Bästa värmekameran 2023 – Test av olika värmekameror

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bosch GTC 400 C

Fluke TiS20+

Flir Scout III 640

Flir TG165-X

Klicka här för att se fler värmekameror.

En värmekamera är ett mångsidigt och användbart verktyg som fungerar genom att mäta den infraröda energin från allting som den tar bild på. Detta är användbart för alla, men speciellt inom jakt och VVS.

Om du är intresserad av att köpa en värmekamera så kan du scrolla ner och kika på de fyra olika modellerna som vi presenterar.

När man ska köpa en värmekamera så finns det en del saker som du måste ha koll på för att hitta en modell som passar dig. Bland annat bör du tänk på:

  • Mätområde
  • Bildöverföring
  • Batteritid

Det är smart att ha koll på mätområdet då det är viktigt att veta hur varmt eller kallt din värmekamera kan visa. Detta varierar från person till person då vissa behöver mäta över 300 grader och då fungerar inte alla modeller.

Dessutom är det bra att ha koll på om du kan föra över bilder från din värmekamera till din dator då det kan behövas när vissa arbeten ska utföras.

Till sist så vill du ha en värmekamera som fungerar länge och som har batteri när du behöver använda den. Därför är det viktigt att ha ett bra batteri på din värmekamera.

>>> Behöver du en tryckmätare? Klicka då på länken! 

1. Bäst i test – BOSCH GTC 400 C

värmekamera bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Bosch 400C är döpt efter sin förmåga att snabbt, enkelt och smidigt mäta temperatur mellan -10 och 400 grader Celsius.

Den kommer utrustad med en termisk känslighet på under 50 mK och är utrustad med en infraröd sensor med hela 19 200 mätpunkter vilket möjliggör för informativa och detaljerande värmebilder.

Med hjälp av denna modell kan du enkelt visualisera alla värmeskillnader framför dig och lätt dokumentera eller åtgärda potentiella problem.

Dessutom har du enkel filöverföring via Wi-Fi eller Micro USB. På så sätt kan du snabbt och lätt se alla bilder på din dator för att vidare undersöka eller arbeta med dem.

Trots priset så kommer modellen inte med det tillbehörande batteriet på 12V så se upp för det när du handlar.

2. Populärast – FLUKE TiS20+

bäst i test värmekamera

Klicka här för att se bästa priset

Denna värmekamera har en upplösning på 120×90 med det minsta fokusavståndet på 50cm.

Värmekameran är effektiv för användning inom ventilation, luftkonditionering och kylanläggninar och passar bra för både elektriker och underhållstekniker.

Fortsättningsvis kommer modellen med Fluke Connect vilket är ett enkelt sätt att överföra värmekamerans bilder via Wi-Fi till en app eller till din dator där du kan arbeta vidare med dem.

Modellen kommer med ett inbyggt batteri som varar i över 5 timmar, dessutom klarar den av fall på upp till 2 meter så du behöver inte vara lika orolig om du skulle tappa den.

Avslutningsvis så är detta en allsidig och effektiv värmekamera som fungerar bra vid alla olika användningar.

3. Premiumval – FLIR Scout III 640

bästa värmekameran

Klicka här för att se bästa priset

Denna värmekamera är optimerad för jakt, camping och markförvaltning. Med värmekameran kan du tydligt se i mörker genom dimma, rök och regn.

Fortsättningsvis så kommer kameran med ett synfält på 18×14 med 2 och 4X zoom och en display med 640×512 pixlar i upplösning.

Med denna kamera har du bra sikt i alla terränger och den kan se värmesignaler från människor, djur och terräng på upp till 1200 meter. Den starka skärmen är det sedan enkelt att läsa av bilderna på, även i totalt mörker.

Kameran är extremt enkel att använda och med en meny som är enkel att navigera kan vem som helst komma igång och använda alla funktioner som kommer med kameran. Dessutom klarar den fall och grunt vatten så det är ingen fara att bära den i väskan.

Avslutningsvis så är detta en perfekt kamera för jägare och campingintresserade.

4. Billigast – FLIR TG165-X

test värmekamera

Klicka här för att se bästa priset

FLIR TG165-X Är en billig kompakt värmekamera som enkelt hjälper till att visualisera varma och kalla platser för att hitta potentiella problem.

Bland annat kan du använda värmekameran för att finna mekaniska störningar, luft eller vattenläckage eller elektriska fel.

Värmekameran kan mäta upp till 300 grader och kan användas mellan -10 och 45 grader. Dessutom har den en intern lagring på upp till 50 000 bilder.

Modellen är mycket enkel att använda och kommer med lättanvända knappar som guidar dig rätt mot viktiga områden, vilket låter dig arbeta med kameran utan stress.

Avslutningsvis så är denna modell uppladdningsbar och fungerar perfekt för den som inte letar efter en värmekamera med massa extra funktioner.

Lista över de bästa värmekamerorna 2023

  • Bäst i test: – BOSCH GTC 400C
  • Populärast: – FLUKE TiS20+
  • Premiumval: – FLIR Scout III 640
  • Billigast: – FLIR TG165-X

Vanliga frågor om värmekameror

Vad gör en värmekamera?

Till skillnad från vanliga kameror så skiljer värmekameror på temperaturintervaller. På så sätt märker du skillnaden i temperatur mellan olika platser, vilket är mycket användbart inom både industrin, jakt eller för problem i hemmet. Kameran tar bilder som du ser på en display där du enkelt kan se hur läget ser ut.

Hur fungerar en värmekamera?

En sensor upptäcker IR-strålning från objekt inom dess område. För att sedan göra det enkelt att läsa av så visas en bild med olika färger för olika temperaturer på en display där det enkelt går att urskilja dem från varandra.

Alla modeller fungerar inte likadant, på vår sida kan du se hur olika modeller fungerar och jämföra dem mot varandra.

Hur mycket kostar en värmekamera?

Priset på en värmekamera varierar beroende på vilken modell eller vilken typ av värmekamera du vill köpa. Dessutom så finns det olika funktioner som kan dra upp priset på modellen. Om du vill ha bättre koll på olika prisklasser kan du kika på modellerna som finns på vår hemsida.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är värmekameror ett attraktivt verktyg som kan användas i många situationer. Beroende på vilka behov du har går det bra att välja mellan olika mätområden.

När man ska välja en värmekamera är det bra att ha koll på vilka funktioner som just den modellen har. På så sätt kan du se till att köper en värmekamera som fungerar för just dina ändamål.

Avslutningsvis så är det smart att köpa en värmekamera som enkelt kan föra över bilder till din dator då det gör arbetet mycket smidigare.

>>> Intresserad av att köpa en komradio? Hitta rätt här! 

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen