO

 • De har långsträckta toalettsitsar.
 • Materialen toasitsarna är gjorda av är polypropen och trä.
 • De har dessa typer av stilar: klassiska, kommersiella, moderna och övergångs toalettsitsar.
 • De säljer sitstyper är utrustade med en lufttork, öppen front, öppen front med lock, snabbkoppling och tyst öppen / stängning.
 • Färgerna är oftast vita, bruna / gråkrämfärger eller svarta.

Fördelar: Välkänt varumärke och massor av alternativ att välja mellan.

Nackdelar: Begränsade färgval och inga miljöomtal.

Bath Royale

 • De är en vattensmart-partner, som hjälper till med bevarande av naturresurser.
 • Deras toalettsitsar är ”Långvariga, mjukstängande och lätta att rengöra”.
 • De har långsträckta och runda sitttyper.
 • De har stängda och öppna säten.
 • Det finns tre basfärger av mandel / ben, kex / linne och vitt.
 • De typer av sittsäten de har är standardtyp, familjetyp med pottövning / liten toasits monterad, enkel snabbkoppling för rengöring av toalettsitsar och kommersiella toasitsar.

Fördelar: Vattensmart partner, orolig för miljöpåverkan, har massor av olika toalettsitsar att välja mellan, barnvänliga sittsäten med pottövningar.

Nackdelar: Mindre känt varumärke, har ett begränsat färgutbud och ingen högteknologisk uppvärmning och rengöring av toalettsitsar.

Ellegantz

 • Typ: bidé toasitssfäste
 • Justerbara specifikationer för att ha mjukt eller starkt vattentryck och du kan välja var du vill rengöras.
 • Passar de flesta toaletter.
 • Inget behov av toalettpapper minskar ditt avtryck och är miljövänligt.
 • Ingen el behövs.
 • Har ett lugnt öppet och nära lock.
 • Finns endast i vit färg.

Fördelar: Rengör dig noggrant efter att du har gått, ingen användning av toalettpapper, minskar din miljöpåverkan, ingen el behövs, anpassningsbar till olika typer av toaletter, ger dig den bästa personliga hygienen.

Nackdelar: Mindre känt toalettsitsmärke, begränsad färgpalett, finns endast i butikerna i Shopify eller Amazon, mindre variation med typ av sittsäte (vadderad / upphöjd / uppvärmning).

Brondell

 • Vad de är kända för är uppvärmda toasitsar med en toalettskål som lyser upp nattljus och bär bidétoalettsitsar.
 • Vad det är bra för är kalla temperaturer, säsongsförändringar, morgonanvändning, om du lätt blir kall eller har styva leder och muskler.
 • Det är utmärkt för att se i mörkret, barn, personer med svag syn, besökare som kanske inte känner ditt hem väl.
 • Även bra för att upprätthålla god hygien.
 • De finns i två färger – vitt och grädde / kex.
 • Kan passa en långsträckt och rund toalett.
 • Toalettlocket stängs / öppnas tyst.
 • Nattljus använder en blå LED-lampa, som är energivänlig.
 • Toalettsitsen får ström från ett vägguttag.

Fördelar: Teknikentusiasternas toalettsits, de har ett uppvärmt säte som kommer med en toalettskål nattlampa, de har en bidé som städar dig, är perfekt för äldre och barn, perfekt för kalla dagar, energieffektivt, tyst lock och använder lite kraft.

Nackdelar: Mindre kända toalettsits märke, mycket begränsade färger tillgängliga, och listar bara två typer av toalettsitsar på deras sits.

5 vanliga misstag när man köper en toasits i bidé

En bidétoalettsits är inte ett föremål som du bara kan gå ut och köpa på ett slumpmässigt önskemål. Att köpa en bidétoalettsits kräver vanligtvis forskning och lite planering. Du vill se till att bidetsitsen är kompatibelt med konfigurationen av ditt badrum och storleken på din toalett för att undvika besväret med returer och besvikelser.

På hantverksproffset.se har jag sammanställt den här listan över de fem bästa misstagen för att undvika när du bestämmer dig för att köpa en bidétoalettsits. Jag täcker installationsgropar, monteringsproblem och andra problem i köpprocessen så att du kan njuta av din bidésits till fullo. En toasits med bidé kan förvandla ditt badrum till en lycklig spa-liknande upplevelse, och om du undviker att göra dessa misstag kommer köpprocessen också att ske smidigt.

Inget eluttag i närheten

De allra flesta nordamerikanska badrum har inget utlopp nära toaletten. Även om det kan verka roligt finns det några personer som köper en elektronisk bidésits och har ingen aning om att de behöver ett eluttag. Elektriska bidéer tar inte slut på batterier och alla modeller måste anslutas till ett eluttag. Så vad gör du om du inte har ett uttag direkt nära toaletten?

Den billigaste och enklaste metoden är att helt enkelt använda en förlängningssladd. Alla badrum är inställda lite annorlunda, men om du kan föra en förlängningssladd under / genom ett skåp eller längs ett bord, är detta problem lätt att lösa. Det finns flera eleganta sätt att dölja sladden eftersom den tar sig till bidétoalettsitsen. Eventuell överflödig sladd kan lindas bakom tanken.

Den andra metoden är att låta en elektriker installera ett nytt uttag nära toaletten. Detta är uppenbarligen dyrare och beroende på din badrumsinstallation kan det vara en ganska stor uppgift.

Bidet toasitsar för den nordamerikanska marknaden körs på en standard 110v och 15 AMP-krets. 20 AMP-kretsar eller dedikerade kretsar krävs inte för att enheten ska fungera, men föredras av vissa.

Man köper fel storlek

Det finns inget vanligare problem än att köpa en bidet i fel storlek. Det är mycket viktigt att förstå om din toalett är kompatibel, och om den är, vilken storlek är den (rund eller långsträckt)? För att fastställa detta korrekt, titta på en monteringsguide.

I vissa fall kan du berätta helt enkelt titta på din toalett och berätta om den är rundformad eller långsträckt. Andra gånger vill du definitivt mäta toaletten noggrant, särskilt med äldre toaletter. Jag rekommenderar starkt att alla nya kunder läser igenom toalettmonteringsguiden för att undvika att köpa toalettsitsen med fel storlek och behöva hantera ett byte.

Man köper mindre när man vill ha mer

Du bör behandla att köpa en bidétoalettsits som med andra tunga apparater i ditt hem. Ingen slår ett öga på att spendera 7 000 till 10 000 kronor på en tvättmaskin som används en eller två gånger i veckan. Men när du börjar handla en bidésits får människor klisterstöt bara för att det är en toasits. Bidetsitsar är dock apparater som används varje dag, flera gånger om dagen, ofta av flera medlemmar i hushållet. Bara för att “det är en toalettsits” betyder inte att du ska köpa det billigaste alternativet. Tänk på att köpa en bidésits som en långsiktig investering när det gäller din kroppshygien. Du vill ha något pålitligt som du kan använda dagligen på dig själv så länge som möjligt.

Att köpa en bidé borde inte vara en tävling mot det billigaste alternativet, eftersom det generellt sett får konsekvenser. Ett av de största problemen när man köper en lägre prissatt bidé är att de brukar komma från varumärken med dålig service och / eller support. Det största problemet med att köpa från botten av fathandlarna är garanti och service. Att ha en artikel kort efter först efter några månaders köp är inte perfekt. Vad som är värre är att ett säte som kostar tusentals kronor slutar fungera utan någon tillverkares närvaro eller alls för den delen.

När du handlar efter en bidétoalettsits, se till att du överväger varumärkesnärvaro, kvalitetshantverk och varaktig prestanda istället för att enbart fokusera på priset. Det betyder inte att du behöver spendera 10 000 kronor på en bidé, men som alla saker i livet får du vad du betalar för. Med en apparat som får lika mycket användning som en bidésits, leta efter kvalitet och njut av år med god hygien.

Att inte veta skillnaden mellan olika stilar

En nyckelfunktion att veta när man köper en bidétoalettsits är vilken typ av vattenvärmesystem den använder: tank, tankfri eller hybrid. Skillnaden i prestanda kan påverka den totala upplevelsen av din bidésits. Men vad innebär varje typ? Låt mig gå igenom dem och deras individuella fördelar.

När du väljer en bidésits med ett tanktypssystem är de största fördelarna att vattnet är varmt omedelbart och att de tenderar att vara de mest kostnadseffektiva modellerna. Eftersom vattnet förvärms i en inre behållare är det tillgängligt omedelbart. Nackdelarna med en behållare (eller tankuppvärmning) är att det varma vattnet är begränsat till tankens storlek, vilket är cirka 30 sekunder, och sitsen använder energi medan det inte används. En annan nackdel för vissa är att reservoarsystemet i vissa fall kan göra bidetsitsen lite tjockare bak.

Bidésäten med tankfria värmesystem är fantastiska eftersom de producerar oändligt varmt vatten. Bidésitsen kan gå hela dagen och fortfarande producera varmt vatten om du vill. Den enda nackdelen är vid dess första start. Eftersom tankfria bidéer inte har en inre tank där vattnet sitter varmt och varmt kommer det att finnas en initial bit av rumstemperaturvatten som sprutas innan det blir riktigt varmt. Denna första spray med kallare vatten stör inte de allra flesta användare, men i vissa kallare klimat kan det vara ett problem. Ytterligare en uppåtriktning för tanklösa värmesystem är att eftersom de inte har en behållare inom, tenderar de tanklösa enheterna att vara lite snyggare och de är mycket mer energieffektiva.

Hybridvärmesystem har fördelarna med både tanklösa och tankenheter, med nästan inget dåligt. Hybridvärme bidé toasitsar kommer att börja varma eftersom de har en liten behållare inuti, samtidigt som de håller sig varma eftersom de också har tankfritt värmesystem. Den totala storleken på dessa enheter ökar inte riktigt eftersom behållaren i hybridenheter är mindre eftersom den tanklösa delen av enheten har kapacitet att snabbt ta över. Nackdelen liknar tanksitsar eftersom de inte är lika energieffektiva som tanklösa modeller.

Man har orealistiska förväntningar

Bidétoalettsitsar är otroliga hygienutrustningar som bokstavligen kan ändra dina badrumsvanor. De är dock inte mirakelprodukter. I grunden är bidésitsarna utformade för att spruta en stråle med varmt vatten på din baksida för att hjälpa dig att städa dig själv efter att du har använt toaletten. De är inte avsedda att rengöra hela botten, diagnostisera sjukdomar (ännu), rengöra din skål och / eller göra dina skatter. Missförstå mig inte, att köpa en bidé blir en positiv livsförändrande upplevelse, men ett stort misstag som vissa användare gör är att ha orealistiska förväntningar på vad de kan göra.

Strålen

Sätets stråle är en fokuserad stråle med varmt vatten som är avsedd att spruta ett område som är ungefär lika stort som 5 kronor. Vissa användare förväntar sig att en brandslang kommer att frigöras från bidésitsen och rengöra hela botten med stor intensitet. Det är inte vad en bidésits gör. Så mycket spraytryck behövs inte för att få en bra rengöring, ett betydande flöde kommer lätt att göra jobbet. Spruttrycket på de flesta bidésitsarna är tillräckligt starkt för att göra dig ren i nästan alla fall. Även om det är sant att vissa bidéer erbjuder högre spruttryck än andra, är det troligt att du inte kommer att behöva svänga det hela vägen upp för att få jobbet gjort. För de som söker högtrycksenheter finns dessa alternativ tillgängliga. Om en elektrisk bidésits inte kan tillfredsställa det tryck du vill uppnå finns det alltid icke-elektriska enheter som kör av PSI i ditt hem. Du måste offra lyx för detta, men det här är en sista utväg för dem som vill ha det starkaste spruttrycket som finns.

Lufttork

När man köper en bidésits har vissa individer tanken att bidettsitsens varma lufttork kommer att vara ungefär som en kommersiell handtork som finns i offentliga toaletter. Detta är inte fallet eftersom höga temperaturer av varm luft som ligger i närheten av känsliga områden kanske inte är en säker idé. En lufttork på bidésitsarna är utformade för att vara säkra och arbeta långsamt över tiden. En lufttork är fullt kapabel att torka en individ, även om du måste offra några minuter av din tid.

Förinställningar

Den sista på min lista är förinställningar. Förinställningar är en funktion som vissa letar efter, men några av förväntningarna på förinställningar är alldeles för ambitiösa. Bidet-förinställningar är mycket enkla när det gäller att komma ihåg munstycksposition, vattenvärmeinställningar och spraytryck. Förinställningar kommer inte ihåg den exakta tvättoscillationen eller några andra lägen, och den kommer inte ihåg några sekvenser för din tvätt. Du måste fortfarande välja vad du vill ha med avseende på svängning, pulserande eller andra sprayförskjutningar.

Det bästa sättet att undvika att göra misstag när du köper en bidétoalettsits är att göra undersökningen. Det är viktigt att vara realistisk med tanke på förväntningarna, känna till din prisklass och vad du får till önskat prisintervall, förstå dimensionering av en bidetsits och veta vilka funktioner du behöver. Att köpa din första toalettsits för bidé blir en omvandlande upplevelse. Undvik dessa 5 stora misstag, och du kommer att bli skicklig bidetanvändare på nolltid!

Läs också >>> Element bäst i test

Vanliga frågor om toalettsitsar

Ska man tänka på formfaktor när man köper en bäst i test toasits?

Toalettskålens design anger formen på toalettsitsen som krävs. Toalettskålar finns i allmänhet i två standardformer: långsträckta och runda.

Mät längden på skålen för att ta reda på vilken toasits du behöver. Hitta mitten mellan sitsbultarna och mät till skålens framkant. En långsträckt skål kommer att mäta mellan 46 cm och 47 cm, medan en rund skål mäter cirka 42 cm. Om du också köper en ny toalett finns det några faktorer att tänka på mellan långsträckta och runda alternativ:

 • Avlånga toaletter tenderar att vara bekvämare för vuxna, lättare att gå av för personer med rörelsehinder, men de tar upp mer utrymme och är lite begränsande i ett litet badrum.
 • Runda toaletter är bättre för mindre människor och kan vara en idealisk lösning för ett barns badrum. De är i genomsnitt mindre kraftfulla än långsträckta modeller, men har också en lägre prislapp.

Är material något man borde överväga i den bästa toalettsitsen?

När du väljer en toalettsits kan du välja material för bultar, gångjärn och sittsäte. Valet av gångjärnsmaterial är utformat för hållbarhet – med rostfritt stål och förzinkade alternativ i den höga änden och plast i den nedre änden. Om toalettsitsen finns i hemmets största badrum, överväga att gå med avancerat material.

Bultar finns i metall eller plast. Metallbultar erbjuder styrka och stabilitet, med liten flexibilitet för att vrida säten. De är dock mer mottagliga för fukt och fukt i ett badrum. Plastbultar rostar inte, så de är lättare att ta bort för rengöring, men de saknar styrkan hos metallbultar. Om hemmet är större, överväga istället metallbultarna.

Sitsen i sig kan komma i plast eller trä. Plastalternativ motstår naturligt fukt och är lätta att rengöra. De är också mer hållbara över tid eftersom träsäten absorberar fukt och börjar spricka och snedvrida. Träsitsar är i allmänhet bättre för sekundära badrum, eftersom deras estetiska tilltal kan uppväga deras långsiktiga funktionalitetsproblem.

Vilken är den maximala vikten som en vanlig toalettsits kan hålla?

Viktgränsen för en standard toalettsits varierar efter tillverkare, men den genomsnittliga maximala vikten är mellan 130 och 230 kg.

Hur kan jag hitta rätt storlek toasits för min toalett?

För att hitta rätt toalettsits för din toalett, mät toalettsitsens längd, toalettsitsens bredd och avståndet mellan bultarna.

Hur byter du din toalettsits bäst i test?

Du kan byta ut toasitsen genom att ta bort de gamla bultarna från den befintliga sitsen med en skruvmejsel och en nyckel och sedan installera den nya med en uppsättning nya bultar (vanligtvis metall eller plast). Var uppmärksam på hur mycket du drar åt bultarna. Om du drar åt dem för mycket kan sitsen (eller toalettporslinet) spricka. Om de är för lösa kommer sitsen att röra sig när det används, vilket gör att gångjärnen böjs och går sönder.

Vad finns det för former på en bra toalettsits?

En av de första sakerna du behöver kontrollera när du köper en toalettsits är formen eftersom de säljs antingen som långsträckta eller runda versioner.

För att ta reda på vilken typ du har, mäta från framsidan av toasitsen till mitten av monteringshålen. Om den mäter 42 cm har du en rund toalett medan om den mäter 47 cm har du en långsträckt toalett – så se till att du köper rätt typ.

Många toalettsitsar finns som både långsträckta och runda modeller, så se till att du väljer rätt för din toalett när du köper.

Vad finns det för olika material som en toasits bäst i test kan vara gjord av?

Toalettsitsens material är viktigt. De flesta toalettsitsar är numera tillverkade av polypropen – detta är ett lämpligt material eftersom det är motståndskraftigt mot fläckar, flisor, repor och sprickor. Av denna anledning är högkvalitativt polypropen ett bra val.

Träsitsar kan vara ett attraktivt alternativ och är hygieniska så länge de behandlas ordentligt.

Ett annat alternativ är ett träsäte belagt i plast. Dessa är ofta billigare alternativ men fungerar bra som budgetval.

Behöver man mjukstängning till sin bästa toalettsits?

Ingen tycker om det höga ljudet från en smällande toasits, och nuförtiden har många toalettsitsar en mjukstängningsmekanism.

Detta förhindrar att toalettsitsen smälter, även om du bara tappar det – i stället stängs det långsamt och ljudlöst på egen hand.

Dessa är ett bra alternativ för alla som är känsliga för buller och även för personer som inte kan böja sig för att stänga toasitsen på grund av ryggont eller andra orsaker.

Toaletter med mjuk stängning tenderar också att vara längre eftersom de inte utsätts för plötsliga stötar. Även om de kanske kostar lite mer, kan det vara så att du sparar pengar på lång sikt genom att välja en toalettsits med mjuk stängning.

Är det viktigt att min toalettsits är lätt att installera?

De flesta moderna toasitsar är utformade för att vara enkla att installera och ta bort för rengöringsändamål.

På de flesta modeller fäster du helt enkelt muttrarna och bultarna på toalettskålen och klämmer sedan toalettsitsen på säte. Du lossar sedan bara igen när du vill ta bort den.

När du köper en toalettsits bör du kontrollera hur enkelt det är att installera – samt om du behöver några specialverktyg för att göra det.

Vad finns det för andra funktioner till en bäst i test toasits?

Vissa toalettsitsar har extra funktioner för komfort eller användarvänlighet. Du kanske till exempel föredrar att välja en vadderad toalettsits för en förbättrad badrumsupplevelse.

Om du verkligen vill gå för lyx kan du också hitta toasitsar som kan värmas upp eller som inkluderar nattlampor och mer. De är dyrare men erbjuder en helt ny nivå av lyx när du besöker badrummet.

Om det låter som något du kanske är intresserad av, kolla in granskningen av toalettsitsen Brondell nedan.

Vilka är fördelarna med de bästa toasitsarna?

 1. Lägger till elegans i badrummet – Toalettsitsar finns i olika former, storlekar, färger och finish. Detta ger dig en chans att välja en som rimmar med din badrumsinredning för att skapa ett elegant utrymme.
 2. Lägg till komfort – Att lägga till en toasits i ditt badrum är avsedd att ge extra komfort. Varje typ av toalettsits ger komfort på ett visst sätt. Vadderade toasitsar är till exempel mer bekväma än icke-vadderade. En uppvärmd toalettsits håller dig varm under kalla dagar. Upphöjda toalettsitsar är å andra sidan utmärkta eftersom de är mer bekväma och lätta att använda för dem som är äldre eller fysiskt utmanade.
 3. Enkel rengöring – En av de största fördelarna med att ha en toalettsits är enkel rengöring. Dessa säten är också mer hygieniska eftersom de förhindrar bakterier och bakterier.

Hur väljer man den bästa toalettsitsen?

Det finns ett antal faktorer som du måste tänka på innan du köper en toalettsits. Dessa är:

1. Materialet

Ta hänsyn till några faktorer som komfort och hållbarhet hos en toalettsits som dikteras av materialet som används för att göra det. De flesta toalettsitsar är tillverkade av plast och trä. Toasitsar av plast är billigare och lätta att rengöra jämfört med trä. Men de slits lätt, särskilt på grund av tung användning. De är också utsatta för repor och sprickor.

En toalettsits trä är å andra sidan mer hållbara. De är bekväma att sitta på under kalla årstider eftersom de håller sig varma till skillnad från plast. De vanligaste toalettsitsarna i trä är gjorda av ek och valmutter. Hur dyr en toalettsits trä kommer att bestämmas av kvaliteten på träet som används för att göra det. Det är viktigt att behandla dem för att undvika missfärgning och fläckar. Den största nackdelen med toasitsar trä är att de kan gå sönder, spricka eller splittras

Mjuka toalettsitsar är de mest bekväma men de är utsatta för virus och bakterier.

2. Kvaliteten på gångjärnen

Kvaliteten på gångjärnen på en toalettsits bestämmer hur effektivt eller ineffektivt det är. Gångjärn av låg kvalitet är inte hållbara och kräver ofta byte. De flesta toalettsitssmodellerna är gjorda med plastjärn som har två kontaktpunkter. De är benägna att snäppa i två varje gång sitsen böjs. Toalettsitsen kommer att fortsätta att slås ner eftersom gångjärnen inte är utformade för att förhindra detta. Vissa modeller har dock utformats för att motverka detta problem. De är försedda med gångjärn som stänger långsamt för att minska bullret och förhindra att det smälter mot toalettskålarna.

3. Toalettsitsens form och mått

Detta är en av de mest begränsande faktorerna när du väljer toasits. Toalettsitsens form bör stämma överens med din toalettskål. Den kan antingen vara rund eller långsträckt. Dimensionerna på din toalettsits bör också komplettera med din toalettskål. Tänk på de mått som tillverkaren tillhandahåller för att säkerställa att din toalettskål är kompatibel med den toalettsits som du vill köpa. Se till att installationsskruvarna också passar skålen eller sitsen.

4. Ytterligare funktioner

Varje modell av toalettsits kännetecknas av extra funktioner för att göra det mer tilltalande. Dessa funktioner är avsedda att ge komfort, stil och elegans. De inkluderar uppvärmda, vadderade och upphöjda toalettsitsar. Uppvärmda säten är perfekta för dem som bor i kalla områden. Vadderade säten är bekvämare än någon annan typ av toasits men de kan vara ohygieniska. Dekorativa toalettsitsar lägger till stil och glamour i ditt badrum. För äldre och fysiskt utmanade är en upphöjd toasits bekvämare och lättare att använda. Det finns några toalettsitsar som är utformade för att öppnas och stängas automatiskt.

5. Recensioner

Läs kommentarer från andra användare om en viss toalettsits innan du köper den. Detta bör informera dig om fördelarna och nackdelarna med varje modell. Det gör det också möjligt för dig att göra ett välgrundat val.

6. Pris

Kvaliteten på en toalettsits ska matcha priset. Du bör också leta efter en som passar inom din budget.

7. Design

Välj en toalettsits som har en design som passar din badrumsinredning. Låt det lägga till komfort såväl som stil och elegans i ditt badrum.

Vad är grunderna för att installera en toasits?

Toasitsar är mycket enkla att installera. Följ följande steg:

 • Börja med att rengöra skålen, fälgen och toalettsitsen som för närvarande används.
 • Ta av plastlocken som täcker bultarna.
 • Använd ett lämpligt verktyg som en skiftnyckel och lokalisera bultarna på toalettsitsens baksida och lossa muttrarna som används för att hålla dem på säte.
 • När muttrarna har tagits bort tar du bort bultarna och den gamla toalettsitsen samt locket.
 • Installera den nya toasitsen

Rikta in hålen på den nya toalettsitsen med skålarna på toaletten. Placera bultarna i hålen och stäng locket och sitsen. Trä de nya muttrarna som följde med din toalettsits sitta på bultarna. Dra åt muttrarna med en skiftnyckel.

Varför borde man köpa en toalettsits trä?

Toalettsitsar är i allmänhet antingen av plast eller trä. Men vad tar trä över plast?

 • Miljövänligt: ​​Om du försöker hålla din plastförbrukning låg är en toasits i trä ett mer miljövänligt alternativ. Vissa av dem kan till och med återvinnas.
 • Robustare: De bästa träsätena tål också mer vikt och varar längre.
 • Ekonomiskt: I motsats till vad de flesta tror, ​​är träsitsar inte mycket dyrare än en högkvalitativ plastprodukt.
 • Stil: Träsitsar sticker ut. De ger din toalett ett varmt, lyxigt och elegant utseende.
 • Blir inte kallt: Till skillnad från plastmodeller, när temperaturen sjunker, blir ett träsäte inte obehagligt kallt.

Många husägare förbiser kraften som toalettsitsen kan ha i badrumets utseende och känsla – fall inte i den fällan! En toalettsits i trä ger ditt badrum en lyxig touch och gör att den sticker ut. Det kan till och med vara ett användbart verktyg när man överväger inredningen.

Kontrollera om du behöver ett långsträckt eller avrundat säte. Tänk sedan på vilken färg och vilka material som passar bäst i ditt badrum. Se till att det är tillverkat av högkvalitativt material och att det inte tar timmar att installera. Kombinera alla dessa faktorer så är du på rätt väg att hitta det bästa toasitsen i trä för ditt hem.

Vad är viktigt i en bäst i test toasits trä?

Att välja en toalettsits är enkelt och enkelt. Det finns dock några egenskaper att tänka på när du köper den bästa till din toalett.

 • Storlek: Även om alla toalettskålar liknar varandra finns de i två huvudformer: rundade eller långsträckta. Eftersom säten typiskt är utformade för en av de två typerna, se till att modellen du väljer passar din toalettform.
 • Typ av trä: Sittsäten är ofta gjorda av bambu, ek eller fanér. Även om ek kan vara en av de starkaste skogarna, gör den unika designen och färgen på bambusätena det till ett populärt alternativ. Fanérträ kan emellertid kombinera flera träslag och är i allmänhet ett mer ekonomiskt alternativ.
 • Kvalitet: Gångjärn kan vara de första komponenterna att ge upp. Så titta noga på kvaliteten och materialet som används för att säkerställa en lång livslängd.
 • Enkel installation: Även om de flesta modeller har en liknande installation kan vissa modeller vara mer utmanande att installera. Användarnas kommentarer är i allmänhet den bästa indikatorn här.
 • Långsam stängning: Ljudet från en smal toalettsits kan vara extremt obehaglig. En långsam stängningsfunktion kan undvika denna typ av oenighet.

Hur rengör man en toalettsits i trä?

Varje modell kan komma med specifika rekommendationer när det gäller rengöringsmedel. Generellt sett är det dock bäst att använda mjuka och icke-slipande rengöringsprodukter. Ofta kommer ett milt rengöringsmedel eller diskmedel att göra tricket. En blandning av natron och vinäger kan vara ett mer naturligt alternativ.

Hur ska man välja en bäst i test toasits för tunga människor?

Se till att köpet du håller på att göra är värt det genom att fokusera på dessa nyckelfaktorer:

Design

När du köper en effektiv toalettsits för en tung person är det första att granska produktens design. Alltför ofta väljer tunga människor en toalettsits som helt enkelt inte är avsedd för dem. Tänk, “Kommer den här designen att fungera för mig?”

Se till att produkten är ergonomisk och väl konturerad. Det finns ett brett utbud av produkter med en upphöjd toasits design. De som har mobilitetsutmaningar kommer att dra nytta av detta. Designen gör sitsen högre och därmed lättare att använda.

Ett test fann att en upphöjd toasits design minskar muskelaktivitet. Designen minskar den tid det tar för en användare att sitta ner och stå upp. Detta minimerar onödigt obehag och förbättrar din levnadsstandard.

Stabilitet

Tänk på stabilitet när du väljer den bästa toalettsitsen för en tung person. Stötfångare på en toalettsits är de delar som säkerställer stabilitet. Det är vad som dämpar friktionen mellan toalettsitsen och toalettskålen.

En effektiv toalettsits för en tung person kommer att utrustas med stabiliserande gummistötfångare. Kvaliteten på detta material minimerar oönskad rörelse och ostadighet.

Konstruktion

Vanliga toasitsar är oftast utrustade med billigt plastmaterial. Ändå måste en effektiv produkt för en tung person konstrueras av högkvalitativ ABS-plast. Detta stärker toalettsitsen och minimerar brott vid extremt tryck.

Kontrollera att produkten också är utrustad med gångjärn i rostfritt stål och kraftiga bultar. Dessa starkare och mer hållbara material ökar produktens styrka och ger den en lång livslängd.

Användarupplevelse

Det är också viktigt att välja en enkel installationsprodukt. Kontrollera om det finns en toalettsits som passar både runda och långsträckta toaletter. Investera helst i en toasits som passar din befintliga toalett.

Finns det några bra tips för hur man använder en toalettsits snabbt och säkert?

 • Kompatibilitet: Se till att din toasits är kompatibel med den befintliga toaletten.
 • Kundtjänst: Kontrollera att varumärket är bra för kunderna om du behöver hjälp med produkten.
 • Viktgräns: Var noga med att före köp, att toalettviktbidraget passar dina behov.
 • Installation: Se till att du har rätt verktyg för att installera produkten snabbt och effektivt.
 • Anställa: Överväg att anställa någon för att installera produkten. Erbjuder varumärket den här tjänsten?

Vad är en upphöjd toalettsits?

En upphöjd toalettsits är en mycket enkel men praktisk uppfinning som höjer toalettsitsen eller lägger till en ny ovanpå. De finns i olika höjder mellan 8 och 13 cm och är i allmänhet gjorda av gjuten plast eller komposit.

Förhöjda toalettsitsar kan vara praktiska av många anledningar, till exempel personer som återhämtar sig efter en skada eller operation eller äldre människor. Kvinnor som har svårt att sitta ner eller stå upp från låga toaletter kommer att finna detta viktigt under sin återhämtning.

Varför borde man använda en uppvärmd toasits?

Varma säten är populära av olika skäl. Här är deras primära förmåner:

 • Värme är terapeutiskt: Det slappnar av muskler och minskar smärta.
 • Lyxiga inställningar: Uppvärmda säten har i allmänhet otroligt kreativa funktioner, som massagestrålar, varmluftstorr eller till och med en varmvattensbid.
 • Använder lite elektricitet: Även om de alltid förbrukar mer ström än en icke-elektrisk typ, bör uppvärmda säten inte få din räkning att hoppa till himlen. Vissa modeller har även ett energisparläge.
 • Lätt att installera: De flesta modeller är enkla att installera och kan bara skilja sig från ett vanligt säte genom att ansluta det till ett uttag.
 • Komfort: Cirka 75 procent av amerikanerna använder sina smartphones medan de sitter på tronen. Att bara känna sig avslappnad ensam medan du rullar på sociala medier kan motivera att investera i ett uppvärmt säte.

Vad är bra med en uppvärmd toalettsits?

Innan du bestämmer dig för en modell, se till att sitsen uppfyller både din toalett och dina personliga behov.

 • Toalettform: Skålarna är antingen långsträckta eller runda. Utför rätt mått och jämför dem med tillverkarens specifikationer.
 • Elförbrukning: Även om uppvärmda säten i allmänhet inte använder mycket ström, erbjuder vissa modeller miljövänliga funktioner, till exempel viloläge.
 • Temperatur: Din ideala temperatur kanske inte passar andra människor i hushållet. Lyckligtvis innehåller vissa produkter olika temperaturinställningar för att passa alla smaker.
 • Ytterligare funktioner: Som jag nämnde har uppvärmda säten vanligtvis en lång lista med snygga egenskaper. Gör en lista över dina mest önskvärda funktioner. Välj mellan varmt vatten, massagefunktion, varm torr luft, dubbla munstycken, barnläge och mer.

Varför kan man behöva en vadderad toalettsits?

Du kanske tror att en vanlig hårdsits är tillräckligt bra för jobbet. Men detta är inte nödvändigtvis fallet.

Ett vadderat säte kan förhindra att benen komprimeras av vikten och trycket, vilket kan leda till stickningar eller domningar (3). Barn och äldre uppskattar särskilt denna extra dämpning eftersom det vanligtvis gör sitsen mjukare att gå av och på.

En sådan sätesstil är fylld med skum eller gel. Som ett resultat blir ytan inte kall när temperaturen sjunker. Detta kan vara en bra fördel under vintern.

Vad ska man tänka på när man handlar efter en vadderad toasits?

När du väljer de bästa vadderade toalettsitsarna finns det några viktiga inslag att tänka på:

Toalettstorlek

Säten är vanligtvis utformade för att passa antingen långsträckta – 47 cm – eller rundade skålar – 42 cm.

Innan du köper en specifik modell, se till att måtten matchar din toalettomkrets. Att välja fel form kan resultera i en produkt som är antingen för lång eller för kort. Installationen kan då bli komplicerad med mindre än optimal komfort.

Robust material

Även om sitsen är vadderat, är det vanligtvis fäst på en trä- eller plastram. Detta underlag måste vara tåligt och robust för att förhindra sprickor eller splittringar.

Vad gäller stoppningen är skum med hög densitet att föredra eftersom det bättre stöder kroppsvikt. Dämpning av låg kvalitet kan snabbt platta ut. Du känner då det hårda underlagret när du sitter på det.

Dessutom innehåller vissa modeller antimikrobiella material för att hålla mögel och andra bakterier borta.

Starka gångjärn

De flesta parens etikett är att hålla toasitsen nere, trots vad som händer i verkligheten! Det betyder att den ständigt lyfts och sänks hela dagen. Gångjärn av hög kvalitet bör kunna motstå dessa rörelser, tillsammans med trycket när du sitter på den.

Gångjärn av rostbeständigt material som mässing, rostfritt stål eller krom tenderar att hålla längre. De tål bättre direkt kontakt med vatten (5).

Mjukstängning

Vadderade säten kan också levereras med en mjukstängningsfunktion. Detta minskar bullerstörningarna från en smältsits över toalettskålen. Om detta är något du värdesätter är det en funktion du vill lägga till i din checklista.

Design och stil

Om du uppskattar snygga badrum kan det övergripande sittutseendet spela en viktig roll i ditt köpbeslut. Välj mellan traditionell vit, färgad eller mönster.

Varför ska man bry sig om en toalettsits material?

Vanligtvis är det första du behöver ta ett beslut om materialet: trä, plast eller något lite hårdare kärna. Det finns fördelar och nackdelar med vart och ett av dessa material. Billig plast kan vara mycket mer hållbar men kan gå sönder, medan trä är dyrare men inte spricker lika lätt. Det finns avancerade variationer på marknaden men var beredd att betala en premiumprislapp för privilegiet.

Hur kan man sitta bekvämt på sin toasits bäst i test?

Såvida du inte byter ut hela din toalett måste du se till att sitsen du köper har samma form som din befintliga skål; detta kan antingen vara runt eller långsträckt. Avlånga toalettsitsar passar inte alls på en rund toalett, men ändå kommer en rund sits att passa på en långsträckt toalett – men det kan se löjligt ut – så se till att du köper rätt passform för din toalettform.

Hur köper man den bästa toalettsitsen?

Nu när du vet de bästa alternativen på marknaden är det också fantastiskt att veta vad du letar efter. Det är därför jag ska diskutera de viktiga faktorer som du bör tänka på när du väljer toalettsits.

Du kanske tror att det är lika enkelt som att välja allt du kan sitta på, men det är verkligen mer än så. Du kommer att upptäcka vad jag pratar om när jag går igenom flera faktorer.

Samtidigt handlar det också om kompatibilitet. Du måste se till att toasitsen passar bra med toalettskålen, speciellt om toaletten du har inte har toalettsits. Om du köper ett oförenligt säte skulle du ha slösat bort din tid och pengar.

1. Allmänna typer av toalettsitsar

I allmänhet finns det två typer av toalettsitsar, och de är:

 • Avlång toalettsits: Jämfört med den vanliga toalettsitsen har den en mer oval form och har en längd på cirka 47 cm. Även om det är lite annorlunda, graviterar många människor mot den här typen på grund av hur bekvämt det är att sitta på den. Det enda är att det kostar mer än det vanliga. Vanligtvis är
 • Rundad toasits: Den här typen av sittsäte är vad du nästan alltid ser i alla badrum. Den är rund och kort jämfört med en långsträckt toalettsits. Naturligtvis tenderar detta att vara lite billigare än ett långsträckt säte, men det finns också många färger och storlekar som du kan välja mellan. Vidare tar detta mindre utrymme eftersom det ungefär mäter 42 cm.
Hur man mäter en toalettsits

Kom ihåg när jag berättade tidigare att kompatibilitet är viktigt? Det här är delen när den kommer in.

För att ta reda på sitsens kompatibilitet med din skål är allt du behöver göra att mäta den. Här är stegen att följa för att mäta dem korrekt.

Mät toalettsitsen:

 1. Få ett måttband eller en lång regel och se till att den är ungefär 50 cm.
 2. Hitta hålen där toasitsen ska skruvas fast i toalettskålen. Det skulle vara din startmätpunkt. Därifrån mäter du den rakt till mitten och framsidan av toalettskålen.
 3. Registrera mätningen så är du klar!

Mät toalettskålen:

För den här behöver du verkligen inte ytterligare mätning. Du måste bara notera den tidigare mätningen som jag pratade om tidigare och sedan jämföra den med följande mätningar:

 • Runt toalettsits: 42 cm
 • Avlång toalettsits: 47 cm

Nu är allt du behöver göra att se till att mätningen av toasitsen inte går långt förbi mätningarna ovan. Motsatsen gäller mätningen av toalettskålen; den bör inte vara mindre än toalettsitsens mått.

2. Komfort

Detta är den viktigaste faktorn att tänka på, särskilt eftersom det finns människor som tillbringar lång tid på toaletten. Det sista du vill ha är vacklande knän och trånga höfter. För att avgöra vilken komfortnivå du kan få från toalettsitsen, här är några frågor att ställa dig själv:

 • Vilken form har toalettsitsen? I allmänhet är långsträckta bekvämare, men det beror också på din kroppstyp om en rundad form passar dig.
 • Vad är dess material? Det finns i allmänhet två typer och dessa är plast- och trätoalettsitsar. Ett material kan vara slickare eller kallare än det andra. Det finns också en viss känsla för dem.
 • Vill du ha ett hårt eller mjukt säte? Du kan få en vadderad toalett om du vill, men kom ihåg att den kan vara varm.
 • Gillar du en ergonomisk design? Om du rör dig mycket på toaletten är det bra att tänka på den här designen eftersom sitsen kommer att röra sig med dig.
3. Material

Jag har lätt berört basen på den här, och du vet att det finns en plast- och toalettsits trä. Tänk dock på att det också finns andra typer och dessa är:

 • Mässing
 • Vinyl
 • Rostfritt stål
 • Keramisk

En bra tumregel är att ta reda på materialets uppbyggnad. Ju fastare det är, desto svårare blir det mot din kropp. Om den har en byggnad som kan böjas eller lite utrymme mot toalettskålen kan den vara mjukare mot din kropp.

4. Underhåll

Vid någon tidpunkt är det oundvikligt att du kommer att rengöra fläckarna kvar på sitsen. Således måste du matcha toalettsitsen som du väljer med din nuvarande rengöringsstil.

Om du är orolig för bakterieuppbyggnad är det fantastiskt att ha en toasits i trä eftersom den har självläkande egenskaper. Å andra sidan, om du föredrar en snabb rengöringsprocess och om du brukar använda starka rengöringskemikalier, är det säkert att gå med toalettsitsen i plast.

5. Estetik

Du måste också överväga toalettens övergripande utseende och om den passar din nuvarande skål och utformningen av ditt badrum. Mer än så måste du ta hänsyn till utrymmet eftersom du inte vill att din toalettsits sticker ut ur skålen eller hindrar dig på något sätt. För detta har du verkligen inget problem eftersom det finns många mönster och färger tillgängliga som du säkert kommer att hitta som ser bra ut för ditt hus.

Hur valde jag bäst i test toasits under mitt toalettsits test?

Marknaden för toalettsitsar är förkrossad av substandardsitsar som kan väga din komfort betydligt. Därför är det alltid viktigt att ta hänsyn till vissa faktorer innan du köper den bästa modellen för ditt tvättrum. För mitt toalettsits test så tittade jag på det här:

Form och storlek

Toalettsitsar kan vara rundade eller långsträckta, så du måste välja rätt form som matchar din toalettskål. Sitsdimensionen måste komplettera din nuvarande skål, och bultarna och skruvarna måste passa för att underlätta installationen.

Du kan bestämma vilken typ av skålform du har genom att mäta skålen från framsidan till mitten av monteringshålen. En rundad toalett bör mäta 42 cm medan en långsträckt toalett ska vara 47 cm.

Genom att ta reda på vilken typ av toalettskål du har blir det lättare att välja rätt toasits. Rätt alternativ kommer att kunna passa bra med toalettens speciella form.

Material

Naturligtvis är den långvariga komforten viktig när du väljer en toalettsits. Toalettsitsar kan vara gjorda av olika material, inklusive robust och slitstark plast, trä, keramik, syntet, etc.

Syntetiska är extremt prisvärda och lätta att rengöra och underhålla. Om det syntetiska materialet är av högsta kvalitet kan din hud röra det hela dagen utan att orsaka några skador.

Sittsäten av stark plast tenderar att hålla längre än trä, eftersom det sönderfaller snabbare när det utsätts för fukt. Emellertid kan plastsäten vara kalla vid beröring även när det är varmt ute, för att inte tala om det faktum att de börjar visa tecken på sprickor med upprepad rengöring.

Jag rekommenderar i allmänhet säten av högkvalitativ polypropylen eftersom de är långvariga och tåliga mot repor, sprickor, flis och fläckar. För de som föredrar billigare alternativ är träsitsar belagda i plast bra budgetval.

Överväg vaddering och byggkvalitet

Den mest bekväma toalettsitsen kommer troligen med lämplig stoppning. Rätt stoppning ger en mjukare och varmare känsla och är mer än nödvändigt för användare som återhämtar sig efter en skada.

I samma andedräkt är det bättre att välja ett fast säte om du skadar behovet av stadigt stöd. Samma fall gäller kvinnor som just har fött barn. Observera att med vadderade säten är förflyttningar från duschbänkar och rullsitsar lite utmanande.

När det gäller byggkvalitet, se till att du väljer ett säte som är starkt och stabilt för att undvika vippning. Icke-vickande säten förbättrar nyttan och komforten. Sammantaget rekommenderar jag att du väljer en modell med en blandning av komfort, styvhet, användbarhet och hållbarhet.

Stängningssystem

Toalettsitsens stängningssystem är värt att överväga innan du hostar något. Jag rekommenderar att du väljer den bästa toalettsitsen med långsam stängning, eftersom den långsamma stängningsförmågan gör sitsen tyst när du stänger.

Kom ihåg att det höga ljudet från en smällande toalettsits kan vara irriterande inte bara för dig utan också för människor runt omkring dig. Mjukstängningsmekanismen ökar också toasitsens livslängd. Men hur, frågar du?

Tja, mjuka, nära toaletter eliminerar oavsiktlig smäll och smäll eftersom deras fogar är välbyggda för att minimera plötsliga stötar. På grund av den robusta konstruktionen kommer stängningen att ske gradvis och skonsamt så att den inte går sönder även om du bara tappar den.

Dessutom, med mjukstängningsteknik, finns det inget behov av att böja sig för att stänga toaletten. Gångjärnen fungerar perfekt, allt utan att klämma fingrarna mot skålens kant. På nackdelen är säten med mjukstängningsmekanism lite dyrare, men de är värda investeringen på lång sikt.

Enkel installation

De flesta moderna toalettsitsar är enkla att installera och ta bort för rengöringsändamål. Med de senaste modellerna innebär installationen helt enkelt att fästa muttrarna och bultarna på toalettskålen och klippa sitsen på säte.

Du tar sedan bort sitsen genom att bara lossa igen. Det är bäst att kontrollera installationens lätthet när du köper en toasits – och kontrollera om du behöver några specialverktyg för installationsändamål.

Att bestämma fästtypen spelar också en viktig roll för hur du vill att din toalettsits ska fästas. När det gäller fästtyper väljer du mellan standardbult-och-mutterfäste och integrerad bult och mutter.

Standardutformningen är lättare att installera, ta bort och håller i allmänhet toalettsitsen fastare. Tvärtom anses den integrerade designen vara mer attraktiv, men det kräver en borr för att ta bort en äldre toalettsits vilket gör det utmanande om detta verktyg är utom räckhåll.

Stötfångarnas kvalitet

Kvaliteten på de stötfångare du har på toasitsen avgör om sitsen kommer att vara ordentligt fixerat eller jigg när du sitter på.

Ett säte vars stötfångare är av dålig kvalitet tenderar att glida runt och göra badrumsupplevelsen obehaglig. I själva verket kan det också förstöra beslagen och drastiskt minska toalettsitsens livslängd.

Varje gång du handlar efter en ny toasits, kom ihåg att mäta kvaliteten på stötfångarna och välj det finaste av dem alla. Stötfångare av god kvalitet förhindrar effektivt vippning medan sitsen används.

Mångsidighet är viktigt

Bra toalettsitsar är tillräckligt mångsidiga för att användas av alla i familjen. Det finns inget behov av att köpa en toalettsits som låser ut några av dina familjemedlemmar från att använda den.

När du shoppar väljer du en toasits som tillgodoser både barnens och vuxnas personliga behov. Nu handlar det om mångsidighet.

Passform och stil

Som tidigare nämnts finns toalettsitsar i ett urval av färgval, former, stilar och mönster. Vissa modeller innehåller väggmålningar som konstnärskap i sitsen och locket för att förstärka toalettstämningen.

Generellt är sitsens stil och kvalitet lika viktigt som dess prestanda. En levande toalett är inte bara bekväm utan också inbjudande, så att du kan sitta några minuter på toaletten utan att bli uttråkad.

Som en tumregel väljer du alltid en toalettsits med en tilltalande stil, pooldesign och finish. På det sättet kommer du att kunna öka ditt tvättrums totala överklagande dramatiskt.

Hur ska man köpa en avlång toasits?

 • Material: Materialet som används för att bygga en toalettsits är mycket viktigt. Med de vanligaste trä och plast är trä ett mycket starkt och slitstarkt material, särskilt när det är belagt med emalj. Det kan dock enkelt flisas med ett skarpt föremål och om toalettsitsen bara har en blank färg måste du behandla det försiktigt för att inte förstöra dess estetiska utseende. För fast polypropenmaterial är det dock icke-absorberande, kemiskt, fläck- och blekningsbeständigt och kan inte flisas, vilket gör det mycket hållbart och därmed det bästa att tänka på.
 • Enkel installation och rengöring: Med dessa två är det viktigaste typen av gångjärn. För de toasitsar som är fästa direkt på själva toaletten bildar de en mycket solid bindning men kan vara besvärliga att ta bort för rengörings- eller utbytesändamål. Det beror på att du måste skruva loss hela installationen. Toalettsitsar med gångjärn är dock mycket lätta att underhålla eftersom de kan tas bort på ett ögonblick. Dessa installeras vanligtvis på förankringsskruvar och bultar som är förinstallerade på själva toaletten, och dessa behöver inte tas bort vid rengöring eller byte av sitsen.
 • Tyst lock: Ett tyst lock är mycket viktigt att ha på grund av säkerhets- och hållbarhetsändamål. För säkerheten säkerställer detta system att sitsen och locket stänger långsamt på ett sådant sätt att de inte kan skada dina fingrar om de fastnar mellan fallet. För hållbarhet, utan att smälla sitsen, förblir det starkt och intakt under en längre tid.
 • Småbarnssits: Om du har en familj är det viktigt att du köper en toalettsits med en småbarnspotta. Annars måste du skynda dig att installera en ovanför vuxensäteen varje gång ditt barn går för att hjälpa sig själv.
 • Bekvämlighet: En obekväm toalettsits ger dig en stickande känsla i underkroppen efter att ha satt på den ett tag. För att undvika detta, se till att du får en produkt som är ergonomiskt utformad eller till och med har en vadderad topp.
 • Storlek: Även om de flesta långsträckta toaletter har en universell längd på cirka 47 cm är det viktigt att mäta denna längd, liksom avståndet mellan beslagen på baksidan. Med dessa mätningar, leta efter enheten som passar dem så att du får en matchande storlek.
 • Färg: Färgen på en toasits är viktig att tänka på om du vill matcha biten med toaletten eller inredningen i ditt badrum. Annars kommer standardfärgad toalettsits att göra.

Vilka är de viktigaste funktionerna som man behöver i en bäst i test toalettsits?

Med introduktionen av innovativ teknik och design kan det vara mycket mer att tänka på än vad du förväntar dig när du väljer den bästa toalettsitsen för dina behov. Allt från gångjärnsteknik till material som används i konstruktionen kan göra hela skillnaden i världen mellan en toalettsits som räcker och en som presterar utöver dina förväntningar dag in och dag ut.

Om du inte tar hänsyn till dessa variabler kan det dessutom leda till att du köper en toasits som underpresterar, vilket gör att du ångrar ditt beslut i många år framöver. För att undvika det oönskade resultatet är här några viktiga faktorer att tänka på när du väljer din nästa toalettsits.

Fästhårdvara

Ett av de vanligaste klagomålen med vilken toalettsits som helst är att hårdvaran kan lossna med tiden. Detta resulterar i att sitsen flyttas när du sitter på det. Även om detta inte nödvändigtvis är farligt kan det vara väldigt irriterande. Du förväntar dig att allt du sitter på är säkert och säkert. När din toasits flyttas kan det alltså vara mycket oroande.

Vissa tillverkare har tagit itu med detta vanliga problem genom att utrusta sina säten med hårdvara som håller sig tätt. Om ett skiftande säte är ett problem för dig, leta efter ett säte med STA-TITE eller liknande teknik. Detta kommer att säkerställa att din toalettsits sitter stadigt på säte under sitsens livstid, vilket eliminerar den irriterande förskjutningen.

Långsamma gångjärn

Det finns få saker som är mer frustrerande än när toalettsitsen eller locket smälter ihop. Även om detta kanske inte händer med stor regelbundenhet, är den olyckliga sanningen att det vanligtvis händer vid den värsta tiden. Detta gäller särskilt för alla som använder badrummet sent på kvällen. Att gå igenom ansträngningen att tyst ta dig i mörkret till badrummet för att inte väcka någon som sover, bara för att locket ska stängas när du är klar, är inget annat än upprörande.

Lyckligtvis är detta en annan fråga som toppnamnstillverkare har tagit upp och löst. Långsamma gångjärn, med olika namn beroende på tillverkare, säkerställer att sitsen och locket aldrig kommer att smällas igen. Dessa gångjärn är utformade för att stänga sitsen och locket mjukt genom att begränsa hastigheten med gångjärnen.

Förutom att hålla din badrumsresa tyst, är den här tekniken också bra för små barn som kan få sina små fingrar klämda genom att smälla på sittsäten och lock. Därför, om små fingrar eller sena kvällar är mycket verkliga bekymmer för dig, så är långsam nära gångjärnsteknik något du måste vara på utkik efter om du vill få den bästa toasitsen.

Plast eller trä

Toalettsitsar är i allmänhet antingen konstruerade av gjutet trä eller polypropenplast. Medan plastdesignerna ofta är lättare och lättare att hålla rena kan de vara tunnare än deras motsvarigheter i trä. Därför är det viktigt att veta hur tjock du vill att din säte ska vara. Om du vill ha ett tjockt säte är trä valet för dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top