Bästa verkstadspressen 2022 – Test av olika verkstadspressar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Chicago Pneumatic CP86300

Chicago Pneumatic CP86750

Chicago Pneumatic CP86100

Chicago Pneumatic CP86200

Klicka här för att se fler verkstadspressar.

Bästa verkstadspressen 2022

Behöver du en bra press för att kunna genomföra en massa olika processer. Då måste du köpa den bästa verkstadspressen. En bäst i test verkstadspress kan till exempel användas till stansning, formpressning och monterings- och reparationsarbeten. Det är alltså en väldigt mångsidig maskin som man definitivt behöver i verkstaden. Den vanligaste varianten är en verkstadspress 20 ton. Det finns dock även en verkstadspress 30 ton och till och med en verkstadspress 100 ton.

Men det är dock inte så enkelt att köpa en bra verkstadspress på nätet. På grund av en massa olika saker så blir köpet ganska svårt. Det finns till exempel affärer som endast skriver om fördelarna. Affärerna nämner alltså inte nackdelarna för att då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att det är svårt att få en klar bild av hur bra verkstadspressen faktiskt är. Dessutom finns verkstadspressar i flera olika modeller, det finns till exempel en verkstadspress på 20 ton men även en verkstadspress 50 ton. även finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför bli en svår process att köpa en bäst i test verkstadspress.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en köpguide för verkstadspressar. Jag har nämligen genomfört mitt eget verkstadspress test. I toppen av den här artikeln så listar jag även den bästa verkstadspressen. Jag har gjort den här köpguiden genom att använda mig av min egen kunskap. Detta har jag gjort genom att använda och testa min egen verkstadspress som jag har i garaget. Jag har dock även läst igenom kundrecensioner och andra tester för att göra en så bra köpguide som möjligt. Efter att du har läst igenom min köpguide så lovar jag att du enkelt kan köpa den bästa verkstadspressen.

Köpguide för bäst i test verkstadspress 2022

Som jag skrev innan är det alltså inte så enkelt att köpa en bra verkstadspress på nätet. Det beror på att där finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att följa min köpguide så kommer det att bli mycket enklare. Det finns nämligen några huvudsakliga saker som man ska tänka på när man köper en verkstadspress. Det viktigaste är dock så klart att du väljer utifrån dina egna preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa verkstadspressen 2022:

 • Olika typer av pressar
 • Tänk på din vanliga verksamhet
 • Tonnage
 • Flexibilitet
 • Arbetstemperatur
 • Maskinspecifikationer
 • Hastighet
 • Stabilitet i ramen
 • Cylinderstorlek
 • Maximalt systemtryck
 • Hastighet, längd och hållbarhet
 • Hästkrafter
 • Ytterligare verktyg och tillbehör
 • Tryckomkopplare
 • Pekskärmspanel
 • Kuddar
 • Feedback om servosystem
 • Roterande indextabeller
 • Timers
 • Automatisk cykling
 • Glidstöd
 • Utmaningscylindrar
 • Elektroniska ljusgardiner
 • Strömställare för avstånd
 • Hydrauliska domkrafttyper
 • Svetsad stålramkonstruktion
 • Slaglängd
 • Kapacitet
 • Höjdinställningar
 • Storlek

Olika typer av pressar

För mindre projekt, som smyckestillverkning och hjullager, är det klokt att hitta en mer kompakt verkstadspress som tar mindre plats i verkstaden. Att välja en som är billigare, men ändå fram till arbetet kan vara ett ekonomiskt alternativ.

De minsta verkstadspressarna är vanligtvis antingen 5 ton eller 6 ton. Även om dessa är de billigaste och minsta tillgängliga alternativen, kan de bara slutföra små uppgifter.

Vanligtvis bestämmer folk sig för att köpa en maskin på 10 ton, 20 ton eller 30 till sitt hem- eller hobbyverkstad. På grund av de många val som finns tillgängliga från fler tillverkare kan dessa verkstadspressar slutföra ett större antal arbeten på många olika typer av metaller. En verkstadspress 20 ton är dock det vanligaste valet. Men om du vill ha en lite mer kraftvull variant så ska du köpa en verkstadspress 30 ton.

För professionella miljöer, särskilt industriella miljöer, kan individer och företag välja att använda en 50-ton eller 200-ton verkstadspress.

Medan dessa maskiner kostar lite mer, är de gjorda av robustare material för att hantera tuffare jobb. De kan utföra mycket större uppgifter som kräver hög upprepningsnivå.

Tänk på din vanliga verksamhet

Innan du väljer en verkstadspress för att gå till måste du markera alla jobbfunktioner du gör regelbundet. Denna typ av lista kommer att vara väldigt praktisk när du tittar på de alternativ du har. Du bör gå till en 50 ton verkstadspress som professionellt kan hantera din vanliga verksamhet med lägsta möjliga input. Vill du ha en ännu bättre maskin så ska du köpa en 100 ton verkstadspress.

Kartlägg vad aktiviteterna är, vanligtvis en kombination av processer som metallformning, ritning, gjutning, stansning, blankning, stansning och andra. Det kommer definitivt att hjälpa till att din lista ordnas efter önskemålsskala. På så sätt vet du de saker du behöver mest och de saker du kan offra.

Tonnage

Om du byter ut en mekanisk press med en verkstadspress ändras inte det tonnage som behövs. Med detta i åtanke måste du också överväga det tonnage som krävs för vanliga jobb, samtidigt som du har potentiella jobb i åtanke. En fördel med verkstadspress framför den mekaniska är att du alltid kan minska tonnaget för att passa det aktuella arbetet. Till och med en billig verkstadspress 10 ton kan genomföra svåra uppgifter. Det är dock bättre att köpa en 30 ton verkstadspress om man vill arbeta mer avancerat.

Detta har mycket att göra med skjuvhänsyn. Den kraft som krävs för att övervinna materialmotståndet i planet parallellt med kraftriktningen kallas skjuvhållfasthet; det varierar med olika material. Till exempel, om du kunde stansa ett hål i en metallplåt, har ett sådant ark misslyckats med skjuvning.

Dessa gränser varierar beroende på materialskillnaden, så du måste veta specifikationerna för skjuvhållfasthet för de material du brukar arbeta med. I detta avseende täcker kunskap om ditt maximala skjuvkrav för mindre jobb.

Kilonewtons per kvadratmillimeter (KN / mm2) är enheten för skjuvhållfasthet, PSI är ett annat mätformat. Du måste känna till det mängd tonnage du behöver för din stansning och andra aktiviteter.

Att beräkna ditt tonnage är ganska enkelt. Multiplicera omkretsen, tjockleken, dela materialets styrka och dela sedan svaret med 9,81. Det ger dig tonnaget; låt oss enheterna vara i millimeter för omkrets och tjocklek, sedan KN / mm2 för skjuvhållfasthet.

Flexibilitet

De professionella kan aldrig underskatta denna faktor. Du vill inte hantera ett jobb effektivt och sedan suga på det andra. Med de nya verkstadspressarna som finns tillgängliga idag finns nu ett brett spektrum av funktioner.

De flesta har ett flexibelt tonnageutbud och många andra alternativ. Du kan alltid välja det mest mångsidiga alternativet du har råd med, förutom att du är säker på att du inte behöver de extra funktionerna. Om du gör fasta jobb kanske du också vill överväga robusthet framför mångsidighet.

Arbetstemperatur

Olika material bearbetas effektivt vid olika temperaturer. Utan ordentliga temperaturhänsyn kan metallarbeten vara en total röra. Extruderingsprocesserna som innefattar stansar och matriser kräver ofta olika inställningar av temperatur- och värmeöverväganden.

Din press måste kunna absorbera stora mängder värme och en mängd kyla när du uppnår dina slutprodukter.

Maskinspecifikationer

Det finns många specifikationer att söka efter, oavsett vilken typ av press du väljer. Dessa detaljer skiljer sig mycket i pressmaskiner, och listan att notera är ganska kortfattad. Du måste logiskt nog välja högre specifikationer om de inte överskrider din budget. Specifikationerna att se upp för inkluderar:

 • Hastighet
 • Stabilitet i ramen
 • Cylinderstorlek
 • Tjocklek på stöd
 • Maximalt systemtryck
 • Hastighet, längd och hållbarhet
 • Hästkrafter

Hastighet

Detta är en mycket viktig egenskap. I mycket stor utsträckning påverkar hastigheten slagkraften och trycket på arbetsstycket, särskilt vid stansning och pressning.

Pressmaskinens hastighet beror mest på maskinkapacitet och klassificering. Vissa operatörer är inte fans av hög hastighet eftersom man tror att plötsliga stötar är mycket destruktiva och svårare att kontrollera.

Denna faktor kommer inte att vara ett problem om stötskarvar och pressverktyg har extremt mer skjuvhållfasthet än det material som bearbetas. Hastigheten kan också varieras för de flesta moderna billiga verkstadspressar.

Stabilitet i ramen

Ramen kan betraktas som skelettet som allt hänger på. Du behöver detta högsta ramverk för att vara mycket styvt och robust. En stark ram bibehåller sin egen vikt medan den bär vikten på andra delar. Om denna del av pressen inte är tillräckligt stark kommer den lätt att skadas av arbetsvibrationer och övertidsanvändning.

Cylinderstorlek

Medan kompakta pressar kräver mindre utrymme och har mindre cylindrar, ger större cylinderstorlekar mer tryck för att få arbetet gjort, mycket lämpligt för tjocka arbetsstycken med enorm skjuvhållfasthet.

Stödplattans tjocklek är monterad på presspärlan och är stillastående. Den rymmer en bottengjutning eller själva arbetsstycket. Den är vanligtvis gjord av metall och den måste vara tillräckligt stark för att klara arbetstrycket. Stödplattan har ibland kuddar. Förutom att motstå stötar måste den ha en erforderlig tjocklek för att säkerställa användbarhet under längre perioder.

Maximalt systemtryck

Det maximala trycket som en maskin kan ge är extremt viktigt. Trycket gör faktiskt arbetet gjort. Gör aldrig misstaget att göra maskinens maximala tryck lika med det tryck du behöver för att arbeta på ditt starkaste material.

Maskins maximala tryck måste vara mer än vad arbetsstycken kräver. På så sätt lovas maskinens livslängd och du undviker mycket slitage, både för maskinen och för verktygen.

Maximal måttpress kan hanteras: Detta är en av de mest övervägande faktorerna för operatörer. Det övervägs ofta över andra faktorer, men det borde inte nödvändigtvis vara fallet. Du behöver en billig verkstadspress som kan arbeta med maximal förväntad arbetsstorlek.

Hastighet, längd och hållbarhet

Pressningen är maskinens faktiska arbete. Stroken har tre grundläggande parametrar; sträcka, tid och hastighet. Hastigheten är förhållandet mellan avståndet och den tid det tar. Hastighetens stötar är en väldigt stor del av maskinens totala påverkan vid arbete.

Hästkrafter

Detta är möjligen det mest populära betyget på maskiner i allmänhet. På allmän nivå berättar den hur mycket kraft maskinen har. Mer kraft motsvarar mer arbetskapacitet. På en mer teknisk skala är hästkrafterna ett förhållande mellan arbetets distansekvivalens och den tid det tar.

Detta bör inte förväxlas med själva maskinen. Hästkraftsklassificering visar hur mycket arbete motorn som driver maskinen kan göra.

Ytterligare verktyg och tillbehör

Funktioner som ljusgardiner, gränslägesbrytare, timers, automatiserad cykling och andra levereras med de flesta verkstadspressar i modern tid. Förutom dessa funktioner är de andra tillägg att se upp för. Dessa tillbehör kan innebära extra utgifter men kan vara mycket värda över tiden.

Några av de extra tillbehören kan innehålla funktioner som:

 • Tryckomkopplare
 • Pekskärmspanel
 • Kuddar
 • Feedback om servosystem
 • Roterande indextabeller
 • Timers
 • Automatisk cykling
 • Glidstöd
 • Utmatningscylindrar
 • Elektroniska ljusgardiner
 • Strömställare för avstånd

Tryckomkopplare

Detta är en fantastisk elektrisk komponent. Den har vanligtvis fyra terminaler som kan konfigureras i två par, som kan bytas. Tryckriktningen ändras till motsatt om funktionen är inkopplad. Du kan enkelt arbeta med material i en framåtriktad eller bakåtriktad riktning, enkelt med en brytare.

Pekskärmspanel

Detta är inte bara en fin komponent; det är väldigt enkelt att använda en maskin med pekskärmskontroller. Det krävs ingen kraftfull stansning och du riskerar inte att en knapp blir igensatt och svår att trycka på.

Kuddar

Detta är nödvändigt för att uppnå dragformningsnoggrannhet i mycket hög grad. Det fungerar bra med servosystem och automatisering. Kuddar är stödsystem som drivs av enskilda motorer för att åstadkomma komplexa former. Processen är utmärkt för höghållfast ståls precision och flexibilitet. Hela operationen kan också samlas i data för flera cykler.

Feedback om servosystem

Detta är en av de största innovationerna från nyåldern. Detta återkopplingssystem är mestadels begränsat till CNC-maskiner. Det gör att maskinen kan utföra ett jobb enligt instruktionerna. resultatet skickas som feedback till CNC-enheten, vilket gör att ytterligare beslut går framåt mot syftet med jobbet.

Roterande indextabeller

Rotary Indexing är en process med samordnade vinkelförskjutningar som görs för att säkerställa en instruerad bearbetningsprocess på ett material. En roterande indextabell infunderar det rörelsessystem som krävs med hjälp av styrenheter, sensorer och kodare, tillsammans med motorisk koordination.

Timers

Tekniska pauser inträffar vid CNC-operationer, under vilka axelrörelser stoppas, men driftsparametrar bibehålls fortfarande. Pauserna kallas dwells och kan redovisas av timers. På det sättet kan jobbflödet planeras effektivt med total körningstid i åtanke.

Automatisk cykling

Detta liknar på något sätt Servo-systemet. Den artificiella intelligensen som krävs här är mindre. Maskinen instrueras att upprepa en viss operation under en tid, inte nödvändigtvis automatisk återkoppling för att ändra instruktionerna.

Glidstöd

Detta kan göra stor skillnad när du behöver arbeta på flera punkter på samma arbetsstycken. Glidbultar kan antingen köra horisontella tweaks eller vertikala tweaks, eller båda. På så sätt har du färre problem med att få arbetsstycket ordentligt anpassat för varje process.

Utmatningscylindrar

Detta är en tvåstegskomponent som är aktivt involverad i strippning av mögel. Verksamheten är direkt. Det matar ut arbetsstycket och själva utkastningscylindern dras tillbaka, mestadels styrs av ett elektromagnetiskt fält och hydraulisk kraft.

Elektroniska ljusgardiner

Åtkomst och drift förbättras drastiskt av optoelektriska enheter, mestadels för halvautomatiserade drag. Operatörer skyddas från farorna med lindare, pressar, palleterare och andra. Det säkerställde i allmänhet närheten till arbetet.

Strömställare för avstånd

Detta är ganska likt tryckomkopplaren. Arbetsavståndets riktning är ett övervägande. Med omkopplingsfunktionen är förskjutningskontroller enkla och omedelbara. Omvändningssystem är inte längre en knappvara idag. Det är uppenbarligen något att se upp för.

Hydrauliska domkrafttyper

Hydraulik och luft över hydraulik, dessa är de vanligaste domkrafttyperna som används i pressmaskinen.

Hydrauliska domkrafter tenderar att vara mer kraftfulla till en kostnad för regelbundet underhåll. Eftersom oljan i den behöver bytas då och då. Och ibland gör de en röra. Hydrauliska domkrafter måste också fungera manuellt med en spak som kan vara tröttsam för en lång uppgift.

Luften över hydraulik å andra sidan använder tryckluft. Normalt låter högt lufttryck ett högt ljud, förutom att de är ganska bekväma och underhållsfria pressar.

Svetsad stålramkonstruktion

Verkstadspress finns i olika former och storlekar. Vissa ramkonstruktioner är svetsade och andra är bultade.

Den svetsade ramen erbjuder överlägsen styvhet när du utför högtrycksuppgiften men saknar bekvämligheten med att flytta om. Bultade ramar kan bli korta i styvhet men har en fördel med rörlighet.

Slaglängd

Slaglängd hänvisar till mätningen av en fullständig förlängd längd på en kolv. När du arbetar med smala eller ihåliga motordelar, är slaglängden mycket användbar i det här fallet.

Kapacitet

Här pratar vi helt enkelt om den maximala mängden tryck som enheten kan utöva. Självklart behöver du en maskin med större kapacitet för tunga applikationer medan det för lätta arbetsuppgifter bör vara en enhet med ett tonnage på 6 ton om 10. Ändå är det bättre att få en med större kapacitet eftersom den har hög mångsidighet.

Höjdinställningar

När du köper en hydraulisk verkstadspress är det viktigt att du köper en med ett justerbart bord. Med den här funktionen kan du justera den vertikala höjden beroende på storleken på dina arbetsstycken. Fler höjdinställningar kommer med större användarvänlighet.

Storlek

Storleken på en hydraulisk verkstadspress är en annan funktion du inte bör förbise. Tänk på den vertikala höjden och mängden utrymme i din verkstad. Absolut, om du har begränsat utrymme, måste du välja en kompakt storlek som inte kommer att äta mycket av ditt utrymme.

Läs också >>> Kompressor bäst i test

Typer av verkstadspressar

Vilken typ av kraftpress man väljer att köpa beror på omfattningen av arbetet som behöver slutföras. Det finns verkstadspressar för både stora och småskaliga projekt, inklusive både affärs- och personligt bruk. De fyra huvudtyperna av pressar är pneumatiska, mekaniska, hydrauliska och servo.

Pneumatiska pressar

Pneumatiska verkstadspressar fungerar genom att trycka på luften i ett rör för att tvinga luften upp och ner genom ventilerna för att slutföra jobbet. Tryckluften trycks kontinuerligt igenom tills uppgiften är klar.

Många verkstader använder pneumatiska pressar eftersom de är pålitliga, lätt kontrollerade och snabba. De håller länge och kräver mycket lite underhåll. Medan de utför många av samma uppgifter som verkstadspressar, kan de vanligtvis slutföra arbetet mycket snabbare.

Pneumatiska pressar är ganska enkla verktyg som gör att ta hand om dem en relativt lätt uppgift. Dessutom kan pressen styras för att starta eller stoppa åtgärden efter behov.

Denna manuella kapacitet efterliknar kontrollfunktionen för manuellt manövrerade pressar. Ändå kan den pneumatiska pressen komplettera komplexa typer av arbete som kräver mer kraft.

Mekaniska pressar

Dessa typer av verkstadspressar arbetar med en motor för att vrida de interna komponenterna, som sedan byggs upp och frigör tryck för att manipulera metallen till önskad form.

Längden på varje slag som produceras är vanligtvis ett fast avstånd. Ändå erbjuder flera modeller möjligheten att justera avståndet efter behov.

Mekaniska pressar har snabba produktionshastigheter, vilket kan vara till nytta när jobbet kräver att många delar tillverkas på kort tid. Ändå är den första installationen enkel och relativt billig.

Verkstadspressar

I stället för att använda tryckluft för att driva använder hydrauliska verkstader en vätska, vanligtvis olja, för att slutföra arbetet. Genom att sätta press på oljan genom användning av en kolv kan oljan sedan trycka ner på en annan kolv för att manipulera och forma metallen.

Verkstadspressar arbetar med ganska långsam hastighet. Ändå kan de slutföra stora mängder arbete, särskilt på hårda metaller och hårdplast. En av nackdelarna med Hydraulic Press är att de kan kräva en hel del underhåll.

Oljetrycket måste kontinuerligt övervakas och kolvarna måste kontrolleras regelbundet för att säkerställa att verktyget fungerar korrekt.

Mekaniska servopressar

Den mekaniska servopressen har många av samma egenskaper som pneumatiska och verkstadspressar. Dessa verktyg erbjuder ett brett utbud av mångsidighet på grund av de programmerbara funktionerna. De kan slutföra jobb med höga produktionshastigheter.

Styrs av en växelströmsmotor använder mekaniska servopressar en relativt låg mängd energi, vilket kan hjälpa till att maximera uteffekten. Den mindre storleken och motorn möjliggör en ganska enkel installation men äventyrar inte noggrannhet eller produktion.

Vetenskapliga principer

Idén med den verkstadspressen bygger på Pascals princip, som säger: “När trycket läggs till en vätska i vila, finns det en identisk ökning av trycket vid alla punkter” (källa).

När det gäller hur pressen fungerar, appliceras en liten mängd tryck på en av kolvarna, vilket i sin tur gör det möjligt för den större kolven att producera en stor mängd kraft.

Den mindre kolven producerar en liten mängd kraft, medan den större kolven ger en stor mängd kraft. Kraftökningen är proportionell under hela processen.

Mekanik

Effektiviteten hos verkstadspressen beror på förmågan att komprimera vätskor. Det är svårt att komprimera vätskor, men den kraft som produceras av denna typ av press gör det till en mycket enklare uppgift.

När vätskan, den vanliga oljan, trycks ner, tillåter trycket som produceras jämnt maskinen och operatören att manipulera, forma eller platta metallen.

Två kolvar används för att kasta upp och ner med användning av den inre vätskan. När kolvarna utövar kraft ökar trycket, vilket gör att munstycket vid basen kan forma och bilda metallen under.

Inte bara kan detta verktygsmaskiner arbeta för att ändra form och storlek på metaller, men det kan också lyfta dem när pressen fungerar som en spak.

Komponenter

Den hydrauliska verkstadspressen är en relativt enkel utrustning som fungerar på ett cylinder- och kolvsystem. Det finns två cylindrar, en stor och en liten, som är anslutna med ett rör. Alla tre delarna innehåller hydraulvätska.

Inuti varje cylinder finns en kolv. Den mindre cylindern, eller kolven, innehåller en liten kolv, medan den större cylindern eller kolven innehåller en stor kolv.

När man arbetar tillsammans med varandra flyttar kolvarna inuti cylindrarna vätskan upp och ner för att skapa en kraft som är tillräckligt stark för att forma och bilda metallen till hands.

Hur man kan använda en verkstadspress bäst i test

Även om verkstadspressar ofta finns i industriella miljöer kan de också användas i mindre verkstader. Maskinens storlek och mängden kraft som kan användas dikterar den allmänna användningen.

På grund av sin enkelhet och användarvänlighet kan den verkstadspressen användas på flera olika sätt.

Användningar

Oftast används verkstadspressar för tillverkning av olika delar och komprimering av starka material i kommersiella miljöer.

Många apparater, inklusive kylskåp, tvättmaskiner och diskmaskiner, har komponenter som tillverkas och monteras med hjälp av en verkstadspress. Paneler kan formas, stämplas och sättas ihop effektivt.

Ett brett urval av elektriska delar för både stora och småskaliga operationer kan också göras. Elektrisk utrustning, inklusive paneler och strömbrytare för industriell användning, kan skapas.

Termostater i både bostads- och kommersiella miljöer kan också tillverkas med användning av denna typ av press.

Förutom apparaten och den elektriska utrustningen kan verkstadspressar användas för att tillverka bil- och flygplanskomponenter. Kopplingssystem, växlar och bränsleinsprutare, såväl som enkla mekanismer som vindrutetorkare, kan tillverkas för bilar.

Samma delar kan tillverkas för flygplan, men det är också möjligt att skapa och montera flygplanspaneler och vingar.

Verkstadspressar har också sina användningsområden för många föremål som finns i hushåll, liksom militären. Livsmedelsprodukter, som kött och ostar, kan pressas och packas.

Fler användningar

Många former av smink och till och med piller kan också tillverkas. Inom den militära sektorn kan verkstadspressar hjälpa till med att packa ner ammunition och göra olika komponenter i maskiner och transportsätt.

Förutom storskalig tillverkning kan hydrauliska verkstadspressar också vara mycket fördelaktiga för småföretag och projekt. Dessa maskiner kan användas för att stansa, räta ut, platta och böja metaller.

Krossning av metaller som oljefilter och burkar samt separering av rostiga delar kan också göras med denna typ av press.

Hemmaverkstader och garage, verkstadspressar kan hjälpa till med hantverk som svärd eller knivtillverkning. De kan också underlätta processen att skapa smycken för både personligt och professionellt bruk.

För projekt som dessa kan en mindre press användas. Dessa mer kompakta maskiner kostar inte bara mindre än industristorlekarna utan tar också betydligt mindre plats.

Fördelar med att använda en hydraulisk verkstadspress

Mångsidigheten, flexibiliteten och användarvänligheten gör den billiga verkstadspressen fördelaktig på många sätt. De är lätt programmerbara för att utföra en mängd olika funktioner och uppfylla även de mest komplexa jobbkraven.

Denna typ av press kan applicera en stark och jämn kraft under hela tillverknings- eller manipuleringsprocessen, oavsett slaglängden eller önskat tryck.

Trycket som tillämpas förblir konsekvent för hela projektet, vilket eliminerar behovet av ständiga förändringar och justeringar.

Till skillnad från andra verkstadspressar tar verkstadspressen en liten mängd golvyta, vilket möjliggör mer utrustning och rörelse. Deras förmåga att producera en stor mängd tryck och kraft beror inte på maskinens storlek.

Verktygets design är ganska enkel, vilket gör det enkelt att använda för en mängd olika ändamål.

Service, inbyggt skydd och mer

Om serviceproblem ska uppstå är det lyckligt att underhållskostnaderna är relativt låga. På grund av de enkla komponenterna och strukturen är reparationer och utbyten ofta mycket billigare än andra typer av pressar.

Inbyggt skydd för att minska belastningen på maskinen kan bidra till att den billiga verkstadspressen fungerar bättre och håller längre.

Även om någon inte är expert på att använda en verkstadspress är det enkelt att lära sig processen. Denna maskin är både mångsidig och kapabel att slutföra flera projekt.

När en operatör har bestämt hur mycket tryck som behövs för uppgiften (alternativ varierar från 5 ton till 200 ton), måste man sedan bestämma hur stor metallbit som ska användas i processen. Det vanligaste varianten är en 30 ton verkstadspress. Det är också vanligt med en 20 ton verkstadspress. Men det finns faktiskt några populära som kallas för verkstadspress 50 ton.

När dessa beslut har fattats är det viktigt att överväga hur ofta pressen kommer att användas innan man gör ett slutligt val i den bästa maskinen för processen.

Hur man underhåller en verkstadspress

Det är absolut nödvändigt att åtgärda eventuella problem med en verkstadspress så snart de uppstår. Det är också viktigt att utföra förebyggande underhåll för att bibehålla kvaliteten och förlänga pressens livslängd.

Precis som det är fallet med alla maskiner eller verktyg som använder olja, är kontroll av oljenivå, temperatur och renhet några av de viktigaste uppgifterna.

Låga oljenivåer kan tillåta för mycket luft att tränga in i cylindrarna. Om oljan går för varmt kan det skada maskinen allvarligt. Tillbehör som vattenkylare kan hjälpa till att reglera temperaturen. Filtreringssystem kan hjälpa till att hålla oljan ren och att maskinen går smidigt.

Kontroll av oljeläckage regelbundet är också oerhört viktigt. Även små läckor kan orsaka betydande problem om de inte fixas snabbt. Genom att se till att alla beslag är täta och att slangen är i gott skick kan man undvika dyra reparationer.

Dessutom kontrollerar du att alla muttrar och bultar är säkra hjälper till att bibehålla korrekt funktion.

Det är också viktigt att se till att både den hydrauliska verkstadspressen och området runt den hålls rena. Damm, smuts och andra små partiklar kan komma in i systemet och täppa till olika komponenter i pressen. Rengöring av verktyget och arbetsytan kan minska antalet träskor, rostbildning och potentiella olyckor.

Kontrollera ägarhandboken eller med tillverkaren för att avgöra vilket dagligt och årligt underhåll som ska äga rum. Att följa de angivna riktlinjerna kan hjälpa till att säkerställa maskinens livslängd.

Om komponenter inte kontrolleras och byts ut regelbundet kan verkstadspressstopp och fel orsaka onödiga huvudvärk och kostnader.

Om en operatör väntar tills en del inte längre fungerar kan större problem uppstå. De flesta tillverkare delar den förväntade livslängden för varje del. Att byta ut dessa delar enligt ett fast schema kan hjälpa till att undvika kontaminering och reparationer.

Läs också >>> Bandsåg bäst i test

Verkstadspresstillbehör

Medan verkstadspressen har utvecklats ändras dess användning i olika scenarier också. Tack vare olika typer av bilagor som gör att du kan hantera ett brett utbud av pressuppgifter. Här är några tillbehör som du kan hitta användbara.

Arbor plattor

Arbor plattor är en tjock bit gjutjärn eller fast stål platt bar även känd som bordsplattor. För olika användningsområden har den en annan utskärning på kanten och en upphöjd del på sidorna. Dessa plattor används för att separera den yttre ringen på ett lager eller förena två delar ihop.

Pressmunstycke

Pressmunstycke är en kombination av två distinkta matriser. Det övre munstyckshuvudet har ett konvext huvud och det nedre formhuvudet ser konkavt ut. Satsen används vanligtvis på en platt metallbit för att skapa en skålformad design. Så när du sätter en skruv eller bult på plattan kommer inte bulthuvudet att vara så utskjutande.

Pressbrytningsfästen

Pressbrytningsfästen används för att böja metallplattor. Bromsstången har olika löstagbara fingertoppar för en anpassad bockning. Om du vill att en viss del av plattan ska böjas i 45 graders vinkel kan du göra det med en pressbroms.

Användningar av verkstadspressar

Inte alla pressmaskiner klarar allt pressarbete. Det är säkert att säga att ju högre ditt tonnage är desto bättre arbete kan du göra. 20 ton verkstadspress sitter mellan den punkt där maskinen inte är för dyr och ganska kraftfull. Det kan dock vara bättre att köpa en mer kraftfull 30 ton verkstadspress.

Låt oss utforska en del av användningen av en 20 ton verkstadspress eller 30 ton verkstadspress.

Byte av hjullager

Detta är ett vanligt scenario i ett garage eller en egen verkstad. Varje verkstadspress på 20 ton kan användas som hjullagerpress. Du behöver bara rätt adapter och placera den parallellt med lagret för att slutföra uppgiften.

Byte av axellager

När du tar bort lagret från axelaxeln ska du först ta bort kragen runt lagret med en mejsel. Rikta sedan in axellagerpressramen mot axeln och börja dra i spaken. Cirka 5 ton tryck kan du se axelaxeln lossna från lagret.

Byte av länkarmsbussning

Att byta ut styrarmens bussning kan vara ett utmanande arbete utan styrarmens bussning. Det är också nödvändigt att skjuta bussningen från rätt sida. Placera kolven på insidan av kontrollarmen och placera en form på den andra. Tryck långsamt på kolven för att skjuta ut bussningen från kontrollarmens uttag.

Räta ut och böja metaller

Böjning av metall med en pressmaskin är ett av de vanligaste pressarbetena att göra. Fäst bara önskad fingerbroms och tryck. För uträtning kan du använda breda ram och rätande arborplattor.

Priser på verkstadspressar

Vi varnar er för att köpa en verkstadspress bänkmodell som verkar mycket billig. Pumpenheten kan vara av låg kvalitet, och om ramen och stödet inte har tillräcklig hållfasthet kan arbetstrycket snart snedvrida dem.

 • Billiga: ​​Verkstadspressar av hög kvalitet med bänkskivor med 6 ton är vanligtvis de billigaste maskinerna som finns på cirka 4 000 till 8 000 kronor. Till samma pris hittar du också golvstående 12 ton modeller.
 • Mellanklass: Spendera lite mer – cirka 8 000 till 20 000 dollar – och du får ett robust, flexibelt verktyg som passar perfekt för de flesta hemverkstader.
 • Dyrt: Om du behöver större tryck och nyttan av elektronisk hjälp eller flygassistans, kommer du att betala betydligt mer. En verkstadspress på 20 ton kommer sannolikt att kosta dig cirka 20 000 kronor (även om vi också har sett 40 ton modeller till samma pris). Maskiner med variabelt tryck, fotreglage och skydd är verkligen riket i den professionella verkstaden, där en investering på 50 000 eller mer kan motiveras.

Verkstadspressar för metallsmeder och smycken tillverkare är en annan kategori. Även om de ofta är fysiskt mindre, erbjuder dessa vanligtvis mycket större kontroll än grundläggande tekniska modeller. Som ett resultat är priserna högre. Det billigaste vi har sett är cirka 10 000 kronor. De dyraste kostar över 100 000 kronor. Även om den bara är två meter lång och en och en halv meter bred, genererar den en kraft på 100 ton!

Tips

 • Frestas aldrig att hålla saker på plats medan du använder pressen. Vi kan inte säga detta starkt nog: om din hand krossas i en verkstadspress kommer du att förlora den. Vad du än arbetar med måste vara självbärande. Om det inte är det, använd klämmor, ett skruvstäd eller bygg en hemgjord jigg för att göra jobbet.
 • Använd alltid skyddsglasögon eller skyddsglasögon.
 • Håll golvytan nära pressen fri. Detta minskar risken för att halka eller snubbla. Låt inte skräp eller avskärningar byggas upp. Av samma skäl bör du rensa olje- eller kemikaliespill direkt.
 • Håll barn och husdjur borta från pressen. Detta beror inte bara på den skada de kan komma till; det är också problemen som kan uppstå om de distraherar dig.
 • Tänk på en pressad press. Den grundläggande spakåtgärden för en manuell verkstadspress gör det enkelt att trycka på, men om du måste göra det 50 gånger om dagen kanske du vill överväga att köpa en motormodell.

Varför du behöver en hydraulisk verkstadspress

 • De är mångsidiga: Som nämnts kommer dessa verktyg att hantera flera projekt i ditt garage, verkstad, hem och alla andra platser där du använder dem. Deras mångsidiga natur innebär att de ger dig mer valuta för pengarna.
 • De är mycket hållbara: Om du är angelägen om att få en bra affär behöver du inte ens investera i en annan enhet i framtiden.
 • De underlättar arbetet: Har du någonsin föreställt dig att utöva en kraft på cirka 20 ton utan hjälp av någon maskin? Omöjligt, eller hur? Tja, en hydraulisk verkstadspress multiplicerar mängden kraft du utövar för att producera större kraft för ditt projekt med minimal ansträngning.
 • De är lätta att använda: Normalt har en hydraulisk verkstadspress en mycket enkel design för enkel användning. Den okomplicerade designen innebär att även en nybörjare kan få ut det bästa av sin allra första användningstid.

Läs också >>> Spånsug bäst i test

Vanliga frågor om verkstadspressar

Hur fungerar en hydraulisk verkstadspress?

Hydraulikverkstadspressen fungerar genom att använda hydraulik för att utöva en kraft på metaller för att bilda, säkra, smida och stansa hål i metall.

Dessa maskiner kan både öka din mångsidighet när det gäller typ av arbete och göra ditt jobb mycket enklare.

Vad används en verkstadspress till?

Verkstadspressar är utmärkta för att krossa föremål, fästa bildelar, forma eller böja dem. Bortsett från dessa kan du göra många andra uppgifter med dessa maskiner tack vare den frihet du får med verkstadspressar.

Vilka är fördelarna med verkstadspressar?

Den bästa fördelen med att använda en verkstadspress med bänkmodell är den tysta driften. De är ljudlösa när du manövrerar dessa manuellt. Med de automatiska motorerna är ljudet inte heller irriterande.

Bortsett från bullerfaktorn är dessa kostnadseffektiva på grund av tillgängligheten av reservdelar, de kommer med överbelastningsskyddsmekanismer som förlänger livslängden och har kompakta storlekar som passar nästan överallt.

Hur stort tryck har en verkstadspress?

Det beror på vilken produkt du har valt. Verkstadspressar levereras med små produkter med endast 6 ton tryck upp till en oändlig tryckkapacitet.

Industripressar kan ha tusentals ton tryck medan du är i verkstäder kan du se upp till 200 ton pressar.

Vad är den starkaste verkstadspressen?

Om du frågar om världens starkaste, är det Kinas 80 000 ton verkstadspress. Det är en massiv struktur på cirka 10 våningar lång. Detta odjur är överlägset världens starkaste och högsta verkstadspress.

Hur länge varar en verkstadspress?

Detta beror helt på kvaliteten på pressen du köper, hur du använder den och många andra miljöfaktorer. Vanligtvis varar en verkstadspress cirka 20 år.

Vilken typ av verkstadspress är bäst?

Efter att ha slutfört din verksamhet och tonnageanalyser måste den presstyp som passar dina uppgifter bestämmas. Verkstadspressar finns i olika stilar för olika jobbfunktioner. C-ram pressar och H-rampressar är de två vanliga typerna av verkstadspressar; båda är väldigt mångsidiga.

1. C-ram Press

C-ram Pressar är mycket effektiva och ger åtkomst från tre sidor. När de ställs ihop med andra pressar kan de hantera ganska många jobb utan att nödvändigtvis ta mycket utrymme. Denna mångsidighet är riktigt bra.

Kraft och kapacitet har dock i viss mån offrats på grund av den relativt mindre storleken. Det är tillämpligt på verkstader som är involverade i vanliga pressfunktioner.

2. H-ram Press

H-ram press är också känd som 4 kolumn press och är i allmänhet mer framträdande och kraftfullare. Fyra stolpar riktar in rätt verktyg och pressplattor med bordet. Vissa stilar av H-ram levereras med två pressguider istället för fyra.

H-ramen är inte bara kraftfull, den är också mer exakt tack vare formen. Jämfört med C-Frame har den jämn tryckfördelning, även vid högt tonnage. Denna typ är lämplig för företag som kräver kraft, stabilitet och mångsidighet.

Hur kan man utnyttja en verkstadspress?

Med ett så mångsidigt verktyg som en verkstadspress är det inte möjligt för mig att sitta här och brainstorma alla möjliga användningsområden för en verkstadspress. För att komma runt mina egna brister gick jag och tittade på vad andra människor använde verkstaden för. Jag sammanställde listan nedan.

22 Användningsområden för en verkstadspress:

 • Många rapporterar att de använder det som skruvstycke för skärning eller böjning av material
 • En användare rapporterade att han använde den som en loggdelare, jag misstänker att detta inte är särskilt effektivt men det fick mig att skratta!
 • Separera rostiga delar
 • Räta ut böjda delar
 • Komprimera begagnade oljefilter
 • Stansning av gummipackningar
 • Räta ut aluminiumplattor
 • Montering av ställdon på ventiler
 • Krossning av kilspår
 • Återhylsande pluggventiler
 • Pressande lager
 • Använda stans- / formkombinationer för att pressa formulär
 • Nitararbete
 • U-fogar, bärande på axeln, små formningsformar för att böja flatbågen – svänga efter svetsning.
 • 50 ton gör lätt töjnings- och lagerarbete eftersom vi har shims och rör för att skjuta saker på ett säkert och kontrollerat sätt.
 • De 70 ton järnarbetare saxar, stansar, klarar och böjer men kan användas som en stor rövskruv eller strama stora ståldelar.
 • 300 ton är skrämmande som helvete men det kommer att skjuta axlarna ur stenkrossdelar, såga kvarndelar och sätta solida däck på gaffeltruckar.
 • Krossar burkar (tydligen) – Jag använder bara min fot
 • Myntar ut smycken
 • 600 ton – används för lokhjul, krossdelar, remskivor, lager, tripperhjul, koniska nycklar, kugghjul etc.
 • Stans hål i tvärstänger för galler och räcken
 • Allmän klippning och bockning

Vad finns det för olika typer av verkstadspressar?

I slutet av dagen gör alla pressar samma jobb, de trycker! Medan de slutligen tjänar samma funktion, finns hydrauliska verkstadspressar i vissa variationer. De kan till exempel ha olika ramformer. De vanligaste ramformerna är följande

 • H-ram
 • C-ram
 • En ram
 • Anpassade pressar

Vilken som är bäst beror på din verkstad och storleken på de projekt du arbetar med. Vissa företag kommer också att lägga till ytterligare bekvämlighetsfunktioner som ett rörligt arbetsbord eller till och med en rörlig ram!

En annan variation är den luftstyrda pressen. I vissa fall är el inte lätt tillgänglig, så i sådana situationer skulle du använda en luftdriven verkstadspress bänkmodell.

Det finns också pressar som har en “dubbelverkande” funktioner som gör det lättare att trycka på matriser eftersom de erbjuder mer lyftkraft så att kolven lämnar kontaktytan ordentligt.

Hur använder verkstadspressar Pascals lag?

Verkstadspressar fungerar genom att använda egenskaperna hos vätskor som beskrivs i Pascals lag: “En förändring av trycket vid vilken punkt som helst i en sluten vätska i vila överförs obegränsat till alla punkter i vätskan.” Hydraulsystem använder detta fenomen genom att applicera kraft i ett litet område av vätska som sedan omvandlas till kraft vid en bredare öppning, vilket skapar mer kraftuttag eller hävstång.

Hur fungerar pneumatiska pressar?

Pneumatiska pressar fungerar genom att på ett smart sätt kanalisera kraften som genereras av tryckluft. Det skiljer sig från verkstadspressar genom att det tenderar att vara snabbare och tenderar att undvika de rör som är förknippade med hydraulvätska.

Hur mycket tonnage behöver jag för min verkstadspress?

Som nämnts tidigare beror det på ditt användningsfall. Om du bara behöver en press för små konstnärliga projekt, kommer antagligen ett 6 ton att vara ok för de flesta projekt. Om du letar efter en press som kan användas för mer industriella ändamål, skulle jag rekommendera en 20 ton verkstadspress. Du kan förmodligen klara dig med 12 ton, men enligt min erfarenhet blir 12 ton snabbare och kan inte hantera så många användningsfall.

Ska jag tänka på cylindern när jag köper en bäst i test verkstadspress?

Cylinder är platsen där ramen sitter. Ju mer tonnage klassas för din verkstadspress desto bredare är cylinderns diameter. Vanligtvis hjälper en bredare cylinder till korrekt tryckfördelning.

Vad kan det hydrauliska tryckvärdet vara hos en bästa verkstadspress?

Verkstadspress är en maskin som antingen drivs av hydrauliskt eller pneumatiskt tryck för att utföra stansning, bockning och formning av tunga material efter behov. Det hydrauliska tryckvärdet kan variera från 1–50 ton.

Vad beror pressarbetet på?

Beroende på material och byggstruktur kräver pressarbetet en viss mängd tryck. När det gäller 20 ton pressanvändning är denna mängd idealisk för att byta ut kullager, fästa g automatväxlar, formning eller böjning av motordelar tillsammans med andra rätningsarbeten.

Kan du byta hjullager med en verkstadspress 20 ton?

Jo det kan du. I det här fallet kommer 20-ton verkstadspressen att göra ett mycket bättre jobb än 6 eller en 10-ton billig verkstadspress med bänkmodell jämfört.

Vem uppfann verkstadspressen?

En hydraulisk verkstadspress är en anordning som används för att generera en stor kraft för att komprimera eller plana ut ett objekt genom att använda en mycket mindre kraft som jämförelse. Detta verktyg uppfanns av en man vid namn Joseph Bramah, så det är inte ovanligt att också höra det kallas en “Bramah Press.”

Oftast används den hydrauliska verkstadspressen för att platta, krossa, räta ut eller forma metallföremål. Pressen har en stor bädd eller platta på vilken metallföremålet kan placeras, samt en mindre och en större cylinder fylld med vätskor och kolvar som används för att skapa kraft.

Hur fungerar olika typer av pressar?

Arbor

Denna typ av verkstadspress används vanligtvis när det arbete som utförs inte kräver något tungt arbete. Liksom andra pressar kan du hitta en mängd olika storlekar och specifikationer. Skillnaden med arborpressar är att de inte har förmågan att komprimera större mängder tryck för att skapa större utgångar. Dessa används vanligtvis för att platta metaller, riva, genomtränga hål i metaller och markera inskriptioner.

Kraft

Till skillnad från arbor-modellerna efterfrågas kraftpressar för användning på tung utrustning och maskineri. Kopplingen kan komma på två olika sätt, antingen delrevolution eller full revolution. Kopplingen med fullt varv kan inte störas förrän vevet har gått igenom en full revolution. En del revolutionskoppling kan störas när som helst före eller efter en komplett sväng. Dessa pressar är till sin natur farligare på grund av de allvarliga jobb som finns associerade med dem, så det är att vidta lämpliga försiktighetsåtgärder och följa strikta säkerhetsåtgärder avgörande.

C-ram

Som namnet antyder har dessa en ram som är formad som en C. Detta är utformat för att maximera det öppna golvutrymmet för att ge anställda mer frihet att röra sig runt arbetsplats. Dessa används ofta för monteringsarbete, och de kan finnas i en mängd olika vikter beroende på vad den behövs för.

Pneumatisk

En av de mest grundläggande pressarna som används i branschen, den pneumatiska pressen arbetar för att komprimera luft för att resultera i rörelse. Dessa fungerar effektivt. Det kan dock inte skapa högre tryck som andra verkstadspressar.

Manuell

Manuella alternativ är ganska populära på grund av sin kostnadseffektivitet och tillförlitlighet, och de kan vara används utan att behöva kompromissa med kraft eller konsistens i användningen.

Bör jag överväga tonnage när jag köper den bästa verkstadspressen?

Det finns ett stort utbud av pressmängder, så du måste överväga vad dina behov är. Den billigaste hydrauliska verkstadspressen tenderar att utöva cirka sex ton kraft. Detta kan fungera för mindre applikationer, men det klarar inte mycket.

Genom att fördubbla den mängden får du en 12 ton verkstadspress som är mycket mer användbar. De flesta hjullager kan pressas med denna storlek. Om du har råd med det vill du istället ha en 20-ton verkstadspress. Detta ger dig tillräckligt med kraft för att hantera de flesta applikationer. Naturligtvis, om du köper en professionell verkstad, kan du göra det bäst med en 50 ton lufthydraulisk verkstadspress.

Borde jag tänka på min användningstyp?

Vad ska du använda den hydrauliska verkstadspressen för? Du måste veta detta innan du väljer vilken du ska köpa. Vissa möjliggör anpassning så att du kan få rätt konfiguration för ditt jobb. Leta efter justerbara tonnageinställningar, kolvhastigheter och driftstryck att använda i en mängd olika situationer.

När du väljer en verkstadspress med bänkmodell måste du ta hänsyn till de tre huvudvalstyperna för ditt jobb. En press med öppet gap ger snabb åtkomst från tre sidor. Om du köper en 4-kolumnpress får du mer tryckfördelning. Dessutom ger de raka pressarna den styvhet du behöver för off-center-belastning med progressiva formapplikationer.

Vill man köpa en 50 ton verkstadspress?

Det finns en dyr men även premium 50 ton verkstadspress. Den här verkstadspressen kan klara av väldigt avancerade uppgifter. Det är just därför som proffesionela användare vill köpa en 50 ton verkstadspress.

En 50 ton verkstadspress kan användas till komplicerade saker.

Är hållbarhet, längd och hastighet viktiga faktorer?

Hållbarheten, längden och hastigheten för pressningen kommer att avgöra vilken hästkraft som behövs. Se till att du jämför alla hästkrafter för att säkerställa att du får den mest kraftfulla verkstadspressen du har råd med. Om den har justerbara tonnageinställningar får du också mer flexibilitet med dina olika applikationer.

Ska jag tänka på det maximala systemtrycket?

Du måste också undersöka PSI där pressen utvecklar sitt fulla tonnage. För en industriell press är detta antal vanligtvis mellan 1 000 och 3 000 PSI. Uppenbarligen behöver du som en mindre verkstad inte ha så hög kraft, så det är viktigt att veta vad du behöver innan du köper.

Är det viktigt att man har en bra ramkonstruktion?

Om du behöver en billig verkstadspress, kommer du sannolikt att behöva offra på ramkonstruktionen. För de som inte behöver hålla sig till en strikt budget är det mest meningsfullt att utvärdera ramens styvhet, dimensionskapacitet och förstärkningstjocklek. Detta säkerställer att ramen håller upp till det tunga arbete du har planerat.

Vad är Pascals lag?

Det är teorin bakom verkstadspressar. Även känd som principen för överföring av vätsketryck, säger Pascals lag att inom ett slutet system kan tryck appliceras på vätskor och överföras för att skapa samma förändring någon annanstans. Denna multiplikation av kraft, det vill säga skapandet av en större kraft med en mindre kraft, är teorin bakom verkstadspressens innovation.

Vad kan man använda en verkstadspress till i ett garage?

På grund av de många olika användningsområdena för det här praktiska verktyget har det modifierats och anpassats gång på gång för att passa behoven hos det specifika jobb som det behövs för.

Till exempel kan ett laboratorium använda en verkstadspress för att komprimera ett prov till en tunn film eller en pellet för att förbereda det för analys. Detta tvingar partiklarna i provet tillsammans och skapar ett perfekt prov för spektroskopisk undersökning.

Huvudsakligen används den verkstadspressen i industriella jobb, såsom att tillverka tunna metallplåtar. Andra användningsområden inkluderar:

 • Krossar bilar
 • Smida svärd genom att forma råstål
 • Att producera fettfri kakao genom att komprimera kakaobönorna

Finns det några tips på hur man använder en verkstadspress?

Låt oss prata om verkstadspressen, några bra tips.

 1. Höj det främre säkerhetsskyddet och placera arbetet på en central plats innan du sänker skyddet.
 2. Sänk ned den övre pressansidan av stödet. Du gör detta genom att vrida ledningsskruvhandtaget medurs.
 3. Dra och tryck på pumphandtaget för att öka trycket.
 4. Vrid tryckhandtaget en gång moturs för att frigöra tryckbelastningen.
 5. Vrid ledningsskruvhandtaget moturs. Detta höjer det pressande ansiktet. Då kan du öppna säkerhetsskyddet och ta bort ditt arbete.

Hur länge håller hydrauliska verkstadspressar vanligtvis?

Beroende på kvaliteten på pressen du köper kan du förvänta dig att få 15 år eller mer ur maskinen. Därför vill du investera i en pneumatisk hydraulisk 5o ton verkstadspress bänkmodell av hög kvalitet.

Kommer dessa verkstadspressar med garantier?

Inte varje press kommer med en garanti, särskilt om priset är lägre. Se till att du granskar verkstadens pressrecensioner för att hitta de med garanti.

Vad är skillnaden mellan en mekanisk press och verkstadspress?

Mekaniska pressar arbetar med högre hastigheter än verkstadspressen. Detta möjliggör mer effektivitet och gör att du kan göra ditt arbete snabbare.

Är manuella maskiner svåra att arbeta med?

Dagens moderna manuella maskiner kräver viss ansträngning, men de är lättare än någonsin att använda.

Hur mycket tryck har en verkstadspress?

Varje maskin arbetar med olika tryck. Du vill kontrollera specifikationerna för att se till att du får en med tillräckligt med kraft för att slutföra ditt jobb.

Vilka tillbehör behövs när du använder en hydraulisk verkstadspress?

Det beror på vilket jobb du planerar att göra. För de flesta fordonsjobb hjälper det att ha monteringssatser för stansning och form, matriser, specialstansar, skjuvplattor, hörnstansaggregat, skjuvverktygsenheter och böjningssatser.

Hur är verkstadspressar hydrauliska?

Alla hydrauliska enheter använder vätska (vanligtvis olja) för att överföra kraft. De flesta av de verkstadspressarna vi tittade på har en cylinder (flaskjack) som ser ut som vad du kan använda för att lyfta ett fordon. Det är i princip samma enhet, placerad tvärs upp i en ram. Andra pressar har en fjärrpump ansluten till en kolv monterad i toppen av en ram via högtrycksslang.

Dessa manuella 100 ton verkstadspressar manövreras med en spak. Ju längre spak, desto mindre ansträngning krävs. Det finns ingen verklig variation i tryck, du pumpar spaken tills jobbet är klart. Fjädrar återställer pumpen till sitt ursprungliga läge när trycket släpps.

Det finns andra pressar som faller under “hydraulisk” banner. Vissa har en avlägsen oljetank och en elektrisk pump, medan andra använder tryckluft. Tekniskt sett är den senare en pneumatisk press snarare än hydraulisk, men termen “lufthydraulik” används ofta. Många av dessa modeller erbjuder olika tryckinställningar eller helt variabelt tryck. För de flesta tekniska eller fordonsuppgifter är ett tryck tillräckligt, men det finns alltid undantag.

Dessa typer av hydraulpumpar eliminerar behovet av operatörsansträngningar och är värda att överväga om du har många repetitiva uppgifter att utföra. De är dock betydligt dyrare.

Vad är tonnage för något?

2o ton verkstadspressar klassas av deras maximala kraft, uttryckt i ton. Vanliga storlekar inkluderar 6 ton, 12 ton, 20 ton och 40 ton.

Du hittar bänkskivor och golvstående 6 ton pressar. Resten är alla golvmodeller och väger vanligtvis cirka 100 pund, så du vill tänka på var du placerar en eftersom den kan skada vissa typer av golv.

Undantagen från denna regel är juvelerare eller metallsmeds verkstadspressar, som kan vara mycket kompakta men ändå applicera enorma mängder tryck. Dessa är mycket användbara verktyg för specifika uppgifter, men storleken på arbetsstycket de rymmer är begränsad.

Vad ska man tänka på angående ramen i en 50 ton verkstadspress eller 100 ton verkstadspress?

 • Form: Det finns två typer av ramar, namngivna efter deras form: A- och H. A-ramar används endast för bänkskivmodeller med lägre effekt och brukar sakna H-ramars justerbarhet. Styrkan hos dessa ramar är absolut nödvändig för bra prestanda. Det sista du vill ha är att ramen förvrängs under det enorma tryck som pressen utövar. Leta efter en betydande tvärbalk för att förhindra detta. Om du är osäker, leta någon annanstans. Det finns många 50 ton verkstadspressar att välja mellan.
 • Beläggning: Ramen ska ha en tålig beläggning.
 • Fjädrar: Kontrollera även att fjädrarnas monteringspunkter är betydande.
 • Stöd: Tvärbalken som arbetet vilar på kallas stöt. Detta kan justeras upp och ner för att rymma arbetsstycken i olika storlekar. Golvmodeller har gott om kapacitet; bänkmodeller har mindre, och du kan behöva ta hänsyn till det.
 • Kolv: Kolven i hydraulpumpen har en maximal rörelsemängd, vanligtvis sex eller sju tum. Detta räcker mer än till exempel för de flesta pressarbeten som innefattar lager, stansning eller bockning. En 100 ton verkstadspress med bänkmodell är dock ett så mångsidigt verktyg att du kan förutse en uppgift där denna dimension är viktig, så det är ett annat område att kontrollera.
 • Säkerhet: Staten sätter minimistandarder för säkerhet för denna typ av utrustning. Det är inte ett lagligt krav, men det är ändå något som är värt att leta efter.
 • Mätare: En mätare kan monteras, vilket är användbart på maskiner som har justerbart tryck.
 • Extra: Tillbehörsplattor kan tillhandahållas för att hålla ditt arbetsstycke, men ofta är de ganska grundläggande. Du kan behöva investera i ett skruvstäd och / eller klämmor som bättre passar det arbete du kommer att göra.

Behöver en verkstadspress mycket underhåll?

Som vi har diskuterat fungerar mekanisk hydraulik på samma princip som många fordonskontakter, så allt pumpbehov är enstaka oljning. Att ta hand om resten av riggen betyder bara att den ska rengöras efter varje användning och regelbundet köra en skiftnyckel över den för att kontrollera att eventuella muttrar och bultar är åtdragna.

Elektriska och pneumatiska modeller har måttliga ytterligare krav, men fortfarande inget särskilt betungande – saker som att kontrollera anslutningar och se till att slangarna inte skadas. Tillverkare kan ge instruktioner.

Behöver jag skydd för en verkstadspress?

I kommersiella miljöer måste du skydda anställda. Faren är att med de genererade trycken kan föremål spottas ut med hög hastighet. Relativt billiga trådnät är det vanligaste skyddet som används. Om pressen har en fotomkopplare måste den skyddas så att den inte kan trampas av misstag och därmed manövrera pressen.

Om du arbetar i en hemverkstad eller ett garage är riskerna dina egna, men det är inte svårt att rigga upp en enkel skärm, och det kan spara dig från allvarliga skador.

Hur viktigt är tonvärdet för en verkstadspress egentligen?

Det är ett mått på kraften som appliceras på ett arbetsstycke. Det är ett totalt maximum, inte ett betyg per kvadrattum. Det beräknas mer exakt i Newton, men industrin har alltid använt tonnage. Enkelt uttryckt, om du har en 10 ton press kan den hydrauliska cylindern applicera en kraft på ett arbetsstycke som motsvarar en 10 ton vikt som trycker ner på den. Men vill du ha en kraftfull och bra press så ska du köpa en 30 ton verkstadspress eller till och med en 50 ton verkstadspress.

Hur viktigt är det att man har en bra konstruktion?

För något som tar en bra del av ditt lönebevis, till exempel en hydraulisk verkstadspress, bör du köpa något som håller. Stålkonstruktion är i det här fallet bra. Se också till att den har en hållbar beläggning för maximal rostbeständighet.

Vill man ha några andra funktioner?

Du måste också överväga vad enheten kommer med. Till exempel kommer en med pressplattor att erbjuda en extra fördel än en som inte gör det. En med den öppna sidan är också ett plus eftersom det gör att du kan hantera större arbetsstycken. Förborrade hål för installation gör monteringsjobbet enklare och snabbare.

Hur lyder Pascals lag?

Hydraulisk verkstadspress arbetar med Pascals princip för överföring av vätsketryck. Enligt Pascal överförs tryck (P) i en vätska som utövas av kraft (F1) över ett område (A1) ominskat över vätskan för att orsaka kraft (F2) över ett större område (A2). Denna teori betyder helt enkelt att en liten kraft (F1) appliceras över ett område (förstoras till en större kraft över ett större område.

I vilka projekt kan jag använda en 100 ton verkstadspress?

Den hydrauliska 100 ton verkstadspressen är en mycket mångsidig utrustning som kommer till nytta i flera projekt. Du kan använda den för att räta ut eller böja arbetsstycken samt för att ta bort och installera remskivor, lager, u-fogar och andra applikationer som kräver massiv kraft.

En 100 ton verkstadspress kan användas till väldigt avancerade och krävande uppgifter.

Hur vet du vilken hydraulisk verkstadspress som är rätt för dig?

Termen ”rätt” kommer att skilja sig från en kund till en annan eftersom den är subjektiv. Det perfekta alternativet för dig är det som verkar hantera alla dina projekt perfekt. För att känna till det utmärkta köpet för dig, överväga saker som konstruktionens kvalitet, tonnage, design, justerbarhet och mångsidighet.

Hur mycket ska jag förvänta mig att betala för en högkvalitativ hydraulisk verkstadspress?

Kostnaden för hydrauliska verkstadspressar varierar beroende på funktionerna i varje modell. Ändå kan du få en bra modell som sträcker sig under 10 000 kronor medan andra alternativ går för så mycket som över 50 000 kronor. Därför är det viktigaste här vad du letar efter i en hydraulisk verkstadspress och hur mycket pengar du är villig att betala för en.

Är det värt att köpa en bra modell?

Om du är angelägen om att välja en hydraulisk verkstadspress bänkmodell kommer du att njuta av den bästa delen av hållbarhet och prestanda. En bra modell kommer att hålla i flera år även med regelbunden användning medan en avstängningstyp bara kan hantera några få projekt.

Läs också >>> Markvibrator bäst i test

Slutsats

Hydrauliska verkstadspressar är bara en typ av pressar för både professionellt och personligt bruk. De erbjuder många fördelar och fördelar jämfört med andra typer av verkstadspressar. Det finns verkstadspressar som passar varje budget, projektstorlek och typ av uppgift. Om du vill ha en billig verkstadspress så ska du köpa en verkstadspress 10 ton. De lite bättre varienterna är 20 ton verkstadspress. Efter detta så kommer det 30 ton verkstadspress. De allra starkaste maskinerna kan vara 50 ton verkstadspress eller till och med 100 ton verkstadspress.

Om man letar efter ett effektivt och effektivt sätt att bilda, säkra eller manipulera metaller kan hydrauliska verkstadspressar vara ett värdefullt köp.

Genom att bestämma sina behov innan man köper och upprätthåller kvaliteten på verktyget kan man se till att hans eller hennes verkstadspress förblir i gott skick under lång tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top