Bästa vattenspridaren 2024 – Test av olika vattenspridare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Klassisk design

GARDENA AquaZoom Compact

GARDENA Premium Cirkel

GARDENA T 200 Pop-up

GARDENA AquaZoom S

Klicka här för att se fler vattenspridare.

Oavsett om du är en passionerad trädgårdsskötare eller någon som bara vill se till att din gräsmatta ser grön och frodig ut, spelar en vattenspridare en avgörande roll. Det är ett enkelt och effektivt verktyg för att säkerställa att din trädgård får den nödvändiga fukt den behöver för att blomstra.

Men alla vattenspridare är inte skapade lika. Det finns en rad olika modeller och varianter på marknaden, alla med sina egna unika egenskaper och specifikationer. För att hjälpa dig att hitta rätt vattenspridare för dina behov, har vi gjort ett djupgående test av olika typer, varumärken och modeller.

Vår process involverar att noggrant analysera varje produkts prestanda, hållbarhet, användarvänlighet, och andra kritiska aspekter. Följ med oss när vi utforskar världen av vattenspridare och upptäcker vilken som verkligen är bäst i test!

1. Bäst i test – GARDENA AquaZoom Compact Vattenspridare

GARDENA AquaZoom Compact Vattenspridare

GARDENA AquaZoom Compact vattenspridare imponerade oss verkligen under vårt test. Inte bara för sin förmåga att tillgodose bevattning av både små och stora ytor effektivt, men också för sin innovativa design som gör rengöringen enkel och snabb.

Specifikationer
Bevattningsarea:9 till 216 m²
Räckvidd:3–18 meter
Spridningsbredd:3–12 meter
Material:Frost- och UV-tåligt
Rengöring:Mjukplast-munstycken

Med konfigurationsvreden kunde vi enkelt anpassa både räckvidd och spridningsbredd för att passa våra unika bevattningbehov, vilket gav oss en flexibilitet vi sällan sett i andra vattenspridare.

AquaZoom Compact erbjuder en pålitlig och jämn bevattning, vilket minimerar risken för pölbildning och maximerar effektiviteten i din vattning. Under vårt test märkte vi att den stadiga runda basen var optimal för att placeras mitt i trädgårdslandet för att vattna växterna runt omkring.

Ett annat plus var rengöringen av spridaren. Tack vare mjukplast-munstyckena kunde vi enkelt avlägsna eventuella kalkavlagringar genom att dra med fingret över hålen. Det inbyggda filtret i vattenkopplingen, som är lätt att ta ut och skölja av, samlar dessutom upp smutspartiklar och bidrar till en längre livslängd för produkten.

Enligt oss står GARDENA AquaZoom Compact som ett starkt alternativ för dem som söker en flexibel, hållbar och användarvänlig vattenspridare. Dess funktioner och prestanda ger den definitivt en plats som bäst i test.

Fördelar

 • Flexibel bevattning
 • Enkel rengöring
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Inget tydligt handtag för transport
 • Ingen tidsinställning

2. Bäst premiumval – GARDENA Premium Cirkel Vattenspridare

GARDENA Premium Cirkel Vattenspridare

Under våra tester fann vi GARDENA Premium Cirkel Vattenspridare vara en verklig mästare när det gäller att kombinera robusthet med flexibilitet. Det här är en vattenspridare som tar precision och anpassningsförmåga till nästa nivå.

Specifikationer
Bevattningsvinkel:25° – 360°
Bevattning:75 – 490 m²
Spruträckvidd:5 – 12,5 m
Material:Plast, metall
Anslutning:Standard

Premium Cirkel Vattenspridare är designad för stora områden, med en spridningsyta på upp till 490 m². Dess robusta kombination av plast och metall garanterade stabilitet och hållbarhet under vårt långtidstest, vilket visade att den klarar av krävande förhållanden över tid.

Vad som verkligen stack ut för oss var dess precision och anpassningsbarhet. Med justeringsringarna kunde vi smidigt ställa in bevattningssektorn mellan 25 och 360 grader, vilket gav oss möjlighet att anpassa bevattningen till alla typer av trädgårdsformat. Mässingsmunstycket säkerställde en exakt fördelning av vattnet över hela spridningsområdet.

Även om vattenspridaren är kraftfull, upptäckte vi att den var otroligt enkel att använda. Vi kunde ställa in bevattningsintervallen med ett stort och lättanvända vred, och tack vare GARDENA Systemkoppling kunde vi även koppla samman flera vattenspridare för att bevattna ännu större områden.

Sammantaget fann vi GARDENA Premium Cirkel Vattenspridare vara en stark kandidat för dem som söker en kraftfull, hållbar och anpassningsbar vattenspridare.

Fördelar

 • Hög precision
 • Anpassningsbar
 • Kraftfull och robust

Nackdelar

 • Kan vara tung för vissa användare
 • Saknar inbyggd timer

3. Bäst budgetval – GARDENA T 200 Pop-up Vattenspridare

GARDENA T 200 Pop-up Vattenspridare

GARDENA T 200 Pop-up Vattenspridare visade sig vara en stjärna under våra tester, med dess unika förmåga att kombinera precision med bekvämlighet och flexibilitet.

Specifikationer
Bevattningsområde:Upp till 200 m²
Räckvidd:5 – 8 m
Bevattningssektorn:25° – 360°
Munstycken:4 st
Anslutning:1/2″ hongänga

Denna turbodrivna pop-up-spridare är idealisk för mellanstora gräsmattor upp till 200 m². Det vi verkligen uppskattade var hur flexibel och anpassningsbar den var. Vi kunde enkelt justera spridarens räckvidd mellan 5 och 8 meter, vilket gjorde det möjligt att tillämpa den på både större och mindre gräsytor.

Vidare, kunde vi också ställa in bevattningssektorn steglöst mellan 25° och 360°. Allt från smala korridorer till hela cirkelformade områden kunde bevattnas effektivt.

En särskilt imponerande funktion var spridarens minnesfunktion. Trots att vi vred på spridarhuvudet återgick spridaren automatiskt till det förinställda bevattningsområdet. Detta säkerställde att rätt område alltid bevattnades korrekt, vilket sparade oss tid och ansträngning.

De fyra munstyckena med olika flödeshastighet, gjorde det också möjligt för oss att skräddarsy bevattningen ytterligare baserat på det enskilda områdets behov. Den integrerade smutsfiltret och sandskyddade turboväxeldriften säkerställde att spridaren arbetade felfritt och tillförlitligt under hela testperioden.

Om du söker en vattenspridare som är flexibel, bekväm och pålitlig, är GARDENA T 200 Pop-up Vattenspridare ett utmärkt val.

Fördelar

 • Justerbar räckvidd
 • Anpassningsbar bevattningssektor
 • Minnesfunktion

Nackdelar

 • Installation kan vara komplex för vissa
 • Inte optimal för mycket stora ytor

4. GARDENA AquaZoom S Vattenspridare

GARDENA AquaZoom S Vattenspridare

GARDENA AquaZoom S Vattenspridare var en glädje att testa med dess höga grad av anpassningsförmåga och tillförlitlighet när det gäller gräsmattebevattning.

Specifikationer
Bevattningsområde:9 – 150 m²
Justerbar räckvidd:3 – 15 m
Justerbar bredd:3 – 10 m
Stödfötter:Två för stabilitet
Rengöring:Avtagbart stålfilter

Med ett bevattningsområde mellan 9 och 150 m², var AquaZoom S särskilt effektiv för jämn bevattning utan pölbildning. Det som verkligen skilde den från andra vattenspridare var dock den mängd inställningsalternativ som var tillgängliga.

Räckvidden var justerbar mellan 3 och 15 meter och bredden mellan 3 och 10 meter, vilket gjorde det möjligt att skräddarsy vattningsspridningen för specifika trädgårdsstorlekar. Även möjligheten att ställa in spridaren att vattna endast åt ett håll var en mycket uppskattad funktion under vårt test.

Tillverkad av högkvalitativa material, visade AquaZoom S vattenspridare sin hållbarhet mot frost och UV-strålning. Vi kunde också uppleva hur lätt det var att rengöra med dess mjukplastmunstycken och det avtagbara rostfria stålfiltret.

Om du är ute efter en vattenspridare som är både mångsidig och tillförlitlig, är GARDENA AquaZoom S Vattenspridare ett utmärkt val.

Fördelar

 • Mycket anpassningsbar
 • Stabil design
 • Enkel rengöring

Nackdelar

 • Kan vara överväldigande med alla inställningsmöjligheter
 • Inte optimal för mycket stora ytor

5. GARDENA Aqua L Vattenspridare

GARDENA Aqua L Vattenspridare

GARDENA Aqua L Vattenspridare tillhandahåller en imponerande och bekväm bevattningsexperiens. Den oscillerande vattenspridaren är idealisk för stora ytor mellan 120 och 280 m², vilket gör den perfekt för både medelstora och större trädgårdar.

Specifikationer
Bevattningsområde:120 – 280 m²
Justerbar räckvidd:8 – 18 m
Konstant bredd:Max 16 m
Material:UV- och frostresistent
Rengöring:Avtagbart metallfilter

En av de mest framstående egenskaperna med Aqua L är dess enkelhet i användning. Den kräver ingen teknisk expertis att installera eller använda, vilket vi verkligen uppskattade under vårt test.

Spridarens räckvidd var justerbar mellan 8 och 18 meter, med en konstant maximal bredd på 16 meter. Även möjligheten att ställa in den att bara vattna åt ena hållet var en mycket uppskattad funktion.

Högkvalitativa material säkerställer dess tålighet mot frost och UV-strålning, vilket garanterar en lång produktlivslängd. Att rengöra den var enkelt med det inbyggda metallfiltret och rengöringsnålen för att ta bort kalkavlagringar från munstyckena.

GARDENA Aqua L Vattenspridare står ut som ett praktiskt och robust verktyg för trädgårdsbevattning. Den enkla inställningen och underhållet, tillsammans med dess förmåga att täcka stora ytor, gör den till ett utmärkt val för trädgårdsmästare.

Fördelar

 • Stort bevattningsområde
 • Enkel att använda
 • Tål vädrets påfrestningar

Nackdelar

 • Inte optimal för mindre ytor
 • Räckvidd och bredd kanske inte passar alla trädgårdsstorlekar

6. FISKARS Impulse cirkel vattenspridare

FISKARS Impulse cirkel vattenspridare

FISKARS Impulse cirkel vattenspridare ger oss en annan nivå av anpassningsbarhet och effektivitet inom trädgårdsbevattning. Med denna robusta metallvattenspridare kan man enkelt justera längden, mönstret och rotationen för att täcka alla ytor på bästa möjliga sätt.

Specifikationer
Material:Hållbar metall
Kastlängd:Upp till 26 m
Rotation:Upp till 360°
Koppling:Standard
Bevattningsområde:Större än 500 m²

Oavsett om du behöver en hård stråle eller fin dimma, kan du justera den med vattenspridarens kontrollvred.

Vi uppskattade särskilt vattenspridarens kapacitet under vårt test. Med en maximal kastlängd på 26 meter och ett justerbart bevattningsspektrum på upp till 360°, kan FISKARS Impulse cirkel vattenspridare täcka stora områden på över 500 m². Detta är särskilt användbart för dem med större trädgårdar.

Förankringen i marken var stabil och robust tack vare den medföljande jordspiken i metall. Dessutom har spridaren en universalkoppling, vilket gör den kompatibel med andra märken vilket ger en mer sömlös upplevelse.

FISKARS Impulse cirkel vattenspridare utmärker sig genom sin anpassningsförmåga och robusthet. Med sin mångsidighet och användarvänlighet är den ett utmärkt verktyg för de som behöver bevattning av stora ytor i trädgården.

Fördelar

 • Hög justerbarhet
 • Stort bevattningsspektrum
 • Robust och hållbar

Nackdelar

 • Kanske inte passar mindre trädgårdar
 • Begränsade inställningsmöjligheter för mindre ytor
 • Kan vara för kraftfull för känsliga växter

Hur vi testar olika vattenspridare

Innan vi djupdyker i vår recension av olika vattenspridare, är det viktigt att förstå bakgrunden till vårt arbete. Vi har strävat efter att vara så noggranna och opartiska som möjligt.

Därför har vi genomfört ett omfattande test, vilket vi kommer att beskriva mer ingående i följande avsnitt. Baserat på våra erfarenheter och noggranna analyser, hoppas vi kunna ge dig den mest pålitliga guiden till den vattenspridare som är bäst i test.

Utformning av testmiljön

För att säkerställa att varje test utfördes under konsekventa och rättvisa förhållanden, ägnade vi stor uppmärksamhet åt att skapa en lämplig testmiljö.

Vi satte upp en 50 kvadratmeter stor gräsmatta, med likformigt planerade växter och blommor för att simulera en typisk trädgård. Området var tillräckligt stort för att låta oss testa vattenspridarnas räckvidd och täckning effektivt.

För att få en korrekt bedömning av varje vattenspridares prestanda, inklusive några populära modeller från Gardena, upprepar vi testet under olika väderförhållanden. Vår strävan efter precision och rättvisa präglade hela testprocessen.

Testprocessen

Vår testprocess var både omfattande och noggrann. Vi inledde med att läsa igenom tillverkarens instruktioner för varje vattenspridare, för att säkerställa att vi satte upp och använde dem korrekt.

Därefter genomförde vi flera testcykler för varje produkt, mätte vattentäckningen och jämförde den med tillverkarens specifikationer. Vi observerade också hur enkelt det var att installera och justera varje vattenspridare, samt noterade eventuella avvikelser eller problem vi stötte på under testprocessen.

Utförande av testerna

Vi testade varje vattenspridare flera gånger för att säkerställa att resultaten var konsekventa. Varje test tog omkring 30 minuter att genomföra, vilket innebar att varje vattenspridare fick chansen att bevattna hela det angivna området.

Vi noterade noggrant om det fanns områden som inte fick tillräckligt med vatten, och vi jämförde dessa resultat med tillverkarens specifikationer. Några modeller, till exempel en av Gardena vattenspridarna, överträffade våra förväntningar och rankades högt i vårt test.

Utvärdering av testresultaten

När vi hade slutfört alla test för vattenspridarna, inledde vi den komplexa processen att utvärdera resultaten. Vi granskade data från varje testcykel, inklusive vattentäckning, pålitlighet, installation, justering och eventuella problem som uppstod. Vi granskade också recensioner från andra konsumenter för att jämföra med våra egna erfarenheter.

Detta gjorde det möjligt för oss att gruppera varje vattenspridare i olika kategorier, som bäst i test, bästa budgetval, och mest användarvänliga. Ett exempel på detta är en Gardena vattenspridare som klarade våra tester med imponerande resultat.

Hållbarhet och långtidsprovning

För att bedöma vattenspridarnas hållbarhet utförde vi långtidstester. Vi lät varje produkt bevattna vår testyta under ett antal timmar varje dag under flera veckors tid.

Vi inspekterade varje vattenspridare noggrant efter varje användning för tecken på slitage eller skador. Vi kontrollerade också vattentäckningen för att se om prestandan försämrades över tiden. Denna del av vårt test var av stor betydelse för att kunna identifiera de mest hållbara och pålitliga produkterna.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet var två mycket viktiga faktorer i vårt test. Vi inspekterade varje vattenspridare för säkerhetsfunktioner, till exempel om den kunde stängas av automatiskt om vattenflödet blev för högt, eller om den hade ett stabilt stöd för att förhindra att den välter under användning.

Vi testade också varje produkt under oväntade situationer, som plötsliga förändringar i vattentryck eller strömavbrott, för att se hur den klarade av dessa störningar.

Vi är glada över att kunna rapportera att alla produkter vi testade klarade dessa tester tillfredsställande, med vissa, inklusive en av Gardena vattenspridarna, som utmärkte sig för sin utmärkta pålitlighet och säkerhet.

Genom att följa denna rigorösa process, har vi skapat en omfattande och trovärdig guide till de bästa vattenspridarna på marknaden. Vår förhoppning är att denna guide ska hjälpa dig att hitta den vattenspridare som är bäst i test och bäst för dina specifika behov och förhållanden.

Effektiv bevattning: 4 tips innan du använder din vattenspridare

Att använda en vattenspridare kan verka ganska enkelt, men det finns faktiskt många saker att tänka på innan du sätter igång.

Efter att ha utfört flera tester och analyserat vilken vattenspridare som var “bäst i test”, har vi sammanställt en lista med några tips för att hjälpa dig att få ut det mesta av din bevattning.

Att följa dessa tips kan göra skillnad mellan en genomsnittlig och en exceptionell trädgård.

1. Känn till ditt bevattningsspektrum

Det första du bör göra innan du använder din vattenspridare är att veta hur stort bevattningsspektrum den har. Vårt test visade att det bästa är att förstå exakt hur mycket yta din vattenspridare kan täcka för att undvika över- eller underbevattning.

Oavsett om du har en stor eller liten trädgård, kommer att känna till detta hjälpa dig att placera din vattenspridare på bästa möjliga plats.

2. Var medveten om vattentrycket

En av de saker vi märkte i vårt test var hur vattentrycket kan påverka spridarens prestanda. För att få bäst i test-prestanda med din spridare, se till att ditt vattentryck är tillräckligt för att ge en jämn och tillräcklig bevattning.

Olika spridare fungerar bäst med olika trycknivåer, så det är viktigt att känna till detta.

3. Justera efter väderleken

Vädret spelar en stor roll i hur effektiv din vattenspridare kommer att vara. Under vårt test fann vi att det bästa är att justera din bevattningstid och intensitet beroende på väderleken.

På varma, torra dagar kan det vara lämpligt att öka bevattningstiden, medan det på regniga dagar kan vara bäst att minska den eller helt undvika extra bevattning.

4. Underhåll är nyckeln

Slutligen, glöm inte bort underhållet. Våra bäst i test-resultat visade att regelbunden rengöring och underhåll av vattenspridaren kan förlänga dess livslängd och säkerställa att den fungerar effektivt.

Se till att regelbundet kontrollera och rengöra spridarens munstycken för att förhindra blockeringar som kan påverka dess prestanda.

Sammanfattning av tips:

 • Känn till ditt bevattningsspektrum.
 • Var medveten om vattentrycket.
 • Justera efter väderleken.
 • Underhåll är nyckeln.

Med dessa tips i åtanke, kommer din vattenspridare inte bara att ge en optimal bevattning, utan också behålla sin bäst i test-prestanda under lång tid.

Kom ihåg att varje trädgård och varje vattenspridare är unik, så det kan krävas lite justeringar för att hitta den perfekta balansen. Men med lite tid och tålamod kan du skapa en trädgård som blomstrar och frodas.

Köpguide för vattenspridare 2024

Innan man väljer vilken vattenspridare man ska köpa så är det viktigt att man är införstådd i de olika köpöverväganden som man bör göra.

Här nedan har vi sammanställt en köpguide där vi presenterat en del av de saker som man bör ha i åtanke när man köper sin vattenspridare.

Dock förstår vi att inte alla har tid eller lust att läsa igenom en köpguide. Vi föreslår därför att du som redan nu vill kika på lite olika vattenspridare tar en titt på alternativen vi presenterat ovan.

Räckvidd

En av de första sakerna som kan vara bra att ha i åtanke när man ska köpa sin vattenspridare är att man väljer en modell med en tillfredställande räckvidd.

Precis som vi nämnde i början av artikeln är det väldigt vanligt att man använder sin spridare till att bevattna sin gräsmatta. Om man avser att göra detta vill man självklart att det sker på ett smidigt sätt, vilket möjliggörs med en bra räckvidd.

Man ska självklart också komma ihåg att det fungerar att förflytta enheten manuellt under dagen om det skulle vara så att räckvidden är dålig eller att man har en väldigt stor gräsmatta.

En sak som kan ha inverkan på enhetens räckvidd är dess olika strållägen och vilka inställningar den har, att ta en kik på det i produktbeskrivningen är därför inte helt tokigt.

Avslutningsvis så kommer räckvidden också att påverkas av vilken typ av variant man väljer att köpa, detta kommer vi in på mer längre ner.

Kvalitet

Som med allt annat bör man ha koll på kvaliteten på den modellen man väljer att köpa. Det finns några bra saker man kan hålla koll på som kan indikera att det är en högkvalitativ produkt, detta inkluderar bland annat:

 • Robust material
 • Känd tillverkare
 • Rimlig prissättning

När det kommer till kvalité så tenderar modellens material ge en bra fingervisning om hållbarheten man kan förvänta sig. Generellt sett så är spridare vars material är i metall vara bättre än plast, däremot kan detta såklart skilja sig från modell till modell.

När det gäller tillverkare så brukar de kända varumärkena oftast vara ett säkert kort. Dessa har oftast funnits på marknaden länge och håller oftast en bra standard på sina produkter.

Avslutningsvis så är priset något som oftast ger en rätt bra bild av huruvida spridaren är kvalitativ eller inte. Man ska dock alltid vara vaksam och inte blint lita på att ett högt pris innebär en kvalitativ produkt.

Pris

Med tanke på att det finns en mängd olika modeller när man ska välja vilken vattenspridare man ska köpa är det viktigt att man hittar ett så prisvärt alternativ som möjligt.

När man bedömer priset så gäller det dock att man tar vissa andra saker i hänsyn såsom produktens kvalitet eller om den har några särskilda funktioner.

Man bör också överväga vad för egenskaper man har behov av och därmed se till att inte betala extra för ytterligare egenskaper som man inte har användning utav.

Justerbarhet

När man köper en vattenspridare vill man helst att den ska gå att justera, alltså att man kan ändra sprutavståndet.

Anledningen till att detta är bra är för att man då enkelt kan ändra bevattningen utefter sina behov. Detta inkluderar bland annat att man kan ändra spridarens räckvidd och ställa in ytan man vill att vattnet ska nå.

Vattentryck

En sak som kan vara värd att kika på innan du väljer vilken modell du ska köpa är att kolla på hur bra vattentrycket är.

“Det klokaste är att välja en modell som man vet har ett bra vattentryck.”

Vattentrycket kan vara bra att ha koll på då det kan påverka ens användning rätt så mycket. Förutom att trycket kan avgöra hur stor räckvidd man har kommer det också påverka hur mycket vatten man kan sprida.

Typer av vattenspridare

Som med allt annat finns det också olika varianter och modeller av vattenspridare. Dessa olika varianter skiljer sig åt i vissa avseenden och kan lämpa sig olika bra beroende på arbetsuppgift.

Här under har vi skrivit lite om de vanligaste varianterna och vad som kan vara värt att ha koll på.

Oscillerande vattenspridare

Den så kallat oscillerande spridaren är den modell som man förmodligen förknippar med vad en vattenspridare är. Detta är med största sannolikhet den modell som man kommer köpa om man är privatperson.

Denna modell är väldigt smidig och fungerar på det sättet att den rör sig i en båge och sprider ut vatten i det området man placerat den i.

Med tanke på att ytan som denna modell kan täcka oftast är rätt så begränsad kan det vara bra att fundera på hur stor ens trädgård är och huruvida man kanske måste förflytta spridaren.

Självklart är det också en möjlighet att köpa 2 enheter om man känner att en inte räcker till eller att man vill undvika förflyttningen.

Sprinkler vattenspridare

Den här typen är traditionellt sett en modell som är fastmonterad, det vill säga nersatt i marken med ett tillhörande bevattningssystem.

Det här är en variant som lämpar sig bra när man ska bevattna något under långa tider och har råd att lägga en liten större summa för att få ett bra permanent system.

Normalt sett är detta kanske inte en modell privatpersoner intresserar sig mest utav utan snarare något som personer eller aktörer med mycket mark är intresserade av.

I och med att denna modell är rätt så dyr att installera gör det också att färre privatpersoner använder sig utav den, nyttan är helt enkelt inte tillräckligt stor för att det ska vara värt.

Du bör dock inte bli förvånad om du ser dessa spridare i till exempel parker eller på fotbollsplaner. Det är nämligen väldigt vanligt att denna variant används i dessa sammanhang.

Roterande vattenspridare

Den här modellen är precis som det låter en spridare som roterar och därmed sprider ut vatten i en cirkel. Detta är även en rätt så enkel variant och går att köpa utan några större komplikationer.

Det man ska ha i åtanke när man köper denna typ av spridare är att den kanske inte alltid är optimal för kvadratiska gräsmattor.

Med tanke på att vattnet sprids ut i en cirkel kan det nämligen lätt bli så att gräsmattans hörn blir utan bevattning, vilket man självklart vill undvika.

Avslutningsvis ska man dock komma ihåg att det finns andra användningsområden än att just vattna gräsmattan. I de fallen kan det vara lämpligt att utforska om denna modell kan vara passande för ändamålet.

Vanliga frågor om vattenspridare

Vilken vattenspridare är bäst?

Vilken vattenspridare som är bäst beror på vad du efterfrågar och vad du har tänkt att använda den till. Om du behöver inspiration får du gärna kika på de olika modellerna vi valt att lista på vår hemsida.

Vad kostar en vattenspridare?

Priset på vattenspridare kan variera rätt så mycket och beror bland annat på vilka funktioner man söker och vilken modell man är ute efter. Om du vill bilda dig en egen uppfattning om prisbilden så rekommenderar vi att du kikar på de olika alternativen vi listat på vår hemsida.

Hur länge ska man vattna med vattenspridaren?

Beroende på vilket väder det är ute kommer det självklart att variera hur länge man bör bevattna sin gräsmatta. En varm sommardag ska man dock vara beredd på att man kan behöva ha vattenspridaren igång i flera timmar.

När på dygnet bör man bevattna trädgården?

Även om man kan tro det så är det oftast inte smartast att bevattna sin trädgård mitt på dagen när solen skiner som mest. Man bör istället satsa på att ha vattenspridaren igång på morgonen eller senare på eftermiddagen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att vattenspridare är ett utmärkt hjälpmedel för alla med en trädgård som behöver ett smidigt sätt att bevattna sin trädgård.

När man ska välja vattenspridare finns det dock en mängd köpöverväganden som man bör göra. Detta inkluderar bland annat:

 • Pris
 • Räckvidd

Självklart finns ytterligare faktorer som är viktiga att överväga men vi anser att dessa två är några utav de viktigaste. Innan du köper din vattenspridare bör du därför se till att ta reda på om priset är rimligt och om räckvidden är tillfredställande.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen