Odla framgång: Test av växthus för varje trädgård

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Träväxthus Emilia

Juliana Premium

Oas Master

Växthus Odla

Alla som är intresserade av odling eller har en trädgård kommer förmodligen att någon gång i sitt liv fundera på att köpa ett växthus. När man gör detta är det viktigt att man tar hänsyn till de olika köpövervägandena som finns.

Om du vill se lite olika typer av växthus som finns tillgängliga på marknaden kan du scrolla ner och kika på de fyra olika alternativ vi presenterat.

Som sagt så finns det en del saker att ha i åtanke när man ska köpa sitt växthus. Detta innefattar en mängd olika saker, bland annat:

  • Placering
  • Storlek
  • Användning

När du ska placera ditt växthus är det viktigt att du gör detta på ett smart och smidigt sätt som passar sig för din trädgård.

Fortsättningsvis så gäller det att du väljer en variant som har en lagom storlek i förhållande till din trädgård och vad du efterfrågar. På marknaden finns det idag flertalet mått och dimensioner att välja mellan.

Avslutningsvis så bör du fundera över vad du ska använda ditt växthus till. I vissa typer finns det nämligen utrymme för sällskapsytor medan andra endast är avsedda för odling.

Våra testvinnare

1. Bäst i test – Träväxthus Emilia

Träväxthus Emilia

Klicka här för att se bästa priset

Det här växthuset från skånska byggvaror är ett hus i trä och är gjort i en snygg gråbehandlad färg samt med härdat glas.

Oavsett om du vill odla eller spendera tid i växthuset kommer det fungera utmärkt. Denna modell har nämligen en rätt generös takhöjd på hela tre meter, vilket ger en behaglig och nästan lite lyxig känsla.

Med tanke på att temperaturen lätt kan bli hög och luften dålig så är huset försett med ventilationsfönster som gör att man kan få in luft samtidigt som man kan reglera temperaturen.

Beroende på hur mycket plats du önskar går det också att köpa denna modell i tre olika storlekar. Dels 5,9 dels 8.7 men även hela 14,5 kvadratmeter.

Priset på de olika storlekarna varierar en del och med tanke på att konstruktionen är i trä och att designen är rätt snygg får man anse priset som rimligt. För dig som vill ha varianten på 8,7 kvadratmeter får man betala ca 32 000 kronor.

2. Populärast – Växthus Juliana Premium

Klicka här för att se bästa priset

Det här växthuset tillverkat av skånska byggvaror är en modell med många möjligheter och med en stabil konstruktion får man ett växthus som är tåligt och hållbart.

Fortsättningsvis så har huset en bra takhöjd och det finns goda möjligheter att plantera en rad och typer av växter och plantor samt vistas i huset.

Något som är smidigt är också att modellen finns i olika storlekar samtidigt som man kan välja mellan olika glas beroende på vad man föredrar.

Växthuset har 4 takrännor och måtten är ca 3,7 x 3 meter. Det finns dock som sagt flera olika storlekar att välja mellan beroende på vad du efterfrågar.

Avslutningsvis så kan man säg att detta är en klassiker som borde kunna fylla de flesta funktioner man kan önska av ett växthus. Priset du får betala för modellen på 10,9 kvadratmeter är 47 000 kronor.

3. Premiumval – Växthus Oas Master

Växthus Oas Master

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter ett mer exklusivt och robust växthus kommer den modell från skånska byggvaror definitivt väcka ditt intresse.

Denna modell har över 2 meter upp till sin takfot vilket gör att man får mycket utrymme både för växter och sällskap.

Växthuset har ett säkerhetsglas som är på 4 mm och för att undvika att vatten läcker in eller att det inte hålls tätt mot vind har huset gummilister.

Fortsättningsvis så har modellen en integrerad sockel samt går att köpa i 5 olika storlekar. Det finns även flertalet öppningsbara vilket är ett styrkebesked när det gäller ventilationsmöjligheter.

Avslutningsvis så är väl det enda som kan få en att ogilla det huset egentligen priset, som är rätt så högt om man jämför med andra växthus. Med det sagt ska man dock inte underskatta vad man får för pengarna.

Priset på denna modell sträcker sig från lite strax under 50 000 kronor för minsta modellen upp till över 95 000 kronor för den största modellen.

4. Billigast – Växthus Odla

Växthus Odla

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter ett växthus i den lite billigare klassen kan detta alternativ som skånska byggvaror säljer kanske intressera dig.

Den här modellen går att köpa i två olika storlekar och är gjord utan trösklar, vilket förenklar odling med tanke på att du enklare kan manövrera till exempel din skottkärra.

Om du är ute efter att komma undan så billigt som möjligt kan du köpa modellen med en yta på 8,2 kvadratmeter i aluminium för 27 000 kronor.

Med tanke på att ett lågt pris ibland innebär att man behöver tumma kvalitén går det att lägga till ca 8 000 kronor och få en svart och pulverlackerad stomme som är mer tålig.

Avslutningsvis så är denna modell hyfsat prisvärd jämfört med många andra alternativ och är ett lämplig val för dig som främst vill odla.

Våra gröna slutsatser

Efter att ha testat en rad växthus, kan vi bekräfta att de bästa modellerna erbjuder en perfekt balans mellan hållbarhet, ljusinsläpp och ventilation.

Dessa växthus är inte bara strukturer; de är en grund för framgångsrik odling och trädgårdsnjutning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen