Bästa toalettstolen 2022 – Test av olika toalettstolar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Gustavberg Nautic GB111546201211

Ido Seven D 3721901201

Ifö Spira 626009311040

Ifö Sign 6860

Klicka här för att se fler toalettstolar.

Bästa toalettstolen 2022

Toaletten är en av de saker som vi alla behöver och använder flera gånger om dagen, men oftast undviker att tänka eller prata för mycket om. Men när en toalett inte gör sitt jobb blir det direkt märkbart, både när man använder den och när den står oanvänd. Rätt toalettstol kan öka din komfort under de stunder du spenderar på den, hjälpa dig att spara vatten eller spara dig från att behöva plocka fram vaskrensaren med frekvens. En sämre toalett kan innebära läckage, lukt och allmänt obehag. Uppenbarligen är detta ett köpbeslut som är viktigt.

Det är dock inte så enkelt att köpa den bästa toalettstolen på nätet. Det finns så många olika modeller inom olika prisklasser, vilket gör att det kan bli svårt att veta vilken toalettstol som passar just dig bäst. För att göra det ännu svårare så undviker butiker förstås att påpeka nackdelar med vissa toalettstolar osv. När du blindt handlar efter en toalettstol får du alltså ingen bra helhetsbild hur bra en viss toalettstol är och när du väl får hem den så är den kanske inte alls som du förväntat dig. Vi all tycker förstås att det är riktigt tråkigt spendera större summor pengar på en toalettstol som du inte tycker är bra. Om man inte är så insatt kan det därför bli svårt att välja den bästa toalettstolen.

Det är just av den anledningen som jag här på hantverksproffset.se har skapat denna köpguiden och topplistan för toalettstolar. Med min tabell bör du enkelt kunna välja ut den bästa toalettstolen efter dina behov. Utifrån de olika kategorierna i tabellen kan du välja den som känns bäst för dig. Jag rekommenderar en Ifö toalettstol eller Gustavsberg toalettstol för er som vill ha något mycket pålitligt och funktionsrikt. Även toalettstolar från Ido är mycket bra val. För att ta fram min tabell utförde jag djupgående forskning på olika toaletter på marknaden genom att läsa otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika affärer som säljer toalettstolar, svenska som engelska. Jag kan garantera att du kommer bli nöjd vilket val du än gör.

Kolla även in min köpguide för den bästa eldkorgen.

Köpguide för bäst i test toalettstol 2022

Det är alltså inte så enkelt att köpa en bra toalettstol på nätet. Jag vet själv att det kan vara väldigt svårt att veta vad som är bäst. Detta fick jag reda på under mitt toalett test. Men det är just därför som jag har gjort en egen köpguide. Det finns väldigt många olika saker att tänka på när man ska köpa en toalett. Men när du ska köpa en toalettstol så är det viktigaste att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa toalettstolen 2022:

 • Badrumsstorlek
 • Längd och höjd
 • Toalettstolens färg
 • Hel eller tvådelad
 • Vägghängd eller golvmonterad
 • Garanti
 • Budget
 • Dubbelspolning enkel enkelspolning
 • Tyngdkraftsspolning eller tryckassisterad spolning

Badrumsstorlek

Det första du bör tänka på när du köper en ny toalettstol är din badrumsstorlek. Till exempel har alla toaletter på den här listan långsträckta skålar. Även om den långsträckta skålen bara är några centimeter längre kan den ibland betyda mycket. Om ditt badrum inte är stort är det bättre att investera i en mindre, rund skåltoalett.

Längd och höjd

Toalettstolens längd och höjd är också de faktorer som du bör tänka på, även om ditt badrum är stort. Det kan vara mycket obehagligt att sitta på toalettstolen och inte kunna lägga fötterna platt på marken. Observera också att små barn inte kan sitta hela vägen tillbaka på toalettstolen, och den långa toalettstolen får dem att sitta på kanten. I så fall kan avfall falla ner på toalettstolens kant, vilket skulle leda till mer frekvent rengöring.

Toalettstolens färg

Naturligtvis bör du också tänka på färgen. De flesta enheter finns idag i vitt, men beroende på din badrumsstil kan vissa andra färger vara mer lämpliga. Kom ihåg att vissa toaletter erbjuder olika färgvarianter till olika priser. Om du till exempel vill ha en “brun” -färg på din toalettstol kan du behöva betala 1 000 kronor mer än det ursprungliga priset.

Hel eller tvådelad

Du bör också överväga om du vill ha en tvådelad toalettstol eller hel toalettstol eftersom skillnaden är stor. Till exempel är en enhet i en del mycket svårare att bära, medan en enhet i två delar är lättare att underhålla. Om du bryter en hel toalettstol måste du också byta ut hela enheten.

Vägghängd eller golvmonterad

Vägghängda enheter har en plats ovanför golvet, medan tanken vanligtvis är bakom väggen. De lägger till en specifik, modern känsla i ett badrum. Golvmonterade toaletter har dock en synlig tank bakom skålen och kanske inte ser så lyxig ut.

Garanti

Tänk slutligen på garantin när du köper en ny enhet. Sanningen är att de flesta ifö toaletter är hållbara och håller länge. Men om några små delar går sönder är det bra att ha en garanti som täcker dig.

Budget

Liten toalettstol
För de flesta är en liten toalettstol tillräckligt.

Ett av de första och viktigaste övervägandena är budgeten. Prissättningen för denna grundläggande funktion driver spektret från under 2 000 kronor för en enkel modell upp till över 10 000 kronor för en “smart” liten toalettstol som öppnar locket när det känner att du närmar dig, värmer sätet, tvättar och torkar dig och spolar också automatiskt.

Tänk på kostnaden för en ny toalettstol gustavsberg i hela planen för din plan, och inkludera nödvändig hårdvara, en ifö toalettstol (om den inte ingår i toalettpaketet) och vax / silikonringen för att täta toalettstolen mot golvet.

Om det är ett DIY-projekt kommer det inte att finnas några arbetskraftskostnader; bara din tid att ta hänsyn till. Om du anställer en rörmokare, se till att beskriva projektet till fullo och få några offertar och rekommendationer innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Du vill vara säker på att jobbet utförs precis som du vill.

En enkel installation kommer sannolikt inte att kräva några ändringar av befintliga badrumsfunktioner, men om du behöver konfigurera rörledning eller skåp eller kakling måste du också ta med dessa kostnader i din budget.

Att spara en budget och hålla fast vid den kan betyda ett mer framgångsrikt projekt som du kommer att vara nöjdare med på lång sikt.

Dubbelspolning eller enkelspolning

Dubbel spolning avser en toalettanvändares förmåga att välja mellan två typer av spolningar beroende på avfallet som ska spolas bort. Vanligtvis har dessa typer av toaletter en tvåsidig knapp på toppen av toalettstolen. Att trycka ner ena sidan av knappen resulterar i en spolning med lågt flöde som bäst används för flytande avfall, medan man trycker på den andra sidan av knappen gör att mer vatten kan tränga in i skålen när fast avfall ska spolas.

Enkelspoltoaletter är de mest tillgängliga. Ett spolhandtag och ett spolalternativ; även om vanligtvis spolningen kan kontrolleras genom att antingen släppa handtaget förr eller hålla det längre om så önskas.

Medan en toalettstol med dubbelspolning kan vara lite dyrare i början, tror man att vattenbesparingarna kommer att överträffa det under toalettstolens livslängd. Dessutom är det bara bättre för miljön att använda mindre vatten.

Tyngdkraftsspolning eller tryckassisterad spolning

De flesta toaletter matas med gravitation; vilket innebär att de förlitar sig på tyngdkraften för att skjuta vattnet genom toalettskålen när den släpps ut ur tanken genom spolhandtaget. Detta innebär att toalettstolen inte är beroende av vattentrycket i rören för att ge kraften. Vanligtvis ger mängden vatten i tanken tillräckligt med massa för att få vattnet att röra sig tillräckligt snabbt för att ta bort avfall från skålen.

Det betyder dock inte att alla toaletter med gravitation är desamma, eftersom mönstret för den vattenrörelsen kan påverka spolningens prestanda. Hur vattnet kommer in i skålen, hur det rör sig runt skålen och hur det ultimata lämnar skålen har alla en effekt på toalettstolens prestanda.

Tryckassisterade spoltoaletter håller vattnet i tanken under tryck så att det, när det släpps, har en mer kraftfull spolning. Som sådan använder den mindre vatten eftersom det inte förlitar sig på vattentrycket för att ge prestanda. Tryckassisterade spoltoaletter är bra för miljöer med hög användning, där det är viktigt att använda mindre vatten eller där det yttre avloppssystemet inte är i nivå.

Läs också >>> Spegel test

Vattenanvändning av toaletter

Eftersom standarderna har blivit bättre med åren är det primära målet att tillverka toaletter så att de använder den minsta mängden vatten för att spola avfall. Äldre modeller använde 15 liter vatten per spolning, medan nyare modeller använder i genomsnitt 6 liter vatten per spolning.

Nyare mönster har så mycket att erbjuda jämfört med äldre modeller. Dessa nya funktioner inkluderar bättre spoleffekt, mindre vattenanvändning, spolhandtag med dubbla åtgärder och så mycket mer. Om en liten toalettstol använder mindre vatten, för att förhindra dubbelspolning, skulle den behöva kompensera med annan teknik. Gravity-teknik tillsammans med sprutventiler hjälper till med fullständig rengöring och spolning av avfallet helt.

Vissa modeller använder 1,28-GPF, vilket förhindrar dubbelspolning i extrema situationer. Dessa toaletter erbjuder en perfekt kombination av kraft och besparingar. Toaletter använder en tredjedel av hushållets vattenanvändning och med flera badrum i huset vill du få nyare modeller för att spara vatten. När du letar efter en utmärkt ny toalettstol, se till att den ger stor skillnad i dina löpande besparingar och kostnader.

10 tips för att hitta den bästa toalettstolen för dig

Tips 1. Hitta det bästa spolbetyget

När du köper toalettstolen förväntar du dig att den är användbar i cirka tio år efter att du har köpt den.

Om du vill ha något som kommer att vara lämpligt och som kommer att hålla dig länge, bör du ta dig tid att göra lite forskning i förväg. När du letar efter din toalettstol online kan du göra det bästa av att jämföra funktioner på butikswebbplatser och se till att du får den toalettstol som har bäst spolning.

Detta kommer att ge dig en indikation på hur bra toalettstolen fungerar över tid och i slutändan kommer det att innebära att toalettstolen håller starkt.

Tips 2. Kontrollera om toalettstolen gör stora besparingar för dig

När du letar efter den bästa toalettstolen kan det hända att vissa toaletter är särskilt effektiva.

Högeffektiva toaletter kan spara upp till 15 000 liter vatten varje år per person i ditt hushåll.

Det finns vissa vattenföretag som till och med erbjuder dig pengar tillbaka när du köper en av dessa effektiva toaletter.

Det är viktigt att du granskar recensionerna av dessa toaletter innan du köper, eftersom vissa rörmokare hävdar att högeffektiva modeller kan bli fläckade eller igensatta ganska enkelt.

Tips 3. Tryckassisterade toaletter

Om du är särskilt medveten om att spara vatten bör du få den toalettstol som fungerar mest effektivt. Tryckassisterade toaletter och tyngdtoaletter är de två huvudtyperna du kan välja mellan.

Rörmokare rekommenderar vanligtvis att människor som försöker spara vatten alltid ska välja en tryckassisterad toalettstol. Dessa cancertoaletter fungerar genom att ha en tank som är separat från skålen.

Tanken är fylld med vatten som är under tryck. När ifö toalettstolen spolas släpps vattnet ut i hög hastighet så att skålen kan rengöras snabbare och avfallet kan transporteras bort mer effektivt.

Det är värt att notera att dessa typer av toaletter är dyrare än tyngdtoaletter och de kan vara bullrigare.

Ibland kan det också vara svårare att hitta delar eller att reparera en tryckassisterad toalettstol.

Tips 4. Gör rengöringen enklare

Om du är en sådan typ av människor som verkligen hatar städning, bör du tänka på att få en toalettstol i ett stycke.

Dessa typer av toaletter är mycket lättare att rengöra, eftersom det finns färre delar, men de är mycket dyrare än standardtoalettstolen.

Hela toaletter är också mycket tyngre än tvådelade enheter, vilket innebär att de är något svårare att installera och har större krav på montering.

Tips 5. Tänk på din komfort

Om du tycker att sitta på toaletterna ibland kan vara svårt eller till och med obekvämt, kommer du att vara glad att veta att det finns toaletter som har utformats för människor som du.

Funktionsnedsatta har strikta riktlinjer och toaletter som följer dessa riktlinjer har högre skålar som är antingen 43 eller 48 cm.

Detta är betydligt högre än standarden på 38 cm.

Även om dessa stolhöjdstoaletter är mer lämpliga för äldre och personer med funktionsnedsättning eller som är längre, kan de vara olämpliga för mindre barn.

Även om du kanske känner dig dum att göra det bör du kanske försöka gå till ett bås och sitta på ett av displaytoaletterna.

Tips 6. Se till att de tuffa matchningarna uppstår

Såvida du inte gör några betydande ombyggnadsändringar i ditt badrum, bör du alltid komma ihåg att mäta inbyggnaden av din befintliga toalettstol innan du köper en ny.

Denna mätning är avståndet från bultarna som håller ner din nuvarande toalettstol och baksidan av din badrumsvägg.

Denna mätning kommer att säkerställa att din nya ifö toalettstol kommer att kunna installeras i det utrymmet utan att du behöver dekorera eller täcka över hål som finns kvar genom att flytta din gamla toalettstol.

Tips 7. Tänk noga innan du köper en större skål

När människor uppgraderar sina toaletter kan de ibland bli lurade med erbjudanden som erbjuder långsträckta skålar.

Medan dessa skålar kan vara bekvämare för vissa människor, kan ytterligare 5 cm räcka för att förstöra ditt badrums layout.

Om du till exempel har några skåp kan du upptäcka att det att ha en långsträckt skål betyder att du inte kan öppna dina dörrar eller lådor.

Tips 8. Spara vatten

Dessa dagar finns det gott om toaletter som erbjuder ett dubbelt spoltoalett system. Vad detta betyder är att det finns en knapp eller spolning för vätskor och 1 knapp eller spolning för fasta ämnen.

Spolningen för vätskor använder cirka hälften av vattnet som används för att avlägsna fasta ämnen. Det beräknas att dessa toaletter kan spara cirka 25% vatten jämfört med vad du brukar använda.

En av de enda motgångarna med dessa toaletter är att det inte finns så många färger eller stilar att välja mellan.

Det kan också ta lite tid att hitta rätt spolning för dig, eftersom vissa tycker att några spolningsknappar eller hhandleto är svåra att flytta.

Tips 9. Försök att inte gå under din budget

Med de flesta saker försöker människor spara pengar när de kan. Om du byter badrum, eller helt enkelt bara ska uppgradera din toalettstol, bör du tänka igen innan du sänker budgeten för din toalettstol.

Även om en liten toalettstol gustavsberg inte är den mest glamorösa föremål som du köper för din fastighet, kommer den att vara av största vikt för att ge dig grundläggande sanitära behov och hålla bakterier och dofter utanför ditt hem.

Om du väljer en som är av dålig kvalitet kan det hamna eller bli dyrt att reparera när något går fel.

Tips 10. Handla runt

Precis som med allt annat, när du köper toaletter, lönar det sig att shoppa.

Se till att du jämför alla toaletter som finns tillgängliga då och välj det som passar bäst för dina behov.

Ibland kommer du att upptäcka att det finns några ifö toaletter som passar, och i det här fallet kommer du att kunna välja den billigaste.

Byta toalettstol
Det är mycket att tänka på när du ska byta toalettstol, därför kan det vara bra att hyra en professionell.

Vanliga problem med toaletter

Under mitt toalettstol test så tog jag reda på några vanliga problem som ofta uppstår med toaletter. Därför så tittade jag mycket på dessa problem när jag genomförde mitt toalett test. Här nedan kan du läsa om några vanliga problem med toaletter:

1. Toalettstol som spolar av sig själv

Ibland kan toaletter utveckla ett problem där de verkar spola sig slumpmässigt. Detta kan vara lite oroande, särskilt på natten när toalettstolen verkar spola av sig själv, vilket särskilt kan leda till att barn får mardrömmar och känner sig oroliga. Lyckligtvis är detta ett enkelt problem att fixa. Det orsakas av vatten som gradvis läcker in i skålen. Detta beror på en ventil som har försvunnit och som ett resultat gör att vattnet kan droppa igenom. För att åtgärda detta är allt du behöver göra att ta bort den befintliga ventilen. Ta med den här ventilen till din lokala hårdvaruaffär där du kan jämföra med andra ventiler som finns att köpa så att du köper rätt ersättning.

2. Svaga spolningar

Dessa dagar säljs toaletter som hjälper dig att spara vatten. Det här är bra nyheter för vissa, men ibland kommer du att upptäcka att toalettstolen inte spolar tillräckligt starkt. Vanligtvis, när du får dina toaletter, kommer tillverkaren att ge dig instruktioner om hur du installerar och använder toalettstolen ordentligt. Du bör kontrollera dessa instruktioner för att se hur du ställer in påfyllningsventilen. Detta gör att du kan se till att tanken fylls upp till sin maximala nivå varje gång, vilket säkerställer att du får starkast möjlig spolning.

3. Toalettstol som ständigt kör.

Ibland kommer toaletter att utveckla vanan där de hela tiden kör. Bullret som detta orsakar är tillräckligt för att göra någon galna och det är också ett bra sätt att slösa bort vatten. Detta är ett annat vanligt problem som är lätt att fixa. Klaffventilen på din toalettstol som inte tätar sig ordentligt orsakar det vanligtvis. Du bör se till att det inte finns något i toalettskålen som gör att ventilen stannar öppen, till exempel ett rengöringsblock. Mineralavlagringar kan också få ventilen att förbli öppen när de samlas runt toppen av toalettstolen.

4. Vatten som droppar från toalettbehållaren

Ibland kan du upptäcka att toalettbehållaren ser ut som att den droppar. Även om detta problem kan vara att kondens dränka ner i tanken, kan det betyda något värre. Det bästa sättet att kontrollera om du inte har knäckt tank är att släppa lite matfärg i tanken. Om dropparna börjar bildas i färgen på matfärgningsfärgen är det möjligt att du har en sprucken tank. Du bör också kontrollera rören för läckage.

5. Toalettstol som svämmar över

Ibland kommer det en tid då du spolar toalettstolen och vattennivån inte slutar stiga. Att stänga locket och hoppas på det bästa gör det inte. För att förhindra att det flyter över måste du stoppa att skålen fylls. För att göra detta måste du ta tag i bollen som flyter i tanken och stötta upp den. Detta förhindrar att tanken fylls längre. Självklart, om den fylls och inte dräneras, är din gustavsberg toalettstol blockerad, så du måste fortfarande använda en kolv för att rensa blockeringen.

Hur man mäter för en ny Ifö toalettstol

För att mäta för en ny toalettsits behöver du ett måttband. Ta tejpen och mät från toalettskålens främre mitt och mät till gångjärns mittpunkt. Du bör sedan mäta skålen vid den bredaste punkten.

Se till att du alltid mäter vid de bredaste och längsta punkterna i toalettskålen. Du bör mäta din toalettskål minst två gånger för att försäkra dig om att du inte har gjort ett misstag med mätningarna och notera den måttenhet som du också använder. Mät badrum för toalettstol

Det är det viktigaste du behöver göra innan du börjar köpa några möbler att sätta i den. Om du inte har tillräckligt med utrymme för de varor du köper kan det vara svårt att returnera dem eller byta dem mot något mer lämpligt.

Först bör du mäta rummet totalt och göra ett diagram. Se till att du använder rätt måttenhet och håll dig konsekvent med detta. Du bör inkludera dörröppningsmätningen och det område som din dörr behöver öppnas. Ta inte med några befintliga möbler i diagrammet om du planerar att ändra dem.

Därefter måste du mäta fönstren och hur högt de är från marken. Du vill inte att de ska hindras av dina nya badrumsmöbler. Mät fönstrets höjd och bredd.

Du bör också markera i diagrammet vilket rum varje vägg ansluter till. Ytterväggar är särskilt viktiga, eftersom det är de väggar som du kommer att fästa eventuella avloppsrör på och fläktar.

Höjd på en ifö toalettstol med komforthöjd

En handikapplag anger att toaletterna som är gjorda i en bekväm höjd för äldre eller funktionshindrade ska vara i en höjd av 43 eller 48 cm. En vanlig toalettstol ifö är vanligtvis 38 cm hög. Uppenbarligen är allas version av en bekväm höjd annorlunda.

Det beror enormt på din egen längd och dina personliga behov. Högre människor och äldre drar vanligtvis mest nytta av komforthöjdstoalettstolen. Det bör noteras att färre personer och barn skulle behöva en lägre toalettstol, så om det finns barn i ditt hem, bör du välja en 38 cm standardhöjdtoalett.

Kända märken för bästa toalettstolar

Det finns många tillverkare av toaletter som alla försöker få oss att köpa deras produkter. Från alla dessa tillverkare finns det några märken som fortfarande är mycket populära. Denna popularitet beror på olika orsaker.

Det kan bero på att de är mycket innovativa, eller möjligen bara för att namnet fastnar i människors sinnen, eller att de erbjuder vad ingen annan toalettproducent erbjuder. Här tar jag en titt på fyra varumärken som är några av de mest populära runt.

Toto

Toto hittades i Japan för över 100 år sedan, men har idag tillverkningscenter över hela världen. Även om Toto producerar en hel rad badrumsprodukter är den förmodligen mest känd för några av sina tekniska innovationer med toaletter.

1993 utvecklade Toto sitt Neorest-toalettutbud. Neorest var en förening av en liten toalettstol med en bidé och automatiserade många av funktionerna med elektronik. Resultatet av detta var en total automatiserad, handsfree toalettstol med integrerade sätesvärmare som automatiskt öppnades och stängdes. Toto fortsätter med sin innovation idag, men dess breda utbud av produkter inkluderar vanliga toaletter samt högteknologiska versioner.

Kohler

Kohler Manufacturing började sitt liv i Wisconsin 1873. Ursprungligen tillverkade företaget jordbruksredskap och gjutgods. Företaget flyttade in i badrumsinredning 1873, när ett hästtråg emaljerades för att producera det första Kohler-badkaret. Sedan dess har Kohler expanderat till att producera ett komplett utbud av badrumsmöbler för både bostads- och kommersiella marknader.

Även om Kohler kanske inte har så många toalettrubriker som Toto, har det några mycket väl konstruerade toaletter. Bland dessa ifö toaletter finns en av de få dubbla spoltoaletterna som har en spak. Denna trippspak innebär att deras dubbla spoltoaletter är bland de få som är funktionsnedsatt-kompatibla.

Kohler är ett mycket mångsidigt företag idag, involverat i ett brett utbud av ingenjörstillverkning och äger golfbanor.

Saniflo

Även om Saniflo kanske inte är lika känd som några av de andra toalettproducenterna som jag nämnde, är det på den speciella marknaden att Saniflo servar det främsta varumärket. Saniflo tillverkar maserade toaletter som kan placeras, med minimal VVS, i områden där det är opraktiskt att montera en vanlig spoltoalett.

Till exempel kan en Saniflo-toalettstol placeras i ett område som faktiskt ligger under och långt från huvudavloppsledningen. Det tar bort avfallet genom att förstöra det och sedan pumpa det bort till avfallsröret. Toalettstolen kan vara så mycket som 23 cm under och 76 cm från avfallsröret. När Saniflo-toalettstolen är utrustad med ett halvt bad kan den också ta bort avloppsvatten från ett handfat, allt genom samma 2,5 cm rör.

Kontrollera garantin innan du bestämmer varumärket!

Aavancerade toaletter granskade Det är ingen idé när det gäller frågan om garanti. Självklart är det viktigt att ha en garanti, och när du har en ny ifö toalettstol vill du vara säker på att ingenting går fel.

Toalettstolen är inte ett glamoröst föremål att köpa och ingen vill byta ut en ifö toalettstol för tidigt.

Problemet med garantier när det gäller toaletter är att det finns många företag som erbjuder en enkel ett års begränsad garanti.

Om du vill ha en längre garanti måste du oftast köpa en dyrare toalettstol gustavsberg  och det går ett stort hopp från standard ett års garanti till en mer omfattande tio års garanti.

När din toalettstol är den mest använda apparaten i huset verkar ett års garanti ofta inte som en tillräckligt bra affär. Ibland kan det till och med vara svårt att välja en tillverkare som du vet kommer att erbjuda en längre garanti.

Där du skulle tro att det mer kända varumärket som Kohler skulle erbjuda dig längs garantin, erbjuder de faktiskt bara ett års begränsad garanti.

Det finns andra generiska varumärken som ibland kan erbjuda sina kunder tio års garanti

När det gäller toaletter är dock den vanliga teorin att en kort garanti innebär att företaget inte tror på sina egna produkter klarar sig inte.

Istället erbjuder de flesta företag kunderna möjlighet att förlänga sin garanti. Om du vill spara pengar kommer du att kunna köpa en billig toalettstol med kort ett års begränsad garanti. Om du vill ha en sinnesro med en längre garanti, med de flesta större företag, kommer du att kunna köpa en längre garanti för att skydda din gustavsberg toalettstol längre.

Vissa företag begränsar inte ens förlängningen av garantin så att du eventuellt kan ha en rullande garanti som garanterar att du alltid har en fullt fungerande toalettstol

Ibland behöver du inte oroa dig över garantins längd.

Det finns några tillverkare som erbjuder 20 till 30 års garanti vars olyckliga kunder har tagit sig igenom webbplatser för att uttrycka sin besvikelse över sina produkter. Det kan visa sig att garantin som erbjuds under en så lång livslängd inte är så omfattande som köparen ursprungligen skulle tro.

När de kontaktar tillverkaren kan vissa kunder upptäcka att deras garanti inte var så omfattande som de ursprungligen fick tro på.

Det bästa du kan göra är att välja ett varumärke som du känner att du kan lita på. Exempel på bra varumärken är Ifö, Gustavsberg och Ido. Ifö toalettstolar anses vara de absolut bästa på marknaden.

Kontrollera kundrecensioner och se till att befintliga kunder är nöjda med servicenivån de har fått. Du kan också säga specifikt för recensioner om garantin från tillverkaren av din valda modell.

Att välja ett pålitligt varumärke kan ofta säkerställa att din garanti också kan lita på. Du bör också se till att du läser alla dokument som följer med din toalettstol för att säkerställa att din garanti täcker allt som du tycker att det borde.

Läs också >>> Hygrometer test

Vanliga frågor om toalettstolar

Vad behöver man veta om toaletter?

Spolande toaletter har funnits sedan 1800-talet – även om det funnits variationer i enheten i hundratals år tidigare – skapat som ett sätt att ta bort kroppsavfall från huset utan att behöva bära det i en hink. Idag är toaletter en häftklammer i badrum runt om i världen, och även om de kan se ungefär likadana ut, finns det ett överraskande antal alternativ att välja mellan när man köper en ny toalettstol.

Toaletter utnyttjar tyngdkraften för att ta bort avfall från ditt hem. När du trycker på handtaget eller spolningsknappen lyfts en del som kallas klaffen, som är placerad i tanken bakom toalettstolen, så att vatten rinner från tanken in i skålen. När skålen är full nog orsakar gravitationen att vattnet och allt innehåll sugs ner i ditt septiska system eller avlopp, och fyllningsventilen fyller sedan på tanken med vatten. Allt detta händer på bara några sekunder och toalettstolen kan sedan användas igen.

Medan alla toaletter använder samma allmänna mekanism finns det många möjliga variationer mellan produkterna. Du hittar till exempel toaletter med olika skålformer, spolningsalternativ, installationskrav och mer. Beroende på vilken toalettstil du väljer kan det kosta mellan 800 och 50 000 kronor eller mer – och glöm inte att ta med installationskostnaden, vilket vanligtvis är några tusen kronor.

För vägledning om hur du väljer rätt toalettstol för dina behov är följande några av de viktigaste överväganden du bör tänka på och de olika typer av toaletter du kommer att stöta på när du handlar.

Vad du ska leta efter i en toalettstol

Det finns flera faktorer som skiljer toalettmodeller, som alla kan påverka deras komfort och funktionalitet.

 • Storlek: Det första du måste ta hänsyn till när du handlar en ny toalettstol är dess storlek. Om du byter ut en befintlig toalettstol, vill du räkna ut dess “grova” mätning eller avståndet från väggen till golvavloppet. Standardavståndet är 30 cm, men du kan ha en 25 cm eller 35 cm grov om du bor i ett äldre hem. Denna mätning hjälper dig att välja en toalettstol gustavsberg  av lämplig storlek som enkelt kan installeras med din befintliga VVS.
 • Toalettstil: Det finns några toalettstilar du troligen kommer att stöta på när du handlar. Det kanske vanligaste är tvådelad toalettstol, där skålen är separat från tanken och måste skruvas fast under installationen. Det finns också toaletter i ett stycke, som kommer som en sömlös bit. Denna stil tenderar att bli dyrare, men många tycker att de är lättare att rengöra. Dessutom finns det väggmonterade toaletter som ger ett elegant, modernt utseende. Den här stilen är dock mer komplicerad att installera, vilket kräver ytterligare avstängning samt modifiering av VVS om du byter från en “vanlig” toalettstol.
 • Höjd: På en vanlig toalettstol är fälgen 35 eller 38 cm från marken. Det finns dock också modeller där fälgen är 43 till 48 cm, och denna stil marknadsförs ofta som en “komforthöjd” -toalettstol eftersom den extra höjden gör dem lättare att sitta på och gå av. Om någon i ditt hem har begränsad rörlighet, vill du leta efter en modell som är godkänd av funktionsnedsatta, eftersom dessa toaletter har en kant som är minst 42 cm från marken, vilket gör dem mer tillgängliga.
 • Spolningsteknik: Majoriteten av toaletterna använder ett tyngdkraftsspolningssystem, som beskrivs i introduktionen, för att tvinga vatten och dess innehåll ut ur skålen. Denna typ av spolningssystem är tyst och kräver lite underhåll, varför det är ett så populärt alternativ. Det finns dock också nyare stilar av spolningssystem. Till exempel kan du stöta på tryckassisterad spolningsteknik, där tryckluft tvingar vatten in i skålen. Det finns också dubbla spoltoaletter, där du kan välja mellan helt eller delvis spolning, beroende på vad du tömmer ur skålen. Dessa nyare stilar erbjuder sina egna fördelar, men kom ihåg att de vanligtvis är dyrare och kan kräva mer underhåll.
 • Vattenanvändning: Idag dikterar lagar att toaletter inte kan använda mer än 6 liter vatten vid varje spolning, så du behöver inte oroa dig för att din nya toalettstol ifö slösar bort vatten. Det finns dock också högeffektiva toaletter som bara använder cirka 4 eller 4,5 liter per spolning, vilket sparar ännu mer vatten. Dessa högeffektiva produkter identifieras ofta av Naturvårdsverkets vattenmärkning.
 • Skålform: När du sätter dig på toalettstolen tänker du förmodligen aldrig på dig själv: “Åh, den här långsträckta skålen är bara så bekväm.” Många inser inte ens att det finns olika toalettskålar förrän de handlar efter en! Det är dock ett stort val du måste göra när du köper en ny toalettstol. Idag hittar du två vanliga toalettformar när du bläddrar i olika produkter. Avlånga skålar är mer ovala och marknadsförs som bekvämare att sitta på. Runda skålar, å andra sidan, är några cm kortare, vilket gör dem idealiska för små badrum.
 • Ljudnivå: Om din nya toalettstol kommer att installeras någonstans så är buller ett problem – som bredvid ditt sovrum eller ditt barns barnkammare – vill du definitivt överväga hur högt det är. Generellt är tyngdkraftssystem de tystaste och vissa toaletter har speciella påfyllningsventiler som är utformade för att vara tystare. Dessutom, om buller är ett problem, vill du få ett tyst stängande lock som förhindrar att det smälter igen.
 • Utseende: När du har räknat ut de mer tekniska aspekterna vill du också överväga utseendet på din nya toalettstol och hur den passar in i ditt badrum. Den vanligaste toalettfärgen är vit, men du kan också hitta modeller som är svarta, grå, solbränna eller till och med djärva färger som rosa eller gula. Dessutom har du alternativ när det gäller toalettstolens gångar eller röret böjer sig bakom toalettskålen. Om du väljer en modell med synliga fällor kommer du att kunna se böjningarna och måste rengöra dem. För att spara dig lite ansträngning med rengöring och skapa ett snyggare utseende, kanske du vill överväga en toalettstol med dolda eller kjoliga gångar, där dessa böjningar är täckta.
 • Specialfunktioner: Som med i stort sett alla hushållsapparater kan du hitta toaletter med “specialfunktioner” – mot en extra kostnad. Det finns till exempel modeller med beröringslös spolning, där du helt enkelt vinkar med handen för att aktivera spolningen. Andra avancerade funktioner inkluderar uppvärmda säten (ja, riktigt), överströmningsskydd, nattlampor, bidéfunktioner, självrengöring och mer. Dessa alternativ kommer dock inte bara att öka din ifö toalettstolens initialkostnad, utan de kan kräva ökat underhåll under armaturens livslängd.
Vilken typ av Gustavsberg toalettstol som är rätt för dig

Följande är de vanligaste toalettstilarna som du ser när du handlar.

 • Tvådelad: Som namnet antyder består tvådelade toaletter av två separata delar. Med den här stilen lossas vattentanken från skålen och basen och de måste skruvas ihop under installationen. Detta är den vanligaste typen av toalettstol, och de är i allmänhet billigare än alternativ i ett stycke. Några av fördelarna är att det är lätt att hitta reservdelar till toaletter och att de är lättare att transportera. Men många husägare ogillar att dessa modeller har fler sprickor och sprickor att rengöra. Tvådelade toaletter finns på en mängd olika prispunkter, som börjar så lågt som 1 000 kronor och sträcker sig upp till flera tusen.
 • Ifö toalettstol
  Ifö toalettstol “Spira” med en avancerad sensor som möjliggör kontaktlös spolning.

  Hel: Den andra vanliga toalettstilen är hel. Med denna typ av toalettstol smälts tanken och skålen samman för att skapa ett sömlöst utseende som många tycker är mer tilltalande. Dessutom finns det inga sprickor att rengöra, och dessa toaletter är ofta mindre, vilket sparar värdefullt utrymme i badrummet. Nackdelarna med toaletter i ett stycke är att de är mer besvärliga att flytta och kräver en mer betydande initialinvestering. Avancerade modeller börjar på cirka 2 000 kronor, och avancerade modeller med specialfunktioner kan kosta över 10 000 kronor.

 • Väggmonterad: Om du vill spara utrymme eller skapa ett modernt utseende i ditt badrum kan en väggmonterad toalettstol vara ett tilltalande alternativ. Det finns flera fördelar med denna typ av toalettstol, men de kommer också till ett extra pris. Väggmonterade toaletter tar ofta mindre utrymme än standardenheter, och det är lättare för personer i rullstolar att övergå till dem. Vidare har dessa toaletter ingen bas, så de är lätta att rengöra under. Det finns dock nackdelar med väggmonterade toaletter också. För det första är de ofta dyrare att köpa, från cirka 3 000 kronor, och installationen är mer komplicerad, eftersom du behöver en tjock, robust vägg och rörsystem som går in i väggen, inte golvet.
 • Rund skål: Runda skåltoaletter kan särskiljas genom sina cirkulära fälgar. Eftersom de vanligtvis inte är så djupa som långsträckta skåltoaletter, har de ofta en kortare inbäddning och är idealiska för små utrymmen. Runda skåltoaletter finns i både tvådelade, enstaka och väggmonterade stilar, och du kan sannolikt hitta en modell med många av de avancerade funktionerna som anges ovan. En grundläggande rund liten toalettstol kan kosta så lågt som 800 kronor medan avancerade modeller kan kosta 5 000 kronor eller mer.
 • Avlång skål: Den andra vanliga toalettformen är den långsträckta skålen, som i allmänhet är några centimeter djupare. Dessa toaletter sägs ge en bekvämare sittupplevelse, och de har ofta en större grovmätning för att tillgodose sitt ökade djup. Idag finns det ett brett urval av toaletter med långsträckta skålar, eftersom de är de mest populära av de två stilarna. Du hittar långsträckta skålar på toaletter i ett stycke och på väggmonterade alternativ. En lågmodell kostar dig 1 000 kronor eller mindre, medan en avancerad version kan kosta över 10 000 kronor.
 • Tyngdkraft: Som nämnts är tyngdkraftsspolningssystem de mest populära i moderna toaletter. Inte bara är denna typ av toalettstol tystare än andra spolningssystem, men den kan också fungera med lågt vattentryck. Eftersom dessa toaletter är beroende av tyngdkraften för att flytta avfall genom rören är de mer benägna att täppa till. Spolningssystem för tyngdkraftsmatning finns i de flesta toalettstilar, och de kan kosta så lågt som 800 kronor, allt i hundratals för mer avancerade modeller.
 • Tryckassisterat: Tryckassisterat spolningssystem kompletterar tyngdkraften med tryckluft, trycker vatten och slösar ner rören med mer kraft. Som sådan är dessa toaletter mindre benägna att täppa till, vilket gör dem populära bland stora familjer. Det finns dock några nedskärningar av tryckassisterade toaletter, inklusive en betydligt bullrigare spolning. Dessutom behöver du ett högre vattentryck för att säkerställa att denna typ av toalettstol fungerar korrekt. Tryckassisterade toaletter är vanligtvis på den dyrare sidan och börjar på cirka 3 000 kronor.
 • Dubbelspolning: Toaletter med dubbelspolning är ett utmärkt alternativ för dem som är miljömedvetna och vill spara vatten hemma. Dessa modeller har två spolningsinställningar: en “full” spolning för fast avfall och en “partiell” spolning för vätskor. I allmänhet använder fullspolningsinställningen cirka 6 liter vatten, medan den partiella inställningen använder cirka 4 liter. Eftersom de har två spolinställningar, har denna toalettstil ofta knappknappar i motsats till ett standardhandtag, och de finns i både två- och ett-stycksdesign. Som en extra bonus är dessa toaletter inte så dyra som du kanske tror! En standardmodell kan kosta dig mindre än 1 000 kronor.
 • Vattenfri: Om du vill installera en toalettstol på en plats som saknar traditionell VVS kan du behöva titta in i en vattenfri toalettstol. Dessa är populära alternativ för fjärrstugor, lador, husbilar och mer. Det finns två vanliga typer av toaletter utan vatten: påsar och kompostering. Med nya påstoaletter förseglas allt avfall i en lufttät påse när du “spolar” och du slänger bara påsarna med jämna mellanrum. Å andra sidan är komposttoaletter anslutna till en separat soptunna där avfall ackumuleras, och med tiden bryts det organiska materialet ner och kan sedan användas som gödselmedel. Eftersom de är en nischartikel är vattenfria toaletter betydligt dyrare än vanliga modeller, med en början på cirka 5 000 kronor.
 • Smart: För en lyxigare badrumsupplevelse kanske du vill leta efter en “smart” toalettstol. Dessa avancerade toaletter är vanligtvis i ett stycke, och de är utrustade med en mängd lyxiga funktioner. Några vanliga alternativ inkluderar uppvärmda säten, inbyggda bidéer, automatiska lock, beröringsfri spolning och mer. Som du förväntar dig blir dessa avancerade modeller inte billiga och börjar på cirka 10 000 kronor. Tänk på att många av funktionerna drivs med el, så du kan behöva ansluta den till ett eluttag.
Ledande tillverkare

När du handlar toalettstol kommer du troligen att stöta på flera populära märken. Här är vad du borde veta om var och en.

 • Kohler: Ett välkänt varumärke för allt badrum och kök, KOHLER erbjuder ett stort urval av toaletter, allt från okomplicerade tvådelade alternativ till avancerade “intelligenta” toaletter. Detta varumärke är känt för sin minimalistiska, moderna design och majoriteten av sina produkter tas emot väl av konsumenterna.
 • Delta: Även om detta varumärke inte erbjuder så många produkter, är Delta-toaletter några av de mest rankade produkterna över hela linjen. När du bläddrar i Deltas urval hittar du högkvalitativa modeller i två delar i traditionella stilar samt coola toalettlock med inbyggda nattlampor.
 • Toto: Oavsett din budget när du handlar toalettstol, kommer du sannolikt att kunna hitta ett alternativ som passar dina behov från TOTO. Detta varumärke är känt för sina snygga toaletter i ett stycke och erbjuder ett brett urval och får konsekvent toppbetyg från köpare.
Tillbehör

Det finns en mängd olika tillbehör som du kan välja att köpa tillsammans med din nya toalettstol, vanligtvis bland annat ett annat säte och lock. Majoriteten av toaletterna har ett vanligt säte och lock, men många husägare vill uppgradera till ett säte som är bekvämare, snyggare och / eller funktionellare. Några exempel på uppgraderade ifö toalettstolar inkluderar lock med långsam stängning, som förhindrar smällning, och träsäten som tenderar att vara lite varmare och mer hållbara än plastalternativ.

Dessutom kanske du vill ha tillbehör till din nya toalettstol, till exempel nattlampa, bidé eller självrensande alternativ. Många av dessa tillbehör är förvånansvärt överkomliga och kan öka din nya toaletts funktionalitet.

Om du ska byta toalettstol rekommenderar jag att du kollar efter en Ifö toalettstol eftersom de ofta har bäst kvalité.

Vilket är det bästa toalettvarumärket?

När det gäller de bästa varumärkena är Ifö och Gustavsberg de varumärken som toppar listan. Även med alla lyxfunktioner har dessa märken några av de mest prisvärda toaletterna på marknaden. Dessa varumärken har behållit sitt rykte genom att tillverka de mest hållbara produkterna och deras utmärkta kundtjänster.

Dessa välkända varumärken har inte bara de finaste ifö toaletterna på marknaden utan de introducerar också nya idéer utan att tappa kontakten med sina traditioner. Det kan vara svårt att välja bland de bästa av alla toalettmärken, men i slutändan måste du välja en. Toto och American Standard är utan tvekan de bästa valen, och resten beror på dig.

Toto

Med sin innovativa stil vet Toto Toalettstol säkert hur man testar nya idéer. Drake II är Totos bästa modell. Det är en certifierad högeffektiv toalettstol (HET) och förbrukar endast 5 liter vatten per spolning. Enheten sparar 20% vatten per spolning jämfört med traditionella badrumstoaletter.

Toto har ett starkt rykte för att underhålla och förbättra sin produkt. Därför, ju högre du går upp linjen, desto bättre och mer hållbara loo-funktioner får du uppleva. Totos modeller är tillräckligt pålitliga för att kunder ska kunna spela favoriter med de äldre originalmodellerna. Produktens tillfredsställelse och hållbarhet ger kundlojalitet.

Kohler

Kohler är stolt över sitt fantastiska kundservice rykte. Med bästa möjliga garanti för sina produkter löser Kohler Toilets alltid sina kunders problem angående deras produkter och tjänster.

Om något någonsin går fel med din enhet är deras blixtsnabba kundtjänst alltid ett samtal bort för att lösa ditt problem, eller så kan du besöka deras försäljningsställe för att få hjälp. Deras toaletter är enkla att installera och de har omfattande och kortfattade riktlinjer och manualer.

De har den snabbaste frakttjänsten, oavsett var du befinner dig över hela världen, och om du letar efter brådskande leverans är Kohler svaret.

Hur köper man rätt toalettstol bäst i test för sitt hem?

Spolningstyp

En spolmekanism är hjärtat och själen i varje spoltoalett. Om systemet inte fungerar på det angivna sättet kommer du att få några otäcka fläckar. Spolning faller i en av följande två kategorier:

Tyngdkraft

Som namnet antyder använder denna typ av maskin tyngdkraften för att skjuta avfallet ner i spolningskanalen eller dräneringsröret. Tyngdkraft-matade toaletter kan arbeta med det vanliga vattentrycket på 10 psi.

Det här är de tystaste spolmodellerna, och det producerar inte gnällljud medan det tvingar vattnet genom fälghålen med sifonisk handling. Denna spolningstyp är perfekt för att effektivt ta bort en stor mängd avfall.

Tryckassisterad

Toaletter med invändigt förslutna tankar kan skapa extremt vattentryck i skålen för att hjälpa till att stråla avfall ner i fällan. Tryckvattentanken kastar en hög volym vatten i skålen med stor hastighet för supersnabb rengöring.

Enligt de flesta rörmokare är tryckassisterade toaletter mycket vatteneffektiva, vilket gör det till ett utmärkt fynd för pengarna. Spolningssystemet är mycket effektivare än tyngdkraftsmatade system. Det kommer dock att finnas en hel del buller att hantera under varje spolning.

Strömassisterad

I stället för en tank som håller vatten under tryck använder denna typ av enhet en elmotor för att aktivera lufttrycket i den helt förseglade kompressionstanken.

Kombinationen av vatten och högt lufttryck suger avfallet genom spolningskanalen och rengör skålen med hög precision på mindre än några sekunder.

Dubbel spolning

Med dubbla spolningsenheter kan du spara upp till hela 68% vatten jämfört med en standardmodell med låg spolning. Den dubbla mekanismen består av två olika alternativ för att ta bort urin och fast avfall.

Medan den nedre vattenspolningen använder minimala mängder vatten (cirka 3 liter) för att spola det flytande avfallet, byter du till fullspolningsläget för att tvätta bort fast avfall med ett svep med 6 liter eller mindre. Dubbla spoltoaletter finns i både tryckassisterade och tyngdkraftsmatade alternativ.

Låg vattenförbrukning

Att spara vatten så mycket som möjligt är en prioritet för människor som bor i områden där vattenbrist är ett stort problem. Även om du bor i en lägenhet där vatten levereras 24 timmar, skulle det vara en trevlig gest mot naturresursbevarande att välja en HET (högeffektiv toalettstol). De bästa toalettmodellerna från de bästa märkena har spoltankar på 5 till 6 liter.

Dessa toaletter med lågt flöde passar alla spolningsåtgärder. Det dubbla spolningssystemet, kombinerat med vattenbesparande teknik, är ett idealiskt badrum för varje badrum. De små vattenförbrukningsmodellerna som uppfyller Kaliforniens standard på 1,28 GPF har en Vattensmart-etikett.

Skålstil

Tänk på vilken typ av skål du vill när du bläddrar igenom alternativen. De flesta moderna skålar finns i två grundläggande former: långsträckta och runda.

Avlånga skålar är 5 cm bredare än runda skålar, vilket ger bättre stöd till din bakre del. Runda skålar är mer kompakta i dimension och typiskt utformade för att passa i små badrum.

Sifoniska eller tvättade modeller ersätter luft i vattenkanalen med vatten. Denna åtgärd initierar en kraftvakuumåtgärd som snurrar bort från smutsen genom avloppsröret utan att täppa till den. Tvätttoaletter, å andra sidan, har en stor fälla som tvingar vattnet in i huvudskålen med hög hastighet och suger smuts nedåt.

Sätes höjd

Medan du läser igenom detaljerna, ta också en titt på armaturens sitthöjd, ju högre, desto bättre i det här fallet. Funktionsnedsatta-kompatibla komforthöjdssäten är cirka 42 cm långa.

Om du har barn i ditt hus, istället för att köpa en mindre toalettstol, köp en trappstol separat eftersom mindre system inte föredras när dina barn växer upp. Säten för funktionsnedsatta är efterfrågade för personer som lider av ogynnsamma fysiska tillstånd och äldre människor.

Vilken färg på toalettstolen ska du välja?

Även om den traditionella färgen på en vanlig ifö toalettstol är vit, går många nu för mer färgstarka. Till exempel erbjuder många tillverkare många färger som rött, rosa, gult, svart och till och med blått. Loos med sådana färger blir accentartiklar i ett badrum, och de arbetar för att markera annars vita eller grå vanliga väggar.

Men du behöver inte nödvändigtvis köpa en röd toalettstol för att sticka ut. Du kan alltid gå för mer traditionella färger men lägga till en twist, till exempel grå eller ebenholts. De kanske inte verkar som om de kommer att göra en betydande förändring i hur ditt badrum ser ut först, men totalt sett kommer de att arbeta för att skapa en mycket mjuk kontrast.

Kom dock ihåg att ljusa enheter tenderar att bli smutsiga mycket snabbare och behöver mer grundliga rengöringsritualer. Damm på tanken och även de minsta rostmärkena på botten kommer att förstöra det övergripande glänsande utseendet på ditt badrum. Låt mig vara ärliga en toalettstol gustavsberg är mittpunkten i alla badrum.

Ska man köpa en tvådelad eller hel toalettstol?

Det finns ingen grundläggande skillnad mellan arbetsmetoden för toaletter i enstaka delar och i två delar. I toaletter i ett stycke är komponenterna ordnade tillsammans. Därför finns det ingen separat tank. Denna typ av system har en noggrant förpackad design och är mycket lätt att rengöra och underhålla.

Tvärtom är tvådelade tankar fästa på toppen av skålen. Cirka fyra av fem toaletter som köps in för bostäder är i två delar, de kostar nästan 20 till 25% mindre än deras motsvarigheter.

På nackdelen kan tvådelade system vara svåra att rengöra. Leta efter en välbyggd sanitetsbar om du är fast besluten att köpa en. Det förhindrar uppsamling av någon vätska under tanken, vilket förlänger utrustningens livslängd.

Spolventil och fällvägar

Extra breda 7,5 till 10 cm spolventiler förändrar snabbt de vanliga 5 cm ventilerna som används i de relativt äldre modellerna. Ju mer bredd det har, desto mer vatten kommer att passera genom fälghålen med högre hastighet för att rengöra skålen. Stora fällvägar minskar risken för igensättning medan dolda eller skjutna mönster gör rengöring av enhetens botten mindre rörig.

Grovmätning

Utan att veta rätt storlek på ditt badrum är det nästan omöjligt att välja rätt storlek. Att mäta den grova storleken är ingen stor sak. Allt du behöver är ett måttband, stick ena sidan av den i mitten av avloppsröret och dra den upp till väggens botten.

Om din befintliga toalettstol har fyra garderobskruvar, börja mäta antingen från mitten eller bakre bultarna. Standardutjämningsdimensionen är 30 cm i moderna modeller.

Vad finns det för fördelar med att köpa en tvådelad toalettstol till ditt hem?

Marknadens bästa spoltoaletter använder minst vatten per spolning. Premium-spolningssystem kan rengöra skålens yta med mindre än en liter vatten. Mindre vattenförbrukning betyder inte bara att du sparar en betydande summa pengar på din vattenräkning, utan också bidrar positivt till bevarande av naturresurser. Tack vare den dubbla cyklonspolningsteknologin är moderna spoltoaletter välsignade med en högre spolkraft än någonsin tidigare.

Lyckligtvis spolar dessa genomtänkta modeller avfallet direkt i skålen och ser till att inga rester är kvar för att orsaka en stink. Mindre rengöring innebär mindre lager på toalettstädare! Det stabila spolningssystemet säkerställer att skålen förblir ren och hygienisk vid varje spolning.

Nästa anmärkningsvärda fördel med att installera en väldesignad loo är personlig komfort. Från rundade till långsträckta skålar tillgodoser de bästa spoltoaletttillverkarna effektivt dina olika behov. Förkromade modeller är främst kända för att lägga till ett extra lager av stabilitet till trippspaken.

Slutligen bör jag inte glömma att erkänna de minskade kostnaderna för underhåll och reparation. Högkvalitativa VVS-armaturer utgör inte risken att täppa till ditt rörsystem. Därför behöver du inte lägga rörmokarens nummer längre på kortnummer.

Hur ska man använda rörmokeri för att få ett stabilt toalettsystem?

Under årtiondena har toaletternas design och mekanismer gått igenom skarpa improvisationer. De moderna spoltoaletterna är uteslutande utformade för att spara vatten och minska buller under spolning. Med så mycket förändring i designen är det uppenbart att VVS-kraven för dessa system också har förändrats anmärkningsvärt. Tveka inte att ringa en expert rörmokare till jobbet.

De flesta toaletter väger mer än 50 kilo. För att få en säkrare och stadigare upplevelse, se till att du har stabila ankare för att fästa enheten på undergolvet. Sluta inte bara med det. Använd knoppar för att ge ordentligt stöd till utrustningen på golvet. Om du har valt ett funktionsnedsatt-kompatibelt system kommer skålens höjd att vara nästan 42 cm. I så fall kan VVS-metoden vara lite komplex.

Vilka är de 8 bästa sätten för att välja den bästa toalettstolen för mig?

Vad betyder det när det saknas blodcirkulation i benen och du får slut på saker att läsa efter att ha sittat i flera timmar? Det betyder att du har en bra toalettstol gustavsberg på dina händer! Eller ska jag säga, rumpa?

De bästa toaletttyperna ska göra vad det är tänkt att göra – för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Men kom ihåg att en dyr modell inte alltid garanterar en bättre toalettstol – eller mer bekväm, i det här fallet.

1. Hel eller tvådelad?

En toalettstol består av tre huvuddelar. Skålen, piedestalen och tanken.

 • Skålen används för att samla upp avfall
 • Sockeln ger önskad höjd.
 • Tanken lagrar det vatten som krävs för att spola ut avfallet.

En loo kan kategoriseras som antingen:

 • Hel- har tanken smält i modellen vilket gör den till en hel enhet.
 • Tvådelad – har tanken separat från skålen och förenas med hjälp av beslag.

De har båda sina för- och nackdelar. Några allmänna skillnader mellan de två:

 • Kostnad – Toaletter i ett stycke är i allmänhet högre än tvådelade toaletter på grund av svårigheterna vid tillverkning
 • Rengöring – Toaletter i ett stycke är lättare att rengöra på grund av inget mellanrum och ingen fogdesign
 • Installation – Toaletter i ett stycke är enklare att installera på grund av att tanken och skålen redan är ansluten. Tvådelad ifö toalettstol är hårdare eftersom du måste ansluta tanken och skålen korrekt för att undvika läckage. Toaletter i ett stycke är dock svårare att flytta på grund av sin vikt.

De flesta toaletter i Sverige är tvådelade toaletter som är monterade på golvet.

2. Skåltyper: Runda eller avlånga?

Skålens form kan kategoriseras som antingen:

 • Runda
 • Avlång
 • Fyrkant – mindre vanligt

Återigen har de alla sina för- och nackdelar. I allmänhet hittar du runda och långsträckta skålar i hushållen. Några allmänna skillnader mellan dem:

Runda skålar:

 • Liten – Mätt upp till 28 ″ från väggen och är bra på att spara utrymme – perfekt om du har ett litet badrum.
 • Pris – Runda toaletter är billigare jämfört med långsträckta

Avlånga skålar:

 • Bekvämt – Mätt upp till 31 ″ från väggen. De flesta (vuxna) säger att de är bekvämare. De enda nackdelen är att du har mycket begränsat utrymme i ditt badrum
 • Kompakta långsträckta toaletter är formade som en långsträckt skål för att ge den extra komforten men har en rund skålstorlek. De sparar cirka 10 procent mer utrymme än din vanliga långsträckta skål
3. Hur hög ska sätehöjden vara?

Toaletthöjden (inte att förväxla med skålhöjd) är avståndet från golvet till sätets överdel. Den ideala höjden är olika för alla eftersom det beror på hur lång du är och dina fysiska behov. De flesta sanitetsutrustningsexperter hänvisar till ”komforthöjd” som vilken vattenförvaringshöjd som helst från 43 cm eller mer.

Standardhöjd:

 • Perfekt för kortare personer (ungefär 160 cm långa eller mindre). Människor med kortare tillväxt kan inte vila fötterna platt på golvet för högre toaletter

Komforthöjd:

 • Perfekt för längre personer
 • Högre än din genomsnittliga höjd
 • Ger mer en naturlig känsla som varken står eller sitter
 • Normalt överensstämmande med riktlinjerna för tillgänglighet för dem med funktionshinder. Toaletter som installeras och används av allmänheten måste uppfylla detta krav

Om du inte vet vilken höjd som passar dig, rekommenderar jag att du bara går till din lokala badrumsbutik och testar toaletthöjden själv. Det känns dumt, men du får vad du vill. Dra ner byxorna om du verkligen vill skapa ett exakt simuleringsscenario – Flush Guide tar inget ansvar för att du blir sparkad ut eller utestängd från butiken eller blir böter för anständig exponering!

Bästa sitthöjd för rullstolsanvändare

Om personen glider i sidled när den flyttas från rullstolen till sätet, är det bäst att välja en modell med sitthöjd som ligger nära höjden på rullstolens säte. Eller du kan överväga att installera assisterade skenor runt omloppet.

4. Passar den?

När du väljer en toalettstol, se till att den passar! Om du vill byta ut en gammal, välj en modell som matchar den befintliga toalettstolens “grov-in” -mätning. Den grova längden är avståndet från väggen (inte basbordet) till toalettstolens golvbultar som fäster på golvet. Den vanligaste grovbearbetningen är 30 cm, men du kan få 25 cm och 35 cm.

5. Spolningstyp?

Med åren går det också med tekniken för effektiva spolningsalternativ. Det enda målet? För att öka prestandan för varje spolning, med tillräckligt med kraft för att suga upp till och med storleken på en hästpoo, allt medan du använder minimal vattenförbrukning.

Resultaten

Olika spolteknik. Några av de vanligaste spolningstyperna inkluderar:

 • Enkel spolning
 • Dubbel spolning
 • Tanklös
 • Trycklös
 • Uppströmning
6. Vilket säte ska jag ha?

Även om du har den dyraste och mest avancerade modellen där ute; det är ingenting utan en bra plats. De flesta tvådelade toaletter säljs utan sittplats medan toaletter i ett stycke i allmänhet har sittplats. Även om plastfälgen kan verka som en basprodukt är det ett helt nytt ämne som kräver en egen webbplats. Det beror på att de finns i många olika färger, stil, material, rengöringsalternativ och speciella tillägg.

7. Vattenbesparande teknik

Inom sanitetsvaruindustrin mäts vattenanvändningen i liter per spolning, eller kortfattat GPF, vilket jag kommer att hänvisa till i alla mina artiklar. En toalettstol leder till en tredjedel av ditt hushålls vattenanvändning. Högeffektiva toaletter (HET) som använder 1,28 GPF eller mindre tjänar en bra vattenmärkning.

Dessa kan spara 15 000 liter vatten per person årligen, och vissa vattenförsörjningar erbjuder rabatter om du installerar en (kolla med din). Kontrollera dock oberoende testresultat innan du köper. Vissa granskare rapporterar mer färgning och igensättning av problem med vissa högeffektiva modeller.

8. Toalettvarumärke

När du väljer en toalettstol, vem du köper den från, betyder det MYCKET. De mest populära företagen jag har sett är de som har producerat sanitetsvaror av hög kvalitet genom åren. Jag har testat några kinesiskt tillverkade produkter och det är inte vackert … Jag är säker på att du skulle ha haft samma upplevelse.

Välj alltid ett pålitligt företag och tillverkare. Lyckligtvis för dig har jag skapat en recension om de bästa toalettvarumärkena på marknaden. Varsågod.

Ska man tänka på färgen hos en toalett bäst i test?

Medan dagarna med badrumsarmaturer för Avokadogrön, Himmelblå eller Rosa kan vara över (tack och lov!), Är färg fortfarande ett övervägande när du väljer toalettstol.

Vitt är fortfarande i stort sett den vanligaste färgen för en modern ifö toalettstol med varje tillverkare som producerar toaletter åtminstone i den här ena färgen. Det är i allmänhet det som passar bäst i de flesta badrumsdesigner och gör att toalettstolens linjer och funktioner sticker ut.

Beige, eller benvitt, är också en vanlig färg eftersom det mjukar ut toalettstolen och finns i många nyanser. Var försiktig med detta val men eftersom en beige toalettstol också kan få ett badrum att se ut som daterat – se till att toalettstilen matchar färgen och utformningen av ditt rum.

Svart, eller kol, gör en scen i badrumsdesign nyligen. Anses vara ett sofistikerat val, en kol eller mörkgrå toalettstol kan ge ett badrum ett riktigt modernt inslag.

Medan vit, beige och svart kan vara de vanligaste färgerna för toaletter finns det naturligtvis många nyanser inom dessa färgområden. Var noga med att kontrollera den exakta färgen på toalettstolen du väljer för att vara säker på att den kommer att matcha befintliga armaturer i ditt badrum.

En vit toalettstol från Gustavsberg passar väldigt bra i de flesta hem och är ett varumärke som jag verkligen rekommenderar.

Vad finns det för mått för en bäst i test toalett?

Att montera en ny toalettstol innebär mer än bara hur den kommer att se ut (och prestera). En av de viktigaste övervägandena är om det kommer att passa. Om du renoverar eller installerar ett nytt badrum kan du designa andra element runt toalettstolen du väljer, men om du byter ut en toalettstol i ett befintligt utrymme vill du vara säker på att den toalettstol gustavsberg du väljer passar in i det utrymmet.

Standard toalettmått
 • Bredd – Mät bredden från skålens bredaste del för att förstå hur mycket utrymme skåldelen av toalettstolen behöver. Men glöm inte att också mäta tankens bredd eftersom den tenderar att vara lite bredare och ofta måste passa mellan skåp.
 • Höjd – Toalettstolens totala höjd är viktig om toalettstolen behöver sitta under en befintlig bänkskiva, eller om du planerar att bygga en bänkskiva överst. Var särskilt försiktig med detta om du har valt en toalettmodell med dubbelsponling som vanligtvis har spolningsknappen på toppen av tanken.
 • Sitthöjd – Mätt från golvet till toppen av toalettstolen kan sitthöjden påverka komfort och användbarhet för personer med rörelsehinder. En högre toalettstol rekommenderas av funktionsnedsatta för att säkerställa att personer med rörelsehinder enkelt kan gå av och på egen hand.

Vad ska man göra om man inte har någon befintlig VVS?

Att installera ett badrum i en källare eller ett garage eller ett slumpmässigt bakrum betyder att det kanske inte finns någon befintlig VVS på plats för att stödja en toalettstol och handfat eller dusch. Lyckligtvis finns det en lösning för det.

Upploppstoaletter kräver inte ett traditionellt avlopp; de rörs direkt in i husets svarta vattenflöde istället. Det upploppande toalettsystemet innehåller en masserande enhet som i huvudsak blandar avfallet och gör att det kan släppas ut direkt utan att det behövs golvavlopp. Det är till och med möjligt att fästa ett handfat eller duschavlopp i pumpsystemet – så att ett komplett badrum kan installeras där du tidigare inte har tänkt på!

Ska jag köpa en bra Ifö toalettstol utan spolkant?

För de flesta av oss finns det en kant under toalettkanten som sätet är placerat på. Rengöring under fälgen är viktigt för att ta bort obehag som du inte kan se, men nya toaletter utan fälg har gjort detta irrelevant – till ett pris.

Fria toaletter är precis vad du skulle tro – fälgen är borta och en enkel svamp kan rengöra allt. Utformningen av fria toaletter betyder inget stänk. De är ett ganska nytt fenomen för Australien och teorin är att eftersom du kan se fälgen betyder det att du bara behöver använda en begränsad mängd toalettrengörare utan att spruta en hel flaska av den under fälgen “just in case”.

Medan estetiskt vissa människor kanske uppskattar en toalett utan spolkant, gillar jag påståendet att de är lättare att rengöra. Mindre kemikalier i din toalettstol och in i avloppssystemet är bra. Om du har råd med extra kostnaden – och det beror verkligen på varumärket du köper – kan det mycket väl vara värt det.

Borde man bry sig om storlek och passform när man köper en bäst i test toalettstol?

Det första du bör tänka på när du väljer toalettstol är storlek och form och hur mycket utrymme det tar i ditt badrum.

Toaletter finns i allmänhet i en av tre skålformer: långsträckta, kompakt långsträckta och runda. Den långsträckta toalettstolen är mycket vanlig och anses vanligtvis vara mer bekväm, medan den runda toalettstolen är mindre och i allmänhet mer lämplig för badrum som är avsedda för barn eller för mycket trånga utrymmen. Den långsträckta toalettstolen kan mäta upp till 79 cm från väggen och den runda toalettstolen är vanligtvis inte mer än 71 cm från väggen.

Standardhöjden på en hushålltoalett är mellan 35 och 38 cm lång. Emellertid föreskriver funktionsnedsatta att toaletter ska vara minst 42 cm långa. Du behöver inte välja en funktionsnedsatt-kompatibel toalettstol för ditt hem, men du kanske tycker att en 38 cm toalettstol känns liten för dig eftersom du har blivit van vid de högre offentliga toaletterna. Komforthöjdtoaletterna är upp till 48 cm långa, vilket är ungefär samma höjd som dina matsalsstolar och gör det lättare för äldre eller personer med ryggproblem att sitta ner och stå upp.

Tips: Tänk både på vem som ska använda toalettstolen på kort sikt, och vem som kan använda toalettstolen på lång sikt när man bestämmer hur hög en toalettstol du vill ha.

Vad finns det för olika spolningssystem hos en toalettstol bäst i test?

Den genomsnittliga toalettstolen spolas omkring 2000 gånger per år. Före 1994 krävde den genomsnittliga toalettstolen 13 liter vatten per spolning – det är bokstavligen mycket vatten och pengar i avloppet. Toaletter som tillverkats efter 1994 kräver sannolikt 6 liter vatten för att spola. EPA Vattensmart-märkta toaletter använder minst 20% mindre vatten än den nuvarande federala standarden på 6 liter, och modern dubbelspolningsteknik innebär att du använder så lite som 2 liter vatten per spolning.

Det finns två typer av spolningssystem. Toaletter i privata hem använder vanligtvis ett tyngdkraftsspolningssystem som använder tyngdkraften för att tömma skålen. Fördelen med tyngdkraftsspolning är att toalettstolen har färre rörliga delar, vilket innebär att reparationer är mindre troliga och billigare.

Vissa tillverkare som Toto har kommit med en rad olika märkes tyngdkraftsassisterade spolningssystem. Oroa dig inte så mycket för de tekniska aspekterna av hur toalettstolen spolas, utan snedvrid dig till recensioner av vilken toalettstol du överväger att köpa för att se om den lever upp till tillverkarens löften.

Det andra alternativet är ett tryckassisterat spolsystem som använder lufttryck för att tömma skålen. Fördelen är att träskor är mindre troliga, men med mer rörliga delar kan tryckassisterade spoltoaletter vara mycket bullriga och kan behöva mer underhåll. Dessutom kan inte alla VVS-konfigurationer rymma en tryckassisterad ifö toalettstol – du kanske vill kontakta din rörmokare eller entreprenör innan du köper.

Varför är nästan alla toaletter vita?

Jag har inte angett siffrorna, men jag är villiga att riskera att gissa att 95% av alla toaletter är lite vita. Varför? För det första är de lättare att matcha, och de ser lämpliga ut i nästan alla typer av badrum. Vit är också modernt och klassiskt på samma gång, medan “roliga” färger som rött och blått kan göra att även ett nytt badrum verkar daterat och kan vara ett minus för potentiella köpare om du väljer att släppa ditt hus på marknaden. Det är också mycket lättare att se när en vit toalettstol behöver rengöras.

Om stilen på ditt badrum är ultramodern kan du överväga svart eller rostfritt stål, men den högre kostnaden åt sidan, även dessa färger bör användas sparsamt.

Väggmonterad eller fristående toalettstol bäst i test?

Ett bra sätt att begränsa listan över möjliga toaletter för ditt hem är att bestämma vilken typ av toalettstol du vill ha. Det finns tre typer av toaletter: ett stycke, tvådelat och väggmonterat. Den tvådelade toalettstolen är överlägset den mest allmänt förekommande typen av toalettstol. Medan tanken är utformad för att passa skålen, finns det alltid någon form av söm som kan vara svår att rengöra. Den klassiska toalettstolen i ett stycke har samma utseende nästan identisk med tvådelad men integrerar tanken och skålen i en enda sömlös design, vilket gör rengöringen enklare och sparar plats.

Väggmonterade toaletter blir mer och mer populära för sitt snygga utseende och minimala avtryck. Väggmonterade toaletter har antingen tankfri design eller gömmer tanken bakom väggen. Installationen är mer komplicerad, men toalettstolen tar mycket mindre plats och är lättare att rengöra. Det finns också golvmonterade tankfria toaletter, som Kohler Veil. Dessa toaletter är lite mer klassiska i utseende, men med alla fördelarna med en väggmonterad toalettstol.

Tips: Tänk på ditt hemstil. En väggmonterad eller golvmonterad tankfri gustavsberg toalettstol ser fantastiskt ut i ett modernt badrum men skulle vara olämpligt i ett mycket traditionellt badrum.

Vad finns det för framtidstoaletter?

Har du hört talas om toaletterna i Japan? Med sitt uppvärmda säte, inbyggda bidéer, hårtorkar och rörelsesensorer? Hemligheten med dessa toaletter är faktiskt i bidet-stil sätet. Den första moderna japanska toalettstolen var Toto Washlet G, som introducerades 1980. Termen “washlet” är tekniskt varumärkesmärkt av Toto men används numera i allmänhet för att hänvisa till alla toalettsitsar i bidéstil.

Medan Googleplex är känt för sina snygga toaletter är toalettstolarna i bidéstil långsamma att fånga, men alla som har haft chansen att använda en i allmänhet gillar dem. Dessutom kan bidé och inbyggd torktumlare spara mycket toalettpapper – bra för planeten och bra för din plånbok.

Vad ska man veta när man handlar toalettstädare?

 • Typ: Det finns ingen storlek som passar alla när det gäller toalettstädare. Medan vissa människor kanske föredrar en traditionell flytande toalettrengöring och toalettborste, kanske andra gillar bekvämligheten med en toalettstång med ett engångsrengöringshuvud som är förfylld med rengöringsmedel. Det finns också tabletter och geler som antingen går i toalettbehållaren eller fäster inuti toalettskålen för att hålla din toalettstol ifö ren mellan djupa rengöringar. Leta efter rengöringsmedel som är speciellt inriktade på ditt toalettproblem, till exempel rost eller hårt vattenrester tas bäst hand om med ett rengöringsmedel som är gjord för rost.
 • Ingredienser: Även om vissa ingredienser, som blekmedel, är bra för att ta bort hårda fläckar och desinficera toalettstolen, kanske de inte är valet för någon som har barn eller husdjur eller inte vill utsättas för kemisk lukt. Vissa geler och tabletter kan också vara säkra för toalettbehållare eller septiska system medan andra kanske inte. Var noga med att kontrollera etiketterna så att rengöringsmedlet passar din livsstil.
 • Livslängd: Toalettstädares livslängd kan variera, särskilt med tabletter och geler. Vissa tabletter och geler kan vara var som helst från en vecka till några månader. Se till att läsa etiketten hur länge de räcker så att du vet hur ofta du behöver byta ut dem.

Vad finns det för bra steg för att välja en bäst i test toalettstol?

När du planerar att köpa en toalettstol finns det flera faktorer som du bör använda för att jämföra, utvärdera och bedöma olika alternativ. Efter din bedömning och utvärdering blir det mer okomplicerat och enkelt för dig att hitta rätt spoltoalett.

I det här avsnittet kommer jag att diskutera några av dessa viktiga faktorer som bör påverka ditt val av en spoltoalett för ditt badrum.

1. Bestäm kravet på storlek

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer den bästa toalettstolen är dess storlek.

Olika toaletter finns i olika storlekar och därför är det viktigt att bekräfta bredden, höjden och djupet på det tillgängliga utrymmet i ditt badrum.

De flesta toalettmodeller bultar till golvet 30 cm från väggen. Denna mätning är allmänt känd som “grov-in” dimension. Det finns dock modeller med en 25 cm grov in för små badrum samt 35 cm för större badrum.

2. Tänk på toalettstolens höjd

Den traditionella toalettskålens fälghöjd är ungefär 35 eller 38 cm från golvet. Men högre toaletter som mäter cirka 43 till 48 cm från marken blir alltmer populära. De marknadsförs nu som toaletter med “komforthöjd”, eftersom de flesta har lättare att sitta på och stå efter avslutad verksamhet. Så du måste ta hänsyn till höjden när du handlar efter en ny toalettstol.

Om du har en äldre person eller en person med begränsad rörlighet, överväg att välja höga toaletter eftersom de tenderar att vara lättare tillgängliga än kortare.

3. Dubbelspolning

Toaletter med dubbla spolar är bra vattenbesparare. Jämfört med traditionella toaletter sparar du hela 68 procent vatten.

Dubbel-spolningen består av två mekanismer som inkluderar lågvattenspolning och fullspolningsläge. Spolmekanismen för lågt vatten använder cirka 3 liter vatten för att spola flytande avfall medan fullspolningsläget använder upp till 6 liter vatten för att spola bort fast avfall.

Genom att producera låga mängder vatten vid spolning av flytande avfall sparas mycket vatten. Dubbelspoltoalettstolen är därför ett utmärkt val om vatten är ett problem i ditt område.

4. Tyst drift

Toaletterna du ser på offentliga toaletter är inte det du vill installera i ditt badrum. De är extremt höga när de spolar. Dessa typer av toaletter använder den tryckassisterade spolteknologin som fungerar genom att tvinga vatten in i skålen med tryckluft. Det är detta tryck som gör att spolningen blir för hög.

Om du tänker installera toalettstolen där buller kan orsaka problem – som en barnkammare eller ett sovrum, föreslår jag att du går till en gustavsberg toalettstol som använder tyngdkraftssystemet som är mycket mindre tyst.

5. Färg

Välj en toalettfärg som passar perfekt in i ditt badrum. Ännu bättre, välj en färg som bäst passar din smak.

Toaletter finns i en mängd olika färger – så du är i grunden bortskämd för ett val.

De flesta toaletter är vita i hygien och estetik. Men du hittar också modeller som är svarta, grå, gula och till och med rosa.

6. Specialfunktioner

Automatisk toalettavfuktare håller ditt badrum luktande fräscht Och sedan finns det de moderna toaletterna fyllda med premiumfunktioner som kostar en rejäl kostnad.

Jag pratar om självrengörande toaletter, toaletter med uppvärmda säten, toaletter, bidékombinationer, toaletter med beröringsfritt spolsystem, nattlampor, överskydd, luktborttagning och mer.

Vanligtvis måste sådana toaletter anslutas för att några av dessa funktioner ska fungera som värme och nattlampor.

Även om dessa toaletter erbjuder lyxig komfort, blir de inte billiga. Dessutom kan de kräva ett livstidsunderhåll som uppenbarligen kan lägga upp kostnaden.

7. Kostnad

Naturligtvis är en annan viktig sak att tänka på ifö toalettstolens kostnad.

Beroende på stil och andra tilläggsfunktioner kostar toaletter vanligtvis från 1 000 kronor hela vägen till 10 000 kronor eller mer. Dessutom måste du ta hänsyn till installationskostnaderna och för vissa toaletter, underhållskostnader.

Det finns otaliga toaletter med olika prisklasser att välja mellan. Välj en som matchar din budget men som fortfarande uppfyller de flesta av ovan nämnda kriterier.

8. Spolningssystem

Dubbla spolningssystem kan spara vatten och pengar Om du har funderat på min granskning av produkterna ovan kommer du att märka att tyngdpunkten läggs på spolningssystemet. Toalettstolens förmåga att spola bort avfall är en avgörande faktor som avgör användningen av en toalettstol.

Det finns flera spolningslägen eller funktioner bland toaletter på marknaden.

För att se hur bra din toalettstol spolas kan du utföra ett test. Skaffa först flera svampar och placera dem i toalettskålen för att se om de täpper till toalettstolen.

Dessutom bör du noga överväga metoden för rengöring av toalettskålen och hur spolningssystemet transporterar bort vattnet.

De bästa toaletterna kommer att fungera oklanderligt i dessa tester. Rätt spolningssystem säkerställer att skålen lämnas ren och oskadad. Det kommer också att bli av med eventuellt avfall utan att blockera dina rör.

9. Vattenanvändning

Forskning visar att toaletter i genomsnitt använder 30% av allt vatten i hemmet. Detta är en betydande mängd, så ansvariga toalettägare kommer att söka sätt att spara så mycket vatten som möjligt.

Tillverkare lutar sig mot att skapa toaletter som sparar vatten, och resultaten är tydliga på marknaden nu. Marknadens bästa spoltoaletter kommer ofta med en Vattensmart-etikett som visar att toalettstolen är funktionsnedsatt-godkänd.

För att spara vatten och ta hand om miljön bättre bör du se till att en viss toalettstol ifö kan spola normalt avfall med så lite som 5 liter vatten.

10. Konstruktionsmaterial

Toaletter är gjorda av olika material. Några av dessa material inkluderar porslin, glasporslin, plast och keramik. Från testning och forskning har jag observerat att toaletter av porslin och keramik håller mycket längre än de som är tillverkade av andra typer av material.

Som ett resultat av det bättre materialet är dessa typer av toaletter vanligtvis dyrare än deras motsvarigheter. De ser också premium och eleganta ut. Om du inte har råd med en gustavsberg toalettstol gjord av porslin eller keramik, är det näst bästa ett glasögonporslin. Några av toaletterna jag granskade är gjorda av keramik eller porslin medan andra är gjorda av glasporslin.

11. Typ av skål

Vilken typ av skål du väljer beror på flera faktorer, inklusive storleken på ditt badrum och önskad komfortnivå.

Det finns två typer av toalettskålar: rund skål och långsträckt skål.

En rund skålform tar mindre plats i badrummet, medan en långsträckt skålform tar mer plats. Den ovala formen har dock fördelen att den är bekvämare än runda modeller.

Det som är bra med att spola toaletter är att de är tillverkade i kompakta storlekar. Även en långsträckt skålformad spoltoalett tar inte mycket plats i ditt badrum. De flesta av de fem toaletter som jag granskat ovan kommer med denna typ av skål.

Läs också >>> Fuktmätare test

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top