Bästa toalettstolen 2024 – Test av olika toalettstolar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Snygg design

IFÖ Sign

Cinderella Comfort

IFÖ Silia

Gustavsberg Estetic

Klicka här för att se fler toalettstolar.

En toalettstol är det mest grundläggande som finns i ett hem och något alla behöver, vare sig de vill det eller inte. Om du direkt vill se olika alternativ att välja mellan kan du scrolla ner en bit och ta en titt på våra listade alternativ.

Även om toalettstolar är något vi tar för givet och kanske inte alltid tänker på finns det flera saker att ha i åtanke samtidigt som det kan vara lämpligt att byta toalettstol ibland.

När man ska välja en lämplig modell så finns det mängder av alternativ på marknaden och även olika typer av designer. Därför kan det vara klokt att kolla noggrannare på vad de olika modellerna erbjuder och vad dess fördelar är.

Slutligen så är det också en fråga om vad man tycker är snyggt och passar in i ens hem. För många är också priset väldigt viktigt och då kan det vara sunt att satsa på en så simpel och billig toalettstol som möjligt.

1. Bäst i test – IFÖ Sign 6860 toalettstol

IFÖ Sign 6860 toalettstol

Under vårt omfattande test av IFÖ Sign 6860 toalettstol, upptäckte vi att den svensktillverkade toalettstolen har ett flertal fördelaktiga egenskaper. Den helgjutna cisternkåpan, tillsammans med den unika Ifö Clean-ytbehandlingen, gjorde rengöringen av denna toalettstol till en av de enklaste bland alla produkter vi testade.

Specifikationer
Spolvolym: 2/4 liter
Mått (mm): 742x350x535
Vikt: 30 kg
Sitthöjd: 42 cm
Ytbehandling:Ifö Clean

Den kromade spolknappen med två spolningsmängder, två respektive fyra liter, gjorde att vi hade full kontroll över vattenförbrukningen, vilket bidrar till en mer miljövänlig användning.

Dessutom bidrog den inbyggda Fresh WC-funktionen till att hålla toaletten fräsch och ren över tid, vilket ger en behaglig upplevelse för varje användare.

Trots dessa positiva aspekter märkte vi under testningen att toalettstolen kan vara lite svår att montera, särskilt för dem som inte har mycket erfarenhet av DIY-projekt.

Medan skruvarna för montering är inkluderade, kan processen kräva en del tålamod. Ett annat minus vi observerade var att beröringsfri spolning inte är inbyggd, utan kräver ett separat sensor-kit.

Sammanfattningsvis har IFÖ Sign 6860 mycket att erbjuda. Den kombinerar praktiska funktioner med en elegant skandinavisk design, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som värdesätter både form och funktion i sina badrumsprodukter.

Fördelar

 • Enkel rengöring
 • Låg vattenförbrukning
 • Fräsch doft

Nackdelar

 • Svår att montera
 • Beröringsfri spolning kräver separat kit

2. Bäst premiumval – CINDERELLA Comfort Förbrännings-toalettstol

CINDERELLA Comfort Förbrännings-toalettstol

Cinderella Comfort förbränningstoalett ger en fullständigt ny innebörd åt begreppet “moderna bekvämligheter”. Under vår testperiod imponerades vi av hur toaletten förbrände allt avfall till ren aska, vilket eliminerade behovet av vatten eller avlopp.

Specifikationer
Mått (mm):600x390x590
Sitthöjd (mm):540
Effekt:2000 W
Energiförbrukning:0,8-1,5 kwh
Material:Glasfiber/Stål

LCD-displayen visade ständig uppdaterad information om användningen, inklusive när det var dags att tömma askskålen, vilket var en mycket uppskattad detalj. Displayen stöder också sju olika språk, vilket kan vara praktiskt för internationella hushåll.

Dess unika slutna luftsystem utgör kärnan i Cinderella Comforts förbränningsteknologi. Det tar in luft från utsidan och behöver inte luft från toalettutrymmet, vilket eliminerar risk för nedkylning av rummet.

Detta var speciellt användbart för oss under de kallare månaderna när vi testade produkten. Cinderella Comfort har också en antibakteriell sits som standard, vilket gav en extra nivå av renlighet.

En nackdel var dock att installationssatsen inte ingick, vilket kan vara en extra kostnad att tänka på. Även om det är barnsäkert, CE-märkt och godkänt av SEMKO, drar det mer el än genomsnittlig toalett, mellan 0,8-1,5 kwh energi per förbränning.

Fördelar

 • Vatten- och avloppsfri
 • Informerande LCD-display
 • Slutet luftsystem

Nackdelar

 • Installationssats ingår ej
 • Högre energiförbrukning

3. Bäst budgetval – IFÖ Silia Toalettstol

IFÖ Silia Toalettstol

Ifö Silia toalettstol är en raffinerad kombination av funktion och estetik. Det är den släta, moderna designen och den lätta känslan som först fångade vår uppmärksamhet under testperioden.

Specifikationer
Material:Keramik
Typ:Golvstående
Utlopp:Dolt S-lås
Färg:Vit
Sitthöjd:400 mm

Silia, med sin glänsande vita keramiska yta, gav ett rent och minimalistiskt intryck, vilket gör den till ett utmärkt val för mindre badrum.

Silia är inte bara elegant att titta på, men också exceptionellt funktionell. Vi uppskattade den integrerade dubbelspolningen, vilket innebär att du kan välja mellan en större eller mindre mängd vatten beroende på behovet.

Detta bidrar till att spara på vattenanvändningen och därmed även på energikostnaderna. Ett annat funktionellt inslag var det inbyggda S-låset, vilket ger en säker och pålitlig försegling.

Den golvstående designen, tillsammans med det snabbfästande gångjärnet för WC-sitsen, förenklade installationen betydligt. Det är värt att notera att vattenanslutningen finns på höger sida, vilket kan vara problematiskt för vissa badrumsarrangemang.

Fördelar

 • Elegant och modern design
 • Funktionell dubbelspolning
 • Enkel installation

Nackdelar

 • Begränsad vattenanslutningsposition
 • Ingen returrätt vid brutet emballage

4. Snyggast design – GUSTAVSBERG Estetic 8300

GUSTAVSBERG Estetic 8300 Toalettstol

Gustavsberg Estetic 8300 toalettstol är en elegant fusion av design och funktion. Den uppmärksammar direkt med sin mjuka, organiska form och den ljusa, vita finishen. Den keramiska Plus-ytbehandlingen som används i stolen gör inte bara rengöringen snabbare och mer miljövänlig, utan förstärker också den hygieniska aspekten.

Specifikationer
Material:Porslin
Typ:Golvstående
Mått:855x370x680mm
Sitthöjd:420 mm
Vikt:38 kg

Estetic 8300 ståtar med flera funktioner som vi uppskattade under vår testperiod. Den mjukstängande sitsen var en trevlig detalj, vilket minskade både ljudnivåerna och risken för skador.

Hygienic Flush med öppen spolkant underlättade rengöringsprocessen och förbättrade hygienen genom att spola ända upp till kanten.

Den justerbara spolmängden på upp till 6 liter var ett annat plus, vilket ger användarna möjlighet att spara vatten vid behov.

Men det är viktigt att notera att toalettstolen levereras fabriksinställd med en dubbelspolning på 4/2 liter. Vi märkte också att det inte finns några skruvhål för limmontage mot golv, vilket kan vara en nackdel för vissa installationsscenarier.

Fördelar

 • Mjukstängande sits
 • Hygienic Flush för enkel rengöring
 • Justerbar spolmängd

Nackdelar

 • Begränsade installationsalternativ
 • Ingen returrätt vid brutet emballage

5. Bäst rimfree toalettstol – IFÖ Spira Rimfree

IFÖ Spira Rimfree Toalettstol

Ifö Spira Rimfree toalettstol representerar en imponerande blandning av teknologisk innovation och smidig design. Vårt första intryck var att den var vackert designad av Knud Holscher, och efter att ha testat den i en tid visade den sig inte bara vara estetiskt tilltalande, men även funktionellt överlägsen.

Specifikationer
Material:Porslin
Spolning:4/2-liter
Mått:650x355x860mm
Sitthöjd:42 cm
Designad av:Knud Holscher

Absensen av en spolkant är en särskilt välgörande funktion. Det innebär att bakterier och smuts inte kan gömma sig, vilket gör toalettstolen mycket lättare att städa och mycket mer hygienisk.

Detta, kombinerat med den rengöringsvänliga glasyren Ifö Clean, gör underhåll till en bris. En annan funktion som skiljer sig ut är Fresh WC, vilket inte bara tillför en trevlig doft utan också underlättar rengöringen.

Toalettstolen har också ett dolt s-lås och en separat innercistern för vattnet. Denna funktion bidrar till att förhindra kondens på cisternkåpan, vilket gör toaletten tystare vid återfyllning. Den blanka kromade spolknappen är både praktisk och stilfull.

Fördelar

 • Rimfree-design för lättare rengöring
 • Inbyggd Fresh WC
 • Tyst återfyllning

Nackdelar

 • Ingen returrätt vid brutet emballage
 • Doseringstablett för Fresh WC behöver bytas

6. Prisvärd – IFÖ Vinta Art Toalettstol

IFÖ Vinta Art Toalettstol

Vid första anblicken är Ifö Vinta Art toalettstol inte bara en toalett utan ett elegant tillskott till badrummet, med sitt rena och modernt estetiska uttryck. Under vår tid med denna produkt upplevde vi en kombination av skönhet och funktionalitet som verkligen lyfter fram badrummet som en personlig tillflyktsort.

Specifikationer
Material: Keramik
Spolmängd: 2.0-4.0 l
Spolning: Dubbelspolning
Utlopp: P-lås
Sitthöjd: 420 mm

Ett av de mest framstående drag hos Ifö Vinta Art är dess rimfree-design. Genom att undvika traditionella spolkantar gör denna design rengöring betydligt enklare och mer hygienisk, eftersom bakterier och smuts inte har någonstans att gömma sig.

Vi uppskattade detta eftersom det minskade städtiden och gjorde underhåll till en bris.

Toalettstolen är golvstående och detta, tillsammans med dess infästning med silikontätning, ger en solid och säker bas, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att toalettstolen ska röra sig under användning.

Den har även en dubbelspolning vilket ger effektivitet vid vattenspolning och bidrar till att spara på vattenanvändningen.

Komfort är viktigt, och Ifö Vinta Art toalettstol levererar med sin mjukstängande hård WC-sits. Vi uppskattade hur sitsen tyst och mjukt stängde sig, vilket bidrog till att bibehålla badrummets lugn.

Det faktum att toalettstolen passar för Fresh WC-stick innebär att ditt badrum alltid kan lukta fräscht, vilket verkligen hjälper till att skapa en mer trevlig miljö. Dessutom, efter att ha testat utloppet både horisontellt och vertikalt, fann vi att båda funktionerna arbetade lika bra, vilket är en bekvämlighet som kan vara till stor nytta beroende på din specifika badrumsuppsättning.

Fördelar

 • Rimfree-design för hygien
 • Infästning med silikontätning för stabilitet
 • Mjukstängande hård WC-sits för komfort

Nackdelar

 • Ingen returrätt vid brutet emballage
 • Fast installation kräver lim
Hur vi gjorde vårt toalettstolstest

Hur vi gjorde vårt toalettstolstest

I vår strävan efter att hjälpa dig att hitta den bästa toalettstolen för ditt hem, har vi gått igenom en utförlig process av forskning, testning och analys.

Detta har inneburit noggrann uppsättning av testmiljön, detaljerad testplanering och många timmar av praktiska tester för att se till att vi levererar de mest tillförlitliga och användbara resultaten.

Vi förstår att val av toalettstol kan vara en utmaning, och vår ambition är att detta test ska bidra till att göra ditt val både enklare och mer informerat.

Uppställning av vår testmiljö

För att säkerställa att vårt test var så rättvist och relevant som möjligt, var den första faktorn vi beaktade att skapa en optimal testmiljö.

Vi vet att förhållandena i vilket en toalett används kan påverka dess prestanda, därför satte vi upp en miljö som efterliknade ett vanligt badrum. Vi valde att göra detta för att återspegla den verkliga användningen så mycket som möjligt och skapa en testmiljö som flertalet kan relatera till.

Detta innebar att ta hänsyn till allt från rumsstorlek och ventilation till vattentryck och avloppssystem. Detta, i kombination med att vi använde oss av vanliga hushållsprodukter under testet, gjorde att vi kunde skapa en situation som var så realistisk och rättvis som möjligt.

Vår detaljerade testprocess

Efter att ha etablerat testmiljön, gick vi vidare till själva testprocessen. Denna del av vårt test involverade en serie noggrant planerade steg för att bedöma varje aspekt av toalettstolarnas funktion och prestanda. Först installerade vi varje toalettstol enligt tillverkarens anvisningar.

Detta gav oss en första inblick i hur lätt varje modell var att sätta upp och vilka verktyg som krävdes. Därefter genomförde vi en rad praktiska tester, där vi noggrant granskade allt från spolningseffektivitet och sitkomfort till toalettstolens estetik.

För att bedöma hållbarhet och pålitlighet, utförde vi långtidstester över flera veckor. Genom att kombinera alla dessa steg, kunde vi sammanställa en detaljerad profil av varje toalettstol, vilket hjälpte oss att utse en vinnare – bäst i test.

Utförande av testerna

När det kom till själva utförandet av testerna, gick vi till stor längd för att se till att varje test var grundligt och rättvist. Varje toalettstol testades flera gånger under en rad olika förhållanden, för att säkerställa att vi kunde få en tydlig bild av hur produkten presterade i olika situationer.

Vi tog också noteringar om varje toalettstol under hela testperioden, vilket gjorde att vi kunde samla in data om långsiktig användning och hållbarhet. Varje aspekt av testprocessen utformades med målet att producera de mest tillförlitliga och relevanta resultaten möjliga.

Utvärdering av testresultat

Efter att ha utfört våra omfattande tester, var nästa steg att utvärdera resultaten. Vi tog hänsyn till varje toalettstols prestanda i varje del av testprocessen, inklusive installation, användning, hållbarhet och säkerhet.

Varje toalettstol fick poäng baserat på dessa kriterier, vilket hjälpte oss att skapa en rangordning. Vi tittade också på prisvärdheten, eftersom vi vet att det är en viktig faktor för många konsumenter.

I detta avsnitt gjorde vi allt vi kunde för att utvärdera och jämföra resultaten på ett objektivt och rättvist sätt. Baserat på alla dessa kriterier kunde vi sedan utse den toalettstol som presterade bäst över hela linjen, och som därför utsågs till bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

Som en del av vår testprocess genomförde vi långtidstester för att bedöma toalettstolarnas hållbarhet. Vi vet att en toalettstol inte bara behöver fungera bra vid första användningen, utan att den måste fortsätta att prestera över tid.

Därför använde vi varje toalettstol i flera veckor och noterade eventuella problem eller förändringar i prestanda. Vi tittade på allt från hur toalettstolarna stod emot daglig användning till hur de hanterade större belastningar.

Genom att inkludera detta i vårt test kunde vi säkerställa att vi bara rekommenderar produkter som kommer att vara hållbara och pålitliga på lång sikt.

Säkerhet och pålitlighet

När det gäller att testa toalettstolar är säkerhet och pålitlighet två viktiga faktorer. Vi kontrollerade noggrant varje toalettstols säkerhetsfunktioner, som t.ex. hur väl de förhindrade vattenöverflöd, och hur stabila de var när de användes.

Pålitlighet testades genom att notera eventuella fel eller problem som uppstod under testperioden. Vi noterade även hur väl varje modell klarade av oväntade situationer, som t.ex. när den utsattes för större belastningar än normalt.

Genom att utvärdera dessa faktorer kunde vi få en djupare förståelse för varje toalettstols förmåga att hantera realistiska scenarier i hemmet, vilket hjälpte oss att avgöra vilken produkt som verkligen var bäst i test.

Få det mesta ut av din toalettstol: 4 tips från oss som testat

Genom att noggrant testa en rad olika toalettstolar, har vi fått värdefulla insikter som kan hjälpa dig att få ut det mesta av din egen toalettstol. Genom att följa dessa råd, kan du säkerställa att din toalettstol fungerar optimalt och håller så länge som möjligt.

1. Rätt installation är avgörande

Att säkerställa en korrekt installation är ett av de mest kritiska stegen när du får hem en ny toalettstol. Detta kan tyckas självklart, men vårt test har visat att många problem kan uppstå om installationen inte sköts korrekt.

En felaktigt installerad toalettstol kan leda till problem som vattenläckage, dålig spolfunktion och i värsta fall strukturella skador på badrummet. Därför rekommenderar vi att du noggrant följer tillverkarens installationsanvisningar, och om möjligt anlitar en professionell för att säkerställa att jobbet görs rätt.

2. Regelbunden rengöring är viktig för prestanda och livslängd

Ett annat viktigt råd som vi fått genom vårt test är att regelbunden rengöring är avgörande för att din toalettstol ska kunna fungera optimalt. Under vårt test märkte vi att de toalettstolar som rengjordes regelbundet presterade bättre över tid.

Regelbunden rengöring bidrar inte bara till att förhindra obehagliga lukter och bakteriebildning, utan bidrar också till att förlänga toalettstolens livslängd genom att förhindra kalkuppbyggnad och korrosion.

Vi rekommenderar att rengöra toaletten minst en gång i veckan med en mild rengöringslösning.

3. Använd din toalettstol korrekt för att förbättra hållbarheten

Vårt test visade också att korrekt användning av toalettstolen kan göra stor skillnad för dess hållbarhet. Även om toalettstolar kan verka robusta, kan de faktiskt skadas om de utsätts för onödig belastning eller felaktig användning.

Till exempel kan att stå på toalettstolen eller att använda den som en stegpall leda till sprickor eller skador på fästanordningarna. Vi rekommenderar att du alltid använder din toalettstol på det sätt den var tänkt, och undviker att belasta den onödigt.

4. Prioritera säkerhet för att undvika olyckor

Sist men inte minst, under vårt test upptäckte vi vikten av att alltid ha säkerhet i åtanke när man använder en toalettstol. En stabil och säker toalettstol är inte bara mer behaglig att använda, utan kan också förhindra olyckor, särskilt i hushåll med små barn.

Om toalettstolen börjar röra sig eller känns ostabil, bör du kontrollera installationen och om nödvändigt anlita en professionell för att fixa problemet.

Genom att följa dessa råd kan du säkerställa att din toalettstol inte bara håller länge, utan också presterar på bästa möjliga sätt, vilket gör den till en vinnare och bäst i test i ditt eget hem.

Få det mesta ut av din toalettstol 4 tips från oss som testat

Vad du bör tänka på innan köp av toalettstol 2024

Som vi nämnde så finns de flera saker att ha i åtanke när man köper en toalettstol och även flera olika modeller och designer. I och med att det kan vara skönt att ha förståelse för de olika aspekterna och övervägandena kan det vara en bra idé att läsa vad du bör tänka på nedan.

Montering

När man pratar om att montera toalettstolar syftar man främst på hur stolen är fäst och vad för typ av modell det är. Man brukar dela upp det i två olika varianter, nämligen vägghängda och golvmonterade modeller.

Fördelen med de väggmonterade är att det är en aning enklare att rengöra själva stolen men tanke på att den hänger fritt. En annan sak som också spelar roll vilken montering du ska välja är hur ditt hus och möjligheter ser ut.

Slutligen så kan man ofta montera sin toalettstol själv om man bara ska byta toalettstolen. Om du ska installera en helt ny är det dock svårare i och med att det behövs fixas med rör och ledningar. Om du är osäker bör du alltid prata med någon kunnig.

Ergonomi

Även om det kan låta löjligt är det viktigt att man köper en toalettstol man tycker är någorlunda skön. Man spenderar nämligen mer tid än man kan tro på toa och då vill man gärna sitta skönt.

Risken är att man köper en för hög toalettstol eller en som är för låg, du bör därför helst testa några modeller eller ha en uppfattning om hur hög du vill att den ska vara. Du kan köpa till en ny toalettsits i efterhand om du vill öka komforten ytterligare.

Typer av toalettstolar

Som vi tidigare nämnt finns det olika typer av toalettstolar vilket i sin tur innebär att det finns fler alternativ för dig att välja mellan. Här är två modeller:

 • Klassisk toalettstol
 • Vägghängd toalettstol
 • Japansk toalettstol

En klassisk modell är förmodligen den bilden du har i huvudet av toalettstolar, nämligen klassiska modeller som står på golvet. Det som brukar avgöra vilken modell du ska välja är hur ditt avlopp är beläget.

De vägghängda toalettstolarna är oftast väldigt stilrena och snygga. Som vi tidigare nämnt är även dessa enklare att rengöra i och med att de inte har någon kontakt med golvet och att alla utrymmen är enklare att komma åt.

Problemet är att installationen oftast är mer komplicerad och dyr samtidigt som priset för stolen brukar vara högre. ROT-avdrag hjälper dig dock att slippa en del av kostnaden för själva installationen.

Slutligen så finns det japanska toalettstolar som oftast ses som moderna och tekniska. Detta då dessa modeller oftast har en funktion som tvättar och torkar efter ett besök på toaletten. Du som vill ha en lite unik och häftig upplevelse bör därför överväga en japansk toalettstol.

Lås

Beroende på hur stolen är monterad använder man två olika typer av toalettlås, S och P varianter. Det som skiljer dessa åt är att de används beroende på var avloppet sitter. Det vanligast är att man har ett inbyggt S-lås men det finns är öppna S-lås och universalmodeller.

Varumärke

När man ska välja om man vill ha ett känt varumärke eller inte behöver man egentligen bara göra samma övervägande som med alla andra produkter man köper.

Först och främst behöver man fundera på hur mycket pengar man har att avvara. Det är nämligen så att kändare märken oftast kostar lite mer och därför kan det vara svårt att hitta en billig toalettstol om ska ha ett känt märke.

Det finns dock möjligheter att hitta toalettstolar på rea vilket är perfekt då man både kan få de bästa märkena och samtidigt spara pengar.

“Man bör alltid ha i åtanke att det oftast finns en anledning till att varan har ett visst pris.”

Slutligen kan varumärket ha en inverkan på designen och hur pass estetiskt tilltalande solen är. För många är dock detta helt ointressant och isåfall inget man bör lägga extra pengar på.

Pris

Som vi tidigare pratat om finns det toalettstolar i varierande prisklass och priset avgörs bland annat av vilken typ av modell det är och vilket märke den har. Monteringen av toalettstolen har också en inverkan på priset och beror på vilken modell du köper.

Som vi nyss nämnt så gäller det att man funderar på hur mycket pengar man är villig att spendera innan man väljer vilket varumärke man ska satsa på.

Man ska inte heller glömma att man absolut inte är tvungen till att köpa de dyraste modellerna för att få en bra toalettstol. Om du ändå skulle vara sugen att köpa en dyr variant bör man undersöka möjligheterna att hitta toalettstolen på rea.

Spolning

När man pratar om spolning finns det två olika alternativ, att man har en knapp som spolar likadant eller att man har en knapp med två olika alternativ.

Så om du ska byta toalettstol och kanske bara haft en knapp med ett alternativ tidigare kan det vara värt att fundera på om du vill ha möjligheten att spola mycket eller lite vatten.

Bortsett från att det är onödigt att slösa på vatten så är det även mer ekonomiskt att använda så lite vatten som möjligt.

I stort sett alla modeller som säljs idag har en knapp med två alternativ och det vanligaste är att man spolar antingen 3 eller 6 liter vatten.

Kvalitet

I och med detta är en produkt som spelar en central roll i ditt hem så vill du se till att den håller god kvalitet och håller länge.

Generellt sett bör man därför köpa en bra modell från början och därmed slippa problemen som kan uppstå med en bristfällig modell.

I och med att de kvalitativa modellerna tenderar att vara tillverkade av kända varumärken kan det vara svårt att veta när man betalar för kvalitet och när man betalar för ett märke.

Se därför till att noga överväga ditt köp och kolla på de olika alternativ som finns på marknaden. Som vi nämnt så innebär inte alltid ett högt pris att de är överlägsna när det gäller kvalitet och funktionalitet.

Sits

När man väljer en toalettstol ska man också komma ihåg att det finns olika typer av sitsar. För det första finns det olika typer av material och sitsarna kan vara olika mjuka eller hårda. Det finns dessutom en soft-close funktion på vissa modeller vilket är väldigt behagligt.

Vanliga frågor om toalettstolar

Vad ska man tänka på när man köper en toalettstol?

Det finns en mängd olika saker att fundera på när man väljer sin toalettstol. För det första finns det olika designer och typer av monteringstyper och för det andra massa andra överväganden man bör göra. Om du vill ha lite olika toalettstolar att välja mellan kan du kolla bland våra olika alternativ.

Kan man byta toalettstol själv?

Om du bara ska byta ut en befintlig toastol så går det bra att göra det på egen hand. Oftast är de enda man behöver göra är att ta bort några skruvar. Om du är intresserad av att köpa en toalettstol kan du kolla bland våra listade val.

Hur fungerar en toalettstol utan spolkant?

Om en toalettstol är byggd utan spolkant innebär det att toalettstolen är omformad för att själva toalettskålen ska kunna spolas hela vägen upp och därmed hållas så ren som möjligt. Om du är intresserad av att se olika toalettstolar kan du kolla bland våra listade alternativ.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är toalettstolar något väldigt grundläggande alla behöver och monteringen kan skilja sig åt beroende på modell.

Ergonomi är också väldigt viktigt då man inte vill ha en för hög toalettstol eller sitta obekvämt. Det finns dessutom olika typer av modeller vilket gör att du har flera designer att välja mellan.

Fortsättningsvis så har varumärket ofta en stor inverkan på priset och du bör därför se till att hitta en jämnvikt mellan varumärket och priset.

Du bör även komma ihåg att kvaliteten oftast är kopplad till hur dyr eller billig varan är och bör därför vara skeptisk till för billiga modeller. Detta gäller dock inte i alla fall och ibland kan priset vara omotiverat högt.

Avslutningsvis så kan man välja mellan lite olika alternativ när det kommer till sitsar och hur mjuka eller hårda man vill att de ska vara. För den som önskar det finns det också modeller som har en funktion för soft close.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen