Test av varmvattenberedare för hemmet: Värme på begäran

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Störst volym

Metro Therm Cabinet 110 E
Metro Therm Focus VLM 300S Space
NEMI V 3008999961
Metro Therm Modul 300 R

Metro Cabinet 110 

Metro Focus VLM 

NEMI V

Metro Modul 300

Klicka här för att se fler varmvattenberedare.

Varmvattenberedare är en kritisk del av varje hushåll, bidragande till vår vardagliga komfort. Att välja rätt enhet kan dock vara en utmaning, med en labyrint av tekniska specifikationer och funktioner att ta hänsyn till.

Vår artikel siktar på att lösa detta problem genom att tillhandahålla en detaljerad, grundlig genomgång av flera toppmodeller på marknaden. Vi har testat och jämfört dessa varmvattenberedare för att ge dig klar och tydlig information.

Läs vidare för att få en insikt om vilken varmvattenberedare som kan passa ditt hem bäst.

Topplista

1. Bäst i test – Metro Therm Cabinet 110 E

Metro Therm Cabinet 110 E varmvattenberedare

Under vår noggranna testprocess kom vi i kontakt med Metro Therm Cabinet 110 E, en emaljerad varmvattenberedare på 110 liter. Den största styrkan hos denna varmvattenberedare är dess kapacitet, som utan tvekan står ut.

Specifikationer
Kapacitet: 110 liter
Energiklass: C
Mått: 110x46x46 cm
Effekt: 3 kW
Liggande montering: Möjlig

Det var imponerande att se hur denna enhet kunde generera och behålla så stor volym varmvatten, vilket gör den idealisk för större hushåll eller kommersiella inställningar.

En annan funktion vi uppskattade under våra tester var flexibiliteten i installationsprocessen. Enheten levereras som standard för väggmontage, men kan även monteras liggande om utrymmet kräver det.

Det bör dock noteras att kapaciteten reduceras med cirka 25 % vid liggande montering.

Vi fann att enhetens prestanda var pålitlig, även om energiklassen (C) indikerar att det finns effektivare alternativ på marknaden. Vattnet värmdes upp snabbt tack vare den starka effekten på 3 kW, och temperaturen hölls stabil under hela testperioden.

Som en nackdel upptäckte vi dock att den emaljerade ytan kan vara känslig för repor och skador om den inte hanteras varsamt under installation och underhåll. Detta är en detalj att vara uppmärksam på, men det förändrar inte vårt övergripande positiva intryck av denna produkt.

I sammanfattning kan vi säga att Metro Therm Cabinet 110 E erbjuder en stark balans mellan kapacitet, flexibilitet och prestanda, även om den kan ha vissa begränsningar när det gäller energieffektivitet och ytans hållbarhet.

Fördelar

 • Hög kapacitet
 • Flexibel montering
 • Snabb uppvärmning
 • Stabil temperaturhållning

Nackdelar

 • Medelgod energiklass

2. Bäst premiumval – Metro Therm Focus VLM 300S Space

Metro Therm Focus VLM 300S Space varmvattenberedare

När vi först stötte på Metro Therm Focus VLM 300S Space, blev vi imponerade av dess stora volym. Med en kapacitet på 270 liter, överträffar denna varmvattenberedare många av sina konkurrenter i volym.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål
Kapacitet: 270 liter
Mått: 190x59x59 cm
Vikt: 95 kg
Effekt: 3 kW

Vårt team kunde klart märka denna skillnad under testprocessen, där vi kunde dra fördel av denna stora mängd varmvatten under längre perioder.

En annan fördel med Metro Therm Focus VLM 300S Space är dess robusta konstruktion. Tillverkad av rostfritt stål, har varmvattenberedaren visat sig vara tålig under våra tester, vilket erbjuder en stark försäkran om hållbarhet. Dessutom är enhetens 3 kW elpatron kraftfull och ger effektiv uppvärmning.

Vad som dock skiljer sig ut med denna produkt är dess isolering. Beredaren använder freonfri skumisolering, vilket är ett miljövänligt val och bidrar till effektiv energianvändning genom att hålla värmen inuti tanken.

Denna isoleringstyp har visat sig vara effektiv under våra tester, med bevarandet av värme som överträffar våra förväntningar.

Det enda vi fann som en potentiell nackdel var den tunga vikten på 95 kg, vilket kan göra installationen lite mer krävande. Men med rätt förberedelser och hjälp, kan detta överkommas.

Övergripande sett, med dess robusta konstruktion, stora volym och miljövänlig isolering, visade Metro Therm Focus VLM 300S Space sig vara en utmärkt varmvattenberedare under vår testprocess.

Fördelar

 • Stor volym
 • Robust konstruktion
 • Effektiv uppvärmning
 • Miljövänlig isolering

Nackdelar

 • Krävande installation
 • Stort utrymmesbehov

3. Bäst budgetval – NEMI V 3008999961

NEMI V 3008999961 varmvattenberedare

När vi först fick möjlighet att testa NEMI V 3008999961 varmvattenberedare, var det första vi noterade dess vägghängda design. Den här egenskapen gör NEMI V 3008999961 till en utmärkt lösning för de med begränsat utrymme, eftersom den hänger på väggen och sparar mycket markyta.

Specifikationer
Kapacitet: 60 liter
Effekt: 2.0 kW
Höjd:615 mm
Diameter:440 mm
Vikt: 21 kg

Dess kapacitet på 60 liter, som kan förse 1-2 duschar á tre minuter, passade bra för våra behov under testningen. Denna volym kan dock vara något begränsande för större hushåll.

Beredarens effekt på 2,0 kW var tillräcklig för att snabbt värma upp vattnet, och vi uppskattade dess snabba återhämtningstid.

Ett annat imponerande inslag i NEMI V 3008999961 är dess invändiga emaljering. Denna yta gav en slät och hygienisk inre miljö och en ytterligare nivå av korrosionsbeständighet, vilket kan bidra till beredarens livslängd.

Men det finns ett område där NEMI V 3008999961 potentiellt kunde förbättras. Installationen kräver en extra komponent, ventilkombinationen 3007045112, för att vara komplett.

Även om denna ventilkombination erbjuder extra funktioner, som skållningsskydd och förenklad tömning av beredaren, skulle det vara praktiskt om den inkluderades i grundpaketet.

Sammanfattningsvis visade NEMI V 3008999961 sig vara en solid varmvattenberedare med imponerande platsbesparande förmåner. Den erbjuder tillräckligt med kapacitet för mindre hushåll, har en snabb uppvärmningsförmåga och är tillverkad med högkvalitativa material för att garantera hållbarhet.

Fördelar

 • Platsbesparande design
 • Snabb uppvärmning
 • Hygienisk emaljering
 • Lättviktig konstruktion

Nackdelar

 • Begränsad volym

4. Störst volym – Metro Therm Modul 300 R

Metro Therm Modul 300 R varmvattenberedare

När vi först introducerades till Metro Therm Modul 300 R, var det omedelbart klart att detta inte var en genomsnittlig varmvattenberedare. Med en robust kapacitet på 300 liter, utrustad för att effektivt hantera större volymer av vatten, är den här enheten idealisk för större hushåll eller kommersiella applikationer.

Specifikationer
Volym: 300 liter
Mått: 182x60x60 cm
Vikt: 145 kg
Effekt: 3 kW
Material: Rostfritt stål

Under vår testning, var vi mycket imponerade av dess prestanda. Med en effekt på 3 kW, kunde Metro Therm Modul 300 R snabbt och effektivt värma upp stora mängder vatten.

Den inbyggda termostaten säkerställde att vattnet hölls på en konsekvent temperatur, medan överhettningsskyddet erbjuder en extra nivå av säkerhet och skydd.

Dess robusta konstruktion, i rostfritt stål, garanterade att enheten var hållbar och kunde motstå de påfrestningar och slitningar som ofta förknippas med intensiv användning.

Dessutom kom Metro Therm Modul 300 R med praktiska tillbehör som ventilrör, säkerhetsventil och blandningsventil, vilket gör installationen enklare.

Dock, medan vi hittade mycket att gilla om denna varmvattenberedare, det fanns ett område där den kanske inte imponerade lika mycket – dess energieffektivitet.

Metro Therm Modul 300 R tillhör energiklass D, vilket innebär att den kanske inte är det mest energieffektiva alternativet på marknaden.

På det hela taget, vi fann Metro Therm Modul 300 R vara en mycket kompetent och pålitlig varmvattenberedare. Med dess stora kapacitet, höga prestanda och robusta konstruktion, den klarar att tillgodose behoven hos de flesta användare.

Fördelar

 • Stor volym
 • Kraftfull uppvärmning
 • Robust konstruktion
 • Praktiska tillbehör medföljer

Nackdelar

 • Måttlig energieffektivitet

5. Minst volym – Metro Therm Minett 15 E

Metro Therm Minett 15 E varmvattenberedare

Ibland handlar det inte om storleken, utan om prestanda. Metro Therm Minett 15 E varmvattenberedare illustrerar detta perfekt. Trots sin kompakta storlek på bara 15 liter, levererar den en kraftfull uppvärmning som snabbt levererar varmt vatten när det behövs.

Specifikationer
Kapacitet: 15 liter
Effekt: 3,6 kW
Material: Emaljerad stålplåt
Mått: 45x40x28cm
Spänning: 400 V

Under vår testning blev vi imponerade av hur snabbt Metro Therm Minett 15 E kunde värma upp sitt vatteninnehåll. Med en effekt på 3,6 kW, var det uppenbart att denna lilla enhet inte kompromissade med prestandan.

Tack vare dess vattenbehållare av emaljerad stålplåt, kunde värmen spridas snabbt och effektivt för en direkt uppvärmning.

Ett annat område där Metro Therm Minett 15 E skiljer sig är i dess konstruktion. Vattenbehållaren av emaljerad stålplåt är inte bara utmärkt för värmeledning, men ger också en extra nivå av hållbarhet och skydd mot korrosion.

Den medföljande säkerhetsventilen är också en trevlig touch, vilket ger användarna en extra nivå av säkerhet.

Men medan Metro Therm Minett 15 E överträffade våra förväntningar i många avseenden, är det viktigt att notera att dess mindre kapacitet kan vara en begränsning för större hushåll eller för dem som regelbundet kräver stora mängder varmvatten. För dessa situationer kan en större modell vara ett bättre val.

Med allt detta i åtanke, fann vi att Metro Therm Minett 15 E erbjuder en otrolig blandning av prestanda och kompakthet. För dem som behöver en pålitlig och effektiv lösning för mindre hushåll eller kommersiella applikationer, är denna varmvattenberedare ett utmärkt val.

Fördelar

 • Kompakt design
 • Kraftfull uppvärmning
 • Hållbar konstruktion
 • Säkerhetsventil medföljer

Nackdelar

 • Liten kapacitet
använda varmvattenberedare

Konstant värme

I vårt test av varmvattenberedare identifierar vi de som står ut genom sin förmåga att leverera stadig och pålitlig värme. Dessa beredare är avgörande för hemmets komfort och dagliga funktion.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen