Den bästa polygripen 2024 – Test av olika polygriper

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Bahco 0000012

Milwaukee 48226210

Bahco 0037094

Ironside 121204

Klicka här för att se fler polygriptänger.

Att ha rätt verktyg i verktygslådan är en nyckelfaktor för framgångsrikt hantverk. Bland dessa är en polygrip ett måste för varje hantverkare, professionell eller amatör.

Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för dina behov. Därför har vi genomfört ett noggrant test av olika polygripar för att hjälpa dig hitta den som passar dig bäst.

Vår testprocess var grundlig och omfattande, och vi har tagit hänsyn till en rad olika faktorer för att ge dig den mest pålitliga informationen.

1. Bäst i test – Bahco 0000012

Bahco 0000012 Polygrip

Under vårt test av Bahco 0000012 märkte vi omedelbart den höga kvaliteten och den robusta konstruktionen av polygriptången.

Den är tillverkad av svartoxiderat och rostskyddat specialstål, vilket ger en stark och hållbar tång som är lämplig för både professionellt och hemmabruk. Tångens ergonomiskt utformade skänklar känns bekväma i handen, vilket gör det lättare att använda tången under långa arbetspass.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Bahco 0000012 är dess parallella specialhärdade käftar. De har både plana och rundade grepp, vilket ger användaren stor flexibilitet och möjlighet att hantera en mängd olika objekt. Under vårt test uppskattade vi att den enkelt kunde greppa och vrida muttrar och skruvar med olika storlekar och former.

Vi var imponerade av tångens snabbinställning, som möjliggörs av en knapp på den övre skänkeln. Denna funktion gjorde det mycket smidigt att justera tången i 11, 13 eller 15 steg beroende på storlek, vilket möjliggjorde en effektiv och anpassningsbar användning i olika situationer.

Bahco 0000012 tång har en total längd av 250 mm, vilket gör den idealisk för många uppgifter utan att bli klumpig eller otymplig. Dess greppområde är 45 mm, och den har 2-komponents greppdesign, vilket förbättrar användarens kontroll över tången. Den väger 350 g, vilket vi upplevde som en balanserad vikt som var lätt att hantera under testet.

Trots alla positiva aspekter av Bahco 0000012, fann vi en nackdel under testet. Knappen för snabbinställning kan ibland vara lite svår att använda, särskilt när man bär handskar eller har smutsiga händer.

Fördelar

 • Högkvalitativ och robust konstruktion
 • Specialhärdade käftar med plana och rundade grepp
 • Snabb och enkel inställning i olika steg
 • Ergonomiska och bekväma skänklar

Nackdelar

 • Knappen för snabbinställning kan vara svår att använda

2. Bäst premiumval – Milwaukee 48226210

Milwaukee 48226210 Polygrip

Under vårt omfattande test av Milwaukee 48226210 polygriptången, blev vi imponerade av dess prestanda och användarvänlighet. Tången är 250 mm lång med en kapacitet på 42 mm, vilket gör den idealisk för en mängd olika användningsområden.

En av de mest imponerande funktionerna hos Milwaukee 48226210 är dess justering via en enhandsknapp, vilket möjliggör snabbt och fast grepp på objekt. Denna funktion var särskilt användbar under testet när vi arbetade i trånga utrymmen där snabb justering var nödvändig.

Tången är också designad för gradning av skarpa kanter utan att behov av extra verktyg. Dess huvud och handtag kan gradas upp till 51 mm respektive 25 mm i diameter, vilket är en användbar funktion för slipning och gradning av kanter.

En annan uppskattad funktion under testet var tångens V-spårs käftar med profil. Dessa käftar, tillsammans med specialhärdade tänder med 60 HRC, ger ett fastare grepp och minskar risken för halk. Vi kunde enkelt greppa och hålla fast muttrar och rör med diametrar upp till 42 mm, även i våta eller oljiga miljöer.

Milwaukee 48226210 är tillverkad av kromnickelstål, vilket ger en hög hållbarhet och utmärkt rostskydd. Under testet exponerade vi tången för fuktiga och korrosiva miljöer, och den visade inga tecken på rost eller korrosion.

Vi uppskattade också det ergonomiska och tåliga gummiklädda greppet, som ger hög komfort och lång livslängd. Under testet upplevde vi att tången var bekväm att använda under långa arbetspass, även med svettiga eller smutsiga händer.

Den enda nackdelen vi upplevde under testet var tångens vikt. Den väger 425 g, vilket kan vara lite tung för vissa användare, särskilt vid långa arbetspass.

Fördelar

 • Snabb och enkel justering
 • Gradningsfunktion för skarpa kanter
 • V-spårs käftar med specialhärdade tänder
 • Hög hållbarhet och bra rostskydd

Nackdelar

 • Något tung för vissa användare

3. Bäst budgetval – Bahco 0037094

Bahco 0037094 Polygrip

Under vårt test av Bahco 0037094 polygriptången, fann vi att detta verktyg är en stark och pålitlig arbetskamrat, som erbjuder både funktion och komfort i en kompakt design. Med en total längd på 192 mm och en vikt på 185 g, är Bahco 0037094 polygriptång en av de mest kompakta och lätta polygriptångarna vi har testat.

Bahco 0037094 är gjord av svartoxiderat och rostskyddat specialstål, vilket gör den både robust och hållbar. Den har parallella käftar, som är idealiska för att fånga upp och greppa både runda och fyrkantiga objekt. Dessa käftar var utmärkta när vi testade tången på rör, bultar och muttrar av olika storlekar och former.

En av de funktioner vi uppskattade mest under testet var tångens lätt inställning i sex olika lägen. Detta gjorde det enkelt att justera tången till rätt storlek för olika uppgifter, och vi kunde snabbt byta mellan olika arbetsmoment utan att behöva ändra på inställningarna. Tången har även en utbytbar bult, vilket gör det enkelt att byta ut delar som kan slitas ut över tid.

En annan funktion vi gillade var de plastdoppade skänklarna. Dessa skänklar erbjuder en bekväm och säker grepp, vilket gör det enklare att använda tången under längre arbetspass. De plastdoppade skänklarna minskade även risken för halka när vi arbetade med fuktiga eller oljiga händer.

Det enda problemet vi stötte på under testet var tångens begränsade greppområde på 32 mm. För vissa arbetsmoment kan detta vara för litet, och vi märkte att vi hade svårt att greppa större föremål med denna tång. Även om detta inte var ett stort problem för oss, kan det vara en begränsning för vissa användare.

Fördelar

 • Kompakt och lätt design
 • Parallella käftar för bättre grepp
 • Lätt inställning i sex olika lägen
 • Plastdoppade skänklar

Nackdelar

 • Begränsat greppområde på 32 mm

4. Populärt val – Ironside 121204

Ironside 121204 Polygrip

Efter att ha genomgått en omfattande testprocess, har vi kommit fram till att Ironside 121204 polygriptång är ett verktyg med utmärkt prestanda och hållbarhet. Tillverkad av kromvanadinstål, är tången både tålig och robust, vilket gör den lämplig för en mängd olika användningsområden.

Ett av de mest imponerande inslagen i tången är dess polerade och skyddslackade huvud, som inte bara ser professionellt ut, utan också erbjuder extra skydd mot rost och korrosion. Under våra tester märkte vi att tången förblev i utmärkt skick, även när den utsattes för fuktiga och krävande arbetsmiljöer.

Ironside 121204 polygriptång är också utrustad med räfflade och induktionshärdade alligatorkäftar med rörgrepp, vilket gör den till en utmärkt partner för rörarbeten. Vi kunde lätt greppa och hålla i rör med olika former och storlekar under våra tester, och tången gav oss ett stabilt och säkert grepp utan att skada rören.

Tången har också en delad glidled, vilket gör den lätt att justera för olika storlekar av objekt. Vi kunde snabbt och enkelt byta mellan olika arbetsuppgifter, och tången fungerade smidigt och effektivt i alla situationer.

Plastdoppade grepphylsor ger en bekväm och säker hantering av tången, och minskar risken för halka eller obehag under längre arbetspass. Vi uppskattade särskilt hur greppet kändes i handen, och vi kunde arbeta effektivt utan att känna oss trötta eller ansträngda.

Den enda nackdelen vi upptäckte under testet var tångens begränsade greppvidd på 30 mm. Detta kan vara en begränsning för vissa användare som behöver greppa större objekt. I alla andra avseenden var vi dock mycket nöjda med Ironside 121204 polygriptång, och vi rekommenderar den starkt för alla som söker en pålitlig och hållbar polygriptång.

Fördelar

 • Tillverkad av kromvanadinstål
 • Polerat och skyddslackat huvud
 • Räfflade och härdade alligatorkäftar
 • Delad glidled för enkel justering

Nackdelar

 • Begränsad greppvidd på 30 mm

5. Bra alternativ – Makita B-65763

Makita B-65763 Polygrip

Under vår omfattande testning av Makita B-65763 polygriptång, fann vi att den är en pålitlig och hållbar verktyg. Tillverkad av högkvalitativt krom-vanadin-stål, erbjuder tången utmärkt vridstyvhet, vilket gör den idealisk för arbete med rör och andra objekt som kräver hög styrka och precision.

En av de mest framstående egenskaperna hos Makita B-65763 är dess käftdesign. Med en ytfinish och induktionshärdade tänder, kan tången ge ett fast och säkert grepp utan att skada röret eller objektet som arbetas med. Vi fann detta särskilt användbart när vi arbetade med rör, eftersom vi kunde greppa dem ordentligt utan att riskera att skada dem.

Makita B-65763 är också mycket mångsidig när det gäller storlek. Finns i längder av 180, 240 och 300 mm, är tången anpassningsbar för en mängd olika användningsområden. Under våra tester, uppskattade vi denna flexibilitet, eftersom vi kunde använda den för en mängd olika arbetsuppgifter utan att behöva byta verktyg.

Tången har även ett handtag med gummiöverdrag, vilket ger extra komfort och säkerhet när man arbetar. Vi märkte att detta grepp förbättrade vår förmåga att hantera tången under längre perioder, och vi kunde utföra jobb med högre precision och kontroll.

En annan imponerande funktion hos Makita B-65763 är dess snabbjustering med tryckknapp, som har 24 olika lägen. Vi kunde snabbt justera tången för olika arbetsuppgifter, vilket sparade tid och ansträngning.

Det enda negativa vi märkte under våra tester var tångens något högre pris jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Men med tanke på tångens kvalitet och funktioner, anser vi att priset är motiverat.

Sammanfattningsvis är Makita B-65763 polygriptång en pålitlig och högpresterande verktyg som vi rekommenderar starkt för alla som behöver ett verktyg med hög vridstyvhet och precision. Dess mångsidighet och kvalitet gör den till en utmärkt investering för alla som arbetar med rör eller andra liknande objekt.

Fördelar

 • Högkvalitativt krom-vanadin-stål
 • Ytfinish och induktionshärdade tänder
 • Handtag med gummiöverdrag
 • Snabbjusterande med tryckknapp

Nackdelar

 • Något högre pris jämfört med liknande produkter

6. Klassisk design – Pela 494234

Pela 494234 Polygrip

Under vår testning av Pela 494234 polygriptång, upplevde vi att den var en oumbärlig problemlösare i verkstaden. Tången har en längd på 400 mm, vilket gör den lämplig för att nå och greppa stora objekt som annars skulle vara svåra att hantera med mindre verktyg.

Det generösa gapet, med en öppning på 84 mm och ett djup på 60 mm, gör den till ett idealiskt verktyg för att greppa och hålla i stora och ojämna föremål. Denna polygriptång är perfekt när man monterar eller demonterar olika delar i exempelvis bilen.

En av de mest framstående egenskaperna hos Pela 494234 är de snedställda styrkanalerna, vilka garanterar ett säkert grepp även på objekt med oregelbundna former eller ytor. Under våra tester kunde vi enkelt och effektivt greppa en mängd olika objekt, från rör till muttrar och bultar. Vi uppskattade särskilt hur väl tången greppade om de olika delarna utan att skada dem eller orsaka deformeringar.

Tången känns robust och välbyggd, vilket gav oss förtroende när vi använde den för att hantera tunga eller besvärliga föremål. Dess långa handtag ger extra hävstångseffekt, vilket gör det möjligt att applicera mer kraft vid greppandet eller vridandet av objekt.

En liten nackdel vi märkte under våra tester var att tången inte har någon fallskyddssäkring. Detta kan vara en risk i höghöjdsarbete eller om man använder tången över känsliga ytor där ett fallande verktyg skulle kunna orsaka skada. Trots detta tror vi att tången är ett utmärkt tillskott till varje verktygslåda, särskilt om man ofta arbetar med stora eller oregelbundna objekt.

Pela 494234 polygriptång är en mycket användbar och praktisk lösning för att hantera en mängd olika objekt i verkstaden. Den kombinerar en stabil och robust konstruktion med utmärkt greppförmåga, vilket gör den till ett oumbärligt verktyg för alla som arbetar med montering eller demontering av stora och ojämna föremål.

Fördelar

 • Långt handtag för extra hävstång
 • Generöst gap för stora objekt
 • Snedställda styrkanaler för säkert grepp
 • Robust och stabil konstruktion

Nackdelar

 • Ingen fallskyddssäkring
Hur vi utförde vårt test av polygriptänger

Hur vi utförde vårt test av polygriptänger 2024

När det kommer till att hitta den bästa polygripen, har vi genomfört en omfattande test för att identifiera vilken produkt som är värd att titulera bäst i test.

Vi är stolta över vår testprocess, som syftar till att ge en rättvis och objektiv bedömning av varje produkt.

Uppställning av testmiljö

För att säkerställa att våra testresultat är jämförbara, skapade vi en konsekvent testmiljö. Vi valde att testa i en verkstad där vi hade tillgång till alla nödvändiga verktyg och där vi kunde kontrollera förhållandena, som temperatur och ljus.

Vi mätte upp en exakt arbetsyta för varje polygrip och säkerställde att alla ytor var rena och fria från smuts och olja. Vi märkte också varje polygrip med en unik kod för att hålla koll på vilken produkt som presterade bäst i varje test.

Vår testprocess

I vårt test undersökte vi flera olika faktorer för att bedöma varje polygrip. Först testade vi hur snabbt och smidigt varje polygrip kunde greppa och hålla fast objekt.

Vi använde en mängd olika material och storlekar för att testa varje polygrips kapacitet. För att ta reda på vilken polygrip som är den mest hållbara, utsatte vi varje produkt för stress genom att öppna och stänga dem flera gånger i snabb följd.

Vi jämförde också kvaliteten på varje produkts konstruktion och material. Vi granskade varje produkts användarvänlighet genom att utvärdera hur bekväma handtagen var att använda och hur smidigt mekanismen var att justera. Slutligen jämförde vi priset på varje polygrip för att se vilken som erbjöd bäst värde för pengarna.

Utförande av testerna

Under testprocessen utförde vi varje test minst tre gånger för att säkerställa att våra resultat var konsekventa. Varje test tog i genomsnitt 10 minuter att genomföra, och vi dokumenterade alla resultat noggrant.

Vi var noga med att genomföra varje test med samma metodik och under samma förhållanden för att säkerställa en rättvis jämförelse mellan produkterna.

Vi testade en mängd olika polygripar, från billiga alternativ till mer exklusiva varianter, och vi övervägde varje aspekt av deras prestanda när vi valde vår bäst i test.

Punktlista med några av de faktorer vi bedömde:

 • Greppförmåga och hållfasthet
 • Hållbarhet och konstruktion
 • Användarvänlighet och komfort
 • Pris och värde för pengarna

Vårt test har gett oss en djupare förståelse för vad som gör en polygrip till bäst i test.

Vi rekommenderar att du också överväger dessa faktorer när du ska köpa en polygrip för ditt behov, vare sig du letar efter en stor polygrip eller en billig polygrip.

Utvärdering

Efter att ha genomfört alla test och samlat in våra resultat, gick vi igenom en omfattande utvärderingsprocess för att bedöma varje polygrip. Vi jämförde prestandan i varje kategori och tog hänsyn till våra upplevelser under testen.

Vi delade in produkterna i kategorier baserat på deras prestanda och användningsområden, som till exempel bästa polygrip för hårdare arbete och billig polygrip för enklare arbete.

För att bestämma vilken produkt som skulle bli bäst i test, sammanställde vi våra resultat och rankade varje polygrip baserat på deras övergripande prestanda.

Detta inkluderade greppförmåga, hållbarhet, användarvänlighet och pris. Den produkt som konsekvent presterade bra i alla kategorier utsågs till bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

För att bedöma hållbarheten i varje polygrip genomförde vi också långtidstester. Under dessa tester utsatte vi varje produkt för kontinuerlig användning under flera dagar.

Vi utförde upprepade tester där vi öppnade och stängde varje polygrip, pressade dem mot olika material och använde dem i olika arbetsmiljöer. Vi observerade hur varje polygrip stod emot slitage och om de behöll sin funktion och greppförmåga över tid.

Denna del av testet var särskilt viktig för att bedöma de billiga polygriparna, då hållbarheten ofta är en avgörande faktor när man ska köpa en polygrip.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerheten var en annan viktig aspekt i vårt test. Vi utvärderade varje polygrips säkerhetsfunktioner, såsom låsmekanismer och skyddshandtag, för att se hur väl de skyddade användaren från skador.

Vi testade även hur pålitligt varje polygrip presterade under störningar eller oväntade situationer. Till exempel testade vi hur varje polygrip hanterade snabba rörelser eller när vi plötsligt släppte taget om handtagen.

Vi observerade hur varje produkt reagerade och om de bibehöll sin funktion och stabilitet under dessa förhållanden.

Vår bedömning av säkerhet och pålitlighet var avgörande för att utse vår bäst i test-vinnare, då dessa faktorer är viktiga för användaren. Vi ville vara säkra på att den polygrip vi rekommenderar som bäst i test är både säker och pålitlig i alla situationer.

Viktiga tips innan du använder din polygrip

Viktiga tips innan du använder din polygrip

Att använda verktyg på rätt sätt kan göra skillnad mellan ett framgångsrikt jobb och en dag fylld med frustration. Under vår testperiod upptäckte vi flera viktiga insikter när det kommer till att använda en polygrip.

Här kommer våra topp tips baserade på det vi lärde oss under testet.

Förberedelse är nyckeln

Innan du ens börjar använda din polygrip, är det viktigt att du är ordentligt förberedd. Att ha en ordnad verktygslåda eller verktygsvagn kan göra underverk för ditt arbetsflöde.

Det var tydligt under vårt test att de gånger vi hade allt välorganiserat gick arbetet smidigare. Vi rekommenderar:

 • En ren och rymlig arbetsyta.
 • Alla nödvändiga verktyg nära till hands.
 • En bra belysning för att se detaljerna klart.

Förstå din polygrip

Under testet upptäckte vi att förståelse för hur din polygrip fungerar är avgörande. Detta inkluderar att känna till dess begränsningar och starka sidor.

När vi jämförde produkterna, insåg vi att vissa polygripar kanske inte är bäst i test för alla situationer, men de kan vara idealiska för specifika uppgifter.

Korrekt grepp

Det kan verka självklart, men att hålla din polygrip på rätt sätt kan påverka både verktygets prestanda och din egen säkerhet. Under testen märkte vi att ett fast men bekvämt grepp ger bäst kontroll.

Det är också viktigt att undvika att lägga för mycket kraft när du klämmer, vilket kan skada både verktyget och det objekt du arbetar med.

Ersätt när det behövs

Även den bästa polygrip kan slitas ut med tiden. Under vår testperiod stötte vi på några polygripar som var i behov av byte.

Om din polygrip börjar tappa sitt grepp eller känns löst, kan det vara dags att överväga en ny. Kom ihåg att det ibland kan vara värt att investera i en kvalitetsprodukt som varar längre, även om det inte är det billigaste alternativet.

Komplettera med andra verktyg

Ibland kan en polygrip inte klara uppgiften på egen hand. Under testet insåg vi att ibland var det nödvändigt att komplettera med andra verktyg, som en skiftnyckel, för att uppnå bästa möjliga resultat.

Så se till att du har andra verktyg till hands om din polygrip inte räcker till.

Slutsats

Att använda en polygrip på rätt sätt kan verkligen förbättra ditt arbetsflöde och säkerställa att du får jobbet gjort effektivt och säkert.

Genom att följa dessa tips som vi upptäckt under vårt test, kan du se till att du får ut det mesta av ditt verktyg.

Och kom ihåg, även om vi har utsett en polygrip som bäst i test, är det viktigaste att hitta den som passar bäst för dina specifika behov.

Vanliga frågor om polygriptänger

Vanliga frågor om polygriptänger 2024

Vad kostar det att köpa en polygrip?

Priset på en polygrip kan variera beroende på märke, material och storlek. Du kan hitta billiga polygripar för under 100 kr, men för en mer hållbar och högkvalitativ modell kan du förvänta dig att betala mellan 200 och 500 kr.

Var kan man köpa en polygrip?

Du kan köpa en polygrip i både fysiska butiker och online. Vi rekommenderar att köpa online eftersom du ofta kan hitta ett större urval och bättre priser. Dessutom kan du läsa recensioner från andra kunder innan du köper.

Vad är en polygrip?

En polygrip, även känd som rörtång eller vattentång, är ett justerbart handverktyg som används för att greppa och vrida skruvar, muttrar och andra objekt. Den har ett par käftar som kan justeras i olika positioner för att passa olika storlekar av objekt.

Vad behöver man en polygrip till?

En polygrip är ett mycket användbart verktyg för en rad olika uppgifter inom hantverk och DIY-projekt. Den kan användas för att greppa och vrida skruvar och muttrar, lossa fastsittande delar, klämma fast objekt eller till och med klippa genom tunna material som tråd eller kabel.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen