Den bästa trallskruven 2022 – Test av olika trallskruvar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

GRABBER TREX58200

ESSVE A2

Trallskruv

ESSVE 701562 Trallskruv

ESSVE 644542 Trallskruv

Klicka här för att se fler trallskruvar.

Bästa trallskruven 2022

Det finns en mängd fördelar med att använda skruvar med hög kvalité. Använder du inte en kvalitetsskruv så finns risken att du måste göra om arbetet vilket kommer kosta dig mer än den lite dyrare skruven gjorde från början.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra trallskruv på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken trallskruv som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem trallskruven så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa trallskruven. Det är just därför som vi här på hantverksproffset.se har skapat en tabell med de bästa trallskruvarna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla trallskruvar som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa trallskruven inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test trallskruv 2022

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa trallskruven på nätet. När du letar efter den bästa trallskruven finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa trallskruven enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en trallskruv efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa trallskruven för dig:

 • Material
 • Ändamål
 • Användbarhet och flexibilitet
 • Ytterligare egenskaper
 • Pris
 • Typ
 • Användningsområde
 • Kvalitet
 • Vädertålig

Material

Metallbehandling är en viktig sak att tänka på innan du väljer någon av trallskruvarna. Detta avgör i princip hur väl det kommer att hålla i det långa loppet. För det mesta beror denna behandlingsaspekt på varumärkena själva, som var och en har separata standarder för sina unika tillverkningsprocesser.

Om du vill veta om korrekt metallbehandling, då kommer värmebehandling in i bilden. Nu är det ganska omöjligt för dig att känna till värmebehandlingsstandarderna för alla tillverkare (du kan gräva lite på internet, det sparar lite tid).

I sådana situationer är det mest effektiva sättet att göra ett val att söka hjälp från en annan byggare/snickare.

Så vår rekommendation här skulle vara att lita på ett riktigt varumärke. Ansedda varumärken erbjuder vanligtvis bättre hållbarhet och tillförlitlighet. Dessutom står de alltid för sina kunder, vilket är en av de viktigaste anledningarna till att du väljer ett välrenommerat varumärke.

Men för ett erfaret proffs kanske detta råd inte är försvarbart. I så fall, gå med det som fungerar bäst för dig, eftersom du har spenderat mycket tid på att leka med dessa saker. Så det är bara naturligt att du kanske vet en sak eller två bättre än vad vi har att erbjuda.

Ändamål

För en nybörjare som dyker in i en värld av gör-det-själv-galenskap är dessa frågor och deras svar verkligen viktiga att ta reda på.

Att ställa in designparametrar kommer säkert att hjälpa till att utrota uppenbara och onödiga val. De kan också hjälpa dig att hitta de ytterligare verktyg som du behöver för det aktuella jobbet.

Du vill göra ditt val noggrant. För det finns många alternativ där ute. Vissa trallskruvar är bra för snickeri, andra är bra för tunga industriella tillämpningar.

Om du bara arbetar med ett pysselskruvsprojekt är det bättre att välja något som sparar pengar. Annars kommer det att vara användbart att använda ett falt-huvud eller Philips-huvud med rätt varumärkesigenkänning.

När det gäller det rutinerade proffset finns det inte så mycket att säga. Han eller hon vet vad som fungerar och inte. Men känslan av syfte lägger alltid till ett extra element av överraskning, där vissa försök och misstag kan sakta ner dem. Så det kan vara praktiskt att rita ut en plan.

Användbarhet och flexibilitet

Dessa är mycket viktiga och kräver därför ordentlig uppmärksamhet. förmåga faktor beror i grunden på den övergripande designen och utförandet. Till exempel har Robertsons huvuden väldigt få problem med att strippa jämfört med Phillips-huvudena (även om bra märken tenderar att minimera detta problem med rätt designmetoder). Sedan finns det problemet med spetsiga bottnar, vilket gör att användaren kan vara lite mer bekväm, inte att behöva ta itu med eventuell förborrning.

Flexibilitetsfrågan handlar om hur väl en uppsättning trallskruvar kan prestera i olika uppgifter. För nybörjare är detta en viktig sak att utnyttja, eftersom de inte riktigt har den nödvändiga arbetskunskapen för att ta reda på detta själva.

Oavsett om du arbetar med ett gör-det-själv-projekt eller ett industriprojekt, är det aldrig lätt att hitta både rätt användbarhet och funktionalitet. En sak du kan göra är att kolla in våra topp 5 trallskruvar och välja ett av alternativen.

En annan sak du förmodligen kan göra är att be om ett sekundärt råd från en annan professionell. Det hjälper alltid!

Ytterligare egenskaper

När det gäller ytterligare funktioner, kanske du vill leta efter funktioner som någon form av rostskyddsbeläggning, som lägger till ett extra lager av säkerhet närhelst du har att göra med svåra väderförhållanden. En elektropläterad trallskruv kommer säkerligen att hålla mycket längre än en vanlig trallskruv.

Men med modernt rostfritt stål är behandlingen så välgjord att det faktiskt inte finns något behov av några extra beläggningar alls. Detta sänker kostnaden avsevärt. Men om kostnaden inte är ett problem för dig, kan du lika gärna plocka upp något med någon form av skyddande beläggning.

Pris

Detta är verkligen en relativ term och varierar från användare till användare. En veteran kanske kan hitta en bra uppsättning skruvar för ett mycket billigt pris. Men för en ny entusiast kan saker och ting vara annorlunda.

Så för en ny entusiast, som inte har mycket pengar eller idé att gå vidare, kan prissättningen vara ett problem. Så vi rekommenderar att du väljer ett multifunktionsalternativ och arbetar därifrån.

Typ

Varje år kommer det nya typer av skruvar på marknaden, som alla lovar att hjälpa dig att uppnå det ena eller det andra. Det krävs en viss nivå av erfarenhet för att kunna skilja en skruvtyp från den andra på lämpligt sätt. Faktum är att det finns mycket att lära om skruvar som lämpar sig för tralldäck.

Skruvtyper är differentierade i olika kategorier baserat på deras spetsar, beläggning och urtag. Över dessa kategorier hjälper några av de identifierande funktionerna till att bestämma deras lämplighet för tralldäcksprojekt. Funktionerna för varje kategori som listas nedan.

 • Skruvspets
 • Tandad spets
 • Rafflad spets
 • Fördjupningar:
 • Phillips körning
 • Phillips/square drive
 • Fyrkantig enhet
 • Torx (stjärna) drivning
 • Beläggning:
 • Rostfritt stål
 • Silikon brons
 • Stjäla beläggningar (upp till sex typer)

Användningsområde

Konstruerar du ett tralldäck för interiör eller exteriör användning? Är brädan hård eller medium? Är den tjock eller tunn? Är det för en trailergolvbräda? Vilken del av däcket behöver du skruvarna till – redovisningen, kopplingarna, inramningen, regeln, blockeringen eller däcksbrädorna?

Precis som olika delar och komponenter i dina elektriska apparater fästs med olika skruvar eller muttrar, så är olika delar av ditt tralldäck fästa med olika typer av skruvar. Tänk på detta när du köper skruvar och be om rekommendationer, så kan du vara säker på att undvika olika tekniska problem när du arbetar.

Kvalitet

Visst kommer du att se massor av skruvar med alla klockor och visselpipor som lovar osviklig perfektion. Men egentligen, hur är du säker på att skruven du får är av högsta kvalitet? För trall är skruvarna av bästa kvalitet oftast, om inte alltid, skruvar gjorda av rostfritt stål.

Du bör notera att även om detta inte förnekar kvaliteten på andra skruvtyper, garanterar det inte kvaliteten på rostfria skruvar som absolut. Det är dock säkert att skruvar som har positiva resultat efter att ha testats i minst 1 000 timmar är mer benägna att vara av god kvalitet än de som inte var det.

Kontrollera också om skruvarna i fråga är kodkompatibla. Fästelement certifierade enligt relevanta branschkoder är sannolikt av god kvalitet, förutsatt att de har genomgått några branschspecifika tester innan de tilldelades överensstämmelse.

Vädertålig

Det finns ingen definitiv bestämningsfaktor som slår klubban på skruvars korrosionsbeständighet. Vissa skruvar kan fungera bättre i vissa typer av tryckimpregnerat trä än i andra. När du köper trä till ditt däck är tricket att fråga säljaren om det finns rekommenderade skruvar och fästen för just det träet.

Till exempel är många trallskruvar inte lämpliga för furu och cederträ. Detta beror på det faktum att de sammansatta garvsyrorna som används för att behandla dem kan korrodera de flesta korrosionsbeständiga skruvar. I fall som dessa är flerbelagda skruvar med patentskyddad rostskyddsteknik lätt de bästa verktygen för uppgiften.

Med det sagt är det viktigt att veta att oavsett vilken beläggning som appliceras kan vilken skruv som helst korroderas. Den underliggande skillnaden är att även om vissa kan korrodera snabbt, skulle andra ta väldigt lång tid.

Lista över de bästa trallskruvarna 2022

 • Bäst i test: GRABBER TREX58200
 • Populärast: ESSVE A2 Trallskruv
 • Premiumval: ESSVE 701562 Trallskruv
 • Billigast: ESSVE 644542 Trallskruv

Vilka är de olika materialen som används för att tillverka trallskruvar?

Du behöver inte välja innehållet i dina skruvar eftersom de är köpta för ett specifikt ändamål, och tillverkarna har valt rätt stål eller legering och behandling för att ge dem de bästa egenskaperna. Sålunda, fosfatved/agglomeratslag, förzinkade träskruvar, golvskruvar i rostfritt stål och så vidare. De billigaste skruvarna bör undvikas eftersom de sannolikt är ömtåliga och dåligt hanterade.

Bikromaterad

Korrosionsbeständigheten är måttlig (förutsatt att skruvarna är av hög kvalitet). De billigaste är benägna att förlora sin ytbehandling, korrodera som ett resultat och gå sönder när de dras åt för hårt. De är gula till färgen och tappar sin speciella täckning när de flisas.

Zinkpläterad

Kvaliteten på behandlingen och de krafter skruven utsätts för under användning avgör om den är förzinkad eller inte.

Fosfaterad

Färgen är svart. Dessa skruvar är ganska robusta och motståndskraftiga mot korrosion.

Förkromad

Kromplätering har samma utseende som zinkplätering och är lika hållbar.

Mässing

Mässing används mest inom inredning, främst i skåp. Mässing är benägen till ärg och har låg korrosionsbeständighet. Eftersom dessa inte skruvar har behandlats är de olämpliga för en mängd olika applikationer.

Rostfritt stål

Den är idealisk för användning utomhus. Rostfritt stål är långvarigt och, per definition, korrosionsbeständigt.

Legeringar med variabel andel

Variabel andel legeringar vinner på ytbehandlingar (hydrolys) beroende på skruvens användning.

Bra funktioner på den bästa trallskruven

Enkel att gömma

välj rätt typ av skruvar - köp den bästa trallskruven här
Välj rätt typ av skruvar – Köp den bästa trallskruven genom min tabell ovan!

Du måste se till att skruvarna ger en hög nivå av kamouflage. Tryckbehandlade träplankor är dyra på grund av sin överlägsna hållbarhet. Men om du väljer skruvar som inte matchar plankan kommer du att ha ett fult utseende trots alla utgifter.

Detta problem kan uppstå på grund av flera orsaker. Till exempel om skruvhuvudena inte är i nivå med marken och sticker ut. Det kan också hända på grund av att man väljer skruvar belagda/polerade med färger som kontrasterar skarpt mot träplankorna.

Att säkerställa att skruvarna smidigt blandas med däcket efter installationen bör vara en av dina främsta bekymmer.

Tor-x

Det är viktigt att välja skruvar med rätt drivtyp. Detta beror på att från installation till underhåll kommer drivtypen för dina trallskruvar att spela en viktig roll.

Vi rekommenderar att du väljer moderna och tekniskt avancerade frekvensomriktare för dina däckmonteringsskruvar. Torx-enheten är till exempel allmänt känd för att tillhandahålla snabb installation, förhindra cam-outs och minska mängden damm, spån och annat skräp.

När det gäller underhåll kommer det att hjälpa dig att välja en drivtyp med dessa egenskaper. Det gör att du snabbt kan byta, tvätta eller reparera plankor genom att tillhandahålla en snabb och pålitlig utskruvning såväl som en inskruvningsmetod.

Vass spets

För att underlätta installationen och bevara den strukturella integriteten hos dina värdefulla träplankor, kräver spetsen av dina skruvar en god del hänsyn.

Utan rätt spets eller spets kommer du att ha svårt att sätta ihop plankorna. Ett fel val i denna fråga kan också dela eller spricka dina trallplankor.

Det är därför du måste se till att dina favoritskruvar har avancerade tekniska spetsar.

Vi rekommenderar att du väljer en självborrande spets eftersom det sparar dig besväret med att förborra hål. Men du kan också välja självgängande spetsar, som inte är lika problemfria som självborrande spetsar, men som kan ge mer eller mindre samma fördel för att undvika sprickor och sprickor.

Olika tips kan hjälpa dig i denna fråga. Till exempel hålls spetsen av typ 17 i allmänhet högt ansedd för trallskruvar, vilket framgår av dess omfattande användning inom industrin.

Är trallskruven gjord för höger eller vänsterhänta?

Att välja skruvar med gängor som är konstruerade för att tjäna just ditt syfte kan vara svårt.

Vissa träplankor fungerar bra med fina trådar och ett högt trådantal, medan andra är kompatibla med grova trådar.

Dessutom är de flesta trådar naturligt vinklade högerhänta. Det finns dock skruvar med vänstergänga.

Kantmässigt brukar de bästa trallskruvarna för tryckimpregnerat trä ha en vass och tandad kant. För det gör det enkelt och snabbt att skruva in skruvarna i träet, samt ökar deras hållkraft.

Antal

Trallskruvar säljs mestadels i lösvikt, det vill säga i en förpackning som innehåller allt från 100 till 700. Således kan du bli överväldigad av kvantiteten som kommer på bekostnad av kvalitet.

Det är därför vi utformade den här guiden för att lista produkter som ger dig den söta punkten mellan mängd och kvalitet.

Kompromissa inte med kvaliteten eftersom detta beslut kommer att ha en större inverkan på ditt däcks allmänna hälsa. Hitta i stället den rätta balansen mellan en ekonomiskt fördelaktig mängd och den övergripande kvaliteten på skruvarna.

Väderkänslighet

Ett tralldäck är per definition en utomhusinstallation. Så det är alltid en bra idé att se till att dina trallskruvar kan “stå ut i stormen” så att säga.

Det vill säga köp däcksskruvar som är utrustade med väderbeständiga egenskaper. Vi rekommenderar att du köper skruvar av högkvalitativt rostfritt stål (t.ex. 304, 305, 306, 18–8, etc.), eftersom dessa naturligtvis skyddar mot en mängd olika väderproblem, såsom korrosion.

Specifikt, om du bor i ett fuktigt område med dagliga regn eller en bostad vid havet där salt och vattenstänk är i regelbunden kontakt med ditt däck, kommer du att använda väderbeständiga skruvar att spara flera reparations- och utbyteskostnader.

Materialkompatibilitet

Vi har alla vårt unika val av virke när vi bygger ett privat eller kommersiellt däck. Vissa gillar att använda naturligt trä (till exempel barrträ och lövträ), medan andra kan välja ett komposit- eller tryckbehandlat tralldäck.

Tillverkare tillhandahåller ofta specialiserade skruvar för särskilda träslag. Några är avsiktligt utformade för ett slags tralldäck men kanske inte är kompatibelt med ett annat.

Styrka

Eftersom den strukturella integriteten hos ditt däck till stor del beror på hur väl plankorna är sammankopplade mellan sig, är styrkan på dina trallskruvar när det gäller vidhäftning värt att överväga.

Styrkan beror på en mängd olika aspekter som varje skruv i en viss produkt förkroppsligar. Dessa i att inkludera råmaterialet som används i produktionen, drivtyp, konstruktion av skaftet, antal gängor etcetera

Till exempel kommer skruvar med förstärkta halsar/skaft att ha överlägsen “vidhäftningsstyrka”. Skruvar gjorda av värmebehandlat rostfritt stål kommer att vara starkare än koppar eller andra metallskruvar.

Typer av trallskruvar för ditt tralldäck

Innan ditt däck installeras måste du bestämma hur alla bitar kommer att gå ihop. Den beprövade metoden för däckinstallation har varit att använda skruvar. Men kommer den traditionen att fortsätta?

Här är några vanliga skruvtyper för däck:

1. Komposittrallsskruv

Kompositdäck installeras vanligtvis med dolda fästelement som ansluter däcket från sidan eller underifrån. Men om du använder skruvar för ditt kompositdäck, se till att du letar efter skruvar som har en skruvspets, omvänd gänga, underskärningshuvud eller ett sexpunktsstjärna/sexhuvud. Alla dessa funktioner skapar en skruv som inte kommer att bli avskalad eller fastna i ditt tralldäck.

2. trallskruvar

Vid infästning av träskivor är tralldäcksskruvar ett perfekt val. Om du köper allt ditt material genom en leverantör, se till att de tillhandahåller korrosionsbeständiga skruvar, helst rostfritt stål. Kom ihåg att ditt däck med största sannolikhet kommer att utsättas för väder och vind så du måste se till att du väljer kvalitetsskruvar som håller.

Du kan också stöta på självborrande trallskruvar. Även om dessa typer av skruvar kan minska en viss förberedelsetid, kanske de inte håller lika stadigt som förborrade och försänkta skruvar. Det är alltid bäst att tänka på de långsiktiga fördelarna istället för att försöka spara några minuters byggtid.

När det kommer till synligheten av dina rostfria skruvar är det en rent personlig preferens. Vissa människor gillar utseendet på silverskruvarna mot trägolvet medan andra väljer ett mer sömlöst utseende. Om du vill dölja skruvarna i ditt däck har du ett par alternativ. Att lägga till pluggar i änden av skruvarna är en metod som har funnits ett tag, dock är den inte lika utbredd idag. Vissa kompositprodukter som Trex har pluggar tillgängliga, men dessa kan vara ganska dyra. Ett mer prisvärt alternativ är att använda färgmatchade skruvar.

Gömda trallskruvar

Vanligtvis involverar däck utan skruv dolda däckfästen. Dolda fästelement används huvudsakligen för kompositträ, medan trägolv innebär att brädorna fästs ovanpå med skruvar.

Att välja trall som inte involverar att använda skruvar blir mer populärt eftersom det låter dig njuta av utseendet och känslan av ditt trall utan synliga skruvar.

Förutom dess estetiska fördelar eliminerar dolda däckfästen potentialen för lösa eller blottade spikar och skruvar, som kräver underhåll för att fixa.

Här är några av våra favoritalternativ för dolda fästelement för ditt tralldäck:

AZEK-fästen är ett utmärkt alternativ för PVC- eller kompositdäck. Dessa fästelement ger en slät däckyta och finns i en mängd olika stilar för att minimera installationstiden och maximera livslängden på ditt däck.

Däckklämma med träskiva

Däckklämmor fungerar utmärkt med räfflade brädor. De är gjorda av rostfritt stål och sitter i springan mellan två brädor, vilket hjälper till att fästa dem ihop.

När du använder däckklämmor, se till att dina brädor är räfflade för att matcha fästelementet exakt. Om det finns en diskrepans mellan storleken på spåren och klämmorna kommer brädorna inte att låsa säkert.

Alla bra märken för kompositträ tillverkar sina egna fästelement. Dessa passar perfekt in i spåren på sidan av sina brädor och ger en sömlös finish. Vissa företag tillverkar sina egna fästen för speciella trallmärken som fungerar extremt bra.

Olika sorters trallskruvar

Köpguiden tar hand om alla beslutsfattande häpnadsväckande. Så vi behöver verkligen ge en liten introduktionslektion om olika trallskruvstyper.

Du kanske redan har sett från recensionerna att det finns olika typer av trallskruvar där ute. Nu kan de flesta av dem komma väl till pass i flera situationer. Men om du har att göra med en viss uppgift som kräver uppmärksamhet på detaljer, kanske du vill veta vilka olika typer av skruvar som finns där ute.

Så låt oss börja med det här avsnittet.

Inramnings- eller trallskruvar

Det här är de typer som du med största sannolikhet kommer att använda.

 • Träskruvar är de vanligaste skruvarna som finns. De är hållbara, vilket innebär att det inte finns några egentliga problem med deras tillförlitlighet och användbarhet.

Det enda problemet med den här typen av skruvar är att om du trycker på dem för hårt kan de lämna ett oönskat märke på ditt tralldäck. I sällsynta fall kan vatten komma in i skruvarnas bas och få plankan att ruttna, vilket är riktigt irriterande för det mesta.

De är verkligen prisvärda. Men de avancerade alternativen som erbjuder bättre livslängd och hållbarhet kommer att kosta mer, vilket möjligen är vägen du kanske vill ta för bättre tillförlitlighet.

 • Däckbrädesskruvar i komposit är bokstavligen de exklusiva träskruvarna, som sakta vinner popularitet med åren.

Nu är kompositskivor verkligen svåra att ha att göra med. Så, skruvar för kompositdäck har en bättre byggkvalitet och en mindre rotdiameter. Dessutom tog justeringarna av den bakre gängningszonen hand om några av problemen som materialsvamp och hög vridmomenttolerans.

 • De omvänt gängade skruvarna beror ganska mycket på användarens preferenser. Du måste använda saken för att veta vad den gör och hur den kan göra det.
 • De platta skruvarna är riktigt starka jämfört med sin storlek. De har en riktigt bra övergripande konstruktion och har vanligtvis ett stjärnhuvud. De kommer verkligen väl till pass när du har att göra med stolpar och andra konstruktionsdelar där det krävs en god skjuvhållfasthet. Dessutom gör de ett riktigt bra jobb med att täta mellanrummen mellan starka träskivor.
 • De robusta konstruktionsskruvarna kommer från olika tillverkare. Dessutom är standarderna för deras styvhet ganska mycket beroende av respektive tillverkare. Dessa typer av skruvar har stramare gängning och vassare spetsar, vilket gör att de kan vara självdrivna och enkla att använda. De är bra för både strukturella och mjuka material.
 • Sedan har du de olika samlingarna. Dessa typer av skruvar är bokstavligen gjorda för olika typer av applikationer. Till exempel kanske du kommer ihåg kabelräckets trallskruv som vi visade upp här. De har generellt den riktigt bra byggkvaliteten och anständiga gängning. Men allt beror på tillverkaren.

Vad är skillnaden på en trallskruv och en spik?

Argumentationen om däcksskruvar och spikar kommer att fortsätta! Även om den här artikeln handlar om de bästa trallskruvarna, verkar debatten om spikar och trallskruvar alltid locka en del uppmärksamhet. Som en fråga om Faktum är att det finns folk där ute som föredrar spikar framför trallskruvar. Är spikar bättre än trallskruvar?

Nåväl, spik är relativt lätta att använda. Du behöver bara en hammare och du är klar. Och de är mycket billigare jämfört med trallskruvar, vilket är en uppenbar anledning till att folk tenderar att använda spik i stället för trallskruvar i första hand. Men det finns brister med denna lösning.

När du använder spikar för träapplikationer borde det inte vara något problem för kortare tidsperioder. Dessutom bör du inte vika dig om du använder den för inomhusapplikationer och inte lägger mycket press på den.

Men för intensiva ändamål, som tuffa väderförhållanden och tunga belastningar, kan du upptäcka att dina spikar börjar lossna med tiden. I större fall tappar de ofta marken eller bromsar på platser, vilket du absolut inte skulle vilja ha.

Fördelen med trallskruvar är att de har bättre hållkraft. De grunda trådarna ger bättre kraftfördelning. Dessutom får du bättre tillförlitlighet på grund av den bättre byggkvaliteten. Men det finns problem när det gäller isolering av skruvhuvuden och behovet av elverktyg, vilket ger extra kostnader.

Sammantaget, för mindre intensiv träapplicering, skulle du vilja använda naglar för att spara ett par extra dollar. Men om du har att göra med ett långsiktigt träprojekt som kräver bättre hållkapacitet och korrosionsbeständighet, kanske du vill gå med trallskruvar.

Säkerhetstips

När det gäller säkerhet finns det verkligen inte mycket att gå på. Men det finns vissa saker som behöver uppmärksammas. Vid sådana jobb måste du komma ihåg att det finns olika arbetsscenarier att hantera. Så säkerhetsåtgärder för olika situationer, från sunt förnuft, bör också vara olika. Så här är några vanliga tips att ta hänsyn till:

 • När du använder elverktyg med trallskruvar är det viktigt att använda en uppsättning skyddsutrustning.
 • Försök att avgöra hur mycket vridmomentskruvarna klarar. På så sätt behöver du inte ta itu med flis eller sprickor.
 • Skruvgängor är en viktig sak för trallskruvar. Skruvar med ytlig gängning kan vara svåra att dra ut om du skulle behöva ta itu med demontering.
 • Isolering av skruvhuvuden är ett potentiellt problem nästan 99 % av gångerna, de kan leda till oväntade resultat, eventuellt till och med skador.
 • Se till att skruva in skruvarna ordentligt, annars kan det få konsekvenser.
 • Överväg att köpa trallskruvar med rätt beläggning om du funderar på att använda dem för utomhusbruk.

Vad är skillnaden mellan träskruvar och trallskruvar

Om du tror att skruvar är skruvar har du fel. Det är de absolut inte. Precis som alla andra fästelement eller komponenter är skruvar specialdesignade vilket innebär att trallskruvar och träskruvar är ganska olika. Trallskruvar har en stor fördel jämfört med spikar och träskruvar: de eliminerar risken och stressen för att materialet spricker, spricker och blir svagt vid fästpunkten. Hela grundkonstruktionen av trallskruven gör den till det ultimata alternativet för dem som vill skapa en säkert fäst struktur som är robust och säker. De viktiga komponenterna i trallskruven är:

Huvudet

en däcksskruv ska ha en liknande plan försänkt yta som en träskruv, men med en större yta som ger större bärförmåga. Huvudet ska vara format i en bugel- eller flareform. Varför är den utformad på detta sätt? Det är för att säkerställa att fästet inte sjunker in i materialet som det skruvas in i. Tyvärr har träskruvar inte samma bygelform och tenderar att med tiden arbeta sig in i föremålet/materialet vilket orsakar sprickor, sprickor och liknande.

Kroppen

däcksskruvskaft är designade för långvarig hållbarhet. De har vanligtvis en aggressiv spets och skarp gängning som snabbt och stadigt fäster i föremålet. Det avsmalnande och delvis gängade skaftet säkerställer att det inte finns plats för någon typ av rörelse när skruven fästs i träet.

Gängning

Trallskruvar har skarp, djup gängning som snabbt och enkelt skär in i föremålet och säkrar sig själv. Även om träskruvar också är gängade, tenderar de att vara mindre vassa och avsmalnande, vilket kan hämma deras långsiktiga effektivitet.

Hos vissa butiker kan du hitta ett brett urval av trallskruvar tillgängliga för ditt nästa projekt. Våra trallskruvar är idealiska för användning med tryckbehandlade kompositer och lövträ. Vi erbjuder rostfritt stål 305 och rostfritt stål 316 varianter. För mer information om vårt omfattande sortiment se tabellen ovan.

Med ett så fascinerande utbud av fästelement som finns, kommer du att missta dig att tro att skruvar bara är skruvar. Det är de absolut inte. Precis som alla andra fästelement eller komponenter är skruvar specialdesignade vilket innebär att trallskruvar och träskruvar är ganska olika. I den här artikeln tar vi en titt på skillnaderna mellan trallskruvar och träskruvar och vilken du ska använda för ditt nästa projekt.

köp essve torx trallskruv här
Köp essve torx trallskruv genom min tabell ovan!

Vad är trallskruvar och träskruvar?

Träskruvar används ofta vid träbearbetning och de ger en stark skarv när trä kopplas ihop med trä. Träskruvar finns i en mängd olika former och storlekar som är lämpliga för olika träbearbetningsprojekt.

Trallskruvar, å andra sidan, är mer lämpade för utomhusbruk eftersom de vanligtvis är gjorda av korrosionsbeständiga material som koppar eller härdat stål. De vassare spetsarna och djupa gängningen på däcksskruvarna gör dem lättare att köra in i brädor som används i däck. Trallskruvar är lämpliga för användning på lövträ och barrträ.

Dessutom har trallskruvar en stor fördel jämfört med spikar och träskruvar: de eliminerar risken och stressen för att materialet spricker, spricker och blir svagt vid fästpunkten. Hela grundkonstruktionen av trallskruven gör den till det ultimata alternativet för dem som vill skapa en säkert fäst struktur som är robust och säker.

Designskillnader mellan trallskruvar och träskruvar

Skruvhuvud – en däcksskruv ska ha en liknande plan försänkt yta som en träskruv, men med en större yta som ger större bärförmåga. Huvudet ska vara format i en bugel- eller flareform. Varför är den utformad på detta sätt? Det är för att säkerställa att fästet inte sjunker in i materialet som det skruvas in i. Tyvärr har träskruvar inte samma bygelform och tenderar att med tiden arbeta sig in i föremålet/materialet vilket orsakar sprickor, sprickor och liknande.

Skaft – däcksskruvskaft är designade för långvarig hållbarhet. De har vanligtvis en aggressiv spets och skarp gängning som snabbt och stadigt fäster i föremålet. Det avsmalnande och delvis gängade skaftet säkerställer att när skruven är fastsatt i träet, finns det inget utrymme för någon typ av rörelse. Med träskruvar är gängningen på skaftet inte lika djup och skaftet är inte helt gängat.

Gängning – trallskruvar har skarp, djup gängning som snabbt och enkelt skär in i föremålet och säkrar sig själv. Även om träskruvar också är gängade, tenderar de att vara mindre vassa och avsmalnande, vilket kan hämma deras långsiktiga effektivitet.

Vilken skruv ska jag då använda, en trallskruv eller en träskruv?

Träskruvar är perfekt lämpade för de flesta träbearbetningsprojekt, så länge som träet kommer att användas inuti eller borta från mycket hårda väderförhållanden. Träskruvar är perfekta för att konstruera träföremål och foga ihop träbitar.

Om du tar dig an ett utomhusprojekt, du ska använda trallskruvar. Trallskruvar kan användas på däck för att fästa brädor, bygga inramningar och installera skenor. De tål hårda väderförhållanden och klarar en större vikt än vanliga träskruvar vilket gör dem perfekta för alla träkonstruktioner som behöver vara mer robusta.

Oavsett om du köper trä- eller trallskruvar, var noga med att välja rätt skruv för ditt projekt genom att överväga typen av huvud (platt eller tvärhuvud), formen på huvudet (runt, platt eller ovalt) och längden på skruven.

Vad som händer om man köper dåliga trallskruvar

Sommaren är på väg och du och det är den perfekta tiden att få ordning på din uteterrass. Att ha ett fint däck kommer inte bara att ge dig mer utrymme för skoj utomhus, utan kommer också att förbättra den övergripande skönheten i ditt hem. Det är dock viktigt att du inte gör billigt för de tillbehör som används när du skapar en kortlek. En av de mest underskattade, men ändå avgörande delarna av ett däck är skruvarna. När du bestämmer dig för skruven har du alternativ som sträcker sig från: koppar, järn och rostfritt stål. Av dessa alternativ kan skruvar i rostfritt stål vara idealiska när du bygger ditt däck; speciellt med hänsyn till deras rostskyddande egenskaper.

När man bestämmer sig för det ideala märket av rostfria skruv, är kvaliteten på skruvarna en annan viktig skillnad att göra. Oroa dig inte mer, för här är vad som kan gå fel om du väljer att gå med mediokra.

När du köper fästelement av låg kvalitet är oddsen att de inte kommer att kunna hålla ihop bitarna länge mycket höga. Det spelar ingen roll hur otroligt ditt däck är om spärrarna som används för att hålla ihop det inte är rätt för din applikation. Även en millimeters skillnad i hålen du borrar och diametern på skruven du köper kan få den att falla isär. Så det är viktigt att dina skruvar är exakt i linje med deras specifikationer.

En annan sak som kan gå fel är att skruvlocket kan gå sönder. På grund av den låga kvaliteten på materialet som används i tillverkningen, finns det en god chans att skruven inte klarar belastningen och går av, vilket gör att ditt däck dras in på sina ställen. Dessutom kan en svag skruv också gå sönder under själva installationsprocessen. Det är därför det är avgörande att du bara använder skruvar som är starka och hållbara.

En skruv av låg kvalitet kan leda till att tidens tand misslyckas. Om inte på grund av bristande styrka, kan skruven bryta av från mitten på grund av en spricka eller krypning i den. Detta kan bero på hur lång tid det har ägnat åt att hålla ihop bitarna. Skruven måste inte bara vara stark, utan dess material måste också vara hållbart för att ditt däck ska hålla tillräckligt länge.

 1. Om du köper fästelement och skruvar av låg kvalitet är oddsen att plätering och ytbeläggningar inte kommer att säkra dem. Det betyder att de kommer att vara benägna att rosta. Så fort de kommer i kontakt med fukt kommer de att börja rosta, vilket kommer att försvaga dem kraftigt. I händelse av att de inte är gjorda på rätt sätt, kommer de sannolikt att ha små hål som snabbt suger in fukt.

Vilka fördelar som kommer med den bästa trallskruven

Trallskruvar är bra för ditt tryckbehandlade virke, och det beror på att de är korrosionsbeständiga och bekväma för flera applikationer. De flesta av dem är utformade med en grov tråd som ger dig en ökad hållkapacitet.

En expert eller professionell träarbetare kommer att tycka att det är relativt enkelt att välja rätt trallskruv. Men historien är annorlunda för en nybörjare eftersom de kanske inte är bekanta med vad de ska kolla.

Läs vidare för att få ytterligare skäl till varför du behöver skaffa däcksskruvar för tryckimpregnerat trä och vilka nyckelfaktorer du bör tänka på innan köp.

 • De motstår korrosion och rost och är därför perfekta för utomhusbruk.
 • Dessa produkter har en ökad hållkapacitet och gör ditt däck kompakt och stadigt.
 • Skruvarna är lätta att skruva in i träet på grund av den vassa skruvspetsen.
 • De är designade utan delat skaft som förhindrar att träet spricker.
 • Skruvarnas stålmaterial gör dem starka och hållbara.
 • De flesta av dem kan användas med lätthet utan att behöva förborra.
 • Skruvarna har en drivning som eliminerar cam-out.

Vilka är då de viktigaste delarna på trallskruvar?

Vi har olika huvudstilar för skruvar, och de inkluderar bland annat det platta huvudet, det runda huvudet, trimhuvudet och lockhuvudet. Så mycket som du är fri att använda någon, fungerar platthuvudet bäst för däck eftersom det kan döljas för att förbättra ditt däcks skönhet.

Torx

Skruvhuvudet innehåller drivningen, vilket underlättar skruvmonteringen. De mest populära enheterna är Philips drive, square drive och Torx drive. Ditt val bör vara det som gör att du kan köra skruven med stor lätthet.

Material

De olika materialen som gör skruvar är rostfritt stål och stål, och de avgör vanligtvis om skruven är stark eller ömtålig. Du kan använda skruvar från båda materialen, men rostfritt stål är det bästa för trall.

Beläggning

Beläggningen är kritisk när det kommer till skruvar och speciellt om du använder skruvarna i tryckimpregnerat virke. En ytbehandling av rostfritt stål och en keramisk beläggning är lämpliga, men andra beläggningar av överlägsen kvalitet kommer att göra ett bra jobb. Galvaniserad beläggning är dock inte bra eftersom den kan skadas av det tryckbehandlade träet.

Rostskydd

Den korrosionsbeständiga funktionen gör att du kan använda skruven för utomhusapplikationer utan att tänka på ogynnsamma och våta miljöförhållanden. För det mesta, om en skruv inte har denna egenskap, är den ganska värdelös när det kommer till tryckimpregnerat trä.

Spets

De flesta trådar har grova eller tandade trådar som säkerställer ett långvarigt grepp om träet och gör att du kan arbeta utan förborrning. Skruvens spets är också viktig eftersom den gör att du enkelt kan skruva in skruven i träet.

Ytans material

Ytan där skruven ska skruvas in är lika viktig. Om du arbetar med en hård yta behöver du en stark och mer formidabel skruv. En ömtålig skruv kan gå sönder och skada ditt trä.

Ytans tjocklek avgör också vilken skruv du ska använda för om den är väldigt tjock behöver du längre skruvar.

Budget

De tillgängliga ekonomiska resurserna för att köpa skruvarna är också en viktig faktor. Du måste undersöka skruvpriserna för att nöja dig med de du bekvämt har råd med.

5 Olika sorters trallskruv

Även om de inte är mycket att titta på, har skruvar en hedersplats inom bygg-, hobby- och möbelindustrin. Från vägginramning och skåptillverkning till vardagliga projekt som att bygga en träbänk, dessa låga fästelement håller bokstavligen allt samman.

Så det är avgörande att du väljer och arbetar med de rätta. Skruvgången hos din lokala järnaffär sträcker sig så länge med till synes oändliga alternativ av exakt denna anledning: Olika projekt kräver olika typer av skruvar. Ju mer tid du lägger ner på att bygga och reparera runt huset, kommer du att lära känna följande fem typer av skruvar – och när du ska använda dem – ganska väl. Under tiden, läs vidare för en primer som hjälper dig att skilja en sort från en annan och förenkla din nästa resa till järnaffären.

Innan vi pratar om vilka typer av skruvar som är rätt för de specifika projekten på din att göra-lista, låt oss prata om hur de flesta skruvar sätts in idag. För bästa grepp samordnas designen på skruvhuvudet med en specifik skruvmejsel eller borrkrona. Ta Phillips-skruvar, utvecklade av Phillips Screw Company, som ett exempel: Detta populära fästelement är lätt att känna igen på “+” på huvudet och kräver lite mer än en Philips-skruvmejsel för att vrida den på plats.

Men sedan uppfinningen av detta i början av 1930-talet har antalet alternativ för skruvhuvuden utökats till att omfatta försänkta 6-punkts- och 5-punktsstjärnor, hex- och fyrkantsdesigner och ett flertal kombinerade mönster, såsom ett kors mellan försänkt fyrkant och Philips-huvud som accepterar flera bitar.

Sammanfattning: När du handlar efter ett fästelement för ditt projekt, kom ihåg att du måste koordinera skruvhuvudets design till rätt bit. Lyckligtvis kommer borrbitssatser med flera bits, som passar praktiskt taget alla standardstorlekar och designkonfigurationer för skruvhuvuden.

Träskruvar

Träskruvar har grova gängor för att greppa träet säkert tills toppen av skruvskaftet, precis under huvudet, där det ofta är slätt – en design som tillåter tätare anslutningar när du fäster trä på trä. När skruven borras till nästan sitt fulla djup, snurrar den släta delen längst upp på skaftet fritt för att inte tvinga huvudet djupare in i brädet. Samtidigt biter den gängade spetsen på skruven i den nedre träbiten och drar de två brädorna tätt ihop. Det avsmalnande huvudet på en träskruv gör att den kan sitta i jämnhöjd med eller något under träets yta.

När du väljer skruvar för grundläggande träkonstruktion, välj en längd som gör att spetsen på skruven kan penetrera bottenplattan med cirka 2/3 av tjockleken på den skivan. Medan det handlar om storlek, varierar bredderna också från #0 (eller 1,6 mm i diameter) till #20 (eller 8 mm i diameter). Den vanligaste storleken är #8 (ungefär 4 mm i diameter), men lämplig storlek på skruv beror på ditt individuella projekt. Finish träskruvar, till exempel, är designade för att fästa trim och gjutning och har därför mindre huvuden än vanliga träskruvar; dessa är avsmalnande så att du kan sätta in skruven precis under träytan och lämnar ett litet hål som du kan fylla med träspackel.

Träskruvar finns i både interiör- och exteriörstilar, de senare ofta galvaniserade eller behandlade med zink för att motstå rost. För exteriöra projekt som specifikt använder tryckbehandlat trä, leta efter Alkaline Copper Quaternary (ACQ)-kompatibla träskruvar. Dessa kommer inte att korrodera när de används i kombination med trä som har tryckbehandlats med kopparbaserade kemikalier.

Traditionellt sett kräver insättning av skruvar på ett sätt som förhindrar trä från att klyva trä att gör-det-själv-handlare först borrar ett hål och sedan applicerar skruven. Typer av skruvar som identifieras som “självgängande” (även kallade självborrande skruvar) har en vass spets som efterliknar borrningen av en borrkrona, vilket gör förborrning till det förflutna. Eftersom inte alla träskruvar är självgängande, var noga med att läsa etiketten noggrant.

Gipsskruvar

Avsedd endast för installation av gipsskivor, dessa typer av skruvar varierar i längd från 2 cm till 8 cm. Deras “bugle”-huvud är utformat för att försänka något i ytan på gipsskivan utan att riva panelens skyddande pappersbeläggning. Här behövs ingen förborrning av hål; när dessa självgängande skruvar når träreglarna eller reglarna gräver de sig direkt in. Standardskruvar för gipsskivor är lämpliga för att installera gipsskivor på träram, men om du installerar gipsskivor över metallreglar, leta efter skruvar som anger användning med metall dubbar.

Obs: Du måste också investera i en gipsskiva för att installera dessa, eftersom den inte alltid ingår i ett standardbitset. Detta liknar ett Philips-huvudbits men har en liten skyddsring, eller “axel”, nära spetsen på biten som förhindrar att skruven installeras för djupt.

Murskruvar

Det första du kommer att lägga märke till med murverksskruvar, även kallade “ankare”, är de är inte särskilt vassa vid spetsen. En murskruv borrar inte sitt eget hål; istället måste du förborra ett hål med innan du sätter i skruven. Medan vissa murskruvar har Philips-huvuden, har många upphöjda sexkantshuvuden som kräver installation med en specifik matchande sexkantsbit. Kontrollera skruvens förpackning för vilken bit och exakt storlek som behövs för att förborra hål och borra sedan i ankaret. En borrhammare med murborr är nödvändig för förborrning, men du kan använda en vanlig borr för att sätta in dessa skruvar.

Tralldäcksskruvar

Skruvarna som används för att fästa däck, eller “däcksgolv”, till ett däcks bjälklagssystem är utformade för att försänka så att topparna är jämna eller bara ett hårstrå under träytan. I likhet med träskruvar har den här specifika exteriörskruven grova gängor och ett slätt övre skaft och är tillverkad för att motstå rost och korrosion. Om du installerar tryckbehandlat tralldäck, använd endast ACQ-kompatibla tralldäcksskruvar. Tillverkare av kompositdäck specificerar användningen av skruvar av rostfritt stål för att installera sin produkt. Deras längd varierar från 2 till 10 cm långa och de är specifikt märkta som “Trallskruvar” på förpackningen. Många trallskruvar är självgängande och finns i både Philips- och star-drive-huvuden.

MDF SKRUVAR

Medium Density Fiberboard (MDF) förekommer ofta i hemmet i form av inredningsdetaljer, såsom bas och gjutning, och i konstruktionen av vissa monteringsbehov av bokhyllor och hyllor. Hårdare än massivt trä, MDF är svårare att sticka hål med vanliga träskruvar utan att spricka. Det lämnar två alternativ: Förborra hål i MDF och använd vanliga träskruvar, eller minska din arbetstid och använd självgängande MDF-skruvar. MDF-skruvarna finns i samma storlekar som vanliga träskruvar och har stjärndrivna huvuden, men är designade för att eliminera klyvning och behovet av förborrning.

Vanliga frågor om trallskruvar

Är skruvar och trallskruvar samma sak?

Trallskruven är en av de sällsynta typerna av skruv. Den är tillgänglig för alla järnaffärer. Den specifika typen av skruv som används för byggnadsarbete. Det är en robust och pålitlig skruv. Nedan diskuterar den här recensionen några vanliga frågor och svar om den bästa trallskruven.

Tja, de gör samma sak men de är ganska olika. Du förstår, träskruvar används främst för att koppla ihop träfogar. Medan trallskruvar är gjorda för utomhusbruk. Deras primära material koppar eller härdat stål ser till att förhindra all form av korrosion.

Hur djupt ska trallskruvarna gå?

Däcksskruvar ska gå 2,5 cm djupt in i brädet. Mer än så riskerar du att splittra brädet. Den bästa praxisen är att ha din borr inställd på den lägsta nivån så att du har fullständig kontroll över den.

Hur många skruvar sitter i ett 2×6-däck?

Låt oss visa dig ett snabbt knep. Kom alltid ihåg att för varje 9,3 kvadratmeter däck behöver du 360 trallskruvar. Även om detta är baserat på en bräda som är 15 cm bred och har ett 50 cm avstånd.

Ska man förborra när man använder trallskruvar?

Förborrning är något du bör göra för alla typer av skruvar. Genom att göra detta kan du enkelt undvika vedklyvning. Om du är ny på borrning kanske du inte vet detta. Men detta är ganska användbart i fall där du måste sätta skruvar nära änden av en bräda.

Varför föredrar snickare trallskruvar framför spik?

När det kommer till däck kommer de flesta snickare att välja skruvar. Även om naglarna inte är så spröda och de kan böjas när de är under tryck. Men skruvar ligger steget före i denna process. De gör mycket bättre för att hålla fogen ordentligt när träet expanderar.

Har storleken på mitt tralldäck någon betydelse för valet av trallskruv?

Ja och nej! Om du bygger kortleken rätt från början, med en stabil ram och det rekommenderade avståndet, är svaret nej. Men om man kapar hörn med detta kan det vara större krafter i spel i ett större tralldäck, eftersom virket rör sig över längre längder. Om du vill ha extra säkerhet i din struktur är rostfritt stål det bättre valet.

Det finns även andra faktorer att ta hänsyn till. Rörelserna i ett stort däck kan vara större, till exempel om du fäster ena sidan på husets vägg medan resten av däcket endast stöds på markplattor eller fot som inte når ner till frostfritt djup. På vintern kommer delarna som vilar på den frusna marken att uppleva en ökning i höjd, medan höjden på sidan som är fäst vid huset förblir oförändrad – det är viktigt att ta hänsyn till detta!

Hur påverkar däckets höjd valet av trallskruv?

Du kan bygga ett högt men stabilt däck, men det blir större risk för rörelser om ett däck byggs högt från marken. Om du monterar ett tralldäck på höga stolpar rekommenderar vi att du använder rostfria trallskruvar på grund av den större risken för rörelser.

Samma rekommendation gäller för tralldäck där den bärande konstruktionen vilar direkt på marken, för att minimera risken för korrosion.

Vilken kvalité ska jag ha på min trallskruv?

Det är viktigt att välja rätt kvalitet på trallskruvarna efter var och hur du bygger ditt tralldäck. Se till att alltid kontrollera rekommendationerna från din virkesleverantör. Nedan följer en kort rekommendation.

Rostfri A4

Rostfri A4-skruv är tillverkad av ohärdat syrafast stål med högsta korrosivitetsklass C5. Denna skruv kan användas till alla tralldäckskonstruktioner, men bör definitivt användas i aggressiva miljöer, t.ex. vid pooler och bryggor, och för timmerdäck i kustnära lägen nära saltvatten. Rostfria A4-skruvar rekommenderas också om du bygger ett däck med tropiskt lövträ.

Rostfri A2

Rostfritt A2 är tillverkat av ohärdat stål med korrosivitetsklass C4. Vi rekommenderar denna skruv för strukturer nära sjöar eller bräckt vatten.

Vi rekommenderar den även till räcken, staket och trappsteg till ditt tralldäck, eftersom den ger bra motståndskraft mot korrosion och rörelser.

Sammanfattningsvis: en rostfri skruv är inte härdad, vilket gör den segare. Detta gör att den kan absorbera rörelser i träet eller strukturen bättre än vanliga härdade skruvar.

Vilket avstånd ska jag ha mellan trallbrädorna när jag använder trallskruv?

Trä är ett hygroskopiskt konstruktionsmaterial. Den känner av luftfuktigheten och temperaturen i den omgivande luften och strävar hela tiden efter att harmonisera med det omgivande klimatet. Fuktförhållandet varierar inte bara mellan enskilda träbitar i en timmersats – det varierar också i tvärsnittet på en virkesbit. Virket torkar utifrån och in. Om inga särskilda åtgärder vidtas innebär det att virkesbitens inre delar blir betydligt fuktigare än dess yta efter torkning på sågverket. Vid torkning lämnar det fria vattnet först fibrernas cellhålighet.

När fuktkvoten sedan når fibermättnad, vid ca. 30 % fuktkvot börjar fukten i cellväggarna lämna virket, och det är en av anledningarna till att virket börjar krympa. Virket börjar krympa från utsidan och in. Det betyder att tralldäcket du installerar kommer att ‘röra’ sig konstant under hela året och storleken på dessa rörelser kommer att bero på mängden vatten däcket utsätts för. Detta förklarar varför du behöver lämna ett mellanrum mellan varje bräda.

Sammanfattningsvis: tralldäcket du installerar kommer att “röra” sig konstant under hela året och storleken på dessa rörelser kommer att bero på mängden vatten och de temperaturer som däcket utsätts för. Detta förklarar varför du behöver lämna ett mellanrum mellan varje bräda.

Hur förhindrar jag att trallskruvar går sönder?

Det är mycket viktigt att följa rekommendationer från nationella beslutsfattare när du bygger ditt däck, så att du inte inkluderar risker för rörelse i byggnaden som fästelementen inte kan tolerera. Viktiga aspekter är avstånd och närhet mellan underliggande reglar och pärmar.

Det är också viktigt att ta hänsyn till miljön där skruvarna kommer att sitta, samt den belastning som strukturen kommer att bära. Till exempel: ett däck designat för standardbruk med utemöbler och grill kan inte nödvändigtvis rymma en jacuzzi eller pool.

Är däcksskruvar galvaniserade?

Trallskruvar är kända för sina rost- och korrosionsbeständiga egenskaper, vilket gör dem idealiska för utomhuskonstruktioner. Vissa trallskruvar är gjorda av rostfritt stål eller koppar, medan andra är galvaniserade för att öka deras livslängd.

Till exempel kommer en galvaniserad trallskruv att försämras om den används på tryckbehandlat virke på grund av kemisk reaktion. Det är tillrådligt att använda rostfritt stål eller bronsbelagda trallskruvar för stora projekt som byggnadsdäck.

Är däcksskruvar lika starka som spikar?

Trallskruvar är starka fästelement och har till och med överlägsen draghållfasthet jämfört med spik. Även om det kan vara frestande att jämföra dessa praktiska enheter, har de alla sina fördelar och idealiska applikationer.

Till exempel är spikar perfekta för att fästa reglar och trappor jämfört med trallskruvar. Däremot är skruvar det bättre alternativet när du fäster räcken och trädäck på inramningen. Hur som helst, för ett robust och robust däck måste du använda både spikar och trallskruvar.

Hur stark är en trallskruv?

Styrkan hos en trallskruv beror på flera faktorer som:

 • Längd
 • Typ av tråd
 • Skruvkvalitet
 • Insättningsteknik

Och kraften som används på skruven (laterala eller tillbakadragande krafter).

Ju längre skruven är, desto bättre håller den ytorna som sammanfogas till en enhet.

Trallskruvar är inte konstruerade för att motstå skjuvning som bultar och bultförband är. Med det sagt kan de flesta skruvar hålla mellan 30 och 50 kg med fler kvalitetstrallskruvar som kan hålla över 90 kg per skruv. Du kan också dubbla skruvarna för att hålla mer vikt.

Du bör också överväga typen av gänga om du vill att din trallskruv ska fungera bra. Till exempel kommer grova trådar, på grund av det ökade utrymmet mellan varje tråd, att hålla sig starkt när de används på mjuka ytor.

En fin däcksskruv fungerar bättre vid fogning av hårda ytor. Fina skruvar har tightare gängor som möjliggör ökat grepp, vilket gör din enhet kompakt och stark.

Hur ska jag göra om jag ska bygga ett tralldäck i sommar?

Att ha ett däck i ditt hem är en lyx som många tycker om att ha. Att kunna sitta ute och njuta av vädret eller utsikten med familj och vänner är ett utmärkt sätt att tillbringa fina dagar, speciellt med sommaren runt hörnet.

Om du bestämmer dig för att ta resan med att bygga ett däck själv, kommer du att ha många frågor på vägen. En av de viktigaste punkterna att tänka på är “Vilka skruvar ska jag använda för detta däck?”. Vi har hört den här frågan förut och det finns en hel del saker att ta hänsyn till.

 1. Vilket material ska jag använda?

Av alla tillgängliga material att använda för ditt däck är det vanligaste rostfritt stål. Trallskruvar i rostfritt stål erbjuder en utmärkt lösning på grund av deras ökade korrosionsbeständighet. Men rostfritt stål kan fortfarande korrodera i vissa situationer så se till att du har rätt kvalitet för din miljö.

 1. Vill du se skruvhuvudena?

Ett av de största problemen när du gör ditt däck är att välja rätt skruvhuvud. Trallskruvar finns vanligtvis bara i varianter med platt huvud så att de kan sitta i jämnhöjd med träet när de väl har installerats. Frågan kvarstår, vill du se huvudet?

Om ditt svar är ja räcker det med en standardskruv i rostfritt stål med platt huvud. Om ditt svar är nej, har du några alternativ för att dölja skruvhuvudena.

Målade huvuddäcksskruvar – Dessa rostfria skruvar är av rostfritt stål med målade huvuden för att matcha vanliga träfärger. De är det enklaste sättet att dölja en trallskruv eftersom de är kamouflerade i sikte. Installera dem bara som du skulle göra med vilken annan trallskruv som helst.

 • Hardwood Plug Kits – Dessa kit kommer med små träkorkar som du kan använda för att täcka skruvarna. De kräver mer arbete för att installera korrekt men lämnar vanligtvis ett bra resultat. Först måste ett försänkt hål göras för att sänka skruvarna lägre i träet. Därefter appliceras ett lim på pluggen och placeras i hålet över skruvhuvudet. En nackdel med denna metod är att det är svårt att ta bort dem. Du kan också få en borr som kan skära dessa pluggar åt dig istället för att köpa ett kit: Hardwood Plug Cutter Bit.
 • Ipe Clips – Ett tredje och snabbt bli ett mycket populärt alternativ är Ipe Clips. Ipe Clips installeras mellan brädorna på ett däck som döljer skruvarna helt. Används oftast med Ipe-trä, dessa klämmor kan också användas med vanligt trä för att skapa ett jämnt fördelat däck.
Vilken gänga ska jag använda?

Vanligtvis finns det tre typer av körningar att överväga här. Phillips, Square eller Star drive. Även om alla tre är anständiga val, rekommenderar vi att du använder stjärnenheten för installationer. Stjärndrevet har minst chans att slira och falla ut under installationen, vilket gör den till det idealiska valet när du arbetar med färdiga produkter där glidning ur drevet kan skada ytan du arbetar på. Faktum är att på många däck som byggs idag är det mer sannolikt att du ser stjärndrivna skruvar användas.

Att bygga ett däck kan vara en skrämmande uppgift men med de rätta skruvarna är du nu ett steg närmare att njuta av din trädgård och vädret i år.

Vad är en trallskruv?

Vi har redan meddelat dig att vi kommer att erbjuda dig en sektion där vi hjälper dig att hitta de bästa trallskruvarna för tryckimpregnerat trä. Men det finns en sak till som du förmodligen bör komma ihåg. Det är en av de viktigaste delarna av hela denna bästa recension av trallskruvar. Här är varför:

En trallskruv eller ett däckfäst är inte bara för träapplikationen. Det finns andra material än trä som är styvare och svårare att hantera.

Och för att ge dig en tydlig bild av hur du kan köpa rätt skruvar medan du arbetar med dessa delar, kommer vi att gå igenom några tips som kan vara till nytta för dig när du gör de rätta valen. Kort sagt, dessa små steg hjälper dig att fatta ett bättre köpbeslut.

Nu en kort ansvarsfriskrivning innan vi börjar:

Det här avsnittet kommer att bli lite längre än vanligt. Men ändå skulle vi råda dig att försöka komma ihåg åtminstone några av dessa tips (eller steg, vad du än vill kalla dem) i det här avsnittet. Lita på oss, de kan göra stor skillnad. Så låt oss börja med denna fråga:

Hur vet man att behöver en trallskruv?

Tja, det finns några faktorer som spelar in. De är huvudtypen och storleken, diametern, längden, utskuret huvud och material, och typen av gänga som sitter på skruven.

Eftersom du nu är medveten om dessa termer, går vi nu vidare till nästa fråga:

Vilken sorts trallskruv ska jag använda till mitt projekt?

Det finns några saker att tänka på här. Nu är alla dessa punkter ganska avgörande, så du kanske vill ta dem på allvar.

Det första att tänka på är ytan eller materialet som en individ kommer att använda. Nu är för det mesta träapplikationer nästan alltid valet. Men om du har att göra med industridelar, kommer vi att täcka dem också.

Den andra saken att ta hänsyn till är ytans beskaffenhet. Med detta menar vi att säga hur hård eller mjuk ytan är. Är det ett tjockt material med medelhårdhet eller är det ett tunt material som inte har för mycket styrka. Observera dessa verkligen noggrant.

Storleken har alltid betydelse. Låt ingen säga något annat till dig.

I det här fallet är det en avgörande sak att överväga. Storleken och tjockleken på ytan kan vara en avgörande faktor för vilken typ av skruv du behöver.

Slutligen är rivnings- och skjuvningsfaktorerna viktiga att ta hänsyn till också i detta avseende. Naturligtvis är dessa lite mer komplexa för nybörjare. Faktum är att erfarna proffs ofta har problem med detta kriterium. Men det finns fortfarande sätt att ta reda på dessa saker korrekt.

Vilka skruvar är bäst för tryckbehandlat trä?

De bästa skruvarna för tryckimpregnerat trä är belagda eller flerskiktade skruvar med fyrkantsdrivning eller Torx-urtag, och spetsarna ska antingen vara tandade, räfflade eller skruvspetsar. Men utformningen av skruven kan vara, den måste vara en korrosionsbeständig skruv; I annat fall kanske följande resultat efter trall inte är tillfredsställande.

Behöver du speciella skruvar för tryckbehandlat trä?

Ja det gör du. Inom den konserveringsmedelsbehandlade träindustrin är rostfritt stål och varmförzinkade fästelement de mest rekommenderade alternativen för bearbetning av tryckbehandlat virke. Det är viktigt att fråga efter sammansättningen av de kemikalier som används vid behandling av träet. Detta skulle hjälpa dig att bestämma den bästa skruven att använda på virket, med minimal risk för korrosion.

Kan jag använda galvaniserade skruvar i tryckbehandlat trä?

Ja, det kunde du. Varmförzinkade skruvar rekommenderas generellt för trä som behandlats med kopparbaserade konserveringsmedel. Oavsett om träet är behandlat med traditionellt kromaterad koppararsenat (CCA), kopparazol (CAB) eller Alkaline Copper Quat (ACQ), är varmförzinkade skruvar att föredra framför skruvar av rostfritt stål.

Elektropläterade galvaniserade metallskruvar rekommenderas dock inte för utomhusbruk.

Är tryckbehandlat trä säkert för tralldäck?

Ja det är de. Det finns dock vissa bekymmer över säkerheten hos CCA-behandlat trä. Ändå, i samma linje, har EPA också bekräftat att genom att följa enkla underhålls- och försiktighetsåtgärder kan CCA-behandlat trä betraktas som säkert för familjer.

Vilken storlek på trallskruven behöver jag?

Detta beror lite på egenskaperna hos träet du arbetar med när det gäller deras bredd eller tjocklek. Minsta längd för trallskruvar är dock 6 cm, även om den vanliga skruvstorleken är 7,5 cm. Tjockleken på ytan bör hjälpa dig att bestämma vilken skruv du ska använda.

Vad är skillnaden mellan trallskruvar där man måste förborra, och de där man inte behöver förborra?

Svar: En självborrande trallskruv kräver inte att du gör några förborrande hål innan du använder dem. När du kör in en självborrande skruv i däcksplankan är den utformad för att skapa sitt borrhål genom processen.

Å andra sidan kräver en självgängande trallskruv att du gör ett förborrningshål före användning.

Men de skapar mindre damm och skräp under installationen och ger mer vridmoment och drivkraft än vanliga trallskruvar.

Vilken typ av skruvar för tryckbehandlat trä ska jag använda?

Tryckbehandlade träplankor är starkare och ger bättre skydd mot erosion, angrepp, fukt och andra kvalitetsförsämrande problem jämfört med obehandlade träplankor.

Men på grund av deras starka strukturella integritet och inneslutning av olika konserveringskemikalier, behöver du speciella typer av skruvar för behandlat trä (som vi har presenterat i den här guiden).

Om du använder vanliga skruvar med tryckimpregnerat trä kan de böjas eller glida och kan korroderas av de konserveringskemikalier som finns i träet.

Därför rekommenderar vi att du använder 305 eller 18-8 skruvar i rostfritt stål med en avancerad rostskyddsbeläggning.

Vad är skillnaden mellan skruvar för behandlat virke och skruvar för tryckbehandlat trä?

Rent praktiskt är det inte så stor skillnad. Behandlat trä, timmer, plankor, tryckimpregnerat trä etcetera används som utbytbara termer i branschen.

Men tekniskt sett kan behandlat virke innebära vilken teknik eller teknik som helst som har använts för att behandla och uppgradera en viss typ av trä.

Men tryckbehandlat trä betyder att en specifik teknik, känd som “tryckbehandling” har använts för att behandla ett visst partiträplankor.

Tekniken använder en vakuumkammare för att tömma luftfickor från en träplanka, för att sedan översvämma kammaren med konserveringsmedel som blötläggs i plankan.

Hur fungerar trallskruvar?

En självförsänkande skruv är utformad med vanligtvis ett platt huvud och försänkande spetsar. Dessa funktioner jämnar automatiskt skruvhuvudet med däckets mark. Således kan du installera/reparera ett däck utan att förvränga strukturen på dess yta.

Vad är hållkraften hos en däcksskruv?

Svar: “Hållkraften” hos en skruv, även känd som “markvidhäftning”, betyder helt enkelt hur väl en skruv kan koppla ihop eller hålla ihop olika däcksplankor eller timmer.

Skruvar med högre hållkraft kommer att ha bättre draghållfasthet. De kan öka den interna strukturella integriteten hos ett däck bättre än skruvar med lägre hållkraft eller spikar.

Vad händer om du använder för billiga trallskruvar för tryckbehandlat trä?

En annan viktig faktor för att utvärdera när man väljer det bästa trallskruvsmärket är kvaliteten påskruvar. Oroa dig inte, eftersom det här är vad som kan gå fel om du väljer undermåliga alternativ.

När du köper fästelement av låg kvalitet, finns det en god chans att de inte håller ihop komponenterna länge. Det spelar ingen roll hur vackert ditt däck är om låsen som håller ihop det inte passar dina behov. Även en liten skillnad i diameter mellan hålen du skapar och storleken på skruven du köper kan få skruven att separera. Som en konsekvens är det viktigt att se till att dina skruvar är korrekt inriktade med deras krav.

Ett annat problem kan vara att om skruvlocket spricker. På grund av den sämre kvaliteten på materialet som används i produktionen, kan skruven misslyckas med att bära vikten och bryta av, vilket gör att ditt däck dras in i vissa områden. Dessutom kan en felaktig skruv gå sönder under installationsprocessen. Det är därför endast de starkaste och mest hållbara skruvarna bör användas.

En skruv av låg kvalitet tål kanske inte slitage. Om inte för bristande styrka kan en spricka eller krypning i skruven göra att den går av i mitten. Detta kan bero på att det har hållit ihop komponenterna under en lång period. För att ditt däck ska överleva tillräckligt länge måste skruven inte bara vara robust utan också gjord av hållbart material.

Vad är det med skruvar som snickare föredrar framför spik?

När det kommer till trall så väljer majoriteten av snickare skruvar. Även om naglarna inte är särskilt spröda, kan de böjas när de utsätts för påfrestningar. Skruvar på andra sidan är alltid steget före. När träet expanderar gör de ett mycket bättre jobb med att hålla ihop fogen.

När det gäller trallskruvar, hur djupt ska de gå?

Trallskruvar ska sättas in minst 2,5 cm i brädet. Mer än så, och du riskerar att splittra brädet. Den idealiska metoden är att ställa in din borr till lägsta möjliga inställning så att du har total kontroll.

Är det skillnad på träskruvar och trallskruvar?

De gör samma sak, men de är inte samma sak. Och dessutom används träskruvar vanligtvis för att fästa trälager på ett säkert sätt. Trallskruvar är å andra sidan designade för att användas utomhus. Deras huvudsakliga material, koppar eller härdat stål, säkerställer att ingen korrosion uppstår.

Är det nödvändigt att förborra när du använder trallskruv?

Förborra skruvar är något du alltid bör göra. Du kan helt enkelt undvika vedklyvning genom att göra

Vilken storlek på trallskruvar ska man använda när man installerar tralldäck?

Skruven ska sjunka minst 2 cm eller mer in i ramens material. Om skruven ska användas på ramelement och måste hålla vikten, välj en större mätare

Bultar används vanligtvis för att fästa däckets fälgbalkar till stolparna och varandra, även om skruvar med stor diameter, kända som lagskruvar, också kan användas. En fördröjningsbult som används för att ansluta en 5-cmsbräda måste vara minst 10 cm lång. På samma sätt, eftersom räcket är ett säkerhetselement som kan behöva bära vikt i en nödsituation, bör 1 x 15-cms eftersläpande skruvar användas för att fästa räckesstolpar till fälgbalken. Bjälklagshängare används vanligtvis för att förena sidobjälkar till fälgbalken; mindre skruvar är acceptabla för detta.

Hur ska man då göra med trappor?

Olika regler gäller för specialmaterial för trall. Ipe-däck, till exempel, är exceptionellt hårt och bör monteras med 10-gauge skruvar med små huvuden som kan sättas in i ytan i hål som är förborrade.

>>> Funderar du på att köpa en plåtsax? Klicka här. 

Varför är det viktigt att använda trallskruv?

Cirkelsågar, måttband, borrmaskiner och en mängd andra instrument används alla under däcksbyggandet. Dessa instrument är livsviktiga i sig och inget av dem är viktigare än de andra eftersom de kompletterar varandra. Skruvar är avgörande för att ansluta däcksbrädor, och det är särskilt viktigt att göra skruvjobbet rätt om du arbetar med tryckbehandlat trä som innehåller kemikalier. De bästa trallskruvarna för tryckbehandlat trä är designade för att ge optimal prestanda. Utseendet på din färdiga produkt bestäms huvudsakligen av trallskruven du använder. Vissa skruvar är kraftfulla och om du kör in dem i skogen kan de gå sönder dina brädor, vilket kan bli kostsamt i längden. Som ett resultat kommer du att behöva känna till några fakta om skruven du kommer att använda för ditt projekt.

Vilka typer av trallskruvar för tryckbehandlade träslag finns?

I den breda kategorin skruvar är trallskruven också ett slag. Trallskruvar kan också klassificeras baserat på gänga, huvud, spets, drivning, substans och beläggning. Men vi kommer att berätta allt du behöver veta om trallskruven just nu.

Vad är viktigt för en bra trallskruv?

Skruvar som används i däcksbyggnad måste tåla väder, strukturella belastningar och den frätande naturen hos naturliga och kemiska träskyddsmedel. Belagda, keramiskt pläterade eller rostfria skruvar är de bästa korrosionsbeständiga fästena för tryckbehandlat cederträ eller furu.

Skruvar kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive rostfritt stål, järn och andra metaller, beroende på material och beläggning. Trallskruvar kräver mycket beläggning, särskilt när det handlar om tryckimpregnerat virke. Den rostfria poleringen är utmärkt, liksom den keramiska beläggningen. Dessutom är andra högkvalitativa beläggningar en möjlighet, men inte galvaniserade beläggningar, eftersom vissa galvaniserade beläggningar kan skadas av tryckbehandlat trä.

Trallskruvar har ofta grova gängor, som lämpar sig för däck. Skruvens spets är också en viktig faktor. Vissa skruvar har en typ 17 spets (självborrande), vilket är det bästa alternativet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top