Test av tumstockar: Precision i varje mått

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

HULTAFORS A59 

HULTAFORS 59-2-12

HULTAFORS A 61-2-10

HULTAFORS 61

Klicka här för att se fler tumstockar.

Alla har säkerligen stött på en eller annan tumstock då och då, både i hemmet och på jobbet.

En tumstock är nästintill ett måste för hemmet och framför allt hantverkare. Det är ett väldigt mångsidigt verktyg som troligtvis har en påverkan i din vardag hela tiden.

En tumstock användas hela tiden för att utföra simpla arbeten såsom:

  • Mäta längden av små som stora ytor
  • Överföra vinklar

Tack vare tumstockens unika egenskap att kunna vikas ihop kan du mäta längder upp till 2 meter med ett verktyg som knappt tar upp 2 dm i verktygsbältet.

Måttband kan absolut gynna dig i många områden och utföra vissa av tumstockens arbeten, dock blir det inte samma sak. Med en tumstock går det som sagt att räkna ut vinklar men utöver det så är det även ett mycket enkelt redskap att använda, väldigt likt en linjal.

Toppval

1. Bäst i test – HULTAFORS A59 Aluminium

HULTAFORS A59 Aluminium Tumstock

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell av Hultafors är en produkt som gång på gång bevisat sig och lockat användare. Det är ett verktyg som gör det den är avsedd för och den gör det bra.

Tumstocken är hela 2 meter lång och har metrisk gradering på både fram- och baksidan för att undvika förvirring med imperiala enheter som kan förekomma med andra tumstockar som har båda systemen.

Verktyget består i grund av aluminium för bra stadga men utöver det har den även en ytbehandling med leder av galvaniserat stål för skydd mot korrosion.

Tumstocken har, tack vare dess ytbehandling och material, bra resistens mot fukt, värme och nötning vilket ger verktyget stora användningsområden och gör den avsedd för mycket.

Hultafors A59 Aluminium är en hållbar produkt som är gjord med kvalité i åtanke och som kan gynna dig i längden.

2. Populärast – HULTAFORS 59-2-12 Tumstock

HULTAFORS 59-2-12 Tumstock

Klicka här för att se bästa priset

En av våra mer populära modeller är den här 2 meter långa tumstocken av Hultafors med led av svenskt stål.

Den här tumstocken har, likt vissa andra modeller, metrisk gradering i svart på båda sidor samt röd markering vid decimetersiffror för snabb mätning.

Tack vare dess vattenbaserade skyddslack har produkten en ökad motståndskraft mot smuts och fukt vilket gör den hållbar i längden och ger dig ett troget verktyg att ha med dig ett bra tag.

Något att observera med den här tumstocken är dock att den kommer i glasbjörk i stället för metall som andra modeller gör. Detta kan göra den här varianten är lite bräckligare än dess motparter vilket troligtvis inte är väldigt stora bekymmer då verktyget egentligen endast är avsedd för att mäta saker.

3. Premiumval – HULTFORS A 61-2-10 Eloxerad Aluminium

HULTAFORS A 61-2-10 Eloxerad Aluminium Tumstock

Klicka här för att se bästa priset

Vårt premiumval av tumstockar är den här modellen av Hultafors som erbjuder allt och lite till för den som vill ha ett bättre verktyg och är villig att lägga en extra peng för det.

För arbeten som kanske kräver imperiala enheter så kan den här tumstocken hjälpa till och underlätta jobbet. Verktyget har både metrisk gradering i svart på underkanten av båda sidorna samt engelsk tum i överkant för att nå ut till fler konsumenter.

Hållbarheten av tumstocken går inte att säga något emot tack vare dess material av eloxerad aluminium med leder av galvaniserat stål. Verktyget har därför bra motståndskraft mot fukt, värme och nötning, samt bra skydd mot korrosion.

Den här modellen kostar lite mer än konkurrensen, men den har även lite större användningsområden på grund av de olika graderingarna.

Utöver det så håller den även betydligt längre än dess motparter vilket gör att det kan vara värt att investera i.

4. Billigast – HULTAFORS 61 Tumstock

HULTAFORS 61 Tumstock

Klicka här för att se bästa priset

En av våra billigare modeller är den här 2 meter långa tumstocken, Hultafors 61.

Trots dess lite billigare pris har den här tumstocken en hel del att erbjuda, allting från hållbarhet till större användningsområden i din vardag.

Först och främst har verktyget både metrisk gradering i dess underkant och engelsk tum i sin överkant vilket kan ses som ett plus hos många.

Utöver det är tumstocken även skyddslackad med vattenbaserad lack för att ge den bättre resistens mot smuts och fukt. Detta gör självklart produkten mer hållbar och kan vara med dig ett bra tag framåt.

En faktor värd att notera dock är att tumstocken är gjord av glasbjörk och kan därmed vara svagare inom vissa aspekter. Om den används för det den är avsedd för så borde det dock inte vara några som helst problem utan den kommer hålla.

Våra slutgiltiga reflektioner

Efter att ha testat ett brett utbud av tumstockar, står det klart att de bästa modellerna erbjuder både precision och hållbarhet.

Dessa tumstockar är inte bara mätverktyg; de är en investering i varje projekt där noggrannhet är nyckeln till framgång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen