Bästa vindskyddet 2022 – Test av olika vindskydd

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Garden Mix Elly Vindskydd 1,8 x 1,8 m

SBV Nina 1 Vindskydd 1,8 x 1,8 m

Jabo Rosmarin Vindskydd 1,8 x 1,5 m

Jabo Horizont Vindskydd 1,6 x 1,6 m

Klicka här för att se fler vindskydd.

Bästa vindskyddet 2022

Tycker du det är störigt när det blåser mycket? Behöver du ett smidigt sätt att skydda dig från vinden? Då måste du köpa det bästa vindskyddet. Med hjälp av ett bäst i test vindskydd så kan du enkelt slippa blåsten. Du behöver aldrig mer oroa dig för att någonting ska blåsa omkull och du kan sitta i lugn och ro. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha ett vindskydd bäst i test.

Men det är dock ganska svårt att köpa ett bra vindskydd på nätet. Detta beror på att det finns flera olika saker som gör det svårt. Det finns bland annat tyvärr affärer som endast skriver om alla fördelarna. Affärerna nämner dock inte några nackdelar för att då säljer det så klart bättre. Detta blir ett stort problem då man inte riktigt får en klar bild av hur bra ett vindskydd faktiskt är. Man vill ju definitivt inte spendera en massa pengar på något som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli ganska svårt.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för vindskydd. Jag vet från egna erfarenheter att det kan vara svårt att veta vilket vindskydd som är bäst. Men det är därför som jag har genomfört ett eget vindskydd test. Jag har gjort den här köpguiden genom att testa och använda flera olika vindskydd. Jag har också läst igenom användarrecensioner och andra tester på nätet. Med hjälp av den här informationen har jag sedan satt ihop en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa det bästa vindskyddet.

Köpguide för bäst i test vindskydd 2022

Som jag skrev innan är det alltså inte så enkelt att köpa det bästa vindskyddet på nätet. Det är nämligen så att det finns en massa saker som man måste tänka på. Detta gör att köpet blir ganska svårt. Själva köpet kan dock bli mycket enklare genom att använda min köpguide.

I min guide så skriver jag om vad man ska tänka på när man köper ett bra vindskydd. Ovanför så rekommenderar jag även de bästa vindskydden som man kan köpa just nu 2022. När du väljer ett bra vindskydd är det dock viktigast att du väljer utifrån dina egna behov.  Här är vad du ska tänka på när du köper det bästa vindskydd 2022:

 • Stil
 • Material
 • Mångsidighet
 • Andningsförmåga
 • Storlek

Stil

Din uteplatsstil kommer att påverka vilken typ av vindskydd som ska användas. Det blir svårt att installera en persienn eller gardin på en öppen uteplats med stöd av en pergola eller ram. Det är viktigt att tänka på vilken typ av vindskydd du ska köpa så att du inte köper fel som inte passar. Om du inte vet vilken typ av solskyddsmedel du kan använda kan du välja en infällbar vindskydd. De är kompatibla med alla typer av utomhusutrymmen du har. De är mångsidiga och kan användas för veranda, däck, veranda och många fler.

Material

Material är nästa sak du behöver tänka på när du köper tillbehör utomhus. Materialet som används för att göra dem kommer att avgöra hur motståndskraftigt det blir. Det finns också ett behov av att överväga huvudsyftet och hur ditt vindskydd kommer att användas. Huvudsakligen andas material som används vid framställning av vindrutestaket vanligtvis för att tillåta passage av frisk luft. Vissa vindskydd är emellertid inte andningsbara. Vissa material ger ett vindskydd medan andra inte. Allt detta måste beaktas.

Uteplatsgardiner eller tygvalsmarkiser är ett enkelt och effektivt sätt att stoppa vinden. De är mångsidiga nog för att kunna justera olika nivåer beroende på vilket skydd som behövs. Rulla persiennerna hela vägen upp och släpp in ljuset och vinden, eller dra ner dem för att ge skugga och vindskydd. Olika tyger kan användas för att skapa ett helt block för privatlivet ända ner till genomskinliga vinyler för att bevara utsikten men blockera vinden. Persienner kan mätas till befintliga stöd på din uteplats, så i många fall behöver du inte bygga ytterligare.

Tygskydd med multistopp

Rulla ut persienner som styrs av en nedre skena. Perfekt för små verandor och balkonger.

Verandaskydd

Kontrolleras av ett rep- och remskivsystem, dessa persienner kan vara gjorda av nät, duk eller akryl.

Persienner

Persienner är en annan typ av tillägg till ditt utomhusområde som är perfekta för att kontrollera vinden. Finns i en mängd olika material och stilar, de kan enkelt anpassas till din befintliga inredning. De justerbara knivarna kan öppnas eller stängas för att fånga den perfekta kombinationen av sol, vind och avskildhet. Finns i aluminium, trä eller vinyl.

Aluminium

Eleganta, glansiga och korrosionsbeständiga aluminiumluckor är perfekta för kustförhållanden.

Timmer

Använd naturliga material som ger ditt hem ett stilrent, tidlöst utseende. Kan tillverkas i ett antal stilar och finish.

Multisäsong

Multisäsongpaneler är ett enkelt vindskydd för att skapa och extra utrymme för ditt hus. Panelerna, som består av lätta skjutbara vinylpaneler och skärmar, kan monteras på din befintliga uteplats utan att behöva godkännas av rådet i de flesta fall. De olika kombinationerna av paneler kan öppnas och stängas beroende på vind för att ge den perfekta atmosfären året runt.

Glasrum

Glasrummet representerar det ultimata inom lyxhusförlängningar. Glasrummet ger naturligt ljus samtidigt som det blockerar buller och vind och har en väderbeständig vardagsrumsdel året runt. Glasrum är föremål för lite mer reglering än något som en multisäsongspanel, så kontakta ditt vindskyddskonsult om vad som är rätt för dig. Med utsikt över tak till golv och tillräckligt isolerat för att vara varmt på vintern och svalt på sommaren, kommer ett glasrum definitivt att ge dig den livsstilsförbättring du har letat efter.

Mångsidighet

Att kunna använda ditt vindskydd på olika sätt måste också övervägas. Till exempel kan många polyetenstaket användas som vindskydd eller solskydd. Mångsidigheten hos ett vindskydd kommer att öka dess flexibilitet. En av de främsta fördelarna med att välja en mångsidig är att det sparar några pengar som skulle ha använts för något annat

Andningsförmåga

Med ditt vindskydd vill du blockera vinden men inte stänga ut luften helt. Vissa material kan helt blockera luft och du skulle inte tycka om att vara inne i en sådan vindskydd. Kärnan i luften är ventilation och med luft blockerad kan du glömma bort ventilation. Se till att du får en som gör det möjligt för luft att passera genom materialet i din sökning efter ett vindskydd.

Storlek

Att köpa rätt vindskydd är också avgörande när man installerar ett vindskydd. Mät området där du kommer att installera ditt vindskydd för att säkerställa att du har rätt storlek. En underdimensionerad vindskydd gör att vind passerar, medan en övre sida kommer att klappa medan det är blåsigt. En vacklande vindskydd får inte din uteplats att se attraktiv ut. Så det finns ett behov av att få rätt uteplats för vindskydd för att undvika dessa nämnda misstag.

Läs också >>> Bäst i test parasoll

Lista över de bästa vindskydden 2022

 • Bäst i test: Vindskydd Lavendel Jabo
 • Populärast: Vindskydd Apollon Jabo
 • Premiumval: Utdragbart vindskydd
 • Billigast: Vindskydd Kajsa

Idéer för vindskydd

Många människor är vanligtvis förvirrade när de försöker lista ut hur de kan blockera vinden på deras uteplats. Sanningen detta kan vara svårt för någon som försöker göra detta för första gången. Att räkna ut vad man ska använda och hur man får det att hända är huvudproblemet för första timern. Den här artikeln ger dig flera idéer för vindskydd som du kan använda för att göra din uteplats bekväm. Dessa uteplats vindskydd idéer inkluderar

 • Plantera ett träd
 • Använd en persienn
 • Använd en gardin
 • Staket
 • Använd en skärm

Plantera ett träd

Att plantera ett träd är det mest ekonomiska och ett av de bästa sätten att blockera vind från din uteplats. Träd kräver inte underhåll och är vanligtvis under en livstid. att byta ett träd på din uteplats; du måste hitta vindriktningen. Det kan dock ta många månader att mogna ett träd innan det kan prestera bra.

Använd en gardin

Att använda en gardin är ett annat sätt att blockera vind från din uteplats. Gardinen finns i olika storlekar och stilar och kan endast användas i en stängd eller inramad uteplats.

Använd en persienn

Persienner liknar gardiner och de har samma funktion och appliceras på samma sätt.

Staket

Att använda ett staket är ett annat sätt att hålla vinden från din uteplats. Det finns olika typer av staket som du kan använda för att blockera vind i din uteplats. Staket som bambu, infällbar skärm och många fler kan användas medan du blockerar vinden i din uteplats. Att använda ett vindskydd liknar också att använda stängsel; den enda skillnaden här är det material som används för att göra dem.

Hur man bygger sitt eget vindskydd

Att blockera vind från din uteplats kan göras personligen. Detta beror på vilken typ av utomhusform du har runt utomhusområdet. Att blockera vind från utomhusområdet kan hjälpa till att uppgradera utomhusområdet.

Det finns flera gör det själv ideal man kan använda, men det beror på teknisk kunskap och tillgängliga verktyg. I denna fas kommer Jag att prata om hur du kan använda trä för att skapa ett vindskydd i ditt utomhusutrymme. Samma metod kan också användas om du vill använda material som studsmatta.

För att göra detta behöver du…

 • Träram
 • Planka
 • Slagförare
 • Skruvar
 • Betong
 • Såg

Innan Jag börjar installera min vindskydd är det nödvändigt att skrapa och täta virket för att ge det ett snyggt utseende på uteplatsen, om du har tid och verktyg och resurser, hjälper en träförsegling att ditt trä ser elegant ut och uppgraderar utomhusområdet. När du är klar med att försegla din skog, vill du gå vidare till nästa steg, det vill säga installationen. För det första finns det ett behov av att mäta och markera, uteplatsområdet där vindskydden skulle installeras. Efter att ha gjort och mätat måste du installera ramen. Med lite touch av kreativitet kan detta göras snyggt för att göra utomhusområdet elegant.

Efter installationen av ramen är nästa sak att fixa plankan. Plankan kan skäras i olika storlekar för stilfull användning runt utomhusutrymmet. Slutligen kommer plankan att fästas på ramen med skärmen och drivrutinen. Nackdelen med detta är att det är permanent. Med det kräver det korrekt planering och layout, för att säkerställa att alla ansträngningar som läggs i detta inte är avfall. Dessutom kan du också använda bambu för detta ändamål för att ge ditt utomhusområde en accentkänsla. Det finns många fördelar med att använda en ram runt utomhusområdet eftersom det gör det enkelt att installera olika uteplatstillbehör.

Sammanfattning av hur man bygger sitt egna vindskydd

Jag har inkluderat olika typer av blåsiga uteplatslösningar för att säkerställa att alla väljer den som passar med sin stil och sitt utrymme. Innan du investerar i någon av dessa vindskydd finns det dock ett behov av att överväga kostnaden, tiden och ansträngningen för att bygga vindskydden. En del av detta projekt är permanenta eller långsiktiga medan andra är tillfälliga och andra är flexibla.

Ditt val kommer att bestämmas av tillgången på resurser och teknisk kunskap. Om du befinner dig i ett hyreshus är det inte tillrådligt att investera i en permanent vindskydd. Dessutom är min mest rekommenderade blåsiga uteplats den infällbara skärmen eftersom den är mest flexibel. Den är antingen permanent eller tillfällig och kan användas snyggt runt utomhusutrymmet. Ändå hoppas jag att de blåsiga uteplatslösningarna som delas här är till hjälp och ger de lösningar som behövs.

Vindskydd för balkonger

En av de bästa sakerna med att ha en balkong är att kunna njuta av den friska luften även om du bor i en lägenhet. Tyvärr kan det hända att du inte använder ditt utomhusutrymme mycket om vinden visar sig vara en olägenhet! Visst, en lätt bris kan lindra en varm dag, men starkare vindar kan verkligen påverka din förmåga att njuta av din balkong.

Vinden blåser allt runt, det kyler dig till benet och är bara generellt störande. Den goda nyheten är att det finns flera sätt att blockera vindbyarna, från skärmar och staket till krukväxter. Låt mig titta på några smarta sätt att blockera vinden så att du kan njuta av ditt utomhusutrymme även på blåsiga dagar.

Överväg altanvindskydd

Ett vindskydd som fungerar bra för både hyra och ägda bostäder är staketskärmar. De är stora bitar av kraftigt nätmaterial som du kan fästa i ditt hem eller en separat ram. Det finns många anledningar som skulle göra detta till ett smart val för många hem:

 • Lättvikt
 • Blockerar vind
 • Ger skugga
 • Ger integritet – perfekt för lägenheter
 • Finns i många olika storlekar och färger
 • Ett av de mest prisvärda sätten att blockera vinden
 • Kan fästas direkt på din balkong eller på en oberoende ram

Om du letar efter en rekommendation installerade jag dessa för en kvinna för några månader tillbaka och hon hade inget annat än bra saker att säga om dem.

Andra typer av vindskydd för balkongen

Förutom de vindskydd som nämnts tidigare har du några alternativa skärmalternativ. Bambuskärmar, utomhusskärmar och vindskydd av trä eller harts är alla produktiva och funktionella möjligheter som kan hjälpa till att blockera din balkong från vinden.

 • Bambuskärmar: Horisontella och vertikala vindskydd tillgängliga. Du kan få rullgardinerna eller så kan du få vertikala e-skärmar i omklädningsrummet.
 • Utomhus nyanser: Dessa multifunktionella nyanser är till hjälp på fler sätt än att bara blockera vinden. Många av dem är också UV- och vattentåliga. De är lätta att underhålla och finns i många stilar, inklusive rull- och rullgardinsstilar.
 • Vindskydd av trä eller harts: Dessa skärmar är perfekta för människor som inte kan installera någonting i sina hem. De är fristående, lätta att installera och tar ner och finns också i många olika stilar.

Spaljéer

Ett sätt att skapa ett bra vindskydd är att installera en spaljé. De kan fästas direkt i ditt hem eller så kan du ställa in en ram som spaljéer kan monteras på. Spaljéer är ett bra vindskydd eftersom du kan introducera klätterväxter som ger estetiskt värde och ger extra skydd mot vinden.

Växter som vindskydd

Ja absolut! Växter är ett fantastiskt sätt att hindra vinden från att förstöra din utomhusavkopplingstid. Om du befinner dig på marknivå är det enkelt att skapa en säng runt uteplatsen på en uteplats, men om du är på övervåningen på en balkong måste du bli lite kreativ.

Du kan plantera buskar, drickbara träd, högt gräs eller bambu för att fungera som en barriär på, särskilt blåsiga dagar. Var noga med att undersöka i förväg eftersom vissa växter inte är hårda nog för att motstå högre vindar. För din balkongs vindblockerande anläggningar behöver du någon form av containrar. Du kan få stora dekorativa keramiska krukor, en 5-liters hink, en terrakottaplast i plast eller vilken behållartyp som helst som passar din estetik och är tillräckligt stor för att rymma dina växter.

Ytterligare vindskydd

Något du vill titta på innan du fattar några beslut eller ännu viktigare, innan du spenderar pengar, är dina lokala lagar, förordningar, hyresavtal eller kommunala regler om balkongmöbler eller föremål. Detta är en särskilt viktig sak att göra om du bor i en förort och har en husägare eller HOA. Oftare än du kanske inser har de regler och regler som styr saker du kanske vill göra med utsidan av ditt hem, och det inkluderar balkongen. De tillåter kanske inte saker på balkonger på andra våningen eller högre, som står högre än en viss höjd, eller så kan de ha en vikt- eller färgbegränsning som du måste följa.

På uppsidan kan de också ha en föredragen lösning för att blockera vind på din balkong, som både fungerar bra och följer föreningens utseende riktlinjer. Kontrollera alltid med HOA först, eftersom att sätta upp något mot deras riktlinjer ofta kan leda till hårda böter eller straff för något så litet som till exempel att ha växter som är för höga.

Sammanfattning av vindskydd för balkonger

När det gäller att koppla av ute på din balkong förstör ingenting att läsa tidningen och dricka en kopp kaffe som en plötslig och stark vind. Ditt kaffe är kallt och din tidning är överallt. Lyckligtvis finns det flera bra vindskydd för att behålla din balkong som den avkopplande oas du tänkte vara.

En av de enklaste sakerna du kan göra är att köpa en däckstaketskärm. Du kan få dem för allt från 200 till 500 kr, beroende på storlek och extra funktioner du väljer. Om en skärm inte verkar vara rätt val kan en spaljé eller krukväxter också vara effektiva sätt att blockera vinden på din balkong. Oavsett vilken metod du använder är det lättare än du tror att effektivt blockera vind på din balkong. Ta nästa steg och prova en av dessa smarta idéer själv!

Snabbguide till hur man utnyttjar ett vindskydd bäst

Vinden är ett av de väderelement som kan störa din fritid. Medan normala vindnivåer kan förbättra utomhusglädjen, kan dess upprörande nivå vara en katastrof. Men med blåsiga uteplatslösningar eller närvaron av ett vindskydd runt din uteplats och annat utomhusbostadsutrymme kan du fortsätta njuta av din tid bekvämt.

Dessa tillbehör används för att skapa ett skuggat område genom att blockera solen för att förbättra utomhusutrymmets komfort. De används också för att hindra vind från att störa utomhusaktiviteterna. Dessutom används dessa blåsiga uteplatslösningar ofta för att ge ett hinder för nyfikna grannar för att ge ditt utomhusområde den integritet det förtjänar.

Efter att ha blivit störd av vindar och andra extrema väderelement bestämde jag mig för att dela med mig av mina idéer för att blockera vindar runt uteplatsen. Dessa idéer samlades medan jag letade efter en varaktig lösning på störningen av väderelementen runt gården. Detta fick mig att stöta på flera blåsiga idéer för uteplatslösningar; dessa idéer kan också användas för att uppgradera och göra vardagsrummet utomhus bekvämt när som helst på dygnet.

Det finns många sätt att blockera vind från uteplatsen; detta beror specifikt på de typer av utomhusutrymmen du har. Nedan analyseras olika typer av blåsiga uteplatslösningar så att du kan välja det bästa som passar ditt område.

Använda ett trästaket

Detta är vanligtvis det första alternativet när alla tänker på att blockera vind eller andra väderelement från uteplatsen. Träet skyddar inte bara mot elementen utan hjälper också till att göra utomhus charmigt. Trästaketets stil och utformning kommer dock att bidra positivt till utseendet på utomhusområdet. Du kan välja att ordna det vertikalt eller horisontellt utan att ignorera dess primära syfte.

En av de främsta anledningarna till att använda ett trästaket är att de vanligtvis är hållbara och ger humor till utomhusutrymmet. Nackdelen med detta staket är att det inte är flexibelt. Detta är dock inte detta fall eftersom det ger en exemplarisk skärm runt utomhusområdet.

Plantering av ett träd

Att plantera ett träd runt hemmet har rekommenderats för att vara ett bra sätt att skydda hemmet och göra området bekvämt. Förutom att göra området bekvämt, hjälper trädet att bidra väsentligt till miljön genom att ge syre, förbättra luftkvaliteten, förbättra klimatet, spara vatten, bevara jorden och stödja vilda djur.

Trädet tar dock tid att växa, och ditt utomhusutrymme kommer att avgöra hur bra du kommer att dekorera ditt utomhusområde med det. Att plantera ett träd ger en permanent lösning för att göra utomhusområdet bekvämt. Dessa träd förskönar inte bara din uteplats, men de kommer också att bjuda in en hel mängd flora och fauna. Träd har också lite eller inget underhåll, men man måste vara redo för regelbunden rengöring när de tappar löven.

Skärm

Skärmar finns i olika former, vilket förbättrar dess flexibilitet. Många skärmar används tillfälligt eller flexibelt runt utomhusutrymmet. Denna skärm ger utomhusutrymmet ett nytt utseende när det installeras och gör det bekvämt. Det finns olika typer av skärmar som inkluderar.

Infällbar skärm

Den här skärmen har mycket flexibilitet. De installeras för att strimla av väderelement som vind och sol från utomhusutrymmet. Ibland kan denna skärm användas för att isolera utomhusutrymmet för maximal integritet. Det hjälper också till att hålla nyfikna grannar borta från dina aktiviteter. Den här skärmen är infällbar och ger en humoristisk känsla till utomhusutrymmet. Det kan tas tillbaka till sin position när vädret är normalt eller uthärdligt för att njuta av utomhusutrymmets skönhet. Den här skärmen kräver lite underhåll.

Glasskärm

Nyligen har glasskärmen blivit en norm runt utomhusområdet. Den här skärmen är perfekt för att hålla vindar och andra väderelement utanför uteplatsen. Dessutom hjälper den här skärmen att ge uteplatsen ett klassiskt utseende vilket gör den lämplig och också förbättra komforten att använda området. Denna skärm är vanligtvis gjord av härdat tjockt, starkt och fast glaspaneler fäst vid en stark metallram som borras i golvet och kanske uteplatsväggarna. Det kan vara en hel glasvägg eller en del av däcket som fungerar som ett glasräcke.

Med detta kan du ha en helt eller delvis täckt uteplats som stöder installationen av vissa uteplatstillbehör som högtalare, TV, fläktar och många fler. Att underhålla detta glas är enkelt och det är säkert vid en olycka. Till skillnad från andra uteplatsskärmar hindrar glasskärmar inte utsikten över trädgården medan de släpper mycket ljus in i området.

Bambustaket

Denna typ av staket kan användas för att ge utomhusområdet en gammal klassisk utsikt och kan appliceras snyggt runt utomhusområdet. Dessa bambu är hållbara och motståndskraftiga mot väderelement. I alla fall. det kan finnas förändringar i utseendet. Under några år på grund av effekterna av väderelement. Det här problemet kan korrigeras med hjälp av en tätning för att hålla bambu snygg och samtidigt hålla termiter borta från den. Bambu kan appliceras elegant runt utomhusutrymmet för att passa olika skäl, vilket gör den flexibel att använda.

De kan användas som ett staket, vindskydd, solskydd eller isolera uteplatsen. Dessutom kräver bambu inte omfattande underhåll när det används på rätt sätt. Dessutom finns bambuskugga i två olika former; Jag har den vanliga bambu och vasset. Vassar är tätt vävda jämfört med normal bambu. De är bättre för parasoller eftersom solstrålar knappt passerar genom den.

Persienner

Persienner används för närvarande som ett utomhus- och inomhusverktyg för att göra livsmiljön bekväm. Utomhusgardiner hjälper till att ge utomhusområdet en klassisk utsikt. Dessa persienner kan rullas upp och släppas för att göra det bekvämare. Persienner kan dock inte installeras i områden utan takram som veranda eller pergola. Dessa persienner kan lätt rullas upp när vädret är normalt och tappas när det är extremt, antingen blåsigt eller soligt.

Dessutom kan persienner användas för sekretessändamål, för att isolera och göra utomhusbostadsutrymmet privat. Generellt är det här verktyget lätt att använda och kräver ingen teknisk kunskap för installationen. Till skillnad från många andra skärm- eller vindskydd på den här listan hjälper persienner till att uppgradera utomhusutrymmet och göra det bekvämare att använda. Dessutom persienner som inte kräver någon form av underhåll.

Utomhusridå

Utomhusgardiner är en annan typ av uteplats sol och blåsig lösning. Detta kan också användas endast utomhus med takram för enkel installation. Dessa gardiner blir dock smutsiga och det är det lättaste att underhålla eftersom de kan tvättas då och då. Gardiner används för att ge utomhusutrymmet ett mer elegant utseende och komfort. Även om andra material kanske inte täcker uteplatsen, görs gardiner för att täcka hela sidan av uteplatsen. De kommer också med ringar för att hålla dem på plats när det blåsar.

Gardiner kan användas för att ge en täckt uteplats när multiplar av det är installerade runt uteplatsen. Dessa utomhusgardiner är vanligtvis tillverkade av slitstarka och väderbeständiga material för att säkerställa att de tål väderelement och bibehåller sitt utseende under lång tid.

Plantera med nättråd

Detta är ett annat sätt att göra din utomhus säkra och ser välkomnande ut. Tanken bakom detta är att använda en nättråd för att stänga utomhusutrymmet och odla en växt som kläcker sig genom tråden. Denna metod kräver konsekvent underhåll eftersom anläggningen behöver vatten för näring.

Under torrperioden kräver det ännu mer underhåll för att hålla anläggningen i gott skick. Nättråden i detta stativ har en stolpe för växten för att skapa skugga runt utomhusutrymmet.

Staket

Detta är en av de mest använda runt utomhusutrymmet. Nackdelen med stängsel är att den inte tillåter genomskinlighet. Staket i modern design finns dock i olika mönster för att passa olika utomhusutrymmen. Det finns olika typer av stängselmaterial som kan användas runt utomhusområdet, vilket inkluderar;

 • Tegel: Detta är användningen av tegelstenar eller block för att skapa integritet för att blockera vind och andra väderelement för att säkerställa att utomhusområdet är bekvämt att använda när som helst på dagen. Tegelstenar eller block kan ordnas snyggt för att ge utomhusområdet ett klassiskt utseende. Det kan fixas för att möjliggöra genomskinlighet eller helt blockera för att skapa fullständig integritet.
 • Metall: Detta är användningen av metaller eller stavar som ordnas sekventiellt runt för att ge privatliv och blockera vind och andra väderelement bort från uteplatsen. Stängsel av metall är emellertid inte perfekt runt uteplatsen eftersom det kan bidra till större värmeeffekt på en varm dag.
 • Bambu: Detta är ett annat sätt att stänga av din uteplats. Användningen av bambu hjälper till att ge utomhusområdet ett accent och välkomnande utseende. Bambu tillåter också genomskinlighet, även om det beror på hur det ordnades och installerades.
 • Trä: Detta är också ett sätt att blockera vind från uteplatsen. Trä är det mest flexibla från alternativet som listas här eftersom det kan skäras och formas i vilken form som helst för att göra utomhusområdet klassiskt. Trästaketet kräver inte mycket underhåll. Men det är viktigt att det ser ut och känns omedelbart genom att använda träförsegling och andra ämnen.

Fördelar och nackdelar med olika vindskydd

Vad är skillnaden mellan en avslappnande bris och en vindby? Man låter dig koppla av på din uteplats och njuta av morgontidningen. Den andra tvingar dig att jaga sportavsnittet över gräsmattan! Medan jag njuter av den friska luften utomhus, blev det lite tröttsamt att behöva hålla fast vid min kaptenhatt för att hålla den från att flyga av. Så jag grävde in och kom med några smarta svar på hur du kan blockera vind på din uteplats.

Det finns enkla lösningar för att lugna vinden i din vän. Du kan göra några mindre funktionella (och snygga!) Justeringar av din uteplats för att hålla vinden i schack. På det sättet känns du mer som att du vilar och mindre som om du hänger glidande. Svaret är enkelt, men viktigt: Lägg till några vindskydd och blockera den oönskade vinden från din uteplats.

Olika vindskydd

För att uttrycka det enkelt är vindskydd barriärer som hjälper till att ta vindens trubbiga kraft och hindra den från att påverka din uteplats. De är de stötande linjeman som hindrar dig från att tacklas av moder natur. Vilken typ av vindbygel du väljer beror på extremiteten i vinden du upplever. Vissa är effektiva vid en lätt bris, medan andra kan hålla sig mot en orkan. Du vill ta reda på vad som fungerar bäst för din unika uteplats. Låt mig först lägga upp alternativen.

 • Levande vindskydd
 • Spaljéer
 • Bambuskärmar

Läs vidare så går Jag igenom deras skillnader och fördelar samt nackdelar för att hjälpa dig göra ett snabbt val.

Levande vindskydd – Buskar

Buskar är ett fantastiskt vindskydd. De är en effektiv buffert för mild vind, samtidigt som de behåller en naturlig utomhuskänsla för din uteplats. I stället för att stoppa vinden helt, omdirigerar de den huvudsakligen från att träffa din uteplats. Buskar ger dock fortfarande en diskret estetik som vanligtvis får de flesta uteplatser att se renare och bättre avsedda ut.

Eftersom jag tillbringar större delen av min tid på uteplatsen under de varmare månaderna (söt-te-säsongen!), Föredrar jag blommor på min / sommar som vintergröna fuschier. Beroende på din användning kanske du föredrar höst / vinterblommor som Camellias för att lägga färg till sin uteplats under de mer tråkiga årstiderna.

Fördelar

Buskar är adekvata, kostnadseffektiva vindskydd som hjälper till att omdirigera lätt påträngande vindar. De hjälper också till att leva upp och försköna din uteplats.

Nackdelar

Buskar är levande vindskydd, så underhåll är ett krav. De måste vattnas regelbundet (detta kan till stor del variera beroende på typ av växt). Om du är den typ av person som inte verkar hålla en kaktus vid liv, kanske du vill gå en annan väg.

Levande vindskydd – Träd

Träd är det mest effektiva naturliga vindskyddet som finns tillgängligt och kan verkligen göra ett antal på starka vindar som kan störa din utomhusupplevelse. Om du har gott om mark kan du plantera en rad barrträd, som tjocka tallar eller granar. De kommer att fungera som robusta barriärer och skydda dig från inkommande vindbyar. Inte bara är de funktionella, men vem älskar inte träd? De kommer att dekorera din trädgård i många år framöver och bjuda in en mängd flora och fauna.

Fördelar

Att plantera träd är en perfekt långsiktig vindskyddslösning. De gör ett fantastiskt jobb som blockerar och omdirigerar vindmönster, vilket tvingar ditt utomhusutrymme att vara lite lugnare och mer avslappnande. De ger också skugga och förskönar din trädgård. Dessutom utgör de en perfekt visuell barriär mot omvärlden. Dessutom kräver fullvuxna träd inte lika mycket underhåll som buskar.

Nackdelar

Det finns så många positiva aspekter av att plantera träd i din trädgård, men du måste överväga några av de mindre önskvärda faktorerna. Till exempel är träd ett perfekt vindskydd för mig eftersom jag har mycket ledig tid att arbeta på min trädgård, jag äger mitt hem och inte planerar att flytta när som helst snart.

Jag letade efter en långsiktig lösning och träd passar räkningen. Men det tar år att växa. Om du inte är med i det långa sträckan i ditt nuvarande hem eller helt enkelt inte vill vänta, kanske du vill tänka på några mer praktiska vindskydd. Dessutom måste du komma ihåg vad träd gillar att göra under hösten: kasta löv. Om du inte har tid eller tålamod att ta hand om det varje år är det ett beklagligt val att välja träd som vindskydd.

Spaljéer

Om du inte har så mycket av en grön tumme eller helt enkelt saknar tid för att sköta ytterligare växter, överväga att foder din uteplats med spaljéer. Spaljéer kan fungera som en ödmjuk blockad mot vindar, samtidigt som de ger känslan av att vara i ett trevligt utomhus trädgårdsområde. För extra effekt rekommenderar jag att låta lite murgröna växa och väva sig själv genom spaljéns korsning. Ivy är mycket minimal underhåll, vilket är perfekt om du saknar tid att sköta andra växter.

Fördelar

Spaljéer är enkla att installera. Du behöver inte heller oroa dig för att de dör på dig, och du behöver bara vattna dem om du bestämmer dig för att para ihop dem med murgröna.

Nackdelar

De är inte extremt kostnadseffektiva och brukar variera mellan 1 000 kr – 2 000 kr. Du kommer troligen behöva många av dessa för att helt dämpa vinden från en enda riktning. De fungerar bra som milda buffertar för att blockera vind, men de är inte de bästa vindbrotten där ute. Spaljéer är perfekta för mindre uteplatsområden med mild vind, men jag rekommenderar andra vindskydd om du har starkare vindar i ditt område.

Bambuskärmar

Jag är ett stort fan av bambuskärmar av flera anledningar. För det första gör de ett fantastiskt jobb som vindskydd. De förändrar också dynamiken i din uteplats. Att skapa en staketrad av bambuskärmar runt din uteplats eller gård kan hjälpa till att se till att vindar som kommer aldrig når din uteplats. Bambuskärmar kan också köpas som fristående enheter och placeras strategiskt runt din trädgård för att omdirigera vindflöde.

Fördelar

Stängsel av din trädgård med bambuskärmar är ett utmärkt sätt att snabbt lösa problemet. De gör också din uteplats till ett hölje, vilket är bra om du letar efter integritet. Bambu fungerar också som dekoration för din trädgård. Till råga på allt är bambuskärmar överraskande prisvärda! En högkvalitativ stor panel kostar bara cirka 1 000 kr, vilket är ganska billigt för en långsiktig fix.

Nackdelar

Installation kan vara ont. Medan bambuskärmar kräver lite underhåll efter att de redan har installerats krävs det mycket ansträngning och hårt arbete för att bygga en staketrad av bambuskärmar. Om du inte har mycket erfarenhet kan du behöva anställa någon för att installera skärmarna åt dig.

Att tänka på inför köp av vindskydd

Alla strukturer som är vinkelräta mot marken hjälper till att fånga vinden. Det är därför som konstant vind kan påverka dina kyl- och värmeräkningar. Vind ökar temperaturutbytet mellan husets väggar och utomhusmiljön, kyler ditt hus när du försöker värma det och värmer upp det när du behöver kyla det.

Detta innebär också att alla räcken kommer att blockera åtminstone en del av vinden, även om vissa kommer att vara mer effektiva än andra. Detta innebär också att räcken som blockerar mer av vinden kommer att utsättas för mer kraft än de som bara bryter upp den, och husägare som mina vänner kommer att behöva balansera strukturell styrka och andra överväganden. En av dessa andra överväganden är att ett vindskydd också kan innebära att blockera en premiumvy, i många fall samma syn som inspirerade köpet av bostaden eller lägenheten i första hand.

Ett vindskydd jag har sett människor sträva efter är en hög spaljé runt balkongen eller däcket som stannar i ungefär huvudhöjd. Även om detta lyckas blockera vinden hindrar det utsikten allvarligt. Men om integritet också är ett övervägande, säg om du bor i en höghuslägenhet eller lägenhet, så kan det vara så du vill gå. Först bör du dock överväga ansvaret. Om du befinner dig i ett stormutsatt område och bor högt uppe, finns det en möjlighet att ett vindskydd lossnar och landar på gatorna nedanför under perioder med extremt höga vindar.

Välj rätt

Överraskande är det möjligt att dramatiskt minska vindarna som ditt däck utsätts för med kortare strukturer än den föreslagna gitterfixet. Detta beror på att även om Jag tänker på luft som något obetydligt och viktlöst, är det faktiskt ett ämne som består av molekyler av gaser som kväve, koldioxid och syre. Om du avböjer några av dessa molekyler studsar de in i andra molekyler och ändrar riktning.

Om dessa molekyler stöter på en vertikal struktur avböjs de uppåt, vilket skapar en vertikal vind som avböjer ännu mer luft och skapar en slags död zon bakom och över förvånansvärt korta strukturer. Om du någonsin lutat dig över räcken på en hög byggnad för att spotta och fått det blåst tillbaka i ditt ansikte har du stött på denna effekt själv. Medan ett midjehögt räcke inte blockerar hela vinden, kommer ett vindskydd av något slag, inklusive standardräcken, att minska vindhastigheten på ett avstånd av så mycket som 30 gånger vindskyddets höjd. Det är lätt skillnaden mellan att njuta av ditt däck och att dra sig tillbaka inomhus eftersom vinden är för mycket.

 • Träräcken är förmodligen det minst standardiserade räckealternativet. De kan vara traditionella stolpar, så enkla som några 2×4-trä eller ett galler spikat direkt på stolpen. Trä erbjuder ett av de mest mångsidiga och billigaste alternativen för att bygga ett vindskydd för däckräcke. Trä är dock ogenomskinligt och kommer att blockera din syn, och ju mer vindblockering det ger, desto mer kommer det att tränga in i den vyn. Det kräver också en del skicklighet för att få ett vindvind av trä att se ut mer än en eftertanke. Det är också viktigt att komma ihåg att trä är mycket känsligt för fukt. Detta är inte ett problem om vindarna du är orolig för kommer ut ur öknen, men någon annanstans kan underhåll och byte ofta förekomma.
 • Metallräcken är på det hela taget mer hållbara än trä, oavsett om de är gjorda av aluminium eller stål, och kommer att hålla bättre mot mycket starka vindar. Emellertid är balustrarna som erbjuds i allmänhet smala och erbjuder inte mycket i vägen för ett vindskydd. Det finns räcken som erbjuder expanderad metall – motsvarande ett galler – istället för balustrar eller dekorativ plasmaskärning, men som gitter blockerar båda dessa vindskydd utsikten.
 • Glasräcken är en ny utveckling inom räcken, inomhus och ute. Dessa är härdade eller på annat sätt strukturellt starka glaspaneler upphängda mellan metallstolpar, ofta utan fördelen med en topp- och bottenskenor. De är slitstarka på grund av sina fästen och är ännu starkare när de installeras med metall- och bottenskenor. Eftersom glas inte korroderar på grund av fukt eller salter, kopplas glasräcken och strandhusen snyggt samman. De flesta företag erbjuder räcken av glas i en panelstil som fyller större delen av utrymmet mellan stolparna, en stil som är idealisk för vindskydd. Nackdelen är att glaspanelräcke kan vara svårt att installera, men i ett försök att lösa detta problem har vissa tillverkare utvecklat enkla inskjutningssystem som är värda att söka efter eftersom de gör det möjligt att själv installera ditt glasräcke.

Av alla de räckealternativ som finns idag, är de som innehåller glas troligen mest effektiva som däckräcks vindskydd. Lyckligtvis är de också de som ger det bästa sättet att uppskatta utsikten som alltid verkar åtföljas av starka vindar. Det hjälper att glasräcken inte är så ömtåliga som de ser ut vid första anblicken.

Glasalternativ

Höga vindar finns ofta på platser där människor bygger sina drömhem eftersom terrängfunktioner som genererar vindar erbjuder en fantastisk utsikt. Ta till exempel havets horisont, de majestätiska bergen och till och med stadens silhuett sett från en takvåningsbalkong. Det är bara naturligt att vilja bevara den utsikten samtidigt som däcket görs mer livligt och kanske till och med slår ner elräkningen lite. Glasräcken är de tillgängliga däcksräcken som gör det bäst.

Olika sätt att blockera vind på sin uteplats

Vanligt vindskydd

Däckskärmar är ett vanligt val för blåsiga uteplatsfrågor. Precis som termen antyder är det ett staket av mycket starkt och hållbart nätmaterial som kan fästas på trä- eller metallpaneler. Staketet kan springa runt uteplatsen för att blockera vindar och förhindra dem från att avbryta normal aktivitet och njutning på uteplatsen. Staket skärmar är gjorda av högkvalitativt, slitstarkt material och är oftast vattentåliga också. De är också mycket motståndskraftiga mot blekning, vilket hjälper staketet att vara längre trots starkt soligt väder eller frekventa, kraftiga regn.

Trots sin standarddesign och funktioner kan ett par av dem ha speciella egenskaper och egenskaper för att motstå varierande atmosfäriska förhållanden och för att effektivt hålla ut starka vindar. De är vanligtvis cirka 3 meter långa och fungerar också bra som skuggleverantör. Vissa företag kan erbjuda intressanta vindskydd för att anpassa design för att passa ditt specifika sammanhang och krav.

Staket

Staket är snygga vindskydd utomhus, oavsett varför du väljer att sätta upp en. Ändå är de fantastiska när det gäller att hålla ut vind, och också ge massor av integritet. Alternativen är många, eftersom du kan välja träslag och stängsel. Du kanske vill ha horisontella barer med ett glansigt utseende eller lodräta barer med en vacker, matt finish. Oavsett val är det viktigt att komma ihåg huvudsyftet eller kravet, vilket är att minimera de vindar som blåser in på din uteplats. När du överväger detta specifika syfte kan du behöva begränsa dina val och tänka på vad som är de mest lämpliga och praktiska alternativen så att du uppnår önskat resultat när väggen har ställts upp.

Konstgjord häck

Saken med konstgjorda häckväggar är att de ser mer ut som dekorativa bitar än en produkt med ett verkligt syfte, vilket naturligtvis är bra! Dessa häckväggar är en vägg av konstgjorda lövverk som är uppförda för att fungera som en blockerare, men är naturligtvis också kvalificerad som dekoration. De är tillverkade av hållbart material av hög kvalitet, särskilt de som är utformade för långvarig utomhusanvändning. Lövverket eller grönskan som används är för det mesta miljövänligt, lätt att underhålla och orsakar inte besvär av något slag. Grönskan ger full täckning av stödramen. Ramen fästs sedan på ett staket eller en vägg som går runt uteplatsen.

Glasväggar

Glasväggar runt uteplatser blir en vanlig syn. Det bästa med dem är att de båda är fantastiska när det gäller att hålla vindarna borta och som ett snyggt, dekorativt vindskydd utomhus. Väggar och dörrar i glas ger ofta utomhus elegans och lite lyx. De är vanligtvis gjorda av tjocka, starka och fasta glaspaneler fästa på en stark metallram som borras i golvet och kanske på uteplatsens väggar. Det kan vara en hel glasvägg eller en del av däcket som fungerar som ett glasräcke.

Underhåll är ganska enkelt eftersom du kan använda vatten och tvål på panelerna för att torka av dem eller helt enkelt fönsterrengöringsmedel. En av de bästa sakerna med glasväggar är att du helt kan hålla vinden ute medan du fortfarande har mycket ljus och njuter av den vackra utsikten från din uteplats. Moderna glasväggar har ofta en rad olika stilar och funktioner att välja mellan, till exempel skjutväggar eller justerbara.

Trä/plastväggar

Dessa vändbara vindskydd är användbara på grund av mängden bekvämlighet. Jämfört med de flesta alternativen är detta mer tillfälligt och involverar vanligtvis inte en komplex process när det gäller att ställa in eller ta ner den. Dessa fristående skärmar kommer ofta i trädesign för att passa alla miljöer utomhus och är också ganska snygga. De gångjärnspaneler kan anordnas som föredragna för att öka döljningen och naturligtvis skydd mot starka vindar.

Oavsett om det är trä eller harts, de är gjorda av kraftigt material och är extremt slitstarka. De är också motståndskraftiga mot väder och blekning. Så du behöver inte oroa dig för att det är en tillfällig lösning, eftersom den säkert kommer att vara så länge som den behövs. Dessa skärmar är också bra för att dölja om du vill dölja någon röra i området från allmänheten.

Buskar i krukor

Många väljer olika vindblockmetoder genom att ordna växter och buskar i sina uteplatser och balkonger för att minimera vinden. Några av dessa metoder har visat sig vara effektiva, särskilt foder krukväxter runt uteplatsen eller balkongen. Att plantera träd och buskar i betongkrukor verkar vara den mest effektiva metoden hittills. För det första är betongkrukor robusta och tål vindar, oavsett hur starka. För det andra tros betongkrukor vara säkrare för växter. Du kan också göra en DIY-träkruka som kan fästas på uteplatsgolvet. Detta skulle hindra växten från att falla över, vilket gör den till en bra blåsig uteplatslösning.

Vindskyddande staket

Om du letar efter rätt, fullständig täckning runt din uteplats, kanske du vill titta på vindskydd för staket. Det här är fantastiska lösningar för både bostads- och kommersiella miljöer. Oavsett om det är din gård, vid poolen, uteplatsen eller den massiva byggarbetsplatsen, dessa är perfekta för integritet och blockering. Om du har en låg uteplats, vanligtvis i din bakgård där du har ytterligare mark, kan du ha ett staket runt. Att använda ett vindskydd i staket ger integritet och minskar vindflödet runt ditt hem helt.

De har vanligtvis en höjd av ca 2 meter. Vissa kan också anpassas efter behov. Utomhusvindskydd kommer ofta i en stark stickad design, gjord av starkt material som polyeten. Du borde kunna hitta dem i vanliga, solida färger som svart eller mörkbrun. Det finns ingen anledning att oroa sig för hur bra dessa kommer att hålla, eftersom de vanligtvis är av mycket hög kvalitet och motståndskraftiga mot UV och vatten, vilket gör dem extremt hållbara och långvariga. Att ställa in dem är inte svårt om du lyckas få de bra grejerna från rätt platser.

Utomhuspersienner

Om du inte har tänkt på det, är nyanser utomhus en idealisk lösning för vindarna som håller på att blåsa allt från din uteplats. Medan nyanser ofta är avsedda för att hålla ut solljus och värme, verkar de fungera ganska bra även för vindar. De kan komma i rullgardinsstil, rullstil och några andra. De är gjorda av starkt, slitstarkt tyg som är UV- och vattenbeständigt. Underhåll är ganska enkelt när det gäller utomhusskärmar. Dessutom är de praktiska eftersom de kan tas bort och läggas tillbaka när det behövs, vissa stilar lättare än andra. Dessa kan verkligen vara ett bra vindskydd när dessa vindar verkar mer än bara en vind.

Vindskyddande utomhusmöbler

Att välja specifika typer av möbler till uteplatsen kan göra skillnad, även om det kanske inte låter övertygande. Många väljer kraftiga möbler, som utomhussoffor, av god anledning. Om du tänker på sektioner är de som en enda möbelmassa, som också har en betydande mängd vikt. Sådana bitar tar upp mycket utrymme på din uteplats, vilket innebär att de kan blockera en del eller det mesta av vinden som blåser in.

Det är därför det är bättre att välja tunga, “tjocka” möbler i stället för de med små och lätta, individuella bitar. Tänk på detta, särskilt när de fruktade vindarna och vindarna är ett större problem än att ha snygga möbler på din uteplats.

Sammanfattning av olika vindskydd

Som du kan se finns det flera vindskydd och tekniker som du kan använda för att förhindra detta problem. Om du pratade med människor som har upplevt så här i sina hem, ber var och en dig att prova sin egen metod. Ändå är det bästa att göra en bedömning av din specifika miljö och miljö eftersom den aldrig kommer att bli densamma som någon annans.

Även om alla ovanstående vindskydd i allmänhet är effektiva lösningar, måste du ta en titt på ditt område och överväga varje liten aspekt. När du gör det kanske du inser till exempel att ett träblock kan vara en mer lämplig lösning än att ha glasväggar eller häckväggar. Att utvärdera ditt specifika scenario noggrant kan därför bara vara nyckeln till att välja den mest lämpliga lösningen för ditt blåsiga uteplatsproblem.

Tips för att skydda din uteplats från vind

Installera ett staket

Staket och paneler används ofta för att skydda en uteplats från vinden. Fasta barriärer är emellertid vanligtvis inte lika effektiva för att blockera vinden som lameller eller separerade paneler eftersom vinden blåser över toppen av en solid barriär och faller ner på andra sidan i full kraft. Ett vindskydd som tillåter lite luft att filtrera trodde att den sprider vinden så att den inte är lika stark. Ett galler eller lamellstaket fungerar bra som vindskydd eftersom hålen i materialet låter luft passera igenom. Stängsel av bambu är ett annat effektivt vindskydd.

Odla ett levande vindskydd

Levande vindskydd kan vara extremt effektiva för att skydda en uteplats från vind – och eftersom många byggkoder inte lägger höjdbegränsningar på häckar och buskar som de gör för stängsel, kan du skapa en högre skärm som ger ännu mer skydd för uteplatsen . Häckar och buskar tillåter också lite luft att filtrera igenom för att hjälpa till att försvaga vinden. Höga buskar är perfekta vindskydd för en uteplatsvinda eftersom de alla kan växa till stora storlekar för att effektivt blockera vinden. Det tar dock tid innan häckarna når full mognad, så de kanske inte är lika effektiva under de första åren efter att du planterat dem som de kommer att bli senare.

Gör det dekorativt

Om du föredrar ett mer dekorativt utseende för ditt vindskydd är spaljépaneler ett perfekt vindskydd. Liksom gitterstängsel har en spaljé en vävd design som gör att luft och ljus kan passera igenom. Men de är vanligtvis ihop med klätterväxter som växer över panelerna och genom gallret för att skapa en frodig grön vindskydd som är billigare än en rad häckar. Om du vill att en enkel grön växt ska växa över en spaljé vindskydd, en klättring vinstock som växer lätt i full skugga eller full sol. Var medveten om att murgröna är invasiva i vissa regioner, så dubbelkolla dess status i ditt område med ett förlängningskontor eller plantskola innan du försöker plantera den.

Bevara din utsikt

Om din uteplats erbjuder en slående utsikt över det omgivande landskapet, vill du förmodligen inte ha ett vindskydd som blockerar vista helt. Men att sitta på en uteplats utan någon form av buffert kan vara extremt obekvämt om det är i vägen för starka vindar. I så fall är klara paneler ett perfekt vindskydd eftersom de kan blockera vinden utan att dölja utsikten. Plexiglas är vanligtvis det bästa materialet för dessa typer av vindskydd eftersom det är tillräckligt starkt för att motstå vinden och är ganska lätt att rengöra.

Läs också >>> Solsäng bäst i test

Vanliga frågor om vindskydd

Varför vill man ha ett vindskydd?

Den främsta anledningen till att ha en uteplats är att njuta av den svala friska luften. Ibland kan denna bris bli för mycket för att ditt ögonblick kan förstöras av det. Du behöver inte lämna din uteplats under denna period, med det bästa vindskyddet utomhus kan du fortsätta med den lyckan du tycker om från din uteplats.

Ett vindskydd ger tillräckligt skydd mot vinden genom att se till att du njuter av den friska luften. De hjälper också till att hålla bort andra element, som flugor och insekter, från din uteplats. Om du har en stängd uteplats tar det inte mycket tid att använda vindskydd. Men om din uteplats är öppen, kan montering av ett vindskydd komma till ett visst pris. Om du har ett lusthus, tält eller pergola runt din uteplats kommer det bli enkelt att installera ett vindskydd.

Hur blockerar jag vinden på min uteplats?

Du kan blockera vind från din uteplats med ett träd, vindskydd eller vindskydd. Trädet är det bästa naturliga och permanenta sättet att blockera vind från din uteplats. Att använda ett träd för att blockera vind från din uteplats har en förlust av fördelar, det hjälper till att reglera vinden runt din uteplats och gör vinden kall och lämplig för kroppen. Att använda vindskydd och vindskyddar är de bästa alternativen att använda när man tänker på att blockera vind från din uteplats. De kan användas för att försköna din uteplats och också för att skapa ett privat område på din uteplats.

Vad är ett vindstaket?

Ett vindstaket är en form av barriär som hjälper till att blockera vindar och deras partiklar. Det är liten skillnad mellan vindstaket och normala staket. Generellt används ett normalt staket för att skapa total integritet mellan två sidor. Men fallet är annorlunda för ett vindstaket, eftersom de vanligtvis andas för att tillåta passage av måttlig vind. Andningsförmågan i detta staket hjälper till att hålla damm och andra partiklar som vinden kan medföra. Att använda ett vindstaket kommer med många godsaker, med det primära att kunna använda din uteplats medan det är blåsigt.

Ska ett staket röra sig i vinden?

Nej, ett staket ska inte röra sig i vinden, rörligt staket skulle falla medan vinden är tung. Om du använder ett vindskydd, dvs. (en gardin eller persienn på din uteplats), är det nödvändigt att fästa dem på en stolpe på uteplatsen.

Men om det är ett vindstaket är det viktigt att fästa dem ordentligt, inte vacklande. Alla typer av vindskydd som du använder på din uteplats måste vara fasta för att undvika att klappa medan det är blåsigt. Bortsett från det kan denna vindskydd klappa medan den är blåsig; det kan också skapa obehagligt ljud som kan förstöra ditt ögonblick. Så det är viktigt när du installerar ett vindskydd eller vindstaket att du ska ge utrymme för att göra dem fasta.

Vad kan jag använda för att blockera vinden på min veranda?

En veranda på ditt hem ger dig ditt eget personliga utomhusutrymme. Eftersom verandor i allmänhet är skuggade, till skillnad från däck och uteplatser, erbjuder de också paus från solens strålar under sommarmånaderna. På grund av en verandas öppna natur ger de flesta verandor dock inte mycket skydd mot vinden. Om du vill blockera vind på din veranda måste du lägga till ytterligare funktioner till eller runt verandan.

Buskar och träd

Om du naturligt vill blockera vinden från din veranda kan du skapa ett vindskydd med träd eller buskar. Små träd och vertikala buskar kan planteras direkt mot verandans sida medan en rad större träd kan planteras 15 till 20 meter från verandan och fortfarande ger vindskydd. Vintergröna träd och buskar är de bästa för skydd året runt eftersom de inte tappar sitt blad på vintern.

Spaljé

En spaljé är ett annat vindblockerande vindskydd som innehåller naturliga delar av landskapet. Installera spaljén direkt mot verandans sida och plantera en mängd olika växter vid basen. För skydd under sommarmånaderna kan du plantera alla typer av sommarvin, medan vintergröna vinstockar, som murgröna, kan blockera vinden året runt.

Persienner

Precis som persiennerna som används på fönster, installeras veranda nyanser längs taket på en veranda och kan dras ner och lyftas efter behov för att skydda verandan från både direkt solljus och vind. Många veranda nyanser innehåller slipsar eller krokar i botten så att skuggan kan förankras ner mot vindbyar.

Skärm

Om du vill ha en veranda som inte bara är skyddad från vind utan även från insekter och djur, kan du skärma i verandan. De små öppningarna på skärmarna låter lite solljus och luft passera genom men begränsar vindstyrkan som blåser över verandan.

Hur man bygger ett vindskydd till sin uteplats?

Att bygga en vindjacka på din uteplats måste planeras direkt. I allmänhet är uteplatsområdet vanligtvis öppet, och det kommer att vara övertygande att bygga ett vindskydd runt den. Oroa dig inte; det finns vindskydd för alla typer av uteplats du har. För ett öppet utrymme finns det infällbara vindskydd som du kan använda för det, medan du också kan använda persienner eller gardiner för en täckt eller stängd uteplats. Innan du bygger ett vindskydd runt en uteplats måste du känna till uteplatsområdet du har; då kan du nu välja vilken typ av vindjacka du vill använda.

Kan du skärma av en uteplats?

Naturligtvis kan du använda skärmen på din uteplats, även om uteplatsens vindskydd inte ger dig fullständig integritet på din uteplats. De är vanligtvis synliga och andas inte, vilket innebär att de är lämpliga för att släppa frisk bris på din uteplats.

Blockerar skärmar vind?

Ja, vindskydden är ett annat namn som ges till vindskydden, och de har samma funktion. Huvudfunktionen är att göra luftfuktigheten runt din uteplats okej och uthärdlig. Ett vindskydd kan komma i olika former, såsom gardiner, persienner, bambu, staket med andning och många fler. Många av dessa vindskydd skulle minska effekten av vind runt din uteplats och göra din uteplats användbar när det är blåsigt.

Finns det mer jag kan göra för att blockera vinden?

Ja, det finns det. Du kan plantera buskar och träd för att hjälpa till med vindbrott. Bortsett från att bryta vinden kommer dessa växter också att lägga till extra skönhet på din uteplats och mer gröna till miljön.

Vilka är de vanligaste typerna av vindskydd?

Gitterpaneler

Detta är ett utmärkt val för områden med medelvind. Lägg till några växter som kommer att växa i hålen. Detta kommer att ge ett extra block, försköna och lägga till integritet på din uteplats.

Bygga en mur

Du kan också välja att bygga en permanent vägg längs din uteplats. Detta kommer främst att hjälpa till i områden med stark vind. För att bibehålla skönheten, plantera en bädd med blommor längs detta staket.

Staket av metall

Ojämna metallstängsel kan vara ett utmärkt sätt att kontrollera och blockera starka vindar från din uteplats. Denna bit kommer att ge privatliv i ditt utrymme, men för att bibehålla lugnet och den friska luften, överväga att lägga till växter och andra typer av blommor.

Bygg en Pergola med ett litet tak

Pergoler med ett lamellerat taksystem är till nytta när du vill kontrollera vinden på din uteplats. Detta kan faktiskt fungera bra i både milda och robusta vindområden. De är utrustade med en vindsensor som öppnar och stänger lamellerna beroende på vindhastighet. Du kan också bygga en pergola och fixa uteplatsgardiner runt, kommer att tjäna samma syfte att blockera vind när du njuter av ditt favoritvin i den.

Trådstaket

Du kan fixa rullar med nätad tråd runt din uteplats och senare odla några växter som kläcker sig genom dessa ledningar. För bättre stöd, sätt i stolpar som hjälper den att stå stadigt.

Varför är det bra att vindskydda sin uteplats? Hur gör man det bäst?

Att vindtäta din trädgård gör mer än att spara dig från att jaga ett uteplatsparaply genom din grannas trädgård. Bra vindskydd kan förhindra skador på din egendom – och din granne – och kan spara pengar på hushållskostnader. Att göra ditt utomhusutrymme vindtätt kan också göra området mer beboeligt. Dina vänner och familj kommer att njuta av att vara i ett bekvämt utrymme för uteserveringar eller fester i trädgården under blåsiga eller kallare nätter.

Trädgårdar

Det viktigaste att komma ihåg när du skyddar dina växter och grönsaksplåster är att böja sig med vinden. Skärmar, trådar, nätverk eller nätvindar är alla ganska flexibla och de låter vinden blåsa igenom. Du kan använda käppar för att stödja höga växter och se till att fästelementen är ganska lösa.

Landskapsarkitektur

Strategiskt att lägga till häckar och träd medan du landskapsarkitektur kan bryta upp vägen till ditt hus. Täta vintergröna träd och buskar fungerar bra på grund av deras densitet och marknära lövverk. Träd- eller buskbanken kan omdirigera vinden från ditt hus, vilket minimerar effekterna av vindkylning. Att plantera dem längs ditt däck eller gårdens kant kommer att ha samma effekt på ditt utomhusbostadsutrymme.

Paraplyer

Paraplyer med stora skuggor för din uteplats är ofta utformade för att passa inuti ett uteplatsbord. Tabellen ger stöd under blåsiga dagar och håller ofta ditt paraply på plats. Men om du ville ha ett skuggparaply utan bordet kan du hålla det upprätt med en viktad bas. För en enkel DIY-lösning, skapa ett vindtätt paraplyställ som fungerar som en blomkruka.

Byggnadsmaterial:

 • Betong
 • Skuggälskande blommor
 • Stor blomkruka
 • PVC-rör något större i diameter än din paraplystolpe och samma höjd som din blomkruka
 • Keps för ditt PVC-rör
 • Borra

Metod:

 • Täck på ditt PVC-rör
 • Fyll din blomkruka en tredjedel full av betong och sätt in PVC-rörets lock-sida nedåt i betongen medan den är våt
 • Låt det torka
 • Borra dräneringshål i blomkrukan strax ovanför betonglinjen och fyll sedan potten med jord och växter
 • Sätt i ditt paraply. Ditt paraply ska vara tätt nog inne i PVC-röret så att det inte kan röra sig. Om det kan, överväga att skruva in det i röret.

Vad är vindens hastighet som kan hållas tillbaka av min uteplatsvindskydd?

När den är ordentligt installerad bör den genomsnittliga uteplatsblåsaren kunna hålla bort vind som går cirka 8-17 km/h.

Hur stort vindskydd behöver man?

Som alltid är dimensioner alltid viktiga. Du behöver rätt passform, annars ser det inte bra ut. En hängig vindskydd skulle inte se lite attraktiv ut på din uteplats. Om ditt vindskydd inte är för stor kan det hända att den inte ger tillräckligt med blockad. När du installerar din vindskydd vill du se till att den är tät för att undvika vindklaffar. En överdimensionerad terrassvindskydd kommer att sjunka och orsaka vindflikar. En underdimensionerad vindskydd kan riva lätt när den dras åt. Så vindskydden måste ha mått som passar din uteplats.

Vilket material är bäst för ett vindskydd?

Den typ av material som används för att tillverka vindskydden är också viktigt. Du vill se upp för ett material med hög densitet. Högdensitetsmaterial tål vind vid högre hastigheter än mindre täta material. Material med låg densitet kommer sannolikt att ge efter vid minsta vind. Du bör också få ett vindskydd som är UV-resistent. Detta hjälper dig att hålla ut skadligt UV-ljus och det kommer också att säkerställa att ditt vindskydd inte bleknar snabbt. Ett vattentätt material är också viktigt för att motstå effekterna av regn. Sammantaget se till att materialet i ditt vindskydd tål väder och vind.

Vad kan orsaka en blåsig uteplats?

Vid den här tiden har du förmodligen frågat dig själv varför din uteplats är så blåsig i första hand. Jag har aldrig varit väderman, men jag är trots allt kapten. När det finns en skillnad i tryck i luften rör sig den. Enkelt, eller hur? Inte riktigt.

Olika faktorer orsakar olika mängder eller tryck i luften, varför vissa uteplatser är mer blåsiga än andra. Geografisk plats, temperatur, landskap etc. kan alla direkt påverka hur blåsig din uteplats är. Det är därför din kompis uteplats kan ha den lugnaste luften du någonsin har upplevt, och du kan känna att du bor i en vindtunnel. Det är också anledningen till att våren kan få en lätt bris, men när sommaren träffar kan din peruk flyga av huvudet!

Det finns inget sätt att direkt hindra luften från att vara under tryck, men du kan hjälpa till att skydda din uteplats med dessa vindskyddslösningar. När jag bestämmer hur du blockerar vind på din uteplats uppmuntrar jag dig att väga för- och nackdelar och sedan välja den lösning som passar dig bäst.

Ska jag se till att jag drar åt den när jag installerar min vindskydd?

Ja det borde du. De bör vara täta för att undvika vindklaff. Men de bör inte vara för täta, eftersom detta kan skada vindskydden eller de punkter de är fästa på.

Hur rengör jag mitt vindskydd?

Du kan göra rent eller tvätta i en maskin om maskinen kan tvättas. I fall där din vindskydd är färgad med mögel, mögel eller lav, kan du bli ren med milda rengöringsmedel. Låt inte vinden ändra dig om att spendera tid på din uteplats. Vinden kommer och går men med rätt vindskydd förblir din uteplats intakt. Du får också lite integritet när du befinner dig i ditt vindskydd, det finns inget sätt du skulle förlora.

Läs också >>> Bästa partytältet

Sammanfattning av köpguide för vindskydd

Att spendera tid utomhus är kul, men vissa element kan göra det obehagligt. Vinden är ett av de element som kan störa ditt behagliga ögonblick. Om du använder den bästa vindskyddet utomhus ser du till att du använder din uteplats och utomhusområde Innan du slutför en produkt från de vindskydd som nämnts tidigare, se till att skapa en checklista för att markera de krav och stil du behöver i ett vindskydd. Skaffa ändå ett vindskydd med vindskydden av högsta kvalitet för att blockera vind från din uteplats, vilket förbättrar komforten på din uteplats.

Ta samtidigt hänsyn till vindskyddens design och material för att säkerställa kärnan i vindblockering. Praktiskt taget är alla ovanstående produktalternativ bra val. Dessutom kommer att ha ett vindskydd utan tvekan öka din njutningsnivå och kärlek till utomhus. Jag hoppas att den här översynen kommer att göra slut på de problem du möter när det gäller vind på din uteplats och andra utomhusutrymmen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top