Bästa toalettsitsen 2024 – Test av olika toalettsitsar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Arrow Opal Deluxe

Ido Trevi

Gustavsberg Nautic Dania

Arrow Rubinett

Klicka här för att se fler toalettsitsar.

En toalettsits är något av det mest grundläggande i allas hem och något alla är i behov utav. Det finns dock lite olika varianter att välja mellan och en del saker att ha i åtanke vid köpet.

Om du vill ha lite inspiration och få en insikt i vad för olika typer av toalettsitsar det finns att välja mellan på marknaden går det utmärkt att scrolla ner och kika på alternativen vi listat.

Det första och mest grundläggande man ska tänka på vid köpet är att man hittar en toalettsits som har rätt storlek. Om man inte först har koll på vilken storlek man behöver är det nämligen lönlöst att fortsätta.

Därefter finns det lite överväganden man kan göra såsom om man vill ha en mjuk eller hård toasits eller om man vill ha en mjukstängande funktion.

Avslutningsvis så är det alltid värt att ha priset i åtanke och inte betala överpris för produkter som inte är värda det, samma sak gäller toasitsar. Gissningsvis är inte heller toasitsar något du är särskilt sugen att lägga en större summa än nödvändigt på.

1. Bäst i test – Arrow Opal Deluxe

Toalettsits bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Den här toalettsitsen från Arrow är en vit sits som är tillverkad för att passa de flesta toalettstorlekarna. Passar även i färgen till de flesta badrumsskåp osv.

Fortsättningsvis så har sitsen en så kallad soft close funktion vilket innebär att man slipper den störiga smällen när man stänger locket på sitsen.

Den har dessutom väldigt enkel att ta av vilket innebär att det också blir betydligt smidigare att städa och rengöra sitsen.

Materialet som sitsen är tillverkad i heter duroplast och är en sorts fiberarmerad plast. Djupet på sitsen ligger på 448 mm och bredden är 371 mm.

Avslutningsvis så får du betala ett pris på lite knappt 600 kronor för den här modellen vilket varken är ovanligt lågt och inte heller utmärkande högt om man jämför med andra alternativ.

2. Populärast – Ido Trevi

bäst i test Toalettsits

Klicka här för att se bästa priset

Den här toalettsitsen från Ido är en hårdsits och går att fästa både genom fasta beslag och snabbfäste.

Fortsättningsvis så har sitsen en mjukstängande funktion vilket är väldigt behagligt och skönt för inte minst dina öron som slipper höra ljudet från sitsen när den stängs.

Just denna variant har en längd på 430 mm, en bredd på 362 mm samt en höjd på 70 mm. Detta kan vara bra för dig att känna till så att du slipper köpa en sits som inte passar din toalett.

Avslutningsvis så ligger på denna variant på lite knappt 1 600 kronor vilket får anses som hyfsat mycket, om man däremot ställer det i relation till vad man får är det inte fullt orimligt.

3. Premiumval – Gustavsberg Nautic Dania

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter en toalettsits utav en mer exklusiv modell och som går att monteras med armstöd är detta förmodligen ett intressant alternativ för dig.

För dig som inte vill montera armstöd går det dock utmärkt att använda sitsen utan stöd. Fortsättningsvis så har modellen ett glidstopp som gör att man sitter mycket stabilare.

Locket på sitsen är också ergonomiskt vilket gör att det också är bekvämt att sitta ovanpå. Avslutningsvis ligger priset på denna modell på ca 2 300 kronor vilket gör det till ett relativt dyrt alternativ.

4. Billigast – Arrow Rubinett

test Toalettsits

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter ett billigt alternativ när det kommer till toalettsitsar kan denna modell från Arrow vara ett relevant val för dig.

Denna sits är nämligen förhållandevis billig med ett pris på under 300 kronor. Modellen passar även de flesta toalettstolar vilket gör risken rätt liten att den inte är kompatibel med din toastol.

Själva sitsen är gjord i duroplast som är ett vanligt material när det kommer till toasitsar. Vid köpet så levereras sitsen i en plastpåse.

Toalettsitsen är också enkel att ta loss vilket gör den enkel att rengöra, monteringen är också enkel att utföra.

Lista över de bästa toalettsitsarna 2024

  • Bäst i test: Arrow Opal Deluxe
  • Populärast: Ido Trevi
  • Premiumval: Gustavsberg Nautic Diana
  • Billigast: Arrow Rubinett

Vanliga frågor om toalettsitsar

Hur vet man vilken toalettsits som passar?

Att ta reda på vilken toalettsits som passar är rätt så enkelt då alla modeller som säljs har angivna mått i produktbeskrivningen. Om du vill se det med egna ögon och jämföra olika sitsars mått går det utmärkt att kika på de modeller vi listat på vår sida.

Hur mäter man en toalettsits?

Att mäta en toalettsits kan vara rätt så klurigt då det är lätt att måtten inte blir helt korrekta. Om du inte vill mäta din sits går det därför bra att kika i produktbeskrivningen där måttet oftast är angivet.

Hur byter man toalettsits?

Att byta toalettsitsen är oftast rätt så enkelt att göra men det finns oftast lite olika alternativ när det kommer till hur man fäster den. Om du vill läsa om hur lite olika varianter fästs går det bra att kika på modellerna vi listat på vår sida.

Vad kostar en toalettsits?

Som med allt annat så varierar priset på toalettsitsar mycket beroende på bland annat dess material och funktioner. Detta kan du också så på vår hemsida där vi presenterat en rad olika modeller i varierande prisklass.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är toalettsitsar något väldigt grundläggande och något som alla behöver i sitt hem. Även om det är väldigt simpel produkt finns det en del saker man ska ha i åtanke vid ett köp, detta innefattar bland annat:

  • Material
  • Pris
  • Soft close

Materialet är med andra ord det man sitter på, vilket kan variera i hårdhet. Du bör därför ställa dig frågan hur hård eller mjuk du vill att din toalettsits ska vara.

Fortsättningsvis så är priset alltid något man ska ha i åtanke och speciellt i det här fallet då många förmodligen vill lägga så lite som nödvändigt på sin toalettsits.

Till sist har vi soft close som för dig som inte är bekant med ordet när sitsen inte slår ner utan stängs långsamt. Detta är något många uppskattar då man slipper det störande ljudet som uppstår när man stänger vanliga sitsar.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen