BĂ€sta verktygspaketet 2022 – Test av olika verktygspaket

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bosch 12V Monsterkit 1

Milwaukee M18 CBLPP4B-502B

DeWALT DCK854P4

Makita DLX2127MJ

Klicka hÀr för att se fler verktygspaket.

BĂ€sta verktygspaketet 2022

Det kvittar faktiskt nÀstan vem du Àr. Alla kommer nÄgon gÄng att behöva anvÀnda olika typer av verktyg. Det Àr dÀrför som det Àr sÄ himla bra att ha ett verktygspaket. I dessa paket finns nÀmligen en massa verktyg som kan anvÀndas till flera olika saker. Du kan alltsÄ förmodligen förstÄ varför det Àr bra att ha ett bÀst i test verktygspaket.

Men det Àr dock ganska svÄrt att köpa ett bra verktygspaket pÄ nÀtet. Detta beror pÄ att det finns flera olika saker som gör det svÄrt. Det finns bland annat tyvÀrr affÀrer som endast skriver om alla fördelarna. AffÀrerna nÀmner dock inte nÄgra nackdelar för att dÄ sÀljer det sÄ klart bÀttre. Detta blir ett stort problem dÄ man inte riktigt fÄr en klar bild av hur bra ett verktygspaket faktiskt Àr. Man vill ju definitivt inte spendera en massa pengar pÄ nÄgot som man inte tycker om. För att göra det Ànnu svÄrare har verktygspaket ocksÄ olika typer av verktyg. Det kan dÀrför vara svÄrt att veta vilket verktygspaket som Àr bÀst. Om man inte Àr sÄ insatt kan dÀrför köpet bli ganska svÄrt.

Men det Àr dÀrför som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för verktygspaket. Jag vet frÄn egna erfarenheter att det kan vara svÄrt att veta vilket verktygspaket som Àr bÀst. Men det Àr dÀrför som jag har genomfört ett eget verktygspaket test. Jag har gjort den hÀr köpguiden genom att testa och anvÀnda flera olika verktygspaket. Jag har ocksÄ lÀst igenom anvÀndarrecensioner och andra tester pÄ nÀtet. Med hjÀlp av den hÀr informationen har jag sedan satt ihop en komplex köpguide. Efter att du har lÀst igenom min köpguide sÄ garanterar jag att du enkelt kan köpa det bÀsta verktygspaketet.

Köpguide för bÀst i test verktygspaket 2022

Som jag skrev innan Àr det alltsÄ inte sÄ enkelt att köpa det bÀsta verktygspaketet pÄ nÀtet. Det Àr nÀmligen sÄ att det finns en massa saker som man mÄste tÀnka pÄ. Detta gör att köpet blir ganska svÄrt. SjÀlva köpet kan dock bli mycket enklare genom att anvÀnda min köpguide.

I min guide sÄ skriver jag om vad man ska tÀnka pÄ nÀr man köper ett bra verktygspaket. Ovanför sÄ rekommenderar jag Àven de bÀsta verktygspaketen som man kan köpa just nu 2022. NÀr du vÀljer ett bra verktygspaket Àr det dock viktigast att du vÀljer utifrÄn dina egna behov.  HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper det bÀsta verktygspaket 2022:

 • ErfarenhetsnivĂ„
 • Utrymme
 • Verktyg
 • Ytterligare verktyg
 • Storlek
 • Lagring
 • VĂ€ska
 • Konstruktion
 • AnvĂ€ndning

ErfarenhetsnivÄ

Vissa verktygspaket Àr bÀttre lÀmpade för mer erfarna anvÀndare. Om du Àr nybörjare Àr du förmodligen bÀttre med ett grundlÀggande kit som har lÀttanvÀnda verktyg. Men om du har mer erfarenhet av att arbeta runt huset kanske du letar efter mer avancerade verktyg för att komplettera din befintliga arsenal.

Utrymme

Även om det inte Ă€r den viktigaste faktorn att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du köper ett verktygspaket, bör du tĂ€nka pĂ„ hur mycket utrymme det tar i ditt hem. Om du bor i en liten lĂ€genhet tar en komplex produkt med flera hundra bitar en solid bit av ditt lagringsutrymme. Å andra sidan, om du har ett helt garage att Ă€gna Ă„t dina verktyg, har du gott om plats att lagra ett omfattande kit.

Verktyg

Oavsett om du vÀljer ett grundlÀggande eller avancerat verktygspaket, har de bÀsta följande viktiga verktyg:

 • Hammare: Du behöver den hĂ€r för mĂ„nga jobb, inklusive att hĂ€nga bilder och ta bort spik.
 • MĂ€ttejp: Exakta mĂ€tningar Ă€r viktiga för att du ska kunna bestĂ€lla fönsterfĂ€rger i rĂ€tt storlek, bestĂ€mma kvadratfot av ett rum du planerar att mĂ„la, korrekt placera vĂ€gghĂ€ngen och mĂ„nga andra jobb.
 • Skruvmejsel: Du behöver bĂ„de en stjĂ€rnskruvmejsel och en skruvmejsel. Du anvĂ€nder dessa för att dra Ă„t gĂ„ngjĂ€rn och dörrhandtag, rĂ€ta ut elektriska plattor, fixa lösa stolben, montera möbler och leksaker och mĂ„nga andra uppgifter. Helst vill du ha en mĂ€ngd olika storlekar till hands, men nummer tvĂ„ Ă€r den vanligaste storleken som anvĂ€nds pĂ„ möbler. Om du har minimalt med utrymme för verktyg, köp en kombinationsskruvmejsel istĂ€llet för en komplett skruvmejseluppsĂ€ttning. En kombinationsskruvmejsel Ă€r en med utbytbara spetsar i olika storlekar. Du kan anvĂ€nda den för de flesta vanliga hemreparationer och underhĂ„ll.
 • En insexnyckel, Ă€ven kĂ€nd som en insexnyckel: Du anvĂ€nder en insexnyckel för att snabbt dra Ă„t eller lossa bultar, skruvar och fĂ€stelement. De finns i olika storlekar och som ett kit.
 • Vattenpass: AnvĂ€nd ett vattenpass för att se till att dina bilder hĂ€nger rakt, att dina apparater inte Ă€r vinklade och att dina hyllor inte lutar.
 • NĂ„ltĂ„ng: Dessa Ă€r perfekta för kĂ€nsliga uppgifter som reparation av smycken.
 • Verktygskniv: Denna anvĂ€nds för att bryta ner lĂ„dor, skiva i förpackningar eller öppna fogrör.

Ytterligare verktyg

 • Precisionsskruvmejslar (bĂ„de stjĂ€rnskruvar och platt huvud): MĂ„nga elektronik innehĂ„ller smĂ„ skruvar. De mindre skruvmejslar som behövs för dessa skruvar ingĂ„r inte i de flesta verktygspaket för hemmet. En precisionsskruvmejsel lĂ„ter dig dra Ă„t smĂ„ skruvar, Ă€ven pĂ„ glasögon.
 • Justerbar skiftnyckel: Du anvĂ€nder skiftnyckeln för att lossa eller dra Ă„t muttrar och bultar. TĂ€nk pĂ„ 20 cm storleken som hanterar de flesta jobb och tar platsen för en hel nyckeluppsĂ€ttning.
 • Borrmaskin: Ja, du kan anvĂ€nda en skruvmejsel för att dra Ă„t och ta bort skruvar, men en borrmaskin minskar den tid och anstrĂ€ngning som behövs.

MÄnga tillverkare av billigare verktygspaket kompenserar för verktyg av dÄlig kvalitet med ett stort antal artiklar. Med andra ord Àr det kvantitet över kvalitet. HÄll dig till beprövade varumÀrken som har utmÀrkt rykte. De flesta kÀnda verktygstillverkare har prispoÀng som matchar alla budgetar. Börja med en litett verktygspaket frÄn en ansedd verktygstillverkare och lÀgg till efter behov.

Storlek

Som vi nÀmnde tidigare Àr det viktigt att övervÀga vilka jobb du kommer att utföra innan du investerar i ett verktygspaket. Du kommer att mÀrka att vissa kit innehÄller bÄde metriska och kejserliga storlekar. Det Àr praktiskt att ha bÄda, eftersom mÄnga möbelpaket tillverkas utomlands.

Lagring

En uppsĂ€ttning hemverktyg innehĂ„ller vanligtvis en vĂ€ska. Tillverkare tillverkar nĂ„gra fodral av styv plast med sĂ€rskilda flĂ€ckar för varje verktyg. Andra vĂ€skor Ă€r mjuka sidor duffelvĂ€skor eller fodral med dragkedja. Tygfodral Ă€r svĂ„rare att rengöra, men du kan komprimera dem sĂ„ att de passar in i trĂ„nga utrymmen. ÖvervĂ€g var du planerar att förvara satsen. FörvaringsomrĂ„det kommer att avgöra bĂ€rvĂ€skan Ă„t dig.

VĂ€ska

Verktygspaket Àr oftast utrustade med en plastgjuten eller tygvÀska som gör att du kan lagra, transportera och organisera verktyg snyggt. Detta hjÀlper dig att hitta önskat objekt direkt i nödsituationer.

Bortsett frÄn detta bör den byggas med högkvalitativa material för att förbÀttra livslÀngden samtidigt som dina verktyg skyddas frÄn skador. Inte bara detta utan ocksÄ se till att fodralet Àr tillrÀckligt kompakt för att passa in i alla hörn i ditt hem, garage eller bil.

Konstruktion

Kvaliteten pÄ verktygen spelar ocksÄ en viktig roll i ditt beslutsfattande. SÄ se till att föremÄlen i satsen Àr konstruerade med högkvalitativt krom-vanadin stÄl med svart krom finish.

Detta ger inte bara motstÄnd mot korrosion och nötning, utan förbÀttrar ocksÄ dina verktygs livslÀngd. Dessutom mÄste de vÀrmebehandlas för att förbÀttra styrka och precision för överlÀgsen prestanda.

AnvÀndning

Om du letar efter ett verktygspaket för att hjÀlpa dig i hemmet, Àr chansen stor att du kommer att anvÀnda den för reparationsjobb och mindre underhÄllssysslor. PÄ grund av det faktum att dessa sysslor kan förekomma regelbundet, vill du hitta ett verktygspaket som Àr lÀtt att lagra. Alla kit under denna recension kommer med sina egna bÀr- och förvaringsvÀskor. Detta sÀkerstÀller att de kommer att vara organiserade och lÀtta att hÄlla till hands för de smÄ nödsituationerna.

Vissa verktygspaket har utformats speciellt för mindre reparationer, till exempel Floureon 38-delars precisionsskruvmejseluppsÀttning. Denna uppsÀttning har tillverkats för att reparera mobiltelefoner eller annan hushÄllsteknik utan att orsaka skador. Om du har större DIY-projekt bör du övervÀga att fÄ ett stort verktygspaket. Professionella standardverktygspaket har alla verktyg du kan behöva nÀr du gör DIY-projekt eller hushÄllsreparationer.

LÀs ocksÄ >>> VerktygsvÀska test

11 verktyg du borde ha i grundlÀggande verktygspaket

Du kan fixa nÀstan vad som helst med nÄgra grundlÀggande handverktyg.

1. SkruvmejseluppsÀttning

Skruvmejslarnas enkla skönhet gör dem till de perfekta verktygen för att dra Ät skÄpets hÄrdvara, installera ljusbrytare och knÀcka locken pÄ metallburkar. Denna tiodelade uppsÀttning innehÄller alla vanliga slits- och Phillips-huvudstorlekar, samt stubbiga versioner för att komma in pÄ trÄnga flÀckar.

2. MĂ„ttband

HĂ„ll det till hands för att mĂ€ta allt frĂ„n vĂ€ggomrĂ„det för ett fĂ€rgprojekt till tjockleken pĂ„ virket i hemmacentret – dĂ€r du lĂ€r dig att en 2×4 inte Ă€r exakt 2 x 4 cm. Det tuffa kompositfodralets ljusgröna fĂ€rg gör mĂ„ttband lĂ€tt att hitta.

3. VerktygslÄda

Att hÄlla din samling drivrutiner, skruvar och bultar i en lÀttladdad verktygslÄda hÄller saker organiserade och praktiska. PlastlÄdan med stor kapacitet har en enda metallspÀrr som stÀngs sÀkert. En avtagbar bricka Àr utmÀrkt för olika fÀstelement.

4. Hammare

En 450 gram smidig klohammer har en fin blandning av heft och mÄngsidighet för att driva naglar i vÀggar för att hÀnga bilder, slÄ ihop fÀrdiga monteringsmöbler och bygga fÄgelhus. Den böjda klon Àr anvÀndbar för att dra ut naglarna som oundvikligen böjs. Vissa modeller har ett glasfiberhandtag som Àr nÀstan obrytbart.

5. Silvertejp

För snabba fixar runt huset, hÀftar detta superstickiga tejp nÀstan vad som helst och har ett tjockt, vÀvt underlag som Àr tjockare Àn de flesta rullar, men ÀndÄ lÀtt att riva i lÀngden. AnvÀnd den för att reparera trasiga presenningar, trasiga hinkar och nÀstan allt utom kanaler.

6. Ficklampa

Med en uppladdningsbar arbetsstrÄlkastare som du lÀmnar inkopplad behöver du inte leta efter nya batterier nÀsta gÄng brytaren snubblar eller nÀr du har arbete att göra i ett mörkt skÄp. De 25 lysdioderna Àr klassade att hÄlla i 100 000 timmar och leverera upp till 8 timmars ljus per laddning.

7. TĂ„ngsats

AnvÀnd dem för att rÀta ut böjda nÀtkabelkontakter, byta ut gamla duschhuvuden, skÀra ledningar och fÄ bra grepp pÄ nÀstan vad som helst. Detta vÀlgjorda kit frÄn Channellock inkluderar tunga och spÄr, sidoskÀrning, nÄlnos och glidstÄng.

8. Verktygskniv

Du kommer att strÀva efter det hÀr verktyget om och om igen för att öppna lÄdor, vÀssa pennor, markera tappar och raka trÀ. Spendera lite mer pÄ förhand för ett med ett bekvÀmt gummitÀckt handtag och inbyggt bladförvaring. DÄ Àr det mer troligt att du dyker upp ett nytt blad snarare Àn att tvinga en trÄkig, vilket inte Àr sÀkert.

9. Spackel

Bara verktyget du behöver för att sprida en smidgen av spackling förening, glaser ett fönster eller skrapa bort fÀrg eller tapeter. Den hÀr har ett flexibelt blad pÄ 5 cm.

10. HandsÄg

Denna handsÄg Àr mindre skrÀmmande Àn en motorsÄg och snabbare att sÀtta upp, och Àr bra för att klippa virke eller gjutning eftersom det skÀr pÄ drag- och skjutstryken.

11. Justerbar skiftnyckel

Du behöver en för att dra Ät och sÀtta ihop alla slags gunguppsÀttningar och apparater samt VVS-armaturer. Detta par halvmÄnskiftnycklar har 15 och 25 cm lÄnga handtag. VÀlj det lÀngre handtaget nÀr du behöver extra hÀvstÄng för att frigöra en fast mutter; gÄ efter det kortare handtaget nÀr det Àr tÀtt.

9 bÀsta verktyg att lÀgga till i ditt verktygspaket över tid

Du har gjort nÄgra reparationer genom Ären, men nu Àr du redo för mer ambitiösa projekt.

1. Multibit skruvmejsel

Förvara alla bitar du behöver i handtaget. Dess spÀrrhandtag driver skruvarna snabbt hem med mindre trötthet Àn en vanlig skruvmejsel; bithÄllaren fungerar dubbelt som mutterdrivare.

2. LÄngt mÄttband

Ett lÀngre band hjÀlper till att avmarkera större projekt. Den hÀr har en nötare Àndkrok som greppar hörn bÀttre Àn mindre tejp.

3. HinklÄda

HÄll din vÀxande samling verktyg organiserad kring en billig 5-liters hink dÀr allt syns. Stoppa mindre föremÄl i tygfickorna och ett eller tvÄ större elverktyg i skopan.

4. 18-volts nickel-kadmium borr, skruvdragare och cirkelsÄg

Du behöver dessa verktyg för att borra massor av pilothÄl, driva massor av skruvar och skÀra upp massor av virke för dina projekt, och eftersom de Àr sladdlösa kan du ta dem var som helst. Medan litiumjonbatterier skulle vÀga mindre Àn dessa nickel-kadmiumbatterier, höjer de ofta kostnaden för NiCd-kit med samma spÀnning med nÀstan 50 procent. Detta kombipaket Porter-Cable erbjuder tvÄ populÀra verktyg till ett bottenpris.

5. 120 cm vattenpass

Ett mÄste för att hÀnga bilder, installera skÄp eller lÀgga ut en uteplats. En robust metall som denna Àr mindre benÀgen för dings Àn en plast.

6. SkottkÀrra

Kom hösten eller vÄren, du kommer att uppskatta dess hjÀlp med att hÀmta skrÀp frÄn gÄrden. Större badkar rymmer mer, men Àr ocksÄ fula nÀr de Àr fulla. Det 4 kubikfot stora stÄlkaret pÄ denna skottkÀrra bÀr lÀtt kompost, jord eller pÄsar med mulch.

7. Regelsökare

Tills du Àr tillrÀckligt kryddad för att knacka pÄ vÀggen för att bestÀmma placeringen av regeln, anvÀnd den hÀr tekniken för att undvika överraskningar. Det uppladdningsbara 4-volts litiumjonbatteriet i en regelsökare fungerar i en mÀngd andra Ryobi-produkter.

8. Hylsnyckelsats

En bra hylsnyckelsats med ett spÀrrhandtag pÄskyndar monteringsprocessen för allt som hÄlls ihop med muttrar och bultar, inklusive dÀck och speluppsÀttningar, och lÄter dig fÄ dem snygga och tÀta. Vissa kit innehÄller arton 0,6 cm djupa uttag, med en förlÀngningsstÄng, spÀrr, ett fodral för att hÄlla alla delar i ordning och en livstidsgaranti.

9. Multiverktyg

FÀst i höften eller kastas i handskfacket, ett bra multiverktyg sÀtter en kniv, tÄng och skruvmejslar nÀra till hands, vilket sparar dig frÄn flera körningar tillbaka till verktygslÄdan. Förpackade inuti den 150 gram rostfria stÄlkroppen finns 12 olika verktyg.

9 avancerade verktyg för den erfarna arbetaren

FrÄn reparation av gips till fönsterlister Àr du redo att ta itu med nÀstan alla projekt, stora som smÄ.

1. Dyckertpistol

Att installera kronformning Àr mycket lÀttare nÀr du kan skjuta spikar snarare Àn att hamra pÄ dem och nÀr du inte behöver dra en slang och kompressor runt. Denna bensindrivna spikare Àr tillförlitlig att ha pÄ ditt verktygsbÀlte medan du Àr pÄ en stege.

2. GeringssÄg

FrÄn dÀcksbyggnad till snickeri Àr nyckeln till snyggt avslutningsarbete noggranna snitt. Det Àr vad en geringssÄg levererar. Denna dubbelsidiga, skjutbara sÄgkÀrna har inbyggda lampor som belyser skÀrbordet och en stor rÀnna evakuerar damm och flis runt ryggen.

3. Laservattenpass

LÀmna kalkstoftet. NÀr du installerar köksskÄp och bokhyllor, stÀll in lodlinjen och plana linjer direkt med ett knapptryck.

4. BordsÄg

ArbetshÀsten för alla garageverkstÀder Àr en noggrann bordssÄg som klarar alla lÀngsgÄende rivsnitt. Den hÀr fÀlls upp och ur vÀgen sÄ att du kan dra in bilen.

5. MaskdrivsÄg

Om du ska ha ett sladdverktyg, gör det till en cirkelsÄg med kraften att skÀra igenom sten, betong och naturligtvis trÀ. Maskdrev vÀger lite mer Àn sidovindsÄgar men kan hantera tunga jobb. Denna 20 cm sÄg har ett magnesiumhölje för att hÄlla vikten strax under 6 kg.

6. Radio

Oavsett om du mÄlar ett rum eller lÀgger lite spett gÄr jobbet lÀttare med lÄtar som spelas i bakgrunden. Ridgids hÄllbara radio skyddar din MP3-spelare frÄn damm och fukt och Àr den enda du kan styra med en fjÀrrkontroll.

7. Rullande verktygslÄda

Med alla verktyg i din samling behöver du en rullande verktygskista för att dra dem runt. Den hÀr expanderar till fyra förvaringssektioner, inklusive en stor basverktygslÄda, medan ett teleskophandtag och biffiga hjul gör det lÀttare att dra runt.

8. Multifunktionsoscillerande verktyg

Beroende pÄ redskapet kan detta verktyg slipa, skÀra, skÀra och slipa med sÀkra, lÀtt att kontrollera, supersnabba fram och tillbaka svÀngningar. Sladden pÄ 9 fot möjliggör mycket frihet och startpaket innehÄller tvÄ skÀrblad och en detaljerad slipkudde med sandpapper.

9. Slipmaskin

Det finns inget bÀttre verktyg för att jÀmna ut kvarnmÀrken och göra projekt redo att avslutas snabbt. Verktygsgranskare sÀger att denna slipmaskin har bra dammuppsamling och vibrationskontroll.

LÀs ocksÄ >>> VerktygslÄda test

Vanliga frÄgor om verktygspaket

Vilka verktyg ska finnas i ett startpaket?

Det Àr alltid bÀst att ÄtgÀrda fÀrre problem i ditt hem innan de blir stora nödsituationer. Om du har en lÀckande kran kan rÀtt verktyg, nÄgra material och en lektion som finns pÄ internet ordna det i kort ordning. Utöver detta leder smÄ reparationer, som att justera gÄngjÀrnen pÄ en skÄpdörr eller dra Ät de lösa bultarna pÄ fotpallens ben, att ditt hem fungerar bÀttre. Oavsett vilka av dessa scenarier du stöter pÄ, mÄste du ha rÀtt verktyg för jobbet.

Vilka verktyg du behöver beror pÄ vem du frÄgar och vilka reparationer du kÀnner dig bekvÀm att göra sjÀlv. Jag följer en allmÀn regel: Jag köper inte verktyg som gör mystiska saker. Om jag inte vet vad jag skulle anvÀnda den till köper jag inte den. Genom att hÄlla fast vid denna princip kommer du att upptÀcka att du kommer att spara pengar och, kanske Ànnu viktigare, inte kommer att hamna i ett rum fullt av verktyg som bara Àr anvÀndbara för en uppgift, eller vÀrre, inte Àr lÀmpliga för fixa nÄgot i ditt hem.

NÀr jag tÀnkte pÄ vilken typ av verktyg som skulle finnas i ett startverktygspaket, ansÄg jag mina vanligaste reparationer i mitt hem. HÀr Àr vad jag rekommenderar:

 • Hammare: En bra hammare lĂ„ter dig bĂ„de bygga och bryta saker. Du kan bulta in naglar eller slĂ„ en pinne i en möbel. Med en klohammare, som de som finns i dessa verktygspaket, kan du anvĂ€nda det lilla inbyggda kofĂ€ltet för att knĂ€ppa ett lĂ„s, riva av en baseboard eller öppna ett fast fönster. Helst Ă€r en bra hammare konstruerad för att rikta kraften frĂ„n din gunga in i det objekt som du slĂ„r till. Skillnaden mellan en bra hammare och en dĂ„lig hamnar blir uppenbar nĂ€r du slĂ„r en spik: En bra kommer att driva en spik i ett brĂ€de med liten anstrĂ€ngning frĂ„n din sida. En dĂ„lig krĂ€ver mer anstrĂ€ngning för att göra samma jobb. Komfort Ă€r ett annat övervĂ€gande. Generellt Ă€r hammarhandtag som Ă€r ergonomiskt utformade och sportar med handtag med en mjuk gummiskida bekvĂ€mare att anvĂ€nda Ă€n de som Ă€r mantlade i hĂ„rt gummi.
 • MĂ„ttband: ett anvĂ€ndbart mĂ„ttband Ă€r utformat för att vara lĂ€sbart nĂ€r det förlĂ€ngs till vĂ€nster medan det hĂ„lls i din högra hand. Om du Ă€r vĂ€nsterhĂ€nt kanske du vill kolla in ett mĂ„ttband som lĂ€ser höger till vĂ€nster som ett separat köp om du planerar att göra en betydande mĂ€ngd mĂ€tning.
 • Vattenpass: i allmĂ€nhet, ju lĂ€ngre ett vattenpass Ă€r desto mer exakt blir den. Ett torpedvattenpass (Ă€ven kĂ€nd som ett 25 cm bubbelvattenpass) hjĂ€lper dig att se till att hyllorna du installerar och de foton du hĂ€nger Ă€r vĂ€l pĂ„ vattenpassen. Dessutom gör deras korta lĂ€ngd dem idealiska för anvĂ€ndning i trĂ„nga utrymmen.
 • Verktygskniv: en bra verktygskniv Ă€r ett mer mĂ„ngsidigt val Ă€n en hacksĂ„g i de flesta situationer. Det möjliggör precision i skĂ€rningar och poĂ€ng samt kan anvĂ€ndas i trĂ„nga utrymmen.
 • Skruvmejsel: för att spara utrymme föredrar jag skruvmejslar med utbytbara huvuden som anvĂ€nder samma handtag. AvvĂ€gningen för denna anpassningsförmĂ„ga Ă€r en mĂ€rkbar förlust av verktygets styrka. Jag anvĂ€nder vanligtvis dedikerade skruvmejslar för att bĂ€nda och lyfta bort delar som jag inte kan med en löstagbar skruvmejsel.
 • Justerbar skiftnyckel: medan hylsuppsĂ€ttningarna Ă€r fina, Ă€r det troligt att du bara behöver skruva fast enstaka skruven. Fram till den tid dĂ„ det Ă€r vettigt att investera i en hel uttags- och skiftnyckelsats, kommer en justerbar skiftnyckel att tjĂ€na dig bra.
 • TĂ„ng: för nĂ€r dina krokar helt enkelt Ă€r för stora för att komma in i ett trĂ„ngt utrymme eller för att klĂ€mma fast pĂ„ en liten bult eller trĂ„d, kan tĂ„ng – sĂ€rskilt nĂ„ltĂ„ng – lĂ„ta dig utöva kraft i ett litet, koncentrerat omrĂ„de för att böja eller ta bort trĂ„d och plocka upp eller hĂ„lla i smĂ„ saker. Leta efter ett bekvĂ€mt grepp och en korrugerad kontaktyta.

Bör jag tÀnka pÄ mitt avsedda projekt?

Finns det en sÀrskild uppgift du behöver slutföra med ditt verktygspaket? Om du till exempel hÀnger en mÄlning behöver du förmodligen ett mÄttband, vattenpass, skruvmejsel eller hammare och kanske till och med en sökare. TÀnk pÄ vad du ska anvÀnda dina verktyg för nÀr du letar efter det perfekta hemmakittet.

Vem behöver ett verktygspaket?

Du behöver inte Ă€ga ett hem för att behöva ett grundlĂ€ggande verktyg för hem. Den som tĂ€nker hĂ€nga en bild, dra Ă„t skĂ„pets hĂ„rdvara, sĂ€tta upp en hylla eller byta ut en ljusbrytarkĂ„pa behöver ett urval av handverktyg pĂ„ grundnivĂ„. Till och med en högskolestudent i en sovsal behöver verktyg – barn, lyssna pĂ„ dina förĂ€ldrar pĂ„ den hĂ€r.

Om du redan har en grundlÀggande verktygslÄda och du tror att dina nuvarande verktyg inte skÀr det kommer du förmodligen inte ha mycket tur att uppgradera till en bÀttre version av ett förmonterat kit. NÀsta steg för dig Àr att börja investera i bÀttre verktyg, och vi har förslag pÄ vilka verktyg du kan fÄ nÀsta om du Àr redo att ta pÄ dig större projekt.

Ska man tÀnka pÄ sitt ÀndamÄl nÀr man köper ett bÀst i test verktygspaket?

Innan du vÀljer ett verktygspaket Àr det viktigt att ta reda pÄ syftet med dess anvÀndning. Med andra ord, vad ska du frÀmst anvÀnda den till?

Om du planerar att anvÀnda den för hushÄllssysslor, kommer satsen frÀmst att hjÀlpa till att fixa saker runt huset och i andra underhÄllssysslor. DÀrför kommer du att behöva det ganska ofta, sÄ se till att det levereras med ett brett utbud av högkvalitativa och hÄllbara verktyg i ett kompakt vÀska.

Å andra sidan, för DIY och professionella projekt vĂ€ljer du en större uppsĂ€ttning med ett stort urval av verktyg, inklusive tĂ„ng, skiftnycklar, skruvmejslar, hammare, mĂ„ttband, hylsor, spĂ€rrar och mycket mer. Det borde ha alla viktiga verktyg som hjĂ€lper dig att fĂ„ jobbet gjort effektivt.

Vissa apparater Àr utformade för att hjÀlpa dig att reparera prylar som mobiltelefoner, bÀrbara datorer, surfplattor osv. I sÄdana fall Àr verktygen mindre och du fÄr ocksÄ pentalobe-bitar för att hantera Macbooks och iPhones.

Borde jag tÀnka pÄ storlek hos ett bÀst verktygspaket?

Inte alla har utrymme eller behov av en gigantisk verktygslÄda, speciellt om du bara Àr intresserad av att hantera smÄ problem. Vi sÄg till att alternativen i vÄr guide strÀcker sig mellan uppsÀttningar som ger dig bara det vÀsentliga, till kit med massor av tillbehör. Hursomhelst, alla dessa verktygspaket gÄr lÀtt i en garderob eller skÄp, eller i en hylla, sÀg i ditt garage.

Vad kan man anvÀnda ett verktygspaket till?

Dessa verktygspaket kan hjÀlpa till med allt frÄn heminstallationer (TV, hÀngande ramar, hyllor) till DIY-projekt, till nödsituationer (tÀnk pÄ att reparera sprickor, lÀckor etc.). De ersÀtter inte en entreprenör eller rörmokare för större problem, men nÀr du Àr ensam och behöver en snabb lösning, kommer dessa verktygspaket till nytta.

Hur organiserar jag en verktygslÄda?

Att hÄlla din verktygslÄda organiserad, ren och enkel att anvÀnda hjÀlper dig att göra varje och varje gÄng du strÀvar efter den. SÀttet att stÀlla in din verktygslÄda varierar beroende pÄ vad du behöver den för. De flesta hem behöver ett urval av verktyg till hands för de nödreparationer som ofta kan intrÀffa. I dessa fall ska du hÄlla ett urval av skruvmejslar, hammare och annat vÀsentligt till hands i ett kompakt och lÀtt att transportera fodral.

Ditt fodral bör ocksÄ innehÄlla ett mÄttband och en nivÄ, samt ett urval av skruvar, stift och spikar. Det bÀsta sÀttet att skapa en verktygslÄda Àr att verkligen bedöma vad du behöver och vad som anvÀnds oftast i hemmet. PÄ sÄ sÀtt kan du alltid hÄlla dina vÀsentligheter till hands.

Vad anvÀnds ett roterande verktygspaket för?

Ett roterande verktygspaket anvÀnds ofta för lÀtta uppgifter och Àr vanligtvis en handhÄllen enhet med olika huvuden eller utgÄngar. Dessa typer av verktyg anvÀnds för olika jobb, till exempel:

 • Slipning
 • Putsning
 • Polering

Dessa Àr inte lika viktiga som andra verktyg i hemmet som för specifika lÀtta uppgifter.

Vilka verktyg behöver jag i ett verktygspaket?

Om du vill skapa din egen verktygsuppsÀttning finns det nÄgra vÀsentliga saker du inte kan missa. Dessa varierar beroende pÄ vad du anvÀnder ditt verktygspaket för, men för det mesta bör ditt verktygspaket innehÄlla:

 • Skruvmejsel (flera storlekar)
 • Hammare
 • MĂ„ttband
 • TĂ„ng
 • Verktygskniv
 • Skiftnycklar (justerbara och flera storlekar)
 • Vattenpass
 • Spackel

Om du vill vara Ànnu mer förberedd för alla nödsituationer eller reparationer i hemmet, bör du ocksÄ övervÀga att lÀgga till följande i din verktygslÄda:

 • Lampa (handhĂ„llen och pannband)
 • MĂ€tkvadrat
 • Fil
 • Skyddsglasögon
 • Borrmaskin

MÄnga verktygspaket kommer med allt du behöver i ett för att spara tid och pengar.

Tips: Inkludera skyddsklÀder, som skyddsglasögon och handskar i verktygspaket för att vara förberedda för alla slags DIY-nödsituationer eller reparationer.

LÀs ocksÄ >>> Betongblandare test

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top