Ett test av verktygsvagnar: Smidighet möter lagring

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bahco Verktygsvagn

STANLEY Verktygsvagn

BAHCO Verktygsvagn XL

Stanley Verktygsvagn

Klicka här för att se fler verktygsvagnar.

Vare sig du fixar i hemmet eller jobbar med verktyg till en daglig basis har du säkert varit med om hur verktyg försvinner och hur svårt det kan vara att hitta det redskapet som krävs i stunden. En av de tråkigaste sakerna som kan hända är ju att du blir av med ditt verktygspaket. Ett verktygsbälte är bra, men kan bara hålla få saker i taget, du kommer behöva en verktygsvagn i längden.

En verktygsvagn fungerar inte endast som en förvaringsplats för dina verktyg, utan tanken är att den ska hänga med dig under ditt arbete så du slipper gå och leta efter vare redskap när du behöver det. Enkelt sagt fungerar den likt en större sortimentlåda eller verktygsväska.

Det är ett bra val att leta efter en verktygsvagn som dels har nog med utrymme för att hålla alla dina verktyg, men som även kan följa med dig under ditt arbete. Det gäller att hitta en balans som fungerar för dig och som inte är för tung eller stor så den inte kan transportera redskapen åt dig.

Vår topplista

1. Bäst i test – Bahco Verktygsvagn

Verktygsvagn Bahco

Klicka här för att se bästa priset

Om du letar efter en verktygsvagn i god storlek, byggd med kvalité i hänsyn är den här modellen av Bahco ett utmärkt alternativ för dig.

Vagnen väger 58 kg i sin helhet vilket är en hel del, dock medföljer 4 stabila hjul för enkel transport så du inte behöver oroa dig över logistiken att flytta den. Du får även ett bekvämt handtag som kan fästas på vagnens båda sidor och som hjälper dig flytta vagnen över längre sträckor.

Utöver dess 7 lådor avsedda för förvaring i vagnen är den även utrustad med hål på sidan i syfte av att fästa tillbehör eller verktyg som du enkelt och snabbt vill komma åt under ditt arbete.

Vad gäller säkerhet är den här modellen även designad för det. Den väger som sagt 58 kg och är drygt 1 m hög, den kan med andra ord orsaka skador. I ett förebyggande syfte har vagnen därför skyddskanter som skyddar både vagnen och omgivningen.

2. Populärast – Stanley Verktygsvagn

STANLEY STST98182-1 Verktygsvagn

Klicka här för att se bästa priset

En mycket populär och eftertraktad verktygsvagn med bra recensioner från nöjda kunder är den här modellen av Stanley.

Vagnen har totalt 6 lådor för förvaring där varje låda har en total lastningskapacitet på 45 kg. Tack vare detta kan lådan användas för att lagra ett stort utbud av föremål och tunga verktyg för den delen.

En liten detalj värd att notera och något som får den här modellen att stå ut lite är att lådorna bärs på kullager med mjuk låsning som gör att de inte slamrar och för oväsen.

Lådorna har även ett inbyggt låsningssystem som kan vara gynnsamt för en del användare som kanske förvarar lite dyrare föremål och verktyg i vagnen.

Slutligen medföljer Stanleys alldeles egna speciella konsoler som kan monteras på sidan och som håller upp till 10 kg. Dessa är speciellt bra för användare som vill ha tillgång till verktyg snabbt och enkelt utan att behöva öppna någon låda och rota där.

3. Premiumval – Bahco Verktygsvagn XL

BAHCO Verktygsvagn XL

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är villig att spendera lite mer pengar på en investering för framtiden och införskaffa dig en verktygsvagn som kan hålla ett bra tag och uppfylla dina behov är den här modellen av Bahco ett bra val.

Det är en svart verktygsvagn med 6 lådor utrustade med ett låssystem som säkrar lådorna samt hindrar dem från att öppna sig medan vagnen rör på sig.

Produkten har även ett mycket bekvämt handtag som kan fästas på vagnens båda sidor vilket kan vara bra att veta.

En detalj värd att notera är att modellen är lite större än andra varianter vilket är positivt vad gäller utrymme då du får plats med mer och tyngre verktyg, men den väger också 115 kg. Med de fyra kvalitativa hjulen och handtagen på var ände lär det dock inte bli något stort bekymmer.

4. Billigast – Stanley Verktygsvagn

Stanley Verktygsvagn Plast

Klicka här för att se bästa priset

Ett lite billigare alternativ av verktygsvagn som fortfarande utför sitt jobb bra och kan gynna dig i ditt arbete är den här modellen av Stanley.

Den här vagnen skiljer sig lite från andra varianter eftersom det inte riktigt är en vagn utan den liknar mer än låda med två hjul och handtag. Trots det funkar den utmärkt som en verktygsvagn och kan i vissa fall göra ett bättre jobb än de ”traditionella” verktygsvagnarna.

Den här modellen är specifikt designad för maximalt förvaringsutrymme och bekväm transport för större verktyg då du ej är bunden till en liten låda utan du har hela vagnen som ett förvaringsutrymme med hela 91 liter kapacitet.

Slutligen är hjulen väldigt slitstarka och även vägtestade så du ej behöver oroa dig över att de ska ge upp på dig eller krångla när du behöver dem som mest.

Organisation på hjul

Vårt test av verktygsvagnar har visat att de bästa modellerna erbjuder mer än bara förvaring; de förvandlar arbetsplatsen.

Med överlägsen rörlighet och kapacitet, är dessa vagnar en central komponent för effektiviteten i varje verkstad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen