Bästa verktygsvagnen 2023 – Test av olika verktygsvagnar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bahco Verktygsvagn

STANLEY Verktygsvagn

BAHCO Verktygsvagn XL

Stanley Verktygsvagn

Klicka här för att se fler verktygsvagnar.

Vare sig du fixar i hemmet eller jobbar med verktyg till en daglig basis har du säkert varit med om hur verktyg försvinner och hur svårt det kan vara att hitta det redskapet som krävs i stunden. En av de tråkigaste sakerna som kan hända är ju att du blir av med ditt verktygspaket. Ett verktygsbälte är bra, men kan bara hålla få saker i taget, du kommer behöva en verktygsvagn i längden.

En verktygsvagn fungerar inte endast som en förvaringsplats för dina verktyg, utan tanken är att den ska hänga med dig under ditt arbete så du slipper gå och leta efter vare redskap när du behöver det. Enkelt sagt fungerar den likt en större sortimentlåda eller verktygsväska.

Det är ett bra val att leta efter en verktygsvagn som dels har nog med utrymme för att hålla alla dina verktyg, men som även kan följa med dig under ditt arbete. Det gäller att hitta en balans som fungerar för dig och som inte är för tung eller stor så den inte kan transportera redskapen åt dig.

1. Bäst i test – Bahco Verktygsvagn

Verktygsvagn Bahco

Klicka här för att se bästa priset

Om du letar efter en verktygsvagn i god storlek, byggd med kvalité i hänsyn är den här modellen av Bahco ett utmärkt alternativ för dig.

Vagnen väger 58 kg i sin helhet vilket är en hel del, dock medföljer 4 stabila hjul för enkel transport så du inte behöver oroa dig över logistiken att flytta den. Du får även ett bekvämt handtag som kan fästas på vagnens båda sidor och som hjälper dig flytta vagnen över längre sträckor.

Utöver dess 7 lådor avsedda för förvaring i vagnen är den även utrustad med hål på sidan i syfte av att fästa tillbehör eller verktyg som du enkelt och snabbt vill komma åt under ditt arbete.

Vad gäller säkerhet är den här modellen även designad för det. Den väger som sagt 58 kg och är drygt 1 m hög, den kan med andra ord orsaka skador. I ett förebyggande syfte har vagnen därför skyddskanter som skyddar både vagnen och omgivningen.

2. Populärast – Stanley Verktygsvagn

STANLEY STST98182-1 Verktygsvagn

Klicka här för att se bästa priset

En mycket populär och eftertraktad verktygsvagn med bra recensioner från nöjda kunder är den här modellen av Stanley.

Vagnen har totalt 6 lådor för förvaring där varje låda har en total lastningskapacitet på 45 kg. Tack vare detta kan lådan användas för att lagra ett stort utbud av föremål och tunga verktyg för den delen.

En liten detalj värd att notera och något som får den här modellen att stå ut lite är att lådorna bärs på kullager med mjuk låsning som gör att de inte slamrar och för oväsen.

Lådorna har även ett inbyggt låsningssystem som kan vara gynnsamt för en del användare som kanske förvarar lite dyrare föremål och verktyg i vagnen.

Slutligen medföljer Stanleys alldeles egna speciella konsoler som kan monteras på sidan och som håller upp till 10 kg. Dessa är speciellt bra för användare som vill ha tillgång till verktyg snabbt och enkelt utan att behöva öppna någon låda och rota där.

3. Premiumval – Bahco Verktygsvagn XL

BAHCO Verktygsvagn XL

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är villig att spendera lite mer pengar på en investering för framtiden och införskaffa dig en verktygsvagn som kan hålla ett bra tag och uppfylla dina behov är den här modellen av Bahco ett bra val.

Det är en svart verktygsvagn med 6 lådor utrustade med ett låssystem som säkrar lådorna samt hindrar dem från att öppna sig medan vagnen rör på sig.

Produkten har även ett mycket bekvämt handtag som kan fästas på vagnens båda sidor vilket kan vara bra att veta.

En detalj värd att notera är att modellen är lite större än andra varianter vilket är positivt vad gäller utrymme då du får plats med mer och tyngre verktyg, men den väger också 115 kg. Med de fyra kvalitativa hjulen och handtagen på var ände lär det dock inte bli något stort bekymmer.

4. Billigast – Stanley Verktygsvagn

Stanley Verktygsvagn Plast

Klicka här för att se bästa priset

Ett lite billigare alternativ av verktygsvagn som fortfarande utför sitt jobb bra och kan gynna dig i ditt arbete är den här modellen av Stanley.

Den här vagnen skiljer sig lite från andra varianter eftersom det inte riktigt är en vagn utan den liknar mer än låda med två hjul och handtag. Trots det funkar den utmärkt som en verktygsvagn och kan i vissa fall göra ett bättre jobb än de ”traditionella” verktygsvagnarna.

Den här modellen är specifikt designad för maximalt förvaringsutrymme och bekväm transport för större verktyg då du ej är bunden till en liten låda utan du har hela vagnen som ett förvaringsutrymme med hela 91 liter kapacitet.

Slutligen är hjulen väldigt slitstarka och även vägtestade så du ej behöver oroa dig över att de ska ge upp på dig eller krångla när du behöver dem som mest.

Lista över de bästa verktygsvagnarna 2023

  • Bäst i test: Bahco Verktygsvagn
  • Populärast: Stanley Verktygsvagn
  • Premiumval: Bahco Verktygsvagn XL
  • Billigast: Stanley Verktygsvagn

Köpguide för verktygsvagnar 2023

Med alla olika modeller och varianter av verktygsvagnar som finns ute på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som uppfyller dina behov på bästa sätt.

Alla varianter kommer i olika storlekar och former med funktioner specifika för var och en, vissa är bättre på vissa arbeten än andra och det är värt att notera vid ett eventuellt köp.

För att underlätta ditt arbete och se till att du köper en modell som gynnar dig bäst har vi gjort en köpguide där olika faktorer att tänka på inför ett köp av verktygsvagn tas upp.

Saker att tänka på är följande:

  • Lastkapacitet
  • Material
  • Säkerhet

Lastkapacitet

En verktygsvagn är till för att underlätta ditt arbete och se till att du har alla dina redskap nära till hands när du väl behöver dem. Det är därför viktigt att du väljer en verktygsvagn som har utrymme för dina verktyg annars är det ingen vits att investera i det.

Vissa arbetar med mer verktyg än andra och kommer därmed behöva en större modell, kolla vad du själv jobbar med. Det är nog inte värt att köpa en vagn med 8 lådor utrymme om dina verktyg endast fyller upp 2 av dem.

Värt att ha med sig dock är att en verktygsvagn med större utrymme oftast väger mer och är av större storlek, detta kan i sin tur ha en negativ inverkan. Om du dessutom fyller den med många tunga verktyg som momentnycklar, hammare, skiftnycklar osv så kan vikten bli ett problem.

Om ditt arbete kräver att du jobbar på många olika ställen är det nog ett smart val att investera i en modell som kanske har lite mindre lastkapacitet men som gör att vagnen enkelt kan transporteras från ett ställe till det andra.

Slutligen bör du kolla upp den specifika lastkapaciteten av den modellen du tänker köpa och se över den maximala vikten som den är avsedd för. Det handlar inte endast om storlek och ifall verktygsvagnen är på hjul, utan vikten kan vara ett hinder.

Ta reda på den maximala vikten innan du köper din vagn i stället för att få reda på det på egen hand.

Många vill även använda sin verktygsvagn till förvaring för mer än bara verktyg, exempelvis spännband. Fundera därför kring vad mer du vill lägga i vagnen.

Material

Precis som verktygsvagnar kommer i alla olika storlekar och former så kommer dem också i olika material. Vissa är svagare men väger mindre medan andra är mer robusta och starka men som i sin tur väger en hel del.

Det handlar i grund och botten om vilket arbete du handskas med och vad verktygsvagnen kommer utsättas för i vardagen.

Vissa verktyg som väger lite mer och tar större plats i vagnen behöver ett bättre stöd för att inte skadas, i sådana fall är det vist att investera i en modell som är av ett starkare material. Observera dock att dessa kan väga lite mer vilket kan vara en nackdel i sig.

Avslutningsvis är en modell byggd av ett starkare material oftast mer tålig mot sin omgivning vare sig det är miljön eller skador som kan förekomma. Med det sagt är dessa varianter oftast mer hållbara och en bättre investering för framtiden om du så vill hålla dig till en verktygsvagn.

Säkerhet

Utöver det faktum att verktygsvagnen kan hjälpa dig flytta dina redskap från en plats till en annan och hålla dem nära till hands så fyller dem ännu en viktig punkt, förvar. Närmare bestämt så ska verktygsvagnen se till att dina verktyg är i säkert förvar.

De allra flesta verktygsvagnarna har lådor som redskapen kan förvaras i men alla har inte säkra lås för att se till att de hålls kvar där.

Om du arbetar med dyra verktyg bör de förvaras på ett säkert sätt, inte endast för den anledningen att de kan stjälas utan även eftersom vissa lådor kanske öppnas under rörelse och leder till att redskap trillar ut och skadas.

Genom att investera i en verktygsvagn med dugliga lås ser du till att risken för att dina verktyg ska stjälas eller skadas på andra sätt minimeras drastiskt.

Olika typer av verktygsvagnar

Som nämnts tidigare finns det många olika verktygsvagnar som erbjuder olika funktioner och förmåner till användare. Det som skiljer dessa åt kan vara allt från material, funktioner och små detaljer.

För vissa kan det göra stor skillnad om dess vagn är vattentät eller ej då redskapen man vill förvara dikterar i vilka förhållanden de ska bevaras, har man många elverktyg är det smart att investera i en vattentät verktygsvagn.

Verktygsvagnar av plast

En billig, lätt och effektiv verktygsvagn är oftast gjord av plast vilket för vissa är ett stort plus men inte så lockande för andra.

Tack vare att dessa modeller är gjorda av plast så väger dem inte lika mycket som konkurrensen och det lockar många användare, folk som jobbar på många olika platser och som måste ta med sig verktygsvagnen överallt.

En nackdel med sådana är modeller är dock att de inte är särskilt slitstarka och hållbara i längden. Tyngre redskap som tar mycket plats sliter en hel del på dessa modeller och kan göra att både verktygsvagnen och verktyget i sig skadas vilket inte är en fördel.

Vattentäta verktygsvagnar

Konsumenter som arbetar med elverktyg och redskap som inte är så tåliga mot tuffare miljöförhållanden fäster ofta blicken mot vattentäta verktygsvagnar.

Dessa verktygsvagnar ser till att redskapen inuti bevaras säkert och håller sig torra, trots dess att omgivningen förmodligen hade förstört verktyget annars.

Det kostar lite mer att köpa en vattentät verktygsvagn än med en modell av plast men du får även mer för det. Du säkerställer att dina verktyg förvaras säkert och risken av skador minskar en hel del.

“Många verktygsvagnar är vattentåliga och ger lite skydd mot sämre väderförhållanden, men genom att investera i en vattentät verktygsvagn säkerställer du att dina redskap bevaras torra.”

Vanliga frågor om verktygsvagnar

Hur mycket kostar en verktygsvagn?

Likt storleken och vikten av verktygsvagnar varierar priset också en del. Dock kan du förvänta dig ett pris på några tusenlappar för en bra verktygsvagn.

Om du vill veta mer kring priset och olika modeller kan du kika in vår hemsida där vi har rangordnat olika modeller av verktygsvagnar baserat, bland annat, på priset.

Hur mycket väger en verktygsvagn?

Vikten varierar en hel del när det kommer till verktygsvagnar eftersom de är gjorda av olika sorters material och skiljer sig i storlek. Med det sagt kan de väga allt från några få kilo upp till 100 kg.

Verktygsvagnar står dock på hjul så vikten är inte ett väldigt stort hinder vad gäller transport av vagnen.

Vad är en verktygsvagn?

En verktygsvagn är lik en verktygslåda på det sättet att den hjälper dig förvara redskap och transportera dem från ett ställe till det andra. Den stora skillnaden är dock att en verktygsvagn oftast är betydligt större och har mer utrymme samt att den står på hjul.

Sammanfattning

När du arbetar i en större utsträckning och är i behov av många olika verktyg så håller det inte att endast ha ett verktygsbälte eller en verktygslåda utan man vill oftast ha alla sina redskap nära till hands och då krävs en verktygsvagn.

Alla dina redskap som du kan tänka dig behöva är samlade i ett säkert ställe som kan följa med dig vart du än behöver jobba och det är det fina med det hela.

Avslutningsvis är det viktigt att tänka på dina behov och ditt arbete när du köper en verktygsvagn. Du bör se till att vagnen har utrymme för alla dina redskap men även att den inte är så pass stor att du får problem med att transportera den till vart du behöver den.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen