Bästa verktygsvagnen 2022 – Test av olika verktygsvagnar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bahco Verktygsvagn

STANLEY Verktygsvagn

BAHCO Verktygsvagn XL

Stanley Verktygsvagn

Klicka här för att se fler verktygsvagnar.

Bästa verktygsvagnen 2022

Det är dock inte så enkelt att köpa den bästa verktygsvagnen på nätet. Det finns ju så många olika modeller med olika prisklasser. Detta gör att det kan bli väldigt svårt att veta vilken verktygsvagn som passar just dig bäst. För att göra det ännu svårare så brukar affärer endast skriva om de positiva sakerna. Du får alltså inte reda på hela sanningen och när du väl får hem verktygsvagnen så är den kanske inte som du tänkt dig. Du vill ju inte spendera en massa pengar på en verktygsvagn bäst i test som du inte tycker är bra. Om man inte är så insatt kan det därför bli svårt att välja den bästa verktygsvagnen.

Men det är dock just därför som jag här på Hantverksproffset.se har satt ihop en köpguide för verktygsvagnar. Jag har nämligen gjort mitt eget verktygsvagn test. Med hjälp av den här köpguiden så kommer du enkelt att kunna hitta en bäst i test verktygsvagn. Jag gjorde den här guiden genom att testa några olika typer av verktygsvagnar. Men jag läste även igenom andra tester och kundrecensioner för att göra en så bra köpguide som möjligt. Med hjälp av all den här informationen så byggde jag upp en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide på verktygsvagnar så garanterar jag att du kan köpa en verktygsvagn bäst i test.

Läs även >>> Bäst i test verktygspaket

Köpguide för bäst i test verktygsvagn 2022

Det är alltså inte så enkelt att köpa en bra verktygsvagn på nätet. Jag vet själv att det kan vara väldigt svårt att veta vad som är bäst. Detta fick jag reda på under mitt verktygsvagn test. Men det är just därför som jag har gjort en egen köpguide. Det finns väldigt många olika saker att tänka på när man ska köpa en verktygsvagn. Men när du ska köpa en verktygsvagn så är det viktigaste att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa verktygsvagnen 2022:

 • Vad en verktygsvagn är
 • Varför du behöver en
 • Tänk på framtiden
 • Bestäm lagringsbehov
 • Material
 • Plats
 • Bärbarhet
 • Säkerhet
 • Färg
 • Lastkapacitet
 • Hålbar ram
 • Lådor
 • Låddesign
 • Lås
 • Hjul
 • Placering av vagnen
 • Rörlighet
 • Proportioner
 • Recensioner
 • Varumärkens rykten
 • Livslängd
 • Typ av glidning i lådorna
 • Typer och storlekar på dina verktyg

Vad en verktygsvagn är

En verktygsvagn är en lagringsenhet som främst används för att organisera, bära och skydda verktyg. De kan användas för handel, hobby eller DIY, och deras innehåll varierar beroende på ägarens hantverk och krav. Tänk dig att ha alla verktyg hemma men kämpar för att hitta dem vid behov eller att förvara dem på ett ställe för färdig användning. Med verktygslådan kan du ordna alla nödvändiga verktyg på ett ställe för att optimera ditt lagringsutrymme och hålla garaget rent.

Den här guiden ger verktygslådaköpare detaljerade beskrivningar av olika typer av verktygsvagnar och deras vanliga användningsområden. Guiden fokuserar också på fördelarna och nackdelarna med olika typer av verktygsvagnar. Genom att följa guiden bör köpare kunna välja den bästa verktygslådan som passar deras behov perfekt.

Varför du antagligen behöver en verktygsvagn

Här är anledningen till att en verktygsvagn eller verktygsvagn är så viktig att ha;

 • Dina verktyg ligger på en bekväm plats, redo för när du behöver dem
 • De lagras också säkert och säkert
 • En organiserad verktygsvagn kan göra dina uppgifter snabbare och mer effektiva
 • Att ha verktyg i en låda eller verktygsvagn håller dem skyddade och minskar risken för skador

Tänk på framtiden

Hur mycket lagring behöver du idag och hur mycket behöver du på vägen? Du behöver inte köpa allt på en gång, men tänk på hur ditt ursprungliga köp kan utökas i framtiden. Inventera dina nuvarande verktyg och överväga framtida inköp på kort och lång sikt. Var kommer verktygslådorna att vara? I garaget? Källare? Kanske har du en inställning som gör att du kan rulla rutan från en plats till en annan. Tänk igenom detta innan du gör köpet. En kritisk mätning att veta är bredden på det tillgängliga utrymmet. Du kanske vill ha en 180 cm bred bottenlåda, men kanske bara har plats för en som är 100 cm bred. Vanligtvis har du utrymme att gå upp, men mäta det också!

Du kan först lockas till lådor med djupa lådor, eftersom de ger intrycket att de rymmer mycket. Kom dock ihåg att de allra flesta handverktyg tar lite utrymme (skruvmejslar, skiftnycklar, hylsor, tänger etc.). Av denna anledning rekommenderar jag verktygsvagnar med ett större antal grunda lådor istället för färre antal djupare lådor. Det större lådantalet ger dig bättre organisation, eftersom fler lådor kan ägnas åt specifika verktyg. Om det ursprungliga köpet är begränsat till bara en verktygsvagn, kommer valet att vara mellan en verktygsvagn och ett rullskåp. Min rekommendation: om du har plats på en arbetsbänk ska du skaffa verktygsvagnen (kom ihåg att när den är laddad kommer du inte att kunna lyfta den). Om du har plats på golvet bredvid en arbetsbänk, skaffa rullskåpet.

Vårt bästa råd är att köpa den högkvalitativa verktygslådan du har råd med. När du väl har den på plats och laddad blir du förvånad över hur mycket lättare det blir att hitta rätt verktyg på kortast möjliga tid. Din förmåga att få jobb kommer att ske ännu snabbare och du kommer att njuta mer av jobbet. Investeringen i en mekanikers kvalitetsverktygslåda kommer att betala tillbaka många gånger och kommer att håller en livstid.

Bestäm lagringsbehov

Varje människas behov av verktyg varierar och lagringsutrymmet också. En professionell snickare kommer att behöva en annan verktygsvagn än en vanlig husägare som bara behöver reparera små reparationsarbeten, och en mekanikers behov av verktyg skulle vara mycket annorlunda. Mängden verktyg som en person äger måste förvaras ergonomiskt i en låda utan att orsaka extra hinder för rörelse eller säker stängning.

Någon som vill lagra några grundläggande verktyg för enkla hemreparationer, till exempel hammare, tång och skruvmejslar, behöver bara en liten verktygsvagn för att säga grundläggande för att tillgodose hans eller hennes behov. Någon som återställer klassiska bilar som en hobby eller äger ett garage kräver dock något mycket mer omfattande för att rymma en stor samling verktyg.

Material

Metall och härdad plast är kanske de två typer av material som oftast används vid tillverkning av verktygsvagnar. Vissa metallkistor har en träplatta. Metaller som aluminium och stål används ofta eftersom de är både hållbara och starka. Verktygsvagnar i aluminium tenderar att vara lätta, så detta material används för att göra många av de mer bärbara verktygsvagnarna. Även om aluminiumlådor är lite dyrare än de av plast, är de mer hållbara och kommer i allmänhet att vara längre.

När du behöver en extra stark verktygsvagn är en som är tillverkad av stål det bästa alternativet. Dessa kostar mer än aluminium- och plastkistor men de är också mer hållbara, starkare och lättare att underhålla. Av dessa skäl är stål det material du väljer för verktygsvagnar som används i industriella miljöer och av professionella. För mer avslappnad hemmabruk är plast det bästa alternativet eftersom det är lätt, billigt och ganska hållbart.

Plats

Hur många verktyg har du att förvara i din verktygsvagn? Svaret på den här frågan kommer att spela en stor roll för att hjälpa dig att bestämma vilken verktygsvagn du ska få. Om du bara har några små verktyg som du använder för hemreparationer och DIY-projekt, behöver du bara en medelstor verktygsvagn; flera lådor i olika storlekar är också bra för att lagra och förvara små bitar. Om du har många stora verktyg och ofta arbetar med skrymmande föremål som färgburkar och stora elverktyg, måste du få en större verktygsvagn, kanske en som har ett stort skåp så att du får tillräckligt med utrymme för att lagra alla dina föremål .

Bärbarhet

Människor som snickare eller rörmokare tycker att det är nödvändigt att flytta mycket med sina verktyg. Om du behöver resa eller flytta dina verktyg regelbundet, bör du få en bärbar verktygsvagn. De som är lätta, till exempel de av plast, är bra att bära med sig eftersom de inte är tunga. Naturligtvis, om din verktygsvagn har hjul (ju större desto bättre) blir det också lättare att transportera. Ett bra handtag är också en trevlig funktion att ha om du vill kunna ta din verktygsvagn från en plats till en annan utan mycket krångel.

Säkerhet

Om du har många dyra verktyg eller oroar dig för säkerheten för dina verktyg och verktygsvagn av någon anledning, bör du överväga att få ett med starka säkerhetsfunktioner. Ett exempel skulle vara Heavy-duty, låda 16 verktygsvagn från Milwaukee; den här har ett internt låssystem samt separata låskoder för den övre lådan och den speciella lådan för dina personliga värdesaker. Åtminstone bör du få en verktygsvagn med lås och nyckel om du vill hålla oönskade händer ur verktygsvagnen.

Tänk på dessa saker när du handlar efter din nya verktygsvagn och du har en mycket bättre chans att välja en som kan tjäna dig under lång tid. Det är alltid en bra idé när du ska köpa en betydande artikel, som en verktygsvagn, att gå in beväpnad med så mycket information som möjligt så att du inte får fel saker.

Färg och beläggning

Även om alla färger kan övervägas för verktygsvagnar i hemmabruk, är specifik färgbeläggning eller koder mycket nödvändiga för industriella ändamål enligt säkerhets- och regleringsstandarderna.

Lastkapacitet

Verktygslådans lastkapacitet bestäms av det material den tillverkas och den design den är gjord för. Den typ av verktyg någon väljer att lägga i lådan bestämmer vikten som en verktygsvagn kan hålla. Varje verktygsvagn kommer med en lagringskapacitet som är bestämd eller förinställd för att känna till ägaren av gränsen för tröskellagring och undviker alla typer av olyckor under transport och rörelse. Medan små verktygsvagnar levereras med så låga som 5 kg avancerade verktygsvagnar kan bära vikt upp till 50 kg med hjul fästa på den för rörlighet.

Hållbar ram

Verktygen är tunga, ingen tvekan om det. En justerbar skiftnyckel kan lätt väga ungefär ett halvt kilo. Om du har tio av dessa tittar du i huvudsak på 5 pund bara för denna uppsättning skiftnycklar ensam. Du har också andra verktyg att tänka på. Som sådan är verktygskistens lastkapacitet lika viktig som dess volymkapacitet. I efterhand kan det till och med vara viktigare än volymkapaciteten eftersom du inte vill ha en kista som ger efter för dina verktygs vikt. De flesta verktygsvagnar idag kommer med 18- till 19-gauge stål medan vissa går för tjockare, tyngre 15-gauge. En annan viktig faktor är väggkonstruktionen och huruvida den är enkel eller dubbel. Du kommer definitivt att ha en mer hållbar ram med dubbel väggkonstruktion.

Lådor

Lådorna ska vara tillräckligt rymliga så att du kan lagra och organisera dina saker. Du vill också att lådkanterna ska rullas något för att ge den extra styvhet. Det är också viktigt att leta efter en stämplad lådbotten eftersom det kan öka lådans hållbarhet och styrka, särskilt om du tänker lägga dina tyngsta verktyg och redskap i den här delen av verktygsvagnen. Du kanske också vill ha en låda som har en plan design för utrymmesbesparande ändamål.

Låddesign

Det finns två typer av lådutformningar i moderna verktygsvagnar. Friktion eller icke-bärande låddesigns fungerar på principen om kinetisk energi. Dessa är till stor del osofistikerade, men de har en bestämd prisfördel. De är också mer robusta och är mer immuna mot misslyckande och kräver endast enstaka smörjning. Dessa är också mycket lätta att sätta ihop igen. Å andra sidan möjliggör kulor eller rullager glider snabbare, tystare och effektivare öppning och stängning av lådan. Det är dock viktigt att titta på rullagernas lastkapacitet. Du bör alltid gå för de som har fått minst 100 pund. Dessutom vill du ha en rullrutschkana med full utdragbarhet. Du vill ha en låda som glider helt ut så att du får tillgång till allt.

Lås

En av anledningarna till att du behöver en verktygsvagn är att hålla redskapen säkra. Men hur kan du göra detta om verktygsvagnen inte har en pålitlig låsmekanism? De flesta utföranden har ett rörformat låssystem som kräver att en låda låses eller låses upp för att låsa eller låsa upp resten av lådorna. Vissa kommer faktiskt med det mer konventionella hänglåsöglan för att sätta in ett traditionellt hänglås. Oavsett vilket låssystem du ser är det viktigt att välja ett som ger dig bästa säkerhet.

Hjul

Inte alla verktygsvagnar kommer med hjul eller hjul. Vid rullande verktygsvagnar kan hjul hjälpa till att förbättra lagringslösningens rörlighet. Dessa bör vara gjorda av tunga material och levereras med gummibeläggningar för att förbättra grepp eller grepp samtidigt som det dämpar rullande ljud. Du kanske också vill ha hjul som har lås- och svängmekanismer för ökad säkerhet, stabilitet och manövrerbarhet.

Placering av verktygsvagnen

En annan faktor att tänka på är var du ska placera din verktygsvagn och hur mycket golvyta du behöver för att placera den. Dessutom, om du går efter en rörlig verktygsvagn, är det bra att planera din placering så att det blir lättare att flytta verktygsvagnen från en plats till en annan.

Rörlighet

Se om du planerar att hålla verktyget på ett ställe eller om du ofta behöver bära det från en plats till en annan. Vissa verktygsvagnar kommer med hjul medan andra inte gör det. Så se till att du vet om du behöver en verktygsvagn på hjul eller en utan dem.

Lådans proportioner

Antalet lådor är ett viktigt antal. Men lika viktigt och ofta glömt är dimensionen på lådorna i din verktygsvagn. Inte alla verktyg har samma storlek – du kan ha långa tångar, borrmaskiner att sätta i lådorna, så se till att få något som har lådor av olika längd och bredd.

Recensioner

När du har begränsat din sökning är det värt att titta på verktygslådorecensioner från andra kunder för att se hur varje produkt betygsätts. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vad riktiga människor tycker om dessa produkter och hur de kan hålla över tiden.

Varumärkets rykte

Tänk på företaget som tillverkar de produkter du tänker på och vad deras rykte är. Är de kända för att ständigt producera hållbara, effektiva produkter? Är de immuna mot den allmänna sänkning av verktygskvaliteten som industrin har upplevt nyligen, eller är de för att skära hörn och pumpa ut produkter av dålig kvalitet?

Livslängd

Detta är överlägset det viktigaste inslaget som bör ingå i köpbeslutet. Dina verktyg behöver verkligen skydd, men om behållaren för att hålla dem inte kan hålla sig mot rost och korrosion i sig, blir det en sorglig händelse för dig. Rostet från verktygslådan kommer att smutsas av på verktygen och påskynda skadorna som händer dem. Så kolla in materialet som vagnen har gjorts av. Se om de har en speciell skyddande yta eller målar över dem – detta hjälper till att hålla vagnen funktionell, säker och välskött under lång tid.

Typ av glidning i lådorna

Det kan bli väldigt frustrerande när du drar i en låda, och den springer inte ut. Och då kan det vara lika frustrerande när du drar en låda och det verkar glida ut ur anläggningen för snabbt. För att undvika sådana irriterande problem, känn de två olika glidstilarna som vanligtvis ingår i dessa byråer. Det finns icke-bärande lådor och kullager – den förra använder styv styling och den senare använder en lösare glidande typ. Oavsett vilken du får, var beredd på det.

Typer och storlekar på dina verktyg

En mycket viktig sak du behöver ta hänsyn till är typ och storlek på ditt verktyg. Om du har några stora verktyg, till exempel ett sticksåg, borrmaskin, domkraftverktyg, etc, se till att verktygsvagnen du köper kan hålla dessa verktyg åt dig ordentligt.

Lista över de bästa verktygsvagnarna 2022

 • Bäst i test: Bahco Verktygsvagn
 • Populärast: Tecos Verktygsvagn
 • Premiumval: Teng Tools Verktygsvagn
 • Billigast: Stanley Verktygsvagn

Diverse

Varför man kan behöva en verktygsvagn

Om du bara har en handfull verktyg som du kan räkna med det antal bilagor du har i dina händer behöver du helt klart inte en verktygsvagn. Som namnet antyder är detta stora behållare designade med exceptionellt stora kapaciteter som kan hantera en mängd olika verktyg från de små till de större redskapen, såsom borrar, sågar, hammare och skiftnycklar bland annat.

Verktygskistens karaktär definierar faktiskt dess syfte. Eftersom den har en stor kapacitet kan du förvänta dig att lägga mycket fler saker i den. Vissa verktygslagerlösningar levereras också med avdelare eller arrangörer som kan skapa ett mer systematiskt sätt att komma åt olika verktyg. Du kan till exempel placera alla skärverktyg i en låda medan alla slag- eller slagverktyg kommer att ordnas i en annan låda. Skruvmejslar och andra drivsystem kan också kategoriseras i en annan låda. Det är denna känsla av organisation som är inneboende i en väldesignad verktygsvagn som gör den tilltalande men bara för dem som har en omfattande uppsättning verktyg.

Med detta sagt, om du äger ett företag som en bilverkstad, är det vanligtvis klokt att ha en verktygsvagn runt. Eller, ännu bättre, ett verktygsskåp kommer att vara mer lämpligt eftersom det här redskapet har en ännu större kapacitet än en kista. Den goda nyheten är att majoriteten av verktygsvagnar idag är helt stapelbara eller utbyggbara. En enda enhet kan faktiskt placeras ovanpå en annan enhet, vilket ger den en mer modulär design. Så när ditt företag växer och antalet verktygssamlingar expanderar kan du också fortsätta att utöka ditt verktygsarrangörssystem.

Även om du inte äger ett företag behöver du fortfarande en verktygsvagn för att hålla sakerna organiserade och säkra. Dina verktyg är inte billiga. Det övergripande värdet av dina handverktyg kan lätt nå tusentals kronor med heltids fordonsmekaniker som är kända för att skjuta ut minst 70 000 kronors verktyg. Detta är en betydande investering och du skulle definitivt vill att den ska skyddas.

Och om du vill skydda dessa barn är det bättre med ett valv. Men det är alldeles för dyrt. Det näst bästa är att investera i en verktygsvagn som kommer med förbättrade säkerhetsfunktioner. Inte bara skyddar du din investering, du håller också dina verktyg i perfekt skick.

Lista över olika typer av verktygsvagn och deras användning

En verktygsvagn kan referera till flera typer av lagring, form och kapacitet att hålla verktyg. Det kan betyda en liten bärbar låda som kan bära några stift och muttrar till en projektplats eller ett stort lagringssystem på hjul för att bära avancerad kriminalteknisk utrustning. Moderna verktygsvagnar är övervägande metall eller plast på grund av ekonomisk genomförbarhet och massproduktionsförmåga även om trä var det första valet för verktygsvagnar som byggdes ursprungligen.

Verktygsvagnar av plast

En plastverktygslåda är ett snabbt, effektivt och billigt sätt att lagra dina verktyg att använda i ditt dagliga arbete. Dessa kallas ofta tomma lådor eftersom de huvudsakligen används för att lagra verktygen någonstans som i hemmet, i garaget eller på arbetsplatsen. Med tillägg av fler verktyg som stift, skruvar och spikar kan en verktygsvagn vara både viktig och hållbar – för snabb åtkomst till verktyg. Oavsett vilket material du väljer att gå med, leta efter en verktygsvagn som innehåller några organisatoriska tillbehör.

Många verktygsvagnar levereras med lådor som låter dig lägga upp och ordna dina verktyg för enkel åtkomst, tillsammans med avtagbara brickor och arrangörer. Du kan också välja en cantilever-verktygsvagn med brickor eller lagerplatser som sprids utåt när de öppnas. Om dina verktyg kommer att finnas kvar på en arbetsplats eller ute i det fria är det en bra idé att leta efter en verktygsvagn med ett låsbart lock för säkerhet.

Verktygsvagnar av aluminium

Aluminium är ett populärt val eftersom det är både starkt och slitstarkt och också lätt som plast. Kostnaden för verktygsvagnar i aluminium är lite högre än plast, men de brukar vara längre. Dessa lådor är mycket föredragna i sektorer som luftfart, transport och kemikalier där hållbarhet och lätt vikt är nyckeln för affärer.

Stål verktygsvagnar

Om du letar efter extra kraftigt material är en verktygsvagn i stål det bästa valet. Dessa modeller är utformade för exceptionell hållbarhet, hållfasthet och slitstarkhet. Även om stål kan vara lite dyrare är de också lätta att sköta och håller vanligtvis mycket längre än de andra alternativen, vilket gör dem till ett bra alternativ för professionell och industriell användning. Dessa används där verktyg eller utrustningens säkerhet och skydd är nyckeln till affärer.

Lutade verktygsvagnar

Dessa verktygsvagnar kommer i unik och professionell design med två eller fyra hyllor tillsammans med en bottenbricka för mer laststöd. Enskilda hyllor möjliggör mer organisationsutrymme, vilket är bra eftersom det gör att du enkelt kan komma åt dina verktyg utan att stapla verktyg på varandra. Detta gör det till ett utmärkt val för snickare, ombyggnadspersonal och alla andra yrkesverksamma som arbetar med byggnadsarbete och för vilka snabb tillgång till verktyg och tid är nyckeln.

Den ergonomiska utformningen av dessa modeller gör att du kan lyfta och bära lådan även när du bär tunga laster. Lådan är konstruerad med en stålkropp för extra styrka. Detta innebär att den kan användas flera gånger utan problem.

Vattentäta verktygsvagnar

Dessa verktygsvagnar har en allsidig vattentätning som säkerställer säker och torr förvaring och är mycket efterfrågad när du bär lansar, kriminalteknik och testutrustning. Dessa lådor är konstruerade av strukturskum för extra styrka och har extra stor lagringskapacitet med lock för enkel öppning. Det tuffa ergonomiska handtaget med mjukt grepp gör att tunga laster lätt kan transporteras och de stora rostfria spärrarna i metall ger säker stängning och förvaring.

Andra typer av verktygsförvaring

Att välja den bästa verktygsvagnen beror på ett brett spektrum av aspekter. I det här avsnittet i guiden diskuteras olika stilar av verktygsvagnar och skåp för hur varje typ av verktygsskåp kan användas enligt behov. En kort hänvisning görs till hur olika varje verktygsskåp är, tillsammans med några populära modeller av kända märken och typer.

Stationära verktygsvagnar

Stationära verktygsskåp är verktygsvagnar som är för stora för att enkelt kunna flyttas tillsammans med perforerade lådor och kistor. En stationär verktygsvagn kan ha flera skåp och har vanligtvis lådor som rymmer ett stort urval av både stora och små handverktyg tillsammans med andra bearbetnings- eller fästartiklar.

Vissa stationära verktygsvagnar kan ha hjul på botten för begränsad rörelse, men på grund av sin storlek och vikt flyttas de sällan annat än att rengöra dem under eller bakom dem. Stora stationära verktygsvagnar är perfekta för ett hemgarage eller verkstad och finns ofta i bilservicecentra. Vissa modeller har abs plast på ovansidan av skåpet som ofta kan användas som en arbetsbänk.

Bärbara verktygvagnar

Med hjul fästa i verktygsskåpet kan användarna enkelt ta sina verktyg var som helst. Dessa rullkistor består ofta av flera verktygsvagnar eller lådor staplade på ett rullande fodral med ett handtag för enkel manövrerbarhet.

Den nedre verktygsvagnen har hjul som gör att den kan dras som en rullande resväska och kan flyttas fram och tillbaka. I allmänhet är den nedre verktygsvagnen antingen en öppen hink eller en stor låda med stort djup inuti som rymmer större verktyg eller mindre använda verktyg vid arbetsplatsförnödenheter. Bärbara, rullande verktygsvagnar är ofta gjorda av formgjuten plast eller rostfritt stål för att bibehålla en hög slitstyrka under drift men ändå bibehålla bra utseende och skick.

Snickare, rörmokare och mekaniker uppskattar flexibiliteten och funktionaliteten i bärbara, rullande verktygsvagnar eftersom det minskar tiden och ansträngningen att nå olika verktyg åt gången. Märken som Stanley, Bluepoint och Taparia erbjuder ett stort utbud av verktygsvagnar för att tillgodose alla industriella behov.

Bilmonterade verktygsvagnar

Mobila, lastbilsmonterade verktygsvagnar finns monterade i sängarna på pickupbilar, i stället för lastbäddens sidor eller fästa på insidan av en skåpbil. Dessa mobila verktygsvagnar är permanent fästa på lastbilen eller skåpbilen så att de kan gå vart som helst fordonet kan åka.

För det mesta har alla lastbilsmonterade verktygsvagnar låsskåp för säkerhet; skåpdörrar är vanligtvis förseglade för att hålla ut elementen när det behövs. Mobila, lastbilmonterade verktygsvagnar är populära bland byggnadsarbetare, inspektörssvetsare, mobilmekaniker och externa arbetare. Lastbilsmonterade verktygsvagnar är bultade på fordonet och är extremt robusta och robusta. De kan skadas i en bilolycka, vilket kräver ersättning i stället för reparation för allt annat än en mindre repa.

Handburna verktygsvagnar

Handbärande verktygsvagnar är vanliga för de flesta husägare som är engagerade i små fix-it-jobb eller gör-det-själv runt huset och gården. Handkroppar eller verktygsvagnar är lätta att förvara i garderober, garage, källare och under arbetsbänkar där utrymmet är begränsat. Handbärande verktygsvagnar kan rymma små handverktyg och fix-it-förnödenheter. Vissa kistor har flera sektioner för att hålla fästen. Dessa verktygsvagnar finns i olika storlekar. Vissa områden är stora som stora tacklådor med en eller två lådor, medan andra är lika små som en burk med handtag och locklås.

För köpare som inte vill ha ett stort lager av verktyg och föredrar att hyra ut de flesta hushållsreparationer är dessa verktygsvagnar ett bra sätt att hålla verktygen organiserade på ett ställe. Tillverkade av metall, hårdplast, rostfritt stål eller ibland dukmaterial, handbärande verktygsvagnar är robusta och kommer att hålla upp för att bli sparkade, tappade eller slagen av en bänk. Handbärande verktygsvagnar är de mest prisvärda av alla verktygsvagnar.

Verktygsvagnens komponenter

Justerbar hylla: Justerbara hyllor gör det möjligt för användaren att flytta hyllorna inom vagnramen på en förinställd höjd, vanligtvis med en rad tillgängliga höjdpositioner. Anti-glidskyddsskenor: Dessa skyddsskenor kan flyttas för att tillgodose ett brett utbud av skyddsräcksbehov och designen hjälper till att säkra lådor och förnödenheter för säkrare transport på bruksvagnen. Backstop: Backstop är ett spillskydd eller upphöjd kant som förhindrar att föremål faller eller spills över baksidan av en vagn eller arbetsyta. Centrallås, delat lås: Ett centrallås är en låsmekanism som är belägen i ett relativt centralt läge inom den övergripande ramen för låsstrukturen. Ett delat lås är ett som engagerar flera fack för säkerhet.

Elektrisk enhet: En elektrisk enhet ingår eller erbjuds som en valfri förbättring för utvalda förvaringsvagnar utformade för att stödja elektronik och annan teknik. Extra hylla: En extra hylla finns för utvalda verktygsvagnmodeller. Den här extra hyllan matchar eller samordnar med de andra hyllorna med verktygsvagnen och installeras inom ramen för enkel vagnförbättring för att passa olika behov. Fixed Shelf: En fast hylla i en bruksvagn är permanent placerad och kan inte justeras eller tas bort. Bashyllan är nästan alltid en fast hylla. Platt hylla: En platt hylla är platt rakt över, utan upphöjda kanter som skulle bilda en hylla i lådan.

Helpiano gångjärn: Ett helt piano gångjärn är ett hållbart gångjärn som förbinder ett lock eller en dörr till ett förvaringsutrymme, med gångjärnet längs hela locket eller dörren. Genomföringshål: Genomföringshål placeras diskret i utvalda teknologivänliga verktygsvagnar, vilket möjliggör trådgenomföring i bakpaneler, sidor och / eller hyllor beroende på vagnens design. Halvbreddshyllor: En halvbreddshylla är vanligtvis lika lång som vagnen där den används, men bara hälften av vagnens bredd och hyllan är placerad på ena eller den andra sidan. Badkarens hyllor har en design i soptunnan med upphöjda sidor för att bilda ett grunt badkar där du kan förvara verktyg och förnödenheter.

Tunga hjul: Tunga hjul är ihopkopplade med starka tunga nyttovagnar för att säkerställa kvalitetsstöd för hela vagnens viktkapacitet utan risk för skador på ram, bas eller hjul. Gångjärnt lock: Ett gångjärnslås är ett lock med toppåtkomst som omsluter en behållare eller ett fack, med ett gångjärn som fäster locket på ena sidan av behållaren. Letter Slot, Letter Tray: En brevlucka är ett fack i pappersstorlek inbyggt i en lagringsenhet, vanligtvis i en layout som erbjuder en uppsättning matchande brevluckor för att organisera papper, dokument eller annan litteratur och pappersprodukter. Brevfack kan hänvisa till de horisontella avdelningshyllorna som innehåller pappersfack eller brevfack.

Låshjul: De flesta bruksvagnar har två standardhjul och två hjul utrustade med bromsar eller lås för att stabilisera lagringsenheten för säkrare lastning och lossning av innehåll. Låslåda: Verktygsvagnar med låslådor har förvaringslådor utrustade med ett lås och låter användaren säkra innehållet när det inte används. Låsfack: Låsfacket kan vara i en eller dubbeldörrskonstruktion och består vanligtvis av stål för förbättrad styrka. Gjutna hyllor, gjutna ben: Gjutna hyllor och gjutna ben avser hållbara gjutna plastkomponenter. De formgjutna plastbenen har konsekvent kvalitetsstyrka, form och tjocklek, vilket garanterar en pålitlig vagnmontering med bestående stöd. De gjutna hyllorna har också jämn kvalitet och styrka, och många har upphöjda läppkanter för att förbättra prestanda.

Icke-märkande hjul: Icke-märkande hjul är hjul eller hjul som har slitstark design och lämnar inte märken, slitage eller repor på golvet när de används. Nonskid-matta: Valda verktygsvagnar inkluderar en non-skidmatta för de övre eller flera hyllorna, beroende på stil. Den oskyddade mattan minskar risken för föremål som glider under transport och användning, vilket ger fast dragkraft för att hålla dyr utrustning på plats. Vadderade hyllor: Vadderade hyllor kan hänvisa till de halkfria mattorna som används på den övre hyllan i utvalda verktygsvagnar, eller på andra mattor och dynor som finns i hyllorna i hela samlingen. Vadderingen kan minska friktionen för tystare transportutrustning. Plasthylla Liner: En plasthylla är en plast, anpassad storlek panel som passar på en trådhylla för att stänga gallerstilen mönster av metalltrådshyllan för ett smidigt förvaringsutrymme.

Plåtmonterade hjul: Plåtmonterade hjul är hjul som har en monteringsplatta, vilket ger en mer tillförlitlig anslutning till basen av bruksvagnen och säkerställer starkt stöd för tunga användningsvagnar. Bakre åtkomstpanel: En bakre åtkomstpanel finns vanligtvis i audiovisuella enheter och datalagringsenheter, vilket ger åtkomst till utrustningens baksida utan att behöva dra utrustningen från deras respektive lagringshyllor eller fack. Fästkant, läppkant: Fästkant eller läppkant är upphöjda kanter runt omkretsen av en plan hylla som hjälper till att förhindra förlust av föremål. Läppkanterna är vanligtvis kortare än fulla hållkanter. Avtagbara fack, justerbara pappersfack: Avtagbara fack eller justerbara pappersfack är hyllorna eller inläggen som innehåller fack för papperssorterare. Dessa hyllor är justerbara och avtagbara i de flesta pappersarrangörer.

Avtagbara fackdelare: Fackavdelare bryter upp det öppna förvaringsutrymmet i en fackhylla eller annat förvaringsutrymme, så att användare enkelt kan organisera mindre föremål. Vändbar hylla: En typisk vändbar hylla har en design i soptunnan med upphöjda sidor för att innehålla föremål och en plan yta på undersidan, vilket gör att användaren kan placera hyllan för soptunnan eller platthyllan. Rullformade hyllor: Rullformade hyllor är vanligtvis stålhyllor som har framställts genom en kall eller varmvalsningsprocess. Stålet pressas mellan två valsar och bildar en jämnt tjock stålpanel som är färdig för användning som hyllorna i en vagn. Säkerhetsrem: Säkerhetsremmar finns i tre stilar för val av fästelement eller spänndesign. Säkerhetsremmarna ger stöd för elektronik och dyr utrustning eller förråd som lagras i vagnar med öppen hylla eller i en vagns övre hylla.

Sidoficka: Sidofickan är en vanlig mappficka i brevstorlek som kan användas för att hålla mappar och dokument som behövs regelbundet. Enpunktslåssystem: Ett enpunktslåssystem är ett nyckellås som går i ingrepp på en plats, vanligtvis den punkt där nyckellåset är placerat. Spillskydd: Spillskydd är upphöjda sidor som omger en eller flera sidor av en hylla eller arbetsyta för att förhindra förlust eller skada av verktyg och förnödenheter. Stålram: Stålramsvagnar har vanligtvis stålkonstruktioner med stålramar som stöder stålhyllor.

Fackhylla: En fackhylla är en relativt platt hylla som har upphöjda sidor för att bilda en grunt låda eller fack för förvaring av föremål. Badkarhylla: En karhylla har en soptunliknande design för att lagra innehåll med skyddande upphöjda kanter för att hålla leveranser upprätt och förhindra spill eller förlust. Trådhylla: En trådhylla är gjord av stål men färdig krom och har ett gallerliknande mönster som ger styrka och en öppen förvaringsdesign. Bågsvetsat stål: Bågsvetsat stål är stål som har sammanfogats permanent med en bågsvetsare. Bågsvetsningsprocessen använder en strömförsörjning som bildar en båge eller urladdning mellan svetselektroden och stålkomponenterna som förenas.

Inbyggt handtag: De flesta bruksvagnar har inbyggda handtag för att underlätta styrningen för säkrare transport. Förkromat stål: Förkromat stål är stål som har avslutats med en klassisk teknik för att belägga metallen med ett tunt men hållbart lager av krom av metall. Miljövänlig pulverlackfinish: Pulverlackering är en typ av miljövänlig efterbehandling för stål och andra komponenter. Trä av möbelkvalitet: Trä av möbelkvalitet är trä av hög kvalitet som ger pålitlig styrka och stöd för strukturell användning. Dessa träpaneler är i allmänhet fria från defekter, svaga punkter och andra sårbarheter som garanterar en pålitlig färdig produkt med jämn kvalitetsproduktion.

Träplattans konstruktion: Träfiberskivan eller hårdplattan med hög densitet är tillverkad av äkta träfibrer som blandas och pressas för att bilda mycket täta, släta kartongpaneler som används vid möbelproduktion. Träplattan är vanligtvis färdig med högtryckslaminat, termofuserad melamin eller träfanér beroende på design. Kraftig gjuten plast: Kraftig gjuten plast är tillverkad av en smält plastpolymer som tvingas in i en form för att bilda skräddarsydda former och paneler som består av många hållbara vagnar av plast. Den gjutna plasten har en pålitlig hållfasthet och robust hållbarhet som tål stöt, regelbunden användning, exponering för elementen och rengöringsmaterial, och bibehåller ett kvalitets-, reptåligt utseende.

Hemmed Steel Dividers: Hemmed stålavdelare är stålkomponenter i kärlståls stålvagnar och delar soptunnorna i mindre fack. Högdensitetspolyeten: Högdensitetspolyeten är en robust plastpolymer tillverkad av petroleum och används för att tillverka ett brett utbud av plastprodukter, inklusive några tunga nyttovagnar. Högtryckslaminat, laminat Toppfinish: Högtryckslaminat appliceras i flera lager, under värme och tryck för stark bindning till panelerna eller arbetsytan. Laminatets topp är extremt slitstark och motstår repor, fläckar och andra tecken på slitage. Formsprutad polyeten: I produktionsprocessen tvingas smält polyeten eller plastpolymer in i formen för att säkerställa att den färdiga produkten är fri från luftbubblor, fickor och svaga punkter. Den högkvalitativa plastprodukten gör en bestående komponent för många nyttovagnar.

Återvunna material: Hjälpvagnar tillverkade med återvunna material kan använda vissa eller alla återvunna industri- och / eller konsumentprodukter i sin design och tillverkning. Tillverkarna kan också återanvända produkter, till exempel återanvändning av färg från andra produktlinjer, och välja reducerad förpackning eller återvunna förpackningsmaterial för att ytterligare minska produktionens miljöpåverkan. Härdad säkerhetsglasöverdel: Härdat glas eller härdat säkerhetsglas har behandlats för att förbättra kvalitetsprestandan. I händelse av brott bryts härdat glas i små bitar i granulatstil snarare än stora farliga skärvor. Härdat glas tenderar också att vara minst fyra gånger starkare än obehandlat, icke-härdat glas.

Termoplast, formsprutad termoplast: Termoplast är en plastpolymer som kan värmas för att bilda en smidig eller användbar förening som används för att skapa en mängd olika plastkomponenter. Formsprutning använder en innesluten form för att bilda verktygsvagnskomponenter som krävs för en design. Den uppvärmda termoplasten tvingas in i formen och tar bort luftbubblor, fickor och andra potentiellt utsatta svaga punkter. När formen är fullpackad kyls plasten och det färdiga resultatet är en plastkomponent av hög kvalitet. Tonat säkerhetsglas: Tonat säkerhetsglas är härdat glas som har tonats för att ge ett färgat eller mörkare utseende. Härdat glas är flera gånger starkare än vanligt glas och erbjuder den förbättrade säkerhetsfunktionen att bilda mindre granuler när de går sönder, i motsats till farliga skärvor.

Justerbara höjdsteg: Justerbara hyllhöjdsteg är de jämnt fördelade måtten mellan möjliga hyllpositioner för justerbara vagnhyllor. Arkitektoniska trådstolar: Arkitektoniska trådstolar är designfunktioner som är inbyggda i sidorna av trådhyllor och verktygsvagnar som förstärker styrkan och formen på trådhyllorna och lägger till en dekorativ effekt på krom- eller lackfärdiga mönster. Bänkdesign: Bench top design hänvisar till arbetsbänkens verktygsvagnar som har en arbetsbänkyta på toppen av vagnarna. Bänkskivan är tillverkad med förstklassig hårdplatta laminerad på bruksvagnen och tre spillskydd är placerade längs bänkskivans sidor och baksida för att förhindra att verktyg och tillbehör faller ner från arbetsbänkens topp.

Kabelhanteringssystem: Kabelhanteringssystemet kan sträcka sig från helt enkelt genomföringshål till mer detaljerade förbättringar inklusive kabelförvaringsfack, ledningsrör för ledningar och kablar, integrerat strömstöd, kabeljakt eller andra organiseringshjälpmedel för att minska ledningsröret och förbättra kvalitetsprestanda. Dubbla putthandtag: Pushhandtagen gör det möjligt för en enskild användare att vända riktning utan att snurra vagnen, eller låta två användare hjälpa till att styra tyngre nyttovagnar genom korridorer. Gröna funktioner: Gröna funktioner varierar från användning av miljövänlig färg och miljövänlig efterbehandling av pulverlackering till användning av återvunnet material vid tillverkning av bruksvagnar.

Slagfast design: Slagfast design har robust plast eller förbättrad konstruktion som tål stötar från vardagliga stötar, användning och kontakt. Mätning av bildskärmstorlek: Hjälpvagnar som är utformade för audiovisuellt stöd kan innehålla en skärmstorleksgräns. Skärmstorleksmätningarna ges som diagonala mätningar, från ett nedre hörn av skärmen eller TV-skärmen till det motsatta övre hörnet av skärmen. Dessa mätningar är avsedda för säker användning av nyttovagnarna och bör inte överskridas.

Montering utan verktyg: Montering utan verktyg indikerar att verktygsvagnen är enkel att installera och använda direkt ur lådan, med snäpp ihop eller annan enkel montering. Verksvagnar som innehåller en insexnyckel eller insexnyckelverktyg kan listas som montering utan verktyg, med indikationen att användaren inte är skyldig att hitta eller köpa verktyg. Öppen förvaring: Öppen förvaring avser hyllor som är öppna på alla fyra sidor för full åtkomst, samt hyllor som har öppen frontlayout med sluten ram på baksidan och sidorna. Uppställning: Hyllavstånd är mängden tillgängligt utrymme från förvaringsytan på en hylla till botten av den överliggande hyllan.

Fläckresistent, reptålig, tandbeständig, rostbeständig: Många tunga plasthjälpvagnar är konstruerade för beständig skada-resistent prestanda, motstår tecken på slitage inklusive rep-, slag-, fläck- och rostbeständiga egenskaper. Viktkapacitet: Viktkapaciteten är den maximala vikt som en vagn säkert kan bära på en gång, med vikten fördelad över vagnen. Viktfördelning: Viktfördelning är att balansera vikten på en vagn genom att placera tunga föremål i alla tillgängliga hyllor och ram.

Vanliga frågor om verktygsvagnar

Finns det några saker att tänka på innan man köper en verktygsvagn?

Material. Verktygsvagnar är av olika material som metall, trä, plast eller något annat material beroende på vilken typ av verktyg du planerar att behålla. De är i första hand gjorda av metall eller rostfritt stål men vissa dyra modeller är av lövträ. När du väljer det material som används för att göra verktyget kommer det att vara bra att välja enligt de verktyg som du kommer att förvaras inuti.

Utrymme. Mängden utrymme man har eller planerar att använda kommer att spela en viktig roll i den typ av verktygsvagn som man planerar att köpa. Som alla vet finns de i olika storlekar och former, allt från en liten låda eller storleken på en handväska till en stor, nästan storleken på ett skåp. Så när du köper en verktygsvagn är också utrymme en viktig faktor som måste övervägas.

Bärbarhet. Små bärbara verktygsvagnar kallas ibland handlådor eller mobil verktygslagring. En verktygslådas bärbarhet är nödvändig för smidig förflyttning eller flyttning av verktygen från en punkt till en annan utan extra arbete eller ansträngning. Av bärbarhetsskäl bör man gå efter lätta, starka lådor som inte är svåra att flytta och inte kan bryta ner snabbt och bör ha slitstyrka.

Säkerhet. När du köper en verktygsvagn bör man vara försiktig med att välja en verktygsvagn som har maximal säkerhet tillsammans med ett låssystem. Säkerheten för en låda beror mycket på skapandet av en låda. Och lås eller gångjärn som används bör vara starkt byggda. Innan du köper en verktygsvagn bör du först fråga dig själv om säkerhetsnivån för den låda du tänker köpa. Med tanke på dessa faktorer kan du säkert göra ett välinformerat köp.

Vad kan du lagra i ett verktygsvagn?

Du kan lagra nästan vad som helst som kan passa in i en verktygsvagn. Det spelar ingen roll om det här är bilverktyg eller snickeri, träbearbetning eller till och med murverktyg så länge de kan passa in i verktygsboxen och att deras kumulativa vikt ligger inom verktygsboxens lastkapacitet.

Vilka är de bästa verktygsvagnarna?

De bästa verktygsvagnarna är gjorda av högkvalitativa och slitstarka material, som tungt stål eller högkvalitativ krossningsplast. Om de har lås eller låsmekanismer, kullager eller hjul, är de också tillverkade av högkvalitativt stål eller annat material av hög kvalitet som möjliggör enkel förflyttning och säker förvaring av verktyg. De kommer att ha gott om lagringsalternativ och utrymme att lagra och organisera alla dina verktyg med tillräckligt med utrymme för att hålla nya tillägg till din verktygssamling över tid.

Vad ska jag leta efter i en verktygsvagn?

När du väljer en verktygsvagn, leta efter en som har tillräckligt med förvaringsalternativ för att passa dina behov med tillräckligt med utrymme för att växa. Leta efter en lagringslösning som erbjuder många funktioner som ett låssystem, rullande hjul, olika fack och lådor som öppnas och stängs smidigt på högkvalitativa kullager. Leta efter en verktygsvagn med en husky, hållbar design och konstruktion som är byggd för att hålla dig en livstid.

Behöver man ett bra låssystem på verktygsvagnen?

Du får inte låduppsättningen bara för att hålla dina verktyg på en plats utan också för att skydda dem från nyfikna händer. Detta är skydd mot stöld och även för skydd av barn i hushållet. Du hittar lådor med ett internt låssystem och även de med ett externt lås- och nyckelsystem. Interna lås är säkrare eftersom de inte kan brytas genom att attackera från utsidan. Men båda systemen räcker för att ge dig rätt säkerhetsnivå. Så välj bara efter dina önskemål.

Hur mycket lagringsutrymme behöver lådan?

Det här är utan tvekan, den första aspekten av verktygslådan som du bör titta på. Du köper verktygslådan för att förvara dina nödvändigheter, så den måste ha tillräckligt med utrymme för att hålla ihop allt på en plats. Men det betyder inte att du ska köpa den största verktygslådan som finns i butiken, för de kommer att kosta dig en hel del extra pengar och konsumerar också mycket extra utrymme i huset.

Skaffa en verktygsvagn som har tillräckligt med utrymme för att innehålla alla verktyg som vridmomentvinkel, stans- och mejseluppsättning och professionell kombinationsnyckelsats utan att vara en börda i ditt hushåll. Det skulle vara bra om du har en garagepall med hjul med förvaringsutrymme. Tänk på de verktyg du har för närvarande, samtidigt som du tar hänsyn till antalet verktyg du kan köpa i framtiden – kombinationen av dessa faktorer berättar om storleken på verktygslådan du behöver få.

Vilket är det bästa verktygsvagnsmärket?

Det finns många hållbara verktygsvagnar av hög kvalitet. Det är svårt att välja bara en. Det bästa varumärket kommer att ha en solid garanti som stöder sin produkt och skyddar din investering från tillverkarens fel. Verktygslådans bästa märken har också ett gott rykte för att vara tillförlitliga och de har gjort pålitliga och utmärkta verktyg och verktygslagringslösningar i årtionden.

Behöver verktygsvagnen ett lås?

En av de främsta anledningarna till att använda en verktygsvagn är att säkerställa säkerheten för dina verktyg. Av denna anledning måste verktygsvagnen ha ett väldesignat låssystem. Vissa kistor har ett internt låssystem som täcker lådorna när du stänger topplocket, andra har ett nyckelmanövrerat lås för extra säkerhet.

Även om det kan vara en väsentlig del av ditt kit måste du nu avgöra varför du behöver en verktygsvagn? Kommer det att användas för att lagra några husgeråd som du ofta använder i hemmet. Är du en verktygsentusiast eller semi-professionell som behöver kompakta enheter för att passa in i hemmet, vilket ger optimal lagring? Eller passar du ut ett stort garage? Reser du med dina verktyg från olika jobb / platser? Att veta vilken kategori du faller under hjälper dig att bestämma vilken kategori du ska titta på.

Varför är en verktygsvagn viktigt?

Du hade en skruvmejsel men kan inte hitta den när du måste dra åt skruvarna. Du har säkert köpt en hammare men det finns inget tecken på det nu när du behöver spika den vackra vägghängningen. Det finns gott om små muttrar och bultar i någon låda i ditt kök men de är så oorganiserade att du inte har någon aning om vilken du behöver just nu. Nåväl, det är där en verktygsvagn kommer in i bilden. Det hjälper dig inte bara att ordna din hårdvara, verktyg och fästelement ordentligt, utan det gör också ditt arbete mer disciplinerat och lättare och får dig att se ut och känna dig som en professionell oavsett om du är en eller inte.

Även om du har en verktygsvagn just nu och du fortfarande känner att dina verktyg är oroliga och din arbetsplats är rörig, kan det finnas två huvudorsaker till detta. För det första kanske den verktygsvagn som du har för närvarande inte passar dina behov och för det andra har du använt din befintliga verktygsvagn alltför länge. Oavsett fall kan det vara dags att överväga att byta ut verktygsvagnen.

Vad är det bästa verktygslagringssystemet?

Det beror på de individuella kraven. Mobila och bärbara verktygslagringsenheter fungerar bäst för människor som behöver ta sina verktyg från en plats till en annan. Stationära och stapelbara verktygsförvaringsenheter fungerar oftast bäst för människor som inte planerar att flytta sina verktyg så ofta.

Hur stor verktygsvagn behöver jag?

Det finns många olika storlekar och stilar av verktygsvagnar, så det kan vara utmanande att hitta en som är perfekt för din situation. Jag kan inte ge ett filtmeddelande för att berätta exakt vilken storlek som passar dig, men här är några frågor att ställa dig själv:

Hur många verktyg har du just nu? Lägg ut dem på garagegolvet för att få en känsla för hur mycket utrymme de tar upp Hur många verktyg planerar du att köpa de närmaste åren? Du vill tänka framåt för att se om du kommer att behöva mer utrymme några år på vägen. Behöver du snabb åtkomst till alla dina verktyg, eller bara några? Många väljer att ha en verktygsvagn med “snabb åtkomst” / vanliga verktyg och andra förvaringsutrymmen för verktyg som används ibland.

Kan de verktygsvagnar du funderar på staplas? Många bra verktygsvagnar är utformade för att vara stapelbara, vilket innebär att du eventuellt kan köpa en annan i framtiden och placera den ovanpå din nuvarande installation. Hur organiserad behöver du vara? Generellt sett, ju mer utrymme du har, desto lättare är det att ordna dina verktyg på ett ordnat sätt. Om du klämmer in saker kommer du att sluta med kaotiska högar med verktyg som är svåra att sortera igenom.

Hur ställer man in en verktygsvagn?

Verktygsvagnar kommer vanligtvis delvis monterade och det bör inte ta för lång tid att ställa in en. Du kan behöva några grundläggande verktyg … vilket inte borde vara ett problem (om det är … varför köper du en verktygsvagn?). Ett extra steg jag rekommenderar när du installerar en verktygsvagn är att installera lådfodral. Detta hjälper till att skydda både verktygslådan och själva dina verktyg.

Lådfodral är billiga och enkla att installera. De kan hämtas i din lokala hårdvaruaffär. Du kan antingen hitta rätt storlek för din installation, eller bara köpa en generisk storlek och klippa den för att passa ordentligt. Du kan också tjockare skum som du kan klippa för att förvara verktyg i. Detta hjälper till att hålla saker mer organiserade, men i allmänhet är det inte absolut nödvändigt. Om du vill bli lite snygg kan du skapa dina egna skumverktygsinlägg och spara lite pengar.

Hur hittar man en verktygsvagn som passar en själv?

Innan du bestämmer vilken mekanisk verktygsvagn som är rätt verktygsvagn för att föra triumferande in i din verkstad, kolla in dessa viktiga nyckelfunktioner för att tänka på för att säkerställa att du fattar rätt beslut. Storlek – En verktygsvagn är inte en verktygsvagn, du kan inte bara kasta den på baksidan av skåpbilen eller hålla den under skrivbordet när du inte använder den. Tänk på var det kommer att passa i din verkstad, heck, överväga om det kommer att passa i din verkstad. Du vill inte att spänningen i en helt ny verktygsvagn släcks om du inte kan få den genom dörren, eller hur?

Lagring – Denna punkt verkar uppenbar, men den spänningen kan leda till att du tar utslag, impulsiva beslut som slutar med dina helt, bittert besvikna. Tänk på hur många verktyg och tillbehör du har och om de passar in i ditt valda verktygsvagn. Det kan också vara bra att tänka på hur många fler verktyg du köper och om det finns tillräckligt med utrymme för dem också. Lådor – Lådor är en stabil verktygsvagn och du kommer sannolikt att få en kista med 4 till 10 lådor beroende på ditt val. Det handlar inte bara om antalet lådor, så tänk på lådans storlek och huruvida man kan hantera långa skruvmejslar, vattenpass och andra längre verktyg och tillbehör.

Säkerhet – Du har förmodligen redan förstått hur dyra verktyg är, varför bygg- och hantverksbilar och verkstäder gör stora mål för tjuvar. En verktygsvagn med interna centrala låssystem ger dig bättre sinnesfrid och förtroende för dina verktyg kommer att vara säkra över natten. Men bestämda tjuvar kommer inte att ge upp för lätt, men åtminstone verktygsvagnar är tillräckligt stora för att avskräcka opportunistiska tjuvar, så du borde vara okej. Hjul – Vagnar med hjul gör det lättare att manövrera och transportera runt verkstaden om det behövs, och om möjligt, investera i en verktygsvagn med lås på hjulen för att hålla verktygsvagnen stabilt, speciellt om du behöver göra lite arbete på det. Handtag är också användbara för bärbarhet, men vanligtvis hittar du dem på valfri verktygsvagn som en standardfunktion.

Hur ska man välja vilken verktygsvagn som är bäst?

Som alla val vill jag se till att vårt är det mest exakta, informativa och givande det kan vara, så här har jag begränsat mian val till de stora fyra du ser ovan. Recensioner – Recensioner är vårt favorit sätt att ta reda på vilka produkter som är värda att ta från internet, i mina ögon, och sedan presentera det tillbaka på internet för dina ögon. De ger mig en titt bakom gardinen och hjälper mig att förstå saker om produkter som du inte kan få från en produktbeskrivning eller snabb tjugo minuters studie. Utan recensioner skulle jag inte kunna ge dig den fantastiska och korrekta informationen jag gör varje dag.

Pris – Det handlar inte bara om vad människor tycker, det handlar också om kostnaden för produkterna. Med verktyg förstår alla att det är svårt att få bra, tillförlitlig kvalitet till ett mycket billigt pris eftersom det ofta kan kosta dig mer på lång sikt. I stället tycker jag att det är bäst att ta till sig den initiala engångskostnaden för garanterad kvalitet. Men jag förstår också att alla har olika budgetar, så jag vill också hitta ett brett utbud av priser som tilltalar både hobbyister och proffs, oavsett budget eller erfarenhet.

Behöver man en lätt verktygsvagn?

Verktyg kan vara ganska tunga, och om de behöver bäras runt, kan vikten behöva delas upp mellan flera verktygsvagnar för att underlätta transporten. Tänk dig att din vän fastnar i ett reparationsjobb och behöver verktyget du har, men din verktygsvagn är för tung för att lyfta eller för att underlätta transport så att portabilitet måste övervägas när du köper en verktygsvagn.

Behöver man en stor verktygsvagn?

Av uppenbara skäl beror kapaciteten på verktygsvagnen du tänker på faktiskt på antalet och typen av handverktyg du har eller de olika redskapen du vill lagra. Om du bara har en handfull verktyg bör en vanlig verktygsvagn räcka. Men om du vill utöka din samling verktyg nästan varje år är det bättre med ett verktygsskåp. Om du är nöjd med antalet verktyg du har nu, men inte passar allt i en verktygsvagn, är en verktygsvagn på gång.

Hur organiserar man en verktygsvagn?

Okej, du har köpt och konfigurerat din verktygsvagn – vad nu? För din egen skull rekommenderar jag att du investerar lite tid i att ordna verktygsvagnen ordentligt. Detta sparar mycket besvär och irritation på vägen. Att veta exakt var dina verktyg är hjälper dig att hålla dig fokuserad på jobbet och minska på onödig frustration som kan spåra ut något hemprojekt.

Här är några allmänna tips för verktygsorganisation:

Tänk på ditt arbetsflöde. Använder du ständigt ett stort antal verktyg, eller är det vanligtvis koncentrerat till en viss kategori? Du vill placera vanliga verktyg inom räckhåll och mindre vanliga föremål på baksidan av lådorna. Tänk på verktygstyper och standarder.

Tänk på verktygsplacering. I de övre, lättåtkomliga lådorna vill du ha vanliga verktyg, liksom uttag och andra föremål med specifika storlekar. Du vill lätt kunna se och hitta det du letar efter utan att behöva gräva. Tänk på stabilitet. Vet du vad som INTE är en bra idé? Att lägga alla dina tunga verktyg i den övre hyllan och lämna din verktygsvagn farligt tungt. Allt som är väldigt tungt bör gå i de nedre få hyllorna / lådorna för säkerhet.

Tänk på etiketter. Särskilt om du har en kista med många lådor, kommer du förmodligen att märka utsidan av lådorna för att komma ihåg var sakerna ligger. Förhoppningsvis har den här guiden svarat på dina frågor om verktygsvagnar och hjälpt dig att peka i rätt riktning mot den perfekta inställningen för dina behov. Om du har några frågor, lämna en kommentar nedan!

Vilka är de viktigaste funktionerna i en verktygsvagn?

Lagringskapacitet: Du vill titta på de fysiska måtten på de kistor du överväger, liksom viktkapacitetsbetyg. Tänk sedan på mängden verktyg du vill lagra och fatta ett beslut därifrån. För mer hjälp med att välja storlek, se avsnittet nedan om storlek på verktygsvagnen. Obs! Om du letar efter en mycket stor verktygsvagn är det bättre för dig att handla personligen eftersom det kan vara otroligt dyrt att skicka en stor verktygsvagn från ett online-köp.

Hållbarhet: Hur svårt är du med dina verktyg och hur ofta använder du dem? Tänk på hur hållbar en installation du vill ha. Tjockare 15-gauge stål och / eller dubbla väggar rekommenderas för professionell användning, medan billigare 18/20-gauge stål är mer ekonomiskt och bör vara adekvat för den genomsnittliga personen.

Avsedd användning: Använder du dina verktyg dagligen eller bara ibland? Du bör överväga detta när du bestämmer dig för om du vill använda en budgetverktygskista eller en avancerad professionell produkt.

Säkerhet: De flesta verktygsvagnar har någon form av låsfunktion, men vissa är säkert säkrare än andra. Det finns några saker att tänka på – om du använder den när du är på språng, är den stöldsäker? Om det är för hemmabruk, har du barn som bör begränsas från åtkomst till potentiellt farliga verktyg?

Vad är egentligen det viktigaste att tänka på innan man gör sitt val?

Med tanke på att en verktygsvagn är ett engångsköp, bör du investera i en ordentlig uppsättning som kommer att vara med dig under mycket lång tid. Var därför säker på att du först överväger följande nyckelfaktorer innan du slutför en valfri uppsättning:

Lådans innehåll: Eftersom de flesta verktygslådorna levereras med nästan allt grundläggande, kommer många premiumboxar med arbetsspecifika verktyg. Om du köper en verktygsvagn för en specifik uppgift till hands är det vettigt. Men för det mesta är det perfekt att köpa en allmän typ av verktygsvagn som har nästan alla de generiska verktygen. Medan detta står, har många redan redan en massa verktyg till ditt förfogande och du kanske bara letar efter för en förvaringslåda att placera den i. I sådana fall kan du göra med minimala verktyg och nästan bara en låda också.

Lagringskapacitet: Nästa stora sak att tänka på är lådans faktiska lagringskapacitet. Här bör valet vara beroende av hur och vad du vill lagra. Om du vill förvara dina vanliga verktyg tillsammans med några elverktyg vill du ha en stor låda med fack som passar i de vanliga verktygen. Om du ska lagra basutrustning eller grundläggande verktyg, skulle du vilja välja en grundförvaringslåda men något som har ett brett utbud av fack etc.,

Lådans hållbarhet: Lådans hållbarhet och märke är också mycket viktiga faktorer som du skulle tänka på. Detta ger dig en bra idé om hur tungt att lyfta lådan kan göra. Tumregeln är att välja lådor som är tillverkade av IPX vattentäta och reptåliga material. Gör också utrymme att överväga att lådan också måste vara väderbeständig. Detta hjälper till att se till att du kan ta lådan till nästan under alla arbetsförhållanden.

Bärbarhet: Slutligen beaktas lådans bärbarhet. För tunga lådor inkluderar detta att ha hjul eller fästen av olika slag. Dessa hjälper dig att fixa lådan till större utrustning, väggar, krokar etc.. Denna typ av tillbehör ökar chansen att göra din verktygsvagn bärbar och om inte, lättare att migrera från en punkt till en annan.

Varför är verktygsvagnar så dyra?

Verktygsvagnar är en hållbar och pålitlig lagringslösning som är utformad för att skydda din verktygssamling från skador, försämring och förlust. Om du har investerat mycket pengar i ett stort utbud av verktyg är det vettigt att du vill skydda den investeringen med en tung och säker lagringslösning. Vissa verktygsvagnar håller en livstid, så i det hela är de inte så dyra. De kan kosta mer eller mindre beroende på vilka funktioner du vill ha och vilken verktygsvagn du behöver.

Hur byter jag ut mina lås?

Tillverkare av verktygsvagnar har sina respektive byteslås samt annan hårdvara. I sådana reservdelar ingår också den detaljerade instruktionen om hur man korrekt byter ut sådana hårdvarulås eller låsmekanismer. Generellt sett måste du ta bort det befintliga låset genom att ta bort de övre lådorna, yttermuttern och låsstången.

Detta borde ge dig gott om utrymme för åtkomst till låset. Du kan sedan installera utbyteslåset och sätta tillbaka allt. Alternativt kan du ta din verktygsvagn till en låssmed eller be en att komma över för att ta en titt på ditt lås. Han eller hon kan också byta ut det mot en avgift.

Vad betyder den maximala produktvikten?

Detta avser verktygets vikt och dess maximala lastkapacitet. Till exempel, om en verktygsvagn väger 100 pund och har en maximal lastkapacitet på 1500 pund, kan du säkert säga att den maximala produktvikten är 1600 pund.

Hur rengör jag och underhåller min verktygsvagn?

Det är relativt enkelt att hålla verktyget i perfekt skick. Om det kommer med hjul eller kullager som möjliggör smidig öppning och stängning av lådor, bör dessa smörjas årligen med lämpligt lagerfett. Objektglasen kan smörjas två gånger om året. Vanligtvis bör WD40 eller någon liknande produkt räcka. Lådorna och andra ytor kan också rengöras med vanligt vatten och ett milt rengöringsmedel. Det är också en bra idé att använda lådfodral av hög kvalitet för att skydda lådornas botten från repor och bucklor. Du har också möjlighet att applicera bilvax om du vill bevara glansen i din verktygsvagn. Om det finns olja, fett eller smuts på någon del av verktygsvagnen kan du ta bort dessa med den vanliga rengörings- eller avfettningslösningen.

Vad är kullager?

Dessa är typer av glidbanor som kommer med kullager eller rullager. Kullagren möjliggör en smidigare, snabbare och praktiskt taget enkel öppning och stängning av verktygslådans låda. Dessa är de föredragna typerna av bilder eftersom de är mer effektiva, hållbara och robusta än några andra alternativ.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top