Bästa väggslipen 2023 – Test av olika väggslipar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

FLEX GE7 

Flex GE5R

Flex WST

Metabo LSV

Klicka här för att se fler väggslipar.

En väggslip, även kallad giraffslip är precis vad namnet antyder, en slip för väggar som har lång räckvidd med en utformning likt en giraffs hals. Med väggslipen kan du snabbt, smidigt och effektivt slipa stora ytor. Det som är bra med en väggslip är att både proffs och hemmafixare kan använda den då den är väldigt lätthanterlig och skonsam för kroppen att använda.

När du går i tankarna att köpa en väggslip finns det flera olika parametrar som är bra att känna till om dess funktioner och kvalitéer. Det speciella med sliparna är att de har ett långt skaft som gör att du kan slipa väggen långt ifrån dig där du annars inte skulle nå och därav slipa i en bättre arbetsposition.

När du väl har testat en väggslip kommer du aldrig att vilja använda något annat för att slipa din vägg framöver. Nedan finner du olika väggslipar där du med stor sannolikhet kommer att hitta en som passar just dig, inom någon av kategorierna bäst i test, populärast, premiumval och billigast.

1. Bäst i test – Flex GE7

FLEX GE7 Väggslip

Klicka här för att se bästa priset

En vikt på 4,2 kg och en välbalanserad motor och sliphuvud gör den lätthanterlig. Vidare har den en innovativ design på sliphuvudet som reducerar vikten på giraffen otroligt mycket vilket underlättar handhavandet.

Utöver dessa funktionaliteterna så har Flex GE7 konstanta varvtal, mjukstart och varvtalsreglering med justerhjul. Den har dammutsugsfunktion vilket förhindrar igensättning i arbetsmiljön. Även utrustad med en dammskyddad strömbrytare gör den oerhört tålig för smuts och damm.

Till den så finns det ett stort utbud utav slippapper som lämpar sig optimalt till slipning av gipsskivor, styropor isolerplattor, målningsförberedelser och lackering.

2. Populärast – Flex GE 5 R

Flex GE 5 R Väggslip

Klicka här för att se bästa priset

Populärast är Flex GE 5 R som utmärker sig genom sitt svängbara kantsegment på skyddskåpan som gör att man når ända in till väggen. Detta är en stor fördel när du ska slipa nära andra väggar och tak.

Utöver det så har Flex GE 5 R dammutsugsfunktionen vilket förhindrar igensättning i arbetsmiljön. Även denna är utrustad med dammskyddad strömbrytare vilket gör den tålig för smuts och damm.

Detta är alltså en riktigt bra väggslip som kan användas till många olika ändamål och lämpar sig bäst för slipning av gipsplattor, målningsförarbete och polering.

3. Premiumval – Flex WST 1000 FV

Flex WST 1000 FV

Klicka här för att se bästa priset

Om du vet med dig att du kommer använda väggslipen under en lång tid framöver ska du kika in premiumvalet Flex WST 1000 FV. Som med sin kraftfulla motor på 1010 W och alla möjliga funktioner erbjuder dig en fantastisk väggslip som täcker de flesta behoven.

Som ett premiumval har denna ett par extra funktioner såsom ett handtag som kan vridas 360 grader samt teleskopfunktion på 1330-1730 mm. Denna väggslipen lämpar sig även bra till att slipa betong med då den har en turbo-jet skål.

Denna turbo-jet skålen innehåller diamantsegment vilket gör ytan på den slipade betongen jämn och fin. Denna slipmaskin kommer garanterat inte att göra dig besviken.

4. Billigast – Metabo LSV 5-225

Metabo LSV 5-225

Klicka här för att se bästa priset

Billigast i testet är Metabo LSV 5-225 som är en väggslip med många bra funktioner för pengarna. När den är som längst utdragen uppnår den en längd av 1600 mm och går att få betydligt kortare när man arbetar i trängre utrymmen.

Det som Metabo har satsat på genom denna maskinen är komforten. Den har ett ergonomisk format rörhandtag i aluminium och T-handtag som gör den skön att hålla i alla möjliga arbetspositioner.

Utöver detta är denna väggslipen bra vid slipning nära kanter och övergångar. En helt klart prisvärd maskin.  Så vill du få jobbet gjort och hålla priset nere är detta en väggslip för dig!

Lista över de bästa väggsliparna 2023

  • Bäst i test: Flex GE7
  • Populärast: Flex GE 5 R
  • Premiumval: Flex WST 1000 FV
  • Billigast: Metabo LSV 5-225

Vanliga frågor om väggslipar

Vad använder jag en väggslip till?

En väggslip kan du använda till mer än vad namnet antyder. Den kan användas minst lika bra till både tak och golv. En väggslip och en golvslip är nämligen samma verktyg med olika namn. Med hjälp av slipen får du en bra arbetsställning vilket gör att du kan arbeta effektivare under en längre stund.

Vilka material kan jag slipa med en väggslip?

Du kan slipa olika material beroende på vilken väggslip du har. Vissa kan du endast använda till ett material medan på andra har du möjlighet att byta ut sliphuvudet på och variera från material till material.

Vilken väggslip ska jag välja?

Du ska välja en utifrån din budget, förväntade användning och önskvärda funktioner. Om du vet med dig att du endast kommer att använda den ett fåtal gånger och inte har de högsta kraven på resultatet, fungerar majoriteten av alla väggslipar på marknaden bra. Vill du däremot ha många nyttiga funktioner och ett mycket bra resultat så kan de i den övre prisklassen vara att föredra.

Hur slipar man kanter och hörn?

Hörn och kanter kan vara svåra att komma åt, men vissa av väggsliparna har funktioner som underlättar det. Funktionen man ska leta efter för att kunna slipa nära kanter och hörn är ett svängbart kantsegment på kåpan.

Påverkar priset väggslipens prestanda?

Generellt ger priset en vägledning för prestanda och kvalité för produkten. Så är det också bland väggslipar, men med ett högre pris får man fler funktioner. Exempelvis teleskopiskt handtag så du kan arbeta på både öppna och trängre ytor.

Vad är ett dammuppsamlingssystem?

Dammuppsugningssystemet är mycket bra att ha på sin väggslip. Vid slipningen så kommer det väldigt mycket avfall som kan vara både farliga partiklar och irriterande träspån. Med detta systemet så sugs det upp innan du får det i ansiktet.

Sammanfattning

Det finns många olika väggslipar med varierande funktioner, men alla har samma ändamål, att hjälpa dig slipa stora ytor effektivt och slippa onödigt krångel. Du kan också nå högt upp på väggen utan att behöva använda en stege och slipa tak i en skonsam arbetsposition.

Det som är viktigt att tänka på är vilket material du ska använda väggslipen till då vissa lämpar sig bättre till gips medan andra fungerar till betong. När du vet det så kan andra funktioner som exempelvis dammuppsugning och teleskopiskt handtag vara nyttigt att tänka på.

Jag hade även rekommenderat att du använder dig av högkvalitativa arbetsskor när du slipar då det blir mycket stående och gående fram och tillbaka.

Av de väggsliparna som tidigare nämnts i bästa väggslipen 2023 finns det garanterat en som kommer passa ditt behov och kriterier. Från billigast, populärast och bäst i test till premium. Kika in en i tabellen och beställ hem den som passar dig.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen