Test av gasbrännare: Värmekontroll i detalj

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

SIEVERT Pro-Torch 4300

SIEVERT Pro-Torch 4320

SIEVERT Powerjet

Rubicson Gasbrännare

En gasbrännare är ett verktyg som går att använda till en rad olika saker. Det går lika bra att använda den till matlagning såväl som till olika typer av hantverksjobb.

Det finns dock en del saker att tänka på när det kommer till gasbrännare och likväl olika modeller, vilket vi snart kommer prata mer om.

Om du vill kika på lite olika modeller och typer av gasbrännare går det utmärkt att ta en titt nedan och läsa på om de fyra olika alternativen vi presenterat.

Som vi nämnde finns det en mängd olika saker som kan skilja olika brännare åt samtidigt som olika modeller är lämpade för olika användningsområden. Här är några saker som är bra att tänka på:

  • Brinntid
  • Tankens storlek
  • Bränsle

Brinntiden är förmodligen det viktigaste när det gäller gasbrännare, det är nämligen rätt uppenbart att man vill ha en modell som varar länge.

Avslutningsvis ska man också vara medveten om att brinntiden till stor hänger ihop med de två andra punkterna, nämligen tankens storlek och bränslet. Det är därför viktigt att du tar dessa aspekter i åtanke om du vill få en rättvisande bild av brinntiden.

Våra testvinnare

1. Bäst i test – SIEVERT Pro-Torch 4300

SIEVERT Pro-Torch 4300 Gasbrännare

Klicka här för att se bästa priset

Den här gasbrännaren från Sievert är en modell utrustad med piezotändning som drivs av butangas. Modellens flamma levererar en temperatur på hisnande 1300 grader Celsius och man får ut cirka 1 timmes brinntid per bränslefyllning.

Den här varianten fungerar bra att använda till flera olika saker och det spelar ingen roll om du vill laga mat eller till exempel tända marschaller.

Modellens material är kompositplast, vilket är en hård plastsort som är vanligt i dessa typer av verktyg. Just denna variant har ett pris på ungefär 850 kronor med en design i svart.

2. Populärast – SIEVERT Pro-Torch 4320

SIEVERT Pro-Torch 4320 Gasbrännare

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell tillverkad av varumärket Sievert är en gasbrännare med en så kallad piezotändning och likt många andra brännare drivs den på butangas. Den har kapacitet att leverera en flamma på runt 1300 grader Celsius och har en rätt generös brinntid.

Med denna modell får du en brinntid på ungefär 220 minuter, det vill säga en flamma som kan vara igång i ungefär 3,5 timmar.

För den som använder brännaren till flera ändamål kan det vara väldigt smidigt att den här modellen har en funktion som möjliggör att man kan justera lågan. Detta innebär att du båda kan ändra intensiteten såväl som formen.

Likt många andra modeller är denna även rätt så mångsidig och det finns inga direkta gränser för vad man kan använda den till.

Avslutningsvis så bör man vara medveten om att den levereras utan gas, vilket är lite synd. Det kan även vara värt att nämna modellens pris, som ligger på lite knappt 900 kronor.

3. Premiumval – SIEVERT Powerjet

SIEVERT Powerjet Gasbrännare

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter en effektiv och kraftfull brännare kommer definitivt denna modell från varumärket Sievert väcka ditt intresse.

Till att börja med så har modellen ett modernt förbränningssystem, vilket i kombination med en anpassad gas gör att brännaren levererar en låga med temperatur på upp till 2400 grader Celsius.

Fortsättningsvis är brännaren även försedd med ett ergonomiskt handtag som ska göra den skön och behaglig att hålla i.

För att garantera en jämn värmefördelning har man tillverkat brännaren i rostfritt stål runt själva munstycket där lågan bildas.

Avslutningsvis så ingår det ingen gas till den här brännaren, vilket är lite synd när man betalar ett pris på drygt 2 300 kronor.

4. Billigast – Rubicson Gasbrännare

Rubicson Gasbrännare

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter en mer nätt och simpel gasbrännare kan denna modell från Rubicson vara en modell lämpad för dig.

Den här brännaren är främst anpassad för köket och fungerar utmärkt när man till exempel vill bränna lite extra yta på maten.

Brännaren har även en justerbar låga och den startas väldigt enkelt genom att bara trycka på en knapp.

Fortsättningsvis så drivs brännaren likt i stort sett alla andra varianter på butangas. Gasen är dock något man får köpa till separat vilket såklart alltid är tråkigt.

Med det sagt så är priset på denna brännare endast cirka 200 kronor vilket är rätt så billigt. Det blir därmed förmodligen inte så jobbigt för plånboken att betala lite extra för gas.

Kontrollerad flamma

I vårt test av gasbrännare identifierar vi de som står ut genom sin förmåga att leverera jämn och kontrollerbar värme.

Dessa brännare är avgörande för effektivt arbete, från finjustering av recept till detaljerat hantverk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen