Den bästa vinkelmätaren 2023 – Test av olika vinkelmätare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

BOSCH GAM 270 MFL 60 cm

NEDO Winkeltronic Easy 45 cm

STABILA Tech 700DA 45 cm

STANLEY FatMax 0-42-087 40 cm

Klicka här för att se fler vinkelmätare.

Bästa vinkelmätaren 2023

Vinkelmätaren är ett mångsidigt redskap som kan användas för att markera och mäta ut vinklar. Med en bra vinkelmätare minskar du risken för misstag och felmätningar under renoveringen, vilket sparar dig både tid och pengar.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra vinkelmätare på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken vinkelmätare som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem vinkelmätaren så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa vinkelmätare. Det är just därför som vi här på hantverksproffset.se har skapat en tabell med de bästa vinkelmätarna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla vinkelmätare som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa vinkelmätaren inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test vinkelmätare 2023

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa vinkelmätaren på nätet. När du letar efter den bästa vinkelmätaren finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa vinkelmätaren enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en vinkelmätare efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa vinkelmätaren för dig:

 • Mått och vikt
 • Material
 • Digital eller analog
 • Mätområde och noggrannhet
 • Integrerat vattenpass
 • Användningsområden
 • Funktioner

Mått och vikt

Måtten kan variera stort och mys som enkelt kan läggas i byxfickan lämpar sig bättre för vissa ändamål. Om du vill stuva in vinkelmätaren i din verktygslåda måste du naturligtvis se till att måtten ligger inom rimliga gränser.

Vanligtvis är vinkelmätaren bara väldigt smala, men desto längre. Ju längre benet är, desto mer exakt kan vinkeln antas eller bestämmas. Men du bör räkna med minst 25 centimeter lång.

Vikten på dessa små hjälpmedel är å andra sidan ganska försumbar. Det finns dock redan mätare från 200 gram, som förstås är mycket lättare än de som väger nästan ett kilo.

Material

Det finns mätare gjorda av väldigt olika material. De flesta är sannolikt gjorda av stål eller aluminium, även om det också finns några gjorda av plast eller till och med kartong.

Digital eller analog

De digitala vinkelmätarena, där du enkelt kan avläsa graden på LCD-displayen, blir allt populärare. Dina analoga konkurrenter kommer dock fortfarande att hitta en plats på marknaden.

Dessa klassiska vinkelmätare består av en halvcirkel eller hel cirkel, som tillsammans med ett ben gör att vinkeln kan bestämmas. Än idag föredrar många att förlita sig på den analoga vinkelinformationen, som fungerar även utan batteri och inte orsakar några problem.

Ändå blir mätarna med LCD-skärmar mer och mer vanliga och trycker tillbaka de konventionella modellerna. Vinkeln kan enkelt avläsas i digitala siffror och lagring är också mer praktisk.

Du kan förstås genast känna igen mätområdet med analoga vinkelmätare, då en halvcirkel är 180 grader. Men med digitala mätare bör du vara uppmärksam på informationen på respektive produkt.

Mätområde och noggrannhet

Mätområdet går ibland från noll till 180, 220 eller 360 grader. Det beror på respektive produkt. Beroende på dina krav kan det också vara mycket viktigt hur noggrann din mätare är.

Detta kan variera mycket med de digitala displayerna, som för övrigt gärna också vill ha ett mätområde på upp till 360 grader. Vinkelns noggrannhet är särskilt viktig vid stora projekt. Ju längre arbetsstycket är, desto större är skillnaden, som bara kan vara 0,5 graders vinkel.

Konventionella vinkelmätare sträcker sig vanligtvis från noll till 180 grader, eftersom de vanligtvis består av en halvcirkel. Hela cirklar går naturligtvis upp till 360 grader, men mätområdet för digitala produkter kan avvika från detta.

Integrerat vattenpass

Vissa moderna vinkelmätare har till och med fler funktioner än att bara mäta eller mata in vinklar. De har ofta ett integrerat vattenpass. Med en inbyggd bubbelnivå kan vissa vinkelmätare också användas för att avgöra om något är horisontellt. Vanligtvis finns det också en vertikal trollslända. Med dessa funktioner kan du spara en andra enhet.

användningsområden

Vinkelmätaren är inte bara ett oumbärligt verktyg i handeln, utan även inom många andra områden. En goniometer, som mätanordningen brukar kallas inom medicin, används alltid när det gäller att bestämma en vinkel.

Som redan nämnts är medicin ett av de viktigaste användningsområdena för vinkelmätare. Särskilt sjukgymnaster använder det för att identifiera ledvinklar. Andra medicinska specialiteter använder också detta verktyg. Vidare är en vinkelmätare en del av det nautiska besticken. Inom sjöfarten brukade man navigera länge med kompasser, mäta trianglar, fyrkantiga och vässade pennor.

När du köper en vinkelmätare bör du vara medveten om dess olika funktionsområden. Vinkelmätare för hantverkare har vissa egenskaper som kan vara mycket användbara inom bygg- och hantverk, men försummas i andra vinkelmätningsapparater.

En sådan egenskap kan vara att din måttstock har kanter att vila på arbetsstycket eller med en vinkelmätare utrustad med vattenpass.

Funktioner

För att köpa den bästa vinkelmätaren, ta en snabb titt på de nödvändiga funktionerna och specifikationerna.

Lättläst digital display/LCD

Om du kommer att investera i en digital vinkelmätare, varför inte köpa den som ger mest effektivitet och användarvänlighet. Det är alltså bäst om du köper en digital vinkelmätare som har en lättläst LED-display. Ju tydligare du kan läsa måtten, desto mer exakt kan du vara med måtten. Speciellt när det kommer till att hantera stora projekt kommer det också att spara dig mycket tid och krångel. Vissa modeller har speciella funktioner som hjälper dig att läsa LCD-skärmen när den är väldigt svagt upplyst eller har för hög ljusstyrka. Dessa digitala displayer visar att dessa vinkelmätare är överlägsna de traditionella analoga vinkelmätarna.

Stor noggrannhet

När du mäter vinklar vill du vara så exakt som möjligt. Digitala vinkelmätare och nivåer är bäst att välja när det gäller att mäta med noggrannhet. För det mesta är noggrannheten inom en tiondels grad, vilket är omöjligt att få med en manuell vinkelmätare. Dessutom är en digital nivå viktig hushållsutrustning eftersom den kan hjälpa till i grundläggande projekt som krongjutning.

De flesta proffs söker en noggrannhet på +/- 0,1 grader, och för hushållsprojekt kommer en noggrannhet på +/- 0,3 grader att göra jobbet. En funktion som är nära kopplad till noggrannhetsnivån är låsfunktionen. Det bästa är om du köper en vinkelmätare med låsfunktion så att du effektivt kan låsa avläsningarna i en viss vinkel för att använda senare.

>>> Funderar du på att köpa en toalettsits? Klicka här.

Brett mätområde

Som vi också har sett ovan har vinkelmätare olika mätområden. Det kan vara 0 till 90 grader, 0 till 180 grader, upp till 0 till 360 grader. Ju bredare mätområde, desto fler applikationer har vinkelmätaren. Du kan använda en vinkelmätare med ett mer omfattande mätområde för att mäta vinklarna på de mest mångsidiga produkterna. Skillnaden mellan en konventionell vinkelmätare och en digital är att den förra kämpar med att mäta vissa extrema vinklar medan den senare kan göra det smidigt.

Förutom de nödvändiga funktionerna, här är några ytterligare funktioner som kan hjälpa dig att köpa den bästa vinkelmätaren:

Klippräknare

Vissa avancerade digitala vinkelmätare har den extra funktionen hos en snitträknare. En klippräknare ser till att du skär varje bit så att den passar precis som du hade planerat att den skulle bli. Tänk till exempel att du spenderar timmar på att skära en bit, och i slutet får du reda på att du bara har ont om 1 tum. Blir inte det störande och irriterande? Vissa företag har bifogat en snitträknare för att undvika att du hamnar i sådana situationer, så att du alltid är säker på att biten passar exakt. Det kan kosta dig några extra dollar eftersom den här funktionen bara finns i avancerade modeller.

Minneslagring och batteritid

köp vinkelmått onlineVi har sett en modell ovan som har funktionen att lagra batteritiden. Det kan finnas tillfällen när du glömmer att stänga av din vinkelmätare när du inte behöver den. Om vinkelmätaren har funktionen för automatisk avstängning kommer den att bevara batteriet i den digitala vinkelmätaren när den inte används. Det är också användbart för att öka enhetens batterilivslängd.

Minneslagring är en viktig funktion om du vill ha effektivitet och tillförlitlighet eftersom du kan lagra dina avläsningar i vinkelmätaren för senare användning. Mycket tid sparas eftersom du inte behöver mäta vinklarna upprepade gånger. När du har ställt in dem i lagringen sparas de.

Lista över de bästa vinkelmätarna 2023

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Hur digitala vinkelmätare påverkar ditt arbete

Digitala nivåer, vinkelmätare och vinkelmätare är praktiska verktyg som gör att du enkelt och snabbt kan upptäcka om något är jämnt samt vinklar utan att behöva en våg eller annan manuell utrustning. Även om du kan utnyttja dem för en rad applikationer, integrerar digitala nivåer, vinkelmätare och vinkelmätare ofta smart teknik och magneter i sin kärna som gör dem ganska användbara för fas- och geringsvinklar. Medan många av dessa levereras i plastlådor med digitala skärmar, finns det flerfunktionsmodeller som inkluderar skärberäkningar, lysdioder, IP67-teknik, nivåer och vinkelmätare för bättre avrundade och effektiva mätningar.

Vad ska man leta efter i en digital nivå, vinkelmätare och vinkelmätare?

Om du letar efter rätt verktyg måste du göra flera överväganden. Till skillnad från sina manuella motsvarigheter hjälper dessa enheter dig via den digitala skärmen. När du har valt den vinkel du vill ha kommer den digitala nivån och vinkelmätaren att behålla sin position, vilket leder till en exakt och konsekvent mätning.

Därför är dessa ganska användbara för hemförbättring och gör-det-själv-projekt där vinklar måste mätas och exakta. Om du vill gå igenom besväret med att förbättra din fastighet är det bättre att börja på rätt fot. För att få exakta vinklar och effektiva avläsningar är det osannolikt att du hittar något bättre än dessa utrustningar.

Även om det finns flera varianter av digitala nivåer och vinkelmätare, har alla dem några grundläggande väsentligheter och funktionalitet.

1. Lättläst LCD/LED/Digital Display

Om du ska investera i en digital nivå/vinkelmätare, se till att skaffa en som kommer med en lättläst LED som gör att du bekvämt kan se vad dina mått är. Det kommer att spara dig krångel och tid, särskilt om du är upptagen med att hantera komplexa projekt. Vissa modeller levereras till och med med LCD/LED/displayer som är lätta att läsa även i dagsljus. Och deras synlighet är vida överlägsen traditionella digitala vinkelmätare.

2. Stor noggrannhet

Om du behöver ett visst mått på en vinkel är det bäst att välja digitala nivåer och vinkelmätare. Dessa verktyg är mycket exakta, med deras mätförmåga inom en tiondels grad i de flesta fall. Det skulle vara omöjligt att uppnå med en manuell vinkelmätare. Dessutom, om du gör ett hushållsarbete som krongjutning, blir en digital nivå eller vinkelmätare ännu viktigare. Baserat på den uppgift du måste hantera, få gjort eller övervaka, kan den stora noggrannheten vara skillnaden.

3. Klippräknare

Avancerad digital nivå och vinkelmätare har ytterligare funktioner som klippräknare. Denna speciella funktion säkerställer att varje skuren bit passar på ett exakt sätt som du tänkt dig. Föreställ dig att göra ett snitt bara för att upptäcka att du var borta en tum. Det vore ett slöseri med ansträngning och tid. Klippräknare gör allt detta åt dig, och ser till att din bit passar vid varje tillfälle. Funktionen finns dock bara i avancerade modeller.

4. Batteritid och minneslagring

Sök dessutom modeller som kommer med automatisk avstängningsfunktion för att bevara batteritiden. Det skulle finnas många scenarier där apparater kommer att gå ner och den digitala nivån/vinkelmätaren inte kommer att behövas på ett tag. Automatisk avstängning gör att gadgeten kan varva ner och behålla batteritiden. Slutligen kommer den ideala digitala nivån/vinkelmätaren att ha ett bra minnesarbete för att säkra vinklar som användaren har sittat. Det gör att köparen kan förhindra uppgiften att mäta om vinklar om och om igen. Vinklar som används ofta.

5. Ytterligare funktioner

Vissa imperativa komponenter är ganska praktiska om de finns i digitala nivåer/vinkelmätare. Du kan till exempel söka efter en modell som kommer med en låsbar highlight som låter dig låsa armar i den vinkel du önskar. Det hjälper i situationer där armarna inte kan skruvas fast, och du måste hålla armarna uppställda, vilket inte är tänkbart i många fall.

De viktigaste funktionerna på den bästa vinkelmätaren

Lättläst LCD-skärm

Lättläst LCD-skärm: Display spelar en viktig roll i en digital vinkelmätare; trots allt kommer alla dina mätningssvar att dyka upp där. En stor LCD-skärm med tydlig synlighet är lättare att läsa och gör ditt liv så mycket enklare. Det finns även vinkelmätare med bakgrundsbelysta LCD-skärmar för de som jobbar mest under natten.

Hög noggrannhet

Noggrannhet med mätning: Träbearbetningsprojekt kräver hög noggrannhet

mätning och beräkningar. Om märkningen blir fel, blir projektet helt enkelt ett slöseri. Även om digitala vinkelmätare har den mest exakta nivån jämfört med manuella, är det ett plus att se fram emot stor noggrannhet.

Lång batteritid

Batteritid: Om du arbetar långa timmar behöver du definitivt en digital vinkelmätare med förlängd batteritid. De med automatisk avstängningsfunktion är en bonus för att varva ner vinkelmätaren och spara mer batteri när verktyget inte används.

Tänk på det nedre och övre intervallet av vinklar enligt dina arbetskrav. De flesta vinkelmätare kommer med en maximal vinkel på 360 grader. Men det är inte gränsen. Du hittar också vinkelmätare med ett urval av vinklar från 0–999,9 grader också.

Ytterligare funktioner

Ytterligare funktioner: Även om de inte är nödvändiga funktioner, kommer dessa imperativa komponenter i en digital vinkelmätare att göra ditt arbete enklare och roligare. Den här enheten kan ha minneslagring där du sparar alla dina ofta använda vinkelmätningar istället för att mäta om dem. En låsande markering i vinkelmätare hjälper också till att bulta armarna på plats för att få önskade armerade vinklar och mycket mer.

köp en vinkelmätare det bästa mätverktyget på marknaden

 

Hur du effektivt använder den bästa vinkelmätaren

I alla typer av jobb du gör behöver du en vinkelmätare för att mäta vinklar. Från tillverkning av en möbel till enkel montering av en målning på väggen är precision avgörande för ett tillfredsställande resultat. Vad ska jag veta om vinkelmätaren? Hur får man ut det mesta av det?

Hitta vinkeln

Utan några verktyg kan du skilja en rät vinkel från en trubbig vinkel. Med en vinkelmätare identifierar du exakt graden av vinkeln. För att göra detta, sätt dess origo, som är mittpunkten, på spetsen av vinkeln som ska mätas.

Verktygets rubrik ska vara i linje med ena sidan av vinkeln. Måttet indikeras av korsningen på andra sidan med en vinkelmätare. Ta bara det numret så har du måttet och vinkeltypen för skissen eller föremålet framför dig.

Läs noggrant

Eftersom en vinkelmätare vanligtvis är graderad på båda sidor kan du placera den i vilken vinkel du vill mäta. Du kan dock ha fel om du ser två siffror på båda raderna. För att få rätt mått, överväg att kurslinjen är inriktad med ett spår av vinkeln. Den korrekta mätningen markeras av kurvan som kommer ut från denna linje från noll. Se till att rikta in vinkelns överkant för en exakt mätning.

Om du har en elektronisk vinkelmätare, placera bara de två staplarna på ditt verktyg på sidorna av hörnet. Mätningen kommer att kunna läsas på skärmen. Du kan inte gå fel.

Rita vinkeln

Behöver du rita en rät vinkel för att göra din bordsskiva? Finns det bara vinkelmätaren till ditt förfogande, ingen ruta? Få inte panik, med verktyget i dina händer kan du uppnå den perfekta vinkeln. För att göra detta, börja med att rita en horisontell linje med hjälp av rubriklinjen på din vinkelmätare.

Placera verktygets ursprung i början av linjen du just ritade. Där måttet visar 90°, markera med en penna. Använd den raka delen av din vinkelmätare, anslut punkten du markerade och börja från sidan av den horisontella linjen. Du har din vinkel.

Det kan finnas tillfällen när du behöver en vinkelmätare när du bara inte kan hitta en. Du har två alternativ: utskrift eller tillverkning. Hitta den modell som passar dig. Kopiera den till en fil som du kan redigera. Efter att ha omvandlat designen, börja skriva ut. Klipp ut din vinkelmätare, följ linjerna. Om du valde det klassiska mönstret, använd en fräs för att enkelt ta bort mittdelen.

På en plats där det inte finns någon skrivare kan du skapa en vinkelmätare genom att rita den. Rita en linje med hjälp av en penna och en vinkelmätare. Använd en kompass för att rita halvcirkeln. Du har möjlighet att göra det enligt de mått du vill ha.

Är det bättre med en digital vinkelmätare?

Genom att besluta dig för att skaffa en Digital vinkelmätare för att mixtra bra tillåter du dig själv att känna dig mer i fas i din gör-det-själv-miljö eftersom du kommer att dra nytta av kvalificerad arbetsutrustning för att tillfredsställa dina önskemål om att göra jobbet bra. Du är medveten om detta, för att renovera din lägenhet är du medveten om att du behöver rätt verktyg.

Utrustad med en Digital vinkelgradient, för att ordna ditt hem kommer du därför att känna dig i fas med dig själv, vilket kommer att minska din stress och öka din bekvämlighet av att ha utfört kvalitetsarbete.

Det är också nödvändigt att vara medveten om att sådan gör-det-själv-utrustning måste väljas noggrant av den goda anledningen att inte alla gör-det-själv-modeller naturligtvis är likadana. Ge dig därför tid att sålla igenom alla tekniska funktioner hos en digital vinkelmätare som du skulle vilja tillhandahålla. För att göra detta kommer vi att ge dig flera tips i resten av den här jämförelsen med digitala vinkelgrader. Med ett ord, om det här tillbehöret för att fungera är så viktigt för att ordna ditt hem, är det av den goda anledningen att det ger dig möjlighet att njuta av DIY-utrustning som du kommer att äga, vilket kommer att erbjuda dig en välbekant punkt för att mixtra.

Hur vet man vilken digital vinkelmätare som är bäst

För att identifiera en digital vinkelmätare för enkel gör-det-själv behöver du inte göra tråkig forskning eftersom urvalsfunktionerna i slutändan är relativt få. Faktum är att för att verkligen få en bra start kommer det att vara extremt viktigt att du överväger den totala styrkan hos gör-det-själv-tillbehöret. Se till exempel att det är riktigt kvalitativt vad gäller att aldrig kunna misslyckas. För att säkerställa hållbarheten hos din vinkelmätare rekommenderar vi att du går igenom kundbetygen. De är faktiskt alltid särskilt transparenta, och utöver det kommer de att ge dig en hel del ytterligare information.

För att gå längre, tillåt dig själv flera minuter att överväga ryktet för verktygsmärket innan du köper din vinkelmätare. Precis som med alla DIY-världar är några av dessa företag mer populära än andra eftersom de gör exceptionella produkter. Slutligen, den sista funktionen att välja på för den bästa digitala vinkelvinkelmätaren som du måste titta noga på är priset på din digitala vinkelvinkelskiva. Särskilt inom detta område är det inte nödvändigt att frukta orimliga utgifter för att få en framgångsrik produkt. Genom att vara stenhård på alla dessa kriterier kommer du snabbt att inse att det i slutändan inte är så svårt att identifiera den perfekta utrustningen, och denna sökning bör inte ta längre än 30 minuter.

Hur jämförs en vinkelmätare med en vinkelmätare?

Alla som känner vinkelmätare  från skolan tänker oundvikligen på den lilla, genomskinliga fyrkanten med vilken vi invigdes i geometrins värld. Professionella hantverkare och gör-det-själv-entusiaster behöver exakta mätare för sitt arbete, som också kallas vinkelmätare eller vinkelmätare . Vinkelmätarens applikation är användbar eftersom man sätter på vinkelmätaren och sedan läser av från vinkelmätaren hur skarpt eller brett ett hörn egentligen är till exempel.

Vad är en vinkelmätare?

Vinkelmätare och vattenpass är väsentliga vid renovering

Vid renovering bör du bättre använda vattenpass och vinkelmätare oftare, annars blir golvet snabbt snett. Vid tapetsering, läggning av laminat och kakel eller vid montering av golvlister skyddar täta och exakta mätningar mot fula resultat. Innan vi går in mer i detalj på vinkelmätarens mätområden och benlängder i cm i tester vill vi belysa mätarnas grundläggande användning och egenskaper.

Du kan använda en vinkelmätare för att mäta vinklar, vilket ofta är nödvändigt, till exempel när du lägger golv eller bygger möbler. För det som vid första anblicken ser ut som ett hörn med 90 grader visar sig vara en felaktighet i verkligheten. Analoga vinkelmätare  i sin ursprungliga form består av två rörliga, långsträckta delar som är stadigt förbundna med varandra på baksidan. Mellan vinkelmätarens så kallade armar eller ben fästs en skala med vilken respektive vinkel kan avläsas.

Vinkelmätare används inte bara i handeln utan även inom följande områden:

 • medicin
 • arkitektur
 • teknik
 • Konstruktion

Där ortopeden behöver veta i vilken utsträckning en leds rörelse är begränsad, behöver arkitekten exakta värden för beräkningen av en hel byggnad. I denna jämförelse fokuserar vi främst på vinkelmätare för byggarbetsplatser och gör-det-själv-projekt.

Robusta vinkelmätare i metall visar sig vara robusta verktyg under lång tid. Moderna enheter är ofta utrustade med digitala tillbehör eller en vinkelmätare-app. Integrerade vattenpass som används vertikalt och horisontellt är också en del av utrustningen på många vinkelmätare och berikar din verktygslåda.

Tack vare en skala för avläsning av mått på en slags linjal kan mätinstrument i vissa fall även ersätta viklinjalen. Du hittar ofta inte en sådan våg med digitala apparater, men du kan mäta korta avstånd på andra sätt.

Vinkelmätare i jämförelse: vilka olika typer finns det?

Den som vill skriva ut resultatet från vinkelmätaren och sedan överföra dem till en byggplan är klokt att använda en digital måttstock. Men den analoga vinkelmätarens bild och användningen har fortfarande sitt berättigande. Vi skulle därför vilja presentera skillnaderna mellan de två kategorierna av vinkelmätare.

Både med en analog vinkelmätare med 50 cm långa ben och med behändiga, små och digitala apparater kan de manuella utmaningarna bemästras och exakta mätningar kan utföras.

Tips: Erfarenheter från tester visar att vinkelmätarens bild alltmer fokuseras på digitala varianter. Värden med mycket hög mätnoggrannhet, olika metriska system och decimaler med millimeterprecision kan vanligtvis inte uppnås med analoga mätare.

Vinkelmätare i tester: vilka köpkriterier ska man vara uppmärksam på?

När du köper en vinkelmätare kan du välja en billig vinkelmätare från Lidl eller så kan du lägga mycket pengar på en vinkelmätare testvinnare. Som en del av vårt köpråd vill vi ge dig kriterier som gör att du kan identifiera den bästa vinkelmätaren i varje segment.

Vilken mätnoggrannhet och mätområden kan du förvänta dig av vinkelmätare?

För att ta reda på mätnoggrannheten innan du köper en vinkelmätare triangel, var uppmärksam på tillverkarens information. Eftersom mätnoggrannheten visas i grader och med digitala vinkelmätare brukar variera mellan 0,1 och 0,2 grader.

Även mätområdet anges i produktbeskrivningen och har inget att göra med om en vinkelmätare har 50 cm benlängd eller är betydligt mindre som digital version. Många modeller representerar ett intervall mellan 0 och 200 grader, de bästa varianterna mellan 0 och 270 grader. För benlängden i cm, var uppmärksam på om du utför grovarbete på byggarbetsplatser eller snarare filigranmått.

Vilka delar består en vinkelmätare av

Med en digital vinkelmätare ska värdena vara läsbara på displayen innan utskrift. Ju större själva displayen är, desto större siffror visas. Undvik om möjligt att smutsa ner displayen så att du inte läser av ett värde felaktigt genom smuts. Upplysta displayer är särskilt praktiska och kan lätt avläsas på obelysta byggarbetsplatser.

Ett vattenpass med en horisontell och vertikal flaska är en del av utrustningen för varje högkvalitativ vinkelmätare – både för analoga och digitala modeller. Du hittar ibland en extra och praktisk funktion med vinkelmätare av rostfritt stål eller metall, som kan fästas magnetiskt. Även om man sällan mäter metall med vinkelmätare kan mätinstrumentet förvaras på ett praktiskt sätt – varhelst arbeten utförs finns det oftast något metalliskt i närheten som kniven enkelt kan fästas på.

Vad ska man se upp med när det gäller vikt och strömförsörjning?

I tester var enheternas vikt mellan 650 och imponerande 1 400 gram. När det gäller strömförsörjning har vi bara upptäckt enheter med batterier, lösningar med uppladdningsbara batterier verkar inte finnas. Du bör alltid överväga dessa kostnader och vara medveten om att en digital vinkelmätare inte kan användas utan att den drivs av batterier.

Det viktigaste att tänka på innan du köper din vinkelmätare

Oavsett om du är i vardagsarbete, som hobbyist eller gör DIY i dina egna fyra väggar – vinkelmätare visar sig vara mycket användbara och mycket praktiska verktyg. Du kan därför använda enheterna inte bara för privata, utan även för professionella ändamål. Mätanordningen används för att ange en vinkel och naturligtvis för att mäta vinklar.

En vinkelmätare är ett verktyg som används inom många områden. Med den här enheten kan du mäta eller ange vinklar exakt. En vinkelmätare som är bekant för alla är cirkeln ritad på fastställda trianglar. Vinkelmätare kan se olika ut och har därför olika syften.

När ska du använda din vinkelmätare?

Du kan använda vinkelmätare inom en mängd olika områden. I praktiken används dessa verktyg främst inom följande områden:

I skolan och på universitetet

För det mesta kommer du bara att använda enkla vinkelmätare under dina studier eller i skolan. Mycket ofta är dessa enheter gjorda av plast och har en extra linjal och triangel. Vanligtvis används 180 eller 360 graders vinkelmätare för detta ändamål. Du behöver dem för konstruktion eller geometri. För med den kan du överföra exakta vinklar på papperet. Du kan också använda den för att läsa vinklarna som skapades vid skärningslinjerna för räta linjer.

I medicinen

Ett oerhört viktigt användningsområde för vinkelmätaren är framför allt inom medicinen. Läkare använder dessa mätinstrument för att mäta skallben eller avläsa ledvinklar. Beroende på ämnet har medicinska vinkelmätare ett brett utbud av alternativ. Som regel sammanförs två rörliga ben på ena sidan av dessa verktyg.

I arkitektur

En vinkelmätare är ett mycket viktigt verktyg för designers, ingenjörer och arkitekter. Arkitekter använder den här enheten för att skapa de mest exakta beräkningarna. Mätverktygen används naturligtvis också väldigt ofta vid mätning av hus, lägenheter och rum. Här kommer du främst behöva digitala enheter. Vinkelvärdet visas i grader i en display.

I matematik, fysik eller teknik

Vinkelmätare är en viktig och framför allt nödvändig anordning inom matematik och fysik. Men dessa verktyg är också av stor betydelse i praktiskt och teoretiskt arbete inom statik och mekanik.

Vilka typer av vinkelmätare finns det?

En typisk måttstock har en liten linjal. Det finns också en cirkulär eller halvcirkelformad skiva med graderade vinklar. Noggrannheten är mellan 0,1 och 0,5 grader, beroende på skalans diameter. Som regel finns det följande typer:

Med svängbar skena

men en vinkelmätare med halvcirkelformad bottenplatta och svängskena. Skenan fungerar som stoppben och är graderad i millimeter. Du kan låsa den svängbara skenan med en låsskruv. På så sätt är det sedan mycket enkelt att rikta in delar och överföra de tidigare inställda vinklarna till arbetsstycket. För det mesta är graderingen etsad på dessa modeller.

Med dubbelben

Vinkelmätare med dubbel skena har utökade mätmöjligheter. Det extra benet förlänger 0-graderslinjen till 180 grader på basplattan. Den enklaste vinkelmätaren har två rörliga armar. Det finns en skala mellan de två armarna där du kan avläsa vinklarna. Idag skiljer man på analoga och digitala vinkelmätare:

Analog vinkelmätare

Du kan använda analoga vinkelmätare i första hand för mindre uppgifter. Med detta i åtanke används dessa enheter för att mäta vinklar mellan taket eller golvet och väggen. Du kan också använda den för att mäta vinkeln mellan två intilliggande rumsväggar. De används för att mäta golv, hörn och rumsväggar. Analoga mätverktyg har vanligtvis inte bara en metrisk, utan också en imperialisk skala. I det här fallet kallas enheten också för en bromsok. Analoga mätvinklar är den enklaste versionen och är mycket enkla att använda.

Fördelar med en analog vinkelmätare

 • Väldigt billigt
 • Lätt att använda

nackdel

 • Ingen mätnoggrannhet som digitala enheter

Digital vinkelmätare

Digitala mätapparater är utrustade med ett batteri som i allmänhet har lång livslängd. Dessa vinkelmätare är ett idealiskt alternativ till analoga verktyg och mäter vinklar mycket exakt. Sådana anordningar möjliggör därför en mycket exakt justering av den önskade vinkeldimensionen. Vid hanteringen av dessa mäter g enheter är lika lätta som analoga enheter och används också som lutningsmätare eller vattenpass. Den klassiska digitala indikatorn liknar en väckarklocka. Det finns en digital display på framsidan av det fyrkantiga huset. Inställningsknapparna finns under. Arbetet underlättas av en integrerad magnet. Den digitala vinkelmätaren har två ben med olika skalor och linjaler. Själva mätanordningen är anslutningen av de två benen, varvid mätanordningen kan låsas. Det inställda värdet eller det uppmätta värdet visas digitalt i displayen.

Fördelar med digitala vinkelmätare

 • Noggrann mätning och justering
 • Mycket praktiskt tack vare användningen av magneter
 • Hög vinkelmätnoggrannhet
 • Multifunktionell användning (t.ex. som vattenpass)
 • Lätt att läsa tack vare den digitala displayen

nackdelar

 • Dyra att köpa
 • Beroende på batteridrift
 • Vissa modeller är inte vattentäta

Teodolit

En teodolit används främst i byggnadskonstruktion. Enheten möjliggör samtidig mätning av vertikala och horisontella vinklar. Det här verktyget består av trollsländor monterade på ett stativ, en horisontell och vertikal cirkel och ett teleskopsikte. De opto-mekaniska versionerna är billigare än de elektroniska versionerna. Dessa verktyg är inte avsedda för hushållsbruk, men är lämpliga för byggarbetsplatser.

Fördelar med teodoliter

 • Exakt mätning
 • Samtidig mätning av vertikala och horisontella vinklar

nackdelar

 • Väldigt dyrt att köpa
 • Behöver mer utrymme

Hur mycket kostar en vinkelmätare?

En digital vinkelmätare för professionellt bruk kan vara lite dyrare. Den billigare varianten är förstås en analog enhet. 90-graders vinkelverktyget ligger å andra sidan i mellanprissegmentet.

Var kan jag köpa en vinkelmätare?

Vinkelmätare finns i många nätbutiker men också i nästan alla välutrustade järnaffärer. Att köpa online har fördelen att du har ett stort utbud av olika enheter till ditt förfogande. Så du kan hitta rätt modell för alla dina behov.

Avgörande inköpskriterier för vinkelmätare

Om du vill utöka din utrustning med avseende på verktyget och har bestämt dig för att köpa en gradskiva, är det mycket att välja på. Å ena sidan finns det analoga och å andra sidan digitala modeller. Medan en analog gradskiva endast kan användas för enkla mätningar, kan den digitala gradskivan användas för mer komplexa uppgifter. Nedan ger vi en översikt över de viktigaste köpkriterierna:

Material

Ju robustare materialet är, desto längre håller den digitala gradskivan. Detta gäller särskilt för den professionella hantverkaren som arbetar med det nästan varje dag. Här rekommenderas en modell av metall som är relativt robust och klarar högre belastningar utan problem. Inom den privata sektorn räcker det ofta med en digital gradskiva av plast eller plast, eftersom den bara används då och då.

Modell

Med gradskivan skiljer man på en analog och en digital modell. För mindre mätarbeten inom privat sektor räcker ofta den analoga gradskivan. Men om du vill utföra mer komplexa mätningar kommer du säkert att välja en digital gradskiva. Den kan användas flexibelt och kan, som kan utläsas i olika digitala vinkelmätare jämförelser, utföra mätningar i nästan alla områden.

Utrustning

Utrustningen på en digital gradskiva kan vara annorlunda och är absolut modellberoende. Vissa modeller kan användas som digitalt vattenpass medan andra har en inbyggd magnet. Magneten ser till att gradskivan bibehåller sin ursprungliga position vid metallmätning.

Den nuvarande gradskivan jämförelse

Oavsett om det är hemma eller i den kommersiella sektorn måste mätningar göras nästan överallt. En digital gradskiva används mer och mer för att detta ska kunna utföras exakt. Den imponerar med sin robusta konstruktion och sin individuella användbarhet. Vår digitala gradskivajämförelse har jämfört fem modeller från olika tillverkare och funnit att de bara skiljer sig något i sina egenskaper.

Vilka typer av vinkelmätare finns det i detalj?

Å ena sidan finns gradskivan med en halvcirkelformad bottenplatta och en vridskena med millimetergradering, som i detta fall fungerar som ett stoppben. En låsskruv gör det möjligt att låsa den svängbara skenan, så att det är enkelt att överföra tidigare inställda vinklar till arbetsstycket eller att rikta in delar. Graderingen är mest etsad på dessa modeller. Allt är ofta av rostfritt stål med ett bländfritt utseende.

En annan version erbjuds som tidigare, men med dubbelben. Denna variant utökar mätmöjligheterna avsevärt. Det extra benet förlänger 0° till 180° linjen på basplattan.

Exakta skalor markeras med laser. Detta möjliggör ännu finare klassificeringar. Stora konstruktioner för snickeri med sidolängder på 1000 mm och mer är också vanliga.

Den klassiska digitala vinkelmätaren ser mer ut som en liten väckarklocka. Den digitala displayen är monterad i ett fyrkantigt hölje på framsidan och inställningsknapparna under. Dessa anordningar kan användas som vinkelmätare, lutningsmätare eller vattenpass. En integrerad magnet gör arbetet lättare. Den digitala vinkeln har i sin tur två ben med olika linjaler eller skalor. Anslutningen av de två benen är själva mätanordningen, som kan låsas. Det uppmätta värdet eller inställda värdet visas digitalt på en liten skärm. En annan modellvariant är 180°-böjen med centralt fästa, rörliga ben. Denna enkla modell har vanligtvis en etsad skala som är bländfri.

Kombinationsanordningar av aluminium- eller stålplåtsprofiler, som också har två ben, finns för konstruktion. Dessutom är funktionerna för ett vattenpass tillgängliga genom en horisontell och vertikal flaska. De två benen kan låsas. Avläsningen av vinkelvärdena är också digital i denna modell.

Enkel gradskiva med två ben och linjal och låsskruv finns även för konstruktion. Universalvinklar med utbytbart plaststopp är också vanliga.

Viktig information om digitala vinkelmätare

Digitala vinkelmätare används inom olika områden. De används mest för manuella uppgifter. Till dessa uppgifter hör till exempel att mäta hus. Vägar måste också mätas i vissa fall. vinkelmätare är också av stor betydelse inom medicin. Dessutom finns de enkla gradskivorna i skolor och universitet.

Enkla gradskivor de används i skolan. Digitala gradskivor är i princip alltid en lättnad när vissa vinklar ska bestämmas. Digitala gradskivor är inte alltid desamma. Vissa har förlängningar eller andra verktyg som gör arbetet med gradskivan lättare. Ett verktyg som ofta finns på en digital gradskiva är linjalen. En av sidorna har ofta skåror som anger längden. Ett annat verktyg som ofta finns på en digital gradskiva är nivån. Detta gör det möjligt att använda gradskivan på rätt plats i rätt vinkel.

Hur manövreras en digital gradskiva?

Digitala gradskivor är mycket enkla att använda. Först och främst ska du slå på den digitala gradskivan. Den digitala gradskivan måste sedan hållas på önskad plats. Vinkeln måste justeras

Den digitala gradskivan gör resten av arbetet på egen hand. Displayen visar värdet som anger hur stor vinkeln är.  Den digitala gradskivan kan bestämma storleken på en vinkel. Värdena som läses av den digitala gradskivan visas på en display. Det finns även tillägg som ingår i den digitala gradskivan. Detta kan vara en linjal som visas på en av armarna på den digitala gradskivan. Linjalen anger då givetvis längden på en kant eller yta. Ett vattenpass kan också ingå i den digitala gradskivan. Detta indikerar om armen på den digitala gradskivan är exakt rak eller inte.

Vanliga frågor om vinkelmätare

Vad är skillnaden på digitala och analoga vinkelmätare?

En digital gradskiva skiljer sig från de enkla manuella modellerna i en liten detalj. De är utrustade med en display där du kan avläsa den inställda vinkeln exakt. Detta undviker läsfel som ofta uppstår med enkla gradskivor. De största skillnaderna i tester och jämförelser kan ses i material, kvalitet och utrustning. En bra digital gradskiva ska till exempel alltid vara gjord av ett stabilt material, vilket gör den extra tålig.

Det är också viktigt att ha en display som du enkelt och utan problem kan läsa även under svåra ljusförhållanden. Det finns också skillnader i mätområdena. Speciellt när en digital gradskiva erbjuds billigt bör du få en uppfattning om mätområdet. Detta bör inte hållas för smalt, annars kommer det att begränsa användningen av ditt verktyg avsevärt.

Inom området gör-det-själv-verktyg har två generella typer av gradskivor etablerat sig de senaste åren. Å ena sidan finns den analoga gradskivan som klassiker, å andra sidan erbjuds den digitala gradskivan. Båda versionerna är identiska vad gäller applikationsområden och funktionalitet, men det finns stora skillnader vad gäller användarvänlighet.

Digital gradskiva ger mer precision

De flesta gör-det-själv- eller professionella hantverkare förlitar sig nu på en digital gradskiva. Det erbjuds av alla vanliga verktygstillverkare. Till exempel kan en digital gradskiva från Bosch användas för ditt eget projekt. Den största styrkan hos den digitala gradskivan är den höga precisionen. Utrustad med display kan vinklarna enkelt avläsas upp till två decimaler. De är lätta och exakta att justera och har för det mesta ett integrerat vattenpass så att positioneringsfel undviks. Många digitala gradskivor är också utrustade med en lutningsmätare. De flesta modeller fungerar med batterier så att du kan använda dessa digitala verktyg flexibelt var som helst.

Nackdelar jämfört med den analoga varianten syns framför allt i priset, samt avsaknaden av linjaler som fortfarande är standard i de enkla versionerna.

Analoga vinkelmätare har inga batterier

Den betydligt enklare varianten är den analoga gradskivan som kan användas lika mångsidigt Och för att kunna hänga med i den digitala konkurrensen har tillverkarna av den analoga gradskivan utökat utrustningen rejält de senaste åren. Idag finns även de analoga gradskivorna, till exempel med integrerat vattenpass, för att göra det lättare för dig att sätta på dem. En linjal ingår också i standardutrustningen. Både en metrisk skala, dvs enheterna i centimeter, och en imperialistisk måttenhet i tum är tillgängliga för dig.

För- och nackdelar med den digitala och analoga gradskivan i jämförelse

Från och med de olika priserna för skillnaderna i utrustning, erbjuder både analoga och digitala gradskivor en mängd fördelar och nackdelar. Innan du köper en digital gradskiva kan du ta en titt på följande tabell för en snabb översikt:

Digital vinkelmätare fördelar

 • är lättare att läsa
 • hög användarvänlighet
 • mycket mer exakt
 • med integrerat vattenpass
 • med magneter för enklare applicering

Digital vinkelmätare nackdelar

 • beroende på batterier
 • högre pris
 • utan metrisk eller imperialisk skala

Analog vinkelmätare fördelar

 • billigare att köpa
 • med metrisk och kejserlig skala
 • Vattenpass för optimal inriktning
 • Kan användas flexibelt var som helst utan batterier

Analog vinkelmätare nackdelar

 • högre risk för läsfel

Hur länge håller en vinkelmätare?

Medan den fasta fyrkanten alltid var gjord av plast i skolan förr i tiden, används metall idag främst för gradskivor. Den är mycket mer robust, mer hållbar och tål även de högsta belastningarna. Men vetet från agnarna separeras också på verktygsmarknaden och så finns det fortfarande gradskivor som huvudsakligen är gjorda av plast. Även med billiga digitala gradskivor faller många tillverkare tillbaka på det billiga materialalternativet.

Om du vill njuta av din digitala gradskiva under lång tid, bör du definitivt välja en metallversion och acceptera de extra ekonomiska utgifterna.

Ett argument för att köpa en digital gradskiva är utrustningen. Ju fler utrustningsdetaljer ditt verktyg erbjuder, desto mer flexibelt kan du använda det. Det finns en digital gradskiva med olika antal axlar. En digital gradskiva med två Yxor kan användas flexibelt för olika byggarbeten i hemmet. Verktygen varierar också mycket i längd.

Se till att axlarna inte är för korta. För säker användning erbjuder en digital gradskiva en axellängd på 60 cm eller mer. Ett integrerat vattenpass är också en extremt praktisk detalj som gör det lättare för dig att använda det och erbjuder andra möjliga användningsområden. Se alltid till att du också har ett lod.

Vilka egenskaper bör en bra vinkelmätare inneha?

Det viktigaste kriteriet är naturligtvis den exakta bestämningen av vinklarna och användarvänligheten. För att överföra vinklar till arbetsstycken eller annat är det nödvändigt att vinkeln lätt kan låsas med en hand. Materialet för denna mätanordning ska vara lätt och genomskinligt för kontoret eller skolan samt stabilt och väderbeständigt för konstruktion eller andra utomhusapplikationer. Skalan är optimal när den är exakt och lättläst. Lasermärkta vågar är idealiska här. Annars, se till att köpa en gradskiva enligt avsedd användning. Vinkelmätare räcker ofta för enkelt arbete. Dessa är utan skala. Professionella användare gillar att använda den elektroniska digitala gradskivan eftersom den är väldigt exakt. Som med alla handverktyg eller mätinstrument har kvalitet sitt pris.

Ta reda på mer i recensionerna  innan du köper eller jämför olika modeller i testportalerna. Ett test av vilken gradskiva som har bäst kundbetyg och därmed testvinnaren finns på nätet. Digitala vinkelmätare är bäst lämpade för att mäta stora rum eller hela byggnader samt för professionellt bruk. De är väldigt lätta och lätta att använda.

Vilka ytterligare funktioner kan användas med vissa modeller?

Vissa modeller kan användas som metriska och i vissa fall imperialistiska linjaler. Ett integrerat vattenpass är mycket användbart i många fall. Den integrerade belysningen är användbar för elektroniska och digitala modeller, särskilt under dåliga ljusförhållanden, och utökar användningsområdet.

Vilka är fördelarna med högkvalitativa vinkelmätare?

Vissa av modellerna kan användas kontinuerligt utan omkalibrering. Belysningen och den lättlästa displayen säkerställer enkel hantering. Enskilda modeller är mycket robusta och levereras med en bärväska.

Vilka modeller kräver batterier?

Alla elektroniska eller digitala mätapparater kräver batterier. Dessa håller vanligtvis väldigt länge. Rent mekaniskt läsbara modeller är givetvis utan batterier.

Vad ska du vara uppmärksam på när du ser en billig vinkelmätare?

Var uppmärksam på materialet och högsta möjliga mätområde. En tydligt läsbar display är viktig för digitala enheter.

Vad betyder goniometer för vinkelmätning egentligen?

Termen kommer från grekiskan och är uppbyggd av orden vinkel och mått.

Hur är den enklaste vinkelmätaren konstruerad?

Den består bara av två rörliga armar. Däremellan finns en skala för läsning. Ledvinklar bestäms eller skallben mäts, särskilt inom medicin.

Är varje vinkelmätare lämplig för mig?

Innan du skaffar en vinkelmätare finns det några saker du bör vara medveten om. Å ena sidan bör du fråga dig själv om du behöver ett mätverktyg för en professionell hantverkare eller om det också kan vara en apparat för hobbyister. Du bör också fundera på om du bara behöver en vinkelmätare eller även vattenpass och lod. Fråga dig också om du behöver en bärbar lantmätare.

Inte varje vinkelmätare är lämplig för alla. Som professionell hantverkare bör du till exempel välja en mer robust och därför bättre apparat av metall istället för plast. Om du är nybörjare eller gymnasieelev räcker det förmodligen med en plastanordning. Om du inte är säker på om det bara räcker med en vinkelmätare för att mäta ditt arbete, bör du skaffa dig en apparat som har olika funktioner. Vissa verktyg är utrustade med inbyggda magneter och möjliggör därmed mer exakt arbete.

Om du är på språng väldigt ofta och bara utför lättare uppgifter med mätapparaten, då är en bärbar apparat lämplig för dig.

För den professionella verkstaden, på byggarbetsplatsen eller för dagligt bruk av vinkelmätaren rekommenderas en anordning av rejäla material som tål mycket. Digitala modeller är till exempel lämpliga för att mäta hela byggnader eller stora rum.

Vilka är köpkriterierna och hur kan man jämföra de enskilda vinkelmätarena med varandra?

Du bör köpa en vinkelmätare enligt dess avsedda användning. En enkel analog enhet räcker för enkelt arbete. För professionella behov bör du välja den digitala versionen med exakt mätning. Med alla mätapparater gäller dock att kvaliteten har sitt pris. Följande kriterier bör inte ignoreras när du köper ett mätverktyg:

Mätområde och noggrannhet

När du köper en vinkelmätare bör du framför allt vara uppmärksam på högsta möjliga mätområde. Detta går ibland från 0 till 180, 220 eller 360 grader. Mätnoggrannhet är också mycket viktigt för relevanta arbeten och stora projekt.

Lätt att använda

För att kunna överföra vinklar på papper, arbetsstycken eller annat måste du kunna låsa vinkeln med en hand.

material

Om du behöver vinkelmätaren för konstruktion eller utomhusapplikationer bör enheten vara stabil och väderbeständig. Till skolan eller kontoret bör du köpa en modell som är lätt och transparent. Oftast är de gjorda av aluminium eller stål. Det finns dock även apparater gjorda av plast eller kartong. Dessa är dock inte så robust och hållbar.

skala

Du ska lätt kunna avläsa skalan på verktyget och den ska vara exakt. Lasermärkta vågar är idealiska för dessa enheter.

Vikt och mått

Vinkelmätare väger mellan 200 g och 1 kg. För det mesta är dessa verktyg väldigt smala, men långa. Ju längre ben, desto mer exakt kan du bestämma eller anta vinkeln. Välj en linjal som är minst 10 tum lång.

Analog eller digital

Digitala mätverktyg används nu mer och mer. De analoga enheterna finns dock fortfarande på marknaden. Med digitala versioner är både avläsning av vinklar och lagring bättre än med de analoga produkterna.

magnet

En magnet är bara inbyggd i vissa digitala vinkelmätare. Du bör definitivt köpa en enhet med inbyggd magnet om du måste göra mycket med metall. En modell med magnet rekommenderas också om du inte vill klara dig utan exakta mått och arbeta i lutningar.

Kan jag bygga en vinkelmätare själv?

I princip kan du även bygga en analog vinkelmätare själv. Detta rekommenderas dock inte för professionella aktiviteter. Dessutom är de analoga enheterna väldigt billiga att köpa, så du bör definitivt inte slösa bort tid på att bygga dem själv.

Hur länge håller batterierna på digitala vinkelmätare?

Som regel anges en batteritid på ett år i en digital vinkelmätare. Du bör dock förvara dessa verktyg på en plats som inte faller under gränsen på 5 grader och överstiger 50 grader. Det är bäst att förvara produkten i en isolerad redskapsbod under vintermånaderna.

Vilka ytterligare funktioner har vinkelmätare?

Motsvarande digitala vinkelmätare har olika tilläggsfunktioner. Till exempel kan några av dessa verktyg användas som en metrisk och ibland kejserlig linjal. Ett vattenpass är integrerat i många enheter. Belysningen som ofta finns i elektroniska och digitala modeller är mycket användbar för dåliga ljusförhållanden.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med digitala indikatorer?

Beslutet mellan en analog och en digital vinkelmätare är särskilt grundläggande nuförtiden. Därför vill vi lista för- och nackdelar med de digitala mätverktygen:

Fördelar

 • exakt mätning och justering
 • Värden kan läsas exakt och utan förfalskning
 • mer extra utrustning
 • tjäna olika metriska system

Nackdelar

 • fungerar inte utan strömförsörjning
 • högre anskaffningskostnader
 • driftskostnader från batterier

Hur använder du en vinkelmätare effektivit?

Ibland får man en vinkelmätare med lutningsmätare och vattenpass.

Efter att du har utrustat en digital vinkelmätare med batterier bör du göra dina specifika inställningar enligt beskrivningen i bruksanvisningen. När du har valt lämpligt metriskt system kan du göra den första mätningen. För att till exempel mäta geringsvinkeln på ett sluttande tak, placera ett ben på den raka väggen och flytta det andra benet in i sluttningen.

Du kan nu läsa på displayen vilka värden vinkeln har. Med en smart låsskruv kan du även fixera båda benen och överföra denna dimension analogt.

Vad kostar en vinkelmätare?

Du kan få mycket enkla, analoga vinkelmätare för mindre än 500 kronor, samtidigt som du budgeterar för en bra digital vinkelmätare över 1000 kronor. Ju lyxigare knivens extrautrustning är, desto dyrare blir inköpspriset.

Var mäter man lutningsvinkeln?

Lutningsvinklar beskrivs också ofta som förlängningen av vattenpasset. Särskilt när det kommer till maskiner och motorer kan lutningsvinkeln göra stora skillnader.

En vinkelmätare används särskilt ofta när en exakt rät vinkel krävs. Detta är ofta nödvändigt, till exempel vid byggnader eller vägbyggen – till exempel när ett fundament måste riktas i vinkel.

Hur kollar man kvalitén på en vinkelmätare?

När du gör ett köp, oavsett om det är på internet eller i en butik, måste det i alla lägen vara så lönsamt som möjligt. Det är av denna anledning som det kommer att vara viktigt att ta reda på den allmänna styrkan hos Vinkelmätare. Den utrustning du väljer måste faktiskt kunna utföra sina funktioner under längst tid, vilket kommer att ha fördelen av att göra ditt förvärv lönsamt. Trots det är det likaså sant att det sällan är lätt att avgöra kvaliteten på en digital vinkelvinkelskiva, speciellt om du inte är van vid att köpa en.

Uppenbarligen värderas vissa märken mer än andra, men det som särskilt hjälper dig att veta om det är värt besväret att köpa en viss Vinkelmätare är konsumenternas åsikter. Dessa är exakta och ärliga, så de hjälper dig att fatta ditt beslut.

Dessutom måste en digital vinkelvinkelskiva vara solid. När du använder den bör du inte oroa dig för att den kommer att försvagas, trots vilket du logiskt sett skulle bli besviken på ditt nya köp. Ta därför ett exakt intresse för denna soliditet under hela din forskning. Du kommer till exempel att kunna ta hänsyn till designmaterialen eller reservdelarnas ursprung. Men även här är det enklaste och säkraste sättet att studera användarrecensioner som låter dig veta om den digitala vinkelgradienten du är intresserad av kan bedömas vara av god kvalitet eller inte.

Kan din vinkelmätare klara allting som du behöver den till?

Din Vinkelmätare måste kunna utföra alla de uppgifter du tilldelar. Så, under hela din forskning, var noga med att studera alla funktioner i modellen som fångade din uppmärksamhet, och med den mest rigorösa uppmärksamheten. Konkret kommer det att vara viktigt att den aktuella digitala vinkelvinkeln aldrig misshagar dig. Även om det här arbetet kan verka lite tråkigt till en början, är det också sant att det kommer att säkerställa din tillfredsställelse och att du därför inte kommer att ha möjlighet att ignorera detta ämne.

Varje Vinkelmätare är unik, och eftersom det finns dussintals olika modeller och märken, kommer du att förstå, risken att göra misstag kvarstår. Men se till att vara vaksam och noggrann under din forskning, det är mycket osannolikt att du misslyckas med att välja en digital vinkelvinkelskiva som kan bedömas som idealisk ur alla synvinklar, enligt dig. Observera också att du för det mesta, på handelswebbplatser, kan ställa frågor direkt till webbplatsens team eller till handlarna, vilket gör att du inte kan tvivla på reporterns kvalitet och prestanda.

Vem behöver en vinkelmätare?

Som ingenjör eller teknisk ritare kommer du säkert att behöva ett vattenpass med en vinkelmätare i din verktygslåda, för i ditt yrke är det nödvändigt att mäta de mest olika vinklarna varje dag.

Med ett sådant mätverktyg kan du nu gå vidare med extrem precision och viktigast av allt, du kan bestämma stoppvinkeln med precision.

Vill du köpa en visare, eller föredrar du en teodolit? Det finns dock även vinkellasern som är ett mycket exakt lasermätinstrument, men beroende på modell och tillverkare kan den även användas med en modern kaliber. Dessa listor kanske redan visar dig att det finns många olika metoder när det gäller professionella rapportörer.

För att vara säker på att du väljer det instrument som bäst passar dina personliga behov bör du veta vad du ska använda din vinkelmätare till.

Vinkelmätaren är också känd som en indikator och används för att exakt mäta en vinkel och ange önskad vinkel.

Den består vanligtvis av en skiva, som kan vara halvcirkulär eller cirkulär. På denna skiva finns vinkelindelningar. Som man kan utläsa i de olika digitala finns detta behändiga hjälpmedel i relativt tjock plåt, plast eller kartong. Skalans diameter är ca 0,1 till 0,5 grader vid mätning, vilket ger relativt hög mätnoggrannhet. En digital vinkelmätare är ofta utrustad med en extra digital display, som gör att mätdata kan läsas direkt. Beroende på modell är vinkelmätaren utrustad med en vridskena, vars skala anges i millimeter.

Oavsett om du är en hemma fixare eller en professionell hantverkare, är en välutrustad verktygsväska avgörande för att utföra en mängd olika jobb. Det finns en hel rad verktyg som gör jobbet mycket lättare, medan andra är helt onödiga.

Bland de viktigaste verktygen är säkerligen den sladdlösa skruvmejseln, den sladdlösa sticksågen, avståndsmätaren och många fler. Ett annat användbart verktyg är den digitala vinkelmätaren.

Ofta kan den användas som ett vattenpass eller digital bubbelnivå, så att ett verktyg kan användas för många ändamål samtidigt.

Den här typen av tillbehör är användbara för att mäta ett rum, en lägenhet eller ett helt hus, i praktiskt arbete inom mekanik, statik, fysik och matematik, etc.

Hur väljer man den bästa digitala vinkelmätaren?

Alla som vill utöka sin utrustning när det gäller verktyg och har bestämt sig för att köpa en vinkelmätare är bortskämd med valet.

Nedan är en översikt över de viktigaste köpkriterierna som hjälper dig att hitta den bästa digitala vinkelgradienten:

Material

Ju kraftigare materialet är, desto längre håller den digitala vinkelmätaren. Detta gäller särskilt för den professionella hantverkaren som arbetar med detta verktyg nästan dagligen.

I detta fall rekommenderas att använda en metallmodell, som är relativt robust och lätt tål större belastningar.

Inom den privata sektorn räcker det ofta med en digital vinkelmätare av plast eller syntetiskt material, eftersom den bara används ibland.

Val av modeller:

För små mät jobb inom privat sektor räcker det ofta med en vanlig vinkelmätare. Men om du vill utföra mer komplexa mätningar kommer du definitivt att satsa på en mer robust digital vinkelmätare.

Den är flexibel i användning och som jämförelser av olika digitala vinkelmätare visar kan den utföra mätningar i nästan alla områden.

Utrustningen

Utrustningen för en digital vinkelmätare kan vara annorlunda och beror helt på modellen. Vissa modeller kan användas som vattenpass, medan andra märken erbjuder en inbyggd magnet. Magneten ser till att vinkelmätaren bibehåller sin ursprungliga position vid metallmätning.

Hur väljer jag en bra vinkelmätare?

Oumbärligt verktyg för att mäta vinklar, vinkelmätaren har sin plats i produktionen av en exakt skiss. Ursprungligen användes det i geometri av studenter, det används i andra områden nu. Både inom snickeri och i gör-det-själv är det väsentligt. För att ta reda på hur du köper en prisvärd vinkelgradient, följ vår guide.

Material

Ett av de första kriterierna att ta hänsyn till innan du väljer en vinkelmätare är dess praktiska funktion. Det kommer att vara nödvändigt att planera att du måste transportera den. Den måste därför vara rejäl för att inte gå sönder i din väska. I din snickeriverkstad kan den falla till marken.

En vinkelmätare i stål tål alla stötar. Ännu bättre om det är rostfritt, kommer det att överleva fukt. En vinkelmätare i plast har fördelen att den är lättare och mer flexibel, men den kan gå sönder vid slarv eller när den ligger felplacerad i väskan.

I denna köpguide för de bästa vinkelmätarna visar vi dig modellen som även finns i trä. Mer praktisk på alla områden, den kan inte böjas. Kontrollera att graderingarna är väl synliga och att de inte riskerar att raderas med friktion.

Noggrannhet

En vinkelvinkelmätare används för att mäta vinklar. Det är därför nödvändigt att den har en exakt gradering på åtminstone en sida. Vanligtvis visar den en dubbel bock, från vänster till höger och höger till vänster. Detta ger dig möjlighet att mäta en vinkel oavsett dess position. Kolla upp detta när du kollar prisjämförelsesidor.

Vissa vinkelmätare markerar vinkeltyper. De har mer precision att mäta och rita en vinkel. Om du till exempel vill rita en rät vinkel har du en guide som underlättar för dig. När du gör en väldefinierad plan eller skiss kommer du inte att ha några svårigheter att rita de rätta vinklarna.

Graderingen kan visas på båda sidor av vinkelmätaren. Med användning, om en sida börjar blekna, har du fortfarande den andra intakt. Detta sparar tid innan du letar efter var du kan köpa en ny vinkelmätare.

Digital

Vinkelgradienten följer den tekniska utvecklingen och blir elektronisk. Det finns några smarta vinkelmätare på marknaden. Om du behöver ett kraftfullare verktyg, välj en elektronisk vinkelmätare. Den har en horisontell stapel med graders display och en modulär del, beroende på önskad vinkel. Det låter dig mäta mer exakt.

Med den här typen av vinkelmätare kan du hålla referenser från en vinkel, ifall du behöver överföra den till en annan yta. Displayen är upplyst så att du kan urskilja siffrorna, även i ett mörkt utrymme.

Andra modeller har en utjämnare som talar om för dig hur plana banorna du gör, oavsett om de är horisontella eller vertikala. Alla dessa tips gör att du inte missar dina vinklar, oavsett yrke.

Hur använder man en digital vinkelmätare?

Om du är en nybörjare med en digital vinkelmätare som inte vet var du ska börja, följ då mina enkla steg för att komma i gång med.

Steg 1: Placera vinkelmätaren på ditt projekt

Skaffa din vinkelmätare/vinkelmätare och placera den i det exakta området där du vill få mätningen. Oavsett vilken form eller form din vinkelmätare har, är alla deras syften desamma. Du kan också välja en magnetisk digital vinkelmätare om du inte vill ha besväret med sådana mätningar.

Steg 2: Få dina mått.

När du har placerat vinkelmätaren, använd den för att uppnå rätt vinkel till var och hur du vill skära den. Förutom det kan du använda vinkelmätareen för att mäta längden på vinkeln du vill börja dina vinklar från. När du har fått rätt mått, låsknappen ordentligt.

Steg 3: Lås vinkelmätaren på plats.

Låsning av vinkelmätaren säkerställer att vinkelmätningen du gjorde inte flyttar sig från sin plats. De flesta digitala vinkelmätare har detta låssystem med vilket användarna enkelt kan hålla måttet; även om dina händer skakar eller vinkelmätareen glider, kommer ditt mått inte att förvrängas.

Vad är det viktigaste med en vinkelmätare?

Enligt vår erfarenhet och omfattande forskning tycker vi att de vi har i tabellen är de bästa av alla. Även om det är orimligt, är dess breda utbud av praktiska och användbara funktioner värt priset. Speciellt professionella träarbetare som har smidiga praktiska digitala vinkelmätare kommer att älska detta. Och ingen tvekan om varför den har de flesta positiva recensioner från användare.

De vinkelmätarna i tabellen är digitala vinkelmätare gjorda av ett högkvalitativt aluminiumhölje för hög slagtålighet och deformeringsförebyggande även när den faller från en enorm höjd. Området är från 0 till 220 grader. Den här enhetens fyra exklusiva funktioner är en vinkelmätare, vinkelmätare, geringsräknare och en nivellerare.

Det finns ett minne för att spara dina mestadels uppmätta vinklar för att spara tid och energi från ommätning. Dessa enheter har  en kalkylator för sammansatt geringssnitt för att beräkna de exakta geringsvinklarna som krävs för exakta passningar. Med den mekaniska låsfunktionen kan du enkelt överföra vinklar.

Överallt, om du är en professionell snickare som nu vill göra sitt arbete roligare och enklare, då kan du investera i en bra vinkelmätare. Vi kan försäkra dig om att detta kommer att vara den bästa investeringen du kommer att göra i ditt arbetsliv.

Hur exakta är digitala vinkelmätare?

När du använder en manuell vinkelmätare finns det chanser att du går miste om även den minsta tum när du väljer din vinkel. Men digitala vinkelmätare mäter den exakta vinkeln med precision. För det mesta är de 100% effektiva.

Hur läser man en digital vinkelmätare?

Att läsa digitala vinkelmätare är det mest tillfredsställande och enklaste. Det bästa är att du inte behöver göra ögongloben eller uppskatta några mått för att läsa av dem i digitala vinkelmätare. De visas automatiskt på LCD-skärmen.

Hur mäter man en vinkel utan vinkelmätare?

Vanligtvis skulle du behöva en vinkelmätare och en grafisk miniräknare för att mäta och vinkla. I det här fallet, måste du göra det manuellt för att hitta vinkeln.

Hur använder man en vinkelmätare?

Hitta först korset som ligger i mitten av vinkelmätaren och placera det på spetsen av din önskade vinkel. Från vinkelmätarens yttre skala, läs från noll och räkna graderna noggrant för att välja ditt slutliga vinkelmått.

Vad är noggrannheten hos digitala vinkelmätare?

Digitala vinkelmätare är nästan 100 % exakta. Det kan finnas en liten variation i noggrannheten, men om du väljer noggrant kan du till och med hitta en vinkelmätare med +/- 0,1 graders noggrannhet. För hushållsbruk är noggrannhet med +/- 0,3 graders noggrannhet också tillförlitlig.

Är vinkelmätare säkra att använda?

Vinkelmätarna som är gjorda av plast är helt säkra att använda. Vinkelmätarna som är gjorda med metallarmar kan nypa din hud lite. För att vara på den säkra sidan rekommenderar experter att du använder handskar när du arbetar med vinkelmätare. För det andra, använd inte metalliska vinkelmätare i närheten av elektriska sladdar.

Hur kan du öka livslängden på din vinkelmätare?

Vi vill alla att vår produkt ska vara hållbar och hållbar. Dock, måste du spela din lilla roll för att öka livslängden på en enhet. Om du vill att din vinkelmätare ska vara stabil, se till att rengöra den efter användning. Dessutom, tappa den inte i vatten eller från höjder.

Hur använder man en vinkelmätare?

Innan vi hoppar på funktionerna, låt oss förstå hur man använder en vinkelmätare för att bestämma de nödvändiga funktionerna därefter.

 • Steg 1

Du börjar helt enkelt med att placera vinkelmätaren på din del av projektet. Det spelar ingen roll vilken form eller storlek ditt föremål har. Vissa vinkelmätare har en magnetisk bas för att hålla fast vid föremålet och ge en korrekt avläsning.

 • Steg 2

När du har placerat vinkelmätaren kan du börja göra mätningar. När du är klar med mätningarna låser du vinkelmätarens arm för att säkra avläsningen (om den här funktionen är tillgänglig i din enhet).

Det är allt! Du är färdig.

Slutsats

Vi hoppas att du har hittat din önskade vinkelmätare från vår lista! Och varför inte? Vi har valt de med mest noggrannhet, styvhet och bekvämlighet bland de vinkelmätare som finns på marknaden. Alla vinkelmätare i tabellen är av de bästa märkena och kommer från mycket pålitliga tillverkare som garanterar att de sparar tid och påskyndar ditt arbete med sin produktion.

Du kan nu köpa en till dig själv för att släppa den analoga vinkelmätareen och kompassmätningen och se hur din produktivitet ökar. Om du är förvirrad över att välja rätt, följ då vår köpguide och njut av din tid med din nya vinkelmätare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen