4 bästa tryckmätarna 2024 – Test av olika tryckmätare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Däcktryck

Kimo MP50

Kimo MP55

Kimo MP120

Testo 510

Klicka här för att se fler tryckmätare.

Tryckmätare är en kritisk komponent inom allt från byggindustrin till medicinsk forskning.

Vi har testat och jämfört de mest framstående tryckmätarna på marknaden för att hjälpa dig att hitta det optimala verktyget för dina behov. Läs vidare för att upptäcka vilka modeller som verkligen levererar på pålitlighet, noggrannhet och användarvänlighet.

Vårt omfattande test belyser inte bara varje produkts styrkor, utan även deras svagheter, för att ge dig en fullständig bild av vad varje tryckmätare har att erbjuda.

1. Bäst i test – Testo 511

Testo 511 tryckmätare

Testo 511 tryckmätaren har verkligen imponerat under vårt testprocess. Denna tryckmätare är särskilt utformad för beräkning av absoluttryck och barometriskt lufttryck. Vi var särskilt nöjda med dess mätområde, som sträcker sig från 300 till 1200 hPa, vilket ger ett brett spektrum av möjliga mätningar.

Specifikationer
Mätområde:300 – 1 200 hPa
Noggrannhet:±3,0 hPa
Drifttemperatur:0 – 50 °C
Batterityp:2 x AAA-batterier
Mått:119 x 46 x 25 mm

Noggrannheten var en av de mest framstående faktorerna under testet. Med en noggrannhet på ±3,0 hPa, kunde vi lita på att varje avläsning vi tog var korrekt, vilket är särskilt viktigt i tillämpningar där precision är avgörande.

Vi uppskattade också enhetens drifttemperaturområde mellan 0 – 50 °C, vilket gör den till en pålitlig partner även i kallare klimat.

Batterilivslängden var också tillräckligt lång, och med två AAA-batterier kunde vi utföra tester under en betydande period utan att behöva oroa oss för att byta batterier. Vi noterade att displaybelysningen påverkade batterilivslängden, men utan den kan mätaren hålla i upp till 200 timmar.

Tillbehören var också en uppskattad bonus. Det medföljande skyddsfodralet, handledsremmen och bälteshållaren var praktiska och oumbärliga för oss under testet. Vi märkte dock att mätaren kunde vara lite klumpig att hantera ibland, särskilt med skyddsfodralet på.

Sammanfattningsvis är Testo 511 en pålitlig och noggrann tryckmätare som levererar exceptionella resultat. Det finns några mindre nackdelar, men överlag är det en utmärkt produkt som vi var nöjda med att ha som en del av vårt test.

Fördelar

 • Breda mätområde
 • Hög noggrannhet
 • Bra batterilivslängd
 • Användbara tillbehör

Nackdelar

 • Displaybelysning påverkar batterilivslängden

2. Bäst premiumval – Kimo MP110

Kimo MP110 tryckmätare

Kimo MP110 tryckmätaren/manometern har visat sig vara en utmärkt och robust lösning för differenstrycksmätningar upp till 1000 Pa under vår testprocess. Dess kompakta design och robusta byggkvalitet gör den till ett idealiskt val för tryckfallsmätningar över filter, ventilationsdon, övertryckskontroll i renrum och en mängd olika industriella applikationer.

Specifikationer
Mätområde:Från -1000 till +1000 Pa
Noggrannhet:±0,5% av mätvärde ±2 Pa
Mätsensor:Piezoresistiv sensor
Batteri:4 x AAA-batterier
Mått:148 x 71 x 35 mm

Noggrannheten på ±0,5% av mätvärdet ±2 Pa var imponerande, och vi kunde lita på att resultaten var korrekta.

Den 4-radiga LCD-displayen var lättläst, och dess justerbara bakgrundsbelysning var till stor hjälp under olika ljusförhållanden.

Vi uppskattade också dess Hold-funktion, vilket gjorde det möjligt för oss att frysa en avläsning på skärmen för senare referens. Dessutom erbjöd enheten ställbar automatisk avstängning från 0 till 120 minuter, vilket hjälpte till att förlänga batteriets livslängd.

Tillbehören, inklusive silikonslangen, mätröret, det spårbart kalibreringscertifikatet och väskan, förbättrade övergripande användarupplevelse. Dock märkte vi att enheten kunde vara lite klumpig att hantera ibland.

Sammanfattningsvis är Kimo MP110 en pålitlig och robust tryckmätare/manometer som levererar exceptionella resultat. Det finns några mindre nackdelar, men överlag är det en utmärkt produkt som vi var nöjda med att ha som en del av vårt test.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Hög noggrannhet
 • Praktiska tillbehör
 • Justerbar bakgrundsbelysning

Nackdelar

 • Kan vara klumpig att hantera

3. Bäst budgetval – Testo 510

Testo 510 tryckmätare

Testo 510 tryckmätaren, en del av PocketLine-serien, är ett kraftpaket av funktioner och bekvämlighet. Dess lilla storlek döljer en mätare som är både robust och noggrann, vilket vi märkte under vår testprocess. Med ett mätområde på 0-100 hPa och förmågan att visa värden i Pascal över hela mätområdet, levererade Testo 510 enastående prestanda.

Specifikationer
Mätområde:0 – 100 hPa
Noggrannhet:Varierande
Drifttemperatur:0 – 50 °C
Batteri:2 x AAA-batterier
Mått: 119 x 46 x 25 mm

En av de mest praktiska funktionerna vi upptäckte var magneterna på instrumentets baksida. Detta gav oss fria händer under mätningarna vilket ökade effektiviteten.

Dessutom har enheten en lufthastighetsmätningsfunktion med Prandtl-rör vilket visade sig vara mycket användbart.

Batterilivslängden var imponerande med ett genomsnitt på 50 timmar utan displaybelysning. Tillbehören, inklusive silikonslangen, slangadaptern, skyddsfodralet, handledsremmen och bälteshållaren, var alla väl utformade och förbättrade övergripande användarupplevelse.

Men, vi märkte att noggrannheten minskade något vid högre tryckmätningar. Dock var detta en mindre brist med tanke på enhetens allmänna prestanda och flexibilitet.

Totalt sett är Testo 510 tryckmätaren en liten men kraftfull enhet som kombinerar funktioner och portabilitet på ett imponerande sätt. Trots några mindre nackdelar, var det en produkt som vi fann mycket värdefull under vår testprocess.

Fördelar

 • Portabel design
 • Hög prestanda
 • Inbyggda magneter
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Minskad noggrannhet vid högre tryck

4. För däcken – Stanley STHT80874-0

Stanley STHT80874-0 däcktrycksmätare

Stanley STHT80874-0 däcktrycksmätare tar övervakningen av däcktrycket till en ny nivå. Under vår testprocess var vi särskilt imponerade av den digitala mätarens lätthanterlighet och precision. Dess lätta vikt och kompakta storlek gjorde den mycket bärbar och smidig att använda.

Specifikationer
Vikt:0,2 kg
Mätområde:PSI, BAR, KPA
Noggrannhet:+/-0.5 PSI
Belysning:Inbyggd LED
Strömförsörjning:Batteridriven

En av de utmärkande egenskaperna var den bakgrundsbelysta digitala displayen som var lätt att läsa både dag och natt.

Förbättrad synlighet uppnåddes även genom den inbyggda LED-ljuset som omger sensorn, vilket gjorde det möjligt att använda mätaren med precision även i mörka områden.

Vi uppskattade dessutom det glidfria handtaget som bidrog till bättre kontroll och komfort under användning.

Stanley STHT80874-0 har en mycket noggrann sensor som är kemikaliebeständig och testad flera gånger för att säkerställa korrekta avläsningar. Vi fann att den levererade en imponerande noggrannhet på +/-0.5 PSI.

På nackdelen märkte vi att displayen kan vara svår att läsa i mycket ljusa områden, men detta minskade inte mätarens övergripande effektivitet. Med en års garanti och det starka varumärket Stanley Black & Decker bakom produkten, var Stanley STHT80874-0 däcktrycksmätaren ett starkt val i vår testprocess.

Fördelar

 • Lättläst display
 • Hög precision
 • Bekvämt grepp
 • Portabel design

Nackdelar

 • Svårläst display i starkt ljus

5. Hög noggrannhet – Kimo MP55

Kimo MP55 tryckmätare

Under våra testsessioner blev Kimo MP55 tryckmätare en favorit tack vare dess robusta design och höga noggrannhet. Med ett mätområde mellan 700 till 1100 mbar passade den utmärkt för att kontrollera atmosfärstrycket i laboratoriemiljöer och industriella applikationer, vilket gjorde den till en mångsidig och praktisk lösning.

Specifikationer
Mätområde:700 till 1100 mbar
Noggrannhet:±2 mbar
Upplösning:0,1 mbar
Svarstid:T63 < 10 s
Vikt:200 gram

Det första som slog oss var den kompakta designen. Trots dess robusta konstruktion var Kimo MP55 lätt att hantera och transportera, vilket gjorde den idealisk för arbete i fält.

Displayen med två rader var lättläst och gav snabb åtkomst till data. Den inbyggda hold-funktionen var särskilt användbar för att fånga och behålla en specifik avläsning.

Kimo MP55 har också en automatisk avstängningsfunktion efter 20 minuter, vilket sparade på batterilivet och bidrog till övergripande effektivitet. Trots det upplevde vi att den konstanta påminnelsen om att byta batteri kunde vara störande under längre användningsperioder.

Kimo MP55 tryckmätare levererade också med sin höga noggrannhet. Med en upplösning på 0,1 mbar och noggrannhet på ±2 mbar, gav den oss pålitliga och korrekta avläsningar under alla våra test. Dessutom bidrog piezoresistiva sensorn till snabba svarstider och hög känslighet.

Totalt sett fann vi att Kimo MP55 erbjuder en stark kombination av robust konstruktion, hög noggrannhet och användarvänliga funktioner.

Fördelar

 • Hög noggrannhet
 • Användarvänlig LCD-display
 • Automatisk avstängningsfunktion

Nackdelar

 • Kräver neutral gas för drift

6. Stort mätområde – Kimo MP120

Kimo MP120 tryckmätare

Kimo MP120 tryckmätare imponerade stort på oss under vår testperiod tack vare dess precision inom både differenstryck- och lufthastighetsmätning. Denna robusta och kompakta enhet var utformad för att uppfylla kraven för ett brett spektrum av ventilationsmätningar, vilket gjorde den till en fantastisk lösning för våra behov.

Specifikationer
Mätområde:Från -1000 till +1000 Pa
Noggrannhet:±0,5%
Upplösning:Tryck: 1 Pa, Luft: 0,1 m/s
Belastning:250 mbar
Vikt:220 gram

När vi började testa Kimo MP120, uppskattade vi omedelbart dess 4-radiga LCD-display. Den klara och lättlästa skärmen tillhandahöll all nödvändig information, inklusive värden för både tryck och luftflöde.

Funktionen för justerbar bakgrundsbelysning var en trevlig touch och kom till sin rätt i svagt ljus.

Noggrannheten hos denna tryckmätare var imponerande. Med en tryckmätnoggrannhet på ±0,5% av mätvärdet ±2 Pa och en luftflödesnoggrannhet på ±0,5% av mätvärdet ±0,3 m/s (för hastigheter över 5 m/s), levererade den konsekvent pålitliga resultat.

Dock märkte vi att lufthastighetsmätningarna under 5 m/s var mindre exakta, vilket kan vara ett problem för specifika användningsområden.

Piezoresistiva sensorn förbättrade enhetens totala prestanda genom att leverera snabba och exakta mätresultat. Vi fann också att ställbar automatisk avstängning och hold-/min-/max-värdefunktionerna var användbara verktyg för att förbättra vår effektivitet under arbetsdagen.

Totalt sett fann vi Kimo MP120 att vara en kraftfull och pålitlig partner för alla våra ventilationsmätningsbehov.

Fördelar

 • Exakt mätning av tryck och lufthastighet
 • Robust och kompakt design
 • Stor, lättläst LCD-display
 • Justerbar automatisk avstängning

Nackdelar

 • Mindre exakt vid lufthastighetsmätningar under 5 m/s

7. Lätt modell – Kimo MP50

Kimo MP50 tryckmätare

Kimo MP50 tryckmätare levererade konsekvent pålitliga resultat under vår testperiod, och vi blev särskilt imponerade av dess förmåga att exakt mäta differenstryck upp till 1000 Pa.

Denna robusta och kompakta enhet visade sig vara en utmärkt lösning för ett brett utbud av industriella applikationer, inklusive tryckfallsmätningar över filter, ventilationsdon och övertryckskontroll i renrum.

Specifikationer
Mätområde:Från -1000 till +1000 Pa
Noggrannhet±0,5% av mätvärde ±2 Pa
Upplösning:1 Pa
Belastning: 250 mbar
Vikt:200 gram

Det första vi märkte med Kimo MP50 var dess två-radiga LCD-display. Trots att den är mindre än den på vissa konkurrerande modeller, var den tydlig och enkel att läsa, och gav oss all den information vi behövde på ett ögonblick.

Automatisk avstängning efter 20 minuter var en annan välkommen funktion, som hjälper till att förlänga batteriets livslängd.

Noggrannheten hos Kimo MP50 var otrolig. Med en noggrannhet på ±0,5% av mätvärdet ±2 Pa, kunde vi lita på att de lästa värdena var korrekta. Dessutom uppskattade vi verkligen dess snabba svarstid på 0,3 sekunder, vilket möjliggjorde nästan omedelbar återkoppling under våra tester.

Piezoresistiva sensorn förbättrade prestandan för Kimo MP50 genom att leverera snabba och exakta mätresultat. Vi fann också att den medföljande silikonslangen och väskan var praktiska tillägg.

Sammantaget upplevde vi att Kimo MP50 var en robust och tillförlitlig tryckmätare som uppfyllde våra industriella mätningsbehov med hög precision och hastighet.

Fördelar

 • Exakt mätning av differenstryck
 • Robust och kompakt design
 • Snabb svarstid
 • Praktiska medföljande tillbehör

Nackdelar

 • Mindre display jämfört med andra modeller

Hur vi utförde vårt test av tryckmätare 2024

Innan vi dyker djupare in i testresultaten, låt oss först gå igenom vår noggranna process för att utföra dessa tester. Ett kvalitativt test kräver noggrannhet och en välstrukturerad plan för att garantera att resultaten vi presenterar är tillförlitliga.

Följ med oss på denna resa för att förstå hur vi har kommit fram till våra slutsatser och hur vi utsedde vår bäst i test tryckmätare.

Vår noggranna testmiljö

Vår resa börjar med att skapa den perfekta testmiljön. Vi ville se till att förhållandena var identiska för varje test, så att alla tryckmätare fick samma chans att visa vad de går för. Vi organiserade en steril och kontrollerad miljö, fri från externa störningar som kunde påverka testresultaten.

För att säkerställa detta valde vi att genomföra alla tester inomhus, i ett särskilt anpassat utrymme där temperatur och luftfuktighet kunde hållas konstanta.

Steg-för-steg: Vår testprocess

Själva testprocessen involverade ett flertal steg. Vi började med att noggrant granska varje tryckmätare, studerade bruksanvisningarna och noterade några initiala observationer.

Därefter gick vi vidare till själva testandet, där varje tryckmätare kopplades till en däcktrycksmätare eller en lufttrycksmätare, beroende på test. Med hjälp av en digital tryckmätare, kunde vi sedan jämföra läsningarna från de olika produkterna.

Utförandet av testerna

När det gäller själva utförandet av testerna, strävade vi efter att vara så grundliga som möjligt. Varje produkt testades flera gånger för att minimera eventuella felkällor och säkerställa att vi verkligen fick ett korrekt resultat.

Tidsåtgången varierade mellan produkterna, beroende på deras specifika egenskaper och funktioner. Men vi ägnade lika mycket tid åt varje produkt för att garantera rättvisa tester.

Utvärdering av resultaten

När vi hade samlat in alla våra testresultat gick vi igenom en noggrann utvärderingsprocess. Vi studerade varje tryckmätarens resultat, jämförde dem med varandra och granskade alla noteringar vi hade gjort under testprocessen.

Vi hade särskilda kategorier som vi utvärderade varje produkt mot, som bland annat omfattade noggrannhet, användarvänlighet och hållbarhet. Den produkt som presterade bäst inom varje kategori utsågs till bäst i test inom den specifika kategorin.

Vi var noga med att göra denna utvärdering objektivt och rättvist för att säkerställa att våra rekommendationer var tillförlitliga.

Hållbarhet över tid: Långtidstester

För att kunna erbjuda en heltäckande bild av varje produkts prestanda, genomförde vi även långtidstester. Vi ville se hur väl dessa tryckmätare stod emot slitage över tid, och huruvida de kunde bibehålla sin noggrannhet och pålitlighet även efter flera veckors användning.

Vi testade både däcktrycksmätare och lufttrycksmätare under en längre period för att verkligen kunna granska deras hållbarhet.

Detta innebar att vi använde varje produkt regelbundet, över en period av flera veckor, för att se hur de stod emot kontinuerlig användning.

Säkerhet och stabilitet: Tryckmätarens tillförlitlighet

Säkerhet och pålitlighet är två av de viktigaste faktorerna när det gäller tryckmätare. Vi ville vara säkra på att de produkter vi rekommenderar inte bara är effektiva och exakta, men också säkra att använda.

Vi undersökte alla säkerhetsfunktioner som var inbyggda i varje produkt och observerade hur de hanterade störningar eller oväntade situationer. Under testprocessen ställde vi även produkterna inför olika utmaningar för att se hur de presterade under press.

Vi kan glädjande rapportera att alla produkterna i vårt test uppvisade hög säkerhet och tillförlitlighet.

Genom hela testprocessen var vi angelägna om att hålla oss objektiva och konsekventa, alltid med målet att identifiera vilken produkt som var bäst i test. Vi hoppas att denna översikt av vår testmetodik ger dig förtroende för resultaten och hjälper dig att göra ett välgrundat köpbeslut.

>>> För dig som är ute efter en regelsökare, klicka här!

Förberedelser inför användning: Våra bästa tips

Förberedelser inför användning: Våra bästa tips från 2024s test

Att använda en tryckmätare kan tyckas vara en rättfram process, men genom vårt omfattande test har vi kommit fram till några nyckelfaktorer som kan påverka användarens erfarenhet och resultat. Vi har sammanställt en lista över tips som vi anser är viktiga att ha i åtanke före och under användning av en tryckmätare. Dessa tips baseras på vår erfarenhet under testprocessen och vi tror att de kan vara till stor nytta för alla som vill få ut det mesta av sin tryckmätare och strävar efter att uppnå bäst i test-resultat.

Rätt förberedelser leder till rätt resultat

Det första och kanske viktigaste steget är att alltid noggrant läsa igenom bruksanvisningen innan du börjar använda din tryckmätare. Under våra tester insåg vi att detta steg inte bara hjälper till att förstå hur produkten fungerar, men det kan även förhindra eventuella problem eller fel som kan uppstå vid felaktig användning.

Förstå skillnaden mellan olika typer av mätare

Även om alla tryckmätare har samma grundläggande funktion – att mäta trycket – finns det en mängd olika typer, inklusive däcktrycksmätare och lufttrycksmätare. Vi insåg under våra tester att det är viktigt att förstå vilken typ av tryckmätare som passar bäst för det specifika jobbet. En digital tryckmätare kan till exempel ge snabbare och mer exakta resultat, men den kanske inte alltid är det bästa valet för alla tillämpningar.

Mät regelbundet och vid rätt tidpunkt

Under vårt test upptäckte vi att när vi mäter trycket kan ha en stor inverkan på resultaten. Till exempel, om du använder en däcktrycksmätare, är det bäst att mäta när däcken är kalla eftersom värme kan öka trycket inuti däcket. Dessutom fann vi att regelbunden mätning kan hjälpa till att upptäcka eventuella problem tidigt.

Ha alltid säkerhet i åtanke

Säkerhet bör alltid vara en prioritet när du använder en tryckmätare. Under våra tester stötte vi inte på några större säkerhetsproblem, men det är fortfarande viktigt att följa alla säkerhetsanvisningar och att alltid använda produkten på rätt sätt.

Sammanfattning av tipsen:

 1. Läs igenom bruksanvisningen noggrant.
 2. Förstå skillnaden mellan olika typer av mätare.
 3. Mät trycket regelbundet och vid rätt tidpunkt.
 4. Ha alltid säkerhet i åtanke.

Dessa tips har hjälpt oss att uppnå korrekta och tillförlitliga resultat under våra tester, och vi hoppas att de kommer att vara till nytta för dig också. Kom ihåg, rätt förberedelse och förståelse kan hjälpa dig att få ut det mesta av din tryckmätare och kanske till och med uppnå bäst i test-resultat.

Typer av tryckmätare

>>> Ta även en titt på radonmätare

Typer av tryckmätare: En överblick

Tryckmätare finns i olika former och format, alla designade för att uppfylla specifika behov. Från vår erfarenhet under testprocessen insåg vi att det är viktigt att förstå de olika typerna av tryckmätare för att kunna välja den som bäst passar dina specifika behov.

Nedan följer en utförlig genomgång av några vanliga typer av tryckmätare – däcktrycksmätare, lufttrycksmätare och hydrauliska tryckmätare – alla med sina egna unika fördelar och användningsområden.

Däcktrycksmätare: För dina däcks bästa

Däcktrycksmätare är specialiserade enheter designade för att mäta trycket i däck på fordon. De är ofta kompakta och bärbara, vilket gör dem idealiska för användning både i hemmet och på resande fot.

Däcktrycksmätare kan komma i olika former – från de enklare mekaniska till mer avancerade digitala modeller.

Under våra tester observerade vi att en digital däcktrycksmätare ofta erbjuder mer noggranna avläsningar och är generellt sett enklare att använda. När vi jämförde resultaten blev en digital däcktrycksmätare utnämnd till bäst i test i denna kategori.

Lufttrycksmätare: Ett verktyg för alla situationer

Lufttrycksmätare, ibland kända som manometrar, används för att mäta lufttrycket i olika system och behållare. Dessa mätare är vanliga inom ett brett spektrum av industrier, inklusive tillverkning, ingenjörsvetenskap och flygindustri.

Lufttrycksmätare kan vara digitala eller analoga, beroende på behoven och kraven i den specifika applikationen.

Under vår testprocess noterade vi att även om analoga lufttrycksmätare kan vara mer robusta, erbjuder digitala modeller ofta en större noggrannhet och lättlästhet, vilket resulterade i att en digital modell blev utnämnd till bäst i test i denna kategori.

Hydrauliska tryckmätare: När kraften räknas

Hydrauliska tryckmätare är utformade för att mäta trycket i hydraulsystem. Dessa system är vanligt förekommande inom industriell och tung utrustning, där de används för att överföra kraft genom vätskor.

Hydrauliska tryckmätare är vanligtvis robusta och tåliga, designade för att stå emot de tuffa förhållanden som ofta råder i dessa miljöer.

Under våra tester fann vi att även om dessa mätare kanske inte erbjuder samma precision som digitala mätare, är deras robusthet och hållbarhet i dessa utmanande miljöer oumbärlig, vilket ledde till att en särskilt robust modell blev “bäst i test” inom denna kategori.

Oavsett vilken typ av tryckmätare du behöver, bör du alltid se till att den passar dina specifika behov och krav. Genom att ta tid att förstå skillnaderna mellan dessa typer av mätare, kan du säkerställa att du väljer rätt verktyg för jobbet – och kanske till och med hitta din egen “bäst i test” tryckmätare.

Vanliga frågor om tryckmätare

Vanliga frågor om tryckmätare 2024

Finns det olika sorters tryckmätare?

Det finns analoga och digitala tryckmätare. De digitala kan användas överallt, bland annat till däck och visar ofta värden på en LCD-display. Analoga tryckmätare är mer klassiska och används ofta på specifika platser för att mäta vätsketrycket, de visar sedan sina värden på en traditionell klocka.

Hur fungerar en digital tryckmätare?

Digitala tryckmätare använder sig av en givare som omvandlar trycket till en elektrisk signal som sedan kan avläsas som ett värde på tryckmätaren. Till skillnad från analoga tryckmätare som använder sig av att balansera två vätskor.

När ska jag använda en tryckmätare?

En tryckmätare är bra att ha hemma för att mäta alla olika sorters lufttryck. Till exempel så är det bra att mäta trycket runt gasgrillar och gasugnar för att undvika gasläckor. Dessutom är de mycket bra på att hitta läckor i olika ventilationssystem. En tryckmätare är bra att använda för att kolla in all luft i huset.

Vilka fördelar finns det med att använda en digital tryckmätare?

Att använda en digital tryckmätare låter snabbt och enkelt mäta trycket var som helst, både i luft och vatten. Värdena är sedan enkla att läsa av från displayen och kan användas för att hitta avvikelser oavsett var du är. På vår hemsida kan du kolla på de bästa digitala tryckmätarna.

Behöver man kalibrera tryckmätare?

Med en digital tryckmätare behöver kalibrera. Digitala tryckmätare gör detta automatiskt genom en liten processor som finns inuti mätaren men för en precis mätning är det bra att regelbundet kalibrera tryckmätaren.

Ger alla tryckmätare samma svar?

Eftersom det finns många olika tryckmätare som är både digitala och analoga så är det omöjligt för alla tryckmätare att mäta samma tryck. Detta eftersom det finns så många olika modeller som sedan kan ställas in på olika sätt.

Vilken tryckmätare är bäst för mig?

Dina preferenser, ändamål och behov är det som bestämmer vilken tryckmätare som är bäst för dig. På vår hemsida kan du jämföra modeller för att hitta en som passar dig bra.

Sammanfattning

Att hitta den bästa mätaren kan vara som att leta efter en nål i en höstack, men om du tänker på var och när du ska använda modellen så blir det enklare. Tänk på att det är viktigt att ha en tryckmätare, så ingen mätare är också den sämsta. Några saker att tänka på kan vara:

 • Mätområde
 • Digital kontra manuell
 • Pris
 • Snygg display

Priset är också en avgörande faktor och en gyllene regel är att man får det man betalar för. Även om en viss modell är billigare är de i många fall inte hållbara i längden.

“Därför är det smart att även med en låg budget, inte alltid köpa den billigaste tryckmätaren.”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen