Testresultat: Trimmertrådar som håller måttet

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bra alternativ

Bosch F016800351

Milwaukee QE12106

Ironside 500360

Black & Decker A6046

Klicka här för att se fler trimmertrådar.

När det kommer till trädgårdsarbete är rätt utrustning nyckeln till en enkel och effektiv upplevelse.

Många av oss har stött på utmaningen att hålla våra gräsmattor och trädgårdsområden rena och snygga. Grästrimmern har blivit ett oumbärligt verktyg i detta sammanhang, och valet av rätt trimmertråd är avgörande.

Men med så många märken och modeller på marknaden, hur vet man vilken man ska välja? I denna artikel recenserar vi en mängd olika trimmertrådar och delar med oss av våra resultat från vårt omfattande test.

Topplistan

1. Bäst i test – Bosch F016800351

Bosch F016800351

Bosch F016800351 är en reservspole med trimmertråd som är utformad för att fungera med en specifik serie av Bosch DIY-maskiner. Vi beslutade oss för att testa denna produkt eftersom kompatibiliteten med andra produkter inom den gröna Bosch DIY-serien verkade lovande.

Vårt test visade att Bosch F016800351 levererade en solid prestation när den användes med de avsedda maskinerna som ART 30-36 LI, AdvancedGrassCut 36, ART 24/24+, ART 27/27+ & ART30/30+. Den 1,6 mm tjocka tråden och 6 m längden var lätt att hantera och gav en smidig upplevelse vid gräsklippning.

Kompatibiliteten med enbart den gröna Bosch DIY-serien, och inte den professionella blå serien, kan anses som en begränsning, men inom sitt avsedda användningsområde fungerade produkten enligt förväntningarna. Dessutom var tråden hållbar och brast inte lätt, även när den användes på hårdare gräsytor.

När vi provade den på olika typer av vegetation visade den sig vara tillförlitlig och effektiv. Dock upptäckte vi att tråden tenderade att nöta ner snabbare när den användes på mycket robusta ytor. Denna observation var dock förväntad och inte en allvarlig nackdel.

Sammanfattningsvis erbjuder Bosch F016800351 en hög grad av kompatibilitet med den specifika serien av Bosch DIY-maskiner, och den presterade bra under våra tester. Den är ett pålitligt tillbehör för din trimmer och fyller sin funktion väl.

Fördelar

 • Hög kompatibilitet med den gröna Bosch DIY-serien
 • 1,6 mm tjock tråd som klarar av olika ytor
 • 6 m längd som ger tillräcklig mängd tråd för flera användningar
 • Bra prisvärdhet

Nackdelar

 • Inte kompatibel med den blå Bosch Professional-serien

2. Bäst premiumval – Milwaukee QE12106

Milwaukee QE12106

Milwaukee QE12106 är en trimmertråd som framstår som en attraktiv produkt, främst på grund av sin generösa längd på 76 m. För att förstå hur denna produkt står sig i verkliga förhållanden, testade vi den på olika terränger och med olika typer av trimmers.

Under testningen blev vi omedelbart imponerade av den överlägsna kvaliteten och den robusta konstruktionen. Med 2,4 mm i diameter fungerade tråden utmärkt på både lättare och mer krävande ytor, som gräsmattor med tjockare ogräs och buskar.

Den långa längden på 76 m visade sig vara otroligt praktisk och gjorde att vi kunde fortsätta arbeta utan att behöva byta tråd ofta.

Men som med alla produkter finns det plats för förbättring. Vi upptäckte att Milwaukee QE12106, även om den var hållbar på många ytor, tenderade att brytas när den utsattes för särskilt robust terräng, som klippor eller steniga områden.

Detta kan betraktas som en nackdel för professionella användare eller de som har behov av att trimma mer utmanande landskap.

Sammanfattningsvis fann vi att Milwaukee QE12106 erbjuder mycket värde, särskilt för de som letar efter en pålitlig och lång trimmertråd som inte behöver bytas ofta. Dess prestanda på olika typer av vegetation och dess allmänna användbarhet gör den till ett starkt alternativ för både hemmabruk och professionell användning.

Fördelar

 • Generös längd
 • Robust konstruktion
 • Passar olika terränger
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Kan vara svår att hantera på grund av längden

3. Bäst budgetval – Ironside 500360

Ironside 500360

Ironside 500360 är en trimmertråd som är designad för att vara både uthållig och slitstark, och den lever verkligen upp till detta löfte. För att få en djupare inblick i produktens prestanda genomförde vi en rad tester med olika typer av trimmer och under olika arbetsförhållanden.

Till att börja med märkte vi genast att Ironside 500360 presterade exemplariskt i de flesta situationer tack vare sin aluminiumkärna. Detta gav en betydande förbättring i hållbarheten och reducerade risken för att tråden skulle brytas, även under de mest intensiva arbetsmomenten.

Den 2,0 mm tjocka tråden visade sig vara mer än tillräcklig för effektiv avverkning, även på tjockare gräs och ogräs. Detta gör den lämplig för både hemmafixaren och den professionella användaren.

Ett område där Ironside 500360 kunde ha förbättrats är dess längd på bara 15 m. Detta kan vara otillräckligt för större projekt, vilket innebär att användaren kan behöva flera rullar för att slutföra arbetet. Detta kan vara något frustrerande om du har ett större område att ta hand om.

Sammanfattningsvis upplevde vi att Ironside 500360 är en högkvalitativ trimmertråd som erbjuder utmärkt prestanda och hållbarhet.

Dess aluminiumkärna tillför en unik styrka, och dess 2,0 mm tjocklek hanterar de flesta uppgifterna väl. Den enda betydande nackdelen är dess relativt korta längd, men för de flesta användare bör detta inte vara ett stort problem.

Fördelar

 • Utmärkt hållbarhet
 • Aluminiumkärna
 • Passar alla trimmer

Nackdelar

 • Inte alltid tillgänglig i alla butiker

4. Bra alternativ – Black & Decker A6046

Black & Decker A6046

Black & Decker A6046-XJ, en 37,5 m lång trimmertråd på spole, är utformad för att passa nästan alla Black & Decker grästrimmrar. Dessutom har den en praktisk automatisk trådmatning som gör arbetet enklare. Efter att ha testat produkten i flera olika miljöer och förhållanden, här är våra intryck.

Först och främst var vi imponerade av trådens längd och tjocklek (1,5 mm), vilket visade sig vara perfekt för de flesta trädgårdsbehov. Den långa spolen räckte för flera sessioner och var enastående i prestanda och hållbarhet.

En av de mest framstående funktionerna hos denna trimmertråd är den automatiska trådmatningen. Detta sparar tid och kraft genom att kontinuerligt mata tråden, vilket gör den mycket bekväm att använda. Det är en distinkt fördel som verkligen sätter denna produkt isär från konkurrenterna.

Trimmertråden är kompatibel med de flesta Black & Decker grästrimmrar, vilket ger användaren många valmöjligheter. Det var dock viktigt att notera att den inte passar modellerna GL650, GL660 och GL670. Vi fann detta som en nackdel eftersom användarna av dessa specifika modeller inte kan dra nytta av denna kvalitetstråd.

En annan fördel som vi observerade var den lätta vikten på bara 0,149 kg, vilket bidrar till enkel hantering och transport.

Totalt sett uppfyllde Black & Decker A6046-XJ våra förväntningar och till och med översteg dem på vissa områden, särskilt med dess automatiska trådmatning. Det är en pålitlig, slitstark och effektiv produkt som vi skulle rekommendera till de flesta trädgårdsentusiaster.

Fördelar

 • Automatisk trådmatning
 • Lång spole (37,5 m)
 • Passar de flesta Black & Decker-modeller
 • Lättvikt

Nackdelar

 • Något dyrare jämfört med liknande produkter
 • Kan vara svår att finna i butik

5. Gardena 5307-20

Gardena 5307-20

Gardena 5307-20 är en trådkassett som är designad för att passa specifika turbotrimmermodeller som EasyCut 400 och ComfortCut 450 från Gardena. Med en 6 meters tråd och färgkombinationen svart och röd ger kassetten en distinkt och funktionell aspekt.

När vi testade Gardena 5307-20 fann vi att den mest framstående funktionen var hur enkel den var att byta ut. Det tog bara några sekunder att ta bort den gamla kassetten och sätta i den nya, utan krångel eller extra verktyg. Detta förenklade vår klippupplevelse avsevärt och gjorde den mer bekväm.

När det gäller kompatibilitet är Gardena 5307-20 idealisk för vissa specifika modeller, men det begränsar också dess användning. Vi hade inga problem med att använda den med EasyCut 400 och ComfortCut 450, men den är inte universal för andra trädgårdsverktyg. Detta kan betraktas som en nackdel för de som har olika varumärken eller modeller av trimmer.

Tråden som levereras i kassetten är 6 meter lång och har en diameter på 1,6 mm, vilket ger en robust och hållbar klippkraft. Dess färgkombination i svart och röd lägger till estetik, även om detta inte är en avgörande faktor i dess prestanda.

En annan fördel som vi fann var att kassetten säljs i enskilda förpackningar, vilket gör den tillgänglig för kunder som behöver en reservdel snabbt.

Sammanfattningsvis är Gardena 5307-20 en kvalitetsprodukt som lever upp till sitt löfte om enkelhet och bekvämlighet. Den är perfekt för användare av de kompatibla Gardena-modellerna men har begränsningar när det gäller dess användningsområde.

Fördelar

 • Enkel att byta
 • Kompatibel med specifika GARDENA-modeller
 • 6 meter tråd

Nackdelar

 • Begränsad kompatibilitet

6. Bosch DIY Pro-Tap

Bosch DIY Pro-Tap

Bosch DIY Pro-Tap är en reservspole som är speciellt framtagen för att användas med maskiner och tillbehör inom den gröna Bosch DIY-serien. Vid testandet av denna produkt blev vi snabbt medvetna om hur den här specifika kompatibiliteten har sina egna fördelar och begränsningar.

Först och främst är reservspolen enkel att använda och installera om du redan har verktyg inom den gröna Bosch DIY-serien. Detta garanterar en smidig användarupplevelse för dem som redan har investerat i dessa produkter. Dess dimensioner på 1,6 mm i diameter och 8 m i längd gör det till en robust lösning för DIY-projekt.

En av de största fördelarna med Bosch DIY Pro-Tap är kvaliteten och hållbarheten som är kända för Bosch. Under vår testprocess fann vi att tråden klarade av krävande uppgifter och gav en pålitlig prestanda.

Å andra sidan blev den strikta kompatibiliteten med endast den gröna Bosch DIY-serien något av en nackdel för oss. Detta innebär att du inte kan använda denna reservspole med produkter från den blå Bosch Professional-serien, vilket kan vara begränsande för användare som har blandade verktyg från båda serierna.

Slutsatsvis är Bosch DIY Pro-Tap en solid och pålitlig reservspole som är perfekt för dem som redan har investerat i den gröna Bosch DIY-serien. Den erbjuder god kvalitet och en specialiserad användarupplevelse men kan vara begränsande för de som söker en mer universell lösning.

Fördelar

 • Specialiserad för gröna Bosch DIY-serien
 • Hög kvalitet
 • Robust och hållbar
 • Enkel att installera

Nackdelar

 • Ej universellt tillämplig
Hur vi utförde vårt test av trimmertråd

Trimmertrådtestets slutgiltiga intryck: Kvalitet som skär igenom

Vårt test av trimmertrådar visar att de bästa modellerna inte bara klarar av tufft gräs och sly, utan också erbjuder längre livslängd och minskat slitage.

Dessa topprankade trimmertrådar är de idealiska verktygen för att uppnå en perfekt trimmad trädgård med minimal ansträngning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen