Bästa tvättstället 2023 – Test av olika tvättställ

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Duravit Vero

GUSTAVSBERG 7G2853

SVEDBERGS 6060

IFÖ Spira 15022

Klicka här för att se fler tvättställ.

Ett tvättställ är ett annat namn för badrumshandfat. Dessa handfat som antigen är skålformade eller rektangulärformade är givetvis ett måste att ha i badrummet.

Synonymt med badrumshandfatens material är keramik. De flesta badrumshandfat har även en kromliknande vattenkran som är påmonterad på handfatet.

Ja, du vet säker vad ett badrumshandfat är, då det är ganska svårt att undvika ett sådant. Just därför är det viktigt att man väljer ett handfat man kan känna sig nöjd med.

Men badrumshandfat kommer i olika designs och ser därför väldigt olika ut. Pris kan även variera drastiskt mellan olika handfat.

Just därför har vi nedan recenserat 4 olika handfat, för att underlätta för dig, när du behöver ett nytt tvättställ till badrummet.

1. Bäst i test – Duravit Vero

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Duravit är ett stilrent, litet och robust tvättställ som kommer att passa i nästan alla badrum.

Designen är modern och fräsch. Vasken har en vit finish och kranen är av kromliknande metall. Handfatet har även en rektangulär form.

Denna form bidrar till att det finns gott om utrymme till höger och vänster om kranen. Detta är bra då man kan placera tvål/tandborstar jämte kranen på ett smidigt och snyggt sätt.

Den rektangulära designen gör även så att handfatet är enkelt att rengöra. Undersidan är glaserad och det finns hål för blandare.

Med hjälp av bultar kan vasken enkelt monteras i ett badrum. Modellen har en bredd på 450mm och en höjd på 130mm.

Denna vask från Duravit har en relativt låg prislapp, fast är väldigt bra och är därför en strålande vask till ditt badrum.

2. Populärast – GUSTAVSBERG 7G2853

GUSTAVSBERG 7G2853 Tvättställ

Klicka här för att se bästa priset

Denna vask från varumärket Gustavsberg är en smart och smidig vask som är perfekt för ett badrum. Formen på vasken är en oval. Det gör att ytan som vasken tar upp är mycket mindre än om den hade varit rektangulär.

Däremot kan ovalformade vaskar vara lite jobbigare att rengöra. Vasken har en bredd på 535 mm och ett djup på 440mm.

Det betyder att vasken är ganska stor. För större badrum är denna vask från Gustavsberg att föredra. Vasken är gjord i keramik som är ett slitstarkt och hårt material.

Själva kranen har en kromliknande metallfinish och ser väldigt modern ut. På vasken finns det även hål för blandare.

Att montera vasken är relativt enkelt med bult och mutter. Priset på denna vask är hyfsat lågt, därför är denna vask att föredra för den som inte vill lägga för mycket pengar i onödan, men som fortfarande vill ha ett gediget tvättställ.

3. Premiumval – SVEDBERGS 6060

SVEDBERGS 6060 Tvättställ

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket SVEDBERGS är en lyxigt och fräsch vask som gör jobbet som handfat bra. Modellen har en rektangulär form och det finns en avställningsyta på baksidan av handfatet. Detta är bra då många brukar vilja ha tandborstar eller tvål jämte kranen.

Vasken är mycket enkel att rengöra, tack vare den rektangulära formen. Kranen har en kromliknande finish som gör att vasken ser fräsch och lyxig ut.

Vasken har en mycket traditionell vit färg som passar i de flesta badrum. Modellen har en bredd på 610mm, ett djup på 460mm och en höjd på 60mm.

Att montera vasken i ett badrum är enkelt med bultar. Modellen har även ett blandarhål, men blandare ingår ej.

Denna lyxiga vask har ett relativt högt pris, men det är den värd, då designen är mycket proper och imponerande.

4. Billigast – IFÖ Spira 15022

IFÖ Spira 15022 Tvättställ

Klicka här för att se bästa priset

Denna vask från varumärket IFÖ är mycket billig och smidig. Vasken är enkel att montera med konsoler eller bult.

Bredden är 570mm, Höjden är 78mm och djupet är 435mm. Vasken har hål för blandare, dock ingår ej blandare, vilket är väntat på grund av det mycket låga priset.

På bakredelen av det grunda tvättstället finns det en avställningsyta. Detta är bra för den som tänkt ha tandborstar eller tvål jämte vasken på ett smidigt sätt.

Själva kranen är av kromliknande finish som ger kranen en glänsande yta. Designen är rektangulär och simpel och är ritad av industridesigner och arkitekten Knud Holscher.

Ytan på handfatet är godkänt enligt Nordic Quality. Det innebär att ytan är behandlad med den rengöringsvänliga glasyren Ifö Clean.

Vaskens pris är tillsynens lågt, men kvalitén som vasken erbjuder är utmärkt – alltså ett riktigt toppenval för dig som konsument.

Lista över de bästa tvättställen 2023

  • Bäst i test: Duravit Vero
  • Populärast: GUSTAVSBERG 7G2853
  • Premiumval: SVEDBERGS 6060
  • Billigast: IFÖ Spira 15022

Vanliga frågor om tvättstället

Vad betyder tvättställ?

Ett tvättställ är ett handfat med en vattenkran. Alltså en vask som finns i ett badrum. Tvättställen är kopplade till husets avlopp och vattenledning. Hade du tänkt köpa ett handfat har vi recenserat 4 olika modeller på vår hemsida.

Vad kostar det att installera ett tvättställ?

Att anlita en rörmokare brukar vanligtvis ligga mellan 450 och 600kr i timmen. En installation av ett handfat brukar kosta cirka 2500kr. En rörmokare installerar då tvättstället och fixar avlopp och liknande. Själva handfatet kan kosta från 1000kr. En totalkostnad för en installation av ett tvättställ är därför cirka 3500kr.

Vart kan man köpa tvättställ?

Tvättställ kan man köpa på många olika butiker. Vi skulle rekommendera att köpa modeller som vi recenserat på vår hemsida. Den vi rekommenderar starkast är den som vi anser är ”bäst i test”.

Kan man byta tvättställ själv?

För en oerfaren och osäker person så bör man inte byta handfat själv. Att anlita en rörmokare kan därför vara smart för vissa. Men att montera ett nytt tvättställ i badrummet är egentligen ganska enkelt. Vi skulle dock rekommendera att kolla på en instruktionsvideo innan man byter handfatet själv.

Vad kostar ett tvättställ?

Ett tvättställ brukar kosta mellan 1000 och 3000kr. Det finns förstås dyrare modeller än 3000kr, men inget som vi skulle rekommendera. På vår hemsida har vi recenserat 4 olika varianter i olika prisklasser som vi rekommenderar starkt.

Sammanfattning

Ett tvättställ är givetvis ett måste i ett badrum. Tvättställ som också betyder badrumshandsfat är en station i badrummet där man tvättar händerna. När du ska matcha till tvättställ till resten av badrummet kan det vara smart att kolla på t.ex. ditt badrumsskåp och din toalettstol och välja ungefär samma färg.

Ingen har väl undgått att missa vad ett badrumshandfat är. Handfatet i badrummet spelar faktiskt stor roll i vår vardag, genom att skydda oss från sjukdomar när vi tvättar händerna.

Tvättställ håller ganska länge och är något som man sällan köper. Att välja rätt tvättstation till badrummet är därför av yttersta vikt. Just därför har vi i denna artikel recenserat 4 olika modeller och försökt klargöra dina funderingar kring tvättstället.

Käll0r

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen