Bästa trädgårdsbänken 2024 – Test av olika trädgårdsbänkar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Mångsidig

Venture Home 6022

Venture Home 1207

Venture Home 6020

Brafab DU & JA

Klicka här för att se fler trädgårdsbänkar.

Vi spenderar ofta timmar i våra trädgårdar, njuter av den friska luften, lyssnar på fåglarnas sång och ser på det vackra landskapet. En viktig del av den upplevelsen är trädgårdsbänken – en plats där vi kan sätta oss ner och bara vara.

Från en enkel träbänk till en mer dekorativ gjutjärnsbänk, från den vita till den svarta, finns det otaliga val att göra. Att hitta den bästa trädgårdsbänken är dock inte alltid lätt.

Vilken är mest hållbar? Vilken är mest prisvärd? Vilken passar bäst i just din trädgård? I detta test utforskar vi alla dessa frågor och mycket mer.

1. Bäst i test – Venture Home 9354

Venture Home 9354 trädgårdsbänk

Under vår testperiod med Venture Home 9354 trädgårdsbänk blev vi omedelbart förälskade i dess stilrena och enkla design. Bänken, med en stomme i galvat stål och en bänk i läcker akacia, är inte bara snygg att se på, utan är också praktisk och lättplacerad.

Specifikationer
Maxbelastning:160 kg
Material:Akacia, stål
Mått (cm):180 x 90 x 57
Sitthöjd:47 cm
Ryggstöd:Ja

Bänkens tidlösa design med traditionell utformning tillåter den att passa in i en mängd olika utemiljöer, och det ger ägaren stor flexibilitet när det gäller placering och användning.

Vi tyckte att den var utmärkt placerad vid en solig husvägg, vilket blev en favoritplats för oss under fikapauser. Även om montering krävdes, var processen ganska smidig och krävde bara grundläggande verktyg.

När det kommer till skötsel av bänken uppskattade vi de detaljerade skötselråden som kom med. Att regelbundet oljebehandla bänken hjälper till att bevara dess attraktiva finish och förlänger dess livslängd, vilket är en liten investering i tid och ansträngning för dess långvariga skönhet.

Venture Home 9354 trädgårdsbänk är inte bara robust och attraktiv, utan den kan även rymma upp till tre personer med en maximal belastning på 160 kg, vilket gör den till ett perfekt tillägg till varje utomhusmiljö. Med detta sagt, noterade vi att bänken saknar armstöd, vilket kan påverka bekvämligheten för vissa användare.

Sammanfattningsvis var vi överväldigade av den totala paketet som Venture Home 9354 erbjuder. Det är en högkvalitativ, snygg och funktionell trädgårdsbänk som vi utan tvekan rekommenderar.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Tidlös design
 • Lättplacerad
 • Rymmer upp till tre personer

Nackdelar

 • Inga armstöd

2. Bäst premiumval – Venture Home 6022

Venture Home 6022 trädgårdsbänk

Venture Home 6022 visade sig snabbt vara en trädgårdsbänk som inte bara erbjuder bekvämlighet utan även estetisk elegans. Stommen i galvat stål i kombination med en bänkdel i akacia gör den både stabil och attraktiv. Vi var imponerade av dess lätta placering, vilket visade sig vara perfekt vid husväggen för soliga dagar.

Specifikationer
Färg:Brun, silver
Vikt:19 kg
Mått (cm):122 x 83 x 63
Material:Stål, akacia
Leverans:Monterad

Under vårt test märkte vi att Venture Home 6022:s design är tidlös med sin traditionella utformning. Vi fann att bänken kan användas på många sätt, oavsett om den är placerad med ett lägre bord eller ensam mot en vägg.

Tyvärr ingår ingen dyna, vilket kan påverka bekvämligheten, men det öppnar också upp för kreativitet när det gäller att välja dynor som passar din personliga stil.

Bänken visade sig vara mycket robust, med en vikt på 19 kg. Ännu mer imponerande är att ingen montering krävs, vilket gör Venture Home 6022 till ett bekvämt och enkelt val för dem som inte vill fippla med skruvar och muttrar.

Dock har den ingen förvaringsfunktion, vilket kan vara en nackdel om du behöver extra utrymme för trädgårdsprylar.

Överlag fann vi Venture Home 6022 vara en stark trädgårdsbänk som erbjuder både stil och funktionalitet. Om du letar efter en tidlös trädgårdsbänk som är enkel att hantera, är Venture Home 6022 ett utmärkt val.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Ingen montering krävs
 • Tidlös design
 • Lättplacerad

Nackdelar

 • Ingen dyna ingår

3. Bäst budgetval – Venture Home 6020

Venture Home 6020 trädgårdsbänk

Under våra tester av Venture Home 6020 bänk, uppskattade vi den stilrena designen och dess slitstyrka. Bänken har en ribbad bänkskiva i smakfull acacia och smala ben i svart stål, vilket ger den ett strömlinjeformat och modernt utseende.

Specifikationer
Färg:Brun, svart
Vikt:9 kg
Mått (cm):136 x 46 x 40
Material:Acacia, stål
Sitthöjd:46 cm

Den luftiga och minimalistiska designen passar i många olika miljöer, och vi upptäckte att bänken fungerade utmärkt på vår uteplats, särskilt mot en solig vägg.

Venture Home 6020’s kraftfulla konstruktion är både robust och hållbar. Trots den relativt lätta vikten på 9 kg, fann vi att den stod stadigt på sin plats och kunde stödja användare bekvämt. Det enda vi önskade var att en dyna skulle ha inkluderats, eftersom detta skulle ha ökat komforten för längre sittande sessioner.

Montering krävdes, men vi fann att processen var relativt enkel och lätt att följa. Det enda vi noterade var att de specifika verktygen som behövdes för montering inte var inkluderade, så det är något att tänka på om du inte har standardverktyg till hands.

Venture Home 6020 levererade på många sätt under våra tester. Dess slitstarka konstruktion, minimalistiska design och funktionalitet gör det till ett utmärkt val för alla som söker en bänk för utomhusbruk.

Fördelar

 • Stilren design
 • Slitstark konstruktion
 • Lätt att montera

Nackdelar

 • Dyna ingår inte
 • Verktyg för montering ingår inte

4. Mångsidig – Brafab DU & JA

Brafab DU & JA trädgårdsbänk

Brafab DU & JA trädgårdsbänk presenterar en klassisk men samtidigt flexibel lösning för utomhuskomfort. Under våra tester fann vi att den tvåsitsiga designen med ett inbyggt bord skapade en inbjudande atmosfär för både samtal och avkoppling. Detta var speciellt uppskattat under de långa sommarkvällarna när vi kunde njuta av både mat och dryck.

Specifikationer
Bord:Inbyggt
Hjul:Ja
Mått (cm):181 x 94 x 82
Färg:Vit
Sitthöjd:37 cm

En av de mest imponerande funktionerna med denna bänk var dess ställbarhet. Med tre olika positioner kunde vi justera bänken efter vårt behag, vilket möjliggjorde olika typer av användning och ökad komfort.

Dessutom var bänken utrustad med aluminiumhjul, vilket gjorde den otroligt enkel att flytta runt i trädgården eller på terrassen.

Brafab DU & JA trädgårdsbänk var tillverkad med en vit färgton som gav den en fräsch och ren look. Men vi noterade att denna färg kunde vara mer mottaglig för smuts och fläckar, särskilt i en utomhusmiljö. Kompletterande dynor skulle ha varit en trevlig tillägg för att öka sittkomforten.

Det är tydligt att Brafab har utnyttjat sina 80 års erfarenhet för att skapa en funktionell, kvalitativ och komfortabel utemöbel. Trots den lilla nackdelen med fläckmottaglighet, är Brafab DU & JA en solid och vacker trädgårdsbänk som passar perfekt för alla som uppskattar flexibilitet och komfort i sin utomhusmiljö.

Fördelar

 • Två säten och inbyggt bord
 • Justerbar i tre lägen
 • Aluminiumhjul för enkel förflyttning
 • Fräsch vit design

Nackdelar

 • Vit färg är fläckkänslig
 • Dynor ingår inte

5. Hållbar – Brafab Arras

Brafab Arras trädgårdsbänk

Vid vår första anblick av Brafab Arras trädgårdsbänk blev vi omedelbart fascinerade av dess klassiska estetik som var smakfullt kombinerad med moderna material. Under våra tester uppskattade vi hur denna trädgårdsbänk, tillverkad av gjuten aluminium, levererade robusthet och hållbarhet utan att offra dess eleganta utseende.

Specifikationer
Material:Aluminium
Färg:Vit
Rostfri:Ja
Mått (cm):104 x 84 x 64
Dyna ingår:Nej

Vi upplevde att Arras, trots dess gedigna utseende, var förvånansvärt lätt och smidig att hantera tack vare dess aluminiumkonstruktion. Den kunde lätt flyttas runt i trädgården för att passa våra önskemål, vilket vi fann mycket praktiskt. Dessutom, tack vare dess aluminiummaterial, upplevde vi ingen korrosion även under våta förhållanden. Denna förmåga att motstå rost är en av dess starkaste egenskaper.

Den vita färgen på Arras trädgårdsbänken tillförde en fräsch och ren känsla till vår utomhusmiljö. Vi märkte dock att den ljusa ytan kan bli smutsig ganska lätt, speciellt om den placeras under träd eller i närheten av dammiga områden. Detta kan dock åtgärdas med regelbunden rengöring och användning av möbelpolish för att bevara dess glans och lyster.

Totalt sett, med sin sofistikerade design och starka material, är Brafab Arras en trädgårdsbänk som erbjuder stil, hållbarhet och användarvänlighet. Det är en utmärkt investering för dem som vill njuta av eleganta utemöbler i många år framöver.

Fördelar

 • Stilren och klassisk design
 • Robust och tålig
 • Lätt och smidig
 • Motstår rost

Nackdelar

 • Vit färg kan bli smutsig
 • Kräver bättringsmåla vid slitage

6. Bra alternativ – Eden Wood Viking

Eden Wood Viking trädgårdsbänk

Eden Wood Viking-trädgårdsbänken är verkligen en kombination av hållbarhet och stil, vilket blev tydligt under vår provperiod. Tillverkad av FSC-märkt norrländsk furu, denna trädgårdsbänk imponerade på oss med sin robusta konstruktion och kvalitet. Den 33 mm tjocka godstjockleken bidrar till bänkens stabilitet, och detta var något vi verkligen uppskattade när vi testade den.

Specifikationer
Mått (cm):190 x 48 x 38
Färg:Svart
Ryggstöd:Nej
Material:FSC-märkt furu
Målning:Tre skikt

Viking-bänken, som är tillräckligt stor för att rymma fyra personer, har ingen ryggstöd, vilket kan vara en begränsning för vissa, men den ger en rustik charm och är lätt att flytta och placera under tillhörande bord. Vi märkte att den mörka färgen gav den ett elegant utseende och fungerade bra med de flesta utemiljöer.

En annan aspekt vi uppskattade var bänkens underhållsvänlighet. Det milt rengöringsmedel vi använde hade ingen negativ inverkan på färgen eller finishen, vilket gjorde att bänken såg fräsch ut under hela testperioden.

Även om det rekommenderades att skydda bänken från fukt och regn och att förvara den inomhus under vintern, upptäckte vi att den behöll sin skönhet och robusthet även under några oväntade regniga dagar.

Trots detta, uppmärksammade vi en potentiell nackdel: efter en tid kan bänken kräva ommålning. Även om detta kan ses som en del av underhållet för de flesta utemöbler i trä, kan det vara något att överväga för dem som letar efter en låg underhållslösning.

Sammantaget är Eden Wood Viking en stark och pålitlig trädgårdsbänk som kan tåla mycket användning. Den är estetiskt tilltalande, lätt att underhålla och ett utmärkt tillskott till vilken trädgårdsmiljö som helst.

Fördelar

 • Robust och hållbar
 • Miljövänligt material
 • Lätt att underhålla
 • Elegant design

Nackdelar

 • Kräver eventuellt ommålning

7. Klassisk – Brafab Sandvik

Brafab Sandvik trädgårdsbänk

När vi satte oss för att testa Brafab Sandvik, en klassisk parksoffa med anor, blev vi direkt förtrollade av dess tidlösa estetik och uppenbara kvalitet. Det första som slog oss var de svarta, dekorativa gavlarna i gjuten aluminium som ger soffan en elegant look. Denna designkomponent ger den en rustik charm och bidrar till en inbjudande atmosfär.

Specifikationer
Mått (cm):153 x 80 x 63
Färg:Svart, vit
Sitthöjd:48 cm
Material:Trä, aluminium
FSC-märkt:Ja

Med dimensionerna 153 cm i bredd, 63 cm i djup och 80 cm i höjd, passade Brafab Sandvik perfekt in i vårt trädgårdsutrymme, utan att kännas överväldigande. Sitthöjden på 48 cm var mycket bekväm för oss, och de vackra fururibborna gav en skön känsla när vi satte oss.

Det är värt att notera att Brafab Sandvik är tillverkad i laserad FSC-märkt kärnfuru med en stomme i svartlackad gjuten aluminium. Denna konstruktion garanterar hållbarhet och stabilitet, vilket är avgörande för utemöbler. Vi kunde också känna att kvaliteten på det FSC-märkta furuträet gav soffan en robust och solid känsla.

Den nackdel vi upplevde under vårt test var att lasyren på furuträet kan brytas ned över tid av fukt, väta och solsken, vilket kan leda till att möbeln måste målas om. Men med rätt skötsel och underhåll kan detta förhindras.

När det gäller skötselråd rekommenderas det att skydda möblerna från fukt och regn. Möblerna bör förvaras skyddat, svalt och inte för torrt under vintern.

Sammanfattningsvis erbjuder Brafab Sandvik en balans mellan estetisk charm och praktisk funktion. Dess klassiska design och högkvalitativa material gör den till en utmärkt investering för alla trädgårdar.

Fördelar

 • Bekväm sitthöjd
 • Kvalitativt material
 • FSC-märkt furu

Nackdelar

 • Lasyren kan brytas ned

8. Modern – Venture Home 1207

Venture Home 1207 trädgårdsbänk

Vårt team hade nöjet att testa Venture Home Doris 1207, en vacker, klassisk trädgårdsbänk med en modern touch, och den skapade genast ett bestående intryck. Det första vi märkte var dess snygga design, en kombination av stålborstad brun akacia och grått flätat rep som ger bänken dess unika karaktär.

Specifikationer
Mått (cm):120 x 79 x 60
Material:Akacia, rep
Underhåll:Regelbunden
Sitthöjd:46,5 cm
Montering:Enkel

Bänken var lätt att montera, vilket var ett stort plus. Dess dimensioner, inklusive en total bredd på 120 cm och en sittbredd på 112 cm, gör den perfekt för mindre uteplatser eller balkonger.

Med en sitthöjd på 46,5 cm och en rygghöjd på 35,8 cm, fann vi att bänken var mycket bekväm att sitta på, vilket möjliggjorde långa timmar av avkoppling och njutning av sommarkvällar med vänner och familj.

Vi var särskilt förtjusta i det flätade repets struktur, som tillför en extra dimension av komfort och estetik till bänken. Den stålborstade akacian som används i stommen ger en stabil och robust känsla, samtidigt som den bidrar till bänkens övergripande skönhet.

Det enda negativa vi upplevde under vårt test var att, trots dess robusta konstruktion, är det troligt att bänken kan behöva regelbundet underhåll för att bevara dess utseende, särskilt om den utsätts för hårt väder.

Sammanfattningsvis är Venture Home Doris 1207 en prisvärd trädgårdsbänk med en balanserad kombination av klassisk och modern design. Dess skönhet och komfort gör den till ett utmärkt tillskott till alla utomhusområden.

Fördelar

 • Modernt och klassiskt utseende
 • Bekväm sittplats
 • Robust konstruktion
 • Lätt att montera

Nackdelar

 • Behöver underhåll då och då
Hur vi utförde vårt test av trädgårdsbänkar

Hur vi utförde vårt test av trädgårdsbänkar 2024

Att finna den bästa trädgårdsbänken är ingen enkel uppgift. Det kräver en grundlig analys och många timmar av tester för att säkerställa att det vi rekommenderar är det bästa valet.

Här ska vi delge er vår testprocess och hur vi gick tillväga för att finna den trädgårdsbänk som vi utsåg som bäst i test.

Planering av testomgivning

Ett av de första stegen vi tog för att säkerställa en rättvis jämförelse mellan de olika trädgårdsbänkarna var att skapa en standardiserad testmiljö. Detta innebar att vi ordnade en plats i trädgården som simulerade en genomsnittlig svensk trädgård.

Vi såg till att den hade tillräckligt med skugga och sol, samt tog hänsyn till faktorer som väder och vind. Med denna testmiljö kunde vi se hur varje trädgårdsbänk presterade under identiska förhållanden.

Steg för steg genom vår testprocess

När det kom till att utföra testerna följde vi en mycket specifik process för att säkerställa att varje bänk fick en rättvis bedömning. Först satte vi upp bänken enligt tillverkarens anvisningar.

Därefter testade vi varje bänk genom att sätta oss ner och upp flera gånger, observera komforten och stabiliteten. Vi testade också bänkarnas hållbarhet genom att utsätta dem för olika väderförhållanden.

Utförandet av testerna

För att testa varje trädgårdsbänk på ett rättvist och konsekvent sätt, utförde vi flera olika tester. Varje bänk testades under en period av två veckor för att få en god uppfattning om hur de klarade av olika väderförhållanden.

Vi testade också varje bänk genom att använda den under olika tidpunkter på dagen, från tidig morgon till sen kväll, för att bedöma hur bekväm den var under olika temperaturförhållanden.

Här är några av de punkter vi fokuserade på under testerna:

 • Stabilitet och hållbarhet: Vi observerade hur väl bänken stod upp under olika väderförhållanden.
 • Komfort: Vi satt på varje bänk under olika tider på dagen för att se hur bekväm den var.
 • Pris: Vi jämförde kostnaden för varje bänk för att se vilken som gav bäst värde för pengarna.

Genom denna omfattande testprocess kunde vi säkerställa att vi hittade den trädgårdsbänk som blev bäst i test. Vi hoppas att detta ger er en större insikt i hur vi går tillväga när vi testar och bedömer produkter.

Utvärdering av resultat

Efter att ha genomfört våra tester övergick vi till att utvärdera resultaten. Vi jämförde bänkarnas prestanda i varje testkriterium för att skapa en poängtavla. Vi tog hänsyn till faktorer som stabilitet, komfort, pris och hållbarhet.

Vi ville finna den bästa trädgårdsbänken som levererade i alla dessa kategorier, och som skulle vara bäst i test. Även om vi fann att det var en billig trädgårdsbänk som erbjöd ett överraskande bra värde, fann vi att det var de bänkar av högre kvalitet som verkligen utmärkte sig när det gällde komfort och hållbarhet.

Hållbarhet och långtidstester

En av de viktigaste aspekterna när man ska köpa en trädgårdsbänk är att den ska vara hållbar och tåla väder och vind. Därför utförde vi långtidstester för att se hur bänkarna klarade av att stå utomhus under en längre period.

Vi utsatte dem för regn, sol, vind och till och med snö. Vi observerade hur bänkarna reagerade på dessa förhållanden och om de visade några tecken på skador, såsom sprickbildning, flisning eller rost. Dessa långtidstester hjälpte oss att identifiera vilka bänkar som erbjöd bäst hållbarhet över tid.

Säkerhet och pålitlighet

Slutligen ville vi säkerställa att varje trädgårdsbänk vi testade var säker att använda och tillförlitlig. Vi kontrollerade saker som stabilitet när vi satt på bänken och om det fanns några vassa kanter eller lösa skruvar.

Vi fann att både den svarta trädgårdsbänken och den vita trädgårdsbänken vi testade höll hög säkerhetsstandard, även om det fanns vissa skillnader i hur pålitliga de var över tid. En liten trädgårdsbänk vi testade visade sig vara överraskande stabil, trots sin mindre storlek.

Vår utvärdering och testprocess hjälpte oss att identifiera de bästa trädgårdsbänkarna på marknaden idag. Vi hoppas att vårt arbete kan underlätta ditt val nästa gång du ska köpa en trädgårdsbänk.

Tips inför användning av din trädgårdsbänk

Tips inför användning av din trädgårdsbänk

Att införskaffa en trädgårdsbänk kan ge en välbehövlig plats att koppla av på i trädgården. Men innan du börjar använda din nyinköpta bänk finns det några saker att tänka på. Här ger vi några råd baserat på vår erfarenhet från att ha testat flera olika trädgårdsbänkar.

Placering av trädgårdsbänken

En av de första saker att tänka på är var du ska placera din trädgårdsbänk. Under vårt test observerade vi att placeringen kan ha stor påverkan på bänkens livslängd.

En trädgårdsbänk placerad i direkt solljus kan t.ex. blekna över tid, särskilt om det är en svart trädgårdsbänk eller en vit trädgårdsbänk. Däremot, om bänken placeras under en paviljong eller parasoll kan det ge skydd mot solens starka strålar och bidra till en längre livstid för bänken.

Underhåll av trädgårdsbänken

Underhållet är också en viktig faktor att tänka på. Under testet märkte vi att en del bänkar behövde mer underhåll än andra.

Oavsett om du har köpt en billig trädgårdsbänk eller den bästa trädgårdsbänken som blev bäst i test, kommer regelbunden skötsel att förlänga dess livslängd. Det kan inkludera allt från att rengöra bänken regelbundet till att måla om den vid behov.

Användning och syfte

Ett annat tips är att tänka på hur du tänker använda trädgårdsbänken. Är det tänkt att vara en plats för avkoppling likt en hängmatta eller en solsäng, eller kommer det att vara en del av en matgrupp för utomhusbruk?

Under vårt test märkte vi att olika bänkar passade olika syften, och detta kan vara värt att ha i åtanke när du ska använda din bänk.

Komfort och ergonomi

Komforten bör inte underskattas. Oavsett om du planerar att använda bänken för korta stunder eller för längre avkopplande stunder likt i en hammock, är det viktigt att bänken är bekväm att sitta på.

Under vårt test upplevde vi att även en liten trädgårdsbänk kan vara mycket bekväm om den är korrekt designad.

Alla dessa faktorer bidrog till att göra vår testprocess så grundlig och informativ. Vi hoppas att dessa råd hjälper dig att få ut det mesta möjliga av din trädgårdsbänk.

Oavsett om du just har köpt en trädgårdsbänk eller överväger att köpa en, kommer dessa tips att vara värdefulla för att säkerställa att du får mest möjliga nytta av din investering.

Att välja material för din trädgårdsbänk

Valet av material för din trädgårdsbänk kan ha en stor inverkan på dess utseende, hållbarhet och underhåll. Under vårt test av trädgårdsbänkar utforskade vi flera olika material och deras egenskaper. Här är vad vi fann.

Trädgårdsbänkar i trä

En trädgårdsbänk i trä är ett klassiskt val som kan bidra med en naturlig känsla till din trädgård. Under vårt test märkte vi att träbänkar kommer i en mängd olika stilar och utföranden, vilket gör dem till en mångsidig lösning för alla typer av trädgårdar.

Träbänkarna har dock ett behov av regelbundet underhåll för att hålla sig i bästa skick. En av de bästa trädgårdsbänkarna i vårt test var en vacker modell, känd för sin hållbarhet och motståndskraft mot väder och vind.

Trädgårdsbänkar i metall

Metallbänkar var ett annat alternativ som vi utforskade under vårt test. Metall, som aluminium eller stål, kan ge en mer modern och minimalistisk look. Dessa bänkar kräver mindre underhåll jämfört med trä, men kan vara mer utsatta för rost om de inte behandlas ordentligt.

En av de metallbänkar som blev bäst i test hade en lack som skyddade mot både rost och UV-strålning, vilket ökade dess hållbarhet betydligt.

Trädgårdsbänkar i gjutjärn

Gjutjärnsbänkar ger en distinkt och traditionell look. Under vårt test upptäckte vi att dessa bänkar är extremt hållbara och kan tåla alla typer av väder.

Dock kan de vara ganska tunga och svåra att flytta. Även om de kräver lite underhåll, var en av de gjutjärnsbänkar vi testade en av de mest imponerande i termer av design och detaljer.

Trädgårdsbänkar i betong

Betong är ett ovanligt men intressant materialval för trädgårdsbänkar. Betongbänkarna i vårt test var otroligt hållbara och stabila, men även de mest krävande att installera på grund av deras vikt.

De ger en modern och industriell känsla till trädgården, vilket kan vara en intressant kontrast till mer traditionella trädgårdselement.

Sammanfattning av valet av material

 • Träbänkar ger en naturlig känsla och passar bra i de flesta trädgårdar, men kräver regelbundet underhåll.
 • Metallbänkar är minimalistiska och kräver mindre underhåll, men kan rosta om de inte behandlas ordentligt.
 • Gjutjärnsbänkar är traditionella och extremt hållbara, men kan vara tunga och svåra att flytta.
 • Betongbänkar är moderna och mycket hållbara, men kan vara svåra att installera på grund av deras vikt.

Hoppas att denna genomgång av olika material hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut nästa gång du överväger att köpa en trädgårdsbänk.

Vanliga frågor om trädgårdsbänkar

Vanliga frågor om trädgårdsbänkar 2024

Vad kostar en trädgårdsbänk?

Priset på en trädgårdsbänk varierar kraftigt beroende på material, storlek och design. Du kan hitta en billig trädgårdsbänk för omkring 1000 kronor medan mer exklusiva alternativ kan kosta upp emot 5000 kronor eller mer.

Ska man köpa en trädgårdsbänk i gjutjärn, metall eller trä?

Det finns fördelar och nackdelar med alla dessa material. Träbänkar ger en traditionell och naturlig look men kräver mer underhåll. Metallbänkar är robusta och tåliga, men kan vara obehagliga att sitta på under längre stunder. Gjutjärn ger en klassisk känsla, men kan vara tunga att flytta runt. Det bästa valet beror på dina personliga preferenser och omständigheter.

Finns det en trädgårdsbänk för barn?

Ja, det finns trädgårdsbänkar designade speciellt för barn. Dessa är oftast mindre och mer robusta för att stå emot lek och bus. Det är viktigt att se till att bänken är säker och lämplig för barnets ålder och storlek.

Behöver man en trädgårdsbänk med bord?

En trädgårdsbänk med ett inbyggt bord kan vara ett bra alternativ om du ofta äter eller dricker utomhus. Det ger en praktisk yta för att ställa glas, tallrikar eller en bok på. Men om du mest vill använda bänken för att sitta och njuta av omgivningen kanske ett separat bord inte är nödvändigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen