Hur man använder en betongblandare

Hur man använder en betongblandare

Hur man använder en betongblandare

Att blanda betong eller cement för hand är mycket arbetskrävande och är bara riktigt lämpligt för små mängder, blandning med en betongblandare är mycket enklare och snabbare så att större mängder kan produceras på relativt kort tid.

Den här artikeln handlar om följande: säkerhetsprocedurer, hur man förbereder mixern, skapar en betongblandning, tömmer mixern och rengör mixern. Den har skapats så att du får ut det mesta av betongblandaren.

Steg 1

Först och främst är det viktigt att se till att betongblandaren är placerad på fast och plan mark. Detta hjälper till att förhindra att mixern faller över när den används. Det är också fördelaktigt att din mixer är nära en oavbruten vattenförsörjning.

Steg 2

Ställ in mixern så att trumman är i 45 graders vinkel med trummans mynning uppåt. Du kan nu ansluta maskinen och slå på den.

Steg 3

Rätt blandningsförhållande för betong (cement, sand, sten och vatten) beror på vilken typ av applikation du använder betongen till. Hårdare betong kräver mer cement medan grov appliceringsbetong (som den som används i stigar eller områden som kräver grepp) måste du lägga till mer aggregat.

Börja med att tillsätta 7 liter (1,5 liter) vatten i trumman. Du kan lägga till mer eller mindre om det behövs beroende på vilken blandning som behövs. Tillsätt en liten mängd aggregat innan du tillsätter cementet för att undvika att fastna. Du bör alltid arbeta konsekvent i förhållandet mellan ingredienser som behövs för det projekt du genomför.

Du bör alltid arbeta konsekvent i förhållandet mellan ingredienser som behövs för det projekt du genomför. Låt mixern vända i några minuter (3–4 bör räcka) innan du tillsätter resten av önskad sand-ballastblandning.

Topptips

Observera blandningen när den rörs om trumman så se vid vilken punkt i 360 graders cykel den faller av blandaren. Om blandningen når toppen av trumman innan den faller är din blandning för torr, måste du tillsätta mer vatten, om blandningen inte når sidorna är den för våt och du måste lägga till mer av basföreningarna till att absorbera lite fukt. En bra konsistens kommer att färdas ungefär halvvägs upp på trumman innan den faller, det här är nyckeln eftersom en torr blandning inte fyller det nödvändiga utrymmet och vattenmättad blandning gör att murbruk helt enkelt flyter bort.

Steg 4

Luta sedan trumman långsamt för att ladda skottkärran, var försiktig så att du inte fyller över skottkärran eller tippar betongblandaren.

Steg 5

Låt aldrig maskinen köra torr, torkad betong är otroligt svår och tidskrävande att ta bort från trumman.

För att förhindra detta tillsätt en liten mängd sand i trumman med mycket vatten och låt trumman vända i flera minuter och töm sedan innehållet.

Upprepa denna process så många gånger du behöver med JUST vatten för att rengöra maskinens inre. Efter detta kan du stänga av maskinen och om någon av betongblandningen finns kvar använder du en hård borste för att rengöra trumbladen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen