Test av tvättställsblandare: Hitta rätt för ditt badrum

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

ORAS Vega 

FM MATTSSON 9000E

ORAS Stela

GUSTAVSBERG Estetic

Klicka här för att se fler tvättställsblandare.

Vi alla använder tvättställsblandare dagligen, nämligen varje gång vi tvättar händerna i ett badrum. Kanske står du där med ditt nybyggda badrum eller har din befintliga blandare gått sönder, oavsett är det dags för ett köp av en ny tvättställsblandare.

Alla badrum är förstås olika, vilket resulterat i att det finns tusentals olika alternativ att välja mellan. Därför gäller det att vara försiktigt och noggrann när beslutet tas, fokusera främst på faktorerna vattentryck, material och storlek.

I denna text får du som läsare ta del av en köpguide som förhoppningsvis underlättar ditt beslut, samt recensioner av fyra olika produkter. Värt att notera är att tvättställsblandare skiljer sig från köksblandare och därmed kan inte det ena substituera det andra. 

1. Bäst i test – ORAS Vega Blandare

ORAS Vega Tvättställsblandare

Klicka här för att se bästa priset

ORAS Vega är en kvalitativ och bekväm tvättställsblandare som är oerhört stilren i sin svarta kulör, därför passar den in i nästan alla badrum eller tvättstugor.

Produkten är utrustad med speciella funktioner, exempelvis en eco knapp vilket innebär att blandaren kan, om användaren vill det, begränsa både vattnets temperatur och flöde.

Men såklart kan man få både hög temperatur och ökat flöde, vilket sker genom att eco knappen trycks in samtidigt som spaken lyfts eller vrids förbi spärrläget.

Tvättställsblandaren från ORAS är utrustad med ett skållningskydd, fast utloppspip och strålsamlare, vilka alla tre är kvaliteter som gör användandet av produkten bekvämt och smidigt.

För en snabb och enkel installation är blandaren utrustad med ett 3S installationssystem där anslutningen till tilloppet sker genom en löpmutter på slangen.

Dimensionen på tilloppet är 3/8 tum medan själva längden på utloppspipens utsprång ligger på 107 mm.

När tester på maxflöde med tryck på 300 kPa gjorts presterar kranen med det extrema 10,8 liter per minut, det kan alltså ut väldigt mycket vatten på en gång om man vill det.

2. Populärast – FM MATTSSON 9000E

FM MATTSSON 9000E Tvättställsblandare

Klicka här för att se bästa priset

När det gäller produkter som blir populära finns det några sammanhängande faktorer, nämligen kvalité och simpelhet, vilket FM MATTSSON 9000E har mycket av.

Denna förkromad EcoSafe® tvättställsblandare har en kallstartfunktion och är mjukstängande tack vare sin keramiska avstängning.

Visserligen har denna modell en något lägre tappningskapacitet vid 300 kPa än andra modeller, då den ligger på 6 liter per minut. Men det brukar inte spela någon roll för majoriteten av användare, i stället kan man se produkten som mer vattensnål och därför besparande för plånboken.

Blandarens totala bygghöjd är på 157 mm med 78 mm i bygghöjd under utloppet. Utsprånget är på 100 mm, vilket gör modellen optimal för montering i både platta och armaturhål.

Ovanpå den lägre tappningskapaciteten har tvättställsblandaren en inbyggd och lätt omställbar flödesbegränsare och temperaturspärr. Strålsamlaren har också benämningen Eco Flow då den är energi och vattenbesparande.

3. Premiumval – ORAS Stela Blandare

Klicka här för att se bästa priset

Om man vill ha ett exklusivt och långvarigt premiumval finns det framför allt ett exceptionellt alternativ, vilket är ORAS Stela.

Produkten har många speciella funktioner men det som sticker ut är den beröringsfria hanteringen. Blandaren har ett batteri på 6 V och styrs av infraröd teknik.

Många skulle kanske hävda att ett batteri är dåligt då det behöver bytas, men blandarens pilotventil reagerar med hjälp av en impulsteknik vilket ger batteriet en väldigt lång livslängd.

Den beröringsfria funktionen i kombination med det låga flödet på 6 liter per minut resulterar i en mycket låg och sparsam vatten- och energiförbrukning.

Blandaren är utrustad med smutsfilter, backventiler, flexibla anslutningar och ORAS Autofocus Bluetooth sensor som säkerställer att ingen justering av blandaren är nödvändig vid installation.

Tvättställsblandaren har också en Bluetooth anslutning som möjliggör en enkel övervakning och justering av blandaren.

Utloppets bygghöjd på undersidan är 136 mm och utloppspipens längd är på 105 mm. Tilloppets dimension är också av standardmåttet på 3/8 tum.

4. Billigast – GUSTAVSBERG Estetic

Klicka här för att se bästa priset

Ibland vill man bara ha en simpel och billig tvättställsblandare, men vet inte vilket alternativ som passar bäst. Om detta stämmer in på dig, köp då blandaren GUSTAVSBERG Estetic.

Trots sitt lägre pris är den kromutförda produkten utrustad med keramisk tätning som ger en kvalitativ droppsäkring och en lång livslängd.

Även denna modell är benämnd som eco, tack vare sin möjlighet att justera maxflödet.

Monteringen av denna produkt kommer vara enkel på grund av den typgodkända flexibla vattenanslutningen.

Gustavsberg har också lagt mycket tid på att tillverka blandaren i livsmedelsgodkända material, vilket resulterat i att den innehåller mindre än 0,1 % bly.

Denna stilrena blandare passar in ovanför alla badrums handfat, tack vare sin simpla design men också att den har standardmåttet 3/8 tum på sina anslutningar för tilloppet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen