Hur en spänningsprovare fungerar

hur en spänningsprovare fungerar

Hur en spänningsprovare fungerar

Flödet av elektrisk ström mäts genom att placera en spänningsprovare vid två punkter i kretsen. En spänningstestare är det enklaste av dessa verktyg. Den består av en liten neonlampa med två isolerade ledningar fästa på lamphusets botten. varje tråd slutar i en metallprovsond. Denna typ av provare används alltid när strömmen är påslagen för att avgöra om det rinner ström genom en tråd och för att prova för korrekt jordning. Den används också för att bestämma om tillräcklig spänning finns i en ledning. Leta efter en provare upp till 500 volt.

För att använda en spänningsprovare, rör en sond till en ledning eller anslutning och den andra sonden till motsatt ledning eller anslutning. Om komponenten får elektricitet kommer ljuset i huset att lysa. Om ljuset inte lyser är problemet just nu. Om du till exempel misstänker att ett eluttag är felaktigt, sätt in en sond på provaren i en plats i uttaget och den andra sonden i den andra platsen. Ljuset i provaren ska tändas. Om den inte gör det kan utloppet vara dåligt.

För att prova utloppet ytterligare, dra ut det ur väggen. Placera en sond av provaren på en anslutningsskruvanslutning och den andra sonden på den andra anslutningsskruven. Om provarens glödlampa tänds vet du att uttaget inte fungerar – strömmen strömmar till uttaget, men det rinner inte genom uttaget för att ge ström till apparaten som är ansluten till den. Om lampan inte tänds kommer ingen ström in i uttaget. Problemet kan vara en säkring eller utlöst strömbrytare, eller så kan ledningen kopplas bort eller brytas bakom uttaget.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen