Viktiga verktyg att ha i ett verktygspaket

Viktiga verktyg att ha i ett verktygspaket

Viktiga verktyg att ha i ett verktygspaket

När man ska köpa ett verktygspaket så kan det vara svårt att veta vilka verktyg som man behöver. Det finns ju så många olika typer av verktygspaket och därmed ännu fler olika verktyg. Det är därför som jag har gjort den här artikeln. Idag så tänker jag skriva om några viktiga verktyg som alla verktygspaket borde ha.

Ett universellt verktygspaket bör innehålla dessa tio viktiga verktyg:

Skruvmejsel

Från att locka bort locken från färgburkar till att öppna barnsäkra batterifack, är skruvmejslar verktyg som du måste ha. Sikta på platta och stjärnskruvmejslar i olika storlekar; du kan ofta köpa dessa i kit. Leta efter magnetiska spetsar och bekväma grepp för att underlätta skruvning eller skruvning.

Klohammare

Ingen verktygslåda skulle vara komplett utan en solid hammare. Den ena änden används för att driva in spikar, den andra sidan för att dra (vanligtvis böjda) spikar av trä eller en vägg. Jag rekommenderar i allmänhet en hammare med ett 40 cm handtag som väger ungefär ett halvt kilo. Handtag av gummi, plast eller vinyl ger stötdämpning och bättre grepp.

Tång

Låsning, justerbar tång, även känd som tångnycklar, spärrnyckeltänger och skruvstångsgrepp är mycket mångsidiga. Eftersom de låses på plats kan de användas som en klämma, eller, som nämnts ovan, i stället för en skiftnyckel, trådklippare eller mer. Jag rekommenderar en standardstorlek på 5–10 W för denna tång.

Justerbar skiftnyckel

En justerbar skiftnyckel är som att ha flera skiftnycklar i en. Du behöver en för att dra åt muttrar och bultar och lossa VVS-armaturerna.

Måttband

Du kanske har hört ordspråket “mät två gånger, klipp en gång.” Tja, du behöver ett måttband för det och för att göra andra saker som att se till att möbler passar i ett rum och mäta fönster för persienner. Måttband finns i varierande bredd (från 1,25 cm till 2,5 cm), med bredare bredder lättare att stödja med en hand när den förlängs. Enligt mig är en 2 cm bred, 40 cm långt måttband en bra storlek för de flesta jobb.

Vattenpass

Inga fler skurkhängda bilder! Ett vattenpass säkerställer att du inte hänger eller installerar något (inklusive din platt TV och hyllor) mindre än horisontellt perfekt. I en nypa kan du använda en av många mobilappar som fungerar som ett virtuellt vattenpass, men en längre 7,5 till 10 cm metallvattenpass (som kan dubbla som en rak kant) kommer att gå långt. För utjämning är ett laservattenpass din vän.

Verktygskniv

För att öppna lådor, slipa pennor med mera är verktygskniven väldigt viktig. Jag rekommenderar att du köper en med inbyggd bladförvaring och gummitäckta handtag för komfort.

Arbetsbelysning eller ficklampa

Du behöver en ficklampa för ditt verktygspaket ändå, men du kan få en dedikerad LED-lampa, strålkastare eller arbetslampa för att se till att du sågar / skruvar / spikar eller på annat sätt gör det rätt i låg eller inget ljus.

Elektrisk borr

Även om du kan gå utan en borr ett tag eller tillgripa att låna en när det behövs, kommer förr eller senare de flesta hemmafixare att behöva en borr – och efter att ha fått en, tycker den är oumbärlig. Sladdlösa borrmaskiner är praktiska för att arbeta var som helst, men sladdade kostar mindre och kräver inte dyra batteribyten. Oavsett vilken typ du får, borrar en elektrisk borr inte bara hål och driver skruvar, men med olika bitar slipper och slipar du också material, rör om färg och till och med övermakter din pepparproduktion.

Bågfil

En bågfil skär genom trä och även metall- och plaströr. Leta efter det slag du enkelt kan byta ut med nya blad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top