Bäst skruvmejselsats 2022 – Test av olika skruvmejslar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Teng Tools TTDV910N

Bahco BE9886

Wera 072017

Stanley 0-65-013

Klicka här för att se fler skruvmejslar.

Bäst skruvmejsel set 2022

Det kvittar nästan vem du är – alla behöver en skruvmejsel. Med hjälp av en skruvmejsel så kan enkelt skruva in skruvar. Det är ett väldigt mångsidigt verktyg som kan användas till att skruva in många olika skruvar. Även om du inte skruvar så ofta så kan det vara bra att ha en skruvmejsel. Du kanske måste dra åt några skruvar som har lossnat eller helt enkelt bara sätta upp en hylla.

Men det är faktiskt inte så enkelt att köpa en bra skruvmejselsats på nätet. Det finns väldigt många olika modeller av skruvmejslar i olika prisklasser. Många affärer brukar även bara skriva om de positiva sakerna för att då säljs det bättre. Men detta innebär att du inte får en klar bild av hur bra skruvmejslarna faktiskt är. Du vill ju absolut inte köpa något som inte är som du förväntat dig. Om man inte är så insatt kan det därför bli svårt att köpa något så enkelt som ett skruvmejselset.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har satt ihop en riktigt bra köpguide. Genom att använda min enkellästa köpguide som en grund så kommer du enkelt att kunna köpa den bästa skruvmejselsatsen. Jag byggde upp den här köpguiden genom att använda mig av min egen kunskap om skruvmejslar. Eftersom jag har varit en hemmafixare länge nu så har jag samlat på mig väldigt många skruvmejslar. Jag har testat dessa för att få en bra bild av vad ska leta efter när man köper en skruvmejselsats. Men jag läste även igenom andra kundrecensioner för att se vilka skruvmejslar som är bäst. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt att köpa den bästa skruvmejselsatsen.

Köpguide för skruvmejselats 2022

Som jag skrev innan är det faktiskt ganska svårt att köpa en bra skruvmejselsats på nätet. När du ska välja rätt skruvmejslar för dig så finns där en del viktiga faktorer som du måste tänka på. Det är också viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper de bästa skruvmejslarna:

 • Huvud
 • Separata eller integrerade huvuden
 • Spetsen
 • Lagring
 • Syfte
 • Funktioner
 • Handtag
 • Antal skruvmejslar
 • Solid konstruktion
 • Användbara storlekar
 • Skaftkvalitet
 • Spets och bladkvalitet
 • Avtagbara handtag och bits
 • Pris
 • Typ av skruvmejselsats
 • Isolerad eller standard

Huvud

Det verkar finnas en ständigt växande lista över huvudtyper som utvecklats av olika företag i ett försök att se till att du köper deras bitar. Det är inte konstigt att de flesta av dessa huvudtyper ser likadana ut. Ändå beror den typ av skruvmejsel som du köper på syftet med att använda dem.

Om du tänker använda ditt set för trädgårdsskötsel är det idealiskt att välja Phillips, slitsade och platta huvuden. Å andra sidan, om du tänker använda den för professionella ändamål, är ett sexkantigt eller Torx skruvmejselhuvud det bästa för dig. Torx-skruvmejslar används ofta med elektronisk utrustning, medan sexkantskruvhuvuden används för gör-det-själv-möbler. När du överväger användningen av dina skruvar kan du välja rätt val för dig.

Separata eller integrerade huvuden

För en person som letar efter enklare lagring och ett större urval av bitar är det bästa alternativet att få en multibitskruvmejsel. Multi-bit skruvmejslar består av ett blad, handtag och fästmekanism som gör att bitar kan användas omväxlande. Detta låter dig också använda en kraftborr om de enskilda bitarna är kompatibla med dessa.

Ändå kan skruvmejslar med fasta bitar användas till din fördel eftersom de kommer att vara mer säkert säkrade. Att ha en dedikerad skruvmejsel kan vara en bra idé, särskilt om du stöter på samma typ av skruv varje gång. Det är dock lättare att förlora bitar än att förlora en hel skruvmejsel.

Spetsen

En av de viktigaste delarna av en skruvmejsel är spetsen. Att hitta en av hög kvalitet är avgörande för din långvariga användning. Härdade tips är hårdare och mer hållbara och du bör se upp för dessa. Notera tips som har doppats i färg för att se ut som härdade.

Dessutom kan du se upp för magnetiserade skruvmejselspetsar. Många apparater kommer nu med magnetiserade huvuden som gör positioneringen av ett verktyg mycket enklare. Du bör också hålla utkik efter styrkan i dessa magnetiska spetsar, eftersom vissa är starkare än andra.

Lagring

Eftersom de flesta har begränsat tillgängligt utrymme är det viktigt att välja en skruvmejsel med en lagringslösning. Sådana uppsättningar kommer med ett rack, ett fodral eller till och med en låda. Du måste också överväga bärbarheten hos skruvmejseluppsättningen. Oavsett måste du se till att lagringen av ditt set inte blir ett stort problem för dig.

Syfte

Anledningen till att du kan få en skruvmejseluppsättning varierar från individ till person. Du kan behöva en uppsättning för ditt hemanvändning, byggnadsbruk eller professionellt arbete. Om du tänker skaffa skruvmejslar för allmän användning bör din skruvmejseluppsättning innehålla olika skruvmejslar och huvuden som kan anpassas till olika skruvtyper. En sådan uppsättning bör innehålla de vanligaste förarhuvudena samt några som inte är så vanliga.

Skruvmejslar är en vanlig del av alla byggnadsarbetares jobb. Som sådan bör alla skruvmejseluppsättningar som de använder vara tillverkade av material av bästa kvalitet och vara korrekt konstruerade. Skruvmejslarna i dessa uppsättningar bör vara robusta och ha tung daglig användning.

Å andra sidan, om du vill utföra arbete som involverar mycket detaljer, behöver du precisionsskruvmejslar. Små skruvar och känsliga material som kräver utmärkt kontroll passar dig. En sådan uppsättning är extremt användbar om du arbetar med elektroniska apparater, klockor och smycken.

Funktioner

Olika skruvmejseluppsättningar har olika funktioner. Några av funktionerna att se upp för i en skruvmejseluppsättning inkluderar magnetiska huvuden, hållbarhet, ergonomiska grepp, icke-korrosionsbeläggning och ett snabbkopplingsdrivhuvud. Magnetiska skruvmejseluppsättningar har magnetbitar som gör att de kan fästa på skruvarna under användning. Magnetismen minskar risken för att lösa skruvhuvuden tappar genom att göra det enkelt att hålla kontakten.

Hållbara skruvmejseluppsättningar är gjorda i hårdare konstruktion, snävare passningar och tyngre material. De mest föredragna materialen är kromvanadiumstål eller kraftig legering. Å andra sidan har skruvmejseluppsättningar med ergonomiska grepp handtag som har utformats speciellt för komfort och enkel användning. Handtaget bör helst tillverkas av halkskyddande material.

En skruvmejseluppsättning med snabbkoppling har en inbyggd mekanism för att hålla fast och greppa förarhuvudena. De håller bitarna ordentligt på plats och lämnar dem lätt utbytbara. Beläggningsskruvmejselhuvuden med icke-korrosionsbeläggning säkerställer att de är korrosionsbeständiga och rostfria.

Handtag

En liten skillnad i handtagsform eller storlek kan ändra en skruvmejsel från ett högproduktionsverktyg till ett tekniskt verktyg med hög noggrannhet. En greppkonstruktion med brett handtag gör att du kan köra en skruv med mer kraft, perfekt för att snabbt köra enkla konstruktionsskruvar, medan en smalare design tvingar användaren att ta mer tid och omsorg med ett precisionsprojekt.

Du hittar också skruvmejselhandtag med gummibeläggning som gör att du lättare kan greppa verktyget utan att glida och ger extra komfort för långvarig användning. Slutligen har vissa skruvmejslar dubbla material gjutna handtag tillverkade med en kombination av hård plast och gummi. Denna delade design ger noggrannheten hos en hårdhanterad skruvmejsel med komforten av ett gummihandtag.

Antal skruvmejslar

Så hur många skruvmejslar behöver du verkligen? Det beror på olika projekt du kommer att göra. Om du verkligen är en nybörjare hemma reparationer och inte tänker ta på dig många ambitiösa projekt i framtiden, kan ett allmänt urval av de mest använda skruvmejslarna göra bra. Det vore inte vettigt att investera i en uppsättning med många extra bitar som du aldrig kommer att använda.

Det totala antalet bitar i en skruvmejseluppsättning kan sträcka sig från fem eller sex skruvmejslar till drygt hundra bitar – även om det inte betyder hundra skruvmejslar. Snarare avser ”bit totalt” antalet skruvmejslar, skruvmejselbitar (magnethuvuden av olika typer och storlekar som passar in i ett universalskruvmejselhandtag), skruvmejselhandtag och andra tillagda funktioner som medföljer satsen. Till exempel kan en 100-bitars uppsättning innehålla fyra skruvmejslar, två universalhandtag, 84 olika bitar, en förlängningsstång, en flexibel förlängningsstång och åtta specialhuvuden.

Förvaring är ett annat övervägande, eftersom du vill hysa ihop dina skruvmejslar snyggt. Vissa kit med fem eller flera skruvmejslar innehåller inte en förvaringsbehållare, medan andra har en sluten låda, en tyghållare eller ett enkelt plastställ. Om du inte redan har en hemverktygslåda eller ett kit med dedikerad skruvmejselförvaring, skaffa en uppsättning med egen lagring.

Solid konstruktion

Skruvmejslar måste ha en solid konstruktion från handtaget till spetsen. Eventuella spetsiga material kommer att bryta under tryck och göra verktyget värdelöst.

Användbara storlekar

Om du investerar i en uppsättning är det viktigt att känna till alla storlekar. Uppsättningar med mer än du behöver för en specifik uppgift kan i slutändan vara en värdig investering.

Skaftkvalitet

Skruvmejselns skaft hänvisar till axeln mellan handtaget och skruvmejselns bladspets. Medan skaften oftast är gjorda av kolstål. Med spårmängder av nickel- eller kromfinish är dessa de mest robusta till ekonomisk kostnad, men rostfritt stålbaserade skaft är också populära och hållbara.

Spets och bladkvalitet

Nästa sak du kan tänka dig är kvaliteten på spetsen och bladet. Hela poängen med att ha en skruvmejsel är att ha tillgång till olika typer av skruvmejslar.

Spetsarna på skruvmejslarna föredras att byggas med samma material som skaftet och kolstålspetsarna kommer att förbli skarpa och i funktionell form under längre perioder. Försök också att överväga skruvmejslarnas magnetiska natur. Detta är viktigt eftersom det blir lättare att hantera skruvarna när muttrarna tas bort.

Avtagbara handtag och bits

Nästan alla moderna skruvmejseluppsättningar med flera spetsar levereras med avtagbara och utbytbara handtag. Dessa gör det enkelt för dig att växla mellan olika typer av skruvmejslar genom att bara byta ut bits och istället för att bära hela uppsättningar skruvmejslar, kan du få plats med en enda skruvmejsel med 32 delar i bara en liten låda. Detta ökar också bekvämligheten med verktygsbärande.

Pris

Skruvmejslar är viktiga handverktyg och många av dem är massproducerade i stor skala. Vi har alla antagligen fått en handfull billiga, omärkta exempel liggande och du kan förmodligen hämta en ny när du gör din veckovisa mataffär. I andra änden av spektret kan du alternativt ersätta ditt veckovisa matinköp med en premiumuppsättning av högkvalitativa skruvmejslar från en specialhandlare som kostar dig betydligt mer. Beloppet du är villig att spendera beror på dina användningsbehov, men är det värt att spendera mer?

De vanligaste problemen med omärkta skruvmejslar med fynd är att de tenderar att ha spetsar som inte går i ingrepp exakt, stål som snabbt blir flisat och slitet och handtag som orsakar blåsor när du använder dem under en längre tid. Det här blir inte stora problem om du bara behöver fixa din kökslåda eller något, men de lovar inte bra för upprepad användning och kan så småningom bli en källa till stor frustration. Slitna, dåligt passande skruvmejslar kan inte vrida fästelementen effektivt och måste appliceras med mycket mer kraft, vid vilken tidpunkt de sannolikt kommer att glida ur skruven och potentiellt orsaka skador eller skador i processen. Generellt sett, ju mer du spenderar på en skruvmejsel, desto mer kan du förvänta dig att skruvmejslarna är effektiva, hållbara och bekväma, vilket gör att du kan vrida större volymer skruvar med ett minimum av frustration.

En av de bra sakerna med skruvmejslar är att till och med toppmodeller av högsta kvalitet troligen ligger inom din budget (något som inte nödvändigtvis är fallet med exempelvis elverktyg) så det finns definitivt ett fall för att köpa ett litet urval av skruvmejslar av god kvalitet, eller kanske bara en eller två storlekar som du behöver mest om du inte vill spendera för mycket på verktyg som inte ser mycket nytta.

Typ av skruvmejselsats

Därefter kommer du förmodligen att stå inför två huvudalternativ: antingen ett skruvmejselhandtag med ett urval av utbytbara bitar eller en uppsättning kompletta skruvmejslar, var och en med sina egna handtag. Det finns fördelar och nackdelar med var och en, och det mest uppenbara är rymden – en bithållare tar upp mycket mindre utrymme och kommer att vara en bra idé om du letar efter något kompakt att bära i en verktygspåse eller klämma fast på ett bälte . Å andra sidan, om du vill passa in en verkstad eller verktygslåda och ha lite mer utrymme kan du montera en uppsättning enskilda skruvmejslar på en vägg eller fylla upp en skåpslåda med dem för snabb och enkel åtkomst när du behöver dem.

Det finns tillfällen där en uppsättning enskilda skruvmejslar är att föredra – för det första kan mer än en användas samtidigt, oavsett om du delar en arbetsplats eller arbetar med en mängd olika fästelement, vilket hjälper till att påskynda ditt arbetsflöde. För det andra har de en större räckvidd än de flesta skruvmejselbitar, vilket gör det möjligt för dem att komma åt infällda fästelement – många bithållarskruvmejslar är i jämförelse endast lämpliga för skruvar som ligger ganska nära ytan. Du kan komma runt detta med längre skruvmejselbitar, men i många fall måste du köpa dessa separat. Eftersom enskilda skruvmejslar är mycket större och svårare att förlora än skruvmejselbitar, är det också mycket mindre troligt att du upptäcker att de saknas när du behöver dem ..

Det finns också andra fördelar med bithållarstyperna att tänka på. För det första är de mycket mångsidiga – ta ut en skruvmejselbit och du kan också använda den i din borrmaskin. Behöver du komma åt ett fäste på en besvärlig plats? Stick in den i en 1/4 ″ spärr så kan du komma in i mycket snävare utrymmen. Det finns också ett stort utbud av skruvmejselbitar på marknaden så att du enkelt kan skapa den perfekta anpassade uppsättningen för alla applikationer du behöver en skruvmejsel för. Du kan också återställa din skruvmejselinställning till perfekt funktionsdugligt genom att helt enkelt byta ut bitar som går vilse eller slits ut, vilket gör det till en ekonomisk investering på lång sikt. En sista fördel som är mer eller mindre unik för bithållare (helt enkelt för att det inte är kostnadseffektivt att implementera den i enskilda skruvmejslar) är en valfri spärråtgärd som hjälper till att påskynda repetitiva skruvuppgifter om du är villig att spendera lite Mer.

Isolerad eller standard

När du handlar efter en skruvmejseluppsättning kommer du troligen att stöta på några som beskrivs som “isolerad” – om du är osäker på vad detta betyder, är dessa apparater avsedda för elektriker och isoleringen skyddar mot elchock. Handtaget är certifierat icke-ledande och isoleringen bildar en hylsa över metallaxeln, vilket annars skulle utgöra en risk för elektrisk stöt vid kontakt med en strömförande komponent. Dessa skruvmejslar har vanligtvis en ljusröd och gul färg för identifieringsändamål. Bortsett från detta är det ingen skillnad mellan en isolerad skruvmejsel och en vanlig skruvmejsel och ingen anledning till varför du inte kan använda dem för vardagliga applikationer – i själva verket kommer många att säga att även om du inte är elektriker är den ganska små ökningen i pris är värt det bara för den extra säkerheten och du bör alltid välja isolerade versioner om du har ett val. Det är dock värt att notera att skyddshylsan ibland kan hindra åtkomst till trånga utrymmen, och vissa skruvmejseltyper är mer eller mindre omöjliga att hitta i isolerade varianter.

Läs också >>> Japansåg test

Fördelar med en skruvmejselsats

 • Minimera shopping. Genom att köpa en hel uppsättning på en gång minskar du tiden du spenderar på specifika skruvmejslar. Även om du inte har en omedelbar användning av allt i en uppsättning kan det spara tid att söka efter verktyg i framtiden.
 • Få mer gjort. Att köpa en komplett uppsättning kommer att öka flyt i butiken. En enda uppsättning kan ha alla skruvmejslar som behövs för alla jobb, vilket innebär att du kan spendera mer tid på att slutföra projekt.
 • Organiserad arbetsyta. Skruvmejseluppsättningar kommer ofta med fodral eller förvaringsställ. Även om det kan verka som en gimmick, hjälper det verkligen att hålla saker organiserade. Istället för att sprida dina skruvmejslar genom en verktygslåda eller bröstkorg kan du förvara dem i den dedikerade lagringslösningen. Om du gör det kan det också förbättra produktiviteten avsevärt.
 • Delade kvaliteter. Det kan finnas olika drivrutinstorlekar och -typer i ett kit, och du kan förvänta dig att alla har liknande egenskaper. En uppsättning skruvmejslar ger dock konsistens eftersom du vet vad du kan förvänta dig, oavsett vilken du väljer. Detta kan också vara ett viktigt bidrag till att öka produktiviteten.

Olika typer av skruvmejselset

Generella skruvmejslar

Denna typ av skruvmejsel ger dig vanligtvis ett högre verktygsantal och fler storlekar. Dessa är vanligtvis de mest användbara uppsättningarna eftersom du kan lita på dem för att utföra nästan vilket jobb som helst. De kan dock sakna de kvaliteter och funktioner som specialuppsättningar kan ge.

Detta bör dock tas med ett saltkorn. Många allmänna uppsättningar är fortfarande helt acceptabla för specialarbete. Allt kommer ner till tillverkaren och vilka mönster de är villiga att erbjuda i stora uppsättningar.

Specialiserade skruvmejslar

Tekniker har specifika krav på alla sina verktyg, inklusive skruvmejslar. Som ett exempel måste elektriker använda isolerade skruvmejslar för att förhindra skador under arbetet.

Dessa uppsättningar innehåller endast skruvmejslar med speciella egenskaper och utelämnar allt som inte är nödvändigt. Man kan förvänta sig att dessa kit är förknippade med högre priser på grund av betoning på kvalitet.

Skruvmejslar med extra bits

Inte alla skruvmejslar har ett fast huvud. Många är utformade för att fungera med utbytbara bitar. Därför finns det många uppsättningar endast för dessa typer av drivrutiner.

Du kan förvänta dig att hitta en högre bitantal i en bituppsättning än de flesta andra skruvmejseluppsättningar, och de brukar vara mycket billigare. De kommer kanske inte alltid med en skruvmejsel, men de erbjuder fortfarande stort värde. Man bör notera att många av bitarna i dessa uppsättningar också kan användas i elverktyg, vilket ökar deras övergripande mångsidighet.

Kända märken för skruvmejslar

Craftsman

Med sin debut 1927 hittade Craftsman omedelbart sin plats bland många hantverkare och gör-det-själv. Det är välkänt för att tillhandahålla verktyg med överlägsen kvalitet och tillförlitlighet till en mellanliggande prispunkt. Idag kan du hitta Craftsman-verktyg i nästan alla butiker i Amerika. Craftsman börjar även spridas vidare till Sverige.

Klein

Mathias Klein debuterade sitt företag redan 1857 med ett omedelbart fokus på kommunikationsindustrin. Laserfokusering och produktion av högkvalitativa verktyg har gjort att företaget blir branschledande. Huvudkontoret i Lincolnshire, Illinois, förser det elektriker överallt med verktyg de kan lita på dagligen.

Priser för skruvmejseluppsättning

 • Mindre än 500 kronor: För det mesta är detta prisklass begränsat till uppsättningar för allmänna ändamål eller nybörjarnivå. Vissa specialuppsättningar med färre bitar kan dock listas i denna kategori.
 • 50 kronor och uppåt: Specialpaket och professionella kit kommer alltid att ha ett pris strax över 500 kronor. Här kan du förvänta dig att hitta premiumkonstruktion och funktioner som är praktiska för daglig användning.

Läs också >>> Plåtsax test

Olika typer av skruvmejslar och deras användning

Det finns olika typer av skruvmejslar som används för olika användningsområden. Om du slutar använda fel skruvmejsel kommer du sannolikt att skada din elektronik eller utrustning mer. Se till att matcha rätt skruvmejsel till rätt jobb. Ta en titt på den här guiden för att säkerställa att du väljer ett alternativ som passar dina behov.

Spårade skruvmejslar

De är mest kända för sin förmåga att tvinga ut ett lock från ett badkar med färg och används på enkla spårskruvar. De används mest för snickeri och tillverkning av skåp. De saknar grepp jämfört med andra skruvar. De används dock fortfarande i stor utsträckning på grund av det snygga utseendet på en tätt monterad spårskruv. De finns i två standardstorlekar på 5,5 mm och 8 mm.

Phillips skruvmejslar

Dessa är de viktigaste skruvmejslarna i alla typer av skruvmejseluppsättningar. Den ‘x’ formade fördjupningen av Phillips-skruvar ger en större yta jämfört med de traditionellt spårade skruvmejslarna. Detta gör att de ger en fastare anslutning med bitarna och därmed mer kontroll över passformen.

Pozidriv skruvmejsel

Dessa skruvmejslar är sällsynta att hitta men deras design är en variation av Phillips-skruvmejslarna. Som sådan kan stjärnskruvmejslar vanligtvis användas på Pozidriv-skruvar. Precis som den ‘x’ formade fördjupningen av Phillips skruvmejslar, ger de dig extra grepp när du arbetar med dem.

Torx skruvmejsel

Torx-skruvmejslar patenterades 1967 av Camcar Textron och är i huvudsak en utveckling av Phillips-skruven. De består dock av ett sexpunktsmönster istället för fyra. Därför är de allmänt kända som ”stjärnskruvar” och måste dras åt eller lossas med en specialtillverkad Torx-skruvmejsel. Med två extra kontaktpunkter mellan verktyget och skruven säkerställer du att de kan fästas särskilt tätt. Detta innebär att de är väl lämpade för användning vid fixering av elektrisk utrustning eller fixering av gör-det-själv-verktyg.

Olika typer av specialiserade spetsar

En av de vanligaste specialfunktionerna du ser när du handlar efter en ny skruvmejsel är en speciell beläggning på spetsen. Dessa specialiserade tips hjälper i allmänhet till att öka greppet på skruvmejselhuvudet i skruven och minska glider som sannolikt kommer att uppstå vid normal användning.

 • Magnetiska spetsar skapar en magnetisk kraft som drar skruven till skruvmejseln. Den ökade kraften håller mer av skruvmejselhuvudets yta ordentligt fäst vid skruvfördjupningen. Genom att göra detta kan skruvmejseln applicera mer kraft på skruven, så att du kan köra skruven snabbare och mer exakt än med en enkel stålspets.
 • Istället för magnetisk kraft skapar svarta oxidbelagda spetsar, svarta fosfatbelagda spetsar och diamantbelagda spetsar ökad friktion mellan skruvmejselns spets och skruvfördjupningen för att hjälpa till att driva skruvar med mer kraft och noggrannhet. Dessa tips är populära bland branschfördelarna för sin robusta motståndskraft mot slitage över tid och deras ökade greppstyrka när du kör en skruv.

Tips

 • Använd lagringslösningar. Att hålla skruvmejslar i den lagringslösning de kom med förhindrar att de förloras. Om de inte lagras ordentligt kommer du troligen att investera mer pengar i en ersättningsuppsättning.
 • Välj alltid rätt storlek. Även om en skruvmejsel kommer att “arbeta” med ett visst fästelement, betyder det inte att den har rätt storlek. Använd alltid en skruvmejsel som sitter ordentligt i fästet för att förhindra skador.
 • Skruvmejslar är inte nyfikna. Det kan vara frestande att använda en skruvmejsel som en pry bar. Skruvmejslar är dock inte avsedda för denna användning, och de kommer att gå sönder mycket lättare än du förväntar dig.

Läs också >>> Vattenpass test

Vanliga frågor om skruvmejslar

Vad är en #1 skruvmejsel?

“#1” är en referens till storleken på en stjärnskruvmejsel. Den här specifika storleken är avsedd att användas med Phillips-skruvar #1, som är de vanligaste fästena som används i stor elektronik.

Vad är den mest gemensamma skruvstorleken

Detta beror på region och applikation. Till exempel är sveriges vanligaste storlek för hemreparationer inte densamma för USA. Faktum är att två olika typer av skruvmejslar kommer att användas. Men i Sverige är Phillips #2 troligen den vanligaste skruvmejseln i allmänhet.

Hur vet jag vilken storlek jag behöver till min skruvmejsel?

Först måste du välja rätt typ av skruvmejsel. Därifrån bör du testa att montera den på fästet innan du applicerar vridmoment. Se till att den storlek du har valt fyller fästet helt. Om det finns luckor eller biten är något för stor bör du välja en annan storlek.

Vem är skruvmejslar för?

En skruvmejsel är det viktigaste verktyget för mindre hemreparationer. Det krävs för allt från att byta batteri på ett barns leksak till att installera ett röklarm till att justera den lösa ledstången vid trappan. Bra multi-bit-drivrutiner, som den typ jag rekommenderar, brukar köra i intervallet 200 till 300 kronor. Det här priset kan få din käft att tappa lite, men vår rekommendation är för långväga.

Vi vet alla att även dåliga skruvmejslar kan få jobbet gjort, men om du läser en recension av en skruvmejsel letar du förmodligen efter något bättre och undrar om det är värt det. Vi känner att du enkelt är berättigad att investera i en bättre skruvmejsel – inte bara är det här ett av de mest använda verktygen i någons samling, utan det är också omedelbart klart hur mycket bättre en skruvmejsel av hög kvalitet är. Du kommer att arbeta snabbare (med mindre ansträngning), du kommer att göra mindre skador på skruvhuvudena och mindre reparationer och hemprojekt kommer att kännas mycket mer hanterbara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top