4 bästa uteduscharna 2024 – Test av olika uteduschar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Handhållen

Swim & Fun Milano

Swim & Fun Barcelona

Gardena Solo

Swim & Fun Cannes

Klicka här för att se fler uteduschar.

Att njuta av naturens lugn samtidigt som du tar en uppfriskande dusch kan vara en av livets små njutningar. Men vilken utedusch levererar bäst upplevelse?

I vår detaljerade test dyker vi in i funktion, design, och prestanda för en rad populära uteduschar. Vårt mål är att ge dig all den information du behöver för att göra ett klokt och informerat val.

1. Bäst i test – Swim & Fun Milano

Swim & Fun Milano utedusch

Swim & Fun Milano visade sig vara en utmärkt utedusch i vårt test, med en mängd funktioner som ger en trivsam duschupplevelse. Den är både elegant och funktionell, med en inbyggd behållare på 20 liter som värms upp av solens strålar.

Specifikationer
Kapacitet:20 liter
Material:Rostfritt stål
Höjd:225 cm
Montering:Två delar
Värmekontroll:Inbyggd kran

Under våra tester var vi imponerade över hur snabbt vattnet värmdes upp, vilket gjorde det möjligt för oss att njuta av varma duschar trots att det var utomhus.

Dessutom uppskattade vi det rostfria materialet. Det gav duschen en lyxig känsla och säkerställde att den var hållbar och motståndskraftig mot rost.

I vårt test stod Swim & Fun Milano emot vädret bra och visade inga tecken på rost eller försämring, vilket tyder på att den är byggd för att hålla länge.

En annan aspekt vi gillade var att duschen är tvådelad. Det gjorde den enkel att montera och lätt att förvara när det inte är badsäsong. Trots att det är en hög modell, var det ingen stor uppgift att montera eller ta ner den. Om du inte är bekant med DIY-projekt kan detta dock vara en utmaning.

I slutändan visade sig Swim & Fun Milano vara en utmärkt soldusch och vi kan säga att den är en av de bästa uteduscharna vi har testat.

Fördelar

 • Snabb uppvärmning
 • Lång hållbarhet
 • Enkel montering och förvaring

Nackdelar

 • Monteringen kan vara en utmaning för vissa

2. Bäst premiumval – Swim & Fun Barcelona

Swim & Fun Barcelona soldusch

Swim & Fun Barcelona skiljer sig ut i vår testprocess med sin generösa vattentank på 26 liter, vilket möjliggör en längre duschupplevelse. Under våra tester noterade vi hur denna kapacitet ger användaren förmågan att ta längre duschar utan att vattnet tar slut, vilket är en mycket uppskattad egenskap för en soldusch.

Specifikationer
Kapacitet:26 liter
Material:Rostfritt stål
Höjd:225 cm
Förvaring:Enkel
Max tryck:3 bar

Det breda duschhuvudet ger extra komfort, vilket ger en trevligare duschupplevelse, vilket vi verkligen kunde njuta av under våra tester.

Dessutom värmer den upp vattnet snabbt tack vare dess aluminiumdesign. Under våra tester observerade vi att vattnet blev behagligt varmt på relativt kort tid.

När det kommer till installation och förvaring, var Swim & Fun Barcelona enkel att sätta ihop och att packa undan när badsäsongen var över. Den väderbeständiga och rostfria konstruktionen var även något vi kunde uppskatta under våra tester, vilket förstärkte intrycket av en långvarig och hållbar produkt.

Dock, det bör noteras att medan duschen fungerar bra under optimala förhållanden, kanske den inte uppvärmer vattnet tillräckligt snabbt på molniga eller kalla dagar, vilket är en viktig punkt att tänka på.

Sammanfattningsvis var Swim & Fun Barcelona en mycket tillfredsställande produkt i vår testprocess och levererade i stort sett på alla områden vi granskade.

Fördelar

 • Generös vattentank
 • Bred duschupplevelse
 • Väderbeständig och rostfri

Nackdelar

 • Uppvärmningstiden kan vara lång under molniga eller kalla dagar.

3. Bäst budgetval – Gardena Solo

Gardena Solo utedusch

Gardena Solo trädgårdsdusch är ett välkommet tillägg till vilken trädgård som helst, särskilt under varma sommardagar. Under vår testprocess blev det tydligt att duschen inte bara är funktionell, men också bekväm att använda.

Specifikationer
Höjd:Justerbart
Munstycke:Stort
Vattenflöde:Reglerbart
Installation:Jordspett
Garanti:5 år

En av de mest framträdande egenskaperna med Gardena Solo är dess höjdjusterbarhet. Med ett enkelt knapptryck kan du ställa in den ideala höjden för munstycket, vilket gör det lättare att duscha för personer av olika kroppsstorlekar.

Dessutom bidrar det stora duschmunstycket till en mjuk duschfunktion som ger en trevlig uppfriskning. Vi fann detta var ett mycket uppskattat inslag under vår testning.

Det är också värt att notera att Gardena Solo kommer med en regulator och avstängningsventil för att hålla vattenflödet på önskad nivå. Detta bidrog till en mer kontrollerad duschupplevelse, vilket är ett stort plus.

När det gäller installation är det ganska enkelt att installera duschen med jordspettet antingen i gräsmattan eller i parasollstället på verandan. Men det ska noteras att dess stabilitet kan variera beroende på markförhållanden.

Sammantaget är Gardena Solo en solid och bekväm lösning för den som vill ha en snabb uppfriskning under varma dagar. Dess justerbarhet och reglering av vattenflödet gör den till ett utmärkt val för alla trädgårdar.

Fördelar

 • Fritt justerbar höjd
 • Reglerbart vattenflöde
 • Lätt installation

Nackdelar

 • Stabiliteten kan variera beroende på markförhållandena

4. Handhållen – Swim & Fun Cannes

Swim & Fun Cannes utedusch

Swim & Fun Cannes soldusch är en unik trädgårdsanläggning som ger en uppfriskande dusch när det behövs. Under vår testprocess var vi mycket imponerade av dess funktioner, prestanda och användarvänlighet.

Specifikationer
Höjd:109 cm
Vattenbehållare:9 liter
Väderbeständig:Ja
Installation:Enkel
Material:Rostfritt

För det första är den handhållna duschen utrustad med en 9 liter varmvattenbehållare, vilket är mycket bekvämt. Vattnet i behållaren värms upp av solen, vilket innebär att du alltid har tillgång till varmt vatten för en skön dusch.

Den här funktionen visade sig vara ovärderlig under våra tester, speciellt efter en lång dag i trädgården.

Swim & Fun Cannes är också konstruerad för enkel installation och användning. Det är så enkelt som att ansluta det till trädgårdsslangen och det är klart att använda. Vi uppskattade verkligen hur lätt det var att ställa in och använda produkten.

När det gäller hållbarhet och kvalitet, levererar Swim & Fun Cannes verkligen. Den är tillverkad av väderbeständigt och rostfritt material, vilket garanterar lång livslängd och hållbarhet. Dock bör det noteras att duschen behöver monteras på ett fast och jämnt underlag för att säkerställa stabilitet.

Sammanfattningsvis ger Swim & Fun Cannes utomhusdusch en bekväm och uppfriskande utomhusduschupplevelse. Det är en fantastisk tillägg till varje trädgård, och vi kan varmt rekommendera det baserat på vår testupplevelse.

Fördelar

 • Soluppvärmt vatten
 • Lätt installation
 • Lång livslängd
 • Väderbeständigt material

Nackdelar

 • Kräver fast och jämnt underlag för montering

5. Vridbart duschhuvud – Planet Pool Classic

Planet Pool Classic soldusch

Planet Pool Classic soldusch är en tillgång för varje trädgård under de varma sommarmånaderna. Under vår testperiod upplevde vi dess fantastiska förmåga att erbjuda en uppfriskande och behaglig utomhusduschupplevelse.

Specifikationer
Höjd:230 cm
Material:PVC
Solvärmning:Ja
Kapacitet:20 liter
Duschhuvud:Vridbart

Duschen är imponerande hög, vilket är en fördel för användare i alla storlekar. Med sin höjd på 230 cm och det vridbara duschhuvudet, upplevde vi en ökad komfort och kände att den här funktionen förbättrade hela upplevelsen av att ta en utomhusdusch.

En annan betydande fördel med Planet Pool Classic utomhusdusch är dess förmåga att värma vattnet med hjälp av solens strålar. Den rymmer 20 liter vatten, vilket vi fann tillräckligt för flera korta duschar eller en längre, mer avkopplande upplevelse.

Solduschen är tillverkad av PVC, vilket kan tåla tuffa väderförhållanden, även om den bör tas in under vintern för bästa hållbarhet. Dessutom kan den enkelt anslutas antingen till en trädgårdsslang eller en fast rördragning, vilket ger flexibilitet i installationen.

På grund av dess miljövänlighet och effektiva vattenvärmningsfunktion, rekommenderar vi starkt Planet Pool Classic för alla som vill ha en bekväm och uppfyllande utomhusduschupplevelse.

Fördelar

 • Solvärmt vatten
 • Stor vattenkapacitet
 • Flexibel installation

Nackdelar

 • Kräver förvaring under vintern

6. Elegant design – Swim & Fun 1921

Swim & Fun 1921 utomhusdusch

Swim & Fun 1921 Soldusch är en stilfull trädgårdsdusch som har visat sig vara en verklig juvel under våra tester. Dess eleganta duschhals i aluminium, tillsammans med det stora, fyrkantiga duschhuvudet, ger en sofistikerad touch till din utomhusmiljö samtidigt som den erbjuder en praktisk lösning för alla som vill kunna njuta av en varm dusch i trädgården.

Specifikationer
Höjd218 cm
Vikt:9 kg
Kapacitet:18 liter
Material:Rostfritt
Blandare:Inbyggd

Den här solduschen har en varmvattentank på 18 liter, vilket vi upplevde som tillräckligt för en lång och avkopplande dusch. Dessutom värms vattnet upp av solens strålar – en fantastisk funktion som tillåter användning av gratisenergi och hjälper till att spara på vattenkostnaderna.

Swim & Fun 1921 är inte bara elegant, den är även mycket praktisk. Duschen väger endast 9 kilo, vilket gör den lätt att flytta och förvara när badsäsongen är över.

Dessutom ansluts den enkelt till en trädgårdsslang och har en inbyggd blandare för justering av varmt och kallt vatten – detaljer som vi uppskattade mycket under vårt test.

Denna soldusch är också tillverkad av rostfritt och väderbeständigt material, vilket ger den en robust och hållbar struktur. Under vårt test stod den upp mot alla typer av väder utan att visa några tecken på slitage.

För alla som vill ha en elegant, funktionell och praktisk soldusch för sin trädgård, rekommenderar vi starkt Swim & Fun 1921.

Fördelar

 • Soluppvärmt vatten
 • Lätt vikt
 • Enkel installation

Nackdelar

 • Behöver förvaring under lågsäsong

7. Enkel installation – Swim & Fun 1010

Swim & Fun 1010 utedusch

Swim & Fun 1010 Soldusch är en soluppvärmd utomhusdusch som lyser med sin praktiska och hållbara design. Under vår testperiod var det tydligt att solduschen uppfyllde alla våra förväntningar och mer därtill.

Specifikationer
Höjd:219 cm
Material:Rostfritt stål
Vattentank:16 liter
Värmekontroll:Inbyggd kran
Montering:Enkel installation

En av de mest attraktiva egenskaperna hos denna utomhusdusch är dess förmåga att rymma upp till 16 liter vatten i dess varmvattentank. Det innebär att du kan njuta av en behaglig och uppfriskande dusch innan du dyker in i poolen.

Vår testning avslöjade att denna funktion är mycket praktisk och bidrar till en mer tillfredsställande simupplevelse genom att minska mängden bakterier som introduceras i poolen.

En annan viktig funktion vi uppskattade var den inbyggda kranen som gör det möjligt att reglera temperaturen på vattnet, vilket ger användaren full kontroll över sin duschupplevelse. Dessutom var installationen av duschen enkel tack vare dess unika tvådelade design.

Solduschen är tillverkad i rostfritt stål vilket ger en stark och hållbar struktur, och den har även visat sig vara lätt att montera på alla fasta underlag. Dessutom var den lätt att förvara efter badsäsongen vilket var en annan fördel under vår testning.

Sammanfattningsvis ger Swim & Fun 1010 soldusch en utmärkt balans mellan praktik och komfort. Den är perfekt för alla som önskar en bekväm och miljövänlig duschupplevelse i trädgården.

Fördelar

 • Soluppvärmt vatten
 • Stor vattentank
 • Enkel installation

Nackdelar

 • Behöver förvaring under lågsäsong

Hur vi utförde vårt test av uteduschar 2024

Vi på Testgruppen har nyligen färdigställt en omfattande undersökning av uteduschar, där vi inkluderade varianter som soluppvärmd utedusch och utedusch med varmvattenberedare.

Detta för att kunna utse den bästa uteduschen på marknaden, vilken kan vara allt från en enkel soldusch till en avancerad utomhusdusch. Vi har noggrant och metodiskt utfört detta test, och nedan finner du en beskrivning av vår testprocess och våra upplevelser.

Organisering av testmiljö

För att ge varje produkt en rättvis chans att visa sina fördelar och nackdelar, byggde vi upp en likvärdig och verklighetstrogen testmiljö för alla duschar. Vi föreställde oss en typisk svensk sommarträdgård och återskapade den så autentiskt som möjligt, allt från belägenheten i solen för en effektiv soldusch till platsen för en utedusch med varmvattenberedare.

Vi fokuserade även på att göra testmiljön så konsekvent som möjligt för att säkerställa att alla uteduschar testades under samma förhållanden.

Utförandet av vårt test

När vi väl hade organiserat vår testmiljö, påbörjade vi vår noggranna testprocess. Varje utedusch genomgick samma testsekvens.

Vi installerade först duschen enligt tillverkarens anvisningar, en process som vi dokumenterade för att kunna ge en rättvis bedömning av monteringsprocessen.

Efter montering gav vi varje dusch tid att uppnå optimal vattentemperatur – för solduscharna genom att låta dem stå i solen och för uteduscharna med varmvattenberedare genom att låta dem ansluta till elnätet. Detta var kritiskt för att kunna bedöma den faktiska prestandan hos varje utedusch.

Implementering av testerna

När vi kände oss nöjda med att varje dusch hade förberetts på bästa möjliga sätt, började vi utföra våra tester. Vi testade varje utedusch flera gånger, under olika tidpunkter på dagen och under olika väderförhållanden.

Varje testsession varade cirka 30 minuter och inkluderade olika användare för att få en bra blandning av åsikter. Med detta omfattande och rättvisa test kunde vi slutligen utse vilken utomhusdusch som var bäst i test.

Och det gav oss insikter som vi tror kommer att vara ovärderliga för dig när du väljer din egen trädgårdsdusch.

Bedömning av resultat

Efter att ha genomfört de praktiska testerna gick vi vidare till att utvärdera resultaten. Vi utvärderade varje utedusch på flera olika aspekter som installation, komfort, vattentemperatur, vattenflöde och energiförbrukning.

Dessutom tog vi hänsyn till olika funktioner, exempelvis soluppvärmning för solduschar och varmvattenberedare för andra uteduschar. Varje utedusch fick poäng i varje kategori, vilket tillät oss att göra en jämförelse mellan produkterna och till sist kunna utse vilken som var bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

För att kunna ge en mer fullständig bild av varje uteduschs prestanda över tid, genomförde vi också långtidsprovningar. Dessa test syftade till att bedöma hur varje utomhusdusch presterade efter flera veckors regelbunden användning.

Särskilt fokus lades på hållbarheten hos duscharnas konstruktion och funktioner. Vi övervakade hur effektivt solduscharna kunde upprätthålla en konstant vattentemperatur trots varierande soltillgång, och huruvida utedusch med varmvattenberedare kunde upprätthålla en stabil vattentemperatur över längre tid.

Denna del av testet var avgörande för att kunna bedöma vilken trädgårdsdusch som erbjöd bäst hållbarhet och långvarig prestanda.

Säkerhet och pålitlighet

Sist men inte minst, tog vi i beaktande säkerhet och pålitlighet. Vi bedömde hur varje utedusch stod emot eventuella störningar, exempelvis oväntade väderväxlingar.

Dessutom granskade vi duscharnas säkerhetsfunktioner, som till exempel skydd mot överhettning för utedusch med varmvattenberedare, och undersökte hur bra de var på att hantera potentiella risker.

Denna del av testet var oumbärlig för att kunna ge en korrekt och allomfattande bedömning av vilken utedusch som var säkrast och mest pålitlig. På så sätt kunde vi till slut kora vilken produkt som var bäst i test.

Viktiga tips inför användning av din utedusch

Viktiga tips inför användning av din utedusch

Efter vår omfattande testning av olika uteduschar, inklusive soluppvärmd utedusch och utedusch med varmvattenberedare, har vi sammanställt en lista över viktiga tips som vi anser vara värdefulla att tänka på innan du börjar använda din nya trädgårdsdusch.

Dessa råd kommer från våra egna erfarenheter och iakttagelser under testerna, och vi hoppas att de kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av din utedusch.

Placering av uteduschen

En av de viktigaste lärdomarna från vårt test är betydelsen av placering. Beroende på typen av utedusch kan placeringen verkligen påverka prestandan. En soldusch, till exempel, behöver maximal soltillgång för att effektivt värma upp vattnet.

En utedusch med varmvattenberedare kanske däremot inte behöver lika mycket sol, men skulle dra nytta av närhet till en strömkälla.

Lättillgänglig dränering

Vi upptäckte under vårt test att det är viktigt att tänka på dränering. Att ha en plan för var vattnet ska rinna iväg hjälper till att undvika pölar och skyddar gräsmattan eller marken under duschen.

Säker användning

Säkerhet kom upp som en viktig aspekt i vårt test. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för användning och underhåll för att säkerställa att din utedusch fungerar som den ska och förblir säker att använda.

Att följa dessa råd kommer inte bara att förbättra din upplevelse av att använda uteduschen, utan också hjälpa till att förlänga livslängden på produkten. Med rätt förberedelser kan du njuta av en utmärkt duschupplevelse utomhus och få ut det mesta av den produkt som var bäst i test för dig.

Hur man hittar den bästa uteduschen

Hur man hittar den bästa uteduschen 2024

Som vi redan nämnt kan uteduschar vara väldigt användbara och passa perfekt vid poolen eller när man inte har en vanlig dusch.

Innan man köper en utedusch kan det dock vara skönt att ha koll på vissa saker så att man gör ett så bra köp som möjligt. Därför kan det vara klokt att läsa igenom vår köpguide här nedan för att få bättre koll på saker som kan vara utav betydelse.

Pris

Som med allt annat så kan priset på uteduschar variera väldigt som i sin tur beror på flera olika faktorer. En simpel soluppvärmd utedusch behöver inte vara särskilt dyr medan det finns de med uppvärmt vatten som är betydligt dyrare.

Priset på din utedusch kommer också att bero på hur viktig du tycker designen och utseendet är. Om du planerar att ha den stående vid din pool kan det vara viktigt för vissa att den passar in stilmässigt och har snygg design.

Om du dessutom känner att du vill ha högre tryck i duschen, och därför funderar över att införskaffa en hydroforpump, så får man även ta med pumpens kostnad i beräkningarna.

Plats

Vart du väljer att bygga din utedusch är helt upp till dig själv men det finns några saker som kan vara bra att komma ihåg. För det första så vill man att läget ska vara smidigt ur en installationssynvinkel, är det inte det så kommer installationen definitivt vara mer kostsam och omständlig.

För det andra vill man att duschen ska stå på en plats som gör att man kan duscha utan att behöva känna obehag för att grannar eller förbipasserande ska glo på en. Här är förslag på ställen att placera duschen:

 • Altanen
 • Intill poolen
 • I trädgården

Slutligen så beror platsen lite på vad man ska ha sin dusch till. Om du till exempel ska ha den till att duscha av dig efter du har tagit ett dopp i poolen vill man ha den så nära och tillgänglig som möjligt så att man snabbt och enkelt kan spola av sig.

Avskildhet

Den här punkten hänger ihop väldigt mycket med platsen då den ena påverkar den andra. Det finns dock lite ytterligare saker att ta upp såsom insynsskydd till uteduschen.

“Huruvida det är lönt att skaffa ett insynsskydd till din utedusch är helt upp till dig och beror på var din utedusch är placerad. “

Många som till exempel har sin utedusch på altanen kan välja att sätta upp ett insynsskydd som bara täcker den mest känsliga vinkeln medan andra vill ha ett heltäckande skydd.

När det gäller insynsskydd till uteduschen finns det också flera olika möjligheter då man kan designa skyddet i stort sett hur man vill. Vissa väljer att köpa färdigbyggda medan andra snickrar ihop egna hemma. Du har helt enkelt flera olika valmöjligheter och bör därför kunna hitta något som passar dig.

Dränering

I och med att det förmodligen komma att hamna en del föroreningar i duschvattnet man använder i form av schampo, tvål med mera kan det vara klokt att fungera på någon typ av dränering.

Självklart är detta något som inte är helt enkelt men om du ska ha din utedusch hemma så borde det vara rätt lätt ordnat genom att använda nuvarande dränering.

Ett alternativ om man inte vill att det ska komma ut massa hygienprodukter i grundvattnet är att köpa naturvänliga alternativ eller att man kanske tvättar håret i handfatet om man ej har tillgång till en riktig dusch.

Konstruktion

När man väljer hur ens utedusch ska vara uppbyggd och konstruerad kan det vara bra att först ha bestämt vart man ska placera enheten.

Efter det behöver man välja vilket material man vill att sin dusch ska vara byggd i. Något av det vanligaste är att man köper en modell som är i rostfritt stål då det är ett väldigt tåligt och hållbart material.

Höjd

Faktum är att höjden på din dusch har stor betydelse hur bra och bekväm den är. Att behöva stå och huka sig eller att duschen är alldeles för hög är inte direkt smidigt. Du bör därför se till att köpa en modell som har en normal höjd och som passar dig.

Uppvärmning

Frågan som många ställer sig är förmodligen hur man ska tänka när det gäller temperaturen i duschens vatten. Här finns det egentligen flera val man kan göra men först och främst bör du ha klart för dig om du ska ha en utedusch med varmvatten eller inte.

Det är nämligen så att vissa skippar varmvatten till uteduschen om de använder mer sällan. Något smart man kan göra är dock att ha en utedusch som är soluppvärmd det vill säga att vattnet värms av solen.

En soluppvärmd utedusch är perfekt på sommaren då man oftast använder duschen en kort stund och därmed kan klara sig på vatten som värms av solen. Det man kan göra då är att ha en utedusch med vattentank som får stå exponerad i solen.

Slutligen så finns det massor av sätt att bygga sin dusch på och om du vill få inspiration till din utedusch kan du lätt hitta det på nätet eller i vår artikel.

Kapacitet

När du använder din dusch vill du självfallet att vattnet ska räcka tillräckligt länge. Detta kan dock vara lite knepigt då inte alla modeller är kopplade till ett hus vanliga vattensystem utan kan vara fristående.

Om det skulle vara så att du planerar att köpa en modell som är fristående och inte går att koppla till ett vattensystem behöver du en utedusch med vattentank.

Ett annat alternativ är att du kan köpa en regntunna som agerar vattentank. Genom att använda regnvatten istället för kranvatten minskar du dessutom din vattenräkning och sparar pengar på lång sikt.

Det vanligaste är då att man låter vattnet vara soluppvärmt samtidigt som man placerar det på en höjd så att det finns tryck i duschen. Detta kan dock vara lite knepigt så var noga med att leta inspiration till uteduschen så att du hittar en bra lösning.

Förvaring

Om du hade tänkt att köpa en modell som inte är lämplig att ha ståendes utomhus året runt kan det vara klokt att ha någon tanke angående förvaringen.

Du bör även ha ett hum om hur pass mycket plats duschen tar om du behöver plocka in den under vintern. Detta kan skilja rätt så mycket och beror helt på modell, typ och design.

Om du vill slippa förvara uteduschen någonstans bör du därför se till att välja en variant som tål att stå ute året runt.

Design

När du ska välja vilken stil och design som passar dig är det i stort sett helt fritt fram. Det finns allt från mycket simpla designer till mer häftiga varianter.

I första hand bör du tänka på att den ska passa in med omgivningen och att den ska falla dig i smaken. Du ska inte heller glömma att man ofta får betala extra för en snygg design och det kan därför vara klokt att överväga om man tycker det är värt priset.

Vanliga frågor om uteduschar

Vanliga frågor om uteduschar 2024

Kan jag ha en utedusch i trädgården?

Du kan utan problem placera din utedusch i trädgården, du behöver dock veta om den ska vara kopplad till ditt vattensystem eller ha en egen vattentank. På vår sida har vi listat flera olika uteduschar.

Vilket underlag behöver en utedusch?

Din utedusch behöver ett underlag som är stabilt och ser till så att det inte blir mjukt eller lerigt undertill. Man kan bland annat ha trätrall, sten eller betongplattor under för att undvika detta. Om du är intresserad av en utedusch kan du kolla bland våra listade val.

Hur mycket sol behöver en utedusch?

Om du ska ha en soluppvärmd utedusch gäller det att den placeras tillgänglig för solen så att vattnet får tiden som krävs för att bli varmt. Om du intresserad av att se olika modeller av uteduschar kan du kolla bland alternativen vi listat.

Sammanfattning

När du ska köpa din utedusch är det viktigt att du överväger priset du får betala och om du tycker det är värt det eller inte. Förutom det så bör du överväga en rad olika saker såsom:

 • Plats
 • Avskildhet
 • Dränering
 • Uppvärmning
 • Kapacitet

Det är rätt så självklart att platsen har en rätt så stor betydelse när du ska köpa och installera en utedusch. Platsen handlar inte heller bara om smidighet utan även om avskildhet som är en viktig aspekt i köpövervägandet. För dig som tycker avskildheten är viktigt kan vi rekommendera ett insynsskydd.

Fortsättningsvis så kan det vara klokt att ha någon tanke om vart vattnet man duschar med tar vägen och hur man hanterar risken att tvål, schampo och andra hygienprodukter rinner ner i marken.

Avslutningsvis så bör man fundera på om man vill ha en utedusch som är uppvärmd eller om man nöjer sig med soluppvärmt eller kallt vatten.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen