Bästa värmefläkten 2023 – Test av olika värmefläktar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

EL-BJÖRN VF 6

VEAB BX-2E

EL-BJÖRN VF 15

Gelia 4055002301

Klicka här för att se fler värmefläktar.

Bästa värmefläkten 2023

Brukar du tycka att det är för kallt i ditt rum? Vill du på ett enkelt sätt värma upp ditt hus? I så fall måste du köpa den bästa värmefläkten. Med hjälp av en bäst i test värmefläkt så kan du enkelt värma upp både inom- och utomhus. En värmefläkt kostar inte mycket alls och kan hjälpa till mycket i hemmet. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en värmefläkt bäst i test.

Men det är dock inte så enkelt att köpa en värmefläkt bäst i test på nätet. Det kan bli ganska svårt att veta vilken som är bäst när man inte alltid kan lita på affärerna. Ofta brukar online affärer endast skriva om de positiva sakerna. Man får alltså inte reda på de negativa sakerna och detta innebär att man inte får en så bra bild av hur bra värmefläkten faktiskt är. Dessutom så blir det svårt att köpa rätt värmefläkt när där finns så många olika modeller i olika prisklasser. Man vill ju inte köpa en värmefläkt som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan det därför bli svårt att köpa den bästa värmefläkten.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för värmefläktar. Med hjälp av min köpguide så kommer det bli mycket enklare att köpa en bäst i test värmefläkt. Jag gjorde den här guiden genom att använda och testa några olika värmefläktar. Jag läste också igenom kundrecensioner för att hitta den absolut bästa värmefläkten. Med hjälp av all information så gjorde jag också den här köpguiden. Efter att du har läst igenom köpguiden så kommer du enkelt att kunna köpa den bästa värmefläkten.

Om du vill ha ett mer klassiskt sätt att värma ett utrymme kan du kolla in min köpguide för den bästa eldkorgen 2023.

Köpguide för bäst i test värmefläkt 2023

Det kan alltså vara ganska svårt att veta vilken värmefläkt som är bäst. Det finns ju så mycket att tänka på. Men genom att följa min köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. När du ska köpa en bäst i test värmefläkt så finns det nämligen några viktiga faktorer som du måste tänka på. Det är även viktigt att du väljer rätt värmefläkt utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa värmefläkten 2023:

 • Kraft
 • Bärbarhet
 • Säkerhet
 • Design
 • Värmeinställningar
 • Pris
 • Svängning
 • Ljudnivå
 • Värmecykelfunktion
 • Storlek

Kraft

Kraft är ett av de viktiga övervägandena när det gäller att köpa en bärbar värmefläkt. Högre effekt innebär att värmaren är perfekt för uppvärmning av stora rum och mäts vanligtvis i kilowatt (kW). Om du vill värma ett litet rum kommer en bra bärbar värmefläkt med låg effekt (till exempel med mindre än 2 kW) att vara bra och mycket billigare att använda.

De flesta tillverkares påstådda makt; det är dock inte alltid vad det verkar. Utan tvekan matchar vissa värmefläkt inte den effekt som anges på rutan. Det betyder att du kan sluta med en modell som gör att du skakar i ett kyligt rum längre än du hade förväntat dig.

Bärbarhet

En av de största fördelarna med en värmefläkt är dess bärbarhet. Du kan enkelt och bekvämt flytta dessa kompakta enheter från ett enkelrum till ett annat och njuta av skräddarsydd värme var som helst! De flesta modeller har ofta bärhandtag, vilket gör dem lätta att ta på.

I allmänhet är de väldigt kompakta, kommer i ett stycke och passar vanligtvis på en bordsskiva. Det enda du behöver är ett standarduttag som inte kräver någon annan installation eller installation. En rumsvärmefläkts portabilitet gör den till en bättre mångsidig tilläggsvärme, som är lätt att använda och lagra.

Du kan ha en med dig i en husvagn för att använda den när du är på semester eller camping. Om du behöver värma ett enkelrum åt gången, köp en enda värmefläkt för hela huset! På grund av sin lilla storlek är de ett utmärkt alternativ för små områden som badrum

Säkerhet

Inte överraskande, värmefläkt blir heta! Så länge du använder dem när du följer deras instruktioner är de dock säkra apparater. Nästan alla har något bärhandtag som hjälper till att flytta dem runt. Dessutom har många en säkerhetsfunktion som automatiskt stänger av värmefläkten när det blir farligt varmt.

Täck aldrig över eller placera något på en bärbar värmefläkt, eftersom den i hög grad ökar risken för brand. Några värmefläkt innehåller också en ”trillskydd” -funktion som automatiskt stängs av när värmaren slås om. Det är viktigt att överväga den här funktionen, speciellt om du har en enorm, entusiastisk hund.

Design

Bärbara värmefläkt är inte de trendigaste hushållsapparaterna. All heder till sina designers, men några av de senaste produkterna har en antydan till stil. Från brevlåda, upprätt och stationärt till ultramoderna högtalarstil-fans, det finns en mängd olika stilar du kan välja mellan.

Värmeinställningar

Bärbar värmefläkt Med bärbara värmefläkt kan du bara värma upp det utrymme du behöver för att vara varmt och inte hela ditt hem. Det innebär att de kan träna billigare än att sätta på sin centralvärme, särskilt om ditt värmesystem inte har en separat rumskontroll.

Beroende på ditt hems storlek kan det till exempel vara mer ekonomiskt att justera huvudvärmestermostaten till låg och använda en bärbar värmefläkt i ditt vardagsrum. Det innebär att ditt vardagsrum är varmt och snyggt när du kramar dig framför TV: n, medan sovrum och hallar hålls vid en mysig temperatur.

>>> Du kan också kika in infravärmare här!

Pris

Det beror på vilken kostnad du tittar på, driftskostnad eller köp i förväg. Vanligtvis finns det avvägningar med valfritt val. I allmänhet är värmefläkt billigare att köpa men tenderar att ha relativt högre driftskostnader.

Svängning

För en jämnare uppvärmning eller kylning i ett rum, överväga en kombinationsvärmefläkt med en svängningsfunktion. Detta hjälper enheten att distribuera varm luft eller en sval bris genom ditt utrymme. Till skillnad från en värmefläkt med fast position som bara styr luft i en riktning, kan en oscillerande värmefläkt hålla luften i rörelse och göra alla mer bekväma.

Ljudnivå

Det är ingen hemlighet att inte alla kombinationsfläktar är tysta. Ibland kan en enhet avge ett brum, speciellt i värmefläkt. Även om detta vanligtvis kan förbises, kan det vara besvärligt om du letar efter en kombinationsfläkt som ska användas i ditt sovrum medan du sover.

Värmecykelfunktion

För komfort och energieffektivitet vill du ha en värmefläkt med värmecykelfunktion – detta låter dig välja önskad temperatur som enheten sedan försöker upprätthålla genom att cykla på och av när temperaturen sjunker över eller under tröskeln. Det här liknar hur en inbyggd termostat fungerar i ditt hem och förhindrar att du måste sätta på och stänga av enheten manuellt för att bibehålla komfortnivån. Inte alla cykelfunktioner fungerar dock bra; mina val ovanför konturmodeller med cykelfunktioner som är korrekta och enkla att använda.

Storlek

Du kan också välja mellan kompakta modeller och större enheter i full storlek. En liten värmefläkt är utmärkt för skrivbordsbruk i ett hemmakontor, sovsal eller kontorsbyggnad. Det värmer vanligtvis bara området precis runt värmaren bekvämt, vilket är bra nog om du bara letar efter en liten bubbla av personlig komfort. En värmefläkt med ett större avtryck har en större fläkt som hjälper till att blåsa luft runt rummet och är idealisk för uppvärmning av stora utrymmen som garage eller fulla rum. Välj en värmefläkt i full storlek om du har mycket utrymme att värma upp.

Termostat

Med en termostat kan du justera temperaturen på din elektriska värmefläkt. Justering av termostaten hjälper dig att hålla nere driftskostnaderna för din elektriska värmefläkt eftersom du inte alltid behöver köra den vid konstant temperatur.

Termostatfunktionen kan också hjälpa dig om du planerar att använda värmaren som en sekundär värmekälla. Elektriska värmefläkt utan termostat kan tvinga dig att välja mellan att vara för varmt eller för kallt.

De flesta moderna elektriska värmefläkt har nu en termostat så att du kan använda den som du behöver. Det är dock fortfarande viktigt att se upp för den här funktionen eftersom du inte vill ha en ponny som ett trick som värmefläkt.

Majoriteten av termostaterna kommer i form av en ratt som du kan vrida för att nå önskad temperatur. Dessa urtavlor ökar vanligtvis i steg om 5 till 10 grader.

Alternativt kan du hitta en digital termostat som är mycket mer specifik och låter dig höja temperaturen med 1 grad varje justering.

De bästa elektriska värmefläkt ger dig ett brett spektrum av temperaturer så att du kan hitta den optimala temperaturen för dig.

Hitta de bästa badrumsskåpen via min köpguide för badrumsskåp.

Energieffektivitet

Värmefläkt börjar producera värme nästan omedelbart när du slår på dem. Även om detta är bra för kalla människor som vill värma upp snabbt, är det inte så bra för din elräkning.

Vissa värmefläkt använder mycket el för att värma ett helt rum, och de kan orsaka en inte så bra överraskning när elräkningarna kommer om du kör hela tiden.

Människor undrar ofta, ”sparar rumsvärmare energi”, och faktum är att de kan om de används på ett effektivt sätt. Det finns en funktion som skyddar dina pengar och elräkning från att komma ur hand som kallas “Eco-läge”.

Med ett Eco-läge kan du uppleva fördelarna med den elektriska värmaren utan att använda lika mycket kraft. Värmaren kommer att växla mellan låg värme och högsta inställning för att hålla rummet varmt.

I stället för att ha den elektriska värmaren konstant på högsta temperatur, växlar Eco-läget mellan detta och det coolaste läget för att minska energiförbrukningen.

Experter är överens om att du alltid bör leta efter en energieffektiv värmefläkt med Eco-läge om du vill minska dina elräkningar när du använder en sovrumsvärmefläkt.

>>> Du letar kanske också efter en starthjälp, klicka då här!

Timer

Timers är inte en viktig egenskap hos din elektriska värmefläkt, men de kan ändå vara mycket fördelaktiga. Elektriska värmefläkt kommer nästan alltid med stränga varningar för att inte lämna utan uppsikt, men ibland måste du bara lämna den utan att vara kvar.

Eftersom du ska lämna värmaren i ett sovrum är det sista du vill göra att somna och lämna värmaren på hela natten. Detta kan utgöra ett hot mot dig, dina tillhörigheter och alla andra i ditt hus.

Av denna anledning är en timer en stor fördel att leta efter. En timer ger dig makt att veta exakt när din värmefläkt ska stängas av. Det ger dig också sinnesfrid att om du somnar med den fortfarande på kommer den att stängas av förr eller senare.

Med timer kan du vanligtvis välja flera minuter tills värmaren stängs av.

Vissa modeller ger dig fria tyglar för att justera timern i steg om en minut medan andra ger dig en uppsättning vanliga timers att välja mellan. Dessa kan till exempel vara 5 minuter, 15 minuter, 30 minuter eller 60 minuter.

Återigen behöver du inte nödvändigtvis en timer men du kanske vill ha fullständig kontroll över din värmeenhet. I så fall kan en specifik digital timer vara bäst för dig att se upp för.

Fjärrkontroll

Jag har alla varit där – bekvämt insvept i min varma säng, redo att sova när jag plötsligt får en besvikelse att jag har lämnat rumsaggregatet på. Precis som vanligt är när värmaren har gjort rummet alldeles för varmt eller är för lågt för en värmeinställning och det känns kod i rummet.

Mot bakgrund av det måste jag lämna min varma kokong och hålla fast kylan för att åtgärda misstaget.

En elektrisk värmefläkt som levereras med en fjärrkontroll kan ta bort problemet helt och hållet. Med fjärrkontroller kan du justera värmaren från sängens komfort.

En annan fördel med en fjärrstyrd elektrisk värmefläkt är att du fortfarande kan styra den enkelt även om du har fäst den på väggen. En del av kontrollerna kan ha döljts av installationsprocessen.

Om du letar efter en värmefläkt med fjärrkontroll är det värt att kontrollera hur många funktioner du kan justera. Vissa låter dig bara sätta på och stänga av värmaren medan andra kan justera alla funktioner som termostat, timer och miljöläge.

WiFi-kontroll

Vissa värmefläkt för sovrum har nu WiFi-kontroll. Och det här är en bra funktion att ha om du vill ha alla fördelarna med en fjärrkontroll via din smartphone eller annan mobil enhet.

Wi-Fi sovrumsvärmefläkt har också flera avancerade funktioner, som push-meddelanden, trådlös kontroll var som helst och möjligheten att ställa in anpassade uppvärmningsscheman under hela dagen och veckan.

Hjul

Slutligen är hjul en annan funktion att se upp för. Detta är särskilt viktigt om du tittar på en tyngre elektrisk värmefläkt som en oljefylld värmefläkt, panvärmefläkt eller infraröd värmefläkt.

Eftersom dessa värmefläkt är minst bärbara på grund av sin storlek och vikt, kan hjul vara viktigt för att flytta din värmefläkt. Även om du tror att du inte behöver flytta värmaren så mycket, kan hjul fortfarande vara till nytta förr eller senare.

Om du väljer en värmefläkt med hjul, se till att de har proppar eller lås så att du kan bestämma när den kan flyttas och när den inte kan. Lås är bra om du har små barn eller husdjur i ditt hus som kanske vill leka med hjulen.

Om du inte installerar din värmefläkt på väggen är hjul en bra funktion att välja. De kan också förhindra att skador som uppstår på värmaren tar upp den och lägger ner den så mycket.

Läs också >>> Byggfläkt bäst i test

Fördelar med en bäst i test värmefläkt

Förutom deras huvudsakliga funktion att värma upp saker, kan värmefläkt bevisa sitt värde på en mängd andra sätt:

 • Rumsvärmare fungerar snabbare. En värmefläkt tar mindre tid att distribuera värme och värme inom ett område jämfört med ett VVS-system. Centralvärme tar ofta lite tid att nå en inställd temperatur. Det är ett bekvämt sätt att snabbt höja rumstemperaturen och lägga till värme i alla utrymmen som behövs.
 • Rumsvärmare är konsekventa. Rumsvärmare kan också hålla samma temperatur i ett utrymme så länge du vill, så att du enkelt och snabbt kan stänga av den och stänga av värmen.
 • De finns i många alternativ för att svara på många behov. Från inomhus- och utomhusvärmare till en rad tillgängliga storlekar och stilar tillgängliga, otaliga värmefläkt kan låta dig hålla dig varm på olika sätt – och till olika prispunkter.
 • Rumsvärmare kan spara pengar. I stället för att betala för att värma upp ett helt hus och hålla det varmt, fungerar värmefläkt som ett komplement till ditt huvudsakliga VVS-system för att öka temperaturen i det specifika område du tillbringar tid i.
 • De viktigaste fördelarna med en värmefläkt är att den sänker dina kostnader för el och ger dig rätt rumstemperatur när du behöver det.

Typer av värmefläktar

Det finns tre huvudtyper av värmefläkt, som alla är utformade för att värma upp ditt utrymme genom en annan metod. Strålningsvärmare används vanligtvis för att värma upp människor, konvektionsvärmare värmer den verkliga luften i ett rum och en kombinationsvärmare ger dig lite av båda alternativen.

Strålande

I stället för att värma upp luften i ett helt rum förvandlar strålningsvärmare snabbt elektricitet till strålningsenergi för att värma föremål eller människor framför den. De är bäst om du vill värma upp ett område mycket snabbt och vanligtvis används som “speciella värmare”, vilket innebär att de bara skulle värma ett visst område [de] pekade på.

En relevant fördel med dessa värmefläkt för alla som arbetar hemifrån är att de är tysta, utformade med minimala rörliga delar. Det betyder också att de är mindre benägna att gå sönder. Med detta sagt kan de också utgöra en brandrisk när de blir heta – och de kanske inte är bäst för din sovsituation. Tyvärr har de vanligtvis en orange glöd och kanske inte fungerar bra i sovrummen.

Konvektionsvärmare

Konvektionsenheter är beroende av att varm luft stiger och kall luft faller för att tyst sprida värmen utan en fläkt. Även om det tar längst tid för att värma upp ett rum, är de perfekta om ditt mål är värmefördelning. Vanliga konvektionsmodeller inkluderar oljefyllda värmefläkt.

Kombinationsvärmare

Dessa värmefläkt använder en fläkt för att sprida värmen så att de fungerar på den snabbare sidan men inte är tysta. Det fina med dessa värmefläkt är att de inte blir tillräckligt varma för att bli en brand- eller brännrisk och det finns ingen irriterande orange glöd. En stor negativ av fläktbaserade värmefläkt är dock att de kan torka ut huden samtidigt som de ger bakgrundsljud.

Kända märken för bäst i test värmefläkt

Det finns några fantastiska varumärken där ute för att leverera säkra värmefläkt över hela världen, och jag har verkligen några favoriter. Vornado, Dyson och De’Longhi är häftklammer i värmefläkt:

Vornado Air

Vornado Air började på 1930-talet som ett företag som ägnar sig åt att förbättra flygplanets propellrar innan grundarna Ottis A. Sutton och Ralph K. Odor insåg att samma teknik kunde tillämpas på hushållsfläktar. Efter många års utveckling, ommärkning, likvidation och försäljning grundades företagets nuvarande version 1989 i Wichita, Kansas av Michael Coup, som fick rättigheter till varumärket Vornado efter att ha arbetat med en av de ursprungliga fandesignerna. Idag tillverkar Vornado toppvärmare, luftrenare, fläktar, luftfuktare och mer.

Dyson

Det brittiska företaget Dyson Limited grundades 1991 av James Dyson, som försökte förbättra det moderna vakuumet och slutade förvandla funktionaliteten hos många hushållsapparater. Idag tillverkar Dyson inte bara avancerade häftklamrar som värmefläkt, tvättmaskiner, robotdammsugare och torktumlare, utan de investeras också i forskningsprojekt för att förbättra medicinsk utrustning som ventilatorer, digitala skärmar och elfordon.

De’Longhi

Baserat i Treviso, Italien, grundades De’Longhi 1902 för att tillverka små industriella delar, och de har aldrig slutat expandera. Företaget bildades 1950 och är nu känt för sin framstående design när det gäller små hushållsapparater som espressomaskiner, bärbara luftkonditioneringsapparater, avfuktare, värmefläkt och mer. De’Longhi har mottagit flera utmärkelser och certifieringar för sitt engagemang för avancerad teknik, design och produktion.

Fördelar med att använda en bra värmefläkt i källaren

Här är några fördelar med att använda en källarvärmare:

 • Storlek – Rumsvärmare för källare finns i olika storlekar, men en majoritet av dem är små och bärbara, så de tar inte mycket utrymme i källaren för att ge extra värme och komfort.
 • Bärbarhet – De allra flesta av dessa värmefläkt är lätta och lätta att flytta från ett rum till ett annat. Således, om du vill flytta dem ut ur källaren och till ett annat rum i ditt hem, kan du. De enda värmefläkt som inte kan flyttas är de som är monterade på väggen.
 • Energieffektivt – Att använda värmefläkt som en kompletterande värmekälla är ett utmärkt sätt att spara lite pengar på din värme. De använder el, men de gör det på ett effektivt sätt. Om de är utrustade med ett ekoläge använder de elektricitet ännu mer effektivt. Om du bestämmer dig för att skaffa en propanvärmare använder dessa modeller inte elektricitet alls, och priset på propan är ofta lägre än el när du jämför den totala värmeeffekten.
 • Spara pengar – Många värmefläkt har en låg kostnad i förväg och de hjälper dig att minska dina månatliga värmeräkningar. Således, från första köp och in i framtiden, kan de hjälpa dig att spara pengar runt.

Säkerhetstips för en värmefläkt bäst i test

Även om den bästa värmefläkten för källarmodeller innehåller ett antal brandsäkerhetsfunktioner, finns det fortfarande några försiktighetsåtgärder du bör vidta för att förhindra att enheten blir en fara:

 • Använd inte en förlängningssladd – din värmefläkt måste dra en viss mängd elektricitet för att gå och det kan bara göra det om den är ansluten direkt till väggen. Om du använder en förlängningssladd riskerar du faror, inklusive kortslutning, utlösare eller en förlängningssladd.
 • Välj rätt plats – För att säkerställa att din källare värms upp ordentligt måste din värmefläkt vara på rätt plats. Oftare än inte, detta inkluderar ett hörn eller mot en vägg där det inte av misstag kan slå om. Du vill också hålla det borta från lättantändliga föremål som gardiner och möbler.
 • Lämna det inte ensamt – För att minska risken för att din värmefläkt blir brandfarlig vill du bara köra den medan du är i närheten för att hålla ett öga på den.
 • Använd inte på fuktiga platser – Om inte värmefläkten är anslutet till ett GFCI-uttag, vill du inte använda det i våta miljöer som ett badrum eller tvättstuga. Utan denna GFCI-funktion ökar chanserna för en kortslutning eller att brytaren utlöses.
 • Endast användning på en plan yta – För att minska risken för att din värmefläkt välter måste du se till att den placeras på en plan yta. Detta minskar inte bara risken för att det blir en brandrisk, men om den är utrustad med tippskydd slås enheten inte av och på med jämna mellanrum.

Läs också >>> Byggradio bäst i test

Vanliga frågor om värmefläktar

Vad är en värmefläkt?

Det är den mest bärbara och lättaste typen av värmefläkt. Det är perfekt om du vill värma ett rum snabbt eftersom det värms upp snabbt. Dessutom är värmefläkt mycket enkla att installera första gången. Allt du behöver göra är att ta ut värmefläkten ur lådan, sedan ansluta den och du är redo att gå.

Hur fungerar en värmefläkt?

En värmefläkt sprider en sval bris genom hela rummet som en värmefläkt gör, men med uppvärmd luft. Av denna anledning är det ett enkelt och mest föredraget alternativ för en snabb värmeskur. Många har problem med att bestämma vilken värmefläkt som är bäst lämpad, men det beror på om du värmer upp ett stort eller litet utrymme.

I allmänhet är värmefläkt idealiska för att fylla på värmen i ett visst rum som kan bli lite svalt under vintermånaderna. De flesta köpare väljer den bästa tysta värmefläkten för att hålla sig borta från allt bullrigt och irriterande.

Värmefläkt är vanligtvis de kompakta modellerna med avseende på uppvärmning och är därför perfekta för små utrymmen, och några till och med består av ett coolt fläktelement för en bra två i en produkt. Så, för att få bästa värmefläkt för dina behov, kanske du vill överväga en keramisk modell. De är lite mer avancerade jämfört med vanliga värmefläkt, med några till och med inklusive kontrollpaneler och LED-skärmar.

Vilka är fördelarna med en värmefläkt?

Det finns flera fördelar med en bäst i test värmefläkt:

 • Ingen installationskostnad. När du är ansluten börjar den fungera omedelbart.
 • Mångsidighet. Jämfört med andra typer av bränsle är bärbara värmefläkt mycket mångsidiga och lämpliga att använda under olika förhållanden och situationer.
 • 100% effektiv. Det betyder att all el som används vänds direkt i värme.
 • Energi sparande. De värmer bara det specifika rummet du befinner dig i och inte hela huset, vilket ger extra värme precis där det behövs.
 • Säkerhet. Har många säkerhetsfunktioner.
 • Kompletterande värme. De är idealiska för applicering när det befintliga värmesystemet inte räcker eller för att tillåta ytterligare kortvarig värme.

Hur mycket kostar det att hålla igång en bärbar värmefläkt?

Driftkostnader för bärbara värmefläkt kan vara mycket låga. Generellt kommer en 3kW värmefläkt som arbetar med maximal effekt under en timme att använda cirka 3kW el; Därför får du 49,2p att köra. Ju högre effekt desto dyrare blir det att köra värmaren.

Men om du köper en kraftfull värmefläkt som tenderar att värma upp ditt rum snabbt och sedan stängs av, kommer det att använda mindre el jämfört med en värmefläkt som tar längre tid att värma ditt rum. En värmefläkt som har en effektiv termostatstyrning hjälper dig också att spara pengar. Det slås på och av precis efter behov, så den slösar inte med el utan kommer att hålla ditt rum vid den valda temperaturen.

Borde man tänka på temperaturkontroll när man ska köpa en bäst i test värmefläkt?

Varje kombinationsvärmefläkt låter dig välja mellan att slå på värmaren eller bara använda enheten i endast fläktläge. Men vissa kombinationsvärmefläkt ger dig också termostatkontroll för att ställa in en måltemperatur för ditt utrymme. Detta är något du bör tänka på om du planerar att använda värmarläget ofta eller vill spara energianvändning under kalla vädermånader. Andra modeller har endast ett på / av-läge för värmaren eller ett högt och lågt läge.

Vem behöver en värmefläkt?

Även om värmefläkt i allmänhet inte ska användas för att värma en hel byggnad, är de ett utmärkt sätt att komplettera värmen i specifika rum. Kanske finns det ett område i ditt hem som har märkbart sämre värmefördelning. Eller kanske du vill spara pengar genom att värma upp ett rum (eller dig själv!)

Istället för att slösa energi genom att fylla hela utrymmet med varm luft eller pumpa värme in i ett rum utan någon i det. Kanske är ditt kontor för kallt och du vill ha en liten, personlig värmefläkt till ditt skrivbord. Att generera värme kan dock kräva betydande watt, och det finns ett fåtal situationer som rumsvärmefläkt inte är lämpliga för – jag täcker de i vårt avsnitt om skötsel, underhåll och säkerhet.

Om du tror att du kan behöva en ny värmefläkt, vänta inte tills det kalla vädret slår. Återförsäljare har vanligtvis lagervärmare säsongsmässigt, så priser och tillgänglighet kan variera under de kallare månaderna.

>>> Kolla även in kabelvindor här!

Vad är en värmefläkt bra för?

En värmefläkt är en av de mest hanterbara och minst tunga formerna för en värmeenhet. Det är ett utmärkt sätt att snabbt värma upp ett område eftersom det värms upp snabbt. Towervärmefläkt är oproblematiska vid installation vid första gången eftersom du bara tar värmefläkten och ansluter – du värms upp snabbt.

Kan en värmefläkt värma upp stora hem?

Elektriska värmefläkt ger ett flöde genom utrymmet som alla värmeenheter kommer att göra, men med uppvärmd luft. Det är därför det är en favoriserad och okomplicerad strategi för en snabb värmeström. Bestäm vilken plug-in värmefläkt som är rätt alternativ, även om detta är beroende av om du värmer upp ett jättestort eller litet hem.

Kan en värmefläkt ge snabb varmluftscirkulation i vilket utrymme som helst?

Många människor ifrågasätter vilken fläktvärmeenhet som är bäst lämpad, ändå beror det allvarligt på om du värmer en kompakt eller omfattande miljö. Keramiska mini-värmefläktelement är fantastiska för snabb luftcirkulationsvärme i ett utrymme som kan vara riktigt svalt på vintern.

Är värmefläktar högljudda?

Sök efter den perfekta ljudlösa bärbara värmefläkten för att undvika någonting irriterande och dövande. Värmefläkt tenderar att vara relativt små versioner när det gäller värme och är idealiska för måttliga rum, men vissa har faktiskt en cool fläktkomponent för en perfekt “två i ett” -lösning.

Behöver du högteknologisk uppvärmning?

Om du är intresserad av en energieffektiv rumsvärmefläkt enligt dina behov, bör du tänka på en keramisk version, som kan vara mer detaljerad än vanliga fläktvärmeenheter. Några har till och med en kylfläkt, LED-skärmar och pekreglage – mer avancerad jämfört med typiska enheter.

Vad är en termostat för enkel värmekontroll?

Vanligtvis är värmefläkt perfekta för att höja temperaturen i ett specifikt utrymme som kan bli lite kyligt. Många kunder väljer den föredragna tysta värmefläkten med fjärrkontroll för att hålla sig borta från de höga volymerna och upprörande enheterna. Några värmefläkt består av en termostat för att presentera värmereglering.

Vad är oscillation för uppvärmning av bredare utrymmen?

Värmefläkt med låg effekt är ofta små produkter när det gäller uppvärmning av hemmet och är därför idealiska för sovrum. Vissa har en miljöeffektiv funktion för ett vackert, mångsidigt paket. För dig personligen kanske du vill tänka på att få svängningsläge för att värma större / bredare utrymmen.

Finns det några bra saker med en värmefläkt?

Det finns verkligen inga installationsutgifter, för så snart du ansluter börjar det fungera omedelbart. Jämfört med andra är 2Kw värmefläkt otroligt funktionella och perfekta för att förbättra flera omständigheter och förhållanden. All kraft som används växlas direkt till härlig värme.

Ska jag köpa en keramisk värmefläkt?

Den andra produkten är främst känd som en keramisk värmefläkt, främst för att den implementerar en keramisk komponent som kallas PTC. Detta omvandlar kraften till hög temperatur snabbare och mer effektivt jämfört med de typiska metalliska 2Kw värmefläktvariationerna.

Värmer värmefläkt upp utrymmen snabbt?

Värmefläkt kommer att åstadkomma samma värmegrad med reducerad elektrisk effekt och är därför mer kostnadseffektiva. En värmefläkt med termostat ger värmekontroll och den snabbaste metoden för att värma upp ditt utrymme. Vissa är mindre utrymmeskrävande och lämpar sig för små områden eller för att värma upp människor.

Hjälper en termostat en värmefläkt?

De flesta konventionella elektriska värmefläkt har anständiga funktioner som termostatreglering och termisk avstängning. Även om många versioner också har en cool luftkonditionerad miljö för kylning på sommaren. Tillsammans med utmärkt energieffektivitet kan keramiska värmefläkt innehålla mycket mer enastående funktioner.

Är värmefläktar billiga att använda?

Energibesparande billiga värmefläkt värmer det utrymme du befinner dig i och aldrig hela hemmet, vilket möjliggör ökad värme bara där det behövs, och har också många skyddsfunktioner. Perfekt för att sätta på när den nuvarande hushållsuppvärmningen inte är tillräcklig eller för förvärmning.

Vad finns det för användbara saker med en värmefläkt?

Ökad värmeproduktivitet kommer troligen att innebära mer betydande driftskostnader. Om du vill ha mer prestanda, välj sedan den mest ekonomiska enheten som erbjuds. Värmefläkt för stora rum finns med en omfattande portfölj av funktioner som gör dem mer pålitliga.

Digital termostat och värmeklocka

Hjul kan vara ett föråldrat koncept, men är verkligen värdefulla när det gäller hanterbar uppvärmning. Om du måste använda din värmefläkt inom en rad olika områden kan hjul göra livet enklare. Digitala inställningar, värmefläkt med termostat plus timer ger dig kontroll över värmen i utrymmet.

Säkerhetsfunktioner

Tipp-över säkerhetsalternativet kommer att hindra värmenheten från att fungera om den tumlar. Detta är utan tvekan särskilt viktigt med en helt exponerad värmekomponent. Se till att din lilla värmefläkt har en automatisk stängningsfunktion så att ditt hushåll och din familj skyddas.

Kan jag använda en värmefläkt i badrummet?

Om du tänker använda värmaren inuti badrummet, se till att du bestämmer dig för en energieffektiv värmefläkt med droppsäkerhet så att du inte är i fara om små vattendroppar från fuktbildning eller kondens är verklighet när du arbetar.

Kan värmefläktar ge mig torr hud?

Det är klokt att undersöka fungerande ljudnivåer och också vara medveten om att några versioner kan torka upp huden om de används i närheten. För att skapa en lugn och mer konsekvent spridning av värme i ett rum, välj en tyst elektrisk värmefläkt med vridbar verkan.

Används en värmefläkt bara på vintern?

Värmefläkt är det perfekta bärbara värmealternativet för arbetsplatser, garage, alla produktionsanläggningar och arbetsplatser. 2Kw värmefläkten ger omedelbar riktningsvärme, men stuvas säkert och säkert bort under sommaren.

Vad är en rumsvärmefläkt och behöver du en?

Rumsvärmefläktar är bärbara enheter som är utformade för att värma enkelrum snarare än hela hus. Det fantastiska med en rumsvärmefläkt är att husägare kan använda dem på” efter behov “-basis utan att skruva upp sin VVS-termostat. Faktum är att husägare kanske vill sänka termostaten om du bara vill värma upp ett enkelrum och spara energikostnader.

Hur handlar man en värmefläkt?

Det första steget när du handlar efter en värmefläkt är att ta reda på storleken på det område du planerar att värma. För mindre rum (som vanligtvis anses vara 12 kvadratmeter eller mindre) rekommenderar jag generellt att man köper en värmefläkt i intervallet 500 till 1000 watt och mellan 1000 och 1500 watt för större rum. Några andra viktiga funktioner att se upp för när du handlar är:

 • Du vill jämföra effektiviteten mellan modellerna så att du inte ökar elräkningen för mycket.
 • Ljudnivå. Vissa enheter är högre än andra. Om du handlar efter ett sovrum eller där du kommer att arbeta under dagen är det något du bör tänka på.
 • Säkerhetsanordningar. Värmefläkt kan vara potentiella brandrisker, så se inte över de inbyggda funktionerna som är utformade för att minska den chansen. Se till att köpa en som har skyddande grillar samt automatisk avstängningskapacitet [om] värmaren tippar över eller överhettas.
 • Glöm inte att undersöka garantialternativen. På det här sättet kan du skydda din investering om något händer.

Vad är en rumsvärmefläkt designad för?

Rumsvärmare är bärbara värmefläkt designade för att värma upp små utrymmen. Många använder värmefläkt för att spara pengar på energiräkningar, eftersom de låter dig värma bara ett rum åt gången istället för hela huset.

Det finns flera olika typer av värmefläkt men i allmänhet ger de värme på ett av två sätt: konvektion eller strålning. Konvektionsvärmare värmer upp luften, medan strålningsvärmare ger värme åt allt de rör vid. Vissa värmefläkt använder en kombination av konvektion och strålning.

Rumsvärmare ersätter inte centralvärme. Om du behöver värma upp flera rum är det i allmänhet billigare att använda centralvärme. Men om du bara behöver värma upp ett litet utrymme, kan en värmefläkt ge den perfekta lösningen.

Hur kan en värmefläkt hjälpa mig att sova?

Den optimala temperaturen för sömn är mellan 60 och 65 grader. Att försöka sova i en miljö som är för varm kan ha negativa effekter på sömnkvaliteten. Men många har problem med att somna om de är kalla.

En lösning är att värma sovrummet med en värmefläkt och sedan stänga av det när du ska somna. Rummet kommer att vara varmt bara tillräckligt länge för att hjälpa dig att somna, men det kommer att svalna när natten fortskrider, vilket hjälper dig att sova lugnare. Naturligtvis, om ditt rum sjunker under 60 grader på natten, kan det vara bättre med ett centralvärmesystem.

Rumsvärmare kan också vara användbara för personer som delar rummet med en partner. Om du föredrar en varmare miljö än din sovpartner kan en liten värmefläkt ge värme bara till ena sidan av sängen när du gör dig redo att somna.

På grund av risken för kolmonoxidförgiftning från gas-, propan- eller fotogenvärmare är det bättre att välja värmefläkt för inomhusbruk. De bästa rumsvärmare för att sova är konvektion och oljefyllda värmefläkt, som kommer att fortsätta att ge lite värme till rummet även efter att ha stängts av.

Du bör placera din värmefläkt cirka 1 eller 2 meter från dig på en plan, fast, icke-brandfarlig yta. Se till att hålla värmaren minst 1 meter från allt lättantändligt, t.ex. gardiner eller filtar.

Värmefläkt används på ett säkert och energieffektivt sätt att göra ditt sovrum bekvämare.

Är det säkert att sova med en värmefläkt hela natten?

Du kanske har hört skräckhistorier om värmefläkt som tar eld och det är förståeligt att vara försiktig med de potentiella farorna. En rapport från ett test visade att värmefläkt var ansvariga för 44% av bränderna i hemmet. Trots sitt rykte är värmefläkt i allmänhet säkra att använda så länge du följer några grundläggande försiktighetsåtgärder.

Lämna alltid tillräckligt med utrymme (minst 1 meter) runt din värmefläkt och var särskilt uppmärksam på var du placerar den om du har barn eller husdjur. Placera den aldrig nära vatten, nära lättantändliga föremål som kläder eller möbler eller på platser där det lätt kan kastas om eller där något kan falla på det. Håll din värmefläkt ren och dammfri.

Den säkraste värmeapparaten har funktioner som ett yttre hölje som är svalt att ta på, eller inbyggt skydd mot över- och överhettning. Dessa funktioner är särskilt användbara om du har barn eller husdjur.

Oavsett vilka säkerhetsfunktioner den har, bör en värmefläkt aldrig lämnas på utan tillsyn. Detta inkluderar när du sover, eftersom du inte kan övervaka en värmefläkt ordentligt om du är medvetslös. Koppla alltid bort värmaren när du inte använder den.

När du köper en värmefläkt, leta efter säkerhetscertifieringar från organisationer som UL, ETL, CSA eller ULC. Läs alltid säkerhetsanvisningarna innan du använder ditt värmefläkt för första gången och anslut den alltid direkt i väggen – använd den aldrig med en förlängningssladd eller strömstång. Se till att sladden och kontakten är i gott skick.

Hur kan man köpa den bästa värmefläkten?

Det finns många olika alternativ att överväga beroende på hur du planerar att använda din värmefläkt. När du handlar ska du ta hänsyn till följande överväganden.

Pris

Priset på en värmefläkt beror på modell och kvalitet. Även om du kan vara frestad att få den billigaste värmefläkten, kom ihåg att en bättre byggd, effektivare värmefläkt sparar pengar på lång sikt. Å andra sidan är det ingen mening att investera i en värmefläkt som är större än du behöver. Sikta om möjligt en energieffektiv rumsvärmefläkt med miljövänliga lägen.

Säkerhet

Leta efter en värmefläkt som har tipp- och överhettningsskydd. Du kanske också vill ha en värmefläkt med ett svalt hölje för att förhindra brännskador.

Alternativ för temperatur

De flesta bärbara värmefläkt har flera temperaturalternativ. Värmeelement för värmeutrymmen har vanligtvis en låg inställning som använder cirka 750 W och en hög inställning runt 1500 W, med en termostat som låter dig ställa in den exakta temperaturen inom det valda intervallet. Leta efter en värmefläkt som går upp till 1500W, tillräckligt för att värma ett litet rum.

Strömförsörjning

De flesta förlängningssladdar är inte konstruerade för att motstå den kraft som en värmefläkt behöver, så du bör aldrig använda en förlängningssladd med din värmefläkt. Om det behövs, skaffa en värmefläkt som levereras med en lång sladd så att du kan ansluta den direkt till din vägg långt från möbler, papper, kläder eller något brandfarligt. Timer

Timer

En värmefläkt med en timer låter dig programmera den för att stängas av efter en viss tid, vilket hjälper dig att skära ned på dina räkningar. Även om dessa ofta marknadsförs som “sömntimers” rekommenderar jag starkt att du lämnar en värmefläkt på medan du sover av säkerhetsskäl.

Användarvänlighet och rengöring

Vissa värmefläkt kommer att vara mer bärbara än andra – om du planerar att flytta den från plats till plats, leta efter en med ett handtag. De flesta värmefläkt är enkla och lätta att använda. Rumsvärmare med fläktar är särskilt utsatta för dammackumulering, så leta efter en med ett dammfilter och håll alltid din värmepanna ren för att förhindra bränder.

Ljud

Värmefläkt med fläktar brukar göra mer ljud, så om du inte är en av dem som använder vitt brus för att hjälpa dig att sova, kanske du vill undvika en värmefläkt med en fläkt. Oljefyllda värmefläkt och infraröda värmefläkt ger praktiskt taget inget ljud alls.

Design

Rumsvärmare finns i alla former, storlekar och färger, så du borde kunna hitta en som kompletterar ditt rums estetik. Andra krusiduller inkluderar friskluftsjoniseringsfunktioner, handtag, elektroniska skärmar, fjärrkontroller, endast fläktalternativ för sommaranvändning, möjligheten att svänga eller olika programmeringsalternativ. Du kan överväga en liten värmefläkt så att du bara kan värma din sida av sängen.

Testperioder, returer och garanti

Garantier för värmefläkt varar vanligtvis mellan 1 och 5 år. Beroende på värmaren kan du också få en kort provperiod.

Hur stort rum kan man värma upp med en värmefläkt bäst i test?

Även om det är tydligt att strålningsvärmare är bäst för målinriktad användning och konvektion eller mikatermiska modeller kan vara bäst för större områden, finns det mer att förstå när det gäller rumsstorlek och specifikationer för värmefläkt.

När det gäller uppvärmning är watteffekten kung. För värmefläkt vill du ha 100 watt effekt per kvadratmeter; detta gäller särskilt om din bärbara värmefläkt är den primära värmekällan. Om du har superhöga tak, över 2,5 meter höga, vill du multiplicera ditt rymds totala kvadratmeter med takhöjden och 1,25. För rum som saknar isolering, lägg till extra 2 watt i ekvationen. Om du bara behöver lite extra värme här och där kan du koppla av på wattstyrningsregeln, men bara lite.

Om du har mycket mark att täcka kan det vara svårt att hitta en extra värmefläkt som håller dig och alla gäster mysiga i timmar i taget. Infraröda värmefläkt är lite mer flexibla eftersom de värmer upp människor och föremål; medan små modeller inte gör så mycket, kan en stor infraröd värmefläkt täcka ett större rum eftersom den riktar sig mot föremål såväl som människor. Nedan hittar du min favoritmodell.

Hur mycket energi kommer min värmefläkt att använda?

Att använda en värmefläkt regelbundet kan suga upp mycket kraft, så det är viktigt att leta efter energieffektiva modeller som inte får din elräkning att skjuta i höjden. Om du vill ta reda på hur mycket din värmefläkt kommer att kosta, leta upp hur mycket du för närvarande betalar för el per kilowattimme (denna information anges ofta på din månadsräkning), bestäm hur lång tid din värmefläkt ska vara på, och beräkna de använda kilowattarna per timme genom att dela den maximala watteffekten med 1000. Slutligen multiplicera alla tre tillsammans, och det är din genomsnittliga kostnad per dag.

Tyvärr har en miljöskyddsbyrå för närvarande inte gett någon befintlig värmefläkt ett Energy Star-betyg, men det betyder inte att du inte kan leta efter modeller med energieffektiva funktioner. Första saker först: Köp inte en värmefläkt som har mer watt än du behöver. Bara för att den är kraftfull betyder det inte att den är den bästa rymdvärmaren för dig. Oljefyllda värmeelement är ett utmärkt alternativ för energieffektiv uppvärmning i ett mindre område eftersom de förblir varma en tid även efter att de har stängts av. För det andra, överväga att investera i en modell som innehåller en inbyggd termostat och flera utgångsinställningar. Detta sparar energi över tiden eftersom värmaren inte överkompenserar när temperaturen i rummet ändras. Tidsinställda värmeinställningar och automatisk avstängning kan också bidra till effektiviteten, särskilt om du tenderar att glömma att stänga av apparater. Vissa värmefläkt kommer med en automatisk miljöinställning som är utformad för att övervaka rumstemperaturen och föreslår en lägre utgångstemperatur för att värma upp rummet och hålla det varmt men inte varmt.

Vilka säkerhetsfunktioner bör ha i din bäst i test värmefläkt?

Jag kan inte överdriva hur viktiga säkerhetsfunktioner är när det gäller värmefläkt. Dessa kraftfulla apparater är en av de främsta orsakerna till husbränder, och även om jag vill att du ska vara varm, vill jag verkligen inte att du ska vara så varm. Lyckligtvis är nyare modeller ofta utrustade med säkerhetsfunktioner som håller dig och dina nära och kära borta.

Du måste välja en modell med en avstängningssensor utlösad om enheten börjar överhettas eller välta. Detta lilla men betydande tillägg är absolut nödvändig för att hålla saker säkra. Du bör också överväga att köpa en modell med en lång förlängningssladd, även om du inte tror att du behöver den. Varför? Rumsvärmare måste anslutas direkt till väggen. en lång sladd betyder att du enkelt kan motstå frestelsen att ansluta den till befintliga eluttag eller förlängningssladdar “bara en minut.” Tänk på en modell som har ett kallt yttre lager eller handtag så att du kan undvika oavsiktliga brännskador. Slutligen leta efter certifieringar från laboratorier för extra försäkran om att din modell uppfyller säkerhetsstandarder.

Medan inbyggda funktioner är viktiga, finns det också några regler som du måste följa: som sagt, använd aldrig ström- / förlängningssladdar för att ansluta din värmefläkt, sätt aldrig en på en matta eller upphöjd yta, om inte annat anges , du vill inte placera en värmefläkt nära köket eller badrummet och hålla dem utom räckhåll / borta från små barn eller husdjur.

Vilka extrafunktioner borde man köpa till sin värmefläkt?

När du väl har räknat ut storlek, specifikationer och säkerhetsinställningar som du behöver för att begränsa ditt val kan du fokusera på de roliga bonusarna som ger den bästa platsvärmaren. Jag har redan nämnt några användbara funktioner, inklusive en termostatfunktion, auto-eco-läge och timerinställningar.

En annan populär bonusfunktion är inkluderingen av en fjärrkontroll för enkel kontroll. Detta kommer att bli en livräddare för de gånger du blir helt bekväm, allt snuggat i sängen innan du kommer ihåg att sätta på värmaren. Det blir bättre: Vissa värmefläkt betraktas som “smarta”, vilket innebär att de kan ansluta via Wi-Fi till din telefon, vilket ger en ström av information om ditt rymds luftkvalitet, luftfuktighet och mer.

Vissa smarta modeller har ett nattläge för tysta bullriga fläktar, HEPA-filter för luftrening och dubbla kylsystem som använder fläktfunktionen, förbi värmegeneratorn. Naturligtvis, ju mer specialfunktioner du använder, desto högre pris, men beroende på användningsfrekvensen och den totala effektiviteten hos olika modeller kan du sluta spara pengar över tid. Produkter med högre kvalitet upplever färre nedbrytningar och behöver inte bytas ut så ofta, plus vem skulle inte vilja styra sin värmefläkt med en röstassistent som Alexa? Ett steg närmare byggandet av ditt fullt utrustade smarta hus.

Ska jag tänka på effekt när jag handlar efter en bra värmefläkt?

De flesta värmefläkt i min guide har 1500 watt, vilket är ganska standard för värmefläkt. Mer kraftfulla värmefläkt marknadsförs vanligtvis som “garagevärmare” och måste antingen anslutas till din elektriska krets eller köras på en speciell apparatkrets. Lyckligtvis borde en värmefläkt med 1500 watt räcka för att värma ett rum på cirka 15 kvadratmeter.

Vad är den bästa värmefläkten för små utrymmen?

Rumsvärmare finns i en mängd olika stilar och modeller, inklusive storskaliga värmefläkt som inte är idealiska för att bära med sig men bra om du planerar att lämna den på ett ställe. De mest populära bärbara värmefläkt är vanligtvis torn, som är något större, eller små handhållna värmefläkt perfekt för stashing under ett skrivbord.

Andra funktioner, inklusive säkerhetskomponenter, storlek och portabilitet, och tillbehör som en fjärrkontroll, är alla saker som bör gå in i att fatta beslut om den bästa värmefläkten för dig.

 1. Säkerhet: Som med alla värmeapparater, kan felaktigt eller slarvigt använda värmefläkt, särskilt sådana som är dåligt tillverkade, bli farliga. Lyckligtvis har många modeller nu en mängd olika säkerhetsfunktioner, som en automatisk timer som stänger av maskinen efter ett visst antal timmar, en automatisk överhettningsfunktion eller tippskydd som stänger av värmen om det är sparkade eller slog över.
 2. Effektivitet: Om du inte vill vänta tills värmen slår in medan dina tänder fortfarande pratar, leta efter en produkt som värms upp snabbt. Lyckligtvis fungerar de flesta mindre värmefläkt snabbt, särskilt i mindre utrymmen.
 3. Termostat: De flesta värmefläkt har justerbara temperaturinställningar, men inte alla är så exakta som du vill att de ska vara. Jag hittade pålitliga värmefläkt med känsliga och exakta termostater.
 4. Extra funktioner: Många värmefläkt innehåller ytterligare komponenter och funktioner. Fjärrkontrollskapacitet, till exempel, kommer ofta till nytta när du vill göra justeringar men inte vill flytta.

Vad finns det för funktioner att leta efter i en värmefläkt för källare

Nu när du vet vilka typer av värmeapparater som finns tillgängliga för källare kan jag nu titta på de bästa funktionerna du hittar i dessa enheter.

Den bästa värmaren för källaren är en som inte bara håller ditt utrymme varmt utan också utrustat med funktioner som gör det bekvämt att använda.

Naturligtvis kommer funktionerna som ingår i varje enskild värmefläkt att variera, och beroende på vilken typ av värmefläkt du får kan du få en eller alla av de funktioner som anges nedan.

Så om det finns ett specifikt alternativ som du vill inkludera i din värmefläkt måste du välja den värmefläkt som medföljer.

 • Fläkthastigheter – Att ha en rumsvärmefläkt med varierande fläkthastighet innebär att du får kontrollera hur mycket varm luft som rör sig i källaren. Olika värmefläkt har olika alternativ, och de kan ha två (låga och höga) eller tre (låga, medelstora och höga) alternativ att välja mellan. Kom ihåg att oljefyllda värmefläkt är de enda modellerna som inte har en fläkt på grund av hur de värmer upp luften.
 • Temperaturreglering – De flesta värmefläkt har temperaturkontroll så att du kan ställa in dem på den perfekta temperaturen. Men inte alla apparater ger dig samma nivå av kontroll. Vissa värmefläkt kommer med en ratt går från varm till varm men du kan inte välja en viss grad. Andra inkluderar en digital termostat som låter dig välja en specifik temperatur för din källare.
 • Autoläge- De bästa modellerna för källarvärmare har detta läge. När du har ställt in värmaren till den perfekta temperaturen slår automatiskt läge på och av enheten automatiskt för att bibehålla den inställda temperaturen.
 • Ekoläge – Detta är en mer avancerad typ av autoläge. Ekoläge hjälper dig att spara pengar när du värmer din källare genom att se till att din värmefläkt går mest effektivt. Den växlar automatiskt mellan den högsta valda inställningen och den lägsta värmemodellen för att bibehålla önskad temperatur. Därför fungerar enheten bara högt när det är absolut nödvändigt.
 • Svängning – Om rumsvärmefläktn är utrustad med denna funktion kommer den att vända från sida till sida för att fördela värmen jämnare i källaren. Endast keramik- och värmefläkt kommer med det här alternativet och du kan inte få det på infraröda, eldstäder, oljefyllda eller propanvärmare.
 • Timer – Om du vill att värmaren ska stängas av efter ett visst antal timmar är en timer en utmärkt funktion att ha. Och beroende på vilken modell du köper kan timern variera från 1 till 24 timmar.
 • Fjärrkontroll – Om du får en värmefläkt med en fjärrkontroll kan du kontrollera inställningar och temperatur från hela rummet.
 • Wi-Fi-kontroll – Om din värmefläkt har Wi-Fi-kontroll kan du styra inställningarna med din smartphone. Denna funktion ger dig också möjlighet att ställa in personliga uppvärmningsscheman under hela dagen för att se till att källaren alltid är varm när du behöver det.
 • Väggmontering – Vissa värmefläkt kan monteras på en vägg som är ett utmärkt sätt att hålla den ur vägen eller hålla den uppe som en permanent armatur.
 • Tips för överskydd – Den här funktionen stänger av värmeväxlaren om den slås om så att den inte tar något i brand.
 • Överhettningsskydd – Med den här funktionen stängs värmaren av om den interna temperaturen blir för varm och slås inte på förrän den har nått en säker driftstemperatur. Detta är en mycket viktig funktion att leta efter när du väljer den bästa värmaren för sovrum i en källare av uppenbara skäl. Men det är också bra för lediga utrymmen också.

Hur kan jag värma min källare effektivt?

Att lägga till en värmefläkt är ett av de enklaste och bekvämaste sätten att värma din källare effektivt. Det kan också hjälpa dig att spara pengar och hålla dig varm och toasty hela vintern. Det finns många alternativ att välja mellan, inklusive keramiska / värmefläkt, infraröda, fristående eldstäder, oljefyllda radiatorer och propanvärmare.

Kan man lämna en värmefläkt på i min källare hela natten?

De flesta moderna värmefläkt har inbyggda säkerhetsfunktioner, såsom överhettning och tippskydd. Det rekommenderas dock att du aldrig lämnar en värmefläkt igång över natten. Värmeelementet i värmefläkt kan bli tillräckligt varmt för att starta en brand. Och allt kan hända medan du sover, inklusive värmaren som slås om eller kommer för nära brandfarligt material, vilket kan leda till brand. För att hålla dig säker är det bäst att stänga av värmeväxlaren medan du sover.

Vad är den mest effektiva typen av rumsvärmefläkt?

Några av de mest effektiva värmefläktarna inkluderar infraröda och oljefyllda värmefläktar eftersom värmen varar länge efter att enheterna har stängts av. Infraröda värmefläkt värmer upp föremål i rummet som tar tid att svalna och oljefyllda värmefläkt fortsätter att släcka ut varm luft när den interna oljan svalnar.

Var ska en värmefläkt placeras i min källare?

Det rekommenderas att du placerar en värmefläkt på en plan yta i ett område där barn, husdjur och andra inte av misstag kan slå den över eller gå in i den och bränna sig. Det rekommenderas också att placera värmaren så att värmen kan strömma genom hela rumslängden för att få maximal värme genom hela rummet.

Vad finns det för bra märken till en bäst i test värmefläkt?

Granskningsavsnittet i den här guiden inkluderade de övre värmefläkt du kan köpa för en källare.

Om du fortfarande är osäker på vilka källarvärmare som passar dig eller vill göra mer undersökning, här är en lista över de bästa märkena för värmevärmare som du kan tänka på.

Att köpa en värmefläkt från något av dessa företag borde tjäna dig bra.

 • Costway
 • De’Longhi
 • Heater
 • Infrared
 • Duraflame
 • Dyna-Glo
 • Heat Storm
 • Honeywell
 • Lasko
 • Life Smart
 • Pelonis
 • Vornado

Vad är en sovrumsvärmefläkt?

En sovrumsvärmefläkt är ett bra alternativ till centralvärme som är särskilt utformad för att användas i sovrummet. Du kan använda dem som primär värmekälla i mindre sovrum istället för centralvärme eller bredvid den i större rum som sekundär värmekälla för bättre energibesparingar och fokuserad uppvärmning.

Sovrumsvärmefläkt finns i olika former och storlekar så att du kan hitta det perfekta alternativet för ditt utrymme, oavsett hur stort eller litet. Vissa sovrumsvärmefläkt kan fästas på väggen medan andra står fristående.

Det viktigaste är att dessa typer av värmefläkt kan sprida mycket värme i rummet på mycket kort tid, vilket är viktigt i ett sovrum.

Borde jag köpa en värmefläkt som är extra säker?

Säkerhet är utan tvekan en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en värmefläkt för ett sovrum. Det finns gott om brandfarliga material i ett sovrum som har potential att skapa en farlig situation med en elektrisk värmefläkt.

Enligt ett test är uppvärmningsutrustning den näst största orsaken till bränder och säkerhet bör alltid vara en viktig faktor vid användning av värmefläkt.

Lyckligtvis har många tillverkare övervägt dessa problem och lagt till flera säkerhetsfunktioner till sin elektriska värmefläkt. Detta gör dem säkrare att använda och förhindrar att incidenter inträffar.

Jag rekommenderar att du bara köper nyare modellvärmare som har alla aktuella säkerhetsfunktioner. Se till att värmaren har en bra etikett . UL är till exempel världsledande inom testning, inspektion, certifiering, granskning och validering av säkerhetsstandarder.

Här är några bra säkerhetsfunktioner att leta efter:

 • Tippskydd stänger av värmefläkten så snart den upptäcker att värmeelementet har tippats eller tippats. Det är mycket mer troligt att skador uppstår när värmeelementet är på sidan, så det är viktigt att välta skydd för instabila värmefläkt.
 • En annan funktion att leta efter är överhettningsskydd, vilket stänger av värmaren automatiskt när de interna komponenterna når en viss temperatur. Detta är till hjälp om du somnar med värmaren fortfarande på och den av misstag fungerar och börjar överhettas.
 • Alla elektriska värmefläkt som har säkerhetsetiketter är det bästa alternativet, särskilt om de indikerar att värmaren har testats i erkända laboratorier. De som du ska se upp är ETL, UL eller CSA.

Kan jag sova med en värmefläkt på?

Många har olika åsikter om huruvida du ska sova med en värmefläkt på. Tron att värmefläkt inte är säkra att använda i ett sovrum medan du sover beror i allmänhet på äldre värmefläkt som inte hade så många säkerhetsfunktioner som moderna modeller inkluderar.

De flesta tillverkare, och även brandkåren, kommer att rekommendera att du aldrig sover med en värmefläkt på. Det är bara för riskabelt. Men om du har en värmefläkt som innehåller de bästa säkerhetsfunktionerna kan den ge dig mest sinnesro.

Ju fler säkerhetsfunktioner din värmefläkt har desto bättre. Och om du ska sova med värmaren på, bör du ställa in timern så att den inte går hela natten.

Se också till att din värmefläkt är certifierad av en större testorganisation och att du har ett fungerande röklarm för att varna dig om brand.

Minskar en värmefläkt syret i rummet?

Rumsvärmare kan bränna syre i luften om de är fläktbaserade konvektionsvärmare eller halogenvärmare. Detta minskar nivåerna i luften och kan utgöra ett hot mot din hälsa. Men genom att lämna dörren på glänt kan du minska dessa risker.

Oljefyllda värmefläkt minskar inte syre, så om detta är ett problem för dig rekommenderar jag att du köper en av dessa sovrumsvärmefläkt.

Kan du få koloxidförgiftning från en värmefläkt?

Värmefläkt utgör ingen risk för kolmonoxidförgiftning. En elektrisk värmefläkt bränner inte bränsle som en propanvärmare eller fotogenvärmare. Därför löper du ingen risk för kolmonoxidförgiftning när du kör en värmefläkt.

Om du vill ha en säker värmefläkt för sovrummet kan en värmefläkt vara ett bra val.

Läs också >>> Bästa byggställning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen