Test av de mest exakta vattenpassen: I linje med perfektion

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Stanley FatMax 0-42-065

Hultafors Libella 2000

Stabila 196-2

Milwaukee Redstick Slim

Som du förmodligen redan känner till är vattenpasset ett utmärkt verktyg när man ska mäta lutning på saker och ting. Detta är något man kan ha stor nytta av när man till exempel ska montera inredning eller helt enkelt vill kolla att vinklarna på saker.

Om du är intresserad av att se lite olika modeller av vattenpass går det utmärkt att scrolla ner och kika på de 4 olika alternativen vi valt att presentera.

Som sagt så kan vattenpass vara mycket användbara och även om du inte är hantverkare kan det vara värt att ha ett hemma. Vattenpasset är nämligen det perfekta hjälpmedlet när du ska sätta upp en duschhylla eller andra saker som behöver raka vinklar.

Testvinnare

1. Bäst i test – Stanley FatMax 0-42-065

vattenpass bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Den här modellen från varumärket Stanley är ett digitalt vattenpass som har en funktion som möjliggör mätning i flera enheter. Den är dessutom utrustad med en funktion för omkalibrering.

Fortsättningsvis så avger enheten ett ljud när man uppnår 0, 45 och 90 graders vinkel för att ens arbete ska underlättas. Om det skulle vara så att batterinivån blir låg kan man även avläsa detta via en indikator.

Passet har en noggrannhet som uppgår till 0,1 för horisontell mätning och 0,2 för andra vinklar. Tack vare en LCD-skärm kan man också på ett lätt och smidigt sett avläsa de uppmätta måtten.

Avslutningsvis så ligger priset för denna modell på drygt 800 kronor och vid köpet ingår det även en vattentät väska.

2. Populärast – Hultafors Libella 2000

bäst i test vattenpass

Klicka här för att se bästa priset

Den här modellen från det svenska varumärket Hultafors är ett vattenpass med en längd som uppgår till 310 mm och som har en konstruktion i aluminium.

Modellen är även utrustad med blocklibeller som är okrossbara och som har en mycket god genomskinlighet.

Fortsättningsvis så är enheten väldigt tålig och har en god tolerans för UV-ljus samt förändringar i temperatur.

Om du skulle råka komma i kontakt med statisk elektricitet är det inget att oroa sig över då denna modell har en bubbla som är antistatisk och därmed inte påverkas.

Priset på denna svenskdesignade modell är lite knappt 1 400 kronor vilket är en aning dyrare än vissa andra modeller. Man ska dock ha den robusta konstruktionen i aluminium i åtanke innan man dömer priset.

3. Premiumval – Stabila 196-2

bästa vattenpasset

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter en mer avancerad modell som dessutom går att köpa i olika längder kommer detta alternativ från Stabila förmodligen att väcka ditt intresse.

Detta elektroniska vattenpass har en förstärkt profil för bättre hållbarhet och är försedd med två belysta displayer. Den elektroniska tekniken i kombination med högprecisa libeller gör att modellen blir väldigt effektiv och noggrann.

Fortsättningsvis så har modellen en klassificering som bekräftar att det klarar av att bli utsatt för både damm och vatten.

Den här varianten finns att köpa i 3 olika längder, nämligen 60, 80 samt 120 centimeter. Priset ligger på ungefär 3 000 kronor för samtliga modeller.

4. Billigast – Milwaukee Redstick Slim

test vattenpass

Klicka här för att se bästa priset

Om du är ute efter ett simpelt och billigt vattenpass kommer denna modell från Milwaukee förmodligen vara ett alternativ som lämpar sig för dig.

Denna modell har en längd på 40 cm och är försedd med två blocklibeller i akryl som tål stötar och UV-ljus.

Fortsättningsvis så har modellen stötabsorbernade ändkapslar och en ögla som är väldigt praktisk om man har planer att förvara vattenpasset hängandes.

Modellen har en noggrannhet på 0,5mm/m och om du skulle vara sugen på att köpa detta relativt billiga vattenpass får du betala ungefär 150 kronor.

Våra raka slutsatser

Efter att ha testat ett brett spektrum av vattenpass, kan vi konstatera att de bästa modellerna erbjuder enastående precision och hållbarhet.

Dessa verktyg är essentiella för noggranna mätningar och pålitliga resultat i alla byggprojekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen